Se poate şi mai rău. Se poate foarte rău

În zilele din urmă am umblat hai-hui prin blogosferă mai mult decît altădată. În general, sînt placidă. Politica nu mai îmi provoacă atîtea convulsii şi dureri de cap ca în anii 90 şi nici entuziasmul, nici revolta nu mai sînt la aceleaşi cote. Din fericire, în cazul subiectului Năstase, vocile pe care le preţuiam, publice sau personale, au avut opinii asemănătoare. Între ele şi cu a mea. Aşa că sînt liniştită – nu mi-am pierdut direcţia. Cred. Sper.

Navigînd sistematic, am nimerit (din nou) în acest loc:

http://inliniedreapta.net

Foarte multe lucruri interesante sînt acolo, numai timp de citit să ai…  Sînt sigură că unii dintre voi – care mai liberali, care mai de stînga, care firi mai democratice – nu se vor regăsi total în textele din acea zonă, dar nu cred că e cineva care să conteste faptul că sînt scrise bine, documentat şi, deseori, cu reală pasiune. Există acolo o secţiune cu articole lungi, grele şi cutremurătoare despre musulmani şi despre femei. Cam tot ce trebuie ca să te lămureşti definitiv.

Întîmplător, am dat peste articolul acesta,

http://inliniedreapta.net/insemnare/avort-fortat-la-7-luni/

şi mi-am adus aminte că la alţii e şi mai rău. Că întotdeauna există şi mai rău.

Să nu mă întrebaţi ce m-a apucat. Pur şi simplu am vrut să-mi reamintesc şi să vă reamintesc şi vouă că, cel puţin pentru femei, există lumi ostile şi uneori, chiar iadul pe pămînt.

Şi, aşa cum Morringain se întreba dacă este sau nu pentru pedeapsa cu moartea (nu ştiu dacă s-a lămurit, în urma dezbaterii – mai degrabă cred că nu), nici eu nu ştiu dacă sînt sau nu pentru dreptul la avort în orice situaţie. M-a ferit Dumnezeu să trec vreodată prin asta, nu a fost nicidecum vreo reuşită a planificării minţii mele luminate, ci pur şi simplu aşa s-a întîmplat. Alţii ar spune că am avut noroc. Cînd am dorit copii, am avut copii, cînd n-am dorit, n-am avut.

Iar dacă intru într-o dispută despre acest subiect cu cineva, mă trezesc că joc rolul avocatului Diavolului. Unui habotnic i-aş spune că nu are dreptul să se bage în viaţa mea şi voi privi întotdeauna strîmb familiile sărace cu 7 copii. În acelaşi timp, îmi voi aminti întotdeauna de prăpastia care s-a căscat între mine şi prietena mea de acum muuuulţi, muuulţi ani, care avînd 16 ani, prin anii 88 şi făcînd sex de zor, era deja cam la al treilea avort autoprovocat, prin felurite metode înspăimîntătoare. Şi cînd am întrebat-o cum poate trece prin toate astea, ţin minte că s-a răstit la mine. Corpul e al ei, plăcerea e a ei, viaţa ei va fi minunată, va ajunge departe (chiar aşa a şi ajuns, în America), iar un copil nu poate fi decît o piedică pe acest drum strălucit. Piedică. Handicap. Constrîngere. Bagaj de care nu ai nevoie.

Ştiu, fotografia de acolo este îngrozitoare, în multe alte locuri a ajuns blurrată, dar nu pot să nu mă întreb: unde este Adevărul? Şi cine mi-l ascunde cu atîta sîrguinţă?

Sursă foto: http://www.freephotosbank.com/198.html

 

374 comentarii la “Se poate şi mai rău. Se poate foarte rău


 1. 1
  Nora:

  Nu există lămurire definitivă. Doamne fereşte de aşa ceva! Poţi să-ţi pui mâinile pe piept şi să te scufunzi liniştit în formol.


 2. 2
  Nora:

  Cât despre site-ul ăla, am nimerit odată pe el, am citit ceva duhnind a conservatorism şi am părăsit locul. Da, or fi şi lucruri bune, dar na, prima impresie…


 3. 3
  Nora:

  Ah, şi-n general mă feresc de extremişti, chiar dacă “extremiştii noştri” sunt mai şcoliţi decât “ai lor”.

  Iar întrebarea ta ultimă mă sperie. Are ceva taliban în ea. No offence.

  Dacă tu eşti împăcată cu tine şi cu deciziile tale, fii fericită că ai găsit adevărul tău. Obsesia asta pentru adevărul unic e periculoasă. Odată ce ai impresia că l-ai găsit (mereu o impresie), începe operaţiunea de convertire. De adunare cu japca a oilor rătăcite.


 4. 4
  Costelus:

  Si eu as vrea sa vad mult mai multe fotografii socante in presa centrala (din alte parti, bineinteles, in Romania nu mai exista presa). Multi oameni nu mai realizeaza ce inseamna un razboi, de exemplu.

  Iar site-ul respectiv imi pare mai degraba un site de propoganda timpita, gen blogary sau antene: “Modelul lui Nicușor Dan e Antanas Mockus, admirator al lui Chavez și simpatizat de gruparea narco-terorist-marxistă FARC. Iată “societatea civila emergenta””.


 5. 5
  Civis Vigilantibus:

  Nora, stii ce? Hai sa punem la indoiala Holocaustul, pe Nero si ciuma bubonica. Pepenii stricati si fisurile la 45 de grade din zidurile unei case.

  Mai, la un moment dat, trebuie sa iti asumi niste adevaruri pentru ca ele te ajuta sa iti delimitezi viata si comportamentul. Nu poti trai mereu intre incertitudini. Problema este ca adevarurile tale sa fie mai adevaruri decat ale altora si sa te ajute sa traiesti fara sa lasi prea mare rau in urma ta. Pana la urma, numai asta e scopul.


 6. 6
  Nora:

  Hai să lăsăm comparaţiile aberante deoparte. Că aşa nu ajungem niciunde. Şi da, îmi asum adevărurile mele. Regulile mele.

  De pildă, cu avortul. Nu aş putea să am atitudinea prietenei Andreei, nu mă regăsesc personal, nu reprezintă ceva tipic mie, dar nici nu mă uit câş la cele care o au. Ca şi Andreea, am prietene care au cam abuzat de ele. Singura problemă pe care am îndrăznit s-o ridic a fost legată de eventualele urmări pe care un avort le are asupra sănătăţii lor. Probleme de infertilitate mai târziu şi alte complicaţii. Să mă erijez în judecător şi să intru cu bocancii în alegerile lor privind o chestiune extrem de intimă nu mi se pare deloc ok.

  Şi fii convins că voi lăsa probabil mai puţin rău decât ăia care vor să-ţi vâre adevărul lor cu un piron în cap. Posibil să rămâi lat după duşul chimic al adevărului.


 7. 7
  Nora:

  Viaţa mea e extrem de clar delimitată. Dar e a mea. Nu mă apuc eu să sădesc garduri în jurul vieţii altora. Ne-am înţeles?


 8. 8

  Nora, mai ştii cum am ieşit noi la testul ăla?… 🙂
  pînă la urmă, asta e! eu mă simt mult mai confortabil, în viaţă, cu reguli şi norme clare. tu, fără.
  şi sînt absolut sigură că există un Adevăr unic. că nu-l găsesc eu, că bîjbîi… e altceva.


 9. 9
  Nora:

  Costeluş: şi dacă am fi supra-expuşi la genul ăsta de fotografie, tot ne-am obişnui şi oroarea n-ar mai fi chiar oroare, ci fapt de divertisment. Că aşa suntem făcuţi: ne adaptăm la orice.


 10. 10
  Civis Vigilantibus:

  Asa, te prefer pe-o parte decat intr-o continua indoiala.


 11. 11
  Nora:

  La cum o formulezi tu, eu par aia profund imorală şi frunză-n vânt. Nu, Andreea. Doar că nu mă caţăr pe o tribună şi nici sutană nu îmbrac. N-am veleităţi de preot de ocazie.


 12. 12
  Costelus:

  Nu știu ce-i mai bine, eu aș prefera totuși adevărul așa cum e, nu blurrat.


 13. 13
  Morringain:

  Parerea mea in privinta avortului: ma bucur ca nu e interzis. Nu ma intereseaza foarte tare ce fac altii cu corpul lor (in termenul legal, normal) si ma bucur intr-un fel cand anumite specimene fac avort decat sa aduca pe lume un copil care sa sufere. In ce ma priveste pe mine, nu cred ca as putea trece prin asta. De fapt, stiu ca nu am putut trece peste asta. Ca la modul ideal imi pare bine ca am libertatea asta, e altceva. E ca diferenta de la teorie la practica.


 14. 14
  Nora:

  Adevărul unei fotografii! 😆 😆 😆

  Băi, băieţi, odată ce fotograful îndreaptă obiectivul spre ceva, falsificarea-i gata! El alege ce “realitate” vă livrează. În faţa lentilei, un peisaj superb, în spate mormanul de gunoi. În faţă, un om ce pare înfometat, în spate bazarul doldora de legume. Cam aşa şi cu “adevărurile” voastre culese la second hand.


 15. 15

  io mă caţăr pe tribună?! eu? 🙄


 16. 16
  Nora:

  Nuu, dar tare te-ai mai căţara dacă l-ai găsi. Mă rog, dacă ai avea impresia că. Nu pari tocmai detaşată, nu pari să vrei să-l găseşti doar pentru tine. 🙂

  Morringain: “În ceea ce mă priveşte pe mine” -- iată o formulare pe care mulţi ar trebui s-o înveţe. Welcome back! 🙂


 17. 17
  Civis Vigilantibus:

  Io credeam expresia asta subinteleasa…


 18. 18
  Costelus:

  Păi dacă o iei așa nu există adevăr; poți induce în eroare cu o fotografie, la fel cum o poți face cu ajutorul cuvintelor. Hai să nu mai citim presa, că oricum nu vom afla advăarul, mai bine să citim tabloide, să vedem cine s-a futut cu cine.

  N-am avut timp de citit știrile: așa-i că AN e încă bolnăvior și nu poate fi încarcerat? 🙂


 19. 19
  Morringain:

  @Nora: merci, dar n-am plecat nicaieri, am avut o pauza de internet din cauza de lucrari pe la mine prin oras. Au innebunit cu olimpiada asta! 😀 Si formularea aia cred ca e printre putinele mele adevaruri unice 🙂


 20. 20

  nu cred că-l găsesc prea repede. dar, Nora, la naiba, aşa nu-mi place nici relativismul ăsta… “fiecare face cum vrea şi ce crede…” e periculos. 🙁


 21. 21
  Nora:

  Aaaa, olimpiadă! Te duci să vezi ceva? Cum e Londra în pregătiri?

  Costeluş: logica ta mă oboseşte mai rău ca Braşoveanca. Ce zic eu şi ce câmpi baţi tu. Pisicel, tot ce am vrut să spun e “take it with a grain of salt”. Adică o fotografie nu spune în niciun caz povestea completă, oricât ar fi de cutremurătoare. Ba chiar, tocmai de violentă ce e, s-ar putea să îţi facă emoţiile să o ia razna şi căpăţâna să stea goală, ca un dovleac în drum.


 22. 22
  Nora:

  Nici n-am spus asta, Andreea. Pe bune, încep să am senzaţia că vorbim două limbi diferite.

  Periculos nu e, dar te obligă să fii decent. Să nu-i iei pe toţi şi să-i trânteşti în patul lui Procust. Da, e greu.


 23. 23
  Morringain:

  @Nora: o sa vad probabil torta olimpica trecand prin oras pe 19 iulie. In rest, de la televizor. Londra … nici nu ma gandesc sa ma duc pe acolo, mai ales acum. E un oras obositor. Sunt eu prea de la tara, cred 😀


 24. 24
  Costelus:

  Orice trebuie luat cu putina rezerva, nu stiam ca ai sa-mi scoti ochii cu truisme.


 25. 25
  Nora:

  Morringain: bine şi-aşa. 😀

  Costeluş: Nici eu că ai să exagerezi atât de grosolan încât să mă trimiţi la tabloide. Truisme, truisme, dar erai gata să juri pe roşu că fotografiile ne-ar produce nu ştiu ce răsturnări existenţiale.


 26. 26

  Nora, poate nu mă crezi, dar în viaţa reală nu îmi critic aproape niciodată prietenii. sînt nesigură şi timidă. dacă sînt mai puternici decît mine, mă influenţează. de asta, va fi foarte greu să găsesc ceea ce caut. nu-mi amintesc să-mi fi criticat prietena nici atunci, mai ales că eram o mucoasă. şi să ştii, nu mă gîndeam nici măcar la Dumnezeu, porunci şi alte trăznăi. habar n-aveam de nimic. cu toate astea, reacţia de respingere a existat. era prietena mea cea mai bină, pe atunci, iar mie mi se părea îngrozitor ce făcea. nu vorbeam cu nimeni despre asta -- era secret, nici măcar cu părinţii -- deci eram doar eu şi cu ce credeam despre viaţă, pînă atunci. nu că o făcea mi se părea cumplit, ci dezinvoltura cu care trecea peste. asta e tot.

  foarte departe de mine căţăratul pe tribune… în realitate.

  Braşoveanca? 🙄


 27. 27
  goco:

  Intotdeauna se poate mai rau!

  Dar sa nu-i dea Dumnezeu omului, cate poate duce.

  Ca evreii aia pe care urma sa-i spanzure, iar ei se alinau la gandul ca tot mai rau era sa-i jupoaie si sa le presoare sare.

  Ideea e ca ce se cucereste cu mult efort, nu trebuie cedat. Adica sa nu ne multumim cu gandul ca la altii e mai rau si sa nu continuam a lupta pentru mai bine.


 28. 28
  tania:

  hm… nu reusesc sa ma decid.

  sunt de acord cu Andreea.
  sunt de acord cu Nora.

  deci, eu de partea cui sunt?


 29. 29

  🙂
  vaaaai, taniaaa, cetăţeanca turmentată...


 30. 30
  Nora:

  Ok. Bine ai făcut. Păcat totuşi că s-a creat prăpastia aia între voi. 🙁

  Nu aşa se cheamă dansul ăla oribil de la nunţi? Când se încolonează perechile şi fac nu ştiu câţi paşi în faţă şi nu ştiu câţi în spate, şi la stânga, şi la dreapta, şi ţine o veşnicieeeee şi ritmul e de-a dreptul tembel, monoton, dar din ce în ce mai rapid?


 31. 31

  Nora, tu ai fost doar la două nunţi!!
  cum se făcu de ai şi obosit??!
  😆


 32. 32
  Nora:

  Ba, pardon! De când am vorbit ultima oară s-au făcut 4! 😆 Şi mi-am amintit că mai fusesem la una, dar pe aia nu o trec la nunţi: acolo s-a dansat pe AC DC, Led Zep, de-astea, cu tot cu naşi şi socri.

  Şi sinistroşenia numită Braşoveancă prima oară am văzut-o la un revelion la munte. Eram sub masă de râs. Şi vedeam cum năduşeau cucoanele sub paiete, cum se pleoşteau cocurile, cum săreau ţâţele din sutienele prea mici, o şplendoare. 😆

  Tania, dezturmentează-te! 😆


 33. 33
  Costelus:

  Nora: cine stie, poate ca poza ta mi-ar produce unele rasturnari existentiale. 😀


 34. 34
  tania:

  pai sa stii ca asa ma simt :))

  dar savurez discutia, nu va opriti!

  ca in redactia mea este cald si lene multa, si reuseste sa ma dezamorteasca. e ca un joc de tenis echilibrat si elegant.

  hac!


 35. 35
  Nora:

  Neah, măcar victimele să nu fie gratuite. Ce naiba, am şi eu deontologia mea! 😆


 36. 36
  Nora:

  Rog să se noteze că am prinţipii. Daaaaa?


 37. 37
  tania:

  gata, vazui poza, evitai, evitai sa intru, si pana la urma…. si efectul a fost dezturmentarea instantanee si brutala 🙁 . acuma, nu mai sunt de acord cu niciuna. nu mai sunt de acord cu nimic!

  Nora: la ce nunti ai fost tu fara mine?? ah, apropos, be ready! 😀 si nu pentru o nunta.


 38. 38

  morringain (13)
  🙁
  practica ne omoară, nu?


 39. 39
  Nora:

  La vreo 3 din alea 5. 😀

  Aoleu, mă speriaşi, te sun!


 40. 40
  tania:

  😀 te sun eu in zece minute.


 41. 41
  edle:

  Nici eu n-am vrut sa dau click. Dracu’ m-a pus! 😥


 42. 42

  dracul andreea… 👿


 43. 43
  Civis Vigilantibus:

  Chestia aia la care voi ii spuneti “brasoveanca” e o banala polca.

  Lamuriti-ma si pe mine, de fapt unde-i contradictia, ca sa stiu si eu cu cine sa tin. Pana acum, am luat act doar de parerea lui Morringain care pare ok.


 44. 44

  nu e nici o contradicţie.
  sau… să spunem aşa: dacă în plan legal n-aş vota niciodată pentru interzicerea avortului, în plan moral, în intimitatea mea chinuită, ( 🙂 ) îmi rezerv dreptul la reproşuri mute.

  e clar?


 45. 45

  Nora, bate-mă, omoară-mă, dar eu am dansat chestia aia de vreo 10 ori! cu flăcăi faini. şi m-am simţit foarte bine. (oare pentru că aveam sînii bine priponiţi? 🙄 )


 46. 46
  Civis Vigilantibus:

  Banuiesc ca si viceversa e valabil.


 47. 47
  Necuratu':

  Edle, Andreea,

  eu v-am pus??? Dar pe cuvantul meu ca nu am pus pe nimeni sa faca nimic.

  Chiar eu sunt intr-o confuzie, daca as fi de acord cu avortul m-as alege doar cu doua suflete, cu cel al mamei si al doctorului, dar daca nu as fi, ganditi-va cate suflete as putea castiga cu ajutorul avortonului neavortat.

  Deci, e o decizie grea pana si pentru mine.


 48. 48
  Nora:

  Andreea, 45: vezi că toţi avem plăcerile noastre vinovate? 😆 😆 😆

  Posibil, ce să zic, un sutien mişto face minuni.


 49. 49
  tania:

  mie nu mi se deschide clipul. e cu doi inainte, doi inapoi?

  Nora: pe mine ma vezi jucand brasoveanca? 😀


 50. 50
  Nora:

  După vreo trei whiskey cu cola, tu eşti capabilă şi de Meniaito. 😆

  Şi în faţă, şi în spate, şi în lateral. Nu-i aşa simplu cum crezi tu. Ce-ţi imaginai, că e pentru oricine?


 51. 51
  tania:

  nu mai inteleg nimic.
  eu cum nu stiu de brasoveanca?

  si sa stii tu, ca mi-am amintit. si eu am fost la doua nunti fara tine. sac!

  nu meniaito! nici dupa doua sticle de coca cola. nu, nu, nu!

  dar eu nu te intrebam daca m-ar ridica ritmul de pe scaun, nuu… 😀


 52. 52
  tania:

  “Ceea ce mă jenează este dificultatea răsfoirii”

  sa ne reamintim. ah, ce drag imi este.

  a. atributiva
  b. subiectiva
  c. predicativa

  subiectul controversat de la bac.


 53. 53
  Nora:

  La BAC? Nu la ăia de-a opta?
  Subiectivă, e banală.


 54. 54
  tania:

  nu, cica ar fi predicativa!

  dificultatea rasfoirii este asta.

  si eu avusei acelasi avant in a raspunde 😀


 55. 55
  edle:

  Predicativa mi se pare. Dar de cand se dau la bac chestii de gramatica?


 56. 56

 57. 57

 58. 58
  Nora:

  Depinde de topică. Eu tot subiectivă cred că e.

  X este dificultatea răsfoirii.


 59. 59
  Costelus:

  Bac romanesc tipic. Ce importanta are daca stii ce tip de propozitie e aia? Comunici mai bine?


 60. 60
  goco:

  Nora, habar n-ai care-i principala, fara suparare. Ia imparte tu frumos in propozitii.


 61. 61
  Nora:

  Rodica Zafiu zice că e subiectivă. De ajuns pentru mine. 😀 Şi da, topica este importantă aici.

  http://www.gandul.info/news/evaluare-nationala-2012-romana-barem-de-corectare-cel-mai-controversat-subiect-de-ce-e-subiectiva-9780166


 62. 62
  tania:

  stati asa, revin. este subiectiva.

  nu mai aplec niociodata urechea la Ovidiu. nu mai aplec niciodata urechea la Ovidiu.

  el este inflamat ca, de fapt, este predicativa si ca baremul este gresit.

  for all: Ovidiu este un coleg foarte special. i se mai spune si Gica Contra.


 63. 63

 64. 64
  Nora:

  Tania: 😆 😆
  Oricum, e o frază greoaie, interpretabilă. Dacă tot voiau să verifice subiectivele, puteau alege una din aia clasică, verb impersonal blabla.


 65. 65
  tania:

  dar, da, si eu am raspuns pe nerasuflate: subiectiva.

  acum, ca stau si-o sucesc…
  se pare ca este ziua in care sunt foarte indecisa.


 66. 66
  Nora:

  Costeluş: da, măi, culmea, comunici mai bine. Şi pricepi şi mai bine textele altora, nu după ureche. Gramatica nu e astrologie, oricât ar încerca unii s-o plaseze acolo.


 67. 67

 68. 68
  Nora:

  Nu te mai lua după Ovidiu! Ăla ar găsi probabil şi aici ceva de interpretat politic. 😆

  Văzuşi linkul din Gândul?


 69. 69
  Necuratu':

  Nu e chiar astrologie, intr-adevar, da’ nici matematica!


 70. 70
  Costelus:

  Eu cind am dat bacu’ au avut un subiect intreg gresit. Da’ gresit asa, iremediabil. Iar ministrul de atunci (Marga) intii a zis ca profesorii probabil s-au dezobisnuit sa predea partea aia de materie, iar apoi a adaugat ca este bine sa fie si subiecte care sa dezvolte creativitatea.

  Bou’ daca nu rage …


 71. 71
  Costelus:

  Nu zau, Nora! Ia da-mi tu exemplu de un text pe care eu, nestiind gramatica, nu pot sa-l pricep. Eventual in engleza, ca acolo chiar habar n-am de nici o regula de tipul atributiva/predicativa si mai stiu eu ce.

  Pentru mine gramatica e doar un cumplit mestesug de timpenie.


 72. 72
  tania:

  @Costelus: despre ce subiect vorbesti?
  de literatura sau de gramatica?

  eu, una, am fost indragostita de gramatica. mi s-a parut mereu la fel de exacta ca aritmetica, si la fel de fascinata ca geometria. doi in unu.


 73. 73
  vio:

  “deranjanta(jenanta??) este dificultatea rasfoirii”Mi se pare predicativa.Uf,draga mi-era gramatica si acum sunt atat de nesigura!!


 74. 74
  Nora:

  Nu e nevoie de texte. Tot ce trebuie e să mă duc câteva comentarii mai sus. 😆

  Orice aţi zice, gramatica îţi ordonează discursul. Nu degeaba o studiază zdravăn toţi oratorii. Uite, cum nu ştiu unii că “din cauza” nu e totuna cu “datorită”, că introduc tipuri diferite de complemente, deci, conţinutul frazei e altul. Şi aşa ajung să se facă de râs. Sau ohooo, cum poate schimba o virgulă sensul unei fraze. Dar ştiu, voi nu vă uitaţi după astea, voi vă prindeţi cu dinţii de prima impresie.

  Gramatica e minunată. Acum, că nu-i vezi tu farmecul e altceva. Dar nu mai spune că e o tâmpenie.


 75. 75
  edle:

  Aha, deci e subiectiva.

  Tania, ce e aia evaluare nationala? 😳


 76. 76
  Nora:

  E examenul pe care îl dau elevii când termina a opta. Şi cred că-n urma mediilor de la evaluare, se face repartizarea la licee.


 77. 77
  Costelus:

  Daa, exacta si inutila, la fel ca geometria. 😀 Serios, ce testeaza subiectul cu fraza? Nimic. Daca elevul a reusit sa bage la cap ca X sau Y. Sa memoreze. Mare brinza! La literatura si acolo memorare la greu. Nu te intreaba nimeni ce crezi tu despre lucrarea X sau Y, tre’ sa scrii ce crede criticul literar Z, ca tu esti prea mic si prea prost ca sa emiti pareri personale.

  Nora:
  “Din cauza” versus “datorita” au intelesuri clare, diferite. Nu trebuie sa stii gramatica ca sa le folosesti corect.

  Uite ca eu am uitat aproape toata gramatica pe care am tocit-o in scoala. Si? Vrei sa-mi subliniezi cu rosu greselile?


 78. 78
  Nora:

  Băi, Costeluş, la gramatică nu e nimic de tocit. Nu ştiu ce tot delirezi acolo.


 79. 79
  Costelus:

  Bai, Gica Contra, dar cum poti sti ce reguli sa aplici, ca ala e complement sau dracu’ stie ce, daca tu habar n-ai de reguli?


 80. 80
  Nora:

  Dăşteptule, regulile se explică. Le pricepi, nu le memorezi.

  Ca la matematică. Presupun că la un moment dat ţi s-a explicat de ce la 5-7 rezultatul e unul negativ. Sau teorema lui Thales. Sau mai ştiu eu ce naiba.


 81. 81
  Nora:

  Auzi, dar de curiozitate, ce ţi se pare ţie util? Din ce se studiază în generală şi liceu? Că văd că până şi matematica ţi se pare inutilă.


 82. 82
  Costelus:

  Daa, sau regulile de derivare… Le pricepi si le si memorezi, ca altfel nu ai cum. Iar multe sint chiar aiurea. Cum ar fi articolul hotarit masculin, tre’ sa pui un “l” la coada, chiar daca nimeni nu-l pronunta. Sa mai spun despre i din a (n-am diacritice acum) si cum se scrie diferit in functie de locul acelei vocale in cuvint? Poate-mi mai explici si ce legatura are asta cu originea latina a boborului roman.


 83. 83
  Nora:

  Are legătură cu etimologia latină a cuvintelor, Costeluş dragă. Dar stai liniştit, nu sunt o partizană înfocată a scrierii cu Â. Doar că aşa m-am învăţat.

  Tu vorbeşti serios? Nimeni nu pronunţă articolul enclitic? Hai că deja o dăm în sf-uri.

  Ce înseamnă că nişte reguli sunt aiurea? 🙄


 84. 84
  Costelus:

  Nimic din ce se face in scoala nu mi se pare util. Ti-am spus, in liceu am stat si-am jucat carti (cind nu chiuleam, sa joc fotbal). Desi am avut profesori foarte buni (cu o exceptie doar).

  Ce ar fi utila e incurajarea creativitatii elevului, nu ca acum, sa se masoare capacitatea lui de memorare si reproducere. Imi aduc aminte cum invatau colegii mei in liceu comentarii la romana pe de rost. Ba’ mai citeau si critica pe deasupra. Io-te, subiect de teza la romana: “Argumentati afirmatia lui N. Manolescu ca in <> avem un balzacianism fara Balzac”.


 85. 85
  Nora:

  După ce că oricum toată lumea poceşte limba asta şi-şi bate joc de ea, eliminarea gramaticii din programă ar fi tot ce-ar lipsi. Gândeşte-te cum ar fi să scriem toţi ca Doria sau să vorbim ca Vanghelie.


 86. 86
  Nora:

  Nu te mai da pe tine etalon.

  PS: “iote”, nu “io-te”. E o regulă şi aici. Foarte logică. Cratima separă două cuvinte care se pronunţă împreună sau înlocuieşte un sunet elidat. Tu ai un singur cuvânt acolo, nu două. Şi nici vreun sunet care să pice din motive fonetice n-ai. Vezi ce frumoasă e gramatica? 😛

  Foarte mişto subiectul, dar greu, într-adevăr, pentru nişte elevi de liceu. Ca să ştie ce e ăla balzacianism, trebuie să-l fi citit pe Balzac înainte. Or, la noi abia se citesc romanele din programă.


 87. 87
  Nora:

  Acum te las. Că-n curând încep să te taxez şi-ţi trimit un cod IBAN. 😆

  Zi merci!


 88. 88
  Costelus:

  Da’ sa nu crezi ca am fost la olimpiade de-alea, de toamna (corigente). Nee … luam un 3, luam un 9 sau un 10 dupa aia. La mate am avut intr-un trimestru vreo 3 de 4 in oral, da’ am luat 10 in teza :)) Intreba profu’ “cine nu si-a mai scris tema in afara de X”, unde X eram eu.

  Eu n-am auzit pe cineva sa pronunte articolul ala.

  Acu’ vad ca am uitat de HTML. Subiectul ala de teza era sa argumentezi ca in “Enigma Otiliei” avem un balzacianism fara Balzac.


 89. 89
  tania:

  mai punem in discutie deci, care este, inca un problema:

  douazeci si unu’ de cartuse?
  sau douazeci si una de cartuse?

  in cazul asta m-am luptat eu corp la corp, cu gramatica. si tot nu pricep de ce n-am invins.


 90. 90
  Costelus:

  Si eu plec.

  Daca subiectul ala era greu, sa vezi tu cum era o teza la mate. In trimestrul intii era simplu: lua profu vreo 4 probleme de la olimpiada locala si le dadea la teza. La fizica problemele din manual erau mult prea simple, nici macar pentru 5 nu erau suficiente. Iar la engleza profu’ ne-a invatat ce inseamna o traducere. Si ceva despre dezbateri academice (debate), dar putin, ca de-abia aflase si el.

  Aa, nu stiam de “iote”. Eu credeam ca vine de la “ia te uita”, nu stiam ca e o interjectie. Chiar ca-mi trimiti codul ala. 🙂

  O seara frumoasa!


 91. 91
  Necuratu':

  Tania 72,
  curat ca aritmetica si geometria, cu singura diferenta ca 1+1=2 si teorema lui Pitagora sunt neschimbate de mii de ani, pe cand gramatica…


 92. 92
  Seva Tudose:

  literatură,gramatică bunghesc și eu un pic,aritmetica,geometria comsi-comsa,dar articol enclitic
  n-am auzit în viața mea 😀


 93. 93
  Nora:

  Seva: e articolul care se ataşază la sfârşitul cuvântului. Băiatul, fata. Cel nehotărât, de exemplu, e unul proclitic: un băiat, o fată.

  Necuratu’: e firesc ca gramatica să nu fie ceva static din moment ce descrie un corp dinamic precum limba. Da, numerele rămân aceleaşi, limba, nu. Asta nu face gramatica mai puţin ştiinţă, ci doar un alt gen de ştiinţă.


 94. 94

  Am ezitat inainte sa scriu acest mesaj. Am vrut sa iau legatura cu autorul, dar apoi am vazut formularul si am zis ca e prea complicat, asa ca ca incerc direct, printr-un comentariu la articolul care a starnit interesul meu. Mentionez de la bun inceput ca nu am venit pentru a incerca sa schimb in vreun fel parerea celor care au spus ca ILD este site “extremist” sau “de propaganda timpita”. Am, desigur, contra-argumente, dar nu doresc sa ma folosesc de ele pentru ca miza interventiei mele este alta.

  Grozavii precum cea mentionata de colega voastra andreea au loc in fiecare zi in China. De multe nici nu auzim si exista altele inca si mai si pe care multi refuza pana si astazi sa creada ca au loc in secolul XXI.

  http://inliniedreapta.net/modelul-chinez-pastile-facute-din-bebelusi-supa-fetala-avorturi-fortate-si-alte-salbaticii/

  Suna infiorator? Este, dar traind in Europa, fie si in Romania asta atat de dispretuita, trecem prea usor peste cat de norocosi suntem.

  Revenind, avortul care in lumea euro-americana este supranumit eufemistic “drepturi reproductive” se manifesta altfel in restul lumii. In tarile asiatice, de ex., preferinta pentru baieti se traduce in uciderea fetelor. Chiar luna trecuta am dat peste un articol despre o clinica avortiva din India care, pentru a ascunde ca termina aproape numai sarcini de fete, lua ramasitele lor pamantesti si le dadea cainilor spre a fi mancate. Ce este mai rau, asta sau o presupusa tribuna care, in 90% din cazuri, nici nu exista?

  [ Si nu se intampla numai in India sau China: http://inliniedreapta.net/avortul-modelul-suedez/ ]

  Nu cunosc nici un om care sa fie impotriva avortului si care sa atace femeile care au trecut prin asa ceva. Nu neg ca exista si acesti oameni, dar toti cei pe care ii cunosc, si nu sunt putini, vorbesc despre doua lucruri: pierderea unei vieti si nenorocirea alteia. In schimb, am intalnit multi oameni pro-avort care m-au jignit si atacat feroce pentru ca am indraznit sa am alta opinie in aceasta privinta.

  In alta epoca, in incheiere as fi citat o carte buna si v-as fi scris ca “Adevarul va face liberi”, dar cum traim in vremuri in care nici macar nu vrem sa recunoastem ca exista Adevar, ma voi limita la a va invita sa ascultati ce spun si “fundamentalistii” care cred ca avortul ucide un nevinovat si lasa rani care uneori nu se vindeca vreodata.


 95. 95
  Necuratu':

  Da, asa e, altfel spus, stiintele exacte, matematica, fizica, chimia, lucreaza cu fenomene independente de vointa omului, teoreme, legi, leme, pe cand gramatica cu niste conventii unanim acceptate la un moment dat.


 96. 96
  goco:

  Toti prosti, si toti destepti. Auzi, cica era si subiectiva si predicativa.


 97. 97
  goco:

  A fost un timp in Romania, in care, pe radiouri nu se putea asculta muzica de afara. Ne mai consolam doar cu faptul ca unele melodii chiar era bune. Putine, dar erau.


 98. 98

 99. 99
  Jaco Pastorul:

  Vlad,

  odata avortul comis, crezi ca mai conteaza ce se intampla cu avortonul?

  Mult mai important ar fi ca acel avorton sa nu existe si asta ar trebui sa se realizeze prin educatie si prin masuri contraceptive si nu prin interzicerea avortului.

  In China exista legi de limitarea a nasterilor din cauze foarte obiective. Modul de pedepsire a contravenientilor lasa mult de dorit, intr-adevar.


 100. 100
  Nora:

  Vlad M.: în China şi India se practică avortul selectiv. Adică, sarcinile cu fetuşi masculini sunt duse până la termen, cele cu fetuşi feminini sunt întrerupte. Iar asta o ştiu nu de ieri, de azi, ci de acum vreo 10 ani, cred, când am citit un articol destul de amplu în The Economist despre un soi de caravane de medici care colindau satele cu ecograf mobil şi care se îmbogăţeau astfel. Aducerea pe lume a unei fetiţe înseamnă sărăcie acolo, un băiat înseamnă prosperitate. Hai să nu amestecăm lucrurile. Abuzul de această metodă a făcut ca în zilele noastre să fie sate unde adolescentele fete sunt în număr foarte mic, deci băieţii nu prea mai au cu cine să se căsătorească şi cine să le plătească dota.

  Pe de altă parte, auzisem că se intenţionează implementarea unei legi prin care mamelor să nu li se mai spună ce sex are sarcina, ci doar dacă se dezvoltă normal. Nu ştiu dacă, până în prezent, s-a trecut la asta.

  Şi da, în locul vostru, m-aş centra pe popularizarea metodelor contraceptive. Dar ceva îmi spune că nu sunteţi de acord nici cu asta. Mă înşel? Dacă da, îmi cer scuze.

  Eu înţeleg că într-o societate trebuie să aibă loc şi vocile pro-life, pentru echilibru. Dar vă rog să nu-mi spuneţi că militanţii pro-life nu insultă femeile care au trecut deja prin experienţa unui avort. Cuvinte precum “ucigaşă” fac adesea parte din repertoriul lor.


 101. 101
  goco:

  Mânia-n oamenii cei buni

  Se naşte moartă, se topeşte;

  În cei cuminţi un ceas trăieşte,

  În semidocţi trăieşte luni,

  Trei ani în proştii cei din gloată,

  Iar în mişei, viaţa toată!


 102. 102
  Jaco Pastorul:

  Mai Vlad, daca trantesti o asemenea fraza: “Cu nimic mai puţin periculos decât comunismul sau naţional-socialismul, islamismul beneficiază atât de naivitatea şi ignoranţa noastră, cât şi de complicitatea pseudo-elitei sinucigaşe şi incompetente ce ne conduce.”
  in pagina in care va definiti crezul, sa nu te mire daca mai sunt cativa care va iau drept extremisti.

  Mai mult, as zice ca si amestecati capra cu varza.


 103. 103

  Vlad,
  bine ai venit la noi.
  (nu ştiu cum de s-a întîmplat, probabil că am lăsat o urmă , atunci cînd am dat link-ul)
  eu simt mai mult lipsa dreptei veritabile în România decît prietenii mei de aici, probabil e ceva structural. 🙂

  Nora, da, mijloacele contraceptive. ştiu că sînt unii şi împotriva lor, dar sper că Vlad nu este chiar atît de extremist. e mult prea mult, chiar şi pentru mine.


 104. 104

  ce faci, Goco, poezii?!
  asta e treaba mea şi a Sevei! 🙂

  … în rest, văd că vă-ndeletnicirăţi cu lucruri mai plăcute, uşoare, de vară, precum gramakica. 🙂


 105. 105
  Nora:

  Nu face. Doar citează.


 106. 106

  mahabharata…
  na belea…

  întotdeauna citează?!
  slăbuţ, atunci… 🙂


 107. 107
  goco:

  Lume, lasa-ma sa spun ca Ana e etalonul bunatatii.

  Asta e ultima mea revelatie.


 108. 108
  goco:

  andreea si eu sunt de dreapta in convingeri politice. Cu toate ca la situatuia mea sociala, ar trebui sa fiu de stanga. Dar stanga in Romania nu exista. Sunt doar o şleatca de hoti spre mafioti


 109. 109

  adevărul e că am fost surprinsă de apariţia lui Vlad. oricît aţi croncăni voi, ăla e un blog teribil de serios.


 110. 110
  Nora:

  Andreea, mie site-ul ăla nu mi se pare dreapta la care ader eu. Oamenii ăia demonizează în bloc islamul, Obama le stă în gât, stânga le pute toată şi e sinonimă cu comunismul, îi deranjează până şi gândul construirii unei moschei la Bucureşti. Dreapta mea nu e dreapta intoleranţei. De aşa dreapta mă lipsesc. Cică prozelitism islamic la Bucureşti! Să mor de râs, nu alta! Dreapta mea e aia economică, nu aia care-şi bagă nasul în alte religii sau care susţine imperialismul american.

  Pe care v-a invitat vreun imam la moschee? Lucrez zilnic cu un musulman şi o dată măcar nu a încercat să-şi popularizeze religia. În schimb, ceilalţi colegi, ortodocşi, îl sâcâie zilnic “de ce nu mănânci porc? Nici măcar nu ştii ce pierzi. Hm, dar niciodată, niciodată? Nici măcar un ciolan?” de-mi vine mie să le sparg capul.


 111. 111
  Nora:

  Andreea, of! De câte ori se pune un link către un site, există setarea să permiţi pingbacks şi trackbacks. Adică, lor le-a apărut un fel de notificare că cineva a “vorbit” despre ei.

  Şi da, e serios. Serios în fanatism.


 112. 112
  goco:

  Nora, neputand comunica noi direct, considera ca vorbesc cu altcineva. Nici dreapata nici stanga nu trebuie sa ingradeasca in vreun fel tot ce se cheama libertate(religie, orientare sexuala, convingeri politice, etc…). Asa ca pana la un punct sunt deacord cu tine.

  Dar despre islam, mai bine zis despre musulmani, e de discutat. Sunt nuante. Daca vreodata Romania va deveni economic puternica, si asa atractiva pentru imigratie, vom vedea atunci ce inseamna islam si musulmani. Ca prin minune sau din grija Providentei, in data de 11.04.2004 dimineata, in loc sa iau trenul ca de obicei din Torrejon de Ardoz spre Madrid, am luat autobuzul, si am ascapat. De islam si de musulmani. Iti spun eu ca odata ce sunt mai multi, in numele libertatii religioase, cer tot felul de drepturi in mod abuziv. Adica incep sa dicteze. Ca atentatele si amenintarile din Franta in legatura cu valul de pe fata.


 113. 113
  Nora:

  Plus că n-au nici simţul umorului. Uite cât i-a deranjat statuia de pe treptele Muzeului de Istorie http://inliniedreapta.net/batjocura-si-restauratie-comunista-in-centrul-bucurestiului-scrisoare-de-protest/.

  Ăştia vor numai monumente din alea care să îţi zdrobească oasele de respect. Ş-atât. Să nu care cumva să mai şi gândim. Ci doar să suflăm praful de pe mituri. Chestie în care nu sunt foarte departe de regimul ceauşist. Care fixa valori şi le bătea în cuie. Şi nimeni nu avea voie să le mai chestioneze, să le analizeze şi altfel în spaţiul public.


 114. 114

  păi şi pe mine mă deranjează statuia aia!! ce să fac?

  n-oi fi avînd simţul umorului nici eu…

  tu nu înţelegi că cineva trebuie să se manifeste şi aşa. împotriva relativismului şi subiectivismului care fac tocăniţă din orice.


 115. 115
  Nora:

  De ce te deranjează? Te deranjează din aceleaşi motive ca pe ei? Plus că modul în care pun problema, comparând mere cu pere, de parcă toate monumentele ar trebui să urmeze aceeaşi linie şi mod de reprezentare artistică e hilar. Sunt scandalizaţi de faptul că Păunescu are un bust clasic, iar statuia lui Traian este, să zicem, una de avangardă. Şi se mai fac şi că nu văd faptul că artiştii care au făcut cele două monumente sunt diferiţi, că Muzeul de Istorie e condus de cineva, iar Primăria de altcineva, şi că, în general, nu există o programă unică de urmat.

  Şi, mai ales, de când “deranjatul” e un argument?


 116. 116

  Doamneee, Nora!
  am citit protestul ăla acum.

  sînt de acord cu fiecare cuvinţel de acolo. iar fraza asta:

  Avem dreptul să vă întrebăm de ce nu i-ați dedicat Imparatului Traian un bust respectuos, iar lui Adrian Paunescu o reprezentare în mărime naturală, în ținuta și în concepția artistică a statuii de pe treptele Muzeului de Istorie.

  înseamnă EXACT că au simţul umorului.


 117. 117
  goco:

  Chiar asa Nora! De cand “deranjatul” e un argument? Ca sa nu vorbesti cu mine, de exemplu.


 118. 118
  Nora:

  Da, sigur. Şi Gâdea avea dreptul său să facă spume că aia la ICR New York au expus celebrul ponei roz în loc să expună acelaşi prăfuit “Car cu boi” sau ţărani cosind. Şi el era “deranjat”. Timpul a trecut, iar frământările omului de acum nu se mai regăsesc în care cu boi şi anemone. Wake up! Societăţile nu evoluează stând într-o prostraţie admirativă la orice, oricum.

  Mi-amintiţi de cururile opărite care au sărit de trei metri în sus acum ceva ani când cu celebrul număr din Dilema. Ăla despre Eminescu. Chit că nici măcar admirabilele cururi opărite nu-l mai citesc de când au dat BAC-ul.


 119. 119

  neaaaah! cu alea sînt de acord!
  da’ nu mai vreau să mă cert acu’ cu tine. nu mai vreau! să vie altul la rînd… 🙂


 120. 120
  Nora:

  Ce nu vă daţi voi seama, ăştia conservatori care luptaţi împotriva “relativismului”, cu vitrinele pline de simboluri de neatins, e că fix de-aia vă mor simbolurile şi nu mai dă nimeni doi bani pe ele. Fiindcă nu le scoateţi din vitrină. Le ţineţi acolo departe de mâinile profanilor.

  Vrei să omori ceva: pune-l într-un ţarc. E cel mai sigur mod.

  Statuia aia a lui Gorduz a făcut să se vorbească iarăşi despre Traian, latinitate etc. În mod viu, în mod natural. Ceea ce colocviile voastre prăfuite n-ar reuşi într-o mie de ani. V-aţi aplauda unii pe alţii, v-aţi fonfăni veşnicele clişee, aţi fereca mai bine vitrina şi aţi pleca fericiţi frecându-vă mâinile că v-aţi îndeplinit datoria. Şi probabil Traian ar lăcrima de emoţie din ceruri.


 121. 121

 122. 122
  Nora:

  N-oi vrea tu, dar vreau eu. 😀

  Cu alea de ce eşti de acord? Cum să dai aşa mârşav în Emineheeescuhuuu, Luceafărul nostru, geniul nostru? Cum să conteşti aşa ceva? Unde ne ducem? Valorileeeee noastreeeee!!! Huă, trădătorilor de neam şi patrie. Jale şi praf şi pulbere.


 123. 123

  cu cine vorbeşti tu, Nora, de la tribună, de acolo? cu mine, care îl iubesc grozav pe Lucian Boia?!


 124. 124
  Nora:

  O ştiam. Au apărut şi unele cu Năstase pe targă.


 125. 125
  goco:

  andreea, o imagine face cat 1000 de cuvinte.

  Nora, daca vrei sa te certi, nu se exista partener mai potrivit decat subsemnatul. Gata nu mai zic nimic. Stai, NU!


 126. 126
  Nora:

  Păi, hotărăşte-te odată. Cum e cu relativismul şi subiectivismul? Sau poneiul e bun, dar Traian cu lupoaica e câh? De ce unul e bun şi altul, nu? De ce poţi lipi zvastica nazistă de o crupă, iar pe Traian nu-l poţi arăta şi altfel?

  Voi aveţi momumentele voastre. Ţepănoase şi sobre. Le vreau şi eu pe ale mele. Şi te întreb legitim: cât de productivă a fost genul ăsta de atitudine, atitudinea lui “a nu se atinge exponatele din vitrină” chiar în atingerea scopului urmat de latura conservatoare, să zicem? A crescut cota patriotismului? Îşi ştiu românii mai bine istoria? Îşi ştiu românii mai bine arta, chiar şi aia clasică?


 127. 127

  io nu ştiu decît că mă bufneşte rîsul cînd o văd. şi asta nu-i a bună. în plus, nu ştiu de ce nu ţine mîinile pe lupoaică. mă deranjează foarte tare chestia asta. îmi sugerează, aşa… neimplicare. 😆

  şi, încă ceva. sincer, da sincer: dacă Erwin Kessler scria altfel, nu aveai o altă părere acum?


 128. 128
  Nora:

  V-am zis doar că şi eu am râs. Dar important e că m-a făcut să caut, să mă lămuresc ce e cu ea. Ceea ce un monument “ţepănos” nu face niciodată. Pe lângă alea trec fluierând, ca şi când n-ar fi. Nu-mi spune că tu te opreşti străfulgerată de emoţie lângă statuia lui Mihai Viteazu’ pe cal. Vezi că Erwin Kessler explica şi faza cu “neimplicarea”. Şi da, cam ăsta e baiul cu arta contemporană. Te face să cauţi, nu îţi livrează mesajul simplu, uşor decriptabil. Eu îmi doresc contemporaneitatea în stradă. Oricare i-ar fi subiectele şi temele de reflecţie. E absurd ca spaţiul public să se prefacă blocat în sec. XIX.

  Deci, da, râsul e mai ok decât indiferenţa. E mai productiv.


 129. 129
  Nora:

  Şi ca mine or fi fost mai mulţi. După ce au depăşit faza de hăhăială.


 130. 130
  Nora:

  Nu mi-ai răspuns la întrebări. De ce pentru unii mumă, pentru alţii ciumă? De ce unele simboluri pot fi reinterpretate, rediscutate, iar altele trebuie să rămână intangibile?


 131. 131

  nu e vorba despre asta. reinterpretarea şi rediscutarea sînt OK. se poate face cu oricine, oricît de pe postament ar fi. dar tu ai impresia că, în cazul statuii cu pricina, se se doreşte o reinterpretare? îl coborîm sau îl urcăm pe Traian? îi contestăm ceva? îl umanizăm?
  nu, doar facem mişto de el. eu nu simt altceva.
  dar eu, am mai spus, am reacţii fizice, cînd văd un lucru care nu-mi place. mă zburlesc.

  în mod curios, căruţa din faţa Teatrului Naţional nu mă deranjează. şi numai ţepănoasă nu e.
  iar cu cea mai ţepănoasă -- ţeapa cu cartof din Piaţa Palatului nu m-am obişnuit nici acum. o socotesc cea mai oribilă oroare monumentală din Bucureşti.


 132. 132
  Nora:

  Ba e vorba fix de asta. Tu crezi că Gorduz e Vacanţa Mare? Şi a avut drept efect asta. Oamenii discută despre asta. Deci, şi-a atins scopul cu brio. Nu Traian e subiectul acolo, darling. Latinitatea, rolul ei providenţial, modul tembel în care defilăm cu asta de parcă ar fi un scop atins în sine. Complexele şi provincialismul societăţii noastre. Lupoaica ce a picat din cer în mâinile civilizatorilor romani.

  Sorry, dar reacţiile fizice nu pot fi aduse ca argument atunci când e vorba de a stabili legitimitatea prezenţei unui “obiect” în spaţiul public.

  Da, la faza cu ţeapa sunt de acord. Acolo vorbim deja de un eşec estetic.

  PS: am fost la Street Delivery pe Arthur Verona şi cineva înfăşurase capul lui Păunescu într-o cârpă roşie. Iată, românul de rând sancţionează critic prezenţa acelui bust. Ştiu, unii vor spune că e act de vandalism, eu nu îl interpretez aşa.


 133. 133

  habar n-ai ce tare m-ai obosit!!
  … şi eu am fost şi bolnavă, cînd am fost mică…
  🙄


 134. 134
  Nora:

  Scuze, dar prea ai aderat fără rezerve la aberaţia ălora de scrisoare de protest. Ce să-ţi fac, eşti un câmp mănos. 😀 Mai ales că, tocmai tu, care înfierezi subiectivismul şi vrei repere clare ca gardul, eşti subiectivă până la cer. Nu mi-ai spus prin ce e diferit Traian de ponei sau de dosarul Eminescu. Ba chiar mi se pare mult mai uşor de decriptat un mesaj în cazul statuii decât în cazul poneiului.

  Ca să-ţi mai revii: dacă ziceai că nu-ţi place statuia aia şi atât, nu mă băgam. Treaba ta. Dar să spui că o vrei înlăturată de acolo că batjocureşte nu ştiu ce simboluri -- a reprezentat un stimulent prea puternic pentru mine. 😀


 135. 135

  ba ţi-am răspuns, dar te faci că n-auzi. deci, eu personal (PERSONAL) o iau ca pe o luare la mişto, în spaţiul public. aşa interpretez eu. celelalte exemple nu-s la fel.
  uite, cu Eminescu. discutăm, scriem cărţi, îl demitizăm. e ok. dar dacă ar face cineva şi ar expune în stradă o statuie cu Eminescu pe budă?!

  parcă nu mi-ar plăcea. ţie?

  ei, Traian ăla nu e chiar pe budă, dar nici foarte departe.
  aşa-s eu, mai pudică, na! 🙂


 136. 136
  .:

  Tania, ia trimite-mi şi mie o poză de-a ta, mai în clar!


 137. 137
  Nora:

  Da, măi, Andreea. Dar nu în jurul tău se roteşte lumea. Sunt oameni care o discută serios. Dovadă articolul pe care vi l-am trimis şi vouă. Mai sunt şi altele. Nu hăhăie şi atât. Pricepi? Deci, dezbaterea există. Rezultă: nicio diferenţă între dosarul Eminescu şi statuia lui Gorduz. Gustul tău personal nu e de ajuns.

  Şi în cazul Eminescu, se pot trezi unii şi pot pretinde că dezbaterea nu e reală doar pentru că nu participă ei la ea sau doar pentru că n-au auzit ei. Ce facem atunci?

  PS: pe mine, ca principiu, nu mă deranjează nimic. Dacă lucrarea e mişto, dpdv estetic, je m’en fiche. Ţeapa aia cu cartoful nu e. Mă deranjează mai rău ţepuşa decât un eminescu mişto, fie el şi pe wc. 😆 Loosen up, people. Chiar şi Eminescu defeca. Dacă n-ar fi făcut-o, ar fi fost nasol. 😆


 138. 138
  Necuratu':

  Sunteti de coma! Si Kessler ala la fel.
  Se vede treaba ca n-ati prea avut de-a face cu artisti. Voi credeti ca artistii sunt un soi de mesteri faurari asa, sobri si solemni si fac numai opere de arta pline de simboluri si de subintelesuri? Aiaiaiaiaiii!

  Pai, astia, artistii carevasazica, sunt cei mai mari mistocari din lume si eu am informatii precum ca Gorduz a vrut sa faca misto cu statuia aia, ca doar eram pe vremea lui Ceasca si principala preocupare a artistilor in vremea aia era mistoul cu subinteles.

  Ce ma distreaza ca vin apoi tot felul de critici care incarca si descarca de simboluri biata opera de arta.

  Si, asta pentru cultura voastra generala, in spatele fiecarui monument de asta, sta o poveste de afacere de succes! Cineva a luat purcoiul de bani si de la Traian si de chifteaua in tepuse!


 139. 139
  Nora:

  Miştoul cu subînţeles. Tu ai zis-o, Necuratule. Deci, nu m-ai contrazis cu nimic. Nu trebuie să fii băţos ca să transmiţi ceva.

  Şi, până la urmă, nici nu mai contează ce-a vrut Gorduz. Contează că statuia, odată ieşită în lumea mare, are existenţa ei proprie şi generează discuţii. Q.E.D.


 140. 140
  goco:

  Si eu sunt artist ca fac misto cu multe subantelesuri subliminale.


 141. 141

  bun, Nora. deci, dacă s-ar organiza o votare, democratic, cum îţi place ţie, m-ai lăsa să mă duc să votez pentru scoaterea statuii de acolo?


 142. 142
  Necuratu':

  Pai Nora, mistoul e tot misto, fir-ar sa fie, dar era facut cu subanteles ca sa nu se prinda kulturnicii! Da’ toata chestia era facuta la oha! Eu nu vad altceva in chestia aia decat o gluma.

  Andreea, ma tem ca in arta nu prea merge cu votatu’. Ma gandesc cu groaza ce s-ar intampla daca s-ar pune jazzul la vot, hmmm…


 143. 143

  nu.
  e vorba de ceva ce priveşte spaţiul public. la jazz nu te duce nimeni cu forţa. decît în cazul în care începe muzica să ţi se reverse în urechi, cînd intri la anumite texte, pe blog… 🙄


 144. 144
  Nora:

  Cu siguranţă, Andreea. Ce-ţi imaginezi? Că aş veni să te leg de calorifer? 😆
  Nu faptul că nu-ţi place m-a inflamat, ci ceea ce ai invocat pe post de argument. Îmi pare rău dacă ai priceput altceva.

  De anarhiştii ăia ruşi v-am zis, parcă, nu? Ăia care proiectau falusuri de 50 de metri pe clădirea KGB? Ei, şi ălora li s-ar putea reproşa că aduc atingere valorilor neamului.


 145. 145
  Nora:

  “Subînţeles”, Necuratule, nu “subânţeles”. Că e format din “sub” şi “înţeles”. La fel şi la “bineînţeles”.

  E făcută în ’83. Ăia care făceau “glume” de tipul ăsta atunci îşi asumau nişte riscuri. Depăşeau, prin curajul lor, simpla dimensiune a miştocărelii.


 146. 146
  Necuratu':

  Mda, si-a reluat vechile obiceiuri…


 147. 147
  Costelus:

  “oricît aţi croncăni voi, ăla e un blog teribil de serios.”

  Nenumarate prostii pe blogul ala, pare scris de niste copii puberi care de-abia acum incep sa inteleaga ce si cum. Mai au ei pina la a intelege ce-i dreapta si stinga. Mai au mult. Pentru mine e un fel de blogary, dar mai timpitel, asa.

  @Vlad: eu am un raspuns foarte simplu pentru toti barbatii care sint anti-avort: “Nu esti de acord cu avortul? Nu avorta!” E simplu, nu?


 148. 148

  😆 😆 😆

  oooo, Costeluş cel modest!!!


 149. 149
  Seva Tudose:

  Hello,

  uite,că nu degeaba mi s-a dus renumele de babă,babetă dar ascultați voi aici la mine ! Sunt pro-choice,pro-avort,nașteri programate fie și avortul suedez !

  Am trăit în România,până-n *90 și desigur căsătorită… Viața în sistemul comunist a lui Ceaușescu a dus la moartea a sutelor de mii de femei și „unborn children” !

  Lipsa lucrurilor elementare,prezervative,anticoncepționale,educația tinerelor/viitoarelor femei/mame despre viața sexuală și riscurile ei,fie 10zile da,10 zile nu,10 zile da… dar trebuie să fie un ciclu menstrual perfect balansat 😉

  Dracului ! nu găseai la farmacie nici vată,ptr.ciclul menstrual,rupeai cârpe și le respălai ca scutecele copiilor,ce să mai vorbesc de tampax,de domeniul fantascticului,nici măcar apă oxigenată să ai cu ce să albești/desinfectezi,altele își introduceau în vagină o aspirină înainte de sex 🙄

  Deci,la răndul meu am avortat 9 sarcini,la două luni,la 3 luni,fie chiar și la 5 luni,unele aproape de pragul morții cu hemoragii,căci a trebuit și soț și mamă să vină să doneze sânge,în contul celui dat mie ca transfuzie ! Cu unul ajunsesem la un pas de septicemie 😥

  am adus în viață și trei copii,iar când m-am dus la un avort programat,am mituit un doctor,l-am rugat că nu mai îmi doresc copii și m-a„fixat”răsucind trompele ! Deci
  eu sunt și ptr.acest procedeu chirurgical,de ce nu 🙄

  Iar un copil pe lume dorit să vină cu drag în viața asta.
  Și sunt iar contra celor ce stabilesc ptr.tine să ai doar un singur copil,cazul Chinei 😉


 150. 150
  goco:

  da’ subliminal e un fel de sublim asa-i?


 151. 151
  Costelus:

  Apropo de site-urile de dreapta, uite, cred ca deocamdata inca nu avem indivizi in Romania care sa fie de dreapta. Avem in schimb foarte multi postaci de partid care isi imagineaza ca sustinind PDL-ul, ei sint de dreapta. Nici pomeneala, cum naiba sa fie de dreapta un partid care creste taxele??

  Iar legat de statuie Andreea, nu cred ca ai dreptate. E statuie? E! E Traian in ea? Pai cam e. Ca-i in pula goala? E, dar ce facem, interzicem nuditatea in arta? Are o potaie in miini care seamana a lup? Cam are. Pai nu crezi ca sculptorul a facut cam ce i s-a cerut?


 152. 152

  :(, Seva,
  aia a fost atunci.
  ce facem acum?!


 153. 153
  Seva Tudose:

  andreea,

  uite câte variante poate avea o femeie bine informată:știința este o putere !

  http://www.americanpregnancy.org/preventingpregnancy/


 154. 154

 155. 155

  în Olanda, foarte des se practică vasectomia. după ce şi-au făcut planul la copii, bărbaţii rezolvă problema, în acest fel.
  mi se pare minunat! pe la noi, pe aici, cui am povestit despre asta (de sex masculin), a strîmbat din nas.


 156. 156
  tania:

  hm, hm. daca ieri eram de acord cu amandoua, azi nu mai sunt cu niciuna 😀

  si poneiul, si Traian, si cartoful sunt oribile. nu unu’ da, altul -- ba. pentru mine, personal, toate sunt hidoase din punct de vedere estetic. punct.

  apropos de puncte si puncticele. mail.

  Nora, dar tu nu erai scandalizata de bustul lui Adrian Nastase expus in gura parcului icoanei? pe principiul asta, si Andreea poate fi scandalizata de Traian. misterioase caile artei, si fiecare avem limitele noatre mai largi sau mai inguste de a o gusta. dar parca unele expuneri nici nu mai tin de arta. ci de bun simt.


 157. 157

  Costeluş, ia de aici, de la mama.
  încearcă-l pe ăsta:

  http://theophylepoliteia.wordpress.com/


 158. 158
  Seva Tudose:

  Iar din site-ul ăsta derivă alegerile multiple ale unei femei…lista tuturor anticoncepționale/contraceptive pilule ! dar cea mai sigură este :

  morning after pill-zisă și pilula de urgență,luată imediat a doua zi după sex !

  http://www.birthcontrolbuzz.com/


 159. 159
  Nora:

  Tania, nu amesteca oalele. Ăla e doar un bust. Al lui Adrian Păunescu, a propos. Dar nu m-ar mira nici dacă i s-ar face lui Năstase statuie. Nu ridică nicio problemă, nu creează nimic în jur. E doar o ploconeală în faţa moştenirii unui individ de valoare cel puţin discutabilă.

  În privinţa mailului, îmi trebuie consimţământul celuilalt avatar al puncticelului. Mă îndoiesc că mailul cu care postează acum e valid.


 160. 160
  Nora:

  Andreea: nuuuu, n-ai să vezi aşa ceva. Vasectomia îi emasculează, vezi doamne. E mai bine să ne îndopăm noi de hormoni sau să ne legăm trompele. Pe noi alea nu ne mai “defeminizează”.


 161. 161
  Nora:

  Seva, pilula de a doua zi e o bombă hormonală. Nu degeaba îi zice “contracepţie de urgenţă”. Nu se recomandă a se lua mai des de două ori pe an. Sigur, îşi face treaba, dar cu riscuri. Bine, comparată cu un avort, e răul mai mic. Asta clar.


 162. 162

  asta mă gîndeam şi eu. nu e în regulă nonşalanţa cu care recomandă Seva tot soiul de pastile.


 163. 163
  goco:

  No boys! Just fingers, fists and toys!


 164. 164
  tania:

  dar este arta, Nora, arta! discutabila sau nu valoarea lui Paunescu, este arta bustul ala. glumesc acum, fireste.

  iar Traian ridica multe probleme. graieste amplasarea lui pe treapta a sasea, in partea stanga a scarilor de la Muzeul National. ne spune atat de multe, incat ajungem sa ne frecam la ochi si sa ne intrebam: ce dracu este asta?

  e singura problema pe care o ridica. daca tu ai auzit de vreo dezbatere care sa depaseasca discutia asta, lamureste-ma si pe mine.


 165. 165
  Nora:

  Aşa cum i-am spus şi Andreei, dacă vrei te poţi duce mai departe cu întrebările. Că alegi să rămâi acolo -- e numai treaba ta. Ştii, girafele chiar există. Şi faptul că te întrebi “ce dracu’ e asta?” e deja mare lucru.

  Şi nu, bustul ăla nu încape în nicio lume în aceeaşi categorie cu statuia lui Traian. Intenţiile cu care sunt plasate în spaţiul public sunt total diferite. La bustul ăla nu te întrebi deloc ce e. Mesajul e clar, transparent şi unic.

  Hai să încheiem că n-are rost.


 166. 166
  Seva Tudose:

  andreea,

  „Seva cu nonșalanță recomandă”…tot ca la frumoasa din pădurea adormită 😉 eu doar exemplific,alegerea este numai a ta doar a ta ! te rog nu lua totul ofensiv dragă ! Fiecare femeie își asumă riscul…tu alegi,nu eu !

  eu am ales inversarea trompelor…


 167. 167

 168. 168

  Jaco Pastorul>
  1. Da, eu cred ca e important ce se intampla cu avortonul, dupa cum cred ca e important ce se intampla cu trupul unui mort, dar deviem: ideea era ca omoara FETE si isi ascund urmele.
  2. Cauzele foarte obiective pentru care Republica Populara Chineza starpeste generatii intregi nu sunt altceva decat teorii maltusiene promovate din ratiuni comuniste (incapacitatea Chinei maoiste de a asigura hranirea populatiei), depasite.

  Nora>
  1. Nu e nimic de amestecat: acesti oameni isi omoara fetele pentru ca sunt fete. Daca ne omoram proprii copii ca au alt sex decat ne dorim, de ce sa nu ii ucidem si pe aia cu pielea de alta culoare, handicapati, pitici, giganti, homosexuali, grasi, batrani, bolnavi incurabili etc.?
  2. Contraceptia nu are nici o legatura cu subiectul. Vorbim despre avort, iar avortul nu este metoda contraceptiva.
  3. Militantii pro-life sunt diversi, ca si militantii pro-choice. Daca este okay sa fiu numit fascist, misogin (cand una dintre principalele mele probleme e ca avortul ucide fete pentru ca sunt fete!), primitiv, bigot, etc. pentru ca atrag atentia ca avortul pierde o viata, nu vad de ce este cazul sa ne indignam ca exista si persoane anti-avort care au un discurs dur. Daca nu este firesc, atunci ar fi bine ca “tribuna” sa nu mai fie adusa in discutie.

  andreea> Dreapta este altceva decat isi imagineaza multi dintre antevorbitorii mei, dar am promis de la bun inceput ca interventia mea va fi limitata la avort si ma tin de cuvant. Am si eu pareri pe subiectele care i-au deranjat, dar nu am venit aici pentru a mi le expune si nici pentru a-i cataloga. Nu numai unii pot discuta in termeni de “extremisti”, “puberi”, “tampitel” si alte asemenea verdicte care uneori spun mai multe despre cei care le dau decat despre cei carora le sunt adresate. Ai vreo adresa unde pot sa iti trimit mail?


 169. 169

  Vlad,
  mailul tău este ce văd eu acum, în admin?


 170. 170
  Nora:

  Vlad M: ca să înţeleg şi eu. Dvs. militaţi pentru interzicerea avortului pentru că, în anumite colţuri de lume, din motive diverse, se practică avortul după sex? Şi vă rog să vă temperaţi discursul: n-am promovat niciunde niciun fel de eugenie.

  Nici eu n-am spus că avortul e metodă contraceptivă. Spuneţi-mi totuşi: sunteţi de acord sau nu cu folosirea anticoncepţionalelor?


 171. 171
  Costelus:

  Daca ne omoram proprii copii ca au alt sex decat ne dorim, de ce sa nu ii ucidem si pe aia cu pielea de alta culoare, handicapati, pitici, giganti, homosexuali, grasi, batrani, bolnavi incurabili

  Tu chiar nu vezi nici o diferenta aici?


 172. 172
  Costelus:

  Am uitat sa adaug ca vorbim de copii nenascuti. Iar daca vorbim de tari ca India, stii ca in medie o femeie de acolo aduce pe lume 7 copii? Pur si simplu nu au cu ce sa hraneasca o fata.


 173. 173
  tania:

  daca vrei, Nora. daca vrei. nimeni nu este vinovat de ignoranta personala, da, insa nici de nemotivarea de a-ti pune intrebari. sunt multe intrebari pe lumea asta, si nimeni nu si le pune pe toate. uite, Traian, nu ma inspira sa-mi pun nicio alta intrebare.

  iar intrebarea “ce dracu e asta?” nu este mare lucru. nu statuia mi-o inspira, ci nepotrivirea, din punctul absolut subiectiv, recunosc, al propriei perceptii. deci nu, Traian nu are nici macar meritul asta, in ceea ce ma priveste.

  dar sunt de acord, bustul ala are un mesaj precis, transparent. sa inteleg ca arta inseamna, in felul asta, doar lucrarile care te socheaza intr-un fel sau altul, si ramai nedumerit la capat? adica bustul lui Luigi Pirandello din parcul public din Palermo nu este o expunere de arta, pentru ca are un mesaj unic?

  eu nu te contrazic, doar iti pun intrebarea pe care i-ai adresat-o tu Andreei, vizavi de ponei si Traian. doar ca schimb lucrarile, ramane Traian si inlocuim poneiul cu poetul.


 174. 174

 175. 175
  Nora:

  Nu, clar, probabil astrele sunt de vină. Sau incapacitatea de a ieşi din spaţiul confortabil al gustului personal sau al propriei “nemotivări”. Deja discuţia are dimensiuni dincolo de orice logică. Mă dau bătută. Puteţi pricepe că alţii nu-s ca voi? Şi că şi noi avem dreptul la momentele noastre? Puteţi? Sau e prea mult?

  V-am dovedit că acei alţii există. Şi că n-aveţi, ce uşurare, unanimitate. Că altfel m-aş fi simţit tare singură pe lumea asta.


 176. 176
  Ana:

  Suntem două, Nora. At least. 😉 Cu Kessler, trei. Mai ştiu eu câţiva, dar poate ieşim la o bere, nu? 🙂


 177. 177
  Nora:

  Eu ştiam, Ana. Păcat că pe aici “croncănesc” (sau care era cuvântul? 🙄 ) doar eu.

  E reconfortant să mi se amintească însă. 😀


 178. 178
  Ana:

  Te rog să mă ierţi pentru că n-am croncănit împreună. Promit să-ţi spun la berea aia blond-filtrată tot de cred, cu detalii. Pe tine n-o să te rog să-mi promiţi că n-o să consideri asta croncăneală fiindcă sigur n-o vei face. 😉


 179. 179
  tania:

  Nora, stiu ca o sa-ti sune cel putin dubios, dar esti singura care pare sa nu inteleaga ca ceilalti au dreptul la momentele si perceptiile lor. pana una alta, niciuna nu suntem critici autentici de arta, si aia, daca ma intrebi pe mine, subiectivi, si tocmai de-asta discutia asta este aberanta. eu am spus si am repetat: nu-mi place, nu-mi spune nimic, mi se pare hidoasa. MIE. nu inteleg ce vrei sa-mi demonstrezi.

  nu, ca-ti place Traian si iti spune ceva, nu inseamna ca ai gusturi bune, si restul sunt niste ignoranti. inseamna ca empatizam diferit. adica tu esti cea care recunosti ca realitatea are multe fete, si fiecare are ciobul lui, si te inflamezi in ceea ce priveste perceptia fiecaruia asupra artei?!


 180. 180
  Ana:

  Tania,

  Scuze, nu stau mult, nu despre sensibilitatea estetică diferită vorbea Nora.


 181. 181
  Costelus:

  Si eu sint de acord cu tine, Nora. Pai asa, daca ar fi sa cerem ca orice sa corespunda gustului nostru, ce ne facem cu libertatea de exprimare artistica? Ma mira ca Andreea nu sesizeaza chestia asta …

  PS: Ma luati la bere? 😀


 182. 182
  Ana:

  Nu, şi nici nu te f., precum ţi-am spus mai deunăzi. Dar o îngheţăţică îţi iau. 😉


 183. 183
  Nora:

  Tania, n-ai priceput nimic. Nu mai revin.


 184. 184
  Nora:

  😆 Îngheţăţică. 😆


 185. 185
  Costelus:

  Tania, nu ai inteles. Nu-ti place ceva, nu-ti place, e dreptul tau, foarte bine, de aia sintem diferiti. Dar nu trebuie sa te deranjeze asta. Iti pare hidoasa, asta e, nu inseamna ca e o “batjocura”.


 186. 186
  Ana:

  Ştiu, Nora, mi-o asum. Ăştia mici trebuie protejaţi emoţional de rebeliune estetică viitoare, ce p.l. ! 😉


 187. 187
  Costelus:

  Eu totusi n-am intrebat de f. 😆


 188. 188
  Ana:

  Ştiu, dar mie nu-mi place să las emoţiile să plutească-n derivele lor impersonale. Ţi-am răspuns la ce n-ai întrebat, c-aşa-i mersu’. 😆


 189. 189
  Nora:

  Ana: 😆 😆 😆 Greu cu rebeliunile, mai ales cu alea estetice. Destabilizează omul, îl determină să ia alegeri greşite în viaţă, să ia şosete diferite în picioare dimineaţa şi să bea mult ceai de păducel. Nasol.


 190. 190
  andreea37:

  bineînţeles că nu ne futem în gustul celuilalt. în privat. dar în public, dacă-mi pui statui oribile la tot pasul, sau îmi cînţi hruşcă la metrou toată ziulica, o să am o problemă.

  despre asta e vorba. deci, asculţi hruşcă la tine-n baie şi-ţi pui statuia în dormitor


 191. 191
  Costelus:

  A, daca vorbim de ciorapi, m-am dus odata cu unul alb si unul negru. De-atunci am doar doua perechi identice.

  Andreea: in cazul asta ar trebui sa nu mai punem statui, pentru ca nu vor putea satisface gusturile tuturor.


 192. 192
  Ana:

  Costeluş,

  Îţi iau şi cu ciocolată, şi cu vanilie. Ca să nu te frămânţi cu şosetele la asorteu. 😉 Estetica mamii ei de viaţă! 😆


 193. 193
  andreea37:

  nu ale tuturor. ar trebui să hotărască nişte “specialişti”. ăia pe care nu-i avem.


 194. 194
  .:

  Ana, tu n-ai mai înţeles nici până acum că eu nu mai ţin oringiu după mine?! Numai cosmoteu şi vodafonu.


 195. 195
  Ana:

  Şi alea ţi-au murit, în pm, că mi-a fost frică de vreo nenorocită de întâmplare, da’ cine draci să-mi răspunză? 🙄

  Cu cosmoteu’ n-am ce face, că n-am. Te sun în seara asta pe vodafone. Dracii te găseşte (sic pentru beţencurişti!) dacă nu răspunzi! 😉


 196. 196
  Nora:

  Oribile? Cine zice? Andreea?

  Tocmai aia. Că nu e dormitorul tău, Andreea. Şi avem şi specialişti. Sigur îţi trebuie puţină răbdare să cauţi să vezi ce-au ei de spus.

  Aşa şi pe mine mă plictisesc multe. Dar nu mă apuc să spun că ar trebui scoase din spaţiul public. Chestii la fel de kitschoase ca bibelourile cu pescari. Dar, sigur, “corecte” din punct de vedere al moralei comune. Sau să pornesc campanii furibunde împotriva lor.
  Bine că n-au pus-o în Bucureşti pe aia de la Montreal (parcă acolo era) cu Eminescu. 😆


 197. 197
  .:

  Tania, tu nu-mi ştii meilu?! Vaaaaai! Cere-l ăstora şi ţi-l vor da!

  Apropo de faza asta:

  Vine unu cu un leptop să-i pun din nou şaptele pe el. Avea holograma pe spate. Eu, hai să fac pe corectu măcar o dată în viaţă, sun la Microsoft să mă înveţe cum să-l activez având holograma, dar neavând dividiul de instalare.

  Bă, fază reală, fără băgat în ele. După ce în prealabil îmi vorbise foarte … robotic şi protocolar, aia de la telefon stă câteva secunde şi-mi zice: auzi, mă, dacă nu ştii să şmechereşti un windows nici când ai holograma pe spate, nu crezi că ar fi bine să laşi omu să se ducă la un meseriaş să i-l facă?!


 198. 198
  Ana:

  Bă, dă-te dracu, dă jmecher! Ai speriat bilgheiţii. 🙂


 199. 199
  Nora:

  “Ăstora” se zice la tine. Acolo unde văd că nici nume n-aveţi.


 200. 200
  .:

  Despre avorturi şi alte hălea:

  1) Să ne fie clar: sistemul acela organic, viu din pântecul unei femei nu e fiinţă umană deoarece nu are conştiinţă. Nu are suflet încă. Este ceva … care vegetează. Devine fiinţă abia după naştere. Punct.

  Plângăcelile bisericii şi ale altora cum că se omoară o fiinţă sunt fără obiect.

  2) Dacă femeia nu vrea să mai facă copii, atunci ea trebuie să se protejeze cumva. Cea mai simplă metodă este să-l oblige să-şi pună prezervativ. Ce-i atât de complicat?! Nu poţi să-i ceri fiecărui bărbat cu care faci sex (uneori, poate doar o singură dată) să-şi facă vasectomie.

  3) Ăştia de tipul lui Vlad M -- sau cum îl cheamă pe pateticu ăla (care nu cred că are mai mult de treizeci de ani), să fie izolaţi într-o încăpere cu zece femei care şi-au trăit tinereţea în comunism şi să-şi expună teoria în faţa lor!

  4) Nu apelaţi la pastila de urgenţă nici în caz de urgenţă. E teribilă. Mai bine lăsaţi-o aşa şi avortaţi. E mai sănătos.

  5) Poza cu femeia din China nu înseamnă nimic decât pentru propagandişti: Chiar dacă munciţi ca orbii şi vă plătiţi impozitele cu conştiinciozitate, noi -- şmecherii îndatorându-vă cât pentru zece vieţi, vedeţi că se poate şi mai rău: uite ce fac ăia în China.

  Altfel, acea femeie nu a respectat o lege dreaptă la ei. Rămâi gravidă, ai deja un copil, nu ai cinci mii de euro să-i dai statului pentru el (la ei e comunism) atunci avortezi. Avortul e gratuit. Nu avortezi tu, rezolvăm noi. Aşa se aplică legile într-un stat. Punct.

  De ce e dreaptă această lege în comunism?! Simplu: eu nu am posibilitatea să contribui la creşterea şi educarea a mai mult de un copil de familie. Vrei să faci copii cu grămada, contribui cu bani. Simplu!


 201. 201
  tania:

  @Ana: cu mine despre asta vorbea 😀

  “Ăla e doar un bust. Al lui Adrian Păunescu, a propos. Dar nu m-ar mira nici dacă i s-ar face lui Năstase statuie. Nu ridică nicio problemă, nu creează nimic în jur.”

  acel “doar un bust” care venea sa justifice masura diferita de a compara un ponei cu Traian, si pe Traian cu un bust.

  si, ca sa mai explic ultima data, ca sa intelegeti de ce este vorba despre aceeasi oala, ne putem raporta si la un alt criteriu: nu cel al sensibilitatii estetice, ok. bustul lui Paunescu deranjeaza nu estetic, asadar, ci din cauza valorii discutabile a personajului si a tupeului de a-l expune pe Arthur Verona. ok, si poneiul nu prin roz-bombonul lui deranjeaza, ci prin inoportunitatea svasticii de pe fund, cu sau fara mesaj unic. nu se amesteca deci, o problema de principiu in cazul A, cu una de perceptie estetica subiectiva, in cazul B. daca il pot sculpta pe Eminescu sub plasticul transparent al colacului de veceu, in serie limitata si de lux, de ce n-as putea sa-l pictez pe Ceausescu la intrarea de la Litere, la Universitate? oi fi eu ingusta la minte, dar pentru mine este aceeasi lipsa de decenta.

  de-aicea porni.

  @Nora: ma stii doara bine…


 202. 202
  .:

  Tu dă-i imeilu (adevărat) fetii şi lasă numele. Dacă nu-ţi cer prea mult.

  Şi chiar nu înţeleg ce relevanţă au numele! Mă rog, au dacă sunt date pe parcurs -- ca poreclele. La noi, oamenii sunt cunoscuţi în proporţie covârşitoare după porecle.

  Uite, de exemplu, dacă l-ai vedea pe Cocoane din Peşteana, fără să-i ştii numele, i-ai zice … Cocoane. Pe el îl cheamă nerelevant, Ştefănoiu Constantin.

  Umblă şi iarna şi vara cu cravata băgată pe sub cămaşă (se vede doar la gât unde nu se încheie la primii doi nasturi) şi cu un fular alb imaculat, lung, din melană. Cu pantofi din lac sau imitaţie de piele de şarpe, ascuţiţi la vărf şi îndoiţi în sus. Fumează doar pipă (în care bagă ţigări) şi recită poezii. E un fudul dă-l încolo!


 203. 203
  .:

  #202 e pentru Nora


 204. 204
  Ana:

  Da, probabil că e un fudul adevărat. 😉 Auzi, da’ de Fouad al Balerinii mai ştii ceva? 🙄


 205. 205
  Nora:

  I-l dădui, stai liniştit. N-au relevanţă numele. Doar dacă susţii după aia că nici usturoi n-ai mâncat, nici gura nu-ţi miroase. În fine, faci cum vrei.

  Revenind.

  Eu zic doar atât. Dacă plecaţi din ţară şi nu luaţi contraceptive normale, luaţi-vă pilule de a doua zi la voi. 😀 Să fie, că nu se ştie niciodată. 😛 Mie mi s-a întâmplat să am nevoie şi să constat că nu se eliberează fără reţetă. M-am dus la un spital, a fost hilar. Ăia nu vorbeau engleză şi nicio altă limbă pe care s-o vorbesc şi eu. Nu pricepeau deloc ce vreau. M-a scos din încurcătură tot o pacientă. 😀

  Puncticel: tu aberezi când zici că avortul e mai sănătos decât pilula. Şi dacă exclud total chestiunea moralităţii (care pentru unele e departe de a fi bătută în cuie), rămân riscurile pentru sănătate. Deloc minore.

  Iar la faza cu vasectomia exagerezi. Nu zice nimeni unuia cu care faci sex o dată să se supună intervenţiei ăsteia. Ci soţului, iubitului etc. Ăluia cu care faci sex zilnic.


 206. 206
  Ana:

  Zil-nic?! 🙄

  Nestrămată mai e una lume sau am intrat eu la menopauză! 😆


 207. 207
  Nora:

  Fular din melană? Pantofi cu botul în sus? Superb. 😆 😆 😆 E evident de ce e Cocoane şi nu altfel. Da’ ce fel de poezii? Că nu acceptăm orişice în spaţiul public, să fie clar.


 208. 208
  Nora:

  Ei, Ana, ziceam şi eu aşaaaaa, generic…. 😳


 209. 209
  .:

  Nora, nu aberez deloc. Tu poate că ai reacţionat bine. Dar eu ştiu cazuri în care pilula aia (pilulele, că sunt două) au făcut ravagii. Crede-mă, pe lângă ce au trecut fetele alea, avortul e o glumă.

  Şi tot nu înţeleg, soţul sau iubitul sunt ai tăi pe veci, ca să-i oblici la vasectomie?!


 210. 210
  Ana:

  Nu, că dacă-i oblici, atunci e mai mare daraua decât ocaua. 😆


 211. 211
  Nora:

  Dar eu sunt a lui pe veci să mă oblige la legat de trompe? Pe mine mă irită doar plasarea responsabilităţii ăsteia exclusiv pe umerii femeii. Femeia ia contraceptive, femeia face avort, numai ea suportă urmările. Iar când aud de nazuri la prezervativ, îmi vine să le smulg membrele. Cu cleştele.

  Pilula de a doua zi am luat-o de câteva ori. Vreo 4-5 ori. Toată viaţa. Accidente, nu regulă. Şi da, am avut noroc. N-am suferit efecte secundare.


 212. 212
  .:

  Poeziile lu’ Cocoane sunt mişto. Din Eminescu, Blaga, … de ăştia, la un loc. Adică un vers de colo, unu de colo. Dar rimează. Şi are o chestie interesantă care îl face vestit. Chiar dacă spune aceleaşi versuri de fiecare dată (că aşa face), le intonează diferit în funcţie de context. Astfel că aproape înseamnă altceva de fiecare dată.

  La cules, când vin oamenii la cârciumă la Papoi, versurile sunt intonate astfel încât le dă speranţe oamenilor într-o recoltă bogată. La înmormântări te fac să plângi (aceleaşi versuri). Bă, e un artist, ce să mai …!


 213. 213

  bă, ce cauţi tu aici? parcă-ţi făceai blog. hai, la muncă!

  Nora, pot să-mi exercit dreptul ăla al meu, la textele mele?

  mă scuzaţi că vă întrerup, dar îmi stă în gît. sper că am voie, nu?


 214. 214
  Nora:

  Aoleu, Andreea, ce vrei să-mi faci? Vrei să mă ştergi? 🙄


 215. 215
  Nora:

  Aaaa, mişto. Colaj.


 216. 216

  nu pe tine. pe ici, pe colo. unde cred eu de cuviinţă


 217. 217

  n-aveţi decît să vă mutaţi.


 218. 218
  Ana:

  Bună seara! Noapte bună!


 219. 219

  şi asta face parte din relativitatea voastră incredibilă. treceţi peste orice, înghiţiţi orice, dacă e exprimat aşa, mai artistic.


 220. 220
  Nora:

  Hai să ne cărăm de aici. La textul meu sau al Anei. Repede. Până nu îşi pune Andreea în aplicare obiectivitatea ei de fier şi fără greş.


 221. 221

  îmi pare rău, asta e. nu pot să mă înjur cu cineva în halul în care m-am înjurat, şi pe urmă să mă pup.
  dacă voi puteţi, felicitări.


 222. 222
  Ana:

  Păi, se poate şi mai rău. Se poate foarte rău. Nu aşa era? Ce, numai comentariile să fie on topic, gesturile adiacente lor, nu? 😆

  Scuze de întrerupere, fluierat în biserică sau cum i-o zice, parcă am zis noapte bună, nu? 🙄

  Nu-mi răspundeţi. Vă rog frumos, nu. Mai bine să rămân cu senzaţia c-am vorbit singură. E preferabilă. Mersi. 🙂


 223. 223
  .:

  Ai luat-o de patru -- cinci ori?! Nu pot să cred! Nu te-ai învăţat minte nici după primele două?! Vaaaai!

  Mă rog, eşti o norocoasă!

  Bun, în chestia asta cu responsabilitatea sunt de acord că nu trebuie să cadă doar pe umerii ei. Dar responsabilizarea lui depinde tot de ea. Trebuie să-şi impună ea punctul de vedere, nu să se-ndoape cu pastile şi să se plângă de iresponsabilitatea partenerului.

  Şi ca să nu vorbesc la general … eu sunt foarte responsabil şi am suferit odată cu ea. La fel ca ea. De fapt mai mult, dacă vrei să ştii!


 224. 224
  Nora:

  Ştii ce? Nu m-ar fi enervat că îţi stă Cosa în gât. Te înţeleg. Faza cu “asta face parte din relativitatea voastră incredibilă. treceţi peste orice, înghiţiţi orice, dacă e exprimat aşa, mai artistic.” mi se pare impardonabilă.


 225. 225

  păi, Nora, hai să ne gîndim. dacă intra şi făcea urît, îl trimiteai la mama naibii. dacă vine şi începe să spună poveşti, frumuşel, cuminţel, de parcă n-am şti de ce e în stare, gata, măi, măi, putem discuta. despre asta e vorba.
  păi, descurcaţi-vă cu el, atunci.
  nu e vorba de a înghiţi porcării din partea lui, alea care or să vină oricum, ci de a-l accepta atunci cînd face pe mieluşelul. de a vă lăsa păcălite.
  nu e o jignire, e o atenţionare. citeşte în cheia asta .
  chiar nu s-a vrut o jignire.
  oricum, distracţie plăcută!


 226. 226
  .:

  Dacă vrei să ştii, am făcut grafica la blogu ăla. E super mişto. Codurile sunt toate făcute, dar nu mai am timp să-l adun la un loc. Şi nici tragere de inimă. Parcă nu-şi mai are sensul lui iniţial.

  Şi poţi să ştergi ce vrei: mi se rupe!

  A, că uitasem, cine cu cine se pupă?! Că vreau să mă bag şi eu!

  Uite cum ar arăta prima pagină (în module goale) -- asta aşa ca chestie.

  http://casa-cu-tolerante.desc.ro/


 227. 227
  Nora:

  Cosa, treci la mine!


 228. 228
  Joe Foudoulou:

  Relatia institutiilor de stat cu arta e o relatie foarte misto, din care au de castigat functionarul angajat institutiei publice si cateodata si artistul. Intotdeauna pierdem noi, fraierii contribuabili.

  Dump,lucrurile merg cam asa : o institutie are de cheltuit niste bani. Multi. Se inventeaza un scop si se gaseste vreo opera de arta care sa ilustreze acel scop. Aici intra si concertele de muzica cu intrare moca, si statuile si happeningurile stradale etc.
  Este f important ca artistii sa fie cat mai modesti in cereri in asa fel incat gajul care apare in statele de plata sa poata fi impartit jumi-juma cu organizatorul. Ca artistul semneaza ca primarul.

  In cazul statuii lui Gorduz, artistul fiind mort, sigur s-au negociat drepturile de autor cu cine stie ce urmas care, sunt convins ca nu a incasat in realitate cat a aparut in acte. Acolo, de fapt a fost un gheseft al directorului Muzeului. In rest, statuia e o gluma, cum am spus, cu simbolurile la vedere atat de evidente tocmai ca sa le priceapa tovarasii kulturnici.
  De fapt, dump, mesajul lui Gorduz a fost urmatorul: “Na, boilor etnogeneza, na-va trecut glorios”. Nici prin cap nu i-a trecut ca peste 30 de ani se va gasi un tovaras care s-o expuna pe treptele muzeului.
  Ironia sortii!

  Ce-mi place mie e ca aportul dacic e reprezentat nesemnificativ, ca si cum, romanii ar fi 85% latini si numai vreo 15% daci (un fular prapadit, nici ala de firma).

  P.S. Aici cred ca ar avea si aia de la protectia muncii un cuvant de spus. Amplasamentul ei e predispune la accidente, mai ales noaptea


 229. 229
  .:

  Eu n-am făcut pe mieluşelu în viaţa mea!

  Dar, mă rog, venind de la una care credea că vreau să fac bani cu blogu, pe spinarea ei şi a lu’ Till, e de înţeles.


 230. 230
  Nora:

  Când a intrat şi a făcut urât, i-am răspuns pe măsură. Sau l-am ignorat. Când intră şi e zdravăn la cap, mă port la fel. Oricum, faptul că ai sugerat că eu aş fi lipsită de coloană e o mare chestie tristă. Atât. Şi mai e urât şi să mă tragi tu pe mine de mânecă legat de cum mă port cu terţi. Foarte urât.


 231. 231
  Joe Foudoulou:

  Andreea,
  o viata avem si-n aia trebe sa iertam. Zboara si tu pe deasupra cuibului de cuci, sincer sa fiu, nu stiu cum te-ar putea afecta in vreun fel injuraturile “cosianului”. Pe mine, uneori ma distreaza, zau.

  Faptul ca te afecteaza dovedeste ca de fapt, iti pasa, ca il iubesti subliminal, adica sublim, cum zice cogo.


 232. 232

  la naiba…
  să înghiţi vrăjelile lui înseamnă că te acuz că eşti lipsită de coloană??!
  interpretează cum vrei.
  eu am văzut filmul ăsta de cîteva ori, şi m-am săturat de el.

  vine, se insinuează, sforăie, măcăne, linguşeşte şi PAC! cînd ţi-e lumea mai dragă, un cap de chiuvetă. atît. vorba ta. tu mai vrei să vezi filmul ăsta o dată? eu nu mai vreau.


 233. 233

  nu e vorba de iertare.
  e vorba de perseverare diabolicum.

  asta mă termină.
  mă aşteptam ca Nora să înţeleagă.
  tu, cu iubirea ta universală, nu…


 234. 234
  Nora:

  Andreea, îţi repet. Înţeleg respingerea ta în ceea ce-l priveşte. Ce nu pricep e cum îţi permiţi tu să mă tragi pe mine de mânecă? Cum de nu simţi cât de inadecvată eşti? Şi să mai şi invoci faza cu “relativitatea voastră”. Asta ce dracu’ înseamnă în contextul de faţă? Nu că eu n-am pic de coloană?

  Ţin şi să-ţi reamintesc că n-ai comentat nimic atunci când l-am invitat aici. Deci, reacţia ta acum e cel puţin bizară.


 235. 235
  .:

  linguşeşte?! Eu?!

  Nu pot să cred!


 236. 236
  Costelus:

  Andreea, nu te supara pe Nora, e ca un copil, daca are cu cine vorbi ceva, orice, de ce nu, nimic nu mai conteaza. Sau ca o maimutica de-aia care se frige de zece ori si tot nu se fereste de foc. Asa-i ea. Poate ca totusi chestia asta i-a permis sa nu aiba prejudecati si sa nu judece pe nimeni, cum facem noi, astialalti, de obicei.

  Legat de specialisti, ce te faci daca ei spun ca in metrou trebuie sa asculti numai Wagner? Nu ma pricep la sculpturi, dar esti sigura ca majoritatea specialistilor spun ca statuia cu pricina e o batjocura?


 237. 237
  Joe Foudoulou:

  De ce strici momentul de gratie? Patetismul e in floare, mame,ibovnice, avorturi cu zurgalai, copii nenascuti…

  Nu tii minte ce relatie fantastica au avut Richard Burton cu Liz Taylor? Tare fatalista mai esti!


 238. 238
  Nora:

  Aş prefera să avem discuţia asta pe mail. Nu suntem doar noi aici.

  Costeluş: da, măi, de maimuţă ce sunt şi stau de vorbă cu tine acum.


 239. 239

  da, ai dreptate, Nora.
  aşa moment fantastic, Joe, că nici nu poţi dormi, văd…


 240. 240
  Joe Foudoulou:

  Voi n-aveti decat sa discutati cat vreti pe mail, da’ pe Cosa sa mi-l lasati, ca tare ma-nmoaie cu istoriile lui.


 241. 241
  Joe Foudoulou:

  Cum dracu sa dormi la asa un eveniment? Cosa reloaded.


 242. 242
  Danny:

  Tu, Andreea, il iubesti pe Lucian Boia? De ce ? Ma cunosti de undeva?


 243. 243
  Costelus:

  @Nora: O maimutica simpatica. Mesajul meu nu avea nimic negativ in el. In ceea ce ma priveste, nu ma pot compara cu altii, iar replica ta e o exagerare grosolana.

  Mai zic doar ca Andreea are dreptate 100% aici si bine face sa fie prevazatoare. Nu cred ca ti-ar conveni sa pazesti sa nu intre mii de injuraturi de pe mai nu stiu ce proxy-uri.


 244. 244
  goco:

  andreea, de ce ai sters andreea?


 245. 245
  Nora:

  Delirezi grav. Cosa nu e genul care să facă asta. Are el păcatele lui, dar nu-i inventa tu altele.


 246. 246
  Costelus:

  … de parca n-a facut-o de nenumarate ori pe pandora. Cum ti-am zis, o maimutica simpatica.


 247. 247
  Nora:

  Costeluş: vorbesc degeaba cu tine. Nici acum n-ai priceput ce se întâmpla pe Pandora’s. Dar îţi zic o chestie: unul dintre motivele pentru care am făcut blogul ăsta e şi dreptul ca oamenii să se înjure în voie. Clar ca apa, da?

  Fără să decidă cineva ce reprezintă insultă şi ce nu. Pe vremea aia, tu mă insultai, fără să înjuri desigur, ceea ce e mult mai pervers, de 10 ori mai mult decât Cosa. Asta aşa, că tot îţi place ţie să răscoleşti rahatul. Şi cu asta am încheiat. Chiar nu e cazul să-ţi explic ţie nimic.


 248. 248
  Joe Foudoulou:

  Costelus, in loc sa denigrezi, ai putea sa iei lectii despre cum sa domini femeile! Fara misto.


 249. 249
  Nora:

  Şi încă ceva: tu vii acum după un soi de divorţ şi îndrăzneşti să-ţi dai cu părerea fără să fi stat “în casă” cu membrii familiei. N-ai aşa un pic de bun-simţ ca să-ţi dai seama că aşa ceva nu se face? N-ai.


 250. 250
  goco:

  httpsv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dFPwLDQhmnI#!


 251. 251
  goco:

  httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dFPwLDQhmnI#!


 252. 252
  goco:

  Citat dintr-un clasic in viata:

  “Ana, abia acum văd că tu băteai apropouri să-mi cer eu scuze de la ele. Nici nu pot să cred că tu te-ai gândit serios la aşa ceva! Sau suntem la ora de glume şi nu ştiu eu?!

  Îţi mai fac o dată schema cu vectori că poate pricepi şi tu:

  1) Till (sau cum a zis el, Svetlană, Popescu) nu te suportă. Din acest motiv se foloseşte de orice pretext (dacă nu-l are, îl inventează) pentru a te face de căcat. Uneori îşi cere scuze după. Altă dovadă de perfidie;

  2) Andreea nu te vede cu ochi buni nici ea. Ţi-a demonstrat-o de nenumărate ori, dar sau n-ai observat, sau – în stilu-ţi, ai lăsat de la tine prefăcându-te că nu te prinzi. Adică, în alte cuvinte, te-ai şters singură după ce a aruncat cu căcat în tine;

  Bun, ce s-a întâmplat acum, numai cine nu vrea nu înţelege:

  Andreea – ca şi Till, ştiau bine că eu nu mint, dar voiau să mă determine să mă sparg şi să te dau în fapt pe tine (ei crezând că tu eşti una dintre cele două). Till a făcut-o pe faţă. Te-a acuzat direct, Andreea – ca orice muiere perfidă, a preferat să mă enerveze pe mine crezând că mă determină să spun.

  Nora n-are nicio legătură în toată treaba asta. Spre deosebire de cei doi, ea e doar proastă. Ceilalţi sunt şi rău intenţionaţi.

  Val_One nici nu mai trebuie analizată. O ştim cu toţii şi s-a manifestat ca atare: vicleană, hoaţă, ascunsă, prefăcută, intrigantă.

  A ieşit Morringein şi a clarificat. Ce-au făcut ei, şi-au cerut scuze sau măcar au tăcut?! Nu! Au au căutat cuvinte în comentariile mele şi tot felul de alte chestii ca să continue.

  Asta a fost tot. Dacă crezi bine, dacă nu, stai şi cerşeşte împăcări, baloane colorate, păsărele şi curcubeie în ceruri.

  Să-şi facă blog şi să fie ei toţi fericiţi. Dar nu cred. N-ar avea împotriva cui să mai uneltească. N-ar avea pe cine să mai dea vina. Într-un cuvânt, n-ar mai fi ei.

  Iar eu sunt deja penibil coborându-mă la aşa nivel încât să vorbesc despre ei. Aşa că gata, ora de penibilitate s-a încheiat.”


 253. 253

 254. 254
  goco:

  Citat:

  “Aaaa, ha, ha, ha, ha, ha, haaaaaaaaaa!

  Nu pot să creeeeeed. Nu atât de repede preconizam să fie!

  Şi-au făcut fiiiilm!!!!!!!

  Trebuie să-l salvez, ca nu cumva să-l şteargă şi să nu mai am dovada.

  Anaaaaaaaaaa, Zaddaaaaaaa !!!

  Băi, suntem în Săptămâna Mare şi-mi propusesem să fiu mai … pocăit, mai evlavios, iar eu râd cu hohote (la propriu). Deci … nu pot să cred!”


 255. 255
  Nora:

  Costeluş, uite cum se ivi prilejul unei lecţii. Lecţia numarul 1. Doar-doar s-o prinde ceva de tine. Uite de ce nu vorbesc eu cu Goco. Că este un jeg de personaj. Un rahat pe talpa pantofului. Goco aici de faţă e mult mai jegos decât cea mai jegoasă înjurătură. Goco, care nu ştiu din ce gaură de şobolan a ieşit, se bagă, ca un rahat lipicios ce este, în discuţii care nu-l privesc deloc. Goco se duce şi sapă cu mânuţele alea de rozătoare jepată prin rufele murdare ale altora.

  Dar eu nu-l şterg pe Goco. Nu. Îl las. Simplul fapt că îl văd şi alţii mânjit e cel mai bun lucru pe care îl pot face. Dacă l-aş şterge, ar fi ca şi cum aş folosi un odorizant minune şi restul oamenilor n-ar mai şti că el, de fapt, pute. Neah, n-am să-i fac favoarea asta. Goco e un buboi psihopat. Un furuncul. Şi trebuie expus ca atare. Nu fac eu nimic pentru asta. Face el toată treaba. După ce Goco se va fi expus în întreaga-i măreţie, abia atunci buboiul va face poc!


 256. 256
  Seva Tudose:

  „Se poate și mai rău.Se poate foarte rău”

  😥 mai rău de atât, ce poate fi 😥

  mulțumesc,regretul este de partea mea !


 257. 257
  Nora:

  Seva, ce-ai păţit?


 258. 258

 259. 259
  goco:

  Da, Costelus, ivata!
  Uite si tu care-i diferenta dintre a fi bun si a fi rau:

  “Cosa,

  Înţeleg că pentru tine lucurile sunt clare şi definitive. Grupul s-a divizat. Ei, bine, pentru mine nu e aşa. Pot ei să nu mă mai suporte liniştiţi, eu în gât nu le voi sta, că nu mă duc peste ei, în stilu-mi, şi să ştii că ai dreptate aici, mereu m-am prefăcut că nu văd şi că nu simt, cu mici excepţii, când, omeneşte, mi-a sărit şi mie ţandăra. Dar, ca să reiau, mie tot dragi îmi sunt, fiindcă oamenii nu-ţi ies de la inimă când vor ei, ci când se întâmplă şi dacă se întâmplă pur şi simplu. Se pot strădui cât vor. N-au puterea de a-ţi ieşi din suflet nici după voia lor, nicidecum după fapte. Aşa sunt eu. De-aia am şi încercat atât, şi nici acum nu renunţ, să ne adunăm la un loc. Nu-mi pasă că trebuie să mă fac preş pentru asta. Orgoliul să se ducă-n pizda mă-sii. Dacă şi aia l-o mai primi.

  Văd că tu eşti ferm. Ai încheiat discuţia. Scuzele nu sunt de prisos, Cosa. Da, te-ai enervat, dar ai reacţionat cu asupra de măsură. Crezi că pe mine nu mă enervează oamenii? Dar nu le fut bocanci în gură şi nici nu îi înjur de ce au mai drag. de fapt, nu-i înjur deloc. Eu sunt bururienoasă numai şi numai când glumesc. Atunci când sunt supărată, nu vorbesc. Deloc.”

  (citat din etalonul bunatatii)


 260. 260
  tania:

  ce senzatie de film horror am…

  si nu cred ca este de la avatar.


 261. 261
  Nora:

  Nu, Tania, deşi gravatarul ilustrează destul de bine esenţa personajului. Cum unii au un câine, eu m-am ales cu un psihopat scormonitor. E o rasă, să ştii. 😆 De când o fi tăcut el, mititelul. Câte procese o fi ţinut între patru pereţi. De-aia e şi tăiat aşa pe faţă. Iar acum continuă să se automutileze sub ochii noştri.


 262. 262
  tania:

  ualele, Doamne, eu am in custodie, un caine. nu-mi place comparatia 😛

  dar, da, brr


 263. 263
  goco:

  Bai Costelus,

  Ia mai intelege tu inca o lectie. De ce este rechemat Cosa, acest geniu al grupului. Tu esti un rahat de mâţă pe langa el.

  “Bă, mersi pentru traficul pe care mi-l faceţi la un blog pe care nu-l ştie mai nimeni, pe care chiar şi eu intru foarte rar (deoarece încă lucrez la cel bun).

  Nu pot să deduc decât că tot aşteptaţi să se întâmple ceva. Dar nu văd ce s-ar mai putea întâmpla aici, deoarece (repet) eu lucrez la celălalt.

  Cred că sunteţi dezamăgiţi. Credeaţi că eliminând răul vă veţi descurca şi totul va fi minunat. Dar am impresia că nu e chiar aşa. Cititorii nu se prea înghesuie iar gugălu – cu toate tagurile voastre, nu vă prea ajută. Sunteţi doar voi între voi şi vă cam plictisiţi.

  Bă, ce să zic?! Naşpa! Cred că aţi ajuns să vă fie dor de Pandora’s!

  Aţi pornit cu entuziasm să vă faceţi un blog mişto, premisele erau bune (eu ne mai fiind ca să vă dictez … dictatorial), dar a ieşit naşpa. Blogul e urât ca dracu, obositor la citit şi chiar infantil.

  Ştiţi cum aţi făcut voi?! Ca copiii pe care îi lasă părinţii acasă singuri pentru două zile. La început se bucură că vor face ce vor dori, iar seara deja plâng după părinţi.

  Succes în continuare!”


 264. 264
  Nora:

  Câinele tău e un căţel vesel, adorabil. Eu am doar o javră tristă, plină de scabie, care mai şi latră a proasta. 😆 😆 😆


 265. 265
  tania:

  m-ai facut sa rad cu pofta la doua noaptea!

  de precizat si faptul ca al meu catelus a fost dresat foarte misto, stii si tu. cu rabdare, perseverenta, dar cu blandete. fara socuri electrice, fara ziar peste nas si restul aberatiilor.

  desi acum ma intreb daca sunt intr-adevar aberatii 😀 nu cred sa functioneze mereu.


 266. 266
  Nora:

  Tania, hai să mergem naiba la culcare. Că-l visăm pe ăsta la noapte dacă mai stăm mult pe aici. Să-l lăsăm să-şi predice adevărurile până i se usucă limba şi-i pică. Bine, ceva îmi spune că a mai păţit-o. Acum e doar lipită cu scotch, ca-n filmele horror proaste. 😆


 267. 267
  tania:

  noapte buna, Nora!


 268. 268
  Nora:

  Ăsta e deja şocat. Nu ştiu dacă electric sau nu… Dar sigur cineva i-a dat cu bloguri peste bot, de-aia e aşa marcat. 😆


 269. 269
  Nora:

  Noapte bună! Dă şi tu prin casă cu ceva antifungic. Că uite, noi nici nu ştiam între ce plăci de faianţă se întinsese micoza. 😆


 270. 270
  goco:

  Zica toti ce vor, dar eu n-am mai fost asa de fascinat cum s-a intamplat cu citatul de mai sus , de cand luam o carte de Isaac Asimov si nu mancam, nu ma cacam, nu dormeam, pana n-o terminam. Cosa esti un geniu! Nu ma intereseaza ce-ai sa zici. Eu zic ce cred.


 271. 271
  goco:

  Nora, mi-ai dedica piesa asta?


 272. 272
  Costelus:

  Nora: nu stiu detaliile relatiilor voastre, stiu doar ca individul despre care vorbim m-a injurat de sute de ori pe Pandora. Si mai stiu ca din cauza lui m-am certat cu tine. Si cu Ana. Pe chestia asta, a libertatii de exprimare prost intelese, ca altceva nu aveam ce imparti.

  Mai credeam ca s-a lamurit faza cu “nu sterg, ca sa vada si altii cit de bou e ala care scrie”.

  Si imi scapa legatura dintre bunul-simt si faptul ca pot sa am o parere diferita de a ta.


 273. 273
  Necuratu' ( care s-a spalat, totusi):

  Nu pot nicidecum sa uit faza cu clisma. Ai inceput tratamentul clismatic?

  Ceva de buna dimineata:


 274. 274
  Nora:

  Costeluş, nu din cauza lui ne certam. Ci din cauza mârlăniilor tale, proprii şi personale. Dar dacă nici asta nu-ţi asumi, n-am ce-ţi face. Şi da, e de bun-simţ să nu te bagi în chestiuni pe care nu le cunoşti. Am încheiat discuţia. Nici nu-ţi explic ţie ce şterg şi ce nu şterg.


 275. 275
  val_one:

  mie mi se pare fascinant, Nora. să sperăm că trece de la sine, antidot nu avem.

  Costeluş, fii atent. te avertizez pentru ultima oară să nu mai pomeneşti aici pe nimeni cu scopul de a provoca.
  tu ne-ai insultat dincolo de sute de ori şi cu toate astea te afli încă aici şi profiţi într-un mod absolut greţos de toleranţa noastră.
  ne mai insulţi şi aici, treacă, meargă, dar provocările tale la adresa altora întrec orice măsură, cu toate că te-am avertizat.
  o să vină clipa cînd vei plînge pe la poartă şi apoi nu ai decît să te vaiţi cît vrei din postura de victimă nevinovată.


 276. 276
  Danny:

  Ce naiba se intampla aici, fetelor? Citesc in fuga, deoarece trebuie sa plec, dar observ o serie de contradictii in idei la aceleasi persoane, observ o disputa ideologica pe anumite teme, stanga-dreapta, libertate absoluta!??( se vede ca nu stapaniti bine termenii) si, daca nu ma insel, Cosa isi face blog: “Casa cu tolerante”? Unde am mai auzit cuvantul toleranta? Aha, in ianuarie 1990 la Iliescu, care me terminasera cu toleranta, sa fim un popor de toleranti, pentru ca apoi sa fim tolerati la noi in tara de catre cei pe care i-am tolerat de la inceput. Adica, sa fim impotriva pedepsei capitale, pentru ca ei sa fure totul. Oricum, ar fi furat chiar si cu introducerea pedepsei capitale, deoarece in Romania functioneaza originalul prea mult, mai putin democratia. E confuzie totala.


 277. 277
  Nora:

  Danny, tu mai lipseai!

  Ia lămureşte-ne tu cum e cu termenii. Sau mai bine, nu!


 278. 278
  Danny:

  Voi avea cu tine o discutie despre toate ideile tale, dar nu acum. Te voi lamuri la momentul potrivit. Si nu se spune: “Danny, tu mai lipseai”!, ci : “Danny, esti binevenit a ne da explicatii”!


 279. 279
  goco:

  In randurile ce urmeaza vei afla la ce nivel se ridica manelistul din tine,asa ca ar fi bine sa incepem:

  1.Continuati versurile:”As da zile de la mine…”
  a.sa mai fiu o zi cu tine
  b.pe-o bona din Filipine
  c.sa am glande endocrine

  2.Continuati versurile:”Hai in Mercedes,hai in avion…”
  a.si la sutien sa-ti bag un milion
  b.iar atunci cand ragai o sa zic pardon
  c.n-am cadru la Pegas,urca pe ghidon

  3.Continuati versurile:”De ce ma minti,de ce ma minti…”
  a.ca stiu ca nu-i ceea ce simti
  b.ca stai pe banii la parinti
  c.ca virginele-s cuminti

  4.Continuati versurile:”Uite,mama,vin mascatii…”
  a.ca sa-mi aresteze fratii
  b.insa intra peste altii
  c.sa rezolve ecuatii

  5.Continuati versurile:”Of,of,mor toti dusmanii…”
  a.ca eu ma distrez si arunc cu banii
  b.ca am un maiou,15 lei,Armani
  c.cand vad asistenta lu’ Razvan si Dani

  6.Continuati versurile:”Sunt un tata batranel…”
  a.si-am o fata top model
  b.si ma cheama Irinel
  c.nu l-am prins pe CRBL

  7.Continuati versurile:”Mandra floare trandafir…”
  a.in lume esti musafir
  b.coafor,salon de tir
  c.Liviu Varciu,hai sictir

  8.Continuati versurile:”E noapte si e tarziu…”
  a.si cu tine-as vrea sa fiu
  b.Viorel Lis zici ca e viu
  c.unde-i tigrul din Sibiu?

  9.Continuati versurile:”De cine mi-e mie dor…”
  a.de tine si simt ca mor
  b.de-un divort la coafor
  c.de-o entorsa la picior

  Daca ai potrivit toate raspunsurile bine inseamna ca esti un manelist veritabil…daca nu,mai incearca 🙂

  Mai multe bancuri: http://www.mioritice.com/banc/43280/?utm_campaign=Newsletter&utm_source=newsletter&utm_medium=newsletter#ixzz1yyeYnpBU


 280. 280
  goco:

  Trei cupluri vroiau să intre în rândul oamenilor bisericii, aşa că s-au dus la un preot să îl întrebe ce să facă. Preotul le-a spus că mai întâi trebuie să încerce să reziste fără sex două săptămâni şi după aceea să vină să îi spună cum s-au descurcat.

  Primul cuplu era de pensionari, al doilea pe la 40 de ani şi cel de-al treilea erau pe la 25. Se întorc după două săptămâni şi preotul îi întreabă cum s-au descurcat. Pensionarii spun ca n-a fost nici o problemă să se abţină. Sunt primiţi în rândul bisericii.

  Cei de 40 de ani spun că a fost greu prima săptămână, dar după aceea a fost floare la ureche. Sunt primiţi şi ei în rândul bisericii.

  Când vine rândul celor de 25 de ani, tipul spune:
  -- Ne-am abţinut cât ne-am abţinut, dar într-o zi, când ea a scăpat cutia de lapte pe jos şi s-a aplecat după ea… fustiţa i s-a ridicat… şi după ce-am văzut ce-am văzut… n-am mai putut să mă abţin! Am simţit că trebuie neapărat să fac sex cu ea acolo, exact în acel moment, astfel o să explodez… şi atunci am făcut dragoste sălbatic, acolo pe jos, am spart şi cutia de lapte, dar nimic nu ne-a putut opri!…
  -- Îmi pare rău, zice popa, în acest caz nu vă mai putem primi în rândul Bisericii…
  -- Asta-i soarta noastră! zise tipul puţin dezamăgit, oricum nu ne mai primesc nici la Carrefour!


 281. 281
  Danny:

  Valonas, la 275, nu crezi c-ar fi bine sa infiintam, vorba ta, un tribunal al poporului virtual? Avem la dispozitie pistoale, sabii, palose, buline si multa dorinta de a ameninta, condamna si ucide virtual. Lipseste doar echilibrul mental, deh, ca la romani, nu? Aud?


 282. 282
  Nora:

  Fix ăla lipseşte, Danny. Pentru tribunal al poporului, încearcă la Dan Diaconescu. Aici, n-ai şanse.


 283. 283
  goco:

  Miorița pe Facebook

  Baciul moldovean joined Facebook.
  Baciul moldovean added Stâna to his employee.
  Baciul moldovean likes Farmville.
  Baciul moldovean attended Transhumanta.ro
  Baciul moldovean was with Baciul vrancean and Baciul ungurean at Pe-un picior de plai/Pe-o gura de rai.
  Baciul ungurean and Baciul vrancean are now friends.
  Baciul ungurean and Baciul vrancean are attending Complot at sunset event.
  Baciul moldovean added “oi mândre și cornute”, “cai învățați” and “câini mai bărbați” to his profile.
  Miorița laie wrote something on Baciul moldovean‘s Wall.
  Miorița laie added “laie bucălaie” to her Basic information.
  Baciul moldovean commented on Miorița laie‘s wall post: “De trei zile-ncoace/Gura nu-ți mai tace”
  Miorița laie suggest Baciul moldovean to add Și-un câine as friend.
  Baciul moldovean added the following to his Wishlist: Fluieraș de fag, Fluieraș de os, Fluieraș de soc.
  Baciul moldovean changed his Relationship Status from Cioban to Married.
  Baciul moldovean is now married to Mândra Crăiasă.
  Baciul moldovean changed his About you to Tras printr-un inel and added spuma laptelui, spicul grâului, pana corbului and mura câmpului to his Basic information.
  Baciul moldovean likes Cimitirul Bellu.
  Baciul moldovean was tagged in Baciul vrancean and Baciul ungurean song Moartea-ntreabă de tine.
  Baciul moldovean reported the Moartea-ntreabă de tine tag as spam.
  Baciul moldovean signed out Facebook.


 284. 284
  Joiana:

  Domnu’ Dani, explică-mi mie. Io pricep cel mai bine.


 285. 285
  Danny:

  Mor de ras! Am glumit. Nora, stiu ca gandesti ca o democrat-liberala, fara sa fi avut simpatii prea multe pentru P.D.L. si Basescu. Dar ce-ti doresti tu nu se afla in Romania, indiferent c-ai fi de dreapta, stanga, centru sau extreme. In Romania este numai mafie de dreapta, centru, stanga, extreme. In cautarea echilibrului, doar eu sunt si nu cred ca voi da de el in aceasta tara, la acest popor. Este dus de mult.


 286. 286
  Danny:

  Joiana, sincer, te iubesc pentru tot ce esti. Mi-era dor de tine. Voi explica mai tarziu, vei vedea. Voi scrie o carte, mai multe, veti vedea.


 287. 287
  Nora:

  Doar tu, Danny, doar tu. 😆


 288. 288
  edle:

  Hm… Ce personaj!


 289. 289
  goco:

  Bai Danny, singura chestie care m-a impresionat si pe mine e povestirea aia cu broasca si sarpele, atunci la Very Happy cand m-am luat de Cosa, dar fara sa stiu prea multe despre el. In rest nu reusesti sa fii nici inteligent, nici comic, nici enervant, nici macar hidos. Esti plictisitor si neted la creier ca si gainile. E o parere decenta, exprimata decent.


 290. 290
  goco:

  Pentru putin, edle, pentru putin!


 291. 291
  Joiana:

  Domnu’ Dani, scrisăşi cartea? Că io sunt acia la coadă la suc. Şi mă cam plictisesc. Citii deja preţurile de trei ori.

  Hai cu cartea! Că măcar să-mi fac vânt cu ea că e cam zăpuşeală acuma.


 292. 292

  nu, costeluş, părerile specialiştilor despre statuie sînt împărţite în mod dramatic. 🙂 jumi-juma. aşa că, cine nu se pricepe (şi eu recunosc că e un domeniu în care mă simt cam nesigură, spre deosebire de cărţi, filme şi muzică) va trebui să-l asculte pe cel în care are cea mai mare încredere. uite, o să dau eventual un telefon, acum mi-am amintit că ştiu şi eu un sculptor -- pe Ioan Ladea. sau, artiştii ăştia se cam mănîncă între ei şi tot n-o să aflu cum stă treaba… 🙂

  despre muzică. păi, eu zic că, dacă nu ne punem de acord, mai bine linişte, nu? Wagner cam nelinişteşte, cred eu… dar uite, mi s-a întîmplat destul de des să mă satur de patinat, mai repede, din cauza muzicii tembele de pe patinoarele patriei. cine a trecut pe acolo, ştie despre ce vorbesc. sau să nu intru într-un anumit carfur, în care muzica e sub orice critică. şi aceeaşi muzică tot timpul, cretinoidizantă, dată la maximum. crezi că nişte Strauss sau Mozart, în surdină, n-ar merge foarte bine?

  mda, ştiu, sînt sărită de pe fix, nu-mi spuneţi…


 293. 293
  Nora:

  Da, Andreea, n-o să afli. Că treaba nu stă într-un singur fel. La dracu’, ce simplu ar fi. Ce să faci, nu e matematică. Pot s-o pun şi eu pe soră-mea să-l sune direct pe decanul de la Arte Plastice. Şi tot n-o să aflam cum stă treaba.

  La faza cu Carrefour-ul, sincer, te compătimesc. Tare greu trebuie să-ţi fie. Eu sunt mai nesimţită. Ar putea să fie şi manele şi să difuzeze ăia la televizoare numai porno hard-core, iar vânzătoarele să se fută cu body-guarzii pe băncuţele alea pe care se mai odihnesc pensionarii, dacă ăla e magazinul aproape de mine şi găsesc acolo ce-mi convine, de acolo iau. Ştiu, ştiu, n-am prinţipii.


 294. 294
  edle:

  😆 😆 😆


 295. 295
  Nora:

  Nu mai râde, depravato care eşti! A propos, mi-a plăcut bluza din poza de la grădiniţă. Din ce e?


 296. 296
  edle:

  Stii tu. Din ce ne place noua. 😉


 297. 297

  măi Nora, aici nu e vorba despre principii. probabil că stai mai bine cu nervii. 🙂


 298. 298
  Necuratu':

  Nu , domle, e doar mai tanara.

  Goco, maestre, ai ceva din tragismului lui Chucky, sau mi se pare mie?


 299. 299
  Costelus:

  Valonas, hai sa fie clar:

  1. nu profit de toleranta voastra. Daca vreti sa plec, plec.

  2. imi arati unde v-am insultat aici?

  3. am gresit pe Pandora. Nu v-am insultat de sute de ori acolo, ci doar o data. Am gresit, da, regret. Vrei sa-mi dai si in cap sau putem trece peste asta? Sau daca nu puteti trece, se aplica punctul 1?


 300. 300
  Nora:

  Nu ştiu dacă stau mai bine cu nervii. Doar că nu iau nimic atât de în serios. Mai şi râd de lucruri, le mai şi transform în altceva. Iar când nu-mi place ce e în afară, mă uit mai mult în mine. Şi la mine. Nu de alta, dar altfel, tot fierbând în tine, rişti să fermentezi. Să te oţeteşti. Iar asta e mai nasol decât orice.

  Edle: bănuiam eu. 😀


 301. 301
  Nora:

  Costeluşşşşşş: Gataaaaaaa! Eu mă duc la nebuni cu voi. Mai devreme decât aş fi crezut. 😆


 302. 302

  păi Nora, nu fierb. plec, înjur sau spun ce nu-mi convine, după cum ştii.
  mult mai tare aş fi fiert dacă nu spuneam ce am avut de spus, ieri.

  iar la capitolul privesc în mine cu mînie, stau bine, mersi.


 303. 303

 304. 304

 305. 305
  val_one:

  Costeluş, mai demult te-am întrebat dacă deţii proprietatea termenilor. ţi-aminteşti?

  cred că nu m-am înşelat prea mult, văzîndu-te cum faci acum pe inocentul.
  repet, poate stai cu memoria ceva mai bine. renunţă la aluzii, insinuări şi provocări.
  atît! :mrgreen:


 306. 306
  goco:

  Domnule Necurat, e doar o masca de Chucky. Am toate filmele cu uratania. Sufletu-i treaba de popi sau psihiatri. Cat despre maestru, mersi! “Vorba asta scurta /e ca gadilarea porcului sub burta”. E o poezie pe tema asta de Cosbuc, Arghezi , sau Pann, nu mai stiu sigur care, ca e mult de-atunci si nici www nu ma ajuta deloc.


 307. 307
  goco:

  Balada Maeştrilor

  de Tudor Arghezi

  În dăsagi, pe umăr, văru-meu Păcală
  Aducea-n târg ouă şi smântână-n oală.
  Numărând la mână cât e săptămâna,
  Cumpănea cu ouă brânza şi smântâna,
  Şi pornea de joia şi cu bulzi de caş,
  Să-i ajungă vineri marfa în oraş,
  Când, din casă-n casă, pentru fiecare
  Domn, avea vreo turtă şi prin buzunare.
  Advocaţi şi doftori şi adeseori
  Cântăreţi şi pictori, dascăli şi actori.
  Dintr-un timp aude un cuvânt ciudat,
  Care fuse-aproape greu de invăţat.
  Când vorbeau pe scară-n uşi ori pe ferestre,
  Domnii, muşteriii, îşi ziceau “maestre”.
  Câte cinci şi zece de-astfel de pedeştri,
  Adunaţi la poartă, toţi erau maeştri.
  -- Ce-o mai şi asta ? -- se-ntreabă Păcală --
  Că n-am auzit-o-n piaţă, nici la şcoală.
  Poate-n Capitală este şi rămâne,
  Ca-n Găieşti, cum fuse “neică” sau “jupâne”.
  Dar văzu că vorba “maestre” stârneşte
  O înviorare, parcă-i franţuzeşte,
  Şi la bătrâneţe şi la tinereţe.
  El, un an de zile puse să o-nveţe.
  Cei chemaţi cu vorba care i se spune,
  Înfloresc în sine-ndată. Ce minune ?
  Cum le zici “maestre” în ce-aveai de spus,
  Gâtul li se-nalţă de trei ori mai sus,
  Omul e mai ager, mai vioi, mai sprinten,
  Ca un roib agale, îndemnat de pinten.
  Şi Păcală-şi zise: “Vorba asta scurtă
  E ca mângâierea porcului pe burtă.
  E cu farmec dulce şi, din strâmb ori ciung,
  Simţi că te lăţeşte şi te face lung.
  Insul se mândreşte, limba-i se deznoadă
  Şi ia vânt şi, vesel, dă-n nădragi din coadă.
  Măi ce bine-mi prinde !
  Am aflat şi harul
  Să-mi pui în picioare bine şi măgarul.
  Cum ajung acasă, văd eu cât îi este
  De fudul auzul, şi-o să-l strig : “Maestre !”


 308. 308
  goco:

  Dă la Goco cu toată dragostea păntru cele mai mişto gacici, Săva şi andreea, ca să le fac să plânge, mâncaţ-aş gura matale.

  George Coşbuc El-Zorab

  La paşa vine un arab,
  Cu ochii stinşi, cu graiul slab.
  -- “Sunt, paşă, neam de beduin,
  Şi de la Bab-el-Manteb vin
  Să vând pe El-Zorab.

  Arabii toţi răsar din cort,
  Să-mi vadă roibul, când îl port
  Şi-l joc în frâu şi-l las în trap!
  Mi-e drag ca ochii mei din cap
  Şi nu l-aş da nici mort.

  Dar trei copii de foame-mi mor!
  Uscat e cerul gurii lor;
  Şi de amar îndelungat,
  Nevestei mele i-a secat
  Al laptelui izvor!

  Ai mei pierduţi sunt, paşă, toţi:
  O, mântuie-i, de vrei, că poţi!
  Dă-mi bani pe cal! Că sunt sărac!
  Dă-mi bani! Dacă-l găseşti pe plac,
  Dă-mi numai cât socoţi!

  El poartă calul, dând ocol,
  În trap grăbit, în pas domol,
  Şi ochii paşei mari s-aprind;
  Cărunta-i barbă netezind
  Stă mut, de suflet gol.

  -- “O mie de ţechini primeşti?
  -- “O, paşă, cât de darnic eşti!
  Mai mult decât în visul meu!
  Să-ţi răsplătească Dumnezeu,
  Aşa cum îmi plăteşti!

  Arabul ia, cu ochii plini
  De zâmbet, mia de ţechini --
  De-acum, de-acum ei sunt scăpaţi,
  De-acum vor fi şi ei bogaţi,
  N-or cere la străini!

  Nu vor trăi sub cort în fum,
  Nu-i vor cerşi copiii-n drum,
  Nevasta lui se va-ntrema;
  Şi vor avea şi ei ce da
  Săracilor de-acum! --

  El strânge banii mai cu foc,
  Şi pleacă, beat de mult noroc,
  Şi-aleargă dus d-un singur gând,
  Deodată însă, tremurând,
  Se-ntoarce, stă pe loc.

  Se uită lung la bani, şi pal
  Se clatină, ca dus de-un val,
  Apoi la cal priveşte drept;
  Cu paşii rari, cu fruntea-n piept,
  S-apropie de cal.

  Cuprinde gâtul lui plângând
  Şi-n aspra-i coamă îngropând
  Obrajii palizi: -- “Pui de leu,
  Suspină trist. Odorul meu,
  Tu ştii că eu te vând!

  Copiii mei nu s-or juca
  Mai mult cu frunze-n coama ta,
  Nu te-or petrece la izvor:
  De-acum smochini, din mâna lor,
  Ei n-or avea cui da!

  Ei nu vor mai ieşi cu drag
  Să-ntindă mâinile din prag,
  Să-i iau cu mine-n şea pe rând!
  Ei nu vor mai ieşi râzând
  În calea mea şirag!

  Copiii mei cum să-i îmbun
  Nevestei mele ce să-i spun,
  Când va-ntreba de El-Zorab
  Va râde-ntregul neam arab
  De bietul Ben-Ardun!

  Raira, tu, nevasta mea,
  Pe El-Zorab nu-l vei vedea
  De-acum, urmându-te la pas,
  Nici în genunchi la al tău glas
  El nu va mai cădea!

  Pe-Ardun al tău, pe Ben-Ardun,
  N-ai să-l mai vezi în zbor nebun
  Pe urma unui şoim uşor
  Ca să-ţi împuşte şoimu-n zbor;
  Nu-i vei pofti: Drum bun!

  Nu vei zâmbi, cum saltă-n vânt
  Ardun al tău în alb vestmânt;
  Şi ca să simţi sosirea lui
  Mai mult de-acum tu n-o să pui
  Urechea la pământ!

  O, calul meu! Tu, fala mea,
  De-acum eu nu te voi vedea
  Cum ţii tu nările-n pământ
  Şi coada ta fuior în vânt,
  În zbor de rândunea!

  Cum mesteci spuma albă-n frâu,
  Cum joci al coamei galben râu.
  Cum iei pământul în galop
  Şi cum te-aşterni ca un potop
  De trăsnete-n pustiu!

  Ştia pustiul de noi doi
  Şi zarea se-ngrozea de noi --
  Şi tu de-acum al cui vei fi?
  Şi cine te va mai scuti
  De vânturi şi de ploi?

  Nu vor grăi cu tine blând,
  Te-or înjura cu toţi pe rând
  Şi te vor bate,-odorul meu,
  Şi te-or purta şi mult, şi greu;
  Lăsa-te-vor flămând!

  Şi te vor bate,-odorul meu,
  Să mori tu, cel crescut de noi!…
  Ia-ţi banii, paşă! Sunt sărac,
  Dar fără cal eu ce să fac:
  Dă-mi calul înapoi!

  Se-ncruntă paşa: -- “Eşti nebun?
  Voieşti pe ianiceri să-i pun
  Să te de-a câinilor? Aşa!
  E calul meu, şi n-aştepta
  De două ori să-ţi spun!

  -- Al tău? Acel care-l crescu
  Iubindu-l, cine-i: eu ori tu?
  De dreapta cui ascultă el,
  Din leu turbat făcându-l miel?
  Al tău? O, paşă, nu!

  Al meu e! Pentru calul meu
  Mă prind de piept cu Dumnezeu --
  Ai inimă! Tu poţi să ai
  Mai vrednici şi mai mândri cai,
  Dar eu, stăpâne, eu?

  Întreagă mila ta o cer!
  Alah e drept şi-Alah din cer
  Va judeca ce-i între noi,
  Că mă răpeşti şi mă despoi,
  M-arunci pe drum să pier.

  Şi lumea te va blestema,
  Că-i blestem făptuirea ta!
  Voi merge, paşă, să cerşesc,
  Dar mila voastră n-o primesc --
  Ce bine-mi poţi tu da?

  Dă paşa semn. -- “Să-l dezbrăcaţi
  Şi binele în vergi i-l daţi!
  Sar eunucii, vin, îl prind --
  Se-ntoarce-arabul răsărind
  Cu ochii îngheţaţi…

  El scoate grabnic un pumnal,
  Şi-un val de sânge, roşu val
  De sânge cald a izvorât
  Din nobil-încomatul gât,
  Şi cade mortul cal.

  Stă paşa beat, cu ochi topiţi,
  Se trag spahiii-ncremeniţi.
  Şi-arabul, în genunchi plecat,
  Sărută sângele-nchegat
  Pe ochii-nţepeniţi.

  Să-ntoarce-apoi cu ochi păgâni
  Şi-aruncă fierul crunt din mâini:
  -- “Te-or răzbuna copiii mei!
  Şi-acum mă taie, dacă vrei,
  Şi-aruncă-mă la câini!


 309. 309
  Danny:

  Ba, iar sunt in fuga pe aici, dar o sa vina vremea cand o sa-l fut in gura, tare de tot, pe rahatul asta de Goco. Observ ca mi-o cere cu mare pofta, pustiul asta nesimtit, bagator de seama pe aici. Sa ve zi tu decenta ce o sa-ti trag si inteligenta si comic si de toate, papusoi hidos ce esti. O sa te fut in gura ca pe Homerul Anei. Prea te-ai intins ca o mazga mizerabila peste tot.


 310. 310
  Nora:

  Danny: ai grijă. Atât îţi spun. Uitaşi de icoană aşa repede? Parcă te topeai de iubire. Repede uitaşi.


 311. 311
  Costelus:

  Valonas, cauti tu insultele mele de aici la adresa voastra? Cauta, draga, cauta! 😀


 312. 312
  Danny:

  Joiana, parerea mea este sa mai stai pe la coada la suc ceva timp, si nu numai la suc, du-te si pe la branza, lapte, oua, carne, peste( pardon, de lapte nu ai nevoie, deoarece ai productia proprie cu tine), fructe si legume. Citeste preturile, daca e nevoie, de 30 ori, deoarece pana la aparitia cartii mele mai e. Important este ca eu te iubesc si acest lucru ar trebui sa te faca sa te simti bine si sa-ti treaca toate poftele si toata sudorile inerente acestui anotimp. Putintica rabdare, Joiana.


 313. 313
  Danny:

  Repede aparusi, Nora, stateai dupa draperie, nu-i asa? Ai si pliciul de muste cu tine? Esti mai ceva ca politia comunitara, imediat bagi sirena in functiune si apari, politioato. N-am uitat de icoana, dar nu vezi ce poza are handicapatul ala? Stiu ca l-ai visat azi noapte, nu te-ai speriat? Eu si pe tine te ubesc Nora. Dar una-i iubirea si alta-i futerea de mosie. De ce tolerezi mazga? Tot de dragul democratiei liberale? Lasa-l ca-l iau eu pe Pandora de saptamana viitoare. Acum n-am timp, deoarece negociez niste posturi inalte, dupa alegeri.


 314. 314
  Nora:

  😆 Danny, succes la negociere. Cu luatul, te ocupi în altă parte, nu aici.


 315. 315
  Danny:

  Da, Nora am inteles, eu ma impac foarte bine cu tine deoarece suntem balante. O sa-l iau pe Pandora’s, fii fara grija si o sa i-o trag si pentru aici, pentru ca nu se astampara si ne calca pe toti pe nervi. Nu inteleg cum de-l suporti tu, deoarece iti este impotriva fatis. Multumesc la negocieri. Sper sa iasa bine.


 316. 316
  Nora:

  Ajunge! Du-te la negocieri că-ţi ocupă ăia scaunul. Lumea rea, Danny, lumea rea. 😆


 317. 317
  Seva Tudose:

  goco #308

  da,plânsul dezvoltă plămânii,și da plâng de fiecare dată când citesc poezia El-Zorab a lui George Coșbuc !


 318. 318
  Costelus:

  Nora (205): ca tot imi zicea val ca n-am proprietatea termenilor, zi-mi si mie, “zilnic” inseamna de cite ori pe zi?


 319. 319

  Andreea> Acela este mail-ul. Da un semn de viata pe el si raspund.


 320. 320
  Seva Tudose:

  andreea,

  când am văzut jocul„design-ul” primul gând la tine mi-a fost,simt că te reprezintă…de fapt îmi plac alegerile tale,au un ochi expert !

  http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=TDUdT5z_CBU


 321. 321

  te referi la pozele de la textele mele, Seva?
  le aleg de aici, sînt poze gratis:

  http://www.freephotosbank.com/Abstract/Backgrounds_and_Patterns/

  din păcate, nu sînt chiar aşa de multe. în curînd, cred că le termin… 🙂


 322. 322
  Seva Tudose:

  Andreea,

  da, la textele tale/alegerile tale m-am referit,îmi plac !


 323. 323

  da, sînt ochioase, poate prea colorate, prea exuberante. eu bănuiesc, de pildă, că Norei nu-i plac foarte tare. 🙂 dar avînd în vedere că şi povestirile mele sînt cam… patetice, cred că se potrivesc.


 324. 324
  Seva Tudose:

  Andreea,

  să te autocritici este una,dar să te descurajezi singură este o prostie ! Cum poți spune tu,că povestirile tale sunt patetice 🙄 fi dragă mult mai mândră de tine,mai sigură ! Chiar și dacă ți s-ar fi spus așa,tu tot nu trebuie să accepți !

  apoi ce-i greu de înțeles,și mie îmi place rozul,mă simțeam așa de bine și cald acolo,odată mi-am zugrăvit sufrageria în roz,și când o prietenă de a mea a intrat
  în cameră,a belit ochii mari și mi-a spus:Seva tu ești nebună ?

  a stat așa vreo șase luni apoi am zugrăvit-o în alb 😆

  uite aici nițte sugestii de site

  http://www.123rf.com/?src=googtrackad10&gclid=CPLQ6cG7-7ACFUFV4AodWnccEw


 325. 325
  Danny:

  Mie imi place cum scrie Andreea. Punct si de la capat.


 326. 326
  Seva Tudose:

  Andreea,

  uite altă sugestie,este gratuit !

  http://www.shutterstock.com/pic.mhtml?id=31110331&rid=174319


 327. 327

  nu sînt gratuite, Seva. toate sînt cu bani. 🙁
  no money, no honey…


 328. 328
  Seva Tudose:

  Andreea,

  uite Andreea,încărcarea lor este absolut fără plată !

  http://www.stockfreeimages.com/?gclid=CKbO3KDP-7ACFYao4AodIRWbFQ


 329. 329

  da, Seva, mersi ăsta pare ok. 🙂


 330. 330
  Danny:

  Dora, articolul tau este foarte interesant. Tu trebuia sa incepi acest articol prin a defini B.D.S.M.-ul. Ce inseamna B.D.S.M., cine-l practica, de ce se practica, care e scopul lui, care sunt urmarile? Eu voi porni o scurta analiza de la considerentul ca, cele doua sexe sunt foarte bine delimitate structural, psihologic, mental, de mama-natura, de Dumnezeu, de Dracu’ sau de naiba mai stie cine si ca aceasta granita sexuala este placut si curios incalcata de cele doua sexe intru aflarea adevarului, un adevar morbid dincolo de limitele normalului sexual si psihic uman. Nu toti oamenii pot practica B.D.S.M.-ul, dar unii il practica si de ce? Mi se pare “normal” ca barbatii sa practice, sa ceara, sa initieze bdsm-ul, deoarece reprezinta sexul tare, puternic, cel cu initiativa in viata cotidiana, inca de la inceputuri. Femeia n-are nevoie de acest lucru, ea este tot de la inceput supusa, slaba, ea a fost tot timpul bdsmizata in practica relatiilor sexuale cu barbatul dominant, si n-ar mai avea nevoie de asa ceva. De ce o face femeiea? Doar pentru bani, sau si din nevoia de a se suspune si mai mult sexual in fata barbatului? Mi s-ar pare ciudat. Pe barbat, tu, femeie ce esti, ar trebui sa-l intelegi mai mult. El deja te domina la toate nivelurile relatiilor umane, inclusiv la pat. Chiar daca esti mai inteligenta decat el, si esti, tot o slaba in fata lui te simti si ramai, din moment ce Idiotul de sus te-a creat asa. Imaginatia si simturile barbatului cresc necontenit si el se doreste supus sexual in fata unei femei. Barbatul dominant vrea sa inteleaga, sa experimenteze supusenia in fata unei femei super frumoase si intelegente, care sa-l domine, sa-l bata, sa-l umileasca in special sexual. Totul se leaga numai de sex, in lipsa acestui, femeia n-ar mai fi supusa nici unei experiment, deoarece toata aceasta joaca este un experiment placut sexual. Femeia imbracata in latex negru, pantofi cu toc negri, cu bici in mana, catuse si lanturi excita la nebunie pe barbat. De aici porneste totul, apoi treptat incepe sa se ajunga la bici, la arsuri de tigare, la durere fizica si umilinta. Doua aspecte foarte importante fac ca acest joc b.d.s.m. sa existe si sa dainuie: UMILINTA si DUREREA FIZICA, toate centrate in jurul SEXULUI! Acesta este B.D.S.M.-ul! Iar barbatii, multi dintre ei, simt nevoie unui bdsm, numai ca exista o problema: lipsesc femeile DOMINANTE, mai ales in Romania, o tara cu o populatie feminina prea mioritica pentru un astfel de experiment traumatizant in multe din cazuri! Si acum, glumind putin, as vrea sa-l vad pe Cosa, un barbat dominant si smecher, cu priza la gagici, dupa cum se exprima el, sa fie bdsmizat de Seva lui Tudose. In realitate se poate intampla acest lucru? Seva si Cosa sa nu va suparati pe mine.


 331. 331
  Nora:

  Danny, beuși gaz?


 332. 332
  Seva Tudose:

  DANNY,

  cred că trebuia la Pandora*s puse 😉


 333. 333
  Danny:

  Nora, gaz n-am baut, dar apa din balta de ieri, cu siguranta. Ups!


 334. 334
  Danny:

  Seva, normal ca la Pandora’s le-am trimis, la Dora, dar ma enerveaza filtrele ei. Sper sa apara maine cand s-o trezi Dora. Sa nu te superi pe mine.


 335. 335

  da` de ce l-ai pus la mineeeeeeeee!!!!
  eu sînt cea mai BDSM de aiiici???!!

  😥 😥


 336. 336
  Danny:

  Nu, Andreea, nu esti cea mai b.d.s.m. de aici. Tu esti o fata sensibila si-mi place de tine. L-am pus aici pentru a fi citit, eventual dezbatut. Dincolo, n-a trecut de filtre, si-n al 2 lea rand toata lumea doarme cu exceptia lui Raj care bolboroseste de 3 zile cuvinte neintelese la articolul Anei. Cred ca e nebun.


 337. 337
  Danny:

  As vrea sa stiu daca Joiana a auzit de bdsm si ce fel se practica acesta in lumea ei.


 338. 338
  Iffy:

  Danny, da’ si tie-ti cam place, nu? Zi drept!


 339. 339
  Morringain:

  @Andreea: trebuia sa il posteze la mine. Nu puteam sa ma supar, ca doar eu vorbesc de asa ceva pe aici 😀


 340. 340
  Nora:

  Pe unde o umbla Messalina să-şi pună un strap-on şi să-i arate lui Danny cum e cu femeile supuse. 😆


 341. 341
  Nora:

  Andreea, da, nu mă omor după pozele astea, dar nici alea mele nu-s mai breze. Deh, sunt gratuite, de-aia nu-mi permit nazuri. Ata ete! 😀


 342. 342
  Nora:

  Raj e foarte tare. Absolut genial omul. Câte poveşti, câte personaje, esenţă tare.


 343. 343
  Seva Tudose:

  Nora,

  uite ceva care să ne țină în trenă…fără pantofii messalinei

  http://www.youtube.com/watch?v=K3sncy4h32I&feature=related


 344. 344
  Nora:

  Seva, ăla e un film poliţist? 🙄

  Hai că n-ar strica un pic de trampling pe aici. 😀


 345. 345
  .:

  Raj foarte tare!?

  Nu pot să cred aşa ceva. Sau s-a întors lumea cu curu-n sus, sau eu m-am tâmpi!

  Şi Tania nu mai vine …
  Prin vaduri, ape foarte repezi curgând, totuşi!


 346. 346
  Danny:

  Morringain, balta mea e aproape.


 347. 347
  Nora:

  Te-ai tâmpit tu. Raj chiar are umor şi atenţie la detalii şi un stil mişto de-a povesti. Îi şi văd pe ăia de care tot “relatează” el.

  Roag-o frumos. Poate vine.


 348. 348
  Morringain:

  @Danny: o fi balta ta aproape, dar eu mi-s departe departe, in alta galaxie 😛


 349. 349
  Danny:

  Cum sa fie Raj foarte tare? Nora, ce ai? Omul ala e tampit sau nebun. Vorbeste de unul singur si nimeni nu-l baga in seama. Nu-mi vine sa fac nimic cand ala se exprima. Imi vine doar sa-l iau la misto sau sa-l injur. Sa vezi ce o sa-i fac de maine incolo. Doar psihopatul de Goco il mai gadila pe la scrot.


 350. 350
  Danny:

  Morringain, pot muta balta in galaxia ta. Ce nu fac pentru tine.


 351. 351
  Nora:

  Danny, nu intru în astfel de dispute cu tine.


 352. 352
  Danny:

  Nu intra, draga, dar unde gasesti tu umor la ametitul ala? Maine o sa-mi spui ca si la psihopat vei gasi ceva.


 353. 353
  Morringain:

  @Danny: stai potol, nu-i nevoie, am balti si pe aici 🙂


 354. 354
  Nora:

  Ei, ce dracu’!


 355. 355
  Nora:

  Morringain: 😆 😆


 356. 356
  Danny:

  Mie imi place cum rade Nora, de fapt, mustaceste dupa colt. Da, mai, Morringain, oi fi avand tu balti pe acolo, dar fara peste. La mine balta are peste. Nu l-am prins eu, deoarece e acoperit cu apa.


 357. 357
  Danny:

  Nora, vrei umor de la mine? Iti voi da umor cat cuprinde.


 358. 358
  Nora:

  Chiar aşa! De ce naiba n-o sta peştele descoperit? Stă ca prostul în apă! 😆 😆 😆


 359. 359
  Nora:

  Stai cuminte, voinicule. 😆


 360. 360
  Morringain:

  @Danny: ete fleosc, te pomenesti ca doar la Braila mai e peste pe lumea asta 🙄


 361. 361
  Edle:

  Danny, nu trebuie sa te deranjezi prea tare.


 362. 362
  Joiana:

  Domnu’ Dani, vreau io! Ia, păleşte-mă!


 363. 363
  Danny:

  Sa stea pestele descoperit??? Adica sa stau eu in apa si sa pescuiesc pe uscat???


 364. 364
  Danny:

  Morringain, pestele din Anglia nu se compara cu cel din Braila.


 365. 365
  Nora:

  Danny, mă doare capul.


 366. 366
  Danny:

  Dana, sa nu ma deranjez? La ce ?


 367. 367
  Danny:

  Ia un algocalmin si-ti trece, dar sa nu mai bei vin rosu si sec


 368. 368
  Danny:

  Joiana, ai capiat? De ce sa te palesc?


 369. 369
  Morringain:

  @Danny: eh, ai fost pe aici sa vezi?


 370. 370
  Danny:

  Ala se numeste crap-oglinda si are 37 kg. In Italia am prins astfel de specimen, la Terracina, pe canalul ce duce inspre Mar Tirene, langa pod. Al meu avea doar 5 kg. si l-am prins cu bob de mais.


 371. 371
  Danny:

  De ce ma intrebi, Iffy, ai costum de latex?


 372. 372
  tania:

  noapte buna!


 373. 373
  Danny:

  Ha,ha, vezi ca te cauta Cosa sau ai petrecut cu el toata noaptea? Nu simti ca Pamantul e rotund? Pai, la ora 4 si 32 minutele-prichindele, tu, Tania, ne spui “noapte buna”? Manca-ti-as palaria ta interbelica.


 374. 374
  Iffy:

  Costum n-am, Danny, da’ am bici! 👿

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *