157 thoughts on “Stâncă şi mare

 1. Nu contează, Raj. 😀 Arată-ne şi nouă nişte poze cu ce-o fi, îţi garantez că ne ofticăm şi noi, la rândul nostru. 😀

 2. aşa e. iar a treia poză e superbisimă.

  însă cei mai suberbisisimi sînt cetăţenii aceia din ultima poză, dreapta, jos. cel cu cască, în special!

 3. raj

  Ce poze ? Cu vidanjele mele nemtesti procurate la mana a doua ? Intradevar, cadeti pe spate, dar nu de uimire.As putea sa pun poza mea la avatar cas frumos. Cel putin asami zice a mica cand imi cere bani

 4. Da, Raj, de ce nu? Vidanjele trebuie popularizate pe internet. Au avut o soartă cruntă până acum, au fost marginalizate, dar acum a venit şi timpul lor!

  Andreea: rea mai eşti! 😆

 5. raj

  Dna Nora, dv. sunteti mititica si nu vamintiti. In 90 era o moda sa fie denigrat DOMNUL Coposu. Denigrat de cretini, sentelege. Arsinel si cu… am uitat cum o cheama, aveau un cuplet. Daca era canicula, daca erau inundatii, Coposu era de vina. Au fost vremuri negre, pline de penibil, cand Iliescu cu minerii salvau tara. Acum is tot vremuri negre, as putea zice si penibile din moment ce imi dau si eu cu presupusu………… Creca ar trebui sa se inventeze martisoare, brose care sa semnifice o vidanja. Multa nedreptate !

 6. Ana

  Edleeeeeeeeeee! Şi cât mi-am mai rupt cârca scriind despre Portofino şi Porto Venere. 😆 Are dreptate Raj. Huo, iesclusiviştilooor! 😆

  Raj,

  Da, tre’ avatar cu tine şi poze cu vidanja în iarbă. Goală. 😳

 7. Morringain

  @Ana: tu ai o meserie ingrata 😛

  @Nora: nu-mi mai povesti, imi aduc aminte din vremurile indoctrinarii pe creier si imi face rau. La noi la Buzau l-au primit pe Ratiu cu oua si rosii, bietul om. Coposu nu mai tin minte daca a venit sau nu, dar imi inchipui ca ar fi avut parte de acelasi tratament.

 8. Zana Maseluta

  Ala cu casca cred ca e domnul Bairăn in căutarea inspiraţiei.

  Iar ăla cu papion nu era Coposu, era Raţiu. Coposu era cu Kent.

 9. Ana

  Aşa, Morringain, dă-l cu capu’ de pereţi. Ce, e după el? 😆

  Ba poa’ să se şi preseze fo două zile într-un ceaslov şi să trimiţă foaia, s-o analizăm.

 10. Morringain

  Asta e, vremurile cand eram fraieri inca sa vrem socialism cu fata umana 🙄 Si cand ne omora inflatia ce-o depasea pe cea din Argentina…

  @Ana: corect. Aici e matriarhat. Macar aici sa fie.

 11. Edle

  Uof, Raj, pe langa ala din poza mai erau vreo patru mai mari. M-am ofticat eu destul, ce sa te mai oftici si tu? 😆

  Andreea, ma stii politicoasa doar. Nu le-am zis sa plece dracu’, sa nu-mi mai bruieze peisajul.

  Tizo, ai fost pe-acolo? La anu’ m-am gandit sa merg mai jos un pic, poate ajung si pe la Palinuro.

  Ana, eram sigura ca le stii ca-n palma! 😉 Portofino e, intr-adevar, deosebit. Si cel mai “hard to get”. Drumul pana acolo e numai tuneluri si intortocheli. Te ia cu ameteala. In fine, eu am ametit mai tare cand am vazut yachturile, da’ asta ramane-ntre noi.

 12. Morringain

  @Edle: nu, in Liguria n-am fost. Inca. M-oi duce candva si pe acolo. Pentru ca stateam in Bologna imi era mult mai usor sa ma plimb pe coasta de est: Venezia, Padova, Verona, Ferrara, Ravenna, etc.

 13. Raj, uite, Ana, că tot s-a făcut bijetereasă de rang, ar putea meşteri şi broşe, mărţişoare, talismane în formă de vidanjă. Hai, stilizată. Iar furtunul ăla uriaş (vidanjele au furtun, da?) poate fi reprezentat prin şnurul tradiţional alb-roşu. 😆

 14. Morringain

  @Nora: gluma, gluma, dar matusa mea intr-un an a facut o mica avere facand martisoare. Cu scoici, ca statea se gaseau gratis pe plaja din Mangalia 😀

 15. Nu pricep. Scăunele în formă de vidanjă? 🙄 Te-ai extins? Ai trecut la mobilier? Ce, vrei să reeditezi succesul canapelei Bocca?

 16. Ana

  Ba vreau canapeaua Papillon şi fotoliul-ou, cu inserţii de tablă de vidanjă. Şi cu linii inspirate fără dubiu. Evident, mă extind. Nu mai merge cu argintăria.

 17. Messalina

  Ah, frumoase locuri. Dar, vedeţi voi, pe plaja aceea, chiar lângă peştera lui Byron (peşterile au efect ciudat asupra mea) am avut parte de o partidă înfiorător de convenţională cu un domn, faimos fabricant de panettone. Şi-mi mai intrau şi pietrele în spate… Enfin, nu vă mai povestesc, absolut ruşinos.

 18. Joiana

  Îs, doamna Ana. Da’ io nu ştiu acolo, la doamna Edle, pe un’ merg vacile, cum să descurcă şi dacă au măcar un sândicat.

 19. Zana Maseluta

  Stiu Messalino, ca eram si eu acolo cu bagheta mea magica. Pe post de Viagra, altfel n-aveai tu parte de impunsaturi.

 20. Messalina

  Da, doamnelor, cum vă spuneam, complet nesatisfăcător. Era şi genul care declamă, ce oroare. A tinut să intrăm în apă, numai că nu mă putea susţine. Enfin, pricepeţi dvs. A trebuit să depun eforturi serioase. Apoi, am servit un limoncello ca să mi se ducă gustul. El înmuia bucăţi de panettone în pahar. Un fiasco. A doua zi mi-a scris un sonet. Italian, per disgrazia.

  Zâna Măseluţă, poate că ai fost, dar nu prea ţi-ai făcut bine treaba.

 21. Messalina

  Post tentativă, devenise ciripitor ca o vrăbiuţă il capo di panettone. Avea chef să strângem scoici şi melcişori. Ca şi cum de astfel de coliere aveam eu nevoie. Voia să mi-o prezinte şi pe “la mama leone”! Groaznic, groaznic. Mirosea a vanilie şi a gălbenuş de ou. El, nu la mama.

 22. Joiana

  O văzui, dă-o-ncolo! Hămesită femeie. Uamenii se duc la mare ca să stea la soare, să să recreieze şi să îşi aierisească creierii. Ea-şi aieriseşte cracii.

 23. Ana

  Mie mi-e şi ruşine să stau de vorbă cu voi. Hai, recluziune, că v-am scăpat din mână. Mâine-poimâine ajungeţi să vă şi f. ca Messalina, ceea ce este un act impardonabil.

 24. Ana

  Raj,

  Mă scuzi. Era un îndemn pentru fete, nu pentru băieţi. 😉

  Ba io, dintr-unul pardonabil, că de-aia nu-mi găsesc locul şi mă tot foiesc. 😆

 25. Edle

  Eu am fost cuminte, parol. Nici prin gand nu mi-a trecut. Am vazut si un salvamar cu umeri largi-largi si fund mic-mic, mai ceva ca Maseluta, da’ tot nu m-am gandit.

  Sau… m-am gandit?

  Gata, fug la cursuri!

 26. Messalina

  Edle, dă-mi voie să-ţi dau un sfat privind această categorie… socio-profesională. Eu am avut vreo câţiva, în fine, nu ne împiedicăm în numere, suficienţi cât să trag o concluzie. Sunt foarte centraţi pe ei, bella. Odată, unul, cu mine pe perne, se tot uita în spate şi-şi admira fesierii în oglinda unui armoire Louis XV. Altul m-a rugat să-mi ţin ochelarii de soare chiar şi în timp ce. L-am surprins după o vreme făcându-şi singur cu ochiul. Ne aflam în vestibulul unui salon cosmetic. Veniserăm amândoi la pensat.

  Ce să-ţi mai spun? 🙄

  Cei mai de nădejde sunt măcelarii. Probabil din pricină că se pricep foarte bine la oase, mecanică şi articulaţii.

 27. Seva Tudose

  edle,

  f.f.frumoase fotografii,parcă deja adulmec mirosul mării
  amestecat cu miros de pâine caldă ori pasta/pizza,ieșind prin ferestrele caselor… superbe fotografii !

  Îmi place la nebuinie Porto Venere,poate într-o zi îmi voi merge pașii ,voi călca și eu pe acele trepte-n jos…și să te uiți prin colonadele acelea din piatră,câtă istorie,câte priviri nu au fost aruncate din interiorul acelui castel… 😀

  eu am văzut Roma,mai demult cu exuberanțele luxuriantele catedrale,biserici/bazilici,Vatican, chiar Bolognia,dar atunci nu aveam un aparat de fotografiat la mine 😉

 28. Seva Tudose

  andreea,
  tu știai că Adriano Celentano a fost idolul meu,tot ce cântă/a cântat ptr.mine a fost sfânt! Au italienii ăștia sunt înnăscuți să fie cei maui buni trubaduri,fie că limba italiană se potrivește perfect la muzica de dragoste /canțonete…

  am și autografe cu fotografii de la el și de la alții Francesco Adamo,Paul Belmondo… Sophia Loren,Milva,Dino,Mina,Richard Anthony,Sheila,Antoine…

 29. Danny

  Superbe imagini, Dana. Imi aduci aminte de locurile pe care le-am vizitat in Italia. Eu sunt fericit atunci cand vad celebrii pini? italieni, intalniti pretutindeni in aceasta tara splendida. Nu mai sunt sigur, se numesc pini cei cu coroana alungita? Si eu am multe poze cu diferite zone din Italia, dar nu le am digitale, sunt clasice, imortalizate pe vechile filme foto. Exista vreo posibilitate de a le transfera pe digital? Nu prea cred. Am fost atat pe partea de west cat si pe cea de est a Italiei si, bineinteles, la Roma.

 30. Seva Tudose

  Danny

  Scaner….te duci cu fotografiile care le ai pe hârtie fotografică le scanezi,și le pune pe un disc apoi transferi fotografiile în computer și uite așa cum poți pune fotografii din cele care nu sunt în aparate digitale…

  eu tot ce am până 2008 sunt pe hârtii…din 2009 toate sunt digitale în aparatul foto și puse în computer !

 31. Danny

  Bravo, Seva! Dupa scanare, calitatea pozelor digitale imprimate pe disc, ramane aceeasi ca si a pozelor clasice?

 32. Zana Maseluta

  Danny, te-ajut eu! Fii atent cum facem, deseara, inainte de ora 12 noaptea insira toate pozele pe grinda aia mare din pod, la care-i mai spune si cosoroabă. Le pui in ordinea in care le-ai făcut de cînd erai tu tînăr.

  Aşaaa, pe urmă te duci în camera ta si te intinzi in pat asa cum esti, imbracat si incaltat si fix cand e ora 12 noaptea, te ridici brusc in capul oaselor si strigi cat te tine gura:

  Cosoroabă, roabă

  Fă-mi-le podoabă

  În hardisc degrabă!

  Asta de trei ori. Dupa care dai pe gît o sticlă de 200ml de ginars si te culci neintors.

  Restul fuck eu si bagheera magica.

 33. Danny

  Le voi scana si sa vedeti ce poze superbe am din diferite zone ale Italiei. Majoritatea sunt cu mine in prim plan. Am poze cu resedinta de vara a Papei de la Castel-Gandolfo. Dana si ceilalti care au cunoscut Italia, mai tineti minte “porcheta di Italia”? Zona de origine este oraselul Ariccia. Costa 20 euro/kg. Reteta n-o fi patruns si in Romania? Mi-e pofta de porcheta de Ariccia.

 34. Danny

  Zana, vezi ca si acum tot tanar sunt. Apoi eu nu dorm nici imbracat, nici incaltat si nici nu beu 200 ml.pe nerasuflate si nici nu adorm neintors. Pana sa adorm imi ia cam 45 min. D-aia sunt asa tanar si ma pastrez.

 35. Zana Maseluta

  Ma rog, treaba ta, asta numai daca vrei pozele in hardisc, eu m-am oferit, faceam si eu planul la fapte bune pe luna septembrie…

 36. Danny

  Zano, nu ti-ar place sa ma vrajesti mai de aproape, cu bagheta cu tot? Ia da-te tu, mai inspre mine, asa putin.

 37. Seva Tudose

  Danny,desigur rămâne calitatea fotografiilor,acum depinde și de Scaner 🙂 eu una mă duc la un Wall-Mart Store mi le scanez eu singură căci mă duc cu câte 200 de fotografii odată,îți ia ceva timp,apoi după ce sunt gata îmi dă bonul îl trag prin alt aparat și acela îmi dă discul și moste mici de fotografii a tot ce-am scanat.

  apoi discul este introdus în computer și fotografiile vor fi transferate la rubrica mea/ta personală de fotografii(library) dar chestia asta cu pusul în computer al discului nu o știu,o face fiul meu de fiecare dată ptr.mine.

  dar odată puse în computerul tău,te învăț eu cum să pui foto*s fie pe e-mail fie pe blog la un articol.Și pe mine m-a învățat fie Nora,Edle,fiul meu…

 38. Danny

  Esti antimaterie si te afli in timpul serviciului? Pai, eu nu am maini, nu am picioare, nu am corp, nu am….., in schimb, sunt o idee.

 39. Zâno, mă bătu gândul şi pe mine să încerc. Dar eu o fac doar cu o condiţie: să-l scot pe el din prim-plan şi să mut fundalul în faţă. Iar în fiecare colţ, dreapta, jos să apară o mică bucăţică de slană afumată. Dacă primeşte bine, dacă, nu…

 40. Danny

  Bravo, Seva, iti multumesc pentru informatii. M-ar interesa sa pun si eu o fotografie la avatar si sa am posibilitatea s-o schimb mereu. Pentru acest lucru trebuie sa am acceptul Norei.

 41. Asta e, Danny. N-ai noroc. Oricum, să ştii că eşti frumos şi aşa, cu capul rotund şi alb. Umerii îi ai cam căzuţi, dar na…

 42. Jaco Pastorul

  Eu sunt fan Porto Alegre, de fapt m-as simti stingher printre iachturi si vile. Ce sa-i faci, neamu’ prost la neam prost trage:

 43. Edle

  😆

  Messalina, am avut si eu un iubit care-si vopsea genele si se epila pe picioare, da’ era baiat de treaba, in felul lui. Facea mancare buna. 😀

 44. Edle

  Roman, Morringain, ba chiar moldovean. 😆

  Eu n-am nimic cu metrosexualii, dar faza cu vopsitul genelor chiar m-a amuzat. Mai ales ca-l usturau ochii vreo saptamana dupa aia. 😀

 45. Edle

  In alta ordine de idei, azi e prima zi de gradinita a lui ala mic. Am niste emotii, mor! Sa-mi tineti pumnii! (Sau sa-i tineti pumnii!) 🙂

 46. Morringain

  Ma asteptam sa fie italian, ca astia sunt exhibitionisti asa, chiar si pe la 45-50 +, nu conteaza ca incepe sa atarne pielea pe ei 😀

  Mda, ce sa spun, nu ma deranjeaza un barbat ingrijit (ca doar n-o fi sa-mi placa un urs), dar nici sa ajungem sa mergem amandoi la salonul de frumusete 🙄 Pe Alberto l-am vindecat eu de visuri de depilare punand o data aparatul pe el 😀

 47. vio

  Iti tin pumnii,Edle.
  Mi-a ramas o imagine de-a baiatului meu cel mare,in prima zi de gradinita era in brate la educatoare,cu mainile intinse spre mine si urla:Mammaaaa,non lasciarmi quiiiii!!!!! 🙂 .A plans vreo doua saptamani,in fiecare dimineata.

 48. Edle

  Of! N-a fost chiar foarte rau pentru prima zi.

  Robert a avut cosmaruri vreo doua luni, a fost groaznic. Cred ca o sa fie mai bine de data asta.

 49. Seva Tudose

  edle,

  copii mici învață limba cu mult ,mult mai rapid decât adulții și copii au limbajul lor de înțelegere/se fac înțeleși indiferent de unde/naționalitate ar fi 😀

  într-un an, el te va învăța germana 😆

 50. geluodagiu

  Am crapat putin usa si cand am vazut “Stanca si mare”, am inchis repede(mi-am zis ca iarasi nu corespund temei)

 51. Seva Tudose

  andreea,
  hai că acum chiar l-ai speriat pe gelu…ce noi săpăm încetișor,constant până la dislocarea celor mai tari ( roci/stânci ?

  data viitoare se uită prin gaură/cheia ușii,nu mai crapă,deschide ușa… 😆

 52. geluodagiu

  Buna seara Andreea!,

  nu s-ar putea invers?, ca tocmai de stnca asta tare ma temeam. Si daca nu te superi, sa fiu apa curgatoare ca si de “mare” ma tem(sa nu ma mai gandesc la alte sensuri)

 53. Manuella

  Frumoase poze. 🙂

  Îmi place, în mod special, a doua fotografie din Porto Venere.
  Coloanele alea … bune de rezemat frunţi de Penelope …

 54. Messalina

  Gelu, treci mai a cote că am să te întreb ceva. Ştii să faci opturi? Sau curgi doar unidirecţional?

 55. aoleeeeeu, Manuella!
  m-ai făcut să mă emoţionez. iaca, m-am şi imaginat penelopă, şezînd în pridvorul ăla, ştrincănind la andrele şi cu ochii după corabia lui Ulise. mi s-au aburit ochelarii.

  şi ulisele meu…

 56. Messalina

  Nici nu ştiu de ce roşesc. E un obicei burghez, vă rog să mă scuzaţi. Împărătesele nu ar trebui să roşească.

  Odată am aşteptat şi eu. O erecţie. Jumătate de oră. Nu, nu de la acel signore fabricant de panettone. A lui, pot spune, a fost destul de promptă. N-am mai repetat greşeala. Sexul a fost meschin. Noroc cu argonauţii de după-amiază. Altfel, aş fi rămas cu o migrenă cumplită.

 57. Messalina

  Tot în perioada aceea, aveam o subretă mignonă, peltică. O făptură delicioasă, cu gust de clementine…

  În fine, Natalia, aşa o chema, mi-a îndulcit aşteptarea. Important e că n-am stat cu ochii în tavan.

  Am impresia că vă stânjenesc…

 58. Seva Tudose

  Manuella,

  de câte ori apari,parcă îmi revizuiesc bursa,ești 75% Ana

  plus celelalte ingrediente !

  Dar asta nu înseamnă că nu iubesc…what ever it is to be loved 😉

 59. Ana

  Da, ceva fin, cu barbă şi degete noduroase, luuuuuuuuuuuuuuuuuungi. Să aibă ochii ca vidrele, neapărat. Şi părul negru-primul căzut. Să mă ia cu ameţeli când mă priveşte. Na!

 60. Danny

  Sa vin cu o spaga? De ce? Cui trebuie sa-i dau spaga? Niciodata n-am dat spaga in viata mea, nici nu stiu sa dau. Cu ce mana trebuie sa dau spaga?

 61. Danny

  Dano, sper sa nu razi de mine cu vreo poza caraghioasa? Cine stie ce caricatura ai sa-mi pui la avatar si o sa rada pisicuta de Nora? De abia asteapta.

 62. Edle

  😆

  Aha, hai ca ne intelegem.

  Vorbesc maine cu Nora si-mi zice ea de unde sa le iau, ok? Ca ai pus cateva mai demult pe aici, am de unde alege. 😉

 63. Danny

  Auzi, nu mai stiu unde e articolul Sevei. Acolo adusesem eu cateva poze de ale mele. Se numea, ceva cu dragostea din-tai, din-tei, din-tine, din-dinsul……………..Ia cauta articolul Sevei.

 64. Danny

  Maine ma voi ocupa de pozele mele. Cica, Mos Craciun este peste ea si nu poate sa faca nimic din cauza lui, deoarece ii este coleg si nu se pune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *