Învăţămîntul, mon amour…

Textul de mai jos este doar un un soi de fantezie şi s-ar vrea o invitaţie la meditat asupra rolului şcolii. Bineînţeles, am exagerat rău pe alocuri. Sînt sigură că e nevoie de cultură generală, sînt sigură că uneori trebuie să afli multe, din multe branşe, ca să poţi descoperi ce-ţi place, cu adevărat. Of, şi da, toată viaţa îi voi privi chiorîş pe românii care scriu şi vorbesc anapoda limba română. In schimb, sînt ruşinată cînd cineva află că habar n-am cînd a fost Dinastia Carolingiană, sau care e capitala Uzbekistanului.

Cosa mi-a servit mingea, întrebîndu-mă ce părere am despre viitorul copiilor mei. Răspunsul meu se regăseşte parţial în textul de mai jos, scris acum ceva timp. În plus, da, o să-mi încurajez copiii să plece din ţară – cel mare e destul de pornit în direcţia asta, are toate datele să poată să o facă, dar cea mică e încă prea bramburită ca să văd dacă i se potriveşte aşa ceva. Pentru mine e prea tîrziu.

Acum, Cosa, cred că o să te dezamăgesc, probabil că-s cam aiurea şi venită cu pluta pe lumea asta, dar de cînd mă ştiu nu am avut criteriul banilor în cap, atunci cînd m-am apucat de principalele activitati ale vietii mele. Poate copiii mei n-o să fie aşa, pentru că e un stil de viaţă destul de păgubos. Aşa că, dacă mi-ar plăcea să-i văd în orice ţara civilizată, nu e pentru că ar putea cîştiga mai mulţi bani, ci pentru că, probabil, vor fi mai liniştiţi, vor avea mai mult timp liber şi poftă de a-l folosi bine şi nu vor avea tendinţa acută de a sparge capetele celor din jur. Dar, poate, pentru asta nu e nevoie de altă ţară, ci doar de alt oraş, poate din Ardeal…

În România nu e prea frumos, în timpurile noastre, recunosc, dar – aşa-s io făcută! (cum zice Sabina) – sînt muult mai atentă la ce se petrece în capul şi sufletul meu, în bucătăria mea, în dormitorul meu, în casa mea, decît în afara lor. Nu-s aşa nebună încît să cred că nu mă influenţează nimic din haosul de afară, dar am un soi de gard nu foarte transparent în jurul meu, prin crengile căruia mai arunc din cînd în cînd cîte o privire la lume, şi atît. Nu e o fericire, dar nici vreun dezastru, lucrul ăsta. Am 20 de probleme măricele şi, dacă stau să le iau pe rînd la puricat, nici una nu e cauzată de Roşia Montană şi nici măcar de Guvern şi Parlament. sau, cel puţin, aşa mi se pare.  🙂

Iaca textul:

…………………

Personaje şi decor: Eu şi mama, într-o după-amiază caldă de vară. Chef de vorbă, vin roşu, control – atît cît e necesar între un Scorpion şi un Berbec… Pentru că e necesar.

M: Of, ce facem cu ăsta micu?! Adică, mare, de acum… ce să mai…
A: Cum adică ce facem, mamă?
M: Păi, ce-ar fi potrivit pentru el? Ar putea face orice… de la matematici super-ultra-superioare, pînă la literatură şi muzică. Trecînd prin fizici, calculatoare, teatru, sport şi desen. Arhitectură…
A:  Nu, desen, nu! Desenează ca o cizmă!
M: Şi tu desenai ca o cizmă într-a douăşpea…
A: Îhî…
M: Dar ai învăţat să desenezi, mai apoi…
A (morfolind o piersică): Ăăăăă… Îhîîî…
M (aspră, brusc): Nu ştiu ce e cu tine! Nu prea te interesează subiectul. Şi nici viitorul copilului…
A: Aaaa, ba da, ba da…
M: Nu crezi că trebuie să o iei din timp?! Are 16 ani!! La urma urmei, cum vezi tu viitorul lui?! Ce crezi că ar trebui să se facă?! Ce-i doreşti?!
A (cu gura plină de piersică): Să fie fericit…
M: ??!!
A: Da. Fericit. Atît. Şi asta nu are nici o legătură cu ce trăncănim noi acum. Şi nu avem nici o influenţă asupra fericirii lui viitoare, din păcate. Nu ştiai?
M: ???!!!
A (bravînd, ca tot omul strîns cu uşa): Poate să se facă şi cioban, la oi. Nu mă interesează, dacă e fericit. Şi sănătos. Dar, dacă e fericit, e şi sănătos… Şi viceversa.
M: Cioban…
A: Da, da…
M: Dar poate mult mai mult decît atît!!
A: Şi ce dacă?
M: E păcat…  Păcat de mintea lui…
A: (uitîndu-se urît) : O să facă ce-i place. Mie mi se pare că ştie de el şi de capul lui. Ştie ce-i place şi ce nu şi nu e tolomac ca mine, la vîrsta lui.
M: Ba nu, ba nu… trebuie îndrumat… şi tu ai avut nevoie…
A: Eu eram de 5 ori mai bleagă. Şi erau şi alte vremuri.
M: Şi??! N-a fost bine că ai fost… îndrumată?
A: Nu poţi spune că am fost foarte îndrumată.  Am luat lista cu facultăţi şi am început să tai. Inginerie? Nici în cele mai negre vise. Medicină? Nici moartă. ASE? Nici bătută. Actorie, Conservator, Poliţie, Sport?  Hahaha, mor de rîs. Filologie, Limbi străine, Chimie? – să fim serioşi… Matematică, pe urmele voastre? – Hmm, hmm, nu prea… Nici cercetare, nici învăţămînt – deloc, deloc!… A rămas Arhitectura.
M: Şi, n-a fost bine?
A: Ba a fost bine, chiar şi aşa, prin metoda eliminării. Adevărul e că… îmi place grozav să bibilesc căsuţe. Toată ziua aş trage de ziduri şi de acoperişuri şi aş colora şi aş umbri… Ştiu că nu-s vreo inovatoare fantastico-genială, n-o să ştie nimeni de mine, n-o să rămîn în istorie, dar nici nu dă nimeni cu capul de grinzi sau nu se împiedică, prin casele mele. Cel puţin, aşa cred. Sper… (Aici, Andreea îşi aminteşte, strîmbîndu-se, de învelitoarea aia – terasă în pantă – concepută aiurea de tot, prin care a tot plouat în capul proprietarilor isterizaţi… )
M (zîmbind): Carevasăzică, eşti meşteşugăreasă, nu artistă…
A: Cam aşa ceva. Dar pentru asta nu-mi trebuiau tonele de materii învăţate în doisprezece plus şase ani de şcoală… Ştii tu, mult iubita şi lăudata cultură generală…
M: (foindu-se, neliniştită): Cum adică nu-ţi trebuiau?
A: Adică ajungem la subiectul care mă tot macină pe mine. Pentru ce am tocit ani de zile?! La ce mi-a folosit?! Mii de pagini de geografie, chimie, biologie, ISTORIE!!! Cîh! Fizica aia îmbîrligată, matematicile de te luau durerile de cap, analize gramaticale imposibile, sociologii şi alte rahaturi… Toceală, toceală, toceală. Timp pierdut. Să-ţi spun un secret, mamă – secretul lui Peşte: nu mai ştiu nici 5% din tot ce am tocit atunci. Cred că 5% e mult! Şi ce ştiu binişor, nu ştiu de la şcoală, ci din cititul cărţilor cu plăcere, mult mai tîrziu. Şi din fime sau din discuţii. Şi oricum e un învăţămînt strîmb, părtinitor. Muzică sau desen, teatru, cinematografie – de ce nu? – de ce nu se învaţă în şcoală? În schimb, îţi toarnă în cap literatură cu găleata, de parcă ar fi  mama, bunica şi mătuşa artelor, în acelaşi timp.
M (dezolată): Păăăiiii… aşa e şcoala, te învaţă din toate cîte un pic… ca să poţi alege ce faci mai tîrziu…
A: O aiureală… mai bine ar preda cu totul şi cu totul alte materii. Uite, îţi fac acum o listă de cursuri obligatorii, după mine. Ce spui, de pildă, despre:

– Cum să faci faţă morţii. Morţii tale inevitabile, în primul rînd
– Cum să nu cazi în depresie cînd totul în jurul tău se duce de rîpă
– Convieţuirea cu soacra. Reguli. Pericole. Beneficii. Cazuistică
– Alege-ţi jumătatea cu capul pe umeri fiind. Oricum, treaba cu jumătatea e frecţie

Cum să înveţi să te doară şi suferinţa străinilor, iar compasiunea resimţită să nu fie, de fapt, groaza la gîndul că ţi s-ar putea  întîmpla şi ţie nenorocirea lor
– Ce faci atunci cînd, în mijlocul unei căsnicii stabile şi stabilizate zdravăn prin nenumărate şi fragede progenituri, te îndrăgosteşti lulea, bineînţeles, nu de soţ/soţie. Soluţii. Paleative. Antidepresive uşoare. Antidepresive grele. Plînsul spasmodic şi curativ
– Cele mai simple metode de sinucidere. Cele mai impresionante metode de sinucidere. Exemple istorice

– Ce faci atunci cînd copilul personal te reneagă. Cînd e plin de ură şi furie, în preajma ta
– La muncă. Şefi obraznici, şefi despotici, şefi-curve, şefi isterici
. Angajaţi hoţi şi leneşi. Cînd pedepsim şi cum?
– Nu mai ai un ban şi banca îţi ia casa. Ghid absolut orientativ
 – De ce mama ţipă tot timpul la tata? De ce tata o pocneşte des pe mama? Pot să intervin?
–   Eşti prins cu minciuna de către soţ, soţie, copii, prieteni

 – Vreau să fiu singur. Nu vreau să fiu singur. De fapt, nu ştiu ce vreau
– Tocmai mi s-a spus că am cancer. Cum mă împac cu situaţia? Trebuie să mă împac?
– Cineva drag e pe patul de moarte! Are dureri insuportabile şi mă imploră să îi curm suferinţa. Cum procedez?
– Îmbătrînesc şi e insuportabil asta. Nimeni nu mă mai iubeşte. Sînt o babă ridată
–  Îmbătrînesc şi tot mai vreau să înghesui fetişcane prin colţuri. Mi-e din ce în ce mai greu. Sînt debusolat total

– De ce o femeie de 40 de ani (dar, ce zic eu aici?chiar 30) poate oricînd să se îndrăgostească de un bărbat de 55-65, dar viceversa – neam?! E dreptate pe lume?!
– Există Dumnezeu? Dacă da, de ce? Dacă nu, de ceeeeeee?
– Fuga de noi înşine. Tratat exhaustiv

 – Faci totul în gospodăria ta? Cazi din picioare de muncă? Mîndreşte-te cu asta, nu te considera o victimă, chiar dacă o să mori prima/primul, de epuizare


A: Să mai zic, mamă?
M: (întristată cumplit) Asta nu e treaba şcolii… Asta e treaba… nu ştiu a cui… a… vieţii însăşi… Şi apoi, nu poţi să înveţi un copil mic aşa ceva… Acolo sînt lucruri pe care trebuie să le afli cînd eşti copt deja.
A: Mda. Şi dacă te lovesc 2-3 deodată, eşti terminat. Să văd cît mai contează tot ce ai învăţat în 12 sau 18 ani, sau cum te salvează profesia onorabilă pe care o ai.
M: (tace)…
A: (îmbufnată) Da. ştiu. N-ai decît să studiezi sutele de sfaturi, din reviste stupide pentru femei şi pînă la tratate grele de psihologie, atunci cînd te faci mare. Cînd te ajunge nevoia. Dar, nu ştiu de ce, am senzaţia că nu eşti bine pregătit niciodată. OK, să lăsăm copilaşilor tabla înmulţirii, rîurile patriei şi numărul de picioruşe pe care le are albina, dar, mai încolo, de pe la 14 ani, cred că n-ar fi rău să înveţi şi ceva despre ce am înşirat mai sus.
M: (tace)…
A: Ştiu că e cam stupid ce zic eu. Ştiu. Dar cine să te înveţe? Familia? Prietenii? Biserica? Da, ştiu… Biblia are răspuns pentru toate întrebările… Sau, altfel, există vreun soi de guru, de maestru aflat la dispoziţia ta în permanenţă? Cineva în care să ai încredere totală? Unde e? Arată-mi-l că-l mănînc acum. (Mai ia o piersică)
M: Ai şi tu un pic de dreptate…
A: Şi atunci, iaca de ce simt că mă agit ca o curcă beată, încercînd să desluşesc, să pregătesc sau să hotărăsc ce se va întîmpla cu copiii. Să zburde pe plaiurile ştiinţei şi cercetării de vîrf, să pască oi sau să fie artişti şi să fericească şi pe alţii.  (Gînditoare…) Asta da, e ceva. Să creeze. Să fericească şi pe alţii… o existenţă altruistă.
M: Păi da. Uite, isteţ cum e – poate descoperă leacul pentru cancer. Pentru SIDA. La asta nu te gîndeşti?
A: Ba mă gîndesc. Şi totuşi, doar una din problemele de pe lista de mai sus ajunge să te facă praf. Să te lege de mîini şi de picioare. Nu-i aşa, mamă? ştii despre ce vorbesc, nu? Şi te trezeşti singur-singurel în faţa bolovanului. Aşa că asta aş vrea cel mai mult, să ştie ce să facă atunci cînd îl va lovi aşa ceva. Şi cel mai trist e că nici măcar eu n-aş şti să-i dau soluţia. Nimeni nu i-o va da.  Şi atunci, mamă, la ce bun toată toceala şi la ce bun o carieră strălucită şi preocupări intelectuale… şi agitaţie şi dat din coate…

M : (tristă) Ca să uiţi de lista de mai sus. Cam ăsta ar fi răspunsul. Ca să o ignori.

sursa foto:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Teaching_Bucharest_1842.jpg

 

441 thoughts on “Învăţămîntul, mon amour…

 1. Nastasia

  Societatea n-are răbdare cu copiii ei. Şcoala desface bobocii cu mâna, nu aşteaptă să înflorească în legea lor. Şi obţine adulţi ofiliţi înainte de vreme, care vor face la fel.

 2. Goco, jepatule, n-ai ce căuta aici. Cu atât mai puţin cu cât clonezi ca ultimul jeg. Din câte ştiu, ai adresa lui Cosa, te poţi conversa cu el pe mail. Mai ai parcă şi adresa blogului abandonat pe care l-ai citit, ca un psihopat ce te afli, cu creionul în mână.
  Ah, că-mi amintii de celălalt.
  Musiu Odagiu, nu vă mai obosiţi să-mi trimiteţi mass-uri. V-am marcat adresa ca spam. Nu mă interesează nimic din ce aveţi de transmis.

 3. marcel zadda

  salutare tuturor!

  andreea _

  hmmm!

  nora _

  ce-i ăla (un) “jepat”?

  nană _

  fi-ți-ar “jidanii” să-ți fie!
  citeam în diagonală revista zilnică a presei și mi se agață ochii de un titlu (scris ca mai jos):

  “incepe o campanie de VACCINARE a evreilor” _

  ptiu! ce pizda mă-sii?! îmi zic io în gînd…
  duc pînă la capăt “diagonala” și mă întorc la titlul cu pricina:

  “incepe o campanie de VACCINARE e elevilor” _

  aha!

 4. Aşa, on topic.
  Chiar dacă nu mai ştiu nici eu decât 5% din ce-am învăţat, rău nu cred că mi-a făcut. Iar toate tonele alea de lucruri pe care nu le folosesc niciodată cred că au fost un soi de gimnastică a minţii.
  Apoi, Andreea, ce vrei tu acolo nu poate să te-nveţe nimeni. Şi da, nu te ajută “cartea” la ele, evident.
  Ba poate te şi-mpiedică uneori :mrgreen: . O prietenă îmi spunea aseară că i-a zis psihologul că hiperanalizează şi că nu e ok. O fi meteahna noastră?

 5. Salutare, Marcel.
  Un jepat e un căcat lipit pe talpă. O jivină gelatinoasă de care nu mai scapi. Toxic şi insistent, josnic şi împroşcător. Nu are agresivitatea leului, ci pe a hienei. Bleah!

 6. jep (jip), s.m. sg. (reg.) 1. Bube pe pielea câinilor și a porcilor; murdărie, jeg, slin. 2. Murdărie pe pielea omului; jeg, slin, râp.
  2) jep și jip m., pl. urĭ (ung. ?). Vest. Rîĭe la porcĭ orĭ la cînĭ.

 7. Vio

  Nu stiu ce sa zic…parintii mei m-au trimis la scoala pentru ca invatam bine si voiau sa fiu “doamna” sa nu muncesc asa ca ei,la fan,la cartofi,la tara la cules porumb…
  Stiam deja in clasa a opta ca vreau sa fiu invatatoare…si asa a fost…apoi viata m-a purtat pe alte drumuri si de multe ori m-am intrebat la ce mi-a folosit atata toceala ,atata cultura,atata literatura…..sotu- meu zice ca m-a ajutat mult trecutul meu de studioasa cand am inceput sa lucrez cu D.al meu.Posibil.

 8. Da, asta e definiţia, dar aveţi grijă la vorba aia “mânca-mi-ai râpu de pe coaie” în care râp e doar metaforic. De fapt, se referă la pielea aia de pe coaie, ştiţi voi, aia încreţită şi cu multe chestii pe ea.

 9. marcel zadda

  nora _

  mulțumesc pentru lămuriri.

  andreea _

  prin “hmmm!” voiam să zic cam ce zice și nora (on topic)_

 10. Vio

  Baiatul meu cel mare e foarte bun la scoala.Eu il indemn mereu Sa invete,el deja ma intreaba la ce foloseste toata invatatura.Ma intreaba daca e obbligatoriu liceul si facultatea.Zice ca scoala e o plictiseala,ce enervant e sa faci o pagina de exercitii,pentru ce sa faca,daca stie deja sa calculeze.

 11. Apropos de carte, dar fără legătură, mi-am amintit de mătuşă-mea Pistoala -- soră cu Pistoala Cu Draglină -- când a venit perceptorul prin sat şi a ajuns la ea la poartă:

  -- Dodă, câtre găini ai?
  -- 18, da’ cu cocoşu 17!

  N-am realizat câtă dreptate avea decât după muuuulţi ani.

 12. val_one

  of, Andreea, cîte aveam şi eu de zis… dar mi-a stricat Cosa pofta de mîncare şi mai e muuult pînă diseară. 🙄

 13. andreea

  io am ştiut că e cu hmmm, 😀 mi-am imaginat ce hilar ar fi să se predea lucruri din alea hardcore unor fetiţe cu codiţe şi unor băieţi-castraveţi, dar am vrut să ţip şi eu un pic, să bat cu pumnu-n masă, pentru că atunci cînd e rău-rău de tot, nu-ţi ajută şcoala aia neam!

 14. andreea

  val, eu te rog să spui multele pe care le ai de spus! poate mi se mai şterge un pic din impresia că-s la grădiniţă, grupa mijlocie. 🙄

 15. Dnu Raj

  Aveam un prieten in copilarie, Victoras. Intre timp a devenit Victor. A invatat mult din cauza ca era lenes.Ii era frica de munca fizica. tac-su muncea la chefereu. Spala, freca vagoane. . Stiti cum aratau closetele din trenuri sau cele din oboare… Va mai amintiti de compartimentele alea cu bancute din lemn ? Ca sa dai de lemn, trebuia sa cureti un strat de un cm. de jeg. Nu inteleg cum reuseau unii sa-si lustruiasca bocancii cu perdelutele. Trebuiau ca sa ridice cracii…

 16. Val_one, şi dacă ar fi aşa, că ne dispreţuieşte Cosa, ce te afectează atât? Scuze, dar chiar nu pricep.
  Apoi, dacă asta o fi părerea omului, că nu merităm respect, nu avem ce face. Nu îl poţi obliga să ne respecte, nu? Nici pe el, nici pe nimeni.

 17. Raj, nu am mai vorbit cu ea de ceva timp. Deci, nu ştiu.
  Şi scuze, mă cam enervezi şi tu. Dacă ţi-ar păsa atât ce fac unul şi altul, ai lăsa dracu’ o adresă de mail validă şi i-ai putea întreba singurel ce fac.
  Îţi respect alegerea, nu mă înţelege greşit, dar pricepe că nu poţi fi cu curul în două luntri.

 18. Dnu Raj

  Din ce ati scris, dv. sunteti ca Vali a mea, dna Andreea. Nu-si cunoaste nici vecinii. Doar doi-trei. Cand stateam la bloc, nu cunostea decat pe vecinii de deasupra si de sub noi. Ca ne inundau sau ii inundam.

 19. andreea

  Vio, îţi dai seama: cu ideile alea din text plutind răzleţ prin capul meu, îmi e foarte greu să fiu zbir, să-mi îndemn fata să înveţe, că numai aşa, bla-bla… mă subminez pe mine însămi, parcă. şi totuşi, cînd scrie, drăguţa de ea: “ia a plecat de parte şi nu sa m-ai ântors” mă apucă repede pandaliile.

 20. Dnu Raj

  Ar fi culmea ca un shezut ca al dv. sa stea in doua luntrii, dra Nora. In doua maini, da. Ale iubitului dv., desigur. Daca nici la faza cu sezutul nu merit un pupu…

 21. Danny

  Mai, Cosa, iti place al dracului de mult sa dai detalii despre partile intime ale corpului uman, gen, piele incretita in locuri ascunse, apoi te plangeai acum vreo luna ca nu-ti mai iese socoteala cand mergi pe strada, la propriu si la figurat, ca ieri sa spui ca al tau castravete uscat este mai bun decat cel marinat, si descrii aceste lucruri cu un detaliu iesit din comun, de parca ai vrea sa iei vreun premiu la anatomie. Nu stiu daca te apreciaza femeile pentru acest lucru, dar simt ca o spui cu o parere de rau, constientizand ca viata n-are decat un singur sens: tot inainte. In plus, i-ai stricat Valonasului pofta de mancare. Observi cate pagube produci?

 22. val_one

  nu mă afectează, Nora, decît în sensul că mă inhibă, mă face să ţin pentru mine orice părere concretă despre orice. şi măcar de-ar fi singurul.

 23. Nu ştiu, Val_one, ce e de făcut dacă te inhibi aşa uşor. Ştiu, ştiu, pentru mine e uşor, pentru altul poate fi greu… Cosa în ultimul timp a fost chiar soft (no pun intended :P) faţă de alte dăţi.

 24. andreea

  Val, aici nu va fi niciodată love and understanding între toţi. eu zic că nici n-ar fi prea interesant. uite-te numai la mine şi Nora, că permanent avem cîte o tigaie ţinută frumos şi strîns, la spate, preventiv. 😀 şi dacă nu ne respectă, ce? aşa e modelul. unele torturi nu se termină niciodată. 🙂

 25. Daria

  nu am răbdare să port astfel de discuții pe net. mă plictisește cumplit.
  Alexa zice că viața ei s-a terminat și că n-o mai interesează nimic 🙄 deci ea nici atât nu vine.
  mi se pare complet inutil să te cerți cu niște străini virtuali.

 26. Dnu Raj

  Si Anica tot asa zicea, “ia a plecat”. Era si cam fudula de urechi. Am sunat-o odata si i-am zis sa-i spuna lui Necu sa ia tomberonul din parcul Rozelor, ca avem reclamatii de la locatarii din apropiere. De unde ? -- intreba ea. De langa Rozelor- ziceam eu. R de la Radu, O de la Ovidiu… O de la pula bleaga, ma corecta ea. Ovidiu era un maturator pe care nu-l agrea ea.

 27. Dnu Raj

  Si mie mi-e dor. Trecem odata pe luna, duminica, pe la ea. Eu si Vali. E cel mai ingrijit mormant de pe alee.

 28. Dnu Raj

  Dle Danny nu m-ai salutat. Cel mai tanar trebuie sa salute mai intai. Chiar daca eu scormonesc in rahat si matale in letopisete, in anale…

 29. Dnu Raj

  Stefan soferul e reformat. Mi-a cerut de dimineata o tigara. I-am zis ca-i dau daca-si face semnul crucii. Si-a facut, i-am dat. Dupa doua ore a trecut pe langa mine, si-a facut cruce, i-am mai dat o tigara. Nu voiam tigara- zice el, ca mi-am cumparat acum juma de ceas, dar te-ai uitat in oglinda cum iti sta cu palaria asta ? Imi pusesem pe oblu, palaria cu boruri largi achizitionata din Budapesta. M-am dus sa ma vaz in oglinda. Creca avea dreptate…

 30. val_one

  Andreea, uite că Nora n-are, şi n-a avut nicio tigaie pregătită pentru mine vreodată, dar reactiile ei oarecum negative la condiţionările mele (strict personale) de comunicare nu mă încurajează deloc.

 31. Păi, tocmai de-aia, Raj. Că n-o recunosc. Iar prin asta, mi se pare că şi tu ai luat-o în derâdere. În fine…

  Val_one: şi ce-ar trebui să fac, Val? Să zic “da, Val, ai dreptate. Este crunt ce se-ntâmplă aici!”. Să tac şi eu? Să mă pretind afectată de “climatul negativ” care, sincer, nu-mi pare chiar aşa de negativ acum?
  Dacă nu reacţionez, nu e bine. Dacă reacţionez, e câh pentru că nu reacţionez “oarecum negativ”.

 32. Dnu Raj

  Stefan are o sora maritata in Istrael. A fost pe acolo si s-a dat cu capul de pereti. De Zidul Plangerii, ca s-a uitat cum fac perciunatii aia. Se simte bine si-n sinagogi, si-n geamii… Daca ii ceri, se duce sa-l pupe si pe Budha, pe papuci…

 33. Dnu Raj

  Eu nu iau in deradere religiile, dna Nora. Le respect pe toate. Mai ales pe cea iudaica si musulmana. Baba Neacsa e extrem de bisericoasa. Face multe cruci pe zi si la fel de mult barfeste. Chiar i-am reprosat chestia asta. A zis sa-i mananc pizda. Chiar asa a zis…

 34. Pe cine cert, Val?
  Dacă nu-s de acord cu tine, înseamnă că te cert?! Jesus!
  Lasă, mai bine tac eu. Că orice aş zice când revine subiectul ăsta, nu e bine.
  Dar să nu fiu acuzată de indiferenţă mai încolo.

 35. Danny

  Te salut, Rajulete! Sa stii ca eu am fost primul care ti-am zis “La Multi Ani” pe 1 septembrie, desi ma aflam in debara.

  Mai da si tu rahatul pe letopisete. Eu stiu ca in rahat poti citi vremea si viitorul omenirii, dar in letopisete poti gasi sensul ei si al iubirii.

  Sa fi fost oare iubirea de rahat un zid, pe care niciodata sa nu-l fi putut trece Baiazid?

 36. uc

  Salutare!

  Mi-a placut textul tau, Andreea:)
  Io n-am discutii de astea cu ai mei, cred ca intr-o perioada, cum ma vedeau -- imi “citeau” pe chip o intrebare nepusa-n gura mare -- cum? cum mama ma-sii? Ce mutra oi fi avut:))
  Tata (balanta) s-a gandit sa-mi dea o sugestie, fara sa-l fi rugat/intrebat, cica sa citesc colectia Politica, o citise, c-am sa vad lucrurile altfel! (Lasa-ma, tata, nu-i momentul!)

 37. andreea

  colecţia Politica?! ce-o mai fi şi aia?! 😯 brrr…

  adică, ai fost o adolescentă revoltată? io n-am fost nici măcar atunci revoltată… mai am doar şansa de a deveni, vreodată, o babă revoltată. 😀

 38. andreea

  Val, ce tot ai?! 😀
  îmi vine să te iau şi să te duc la o îngheţată! da’ am şedinţă cu părinţii. Sabina are învăţătoare nouă, spre marea mea fericire. cea dinainte era frumoasă şi blondă… aşa de frumoasă şi blondă că, juma’ din timp le povestea bibiloilor din clasă despre încercările ei de vopsire a părului, a unghiilor, despre bolile ei, despre hainele noi pe care şi le-a cumpărat… despre vreme, despre copiii ei. din cînd în cînd, mai făceau şi lecţii…

 39. andreea

  da. dar cînd am întrebat-o pe Sabina cum i se pare învăţătoarea cea nouă, a făcut botic şi a zis : urîtă!

 40. Măi, Val, eu am crezut că tu faci mişto, de aia am şi zis, dar văd că tu nu faci niciun mişto ci chiar ne iei de proşti.

  Când te-am pus în aceeaşi barcă cu Costeluş n-am făcut-o aşa, doar ca să te jignesc. Eu când îi pun un calificativ cuiva respect sensul propriu al calificativului. Te-am pus pentru că te comporţi ca şi el.

  Ce respect mai vrei din partea mea când iată:
  După comentariul meu #236 de la „Sânge”
  ” … oi fi tu maestrul manipulărilor, dar credeam că ţi-ai dat seama pînă acum că nu-ţi merge cu mine.”

  După comentariul meu #398 de la „CinqueTerre”
  „ … dar cu dacul de şapte metri cum rămîne? era de şapte, sau de zece, pînă la urmă?”

  Ia şi revezi comentariile mele specificate aici şi vezi dacă se justifică astfel de intervenţii din partea ta.
  Ce respect mai vrei după o astfel de atitudine!?

 41. Costeluş

  Nu stiu, Andreea, cine te-ar putea invata ceva din lista aia, a doua. Dar cu siguranta ce se invata in scoala acum e absolut inutil. Nici macar gimnastica a mintii n-as numi-o, ca in mare parte se bazeaza pe memorare mecanica.

 42. Seva Tudose

  Eu una nu am sfatuit nici un copil ce si cum sa invete,decat dupa 18 ani,i-am lasat sa termine liceul,iar ptr. bani de buzunar,i-am lasat sa munceasca la McDonald’s,sa vada ce inseamna cand nu inveti si muncesti pe minimum salariu.

  Baiatul meu vroia sa munceasca de la 18 ani,sa faca bani.Mai cu forta,amenintarea cu zgornitul de acasa,a acceptat sa se duca la colegiu.In 3 ani a facut un’assiciated degree” de 2 ani 😥

  pe urma i-am spus : esti putin mai rasarit printre prosti,ai o jumatate’de diploma 😀 desigur iar I-am expus varianta expulzarii,daca nu se straduieste sa termine o facultate de 4 ani,macar un “bachelor'” !

  a graduat,si l-am lasat vreo 6 luni,perioada de relaxare,dupa care i-am spus:ce frumos ar fi pe langa “Bachelor” sa fie si o facultate de’Master’alti 2 ani ! Daaaar,s-a insurat… are doi copii,s-a divortat,el are copii,el este mama si tata 😥

  acum facultatile sunt’hartie igenica’ nu poate sa se duca la un serviciu,inca…lucreaza la domiciliu,prin computer,ptr.bani de supravietuire.El targuieste,el face mancare,el spala rufele,el ii duce pe copii la scoala,doctor,parc,excursii,ocean,munte,strand…

  fetita are 8 ani si baietelul 6 ani…cale lunga 😥

 43. Nora&1Q

  Ha! Măi să fie, ce legătură subtilă tre să se eziste între “Învățământ” cu “Roșia Montană”!
  Sărumâna și bine v-am regăsit voioși și extrem de duioși!
  La fel ca mineritul în zona auriferă, unde balastul este procesat pentru extragerea aurului, tot așa și cu învățământul. Mult balast trebuie prelucrat de creierașul ce mai târziu va fi uzitat pentru procesarea altor tipuri de steril, mult mai pretențioase. E un antrenament, așa cum zice Nora, sărumâna, Nora! Un pup de complezență, se poate? D-na andreea, dacă se poate și la dvs un pup ceremonios că-s sub acoperământul textului dvs. Cereți voie mamei dvs. Soțul poate fi ignorat, că nu-s pornit pe rele, alexele, Da-r-iar boala-n iele. De ce e nevoie de antrenament? Tocmai pt a putea discerne, pentru a avea posibilitatea de a scoate de sub scoarța cerebrală (și din scoarța pământului) zăcământul “valoros”. Pt unii aur, pt alții cărbune, uraniu, pentru alții pirită sau zgură..
  Adică, dacă suntem formați/dresați de mici cu exerciții diverse care mai toate au și o rezolvare logică (prin diferite soluții), la maturitate, exercițiile mentale au dezvoltat deja reflexe de identificare și rezolvare a problemelor de orice natură. Putem face analogii..
  Latura științelor exacte se îmbină armonios cu celelalte științe, mai așa-zis umane. Asta dacă respectăm standardele structurale ale unei societăți civilizate. Că mai există și alte standarde de conviețuire, în care standardele sunt cele cultural moștenite, menținute când agresiv când cu miloaga (nu mai spun care, că-s țigan), e altceva..
  Trist este faptul că, învățământul a fost preluat deja poluat iar acum colectează noi deșeuri. Poate că la fel ca Roșia M, dacă nu mai rău. Ambele obiective adoptă tehnica ultimei generații, chiar dacă una este mai distructivă ca cealaltă, iar tendința generală urmărește ca scopul să scuze mijloacele. Coroborată cu poluarea din învățământ accentuată și de slaba pregătire a dascălilor, poluarea socială a generațiilor trecute își aduce aportul și se resimte acolo unde gradul de civilizație și educație primară este foarte scăzut. Aceasta este transgresată neplăcut într-o stare de lehamite atunci când observi în jur mormanele de pirită din mediul politic și VIP, lacurile de cianură din media, șpanul ruginit dar f. agresiv al unora și zgura altora, prostite, încremenite-n relief. Toate acestea induc spre senzația că școala e pierdere de timp, o investiție proastă, nonprofit, cu risc de poluare pe termen lung..
  E, ia ziceți, dom Raj, e că le trântesc academic? Cacum s-ar zice, mă dau dăștept, ..nu ca d-na Nasta, sărumâna, d-na Nasta! Nu vă mai enervați pe politicieni, fincă e păcat! +++ fără sânge nu există, popor adevărat..

 44. Costeluş

  Ia zi-mi si mie ce stie sa faca un elev de liceu dupa 12 ani de scoala. Stie care-i derivata nu stiu cui? Du-te si te angajeaza cu asta! 😀 Stie ce a visat Grigore Ureche? Stie ce simboluri a pus in nu stiu ce scriere nu stiu cine (simboluri memorate pe de rost)?

 45. Nora&1Q

  ..că te văz șomer. Nu de alta, dar nu-ți cere nimeni derivate la angajare sau să povestești visele lui Grig. Angajează-te! Nu-ți fie frică de întrebările angajatorului.

 46. Costeluş

  Si-atunci ce te invata scoala? Pierzi ani de zile cu niste derivate inutile, de exemplu, al caror singur scop e sa treci un examen, la fel de inutil.

 47. Nora&1Q

  De cele mai multe ori, întrebările angajatorului nu au legătură cu școala ta. Va fi curios să știe cum stai cu tavanul..

 48. Nora&1Q

  După cum ai văzut, mulți sunt în trecere prin școală. Nu-s prea interesați de ea pt că au alte preocupări care uneori bat școala. Dar se orientează după alte standarde.
  Acum, na, fiecare se orientează după facultăți și oportunități. După facultăți mintale, adică, și de ocupare a nișelor cu oportunități..

 49. Nora&1Q

  Nenicule, Costele, am dat un exemplu. De ex. pt un post de hingher nu te întreabă nimeni dacă știi să numeri. Se uită în ochii tăi doar..

 50. Daria

  ai o fixație cu politicienii! atât vezi în fața ochilor, și mă acuzi pe mine de obsesii! ești ipocrit!

 51. Nora&1Q

  Pfff! Să intervină careva,.. că mă blochez!

  Deși am trecut prin școală și am învățat cum să evit problemele, sau să las pe alții să mi le rezolve, ete că acum viața se răzbună! Costeluș mă ține încordat..

 52. Nora&1Q

  Îmi intră, daaaa! Îmi intră o imagine albicioasă, învăluită-n gri, cu un cozoroc de litere: Daria..

 53. andreea

  aoleu, da` ce-aţi mai scris…
  însă nu pot citi. capul îmi vîjîie, urechile îmi flutură, ochii mi-s bile de loterie. jeo sui epiuizeeee…

  am venit de la şedinţă. părinţii vociferau, vreo trei erau cît p-aci să se-ncaiere, învăţătoarea încerca să-i controleze prin prezenţa-i impunătoare… m-am pitit sub o bancă din spate, sperînd că trece repede furtuna. aş! trei ore a ţinut!

 54. Nora&1Q

  București, capitală europeană! Pfff..

  Nu că băi, că nu ești alexa cea torturată de mine! Când te-oi buși de vreun șifonier sau te-oi îndoi sub o târnă cu porumb, atunci și nici atunci să-ți permiți să-mi vorbești așa, bine?

 55. Nora&1Q

  Nu te-oi prinde eu vreodat`? Să vezi ce chelfăneala draq ți-o iei! Sper să se autosesiseze alexa și să mă răzbune..

  Presimt că vei suporta cu greu palmele peste oky primite de la fosta ta pretenă. Nu mai vb de pretenaru` tău cân` i-oi spune ce faci tu pe net..

 56. Seva Tudose

  1Q

  esti o nebuloasa ! Tu nu existi fara Daria/Alexa ! Las-o draga in pizda masii…ca daca nu le strang de gat pe amandoua,asa sa vad cum isi dau sfarsitul obstesc 😆

  ce sa zic si’io,am draci pe mine 😆 si cred ca idiferent cate comentarii/articole se vor ivi,voi tot pe a voastra o tineti,n-ati obosit ???

 57. andreea

  ce spui tu acolo, unchiule, în comentariul ăla lunguleţ, e un ideal trandafiriu. se prea poate ca pentru tine să fi fost aşa şi să simţi că ţi-a folosit antrenamentul respectiv. dar el este excesiv, prost aplicat şi exasperant de ineficient, de cele mai multe ori.

 58. andreea

  Seva, de data asta ne potrivim la fix la simţăminte. şi eu le-aş strînge de gît. problema e că nici măcar nu putem împărţi sarcina, fiind vorba despre un singur grumaz, mai mult sau mai puţin subţirel. 😀

  motivul diferă un pic, cred. tu te-ai săturat să auzi povestea amorului care bate la fund orice alt subiect, în timp ce pe mine mă enervează că cineva îşi imaginează că aşa se manifestă obsesiile amoroase şi că aşa suferă femeile, cînd suferă cu adevărat. :mrgreen:

 59. Balaurul doarme foarte puţin şi munceşte fizic foarte mult, altfel ar ajunge să semene, fizic, cu voi, cei compuşi din oase, piele (sau, mă rog, membrana aia pergamentoasă şi atârnătoare) şi un material nedefinit, un fel de gelatină cu puţine inserţii de carne.

  Când o să ajungeţi la vârsta mea adică la cincizeci şi doi de ani cu bătaie spre cincizeci şi trei, nu ştiu ce-o să vă faceţi dacă întâlniţi una sau unu cu douăzeci de ani sub voi şi vreţi să-i futeţi!

 60. val_one

  simt eu că nu mai e locul unde să spun ce cred, Andreea. uite, pe Nora am reuşit s-o siderez şi nici pînă acum nu i-a trecut. Raj nu se lasă şi tot în categoria personajelor nesuferite mă încadrează, deşi citeşte din doi în doi. culmea e că a şi reuşit într-o oarecare măsură.

  adică simt că nu mă mai pot baza pe nimeni aici.

 61. Cosa, vara viitoare mă primeşti în tabăra de fitness de la tine? Vin la prăşit, la udat, la ce-o fi. Să vezi cum creşte fibra pe mine.

 62. andreea

  Val, eu ţi-am spus, de mai multe ori: te rooog, muult, nu privi locul ăsta ca fiind un loc în care vii cu ideea că trebuie să te bazezi pe cineva. de ce trebuie să-ţi pese de ce spun Raj sau Cosa, de ce trebuie să-ţi pese că te simpatizează sau nu? chiar şi Nora -- de ce trebuie să te sprijine? am trecut şi eu prin sentimentele astea, le poţi depăşi, pe bune! viaţa e mai simplă, după aceea…

 63. Data trecută când am invitat o domnişoară din Bucureşti într-o vacanţă de o lună m-a costat vreo trei mii de euro şi am rămas cu grădina nemuncită din lipsă de timp.

 64. Danny

  Sigur ai ramas cu gradina nemuncita, dar si nefutut pe deasupra, ha,ha,ha…………………stii cum se mai spune? Ai ramas cu degetul in gura si cu banii luati, ha,ha, halal smechet mai esti. Macar de-ai fi bunic.

 65. andreea

  dacă spui ceva interesant, bag la cutiuţă. dacă spui parascovenii sau mă insulţi, să-ţi fie de bine!

 66. N-am zis că pe mâncare! Mâncare am cât n-o poţi duce nici în douăzeci de ani!

  Nora, am glumit. Ca şi tine, de altfel!

  Chiar, bine că mi-am amintit! Am reuşit, după un an de încercări, să-mi compun propriile bacterii pentru iaurt. Băi, fac un iaurt (şi atenţie, nu am vaci) de nu vă puteţi imagina. Fără mişto!

 67. Danny

  Asa se intampla, Cosa, cand imi ridici mingea la fileu, ti-o iei mereu pe cocoasa. Mai ai multe de invatat, chiar si la 52 spre 53 ani. Oricum, multi inainte! Te simpatizez.

 68. Nu ştiu, dar pentru mine contează foarte mult ce spun ceilalţi. Adică ce spun în legătură cu ce spun eu. Iar uneori – în funcţie de subiect – şi ce spun ei pur şi simplu.

 69. Danny

  Cosa, interesant este ca te numesti balaur. Eu ti-am dat acest epitet cu 3 ani in urma. Faptul ca dormi putin si muncesti mult, spune multe lucruri despre tine, nu ca( verde )ai fi prea harnic, ci ca prezinti simptomele unei varste cam inaintate, desi la 52 ani esti inca tinerel si sprintenel, iar ceva pe facalet ai mai fi in stare sa tragi.

 70. Nora&1Q

  Sărna, și bine v-am găsit!
  Mă gândesc deja că e uichend și în loc să mă bucur, mă întristez. Val nu-și pune baza în mine, Nora în loc de-un pup îmi dă 3,14, deci cu virgulă, d-na andreea crede că am pus botu` la tot balastul din școală, d-na Edle stă pe burtă și citește, d-na Nasta mă nesocotește, D-nu Raj în cur se trântește, alexa mă urăște..

  Cine mai dorește, să-i dedic ceva, gospodărește..

 71. Danny

  Nora, te-ai si gasit a fi tu supusa ca o sclava. Nici moarta nu te-ai supune.

  Am impresia ca-ti lipseste munca fizica. Te sfatuiesc sa fii mereu prezenta la proteste si sa dai cu petul de toate gardurile pe care le intalnesti in cale.

 72. Eu sunt cam cu capu când am oaspeţi. Sunt scrupulos şi perfecţionist şi mă consum rău de tot. Uneori exagerez atât de mult încât nici oaspeţii nu se mai simt relaxaţi.

  Odată am cumpărat trei tipuri de detergent şi trei de balsam de rufe (ceea ce eu nu folosesc nici belit) ca să aibă să-şi aleagă pentru lenjeriile de pat.

 73. Danny

  Nora, expresiile mele sunt destul de rafinate, evit cuvintele urate sau porcoase( desi n-ar trebui sa fie asa, cuvantul tot cuvant este ), cat despre facalet, iti dai seama ca poate fi folosit si la invartit placinte, ha,ha, important este sa apreciezi originalul expresiilor mele.

 74. Îl mănâncă şi tare mi-e că cineva îl va şi scărpina c-un par.

  1Q, ce tont eşti! Păi, darling, e bine cu 3, 14 că e neverending kiss arithmetics… Uof!

 75. Danny

  Salve, 1Q, acelasi maieu, dragutule, inca n-a plecat vara, cel putin din mintea mea. Mai prin octombrie ma voi imbraca corespunzator si in poza.

 76. Danny

  Andreea, in loc de salut imi spui ca ma mananca undeva? Crezi ca eu n-as vrea o tipa sa ma scarpine chiar si cu parul? Mai, da nu gasesc pari, ca tipe gasesc mereu. Saracele de ele!

 77. Danny

  Valonash din nou plange si se plange, si se tot plange pana si-o gasi locul undeva candva. Simte ca nu se mai poate baza pe nimeni. Eu ii recomand sa protesteze in P-ta Universitatii.

 78. Danny

  Ia uite si la Raj, ce vrea el de la mine: sa merg cu facaletul dezgolit pe strada. Zau daca e intreg la minte, omuletul asta.

 79. Nora&1Q

  NU se plânge deloc! O spune direct, fără ocolișuri. Și eu simt câteodată că e nedreptățită, și sufăr.
  Ai merita tu, Nora, dragostea noastră? Zi, ai merita? Costele, marș la protest! Sau protestează la marș, dacă vrei..

 80. Danny

  Nora, am si eu 1 ha de pamant agricol la margine de oras, la margine de drum, adica la 100 m de DN 10. Este pozitionat excelent, am gaze, curent si irigatii pe el. Nu vrei sa vii la mine si sa muncesti?

 81. Nora&1Q

  Nu e dom Dan! Io m-am convins de mult! Ați văzut ce vorbe grele aruncă peste gard în ograda noastră?
  De mine zicea că n-o urăsc pe alexa! Ce oribil poate să gândească, n-are habar ce sentimente nobile mi-am cultivat..

 82. Danny

  Imi pare rau de Valonash, o simpatizez, dar e prea din cale afara. Si cand tace, ea plange. I-a facut capul calendar Norei cu atatea reprosuri. Este prea sensibila, nu se poate adapta acestei societati mizerabile. Ii recomand sa traiasca in tarile scandinave. Acolo toata lumea este serioasa si rece………………..din cale afara.

 83. 1Q, păi, n-o merit! De unde şi cântecul cu “mai dă-te în dragostea mea!”.
  Danny: lasă, că aşa pământ are şi mama. Mult. Da’ Cosa mi-ar fi servit drept model. Cu tine, în maiou cu palmieri, ce să fac?! N-ai prestanţă, domnule!

 84. Danny

  Parc fotovoltaic? Pai, ce fac cu vecinii din jurul meu? Ii electrocutez sau ii fotografiez? Eu o vreau pe Nora pe pamantul meu, dar ii dau doar 200 euro pe luna. Sper sa nu ma injure.

 85. Danny

  Nora, ai inteles gresit. Eu nu muncesc, asa ca pot sta in maieu si in sort. In cazul acesta am prestanta. Ah, si cu ochelarii Ray-Ban pe nas.

 86. Păi, tocmai! Tu nu munceşti, ce model poţi să-mi fii? De-ăştia în maiou, şort şi ochelari găsesc pe toate drumurile. Fără supărare!

 87. Nora&1Q

  Ai fi fost stăpânul lui Ra.. Te zeificai și tu nițel iar vecinii te-ar invidia.
  Dacă nu vrei, na, rămâi în maiou să te pârlești ca tractoriștii doar pe brațe..

 88. Danny

  Vasazica, Nora, tu vrei cu orice pret sa muncesti fizic, dar nu ai unde. Bine, atunci vom munci cot la cot, numai pentru a-ti fi model de urmat. In cazul acesta imi voi pune salopeta.

  1Q, nu-mi place sa fiu stapan de sclavi, ci numai de oameni, in sens democratic. Mergem pe ideea democratiei.

 89. N-ai competenţe, Danny, n-ai experienţă, degeaba. O să leşini după ce dai de trei ori cu sapa. Ceea ce va fi de natură să-mi zdruncine zdravăn încrederea în sexul masculin. Va trebui să te stropesc cu 7 up pe frunte. (aşa ne povestea o colegă ieri că i-a făcut învăţătoarea într-o excursie cu şcoala, când i s-a făcut rău :lol:)

 90. Nora&1Q

  Nici vorbă de sclavie. De unde ați dedus? Din contra, ați fi fost propriul stăpân. Dar, cf noilor reglementări, nu mai poți face nimic pe terenuri agricole. Salcia energetică ar mai fi o idee, însă 1 ha e tare puțin..

 91. Daria

  Seva, îmi pare extrem extrem de rău că te plictisim. nici n-am putut să mănânc azi de supărare, nu alta.

 92. Nora&1Q

  7 up? Buun. Nu pătează ca Pepsi cu lămâie sau Prigat de piersici..
  Și-apoi cleiul de pe frunte adună muștele care te gâdilă și te vindecă instant de leșin..

 93. Daria, ai făcut colţi?
  Deh, când te expui public, trebuie să te aştepţi şi la reacţii.
  Dacă nu vrei, spune-ţi monologul în faţa oglinzii.

 94. Danny

  Nora, de unde stii tu ca n-am experienta sau nu rezist fizic? Pai, in Italia am facut si agricultura, draga, am muncit la negru, au scos aia untul din mine. Am cules de toate, si d-alea care stai mereu cu curu’ in sus si te bate soarele in moalele capului, dar am rezistat, si am luat si bani. De ai stii tu cate crengi uscate mi-am luat peste fatza, peste ochi in momentul in care trageam cu furie uscaciunile din kiwi. Si, nu ma stropeamm cu 7UP pe frunte, ci cu apa clocita de soarele puternic.

 95. Nora&1Q

  Hai c-acu` citii de nemulțumirea d-nei Seva. Chiar așa, d-na Seva, sărumâna! Plictisim? Nasol, mie-mi place Daria la fel de mult ca alexa. De fapt, dacă exist prin ele, musai să-mi placă. Îs narcisist..

 96. Daria

  și pe mine mă enervează mulți de aici, dar nu jignesc pe nimeni. nu judec lumea atât de aspru și nu sunt nici o sensibiloasă care sare ca mușcată de cur la fiecare indiscreție.

 97. Nora&1Q

  Tu să taci! Cum îți permiți să vorbești despre jigniri? Pe mine m-ai jignit cel mai mult nefericito, nu ți-ar hi rușâne obrazului!
  Așa-i că te-ai certat cu alexa? Zi, scorpie..

 98. Danny

  Acum am citit si eu, Andreea si Seva vor sa stranga niste fete de gat, iar pe 1Q sa-l izoleze de ele. Se pare ca 1Q nu are identitate pe acest blog, in afara celor doua fete, cam asta se sugereaza.

  1Q, ia fa-te mascul cu identitate puternica si independent de orice tentativa de fata, ziceam si eu.

 99. Daria, ai grijă. Pe aici nu sare nimeni muşcat de cur. Şi nici nu cred că te-a jignit cineva. Nu-i frumos când actorul scuipă spectatorii.

 100. Nora&1Q

  Nora, ce insinuezi? ha? Că nu sari de cur dacă te mușcă cineva? Io sar 2 m! Am un reflex..
  Val, cum zic?

 101. Danny

  In democratia originala de azi, actorii scuipa spectatorii, iar spectatorii ii ciomagesc. Halal spectacol avem de 24 ani! Asta e Romania in care traiti.

 102. Nora&1Q

  Urât comentariu, dom Dan, mă scuzați! Ar trebui să vă reconfigurați părerea despre România, ca un viitor lider ce vă prefigurați..

 103. Danny

  Sa-mi reconfigurez parerea despre Romania??? Imi pare rau, dar nu ma pot minti. Politicienii ce-ar mai face in cazul acesta?

 104. Nora&1Q

  Coaja? Care, aia verde sau coaja nucii, aia lemnoasă? Am cetit undeva că fructele se aseamănă organelor și, consumate, le îmbunătățesc funcția..
  De ex. miezul de nucă e bun pt creier că are forma creierului, fasolea pt rinichi, castravetele pentru ..prostii, nu cred!

 105. Danny

  Nucile verzi sunt minunate. Ele ating apogeul micimii lor verzi la sfarsitul lunii mai, cand se culeg pentru dulceata. De cate ori ma duc la pescuit, iau nuci verzi din pomul fermecat ce ma asteapta mereu in acelasi loc si-n acelasi anotimp. In povestioara mea de anul trecut, acolo am adormit, bucurandu-ma de un verde fericit.

  Nora, sa mananci dulceata de nuci verzi, o minunatie!

 106. andreea

  du-te, du-te repede la magazinul universal de la colţ şi cumpără o cutie! e cu roz. închide ochii, ia o linguriţă pliiiinăăă şiiii… pe urmă mai vorbim.

 107. Danny

  Nora, eu nu bag betigase prin gard, eu intru direct cu copacul in curte, ce naiba, nu stii asta? Dar nu e cazul la ce ti-am zis mai sus. Este un adevar pe care trebuie sa-l recunosti. Doar stii ca eu sunt direct si frontal.

 108. Nora&1Q

  Magazin universal!! Tii, mi-am adus aminte că la țară aveam așa ceva, unde găseai dă tăti: cuie, pantofi, săpun, ș.m.a.
  Dar alimente, neam! exista Alimentara.
  O lingură plină cu cuie!? Și apoi să mai vorbească? hm…

 109. Danny

  Sa-mi dau maieul jos? Voi ajunge cum ma vrea Raj.

  Andreea, eu pot fi poetic si in pielea goala.

  Vrei dulceata de nuci verzi?

 110. Nora&1Q

  Exista și un MAT. Nu știu ce însemna abrevierea. Tataia trecea des pe acolo, la nea Gile. Îmi plăcea cum mirosea acolo, a alcool combinat cu aroma prăjiturilor. Și acum îmi place pandișpanul ..

 111. Nora&1Q

  Dacă are ciorapi verzi 3/4 . Și pantofi din lac negri.

  Deși, mie-mi plac mai mult papucii mov cu bretea despărțitoare la degetul mare ..

 112. Danny

  Nora, nu ma provocati ca-mi dau maieul jos in poza. Pana si pozele mele sunt miscatoare.

  Nu mi-ai vazut picioarele, Nora. Sunt cele mai misto picioare masculine din lume. Sunt proportionate si bine definite pana in ultimul milimetru de muschi masculin. Ia sa caut eu poze numai cu picioarele.

 113. Nora&1Q

  Păi era și o minicofetărie la MAT. Ce zumzet de gospodari era acolo! Când mi-a făcut cinste (tataia) c-o limonadă și am stat prima dată la o masă cu oamenii mari, eram așa de mândruuuu..Ca acum, când vb cu dom Dan.

 114. Nora&1Q

  Dom Dan, nu se cade să apăreți desculț în poze, că cin` știe, veți ajunge președinte MP (mâine-poimâine) și Can-Can-ul d`abia așteaptă! Sau Click, Antenele.. Care or supraviețui.

 115. Nora&1Q

  Să-l ținem pe d-nu` Dan? Nu mă bag la perversiuni d`astea.
  Să se țină singur! adecă, să se abțină..

 116. Ei, nu te bagi, nu te bagi…
  Mimoză te-ai făcut şi tu! Foarte bine! Atunci să defileze Danny pe aici, în chiloţi tanga bleu ciel, maioul înnodat deasupra buricului, dând din curul cocoţat pe splendidele-i picioare masculine!

 117. Danny

  Care-i problema cu broasca si sarpele? Toata povestea mea este o metafora. Din ea poti intelege multe lucruri, am simboluri inserate acolo. Nu trebuie s-o iei doar ca pe ceva strict si banal, sarpele manca o broasca. Nu asta am vrut sa sugerez in povestioara mea. Nora, am pretentii de la tine. Acolo se petrece o lupta pentru viata si moarte.

  Si inca o chestie pe care voi se pare ca n-o intelegeti. Eu sunt impotriva tuturor politicienilor, iar proiectul meu se indreapta impotriva lor, nu pentru a deveni eu om politic. Eu apartin societatii civile pe care o doresc PUTERE!

 118. Danny

  Voi ati capiat? Descult in poze, chiloti, buric, ce naiba aveti? Nu poti compara un maieu de plaja cu un chilot. Baaaa…………….treziti-va!

 119. Danny

  Normal, 1Q, PUTEREA trebuie sa fie la cineva, altfel n-ar exista stat. Ce nu intelegeti voi este faptul ca PUTERII trebuie sa-i dai o CONTRAPUTERE, pentru restabilirea unui echilibru. Nora stie cate ceva din filosofia politica, imi dau seama de acest lucru, dar………………

 120. Danny, ne-ai spus de mii de ori. Am priceput, relax, take it easy!

  1Q, se făcea că Danny era la pescuit. Şi cum nu prindea nimic, se zgâia aiurea la baltă. Când a văzut un şarpe ce vâna o broscuţă.
  Danny, intervenţionist din fire, s-a băgat el, moţ, în lanţul trofic. Şi a încercat să salveze broasca. Nu i-a reuşit, dar oricum s-a luptat, nu glumă.

 121. După aia, de supărare s-a culcat sub un pom.
  Sau se culcase înainte?
  Nu mai ştiu exact. Oricum, cum vede verde, cum pe Danny îl apucă somnu’ şi cade secerat.

 122. Oricum, a fost o zi minunată, petrecută în sânul naturii. Păcat de broscuţă…
  Şarpele tot şarpe, deh!
  Altădată a vrut să salveze un pui de bufniţă.
  -- Zboară, puiule, zboară! l-a îndemnat Danny, cu optimism în glas! Şi l-a aruncat în sus.
  (în gând fredona “puterea societăţii civile!”)
  Puiul nu prea a zburat.

 123. Danny

  Nora, si tuturor de aici, o sa va povestesc cum umblu eu pe la birourile parlamentarilor locali pentru a rezolva niste probleme, pentru a testa niste chestii, iar despre atitudinea lor va voi povesti intr-o zi. Sunt niste paraziti sociali, incompetenti si corupti, comparabili cu situatia nobililor francezi de la curtea regilor Louis 15 si Louis 16 din sec. 18.

 124. andreea

  ia, că poate mă salvează unchiul iar. de ce oare cînd dau copy-paste, dintr-un fişier dwg în altul, chiar dacă n-am decît o liniuţă de copiat, durează 5 minute??! pot să fac şi un duş în timpul ăsta…

 125. Nora&1Q

  🙂 ăf-ăf! și broscuța țipa ca din gură de șarpe “Salvați Roșia Montană”!! dar dom Dan n-a înțeles..

 126. Danny

  1Q, ai povestirea mea pe blogul Norei, adica aici, sub nasul tau, dar mai la stangsa sau mai la dreapta, depinde de pozitia in care te afli acum. Oricum, Nora a sintetizat bine.

 127. Danny

  Da, domnilor, sunt Salvatorul care nu intotdeauna reusesc sa salvez. De aici porneste o drama interioara………………poate fi subiectul unui roman, al unui film……………

 128. Danny

  Andreea a adormit cu capul pe tastatura. Hard-diskul era bolnav, iar operatorul-salvator a fost calcat de masina. In aceste conditii, Andreea a apelat la Danny, dar acesta tocmai isi inmormanta puiul de bufnita. Imaginea neputintei si a deznadejdei luase forma unei broscute aflate in gura unui monstru marin. Toti au pierit salvatori, doar unul a reusit sa salveze aceasta trista povestire, ce a fost transmisa posteritatii. Doar o trista povestioara si o neputinta eterna.

 129. Cât am fost în vacanţă, pe strada mea au dărâmat o casă veche, boierească, în stare bună. 🙁 când ne-am întors, adunau molozul. Acum, au şi făcut groapa pentru fundaţie. Cine ştie ce urâtanie de bloc mai fac.

 130. Costeluş

  Daca asa era puzu’, trebuiau sa darime casa boiereasca, n-aveau incotro. Acuma vedem si noi cine face puzurile astea. 😀

 131. Danny

  Pana si eu am murit, dar letopisetele lasate in urma stau marturie ca, odata, demult, salvand ce-i bun in lume, asa am trait.

  Da, ma gandesc la tot felul de scenarii. Dar, se pare ca voi scrie dupa 47 ani. Nu stiu de ce atunci. Nu mai e mult.

  Da, Andreea, aceasta neputinta se numeste Romania! Atat timp cat am idei si forta de a combate raul, nu trebuie sa stau locului. Ma manca in cur sa fac aceste lucruri, deoarece asa simt, asa simt, asa simt…………….

 132. Da, Danny. Vântul ne suflă-n suflet. Biete frunze căzătoare, ne ţinem cum putem pe-o cracă plină de ciori negre.
  La fel simt şi eu, ici, mă trage curentul la şale, pe picior mă arde soarele. Pantaloni scurţi n-am.

 133. Danny

  Da, Nora, amandoi simtim la fel, deoarece suntem balante. Suntem cuprinsi de o stare de melancolie ancestrala, simtim ceva ce nu are nici inceput, nici sfarsit, dar dorim sa punem odata granite incertitudinii noastre. De abia atunci vom fi fericiti.

  Simt mai mult ca oricand trecerea anilor, iar acest lucru ma deprima, si-n acelasi timp ma motiveaza, ma indarjeste in a-mi arata coltii de fier. Asa vei simti si tu peste cativa ani.

  Multumesc!

 134. andreea

  treaba e cam aşa. de cele mai multe ori, casele astea sînt de nefolosit. îmi amintesc că m-am plimbat prin una, arăta binişor pe afară, iar înăuntru era terminată -- planşee de lemn distruse, de ţi-era şi frică, scări, acoperiş făcut praf. fundaţii ioc. orice expert ţi-ar spune că fără consolidări şi subzidiri, la viitorul cutremuraş e jos.

  acum, ştiu pe unii care le-au cumpărat în halul ăsta, le-au consolidat de le-au triplat zidurile şi stau bine mersi în ele. sînt cei care le-au dorit pentru propria folosinţă.
  ceilalţi, le-au cumpărat pe nimic, sau le-au luat cu japca şi ce draci să facă cu ele?! afaceri. şi cum faci asta? construind de 3 ori mai înalt decît era, mituind primăriile şi… proiectul trece.

  altfel, monumentele sînt destul de bine adunate aici:

  http://www.pmb.ro/cultura_agrement/monumente/docs/bucuresti.pdf

  şi ca să intervii asupra lor îţi trebuie avizul Ministerului Culturii. şi dacă nu-l dau, proprietarul pune foc sau inventează altă drăcie.

  eu nu sînt strictă în ceea ce priveşte casele dărîmate. cu unele, chiar nu ai ce face, şi reabilitarea costă mai mult decît o construcţie nouă. fiecare e un caz special, se ia şi se studiază fiecare în parte. problema cea mai mare e a urîţeniilor care apar în loc, muult mai mari decît ar trebuie să fie, şi muuuuuult mai lipsite de orice chichirez.

  pe aici pe la firmă, au avut şefii nişte tentative, presaţi de nişte clienţi dărîmători, care voiau P+10 pe teren de 500mp, dar nu s-a aprobat nimic. ori n-au dat destul, ori era gogoaşa mult prea mare.

  dar sînt şi cazuri absurde, cînd pe unul nu l-au lăsat să facă un P+3, pentru că nu permite zona decît P+1, deşi s-ar fi lipit de ditamai calcanul oribil, şi l-ar fi astupat, în felul ăsta. vecinul cu calcanul ori dăduse mai mult, ori, pur şi simplu, se strecurase cumva…

 135. Andreea, aia nu era vreun monument. Era o casa frumoasă, veche, solidă. Atât. Nu ştiu dacă era de trecut pe lista monumentelor.
  Dar mie de-aia mi-e. Că vor înghesui o monstruozitate.

 136. Nora&1Q

  D-na andreea, închideți fereastra de proprietăți pt elemente când mai selectați pt copy/paste. Nu e de la calc..
  Aflai și io acum.

 137. Danny

  Cu fericirea-n speranta. Numai asa poti mentine un suflet curat si o melancolie pura.

  Peste 7 zile tu vei face 32 ani, dar toate la timpul lor.

  Lupta!, sa ti-o recastigi, asa cum a fost odinioara. Vei simti ca traiesti.

 138. Danny

  Multumesc, 1Q, dar mai e pana atunci. As vrea sa dureze o vesnicie, sa ma bucur cat mai mult de vechea varsta.

  Noul se duce ireversibil in vechi, iar mie ce-mi mai ramane?

 139. andreea

  am închis-o. am închis toate ferestrele, şi pe aia din spatele meu, că şi-aşa mă cam trăgea curentul.
  tot aşa e. sau poate cu un minut mai puţin. 🙂

 140. andreea

  🙂 liniuuţe, liniuuuţe, haşureeeele, copăcei, maşinuuuţe…
  mersi, unchiule. la mulţi ani! 🙂

  purge dau tot timpul, tot timpul sînt cu măturica în mînă.

 141. Nora&1Q

  Am închis ceatul cu voi, gata! Plec spre soare răsare cu uichendu-n spinare..
  Paaa-aa! care nu e pa, să fie!

 142. Băi, voi o ştiţi pe aia care a fost director la Loteria Română, la PSD, iar acum e parlamentar PPDD?!

  Ei, dacă găsiţi o femeie mai enervantă decât aia în lumea asta, să-mi spuneţi şi mie. Nici ţâgăncile din lae n-o ajung.

  Printre altele a fost cea care a iniţiat modificarea codului rutier cu amenzile alea uriaşe şi cu clauzele absurde.

 143. Andreea, chiar şi cu ochii închişi, nemâncat de trei zile, orice produs similar cu ce ai zis tu acolo, nu poate să-mi placă sau să mă prostească cu gustul.

  Sunt unele produse alimentare care chiar dacă sunt obţinute din substanţe chimice organice (produse petroliere, grăsimi vegetale, et c.) au gusturi plăcute. Gusturi obţinute şmecher din tot felul de chestii. Nu credeam că şi astăzi – când din ce în ce mai multă lume ştie despre hoţiile din producţia alimentară – mai entuziasmează gusturile pe cineva. Adică bun, lumea e comodă şi nu caută alternative eco (care încă se găsesc la preţuri mici), dar măcar ştie ce mănâncă şi tace din gură.

  Uite, am făcut o cruntă constatare: în România – unde încă mai sunt câteva sute de mii dacă nu milioane de stupi, nu găseşti nici măcar un borcan de miere 100% naturală. Nici măcar dacă te duci şi o iei din curtea stuparului.

 144. Nora, iaurturile cu … ceva nu se fac din start cu acel ceva. Se face iaurtul şi apoi îl combini cu ce vrei.

  Când eram mici ne făcea baba iaurt cu sirop de vişine. Nu-ţi spun cam ce însemna!

  Dacă vrei iaurt cu nuci verzi, îmi spui componentele şi procentele şi încerc. Acum am nuci verzi dar cred că sunt trecute deja. La anu încerc dacă zici că e o mare chestie.

 145. alexa

  de ce crezi tu că aș fi certată cu Daria? din cauza ta? niciodată! a înțeles că nu mai avem ce vb și că mi se pare penibil circul ăsta, nu insistă, nu mă întreabă nimic. este totul minunat între noi două.

 146. alexa

  la Cluj nu mă întorc nici luni, nici marți. Daria a vrut să-i plictisească pe ștrumfi de drumuri aiurea. 😉

 147. andreea

  io ştiu asta, şi mă entuziasmez greu la gusturi noi. dacă ar dispărea toată mîncarea de pe lume şi m-ai întreba pe mine ce să rămînă aş spune aşa: roşii adevărate, lapte şi brînză telemea, ceapă verde, fasole, struguri (pentru vin 🙂 ), miere şi mere. şi un pic de cacao, să facem ciocolată.

  dar gustul ăla m-a surprins, na, ce să fac… şi nu atît gustul, cît textura… probabil că e ceva artificial. asta e…

 148. alexa

  ce nu înțelege toanta mea este că te-ai plictisit și tu și nu te interesează. doar ai o prietenă pe care o iubești și căreia eu nu-i ajung nici la degetul mic, după cum mi-ai spus de sute de ori.

 149. alexa

  îți spun toate astea pt că nu le pricepe Daria chiar pe toate. stă acum pe pat și se hlizește la mine. nici nu mă mai obosesc cu ea.

 150. Costeluş

  Pai facem si noi iaurt, iar Nastasia vine cu siropul de visine. 🙂

  Pina la urma, daca n-ai nimic de mincare cu tine la serviciu, tot iaurtul cumparat e cea mai sanatoasa alegere.

  Nora, nu zici nimic, te pup peste o saptamina sau nu? Eu as risca … 😀

 151. Alexandra, mă jigneşti! Mă ştii pe mine cu “astfel de glume”?!

  Era un banc demult când eram eu mic. Din ăla m-am inspirat. Dar tu gândeşte-te la ce vrei. La ce ne gândim când auzim o expresie, ne caracterizează deplin şi corect!

 152. Costeluş

  Auzi Cosa, daca nu ti-i prea greu, zi si tu cum se facea iaurtul cu sirop de visine! Da’ fara sa te apuci sa ma injuri. Multumesc!

 153. alexa

  Costele, mă enervează foarte tare oamenii care te mușcă de cur fără motiv! ți se pare că dacă ești tu mușcat și o faci la rândul tău compensezi sau ce?

 154. Costeluş

  Alexa/Daria sau cum te-o chema pe tine: daca vrei sa stai esti binevenita, sint sigur ca te poti juca aici, numai ca eu sint satul de jocul timpit pe care-l faci cu 1Q care te-a parasit desi probabil ca nu l-ai intilnit niciodata. Si, daca ma gindesc bine, ce am zis mai sus nu mi se pare deloc muscat de ce spui tu. Ce-ai vrea, fiecare sa vorbeasca singur pe aici fara a baga de seama ce spun altii?

 155. alexa

  scuză-mă și tu, Coastele.
  și eu sunt sătulă să tot văd cu câtă insistență ceri atenția Norei, dar nu am spus niciodată nimic pt că nu-i treaba mea ce afinități au alții.
  mă rog, așa gândesc eu.

 156. andreea

  … în săbii să ne tăiem sau cu amoruri nefericite să ne dăm peste nas?

  ia, că vin şi eu acuş cu un amor… dacă vă povesteesc… vă bat măr!

 157. Danny

  Ia sa te vad, Andreea, cu ce amor vii tu? Cred c-ar fi bine sa nu afle sotul tau, altfel te bate el mar, ha,ha……

 158. Danny

  Alexandra, nu stii sa-i dai replici lui Cosa. El se leaga in general de oamenii care nu le au cu replicile. Lui ii plac oamenii care tac in fatza lui. Asa este mentalitatea lui, profund patriarhala.

 159. Danny

  Andreea, ha,ha,ha, esti o dulce, draga. De ce mai sa fiu Cosa 2? Intre mine si el este o diferenta mare. Ia analizeaza tu mai profund.

  Am dat eu pe cineva de aici cu capul de chiuveta?

  Sau, gandeste-te, de cate ori am intervenit eu in apararea multor persoane de aici? Cosa nu face asa ceva. Pe el il doare in castravetele ala murat, pe care-l tine la borcan.

 160. Dnu Raj

  Poate Alexa & Daria nu fac nici un joc, Costele. Vezi cum esti ? Cand am spus ca tu faci un joc cu cele 129 de kile, te-ai ofuscat…

 161. Nu prea mai am timp acum, tre’ să mă-mbrac să mă duc la protest.
  Azi văzui ceva pe Fb, cu un anunţ de luat corturi şi saci de dormit şi ocupat piaţa duminică seara. 🙄 Nu ştiu cât de pe bune o fi faza, dar sună a Gezi.

 162. Danny

  Ha,ha, imi placi tare mult. Asa trebuie, sa mergi la proteste.

  Nora, mi-ai vazut comentariile mele pe facebook?

 163. Nora&1Q

  Uraaaa! A venit alexa! o așteptam cu ura, nu cum zice dom Raj.
  Să tră, dom Raj! Ce-ați mai zis de mine? ce..

 164. Nora&1Q

  alexa, să știi că Daria se bagă mereu între noi cu fitile, să ne despartă. Cred că nu ți-ai ales cea mai bună prietenă.
  Alege: ori cu mine, ori cu ea.. :rollseriosnuașa:

 165. andreea

  eu nu mă pot despănci decît dacă mă păncesc cu altceva în loc!

  dar nu cumva cuvîntul vine mai degrabă de la Pancu ăla de pe Pandoras?

 166. andreea

  Danny, pe cine mai vezi tu pe aici că se laudă cu pectoralii sau cu pelicanii?! doar voi doi. restul bărbaţilor ori sînt diafan-discreţi, ori se autoflagelează cu modestie. de aia am zis aşa. că semănaţi.
  ia, cum ţi-ar părea să ne apuce şi pe noi, damele, autolăudarea?! să zică Nora: ah, buzele mele sînt dulci şi rumene ca cireşele coapte, sau pe Edle: ooo, de-aţi vedea coapsele mele marmoreene, netede, alungite şi zglobii ca doi delfinaşi, sau pe mine: uaileu, ce-mi pocneşte bluza asta peste mingile-mi rotunde!

  vezi? nu e frumos deloc!

 167. Nora&1Q

  Da, știu, io încep mereu. Vrei să te ignor definitiv? Să te zbați în suferință? Asta vrei? Zi, buburuza mia..

 168. Nora&1Q

  Ce dor mi-a fo de vorbele tale dulci! Cum numai tu știi a le rosti..
  Daria nu se pricepe. E cam tută, ne..bătută! și ne.. dar aici nu e treaba mea.

 169. Danny

  Andreea, eu ma laud cu pectoralii? Dar pe pelicani de unde i-ai mai scos?

  Este obligatoriu sa ma auto……….??? Nu prea e stilul meu. O fac in rare conditii si numai in fatza celor apropiati mie, sau a celor in care am incredere. Din pacate, aici am cam fost tradat de multe ori, iar Cosa imi scotea ochii, ca prea ma incred in oameni.

  Vrei sa fiu discret? Nu ma va pricepe nimeni, ori voi fi interpretat gresit, asa ca prefer sa fiu direct pentru a fi inteles din prima. Eu sunt discret numai in anumite conditii.

  Nu m-as supara daca v-ati lauda. Cred c-ar fi interesant. Ar fi bine sa incercati.

 170. Costeluş

  A, credeam ca amesteca cumva sucul de visine inainte de a se prinde laptele, ca sa-ti iasa iaurtul felii…

 171. alexa

  m-am săturat să mă joci pe degete ca să dai altora satisfacție. o să-mi ia ani să-mi revin după bătaia ta de joc.

 172. Bacteriile din iaurt lucrează continuu. Iaurtul e un produs care trebuie consumat într-o zi sau două, altfel devine acru din cauza fermentării continue.
  Dacă amesteci iaurtul cu ceva şi prin asta devine un lichid vâscos nu-i nicio problemă deoarece în trei ore se va închega la loc.
  Acest fenomen nu este valabil şi pentru iaurturile comerciale deoarece acelea … nu sunt iaurturi. Sunt nişte chestii obţinute din fermenţi artificiali puternici, grăsimi vegetale şi produse petroliere. După obţinerea consistenţei dorite, se adaugă inhibatori care omoară bacteriile astfel încât “iaurtul” nu mai lucrează putând fi regăsit în aceeaşi stare şi după doi ani.

 173. Nora&1Q

  Ba n-o să-ți ia atâta! Ia relaxează-te!
  Pune între bandaje și-oleac` de C10H8 să nu te strice moliile..

 174. Seva Tudose

  1Q#204

  tu o intrebi pe Daria daca s-a certat cu Daria 🙄
  eu cred ca idolul tau este un balaur cu doua capete(Daria+Alexa)dar cu acelas trup…

  era bine daca aveau vagine diferite 😆
  success 1Q,cred ca tu stii ce inseamna “trisome sex” 😀

 175. Seva Tudose

  Ca multe trebuiesc spuse,daca prin hazard traim cu 200 de ani in urma,fara petrol in masina,decat gazul din lampa,fara penicilina,fara avioane cu reactie,fara DNA,fara televizor,fara telefon mobil/portabil,fara fututul de internet…

  cum Dumnezeu ne vom descurca ?

 176. Seva Tudose

  cosa,

  siameza ta ma baga in boale ! e frumoasa,ce sa zic !

  DAAAARR ,NU CREDE CA VOI ALIA FOTOGRAFIILE CU REALITATEA !

 177. Danny

  De ce, Cosa, te caracterizeaza acel pisoi? Are ochi albastri, miroase flori si este tare sfios. Dai dovada te o anumita sensibilitate.

  Intr-adevar, este frumos. Mie imi plac pisoii foarte mult.

  Credeam ca-ti place pisoiul Costelush.

 178. Danny

  Andruska a zis ca e fioros referindu-se la poza nr.2. Nu-i deloc fioros, papusa. Ti se pare. E tare dragalas. E posibil sa-l fi strans prea tare Cosa in mana, nu vezi ce grebla de agricultor are?

 179. Băi, nu pot să cred!

  Jigodiile astea din guvern au început să popularizeze proiectele care se vor finanţa din cele patru miliarde de la Roşia Montană.

  Numai spitale, numai şcoli, numai case de bătrâni şi tot felul de abureli care să prostească amărâta de lume.

  Incredibil!

  Nora, de n-ai ajunge la vorbele mele numai să vezi!

 180. Danny

  Auzi, Gollum?, ha,ha. Ai destula imaginatie, Nora. Dar nici chiar asa, Gollum??? Ah, uitasem ca tie nu-ti plac pisoii, iti place sa-i faci prastie.

  Apropos, ai luat vreo atitudine impotriva eutanasierii cainilor maidanezi, ca tot iti plac acestia?

 181. Danny

  Sa popularizeze proiectele din banii obtinuti din imaginarul proiect Rosia Montana? Dumnezeii ma-mii lor de politruci ticalosi! Astia ne vand de inainte de a ne naste. Trebuie sa-i oprim cu orice pret.

 182. Nastasia

  Nemernicu’ dracului, deja împarte banii şi copleşeşte Transilvania cu binefaceri. Spitale, şcoli, autostradă, toate aici, la noi. Ce aia a mă-sii poţi face? Furci, coase şi topoare, altfel nu văd cum li se poate veni de hac.

 183. Danny

  Asa te vreau, Nastasia! De acord cu tine. Mai putin sunt de acord cu arsenalul pe care l-ai mentionat, deoarece este cam rudimentar si ineficient. As folosi arme de foc automate.

 184. Nastasia

  În ce căcatul dracului îs băgaţi cu toţii, de-s în stare să pustiască o ţară numa’ să-şi scape pieile lor împuţite?

 185. Seva Tudose

  draga mea Nastasia,

  fara furci si coase,se va rezolva toate,daca ai credinta…tu chiar crezi ca se va rezolva cu binefaceri ?

  cate spitale,scoli,autostrazi,se vor face,crezi ca astea vor instala democratia…?

  desi este un inceput,si cat de incet incepi un debut…eu cred ca cinstea,corectitudinea,maiestria vorbei pline de duh,despalarea de gunoaie…va face din vorbe/fapte un adevar pur !

 186. andreea

  Danny, tu ai, aşa, un aer de erou cu maioul ăla. n-ar strica să pui nişte bombe la Guvern. sigur, sigur, rămîi în istorie.

 187. Danny

  Andreea, ma bagi la inaintare? Vrei sa scapi de mine si nu stii cum? Glumesc, draga. Nu stii ca eu sunt si glumet, pe langa multe altele?

  Dar, n-ar fi rau sa fac ceea ce mi-ai sugerat. Proiectul meu va vrea sa faca acest lucru, si-l va face constitutional, asta-i partea buna a lui. CONSTITUTIONAL! Adica, LEGAL, dar pentru acest lucru, voi, cetatenii acestei tari, va trebui sa-l sustineti peste tot in lume. Sustinerea voastra va da LEGITIMITATE, LEGALITATE!, in baza principiului SUVERANITATII NATIONALE!

 188. Danny

  In conditiile Romaniei de astazi, Rosia Montana, uciderea cainilor, exacerbarea cruzimii la romani va deveni ceva normal cruzimea fatza de semenii nostri. Trist este urmatorul lucru: aceasta cruzime la romani nu tine de comunism sau capitalism, nu tine de stanga, nici de dreapta, ci tine de mentalitatea acestui popor, numit poporul roman! In una dintre viitoarele mele scrieri, voi incerca sa prezint in detaliu, pornind de la titlul: “Comunism, capitalism, romanism” tot ce tine de spiritul romanesc incadrand fiecare idee, actiune, atitudine a romanului la caracteristicile comunismului, capitalismului si romanismului. Vei vedea ca multe lucruri pe care oamenii le cred apartinatoare de comunism sau capitalism, se vor incadra perfect la romanism. Interesant, nu?

 189. Danny

  Toate aceste lucruri se intampla pentru ca poporul roman este indolent, nesimtit, iar Dumnezeu s-a tampit din cauza romanilor. Cate rele trebuie sa i se mai intample acestui popor primitiv si barbar, pentru a iesi dracului in strada, si sa lupte impotriva politicienilor si a acolitilor lor? La pedeapsa capitala te opui, popor idiot ce esti, invocand o democratie imaginara, doar in mintea ta ignoranta existenta, iar atunci cand iti mor pruncii muscati de caini, calcati de bolizi parveniti si nepedpsiti nici de adormitul Dumnezeu, in loc sa reactionezi, te arunci in gol de durere, iar ceilalti frati de suferinta ai tai, scapati deocamdata de necaz, isi asteapta cu seninatate si umilinta calaul din viitor. Daca odraslele celor bogati si corupti, indiferent ca sunt politicieni sau mafioti din umbra, ar pieri in accidente de masina, s-ar schimba ceva in tara asta? N-ar fi rau ca Dumnezeu sa experimenteze acest lucru, sa vedem ce se intampla?

 190. Seva Tudose

  Alexa#388

  “o sa-mi ia ani,sa-mi revin…” :mrgreen:

  aoleooo ! ouch,ouch,cred ca am sa mor eu, daca iti va lua ani sa iti revii,numai traiesc ,ce si peste doi ani te vei zgandari cu 1Q :mrgreen: asta-i bataie de joc !

  Heeeeeelp !

 191. andreea

  da, da, am văzut şi eu un episod, de curînd, că aşteptam la dentist, şi mi-am amintit că îi plăcea bunicii mele, biata, serialul, şi mă mai uitam şi eu, cu ea, acum vreo 7 ani, că făcea comentarii nostime.

  şi am prins, acum, o fază cînd navasta marelui Victor Newman se văicărea de mama focului pe lîngă el, că-l iubeşte, că s-o ierte, şi el era ca stînca şi i-a aruncat în nas teribila propoziţie: nici măcar nu te urăsc, Nikki!! uaaaa, ce dispreţ suveran! mi-a stat inima în loc… m-au podidit lacrimile…

 192. Eu am citit de curând că a şi murit una din actriţe, nu ştiu personajele…
  Ştii că mai circulau şi bancurile alea cu oameni care voiau să se dea mai multe episoade odată, că nu se ştie dacă prind sfârşitul…
  Aşa şi eu! Daria-Alexa, daţi şi voi pe fast forward!

 193. Seva Tudose

  Young and restless…macar aia mai schimba placa 😀

  eu una nu ma uit la’soap opera’sunt imbarligati,genul asta de fiecare cuplu in secvente de 1 minut,apoi alt cuplu,alt minut,alt cuplu alt minut,de mi se invarteste capul !

  eu ma uit la filme de actiune,politica,mafia,razboiaie, spionaj,istorie,gen “Bourne” !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *