Bling Ring şi vrabia lipsă

Sofia Coppola mi-a plăcut la nebunie cu Lost in Translation şi destul de mult cu Marie Antoinette. M-a încântat următorul fenomen: simt că e mână de femeie în spatele camerei, menţinându-se însă suficient de departe de roz, dar şi de un negru despre care lumea crede că merge la toate, precum cel al unei Kathryn Bigelow. Coppola ştia să vorbească despre părţile moi cu suficientă vână încât să nu poată fi ironizată şi trecută la meniul uşor de ignorat, dar şi cu îndeajuns de multă îndrăzneală încât să nu le evite.

Despre Bling Ring citisem mai demult că este inspirat de un caz real, asupra a cărui veridicitate planau oarece suspiciuni întrucât fusese documentat numai de revista Vanity Fair. Poate, între timp, s-au mai aplecat şi alţii asupră-i.

Pe scurt: un grup de tineri din LA, extrem de pasionaţi de modă şi viaţa vedetelor, sparg locuinţele vip-urilor. Nu pleacă însă cu mâinile goale, ci încărcaţi de “loubies”, genţi Chanel, rolex-uri, bijuterii, haine de toate brandurile. În total, în valoare de 3 milioane de dolari. Aventura lor trece dintr-un dressing în altul, ca într-o succesiune de cufere de comori, din casa lui Paris Hilton în cea a lui Lindsay Lohan, Orlando Bloom, Megan Fox etc. Toate iconurile noii generaţii. Precauţii nu-şi iau, fac toţi paşii greşiţi pe care-i pot face: poze cu teancuri de bani (da, ca “piţiponcii” de la noi) în cluburi pe care le postează imediat pe FB, liniuţe fără număr de cocaină, laude printre colegii de şcoală, condus după consum de alcool şi droguri, se afişează în ţinute mult prea scumpe pentru posibilităţile lor, vând genţile furate direct pe stradă etc. Aşa că, logic, sunt prinşi, iar asta o aflăm de la început.

Asta e scena, deloc nouă: tinereţe, ziare de scandal (puştii ăştia ştiau tot: cine cu care, unde şi-n ce rochie, cu ce pantofi, cu ce calmante), consumerism, ochiul vede, ceva din noi cere, vai, cum ne protejăm copiii, ce se-ntâmplă cu societatea asta, nu e vina lor, e vina noastră, e normal să fie aşa, că uite, îi ziceam şi coprivitorului, nu vezi, toate ne dau senzaţia că-s aşa uşor de atins, de avut, de consumat, că trebuie doar să-ntindem mâna şi pac! am intrat în revistă, pe marginea acelei piscine, cu multe diamante la gât, şi papuci de mătase, şi, şi, şi, iar când suntem puţin indispuşi, luăm un xanax şi puf! şi iar şi, şi, şi.

Şi cum stăteam eu aşa şi mă gândeam la cât de “consumabili” am ajuns noi înşine, părticica naivă şi dresată din mine aştepta întruparea clişeului moralităţii, care-i musai să apară de undeva, chiar şi deghizat. Cum o fi, dar e musai. Da, puştii au fost superficiali şi corupţi şi coruptibili, şi-au minţit fără să clipească părinţii (care, între noi fie vorba, nu erau nici ei aşa inocenţi şi părea să le convină să închidă câte un ochi, în momentele convenabile), sunt progeniturile unei societăţi bolnave, dar acum, acum, vom găsi, nu-i aşa, vrăbioara rănită, dar încă vie, a umanităţii. Vrăbioara aia care se poate ridica de la pământ, îşi poate scutura praful sclipicios, dar coroziv, nu?, de pe aripioare, urmând să şontâcăie apoi spre zări mai curate, orice va fi însemnând asta. Puştii se vor reabilita, apoi îşi vor relua locul în masa noastră, aia cenuşie, dar iertătoare, căci sunt şi ei ai noştri, nu? Şi nu ne putem spăla pe mâini de ei, trebuie să-i facem bine altfel ne ducem toţi dracului. Aşteptam, carevasăzică, răscumpărarea. Lacrimile, regretul şi dansul.

Draci! Nu vin momentele alea. Puştii merg la închisoare, dar până acolo îşi savurează momentele de publicitate din spatele superbilor ochelari de soare, după ce sunt intervievaţi şi apar în emisiuni tv, pentru ca, în drum spre instanţă, să fie straşnic consiliaţi de părinţi şi avocaţi şi asiguraţi că totul va fi bine. Iar în secvenţa de final, un “interviu” ne trimite spre pagina de internet a uneia dintre condamnate, unde vom afla “the true story”, nu-i aşa? NickyMooreforeverdotcom. Nicio evoluţie a personajelor, ne aflăm de unde am plecat. Nu doar că vrăbiuţa nu mişcă, vrăbiuţa nu pare să existe.

Sofia Coppola nu le dă nicio şansă şi-i priveşte aşa cum îşi privesc ei înşişi existenţa: via iphone, via instagram. Asta e şocant: puştii ăştia sunt la fel de cruzi cu ei înşişi cum sunt cu vieţile celor pe care-i încearcă să-i fure sau să le semene. Nu se lasă păcăliţi o secundă nici măcar de visul fals pe care-l încropesc. Ei nu doar vânează imagini, ci sunt imagini. E posibilă o aşa dedublare? O aşa rupere de ce credeam că-nseamnă realitate?

144 comentarii la “Bling Ring şi vrabia lipsă


 1. 1
  marcel zadda:

  natural born killers.


 2. 2
  Dnu Raj:

  Doar ce-am venit. N-am citit, dar imi iau angajamentul s-o fac, dnu 1Q. Alantaieri n-am fost zen, dra Nora. Nu pot sa fiu relaxat pe forum cand nu-mi merge bine. Cand nu mi-e bine, va rog sa nu ma trimiteti la plimbare. Intreb: care-i rostul blogului ?


 3. 3
  Dnu Raj:

  Aaa , e articolul drei Nora, ca vazui infasuratura aia rosie. Scuze.


 4. 4
  Dnu Raj:

  Rochitza, na ! Va rog sa aveti bunavointa s-o tratati pe Alexa asa cum trebuie, cum ati face cu copilul vostru. Un pic de bunavointa nu strica. E o domnisorica pe cinste si merita efortul…


 5. 5
  Dnu Raj:

  Alaltaieri ati fost toti rai cu alexa, dra Nora. Voi parcurge dupaamiza toate comentariile si indiferent ce voi citi, o voi sustine. Asta nu insamna ca dnu 1Q nu-m i va fi la fel de simpatic. Sa se stie !


 6. 6
  Dnu Raj:

  Ma voi muta la Cernavoda. Am gasit ceva ca lumea la Unitatea 2.


 7. 7
  Nora&1Q:

  Iluziile generațiilor noi. Prin ele ies la lumină iluziile generațiilor din urmă. Care mai de care mai plină de păcate-amărâte..


 8. 8
  Nora&1Q:

  Să tră, dom Raj!


 9. 9
  Nora&1Q:

  Sărna! Cu fiască supunere..


 10. 10
  Nora&1Q:

  alexa n-a fo rea! Ci f rea..

  Aseară am stat la fereastra ei de la 2 pân` la 9. O mincinoasă! Nici nu s-a sinchisit de mine. Mai și sforăie..
  Cre` că are polipi.


 11. 11
  alexa:

  nu te mai aștepta la reacții din partea mea, că nu mai vin.


 12. 12
  Nora&1Q:

  Ba o să vii. Dacă nu, tot o să citești o vreme comentariile. Până te măriți.
  Pe mine m-ai enervat când ți-ai luat textul și ai cerut să-ți fie șterse comentariile. De atunci puteai să dispari..


 13. 13
  alexa:

  comentariile o să le citesc, dar nu mai scriu.


 14. 14
  Nora&1Q:

  Nu te mai alinta atât! prefăcuto..
  Mai și minți că m-ai iubit! Cin` să te mai creadă?


 15. 15

  Neaţa!
  Marcel, dacă ţin bine minte, ăia din Natural Born Killers avuseseră ceva traume prin copilărie. O luaseră razna drept urmare a unor şocuri. Puştii ăştia nu păţesc nici pe dracu’. Sunt produsele fireşti, nu excepţiile.

  Raj: fustă, Raj, fustă! Of!
  Eh, eşti liber s-o aperi “indiferent de ce vei citi”. E dreptul tău, oricât de ilogic pare. Iar eu sunt liberă să-ţi ignor apărarea. 😛

  1Q: cam aşa.


 16. 16
  Nora&1Q:

  Ai putea să scrii un text în care să-ți ceri scuze față de Nora și ceilalți cu care ai vb urât.
  Apoi să o rogi pe Nora să-ți planteze textul acela din nou, că n-a fo rău, scorpie păroasă!


 17. 17
  val_one:

  mie îmi plac vrăbiuţele. mi-s tare dragi, chiar. 🙄


 18. 18

  Nu-i mai postez niciun text.
  Cine face de-astea -- cu şters de texte -- le face doar o dată aici. Da, e un drept pe care nu-l pot exercita decât o dată. De bunăvoie şi nesilită de nimeni a renunţat la statutul de autoare. Ăla nu se mai dă înapoi odată ce l-ai călcat în picioare.


 19. 19

  Val_one: şi mie. 😉


 20. 20
  Nora&1Q:

  Le prindeam cu ligheanul în vacanțele de vară. Mă jucam cu ele până mă plictiseam, așa, cam cu alexa, apoi le eliberam. Le aliceam cu cornete de hârtie, scoabe..
  Uneori, vrăbiuțele sunt răutăcioase. Am văzut cum stricau un cuib de rândunele.


 21. 21
  val_one:

  🙂 de fapt, vrăbiuţa metaforă mi-a plăcut.

  cred că este foarte posibilă dedublarea aia, mă tem că o regăsim chiar aici, pe blog. 😉


 22. 22
  Nora&1Q:

  Val, ia ciugulește metaforic ciripiturile mele.. 🙂


 23. 23
  val_one:

  mereu le ciugulesc, 1Qle. 😉


 24. 24
  alexa:

  te-ai plictisit?


 25. 25

  15 ore şi 42 de minute, Alexa.


 26. 26
  Nora&1Q:

  N-ai ciugulit de sub lighean. Coțofano..


 27. 27
  val_one:

  nu, le-am tras uşurel pe sub marginea ligheanului. 😛


 28. 28
  Nora&1Q:

  Cu mine vb? :rolldeporumbelalbrotat:


 29. 29

 30. 30

  15 ore şi 46 de minute, Alexa.


 31. 31

  http://bitly.com/bundles/yozness/1

  Ia ziceţi care traseu vi se pare mai bun pentru duminică.
  Criterii:
  1. densitatea populaţiei.
  2. câţi pot fi “racolaţi”, adică ce grad de penetrare credeţi c-ar avea mesajul nostru.
  3. instituţii decidente implicate în RM (de pildă, deşi Băsescu e şi a fost partizan al proiectului, nu prea mă interesează Cotrocenii. El oricum nu semnează, nu dă avize, nici cine ştie ce miză politică nu prea mai are).


 32. 32

  Din datele pe care le am până acum, aş vota 3 pentru că include DNA şi Agenţia de Mediu pe traseu.
  Care ştiţi bine oraşul şi pe unde au sedii instituţiile, daţi-vă cu părerea.
  Şi ceilalţi, care nu ştiţi, daţi-vă şi voi. 😛


 33. 33
  Nora&1Q:

  Să înceapă oriunde dar să treacă prin fiecare localitate..


 34. 34

  Mă lămurişi. 😆


 35. 35
  val_one:

  am impresia că şi DNA-ul este o ţintă fără miză, pentru că nu văd cum ar putea procurorii să prindă vreun fir de care să se lege în caz că ar fi vorba de mită şi corupţie în cazul ăsta.


 36. 36

  Din câte ştiu, a fost un dosar deschis de procurorii militari pe chestiunea RM, pe baza unor informări SRI. Dosarul a fost transferat apoi la DNA. Mă rog, atunci, în 2003, era PNA. Acum e de negăsit.


 37. 37
  val_one:

  dacă dosarul e de negăsit acum, înseamnă că şi dovezile s-au pierdut, Nora. adică s-a lucrat cu cap. un procuror are nevoie de ceva concret ca să poată începe construcţia unui dosar. dacă de mită este vorba, au avut grijă cei responsabili să şteargă orice urmă, doar au avut posibilităţile şi motivaţia să o facă. să ne amintim doar de cazul Necolaiciuc cu devalizarea CFR şi cîte altele or mai fi.


 38. 38
  val_one:

  pe de altă parte, responsabilii de la Gabriel Resources n-ar fi riscat să fie prinşi cu mită în stilul clasic pentru că ei se supun legilor canadiene, care sînt mult mai aspre decît la noi. dacă au făcut-o, au mers pe alte căi, posibil greu de detectat şi dovedit. un procuror, oricît de bine intenţionat, nu poate începe o urmărire penală doar pe baza unor supoziţii.


 39. 39

  Val_one: RMGC a încălcat deja legile pe teritoriul României. Iar asta s-a făcut, cel mai uşor de sesizat, cu complicitatea autorităţilor locale, care au ignorat hotărâti judecătoreşti. Vezi anularea puz-urilor şi a planurilor de urbanism în instanţă.
  Nişte primari, nişte membri ai consiliilor locale pot fi luaţi la întrebări. Ba chiar au fost cazuri de conflicte de interese.
  Eu cred că DNA are multe fire de care să se lege.


 40. 40
  Edle:

  Raj, stiu cum e sa te muti dintr-un loc in altul. In curand s-ar putea s-o fac si eu. Iar. Sper sa-ti fie bine.


 41. 41

  Au! Unde mai pleci, Edle?


 42. 42
  Edle:

  Dumnezeu stie…


 43. 43
  val_one:

  Nora, complicitatea aia trebuie dovedită prin probe clare, altfel putem spune că RMGC doar a priftat de pe urma încălcării legilor de către autorităţi. DNA poate anihila cîţiva pioni, să zicem, dar la miezul problemei nu cred că ar ajunge.

  uite că Ponta este dispus să încalce şi constituţia în avantajul RMGC. poate fi încadrată juridic acţiunea lui?


 44. 44
  marcel zadda:

  bune zile!

  hmm! văd că se poartă “dorul de ducă”. din vară, eu plec la bruxelles.


 45. 45

  Păi, Val_one, asta şi ziceam: DNA poate, are jurisdicţie să-i ia la scuturat pe ai noştri. Nu pe ai lor. Da, să înceapă cu câţiva pioni, nu e de ici, de colo.


 46. 46

  Te muţi acolo, Marcel? Frumos.


 47. 47

 48. 48
  marcel zadda:

  nora _

  de fapt, mă mut la louvain la neuve (la 25 de minute de mers cu trenul de bruxelles). e un orășel (universitar) superb, cu multă verdeață și cu zone pietonale generoase.
  în plus, și “le logement” e mult mai convenabil decît în capitală.


 49. 49
  val_one:

  mi-a picat RDS-ul. dar nu numai mie, văd că se plîng şi alţii, din alte zone. noroc că am stick de rezervă. 🙂


 50. 50
  Nora&1Q:

  Mie tot nu-mi vine-a crede că Bianca s-a măritat. După ce că vremea asta m-a întristat..
  alexa plânge prin sat, d-nu Raj iubește lumea bună de Banat.


 51. 51

  Marcel: şi mai frumos. 🙂


 52. 52
  val_one:

  succes, Marcel! 🙂

  da, bună alegere, orăşelul ăla cochet e în zona valonă. 🙂


 53. 53
  marcel zadda:

  val_one _

  valon sînt, valon îmi zice …


 54. 54
  Nora&1Q:

  D-na andreea, sunteți bine?
  D-na Nasta, dvs?
  Geazmi, mai stai tu mult plecată, c-o să mă mai vezi la bătrânețe având grije de alexa să nu cadă de pe tricicletă..
  D-na Edle, e grav? Veniți acasă?
  D-na Seva? casa părintească nu se vinde. Veniți acasă?
  D-na Morri ce-o mai face? În Anglia plouă, în România la fel; Germania a fost sub ape, România nu mai iese. E scufundată bine, parcă-i Atlantida. Ce draq mai căutați acolo? Veniți acas`! Să mai plece și alții..


 55. 55
  Nora&1Q:

  D-nu Raj se mută. Mă mut și io, temporar, în fieșcare zi, mai puțin în uikend și de sărbători când zac pe propriile moaște.

  V-am pu..adică nu, nu vă mai pup că poate îmi dați vreun virus. Vă.. da` ia să nu mai vă..


 56. 56

  1Q, ei, virus acum! Zi merci că-ţi dăm, nu-ţi luăm!


 57. 57
  Nora&1Q:

  Mersi beocu! jeo restvu dateor..


 58. 58
  Jaco Pastorul:

  http://adevarul.ro/news/eveniment/rosia-montana-ionel-haiduc-1_524aef5ec7b855ff56e93d4e/index.html
  presedintele academiei romane si-a definitivat studiile la moscova si a fost decorat de putin cu medalia “puskin” si de catre rege cu crucea regala. sa te crucesti, nu alta. haos total.


 59. 59

  Noi suntem consumabili?!


 60. 60

  Tu, nu, Cosa, doamne fereşte! Ăştia mai proşti, mai nevaloroşi, ca mine, aşa! 😆


 61. 61

  Adică în toată lumea asta nu se găseşte nimeni care să mă consume şi pe mine?!
  Bun, atunci mă consum singur.


 62. 62

  😆 Nu se găseşte. Ai zgârciuri, noduri. Nici ambalat prea drăguţ nu eşti.


 63. 63
  val_one:

  😆


 64. 64
  val_one:

  lasă, Cosa, nu te amărî. tu rămîi un bun consumator. gurmand chiar. 😀


 65. 65

 66. 66
  Edle:

  Om vedea, 1Q, ce-o mai fi.


 67. 67
  val_one:

  fie ce-o mai fi, numai bine să fie, Edle. 🙂


 68. 68

 69. 69
  Seva Tudose:

  Raj#4

  stiu ca vrei sa fi pozitiv in cea ce faci(nu sunt sigura daca si gandesti,ce faci fiind pozitiv)… cand Doni era amenintat cu debaraua,hop si tu cu opozitia(wow,ce om om bun,bla,bla,bla…)

  acum cand Nora incearca sa o puna la punct pe Alexa,tu iar iei o pozitie adversa(wow,Alexa e o domnisorica pe cinste…bla,bla,bla…)

  1Q #10/14

  eu gasesc ca indiferent cate ar debita Alexa la orice
  articol,doar ce s-a terminat articolul tau”Piesa de maine” sarada interminabila cu Alexa. 😥

  eu il gasesc vinovat si pe 1Q la egalitate despre toata epistola prafuita,1Q procedand la deschiderea discutiei(vezi com.10/14…samd),ca un indemn ptr. Alexa la riposta( 1Q stiind/stim cu totii care va fi replica ei/sablon) 😥

  dupa asta incep sa tirez/selectez comentariile dupa avatar,evitand timp pierdut la citit,I’m sorry…dar orice om are o limita 😥


 70. 70
  alexa:

  Seva, o să te scutesc de prezența mea de acum încolo, nu te mai plânge. m-am săturat și eu să mi se spună ”nu mă interesează persoana ta”.


 71. 71

  Seva, mie mi-a plăcut postarea “Piesa de mâine”. Îmi plac poveştile cu Codin. 😀


 72. 72

  22 de ore şi 49 minute, Alexa.


 73. 73
  Costeluş:

  Plictiseala Seva, plictiseala. Doi oameni care se plictisesc. Unu’ insa dus rau cu sorcova.


 74. 74

 75. 75
  Seva Tudose:

  Alexa#70

  las-o-n pizda masii de treaba,internivine si tu,intra in conversatii contradictorii pe ce subiect vrei,on-topic ori off-topic la orice articol,integreaza-te in”familia Pistolului” ! Nu este blogul meu…

  arati multa maturitate,intelepciune,originalitate,personalitate
  daca treci peste toate cu demnitate,avand puterea sa mergi mai departe,cu optimism peste toata povestea ta cu 1Q ! Grow up,girl !

  eu una l-as ignora cu desavarsire pe 1Q,nu i-as da satisfactie sa primeasca un raspuns,de ce ? Ignorarea doare mai mult decat atentia lui ceruta fortat de la tine,asmutindu-te,stiindu-te tare de musca,si tu sari ca arcul !

  n-as deschide urechile la instigatori,persoane cu 2 fete,mi-ar egal cu zero,ce gandesc altii despre mine,tocmai as ignora tot ce vine,de la/despre o persoana care as crede-o “ingrata” dupa cum crezi tu Alexa despre 1Q !

  cred ca am facut ultimul efort ptr.tine !


 76. 76
  Nora&1Q:

  Ce nu-mi place să repet! Dar trebuie să repet: riscurile nu sunt mari, nici multe. Placi sau nu placi. Atât. Mie nu-mi displace niciunul de pe aici. Niciodată n-o să “cert” pe cineva că nu e pe frecvența mea. Evident, mi-am asumat și riscul de a nu fi plăcut de toată lumea. Asta e, ne mai și plictisim. Ce nu înțeleg eu este cum draq vă plictisiți citind postările altora sau de ce credeți că le faceți un favor citindu-i. alexa chiar e nevinovată la capitolul ăsta! mai bine iau asupra mea toată vina. Nu-i reproșez decât cuvintele nepotrivite, ba chiar f, urâte, adresate Norei. Atât. Pe bună dreptate, ăsta e și principalul motiv de încarcerare în debara a celorlalți. În rest, e chiar ok, mie-mi place povestea. Dacă nu era ea, trebuia s-o inventeze cineva, cumva.. Cine înțelege, bine, cine nu, nu. Nu din cauza asta se mărește gaura din stratul de ozon și nici n-are treabă cu încălzirea globală.
  Ce m-am enervat! Acum tre` să pui ceva de cal mare..


 77. 77

  Mie nu-mi plac poveşti cu Codin pentru că îmi amintesc de crima care a avut loc când eram mic şi am văzut la faţa locului imagini îngrozitoare.


 78. 78

  Ia, liniste! Sunt la coada la mega image! Sa nu uit ceva!


 79. 79
  Seva Tudose:

  1Q

  daca tie iti place povestea ta este OK din partea mea,tu o scrii si eu aleg sa o/sa nu sa o citesc !

  PS.
  da-mi si mie un’tip’ cate seriale va avea povestea asta a ta+Alexa,cand se sfarseste contractual de regizare/filmare 🙄


 80. 80
  Nora&1Q:

  Ia-mi și mie o eugenie, pls! Nu fi chitră..


 81. 81
  Nora&1Q:

  Nimic nu vă dau, d-na Seva! M-ați `nervat.
  Bine, dacă Nora îmi ia eugenia, aș împărți-o..


 82. 82
  Nora&1Q:

  Imagini îngrozitoare?! Amintire cu haiduci..


 83. 83
  alexa:

  ai dreptate, Seva. ignorarea doare cel mai tare. așa o să fac de acum. 👿


 84. 84
  Fouad al balerinii lu' Năcăjitu dintră Jieţă:

  Haida, mo, domnişoară Alexa, nu mai fiţi supărată că vorbesc ăştia urât cu matale, care urlă invidia-n ei că matale nu sânteţi ca ei, matale sânteţi deşteaptă ca Floreta lu’ Paţac, care a venit învăţătoa a bătrână, doamna Velican şi i-a zâs că fă tâmpito, măi învaţă-l şi tu pe fiu-tu la armetică şi la citire că-l las repetent dacă nu-mi prăşiţi pogonu de pământ di la popa Dănău din curături.

  Şi i-a făcut Păţăcoanea problema din clasa doua lu’ fiu-su şi aştepta cu sufletu la gură să vină ăla di la şcoală, că ce zâce, mă, învăţătoarea fu bună problema?! Dă-o fă-n pula mea de învăţătoare, zâce că nu fu bine!


 85. 85
  Nora&1Q:

  Tu să taci cân` vorbesc io, bine? Că pt tine mă jertfesc, belea cu țâțe mici..


 86. 86
  alexa:

  așa-i, Fouad, sunt proastă de băun.


 87. 87
  Nora&1Q:

  Ia zi, te cunoști cu Fouad? Dacă nu, dă-i add, nu-l ignora, ignoranto..


 88. 88
  Seva Tudose:

  1Q#81,

  bine,bine daca nu vrei sa imi dai acel’tip’….eu in schimb iti dau un mic video-clip de calmare,daca te-am’nervat 😀

  http://www.bing.com/videos/search?q=New+Age+music+youtube&qpvt=New+Age+music+youtube&FORM=VDRE#view=detail&mid=1898F1E7427744C7BB4A1898F1E7427744C7BB4A

  Alexa#83

  asa sa faci Alexa,te sfatuiesc din experienta mea de o viata 😀


 89. 89
  Seva Tudose:

  Fouad

  nu cumva tu esti frate cu Joiana,era o reporterita pe aici,ne tinea la curent cu “Viata Satului” …parca Vascauti ii zicea(nu sunt sigura) 😀


 90. 90
  Nastasia:

  Ignoratul însemnând să-i spui omului de zeci de ori pe zi că-l ignori.


 91. 91
  Fouad al balerinii lu' Năcăjitu dintră Jieţă:

  Eu zâceam domnişoară Alexa că dacă tot nu să uită ăsta, domnu Nora&1Q, la matale, să vă fi gândit la mine, că nu sânt eu prea deştept care am un văr de-a termenat şi şapte clasă, ăla-i deştept, da-i urât ca dracu pi lângă mine care n-am învâţat carte că ne-a prins învăţătoarea morţ de beţ în clasă şi că unde-i sticla din care beurăţ, bă, împuţâţâlor şi s-a uitat la mine care când a văzut pozânaru umflat a zâs că fire’ al dracu de ţâgan scoate sticla că te ia mama dracu, da eu n-aveam sticlă dacă mă-nţălegeţ ce vreau să spun, da tâmpita s-a pus să bage mâna s-o scoată ea care a stat tristă vreo două săptămâni, că după aia s-a pus vacanţă şi nu măi ştiu ce-a făcut.


 92. 92
  Nora&1Q:

  🙂 sărumâna, d-na Nasta! D-nu Raj ` ce că m-a bătut năpasta..


 93. 93
  Nora&1Q:

  🙂 🙂 alexa, nu-i de refuzat! Dă-i add. Pe mine m-ai ignorat de doo ori, nesi!


 94. 94
  Nastasia:

  Păi te-a cam bătut. Nu că n-ai fi ajutat-o şi tu.


 95. 95
  Nora&1Q:

  E vedetă acu` `nca-o-ar norocu` s-o bată!


 96. 96
  Nora&1Q:

  Dacă trece și Joiana, sara pe deal, alexa va suna din bucium cu jale..


 97. 97
  Nora&1Q:


  Din fonoteca de șofeor..


 98. 98
  alexa:

  nu înțeleg interesul ăsta, Fouad. pe nimeni nu interesează persoana mea.


 99. 99
  val_one:

  😆

  Fouad, n-ai vrea să-ți detaliezi biografia în niște texte? cît mai multe, evident. 🙂


 100. 100
  Nora&1Q:

  Nimeni?!.. 👿


 101. 101
  Costeluş:

  Nastasie, unii are memorie scurta.

  Fouad, trimite-i textele lui Val, eventual si cu niste poze!


 102. 102
  Costeluş:

  Pe mine ma intereseaza titele, nu persoanele.


 103. 103
  alexa:

  cât de superficial ești!


 104. 104
  Fouad al balerinii lu' Năcăjitu dintră Jieţă:

  Păi, interesu de unde să vină, domnişoară Alexandră, care demult caut eu o domişoară să merg cu ea pe drum să nu zâcă ăştia număi de mine că cum, dracu, nu te strâng, bă ţâgane, pantalonii cu nasu ăla atât de mare?!


 105. 105
  Dnu Raj:

  Am parcurs toate comentariile. Am bagat la tartacutza. Ca sa nu mai starnesc discutii, mai ales cu dna Seva, o las moarta. ………. Ieri am Vazut la Loock TV, un post din Cluj , o emisiune tare, la “Buna ziua”. A fost invitat un tip, Robu si mai nustiucum, fost scafandru, care compune muzica la orga, o muzica dumnezeiasca. Daca reusiti sa dati de el pe iutub si-l ascultati, veti fi fericiti. Bucata pe care am ascultat-o se cheama “Intoarcerea acasa”. Emisiunea am vazut-o ieri, la 11,30. A fost in reluare. Prezentatoarea e o tipa blonda, frumoasa tare. Mai era o tipa satena, haioasa , care bucatarea pe acolo.


 106. 106
  Dnu Raj:

  Eu gasesc ca sunteti chiar frumusel, dnu cu balerinii…


 107. 107
  Dnu Raj:

  Sluga, dnu 1Q !


 108. 108
  Dnu Raj:

  Gata, am gasit. Gheorghe Iovu il cheama, nu Robu. Deci Intoarcerea acasa cu Gh. Iovu. Eu am plans.


 109. 109
  Dnu Raj:

  Eu am procedat asa: am format look tv si mi-a aparut in stanga sus “Gheorghe Iovu impresioneaza pana la lacrimi cu piesa intoarcerea acasa””


 110. 110
  Nora&1Q:

  Vă salut cu evlavie, dom Raj! Binecuvântați cântarea asta duhovnicească..

  N-am găsit pe Robu lu` Mnezău cu returnarea la vatră.


 111. 111
  Fouad al balerinii lu' Năcăjitu dintră Jieţă:

  Ai, să-mi bag pula!


 112. 112
  Nora&1Q:

  Cu httpveci, domnu` lu` Năcă! Nu așa..


 113. 113
  Nora&1Q:

  Cine-i super, alexa?


 114. 114
  alexa:

  Costel


 115. 115
  Nora&1Q:

  A, Costel e superb. Io-s nimeni, a? Ce brânci pe scări ai merita..


 116. 116
  Nora&1Q:


  Fosta mea alarmă de telef..


 117. 117
  Nora&1Q:

  Am prezis doo cutremure devastatoare pt București. Mărmureanu ar înmărmuri și ar murmura în barbă rugăciuni..


 118. 118

 119. 119
  Nora&1Q:

  Străzile largi, bulevardele, spatiile deschise, parcurile, sunt singurele care oferă siguranță..
  Nu stați în case!


 120. 120
  Nora&1Q:

  Iote, mă! Ați și ieșit?
  Fug acu` și eo lângă voi..


 121. 121

  Uf, ţi-adusesem eugenii.
  Raj, muzica de soiul ăla e cam prea de sanatoriu pentru mine. Pare muzică pentru ăia de fac yoga după cărţi cu coperte cu stele şi planete.


 122. 122

  O zi, două ore şi două minute, Alexa.


 123. 123
  Seva Tudose:

  Raj#105

  ca sa nu iti causeez injurii,inhibatii,sa iti tai elanul,care,feri-m-ar Cel de Sus,daca as dori-o…
  “ca sa nu starnesc discutii,mai ales cu dna Seva ” ce cumva sunt eu cineva ???

  sunt asa de ocupata cu necazurile mele,sa ma ierti daca nu pot/nu mai am putere sa iti dau replica…

  eu te inteleg Raj,ca simti nevoia de acceptare/integrare
  dar asta nu inseamna ca trebuie sa te pupam de cate ori ne trimiti tu pupicuri in vant/cateodata rigaituri 😀

  PS.stiu…sunt scorpie !


 124. 124
  Dnu Raj:

  Integrare in rahat, dna Seva. Cand am vrut eu sa ma integrez ? Cand am fost tottimpul pe dos , facand apel sa fim mai binevoitori cu Alexa , danii sau cu go-co care are necazuri ? V-ati contrazis singura. Ce ragaituri ? Pupicurile ? Ei ash, ce am zis ca vreau sa va fut ? A dracu jicnire !……. Eu vreau fructe, nu eu-genii, dra Nora sarumana………. Gheorghe Iovu, dnu 1Q. Cititi postarea de mai jos stima. Un tampit mi-a aruncat peste gard un sac cu caini abia intarcati. L-am oprit pe cel mai amarat, mai mititel. Poate asa pot sa explic ca iau intotdeauna apararea celor din debarale. Nu ma refer la danii, ci la go-co. Daca va fi cazul , va voi lua si dv. apararea, dna Seva. Pe ii ii apar din inima, chiar asta am in cap. Chiar daca o supar pe dra Nora. Daca dra Nora va fi atacata,sigur voi fi de partea ei. Ihn generala il aparam tot timpul pe Titel , fgrasul clasei care lua numai castane de la toti.


 125. 125
  Nora&1Q:

  Să tră, dom Raj! Am văzut, am ascultat. Da` n-am plâns..
  Plâng doar când mă doare ceva rău-rău. M-a durut o măsea într-o seară și mi-au curs lacrimile fără să le pot controla. M-am zmiorcăit până dimineața când durerea mi-a trecut și venise ora programată pt dentist.

  Nu sunt de acord cu dvs, nu vă supi! Asta nu îns că nu vă acord aceeași stimă și același respect.
  Consider că integrarea, la modul general, ține de conștiință, de discernământ. Adică, vorbim despre oameni și nu despre niște animăluțe drăgălașe.
  Cam 98%, valabil și la țigani, problema de integrare este rezolvată prin simplul fapt, destul de norocos, că s-au născut oameni, printre oameni, și sunt recunoscuți ca oameni. Au un statut uman care le garantează drepturi egale. Restul de 2% ține de dorința lor de integrare, pentru respectarea normelor general valabile sociale, morale, bla-bla..

  Dacă se nășteau cățeluși, era grav. Știți legea aia cretină cu eutanasierea..

  Ce dacă greșesc, e părerea mea!


 126. 126
  Nastasia:

  Raj, crezi că ai tu destul suflet pentru toţi oropsiţii? Îs cam mulţi. Ce s-a ales de Titel?


 127. 127
  Nora&1Q:

  Sărumâna, Nora! Bune eugenii..

  Sărumâna, d-na Nasta! Să nu vă luați bibilici..


 128. 128

  Neaţa.
  Nimerii în metroul ăla cu poezii. Furai una, a Ilenei Mălăncioiu, care se dezlipise. Na şi vouă!

  Trecusem încet de marginea aripei
  fluturelui pe care pluteam lin,
  atârnată ca de-o paraşută albă
  pe pământ încercam să revin.


 129. 129
  Nastasia:

  De pe aripă de fluture n-ai cum să revii pe pământ. Te zdrobeşti de el.


 130. 130
  Nora&1Q:

  Bine ai reve! Io mai planez nițel, că-mi place mai mult dincolo de nori..


 131. 131
  Nastasia:

  Titel a slăbit, a ajuns director de bancă şi nu-l mai cunoaşte pe Raj.


 132. 132
  Nora&1Q:

  O fi Costeluș..
  Titeluș.


 133. 133

  Era frumos. Unii oameni se zgâiau la post-it-uri, le citeau zâmbind, le fotografiau. Cine ştie cui trimiteau pozele, de ceva sau cineva le-or fi amintit poeziile alea…


 134. 134
  Nastasia:

  Cred că era frumos. Şi poate, încet-încet, revine şi vrăbiuţa.


 135. 135
  andreea:

  am fost şi eu ieri cu trenul ăla. mi s-a părut din altă lume, parcă şi am reţinut asta:

  Tristeţii mele îi crescuseră dinţişori de lapte…” cred că era poezia lui Foarţă. puteam să iau bileţelul cu mine? nu m-am încumetat. oamenii din jur nu mi s-au părut nici măcar curioşi. parcă în toate zilele vieţii lor ar fi circulat printre poezii.

  acum caut poezia şi n-o găsesc nicăieri.


 136. 136
  Nora&1Q:

  Sărumâna, d-na andreea! Sunteți bine?
  Atât, că plec imd..


 137. 137
  andreea:

  minunat, unchiule. mirobolant, mersi.


 138. 138

  Andreea, da, se pot lua. 🙂
  Ăla însă se dezlipise, era părăsit pe un scaun. 🙂

  Astfel, în jur de 40.000 de bileţele adezive au fost lipite iniţial pe pereţii interiori ai metroului. La fiecare capăt de linie, trenul va fi “realimentat” cu post-it-uri, pentru a le înlocui pe cele luate de călători. De aici: http://www.mediafax.ro/cultura-media/metrou-tapetat-cu-poezie-260-000-de-post-it-uri-cu-versuri-au-invadat-metroul-bucurestean-foto-11440928


 139. 139
  andreea:

  aşa era…
  Tristeţii mele îi dăduseră dinţişori de lapte,
  ca un pahar, Bucureştiul se umpluse de noapte

  Cărtărescu. uf.


 140. 140
  Fouad al balerinii lu' Năcăjitu dintră Jieţă:

  Da, mo, domnule Raju, nici eu nu măi vreau să mă integrez tot aşa ca matale, că cân m-am integrat prima dată care m-am dus la Steluţă la mat, bă nea steluţă dă şi mie un rom, da nici nu m-a auzât şi după o jum’ de oră alo, domnu barman, un rom aicea, da, bă, ştiu, lasă că te văzui de când intraşi!


 141. 141
  Dnu Raj:

  Ceati ceva do parasutta alba, dna Nora. Sincer sa fiu, prefer parasutele mulatre, metise, castanii, nu blonde. Iar nu vam luat in serios, iar imi atrag dispretul dv., dar asta mie felu si asta nu insamna ca nu va respectu indeajuns. Ati vazut ces capabil sa fac cand ma iau prea in serios… Dnu 1Q, va rog respectuos sa puneti odata cantecelu acela aicea. Io nu ma pricep stima……. Dra Nasta, ca venii vorba, potaia aia a mai fugit dacasa ?//………. Imi cam semanatz, dnu Jeita. La chip…


 142. 142
  Nastasia:

  N-a mai fugit, Raj. Nu că n-ar fi vrut, da’ e bine păzit. Nu-ţi mai face griji pentru potaie, dacă mai fuge, promit că vei fi primul care află. Ori abia aştepţi, ha? Că ştii că aş suferi.


 143. 143

  Raj, mai termină cu dispreţurile şi exagerările astea.


 144. 144
  Dnu Raj:

  Dun timp mam tampit la cap, dna Nora ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *