Pe la noi, când ninge

Poze din realul cotidian, banal. Dimineaţă de iarnă bucureşteană, când ieşi din casă la cumpărături, iar ninsoarea smulge drumul repetat din monotonie. Doar un pretext, de fapt, ca să vi se-ncarce mai uşor pagina la comentat. În locul ăsta, unde-mi fac eu cumpărăturile, oamenii, când ies din magazin, trec printr-un soi de galerie de artă în drumul lor spre ieşire. Puţini se opresc să se uite la tablouri. Eu o mai fac, dar cu un uşor sentiment de jenă, tot mutând plasele, din care se iţesc obraznice câteva fire de ceapă verde sau un mănunchi de banane, dintr-o mână într-alta. Cred că totuşi, în galerii de artă, putem şi fluiera. Eu când vreau să fluier, fluier…

Ah, şi voiam s-o întreb şi pe Andreea ce părere are ea – ca arhitect – de recondiţionările de tipul ăsta ale clădirilor vechi. Când m-am mutat eu în zonă, asta era o fabrică abandonată, un maidan plin de bălării.

by

Cuvinte şi stări.

339 thoughts on “Pe la noi, când ninge

 1. PS: mi-am propus să fotografiez, chiar şi aşa cu telefonul, bucăţile frumoase din oraşul ăsta (sau, mă rog, ce-mi place mie la el). Mi s-a luat de cei care-l tot înjură şi tot se plâng. Bucureştii trebuie iubiţi, nu doar certaţi.

 2. Costeluş, a se scuti. Sunt multe capitale care au zone insalubre. Dar poate că nici primarii n-ar mai fi aşa iresponsabili şi corupţi dacă noi, locuitorii, am iubi oraşul ăsta. Nu aperi decât ceea ce iubeşti.

 3. Şi da, dacă s-o-ntâmpla să ajung în Zăbrăuţi (recunosc, n-am călcat pe acolo, nici în Ferentari) şi dacă văd ceva pozitiv (ce ştiu eu, nişte flori la geam), voi fotografia.

 4. Când ai fost ultima oară în Gara de Nord?

  Chiar n-am chef să intru-n dispute de soiul ăsta. Da, sunt multe lucruri urâte aici, dar numai despre ele se vorbeşte. Eu mă voi concentra pe alea frumoase. Oamenii trebuie să se îndrăgostească de oraşul lor. Poate atunci, le va păsa mai mult de el.

 5. Costelus

  Anul trecut.

  Nu intram in dispute, te necajesc ca de obicei. Ai dreptate ca sint si lucruri frumoasa si lucruri urite, ca in orice alt oras.

 6. Ana

  Şi de ce s-o necăjeşti, micule? 🙄 Nu, mai bine, ne povesteşti ce e frumos în oraşul tău? Lucruri despre care noi nu putem afla din ghidurile turistice?

 7. Costelus

  Pai eu tot din ghiduri. Ca asa, singur, mi-i urit si nu ies prin oras. Prefer coclaurii. Am chiar linga mine un parc de vreo mie de hectare, cind ma apuca merg pe-acolo. Imi place ca poti merge ore fara sa dai de vreun om (cind viscoleste de exemplu).

 8. Raj lt.rez.

  La noi la Temesvar centrul orasului ii apartine taganilor mafioti. Asta asa ca sa ma laud cu orasul in care locuiesc… Dna Ana Fustaru ala ii beton. Mie imi place mirosul de pisat din gara de nord. Pin anii 70 8o candea acu nu stiu. Va salut pe cei care matz interpelat la dna Seva. La ski a fost misto nu ca anu trecut cand mi-a intrat batul in cur. Dna Nora aveti sani frumosi exact cat trebe de mari. Daca o luati ca pe o marlanie e treaba dv. nu a mea. Urmeaza virgulile nepuse:,,,,,,,, PS Dna Nora la noi cand ninge e bine ca omatul acopera mizeria. Parca Dna Andreea era aritecta de garduri…

 9. Jaco Pastorul

  Da, Nora, se numeste patriotism local, si eu sunt mandru de orasul meu, vorba lui Perjovschi, baronul meu local se numeste… Bruckenthal!

 10. Raj lt.rez.

  Jaco io am un frate care a lucrat vreo 7 ani la um o1o80 scoala de tablagii de pe str. Dumbravii parca vis-a-vis de vila Branca.. Am vizitat muzeul Bruke si Crama sau Butoiul de aur parca cumva coborai niste trepte intr-o taverna. Am viziitat si gradina zoo cu cerbul in erectie si alte lighioane,,,,,,,,

 11. Raj lt.rez.

  Jaco: l-ai cunoscut pe col. Folescu comandantul sc.mil din anii 70, 80 ? Dar pe col. Donciu ? Dar pe gen. Mosteanu ?

 12. 1Q

  Nora,
  Frumuseţea locurilor natale o face mixul de amintiri. Declanşezi nostalgii. Instinctual, indirect sau chiar asta ţi-a fost ideea, faci asocierea locului cu omul. Îmi place şi ce văd la gravatar, şi ce văd în foto dar cel mai mult îmi place partea care nu se ..care nu se ..(scuze, mă bâlbâi puternic, am emoţii, m-am şi înroşit)…adică spirituală. Ptiuu, na, c-am zîs!

  Să nu mă scuipi, că te-am ocărât niţeluş..cam libidinos.

 13. 1Q

  Dom Raj, Să trăiţi! Daţi şi la mine o virgulă, de pomană?
  Ramân dator. Mulţumesc anticipat.
  Cu stimă,
  Alea, alea..

 14. Raj lt.rez.

  Bagabonti dna Nora… Chiar il credeti ca s-a gandit la partea spirituala? De aia s-a inrosit, s-a zapacit… Barbatii astia…

 15. Raj lt.rez.

  Dle 1Q: na: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 16. 1Q

  Am dat o raită pe Pando..
  Mă aştept să mi-o fur cu medalioane ecologice.
  Nu săriţi, m-am descurcat. Am dat, şi-am fugit aci.
  Dacă mă caută cineva, nu-i dăşchideţi! Ziceţi că nu-s acas`..m-am mutat..

 17. 1Q

  Geazmiiiiiii..
  (ş-acu` urmează partea cu alergatu` unu` înaintea altuia cu braţele răşchirate pe o melodie indiană.. (care-o fi!) Şalul Jei-mii flutură-n vânt, coafura-i rezistă, io cu peptu` dezgolit cu lănţugu` fluturând vitejeşte..

  Faza cu pupatu` e mai încolo.. 😉 după îmbrăţişări.)

  ..mai corectez, na!

 18. Raj lt.rez.

  S.Nicolaescu e foarteapreciat de sarbi. Vreau sa-i pun la zid pe aia care strigau “rusine !””. Cum dau de ei ? Daca as putea, i-as biciui.

 19. Jaco, aşa o fi, deşi nu-s născută, numa’ făcută! 😀

  Junghiul: mulţam pentru foto.

  1Q: nu sunt locurile natale. Dar da, ca principiu, ai dreptate. Totuşi, toţi oamenii ăştia care trăiesc, muncesc aici au numai amintiri urâte? Că altă explicaţie nu văd pentru relaţia asta de duşmănie (în cel mai bun caz, indiferenţă) pe care o au cu… mediul înconjurător.

  Aoleu, dar ce profund fuseşi acolo!

 20. Ana

  Raj,

  Mă mai iubeşti sau ce dracu’? 🙄

  Fustaru’, da, mişto de tot, nimic de zis. Câte ai? 😉

 21. Raj lt.rez.

  domnu 1Q: mainile raschirate ? Poate picerele. Daca se poate, de dama sa fie. Daca tot is de dama, sa fie misto. Daca tot is misto si raschirate, ma gandeam ca n-ar strica sa le-o…

 22. 1Q

  Dom Raj,
  Cum unde? La pupat moaşte şi pomeni, înmormântări de VIP-uri..îs pretutindeni, ca.. ca..
  Ce m-am înroşiiiiiit, dom Raj, cum pot să mă găndesc la aşa ceva, la răş..uliuuu, ptiu-ptiu! +++ am zguibat în zân. (nu al Norei că bănuiesc ceva perversitate la unii, ha!)

  Nora,
  A?
  Ce pro..
  Am zis şi io. Ce..

 23. Raj lt.rez.

  Jaco: nu-mi place jazzul. Io is cu Andre Rieu, cu pop opera ca-i mai accesibila pentru mine, pentru narozi. M-ai intrebat la Seva…

 24. Ana

  Raj,

  Fustare, ce altceva? 🙄

  Bonsoar, J! Da, suntem proscrise de-acum. 😥 Cine ne mai f. pe nooooooooi?! 😥 😥 😥

 25. Bonsoir, Jasmine. Păi, da! 😆 Să vezi ce frumos arată în google. Cine ştie ce pornoşaguri îşi imaginează unii… 😆

  1Q: mă refeream la comentariul de pe Pandora’s. Adânc, dom’le, ce să mai!

 26. 1Q

  Gei,
  E noapte şi furtună cu ninsoare puternică. Nu percep culori pen` că vin de la război, rănit..şi chior de beat.

 27. Raj lt.rez.

  Dle 1Q: ba vatz gandit la cele necuviincioase. Rusine ! Tre sa dispar. Am halit pilaf sarbesc adevarat

 28. 1Q

  Nora: `aidi ha! râzi, hai, râzi.. 🙁

  Pe Gei-mea o văd pe Google Earth cum aleargă.

  Ia, u-u! Geeei, iote-mă! M-am oprit la lavmi tender..

 29. Jasmine

  Fetelor, m-am hotarat sa imi vopsesc parul in rosu. S-o mai purta rosu? inca mai cercetez ce nuanta

 30. Jasmine: ce-ţi pasă ce se poartă? Bine să-ţi stea. Cât îl mai ai de lung? Tot ca astă-vară?

  1Q: cântă-mi un cântecel.

 31. Ana

  Păi, mumă, noi toleranţi n-avem cum fi, mumă, că nu ştim cum îi supa asta. Iară de nu te-au schimbat ăia la maternitate, tolerant n-ai cum fi. Că nici tătâne-tău…

 32. Seva Tudose

  Nora,

  dar chiar am pierdut acea chemare* știam orice clădire din București,chiar și fiecare groapă din orice stradă…

  și prima fotografie este într-o simbioză firească…clădirea de cărămidă,specific ultimei jumătăți de secol și ultra-modern cu aluminiu & sticlă,început de alt mileniu… !

  mie îmi place teribil combinația asta ! M-apucă nostalgia,zgomotul grăbit al pașilor pe caldarâmul dealului(Uranus) 😥

  am scris asta fără să citesc nici un comentariu,ca să nu fiu influențată !

 33. 1Q

  ..şi vocea i se schimbă, simţind cămeşa că-i saltă pe schinare de un plâns potolit, parcă niţel cam controlat, protocolar..

  O alint duios, ca un fiu alterat de mizerii sociale, şi, după ce-i scotocesc prin portofel, îi trimit o bezea soldăţească, scurtă, ca iubirea mea meschină.

 34. Seva Tudose

  Nora,

  gata am citit primul comentariu,și da,așa să faci să fotografiezi tot București-ul,îmi vei economisi incomensurabil fondul monetar,nu mai trebuie să cumpăr bilet de avion….și altele,că doar nu pot veni în România cu mâna goală la rude,prieteni… 😆

 35. Seva Tudose

  1Q #72

  ia-mă ușor,d-abia citii un comentariu,acu*trec la al doilea…cum te-am influențat io* 🙄

 36. Jasmine: 🙂

  Seva: am citit acum două săptămâni un interviu în Gândul cu un arhitect evreu care a copilărit în zona ta. Avea şi poze articolul, stai puţin să-l găsesc.

 37. Seva Tudose

  1Q

  fi atent ce spui,să nu regreți mai târziu…desigur că vreau să fiu prietena ta,eu sunt prietenă și cu cel care se așează în autobuz/metrou lângă mine( deși conduc mașina și la un km.nu mă deplasez perpedes ) 😆

 38. Seva Tudose

  Nora,

  îmi pare rău că numai există acele străzi ale copilăriei mele ! Of,Doamne strada Salvatrorului,eu locuiam pe str.Ion Țăranu,cea care intresecta/traversa Arionoaiei,Minotaurului și se termina în Ecolului…mă plimbam pe Sabinelor,Uranus spre Chirigiu ori spre 13 Septembrie…o luam ușor în jos pe Uranus pe lângă Arhivele Statului câtre Izvor,Teatru Bulandra,Piața Kogâlniceanu,bulevardul cinematografelor…spre casa Armatei,Romarta copiilor…la Universitate…

  De la Romarta Copiilor mă duceam spre palatul Telefoanelor la terasă,spre Sala Palatului…și ajungeam din nou în Cișmigiu ! Vai,undeva prin spatele lui Carul cu Bere,era un club unguresc,vai ce mișto era acolo !

 39. Seva Tudose

  1Q#70

  ești fenomenal,de-a dreptul dulce…frumos suflet ai 😀

  deși te invidiez,cum știi tu să miști și pietrele… 😀

 40. Carul cu bere s-a redeschis acum câţiva ani. Cred că toate grupurile de turişti din Bucureşti sfârşesc pe acolo. 😀 Mie-mi plac perele lor fierte în vin cu îngheţată de vanilie. 😀

  Iar chiar pe Uranus, în curtea fabricii ăleia de nu ştiu ce, cu gardul de cărămidă şi turnul ăla (ca un soi de foişor de foc), aproape de staţia Chirigiu, se ţine festivalul Balkanik. Vara e terasă, se mai făceau proiecţii de film. Mie-mi place mult zona, nu pot decât să-mi imaginez cum era în ’60, ’70.

  uranus

  uranus

 41. Edle

  Sa va zic, sa nu va zic? N-am vizitat niciodata Bucurestiul. L-am vazut un pic, asa, in trecere doar. 🙁

  Cand mai vin, sa-mi aratati si mie Centrul Vechi. 😉

 42. Edle, stai liniştită. Sunt oameni care trăiesc aici de-o viaţă şi nu ştiu nimic despre el. Ţi-l arătăm, sigur. 😀 Şi nu e doar centrul vechi de văzut.

 43. Seva Tudose

  Nora,

  eu nu știu păcatele mele, de fabrica de gheață ! Unde fu*
  🙄

  1Q

  să știi că ai stârnit dracii din mine ! Let*s dance 😀

 44. Seva Tudose

  Nora,

  Ana îmi dădu* telefon,sosit-a „porumbelul voiajor” gata la vară vă îmbăt până când veți plânge,așa ca să vă filmez…și să rămână în posteritate !

 45. Seva Tudose

  Nora

  eu acum îți spun: acolo unde este turnul ăla,erau Arhivele Statului…nu se discuta/nu se divulga…

 46. Chiar pe Uranus. Sau poate am reţinut eu greşit, nu mai ştiu, poate n-a fost de gheaţă, poate altceva se făcea acolo şi mi s-au amestecat mie poveştile în cap. Nu-ţi aminteşti de niciun gard luuung de cărămidă? Se continuă şi pe o altă străduţă, dar ăleia nu ştiu cum îi zice.

  Uite Carul cu bere de azi:

  carucubere

 47. Seva Tudose

  Edle,

  la vară vin în țară,cum vorbii cu Ana și Nora nu veți scăpa de mine și tu vei face o plimbare prin Românica*..

  am de gând să vă înbăt crițe și să dansam lângă un miel la proțap ! Asta este PROMISĂ !

 48. 1Q

  În Bucureşti nu ştiu decât că trebuie s-o ţiu dree-ept înainte până la Intercontinental, apoi intru-ntr-un pasaj şi too-ot înainte, pân` în sect 4.. cu piciorul drept pe toate pedalele odat`, inclusiv pe piciorul stâng dacă nu stă relaxat. Şi, brusc willis, mi se face dor de drumul spre Chitila şi de mama..

 49. Edle: e că e agitaţie. Când am ajuns eu în Bucureşti, acum mai bine de 10 ani, în afară de câteva cluburi şi nişte magazine jerpelite, era moartă zona. Acum s-au renovat o parte din clădiri, s-au deschis cluburi şi restaurante de toate felurile, iar vara sunt străzile împânzite de terase, n-ai loc să arunci un ac. În fiecare seară, nu doar în weekend. Mă rog, mai sunt şi acum multe ruine, mai stai la masă şi te loveşte un damf de canal de prin casele alea ocupate ilegal (n-au reuşit încă să-i evacueze pe toţi afară), mai trece câte un mârlan cu motorul printre mese, dar oricum, s-a schimbat substanţial. Concerte pe stradă, piese de teatru.

 50. Seva Tudose

  Nora,

  vai dragă,ce schimbare ? Mie mi-a rămas întipărit în minte/memorie…intrarea la Carul cu bere,vai,cei mai gustoși mici îi mîncai acolo…cârnăciori…Doamne berea curgea de la sine pe gât….

  Iubesc România !

 51. Miel la proţap? În Bucureşti, Seva? 😆
  Ne-mbeţi, fie! Dar să nu spui nimic mai departe! Ce naiba! E-n codul de onoare al beţivelor de pretutindeni! 😆

 52. Da, Seva, iar seara mai apar şi dansatoare. Cancan, latino etc. Mai iau oamenii de pe la mese, ăia se fac de râs inevitabil… 😛

 53. Edle

  Nora, pai, daca e agitatie, nu-mi place. Dar trebuie sa fie si locuri mai linistite prin orasul ala. 🙂

 54. Hm, bine! Facem un berbec! 👿
  Bine, curiozitatea mea e acum cu ăla la groapă, cu bolovani etc. Aia n-am văzut niciodată.

 55. bună seara, noapte bună! 🙂
  am venit, sînt frîntă… poc poc, îmi cade capul. mă dezarticulez.

  vorbim mîine, drăguţilor. fermecătorilor. specialilor. 🙂

 56. 1Q

  Da, bună seara!
  Tu cine eşti, te cunosc, taică?
  Joci tabinet cu mine? `ai, te roog!
  Doar odat` şi gata. Te bat şi apoi te culci. Da?

 57. 1Q

  Daaa? bine, mă, jucaţi, jucaţi!
  Lăsaţi că oi găsi io ceva de făcut între timp; o vrajă, o incantaţie, ceva..

 58. mda… păi cine să mă laude, dacă nu eu…

  am citit pe ici, pe colo, pe sărite.
  observ că se duce o crîncenă luptă pentru putere şi influenţă pe pistol. 🙂 dar nu aşa, la vedere, ci subterană, de gherilă, mai pe după brad, aşa… 🙂

 59. 1Q

  Lupte? Un`e vezi, taicăî? mă sparii..vrei să-mi plesnească fro venă?

  Ce mă tromboneşti! Hai să jucăm.. ăă, poker. Vrei?

 60. 1Q

  N-am văzut nimic..mi se pare! brrr.. piei! sunt obosit, vai de karma mea făr` de noroc!

  Deci, ce văd, e o iluzie, fata dariana, ptiuuu, morgana!

  Mor-ga, na! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…

 61. 1Q

  Şi iete-aşa, mi se făcu dintr-odată…un sooomn..

  Mă, şi aşa mi-e de soooomn..uaaa..mna, că vă zic, ce să vă zic?!
  Am fugiiiiiiiiiiiiiiiiiit!
  Scapă cine poate!

 62. Hm, Daria, trebuie să mă gândesc la treaba asta… Da, sunt comentariile tale, dar mai sunt şi ale tuturor oamenilor care ţi s-au adresat, au încercat să te ajute etc…

  Dar de ce vrei să fie şterse?

 63. 1Q

  Io mă bucur de arta rupestră. Ea ne-a călăuzit spre arta modernă, de azi. Istoria e sacră, nu ne batem joc de ea.

 64. Daria

  mda, ipocrizia e la ea acasă. cică istoria e sacră, dar asta nu-i împiedică pe unii să le ia conversaţiile altora şi să nu le mai dea vreodată înapoi…

 65. Cu cine ai stat de vorbă?

  Hm, nu cred că şterg nimic. După aia ne acuzi că am distrus probele, că am contaminat locul crimei… Nu se ştie niciodată.

  Tu ce crezi, 1Q?

 66. 1Q

  Cred că iar suntem de serviciu la cazan. Pun io lemne şi cărbuni, tu toarnă smoala şi ceva carbid peste ea. Apoi, care vrea, o mai mestecă din când în când, să nu se lipească.

 67. Daria

  curat poltergeism! să te dai de trei ori peste cap şi să-i înapoiezi cuiva un profil pe care intenţionat ai vrut să-l piardă! mai ales când sigur nu-l mai ai! ptiu! ptiu! ptiu! scuipai de trei ori în sân, că mă trecură fiorii!

 68. 1Q

  Din partea mea, nu.
  Că iele nu ie ali tale, nu au fost şi nu vor fi, ci sunt ale urmaşilor urmaşilor noştri pistolari! Aşa să ştii..

 69. Daria, nu te mai purta ca o fetiţă răsfăţată! Ai venit aici, cu tot felul de acuze şi acum ce crezi că faci? Că-ţi iei jucăriile şi pleci? Ei bine, nu! Nu merge aşa! Scripta manent, ce să facem!

  Ori admiţi că a fost totul o greşeală, un moment de rătăcire, îţi ceri scuze şi mergem mai departe?

  “Scuipai”, “trecură”… eşti şi olteancă mai nou?

 70. Daria

  am avut un moment de rătăcire…cred că ieri dimineaţă, când m-am trezit lângă pat şi nu înţelegeam de ce n-am simţit când am făcut buf!

  da, chiar cred că pot să-mi iau jucăriile şi să plec. dacă nu se poate şi nu se poate şi… nu se poate, asta este. dar să ştii că o să adorm cu o lacrimă în colţul ochiului. hîchîc!

 71. Daria, pentru că docomentele nu se ard! Se arhivează şi se păstrează! Ce, plângerea aia pe care aţi trimis-o la poliţie vi s-a înapoiat? Nu! A primit un număr de înregistrare şi e acolo, la dosar.

  Ar trebui să ştii lucrurile astea, ce naiba!

 72. Gimme a reason to love you, Daria. Îîîîîî, to trust you.

  Eh, observam şi eu, mai observ una-alta.

  Da’ ia zi, eşti la medicină de oameni sau de animale?

 73. Daria

  are deja din aia. sau ceva care să-i facă picioarele să nu-i mai amorţească. sau să-i ia durerile care sunt destul de deranjante. sau puţină decenţă. sau bun simţ. sau educaţie, oricât de puţină, că nu te bănuiesc de excese.

 74. 1Q, hai să-i punem nişte desene animate. Deschidem geamurile şi-o lăsăm în frig aici. Uite, i-am adus şi-o farfurie de crackers cu rozmarin. O găsim mâine dimineaţă. Acum mi-e cam somn şi uniforma asta e cam scrobită, nu mă pot odihni deloc, trebuie să stau numai în picioare, e casantă…

 75. Daria

  dacă le consideră careva dovezi să dea save page. e foarte simplu. eu aş vrea să mi le ştergi, că doar sunt ale mele şi consider că pot să fac ce vreau cu ele.

 76. 1Q

  K, Nora. Şi io mă bălăngăn pe picioare, nici nu ştiu dacă-s ali meli! Pun un long kilometraj.. să nu se plicti.

  Buona notte!

 77. Hm, nu cred că ţi-ar prinde bine. Te-ar deresponsabiliza total. De-acum încolo să te preocupe mereu posteritatea, nu aşa, să te apuce din când în când!
  Mă rog, aşa cum am zis, trebuie să mă consult cu partenerii mei. Nu-s nici eu de capul meu, să ştii!

 78. Daria

  câtă contrazicere pentru o prostie! nu o să mai vin pe aici dacă mi le ştergeţi. nu-i bine aşa pt toată lumea?

 79. Şşşşt! Somn uşooooor! Nani, nani, imaginează-ţi peştişori, peştişori argintii, peştişori portocalii fugărindu-se după pietre, printre cochilii, pe după algeeee… Gata, dormi!

 80. 1Q

  Şşş..iar vorbeşti în somn, ce să-ţi mai fac?
  Şşş..nani, naa-ni..
  Exişti? Io nu cred. Eşti o iluuuuuzieeee..

  Noapte ..ăăă, cam aşa:

  ca să nu zici că-s rău!

 81. Jaco Pastorul

  Daria, cand ti-or sterge aia de pe Pandoras comentariile, atunci ti le-om sterge si noi. Promit sa ma ocup personal de asta, spre disperarea lui Danny.

 82. Jaco Pastorul

  Raj, singurele mele cunostinte in lumea racanilor se limiteaza la subofiterii de muzica. Pe restul, ii consider complet inutili si neinteresanti. In afara de pompieri, pentru care am tot respectul.
  Nu-i bai ca nu-ti place jazzul. Dar poti s-o consideri ca o pierdere .

 83. Nastasia

  Neaţa. Eu mai am un strop. Şi o juma’ de ţigară, acu’ o pufăi. Îs voioasă că vieţuieşte Raj.

 84. Ana

  Doamnelor… 🙂

  Muză,

  Ce să şteargă şi de ce? 🙄

  Nastasie,

  Eu mi-s o ţâră năcăjită, că mi-a zis Raj asară că mă iu, nu că m-ar iubi. Sufăr şi-am visat o mătuşă care are fo 83 de ani. Oare de ce?

  Dana,

  Tort de dimineaţă? Doamne! 😆

 85. andreea

  Nastasia, am citit ce ai scris mai de multişor.

  eu sînt PENTRU dragoste, în orice fel şi împrejurare. e rară, aşa că trebuie cultivată şi îngrijită bine. 🙂

 86. Nastasia

  Te iubeşte, te iubeşte, numa că-i sfiooos, nevoie mare. O să vă iubiţi până la adânci bătrâneţi, ăsta-i semnu’ cu mătuşa din vis.

 87. Edle

  Da, asta a fost micul dejun.

  M-a servit Robbie cu o portie de spaghetti spatiale, mov cu sos verde, dar am preferat tortul. 😀

 88. Nora, m-ai întrebat ce părere am. am o părere foarte foarte bună. clădirea arată bine şi e o fericire că i s-a putut schimba funcţiunea, fără să fie urîţită sau ciopîrţită. sînt multe case vechi care nu au avut norocul ăsta. ori au fost şi sînt prea şubrede ca să mai poată fi folosite fără să devină pericol public, ori au căzut în mîinile unor ticăloşi care le-au distrus, ca să rămînă cu terenul. aşa cum s-a întîmplat cu Moara lui Assan -- o bijuterie, după mine.

 89. Edle

  Da’ sa-mi spuneti si mie cum dracu’ faceti de va indragostiti! Ca mie-mi pare o chestie foarte complicata.

 90. Ana

  Muză,

  Ce e drept, mai aveam un pic şi ajungeam lupanar. 😆 Bine că venişi. Altfel, serios vorbind, mi-a fost dor de tine. Ei, nu plânge, n-am cearcăne, dar mi-a fost. 🙂

  Uneori, n-am când şi cum să citesc din urmă şi de-aia-ntreb. Sper că nu e cu prea mare supărare. Dar nu sunt necesare răspunsurile, că doar nu trebuie să le ştiu eu chiar pe toate. Să mai rămână şi ceva mister şi un pic de feminitate pe fund…

 91. Ana

  Nastasie,

  La Curtea Sticlarilor sunt mici galerii de artă acum. E o atmosferă foarte mişto acolo. 🙂

 92. nimic interesant in comentariile voastre. Asa ma plictisiti de… imi vine sa ma sinucid -- astazi -- in plina duminica. Cateodata am impresia ca… toti sunteti niste fraieri!

 93. Ana

  În ce priveşte moara, întru totul de acord. Adesea am trecut acum ceva ani pe lângă ea şi mă minunam de fiecare dată. Poate nu-i este totuşi soarta pecetluită.

 94. Nastasia

  Edle, e simplu. Îţi iese cineva în cale, într-un fel sau altul. Ceva din tine face “Uau!”. După aia începi să-l împodobeşti cu calităţi. Dacă-i îngăduit, dacă te lasă puterile, Seva şi lumea, treci la pasul următor. Dacă nu, nu. Şi laşi imaginaţia să curgă, până-ţi trece. Da’ până atunci, e fain. Fluturi în stomac, chestii…

 95. Edle

  Pai, si mie-mi place, Nastasia, cu fluturi in stomac si chestii, da’ de impodobit nu pot sa impodobesc deloc. Eu sunt invers, ma pricep de minune la despodobit. 🙁

 96. D’aia nu se indragosteste Edle de mine. 🙁 Ma scutura de toate calitatile.
  Am inceput sa-l imit pe Danny -- fac avansuri fetelor de pe site 🙂 🙂

 97. Ana

  Din dragoste, Adi. Altfel, ce treabă aveam noi cu tine? Te lăsam în bezna minţii. 😉

  Dana und Nastasia,

  No, io vă combim de minune pe voi două. C-o mână-mpodobesc, da’ mai eficient ca mine n-am văzut s-o facă altcineva, şi cu toate puterile despodobesc până peste jupuire, când am văzut că treabă proastă am făcut. 🙁

  Şi-apoi zid de fortăreaţă mă fac. Cacum mă aflu acum, când, după diluviu, pe câmpul de bătaie sunt deja trei cam… drepţi. Nu fu vina lor, veniră când nu le fu vremea şi, oricum, nu s-ar fi potrivit vreodată. Însă vina mea nu e mai puţină, că am înfipt pân’ la plăsele toată panoplia. N-a mai fost nevoie să trec la praf de puşcă. 😀 O tâmpită.

 98. Ana

  Adi,

  Nu-i bai, că nu le ia nime drept avansuri, ci desţepenire din partea ta. Tu fă-le, că nu-i pericol de nicio parte.

 99. ce ciudat! voi împodobiţi?
  pe mine mă topesc tocmai defectele… atunci cînd le descopăr, bine ascunse, dar ştiute de proprietar… e drept, nu capitale. defectuleţe, cusururi mici, … cele care, mai apoi, cînd te-ai dezdrăgostit, te exasperează.

  nu cred că împodobesc… nu, nu cred…

  iar fluturii nu au nici o legătură cu respectivul. fluturii sînt ai noştri, personali şi trebuie să ne spălăm cu ei pe cap! 🙂

 100. strada Labirint există, Nastasia. cu case vechi, în ultimul hal de degradate. iar tot Lipscaniul este o cărciumă uriaşă, cu mese pe trotuar printre care abia te poţi strecura. nu ştiu dacă îmi place aşa…

 101. Uite o “editare” foarte mişto. Tot de pe un zid bucureştean. Prind muguri de aripi ori de câte ori trec pe lângă el. (ştiu, vandalii, golanii, arză-i-ar să-i arză, dar ăsta care a scris asta e un golan mişto)

  golan

 102. Andreea, Lipscani se dezvoltă haotic, dar tot e mai bine faţă de cum era acum câţiva ani. Se va constitui acolo, încetul cu încetul, un soi de inimă a oraşului, inimă ce lipsea înainte.

 103. Andreea, când a apărut prima recondiţionare de felul ăsta, clădirea aia de lângă BCU, am fost destul de sceptică. Apoi, a început să-mi placă.

 104. mie îmi plac combinaţiile astea. cel mai mult îmi place Novotelul. ştiu că partea din faţă nu e veche, dar au refăcut-o după faţada care era acolo înainte de cutremur. a ieşit ceva spectaculos. cît se poate de ok.

  novotel

 105. Da, şi mie-mi place Novotelul. Dacă nu era partea din faţă, n-avea niciun farmec. După paralelipipede nu prea mă omor. Decât dacă sunt cu adevărat ceva spectaculos. Aşa, nişte cutii înalte de sticlă nu-mi spun nimic.

 106. Nastasia

  Păi defectele le văd eu de la început, da’ fac cumva de le transform în calităţi. După o vreme redevin ce-au fost, da’ nu mai contează. Până una-alta, să zburde fluturii!

 107. păi ideea a fost, Nora, tocmai ca ecranul de sticlă să fie neutru. respectuos-oglindă pentru partea din faţă şi pentru clădirile de vizavi.

  mda. cică vechiul Teatrul Naţional a fost demolat, nu a fost lovit de bombe şi nici nu s-a prăbuşit la cutremur, cum am scris eu mai sus.

 108. Da, pricep. Eu ziceam în general. Nu mă omor după clădirile astea de birouri, sedii de bănci care se vor moderne, dar sunt doar copii palide ale unor zgârie-nori, fără dram de personalitate. Dacă ar fi sf-urile alea care mai apar prin Frankfurt sau în La Defense în Paris, da, aş aprecia măiestria arhitectonică. Aşa, îmi par nişte obiecte funcţionale şi atât.

 109. Nastasia, să zburde, nu zic nu! da` vezi ce oale uiţi pe foc sau cum încui casa, că eu, de exemplu, numa` boacăne fac, în starea fluturîndă. de obicei, iau metrourile aiurea sau uit să cobor, sau vărs pungile cu făină şi zahăr pe jos, lucruri care, totuşi, nu se lasă cu pagube majore. uite şi azi, de exemplu, am cules juma de kil de stafide de pe jos, din bucătărie… 🙂

 110. neeee… am văzut şi mai urîte. şi apoi, e totuşi o construcţie specială, aşa cum stă căţărată peste autostradă…

  şi, fii atentă, în poza ta pare turtită ca o broască, dar uite ce siluetă aerodinamică poate să aibă:

  hilton

 111. Edle

  Exact asa arata din fata, Andreea, ca am vazut-o de 100 de ori, e chiar langa aeroport. De fiecare data ma minunez de hidosenie.

  Gelu, brrrr.

 112. Hm, aia a domnului Odagiu e cu adevărat urâtă. Dar Hiltonul ăsta parcă are ceva din nava Enterprise. 😀

  Adică are ceva, o îndrăzneală, o chestie. 😀
  Aş fi fericită dacă şi la noi, când se fac clădiri noi, să vină cu idei din astea. Dar deh, la noi nu prea îi interesează estetica şi nici inovaţia şi nici că ce fac ei alţii făceau acum câteva decenii bune, iar ei le vând drept moderne şi actuale. Actuale, my ass!

 113. Daria

  Nora, dacă nu vrei să-mi ştergi comentariile, nu poţi măcar să le bagi în spam, ca să nu se mai vadă?

 114. Seva Tudose

  S-a pierdut în eter…

  Nora,

  acel gard de cărămidă lung de la Salvatorului până-n Chirigiu era Sediul Central al Vămilor și fabrica de gheață era pe Calea Rahovei după Palatul Regal(fost Casa de Cultură al sectorul 6…acolo era fabrica de gheață spre Chirigiu,urcând pe Rahova era pe stânga…

  eu dacă te rog,acolo am început eu să dansez,moderne+populare în clas lui Vlase…la Palatul Regal de pe Calea Rahovei,acolo îmi făceam veacul,acolo a debutat și Constantinescu…acolo dansam twist and shake…rock and roll 😀

  te rog eu fă câteva fotografii mai ales intrarea somptuoasă a scărilor,știam fiece cotlon din acel palat…sala de conferințe…orele de practică la dansuri,teatru de marionete,clasa de pictură…

 115. Seva Tudose

  Nora,

  te întreb dacă dorești la rubrica„fotografii” să nu arătăm numai„laptele și mierea” nu spun că voi fotografia numai graffitti și alte gunoaie,că este plin globul de asta…hai să facem un intermezzo fotografic…

  1-eu(noi) vom vedea realitatea românească.

  2-voi veți vedea realitatea americană…șamd

  În așa fel nu ne mai ascundem după degete,trăind în false așteptări, neașteptate certitudini…

  Și întrebă pe Morringain din Anglia,Edle din Germania…și alți din Spania,Italia,Franța…dacă vor să intre la acest eșantion !

 116. geluodagiu

  Blues 2

  Cand obtii un drept, e bine sa stii sa-l peimesti si sa-l folosesti, a spus cel mai batran dintre noi. Altul spunea ca e bine sa ridicam un monument pentru a imortaliza momentul. Sa facem si un postament pe care sa cantam! spunea altul. Sa cantam despre libertate! oftaram in cor.

  Nu, nu! interveni batranul. E periculos sa folosim dreptul ce abia l-am obtinut, ca arma impotriva celor ce ni l-au cedat. Nu direct. Putem canta despre noi si femeile noastre, astfel incat stapanii sa nu priceapa ca printre randuri, ne strigam dorul de libertate.

  Inteleptul cel batran, dupa o pauza apasatoare in care cu toate ca era intuneric, se putea citi in privirile tuturor ndumerirea, inepe a murmura ca un raspuns la intrebarea generala(cum putem oare face asta?), un cantec straniu:

  Cand mi-e rau, mi-e rau.

  Cand mi-e bine, mi-e tot rau,

  Pentru ca ea nu ma iubeste.

  … Asculta la mine!: nu merita

  Si eu am iubit-o

  Si prieteul meu si…

  Da, ai dreptate, nu merita,

  Nu a meritat niciodata

  Dar si asa eu o iubesc si..

  Cand mi-e rau, mi-e rau

  Cand mi-e bine, mi-e tot rau,

  Pentru ca ea nu ma iubeste

  “Ea”, poate fi oricare dintre femeile noastre sau… sau… libertatea.

  In timp ce cuvintele cadeau in sus, spre cer, intr-o plutire fulguita si noi purtati de ritm ne leganam asemenea unei cerneri, auzeam prin acest vis, nu departe, chicotelile porcoase: “iar s-a incis tarata in ciorile astea”…, semn ca batranul avea dreptate si puteam folosi fara probleme dreptul déjà castigat.

  Am adormit…fiecare in locul unde n-ea prins dorul.

 117. Costelus

  Blocul unde stau ai mei, Andreea, a fost facut de un arhitect tare inteligent: fereastra de la baia ta da in balconul vecinului. Astfel, vecinul poate veni la geam sa te admire cind faci baie si isi poate bea cafeaua dimineata pe balcon in timp ce tu, la un metru de el, esti stricat la burta.

 118. Seva, când ajung prin zonă, voi fotografia şi fosta Casă de cultură.

  Şi da, fiecare să trimită poze de unde stă, cu ce vrea el. Dacă are chef, desigur. Mie grafitti-ul ăla mi-e chiar drag.

 119. mna, şi ce, sînt eu vinovată?
  dar dacă vede că ai leşinat şi cheamă Salvarea la timp? dar dacă vede cu ce şampon te speli şi-ţi atrage atenţia că are 1000 de parabeni?

  mai cată şi tu partea plină a paharului, Costeluş!… :mrgreen:

 120. Daria

  am obţinut ce am vrut de la urâţenia aceea de om şi vreau să plec cu tot cu comentarii. am un… simţ al proprietăţii foarte dezvoltat.

 121. Daria

  ce-mi place paranoia! şi când au alţii certitudinea că ştiu ce motive am să fac anumite lucruri! dar nu mai tare decât îmi place că ştiu cum mă simt! probabil împart vreo bucăţică de suflet cu ei, că altfel nu-mi explic. zău!

 122. Costelus

  Nora, ce rea esti, cu mine n-ai vrut sa rontai la capete diferite ceva … o macaroana, o grisina.

 123. Scria şi-nainte. Cu excepţia lui “hîchîc”. De două ori l-a scris aşa. I-or mai fi scăpat şi altele.

  Ghermane, vorbeşte tu, mă! Nu-ţi ajunge că te-am pus în capu’ paginii!

 124. Daria

  Costeluş, ia spune tu sincer: nu ai prea multe ocupaţii, aşa-i? te plictiseşti cumplit şi devii prea atent la lucruri insignifiante. am scris cu î din i doar hîchîc. un singur cuvânt. o să dormi mai bine la noapte după ce ţi-am explicat?

 125. Ce am eu de castigat daca is pus pi frontispiciu? Trebuie sa ma simt onorat/dator/frustrat? hmmmmm! Poate ca trebuie sa ma multzamesc cu atata! Adica… ma pui acolo sus.. ca pe o sperietoare… si eu… trebuie sa-ti multumesc?

 126. Daria

  pentru mine este important să-mi fie şterse comentariile. dacă vrei s-o faci, bine. nu am timp să mă întind la vorbă

 127. Si… nu-mi mai spune “Ghermane” pt ca… pari asa barbata incat imi vine sa fug! Imi imaginez o tipa cu muschi… care mai scapa cate o flegma & are voce groasa -- cand imi spui asa 🙂

 128. Păi, nu te-ntinde, Daria. Cine te pune?

  Ghermane, acum, că te-a lăsat Joiana, fac eu om din tine! E-o onoare, zi săru’mâna, fă o reverenţă, na!

 129. Daria, nu vrea sa-ti stearga comentariile! Vrea sa aiba dovezi atunci cand o sa vina politia si o sa intrebe de tine. Nora ii o securista si jumatate!

 130. Daria

  păi şi în spam nu pot sta?

  securistă şi bărbată, da’ nici nu renunţi la ea! hm! ceva nu pare veridic la tine. ai prea multe excese în limbaj. mă cam sperii

 131. Daria, ce vorbă e asta? Eu îmi tratez bine oaspeţii, nu-i duc în spam. E rece, igrasie şi umezeală acolo, răceşti naibii la co… ovare!

 132. Daria

  îmi aduci aminte de cineva pe care nu pot să-l suport. un narcisist care consideră că lumea nu este suficient de bună pentru el, cu un dezvoltat un simţ patriotic(paradoxal) care îl face şi mai penibil.

 133. Hm, cred că ştiu la cine te referi, Daria.

  Ghermane, du-te şi scoate nişte apă de la fântână. Te-ai cam înfierbântat şi miroase a sinapse arse.

 134. Daria

  cum să îl “mai” iubesc? nu-l cunosc personal şi oricum “calităţile” lui sunt pe lista cu “bun de aruncat într-un hău”

 135. Daria, ma gandeam ca este vorba despre un fost care seamana cu mine -- chiar credeam ca e vorba de o eroare pe fond sentimental. Insa… daca nu e vorba de asa ceva… e posibil sa ai dreptate! Is narcisist! Asa ma iubesc de nici nu-ti poti imagina! In special cand sunt constient de importanta mea in raport cu infinitul.

 136. Daria

  iote că s-o întors! îl văzuşî la fântânî şî am strîgat după el sî-l salut, da’ nu s-o întors. cred cî-i surd di-o urechi. sî i-o mai scapat şî coarda din mânî când o văzut nişti feti care treceu pi uliţî cu mers săltat şî peptul cam dizgolit, di li ieşă câti o ţâţâ la fiicare pas. i sî forfecau pişiorili di la loviturî. săracu!

 137. 1Q

  Bună seara şi bine v-am regăsit!
  A văzut-o careva pe Daria? Am rămas dator de-aseară cu un răspuns. I-am lăsat ei ultimul cuvânt, că aşa m-a învăţat maman..la şcoala.
  Daria, uite, mă scuzi că-ţi răspund aşa târziu, ce, ştiu că nu-i frumos să-ţi răspund dar îţi răspund, cu obrăznicia potrivită ţie.
  Aseară m-ai trimis la dracu. De ce? tocmai îţi dedicasem un cântecel frumos. Nu-i aşa că acum îţi pare rău?
  🙂

 138. Daria

  nu sî sparsă, cî nici nu apucasî zăpăucu’ s-o scoaţî din fântânî. stăte cu gura dischisî admirativ la fetili acelea şî uitasî pentru ci vinisî. eu am mai dat pisti el la bisericî duminica şî i-am spus sî aibî mari grijî ci face cu domnişoarili iestea, cî-i tare puhav şî mi-i fricî sî nu-l strâci la creieri

 139. Seva Tudose

  Daria,

  hai că mă bag și eu ca musca-n lapte,dar soro,odată pierdută virginitatea,nu mai este cale de întors ! Poți face operație estetică…și așa poți prosti o victimă 😀

  de când și până când poți cere să ți se șteargă comentariile care tu și numai tu le-ai pus aici în depline facultăți mentale,aplicând drepturile unui comentator la un blog public,nu-i așa ?

 140. Joiana

  Da’ el nu face nimica, doamna Daria. Numa’ să uită. Nu pune mâna că nu-i frumos, io l-am educat!

 141. geluodagiu

  andreea,

  Nu . nu este uzina, nici fabtica. Este ICC -- internationales congress-centrum berlin, o cladire cu care nu stiu de ce se mandresc berlinezii.

  All,

  Am inteles. Nu va place cum incerc sa va invalui cu “Blues 2”. Inteleg ca prin lipsa voastra de reactie imi spuneti: ar fi bine sa mu mai urmeze 3, 4… Ok.

 142. aoooleeeeu, Geluuuu!
  dacă eu mă supăram aşa ca tine, ori de cîte ori nu reacţiona cineva la creaţiile mele, pînă acum eram moartă de mult de icter. supărăciosule! 🙂

 143. geluodagiu

  Andrea,

  Nu m-am suparat defel(asa spune o fiinta foarte iubita). Eram doar smecher si faceam valuri pentru a smulge aplauze 🙂

 144. Jaco Pastorul

  Nora, da’ totusi, ce-i cu florile alea artificiale de pe bluzul tau? Sau e un colier hawaian ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *