Capricii

Cubuleţele roşii, sângerii ale satisfacţiei necoapte fuseseră aruncate scurt, ca zarurile, pe podeaua de lemn uscat.
Un câine le apuca, roşul venea insinuându-se dintr-o parte şi rostogolea fragmentele tăiate strâmb.

Natura umană ruşinată clipise din gene şi decisese să-mbrace într-o zi rochie lungă de in. Ghearele care deveneau aripi, în clipele tari şi clipele moi, străpungeau ţesătura firavă şi ne expuneau, creaturi hibride în relieful ăsta ciudat, un soi de platou mărginit de ape nedespărţite. Soarele ne era mereu deasupra. Uneori, se produceau încurcături, evenimente neprevăzute, dar zeii le ştiau rostul şi noi nu ne miram ca acum, sprâncenele nu se arcuiau. Lucrurile veneau în ritmul lor şi nu ridicam baraj în faţa legăturilor, nici nu descâlceam firele. În îmbrăţişări mai ales, tarele şi moalele se amestecau, gheara se înfigea în aripă şi câte unul cădea secerat, spic de grâu copt de dragoste aurie.

Am decis apoi să purtăm armuri. Cusătura crudă să ne ţină laolaltă. Când plecam la război, le dădeam jos căci ne îngreunau pasul şi ne abăteau suliţa de la calea dreaptă, spre inimă şi spre moarte. Pasul să ne fie uşor, piciorul întins în faţă, răsuflarea să nu se opintească în ezitările tălpilor care se rotesc între posibilităţi, de aici şi de dincolo.

Priveam trupul căzut şi-ncercam să ne găsim drumul către locul ascuns din miezul suflului neînceput. Moale şi dulce, galben de piersică.

– Dă-mi să muşc, dă-mi să iau, şopteam cu toate cele şapte capete ale noastre.

Pe sub ramuri, ne aplecam în bolta stărilor. Căuş de palme, adâncitură de claviculă, spate moale de genunchi, şold adâncit. Tot atâtea fisuri, în care se prelingeau picăturile care ardeau platoşa. Aşa credeam atunci, când încă eram sălbatici şi obişnuiţi cu carnea crudă. Nu făceam focul, nu îl căutam, focul era cel care ne găsea mereu pe noi. Arsura se întâmpla, nu săpam galerii de mină după ea, nu provocam micile poticneli ale zilelor. Totul era pe verticală, iar noi înşine eram mult mai înalţi atunci. Culegeam fructele din cuptoarele cerului.

Sursă foto: deviantart.com.

by

Cuvinte şi stări.

336 thoughts on “Capricii

 1. Nora&1Q

  Am citit greu din cauză că aici grava tău e mai mare și ochii mei nu s-au înțeles să se despartă..

 2. Nora&1Q

  De unde atâta voință? M-am umplut de duioșie, ca d-na Anastasia când va trece pe aici, nu mai încape și altceva..

 3. Pe bune?! Pe mine mă enervează toţi fasonaţii ăştia care strâmbă din nas la puf şi care repede comit trădarea cu nectarinele cele nestrepezitoare.
  Când ăla e tot farmecul piersicii!

 4. Nora&1Q

  🙂 Și pepenele îmi place să-l mușc din felie, să am zeamă până la urechi, nu-mi mai place dacă-i tăiat cubulețe

 5. Nora&1Q

  Am tăiat-o tot spre sud-est așa cum am poteca.

  Bizoaie pân la coa..să tră, coane Raj, io v-am tot așteptat să scriți!

 6. Seva Tudose

  Hello,

  asta da,capriciu,si eu sa tai pepenele in cubulete !
  Mancam cu pine si branza grasa de oaie ori capra 😀

 7. Seva Tudose

  Nora,

  asa am vazut la cumnatul meu turc din Constanta. Aici am vazut americani presurand sare peste felia de pepene rosu,asta mai mare capriciu 😀

  iar pe porumb fiert,freaca un cubulet de unt apoi sare !

  Si alt capriciu cubulete de cascaval le mananca cu mustar 😀

 8. val_one

  văzusem ieri, Andreea. mă rog, tipa recunoaşte şi de ce, dar greşeşte.

  lumea poveştilor este un univers paralel cu alte legi de funcţionare. acolo şi legea gravitaţiei acţionează altfel. aceea este o lume unde totul e posibil, limitele sînt doar cele ale imaginaţiei umane. 🙂

 9. Mda, până la urmă, poveştile sunt lumi “aspiraţionale”. Dacă le-am livra copiilor numai realism brut, le-am tăia şi din avântul de a îmbunătăţi “starea lucrurilor” ca adulţi.
  Un dinte am totuşi împotriva lor. Cultivă prea mult pasivitatea din partea personajelor feminine. 😀
  Sper că-n poveştile de acum, fetele ajung prinţese şi pe propriile picioare. 😛

 10. Seva Tudose

  Daria sa faci poze cu Transfagarasan…

  gata azi este ‘ignatul” ptr. Sandu,avem “hearing at Magistrat Court” incidentul cu salvarea/politia din 15 iunie a.c !

  Tineti-ne pumnii !

 11. Raj

  Asta asa in loc de buna ziua… Sarumana Dna Nora si Dra Val. Numai pe dv. 2 va salut, caci nu pot pentru ca sa ma uit prea mult in sus. Dv. 2 erati in deasupa, daia… Eu imi vad lungu nasului si nu pot sa ma uit prea mult in sus, ca sus is sefii. 1Q se pishe la gard…

 12. Raj

  Deasupra mea, in capu meu, dra Nora. Va pup cu multa simpatie si sa stiti ca nu glumesc. Am citit comentu dv. de ieri , ala in care goco sau Gelu O , nu stiu care din ei, a zis ca ar fi bine sa mor. Mi s-a facut frica si azi i-am aprins o lumanare la vii. Mi-e groaza ca sa stiu ca un necunoscut imi doreste moartea. Daca e vorba de Gelu, nu-l credeam in stare…

 13. Raj

  Imi cer scuze ca raspund cu intarziere. Asa mi-e slujba, acu debitez ineptii peicea, ca dupa cateva minute tre sa dispar urjent. Am vrut sa prind deschis la banca, d`aia am taiat-o. Sa va zic o chestie: agentului de securitate de la banca i se facuse rau. Era livid si se observa cum ecusonul din dreptul inimii ii tresalta, asa ii batea inima. Era speriat tare si l-am asigurat ca nu va muri, dar trebuie sa-l vada urgent un medic. Am sunat-o pe doctora de familie careia i-am povestit ce si cum si mi-a zis ca nu va muri.

 14. Raj

  Mai intai sa incep cu sefii: Dra Nora, eu cred ca nici el nu crede ceea ce spune-scrie. Oricum nu-i deloc confortabil sa stii ca cineva iti doreste moartea. Daca eu ii doresc viata lunga,nu credeti ca , contracarez cumva gandul lui cel negru ? Aia cu lumanarea, am vorbit foarte serios. A zis maica ca, trebuie sa-i urezi cuiva succes din inima, nu din gat, din varful limbii, caci alminterea nu vei avea tu succesul la care visezi. D`aia zic eu ca ii urez binele lui go/co, ca sa am eu parte de mult bine

 15. Raj

  Acum cand ma uit in sus, dau de mine, de postarile mele. Deci eu sunt seful meu. De aia am vrut eu sa fiu patron. Fie si patron de scos cacat…, 1Q e mare barbat.

 16. Raj

  Ati adormit, drele Val, Nora ? Stiti ceva, ati auzit ceva, dna Ana are un iubit om bun ? Ca io asa as vrea. Sa fie bun, sa aiba samtzu umorului, sa aiba si ceva bani ca sa-i cumpere o floare, o inghetata, cercei, o masina. Sa fie inal;t ca sa se potriveasca si, cel mai important lucru pentru o mama e ca iubitul ei trebuie sa-i agreeze copilul, ca sa nu zic ca ar fi bine sa-l si iubeasca, ca eu imi iubesc feciorul care nu-i din sangele meu. Trebuie sa-i dau mai mult decat lu cretinica asta care-i din sangele meu, ca sa nu creada ca-s tata vitreg.

 17. Nastasia

  Ciudată mai e memoria omenească! De la povestea ta cu agentul care nu va muri, mi-am adus aminte de o secvenţă veche de mai bine de zece ani, în autobuz. Stăteam în picioare, în faţă. Au urcat două femei tinere, cu un băieţel de vreo opt ani. S-au oprit şi ei acolo, lângă mine. Genul sărac, de cartier periferic sau demisol de centru. Băieţelul, curăţel, cu un costumaş ieftin care-l făcea să pară un mic bărbăţel. Părul pieptănat cu grijă şi încă umed, “ca să stea”. Femeile flecăreau. Mama copilului a început să povestească ce a visat, cum că i-au căzut dinţii. Cealaltă i-a spus că asta înseamnă că moare cineva. Cea care visase, destul de detaşată, a dat din umeri. “Cine să moară?”. Şi apoi, privind spre copil:
  “Poate moare tată-so”. Copilul a privit-o crunt, şi cu o voce fermă, în care se amestecau un pic de groază, multă indignare şi o hotărâre fermă, a zis atât: “Nu moare ticu!”. Multă vreme nu mi-a ieşit din cap, şi acum văd mutriţa aceea şi aud vocea. Pot spera că ticu trăieşte, că s-au tot dus împreună la meci şi la suc şi că, atunci când o mai fi venit abţiguit acasă, cu copilul a fost ok.
  Nu ştiu de ce mi-e plin capul de secvenţe din astea, îmi rămân foarte clar în minte şi revin te miri când.

 18. val_one

  n-adormirăm, domnu Raj. adică eu nu, de Nora nu ştiu… 🙄 da` mai am şi de lucru. 😉

 19. Raj

  In postarea neaparuta va povesteam de sefii de sus, dra Val. E o vorba in armata care zice ca e bine sa nu ridici privirea din pamant, ca dai numa de sefi. Alta vorba mai zice ca, nu poti scoate afara organul de facut pipi (de fu.. in cazul dlui 1Q), ca dai numa de sefi. Dl Junghi stie, c-a facut armata…

 20. andreea

  acelaşi rahat de declaraţie notarială costă 22 de lei într-un loc şi 62, vizavi. misterioase sînt căile notariale…

 21. Raj

  Eu am vazut multi morti, dna Nasta, pe multi i-am dichisit. Am vazut si trei secvente in care unii si-au dat sufletul in fata mea si n-as vrea sa mai aud de morti, de moarte. Eu am dat ordin nevestei ca cand oi muri, sa fiu tinut la capela, nu acasa, cel mult 24 de ore si neaparat cu capacul pus la sicriu. Io is urat acu cat is in viata, dar dupa ce oi crapa…

 22. Raj

  Dar stiti de ce trebe pastrata distanta de 1 metru cand ofiterul, plontoneru, cheama soldatu la ordin ?

 23. andreea

  ei na, eu cred că au ei vreo organizaţie a lor şi recomandări de tarife.
  şi noi avem, cică… veghează tata Ordinul peste noi… 👿

 24. Nastasia

  Să vă trăiască pisicile, dacă aveţi. E ziua lor astăzi.
  Alexa, ţie nimic nu-ţi place. Ia zi repede trei lucruri care-ţi plac.

 25. Raj

  E frumoasa. Creca dl 1Q o iubeste, dar nu recu… Pai nu-i coapta ca dv. ca sasi puie busuioc, dna Nasta. Nu stiu daca am precizat, dar sa stiti ca dupa modul cum postati, degajat, pareti a fi o doamna fututa, scuzati expresia

 26. Nastasia

  Păi ce, io-s de busuioc? Nu fetele tinere trebuie să-l pună în păr sau sub pernă, să ademenească iubitu? La mine cine dracu să mai vină, dacă-s coaptă? Numa SMURD’u.

 27. Raj

  Ba sunteti frumusica foc, dra Alexa. Si mie imi place nisipul ud.Acu cativa ani la mare, m-am pisat tot timpu pe mine. Eram pe nisip si pan la mare erau vo 50 de m. iar pan la boscheti tot vo 50. La ce era sa ma mai deranjez… Am remarcat o tipa care avea buricu taiat aiurea. Avea 1 si 1/2 cm.

 28. Daria

  cât durează este altă poveste. eu mi-am primit porția pe viața asta și nu mă plâng. nu-mi mai trebuie vreodată o experiență asemănătoare.

 29. Daria

  dar asta nu mă determină să cred că alții nu pot avea parte de dragoste, indiferent de vârstă.

 30. Nastasia

  Las’ că nu piere lumea din atâta sperietură. Ce-o mai fi, om mai vedea. Tu să fii sănătoasă şi voioasă.

 31. Daria

  nu a fost o simplă sperietură, Nastasia, ci o confirmare 😀
  m-a făcut 1Q să înțeleg ceva foarte important, și anume că nu o să am parte vreodată de ceva real, că trebuie să mă obișnuiesc cu ideea și să încep să învăț să trăiesc cu lipsurile astea.
  de asta i-am și suportat atâta timp bătaia de joc.
  am considerat că merit pedepsită pentru tupeul de a încerca să uit de mine chiar și pentru câteva ore. dacă-s toantă! așa-mi trebuie!

 32. Nastasia

  Ete, na, că o fi 1Q buricu’ pământului! Ia nu te mai obişnui tu cu idei din astea. Of, fată, fată, că tare ţi-o fost drag! Şi ţi-o mai fi o vreme, până-ţi trece.

 33. Daria

  Nastasia, dacă te-ai fi întâlnit cu mine mi-ai fi aflat problema și ai fi fost de acord cu mine.
  dar nu s-a întâmplat, deci crede-mă pe cuvânt. 😀
  nu sunt genul care să facă din țânțar armăsar.

 34. Raj

  Io cred ca lu conu 1Q ii pare rau. Finca nici nu stie cea perdut… Pai ce, scoate cacat ca mine ca sa se considere buricu pamantului ? Ete na ! E cantaretu ala de la Cluji, cumui zice ? Imi place de el. Nu oricine canta la nunti de boeri.. Tot cei mai bun in tara, la Cluji sentampla, dna Nasta…

 35. Nastasia

  Dacă ne-am fi întâlnit, ar fi fost ca şi cum m-aş fi întâlnit cu mine, aia de la 17-18 ani. E evident că ai o problemă, aş fi fost de acord că problema există, dar asta nu înseamnă s-o târăşti toată viaţa şi să mori cu ea de gât. Au să apară şi altele. Problemă pe problemă se scoate.

 36. Daria

  așa-i, Nastasia. o să apară altele care să mă fac să mai uit de cea mai importantă.
  cum ar fi anul ăsta complementar pe care trebuie să-l trec cu bine. o să savurez fiecare zi din el. 😀

 37. Nastasia

  Aşa să faci. Şi mai lasă oamenii să se apropie de tine, doar n-or fi toţi strumfii inamicului.

 38. Raj

  Cu siguranta ca o sa apara un tip misto la orizont. Deja conu 1Q isi linge ranile ca pe inghetata. Creca dna Manu a papat azi o inghetata. Dra Nora, 2…

 39. Raj

  Cum se cheama trompeta aia de la 31 in care se jeluieste ala, dra Nora ?……….. Eu as vrea sa mai scrie dna Ana sa ne spuna buna seara raj, te iubesc….

 40. Nastasia

  E ziua internaţională a pisicilor azi. Raj, pupăm siameza! Şi pe Makeba, şi pe motanul Sevei, şi pe al lui Morri. Şi toate pisicile.

 41. Morringain

  Ete, nu stiam de ziua pisicilor. Inseamna ca tre sa sarbatoresc printesa 😀

  Uitati-va colea, doi amorezi:

 42. Morringain

  Daca va intrebati: nu, n-a pus-o nimeni in pozitia aia. Si da, sunt amandoi la fel de parosi 😀 Rog sa ma scuze d-nele pentru indecenta fotografiei, apropo 😀

 43. Raj

  Luati-i un pliculet din ala de 1,8 lei portia. Se va bucura. Sa va traiasca pisica si domnul lungit !

 44. Morringain

  Raj, sa stii ca in Anglia si gasesc pliculet din ala 😀 Si las-o in papucii ei de scarbita razgaiata, ca merge si cu Whiskas 😀

 45. Morringain

  Raj, sa stii ca ma bate gandul sa-i pastrez blana si sa o dau la tors (exista nebuni de fac asta!), ca se aduna atat de multa la fiecare aspirat 🙁

 46. Raj

  Toate matele is razgaiate. Toanta de siameza nu stie sa manance peste fiert, la gratar. Nici lapte nu stie sa bea, vrea numa in brate. Tre sa-i cautam si drei Nora un pisoi…

 47. Morringain

  A mea nu sta in brate decat cu forta 😀 Dar asta nu inseamna ca nu face exces de zel cu mataitul pe langa noi cand ii e foame 😀

 48. Morringain

  Raj, sunt unii prin Italia care torc lana de catel. Nu glumesc. Caut situl acum. Si daca se poate de caine, s-o putea si de pisica, mai ales ca a mea are subpar 😀

 49. 😆 😆
  Mănuşi de pisică să porţi tu!

  Fusei cu nepotu-meu în parc. Îmi mâncă şi îngheţata mea. 👿 Sper să nu facă roşu în gât că mă ucide soră-mea.
  Mă mai şi exilă din locul de joacă, mă puse să stau după gard. Da’ când se cocoţă pe-o drăcie de-aia cu inele, la 2 metri jumate urla la mine să vin să-l iau în braţe.

 50. Cică în SUA mai nou se jefuiesc saloane unde se achiziţionează păr pentru extensii. Că cică extensiile ca lumea ar costa vreo 5000 de dolari. Deci, se fură părul. Ăla de indiancă e cel mai apreciat, pare-se.

 51. Raj

  Sarumana ! Stiam ca n-o sa va suparati. Am zis doar ca azi doamnele sunt superfutute. Ce compliment o mai fi si asta !

 52. Edle

  Nu stiu de ce, dar Nu Mai pot accesa site-ul. Doar de pe Telefon pot intra. Aveti vreo Idee despre ce se intampla?

 53. val_one

  Edle, ai încercat și alte pagini românești?

  s-ar putea ca provider-ul tău de net să aibă o problemă temporară cu traficul extern.

 54. val_one

  în cazul ăsta, Edle, nu știu care e problema. cum adică, dintre toate site-urile românești, tocmai aici să nu ai acces? 🙄

  ce mesaj îți afișează cînd vrei să intri pe blog?

 55. Morringain

  Val, eu zic ca sunt numarul 3. Dar nu-s chiar asa de prietenoasa cum zice nenea ala 😀

 56. Morringain

  Si mai sunt nitel si pisicatoare, dar nu total exagerat (adica nu dau share la orice poza de mata :D)

 57. Edle

  Se deschide blogul, Dar Nu pot intra nicaieri, oricate click-uri as da. Se intoarce mereu la pagina principala.

 58. Seva, mie mereu mi-a părut cam sinistră podoaba capilară a Mariei Dragomiroiu. 😀 Na, chestiune de gusturi.
  Dar atâta păr îmi dă senzaţia unei creaturi care-ţi creşte din cap, independent de tine, şi pe care trebuie să o cari pretutindeni. 😀

 59. Nastasia

  Neaţa. Aşa-i cu părul Mariei Dragomiroiu. Şi dacă în tinereţe mai era cumva, acum e doar o chestie lungă şi ternă. Vârsta nu prea iartă, orice i-ai face şi oricât l-ai îmbălsăma, părul se ofileşte şi el, atârnă acolo aproape mort. Brr.

 60. Mda, probabil nu îi vine să renunţe căci e un fel de marcă personală. I-o fi că n-o mai recunoaşte lumea şi n-o mai cheamă nimeni la cântări fără dihania aia.

 61. Nastasia

  Nici nu trebuie neapărat să fii artist pentru asta. Am văzut multe femei trecute care nu renunţă la câte ceva care le venea bine în tinereţe şi arată ca nişte păpuşi bătrâne. Mi se strânge un pic inima când le văd, că e trist.

 62. Morringain

  Hey, eu aveam parul mai lung decat madam, si-mi statea bine 😛 acum sigur, nu mi-ar mai sta la fel de bine, dar tot imi place parul lung 🙂

 63. Aici sigur nu-l aveai mai lung. Şi erai şi o puştoaică.
  Că, sincer, ideea de păr foarte lung mi se pare dizgraţioasă de la o vârstă încolo.
  Sau hai, poate ar merge dacă l-ar ţine prins. Dar cu pletele feciorelnice pe spate la 50 de ani…

 64. andreea

  da’ nu te-ncurcă părul ăla cînd faci sex? 🙄
  sau stai, aşa, cu capul pe marginea patului, cu părul curgînd pe jos, în mod romantic…

 65. andreea

  apropo… nimic nou sub soare:

  ŢĂRANUL X-ulică(nervos) : Pentru ce? pentru ce? Tu mă întrebi pentru ce? Pentru nerozia care ai făcut-o tu, pentru ca să evit nenorocirea pe care ai cauzat-o tu din neglijență. Se poate atâta distracție! atâta nebăgare de seamă! un prezervativ folosit -- să-l arunci în neștire într-un buzunar cu batista, și să-l pierzi ca și cum ai pierde o hârtie indiferentă, ca un afiș, după ce ai ieșit de la reprezentație… La atâta lipsă de judecată, să-ți spui drept, nu m-așteptam! Ce Dumnezeu! ești femeie în toată firea, nu mai ești copil. Atâta neglijență nu se pomenește nici în romane, nici într-o piesă de teatru.

  NEFERICITA FEMEIE: Judecă-mă, X-ulică, judecă-mă… (plânge.) Da, așa e… am fost o copilă… am făcut o nerozie fără seamăn; dar acuma trebuie îndreptată. X-ulică, dacă mă iubești, dacă ai ținut tu la mine măcar un moment în viața ta, scapă-mă… scapă-mă de rușine! Tu ești bărbat, nu-ți pasă! Pentru tine, afișarea intrigii noastre n-ar fi o nenorocire… dar pentru mine… X-ulică, gândește-te… gândește-te. (plânge.)

  etc, etc, etc…

 66. Morringain

  Al meu, cand era mai lung, avea un metru treizeci. Ma invatasem cu el, nu ma incurca deloc in nicio activitate, mai putin la ora de chimie, ca profa ma apostrofa mereu ca e prea lung si trebuie sa-l tai sau macar sa-l tin prins (parca al meu n-a atarnat totusi niciodata ca al lui madam Dragomiroiu, desi era des, parca se comporta altfel D:) si la momentul cand ne venea un prof nou si striga catalogul, vedea scris numele si dupa claia mea de par. Invariabil erau rasete prelungite 😀

 67. Morringain

  Neah, Alexa, nu-s si nici n-am fost vreodata 😀 Dar nu ma impiedic eu de amanunte nesemnificative 😀

 68. Hai că lumea nu mai are ce face. Fiţi atenţi ce comunicat primii. De la Allianz Ţiriac, să ne-nţelegem. Abia aştept Horoscopul deţinătorilor de poliţe RCA şi CASCO:

  Marti 13, zi cu ghinion? Statisticile Allianz-Tiriac nu confirma aceasta superstitie.
  Analizele efectuate la nivelul portofoliului de asigurari auto Allianz-Tiriac arata ca, pentru clientii companiei, marti 13 nu pare a fi o zi neaparat nefasta. In prima zi din saptamana (lunea) si in luna februarie au loc cele mai multe incidente auto, peste mediile multianuale. In schimb, cele mai putine incidente auto se inregistreaza in zilele de sarbatoare: prima zi de Craciun si prima zi din an.

  Anul acesta exista o singura zi de marti 13: in luna curenta, august. Persoanele superstitioase vor fi cu siguranta mai atente in aceasta zi, pentru ca, pe de o parte cifra 13 este considerata a fi nefasta, iar in ziua de marti -- se spune -- sunt 3 ceasuri rele; ca sa nu mai vorbim de faptul ca suntem in anul 2013… Poate ca tocmai comportamentul oarecum diferit al celor superstitiosi, o eventuala prudenta sporita este motivul pentru care, cel putin pentru clientii Allianz-Tiriac, ziua de marti 13 nu pare a fi cu adevarat una cu ghinion.

  Marti 13, in tiparele statistice pentru soferii cu masini asigurate la Allianz-Tiriac
  Statisticile ce prezinta situatia daunelor auto din ultimii 3 ani pentru portofoliul Allianz-Tiriac arata ca numarul dosarelor de daune Casco si RCA avand ca data de inregistrare a incidentelor una dintre cele 6 zile de marti 13 din anii 2010, 2011 si 2012 nu consemneaza deviatii relevante fata de media aferenta tuturor celor 1096 de zile ale perioadei 1 ianuarie 2010-31 decembrie 2012. In 3 din aceste zile numarul de incidente auto a fost mai mare fata de media multianuala situata la circa 300 de dosare de despagubire deschise zilnic de Allianz-Tiriac in contul politelor Casco si RCA emise de companie, in timp ce, pentru celelalte 3 zile de marti 13, numarul incidentelor inregistrate a fost inferior mediei amintite. Pentru perioada 2010-2012, cel mai mare numar de dosare de daune avand ca data de accident o zi de marti 13 a fost de 386 (in aprilie 2010), in timp ce numarul minim a fost atins in ziua de marti 13 decembrie 2011, cu 220 dosare de despagubire auto. Coincidenta sau nu, pentru portofoliul auto Allianz-Tiriac, media numarului de dosare de despagubire avand ca date de accident zilele de marti 13 este sensibil egala cu media multianuala aferenta tuturor celor 1096 de zile ale perioadei analizate (2010-2012).

  Particularitati statistice: risc sporit in februarie…
  Fara ca rezultatele sa aiba o relevanta semnificativa asupra abordarii subscrierilor, modelarea datelor statistice privind daunele inregistrate in intervalul 1 ianuarie 2010-31 decembrie 2012 la nivelul portofoliului auto Allianz-Tiriac evidentiaza ca februarie este luna cea mai nefasta atat din perspectiva frecventei incidentelor auto, cat si a valorii despagubirilor platite. In medie, in fiecare zi a lunilor februarie din ultimii 3 ani incheiati s-au inregistrat cu 20% mai multe incidente auto despagubite de Allianz-Tiriac, comparativ cu media zilnica multianuala. Totodata, valoarea indemnizatiilor aferente incidentelor intamplate in februarie a fost de 1,5 milioane de lei zilnic, valoare cu peste 13 procente mai mare decat media zilnica aferenta intregii perioade analizate, de 3 ani.

  …Atentie la zilele de luni
  Pentru clientii Allianz-Tiriac, statisticile par a indica faptul ca, mai degraba, ziua de luni aduce 3 ceasuri rele. In perioada 2010-2013, in fiecare prima zi a saptamanii s-au inregistrat, in medie, aproape 400 de incidente acoperite de polite Casco si RCA emise de Allianz-Tiriac. Mai mult decat atat, 11 din primele 13 zile in care s-a inregistrat cel mai mare numar de incidente auto sunt zile de luni. Data de 15 februarie 2010 se afla pe primul loc in acest clasament, in respectiva zi de luni soferii cu autovehicule asigurate la Allianz-Tiriac inregistrand nu mai putin decat 837 de incidente auto, pentru care compania de asigurari a platit despagubiri de peste 3 milioane de lei.
  Daca inceputul saptamanii pare a fi mai putin fast pentru clientii Allianz-Tiriac, sfarsitul de saptamana arata mult mai bine, conform statisticillor companiei. Sambata si duminica se inregistreaza cel mai mic numar de incidente auto zilnice, media aferenta fiecareia dintre aceste zile ale saptamanii situandu-se sub cifra de 190.

  Pagube minime si cele mai putine incidente auto, de sarbatori
  Deloc surprinzator, sarbatorile legale sunt zilele in care, in fiecare dintre ultimii 3 ani, atat frecventa, dar si severitatea incidentelor auto inregistreaza cele mai scazute niveluri. Spre exemplu, prima zi de Craciun din 2012 a fost data la care, la nivelul portofoliului auto Allianz-Tiriac s-a inregistrat numarul minim de incidente: 50. Pentru fiecare dintre aceste 50 de dosare de daune Casco si RCA, Allianz-Tiriac a platit, in medie, despagubiri de sub 3.000 de lei.
  In ultimii 3 ani, numarul dosarelor de daune Casco si RCA (cumulat) deschise ca urmare a producerii de accidente in fiecare zi de 25 decembrie si in fiecare zi de 1 ianuarie, a fost mai mic de 100. Acest lucru inseamna ca in aceste zile de sarbatori legale, la nivelul portofoliului Allianz-Tiriac se produc de cel putin 3 ori mai putine incidente auto decat media zilnica multianuala.

  _______________________________
  Allianz-Ţiriac Asigurări SA

  Departamentul Comunicare

  Bucureşti, 9 august 2013

 69. Nora&1Q

  `neața!
  Singurul meu accident a fost într-o marți 13, iarna. Prima mașină, primul drum prin București. Intersecție, pantă, ghețuș. Ghidul, un nebun care mă alerga ca la F1. Bineînțeles că am intrat în el când a pus frână bruscă la o trecere de pietoni. El avea Oltcit, io Lada..
  I-am băgat haionul înăuntru. Lada avea doar geamurile de la faruri sparte.

 70. Neaţa.
  Nu ştiu, mi se păre bizar ca o companie să facă astfel de statistici. Pe criteriul marţi 13.
  Aşa ştiu că cică ăia cu maşini roşii plătesc mai mult. 😀 Pentru că se pare că e o culoare care atrage accidente. 😀

 71. Nastasia

  Acuşi-acuşi o să apară horoscopul maşinilor (dacă nu este deja, şi nu-s eu informată). Dacă eşti săgetător, să nu-ţi iei maşină fabricată în taur etc. Se dă derogare dacă-i sfinţită, că asta deja s-a oficializat.

 72. Nora&1Q

  Striațiile sunt ale unui cauciuc de vară.
  Dom Dănuț nu-i din Bannat.
  D-nu Raj dă de-a dura un cârnat..

 73. andreea

  … dar nu dispera! chiar şi o maşină taur poate fi făcută să-ţi mănînce din palmă, dacă îi pregăteşti o cină romantică, o baie cu spumă şi un masaj tandru pe capotă…

 74. Nora&1Q

  🙂 Mașina Vărsătorului va avea culoarea vomei, care o mai fi și aia.. Dar ceva graffiti va avea pe portieră.

  Și va consuma mult!

 75. Nora&1Q

  Simplu. Sunt, cică, nativ cu ceva cilindri în V.

  Mașina S. are tendința să depășească, să fie în fruncea tuturor. Și să se răzbune pe cele care o depășesc, stropindu-le cu țâșnitoarea de spălat parbrizul..

 76. Nora&1Q

  Plus că mașina S urmează drumuri sinuoase, serpentine..
  D-nu Raj are treabă, nu mai vine că e cu nădragii-n vine.

 77. Nastasia

  Maşina săgetător merge cum o taie capu’, pe unde i se pare mai interesant. Şi dacă se rostogoleşte-n râpă, zice “no, futu-i”.

 78. Nora&1Q

  Of, d-na Nasta, sărumâna! Ce tot trageți la râpă? Aveți direcția bulită? Mie-mi place mașina S.
  D-nu Raj nici n-are fes..

 79. andreea

  ţi se pare. maşina Scorpion cînd stropşeşte aşa în toate părţile, de fapt boceşte…

 80. Nora&1Q

  A-bâl-bâl! Mișto mașină..
  Balansul devine necunoscut pt o mașină ca aceasta. Balanța înclină spre confort, viteză și siguranță. Mașina de admin de blog.
  Prin comparație, io am una de olog. D-nu Raj o conduce pe-a lui Gog..

 81. Nora&1Q

  Mașina de balanță e frumoasă chiar dacă are parasolarele pe ochi. Câștigă orice concurs de frumusețe chiar fără să participe..

 82. Nastasia

  Io aş vrea un Hummer. Am văzut unu’ în buricu’ Clujului, plin până sus cu brazde de noroi uscat cum numa’ pe crupa de bivol mai vezi. M-am îndrăgostit subit de el.

 83. Nu era a mea, 1Q. E varianta sport de Smart. 😀 Deci, eşti cam zdruncinat în ea, dar pe acolo a fost ok, că n-au gropi. 😀
  Şi cu balanţele, vezi că cică nu prea s-au văzut în echilibru.

 84. Nora&1Q

  Se observă capota deschisă, ceea ce-i conferă posesorului din Balanță libertate..Open mind, d`astea..

 85. Nastasia, mi se par o-ri-bi-le! Le-aş da foc.
  Bine, eu nu mă omor nici după suv-uri. Darămite după hambarul ăla de maşină.
  Când mă gândesc cât consumă…

 86. Nora&1Q

  Hummer din Leu? Impunător, dacă e și galben face curățenie pe șosele. Până la destinație rage de foame de drum. Fiind un rege al junglei de transport rutier face repede ochi în rezervor..

 87. Nastasia

  N-am putut dormi din cauza toantei lui Cosa. Toate ca toate, dar UN SINGUR PREZERVATIV?! Să te trambalezi la dracu’n praznic, să-ţi rişti căsnicia şi să-i distrugi ăluia onoarea de familist pentru o singură…

 88. Nora&1Q

  Ăla s-o fi speriat că dacă îngropa prezervativul cin` știe ce răsărea din sămânța aia..

 89. Seva Tudose

  eu sunt adepta masinilor de teren nu sport,mai inaltute,ca si pe aici mai sunt gropi si nu vrei sa te julesti la fund de asphalt 😆

 90. Nora&1Q

  Ei, parcă nu vă puteți ridica ușor de pe scaune, ca mine, când mai dau de câte o groapă..

 91. Bun. Am cam terminat testele (inclusiv cel cu prezervativul şi-a avut rolul său).

  De ceva (mult timp) am început să vă testez. Am vrut să văd procentul de Doria Niculescu din fiecare dintre voi.

  Manifestarea caracterul (la cel genetic mă refer) poate fi estompată sau amplificată de conjunctura familială şi socială, de aceea am încercat să prelevez probele în contexte obiective, cât de cât independente de influenţele externe.

  Concluzia:
  1) Jasmine – 183%
  2) Morringain – 146%
  3) Nastasia – 103%
  4) Ana – 95%
  5) Edle – 92%
  6) Nora – 84%
  7) Seva – 22%
  8 ) Andreea – 8%
  9) Val_one – 2%

 92. andreea

  cum să fie de bine?!
  adică, eu cu val, cu mine cu val, şi încă o eu şi o val şi din nou o eu şi o val (am numărat bine?) şi de-abia facem o Doria Niculescu??! 5 andree şi 5 val! e inadmisibil!

 93. Intuiţia mea doriastică -- şi se pare că am din belşug! -- îmi zice că e bine.
  Crede-mă! Lasă matematica, aici nu e de arhitecţi, e de dorii ca mine. 😆

 94. Oricum, mă simt discriminată.
  Pe bărbaţi de ce nu-i băgă acolo, a?
  Ia zi, domnu’ Cosa! Cu analiza lor de ce nu te-ai ocupat? Ha?

 95. Morringain

  Nea Cosa, da vezi ca o data cu rezultatele trebuie sa arati si cum ai calculat procentajul. Si acu depinde ce caracteristica doriatica alesesi, ca nici macar dumneaei nu e unidimensionala 😀

 96. Ce e asta?
  Nici măcar nu defineşte termenii, nu face o legendă, nu spune metodologia, nu prezintă eşantioanele, trânteşte nişte procente şi gata!
  Corigentule!

 97. Morringain

  Acu tre sa ma duc la Doria pe blog si sa-i dau peste nas, ca sunt mai Doria decat ea… Si cand te gandesti ca nici macar nu pozai in Playboy.

 98. Morringain

  Val, mai bine who the fuck is Doria 😀 o zic eu, ca stiu ca tu esti cuminte si nu vorbesti urat 🙂

 99. Spiritul injineresc, metodic, prezentările succinte, dar edificatoare.
  Chestia aia dinainte e o muncă de jalnic amator. A ajuns umbra celui ce era, ce să mai!

 100. andreea

  vine, aruncă piatra şi noi rămînem aşa, frămîntîndu-ne, problematizînd, sfîşiindu-ne psihiceşte, holbîndu-ne în oglinda din hol, umflînd din buze, piepţi şi alte alea… păi, ce uichend plăcut o să fie ăsta? sadică fiinţă…

 101. val_one

  chiar aşa, Andreea, îţi dai seama ce vacanţă zbuciumată o să am eu? cum mi-o fi drumul mîine dimineaţă? 🙄

 102. Nu ştiu de ce, dar melodia asta simt că se potriveşte momentului: 😆 😆

  (o-nlocuii, e şi mai bună, şi mai cu patos!)

 103. Nastasia

  Val, nu mai plânge, nu vezi că eu am atâta dorie, de n-o pot duce? Îţi dau şi ţie. Şi cui mai vrea. Veniţi de luaţi!

 104. val_one

  am făcut eu o medie, Nastasia, la o distribuire echitabilă am avea fiecare cîte 81,66% dorie. 🙄

 105. Morringain

  Nu-i comunism aici, eu imi pastrez procentul intact 👿 ca o fi de bine, ca o fi de rau 😀

 106. andreea

  da tu ce crezi, val, că procentul ăsta se ia, aşa, uşor, ca gripa?!

  tre să muncim pentru asta!

 107. Am o stare foarte doriastică. Ştie Cosa ce ştie. Îmi vine să-mi lovesc spasmodic obrazul de-un piept tare, de latin lover, sau aşa ceva…
  Vouă vi se-ntâmplă?
  Că dacă nu, vă meritaţi sărăcia! 😆

 108. val_one

  ştiu şi eu, Nora? să nu fie, de fapt, vreun piept din ăsta. în zilele noastre te poţi aştepta la orice. 🙄

 109. Morringain

  Val_one, vezi, daca te uiti dupa fitecine imbracati in tricouri. Costumele, alea-s baza 😀

 110. Ah, bun, deci, aveam voie! Uitasem câte chestii îmi permit să fac de când cu procentul ăla generos! 😆
  Pot să mă îmbuib cu pornoşaguri şi descrieri foaarrtte detaliate, cam aşa de la ceafă la mandibulă, trecând prin cervicala niţel cam amorţită…

 111. Nora&1Q

  😆 nu sunteţi nesănătoase, taică! Dea Domnul porcente şi la bărbaţi! +++ Că şi pe ăi pasivi îi doare-n cur.
  Dacă au şi hemoroizi, au pus-o..

 112. Daria

  Nora, după ce scriu un comentariu nu pot să mai ies din pagină. trebuie să închid fila de net și să intru iar. așa-i la toată lumea?

 113. val_one

  nu trebuie să-ți ceri scuze, era normal să spui dacă ai probleme cu blogul și pieptul tău e foarte frumos. multe femei și l-ar dori așa, Alexa. 🙂

 114. Nora&1Q

  Vb de mine şi de ştrumfii mei necăjiţi care mi-au confirmat că tot aşa au rămas, n-au crescut..

 115. val_one

  așa, așa. las` să i se strepezească dinții în strugurii ăia, că acri îi mai par. 😆

 116. Seva Tudose

  1Q#233

  scuze ca răspund cu întarziere,ședint de început de an școlar și cum vine asta “să te ridici ușor de pe scaun” ?

  ce tu călăresti scaunul când stai la volan,fie în dreapta ?? Mă tem ca într-o zi vei avea un accident mastur-baric !

  voi știti de ce doamnele,prințesele,reginele din toate regatele/imperiile lumii,călăresc calul într-o parte,cu ambele picioare atîrnând doar pe o parte a coapselor calului,aratînd delicatețe feminină 🙄 😆
  tocmai, sa evite această mentalitate,călarie-masturbare !

  Asta o spun ca tot Cosa m-a pus pe anti-penultimul loc de
  „Dorie”… 😆

 117. Morringain

  Eh, lasa, Seva, nu mai fi patrioata degeaba, ca nici aici nu mai calareste nimeni asa de foarte multa vreme 😀

  No worries si nota bene: nu m-a pus pe locul intai. Se cheama ca nu l-am suparat destul 🙁

 118. Seva Tudose

  Morringain

  USA este o tara vasta,imensa comparativ cu Anglia,aici in country sites se calareste la propriu intens ptr.a ajunge la celalat capat de propietate, de 5 ori 10 hectare de pamant,unde I s-a pierdut o vitica !

  In Anglia doar priviligiatii(lideri politici ori pleada suita Casei Regale,ei poate au cate 10 15 hectare de
  pamant “farm” Aici sunt zeci sute de mii hectare,nelocu
  ite !

  Nu vreau eu sa ma duc,ca as putea cumpara cu 25/35 de dolari un acru de pamant,ca nu vreau sa platesc taxe degeaba daca nu fac “farming”sa fie acolo in Arizona,Nevada,unde mergi calare 5 km.sa dai de un alt vecin 😥

  In Montana poti avea si un intreg oras ca marime ori judet,dar aici costa scump ca este minunat de frumos,aici se calareste mult caii !

  si nu spun ptr.patriotism ;( tu daca esti in Anglia,si vrei sa vi in USA,cred ca primesti viza pe loc !

 119. Morringain

  Seva, nu e chiar asa. Foarte multa lume are cai aici si exista multe facilitati pentru cei care vor sa calareasca. Nu e ceva ciudat sa vezi lumea prin oras calare. Plus ai drept de pasaj pe foarte multe terenuri, pe poteci special amenajate.

  Cat despre America, n-ai sa ma vezi, nici macar in vizita 😀 am altele de vazut intai 😀

 120. Seva Tudose

  Morringain

  OK.dupa ce ai strabatut toata Europa pana peste…Urali, Eurasia,centimetru cu centimetru,de la polul nord pana aproape de ecuator…si te-ai plictisit

  vino in USA(nu zic America de Nord,ca mai sunt alte 2 tari) vino si ia-o de la inceput ! Succes 😀

 121. Morringain

  Nu-mi place ideea de America, Seva, n-am idee de ce. Nu gasesc nimic destul de atractiv. Si da, cred ca sunt, sunt cateva tari in care n-as pune piciorul din proprie initiativa 😀

 122. Seva Tudose

  Morringain,

  pamantul este rotund ! mie imi place sa calatoresc intre paralele 45 nord pana la 45 sud…all around 😀

  cred ca tu alegi meridianele intre 30 pana la celalalt 30 😀

 123. Raj

  Astazi , doamnele de pe forum, bag sama ca au fost futute. S-au desfasurat cu mult farmec si dulceata pe forum. Nu acelasi lucru pot sa spun despre barbati. Cand nu fut, incep sa faca clasamente, procentaje… Adica asa se poarta, ca doar n-am stat io la curu lor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *