Auren

Frumoasele mele amintiri cu Auren, fiindcă eu, când eram mică, nu puteam să-i spun Aurel, încep demult, înainte de a fi clasa a IV-a.

Când eram un copil mic de 4-5 ani, cam aşa, aveam o bonă , dar eu nu o numeam aşa. Era ca o mamă cu mine Lili. O iubesc foarte mult şi o respect.

Avea un soţ inimaginabil de glumeţ şi mă iubea foarte mult, dar şi eu l-am iubit mult… Mititică fiind, eram o dulcică pentru ei şi în fiecare zi mergeam pe la Lili şi Aurel şi mă jucam acolo, mâncam acolo, făceam mai multe lucruri.

Am crescut mare-mărişoară, până am ajuns în clasa a IV-a. Nu mai stătusem cu ei de la sfârşitul clasei a III-a.  Îmi era dor de ei şi mami a vorbit cu Lili şi cu Aurel şi au ajuns la concluzia că mie mi-ar face plăcere să mă aducă de la şcoală ori Lili, ori Aurel. El a zis că asta o să fie treaba lui.

Aşa am facut tot anul… şi a venit Anul Nou, acum, când am fost la Târgovişte, la bunicii mei, şi i-am dat lui Lili un telefon şi am vorbit şi cu fiica lor, Oana, şi evident că am conversat şi cu ei.

Ieri, când am venit de la şcoală  ( clasa a V-a ), mama a ajuns înaintea mea acasă şi mi-a zis la telefon că are să îmi zică ceva când ajung acasă. Mă întrebam oare ce s-o fi întâmplat, iar când am venit, mami, în lacrimi, a rostit: A murit Aurel!

Sufletul meu s-a sfâşiat şi am plâns împreună cu mami şi încă ne aducem aminte de Aurel, care a avut grijă de mine şi nu o să-l uit niciodată!

118 thoughts on “Auren

 1. Zozuuuu! Mi-a fost dor de tine şi-mi pare bine să te văd deşi împrejurarea e una tristă.

  O bucăţică din Aurel va trăi şi în tine, cea care de care a avut grijă şi pe care a îndrăgit-o. Dragostea ne ţine vii, Zozu. Şi pe noi, cei rămaşi, şi pe cei plecaţi.

  Te-mbrăţişez tare, tare!

 2. val_one

  Zozu, ştii ceva? cred că un cadou de despărţire mai frumos decît ăsta nu şi-ar fi dorit Aurel de la tine, pentru că l-ai scris din inimă. 🙂

  de acolo unde se află acum te priveşte fericit şi mîndru că te-a cunoscut. aşa că tu nu fi tristă, ci mîndră de dragostea lui, poart-o toată viaţa în inimă.

  Aurel nu s-a dus definitiv, va exista atîta timp cît cei dragi îl vor păstra în inimile lor. 🙂

 3. Zozu

  Nora,

  Şi mie mi-a fost dor, dor de tine. Şi ştiu că el o să fie mereu cu mine şi eu cu el. Şi eu te iau în braţe pe tine.

 4. Zozu

  +,

  Lili zice că e bine pentru el că nu l-a durut rău, că nu a durat mult. Acum o lună era bine… pe urmă s-a operat şi… gata. Tu la boală cred că te referi.

 5. Cred că Lili are dreptate, Zozu. 🙂
  Iar lui Aurel sigur i-ar fi plăcut mult să citească ce ne-ai povestit tu nouă aici, cum zice şi Val_one.

 6. Raj lt.rez.

  Asa a vrut Dumnezeu, Zozu. Divinitatea programeaza totul. Tu nu ma cunosti, dar as vrea sa ma crezi ca sunt cumva alaturi de tine. Noapte buna copil bun si frumos !

 7. Zozu

  Val,

  Ştii cât de frumos desena el? 🙂 Pe mine m-a învăţat să mişc pensula pe hârtie cu gândul şi doar să mă ajut de mână. Când mă vedea după vacanţă mă întreba: ia să văd te-ai mai împlinit şi tu un pic sau tot cu mine semeni?

  Lili m-a învăţat să scriu literele. Stătea în spatele meu în picioare şi îmi spunea cum să le rotunjesc, să scriu frumos. Îi era greu să pună mâna peste mâna mea pentru că eu sunt stângace, iar ea e dreptace. Trebuia să mă convingă numai din vorbe şi a reuşit. 🙂

 8. Zozu

  Raj,

  Şi ţie noapte bună! 🙂 O să mă culc nu peste multă vreme. Da.

  Nu te cunosc, dar ai vorbit frumos. Vinerea trecută am vrut să scriu despre păcat şi Dumnezeu, dar au venit verişoarele şi ne-am luat cu joaca trei zile. 🙂 O să scriu eu şi asta.

  Mulţumesc. Îţi place poza mea? 🙄 Mi-a făcut-o Oana, fata lui Aurel, în parc… când am fost cu ea şi cu Lili şi eram mică-mică.

 9. Zozule, cît de frumos desena Aurel îmi imaginez, ce mi se pare extraordinar este ceea ce a reuşit să te înveţe pe tine, desenezi minunat, desenele tale îmi plac tot mai mult. 🙂

 10. Zozu

  Mami zice să nu vă spun înainte… sa fie surpriză.

  +,

  Mulţumesc mult pentru tastatură! 🙂 Încep să mă obişnuiesc cu ea, dar mai fac încă greşeli.

 11. Zozu

  Val, dar el nu îmi arăta cum să desenez. Îmi spunea că libertatea e cea mai importantă când pictezi. Să te simţi ca un fluture în aer.

  Ţie-ţi place cum am desenat şi pictat eu pereţii din casă? 🙄

 12. ceva, ceva a reuşit el să-ţi transmită, se vede. adevărul e că n-ar fi reuşit dacă tu nu aveai talent, chiar şi pereţii din casă sînt o dovadă, îmi place cum i-ai pictat. 🙂

  nu-ţi fă griji, nu (cred că) ne culcăm înaintea ta. 🙄

 13. Raj lt.rez.

  Am vazut poza, Zozu esti frumusica foc. Un top model in miniatura. Ai trasaturi frumoase. Si eu stiu sa sculptez si sa pictez, Zozu. Desenez cu ambele maini si in acelasi timp. Sunt Ambidextru, asa se cheama. Am tot felul de masti si tablouri facute de mine, figurine din lemn si altecele. De multe ori cand merg pe malul unei ape, gasesc de multe ori “operele” deja facute de natura, in proportie de 70- 80 la suta. Eu le mai ajustez, le cioplesc nitel, le lacuiesc. De fapt, sunt niste crengi de copac , intortocheate, altele simbolizeaza o pasare, un strut sau nu simbolizeaza nimic, doar ca sunt interesante. Gata, te-am plictisit si cred ca m-am laudat nitel.

 14. Zozu

  Val,

  Eu o să mă culc după ce-mi fac duş, că am stat şi pe Animal Jam şi mama zice că am cam exagerat.

  Deci îţi place? Ce bine! 🙂 Şi mie. :))))))))))

 15. Igraine

  Zozu ubit,

  Auren n-a plecat. El e în tine. Și așa va rămâne. Să-l iei cu tine-n gând de fiecare dată când ai chef să desenezi. Să-ți aduci aminte mâna lui mare și caldă când îți spunea cum trebuie rotunjite literele ca să arate ca un desen. Fețele oamenilor se mai pierd în timp, nu ne mai aducem aminte cum arată, dar timbrul vocii, dar o mângâiere, dar un râs zglobiu… astea nu le uităm.

  Eu l-am cunoscut pe Auren acum 1 an, când era cu tine, seara târziu, și matăluță ai făcut una dintre prostiuțele tale, ai mâncat ceva aiurea și ți-a fost rău. Mi-a mers la casa sufletului omul cela blând, doar dintr-o privire. Felul în care se uita la tine mi-a rămas în minte și n-am să-l uit.

  Pupăm cele 3 orfeline: Ana, Zozu și chisica.

 16. Zozu

  Raj,

  Şi eu adun pietre şi scoici la mare şi rădăcini. În vara trecută i-am găsit mamei un inel gata făcut de natură şi i s-a potrivit perfect pe deget. Are şi poză cu el, i-a făcut Irina. Şi mai avem un prieten pictor… îl cheamă Haris. face nişte minuni din pietre şi sfori, adună flori şi le usucă şi i-a făcut mamei cadou de ziua ei un album cu poze făcute de el la mare nouă şi i-a pus coperte de piele roşie… seamănă cu familia Flinstone albumul ăla: zici că l-ai scos din săpături. 🙂

  Să ştii că am fost şi eu ambidextră până la cinci ani. Nu mă hotărâsem. Aşa zice mami. Dar eu pot să fac şi cu dreapta ce fac cu stânga… numai că n-o prefer. Prefer stânga. Adică cred că sunt şi acum. mami râdeeeeeeeeeeeeee :)))))))))

 17. Zozu

  Nora,

  O să îţi spun eu ce părere am despre Dumnezeu, iad şi păcat. Mami zice c-o să fii uimită. 😉

 18. Zozu

  Aaaaaaaaaaaaaa… Irinaaaaaaaaaaaaaaa! :))))))))

  Când mă convingeaţi toţi să fac injecţia că erau înzăpezite trei salvări şi trebuia să scap cumva. Şi eu nu voiam şi nu voiam şi Alina a fost aşa bună că m-a aşteptat să-mi fac eu toate figurile. Chiar şi mami a avut răbdare atunci. :)))))))))

  Eram acasă cu Aurel când a început criza… îmi aduc bine aminte… veneam de la karate.

 19. Igraine

  Da, Zozu, mama ta era calmă, cât de cât, nu era loc de vreo criză acolo, dar nu vrei să știi cum a făcut tot drumul. Dacă ar fi putut ar fi luat ea mașina pe sus ca să ajungă acasă, la tine, mai repede. Îi venea să învârtă roțile mai repede doar să ajungă. 😆

  Și îmi plac niște poze făcute de Narcis aseară de mor. Ești frumoasă rău în pozele alea. Te iubesc mult, Zozule.

 20. Zozu

  Nora,

  Unul dintre şocurile anafilactice de anul trecut… cel din februarie. 🙁 Eram acasă cu Aurel, apoi au venit mami cu Irina, apoi tati, apoi Alina, apoi am făcut injecţia, că îmi concentram muşchii dde frica şi… am scăpaaaaaaaat. :))))))))))

 21. Zozu, ai grijă. Nu mai mânca ce ştii că n-ai voie. Riscurile sunt foarte mari şi acum eşti mare, trebuie să ai grijă de tine. Bine că nu erai singură.

 22. Zozu

  Şi eu te iubesc pe tine Irina. Crrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!! :))))))))))

  Nu ştii tu cum arunca mami chisica seară-n pat şi cum Makebi mai voia iar şi iar şi iar. :))))))))

 23. Zozu

  Nora,

  Nu mai calc pe bec…gata. M-am săturat şi eu. Ultima dată chiar am stat în spital o noapte… asta nu se mai întâmplase niciodată. Voiau să-mi dea să mănânc orez fiert cu zahăr. N-am vrut deloc. Visam covrigi de la Petru de la Târgovişte. Când mă mai duc îţi aduc şi ţie că sunt cei mai buni covrigi din lume.

  Nu mai mănânc prostii.

 24. Igraine

  Nora,

  Eram la Ana la serviciu, ne hăhăiam, ca de obicei, era o zăpadă cât casa și erau multe mașini care nu mergeau, dar eu cu Tico-Rico eram gigi-mușchi. Mergeam oriunde. Când a sunat Auren că Radei îi e rău… s-a stins orice râs, am plecat cu hainele pe jumătate puse pe noi, alergând pe culoarele lungi și beznoase ale Casei Presei. Iar afară era un viscol de zile mari, mașina arăta ca și cum nu mersesem cu ea niciodată de la începutul iernii. Parbrizul era înghețat bocnă, nu puteai vedea nimic prin el, atunci se găsise să facă fițe bateria. Deh! Ana era la leul în cușcă. Pe ultima 100 de metri s-a dat jos din mașină, zăpada pe aleile dintre blocuri era afânată și mașina patina, ea nu mai avea răbdare, așa că a luat-o pe jos până la bloc. O aventura, ce mai.

 25. Zozu

  Nuuuuuuuuuuuuuuuuuu! Doar de două ori a vrut mami şi atât. Dar Makeba se tot ducea la picioarele ei ca s-o ia iar în braţe şi s-o arunce pe canapea. :)))))))))) E o nebună de pisică. Vrea să vâneze porumbeii de la geamul de la baie.

 26. Igraine

  Delfinașu’, ai avut noroc cu Alina, în seara aia de februarie. Era calmă și știa cum să vorbească cu tine și să-ți distragă atenția de la injecție. Erai speriată tare. Astea să ți le aduci aminte pentru când mai ai idei de a mânca aiureli. Injecția și orezul cu zahăr. Ah!, știi că francezii sunt mari amatori de iaurt cu zahăr. Am mâncat și eu, la ei, la Paris, dar și la Bordeaux, mi-a plăcut foarte mult, mănânc și acum. Dacă nu mă crezi întreab-o pe Nora. Ea le știe cel mai bine p-astea.

 27. Igraine

  Pentru că mi-a plăcut personalitatea celei care a purtat, în istoria Angliei, acest nume. Adică mama lui Artur. Dar și sonoritatea numelui, Zozu.

 28. Zozu

  Aha… înţeleg. Îmi place. O să-ţi spun şi eu aşa. 🙂

  Mă duc la culcare cu mama şi cu chisica.

  Noapte bună! 🙂

 29. Igraine

  Zozu, dragilor,

  Mă cam retrag în vastele apartamente. Mă sfâșie-n bucăți bucățele durerea de cap. Nu mai poooooooooot. Noapte bună!

 30. Zozu

  Şi eu Igraine. 🙂 Să visezi un puişor şi să treacă toată durerea. 🙂

  Val, ea este o chisică prinţesă şi gimnastă.

  Paaaaaaaaaa! 🙂

 31. Edle

  Zozu, doi oameni minunati au avut grija de tine. Esti o norocoasa. 🙂

  Iar Lili are dreptate, e mai bine ca a plecat repede, fara suferinta.

  Ti-am vazut pozele, frumoaso. Si desenele. Mi-au placut foarte mult.

 32. uc

  Zozu, pastreaza undeva textul asta, intr-un caietel, scris de mana, si reciteste-l peste 15-20 de ani, atunci ai sa-ti aduci aminte de multe si te vei simti bogata sufleteste:)
  Somn usor!

 33. Seva Tudose

  Zozu,

  Dacă Val_one spune că desenezi minunat chiar și pereții din casă ptr.că ia văzut,Edle ți-a văzut pozele și desenele,Igraine l-a cunoscut pe Auren(Aurel)… 😀

  Zozu,apoi apare un alt personaj Alina și Narcis cel care face poze și desigur tu,Zozule o cunoști și pe Irina… Igraine era cu Ana (mami) la serviciu și tot ea a asistat și la injecție… 🙄 + ți-a făcut tastatura… 😀

  hai că sunt geloasă,toți te cunosc și îi cunoști,numai eu
  nu 😥 Eu nu am să-ți spun ca Raj „că ai trăsături frumoase” Eu am să-ți spun că ai un suflet frumos, și
  desigur ești frumușică,asta nu înseamnă să îți iei lumea în cap și să te gândești la vreun concurs de Miss România 😆

  Mă bucur că ești iubită de atâtea persoane,și tot nu mi-ai arătat câte brățări ai făcut din ce ți-am trimis
  🙄 și chiar că n-am mai auzit chiestie ca asta„o chisică prințesă și gimnastă” 🙄 Măăăăi să fie 😆

  Știi,Ricky,motanul meu este bilingual,știe engleză și română dacă vrei să știi,asta ca să mă laud și eu cu ceva
  😆

 34. Igraine

  Seva,

  Eu pot atesta că a făcut brățări, una este adjudecată de mine. Evident, verde. Pe altele le-a dat unor copii de pe la școală, parcă. De a mea îs tare mândră, să știi, și n-o dau nici în ruptu’ capului.

  Nu-ți face griji, o vei cunoaște și tu, cât de curând. Nici nu știi când trece timpul.

 35. Ana

  Seva,

  O să fac eu poze brăţărilor făcute de Zozu şi ţi le voi trimite sau le voi pune aici. 🙂

  Narcis e un foarte bun prieten al nostru, care ne-a obligat alaltăieri să ne ridicăm amândouă înapoi, în picioare, făcându-i lui Zozu poze cu pisica; a făcut-o să iasă puţin din stare.

  Alina e o vecină de pe scara cealaltă, asistentă medicală. Într-un moment critic, Alina i-a făcut lui Zozu injecţia salvatoare.

  Uc,

  Sigur aşa o să facă. 🙂

  Junghiul,

  🙂

 36. Raj lt.rez.

  E un articol in Jurnalul National: “Misterul sufletului omenesc…”. Nu mi-s boii acasa si n-am inteles mare lucru. Dv ce-ati inteles ? Da chiar asa, unde mi-e gravatarul ? Daca se fura capacele de canal si de pe forum, e prea de tot…

 37. Ana

  Crecă nu postezi cu adresa asociată gravatarului, ci cu aia falşă. 😉

  Dă link cu articolul, să văz dac-oi înţelege ceva din el.

 38. Edle

  11 e senzationala. 47 e capodopera. Ma intreb cate zile le-a luat sa faca minunatia aia.

  …Adica a 3-a si a 5-a, cum ar veni.

 39. Ana

  Nora,

  Când am trecut prin ele, m-am gândit la tine când le-am văzut pe cele pe care le-ai ales tu. Na coincidenţă!

  Mişto. Fiecare dintre dintre noi a ales văzându-se şi îmbrăcată în rochia aleasă. 🙂

 40. Da, chiar aşa am ales. Îmi plăceau şi altele, dar nu ştiu cât mi s-ar fi potrivit mie sau cât de bine mi-ar sta în ele. 😀
  Na, că totuşi nu vreau să mă poarte rochia pe mine, ci eu s-o port pe ea. 😀

 41. Vio

  Ioi,ioi,ioi nu ma mai uit ca m-am imbolnavit.Ma intorc la treaba mea.Care merge destul de bine.Dani al meu e ca o floare.ma duc la el.v-am pupat.

 42. Raj lt.rez.

  eu aveam tot timpul ltrezraj@yahu.com parca. doar trebuia sa apas. In plus, voi de fiecare data formati 2FBN, etc. cum tre sa fac io acu ? la 18,30 am programare la dentist, prima data in viata mea. Mi-e frica sa n-o iau razna. Io n-am avut probleme pana acu cu nicio masea, dinte. Prima carie din viata mera. Toti ma sperie cu scosul nervilor de la masea. Tre s-o programez si pe fimea. N-are carii dar are nervi in cap din cauza varstei ca asa a zis doctora de familie.

 43. Raj lt.rez.

  Am rezolvat. Uitasem ca tre sa scriu litera r si-mi apare restul. Am emotii la dentist. Io ii zic doctorului sa ma ia cu usurelu ca sunt nevricos… Prima intalnire cu dentistul. Nu voi uita niciodata. Ca primul sarut…

 44. Raj lt.rez.

  N-a fost cu intentie, Dna Nora………… Zozu, copil bun si frumos, la priveghiuri se mai si rade un pic. Asa se obisnuieste la romani. Aurel , de acolo de unde e, nu se va supara cu siguranta. Sa nu te superi te rog pe mine ca am mai zis cate ceva pe aici. Sa zicem ca stam la priveghi pe forum, dar ar trebui poate sa vorbim mai mult de Aurel. Am inteles ca era sugubat. E mare lucru. Eu, in viata reala nu am prieteni stancosi, negurosi…

 45. Seva Tudose

  Zozu+mami,

  Scuzele de rigoare,nu am știut Zozule că tu scrii aici
  la Pistolul cu buline articolul„Auren” și mami*scrie la Pandora„Aurel” 🙄

  de-aceia nu eram eu pusă la curent cu desenele,picturile pe pereți și pisica zburătoare 😆

 46. 1Q

  Surior, dom Raj! Soricelu` pare a fi neam de ..Șoric, milițianu` “case closed(t)”.
  Uite, să nu vb prostii, ca de obicei, am să modific frățica cu frățioara, na!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *