Protest împotriva includerii violului în noua Lege a Medierii

INFO IMPORTANTE:
Locul protestului: Piata Sf. Anton, în spatele Hanului Manuc (Centrul Vechi)
Vineri, 1 februarie. Ora de începere: 18.00

DE CE PROTESTĂM:
În data de 1 februarie 2013 intră în aplicare Legea Medierii. Printre altele, această lege prevede că victima unui viol va fi chemată la o şedinţă de mediere cu agresorul înainte de a ajunge în faţa judecătorului.

Aflarea veştii despre includerea violului în această lege vine pe fondul existenţei unor disfuncţionalităţi instituţionale în ceea ce priveşte tratarea cazurilor de agresiune sexuală. Anul trecut, crima de la Otopeni ar fi putut fi prevenită dacă procurorii l-ar fi condamnat pe agresor în alte 6 dosare de viol şi tâlhărie. Anul acesta, o fată de 14 ani a fost violată şi agresată de 7 tineri, care au fost eliberaţi şi sunt cercetaţi în stare de libertate. Tot anul acesta, cazul de la Balş şi dezvăluirile ulterioare de abuzuri sexuale în multe alte secţii ne arată o Poliţie Română în care violul şi agresiunea sexuală sunt nişte practici adânc înrădăcinate.

Acest tip de agresiune a devenit aproape o normalitate, necontestată cu adevărat de nicio politică şi de nicio instituţie a statului.

Iar pentru victime este cu siguranţă o fatalitate: depunerea unei plângeri în contextul şi în sistemul judiciar actual reprezintă o nouă agresiune şi o nouă traumă căreia victima trebuie să-i facă faţă.

Toate acestea pe fondul unei culturi a violenţei care ne sufocă: bancuri despre viol, tabloide şi emisiuni TV în care violul este tratat ca divertisment şi batjocură la adresa femeilor, folosirea unui limbaj pseudo-pornografic în relatările despre viol, insinuând că victima minte sau inventează. În România violul a ajuns o glumă. Victimele sunt sistematic decredibilizate, blamate şi stigmatizate. Li se spune că “au făcut ele ceva”, că s-au îmbrăcat şi comportat provocator, că au mers pe stradă la ore nepotrivite. Această mentalitate este prezentă inclusiv în sistemul judiciar. Să ne aducem aminte de cazul expertului criminalist Prof. Univ. Dr. Tudorel Butoi: “Majoritatea femeilor agresate pe stradă şi-au provocat agresorii cu un comportament de piţipoancă şi un caracter de leliţă balcanică, ar trebui să fie atente cu cine umblă şi cu cine intră în vorbă, nu să dea buzna la poliţie că au fost violate” (într-o declaraţie la Realitatea TV în 2010).

Rezultatul? În România are loc un viol la 4 ore, conform statisticilor Poliţiei Române. Neoficial cazurile sunt mult mai multe, pentru că victimele nu îndrăznesc să raporteze agresiunea.

CNCD a dat o hotărâre prin care sancţiona caracterul discriminatoriu al declaraţiilor expertului criminalist:
“Efectul stereotipului promovat de reclamat este crearea unei temeri pentru femei de a recunoaşte un viol sau alte agresiuni fizice, ceea ce duce la nepedepsirea vinovaţilor, dar şi la crearea sentimentului de dezvinovăţire, mai mult, de impunitate pentru persoanele violente. Acest efect nu ajută prevenţia, ci persoanele care comit violenţe. Nu ajută nici victimele agresiunilor, ci îngreunează situaţia lor, prin modul în care sunt percepute în societate”.

Prin includerea violului în legea medierii se dă încă un semnal de permisivitate faţă de o faptă penală gravă şi i se creează violatorului condiţii legale să scape de pedeapsă. Statul validează ideea conforma căreia violul poate fi cumpărat, iar suferinţa victimelor tranzacţionată.

Luna aceasta, vicepreşedintele Consiliului Medierii, dl Zeno Şuştac, a declarat: “De multe ori violul este folosit ca modalitate de şicanare pentru a leza imaginea celui acuzat”. Un alt mediator, Pepi Mustăţeanu, într-o discuţie pe facebook în care încerca să argumenteze favorabil această lege, a declarat în calitatea sa de mediator: “… ce facem când autorul violului este soţul victimei? Destramăm familia condamnând soţul? Ce facem când plângerea de viol este obiect de şantaj al prostituatei neplătite? Ce facem când plângerea este un moft al logodnicei pentru a obţine căsătoria? Să condamnăm toţi bărbaţii împotriva cărora s-a depus o plângere de viol? Sau să îi ardem pe rug?”

Aceste declaraţii sunt foarte grave. Demonstrează mentalitatea defectuoasă cu care sunt înzestraţi cei ce vor ajunge să medieze inclusiv cazurile de agresiune sexuală. Arată prejudecăţile sexiste, o totală lipsă de consideraţie pentru suferinţele victimelor, acordarea încrederii din oficiu agresorului şi suspiciunea automată faţă de reclamantă.

De ce statul consideră necesar să le pună pe victime să vină în contact cu astfel de persoane? Victimele nu au nevoie de o povară birocratică în plus, nu au nevoie să stea în faţa unor mediatori nepregătiţi şi, cel mai probabil, ne-simpatetici sau chiar ostili intereselor lor.

Cerem eliminarea violului din Legea Medierii. Medierea nu face decât să perpetueze mentalitatea că aceste fapte nu sunt atât de grave, că se poate cădea la pace cu agresorul, că agresorul îşi poate cumpăra libertatea şi poate continua să agreseze nestingherit.

Solicităm înfiinţarea de centre de urgenţă pentru victimele violului şi formarea unui personal specializat în problematica agresiunilor sexuale care să acţioneze în interesul victimelor, prin consiliere psihologică şi consiliere legală.

Cerem ca statul să transmită un semnal de toleranţă-zero în ceea ce priveşte cazurile de viol şi violenţă sexuală. Aşteptăm de la statul român o poziţie clară şi asumată: violul este o crimă.

Singurul vinovat al acestei crime este violatorul. Violatorul trebuie pedepsit în orice context şi în orice circumstanţă.

Sursa: aici.

Pentru protestul din Timişoara, informaţii aici.

**************************

Câteva detalii interesante

Cine poate deveni mediator?
Oricine are studii superioare (de orice fel), vechime în muncă de 3 ani minumum (orice fel de muncă), urmează cursurile de specialitate ce durează 14 zile (şi costă în jur de 4000 lei) şi obţine acreditarea (contra unei taxe de 880 lei) de la Consiliul de Mediere.

Din cine este format Consiliul de Mediere?
Din patroni de firme ce organizează – aţi ghicit – cursuri de formare.

Cine e preşedintele Consiliului?
Dorin Valeriu Bădulescu, mediator el însuşi, organizator de cursuri şi consilier judeţean PNL în Buzău.
Alina Gorghiu, iniţiatoarea modificării legislative şi cea mai înfocată susţinătoare, este, pe lângă parlamentar PNL, mediator.
Petru Mustăţeanu, menţionat mai sus, este şi el avocat al medierii. Fost membru PSD, actualmente PNL.

297 comentarii la “Protest împotriva includerii violului în noua Lege a Medierii


 1. 1
  Raj lt.rez.:

  Sunt primul la postat. In sfarsit, sunt si eu primul la ceva. Am citit si acum rumeg. Cum sa fii mediator dupa un curs de 14 zile ? Mai unul prin vecini cu liceul la fefe si doua facultati ,din alea de dai banu si iei diploma. Chestia e ca ne streseaza cu Gutza al lui si cu Adi Copilu Minune. Mi-a zis odata ca, va sta de vorba cu mine numai cand voiu avea doua facultati. Ma uitam la el sa vad daca glumeste sau vorbeste serios. Vorbea serios. I-am zis sa se duca in scuzati expresia. Cu Alina Gorghiu am stat de vorba vo juma de ceas cand a venit cu referendumul. I-am pupat mana, ca mi-a intins-o. La toti ne-a intins mana sa i-o pupam


 2. 2
  Raj lt.rez.:

  Ce fatza am ! Imi vine sa ma pup mereu …


 3. 3
  Nora:

  😆
  S-o fi crezut Kate Middleton. 🙄


 4. 4
  Nora:

  Mie mi se pare incredibil cum o femeie a iniţiat aberaţia asta. Din ce-o fi făcută Alina Gorghiu? 🙄 Tablă? Plastic? Swarovski?


 5. 5
  Raj lt.rez.:

  Sa inteleg ca medierea te absolva de inchisoare ? Ar fi absurd. Pe timpul lui Ceasca, daca ,,, cadeai la intelegere cu violatorul sa te ia de nevasta, nu mai aveai treaba cu legea. Dna Nora: mi se pare mie sai Kate aia e foarte calculata, rece, stie ce are de facut in viata, bla, bla ? De ce mi se pare mie asa ? Imi placea de Ledi Di. Era umana


 6. 6
  Raj lt.rez.:

  Din laba, scuzati expresia, Dra Nora. Dar daca eu o violez pe dumneaei, tot ea se poate automedia la o adica ?


 7. 7
  Raj lt.rez.:

  Iar au venit finii. Sper sa nu mai fie cazul do mediere, ca i-am mai mediat si acu vo 3 luni. Astia is cei mai recenti. Nu lasa niciunul de la el. Ra ca cica sa se lase el de fumat, de parca,,, cand l-a luat nu era fumator. A fumat finul la mediere trei tigari ca avea draci. Eu i le oferisem . Asa dadracu. Si doar nu fumeaza in casa, nici in balcon, ci pe la coltu blocului. Debordeaza dedraci fina, dar tot mi-e draga. O mai ia nevasta-mea, o mai invata sa fie rabdatoare, ca si ei i-a fost greu cu nebunul ei (adica cu mine), dar a lasat de la ea


 8. 8
  Costelus:

  Cu riscul de a lua suturi in fund zdravene, intreb totusi daca medierea in cazul reclamatiilor de viol e obligatorie pentru victima sau nu.


 9. 9

  hm… subiect tare…
  presimt că se lasă cu capete sparte. 🙂


 10. 10
  Raj lt.rez.:

  Pai sda-mi pun ceaunul in cap…


 11. 11
  junghiul:

  Tudorel Butoi,Zeno Şuştac,Pepi Mustăţeanu ș.a.m.d.


 12. 12
  Raj lt.rez.:

  Dar ce-o fi cu Danny ?


 13. 13
  Raj lt.rez.:

  Dar OLamicu ?


 14. 14
  Raj lt.rez.:

  Dar tiganca aia de Nastasia ?


 15. 15
  junghiul:

  Să (mai) vedem ce spune Legea ?

  http://loltheists.com/?p=780


 16. 16

  nu este obligatorie, Costeluş.


 17. 17
  Nora:

  Costeluş, medierea nu e obligatorie, şedinţa de informare asupra medierii e.
  Dar aberaţia cea mai mare e însăşi posibilitatea să se ajungă la mediere în caz de viol. Sau de orice altceva ce intră sub incidenţa dreptului penal.

  Andreea, eu speram ca aici măcar să avem unanimitate. Da. ştiu că avem fani ai lui Butoi printre noi. 👿 Dar nu cred că cineva poate contesta faptul că includerea violului pe lista “conflictelor” ce se pot stinge prin mediere e o aberaţie.


 18. 18
  Nora:

  Da, Junghiul, au oamenii ăştia nişte nume… După chip şi asemănare.


 19. 19
  Nora:

  Da, Raj. Medierea te poate scăpa de închisoare.

  Despre Kate nu ştiu ce să spun, n-o cunosc :P. Şi ce e aşa rău să ştii ce vrei în viaţă? 😀
  Şi mie-mi plăcea de Lady Di.

  Olguţa Vasilescu nu-i frumoasă. Mă rog, nu după gustul meu. Iar de bun-gust nici nu mai discut.


 20. 20

 21. 21

  Mda, este o lege cam de dreapta. Care ii avantajeaza pe patroni adica. Stiu si eu, poate dreapta sa insemne si altceva. Oricum si pana acum in foarte multe cazuri a fi secretara presupune implicit si acceptarea avansurilor patronului, directorului, etc. Sau asistenta. Hai imaginati-va care e viata unei asistente care-l refuza pe profesor sa zicem. Sau chiar si a unei studente. Parca era totusi si o lege despre hartuire? Nasol! La Iasi nu se protesteaza? Ca nu pot veni la Bucuresti.

  Vorba lui Labis, “Lemn roş de tisă, am avut o fata…”. Cine poate, sa scape de tara asta de imbecili. Iar cine nu, sigur sa protesteze. Dar de-abia in cazuri de astea ar trebui protestat cu saptamanile. Si sanctionate drastic la vot partidele care vin cu asemenea idei nesimtite.


 22. 22
  Nora:

  Andreea, nu am aflat nimic nou de acolo.


 23. 23

  păi, tu nu, că te-ai documentat înainte, presupun…


 24. 24
  Nora:

  Şi da, Dănileţ m-a cam dezamăgit de data asta. Singurul argument adus în favoarea acestei popularizări subite a medierii e acela că instanţele sunt aglomerate şi hai, să nu mai aibă atât de muncă. Se speră la o scădere cu 16 la sută a dosarelor.

  Tudorina are dreptate în tot ce spune. Nu fac decât să pună o piedică în plus în obţinerea unei condamnări.

  Da, e adevărat, de multe ori victimele retrag plângerea şi “cad la pace” cu agresorul şi fără mediere. Dar nu e culmea ca însuşi statul să ajungă să sprijine ceva bizar, precum ideea cumpărării libertăţii?

  Şi nu e şi mai bizar că, dacă invidivul recidivează după că a fost “scăpat” prin mediere, asta nu constituie o circumstanţă agravantă pe motiv că n-a fost declarat vinovat prima dată?


 25. 25

  eu am o problemă, în primul rînd, cu toată afacerea asta cu medierea. dacă aş fi sigură că e pe mîini bune, mai că aş accepta şi cazul violului. mă gîndesc că nu toate violurile sînt 100% violuri. cred că înţelegeţi ce vreau să spun. există violuri 10 %, 50%… etc. dacă îmi imaginez în locul mediatorului un fel de duhovnic-psiholog, lucrurile pot merge şi spre bine, nu neapărat spre rău.

  dar cînd mă gîndesc că rezolvarea trebii se rezumă la o cifră -- mai mare sau mai mică -- deja totul mi se pare o farsă cinică.

  nu ştiu cum e în alte ţări. cele două săptămîni de cursuri sînt o perioadă de timp hilară, după mine. faptul că oricine (cu studii superioare) poate încerca să facă asta -- la fel. cred că e de tot rîsu-plînsu. nu m-aş apuca să mediez nici între doi vecini care şi-au inundat apartamentele, după două săptămîni de studiu. poate după doi ani. asta, da, mi se pare o cifră rezonabilă.

  am înţeles ideea cu decongestionarea justiţiei, biata, dar am senzaţia că totul s-a făcut pe genunchi.


 26. 26
  Costelus:

  Nu stiu Nora, informare nu inseamna influentarea victimei de a cadea la pace cu violatorul. Oricum mi se pare ceva minor, o greseala de formulare. O virgula daca vrei.


 27. 27
  Ana:

  Ce e de discutat aici? Ceea ce cade sub incidenţa Codului Penal este nemediabil sai i(re)mediabil. Cuvântului ăstuia i-ar sta bine pe o pancartă.

  VIOLUL ESTE I(RE)MEDIABIL!

  Iniţiatoarea proiectului nu merită să discutăm despre ea; nu prezintă atâta interes; e o apoximativă, o biată. Da, ştiu, aflată într-un loc unde poate iniţia proiecte legislative. Asta este însă o altă discuţie; nu face să divagăm; n-ajungem nicăieri.

  Nora&Raj,

  Şi mie, de Diana. Kate este o lady. Foarte bună alegere a lui Will. Mă rog, până acum. (Nora, Kate poartă cercei cu ametiste verzi.)


 28. 28
  Costelus:

  “dacă invidivul recidivează după că a fost “scăpat” prin mediere, asta nu constituie o circumstanţă agravantă pe motiv că n-a fost declarat vinovat prima dată”

  Pai daca a scapat, inseamna ca plingerea a fost retrasa si deci individul nu are nici macar cazier. Dar asa se intimpla in toate cazurile.

  Nora, sa ma scuzi, exagerezi acum. Uite, de ce nu protestati impotriva faptului ca Butoi inca e in functie, platit tot din bani publici? Va luati de toate chichitele dar ignorati chestiile majore. Da, Otopeniul si celelalte cazuri mentionate ar fi categoric motive de protest serios, nu niste virgule in nu stiu ce lege sau proiect!


 29. 29
  Nora:

  S-a protestat şi atunci, Costeluş, când cu Butoi. Dar nu au fost îndeajuns de numeroşi protestatarii cât să conteze pentru cineva

  Nu pricep cum de nu vezi care e problema, de fapt: VIOLUL NU POATE FI MEDIAT!
  Nu e ca o ceartă pe moştenire, ca nişte datorii neachitate etc etc.
  Victimele oricum nu depun plângeri sau depun şi le retrag în urma intimidărilor de tot felul. “Şansa” pe care o oferă legea e o intimidare în plus.

  Andreea: nu, nu prea pricep cum e cu violul 10 la suta, sau 50, sau 33. Ştiu doar că există viol, viol în grup, viol cu sinuciderea victimei, viol cu perversiuni. Le dai procente şi ăstora?


 30. 30
  Nora:

  Şi cum dracu’ să nu fie o influenţare când victima e “informată” de mediator? Mediator care are tot interesul să se ajungă la mediere. Ca să nu mai vorbesc de cât de pregătiţi sunt mediatorii să trateze cu aşa ceva.

  Din câte am citit, în Italia a mai existat o astfel de iniţiativă, dar a fost retrasă pe motiv că blochează accesul individului la actul de justiţie.


 31. 31
  Nora:

  Costeluş, dacă tu ai impresia că aici e vorba de o virgulă înseamnă că eşti un mare dobitoc! Pa!


 32. 32
  Nora:

  Şi mai e o chestie pe care pare să n-o observe nimeni. Sistemul de justiţie nu trebuie să apere numai victima directă (femeia violată), ci şi societatea (pe mine, pe Ana, pe Edle, potenţiale victime). În loc să încurajeze asta (prin condamnarea agresorilor), sistemul vine cu o lege care uşurează rămânerea lor în libertate.

  Nu e cu adevărat bolnav statul ăsta?


 33. 33
  Costelus:

  S-a protestat pe dracu, cu Otopeniu’ a zis cineva ceva?

  Da ma, violul nu poate fi mediat, dar acuzatia nefondata de viol poate. Si oricum victima trebuie sa aiba dreptul sa refuze orice mediere si orice informare, iar lucrurile sa decurga tot asa ca pina acum. Asta e singurul lucru gresit in legea aia, cu informarea obligatorie.


 34. 34
  Nora:

  Şi de unde ştii tu că e nefondată dacă nu se mai continuă investigaţia? Citeşti tu-n zaţul de cafea? În frunzele de ştevie?

  Nu, Costeluş. MAREA PROBLEMĂ E CĂ SE POATE MEDIA CEVA CE INTRĂ SUB INCIDENŢA PENALULUI. Eşti bâtă, lemn, tufă.

  Că nu e vorba numai de viol. Şi de vătămare corporală, şi de tot felul de alte agresiuni.


 35. 35
  Costelus:

  Statul e bolnav in primul rind pentru ca lasa liberi indivizi cercetati pentru 6 violuri, ca nu sint suficiente probe si dureaza testul ADN. Da, de aia e tare bolnav statul. Da, pentru asa ceva ar trebui sa protesteze toti, nu pentru o lege scrisa in graba.


 36. 36
  Nora:

  Să presupunem că te bate unul măr. Cădeţi la pace. Îţi plăteşte 3000 de euro şi renunţi la proces. Mediatorul îşi ia salariul, toată lumea e fericită. Mâine mă bate pe mine. Un individ care ar trebui să fie în puşcărie. Un individ care a fost aproape de instanţă, dar pe care tu ai decis să-l laşi să scape.

  Poţi aduna doi cu doi?


 37. 37
  Nora:

  Legea e tâmpită cap-coadă. Nu că e scrisă în grabă.
  Şi da, legea asta îl va ajuta să scape fix pe ăla cu 6 violuri, mult mai uşor ca până acum.


 38. 38
  Costelus:

  Sint sigur ca se puteau media si pina acum fapte care intrau sub incident penalului.


 39. 39
  Nora:

  Danileţ aşa susţine, eu nu auzisem. Şi dacă se putea, tot o anomalie e şi trebuie să se renunţe la asta.


 40. 40
  Costelus:

  Ai dreptate si tu, dar fara plingere nu poti condamna asa, din oficiu. Daca victima isi retrage plingerea, asta e.

  Daca vrei sa stii, bunicul meu i-a rupt unuia oasele cind s-o imbatat si i-a dat multi bani aluia sa-si retraga plingerea.


 41. 41
  Nora:

  Costeluş, îmi răcesc gura de pomană cu tine. Spusei deja, în pizda mă-sii, că se “mediau” şi până acum. Dar e una când o fac oamenii, între ei, la “negru”, şi alta când statul sprijină făţiş asta. Şi toate astea ca să-şi ia firmele alea nişte bani pe nişte cursuri de doi lei. De la bunicul tău n-am aşteptări. De la legislativ, da.
  Dacă, bat în lemn, aş păţi aşa ceva şi mi-ar spune un imbecil, în starea de traumă în care mă aflu, că e musai să mă informeze un alt idiot în legătură cu cum aş putea să iert animalul şi cât aş putea cere pe iertarea mea, cred că l-aş face bucăţi cu mâinile mele. Asta sau aş cădea într-o cruntă depresie. Şi violată, şi umilită de lege.


 42. 42

  lumea în care trăim, Nora, nu e o lume alb-negru. oamenii nu sînt fie buni, fie răi. lucrurile sînt foarte complicate şi sexul e foarte complicat şi există relaţii bolnave în care ce din afară e văzut ca viol, dinăuntru e norma şi obişnuitul. la fel şi bătaia şi răzbunările şi minciunile şi toate cele… sînt sigură că există destule femei care habar n-au pe ce lume sînt şi dacă au vrut sau n-au vrut şi dacă iubesc sau nu iubesc şi tot aşa, mai departe.

  nu toate violurile din lume au ca victime şcolăriţe cu fustiţă albă şi ca agresori, monştri inumani.
  în fine, tu eşti aşa cum te ştim, o luptătoare şi nu e rău că exişti. 🙂


 43. 43
  Costelus:

  Bine ma, poate c-o sa iasa copy-paste sau alt bou sa spuna ca se va elimina medierea pentru viol. Bun, si, veti fi multumite? Violatorilor li se va drumul in continuare ca nu sint probe suficiente, sa futa alta gaina/gisca/capra/pizda (cam asa vorbesc politistii).


 44. 44
  Nora:

  Andreea, lumea nu e alb-negru, de acord. Dar legea? Legea, Andreea? Hai că tu erai aia cu adevărul mai presus de orice.
  Or, dacă una ajunge să depună plângere, eu îi acord prezumţia că ştie despre ce vorbeşte. Şi hai să nu ne temem de drobul de sare. Voi începe să gândesc ca tine când voi vedea că avem bărbaţi condamnaţi pe nedrept. Dar eu nu văd asta, Andreea. Şi nici statistica n-o vede. Eu văd şiruri lungi de femei amărâte, intimidate de bărbaţi, fie că sunt soţi, poliţişti sau şefi. Văd ţşpe cazuri de femei omorâte în bătaie, Andreea. Femei bătrâne violate. Femei tinere. Copii maltrataţi. (chiar, n-or băga ăştia mediere şi-n caz de incest? Că poate pentru copilul ăla e regulă, normă şi obişnuit şi cine suntem noi să spunem din afară?)


 45. 45

  da… adevărul…
  şi dacă ăla de te violează, Nora, nu e Omul Negru, ci e un iubit de acum 10 ani, care nu te-a uitat şi -- acu afli -- are o tumoare pe creier şi o să moară-ntr-o lună şi nu judecă limpede şi e vai de mama lui… scuzaţi macabroşenia.

  de asta am spus eu că sînt violuri şi violuri. eu greşesc, probabil, cînd înţeleg prin mediere, ÎNŢELEGERE, PUR ŞI SIMPLU. am mai spus, partea cu banii e groaznică, da.


 46. 46
  Nora:

  Costeluş, o aberaţie în plus nu scuză o alta. Dar deh, tu ai o logică specială.

  Da, exact aşa vorbesc poliţiştii. Şi legile de felul ăsta îi încurajează s-o facă în continuare.

  Mi se urcă sângele la cap când îl citesc pe ăla care zice că o condamnare a soţului pentru viol destramă familia! Deci, nu violul o destramă, ci condamnarea! Jesus!


 47. 47
  Ana:

  Nora,

  Sunt praf de oboseală. Iartă-mă. Dacă are vreo importanţă, vreau să ştii că tot ce ai scris în legătură cu acest subiect ar fi putut ieşi absolut identic şi din capul meu.

  Pe scurt, sunt sută la sută de acord cu absolut tot ce ai spus.

  Iertare-mi cer pentru că nu sunt în stare să particip acum la discuţie.

  Andreea,

  Mă trăsneşti pe alocuri, dar precedentul creat acum ceva vreme nu-mi permite să mă şi mir.

  All,

  Noapte bună!


 48. 48
  Nora:

  Andreea, medierea nu înseamnă decât BANI. Iar iubitul care nu judecă limpede probabil poate beneficia de nişte circumstanţe atenuante. Sunt sigură că există menţiuni privitoare la cei lipsiţi de discernământ în lege.

  Şi, aşa cum am subliniat deja, când vine vorba de agresiuni, chestiunea nu mai e doar între doi oameni, principial vorbind. Ci priveşte întreaga societate.

  Pe bune, nu te-ar panica gândul că un violator este eliberat doar pentru că plăteşte? Te-ai simţi apărată de justiţie?


 49. 49
  Nora:

  Ana: stai liniştită. Sunt în formă! 😆


 50. 50
  Nora:

  Plus că, dacă te podideşte clemenţa pentru violatorul cu tumoră pe creier, poţi să-ţi retragi plângerea. Ca şi până acum. N-ai nevoie de medierea asta pe care vor ăştia să o bage pe gâtul victimelor violate de toţi, cu sau fără tumori pe creier.


 51. 51

  ei, Ana, trăsnirea e reciprocă, de multe ori…

  Nora, depinde de caz, dar nu stau eu să aflu ce şi cum… mult mai neliniştită mă simt cu Ponta liber, de pildă.


 52. 52
  Costelus:

  Din tintar armasar. Lumea a ales sa faca mare caz de ceva minor si sa taca milc in cazurile grave gen Otopeni.


 53. 53
  Costelus:

  “mult mai neliniştită mă simt cu Ponta liber, de pildă”

  Da, exact, un hot dovedit conduce o tara.


 54. 54
  Costelus:

  Auzi Nora, dar daca tot tu esti informata bine, ce prevede legea in cazul in care victima nu doreste nici un fel de informare sau mediere? I se anuleaza plingerea? Daca nu, vorbim chiar degeaba. Daca da, e intr-adevar aberant.


 55. 55
  Nora:

  Minor e în capul tău, Costeluş. În capul meu ideea că cineva îşi cumpără libertatea PRIN LEGE e gravă. Rău de tot.

  Eu tot cred că tu nu pricepi, pur şi simplu. Ceva nu face contact acolo.


 56. 56
  Costelus:

  Cineva isi cumpara libertatea cu acordul victimei. Daca victima accepta, ce te doare pe tine capul? Educa victima, n-ai decit!


 57. 57
  Nora:

  PRIN LEGE O CUMPĂRĂ! Repet şi scriu cu majuscule. Doar, doar s-o strecura ceva prin micile fisuri.
  LEGE care trebuie să mă apere şi pe MINE, nu doar pe cea violată.

  Informarea e obligatorie, nu însă şi sancţionabilă (aici e o aberaţie a lor, probabil trebuie să corecteze într-un sens sau altul). Şi dacă refuză medierea, dosarul urmează cursul normal. Cum dracu să i se anuleze plângerea?!!!!

  Da, vorbim degeaba. EU vorbesc DEGEABA cu TINE. Eşti surd şi orb. Ca de obicei.

  Andreea: da, bine, putem face comparaţii de-astea la nesfârşit. Dar au vreun sens? Sunt rele mari, rele mici, rele în tot felul de sisteme. Hai acum să acceptăm ciuma bubonică pe motiv că oricum suntem surzi de-o ureche şi avem şi-un picior amputat, iar aseară ni s-a tăiat şi maioneza. Ce draci de logică e asta?


 58. 58
  Edle:

  Eu nu gasesc deloc scuzabile motivele astea. Nici ca violatorul ar fi un fost iubit, nici ca ar avea o tumora. Traumele raman aceleasi. 🙁


 59. 59
  Nora:

  Nici eu. Hai cu tumora, să zicem că e nebun de-a dreptul. Dar la mine, dacă ar fi un fost iubit, ar fi o circumstanţă agravantă, nu atenuantă. Ca şi la violul între soţi.


 60. 60
  Costelus:

  Nora, de ce te bagi tu in borsul altora? Nu le incalci libertatea? O victima poate deci refuza orice informare si mediere si dosarul urmeaza cursul normal. Alta victima poate accepta medierea si poate primi niste bani sau iarasi dosarul poate continua. Nu prea vad ce-i rau aici.

  Esti extremista cind vine vorba de astfel de lucruri.


 61. 61
  Costelus:

  “Dar la mine, dacă ar fi un fost iubit, ar fi o circumstanţă agravantă, nu atenuantă”

  Despartirile au fost cu tigai in cap si cu “boule, idiotule, cretinule!”? 😀


 62. 62
  Nora:

  Hai s-o iau ca pentru retarzi. Mai explic o dată.

  1. Eu cred că violatorii trebuie condamnaţi.

  2. Eu cred că e cam greu să fie condamnaţi violatorii dacă nu se ajunge la proces.

  3. Eu cred că statul trebuie să încurajeze deschiderea de dosare, investigaţii, nu închiderea lor pentru că statul e responsabil de siguranţa tuturor. Deci, victima trebuie să fie canalizată în direcţia asta.

  4. Eu cred că dacă-i dai victimei şansa medierii, vom avea mai puţini violatori condamnaţi.

  5. Eu cred că dacă avem mai puţini violatori condamnaţi, avem mai puţină siguranţă.

  6. Eu cred că statul care promovează iertarea violatorilor prin cumpărarea libertăţii este un stat criminal. Şi deschide o cale tare periculoasă: se va ierta orice. Contra bani, desigur. Şpaga legalizată.

  Dacă tu, Costeluş, nu pricepi nici acum, atunci cred că nu exişti. Cred că eşti un tufiş!


 63. 63
  Nora:

  Tu eşti idiot? Nu e doar borşul lor!


 64. 64
  Nora:

  Şi mai termină cu glumele astea de Vacanţa Mare.


 65. 65
  Costelus:

  Statul nu trebuie sa incurajeze deschiderea de dosare nefondate. Hai ma, chiar n-ai auzit vreun caz cu “daca nu-mi dai atit ma duc la Politie si zic ca m-ai violat?”. Eu repet, nu cred ca legea aia nenorocita promoveaza ceva si sint surprins ca va agatati asa tare de ea si nu de niste cazuri extrem de grave. Otopeni de exemplu, cind statul care trebuia sa aplice legea (si e platit pentru asta) pur si simplu a ignorat-o.


 66. 66
  Danny:

  Da, sunt de acord cu Protestul impotriva includerii violului in noua Lege a Medierii. Sunt pentru legi dure impotriva violului, de fapt, impotriva a tot ce este rau in aceasta societate bolnava, patronata de un stat bolnav de 23 ani. Acest stat mafiot vrea sa scoata bani din orice, chiar si din aceasta mediere. Va urma sa scoata bani si din modul in care se face dragoste, si din faptul ca unii sunt credinciosi, iar altii atei( taxa pe credinta) si din aerul pe care-l respiram cand mergem pe strada. Totul se rezuma la bani, statul ignora orice gest ce aduce atingere demnitatii umane.

  Nora, te duci la protest? Tare sunt curios sa vad daca societatea civila exista, daca se face simtita prezenta ei si, mai ales, daca este eficienta.


 67. 67
  Nora:

  Eşti tufiş!
  Şi am încheiat! Dacă n-ai priceput nici explicaţia “for dummies”…


 68. 68
  Nora:

  Da, Danny, bineînţeles că mă duc.


 69. 69
  Nora:

  Şi nu, nu cred că vor veni prea mulţi. Pe pagina evenimentului îşi anunţaseră participarea 900 de oameni. Din experienţe similare, apar vreo 10 la sută din ăia care susţin că vin. Nu ştiu de ce dracu spun oamenii că participă şi apoi, n-o fac. Îi obligă cineva?!


 70. 70
  Daria:

  Nora, Norița, Noricica!


 71. 71
  Nora:

  Şi eşti şi misogin! Crunt m-ai enervat! De unde ştii tu, deşteptul lui peşte, câte sunt fondate şi câte sunt nefondate? Dar legat de violurile crunte care nu sunt niciodată raportate de ce nu deschizi gura, patriarhule?

  Semeni leit cu poliţiştii ăia, eşti bucată ruptă din Butoi. Aceleaşi căcaturi perpetuate pe aici. Acelaşi misoginism stătut. Eu vorbesc de viol, tu vii cu bălării, cu bârfe, cu cancanuri. Cu hăhăiala specifică.

  Hai, nu o bagi pe aia cu “hai, domne, că i-a plăcut! Că şi aşa n-o futea nimeni!”?


 72. 72
  Danny:

  E foarte bine ca te duci. Cred ca vor veni cca. 100 oameni.

  De ce nu vin? Din comoditate, din indiferenta, se merge pe ideea ca “lasa, ca se duce Gherghina in locul meu”, cu alte cuvinte, dintr-o mentalitate paguboasa inradacinata la acest popor de secole, din lipsa de simt civic. Asta e realitatea.


 73. 73
  Costelus:

  Sint exact ce vrei sa vezi tu. Sa ma faci pe mine Butoi ca am zis ca nu mi se pare nimic exagerat in legea aia e cam mult. Violator in serie nu-s?


 74. 74
  Edle:

  Nora, daca e nebun, cu atat mai mult nu are ce cauta liber pe strazi.

  Iar faptul ca mai are nu stiu cat de trait nu ii da dreptul sa-mi distruga mie (sau tie) viata. Nu, nu am niciun dram de mila in cazuri din astea.


 75. 75
  Nora:

  Dacă e lipsit de discernământ şi declarat ca atare de un specialist, atunci nu cred că primeşte regim de detenţie obişnuit, Edle. Asta voiam să spun.

  Costeluş, da, bine, cu mine nu mai ai ce discuta pe acest subiect.

  Daria: ce e? Te-am deranjat cu ceva?


 76. 76
  Costelus:

  Nu ma, nu vorbesti de viol, vorbesti de o chichita legislativa. Ca daca veneai si spuneai ca te duci sa urli ca 7 violatori sint cercetati in libertate, nu ziceam nici pis.

  Pe bune, prea esti agitata. Cum ramine cu vederea bicolora, daca am ceva rezerve (o exagerare, dar hai) fata de opinia ta, inseamna ca-s idiot, misogin etc? Cine nu0i cu noi e impotriva noastra.


 77. 77
  Nora:

  Uite ce zice cineva, la postarea dată de Andreea:

  Fragilizarea extremă a victimei, riscul de recidivă constatat statistic in multe cazuri, precum si riscul banalizarii unei crime de o violenta extremă, distrugătoare de personalitate si care lasă deseori sechele de neșters au făcut ca violul să fie inclus printre crimele grave, cele premeditate, precum terorismul, crime ce nu pot fi negociate in afara tribunalului. -- e vorba despre Belgia.

  Găsiţi articolul întreg aici:http://www.europalibera.org/content/article/24885149.html


 78. 78
  Daria:

  nu. voiam să-ți spun că ți-am trimis un email. să nu te superi


 79. 79
  Nora:

  Costeluş, tu nu pricepi, pur şi simplu. Despre ce dracu’ vrei să vorbim? N-avem despre ce. Îţi permiţi să bagatelizezi fără să înţelegi şi, mai mult, nu faci măcar efortul de a citi ce ţi se spune. Te-ai dus să citeşti de la linkul ăla? NU! Altfel n-ai mai fi susţinut, consumându-mi mie timpul şi răbdarea de-a-n pulea, că informarea nu e obligatorie.

  Scuze, dar rezerva mea de energie în ceea ce te priveşte s-a epuizat.


 80. 80
  Edle:

  Nu cred nici eu, dar nici in libertate nu mai e, nu? E internat intr-un spital de psihiatrie, banuiesc. Sau cum e in Romania?


 81. 81
  Nora:

  Internat, da. Cum e şi firesc.

  Că asta nu pricepe eminenţa costeluşiană. Că violatorul e problema tuturor, nu doar a victimei directe.

  Cum zic şi ăia în articolul despre tranzacţia penală belgiană.


 82. 82
  Nora:

  Daria, da, am văzut.


 83. 83
  Daria:

  și…o să faci ce te-am rugat? 🙄


 84. 84
  Costelus:

  Bun ma, se va scoate informarea aia obligatorie, ce, asta va rezolva toate problemele? Mergi tu mai linistita pe strada?

  Din cite stiu eu violul se poate negocia in afara tribunalului in multe tari civilizate. Ca e imoral si incorect, da, categoric.


 85. 85
  Nora:

  Nu. Ţi-am şi răspuns.


 86. 86
  Costelus:

  Auzi, mai termina si tu cu ironiile. Ce sa spun, am indraznit s-o contrazic pe Maria Sa.


 87. 87
  Nora:

  Tu chiar nu meriţi atenţie. Trebuie să fii ignorat. Nu atâta timp cât n-ai bunul-simţ de a citi ce scriu pe aici de ore. Şi ce-a scris şi Ana.

  PA!


 88. 88
  Nora:

  Tu nu m-ai contrazis cu nimic. Tu eşti pe câmpii. Reciteşte de 10 ori, doar-doar!


 89. 89
  Costelus:

  Da, am citit tot ce s-a scris pe aici. Si ce a scris Andreea, nu doar tu, talibano.


 90. 90
  Nora:

  Zău? Atunci ori ţi-a scăpat asta: MAREA PROBLEMĂ E CĂ SE POATE MEDIA CEVA CE INTRĂ SUB INCIDENŢA PENALULUI. (pe care am scris-o şi cu majuscule), ori ai grave lacune de înţelegere a textului scris.

  Că dacă citeai şi pricepeai, nu mai veneai cu aberaţia asta: Bun ma, se va scoate informarea aia obligatorie, ce, asta va rezolva toate problemele? când eu spusesem, REPETAT, că problema cea mai mare nu e că e informarea aia obligatorie, ci că există o aşa abominaţie precum medierea în caz de viol.

  Vezi, şi tot tu te superi!


 91. 91
  Costelus:

  DA MA, E GRESIT!

  Dar nu cumva exact la fel era si pina acum?

  Si esti sigura ca in lume nu se pot retrage acuzatiile de viol in urma negocierilor intre parti?


 92. 92
  Nora:

  Jesus! Citeşte dracu’ şi nu-mi mai consuma timpul de pomană! De ce dracu’ pentru tine trebuie să spun acelaşi lucru de 3 ori?!


 93. 93
  Seva Tudose:

  „includerea violului în legea medierii ” :mrgreen:
  „se dă încă un semnal de permisivitate față de o faptă penală gravă și i se creează violatorului condiții legale să scape de pedeapsă” 🙄

  CU O SINGURĂ CONDIȚIE I-AȘ DA O SENTINȚĂ MAI SCURTĂ DACĂ VOLUNTAR ESTE DE ACORD CU„CHEMICAL CASTRATION”
  CASTRAREA 😆

  și l-aș pune în penitenciarul de maximă supraveghere împreună cu cei mai feroce criminali,cei care de regulă nu au scrupule,dacă este cur de fată ori de băiat 😆


 94. 94
  Seva Tudose:

  Of,au fost mii și zeci de mii de cazuri când victima unui viol s-a sinucis în urma acestei dezonorări trupești
  …au fost cazuri în lume când victima a fost omorâtă de către familie ptr.restabilirea onoarei…

  cum poate cineva să aducă în discuție la masa rotundă ori dreptunghiulară,negocierile unui viol ?


 95. 95
  Costelus:

  Seva, in multe tari din lume se admite negocierea/medierea in cazul unui viol. Ca e gresit? Da, e gresit si sint permise tot feluri de abuzuri, si de o parte si de alta. Pe de alta parte insa, intr-un sistem in care o plingere pentru viol duce automat la o condamnare (a agresorului sau, daca nu, a victimei pentru sperjur), e posibil ca multe victime sa fie descurajate sa mai depuna plingere.


 96. 96
  Costelus:

  Da, Nora, am citit acum linkul pus de Andreea, intr-adevar nu mai e nimic de discutat. Medierea se face formal din 2008, neoficial din 1968, sint nenumarate cazuri in care functionarii statului refuza sa aplice legea, dar acuma s-au trezit Nora si alte feministe sa se ia de o chichita legislativa. Singura modificare introdusa de legea asta e informarea obligatorie, desi nu se prevad sanctiuni in cazul in care victima refuza informarea asta si procesul continua.

  Serios, parca sinteti copii!


 97. 97
  junghiul:

  Mezanplasul ăsta, cu vecinătatea dintre victimă , violator și o persoană cu patalama obținută după 80 de ore de studiu interactiv ,mă duce cu gândul la sintagma VIOLUL IMEDIAT.


 98. 98
  Jaco Pastorul:

  Costelus, Andreea,

  nu prea sunt in apele mele la ora asta, dar sa stiti ca sunt 100% de acord cu voi!


 99. 99
  Ana:

  All,

  VIOLUL ESTE NE(RE)MEDIABIL!

  E o crimă. Nu văd nimic discutabil în civil în cazul unei fapte penale. E ca şi cum explici apariţia vieţii pe pământ din punct de vedere ştiinţific, argumentând eminamente teologic.

  Din astfel de amestecuri nu iese altceva decât o harababură.

  Cazurile se supun legii, care este generală şi cuprinzătoare, şi aşa ia naştere cazuistica, nu invers. Adică, mai clar, nu adunăm, ca-ntr-un corpus de text folcloric, tot ce am auzit că se poate întâmla plus tot ce putem imagina, iar apoi dăm lege care să împlăpumeze toate astea. Nu este posibil aşa ceva; niciodată exemplele nu se vor termina, iar legea aia ar trebui modificată şi completată de mai multe ori pe zi.

  Deci: violul este o crimă, este tratată ca atare, iar în cadrul procesului se iau în calcul toate circumstanţele producerii crimei, la fel ca în cadrul oricărui altui proces, fir-ar.

  Apoi, să zicem c-avem un miliardar cu un anumit tip se sindrom maniacal: vrea să violeze; e plăcerea omului, fraţilor. Violează, ajunge la mediere, plăteşte obez, scapă. E, păi asta nu-i viaţă? Ia, mâine de la capăt. Bani are, de femei e plină lumea, medierea îl ajută să trăiască frumos (sic!). (Sigur că exemplul este unul extrem; bănuiesc că în cazul recidivei, medierea nu poate funcţiona.)


 100. 100
  Ana:

  Jaco,

  Mişto. 🙂 Apreciez.


 101. 101
  Jaco Pastorul:

  Ana, esti in balarii! Vorbesc asa ca o replica a tipului de discurs al Norei, nu ca mi-ar placea.
  Nimeni nu a zis ca nu e o crima. Si poti sa ai 1000 de miliardari, daca victima NU vrea sa medieze conflictul, nimeni nu o obliga.
  Documentati-va inainte de a deschide subiecte de astea. Totusi, dreptul nu e moda. Cel putin nu fiti atat de radicale si de sigure pe prostiile pe care le debitati. Mai bagati si voi un “mi se pare” sau un “eu asa cred” ca v-ar sta mai frumos.
  Probabil ca o sa revin cu detalii, in limita timpului disponibil.


 102. 102
  Jaco Pastorul:

  Ana, nimic personal, violenta mea verbala este ostentativa si vine ca raspuns la violenta Norei.


 103. 103
  Ana:

  În bălării? Hmm… nu e rău, dat fiind faptul că sunt vegetariană. Elegantă imagine! 🙂

  Însăşi propunerea de a ajunge la mediere în cazul unei crime este o imposibilitate dacă ne gândim la sănătatea unei societăţi. În cazul oricărui fel de crimă.

  Că “eu cred” este evident, nu trebuie şi exprimat ca atare. Nu sufăr de boala deţinerii adevărului absolut, precum ştii. Astea sunt opiniile mele.

  O victimă săracă poate fi convinsă de familie ori poate ea însăşi să ajungă la concluzia că banii ar fi salvatori în acel moment pentru ea şi familie. Dar trauma nu se vindecă niciodată cu bani, nici cu întreţineri plătite, nici cu hăinuţe colorate, nici cu pâine mai albă cu unt, nu cu margarină, ca înainte de viol.

  Nu voi folosi tonul tău, tocmai pentru a te face pe tine atent la diferenţă.


 104. 104
  Nora:

  Citesc şi mă crucesc.

  Am impresia că oamenii ăştia nu ştiu ce e ăla un viol. Or crede că e o “hârjoneală între îndrăgostiţi”. “Se mai supără omu’, i se mai întunecă minţile”, nu-i aşa, băieţi?

  Ana, nu. În caz de recidivă nu se întâmplă nimic. Milionarul chiar poate, teoretic, scăpa la infinit.

  Laura Ștefănuț: D-le Danileț, dar nu credeți că ar fi trebuit ca legea să prevadă pedepse mai dure (cu închisoare) pentru recidiva după mediere? Îmi dau seama că asta ar fi dificil din punct e vedere procedural, dar am înțeles că se practica în unele state.

  Cristi Danileț: Dacă victima își retrage plângerea, în urma medierii sau indiferent de ea, autorul scapă cu totul, nu se trece în cazier nimic. Deci dacă comite o nouă fapta, el este „curat”.


 105. 105
  Nora:

  Documentati-va inainte de a deschide subiecte de astea. Totusi, dreptul nu e moda. -wow, Jaco, ce ne-ai lovit aici! 😆

  Păi, ia să vedem. Se poate violul media prin lege? Se poate. Altceva nici nu-mi trebuie să ştiu ca să-mi dau seama de enormitatea acestei legi.

  Interesant că vreţi aplicarea justiţiei pentru corupţi, dar nu şi pentru violatori. Pe ăştia să-i iertăm cu bani, că “e şi ei oameni”, nu?


 106. 106
  Jaco Pastorul:

  Ce inseamna sa faci varza subiectele! Ce legatura are citatul tau cu legea medierii??? Cristi Danilet explica ca in CODUL PENAL nu exista (inca) recidiva in cazurile astea. Atata tot, nu spune ca e bine asa! Vrei ca legea medierii sa introduca recidiva??? Inseamna ca habar n-ai de diferenta dintre legea medierii si codul penal. Auzi, nu te mai baga in subiecte de astea, pe bune, ca-s tare complicate.


 107. 107
  Nora:

  Costeluş, dă exemplele acelor ţări. Că dacă-mi vii cu Iranul… sigur, se poate, dar aşa modele de legislativ îţi urez ţie.
  PS: având în vedere ţara în care locuieşti, te sfătuiesc să nu-ţi expui opiniile astea foarte originale privind violul într-un spaţiu public. S-ar putea să se uite ăia la tine ca la unul ieşit din grotele evului mediu.


 108. 108
  Nora:

  No shit. Jaco, mai citeşte o dată înainte să te inflamezi. E întrebat fix în acest context. Că doar nu vorbeau de codul fiscal.

  Vreau ca violul şi vătămarea corporală să fie scoase din legea medierii. Aia vreau. Chiar trebuie să repet ad nauseam ca să pricepeţi odată?
  Şi să mă scuteşti cu tonul ăsta că nu mă intimidezi.
  Singurii, în afară de iniţiatori, care iau apărarea acestei legi sunt mediatorii. Atât. Ah, şi Jaco şi Costeluş.


 109. 109
  Nora:

  De fapt, mai bine nu mi te mai adresa.

  Iată cum iese ca rahatul asupra apei tot misoginismul care fermentează în voi. Mi-e silă.


 110. 110

  azi noapte m-am gîndit că dacă l-ar apuca pe al meu să mă violeze (nu-mi imaginez situaţia, pentru că eu sînt întotdeauna extrem de… deschisă la subiect, dar na… ) poate mi-ar conveni mai mult ideea medierii. o mică-mare răzbunare, da. exageraţi cu trauma aia, grozav. nu e traumă în toate situaţiile. e suferinţă, eventual, mînie. trauma e altceva.

  deci, cînd vă duceţi la protest, gîndiţi-vă că EXISTĂ femei care îşi doresc posibilitatea asta. că ele nu doresc binele gîndit de voi şi impus cu forţa. da, nene, m-a violat Gheorghe, da o să-i iau eu acum vreo X mii de lei de să-i meargă fulgii. că dacă mă duc în instanţă, îmbătrînesc.

  şi poate Gheorghe e mai atent data viitoare, pentru că USTURĂ LA BUZUNAR, şi lumea nu are bani. oare ştiţi asta? în plus, Gheorghe nu e un pericol pentru Nora, Ana sau pentru mine. şi nici clientul prostituatei sau unchiul fetei de 18 ani. în cazurile astea, legătura dintre victimă şi agresor este clară.

  eu, spre deosebire de voi, îmi imaginez toate cazurile posibile. nu sînt rigidă. cu siguranţă, există cazuri cumplite, nici nu vreau să mă gîndesc la copii, sau la combinaţia cu violenţa, în care respectivul ar trebui castrat, după mine, nu numai închis. dar paleta de cazuri este extrem, extrem de largă şi nu-ţi trebuie decît un pic de flexibilitate în gîndire ca să-ţi dai seama că pentru unele femei, banii ăia sînt OK. sînt mult mai mult decît nimic. pentru că, da, societatea e vai de ea şi să aştepţi să-ţi facă dreptate statul e, uneori, mai traumatizant decît violul în sine.

  nu ştiu dacă mai intervin. nu-mi place ca lumea să dea ochii peste cap la spusele mele. nu sînt nici imorală, nici vreo drogată dilimană. probabil nici proastă. Nora o tot zice pe aia cu papucii. ei bine, nu toate violurile sînt aşa cum le-aţi percepe voi, cum le-aţi trăi voi. asta tot încerc să vă fac să pricepeţi, dar văd că degeaba.


 111. 111
  Jaco Pastorul:

  Nora, esti fixista, dar asta nu e ceva nou. Am sa incerc sa scriu un articol, ca sa iti dai seama cat de usor esti de manipulat. In afara de mine si de Costelus, mai e si toata lumea asta civilizata.


 112. 112
  Jaco Pastorul:

  Nora, vezi ca intreci limita bunei cuviinte.


 113. 113
  Nora:

  Andreea, eu tot sper că faci mişto.

  Gheorghe al tău putea să cumpere şi până acum iertarea victimei. (nu că mi s-ar părea normal, că eu tot cred că Gheorghe e un pericol pentru toţi). Să ai o lege care să promoveze cumpărarea libertăţii -- asta mi se pare curată nebunie. Şi am tot repetat-o, dar vă faceţi că n-auziţi. STATUL LEGALIZEAZĂ ANORMALUL.

  Flexibilitatea în gândire nu e posibilă aici. Că legea e pentru o variată paletă de cazuri, nu doar pentru victimele violatorului Gheorghe.

  Pricep că tu susţii că oamenilor le-ar fi mai teamă de sancţiunile financiare decât de închisoare. 😆 Spune-i asta şi lui Voiculescu.

  Nu e traumă în toate situaţiile -- psihologii te contrazic, dragă Andreea. Ce ne facem?


 114. 114
  Nora:

  Eu sau tu, Jaco? Care fără să fii vreun expert în materie, îmi spui să nu mă mai amestec în chestiuni prea complicate pentru căpşorul meu de fashionistă?


 115. 115
  Jaco Pastorul:

  Deci, explicatiile lui Cristi Danilet din Civitas Politics sunt ff tehnice si se refera la situatie din mai multe puncte de vedere ca sa zic asa, totul este f complex si nu trebuie gandit asa simplist. De fapt e chiar destul de greu de inteles si nu se prea fac eforturi pentru ca sa inteleaga toata lumea despre ce e vorba.

  Dreptul, ca orice alta profesie e foarte complicat, nu stiu cum poti avea tupeul sa pretinzi ca ai intelege ceva din aceste discutii tehnice, fara sa ai o pregatire in prealabil. Eu nu sunt expert in materie, dar traiesc langa unul si ceva, ceva s-a mai prins si de mine.
  Ce faci tu acum, e o abordare tipic jurnalistica neprofesionala, care in loc sa aduca in primplan un subiect important, cu citate din experti si pro si contra, emiti judecati de valoare fara sa ai competente in acest sens.


 116. 116
  Nora:

  Primul paragraf: fâs!
  Al doilea: idem!
  Al treilea: nu e nicio abordare jurnalistică de niciun fel. Eu am postat doar comunicatul organizatorilor protestului. Vezi că ai link către sursă. La al căror mesaj, da, ader sută la sută.

  Scuză-mă, dar nu mă-nscriu la drept acum. Iar acum discutăm despre un principiu. Acela că o infracţiune gravă, cu PREMEDITARE (violul nu intră la categoria accidente) poate fi “ştearsă” cu bani. Atât. Nu e nicio chichiţă legislativă, e ditamai elefantul în cameră pe care voi vă facceţi că nu-l vedeţi.


 117. 117
  Nora:

  Şi nu mai exagera. O să-ţi sune uimitor, dar am priceput TOT din ce e pe Civitas. Nu mi s-a părut deloc tehnic, cum aberant susţii tu.


 118. 118
  Jaco Pastorul:

  Nora, doar ti se pare ca intelegi, cuvintele in drept, au si alte conotatii. Daca ar fi asa simplu, am fi toti avocati sau procurori, sau judecatori.


 119. 119
  Nora:

  Jaco, îmi mai spui mult cum nu pricep eu nimic, fără să adaugi tu NIMIC?
  Şi da, am mai văzut discuţii tehnice, din care, mărturisesc, n-am înţeles mare lucru, dar nu e cazul aici. Danileţ nu poartă un dialog cu experţi, ci cu Tudorina.


 120. 120
  Raj lt.rez.:

  Cu violurile nui de gluma. Eu am avut dosar penal pentru viol si talharie. Am fost dat sin urmarire pe tara. Nu glumesc. Norocum meu a fost ca in timp ce eu violam si talhaream, eram deja plecat in Ceylon de trei luni de zile si nopti. A trebuit sa fac pe dracu in 4 (patru) ca sa o scap pe reclamanta de consecinte, cand s-a dovedit ca a fost cacealma. Reclamanta nu m-a iertat nici pana azi ca am salvat-o, in timp ce cele doua martore ale ei imi zic constant “sarumana !”” cand ne intalnim pe strada. Vorbesc f.f.f. serios, dna Nora ! Am avut un mare interes, daia am procedat asa. Ar fi bine sa ma credeti…


 121. 121
  1Q:

  Sal`tare!
  Orice subiect, până la urmă, ajunge să reflecte gradul de civilizație al unei societăți. Vrem (cântat sau nu) o țară ca afară, dar, fără legi dure (respectate în literă, spirit, bla-bla), nu prea se poate. O dictatură a legii ar fi bună. După o perioadă, legile pot deveni mai blânde, se pot îmbunătăți, însă, amprenta lor dură va rămâne mult timp, ba chiar se poate renunța la acestea.

  Prin urmare:
  Violul este o agresiune cumplită, o crimă!!! si trebuie tratată cu seriozitate.

  E jenantă situația gospodinei care păcălește un taur comunal doar pentru a-i stoarce câțiva bănuți. Ambii s-ar fi gândit de 2, de 9 ori înainte de a ajunge la poliție, procuratură..

  Zic! E părerea mea și tratați-o ca atare!


 122. 122
  Raj lt.rez.:

  Dle 1Q: ma enervezi. Gandesti cam ca dominia mea. Credeam cas unic. Fulgere,trasnete si pupaturi pe gura din partea mea. Evident, cu bale… Nici cand ii un subect serios nu pot pentru ca sa fiu sobru. Totusi, postarea me anterioara na fost o gluma…


 123. 123
  Jaco Pastorul:

  Raj, te contrazici evident. Daca era dictatura legii, dupa cum spune 1Q, tu acum putrezeai in inchisoare, nu umblai lelea cu vidanja.


 124. 124
  1Q:

  ThunderRaj: Te cred. Piua, să te pup și io.. mai tender așea, să nu crează lumea că-i viol..

  Ș-apăi, da, s-a tratat serios problema ta cu tentă violentă.


 125. 125
  1Q:

  Jaco,
  Raj putea fi reclamat de crimă.
  Dacă probele asta dovedeau..


 126. 126

  Nora, ţie ţi se întîmplă vreodată să te răzgîndeşti? e o întrebare serioasă, nu fac mişto, nu bat apropouri. nu am chef de ironii, acum.
  întreb, pentru că mie mi se întîmplă. des. ascult 20 de opinii şi mă răzgîndesc. sau devin mai puţin încrîncenată. mă liniştesc.
  în plus, aproape niciodată nu sînt convinsă 100% de ceva. da, nu e confortabil… e chiar stresant, uneori. dar se poate trăi şi aşa.


 127. 127
  Jaco Pastorul:

  1q, violul e cel mai greu de dovedit, aproape imposibil daca nu sunt martori. deci, cui ii dam crezare, reclamantei sau reclamatului?


 128. 128
  1Q:

  Au fost cazuri cu nevinovați băgați la pușcărie.
  Dar puține cunoscute.
  Ia să facem o paralelă cu violatorii..
  Nu doar femeile (care sunt făcute în ciuda..! -- ce clișeu) sunt violate bătrâne, sunt violați copii, chiar bărbați, pt a-i umili, etc..


 129. 129
  1Q:

  Jaco,
  Cum așa, cui îi dăm crezare???

  Se face o anchetă. Sunt tot felul de metode de aflare a adevărului.

  Dacă are loc o crimă, cui i-am da dreptate:
  mortului sau ucigașului?


 130. 130
  Jaco Pastorul:

  si mai e si cazul vinatoarelor de zestre (mai ales in zilele noastre) care provoaca un “viol” cu scopul de a-l prinde in mreje pe fatfrumosul dorit. Cu astea ce te faci, domnu 1Q? Il bagi tot la crima si-l judeci in regim de urgenta?


 131. 131
  Jaco Pastorul:

  1Q, mortu’ e mai cinstit decat o victima a unui viol, care mai poate sa si minta.


 132. 132
  1Q:

  Diferența dintre viol și crimă ar mai fi una:
  Violul întotdeauna e făcut cu premeditare!!!
  Crima nu ..


 133. 133
  Jaco Pastorul:

  Aoleu, 1Q, ce te mai pricepi…


 134. 134
  Ana:

  Andreea,

  Mie mi se întâmplă să mă răzgândesc, să ştii.

  Şi ţie? E bine.

  Cum mai stai cu imaginea copilelor noastre, una de nouă ani, cealaltă de unsprezece, fiecare cu câte o pulă înfiptă zdravăn în esofag fiindcă sunt ţinute aprig de urechi în timpul manifestării unei sexualităţi înfloritoare, sigur, la maturitatea lor? 🙄

  Tu te vezi, matură fiind, în această minunată postură? Sesizezi violenţa extremă, abuzul, trauma?

  Nici Alzheimerul nu va putea să-mi scoată din cap imaginea asta, draga mea Andreea.


 135. 135
  1Q:

  Jaco,
  Frumoasa care își dorește să mă lege.. poate nu știe de acord liber consimțit.
  Evident nu cred că m-ar vrea închis pt o crimă jde ani că oricum n-ar rezolva problema ci doar s-ar răzbuna urât. Asta doar în cazul în care probele aduse de procuror sunt zdrobitoare în devfavoarea mea. Nu știu metodele procurorilor, bănuiesc o cercetare științifică, nu bazată pe sentimentalisme.
  Adică.. să fiu logodit cu o așa nebună? Și probele să demonstreze că, de fapt, io sunt?
  Na,


 136. 136
  Nastasia:

  Bine. E greu de dovedit. Atunci toate femelele, de la copila de 4 ani la baba de 80, să poarte centură de castitate. Şi cheile să le ţină domnul Tudorel Butoi. Să fim siguri că ticăloasele nu i-au ademenit pe săracii masculi fluturându-le cheia pe sub nas. Şi dându-le-o apoi, desigur, de bunăvoie.


 137. 137
  1Q:

  Jaco,
  Nu mă pricep, ai dreptate.
  Dar nici tu..
  🙂


 138. 138
  Raj lt.rez.:

  Eu chiar nu am glumit, am vorbit mai mult decat serios. Am avut un mare interes sa intervin in favoarea reclamantei. Era vorba de fosta mea sotie care era si este o buna mama pentru fiica noastra, dar suferea mult de “sindromul femeii parasite”. Io nu stiam de sindromul asta, pisoloaga m-a luminat in cap ( pretena nevestii). Am intrerupt la un moment dat subectul asta penca cineva mi-a dat in cap cu leuca la Pandoras ca o denigrez pe fosta. Eu, finii mei, prietenii mei pe care ii numar pe degetele de la mana stanga (patru deste, ca unu-i amputat), am dat sfoara in cartier ca am un mariaj nefericit cu actuala, ca s-o mai domolim pe fosta, desi Valentina mea e femeia vietii mele, dar se pare ca cineva ne-a dat de gol. E o chestie cam trista si o voi dezbate cand voi aveau chef, daca o voi dezbate. As prefera sa nu fiu luat in deradere. Cand vorbesc serios nici reacu nu ma crede din cauza ca-s cam bufon de multe ori


 139. 139
  Raj lt.rez.:

  Dna Nasta, da-te prinsa ! Ma infiori…


 140. 140
  Jaco Pastorul:

  De acord, dar diferenta dintre noi e ca eu am incredere intr-o lege propusa de europeeni, pe cand tu nu ai.


 141. 141
  Ana:

  Raj,

  Îmi pare tare rău. Vezi cum poţi avea grijă de femeia aia. Zici că e o mamă bună pentru fată. E important că nu uiţi nicio clipă că ea îţi creşte copilul care, da, trebuie să fie mare de-acum.

  Şi iart-o pentru ce-a făcut. Sper că a primit consiliere la momentul respectiv şi că acum e mai bine.


 142. 142
  1Q:

  Un lucru e clar: chiar dacă intrăm pe teritoriul juridic, cu tufișuri tehnice specifice, putem să discernem esențialul, miezul problemei. Violul e condamnabil.
  Nu mă refer la cazurile când victima minte. Chiar așa de greu e să poți dovedi asta? ca procuror, mă gândesc..

  Pffff..


 143. 143
  Jaco Pastorul:

  1Q, desigur ca e condamnabil, dar ce legatura are asta cu Legea Medierii? Hai, ca esti baiet istet, chiar nu se sesisezi manipularea care se face, tocmai cu scopul de a o amana din nou?


 144. 144
  1Q:

  Jaco?

  Na, dacă acum facem diferențe între noi, clar, tu ai dreptate. Iartă-mă!

  Du-te cu legislația europeană și la alte societăți mai greu adaptabile la civilizația europeană. O vor adopta imediat, apoi vor renunța la ea, că si-au însușit temeinic deprinderile, dpdv moral..

  Sute de ani ar trebui să treacă, Jaco, până la a alinia o societate bolnavă, cu mari carențe, la civilizația aia, dacă nu constați că singura metodă de reducere a acestui timp ar fi respectarea legilor..
  Ori noi..avem doar legi armonizate legislației europene. Așa, și?
  Sunt și aplicabile?? efectele acestora se văd?


 145. 145
  Raj lt.rez.:

  Jaco: ma mahnesti. Nu ai inteles chiar nica. Legea propusa e buna, dar eu mi-am expus ilaritatea la Nora din alte considerente. Am relatat un fapt de viata si atata tot. Ai scris un articol pe care nu l-am citit din lipsa de timp si, ar fi bine sa ma crezi.Nu am timpul fizic necesar, poate nici fizicul necesar pentru anumite doamne, dar crede-ma ca imi trebuie un program mai lejer ca sa ma desfasor pe forum. Vreau sa fac avere pentru ca nu merge treaba bine in tara. Tre sa le oferim ceva plozilor, asta-i situatia. Nu m-a mahnit Goco si ma mahnesti tu, Jaco. Eu sunt arareori serios si chiar atuncea o iau la buci. …………. Ramane pe aldata Dna Ana, Dle 1Q…


 146. 146
  Jaco Pastorul:

  1Q, nu imi prea pasa daca am sau nu dreptate, miza este alta. Avem un colac de salvare aruncat de europeni, ce facem, il folosim sau inotam in continuare in mîlul autohton. Vrem sa scoatem capul la lumina, sau nu. Asta e miza.


 147. 147
  1Q:

  Medierea e inutilă, după părerea mea.
  Așa ne place să complicăm lucruri de parcă n-am mai avea nimic de făcut.
  Totul merge strună. Asta ne lipsea!


 148. 148
  Jaco Pastorul:

  Raj, tu ma inveselesti in schimb. Tu zici ca e o lege buna, dar te contrazici cu mine care si eu sustin acelasi lucru. Hilar.


 149. 149
  1Q:

  Europenii ne aruncă oase, Jaco.
  Noi primim doar Directive ce trebuie armonizate (scuzați stereotipia) legislației proprii.


 150. 150
  Ana:

  Raj,

  Eu n-am vrut să deschid un subiect, doar am comentat niţel ce-ai spus. Nu e obligatoriu să rămână pe nici o dată.


 151. 151
  Jaco Pastorul:

  Cu oasele alea, europenii si-au cladit civilizatia. Sau tu vrei un soi de democratie originala?


 152. 152
  Nora:

  Ce să se amâne, Jaco, din moment ce exista şi până acum?

  Te rog, dă-mi o listă a ţărilor membre UE unde e permisă medierea pentru viol. Că despre asta discutăm aici, nu mediere în general. Nu am nimic împotriva medierii în litigii comerciale.


 153. 153
  Jaco Pastorul:

  Legea Medierii sa se amane. Asta e miza acestui protest. Am sa caut si am sa-ti dau. In SUA este.


 154. 154
  Nora:

  Ăsta e argumentul tău suprem? Că vine de la UE? Sunt pro UE, dar asta nu înseamnă că mă transform într-o găină acefală şi iau totul pe nemestecate.

  Interesant cum ies la iveală aceleaşi clişee: există cazuri de reclamaţii false (nici nu mai discut de modul imund în care le aduceţi în discuţie, aruncând o anatemă asupra tuturor femeilor care depun plângeri). Dar asta nu înseamnă că decriminalizăm violul.

  La fel, există apeluri false la 112. Ce facem? Nu mai trimitem salvarea pe motiv că unora le arde de farse?


 155. 155
  1Q:

  Mna,
  Discutăm. Nu fac filozofie, nu spun că am dreptate.
  O civilizație are o structură formată din legi proprii aprofundate istoric. Importul unei legislații șlefuite de-a lungul timpului nu e chiar sănătos.
  Imaginează-ți Franța din 1400 sub imperiul legilor actuale. Sau oricare altă țară europeană dezvoltată.
  Imaginează-ți o țară din lumea a 3-a care primește un pachet legislativ hiper/mega/supra/civilizat, dar fără aplicabilitate. Evident, nu va fi respectat sau mai rău, nu va fi perceput cum trebuie pentru a rezolva problemele societății respective.


 156. 156
  Nora:

  Andreea, mă mai răzgândesc, da. Dar în faţa argumentelor. Nu în faţa exemplelor care constituie excepţii, interpretări personale sau “aşa vrea UE”.


 157. 157
  Jaco Pastorul:

  Am scris un articol plin de argumente pe care nu vrei sa-l iei in seama. In schimb, bati apa-n piua cu amanunte neesentiale.


 158. 158
  Nora:

  VIOLUL e CRIMĂ. Dincolo de asta, orice altceva e superfluu.

  Că tu nu eşti de acord cu asta, treaba ta.


 159. 159
  Jaco Pastorul:

  Esti ca o moara stricata, zau asa, imi pui in gura obsesiile tale. Eu nu am spus asa ceva. Daca nu incerci sa fii rationala, nu mai scriu un cuvant.


 160. 160
  Nora:

  1Q: merci, e reconfortantă poziţia ta.

  Raj: da, de acord, ce-a făcut nevasta ta e foarte urât. Şi? Pentru asta, trebuie să uşurăm viaţa violatorilor reali?

  Încă o chestie care nu vă trece prin cap. Şi dacă mă pun în pielea agresorilor, legea e inechitabilă. Să presupunem că o femeie e violată de doi. Unul cu bani, altul fără. Primul scapă, al doilea înfundă puşcăria. Ce draci de justiţie e asta?


 161. 161
  Nastasia:

  Cam ce ar putea face un mediator într-un caz real de viol? Să minimalizeze oroarea. “Hai, fată, iartă-l şi tu, că nu-i băiat rău, a greşit şi el, promite că nu mai face. Aşa-i, băiete? Promiţi?”. Praf şi pulbere demnitatea nefericitei şi respectul de sine. Ce i s-a întâmplat e un flecuşteţ, ca o ceartă la beţie.
  Iar dacă e făcătură, cum discerne mediatorul, cu cursul lui scurt ca cel pentru tractorişti? Da’ no, mai descongestionăm judecătoriile, n-o să le umplem cu nimicuri.


 162. 162
  Nora:

  Ba asta spui prin faptul că eşti de acord cu faptul că un viol poate fi mediat.


 163. 163

  cum reuşeşti tu, Ana, să mă faci să rîd, în mijlocul dezbaterilor încrîncenate…

  ce tablou sinistru înfăţişezi! ştii că a fost vorba de copilă cînd o să fie mare, dar îmi sugerezi să mă gîndesc la ele, aşa, micuţe, cu dînsa-n gură. eşti nemaipomenită.

  chiar în seara respectivă îmi ţineam jumătatea de urechi, în timp ce. că aşa îmi vine mie comod. şi eram îngrozită de extrema violenţă de care eu însămi dădeam dovadă. păi ce, numa ei să fie violenţi?! mama lor…


 164. 164
  Nora:

  Nastasia, e deja clar cum vor proceda mediatorii dacă te uiţi la declaraţiile experţilor în mediere.

  Cum e posibil să spui că ce, destrămăm o căsnicie din cauza unui viol? Cum e posibil? Omul ăla ar trebui dat afară din sistem. Expulzat.

  Dar la Jaco nu mă miră. Lui i-a plăcut şi de Butoi.


 165. 165
  Ana:

  Eu am precizat că le vezi aşa când vor fi mari, dar n-ai cum avea imaginea lor adultă, nimeni n-are cum. Tot cu asta de acum lucrăm, că nu avem viziuni.

  Bine că te amuzi, eu rămân nerăzgândit-oripilată. Enjoy!


 166. 166

  păi înseamnă că n-ai imaginaţie, atîta tot! 🙂


 167. 167
  Nastasia:

  Da, intrăm în rândul lumii bune cu civilizaţia apud Pepi Mustăceanu ăla, sau cum i-o fi zicând. În lumea aia în care soţia tră’ să-şi ridice poalele vrea-nu vrea, să tacă şi să îndure, că de aia-i nevastă.


 168. 168
  Ana:

  Sigur, Andreea. Este demonstrat că n-am. N-ai idee cât mă bucur! 🙂


 169. 169
  Nora:

  Nici eu n-am avut imaginaţie atunci, Andreea. Iartă-mă.


 170. 170
  Ana:

  Nora,

  Propun să ne întâlnim toate trei, s-aducem şi fetele, ca să încerci totuşi. Te ştiu artistă, ai o şansă.


 171. 171
  Nora:

  Jaco, să vezi drăcie ce găsii pe pagina Comisiei Europene. Cică The Mediation Directive applies to cross-border disputes in civil and commercial matters.

  Pfiu, ce chestie!


 172. 172

  Ana, ce rautati poti sa spui! Nu-i nevoie sa-ti imaginezi cum va fi cineva cand va fi mare. Fapt e ca va creste, si fara sa-ti imaginezi. Iar eu n-am spus decat ca nu e o idee buna ca o fata sa creasca fara urechi. Intai din motive estetice. Apoi ca o gluma pe care i-ai fi iertat-o oricui am adaugat si un alt motiv, care face trimitere la sexualitate. Nici prin minte nu mi-a trecut sa-mi imaginez cum ar fi fiica-ta cand va creste si cum as tine-o eu de urechi. Ca tu tii mortis la imaginatie, e boala ta, scuza-ma. Esti chiar vrednica de mila! De multe ori observ felul bolnav in care vezi lucrurile, dar tac din mila. Doar cand sari calul prea tare nu mai pot rabda.


 173. 173
  Ana:

  😆 😆 😆

  QED


 174. 174

  Ana, ai tu ceva imaginatie, dar in parte disfunctionala si cam bolnava. Chiar, daca la familiile disfunctionale le zice asa, la mamele singure cum le-o zice. Mame disfunctionale?


 175. 175
  Ana:

  😆 😆 😆


 176. 176
  Nora:

  Vai de capul meu! Cât jeg într-un om!


 177. 177
  Nora:

  Deci, aţi priceput. Cine divorţează nu e funcţional. În schimb, cine bate, cine suportă bătaia, cine violează şi cine tolerează violul e!


 178. 178

 179. 179
  Nora:

  Interesant cum avem aici o mică Românie. Cu toate anomaliile ei.


 180. 180

  Din punct de vedere sentimental si de bun simt taranesc, si eu sunt impotriva includerii violului in infractiunile mediabile. Si daca m-ar chema la vot, as vota ca atare. Acuma dupa ce l-am citit pe Jaco(dar nu l-am inteles), nu sunt chiar foarte sigur ca as face bine, dar tot asa as face ca nu m-a convins. Nici Coas cu ecuatiile lui. Unele lucruri le pricepi si fara matematica. Empiric.


 181. 181
  Nora:

  Hai că nu degeaba există arhive pe lumea asta.

  Goco: Despre “urechile de rata” vreau sa spun ca nu-i o idee buna pentru o fata sa creasca fara urechi. Pai cand creste mare, de ce o mai tii?

  Ana: Ia răspunde-mi, tu, Goco, ce e aia cu fetele şi cu ţinutul de urechi.

  Goco: Pai ce sa fie? Fetele cresc, devin femei si sunt tinute de urechi. E in firea lucrurilor. Bai n-am crezut ca Danny are asa o armata puternica. Credeam ca glumeste. Ma dau batut.

  Nora: Cum adică sunt ţinute de urechi? Pe fiicele tale le vizualizezi ţinute astfel de urechi? Citesc şi nu-mi vine să cred!

  Goco: Adica, tu daca ai sa ai vreodata copii, sa ai o fata, ce-ai face? Te-ai culca sub pat sa vezi daca o tine de urechi sau nu? Hai sa fim farisei, nu?


 182. 182
  Nora:

  Estetic, da? Ce dracu’! 😆 😆


 183. 183
  Ana:

  Nora,

  Dă să pup! 🙂

  Lumea chiar crede că memoria se şterge automat, ca spamu’, după treizeci de zile? 🙄 Sunt uimită. Difuncţional vorbind. 😆


 184. 184
  Nora:

  Cică pe vremea lui Ceauşescu, în urma violului în grup, era de ajuns ca unul dintre violatori să se căsătorească cu victima. Deh, sacrificatul!

  Mă gândesc ce se-ntâmplă acum. Poate plăti unul pentru toţi? E ca la bordel? Face cinste?


 185. 185
  Jaco Pastorul:

  Da Nora, ia din buzunarul avocatilor si judecatorilor si da mediatorilor (infinit mai putin). Pe acest principiu se si bazeaza puterea clasei de mijloc, putin la multi, nu mult la putini.

  Nastasia, numai daca victima doreste medierea, aceasta se va face. Voi pricepeti romaneste???

  Vad in reactiile voastre viscerale si irationale, furie, manie, nici nu stiu ce. Sunt reactii ale unor traume, sau ce naiba? Voi nu puteti discuta cu mintea rece?
  Va mai spun odata care este spiritul legii.
  Violul este ceva oribil intr-adevar, toata lumea recunoaste asta, inclusiv acei mediatori monstruosi, dar legea medierii vine in ajutorul victimelor care nu au sanse in instante sa castige ceva, ori din cauza lipsei de dovezi, ori din cauza coruptiei din sistem. Adica le ofera o sansa in plus de a castiga oaresce compensatii, nu neaparat materiale, pot fi si reparatii morale de natura morala. Atata tot. Celelalte victime sunt LIBERE sa actioneze in instanta agresorul.

  A nu intelege o chestie atat de simpla, mi se pare ori rea intentie, ori o orbire irationala din cauza unei traume.

  Iar chestia cu urechile a fost doar o gluma vulgara, atata tot, ce naiba aveti, e o ipocrizie sa va aratati indignate de ea, voi n-ati facut sex neconventional, sau ce naiba???


 186. 186
  Costelus:

  Nora, in toate tarile civilizate victima isi poate retrage plingerea in cazul unui viol. Ce dracu’ inseamna asta? Ca medierea este acceptata. Cu informare, fara, oficial sau nu, este acceptata.

  Am spus ca eu cred ca asta e gresit, ca violul e ceva mult prea grav sa fie negociat. Dar asa e peste tot. Chiar nu stiu exemple de tari unde, o data depusa o plingere de viol, procesul merge inainte, indiferent daca victima ulterior vrea sa si-o retraga.


 187. 187
  Costelus:

  Ce ma deranjeaza cel mai tare e demonizarea celor care au o alta parere. Serios, Nora, ma crucesc.

  Misogin! Eu? Pai eu, daca ar fi sa admit ca urasc serios pe cineva, ma urasc pe mine!


 188. 188
  Ana:

  Costeluş,

  E, lasă-mă! Apăi, e clar, eşti misogin dacă te urăşti pe tine. 😆 😆 😆


 189. 189
  Nora:

  Bine, Jaco, am fost violată. Şi eu, şi Ana, şi Edle, şi Nastasia. Posibil şi 1Q. Sau suntem rău-intenţionaţi cu totul.

  Până una alta răspunde tu la chestiunea ridicată de mine.

  Femeie violată de doi. Unul scapă, are bani. Celălalt, n-are, nu scapă. Ce fel de justiţie e asta? Care permite iertarea în funcţie de câţi bani ai?

  În ce hal ai decăzut cu discursul ăsta!

  Costeluş: cu tine nici măcar nu mai discut. E degeaba. Am răspuns deja tuturor chestinilor pe care le ridici tu. Nu pricepi nimic.


 190. 190
  Ana:

  Vad in reactiile voastre viscerale si irationale, furie, manie, nici nu stiu ce. Sunt reactii ale unor traume, sau ce naiba?

  U-rât! 🙁

  Ăsta nu e argument.

  Ba, încă mi se pare că sunt prea rece, la naiba! M-aşteptam să mis e reproşeze fix asta. Aveai nevoie de un plural şi l-ai cosntruit ad-hoc? 🙄


 191. 191
  Costelus:

  Nora, te-ai gindit ca, in imposibilitatea retragerii plingerii, unele femei s-ar putea sa n-o mai depuna? Constiente fiind ca le asteapta o lunga batalie juridica in care vor trebui sa spuna cu lux de amanunte tot felul de lucruri?

  Chiar nu credeti ca ar exista mii de alte motive serioase de a protesta decit amaritul paragraf cu informarea obligatorie?


 192. 192
  Nora:

  Şi te rog să-mi dai libertatea de a mă indigna la ce cred eu de cuviinţă. Ok, am priceput, vrei medierea violului, ţi se pare o chestiune negociabilă, dar lasă-mă să mă indignez!
  Legea asta spune “suntem deja corupţi, hai să fim şi mai corupţi!”. Probabil, în scurt timp, mediatorii vor pretinde procente din sumele obţinute. Cum fac avocaţii (numai că ăia o fac pe alt tip de litigii).


 193. 193
  Nora:

  Costeluş, eşti idiot în mod imediabil! 😆

  Am spus de mă doare gura: eu protestez împotriva ideii că violul e mediabil! Tu o ţii langa cu informarea şi paragraful amărât, care da, e o piedică în plus în calea victimelor care îşi caută dreptatea în justiţie. Vezi că nu ştii să citeşti? De ce îmi consumi iar timpul?

  Ce draci de imposibilitate a retragerii? Pe asta de unde o scoţi? Din bezna minţii? Plângerea se poate retrage ORICÂND. Chiar şi după ce începe procesul.


 194. 194
  Costelus:

  Pai asta inseamna imposibilitatea medierii: o data depusa o plingere de viol ea nu mai poate fi retrasa. Ce diferenta e daca medierea e permisa in cadrul formal (mediatori) sau informal, in afara tribunalului. Nu-i tot mediere?

  Ce dulce ma alinti tu, Nora, “idiot”. 😀


 195. 195
  Nora:

  Eşti idiot. Plângerile de viol s-au putut retrage tot timpul. Şi se vor putea retrage în continuare. Chiar în timpul procesului!

  Cum să-ţi explic eu ţie? Există consumatori de heroină. Heroina se vinde la toate colţurile -- e un fapt, e realitate. Ei, dacă statul ar legaliza traficul de heroină, rezultă că statul vrea să-şi omoare cetăţenii.

  Cam aşa şi cu medierea asta.

  Desigur, am spus şi asta de 10 ori. Sunt o eroină pentru câtă răbdare am cu tine.


 196. 196
  Costelus:

  Ei uite, eu cred ca statul ar trebui sa legalizeze traficul de droguri. Interdictia a dus la crearea Mafiei de exemplu. Nu vad ce diferenta e: poti cumpara tigari, alcool, iti poti praji creierii perfect cu etnobotanice, dar nu cu heroina. Ipocrizie si afaceri. Ma gindesc si la miile de oameni ucisi in razboiul cu drogurile.

  Nu, daca nu vrei mediere inseamna ca nu vrei sa poata fi retrase plingerile. Ce inseamna mediere pentru tine? Nu asta ai spus, ca violul e ceva mult prea grav si nu poate fi mediat?


 197. 197
  Nora:

  Costeluş, nu mai pot cu tine. Nu mai pot. Eşti beat?

  Tu faci deosebirea între ravagiile produse de heroină şi alea cauzate de alcool sau ţigări? Heroina, Costeluşe, mamă, nu e aceeaşi cu cocaina, de pildă. Seamănă, dar nu răsar.

  Nu, nu vreau aia. Aia e doar lectura ta, abracadabrantă. Sigur că reclamantele trebuie să aibă în continuare posibilitatea de a-şi retrage plângerile.

  De unde dracu’ le scoţi?! De undeeee?


 198. 198
  Jaco Pastorul:

  Cu ce discurs am decazut? Nu exista ideea medierii violului, decat in capul tau, ci ideea medierii UNOR cazuri de viol, adica acelea la care victima consimte acest lucru. Vrei tu si cateva feministe descreierate sa luati acest drept unor femei? Habotnicelor si fundamentalistelor. Pentru ce dracu militati, pentru restrangerea unor drepturi??? E halucinant!

  Nu stiti decat sa crucificati pe unul si pe altul, eu atata ura n-am mai vazut demult pe-aici. Zici c-ati turbat, zau asa…


 199. 199
  Nora:

  Ah, şi pentru că presimt idioţenii viitoare: consumul de heroină nu-l priveşte doar pe consumatorul direct. Ci societatea în ansamblu. Că dependentul poate să facă tot felul de grozăvii, e un factor de risc pentru comunitate. De-aia statul nu poate şi nu trebuie să legalizeze comerţul de de-astea “grele”.

  Ai idee, Costeluşe, mamă, care e mortalitatea în rândul consumatorilor de heroină? Sau cam ce “damage” produc ei comunităţii, familiei, copiilor (în cazul în care apucă să-i facă)? Sau vorbeşti iar în somn (ul raţiunii)?


 200. 200
  Vio:

  As vrea sa va povestesc mai multe,dar e prea in public si nu stiu ce ma retine.Pot sa spun ca aveam doar 11 ani si am fost atacata pe strada de un barbat.Cred ca ideea i-a venit asa,vazandu-ma singura.Am avut mare ,mare noroc.Am doua prietene care au fost violate doar pentru ca Erau singure pe strada si tot ele au fost criticate ca “ce cautau seara pe strada??”
  Ma cutremur de cate ori vad o stire despre un viol si ma gandesc ore in sir la victima si ma indignez si imi vine sa-l bat pe barbatu-meu doar pentru ca e barbat.Cam cu trauma asta am ramas eu.
  Nu vad ce s-ar putea media…


 201. 201
  Costelus:

  Nu sint beat, dar nu te mai recunosc, tu erai cu libertatile individuale.

  Nu, nu fac deosebirea intre ravagiile produse de heroina si cele produse de alcool. Mi se pare insa ca alcoolul e mult mult mai rau: cind bei, poti deveni violent si asta se rasfringe asupra celor din jur. Cind iei heroina sau ce dracu, iti prajesti tie creierii (si, din partea mea, n-ai decit).

  Si atunci ce inseamna dracu mediere pentru tine? Te deranjeaza atit de mult ca exista posibilitatea ca medierea sa se faca cu un mediator? Ai dori sa fie ca si pina acum, victima si agresorul se intilnesc undeva in oras si discuta concret? Nu ar fi mai bine pentru victima sa fie informata (de exemplu sa i se spuna ca probele sint destul de putine si ca o condamncare ar fi greu de obtinut)?


 202. 202
  Nora:

  Jaco: Cu discursul în care nu mai atacai ideile, ci lansai nişte presupuneri deloc onorante, privitoare la eventuale traume ale noastre. Că nu poate să mă dezguste ideea medierii în caz de viol fără să fi fost eu însămi violată. Vai de tine!

  Cine le ia drepturile, negociatorule? Femeile respective pot oricând să-şi retragă plângerile.

  Feministe descreierate? No shit!


 203. 203
  Nora:

  Costeluş, somn uşor!


 204. 204
  Costelus:

  Vio, in caz ca nu e clar, eu n-am pus niciodata in discutie violul. Sint chiar mirat ca se intimpla atitea lucruri groaznice (Otopeni, Politie), iar oamenii protesteaza impotriva unui paragraf putin neclar din lege!


 205. 205
  Ana:

  Mda, pe tine te-aş numi, mai degrabă, încreierată. 😉

  Iar eu feministă n-am fost şi nici nu mă fac. Numa’ de-a dracu’! 😆


 206. 206
  Costelus:

  Nora: ai luat ceva sau asa esti tu?


 207. 207
  Nora:

  Vio: îmi pare tare rău. 🙁

  Da, mi se urcă sângele la cap când văd câţi butoi avem printre noi. 🙁
  Nu ai cum să susţii legea asta dacă ai vreo fibră de umanitate în tine şi dacă pricepi că legea trebuie să fie aceeaşi pentru toţi.


 208. 208
  Costelus:

  No, ca tot sintem la tema, ce crezi, Nora, despre legalizarea prostitutiei? Ai vrea sau nu?


 209. 209
  Costelus:

  Pai eu sint cit un butoi 😀


 210. 210
  Ana:

  Vio,

  Nimic nu s-ar putea media.


 211. 211
  Nora:

  Pe mine mă cam irită uitatul ăsta de sus la feministe. Am un sâmbure în mine, nu cine ştie ce, de bun-simţ mi se pare mie.

  Unora li se par descreierate, dar în ultima sută de ani descreieratele astea s-au luptat pentru oareşce drepturi. Câtă nesimţire să avem ca să uităm asta?


 212. 212
  Jaco Pastorul:

  Isi retrag plangerile dar nu pot negocia in cadrul institutionalizat, adica asistate de cine profesionist si neutru. Pricepi sau nu? Pana acum nu se putea, acum se poate, ce e rau in asta???
  Da, descreierate, pentru ca asta nu mai e ratiune e talibanism.


 213. 213
  Nora:

  Costeluş, nu mai insista. Tu nici măcar acum, după 211 comentarii, n-ai priceput contra a ce protestez eu. Şi tot tu mă întrebi ce-am luat.

  Pe bune, n-are sens.


 214. 214
  Nora:

  Pricep, Jaco, desigur. Se cumpără heroina de la stat. Nu se mai cumpără de la colţul străzii. E minunat, nu?


 215. 215
  Ana:

  Stăi, femeie, că eu nu le privesc deloc de sus. Să nu uităm marşul sufragetelor.

  Spun doar că eu nu sunt una dintre ele.

  Cred că Jaco se referă la feminismul radical. Dar n-am putea privi în nuanţe totuşi? 🙄


 216. 216
  Jaco Pastorul:

  De ce naiba imi tot interpretezi spusele??? Eu am spus de cazul de fata, cele care protesteaza impotriva legii medierii, alea sunt descreierate. Astazi la 18.30
  Feminismul e ok.


 217. 217
  Nora:

  Aia crezi tu. Argumentele sunt foarte clare.
  Şi de fapt nu e nevoie decât de unul: CRIMA NU E MEDIABILĂ.

  Mi se pare halucinant cum nu suntem de acord asupra unei chestiuni aşa de grave.


 218. 218
  Jaco Pastorul:

  Vio, asta e cazul tau, si toata lumea iti respecta decizia. Dar sunt alte femei care nu gandesc asa, ar trebui sa le obligam sa gandeasca ca tine?


 219. 219

 220. 220
  Ana:

  Nora,

  Ştiu. 😉 Rien ne va plus.


 221. 221
  Nora:

  Jaco, nici tu n-ai priceput că astăzi nu se protestează împotriva legii medierii? Oameni buni, voi aţi citit vreunul comunicatul de mai sus?

  Cerem eliminarea violului din Legea Medierii.
  Cerem eliminarea violului din Legea Medierii.
  Cerem eliminarea violului din Legea Medierii.
  Cerem eliminarea violului din Legea Medierii.
  Cerem eliminarea violului din Legea Medierii.
  Cerem eliminarea violului din Legea Medierii.
  Cerem eliminarea violului din Legea Medierii.
  Cerem eliminarea violului din Legea Medierii.
  Cerem eliminarea violului din Legea Medierii.
  Cerem eliminarea violului din Legea Medierii.


 222. 222
  Vio:

  Nora,din fericire n-a apucat sa faca nimic.dar mi-a fost frica ani in sir daca auzeam pasi in spatele meu.


 223. 223
  Ana:

  Nora,

  Hai să fumăm o ţigară. Tu rescrii textul, pe bucăţi? 🙄


 224. 224
  Jaco Pastorul:

  Bun, rectific, cele care protesteaza impotriva medierii violului. Alea-s descreierate si capsomane. Si nu vor sa priceapa spiritul legii.


 225. 225
  Nora:

  Vio, da, e normal. Aş mai avea şi eu de povestit, dar nu sunt poveştile mele şi nu pot expune persoanele în cauză.


 226. 226
  Ana:

  Vio, draga mea,

  Aveam aproape 12 ani, eram la piaţă. Am cumpărat veselă tot ce-mi dăduse mama pe listă şi ieşeam dintre tarabe. Un domn a întins mâna către toracele meu, zicând ceva despre sâni. N-a atins, dar, dar, dar… hmm… n-am uitat. Şi nici n-o să uit.

  Aşa că de-aia alerg labagiii de la ASE când mă plimb, iarna, cu Nora. 😀


 227. 227
  Nora:

  Care e spiritul, Jaco? Că violul e pardonabil? Că violatorii care au bani rămân pe străzi? Ăla e? Cu spiritul ăsta, aşa plăcut mirositor, te amăgeşti tu?

  Ana: mă duc şi eu la ţigară.


 228. 228
  Jaco Pastorul:

  Puteti sa povestiti cat vreti, tot n-o sa reusiti sa cuprindeti toate cazurile.


 229. 229
  Nora:

  Mdea, cum nu reuşeşti nici tu când tot pomeneşti de victime care vor negociere. 😉 Ai prins ideea, dragă Jaco?


 230. 230
  Costelus:

  Da, Nora, viol ne-mediabil = imposibilitatea impacarii partilor si a retragerii plingerilor. Asta a spus si Danilet in discutia aia pusa de Andreea.


 231. 231
  Vio:

  Nu ,Jaco,nu le obligam Sa gandeasca asa ca mine.e doar parere a mea.


 232. 232
  Vio:

  🙂 ANA,cand stateam la internat aruncam cu borcane dupa labagiii dereglati care se masturbau in Fata noastra.Eram bataioasa rau cand eram tanara 🙂 .


 233. 233
  Jaco Pastorul:

  Nora, tie iti lipseste complet practica judiciara si studiul spetelor. Tu te conduci dupa niste principii teoretice si ai impresia ca toata lumea e ca tine.
  Legile se fac dupa PRACTICA adica dupa realitate, si daca in realitate apare nevoia unei medieri a unor cazuri de viol atunci legea va tine seama de aceasta realitate. Voi habar n-aveti de viata reala, si de ce minuni se intampla, credeti-ma. Mergeti o zi la Tribunal si stati in sala, o sa va socati.

  Voi visati frumos, pe bune, din cauza asta nu ati inteles nici mesajul lui Butoi, care era unul pozitiv.


 234. 234
  Nora:

  Da, bun mesaj. Culpabiliza victimele. Bravo! Bravo!


 235. 235
  Nora:

  Da, Jaco, în realitatea dură, lumea cumpără şi heroină. De ce nu ţine statul cont de această realitate şi de ce n-o legalizează? Păi?

  Şi tot te fofilezi. Tot nu-mi răspunzi. Cum e cu aspectul ăla pe care-l tot ignori? Ăla cu bani scapă, cel fără, nu. Ia zi, tu, cunoscător al realităţilor. Ce justiţie e aia? Păi, parcă trebuia să fie oarbă. Acum de ce trage cu ochiul la portofelul violatorilor?


 236. 236
  1Q:

  Lumea evoluează.
  În curând, violul va fi istorie.
  Love is in the air..

  Medierea e ca mierea..


 237. 237
  Nora:

  Ia, Costeluş, mămică. Se pare că nu poţi citi decât porţionat, prea mare efortul, deh:

  Anul trecut, crima de la Otopeni ar fi putut fi prevenită dacă procurorii l-ar fi condamnat pe agresor în alte 6 dosare de viol şi tâlhărie. Anul acesta, o fată de 14 ani a fost violată şi agresată de 7 tineri, care au fost eliberaţi şi sunt cercetaţi în stare de libertate. Tot anul acesta, cazul de la Balş şi dezvăluirile ulterioare de abuzuri sexuale în multe alte secţii ne arată o Poliţie Română în care violul şi agresiunea sexuală sunt nişte practici adânc înrădăcinate.

  Anul trecut, crima de la Otopeni ar fi putut fi prevenită dacă procurorii l-ar fi condamnat pe agresor în alte 6 dosare de viol şi tâlhărie. Anul acesta, o fată de 14 ani a fost violată şi agresată de 7 tineri, care au fost eliberaţi şi sunt cercetaţi în stare de libertate. Tot anul acesta, cazul de la Balş şi dezvăluirile ulterioare de abuzuri sexuale în multe alte secţii ne arată o Poliţie Română în care violul şi agresiunea sexuală sunt nişte practici adânc înrădăcinate.

  Anul trecut, crima de la Otopeni ar fi putut fi prevenită dacă procurorii l-ar fi condamnat pe agresor în alte 6 dosare de viol şi tâlhărie. Anul acesta, o fată de 14 ani a fost violată şi agresată de 7 tineri, care au fost eliberaţi şi sunt cercetaţi în stare de libertate. Tot anul acesta, cazul de la Balş şi dezvăluirile ulterioare de abuzuri sexuale în multe alte secţii ne arată o Poliţie Română în care violul şi agresiunea sexuală sunt nişte practici adânc înrădăcinate.

  Anul trecut, crima de la Otopeni ar fi putut fi prevenită dacă procurorii l-ar fi condamnat pe agresor în alte 6 dosare de viol şi tâlhărie. Anul acesta, o fată de 14 ani a fost violată şi agresată de 7 tineri, care au fost eliberaţi şi sunt cercetaţi în stare de libertate. Tot anul acesta, cazul de la Balş şi dezvăluirile ulterioare de abuzuri sexuale în multe alte secţii ne arată o Poliţie Română în care violul şi agresiunea sexuală sunt nişte practici adânc înrădăcinate.

  Ia şi rumegă. Tac chitic, a?


 238. 238
  1Q:

  Vioooooooo,
  Borcanele erau goale?
  Ai nimerit vreunu`?
  🙂


 239. 239
  Costelus:

  Nora, ia spune si tu in ce tara din lume impacarea partilor in cazurile de viol NU este permisa. Ca e gresit, o fi, dar hai sa nu dorim lucruri imposibil de realizat.

  Jaco: esti sinistru cu Butoi, ala e platit sa prinda violatori, nu sa behaie ca s-a imbracat una nu stiu cum.


 240. 240
  1Q:

  Io vă părăsesc!
  Depuneți plângerea, subito, că la mediere voi fi acolo, încurajat de perspectiva unei discuții amiabile. Să fie bine, să nu fie rău!..a? cum zic..

  Hailaviuverimaci!


 241. 241
  Nora:

  Costeluş, mămică, lasă-mă. Nu pricepi, le amesteci, le faci varză, muci. Lasă-mă. Pe bune. Nu sunt plătită să discut cu tine. Şi dacă aş fi, onorariul ar fi fabulos.

  1Q: de tot? 🙄


 242. 242
  Vio:

  Pai sigur ca goale,doar nu era sa aruncam bunatate de zacusca dupa niste nebuni :))))


 243. 243
  Danny:

  PROTEST IMPOTRIVA TUTUROR PROTESTELOR DE PE ACEST BLOG

  Violul trebuie eliminat din Legea Medierii. De ce?

  Este considerat crima la adresa sexului feminin.

  Daca victima isi retrage plangerea impotriva violatorului, pe motiv ca a obtinut o suma de bani multumitoare pentru ea, violul a mai avut loc, va fi sau nu pedepsit de stat? Aici e toata problema! Ce face statul in aceasta situatie, cum procedeaza?

  1 -- Lasa fapta nepedepsita, la atitudinea victimei, si-l iarta pe violator, deoarece asa a vrut victima. Dar daca violatorul este un individ bogat si-si propune, pus la adapost de aceasta lege a medierii, sa violeze in continuare fete, stiind apoi ca le poate da 2000-3000 euro si poate scapa in acest fel? Cu alte cuvinte, victima care a vandut violul, il incurajeaza pe cumparator sa mai procedeze asa, iar pe stat nu-l intereseaza viitoarele victime ale aceluiasi.

  2 -- Statul pedepseste violatorul, oferind protectie si garantie intregului sex feminin ca, prin aplicarea legii, violurile se vor diminua, chiar daca victima a primit suma de bani ceruta pentru savarsirea faptei.

  Aceasta este toata disputa.

  Care e cea mai buna dintre cele doua variante?

  Vreti diminuarea pe cat posibil a violurilor?

  Atunci imbratisati varianta nr. 2! Dar sa nu va plangeti ca varianta este prea dura.

  Nora, sa te duci la Protest si sa protestezi.


 244. 244

 245. 245
  1Q:

  NO, NOra!
  🙂
  Doar până ajung acasă.

  Vio:
  Mă gândeam că erau pline cu dulceață..
  Cumdraq făceau ăia labaimaré în fața ta?

  Erai legată, n-aveai altă priveliște? Na, n-am mai auzit așa ceva. 🙂

  Am căsuța în pădurea cu alune..


 246. 246
  Nora:

  N-ai auzit de exhibiţionişti? La ăia, ăia e tot “farmecul”. S-o facă în faţa “spectatorilor”.


 247. 247
  Costelus:

  N (237): Daa, e ca si cum ai face un protest ca au pus cei de la gunoi tomberoanele in fata blocului C17, in loc sa le lase unde erau, la C19, si pui pe lista de revendicari, undeva pe la punctul 8, demisia lui Ponta.

  Tu esti varza, pe bune, n-ai inteles nimic nici din discutia aia pusa de Andreea. Si da, uite la Andreea o atitudine moderata si realisa. Tu, urlind si invirtind toporu’.


 248. 248

 249. 249
  Nora:

  Costeluş: scuteşte-mă.


 250. 250
  Costelus:

  Fundamentalisto! Asta etimologic vine de la fund, nu? 😀


 251. 251
  1Q:

  Ba da, dar publicul poate refuza reprezentația în câteva milisecunde. Să o arate e una, dar până la a o anima,
  să facă și tulumba pompierului..


 252. 252
  Costelus:

  Auzi, N, tu n-ai cont pe facebook, nu?


 253. 253
  Nora:

  Păi, borcanele aruncate de Vio nu mi se pare că ar echivala cu florile aruncate pe scenă. 😀


 254. 254
  1Q:

  Florile se aruncă la final, cu aplauze, dacă ai stat și te-ai uitat.

  Te uiți, ahaaa!.
  Dacă nu-ți place arunci cu ce ai: borcane, ouă roșii..
  🙂


 255. 255
  Nora:

  Mă mai fuţi mult la cap? N-am. NU AM. N-AM. NU-MI FAC!


 256. 256
  Costelus:

  Deci n-ai avut cum sa vezi ce contin linkurile alea pe care le-ai pus in articol, pentru ca-ti trebuie cont ca sa intri pe ele. Mai spui de mine ca nu citesc si asa si pe dincolo.


 257. 257
  Nora:

  Vezi, când spun eu că eşti tufiş!

  De unde ştii tu că n-am acces la un cont (poate de la job, cap sec!) cu care pot naviga pe FB? Ai citit iar în florile de ştevie?

  Şi când mai spun şi că nu citeşti, iarăşi nu mă-nşel! Tufişule, ce-am postat eu mai sus e luat copy-paste de pe FB! Că de-aia dau şi link!

  Incredibil! Cu cine mă contrazic eu pe aici!


 258. 258
  Nora:

  Detectivul pulii rebegite!


 259. 259
  Danny:

  Nora, pe tine nu te-a plictisit pisoiul asta de Costelush cu argumentele lui puerile? Eu cred ca nici laba nu stie sa faca, in schimb, se pregateste de un viol si nu stie cum sa-l sustina mai bine in Legea Medierii.


 260. 260
  Costelus:

  Tu nu te contrazici cu nimeni. Urli si sari in sus. Cine nu-i cu noi e impotriva noastra. E subuman chiar.


 261. 261
  Nora:

  Păi, cam da. Cine susţine că e normal ca violatorii să fie lăsaţi liberi contra banilor e cam subuman. Sorry, guys.


 262. 262
  Costelus:

  Eu accept ca nu avem o justitie perfecta si nu vom avea, ca victima trebuie sa-si poata retrage plingerea oricind vrea, si ca da, din pacate asta inseamna ca unii violatori vor scapa nepedepsiti si fara cazier.

  Dar, te rog, da-mi exemplul unei tari care nu admite intelegerea partilor (medierea) in cazurile de viol.


 263. 263
  Costelus:

  parca am scris in chineza mai sus, scuzati.


 264. 264
  Nora:

  Doamne, băiete! LASĂ-MĂ!
  LASĂ-MĂ!
  LASĂ-MĂ!
  LASĂ-MĂ!
  LASĂ-MĂ!


 265. 265
  Costelus:

  N, se futu’ toleranta aia…


 266. 266
  Danny:

  Nora, du-te la Protest ca se apropie ora.

  M-am plictisit eu de cate ori s-a plictisit Nora. Las-o in pace, maimutoi felin!

  Nora, sa ne povestesti cum a fost la Protest.


 267. 267
  Nora:

  După cum vezi, nu-ţi şterg comentariile. Asta înţeleg prin toleranţă.

  Munca sisifică nu-mi place însă. Ajunge, am încercat destul, nu faci decât să repeţi aceleaşi tâmpenii demontate deja de mine de vreo câteva zeci de ori.


 268. 268
  Nora:

  Danny, încă nu mi-am terminat treaba, iar până acolo fac 15 min. Fii fără grijă, mă duc.


 269. 269
  Costelus:

  Hai ma, tu ai innebunit? Cum sa-mi stergi comentariile?

  Uite, in ciuda urletelor isterice de ieri si de azi, eu tot am o parere foarte buna despre tine. Ba pot spune ca nu s-a schimbat deloc. Stiam ca, atunci cind o iei intr-o parte, nici dracu’ nu te mai opreste. 😀


 270. 270
  Nora:

  Cine dracu’ îţi spuse ţie că-ţi şterge comentariile de sari acum?

  Doamne, azi eşti total dus!


 271. 271
  Costelus:

  Tu esti dusa rau azi, pe bune, cum naiba imi poti da exemplu de toleranta faptul ca nu-mi stergi comentariile?

  Hai, esti prea incordata azi, gata, nu te mai provoc, chiar m-oi trezi cu un topor in cap la propriu. 😀

  A, inca ceva: lucrezi la Antena3? 😀 😀


 272. 272
  Danny:

  Lasa-l, Nora, ca e in calduri!


 273. 273
  Nora:

  Deh, Costeluş: am ZERO toleranţă pentru violatori şi pentru cei care îi vor scăpaţi cu ajutorul legii!


 274. 274
  Costelus:

  Mai nu-i vreau scapati, nu ma baga, te rog, in rahatul asta! Doar accept ca, uneori, e posibil ca violatorii sa scape.

  Hai, cortina!

  Capatinoasa dracului! 😀


 275. 275

  Ia, ca am avut trebi si am vazut ca m-ati citat in lipsa. Nu era nevoie. Stiu foarte bine ce am zis. Dar ce am zis nu are nici o legutura deloc nici cu pedofilia, nici cu violul si nici cu vreun fel de violenta domestica. E un mod mai figurat de a denumi o anume practica sexuala. Care mi se pare ca nu e condamnata nici macar de vreo biserica sau religie. Dar ca sa nu poti sa vezi asta trebuie sa fii foarte bolnav la cap. Cum sunteti.


 276. 276

  măi, văd că ne făcu cam subumani.
  aşa că nu ştiu ce mai caut pe aici. ia să-mi văd eu de drum.


 277. 277
  jaco pastorul:

  Eu cand m-am referit la trauma, nici prin cap nu mi-a trecut ca ati fi victima vreunui viol. Ma mira cateodata
  ura cu care judecati barbatii, ma uimeste faptul ca ii vedeti pe toti ca pe niste psihopati, badarani si nesimtitori.
  Trauma, pentru mine, era doar o experienta nereusita cu vreun asemenea barbat, care v-a marcat.


 278. 278
  jaco pastorul:

  Costelus, Butoi este un profesionist. Este omul cu cea mai mare experienta in domeniu. El stie , din practica, ca vestimentatia, locul de plimbare si ora, sunt elemente care reduc incidenta violului.

  Si a facut, ceea ce orice om de bun simt ar fi facut, aflandu-se in posesia unor statistici evidente, adica le-a sfatuit pe fete sa se imbrace neprovocator, sa evite plimbarile prin locuri pustii si la ore nepotrivite. Atat a facut. Cu ce-o fi gresit?

  Mie mi se pare un mesaj pozitiv.


 279. 279
  Costelus:

  Butoi e un BOU sinistru! Tocmai ca statisticile arata ca majoritatea victimelor violurilor nu sint pitipoancele cu tocuri si fusta scurta, ci femei imbracate pina in git, cenusii, cu pantaloni sau fuste lungi, fara tocuri, fara machiaje stridente. Unele se intorc de la servici, seara, noaptea, cind pot. Nu numai ca da vina pe victime intr-un mod halucinant pentru un politist, dar mai si spune prostii cu statisticile.

  Andreea, doar nu pui la suflet, n-o stii pe Nora? E fata buna in medie, dar are si ea unele lipsuri. 😆


 280. 280
  Seva Tudose:

  Nora,

  am votat la Avaaz.org !


 281. 281

  Jacu, te-ai facut bine? Am auzit c-ai zacut. Ma bucur ca ti-a trecut!


 282. 282

  Acuma ziceti voi. Daca fimeile iestea aveau pe cineva care sa le tina de urechi cu tandrete, mai pierdeua ele o zi intreaga pe blog? Nu, dar adrenalina si dopamina de unde din alta parte?


 283. 283
  Seva Tudose:

  Moșule,

  hai lasă poveștile,pare-se că tu te-ai împăcat cu gândul,te-a iertat Dumnezeu…lăsă femeile în pace !

  că tot„cel ce primește” suferă nicidecum „cel ce dă” 😉


 284. 284

  Seva, nu ma plang, sunt o bomba cu testosteron. Dar tot nu mai e ca in tinerete. Iar aia cu urechile stiti voi bine ca va place, dar nu vreti sa recunoasteti pe blog.


 285. 285

  De fapt altceva voiam sa zic. A revenit el Gelu, a revenit ea Edle, o sa revina si Andreea. Macar de dragul meu.


 286. 286
  Jaco Pastorul:

  Mai costelus, daca tu, la varsta pe care o ai, iti permiti sa faci un om care are experienta cat varsta ta, bou sinistru, atunci, inseamna ca nu mai exista nici un pic de ratiune si bun simt pe lume. Daca tu, care nu lucrezi in sistem si esti complet afon de aceasta meserie, reusesti sa-i dai lectii acestui om, atunci ia-te de manuta cu feministele de parada de pe-aici, si defilati si faceti revolutii.
  Chiar ca ne meritam soarta si e clar ca nimic nu se va schimba in tarisoara asta. Raul e atat de bine de impletit cu binele, incat nu mai stii daca iti zambeste un diavol sau ranjeste un inger.
  Si nu uita, daca vei avea vreodata fete, te rog din suflet, sa le sfatuiesti sa se imbrace cat mai provocator, daca se poate deloc si sa umble numai noaptea, singure prin parcuri. Te rog sa nu fii si tu un bou sinistru. Dar tare ma tem ca vei fi.


 287. 287

  Jaco, daca tu nu esti cumva jazzul personificat, ca eu cu el am o rafuiala, zi-mi care e partea buna in medierea violului, ca eu sincer nu o vad.


 288. 288
  Costelus:

  Da, Jaco, omul ala e un bou sinistru. Datoria lui e sa prinda violatori, pentru asta e platit! Te-a prins X pe strada si te-o batut? Pai e vina ta, ca n-ai avut pistol sau garzi de corp! La fel, te-au furat hotii? Pai aveai sistem de alarma si garduri electrice? Nu? E vina ta atunci, ne pare rau, hotul nu are nici o vina. Fiindca tu ai ales sa nu-ti montezi alarme, tu l-ai invitat pe hot!

  Atunci pentru ce dracu mai avem politie?


 289. 289
  Costelus:

  Ce protesteaza Nora …


 290. 290
  Nora:

  Andreea, nu mă enerva! Te regăseşti aici: Păi, cam da. Cine susţine că e normal ca violatorii să fie lăsaţi liberi contra banilor e cam subuman. Sorry, guys.? Eu pricepusem că te dezgustă chestiunea banilor.


 291. 291
  Costelus:

  Ceva poze de la protest ai? 😀


 292. 292
  Nora:

  Am. Pun imediat.


 293. 293
  Costelus:

  Eu glumeam cu pozele. De fapt, daca ma gindesc bine, printre 5-6 alte protestatare (ca mai multe n-ati fost), poate te identific. 🙂


 294. 294
  Nora:

  Da, ştiu, Costeluş. Oamenii sunt cam analfabeţi civic.

  Îmi pare bine că lumea nu l-a uitat încă pe Butoi. A fost menţionat în continuare în discursuri ca exemplu de cum îşi bat joc autorităţile de victimele violurilor şi de mentalităţile perpetuate chiar de cei care ar trebui să ne apere.

  E bine ca Butoi să intre în istorie ca exemplu de “aşa, nu!”.

  Jaco, ce bine că n-ai fete! Altfel, mi-e groază să mă gândesc la ce fel de consiliere le-ai face tu în caz de, nici măcar viol, să zicem “doar” hărţuire sexuală. Cum le-ai spune tu că e vina lor.


 295. 295

  Tre sa vâr una, ca ma manâncă in varful tastaturii.

  Intai s-o luam cronologic ca asa se procedeaza in etimologie. Deci despre ignorare. Ramasesem cu o lauda in fundul inimii, nedeşertata. Mi s-a parut geniala gaselnita Andreei cu “ignorogii”. Femeii asteia ii stralucesc sinapsele de atata trafic de informatie prin ele.

  Apoi voiam sa zic ca unii au exersat atata de tare si de mult ignorarea altora, ca in final au reusit sa se ignore chiar pe ei insisi. De prisos sa-l dau ca exemplu pe Cosa.

  Acum ma uit la bietul Jaco si mi-e mila de el sireacul. Ca a inceput si el sa practice asa intr-o doara cunilingusul mascat sub haina ignorarii. Si cand sa-si primeasca cei 30 de arginti, Ana si Caiafa i-au dat cu flit. A ajuns sa-l ignore pana si Costelus.

  Ignorati baieti, ignorati!


 296. 296
  Costelus:

  Uite, gasii stirea:

  http://www.mediafax.ro/social/zeci-de-persoane-au-protestat-in-bucuresti-cerand-eliminarea-violului-din-legea-medierii-10538732

  (ti-am zis, eu umblam dupa poze cu tine). 😀

  Deci, nu protestati impotriva lui Butoi sau a politistului cu 3 clase care gindeste “curva dracului, bine ti-o facut!”. Nici impotriva unui intreg sistem de cicat care lasa violatori liberi. Nuu, medierea din lege va doare. Ei bine, se va scoate, sint sigur de asta. Medierea nu se va mai putea face oficial, ci doar neoficial, direct, se intilneste victima si agresorul si negociaza direct. Bun, s-au rezolvat problemele voastre?


 297. 297
  Nora:

  Merci, Seva, pentru semnarea petiţiei.

  Jaco, prin ţările pe care le invidiezi, indivizi cu mesaje aşa “pozitive” şi cu funcţii în domenii aşa sensibile îşi pierd jobul. Da, ştiu, acum devii brusc selectiv.

  Îmi place cum dai din lac în puţ. Cică Trauma, pentru mine, era doar o experienta nereusita cu vreun asemenea barbat, care v-a marcat. Să mori de râs. Nu, Jaco, n-ai dres nimic. Susţii aceeaşi mărie cu altă pălărie. La fel de prost asortată însă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *