Puţstory. Episoadele 4 şi 5 – O apariţie nemisterioasă şi Misterul unui mister ştrumf

(fundal cu zori abia mijite, sunete de păsări. Apoi, se percepe clar sunet de mirişte călcată în picioare de vacă)

Bună dimineaţa, fir-aţi ai dracu’ să fiţi că toată zâua aţi dormi. Iacă-mă pe mirişte, căutând câmpurile şi amuşinând iarba plină dă căcăreze de oaie, în căutare dă subiecte fierbinţi sau măcar căldicele. Când să plec acas’, tristă şi amărâtă, cu coarnele aproape fleoştite, aud pe careva picurând fără forţă, piş-piş-piş, într-un puţ părăsit dă prin apropiere. Mă apropii cu maximă discreţie aşa cum numai o vacă ca mine ştie a umbla.

Mi-arunc ochii şi-i văd pe domnu’ 1Q şi domnişoara Alexa. Cât pe ce să-mi cer iertare că io sunt o vacă care-şi vede de drum bun şi cale bătută şi n-are nimic în contra oamenilor care fac una sau ailaltă, cine-s io să-i judec, nu? Plec pentru 5 minute, să aibă timp să-şi repuie ţinuta în ordinea firească şi cuviincioasă şi reviu. Domnişoara Alexa, uşor jenată, îşi trage chiloţii tanga deasupra pantalonilor scurţi pentru o super-protecţie a zonelor intime. Domnu’ 1Q tuşeşte încurcat.

– Ce faceţi aicea? zâc.
– Ne urâm! scrâşneşte împiedicat domnişoara Alexa.
– Eu vreau iertarea ei. E tot ce vreau… spune domnu’ 1Q.

Io, ştiţi bine, sunt reporteriţă, da’ viaţa e câinoasă şi nu s-a uitat la mine niciodată cu ochi buni, de cornută. Aşa că, şi în aceste circumstanţe ciudate, conducând către un inexorabil act sexual, brrrr, brrrrr, s-au încălecat frecvenţele, n-am fost io asta, m-am văzut nevoită să îmi fac meseria.
– Şi dupe aia, ce? Ce planuri de viitor ai, domnu’ 1Q?
– La malul mării… începu domnu’ 1Q să aiureze.

Alexa se uită pierdută la mine şi zice că ar face orice pentru un telefon cu taxa inversă s-o sune pe doctora ei.

– N-avem corent aicea. Nici telefon. Nu vedeţi că scriu pe ziarul ăsta ferfeniţit tot ce ziceţi? Ei, drăcie! Da’ ce-aţi dori să comunicaţi doctorei dacă nu-s indiscretă?
– Eşti!
– Totuşi, telespectatorii noştri ar vrea să afle… ce aţi prefera la micul dejun?
– Nu ştiu, nu mă mai ating de nimic de un de zile, mă hrănesc cu suferinţă, lacrimi şi cu propria-mi carne ferfeniţită de penibilu’ ăsta care nici singur nu poate a mă… şi vin mereu ştrumfii lui.
– Ştrumfii? Tinereii ăia rotofei de trecură mai devreme?!
– Incredibil! Nici aici nu mă lasă în pace! Bă! Bă! – urlă domnişoara Alexa cărându-i pumni mici în şale lu’ domnu’ 1Q.

– Doamna Joiana! Nu mai pot! E im-po-si-bil! În aceste condiţii nu se poate acorda un interviu omenesc sau văcesc sau de orice fel ar fi. De când am căzut aici, e o continuă ameninţare la sănătatea şi virtutea mea. Nici măcar nu şi-a luat un sutien sub tricoul ăla galben.

(pui lanterna cu care sunt echipată pe domnişoara Alexa. Spusele lu’ domnu’ 1Q se confirmă)

– Am plecat în grabă, bă! Că tropăiau ştrumfii pe acoperişul blocului. Parcă n-ai şti!
– Nu mai ştiu nimic! Dar nimic! Farmecele tale de farmazoană mă-ndoaie, iote, am făcut şi spondiloză… bâigui domnu’ 1Q.
– Domnu’ 1Q, interviu io, eşti confuz. Cre’ că te-ai deshidratat.
– M-am, doamna Joiana! Femeia asta m-a supt tot!
– Aşa te-ai născut! Ca un câine orb şi uscat, muşcând toate jugularele tinere care-ţi ieşeau în cale! Spărgând visele ca baloanele de gumă! Ce-ţi păsa ţie de mine! Lasă-măăăă! Desprinde-te odată de mine, ciuperco! Nu pot respira! Ia-ţi gândurile din jurul gâtului meu.
– Doamna Joiana, chemaţi pe cineva înainte să fie prea târziu. Eu am vrut s-o iau şi de nevastă, i-am făcut cartofi prăjiţi şi mi-am însăilat şi un cont de FB special pentru ea… Am stat în ore târzii din noapte, chiar dacă aveam de pregătit cursuri pentru a doua zi, şi i-am făcut poezii cu ceai. La-nceput îi plăceau şi ei, pe urmă nu ştiu ce s-a întâmplat… Vine la uşa mea, în combinezon, şi urlă s-o las în pace. Pricepeţi, eu sunt o persoană respectată în bloc, pe stradă, în cartier şi oriunde, drept să vă spun. Mă face de râs… Au început să-mi iasă vorbe… Mă compromite!
– Eu pe tine! Eu pe tine! Incredibil! Incredibil!

Şi odată se repede spre o piatră netedă, foarte lucioasă, şi-l pocneşte pe 1Q în urechea dreaptă. Un fir lung, întunecat, i se scurge prin tricou.

– Domnişoara Alexa, domnişoara Alexa, calmaţi-vă! Matale nu eşti o criminală, păcat să-ţi distrugi viaţa…
– E distrusă!
– să ajungi la puşcărie aşa tinerică şi frumoasă…
– Nu mai sunt frumoasă!
– Ba eşti, eşti, cum să nu?! Câte n-ar vrea să-ţi semene… Câte urâte câştigă acuma concursuri de miss… poţi s-ajungi şi asistentă TV, cine ştie…
(1Q geme încetişor, chircit în partea cea mai întunecată a puţului)

Tocmai atunci apar ştrumfii, ţinându-se unul pe altul. Duhnesc a poşircă şi îşi şoptesc măscări.

_________Ep. 5- MISTERUL UNUI MISTER ŞTRUMF

–          …să mor aicişa de te-oi minţi. Era fără nimic pe ea. Ce prost e şefu’! Ce i-aş face iooou..

–          Ce, mă, ce? Bombăni a prost. Nu i-ai face nimic. Şefu’ o iubeşte, daca vrei să ştii! Ce-aş mai iubi-o şi eu! Oftă ştrumful identic la trup  cu cel’lalt. Iubirea e ceva misterios, ceva sublim! Nu se cade să ne râdem de ea. Mă, chiar, tu ai iubit vreodată? Chirăi biştrumful A.

Am ales să-i notez ca pe maşini: Ştrumful A şi ştrumful B, să nu se creeze confuzie, deoarece, deşi păreau identici, în realitate, ştrumful A chiar părea uman. Poseda sentimente aproape umane. Simţea că poate lua locul şefului oricând. Îl ura cel mai adânc şi cel mai sincer, atât fizic, cât şi în adâncul puţului minţii lui tulburate de alcoolul scurs din paharele găsite prin cârciumi. Se bucura că şeful lui era prins în gărăoacea aceea secată şi căuta cu înverşunare să-l menţină acolo până o crăpa. Chipurile, îl păzea. Celălalt, B, era cam tolomac şi uşor influenţabil. Pe Alexa o iubea în taină, îi făcea poze din toate unghiurile când ducea gunoiul, ca apoi să se iubească cu ele-n baia lui hârlavă, neagră de igrasie. B, evident, nu bănuia nimic. Nici n-ar fi crezut că o clonă de-a lui putea să-i facă rău şefului pe care-l slujea din instinct, cu onestitatea unui mafiot.

 

Să purcedem, dară, pe urmele caraghioşilor ăstora. Ne vor duce, aşa cum bănuiţi, direct la eroii noştri schingiuiţi de acidul iubirii neîmpărtăşite, bla-bla… cu iz metaforic sublim, bla-bla…

1Q zăcea pe o rână, plin de sânge şi gemea fără vlagă în timp ce Alexa îi număra coastele să vadă dacă şi-a cedat vreuna alteia mai cu moţ decât ea. Dacă avea toate coastele, era virgin şi doar aşa îl putea salva, gândea cu voce tare, că doar nu bag de la mine…

–          5, 6, ptiu, asta-i ruptă, nu se pune, grăi piţigăiat şi, scuipând în palme, se porni să-l zguduie cu un masaj cervical, folosind pietroiul din dotare. Nu era rău, masajul cu pietre netede e chiar recomandat. Durerea era alta. Pietroiul era ud şi cumplit de rece. Pielea i se desprinse ca şoriciul pârlit, iar 1Q oftă ridicând o sprânceană aşa cum a văzut el la un actor mişto al cărui nume, însă, l-a uitat. Îşi pocni maxilarele într-un căscat de neam prost după care propti din întoarcere un genunchi în barba Alexei care icni surd. Căzu în genunchi şi se sprijini în poala lui umedă de… de ce era să zic, a, de apa ce se infiltra pe pereţi şi dispărea undeva la bază, fără să se colecteze. O ridică bătrâneşte s-o sprijine pe peptul lui de încrezut, plin de cicatricile iubirilor părăsite, îngânându-i o melodie de luptă auzită la bunică-su. Ceva cu un tren care îl duce la armată, îl duce şi-l ocoleşte, în cazarmă îl propteşte. Nu-şi aducea aminte versurile, dar melodia era superbă. Mereu l-a umplut de entuziasm patriotic. Îi însăila frânturi de amintiri din copilăria lui războinică şi, fără să ştie, făcea în ciudă ştrumfului A, cel hain. Acum se hotărâse: îl va pârî unui medic psihiatru. Numa’ nu cumva să-l facă vecin cu Alexa, că va muri de oftică. Trebuia să fie atent. Foarte atent.

–          Alexa, iubirea mea, trezeşte-te şi umblă! Se căina prefăcut 1Q încercând s-o impresioneze pe Joiana, preferata lui de când îşi amintea că există pe lume. Când Joiana nu era atentă, o izbea decent de o ieşitură din beton, o neregulă evidentă, ascunsă de ochiul vigilent al dirigintelui de şantier. Ea deschidea rar câte un ochi mort, de peşte alterat, şi-l ocăra printre dinţii rari, ascuţiţi cu toporişca. Simţea că-l urăşte cu veşnicie cu tot. Cu tot universul care l-a creat. Ura din cauza lui pe toţi bărbaţii, chiar şi pe tatăl ei drag, că prea aducea cu el. Aveau acelaşi tip de maşină. O ruşine! Ura maşina aia!

Sufla greu şi se concentra să supravieţuiască. Joiana îi dăduse aripile căzute. Mai trebuiau montate…

 

Va urma!

300 thoughts on “Puţstory. Episoadele 4 şi 5 – O apariţie nemisterioasă şi Misterul unui mister ştrumf

 1. alexa

  “- Doamna Joiana, chemaţi pe cineva înainte să fie prea târziu. Eu am vrut s-o iau şi de nevastă, i-am făcut cartofi prăjiţi şi mi-am însăilat şi un cont de FB special pentru ea… Am stat în ore târzii din noapte, chiar dacă aveam de pregătit cursuri pentru a doua zi, şi i-am făcut poezii cu ceai. La-nceput îi plăceau şi ei, pe urmă nu ştiu ce s-a întâmplat… Vine la uşa mea, în combinezon, şi urlă s-o las în pace. Pricepeţi, eu sunt o persoană respectată în bloc, pe stradă, în cartier şi oriunde, drept să vă spun. Mă face de râs… Au început să-mi iasă vorbe… Mă compromite!”

  partea asta mă debusolează…
  și întristează

 2. Joiana

  Domnişoara Alexa, puteţi infirma orişicând!
  Eraţi îmbrăcată în altceva? Nu-n combinezon? Nu v-a făcut cartofi prăjiţi?

 3. Joiana

  Pisica? Ce pisică, domnişoara Alexa? E cu dvs. în puţ?
  Se impuie să chemăm protecţiunea animalieră!

 4. Joiana

  Domnişoara Alexa, mă faceţi să plâng. Ca să ştiţi, şi io am suferit atât din dragoste, cât şi din nedragoste…

 5. Nastasia

  E trist că nu poţi să te joci, Alexa. Dacă ai putea, povestea s-ar desfăşura cum vrei tu. Ce face Sasha?

 6. alexa

  crește, Nastasia. 😀
  mai are un vaccin de făcut și gata cu injecțiile. fericita!

 7. Seva Tudose

  😆 “ce faceti aicea ?…eu vreau iertarea ei…”

  1Q 😆

  pai acolo “jos” cauti tu iertarea Alexei 🙄

  moooor… de ras !

 8. alexa

  ”Pe alexa o iubea în taină, îi făcea poze din toate unghiurile când ducea gunoiul”
  de ce mă sperii?!!!
  doar știi cât sunt de credulă!

 9. Nora&1Q

  Sărna, d-na Seva! Jos e cel mai sigur loc.
  ale, nu mai ştiu. Am uitat că te sperii uşor, ca şi când n-ai mai fi..

  Te deranjează textele astea? Fii sinceră!

 10. Seva Tudose

  Joiana,

  😆 imi place umorul tau,citesc, bufnesc in ras,iar citesc iar imi sar tatele -n sus de ras 😆

  esti de scandal 😆

 11. Seva Tudose

  1Q

  “jos e cel mai sigur loc” ? pai ce loc sigur a fost chiar daca a avut si chiloti peste pantaloni,de a dat Joiana peste voi ? Si tu de ce tuseai incurcat ? Ptr.ca te simteai cu musca pe caciula,nu-o mai da la intoasa !

 12. Nora&1Q

  Uite-atâta de tare, zic, şi descriu un arc de cerc, maaaaare-mare, cât arcul de triumf..

 13. Nora&1Q

  Păi mai devreme o dăduşi de gard. Că te aşteptai să fac, că aşa, că pe dincolo..

 14. alexa

  eu nu scriu. ești nebun dacă ai impresia că o să stau aici să-ți suport insultele.

 15. Nora&1Q

  Nu te insult deloc. Ba chiar ţi-am creat o aură de martiră.
  Iote ce framocs îţi stă!

 16. alexa

  ce vorbesc cu femeia aceea tânără, blondă și frumoasă e treaba mea.
  despre tine vorbim 2 minute, oricum.

 17. Nora&1Q

  Tânără, blondă și frumoasă??? Auzi, parcă aş vrea şi eu o consultaţie, se poate?

 18. Nora&1Q

  Am aflat că unul dintre ei mă urăşte. Aliaţi-vă! Va fi 2 contra 2. Să nu mai cârâi..

 19. alexa

  probabil. ți-am zis cât mi-a plăcut ăla din stație care i-a spus nu știu cui la telefon cu ce sunt îmbrăcată?
  nici nu vreau să mă gândesc ce nu aud!

 20. alexa

  mie să-mi zici dacă B locuiește prin preajmă. mi-e suficient de frică să ies din casă și fără el.

 21. Nora&1Q

  Doar pe A, eşti culmea! Ţine-l pt tine, să nu-ţi fie frică de el, că o să facă fix ce-i porunceşti. N-o să te mai duci cu gunoiul..O să ai multe avantaje.

 22. Nora&1Q

  A n-are daune mari. O să observi că merge niţel mai crăcănat că-mi poartă pe lângă coccis urma unui vârf de pantof ascuţit, d-ăia lăutăreşti, lăcuiţi..

 23. alexa

  hm…
  lor nu le-ai servit discursul cu ”urâtă, cam nesuferită, slăbănoagă nedefinită și proastă lemn”?

 24. Nora&1Q

  Eşti atât de frumoasă! proastă lemn n-ai cum să fii! Ar fi împotriva firii! ar fi doar o proastă evaluare de-a mea..

  Mă ierţi? Zi că da, că am arvunit lăutari. Nu fi rea!

 25. Nora&1Q

  Am cumpărat bomboane cu mentă. O să fie o nebunie să le pipăi.. Te-aş contempla toată ziulica, apoi te-aş picta nud. Vrei?

 26. Nora&1Q

  Bine, încetez. Crezi că ne va salva cineva? Ce-o să faci după ce ieşim din puţ? intrăm în lacul tău de lângă casa părintească? pescuim..

 27. Raj

  Salut cu prestantza vacuta si pe dl 1Q ! De fapt, salut intr-o veselie tot forumul. Pe Dna Ana o pup pe frunte. Dra Nora, cer permisiunea sa pup lobul urechii. Credeti ca-i prea mult ? O pup si pe Alexa ca sa-lofti pe dl 1Q. Si pe Dna Seva o pupez, pe Dna Nasta… Daca am omis pe careva, il/o rog sa se considere pupat de Raj

 28. alexa

  nu pricepuși că nu vreau să particip la povestea asta?
  nu există niciun puț și nu ne salvează nimeni de nimic.
  eu nu o să mai trec pe aici, tu o să mă lași în pace și o să se termine totul curând! taci! trebuie să cred că o să fie curând!

 29. Of, i-am masat coastele degeaba. Sunt in autobuz si oamenii isi vad netulburati de ale lor, nu s-a luat si pe mine sclipiciul lui 1Q. Un nebun canta ” hai, Necula, hai, necula, sa coboare toti cu pula!”. Si inainte mi-a multumit asa frumis pentru ca i-am zis cat e ceasul…

 30. Raj

  O babeta nenorocita s-a luat de o tanara de vio 30 de ani, frumoasa foc, imbracata ca la Paris, distinsa, etc. Tanara n-a ripostat deloc. La coborare i-a spus babei cam asa: sa ma fut in gura ta hroasca nenorocita si sa ma cac in strachina ta. Si eu care ma indragostisem de tana si distinsa doamna…

 31. Nora&1Q

  Tot cu o lopată l-am pălit şi io, dom Raj! Şi nu-s nervos.. deloc, da` deloc nu-s nervos!
  aleeeeexaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 32. Raj

  Ce masina luati Dra Nora ? 335 unde duce ? Zi-mi ce masina iei,ca sa-ti zic cine esti… Pantelimon cumva ?

 33. Nastasia

  Bate dracii, în cazu’ ăsta. De ce pe Alexa? Nici vorbă! Te blastăm şi te sudui de nu te mai aduni nici cu lopata de ţânţari.

 34. Nora&1Q

  Io şi Betty ce alergăm după ţânţari. Am o pastilă juma arsă. Fac economie..

 35. Nora&1Q

  ..mai la stânga, aşa, acum înaintează uşooor, aşa.. gata.

  Acum, spune-mi de ce-ai venit la masa mea.

 36. alexa

  pentru că aveam nevoie disperată să simt că îți pare rău pentru ce mi-ai făcut. am aflat că nu-ți pare, acum plec.

 37. alexa

  la ce-ți mai trebuie alții? nu vrei să evoluezi? să treci peste orice crezi tu că ți-am făcut?

 38. Nora&1Q

  N-am cum. Am circumvoluţiunile circumcise..
  Dacă vrei, te iert! Spune-mi de ce mi-ai aruncat lama mea preferată de ras, aia primită cadou, Gilette..

 39. Nora&1Q

  M-am retras în munţi, într-o hrubă părăsită de un pustnic zgârcit. Nici net nu avea, după ce bea apă..

 40. alexa

  eu cum să mai dorm știind că mai este un obsedat ca tine pe lumea asta? nici pământul nu vrea să vă înghită!

 41. alexa

  bine, sper să nu mai continui cu minciunile astea gogonate că nu ți le crede nici dracu’

 42. Edle

  Au imaginatie, nu timp.

  Daca mai scrieti vreo cateva episoade, cred ca incepe sa-mi placa si de Alexa. 🙄

 43. Seva Tudose

  Costelus#135

  desigur inteleg si de multe ori ma intreb si eu,de ce 1Q scrie consecutiv comentarii unul dupa altul,cam 4,6,7,9 si fiecare contine doar 2 vorbe,care-i scopul de a ajunge la sute de comentarii in mai putin de o jumatate de zi de cand a fost scris articolul…

  deci intr-o zi deja nu mai poti accesa articolul fiind incarcat de comentarii,incarcandu-se f.greu…

  scuze 1Q…dar cand incepi sa le trantesti,le trantesti…bum,bum,bum,bum !

 44. Costeluş

  Asa-i plac Norei, comentarii scurte. Daca-s putin mai lungi, pierde ideile pina sa ajunga la final.

  😆

 45. Nastasia

  Să astupăm pentru vecie mişelnicul puţ al vrajbei lor! Să-l umplem cu ciment! Sarcofag din el să facem pentru iubirea lor înveninată! Ştrumfii să-i betonăm în el, şi pe A, şi pe B! Doar bolovanul să-l recuperăm, că-i cumsecade şi poate mai trebuie ş-al’dată.

 46. Joiana

  Domnişoara Alexa, ce vorbă-i asta? Toată lumea ştie că-s de parte femeiască.
  Şi-ncă ce parte!

  Doamna Seva, io am relatat episodul 4 doară. Domnu’ 1Q a preluat apoi legătura.

 47. alexa

  Joiana, cine îl punea pe 1Q să stea târziu în noapte cu Alexa când avea de pregătit cursuri?

 48. Joiana

  Io de un’ să ştiu, domnişoara Alexa? Da’ cre’ că dragostea!
  Acuma io n-aş băga copita în foc, că şi io am fost părăsită de unu’ şi făcută zdrenţe, ca şi matale, de am şezut şi am plâns şi pe nimica n-am pus gura, de credeau toţi că am înnebunit numa’ că pe timpu’ meu, n-avem doctore şi doctorii numa’ popa de venea şi-mi mai cetea. A zis că pleacă în lumea ideilor!

 49. alexa

  eu n-am fost făcută zdrențe de el, Joiana dragă. la doctoră nu merg din cauza lui.

 50. Joiana

  Orişicum, omu’ nu e bine să stea noaptea treaz şi singur. Decât singur, mai bine să doarmă.

 51. Daria

  ai speriat-o, bă, cu ștrumful tău! să-ți fie rușâne!
  nu poți ține astfel de lucruri pentru tine?
  pe ea nu o interesează!

 52. Nastasia

  Nu se poate, Domnu’Raj. Din căcat mai iese omu’, din beton n-are cum. Scopu’i să nu iasă nici o adiere din blăstămăţia aia de puţ.

 53. Raj

  Sa vezi tu penisuri in rect , Costele de la Dra Nora. Nu voi mai folosi cuvinte urate de acum inainte. Am luat hotararea sa ma exprim si eu mai academic. Dar daca e la figurat, mai iese omul din cacat, Dna Nasta ? De unde stii tu costele ca 1Q si Alexa se fut ? Ca asa afirmi la 152

 54. Jasmine

  Bun, continuare de la ep. 6

  Nora, ma gandeam sa fac o poza in jpg si apoi mai vedem daca are cineva vreo alta idee ce si cum si daca sa facem mai departe, nu stiu deocamdata.

 55. Nastasia

  Pe la Teodorescu te văzui astăzi, da’ ce-ai zis acolo nu era de bannat. Acu’ nu mai e postarea. Ai comis şi alte păcate?

 56. Seva Tudose

  Nora,

  am incercat si eu pe Vox,nu este ca te-a banat,nu poti accesa la articolul(ultimul) lui Cristian Teodorescu”Daca PDL-ul nu se rupe…”,in locul !

  la precedentul,da,si la absolut toate celelalte articole.

 57. Seva, eu n-am comentat la ăla cu PDL, ci la ăla despre medici. Şi acum nu mai pot comenta la nimeni, nu doar la el. Am încercat la Rogozanu, la ăla cu Bechtel.
  Şi ceilalţi pot comenta, că doar văd comentariile apărând.
  Dă-i încolo.

 58. Nora&1Q

  Aici nimic-nimic? Nicio dojană de la Gh. Doja?
  Gia! Como se face că aici nu-s prezente aerele eminesciene?

 59. Nora&1Q

  Nu e? Pe unde o umbla ticăloșenia? Azi trebuie s-o ascult cu urechea.

  Avea de învățat ”Pe lângă plopii fără soț”..

 60. Nora&1Q

  1. io bag agale
  2. țărăneli
  3. cărâioase
  4. pământoase
  5. țarinale
  6. glugisme
  7. porumbale
  …..

 61. andreea

  cum crezi…

  eu am schimbat odată un cuvînt dintr-un text, pentru că nu i-a plăcut lui ghermănuţă…
  tre’ să fim deschişi la critici. 🙂

 62. Nora&1Q

  Nu vreau să schimb nimic. Nici d`al draq. Dăcât dac` schimbă și el comentariu`..

 63. andreea

  apropo, am fost în vizită la Gherman.

  am dat peste o postare în care îl făcea de rîs pe Turcescu, împreună cu piesa lui eurovizionară, ştiţi voi care.
  se pare că Turcescu i-a şi răspuns, amabil, pe blogul lui.

  ei, iacătă concluzia filozofului nostru, despre Turcescu. tre’ să recunosc că mi-a dat de gîndit. e bună ca motto, pe Pistol: 🙂

  Ma intreb: cum poate omul asta sa doarma linistit dupa ce i-am explicat cu lux de amanunte unde are lipsuri? Nu stiu daca mai rezist sa traiesc intre granitele acestei tari!

 64. Nora&1Q

  Io am zis să fiu deschis, adică open mind, da` la duș altfel stă treaba. Uitai torpedou` dășchis și mi-a intrat apă la jurnale.

 65. Nastasia

  N-ar merita şi Ghermănuţî o bulină? Mai pe sub coada calului, aşa. Una obiectivă, ca monitoru’.

 66. Nora&1Q

  Alea-s cam moi. Nu le poate face orș`cine. Giacomisaru` acuzator, cre` că poate..

 67. elena frantuzoaica..

  Nora,

  Da ce au astia ca nu te mai lasa pe Vox, ca doar tu canti frumos si corect. Ori ai ragusit?

  Sa stii ca eu inteleg ce simti

 68. Nora&1Q

  Mie? Așa cum nici tu nu crezi, nici io nu creeeeeeeeeeeeeeeeeez.. +++, neeee. Neam!
  Credința mea e un fel de ceaknurism..

 69. Nora&1Q

  Orice cuvânt își pierde sensul când descriu această credință.
  Ai intuit bine; și tu ești ceaknuristă! 🙂

 70. Jasmine

  Aoleu, l-am citit pe rogozanu cu imbecilii si nesimtitii lui, am avut senzatia de dejavu adrenalitera sau cum il chema pe comentatorul acela isteric cu x motive pentru care romanii sunt nu stiu cum sau ceva de genul. Ma doare capul!

 71. Nu mi se pare nimic în neregulă la Rogozanu de data asta… Ăia cu propunerea lor sunt chiar idioţi. Şi nu ştiu nici ce-nseamnă derivat.
  “Rom” nu e derivat din “român”. Nu au nimic în comun.

 72. Nastasia

  Bine ai venit, Ană! Şi la timp, poate mai salvezi ceva din ficior’tu, că-i alexizat, ceva de spaimă! Alexa, precum Circe, purcel a făcut din el.

 73. Ana

  Mulţam de primire, mumă! 🙂

  Io-mi iubesc nora ca pe sângele meu. Alexa a suferit mult din cauza lui. Şi-l iubeşte ca pe ochişorii ei, de crede că-l poate schimba. Nu se lasă de el. 😉

  Da’ şi el, inocent şi-n tremolouri, o adoră, de nici nu mai mâncă fără ea.

  Las’ să fie iei fericiţi. 🙂 N-am văzut potriveală mai mare-n toate regnurile pă unde-am fost. 😉

 74. Nastasia

  Mă duc. În bucătărie, în şură, oriunde. Nu mai pot, mi se rupe inima. Zădărnicia sună ca mieunatul lui Costeluş, tot mai trist şi tot mai slab, până s-o stinge de tot, şi corbii se vor înfrupta din codiţa şi ochii lui blânzi.

 75. Costeluş

  Nora, cum sa-ti spun, eu ma simt prost sa vin asa, aici, stiind ca tu dai ochii peste cap si-ti musti buzele cind ma vezi. Nici macar nu stiu ce am facut.

  Multumesc pentru coada!

 76. Seva Tudose

  Nora…

  condamna-ma,dar eu il iubesc pe Costelus,fara vrajeala ! hai ca este greu sa fi sincer,dar ce este mai greu este sa si admiti ! 😀

  Costelusule,eu zic ca tu,totusi ti-ai facut deja locul in inima Norei…nu abuza ! 😀

  mie una,imi plac comentariile lui,esi cateoata nu il inteleg,parca e batut de un….

 77. Nora&1Q

  🙂

  Bună ziua! Numele meu e 1 Q și sunt alexorcist, nu alexizat. D-na Nastaaaaa, se aude? Mă jir!

  Of! Mică, mică, mică… Aimadicted, aia e.
  Să tră, dom Raj! Vă salut intens, frenetic, pt un pup pe gușă.. Dacă vreți, și pe căpușă!

 78. Nora&1Q

  Pup gurițele la fete cu și fără voia lor.
  Apoi, mă retrag în cotețul meu anonim să sorbocăi un ceai dubios. Mă duc să văd din ce e..

 79. Seva, darling, dar eu nu mă pun în calea iubirii tale. 😀

  Costeluş, te supraestimezi. Nu-mi dau nimic peste cap, nu-mi muşc nimic. Nici măcar un fir de păr. Aşa că lasă dramele!

 80. Nastasia

  1Q-ul a venit, a plecat. Alexa a venit, a plecat. Mi-e să nu fi căzut din nou în puţ, cei doi îndrăgostiţi loviţi de soartă. Sau de streche.

 81. andreea

  Sabina e în excursie, pe undeva prin Argeş. mi-a dat telefon -- era mare tămbălău, numa’ zbierete şi ţipete, nu înţelegeam nimic -- şi a urlat: M-AM DAT PE POLEEEEEEEI!!!
  am înţepenit, mă gîndeam că am trimis-o cu o hăinuţă subţire pe ea…

  cînd colo, ea s-a dat pe un ponei. m-a lămurit, totuşi.

  în altă ordine de idei, şefii au plecat şi m-au lăsat singură împreună cu o fiinţă păroasă -- un fel de ghem negru, căruia nu i se văd ochii de laţe şi care se postează lîngă mine, privindu-mă fix şi dînd repede din coadă, de cîte ori foşnesc ceva mîncabil.
  mă stresează.

 82. andreea

  nu ştiu prea multe dar cică acolo nu plouă. intr-un loc numit Pietroşani. nici Petroşani, nici Pietroşiţa.

  acum nu se mai poartă mînăstiri şi reculegeri. punctele de atracţie de pe ordinea de zi erau ferma de animale şi şcoala de pizza. şi consumarea obiectului studiat, normal…

 83. Am auzit, dar habar n-am ce e de văzut acolo. Dar dacă zici de fermă şi de şcoala de pizza…
  Era o fermă de-asta, în vogă, pentru copii şi prin comuna Pantelimon, iar pizzerii, vorba aia, sunt cu duiumul în Bucureşti.
  Mi se pare amuzant cum sunt duşi acum copiii să vadă vaci şi găini de parcă ar fi maxime exotisme. 😀

 84. andreea

  păi da, la facultate.
  nu pot să uit şarmul nădragilor kaki… şi chipiul… şi mantaua… de puşcă nici nu mai vorbesc.
  nu ştii ce-ai pierdut!
  🙂

 85. andreea

  erau perioade, o săptămînă pe lună, nici nu mai ştiu… nu toată ziua.
  făceam pregătire undeva în zona căminelor din Tei, dar cred că am fost şi la poligon.

  era sinistru, de fapt. 👿

 86. andreea

  elena, şi în Bucureştiul nostru bogat, şi într-o familie cu posibilităţi normale fiind, copiilor mei li s-au băgat sub nas şi în mînă, de-a lungul timpului, sute de prospecte, pliante şi oferte cu toate trăznăile pămîntului.

  la şcoală vin tot timpul fiţuici cu oferte de cadouri, mai ales de Sărbători. tot timpul trebuie să le explic ce se poate şi ce nu.

  eu zic că poţi să te înţelegi cu copilul, dacă ai o relaţie frumoasă cu el. nu e cazul să te ascunzi şi să nu-i arăţi ce e sclipicios pe lume, numai pentru că nu poţi să-i oferi tu sclipici. nu e uşor, dar nici imposibil.

 87. andreea

  ia terminaţi! nu mai profitaţi de… reveriile mele!
  flotări, auzi…
  în cazul meu, se aplică la propriu zicala cu baba şi mitraliera. 🙂

 88. 😆 😆 Zi merci că nu te pun să ne cânţi de-alea patriotice. Aşa o terorizam, când eram mici, pe o mătuşă cu memorie elefantină. Genul care ştie şi acum ce poezii a învăţat la grădiniţă.

 89. elena frantuzoaica..

  andreea, nu toate familile sunt cu posibilitati normale si intr-adevar “nu e cazul sa te ascunzi”. Eu ma gandeam ca de cat sa mai stam ascunse pe “centura”…de siguranta, am putea incerca sa facem ca familii cat mai multe sa traiasca normal.

  Aud prea multe sfaturi despre cum trbuie facut un copil sa inteleaga ca nici macar la circ nu poate merge. Articolul ala(draga “julieta”) nu vorbea despre sclipici. Nu de lux era vorba ci despre un banal spectacol…de circ.

 90. Nastasia

  Costeluş, ţi-o cauţi cu lumânarea! A naibii să fiu dacă mă mai înduioşez de mieunatul tău, când o fi s-o păţeşti iar!

 91. andreea

  Costeluş îmi aminteşte de colegul meu din şcoala generala, Vasile Zambilă, care trăgea fetiţele de codiţele împletite şi punea piedici…
  of, azi e ziua amintirilor…

 92. elena frantuzoaica..

  andreea,

  Cum sa facem?

  pai sa privim incruntate in sus(in loc sa pupam mana nespalata care ne lasa si noua resturi si firimituri) si cu dragoste in jos(fara a ne crede destepte ca am reusit cu blandete sa ne facem copii sa inteleaga ca…nu se poate) Sa nu mai traim ca scut al nemerniciei, impotriva alor nostri.

  Eeee dar e inconfortaaaabil…stiu…si viata e scuuurta …si trebuie sa ne bucuram personal de ea si chiar acuuuum… Pe urma?….potopul

 93. Şi nu-i aşa că n-avea niciun succes, Andreea?
  Am avut şi eu unul de-ăsta. Dan şi nu mai ştiu cum. M-a enervat din clasa I până într-a VIII-a. Abia aşteptam să mă duc la liceu, să scap de el. Se ţinea după mine ca râia.

 94. elena frantuzoaica..

  Nora,

  tu ai avut noroc in viata cu enervarea ta tipica. Te-a enervat Dan si ai fost nevoita sa mergi la liceu sa scapi de el. Inteleg ca la fiecare enervare mai faci o scoala, si inca una si tot asa, pentru a scapa de…ei.

  Eu sunt mai calma si cred ca de aici mi se trage lipsa unei colectii de diplome.

 95. andreea

  n-a avut succes, aşa e, Nora.
  e un mit că agresivitatea face bine în vreun fel. 🙂

  bine, elena.
  dacă zici tu că ajunge să ne uităm urît sau frumos, aşa voi proceda. promit!

  în rest, nu am mijloacele teoretice şi psihice să susţin o astfel de discuţie. sînt prea superficială. era bun Danny aici. 🙂

 96. Nastasia

  Daţi-i drumul din lanţ nenumitului. Cui pe cui se scoate. Şi se duc amândouă(cuiele) la fier vechi.

 97. elena frantuzoaica..

  andreea,

  nu stiam ca esti si tu superficiala ca mine, ca aveam o a doua varianta de raspuns la intrebarea ta “aşa, elena, ia spune, cum să facem?”

  Raspunsul era: Pai hai sa ne intalnim undeva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *