De ce plângi? Ce nu-ţi convine?! Eşti fericită!

O am pe Makeba. E pisica mea şi e neagră şi cu ochii precum chihlimbarul. Noaptea, plânge la uşă. Spune nişte cuvinte pe care nu le înţeleg. Mami zice că nu-i ştim noi limba şi de-aia. Clar este că nu-i plac uşile închise. Nici mie, dar sunt nevoită să le închid fiindcă Makeba, ca nebuna, sare pe mine când dorm, iar dimineaţa, pe la şase, o apucă să-mi ronţăie părul. Totuşi, începe mereu cu mami.

 

Makeba mănâncă boabe de pisică. Îi place să fie multe în castronul de Horezu. Câteodată este tolomacă, adică de multe ori. Fugăreşte un cordon prin casă în continuu. Aleargă apoi în jurul meu, de parcă aş fi o statuie mică. Zici că fuge să se ascundă ea de ea. Pisică.

 

Într-o zi, Makeba miorlăia, iar eu nu mai suportam plânsul ei. Atunci, eu, foarte nervoasă, i-am zis: De ce plângi? Ce nu-ţi convine?! Eşti fericită! Mama şi Makeba au rămas trăsnite împreună, când au auzit ce-am zis, iar mama a început să râdă, dar Makebi cred că s-a speriat fiindcă a început să plângă din nou, însă mai înfundat. Am luat-o în braţe, că aşa trebuie să faci după ce superi greu pe cineva iubit.

Toate hainele care-mi rămân mie mici i le dau ei să le poarte.

 

 

323 thoughts on “De ce plângi? Ce nu-ţi convine?! Eşti fericită!

 1. E bine că mama şi Makeba au rămas trăsnite împreună şi nu separat. E mai rău să rămâi trăsnit de unul singur. 😆

  Eu n-am avut niciodată o pisică. Nu ne înţelegem prea bine. Dar când eram mică, am avut o căţeluşă. O chema Helga.

 2. Costelus

  Cum nu esti in vacanta? Nu s-a terminat scoala?

  Animalutul ala era o marmota. Poza e din vara, de prin munti.

 3. +

  Rada, pisicuţa ta e cam tristă. Cel puţin în poze. Dar vorbim despre asta mai târziu.

  Acum urmăreşte firul care pleacă de la tastatură şi intră în calculator. Spune-mi ce formă are dispozitivul acela mic prin care intră firul în calculator!

 4. Apocrif

  Mă-sa s-a culcat. Zice că-ţi dă mâine mail, +. Zozu scrie de pe un laptop, pentru moment, însă ea are un desktop. La ce să mă uit?

 5. +

  Vreau să ştiu ce intrare pentru tastatură are, USB (pe care-l ştii -- că e universal) sau PS2 -- o chestie ca o bucăţică de creion -- un tubuleţ.

 6. Apocrif

  +,

  USB. Scrie Microsoft pe el, dacă asta are vreo importanţă, deşi nu cred dă aibă. Val, confirmă tu că e USB, carevasăzică nu vorbesc avioane.

 7. +

  Pe “el”?! Eu ziceam de tastatură!

  Mă rog, vreau să ştiu dacă desktopul (dacă la ăsta scrie Rada) are intrare PS2 -- de aia în care intrau tastaturile şi mouse-urile mai vechi.

  Uită-te în spatele lui, în partea de sus. Sau fă-i o poză de pe spate şi pune-mi-o.

 8. Apocrif

  “Pe el” înseamnă pe bucata de plastic de care e lipit USB-ul, carele intră-n viscerele unităţii. Aia ne interesează, nu? Dacă intră ca un USB. No, fix aşa. Că din tastatură pleacă un fir ca un cordon ombilical. Doară n-oi desface-o, să văz cam cum iaşte ea alcătuită.

  Costeluş,

  Virgulă după primul cuvânt, ca să se înţeleagă ce vrei în viaţă. Bine, nu în general, după primul din comentariul tău. Sau diseminează-te. 😀 “Ce, plus, ai de…” Dacă zici “ce plus…”, se înţelege “ce fel de plus”. Mda, şi cu ăştia mici e la fel de complicat la virgule, nu te complexa. Creşteţi voi sau măcar unii dintre voi. 😀

 9. Apocrif

  Draci, acu’! 😆 Cu pedichiuri sau fără? 🙄

  Val, ajută-mă! Zi-i omului (plusului) dacă are şi pesedoi au ba. Te rog.

 10. +, în mod aproape sigur are şi PS2. foarte putine placi de bază nu au şi mufele astea. iar la nevoie un adaptor USB/PS2 e uşor de găsit. dar tu ştii astea foarte bine, nu înteleg de ce întrebi. 🙂

 11. Apocrif, eu n-am apucat să văd spatele unităţii, dar pînă acum n-am auzit încă de placă de bază fără PS2. mă rog, cele de laptop, dar alea nu se pun. 🙂

 12. Apocrif

  Luai şi lanterna, da’ nu mă ajută să pricep. Deci are pesedoi. Tastatura e Microsoft sau nu importă? 🙄

  Val,

  Mulţumesc. 🙂

  Mă duc şi eu să mă culc cu plus. Zice-se că singurătatea e mai uşoară în doi, am auzit asta aseară, ca replică într-un film românesc. 🙂

 13. Costelus

  Ia vezi daca si la usa de la intrarea in bloc e vreo intrare PS2 😀

  Stiu de vocativ si de virgule, da’ nu-mi plac. Ametesc de la ele.

 14. +

  Am triste experienţe cu toate adaptoarele PS2->USB. De preferat fără. Şi sunt grămezi de plăci fără PS2, de asta am şi întrebat.

  Deci e bine să te uiţi.

 15. Apocrif

  Mă uit şi plâng. Mă uit. Cam cum făcu Zozu faţa când îi zise mă-sa că nu ne învăţăm cu pistolulcubuline: “Adică nu mai am pistol? Cum să nu mai am pistol?! E pistolul meu!” De unde rezultă că poţi dezarma adulţi sau ei se pot autodezarma, dar copii nu poţi. Agresoarea abandonă, spăsită. Vseo.

  Fac mâine poză în spatele unităţii, dacă asta vrei, şi ţi-o trimit. Dar nu, mai bine, mă uit ce scrie pe unitatea aia? 🙄

 16. Apocrif, nu-i nevoie să faci poză. dacă te uiţi pe spatele unităţii, observi un spaţiu ocupat cu diverse mufe şi conectori.

  cele mai de sus sînt doua mufe mici, rotunde, una verde şi una mov. dacă le are, sau măcar una (albastră) e în regulă. 🙂

  mă rog, dacă vrei, poţi face şi poză. 🙂

 17. +

  Problema cu calculatorul este că oricine poate găsi droguri în el. Şi nu te mai lasă. Copiii sunt cei mai expuşi pericolului.

  Când îi spuneam câte unuia să nu-şi mai lase copilul să se joace pe calculator zicea că nu-l lasă decât o oră pe zi, în timpul săptămânii şi oricât vrea el sâmbăta. O maaaaare greşeală. Copilul stă fizic o oră, dar după aceea nu se gândeşte decât la calculator. În timp ce citeşte la geografie, se gândeşte cum trebuia să-l împuşte pe ăla, cum ar trebui să încarce arma mai repede et c.

  În cazul blogului, pentru Rada poate fi la fel de periculos. E ceva inedit pentru ea că poate vorbi cu cei mari. Tot timpul se va gândi ce trebuia să-i răspundă nu ştiu cui, cum să-i explice nu ştiu ce altuia et c.

  E complicat, iar calea de mijloc greu de găsit.

 18. Seva Tudose

  Zozo,

  uite când ai timp la îndemână,bineînțeles și mami să vedeți acest video-clip comedie…este foarte comic 😆

  și apropo Ana a spus că nu-i place de pisica mea de gravatar,a zis că s-a hotărât,pentru că îi e frică rău de pisicuța mea ?!

  dar pisicuța mea râde,tu ce zici,nu este nostimă ?

 19. Jaco Pastorul

  “Boabe de pisica”??? Ce pisica canibala! Din vasu’ de Horezu??? Sacrilegiu! Pisica mananca din comorile noastre nationale!

  Macheba la scoala de pisici, cursul “deschiderea usii”:

 20. Jaco Pastorul

  Seva, pisicuta ta arata ca una peste care a trecut un camion! Rade saraca, da’ parc-ar fi surasu’ mortii!

 21. Apocrif

  +,

  Are pesedoi. Tocmai a confirmat Ioan, profesorul de matematică. Nu mai fac poză, ştie omul ce vorbeşte.

  Danny,

  Apocriful e un apocrif, cum adică cine este? 🙄

  Jaco,

  Şi eu am râs la “boabele de pisică”, se pare că are Zozu o viziune canibală asupra universului. 🙂 Da, vasul de Horezu a fost al copilului, i l-a adus mă-sa în primăvară, îşi mânca iaurtul din el, dar s-a oferit să i-l dea Makebei ca să-i arate că o iubeşte. Na, vasul ei, decizia ei. Ţi-am spus ce-am păţit cu “Nu mai am pistol?! Cum adică nu mai am eu pistol?!”. Mai ales, asta ca să-l liniştim pe plus, că Zozu n-a călcat pe câmpia pistolului fără ca mă-sa să fie acasă şi nici pe calculator n-a intrat, că iexistră metode simple pentru asta. 🙂

 22. geluodagiu

  Traim intr-o lume a minciunii?

  Decembrie. Zapada. Mos Nicolae. Mos Craciun.

  M-am intrebat de multe ori daca este o intamplare ca revolutiile se petrec in decembrie. Raspunsul mi-a venit in minte, cu rugamintea de al transmite si altora in soapta, pentru a nu-mi atrage dusmani. Nora spunea odata ca blogul ei este prea mic pentru a incerca sa fac publicitate pe el, ca nu este frecventat de multa lume. Se poate spune ca daca postez aici raspunsul, va fi considerat o soptire(altfel nu stiu cum as putea scrie in soapta).

  Revolutia este un fel de renuntare la o minciuna si inlocuirea ei cu o alta, ambalata frumos, astfel incat sa para adevar.

  Ne mintim copii ca drept rasplata pentru cumintenia lor, adica pentru statul lor chircit intr-un patut al lui Procustut, in luna decembrie vor fi rasplatiti de un mos(Craciun, dupa ultima revolutie, Gerila, inainte de ’89), cu tot felul de daruri.

  De ce un mos? Pentru credibilitate(un mos este un om serios). Asociem imaginea lui cu un bradut, pentru a da senzatia de verde permanent, cu o pelerina rosie, ca prin contrast cu verdele sa existe un echilibru, niste globuri de sticla, ceva beteala stralucitoare, unul sau mai multi reni si gata, minciunica poate fi servita ca un adevar, timp de cativa ani.

  Ce daca dupa un timp copii vor afla ca au fost mintiti, ca vor simti o mare durere in sufletele. Minciuna a fost frumoasa si suntem multumiti ca au descoperit-o. Din acest moment sunt si ei marisori si chiar sunt pregatiti sa inghita urmatoarele minciuni. Vor merge la scoala, unde vor citi basme cu Ilene cosanzene si feti frumosi. E acum momentul sa afle ca exista si capcauni, zmei si alte lighioane. Asta asa pentru contrast si echilibru. Urmeaza formarea gandirii lor matematice. Matematica, o alta minciuna. Multi aici vor sari sa ma contrazica. Cum sa consider stiinta asta exacta o minciuna? Pai daca porneste de la niste postulate pe care trebuie sa le inghitim pe negandite, ce poate fi? Si in matematica minciuna este bine ambalata. E presarata cu – si +, cu : si x, cu ridicari la puteri si radicali. Toate semnele astea sunt ca verdele bradului si rosul pelerinei, ca ilenele cosanzene, feti frumosi si capcaunii, zmeii. Contrastele dau acel echilibru déjà cunoscut, educat inca din prima copilarie.

  Odata cu interventia matematicii in perfectionarea modului de a ne mintii, adica odata cu trecerea noastra printr-o noua revolutie, cea stiintifica(cred ca tot in luna decembrie s-a petrecut si revolutia asta), incepem sa ne simtim finite superioare. Atat de superioare, ca acest cuvant nu mai are nici grade de comparatie. Putem acum sa raspandim minciuna incet, incet, in Univers. Incepem cu povestioara catelusei Laika. Am inceput cu ea pentru credibilitate. Parea prea gogonata sa incepem cu Iuri Gagarin sau Valentina Tereshkova. Un caine este credincios stapanului si nu divulga aproape niciodata minciuna ambalata in adevar. Asta stim si din politica. Foarte rar se intampla ca un catelus politic sa faca publica adevarata fata a sefului lui de partid.

  Dupa revolutia din ‘89(decembrie), ne-am indreptat gandul spre vest, am ajuns sa cercetam chiar si minciuna americana. Americanii astia au ajuns pana pe Luna, cu minciuna. Cica unul Neil Armstrong ar fi facut si un mic pas pe acolo, considerat gigantic pentru omenire. Daca o fi asa, doar el stie si a plecat cu asta pe alta lume. Intre noi fie vorba, cred ca minciuna asta cu oameni pe luna, este un plagiat grosolan al povestii scrise inainte de unul Jules Verne. Armstrong asta nu este Luis, cel care canta la trompeta. Este altul, un alb. Asta pentru credibilitate. Am amintit de Luis pentru contrast(stiti cu totii ca trompetistul este negru). E adevarat ca utopia cu rasa alba, pura, nu prea sta nici ea in picioare(este tot un neadevar). Armstrong suna a nume Indian tradus in americaneasca: arm-strong, adica brat- puternic .

  Voiam de fapt sa ajung la Luna, la luna decembrie, luna in care ne pregatim de trecerea revolutionara intr-un nou an si in care se obisnuieste sa se ureze:

  La multi ani!

  Asta va urez si eu, in lumea asta a minciunii, frumoasa, echilibrata, cu multe contraste: bradut, pelerina rosie, Ilene cosanzene, feti frumosi, capcauni, zmei, -, +, :, x, puteri, radicali(aici suna putin a politica: puteri radicale).

 23. Edle

  “Am luat-o in brate, ca asa trebuie sa faci dupa ce superi greu pe cineva iubit.”

  🙂 Bravo, Zozu, foarte frumos ai scris.

 24. Jaco Pastorul

  Gelu, nu te supara, asta-i paranoia in stare pura! Da’ pe mine ma binedispui intotdeauna, asa ca da-i inainte!

  ” Pai daca porneste de la niste postulate pe care trebuie sa le inghitim pe negandite, ce poate fi? ”

  Le-au gandit altii cu creiere mai dezvoltate inaintea noastra, asa ca ce rost ar mai avea sa ne batem si noi capsoru’?

 25. geluodagiu

  Zozu,

  Eu sunt Gelu, un nebun suspicios, pe care nici nu trebuie sa-l cunosti. Apar cateodata pe aici si stric cu aberatiile mele atmosfera.

  Asa ca, tu esti fata desteapta si pricepi ca necredinta mea in mos Craciun, in matematica sau in calcatul pe Luna, sunt doar manifestari ale nebuniei mele. Am si eu o calitate. Iubesc copii si as da lumea pe mana lor fara nici o retinere. Atunci nu voi mai fi nebun si cred ca voi trai linistit si fara suspiciuni.

  Din tot ce am scris la “58”, tu trebuie sa retii doar acel “La multi ani!”, care iti este sdresat in primul rand tie.

 26. geluodagiu

  Jaco,

  Ce am scris la “61” pentru Zozu, e valabil si pentru tine. Nu de alta dar nu vreau sa ma iei in serios si sa-ti tulbur echilibrul, dat de increderea in cum gandesc “altii cu creiere mai dezvoltate inaintea noastra, asa ca ce rost ar mai avea sa ne batem si noi capsoru’?”

 27. geluodagiu

  Nora, iarta-ma pentru aparitia mea meteoritica(ca sa fiu in ton cu zburatul spre Luna)!

  Ma gandeam ca daca tot m-ati suportat o perioada pe aici, mi-am castigat dreptul sa va urez “La multi ani!”.

  Acum, asa cum ii sta bine unui meteorit, dispar pentru cateva milioane de ani(cei drept, ani lumina).

 28. geluodagiu

  Plusule,

  inainte sa plec iti raspund si spun ca asa este. Ai dreptate.

  nebunul cu ochii inchisi phoenix

 29. Jaco Pastorul

  La multi ani si tie, meteoritule! Si nu mai fi suparat, mai sunt doua zile si termina totul, asa ca…

 30. 1Q

  Poveștile nu sunt chiar așa candide, cum ni le imaginam cu ochii copilăriei. La o anumită vârstă, cea a maturității (pentru unii prea devreme, pentru alții mai târziu sau deloc), dacă stai să le analizezi cât de cât, vei constata că f. multe nu transmit chiar exemple bune de urmat pentru copii. Descoperim suficiente comportamente nedorite: Scufița Roșie nu ascultă de maică-sa, Pinocchio minte, ba chiar fuge de acasă, Cenușăreasa se întoarce de la chefuri după miezul nopții, Frumoasa din Pădurea Adormită doarme mult timp, ca o leneșă, Aladin este șeful hoților, Albă-ca-Zăpada stă cu 7 bărbați (pitici, dar asta nu contează, sunt 7!!), ca să nu mai pomenesc de Superman sau Batman, care conduc cu viteză f. mare sau de Tarzan, care se afișează prea dezbrăcat, și de Asterix, care consumă o poțiune, furnizată chiar de preotul orașului… ș.m.a.
  Până și Moșul este un grăsan libidinos ce nu ține cont de sfaturile dr. Mencinicopski sau Oana Cuzino.

  La mulţi ani!

 31. 1Q

  P. joacă zilnic dar mă bucur că nu neglijează şcoala. E un drog, clar, dar n-am ce face! Asta e generaţia şi o înţeleg. Sunt convins că aş fi făcut la fel (de parcă acum nu sunt conştient că-s la fel de depedent de calculator)..Oricum, conflict între generaţii a fost mereu.

 32. 1Q

  Gheaţă la mall..bzzzzzzzţţşşşşşş..pe alocuri ninsoarea va fi viscolită iar ţţşşşşşzzzzz..

  Uf!

 33. Apocrif

  Ea are grijă de nişte animale, dar nu zilnic. Mai decide nişte outfit-uri pentru nişte păpuşi adolescente. P. e şi niţeluş mai mare decât ea.

 34. 1Q

  Nu e mare diferenţă. Ştii doar că, în general, la băieţi trebuie să le adaugi ceva ani pt a fi la nivelul fetelor.

 35. Apocrif

  Ştii că mă gândesc că şi asta e o poveste pe care ne-o tot spunem? Am crescut cu falsa imaturitate a băieţilor, lucru infirmat de colegii şi prietenii ei. Nu pare niciunul să aibă nevoie de adaosuri. Sunt atent în continuare. 🙂 Ăsta e unul dintre cântecele mele preferate. Mulţumesc.

 36. 1Q

  Da. E o poveste aparentă. Nu cred ce-mi spui. 🙂

  La șc. sunt fooooooarte mulți care necesită adaosuri. Inclusiv părinții lor, chiar profesori. Și nu mă mai refer la băieți. Fetele au devenit mult mai violente decât aceștia. Ieri, 2 fete din clasa lui P, s-au îmbrâncit, una din ele spargându-și capul.

 37. Apocrif

  Nu înţeleg ce nu crezi. Vorbeam despre faptul că încerc să-mi identific prejudecăţile cu care m-am format. Asta cu fetele mai mature decât băieţii de vârsta lor e una dintre ele. Şi copiii sunt oameni şi oameni, la fel ca adulţii. De părinţi mi-e şi greu să vorbesc. Mereu trebuie să fac PR la şedinţele cu părinţii, să fac un slalom delicat între ei şi profesori, părinţii fiind cumplit de agresivi şi inspirându-le copiilor lipsă de respect faţă de profesori, însă nedându-le vreo soluţie fezabilă în raport cu atitudinea recalcitrantă la care-i împing. Iar copiii, da, sunt violenţi unii cu alţii. Vin pe brânci de la astel de şedinţe, zici că mă storc ăia ca pe rufe.

 38. 1Q

  Nu cred că niciun coleg din clasa ei nu are nev. de adaos. Eu tac la ședințe. Doar dau bani pt fondul clasei și notez ce-mi dictează diriga. Note, telefoane, semnez în tabele formalități.. prostii. Vorbesc alții. Mult, prost și cu aere de revoluționari care vor să facă, să dreagă.. dar, la o acțiune, se blochează și dau înapoi.

  De prejudecăți nu am ce zice. Nu cred că există vreun om fără o prejudecată. Unii au mai multe prej., alții mai puține.
  Suntem marcați de prejudecăți.

 39. Apocrif

  Păi, tocmai că suntem. Am zis că încerc să le identific, să renunţ la ele. În timpul ăsta, cred că fac loc altora noi. Mă gândesc că suma tuturor prejudecăţilor trebuie să fie mereu constantă. 🙂

  Nu tac niciodată, că iese Săpoca. De notat, notez, da. Fiecare vrea ca toată lumea să stea drepţi pentru copilul lui. Eu întreb avioane, de tipul: Cum s-a coagulat noua clasă? Cum se înţeleg copiii unii cu alţii? Vorbim despre o competiţie sănătoasă ori despre vânătoare?. Lumea e destul de cuminte fiindcă aparenţa mea e una combativ-agresivă. Ca să-i mai potolesc, fac glume. Multe. Mai respiră şi ei. Apoi îi iau iar la mitraliat. Altfel, nu mişti nimic. Lumea e calată exclusiv pe discuţii sterile.

  Acum, de exemplu, le-am zis să terminăm cu copii de 11 ani care le spun poezii emoţionante la serbare părinţilor. Au făcut asta în fiecare an. Azi au un fel de petrecere a lor, în clasă. Doar ei şi diriginta. Au tras nişte bileţele săptămâna trecută, între ei, şi fiecare oferă un cadou unui coleg şi primeşte de la altul. Mi s-a părut că important e să se simtă ei bine, iar diriginta, speriată niţel de mine la început, a priceput că se poate baza. E liniştită deja.

  Uite, la şedinţa de luni, care a fost, de fapt, o aducere la zi a situaţiei şcolare, o mamă întreba dacă e vreo problemă pentru ea, fiind catolică, la Religie. Mă întreba pe mine, că diriginta e profesoară de Engleză. Am lămurit-o că ăştia nu ajung la filioque şi la imaculata concepţie, manualul fiind conceput de ca şi cum am trăi înainte de 1054, ceea ce pe ea şi pe băieţelul ei nu-i afectează.

  Lumea a fost trăsnită iniţial de atitudinea mea faţă de obiectul Religie, că am avut şi nişte discuţii mai săltăreţe, călcând profesoara pe bec, prima dată în cinci ani, de altfel, însă le-am explicat cât am putut eu de cuminte cum trebuie să fie cu neamestecurile. Oricum, când lumea află că am şi studii teologice, nu ştie cum să-şi ascundă imensa mirare, că n-arăt de ca şi cum le-aş avea, asta apropo de prejudecăţi, Verzel.

  Iar când a venit o mamă şi-a spus ceva de sinagogile în China antică, am sărit de şapte coţi: cine să te lămurească pe tine şi cu ce, dacă habar nu ai despre ce vorbeşti?!

  Replica: Dragă, dar istorie de unde mai ştii, pe toate le ştii? (Mă rog, o replică din ochi, dar nu mai puţin reală.) 🙂

  Nu, fraţilor, la multe sunt praf şi pulbere şi nu mă amestec, dar istoria e marea mea pasiune, ştii tu, Verzel, că doar am făcut amândoi acelaşi liceu, iar eu am terminat Filologie-Istorie – Ştiinţe umaniste.

 40. 1Q

  Cah! Istoria. Minciunele multe, mari pt primari și mici, pt cei mici.
  Ref. la Religie, nu sunt de acord cu predarea în școli. Fie ea și povestea anilor X. Avem 18000 de biserici. Să le folosească p`alea pt catehism. Sunt atâtea altele de făcut la scoală. Bine, P. adoră lecția de rel. pt că proful le spune bancuri. E o oră de respiro. Dar nu peste tot e aceeași atmosferă. Am văzut la teveu un popic cum bătea un copil (e chestia aia cu bătaia e ruptă din rai) pt nu-ș` ce motiv. Mă urcam pe școală și săream pe el, dacă ar fi predat la șc. lui P.

 41. Apocrif

  Câh pentru tine. Mie-mi place. Mereu mi-a plăcut. Na, că mă făcuşi să recunosc chestiasta, că n-am spus-o până acum, am tot făcut pe niznaiul. 🙂

  Şi la noi la şcoală e bine la Religie, minus scăpările recente, chestiuni de poveşti tâmpite, fără legătură cu programa, în sensul că, evident, e o oră de respiro. 🙂

  Acord au ba, asta e situaţia şi basta. Nu m-am gândit nicio clipă să retrag copilul de la Religie. Dacă tu eşti împotrivă, o poţi face.

 42. 1Q

  Propunerea cu bilețele nu e rea. Și dacă nu le convine perechea? schimbă bilețelele între ei? Na, nu toți sunt prieteni. Îi obligi?

 43. Ana

  Stai, măi, copile, ce perechi? 🙄

  E vorba numai despre cadouri. S-au tras la sorţi cadorisiţii şi… cadoutorii. 🙂

 44. 1Q

  Da, știu că se poate. Și unde să-l duc, ce altceva să facă în ora aia?
  Oricum, teismul/ateismul, e moștenire de familie, poate să facă tumbe prelații la școală cu materia asta, mai mult de ce există deja, pupători de moaște, nu mai prind în plase. Zic. Nu dau cu paru`.
  Dar era mult mai plăcută când era mai ferită, mai intimă.

 45. Edle

  Sevaaa, daca te razgandesti, vezi ca ti-am gasit un pisoi frumusel foc, care sa nu mai sperie fetele. 🙂

 46. Ana

  Nora,

  A spus o altă mamă, la şedinţă, luni, de bileţelele la firme. 🙂

  Verzel,

  Unde să-l duci? Să nu facă ora, ai opţiunea să n-o facă. Detalii nu am, cred că trebuie să optezi pentru altceva, dar nu la jumătatea anului. Nu dai cu paru’, că n-ai par. E opinia ta. O respect. Am alta. 🙂

 47. 1Q

  K, n-am citit bine. Am înțeles că trag bilețele între ei (unul trage bilet pt a face altuia un cadou.. și tot așa).
  Pff.. tot n-am înțeles! 🙂

 48. Ana

  Uof! Ai înţeles bine, dar nu sunt perechi. Fiecare dintre ei primeşte şi face un cadou unui coleg care i-a picat la sorţi. 🙂

 49. 1q, se pun laolaltă bileţele cu numele copiilor din clasă. Fiecare copil trage un bileţel. Trebuie să ia un cadou pentru cel al cărui nume a apărut pe bileţel. 😀

 50. Mie mi se pare ok, per ansamblu. Fiecare copil primeşte ceva şi se pot distra încercând să ghicească cine cui a luat.
  Aşa, dacă fiecare ar decide, ar rămâne copii poate fără niciun cadou. N-ar fi în regulă.
  Ce, parcă băieţii au chef să dea mărţişoare tuturor fetelor? N-au. Dar dau. 😀

 51. 1Q

  Io am doar 2 pretini, restu` dujmani.
  Cum ar fi, să trag un bilet pt a lua cadou vecinului, care ieri mi-a bulit mașina în parcare și nu recunoaște?

 52. 1Q

  Da. Îmi aduc aminte că P nu vroia deloc să dea mărțișor unei fete cu care se certase. Până la urmă a cedat și i-a dat unul. Insistasem. Ea l-a primit și n-a zis nimic. Tot certați au rămas. N-a apreciat.

 53. Apocrif, spaima şedinţelor… 🙂
  m-ai umilit de tot!
  eu la şedinţele cu părinţii dorm cel mai bine. e cald, un zumzăit continuu, din cînd în cînd mai tresar la cuvîntul “fond“…
  am un carneţel şi un pix pe bancă, întotdeauna şi, de obicei, desenez feţele celor din jur. sau trasez îmbîrligături delicate. sau visez. asta cel mai des.

 54. 1Q

  andreea,
  Io măcar stau treaz. Smirnă. Mă ridic și în picioare când diriga face prezența. Spun: -- Prezent! și mă așez repede, roșind ușor.

 55. 1Q

  Diriga e tânără și tare frumoasă. Nici n-aș avea curaj să o contrazic în ceva. Câteodată mai sare câte-o țață cu gura da` o potolim repede, noi, bărbații. Spre binele copiilor noștri.. ce dacă face religie! E bună +++

 56. Ana

  1Q,

  Las’ că recuperăm noi. 😀 Îţi fac spovedania din copilărie. Trecem şi de apocalipsa a’ mare aşa. 😆

 57. 1Q! Nu te duuuuu! Am auzit eu că se-ntâmplă lucruri înfricoşătoare acolo! Nu te duuuu! Te duci ca mielu’! Of, că-mi vine să plâng! Mă-nţeapă ochii, mai mult stângul!

  (“du” e intenţionat! Zozu, corect e “nu te duce”. Tu să nu te iei după mine!)

 58. atunci cînd mă conectez la realitatea şedinţei, observ cu uimire că toată lumea spune exact ceea ce trebuie să spună. şi fix cu vorbele pe care mă aştept să le spună. e incredibil! şi atunci, mă culc la loc. 🙂

 59. Ana

  Ba să se ia, vezi că te editez de nu te vezi! 😀 Ştie ea de glumă, cum crezi că n-ar şti? 🙂

  1Q,

  Hai la mămica, micuţule, hai… În genunchi! Nu te lua după ea, tu nu. E salomee, n-o asculta. Înfricoşător n-o să fie, doar te voi tara un pic.

 60. 1Q

  Și vorbește așa de blââând. Mai ales când cere bani pt ceva. Nu mulți. Toți avem câte ceva prin pungă. Cine n-are, îi mai dăm noi, ceilalți mai cu stare. Ghionturi și priviri galeșe, noi, părinții, împarțim cu voioșie. Totu` la comun. Ne ajutăm, ca frații. Cine n-are stare, așa ca mine, stă nițel și pleacă-n ..durerea lui. Să fie bine, ca să nu fie rău. +++

 61. Ana

  Muză,

  La noi, lumea vorbeşte mai mult aiurea. Relativ normali sunt când vor ceva pentru copiii lor. Altfel… De-aia nu poci să dorm. Mă rog, oricum n-aş putea, mă ştii. Cum să vorbească alţii? 😆

 62. Ana

  Adică Nora e ca Religia-n şcoală? Înnebunişi? 😈 Nu te mai spală nici apa Vitezdei. Treaba ta, viaţa ta.

  Muză,

  Dacă vorbeşti serios, Audiron, picături. Dacă ai buba, trece. Dacă n-ai, nu-ţi face nimicuţa. E homeopat. Trei picături în fiecare ureche. Dacă nu, ia-o mai uşurel. 🙂

 63. Ana

  Muză,

  Ăla chiar e bun. Sigur că există şi Otocalm sau alte chestii, dar eu zic ce merse la Rada, că tu ştii că noi avuserăm mari sensibilităţi cu urechile. Dar fără săculeţ cu sare grunjoasă încfierbântată în prelabil, nu trece foarte repede.

 64. Bună la inimă! Am un borcan de miere acolo! Un pandişpan cu vanilie! Un cozonac!

  (soră-mea s-a tâmpit. Maică-mea a lăsat la mine carneţoiul ei de reţete. Şi acum două seri mă sună soră-mea să-i dictez reţete de cozonaci. I-am dictat două. Erau patru. Vrea să facă. De Ajun. Culmea, nu ne omorâm după ei niciuna. Dar vrea să-i miroasă lui David a cozonaci în casă când fac bradul! Clişeul suprem! Şi să-l îndoape cu cozonac cald făcut musai de mâna ei (i-am zis să-şi bage minţile în cap şi să comande!)! Mie cozonacii mi se par un munte al lui Sisif într-ale bucătăriei. Ţin minte cum eu m-am dus la culcare, m-am trezit pe la 7, iar în bucătărie era saună! Abia atunci băga mama cozonacii la cuptor. Îi frământase şi crescuse toată noaptea.)

 65. Ana

  1Q,

  Nespoveditule preapocaliptic, nu pricepuşi nimic. Io sunt profă de Religie, deşi am predat numai în facultate, în practică.

  De restul, îţi iei de la Nora. 😀

 66. 1Q

  Ana,
  Bine că nu mai ești profă de reli..că făceai reli!
  Îmi închipui la Nora, cele zise. 🙂 Ba chiar sunt credincios +++
  Târnosanie = dedicare sfântă, închinare

 67. 1Q

  Nora:
  Toate vin din ceruri. +++

  “Intru aceasta vor cunoaște toși că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii față de alții.” (Ioan 13,35)
  “Vă spun, că pentru orice cuvânt deșert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala în ziua apocalipsei.” (Matei 12,36)

  Na..

 68. 1Q, ce-ai cu mine? 😥 😥 😥

  Dac-o respect pe prima, se pune? 🙂 Că sunt ucenici ai Lui pentru care am mare dragoste! 😀

 69. 1Q

  Așa răspunde P, când nu știe o întrebare (evident, acasă).
  -- Dumnezeu știe!
  Și gata. Pot să-i reproșez ceva?

 70. 1Q

  Nora,
  Orice se pune mieluța Domnului,+++ cât timp faci mătănii și baie în apă sfințită. Pt mine e sufi apa de gură, că-s spurcat rău. Mă știe diriga lu` P. Cre` că-i dă note de 10 și de frica mea.

 71. Ana

  Scuze, am ieşit niţel.

  De la ce vine a târnosi? E un cuvânt slav, ca majoritatea celor din jargonul specific, dar asta tu ştii. Cred că în forma în care l-ai dat tu înseamnă, mai degrabă, bucăţelele mici pe pânză îmbibată cu ceară, care se taie din pânza cea mare, necesară ritualului de sfinţire a bisericii. Drept este că am asistat o singură dată la o sfinţire de acest fel, însă n-am avut, evident, acces la ritualul în sine, am primit doar bucăţelele de pânză, la final, ca toată lumea. A, şi am trecut prin altar, fiind singura dată când femeile au voie să calce în altar.

  1Q,

  N-auzişi că n-am predat decât în practică? Şi-am făcut materia asta cu părintele Galeriu.

 72. Ana

  1Q,

  Nu vrei tu să nu-i mai spunem noi copilului doar cu iniţiala? Are un nume aşa de frumoooos. Te rog. 🙂

 73. 1Q

  Auziși mică-meo, auzișidracu, doar nu-s surd de ambele urechi.
  Și, kumfu? de ce n-ai profesat mai departe?

 74. Ana

  Eu te-am rugat pentru extensia lui P. El nu citeşte pe-aici, ca alţi copii. 😀 Silviu nu-mi place mie. Dai P.-ul integral?

  N-am profesat nici cealaltă specialitate fiindcă nu am propensiuni de pedagog. Am sperat şi crezut c-o să, dar, în practică, mi-am dat seama că pedagogia nu e pentru mine, adică şcoala românească se poate lipsi cu mare uşurare şi bucurie de mine. Şi gata. Nici ca asistentă n-am vrut să rămân, mă rog, în primul an, postul era de preparator. Mi se pare chiar înfricoşător să predai studenţilor. Dar să ştii că, la o bătrâneţe mai înaintată, nu exclud asta. Încep să mă profesoresc, cu vremea. 🙂

 75. 1Q

  Aha, k, niciodată nu e prea târziu. O să mă înscriu la teologie. Popă mă fac. E o meserie de viitor. Mai ales după apocalipsa asta..

  Ete, că nu vreau io. Tu știi cum îl cheamă, cine ar mai vrea? Să-și lumineze fața!

 76. 1Q

  Feriți-mă de filistenii bătăuși, că vă las în pacea Domnu-lu-ui! Pistolului să ne rugăăăm! +++ Peace with voi!
  Pis..pis!

 77. Ana

  Nu, Nora, a zis bine el, le ştie foarte bine, dar simte nevoia să se dezică public, chestie pentru care va primi câteva scatoalce de la mine în curând. 😀 Pe viu.

 78. Ana

  Termină, părinte, că nu mai suntem în primele secole, să desenăm peşti în loc de cruci. Nu te-aleargă nimeni să te răstignească pe lemne patibulare. Eşti cine eşti şi gata. Blagosloveşte…

 79. 1Q

  Aș fi fost bun de prof de reli..
  Ce mai distram copiii! Clovnerie divină aș fi făcut.
  Că sunt f stresați de programa asta școlară, cât și extracuricumsemaizice.

 80. 1Q

  Hai, gata. V-am dat câte-o bulină la fiecare. Vin nu mai am, că-l beuidracu.. ș-așa nu sunteți proalcoholici.

  Și plecdracu-n sihăstria mea, că m-ați turmentat cu laudele! ptiu..iar m-am înroșit! de la ce-o fi?

 81. 1Q

  Ana,
  Ambele.

  S-aveți bafta de noroc!
  Vă pup părintește, pe fruncea lătăneață!
  `ade, pe rând, taică, pi rând!
  `ca-le-ar taica, de cârlane! Mi-a mai crescut corazonu`..

 82. Pe mine m-a durut acum o săptămână şi. Mi-a trecut de la sine. Cred că a răcit puţin. (mă spăl pe cap şi plec cu părul ud. Şi na, atunci era şi lung.)

 83. Ana

  E, stai! Nu exagera cu binecuvântările, să mai rămâie şi la hăilanţi enoriaşi. 🙂 Apropo, numele meu fix enoriaş înseamnă. 😆 Nu, nu Ana, celălalt.

 84. Ana

  Mda, era şi iarnă săptămâna trecută. Poţi să încerci şi săptămâna asta, că urechea eliberată de păr e mult mai bine expusă la intemperii. Mda, şi tu vrei bătaie, iar eu sunt generoasă… 😀

 85. Acum se usucă repede. 😀 Înainte, îl prindeam şi când îl desfăceam seara, era ud-ud la ceafă.

  (Zozu! Să nu faci ca mine! Acum ceva timp a trebuit să mă duc la doctor, să iau pastile! Din cauza asta! Mai aveam puţin şi-mi făceau injecţii ceea ce eu urăsc!)

 86. Ana

  Hmm… Exces de bătaie îţi trebuie.

  Zozu, din cauza istoricului urât şi întins pe aproape doi ani cu otitele, nici nu-şi spală singură părul. I-l spală mă-sa fiindcă ea e ocupată să-ţi ţină degetele bine înfipte în urechi. Nicio picătură de apă n-are voie să pătrundă, iar degetele copilului pot face asta mult mai eficient decât orice variante de dopuri cu silicoane. Şi căştile de la mare au fix acelaşi rol.

  Zozului i se usucă părul cu aer cald, nu există varianta sauvage prin interior sau exterior. Iar Zozu mai are şi varii dispozitive de apărare a urechilor. Dacă vrei să-i mai albeşti un fir de păr mă-sii, atunci e musai s-o pui pe Zozu să facă una dintre următoarle afirmaţii:

  1. Mami, începe să mă mănânce…
  2. Mami, mă doare urechea.

  Şi gata. Se intră în stare de necesitate.

 87. Ana

  Doamne, chiar m-am tâmpit!

  Nu i-am zis lui Gelu la mulţi ani. Chiar zilele astea mă gândeam pe unde-o umbla.

  La mulţi ani, Gelu! 🙂

 88. Ana

  O, Dana! Mă mir că mai ştie pe uscat. Scorpion, na. 🙂

  Mâncai un bombon şi-mi amintii de Andi, cum a reuşit el performanţa de a termina o bomboană Raffaello în aproximativ două ore, la fiecare deschidere de uşă luând câte-o fărâmă. Fix la asta mă gândeam acum. 😆

 89. Ana

  De Sărbători, că l-am văzut de dimineaţă, în fugă, şi apoi m-am luat cu altele, vorba lui Fumurescu, şi-am uitat să-i răspund. 🙂

 90. +

  “Am văzut la teveu un popic cum bătea un copil (e chestia aia cu bătaia e ruptă din rai) pt nu-ș` ce motiv. Mă urcam pe școală și săream pe el, dacă ar fi predat la șc. lui P.”

  Să nu uiţi paraşuta!

 91. Nora, mă mai doare. că fu frig rău şi şi eu umblu cu capu gol. gol pe dinafară. de asta mi-am pus şi broboadă, dar numai în poză.
  unchiule, parcă-parcă te dai pe brazdă cu muzica… 🙂

 92. Edle

  ( 😆 Venea, inspecta un pic terenul, lua o firmitura si pleca.)

  Tre’ sa se pazeasca bine atunci. A patit-o si Robbie. De atunci mai rarut cu piscina.

 93. Costelus

  Cui ii pasa pe strada daca aveti voi caciuli in cap sau nu? Sa fi fost vorba de o fusta scurta, poate.

 94. Şi, Costeluş, învaţă naiba să te uiţi şi tu la o femeie din cap până în picioare! Tu când erai mic desenai doar trunchiul oamenilor? 😆

 95. Nici nu cumpăr de-astea. Să n-aud. Dacă le am în preajmă, nu mă las până nu le termin. Mă dezgroapă oamenii peste trei zile după un morman de coji, eu, palidă, zăcând fără suflare… 😆

 96. Ana

  Nu, Nora, doar buricele. 🙂

  Dana,

  Daaaa, dar îl desfaci tu? 🙄

  Muză,

  Să-mi dai şi mie, n-am gustat. Iubesc migdalele.

 97. Ana: 😆 😆

  Eu oricum vreau unul care să admire şi pământul pe care păşesc. 😆 Şi dacă e noroi, şi ţărână, şi dacă e un covor de peturi şi chiştoace, el tot mut să fie! 😆

  Cum se chema cartea aia mişto “Pământul de sub tălpile ei”. 😀

 98. Costelus

  Da, bine ca va preocupati de caloriile din nuci, dar nu si de alea din zahar, cola etc.

  Eu vorbesc de umblat sanatos… Am fost pe munte acu’ 3 saptamini, am transpirat si fesul mi-a inghetat bocna. Cica si gheata tine cald si apara si de vint. 😀

 99. Ana

  Nora,

  Nu ştiu cartea, dar mi-amintişi de răzbătutele versuri ale lui Nichita Stănescu, alea de încep cu Iubito, dacă te-aş prinde…. E, nu, că nimeni nu mi le poate face aşa cum mi le fac eu. 😆

 100. Ana

  Costeluş,

  Fesul n-a îngheţat, ci miezul lui. Nu te mai uita la fes, e plin de calorii, în sânge ai cola şi transpiri trestie de zahăr, dacă nu chiar sfeclă. Ce să mai, eşti o oroare încarnată… 😆

 101. Cred c-o am. E a lui Rushdie. Ţi-o dau dacă vrei. Şi dacă dau de ea. Ştiu că am împrumutat-o, nu mai ştiu dacă mi-a fost returnată. Îl trimit pe Costeluş după ea. 😆 😆

 102. Costelus

  Nu transpir zahar, ca nu maninc zahar. Uite acuma beau un ceai cu ceva stevie. Cred ca v-am zis de stevie, asa-i?

 103. Ana

  Vezi tu, Costeluş, muică, e momentul să-ţi ridici selfăstimu’ şi să ridici capu’ din pământ. Picioarele coronat opus, little boy. Retina ta nu funcţionează corect, răstoarnă aleatoriu. 😆

 104. Ana

  Nora,

  Vreau, da’ nu te omorî cu căutatul. Când ţi-o sări-n ochi. Mai am ceva Diaz, până una, alta.

  Costeluş,

  Nu, da’ de când am mâncat friptură de ştevie la grătar, nu mai pot fără ea. Zi cu ceaiul. E returnabil şi ăla? 🙄

  Dana,

  Îmi desfaci şi mie doi-trei fistici? 🙂

  Muză,

  Vreau cozonac.

  Val,

  Tu pe unde eşti? Că noi mâncăm. Pin, caju, fistic, migdale, ciocolată şi ştevie. Vii? 🙄

 105. Ana

  Costeluş,

  Vezi ce-nseamnă să n-ai diacritice? Nu te înţelegi cu oamenii. Dacă le-aveai, nu mai mijloceam eu pentru tine de o viaţă pe lângă fete. Diacriticele adecvează, să ştii. 😀

 106. Ana

  Val,

  Da? Nu mi s-a părut, dar mă rog… 😆

  Dana,

  Te rog să precizezi că la şcoala ta, nu a copiilor, să nu creadă lumea că societatea germană se secularizează ireversibil în preajma Crăciunului. 🙂

 107. Ana

  Dana,

  Aşa, de adulţi seculari. 😉 Nu i-ai spus că faci cursuri, cred. Dar v-a auzit vorbind pe voi şi pe Val.

 108. Ana

  Eu aş vrea, Nora. Că m-am săturat deja de miere. Deşi tot o iubesc. E o relaţie de du-te-vino cu mierea. Aş mai ierta-o o vreme.

 109. Eu? Nu. Nu ştiu. Doar clătite! Dar aş face, cred, într-o zi…

  Dar nu cred că poţi folosi la prăjituri înlocuitor de-ăla.

 110. Edle

  Si mai faceam o prajitura cu foi, cu crema caramel si glazura de ciocolata. 🙄 Am zis faceam, crezi ca mai tin minte retetele? 🙂

 111. Hm, o să râdeţi, dar mie dintre fructele astea deshidratate, cel mai şi cel mai mult îmi plac prunele. 😀 Restul mi se par prea dulci. Prunele parcă păstrează şi ceva acrişor.

 112. nu rîdem. şi mie. prunele şi apoi merişorul. cranberries. şi stafide. dar cînd mănînc stafide, îmi vine să strănut. foarte curios.

 113. Costelus

  Da, n-am gasit cozonacu’ ala, s-o fi mincat si poza 😀

  Luati altceva

  nori

  Cataif chiar n-am mincat niciodata. Da’ de facut, m-as baga.

  (Nora: ce dimensiuni pui la imagini cind faci embed?)

 114. Cred că se face foarte greu. Şi cred mereu că sunt secrete la prăjiturile astea arăbeşti inaccesibile nouă, păgânilor. 😀

  Val_one: eu am şi acum prune. Proaspete, nu uscate. Bune, bune. Din ţara prietenă Chile! (cred) 😆

 115. Ana

  Curmale. Vreau curmale.

  Vă rog să-mi daţi voie să completez textul Zozului, că acum îmi amintii de la ce-a pornit ideea lui. O să citez din Zozu, aşa că va fi ca şi cum ar scrie ea.

 116. Costelus

  Nu maninc fructele uscate pentru ca au foarte multi conservanti. Doar nu credeti ca mai usuca cineva prunele cum faceau bunicii?

  Greu, foarte greu 😀 Cozonacu’ sa stii cit de greu se face!

 117. Ana

  Ca muza. 😳 Da’ ea crecă se referă la prune, eu, la curmale, cine să ne mai înţeleagă?

  Văzurăţi completarea? 🙄

 118. Jaco Pastorul

  Incep sa ma gandesc foarte serios sa initiez un grup de presiune asupra guvernului sa infiinteze Oficiul pentru Protectia… Producatorilor si Comerciantilor!

 119. da, da! hoţilor! şnapanilor! nu vă mai ajunge cîştigul!
  vreţi să vă îmbogăţiţi pe spatele nervilor noştri slăbiţi. slăbiţi ca elasticul izmenelor lui Costeluş!!
  nu ştiu cum de vă mai rabdă Ăl de sus!
  arde-v-ar focu să vă ardă!!

 120. Jaco, eu aş. include şi vînzătorii la această necesitate de protecţie. 🙄

  sau măcar Vînzătoarele de Articole de Îmbrăcăminte. 😆

 121. bun venit, Zozule, bună seara. de lecţii nu te întreb, ştiu că sînt gata. 🙂
  acum pot să-ţi spun cît mă bucur că ai revenit, aseară era prea tîrziu pentru mine. 😉

  şi, cu incălţămintea te-ai hotărît, tot Makebei i-o laşi cînd îţi rămîne mică? 🙄

  (scrii tot mai bine cu fiecare text, observ eu. 🙂 )

 122. Morringain

  Sal’tare, gasca 🙂

  Cozonac ati vrut, cozonac aveti:

  PS. Chestia aia cu biletele o faceam si noi la scoala. Ce cosmar… bine ca nu mai tre sa o fac 😀

 123. Zozu

  Andreea,

  Nici eu nu sunt prea vioaie. Am cam obosit. Mâine am câteva ore doar şi e bine. A venit tati şi mi-a adus cadouri şi am şi o carte frumosă pe care m-am apucat să o citesc. Am şi parfum, am şi rochiţă şi o bluză cu mneci cu dungi şi faţă de iepure cu bot în relief. 🙂

  Morringain,

  Prinţesa se uită la televizor? Makebi fuge de el la fel ca mami. 😆 Am primit cercei frumoşi de la Karina, să ştii. Şi moş de ciocolată, dar a uitat că eu nu mănânc ciocolată.

 124. Morringain

  @Zozu: pai stii, pisicile seamana cu stapanii. Noi nu fugim de televizor 🙂 e drept ca de aproape opt ani e numai pe desene animate 🙁

 125. Zozu

  Morringain,

  Pisicile chiar plâng? Asta mică avea mai devreme lacrimi în ochi chiar daca n-avea şi motive. Poate plange după mama ei?

 126. Zozu

  Mi-a zis mami că tati e foarte priceput la cadouri şi mereu a fost asa. Ea spune ca el face cele mai frumoase cadouri şi cele mai potrivite ca se gândeşte mult şi caută mult şi e foarte atent la ce-i place şi i se potriveste omului. Zice că el nu greşeşte niciodată la cadouri. 🙂

 127. Zozu

  Si mami zice ca alea nu sunt lacrimi, dar mie mi-a fost frica să nu fie suparată ea de ceva si de-aia să plangă. Au ele ochii aşa mai umezi?

 128. Seva Tudose

  Zozo,

  știu că ești plecată cu mami* la bunici,cui ai lăsat-o pe Makeba,să nu îmi spui că ai luat-o cu tine,că nu te cred ? Na, că te-am prins !

 129. Seva, pentru că nu ştiu cînd poate Zozu să-ţi răspundă, îţi spun eu că a luat-o şi pe Makebi în vacanţă.

  cum s-o fi lăsat acasă sau la altcineva? 🙄
  de-ai şti ce-o iubeşte… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *