506 thoughts on “Cinque Terre

 1. val_one

  îmi plac locuinţele astea cocoţate pe coaste stîncoase, cu vedere panoramică spre mare, dar mă întreb cum o fi căţăratul zilnic spre ele. 🙄

 2. Val_one: asta mă gândeam eu. Că aşa aş face şi eu sport. :mrgreen:
  Noi am stat aproape de port, iar maşina o lăsam în vârful muntelui, Righi îi zicea, la vreo 7 staţii de funicular. 😀 Ah, erau şi ascensoare ca mijloace de transport. Şi tot aveam de urcat vreo 50 de trepte şi încă o stradă-pantă.

 3. vio

  Ce frumos,Edle!Sa fie sanatos si sa-i mearga bine la scoala.
  Si noi am inceput scoala azi,Cristi al meu ma intreba ieri seara daca e obligatoriu sa faci si liceul 🙂 era cam trist ca s-a terminat vacanta…

  Nora,ai facut vacanta nu gluma vara asta,eh?Brava…

 4. Păi, e musai să alegi? Nu poate să fie retras, pur şi simplu, de la orele de religie?
  Apoi, fără supărare, dar eu nu cred că putem zice despre un copil la acea vârstă că e ortodox. Sau catolic, sau ce-o fi.

 5. Da. La noi face părintele o cerere şi aia e tot.
  Mulţi n-o fac totuşi chiar dacă nu-s fani ortodoxie. Pentru că se dau note, notele sunt mari de obicei şi saltă media copilului. Or, cum aici mediile contează pentru admiterea în ciclul următor…

 6. Vio

  Si Cristi e ortodox,dar la scoala participa la orele de religie catolica.Pot sa-l retrag si in ora de religie ar face alte activitati.Anul trecut voia sa-l retrag,ca le dadea prea mult de colorat acasa si n-avea chef :).Azi l-am intrebat daca sa fac cerere sa-l retrag,a zis :neah,mai un an nu mor si oricum profa de religie spune bancuri frumoase,asa ca raman 🙂 .

 7. Edle

  Stai sa-ti zic mai clar cum e. E obligatoriu sa aiba ore de religie. Cei de alta religie au insa optiunea sa caute un profesor de religie ortodoxa, musulmana etc. Cred ca in orasele mari e mult mai simplu. Mie, in satucul asta, mi-e imposibil sa gasesc pe cineva.

 8. Vio

  Aici nu e asa.Copiii invata la scoala istoria religiilor.

  In schimb,a participat la catehism (am zis bine??)si acolo sunt niste babute care fac voluntariat si alea sunt cu istorii de genul ca D-zeu ne pedepseste daca nu suntem botezati…l-am lasat sa mearga pentru ca era curios sa vada ce fac colegii lui,dar s-a plictisit repede si nu a mai mers..

 9. Istoria religiilor e una. Şi e ok.
  Aici nu sunt băbuţe, aici le spune în manual că le rupe Dumnezeu picioarele dacă se urcă în copaci.
  Oricum, în Germania, credeam că au de ales între etică şi religie, sau ceva de felul ăsta.

 10. Vio

  Pai,nu?adevarul e ca aici una doua reactioneaza oamenii,cand li se impune ceva.De exemplu,ne-a fost prezentat un curs de educatie afectiva si sexuala pentru copii si Parea interesant ,dar era obligatoriu ca la sfarsitul orei de curs copiii sa participe la slujba la biserica,pentru ca zicea prezentatoarea ca “sexul e un dar de la d-zeu si trebuie sa pretuim asta,bla,bla,bla…nici unul n-a mai vrut sa trimita copiii

 11. Seva Tudose

  Val#2

  😀 la foto nr.8 cu acea casa in inima stancilor,nu trebuie sa te cateri…intrarea in casa se face prin coborarea treptelor ce pornesc de pe strada din susul casei….

  desigur la plecarea din casa trebuie sa urci pe treptele scarilor sa ajungi la accesul strazii,al masinii parcate… 😆

  de fapt daca te uiti mai atent toata suprafata abrupta a stancilor sunt puse plase protectoare,ptr.retinerea pietrelor cazatoare(falling rocks) sa se evite,un accident… ‘a la mama lu’Monica Columbeanu’ 😥

 12. Morringain

  Apropo de cat e de catolica Bavaria, Edle, la voi se gaseste calendarul ala cu preoti tinerei si frumusei? Ca in Roma era pe toate drumurile 😀 Si nu vorbesc de poze porno, ci pioase, dar scopul lor e clar unul necurat 😀

 13. Morringain, mie-mi spui?! 😀 Sunt o vacanţionistă ideală! 😛

  Cosa, găsii parola, după îndelungi căutări. Dar degeaba. Mi-amintii de data aia când ai mai vrut tu să-mi arăţi cum să bag emoticoane noi, în plus faţă de alea oferite de wordpress, şi m-am lăsat păgubaşă.
  Întrebare: 3000 MB sunt mulţi sau puţini faţă de ce avem noi aici?

 14. Nora, grija şi precauţia sunt ceva, sperietura de bombe e altceva.
  Şi mă mai şi jigneşti. Faci ca asistenta când trebuia s-o conduc prin curtea spitalului până la uşă şi tot îi era frică de câini! Adică cu mine de mână tot o mâncau sălbăticiunile în curtea spitalului care mai şi forfotea de lume!

  În altă ordine de idei, saitul are trei componente (din punct de vedere al încărcăturii):
  1. baza de date care este depozitată şi gestionată pe un server separat unde, cel mai probabil, nu ai limită sau ai o limită pe care n-o vei atinge niciodată;
  2. Fişierele pentru funcţionarea saitului care împreună nu fac mai mult de 50 Mb. Iar tu ai alocaţi 3000 Mb;
  3. Pozele încărcate pe server. Văd că folderul în care ţi se încarcă se numeşte uploads şi se află la rândul lui în folderul wp-content: wp-content/uploads. Uită-te cu cPanel (sau ce altceva foloseşti tu în loc de accesul direct prin ftp) şi vezi cât de mare e acel folder.
  O poză poate să aibă de la câţiva bytes până la câţiva Mb. Deci în 3000 Mb pot să-ţi intre şi un milion de poze, dar şi doar cinci sute. După aprecierile mele nu cred că ai ocupat mai mult de 1200 Mb cu poze, aşa că disfuncţionalitatea nu provine de la limita de spaţiu alocat.

  Am înţeles că atunci când nu poţi să încarci poze, nu poţi nici să le editezi. Ori editarea n-are nicio legătură cu capacitatea limitată de stocare.

  Problema principală la saitul tău nu este limita de stocare ci viteza de încărcare în browser. Sunt articole care se încarcă foarte greu. Cauza nu este numărul de comentarii -- aşa cum s-ar crede -- ci numărul mare de poze şi video găzduite pe alte saituri şi afişate la tine. Gândeşte-te că pentru fiecare video şi pentru fiecare poză, trebuie făcut un request către acele saituri (plus încărcarea propriu-zisă) de fiecare dată când faci refresh la o pagină.

 15. Cosa, văd în Cpanel că am cam ocupat tot Disk Space Usage, adică îmi zice aşa: 2,999.05 / 3,000 MB. Nu ştiu unde să mă uit defalcat pe poze, uploads etc.
  Editarea cred că are legătură pentru că păstrează şi varianta anterioară a pozei, de pildă. Dacă redimensionez o poză în admin, îmi păstrează pe undeva şi dimensiunile iniţiale.
  Fireşte că îi era frică! Şi mie mi-ar fi!

 16. L-am scos pentru că aţi zis voi că nu vă mai mergea. În plus, la articolele vechi unde tot venea spam, comentariile sunt blocate. Oricum nu mai comenta nimeni la ele.

 17. Ceee?! Câte poze ai pus, băi frate, acolo?! Şi unde sunt, că la articole nu se regăsesc atâtea!

  Eu zic să-ţi cureţi folderul uploads pentru că ai o căruţă de poze dubluri sau de-a dreptul inutile acolo.

 18. Sunt 1502 poze. Nu mi se par aşa multe. Numai în vacanţa asta am făcut vreo 1000.
  Mi-ar fi frică de câini cu oricine de mână. Poate cu Superman, nu. Că ăla zboară la o adică.

 19. Dacă ai 1500 de poze, asta e explicaţia.

  Dar nu înţeleg, tu îţi ţii pozele pe serverul saitului în loc să ţi le ţii la tine în calculator (sau cel mai sigur şi elegant, pe DVD-uri)?! Te întreb asta deoarece eu nu cred că ai atâtea poze în articole.

 20. andreea

  dar acolo scrie că jumătate sînt neataşate…
  …………………………..
  ba nu, sînt puse totuşi în articole…

 21. Nu le ţin. Eşti sonat? Tot ce e în admin e şi public. Poţi intra să vezi cu ochii tăi.
  Şi am atâtea poze în articole. Gândeşte-te că numai la seria Provence am vreo sută şi ceva de poze. Adică 10 la sută din total! În trei articole!

 22. Da, pe viitor, să le uploadăm deja micite. Pentru că el păstrează şi poza mare, pe undeva.
  Oricum, să văd cum fac să mai fac rost de nişte spaţiu. Lumea zice că 3000 MB ar trebui să fie suficienţi pentru un blog. Iaca, nu-s!

 23. Eu, până la faza cu Provence, când s-au blocat paginile, nici măcar nu mă uitam cât au pozele pe care le puneam. :mrgreen: Nu mi-am pus problema că se termină tarlaua. 😛

 24. Da, astea de acum, că am mai băgat şi deja redimensionate. Dar îţi zisei, până acum, nici măcar nu mi-a trecut prin cap.
  De acum, gata, le pun mici de la bun început.
  Iar voi, cei care vi le puneţi singuri, să ţineţi şi voi minte, bitte.
  Eu şi măsurătorile!

 25. andreea

  eu o să încerc să le mai micşorez, pe ale mele, că văd că şi eu am destule mari. cînd am un pic de timp…

 26. Andreea, e mai complicat. 😀 Că nu e faza numai de redimensionare, va trebui să modifici şi linkurile pe unde le-ai inserat. Pentru că la redimensionare, generează alt url. Deci, stai liniştită. 😀

 27. andreea

  şi acu, pe bune, sînt foarte multe interesante, dar cred că nu e bine să pui 100 de poze deodată. nici nu le poţi contempla cum trebuie. mai bine puţine şi extraordinare. 🙂

 28. Pot să fac un program care să micşoreze pozele deja încărcate pe server (la lăţimea de -- să zicem -- 400 de pixeli).

  Programul e foarte mic şi rulează la una din voi pe calculator. Adică îi dă drumul şi-l lasă până termină.

  Daţi o îngheţată de la Mc Donald’s, o indiană şi o boemă.

 29. Operaţiunea asta ar reduce la mult mai mult de jumătate spaţiul ocupat cu poze. Şi nu trebuie schimbat niciun link. Numai WordPress-ul face bâşcotenii de alea sau, mă rog, plugin-ul aferent.

 30. Nu, Nora nu trebuie pus niciunde. E un program (program e mult spus) care rulează la tine în calculator. E un fişier să zicem nora.exe pe care îl pui pe monitor (pe desktop) şi faci click pe el. După ce-şi face treaba îl ştergi şi gata.

  Şi nu te mai speria de ftp. Prin cPanel poţi să lucrezi cu fişierele de pe server ca şi cum ar fi la tine în calculator. Uite, ia o poză mică de la tine din calculator cu copy, deschide cPanel, navighează într-un folder -- să zicem, uploads şi fă-i paste. Asta e tot. Apoi poţi s-o ştergi de acolo cu delete. Ce atâta filozofie?!

  Dar, repet, programul meu rulează la tine în calculator, ca word-ul şi toate celelalte.

 31. 😆
  Apropo de parole şi de-astea. Înainte să plec în vacanţă, făceam ceva cumpărături şi mă pomenesc la casă că nu mai ştiam pinul. Negură totală. Combinam două pinuri între ele. Primele două cifre de la un card, ultimele de la altul. Cred că mă damblagesc. Bine că mai aveam şi nişte bani la mine. Şi Morringain vrea soluţii de făcut bani rapid! 😆

 32. andreea

  mare lucru…
  parcă v-am povestit cum am început să plîng, că nu mai puteam deschide uşa de la scara blocului. un sfert de oră m-am chinuit.

  şi era scara vecină…

 33. Vio

  Aoleu,m-am linistit,credeam ca-s singura “damblagita” 🙂
  Eu imi pun soneria la telefon sa nu-mi uit copilul la scoala….

 34. Morringain

  Cum naiba sa va uitati pinurile? Eu nu uit niciunul, niciodata. Si nici parolele si am o gramada de tinut minte. Si nici nu le scriu pe nicaieri. Macar atata calitate sa am, sa tin minte 😀

 35. Sunt convinsă, Daria, că ai multe să-i spui. Dar uite că el e cam tăcut. Poate că a trecut peste, a îngropat ce-a fost şi merge mai departe.

 36. Daria

  mda. de asta îi salvează pozele. de asta îi spune ”ceva mă determină să pierd nopțile vb cu tine”. bine, asta a fost în iunie. dar nu știu când a îngropat obsesia.

 37. Daria

  totuși nu o place. nu a plăcut-o niciodată.
  cred că îl atrage la ea vulnerabilitatea ei. s-o simți mai bărbat știind că are iluzia siguranței cu el. eu știu…

 38. I le salvează pentru că are un neînfrânt spirit de arhivar! Nu se poate abţine.
  Iar cu nopţile, aşa e el, un romantic. N-auzi că citeşte Borges?

 39. Edle

  Morringain, nu, n-am auzit de minunatul calendar. 🙂

  Iar daca gasiti vreo solutie pentru vacantele perpetue, sa ma anuntati si pe mine. 🙂

 40. Daria

  confundă romantismul cu obsesia! moare dacă nu știe ceva ce-l roade și uită complet de bun simț! e un sălbatic!

 41. andreea

  unchiu’ şi-a ridicat privirea din carte şi mi-a zis că el salvează pozele pentru că vrea să facă un calendar. “Alexa 2013″…

 42. Îşi ia o măsuţă pliantă, ca doamna de la Urlătoarea de care vorbeai tu. Se vor vinde şi biscuiţi petit beurre şi apă minerală Borsec, la sticlă de sticlă, nu la pet.

 43. andreea

  aşa că nu e el. nici un bărbat nu poate fi atît de hain, încît să vîndă poze cu femeia iubită.

  mă rog, iubită vreodată…

 44. Ei, Daria! Poate că a făcut-o pentru că era mândru de ea! Ştii cum sunt băieţii, îşi arată iubitele, maşinile, pu.., ptiu ce era să zic!

 45. Daria

  ar muri Alexa dacă ar fi adevărat.
  fără un scandal nu iese Bob din situația asta. păi ce? ea a arătat pozele cu el? le ține sub lacăt, cu un semn de ”câine rău!” alături!

 46. andreea

  păi dacă aveţi pitici pe creier şi umblaţi cu pornoşaguri eroticoide pe mail…

  cine face ca voi, ca voi să păţască!

 47. Fireşte, Daria, ai dreptate, toţi avem nevoie de intimitate. Dar oricum ştrumfii nu ţin minte multe. Cred c-au şi uitat. La cât porn vizionează ei, cine să le mai ştie pe toate! Cred că se şi masturbează la greu, or, se ştie, masturbarea orbeşte. Aşa că poate nici măcar n-au văzut-o bine.

 48. Eu ce zic? Sunt deja chiori în floarea vârstei! Nu merită să vă faceţi sânge rău. Ăştia-s senili, acum văd, acum bălesc, mâine crezi că mai ştiu ce-au văzut şi la ce-au bălit?! Ţi-ai găsit! E un soi de principiu, de lege a naturii: ştrumful nu băleşte de două ori în acelaşi loc!

 49. Nora&1Q

  De sunt io acela, nu-mi ești tu studentă. Mai neim iz Baab aka Tom Bill Mac Constantin, Mihai I de Horațius Floccus, Quintus de Cluj. Am onoarea să vă salut ceremonios! În special pe cine vreau io. Adio celorlanți..
  Predau o iluzie inumană în cadrul lucrărilor de autocontrol din 2000, toamna, pe-nserat. Pe parcursul celor trei dimensiuni de vise umede, ștrumfii mei audiază (prin reprezentări boreale), observă intuitiv (pe parcursul disecţiei conservelor de pește şi prin desene ale structurilor de rezistență ale capacelor de bere), practică şi discută între ei pentru a se înţelege şi a asimila grăsimile vizibile ale organismului uman, regiune cu regiune, pe unde se depune și formează lipomuri și celulită: în primul semestru ei se studiază în secret între membre şi torace, al doilea semestru se ocupă cu studiul ținutei capului şi gâtului, al abdomenului plat şi prospecțiuni ale pelvisului. În sfârşit, cel de-al treilea semestru este nervos dedicat studiului ecosistemului central şi al organelor de bun-simţ.
  Iluzionismul a fost, este şi va rămâne piesa de bază a învăţării de minte şi în Universitatea noastră, de aici de pe Pistol, responsabilitatea pe care cu drag mi-o asum ESTE de a facilita cel mai bun start de asomare cu putinţă al bobocilor noştri de lebădă spre atingerea unui vis de-o viaţă sau descoperirea unei meserii de vis: practicarea Iluzionismului.
  Ăl din poză rânjește perfid, autosuficient, pervers. E un slăbănog dințos care, prin încrucișarea mâinilor în față, adoptă o atitudine defensiva, semn că ascunde un sentiment de nervozitate sau irascibilitate ce poate urca ușor spre panică.

 50. andreea

  ce faci?!!!

  nu mă pot duce nici pîn’ la baie că te şi repezi la calculator!! ai zis că azi decît citeşti!!

 51. Nora&1Q

  De când așteptam io să vă treacă toate alea, d-na andreea! De când..
  N-am înțeles nika din cărțile alea. Numa` pe alexa o aveam în fața okyșorilor.. Cum zăcea, așa, fără putere, în patul de cămin, dăcât cu cearceaful umed de transpirație și mototolit..

 52. Nora&1Q

  M-am ofticat destul cu pozele. Italia, Franța..
  Te pomini că mâine poimâine urmează Spania, Olanda, Siria..Irak!

 53. Nora&1Q

  Nu se poate așa ceva! NU se poate, și gata. Adică noi, ăștialanții, cum putem merge la Eforie, Ocnele Sibiului..etc?

 54. Nora&1Q

  Sfidare pe față, mă! Sfidare și lipsă de respect..
  Alt`dat ar fi bine să îți dai seama de gravele gafe pe care le faci cu vacanțele exotice.

 55. Nora&1Q

  Nici nu mai vorbesc cu tine, na! Mă duc acasă și dacă văd vreun câine în fața okilor, jar mănâncă!

 56. Nora&1Q

  Adă poze d`acoloșa. Nu de la sălbaticii exotici care ne irită naționalismul și se oripilează de primitivismul nostru..

 57. Da, era făcută de-un pakistanez… singurul deschis la ora aia. Îl aştepta nevasta în burka la uşă, cu o fetiţă cam grăsună şi un bebeluş în cărucior…

 58. Nora&1Q

  Nu știu. După ce mă calmez, poate te iert.. Deci, doo savarine. Și fără nicio negociere, fără murmure, da?

 59. Nora&1Q

  Sucul îl dă d-na andreea.. Io așez scaunele simetric și pun capace de bere la cele care se mișcă. Pt echilibru..

  Armonia ne-o asigură nea Gore, cu armonica lui celebră..

 60. Nora&1Q

  Plec parcă mai feri! Așa da, vorbiți și de necazurile din vacanță, să ne bucurăm și noi, ăi mai nefe..

 61. Daria

  voiam să-mi spui cum suporți tu lipsa asta a Alexei…
  cât suferi, cum ai coșmaruri noaptea, cum îți rozi unghiuțele…

 62. Daria

  Alexa zice că nu suferi. că simți doar un disconfort așa… nesemnificativ. ca un gol. pt că nu mai ai pe cine să insulți și duci lipsă.

 63. Raj, nu are plajă. E la munte. 😀 Mai întâi, Fundata, apoi, Fundăţica. Am mers odată la o cabană acolo, n-am putut ajunge cu maşinile, se pusese o ninsoare… ne aştepta unul cu o căruţă să ne care bagajele, tare rău mi-a părut de cal.

 64. Dnu Raj

  Imi cer multe scuze, dra Nora.Is intr-o pasa nasoala, nu pot pentru ca sa conversez prea mult. NU GLUMESC !!!

 65. Seva Tudose

  eu raspund doar Andreei#65…ca tare as vrea dracului ,daca nu mi-as face probleme de alte aratari sciatiaca/lumbago,ori alte draciii…desi batai de hip-hop a la street…le infund cand vrei tu !

  ma gandeam,ce-ar fi daca ar dansa 3 generatii in acelas timp 🙄 eu dansez sarba,manele,intermezzo….

 66. edle

  Help! Anybody there? Nu stiu ce-am Mai facut, Dar Nu ma pot conecta la Internet de pe Laptop. Imi zice Ca as avea o problema cu DNS settings. Daca aveti vreo Idee despre ce tre’ sa fac…

 67. val_one

  Edle, foarte greu de spus unde este problema.

  -- a apărut din senin, fără să fi intervenit cineva la setările conexiunii la internet a laptopului?
  -- poţi vericia dacă modemul sau routerul este în regulă? asta se poate remedia cu resetarea routerului/modemului, prin oprirea lui timp de măcar zece secunde.
  -- conexiunea la internet funcţionează, adică ai cum să verifici dacă nu e o problemă de la furnizorul de net?

  ultimele două le poţi verifica cu alt terminal, chiar şi cu telefonul mobil, dacă ai WI-FI.

 68. edle

  o fi iar vreun Virus… 🙁 Nu, Nu e routerul, Ar fi fost f simplu. Asta mi s-a Mai intamplat si am rezolvat imediat.

 69. val_one

  nu s-a inventat antivirusul infailibil sută la sută pe termen lung, nici nu se poate inventa, pentru că şi „creatorii” de viruşi lucrează non stop şi sînt mereu cu un pas înaintea producătorilor de softuri antivirus.

 70. Nora&1Q

  D-na andreea, io nu scriu, nu comentez și nu fac nika să distrez pe cineva. Dacă vă plictisesc, mă bucur, că-mi rămâne mie savarina dvs. Povestea cu Daria îmi place mai mult dăcât a cu alexa cea ofticoasă, cu toate că e mult mai agresivă, mai colțoasă, mai obraznică, mai crăcănată, mai gheboasă, mai fudulă de urechi și între urechi, mai păroasă, mai țâțoasă, mai bătubilă, mainstream, maincraft, mai încolo, mai doby, mai tâmpy, mai bleah, maibach, mai târzie, mai nașparlie, maitreyi, maidaneză, maică precistă, mai păcătoasă și mai și.. da` nu mai zic..

 71. Nora&1Q

  D-na andreea! Veniți pân` la poartă! Am venit cu diz..cu dix.. cu dicstracția și 2 covrigi calji. Boii mei îs pe la dvs?

 72. Nora&1Q

  ..scuze, am oprit din greșeală portavocea. Aveți ușa de la Portadoors? E izolată bine, d`aia n-auziți..

 73. Nora&1Q

  Ce e mai grav, să fii plictisit sau `nervat de plictisiți? Ia ziceți, mai vreți savarina? Am lansat o linguriță Stealth către ea.. Vjeeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaammmmmmmmmmmmm,…kabooooom!

 74. Nora&1Q

  Gata! D-na andreeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

 75. Dnu Raj

  Azi e ziua de nastere a lu nevastamea. I-am luat un cadou frumos. Nici pe cel de anu trecut nu mi la achitat…

 76. Nora&1Q

  Oooo, LMA șefei dvs, să vă tră! Nu-s io hlizitu` cela prăpădit, cu privirea-ntr-o parte ca limba maidanezilor uciși..
  Ce-aia amare?

 77. Dnu Raj

  Dnu 1Q, dati pe iutub la “o proasta”. Ma refer la cucoana care sta pe scaun in masina. puneti filmu aicea.

 78. Dnu Raj

  Batausul trebe eutanasiat, dnu 1Q. Nu dati filmu ala cu “”o proasta”” ? Asta am patit io la prima intalnire cu nevastamea. Mancasem neste fasole. Va rog frumos sa nu ma intrebatice-a fost in inima mea atuncea !

 79. Nora&1Q

  Pff! Până la mine a venit.
  Daria nu mai vine, că d-na andreea a rămas fără savarină.
  D-na Nasta culege fructele toamnei, bagă legume la borcane..

 80. Nora&1Q

  Cum se mai numește termenul acela psihologic care definește pasivitatea oamenilor în spații aglomerate când apare o urgență? Începe cu B..

 81. andreea

  ce-ai cu mine?! ce ți-am făcut?! de ce strigi așa?… n/are voie omul să stea în parc??
  tu, unchiule ești mai mult decît povestea Daria/Alexa. ele sînt doar povestea. o terță, față de 8 octave întindere. dă-mi voie să mă plictisească terța aia… melc, melc, codobeeeelc… la la laaa, la laaa…

 82. Nora&1Q

  Sărna! Ziceți cum se numește termenul ăla cu pasivitatea oamenilor la aglomerație când cineva are nevoie de ajutor, că am lapsus..

 83. Nora&1Q

  Lochnessy ești tu! Și bre să-i zici lu` tătic` tu. Mie să-mi zici doby, da? Sau nu mă mai iubești?!.. :roooool:

 84. Nora&1Q

  De ce repejor, bibiloi? Un`te grăbi? stai aci, să ne înfigem creioanele-n oki. Uită-te-ncoa`!
  Puf! ș-așa, doar unul ai avut bun..

 85. Nora&1Q

  Să mă pupi în okiul ăla curat ca lacrima..
  Adă pa`are, să tratăm musafirii. Mișcă!
  Scuzați-o, a avut o criză de lumbago și-a trebuit s-o trag ..pe la șale. Am cam deșelat-o, dar e rezistentă, `nca-o-ar tic`so de vie..

 86. Nora&1Q

  Ieși acas`, imd, obraznico! Nu ți-ar hi rușine obrazului..

  Așa vorbești tu cu ocrotitorul tău? cu iubitul tău așa vorbești, netrebnico..

 87. Daria

  Jasmine, dar pozele cu Alexa nu ajung? am pozat-o azi de am zăpăcit-o. nu se vede suficient de bine în ele?

 88. andreea

  io ma gindesc ca piesa asta de teatru nu e realista defel. cum ar fi fost ca prietena mea buna sa-si bage nasul in halul asta in treburile mele amoroase. pai, cred ca raminea repede fara ochisori…

  purtatoarea de cuvint a amorului. brrrr…

 89. Daria

  Andreea, Alexei îi place să aibă cineva grijă de ea, deși nu recunoaște. se simte iubită în felul ăsta.

 90. Vineri, s-a mers prin centrul vechi, s-au împărţit flyere pe la mese. O tipă care trecea pe lângă noi, cam de-o seamă cu mine, o întreba pe prietena ei “care e faza cu Roşia Montană asta?”. Incredibil, dar mai sunt oameni care nu ştiu.

  Azi este un marş, se porneşte de la Universitate spre Tineretului, Timpuri noi.

 91. andreea

  e o vreme grozavă acum. cel puțin în București. așa îmi place cel mai mult; dacă ar fi după mine, așa aș vrea să fie tot anul…

  vreo 20 de grade, vînticel, soare, nori albi, rari și pufoși. o strălucire specifică doar toamnei, aer mai transparent ca în alte anotimpuri.

 92. Costeluş

  Mai, am si eu o poza misto in care m-am pisat pe mine. Ma rog, am transpirat, dar cine ma crede? 😀

  Intrebarea e cum as putea sa editez poza sa nu mai apara chestia aia.

 93. andreea

  ei na…
  ce-ți pasă ție, Costeluș… tu ești tînăr, puternic și nemuritor…

  io, de exemplu, după ce toată viața am rîs de speriații de curent și am mers în trenuri și mașini cu toate geamurile deschise, iaca, de anul ăsta, cum mă trage corentul, cum mi se pune un junghi între coasta a cincea și cea de-a șasea, în partea stîngă, de mă ține trei zile…

  apropo, pe unde o fi Junghiul?…

 94. Daria

  Costeluș, este o vestă, nu geacă.
  Andreea, mie îmi place bluza și asta este tot ce contează, că doar eu o port.
  1Q, nu o mai confunda pe Daria cu mine.
  ”i-am tras-o la sale, că e rezistentă”, adică eu
  cine e rezistentă, una care jumătate de zi tremură și se albește la orice zgomot?!

 95. Costeluş

  Pentru curent eu recomand o galeata transparenta purtata pe cap. Inclusiv atunci cind bate vintul afara.

  Da, ce faza cu minerii blocati in subteran! In ce ma, intr-o mina parasita din care oricum nu se scotea nimic? Ce-ar fi ca fiecare din tara sa se bage intr-o gaura sub pamint cind nu-i convine ceva.

 96. val_one

  Nora, realitatea tv transmite live, zice că sînt mai mult de zece mii acum și tot mai vin.

  celelalte (antenele, rtv, tvr) sînt ale puterii, ce te aștepți de la ele? 🙄

 97. Nu de alta, dar nici mie nu-mi pica bine cand zice Rogozanu ca e revolta stangii. E revolta contra abuzului, coruptiei, incalcarii legilor. Punct.

 98. val_one

  scanînd și punînd cap la cap informațiile apreciez că sînteți peste cincizeci de mii în total. văd că toate televiziunile, fără excepție, se feresc să informeze despre adevărata amploare a protestului.

 99. val_one

  oricum, proiectul ăsta de lege nu are nicio șansă. este anticonstituțional. are cine da cu el de pămînt dacă trece de parlament.

 100. val_one

  pe asta se și bazează ei, Nora. voi nu aveți cum estima la fața locului iar massmedia minimalizează amploarea astfel încît publicul să poată fi manipulat.

  ehei, unde-s filmările aeriene de pe vremea lui Boc? unde-i acum elicopterul realității tv? pariez că dacă era Boc premier, protestul avea o sută de mii de participanți în relatările lor.

 101. val_one

  da, Nora, realitatea tv a transmis imagini tot timpul intr-o fereastră de ecran, indiferent de tema din studio.

  dar pe tine nu te-am zărit! 😈

 102. val_one

  ha!

  purtătorul de cuvînt al jandarmeriei zice că estimarea numărului de participanți la protestul de azi este pentru uzul intern al instituției, nu public. adică nu are voie să ne spună cîți au fost. secret de stat, ce mai. 😆

 103. Daria

  ”îmi place mai mult povestea cu Daria”
  uite cum stă treaba, 1Q: te-ai folosit de mine în cele patru luni ca să-ți treacă timpul, după care m-ai tratat ca pe o cârpă ce și-a făcut treaba și a devenit o zdreanță. le-ai cerut prietenilor tăi să mă calce în picioare pt că sunt ”o obsedată fițoasă de care nu pot să mai scap și care mă calcă pe nervi”. eu îmi amintesc că atunci când ai spus gata a fost gata, dar tu aveai iluzia că te consider sufletul meu pereche și că nu mai pot de dorul tău. wtf? mândrei tale i-am spus de noi din cauza ta, pentru că mi-am dat seama de ce le-ai povestit ștrumfilor tăi. puteam să fac asta mai devreme de trei luni, totuși nu m-a interesat până să mă trezesc înjurată pe stradă. după aceea m-am mutat la chirie și a fost și mai rău. știi ce-a urmat! aici, pe blog, mă jignești din aceeași cauză: vrei să-i dovedești mândrei că de ea ești îndrăgostit și că eu valorez în ochii tăi cât un rahat, de aceea îi și povestești ce vorbim noi aici. știu că o faci, nu are niciun rost să negi.
  eu m-am săturat să stau aici și să-ți suport nesimțirea. prietena mea a înțeles și ea că au trecut doi ani de când ne-am cunoscut și că a venit timpul să rupem orice fel de legătură. nu o să mai vin deloc aici, ea poate, dar foarte rar. tu o să continui să mă umilești din cauza problemei mele care m-a secat de viață și pe care mi-am pierdut speramța că o s-o rezolv vreodată, o să continui să scrii texte despre cât o iubești pe ea și cât de lipsită de farmec și frumusețe sunt eu, ca o lepădătură. știu. dar nu o să mai obții reacții din partea mea. îmi pare rău că nu o să mai ai ce să-i povestești când vă iubiți și vrei s-o faci și mai fericită spunându-i cât sufăr eu din cauza ta și cât de nefericită sunt.
  da, ai rupt o bucată din mine pe care nu o s-o mai recuperez, recunosc asta, fii fericit. dar nu-ți mai permit de acum încolo să-mi mai strici zilele.

 104. Daria

  Andreea, te plictisesc, știu. înțelege totuși că fiecare își trăiește durerile cum poate, după cum am mai spus. nici nu o să mai auzi prea mult de noi de acum încolo.

 105. Neaţa. Spaţiul alocat a fost suplimentat de la 3000 MB la 5000. De-acum, să încercăm să punem pozele deja mici, în fine, să ne “gospodărim”. 😛

 106. andreea

  asta îmi aminteşte de o poveste pe care mă tot pune Sabina să i-o citesc. îi zice “Manţica”, şi e despre un ţigănuş care avea vreo 20 de fraţi. şi, cum stăteau toţi într-o singură cameră, dormeau absolut peste tot, ba chiar şi atîrnaţi în cuie, pe pereţi…

 107. Daria

  de trei ani. nu mi-au găsit nimic atunci, dar între timp sănătatea mea psihică s-a deteriorat considerabil.

 108. Studiu de caz Roşia Montană-concluzie:
  A. Postulate:
  1. Jidanii nu pierd niciodată;
  2. Jidanii nu se mulţumesc niciodată cu un profit decent;
  3. Jidanii nu se concurează şi nu se împiedică unii pe alţii [asta e o consecinţă a unei structuri ierarhice foarte rigide şi religios respectată … de fapt e chiar o structură religioasă].
  Ca o consecinţă a acestor postulate:
  Lemă: jidanii nu fac niciun demers, nu întreprind nimic, până nu sunt siguri că vor câştiga enorm şi pe mai multe planuri, indiferent de evoluţia lucrurilor.

  B. Întrebare simplă (răspunsuri posibile: a-avantajoase, b-dezastruoase):
  Va demara activitatea de exploatare la Roşia Montană? Dacă da, în ce condiţii pentru statul român; dacă nu, în ce condiţii pentru statul român.

  C. Un pic de ajutor:

  De la Roşia Montană s-a început extracţia aurului de către agatârşi acum cinci mii de ani. De atunci până inclusiv pe vremea lui Ceauşescu s-a tot extras aur în mod raţional (adică atât cât să se dea de lucru la cam trei mii de oameni, să câştige şi statul un pic şi să mai rămână şi la generaţiile viitoare), mediul rămânând nealterat. Rezervele de aur ce ar permite o exploatare eficientă s-au epuizat. La Roşia Montană nu mai este aur.
  1.5 g/m³ nu se mai pot extrage eficient prin nicio tehnologie. Astfel de concentraţii de aur se găsesc în foarte multe alte zone, dar nu se pot valorifica. Într-adevăr numai săparea cu excavatoare şi transportarea unui metru cub de pământ la linia de prelucrare chimică costă mai mult decât valoarea comercială a cantităţii de aur conţinute. Celelalte operaţiuni costă încă de zece ori mai mult.
  Atunci de ce s-au implicat jidanii aici?! Simplu: e ţara câştigată de ei şi ca urmare au toate guvernele (trecute şi viitoare) la dispoziţie:
  1. Prin acţiunile guvernanţilor – dibaci popularizate în Canada, au câştigat deja enorm la bursa canadiană;
  2. Guvernanţii au acceptat un contract incredibil de dezavantajos pentru statul român;

  În fapt, totul e simplu: cheia întregii făcături este trecerea licenţei de exploatare de la stat la RMGC de către Radu Berceanu în guvernul lui Radu Vasile.
  Nicio lege în vigoare la data respectivă şi nici chiar ulterioară nu permite acest lucru. Etapa aceea este şi acum secretizată. Nimeni nu dă nicio explicaţie.
  [avizele]
  Din acel moment, dacă statul român dădea imediat toate avizele, jidanii erau nevoiţi să se retragă mulţumindu-se doar cu câştigul obţinut la bursă, deoarece nu se poate extrage eficient (în condiţiile legislaţiei actuale) aur de la Roşia Montană.
  Dar conform postulatului A2, acest lucru nu se putea întâmpla. Scopul lor era de a rămâne şi de a câştiga în continuare enorm din a nu exploata! În acest fel jocurile la bursă puteau continua (şi au continuat), obligaţiile statului român faţă de RMGC (conform contractului iniţial) crescând imens.
  Pentru a obţine amânarea avizelor a intrat în joc alt jidan: Soros. Cum?! Ştiţi deja. Scopul nu-l ştiaţi. Îl ştiţi acum după ce vi l-am spus eu: să-i ajute pe cei implicaţi la RMGC în a nu începe exploatarea, vina căzând exclusiv asupra statului român.
  [legea]
  Ca să fie siguri că au câştig de cauză şi în varianta (absurdă, din punctul lor de vedere, la cât a pompat Soros în ONG-urile contra) că exploatarea va fi aprobată, atunci -- tot cu ajutorul direct şi pe faţă al guvernanţilor – încearcă să impună o lege numai pentru ei, lege care-i absolvă de orice cheltuială: carburant luat de la români, dar fără plata accizelor la stat (adică plătind doar aproximativ 25% din preţul la pompă), scutirea de taxe la importul de utilaje şi materiale, derogări de la o mulţime de alte legi şi bomboana de pe colivă, exproprierea fără nici un drept legal pentru cei expropriaţi.

  Cam asta.

  Ia, să vedem care ce răspunsuri dă la întrebarea B!

 109. val_one

  mie mi-e cam agatîrşă de atîtea postulate şi leme.

  dar cu dacul de şapte metri cum rămîne? era de şapte, sau de zece, pînă la urmă? 🙄

 110. val_one

  hai să vedem cît de nealterat a lăsat Ceauşescu mediul. şi cam cum ştie statul să facă minerit, apropos de cei ce susţin că aurul ar trebui exploatat de români, nu de evreii canadieni.

  am luat eu chiar acum nişte poze din satelit, garantez că nu le-a trucat nimeni.

 111. Val_one, poluarea produsă până acum este nimic în comparaţie cu lacul de cianură.
  Cifre seci:
  100 de tone s-au deversat la Baia Mare în 2000, contaminând apa pentru 2, 5 milioane oameni.
  1000 de tone se folosesc în toată Europa anual în prezent.
  13 000 de tone se vor folosi la Roşia Montana anual timp de 13 ani!

 112. val_one

  nu contează cantitatea, Nora, ci gradul de diluţie. dacă cineva ar garanta că se vor respecta specificaţiile tehnice aşa cum se respectă în Finlanda, pericolul ar fi neglijabil. numai că ştim bine cît de coruptibili sînt politicienii şi funcţionarii români, aşa că mai sigur este ca acel aur să rămînă acolo pe veci.

 113. val_one

  vreau să spun că 13.000 de tone de cianuri uzate, devenite inutilizabile tehnologic, diluate în vreo 150.000.000 de metri cubi de apă, înseamnă un grad de diluţie foarte mare, compatibil cu normele europene în vigoare.

 114. Şi raderea unor munţi de pe faţa pământului e tot în conformitate cu normele europene?
  Apoi, de unde ştim ce grad de diluţie va avea? Şi mai e ceva: apa nu e o resursă inepuizabilă. Contrar aparenţelor, apa nu se va mai găsi pe toate drumurile. Aceeaşi chestiune ca la gazele de şist.
  Cam toate cazurile de deversări din lume au în spate companii occidentale. Nu papuaşii exploatează. Aşa că faptul că sunt canadieni sau suedezi nu e nicio garanţie.

 115. Andreea, nu vreau să zic. Chiar zic şi chiar aşa este. Acum e uşor şi de verificat. Se va clarifica totul în cel mult doi ani şi vom avea posibilitatea să vedem dacă am dreptate sau nu. De fapt, putem vedea chiar acum.

  Pentru celelalte:

  Premise, nepremise, vă e târşală sau ce vă e, toate afirmaţiile mele sunt adevărate. Dacă vă supără, succes în a vă construi o realitate virtuală formatu numai din adevărurile care vă convin.

 116. Pentru alţi eventuali ignoranţi uşor de păcălit şi, prin asta, uşor de devenit păcălitori (prin împrăştierea de informaţii păcălitoare): 13.000 de tone de cianuri la 150.000.000 de m³ înseamnă exact o tonă de cianuri la un volum de (23x23x23) m, adică un lac cu adâncimea de 23 m şi cu suprafaţa mai mică de multe ori decât suprafaţa pe care am pus eu ardei.
  Ca să vedeţi ce înseamnă asta, vă reamintesc următoarele: dacă s-ar putea împrăştia uniform în aer 1kg de cianuri (orice cianuri), s-ar putea omorî toate fiinţele vii dintr-o localitate cu zece mii de locuitori (deci am putea scăpa elegant şi de maidanezi!).
  Numai prin simpla evaporare a apei din lacul ce va fi creat dezastrul ar fi inimaginabil.

 117. val_one

  Nora, raderea acelor munţi poate fi trecută la capitolul teraformare, la final în locul lor ar putea fi amenajate pajişti înflorite cu oarecare bunăvoinţă.

  glumesc, dar dispariţia a trei munţi de acea mărime e problema cea mai mică din toată povestea asta cu mult aur, argint şi alte metale preţioase. în general, cînd vorbim de munţi, ne gîndim la Bucegi, Caraiman, Ceahlău…

 118. Nu prea pricep asta cu “în general, cînd vorbim de munţi, ne gîndim la Bucegi, Caraiman, Ceahlău…”. 🙄

  În fine, oricum ar fi, proiectul ăsta e criminal din mai multe puncte de vedere:
  1. Ecologic.
  2. Economic. Nu ne vom îmbogăţi, nu vom crea locuri de muncă, ci le vom distruge pe cele actuale plus posibilitatea apariţiei lor în viitor prin declararea zonei ca fiind monoindustrială.
  3. D.p.d.v. al statului de drept. Nu se poate să permiţi unei companii să legifereze, să exproprieze, să ignore hotărâri judecătoreşti irevocabile. Asta ne plasează direct în lumea a treia.

 119. Cosa, nu e niciun adevăr. E doar părerea ta. Părere care ar cântări mai mult dacă nu ar fi contaminată de antisemitism. Ştii tu vorba aia cu butoiul în care pui urină…
  Apoi, nu e vorba că nu mi-ar conveni nu ştiu ce. Nu mă afectează pe mine personal nicicum. Pur şi simplu, nu am discuţii la un astfel de nivel.

 120. val_one

  (23x23x23) m înseamnă 12.167 metri cubi, care cîntărite înseamnă cam tot atîtea tone. o diluţie cam de unu la 12.000 de cianuri uzate, reziduale.

  dar asta nu înseamnă că trebuie să acceptăm aşa ceva acolo, am spus din ce motive.

 121. andreea

  habar n-am dacă e aşa. nu ştiu dacă propoziţia asta e adevărată, pentru că de aici porneşte totul:

  1.5 g/m³ nu se mai pot extrage eficient prin nicio tehnologie. poate e mai mult aur acolo, poate sînt şi alte minereuri în joc.

  dar dacă e aşa, atunci tot ce se întîmplă -- strigătele unora că vor locuri de muncă şi protestele celorlalţi că nu vor exploatare, tot tămbălăul şi talmeş-balmeşul actual sînt de un absurd teribil. o să vedem.

 122. val_one

  adică cei trei munţi ameninţaţi cu dispariţia sînt mai pitici, aşa, Nora. 🙂

  chestia e că eu nu cad în capcana ecologismului extrem, care vrea să interzică orice exploatare de resurse de care omenirea are totuşi nevoie pentru a exista. nu ne putem întoarce la modul de viaţă de acum cîteva mii de ani.

  să nu uităm campaniile agresive din anii trecuţi pe tema încălzirii globale, care s-a dovedit a fi răcire globală, pînă la urmă. iar Al Gore s-a ales şi cu un premiu Nobel din aceste campanii.

 123. Val_one: de unde e răcirea globală? Cine a zis asta?
  Apoi, eu asta numesc extremism. Faptul că respingeţi mesajele protestatarilor şi vehicularea unor poante precum “ne întoarcem în comuna primitivă”. De la a nu accepta exploatarea aurului cu cianuri la extremism e cale lungă. Probabil de primitivi sunt le-au interzis şi nemţii. Asta că tot ne place să dăm exemple din vest.

 124. În cazul cianurilor o astfel de diluare însemnă vax.

  Andreea, sunt date oficiale: 1.5 g/m³. Orice alte substanţe valoroase s-ar găsi acolo nu se pot extrage în acelaşi proces chimic cu aurul. Trebuie procese diferite cu cheltuielile aferente.

  Pe de altă parte, toţi oficialii RMGC susţin că nu mai e nimic valorificabil la Roşia Montană în afară de cele 1,5 grame de aur pe m³ (stare acceptată şi de guvernanţi). Deci pentru statul român e ca şi cum n-ar fi.

 125. val_one

  şi cu gazele de şist m-am mai lămurit un pic şi îmi pare că beneficiile pot depăşi simţitor neajunsurile în cazul unei exploatări făcute cu grijă. doar că nu am încredere deloc în Chevron.

 126. andreea

  confirm ce spune val. şi eu ştiu, de mult, că e vorba despre răcire. au fost şi acolo nişte interese, cu încălzirea, de te doare capul… studii respinse, manipulări şi alte alea…

 127. Nu ştiu de omenire, dar noi, românii, avem nevoie de aurul de la Roşia Montană pentru a exista?!

  Incredibil! Dar la ce altceva te mai poţi aştepta de la Val_one?!

 128. http://climate.nasa.gov/evidence

  Dovezi pe scurt. Încălzirea globală există dincolo de orice dubiu. Nu am dat vreun ong, nici vreo grupare de verzi.
  Rămân neclintită şi în chestiunea gazelor de şist. Ba chiar sper ca subiectul să fie reactivat şi să nu treacă neobservat acum, cu tevatura cu Roşia Montană.

 129. Fetelor, despre ce răcire vorbiţi când gheţarii se topesc în draci şi mediile temperaturilor cresc?
  Val_one, am tot auzit asta cu “nu ne putem întoarce la modul de viaţă de acum cîteva mii de ani.”. Şi vorba lui Cosa, nu avem nevoie de cercei ca să trăim.

 130. Se vede cu ochiul liber. Aici aveai gheaţă acum 5 ani, acum nu mai ai! Aici, nivelul mării era X, acum e X plus Y.
  Aaa, că e mai comod să credem că nu, că e mai comod să mergem cu suv-ul şi să consumăm în draci, aia e altă treabă.
  Şi ăia care produc suv-uri şi vând petrol vor să credeţi fix asta.

 131. val_one

  Nora, unii dintre iniţiatorii (ca să nu le zic lideri) protestelor au şi anunţat că următoarele lor ţinte sînt gazele de şist şi noile reactoare nucleare de la Cernavodă.

 132. Foarte bine privitor la gazele de şist. Reprezintă un pericol şi mai mare decât RM.
  Referitor la reactoare, nu m-am documentat, deci, nu mă exprim.

 133. andreea

  cînd eşti circumspect, măcar afli că sînt studii care susţin şi contrariul… că mi se pare că nu ştiai deloc de ele…

 134. Nu, nu ştiam. Şi-n continuare o creştere cu 60 la sută într-o VARĂ mi se pare lipsită de credibilitate. E ca şi cum aş spune eu că a crescut media anuală cu 10 grade pentru că a fost mai cald săptămâna trecută. 😆 😆
  Şi da, ştiu de curentul care neagă încălzirea globală. Mai mult, încearcă să vezi sursele de finanţare ale celor care-l susţin.
  Circumspecţia asta care se-ntinde-n sec mi se pare doar amânarea asumării unei poziţii. Sorry.

 135. andreea

  păi exact asta este, Nora. nu ai de ce să-ţi ceri scuze. amânarea asumării unei poziţii, atunci cînd nu le ştii pe toate şi nu te pricepi. e mai cinstit aşa.

 136. Eu pot să mă înşel. Accept asta. Dar e un risc pe care mi-l asum.
  Circumspecţii nu-şi asumă nimic. Ei se iluzionează că se conservă într-un spaţiu străin de influenţe şi de “naivităţile” celorlalţi. Pe undeva, cineva-i numără şi pe ei.

 137. Andreea, nu le ştie nimeni pe toate.
  Urmând logica ta, ar trebui să nu mai ieşi nici la vot. Că nici economie nu ştii, nici finanţe, nici legislaţii de tot soiul. Când ieşi la vot, spui şi că un program economic blabla e mai bun decât altul. Pfii, ce îndrăzneală! 😀

 138. andreea

  e un pic mai simplu acolo. cîţi crezi că studiază programe economice şi alte alea! eu nu. dar îl văd pe om cum vorbeşte, îl ascult şi îmi fac o părere. e ceva mult mai personal, mai direct. tu nu faci aşa?

 139. val_one

  Nora, poziţia mea în legătură cu exploatarea aurului de la Roşia Montană, în general, şi cu proiectul lui Ponta, în special e clară, ţi-am zis-o.

  protestele de acum mi se par însă neconvingătoare pentru că nu sînt antiguvernamentale, cum ar fi normal. acest guvern trebuie zduduit zdravăn, trebuie forţat să demisioneze, nu numai pentru acest proiect, ci şi pentru toate relele puse la cale pînă acum. în schimb, Ponta este destul de menajat ca să treacă zîmbind obraznic peste ele.

 140. Aşa crezi, Val?
  COMUNICAT: După declarațiile lui Victor Ponta, făcute în grabă la Roșia Montană, protestatarii au mai adăugat o revendicare pe lista lor: demisia lui Victor Ponta! Prin urmare este absurdă ideea negocierii cu un prim-ministru căruia strada îi cere demisia.

  “Mișcarea nu are lideri, are doar conștiință. Este imposibil pentru Victor Ponta să stea de vorbă cu 25.000 de oameni la București plus alte mii în țară și străinătate. Revendicările noastre nu se discută și nu se negociază, vom fi în stradă până la soluționarea fiecărui punct” -- Eugen David, Alburnus Maior.

 141. Nora&1Q

  Interesantă expunerea lui Cosa. Urmărește un fir logic intuind cine-i criminalul. Ținta lui este ușor burată din cauza aversității declarate față de jidani, dar asta nu înseamnă că dizertația lui nu poate fi adevărată. Acum, na, e greu să descurci ițele unei asemenea afaceri, dar poți să jonglezi cu sursele, să le sortezi, dacă ești interesat. Din toată povestea asta, partea captivantă este Jocul. Jocul la bursă. Nu-l înțeleg f bine, și nici bani n-am, că aș juca și eu. În schimb, pot observa că niște neni creează un mediu favorabil de scădere a acțiunilor, ca apoi să le cumpere la prețuri mici de la micii jucători speriați de proteste. Îmi imaginez că nu sunt câștiguri mici. Variația valorilor acelor acțiuni sunt artificiale, nu e nevoie de minerit cât de intenție. Pt că, într-adevăr, ca să scoți profit, trebuie să injectezi niște bani. Cam 80% sunt cheltuieli de exploatare. Mai departe, 6% redevența, rezultă că 14% este profitul, nu? Nu sunt economist, zic doar. Cam nasol cu investiția, ca afacere, mai ales că zăcământul este cam secătuit și să razi niște munți nu-i chiar așa de simplu iar banii nu curg imediat… Tot tunul la bursă e mai bun + miliardele luate ca despăgubire (alea câte or fi, nu 4, dar 2 tot le-a anunțat cineva). Nu trebuia să o spună nimeni, se vede de pe Lună imaginea pulbere a României în privința investițiilor, legislația șubredă, etc.
  Cu toate astea, de minerit nu va scăpa zona aceea pt că următoarea societate (dacă nu cumva tot asta dar sub o altă denumire) va face prăpăd lăsând impresia că e mai atentă și mai păsătoare de mediu. Va fi mult mai subtilă, clar, dacă nu vor relua jocurile cu acțiunile. Oricum, după inflamarea venelor populației la gogoașa cu maidanezii, jmekerii și-au analizat și reconfigurat riscurile. Estimările sunt întotdeauna favorabile lor. Am dovedit că putem fi manipulați lejer și că marea majoritate este dispusă să meargă crăcănată mult timp, într-un ciclu istoric pervers, ca să mă exprim eufemistic..
  Oricum ne-am rostogoli, indiferent pe ce parte a terenului ne aflăm, sunt convins că formăm masa de manevră, mingea de tenis pe care o joacă puternicii lumii. Europa și-a pus mâinile la ochi și urechi, apoi ne-a întors spatele, copleșită de obediență față de …jivine.

 142. Nora&1Q

  Daria,
  Am să-ți spui așa, Daria, că nu e loc de nicio confuzie. Ești userul Daria, da? Dacă scriai sub numele alexa, alexa îți spuneam. Mă doare-n fondul problemei tale ce-ai fost, cine ești și ce vei fi când te vei face mare. Știi de ce-ți răspund? Că te-ai chinuit oleac` la scrisorica ceea..
  Bleah!

 143. Mie tocmai asta îmi place la aceste proteste. Că au unit oameni cu simpatii şi antipatii politice foarte diferite. În numele unei idei, a unor chestiuni de principiu, care transcend intenţiile de vot. Asta face unice aceste manifestaţii. Nu-s oameni aduşi de sindicate, nu-s oameni aduşi de niciun partid, nu-s oameni care cer salarii.
  Dacă cineva speră că acolo se strigă doar Jos, Ponta! sau doar Jos, Băsescu! va fi dezamăgit.
  Apoi, da, proiectul ăsta de lege specială e copilul monstruos al guvernării usl-iste. Dar eu n-am cum uita că şi Băsescu şi PDL au susţinut RMGC. Asta aşa, ca să fim obiectivi. Nu pot decât să remarc faptul că, spre deosebire de USL, care a acţionat “parşivel”, vorba lui Antonescu, susţinerea PDL, cu excepţia a câtorva voci, precum Paleologu, a fost făţişă şi constantă.

 144. val_one

  am citit comunicatul lui David mai devreme, Nora. la proteste s-a cerut de către unii demisia lui Ponta, încă de la început. dar nu asta este motivaţia generală protestului, care este prea eterogen acum. erau şi unii cu un banner care cerea eliberarea lui Gigi Becali. 😆

  repet şi azi, imaginează-ţi cum arătau protestele dacă era Boc premierul care promova un asemenea proiect.

 145. val_one

  şi mie îmi plac din punct de vedere estetic protestele astea, Nora. dar sînt prea frumoase faţă de ce merită acum acest guvern.

 146. Nora&1Q

  Nu te mai victimiza atât! Meritai să te fi bușit de la prima întâlnire, nu de la a doua..

  Nici acum nu înțeleg de ce m-am îndrăgostit de țâțișoarele tale ..

 147. Val_one,
  Obiectivul este sistarea proiectului RMGC, interzicerea mineritului cu cianuri etc. Nu răfuiala cu Ponta personal. Sunt sigură că acum sunt în stradă inclusiv votanţi USL. Bravo lor!
  Da, dacă era Boc premier, protestele se bucurau de o muuult mai mare, incomparabil mai mare acoperire media. Dar nu văd legătura cu “substanţa” şi scopul protestelor.
  Ce cred eu că se formează acum -- indiferent de confiscările încercate de unii sau de alţii -- este crearea unei mase critice. Mi se pare esenţială existenţa ei, pentru noi, ca societate. Eu am ieşit împotriva gazelor de şist şi Roşiei Montane şi când guverna PDL. Acum sunt, probabil, usl-işti care ies chiar dacă sunt “ai lor”.

 148. Această răcire pe care într-adevăr o resimţim noi (mai ales noi, cei care depindem de ciclul clasic din patru anotimpuri clare) este, de fapt, o încălzire globală. Încălzirea globală nu înseamnă că ne vom coace la soare în noiembrie şi februarie ci că media anuală a temperaturii a crescut cu unu sau două grade în ultimele sute de ani şi continuă să crească. Consecinţele la nivel planetar sunt dezastruoase (din punct de vedere al lumii cu care suntem noi obişnuiţi).
  La noi se manifestă prin micşorarea diferenţelor dintre temperaturile maxime şi cele minime. Practic se va ajunge la un singur anotimp în care temperatura medie va fi de aproximativ 12°C. Adică cu două grade mai mult decât media de acum cincizeci de ani, de exemplu, dar care, pentru noi, înseamnă o cruntă răcire deoarece eram obişnuiţi cu asemenea temperaturi doar iarna când eram şi organizaţi ca atare.

 149. Cei care, la un protest anti Roşia Montană sau anti Chevron, aduc în discuţie şi industria energo-nucleară sunt infiltraţi tocmai de RMGC şi Chevron (de fapt, în spate e un personaj comun – „românul” Tender) pentru a anula efectul protestelor.

  Dacă cei care au investiţii în industria petrolului şi gazelor naturale erau cinstiţi, lumea aceasta ar fi putut fi un paradis. Ei sunt cei care, prin coruperea guvernelor, au împiedicat orice progres în domeniul producerii de energie curată. Şi au făcut asta până când au devenit proprietari majoritari şi în societăţile ce produc energie verde. (Şi în acest caz au făcut o măgărie prin impunerea preluării costului investiţiilor în sarcina utilizatorilor).

  Energia obţinută prin fisiune nucleară este mult mai ieftină, mai curată – mai nepoluantă şi cu impact mult mai mic asupra mediului, decât cea obţinută din produse petroliere, gaze naturale sau cărbuni. Pericolul depozitelor de deşeuri radioactive este o sperietoare folosită eficient de cei cărora le sunt afectate interesele în domeniul energetic.

 150. andreea

  permit, permit… doar sîntem fraţi de circumspecţă. circumspectanţă. circumspecteză. circumspectatori, adică.

 151. Ce mă enervaţi!
  Miştocarii, voi, cinicii, deştepţii, nenaivii, cu privirea limpede, ei, ce dracu’, cum să vă prostească cineva pe voi! Şi, doamne fereşte, să nu care cumva să vă entuziasmaţi pentru ceva! Ar fi o ruşine maximă, v-aţi acoperi de ridicol, v-aţi pierde prestanţa, poziţia!
  Ha, ha! Ce boi şi ăia din Bârlad! Cât de bou să fii să ieşi în stradă că-ţi pun ăia sonda în curte în loc să stai să faci detectivistică conspiraţionistă ca să afli cine-a făcut sonda. De parcă moare vaca mai încet sau mai repede.

 152. Nora&1Q

  Eh! De parcă sonda aia nu poate lua foc, așa, din senin.

  Una la mine-n grădină, alta la Tomiță peste deal..

 153. Nora&1Q

  Dacă proetstez, ce? Nu mai urca traileru sonda? Nu o poate așeza macaraua? Io le-aș lăsa să văd până unde ajung.
  Apoi, na, le zic pardon! Aici e curtea mea, afară sau..

 154. E timpul să înţeleagă toţi, inclusiv actualii guvernanţi, inclusiv băsiştii, că cei peste 70% de „USL – işti” nu sunt ai USL-ului ci sunt anti-băsişti. Aşa au votat şi nu altfel.

  Iar protestele de acum din Bucureşti îi îngrijorează pe toţi deoarece sunt singurele proteste curate din istoria recentă a României – adică nelucrate în laboratoarele mafiilor politico-securiste. Oamenii au ieşit în stradă în urma comunicării pe internet. Ori la asta nu se aşteptau. Din moment ce s-a creat acest precedent, totul e posibil iar acest lucru e grav pentru ei!

  Eu eram cu totul împotriva protestelor, deoarece ştiam că sunt iniţiate pe ascuns de către nişte mafioţi, dar acestea (chiar dacă fac jocul jidanilor) nu sunt aşa, deci mă bucur de ele. Mă bucur şi de încercarea penibilă a lui Ponta de a le confisca în favoarea unora ca Cernea sau Nicuşor Dan, pentru că se deconspiră – prin asta – în faţa propriilor susţinători (care nu sunt nici pe departe 70%). Şi de asemenea mă bucură situaţia jenant-penibilă în care s-au pus toate televiziunile.

 155. Nora&1Q

  Nu știu alții cum văd, dar io văz cu privirea mea cea frumos curgătoare și limpede ca cristalu` căcăruța României e deja în pantă, cu oiștea spre gard..

 156. Seva Tudose

  Cosa#398

  “daca va demara activitatea de exploatare la Rosia Montana” 🙄

  da,va demara pina la inceputul lui noiembrie 2016,dupa ce va fi aprobate la sfarsitul acestui an 2013,disputele dintre guvernul Romaniei si Gabriel despre procentele fiecaruia la urbanizarea Rosiei Montane,unde si Romania sa participle cu 5.69% pana la 25%.

  Investitorii vor plati Guvernului Romaniei inca 6% din valoarea productiei conform aranjamentelor dintre Guvern si Gabriel cei ce detin 80.4 din costul exploatarilor.

  sa nu crezi ca John Paulson,Beny Steinmetz si Thomas Kaplan vor renunta usor…Basescu nu va mai fi la conducerea Romaniei,asa ca pana-n 2016….si protestatarii vor obosii in cei 2 ani de acum incolo 😥

 157. marcel zadda

  cosa nostra _ #467 _

  punctul tău de vedere, nană, în ce privește industriile energetice tradiționale și interesele care se învîrt în această sferă este susținut și admirabil argumentat în romanul “oil !”, scris de upton sinclair cu aproape un secol în urmă și tradus acum câțiva ani în română sub titlul “va curge sînge”.

  din cîte știu, cartea a fost ecranizată _ filmul se numește, dacă nu mă-nșel, “there will be blood”, de unde și titlul traducerii românești.

  cartea asta mi-a deschis ochii asupra multor chestii pe care cumva le intuiam, dar nu le știam; obligatoriu de citit pentru toți cei care vor să înțeleagă ceva din lumea “modernă”!

 158. Nora&1Q

  Știu că nu mai vb cu mine, știu. Nici io. Chiar de acum. Uite, dacă nu-s pt mine muzicile ăstea, pot să le ofer cui vreau io?
  Ca dedi..

 159. Nora&1Q

  Ai zis că nu mai vb cu mine! io gata, chiar de acum. Oricum, faza cu textele șterse ți-a cam știrbit din povestea vieții tale nefe..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *