Nu ne luăm jucăriile. Nu plecăm acasă

Nu mai reiau, probabil știți despre ce e vorba. Duminică s-a pus problema: contează justiția pentru cauza Roșia Montană? Ne interesează ce se-ntâmplă la DNA?
De aici a izbucnit un conflict între manifestanți și s-au conturat două curente: unii spun că DNA este oricum aservită politic (dacă e, atunci ar trebui trezită, nu?, așa cum încercăm să trezim – a se citi ”pune presiune pe” – și alte instituții care ar avea un cuvânt de spus), alții susțin că problema justiției ne privește direct și e de-a dreptul stupid să ne delimităm de ea. Știți cu toții unde mă situez eu. Roșia Montană înseamnă corupție. Mare, groasă, urâtă. Corupția trece prin curtea DNA, că ne place sau nu. Așa cum avizele trec pe la Ministerul Mediul, Culturii. Așa cum legile trec prin Parlament. Așa cum miniștrii au înaintat o lege cu dedicație.

Revenind. În tot conflictul ăsta, figura lui Claudiu Crăciun a ajuns să fie asimilată primului curent. Celui care susține că justiția e treaba ”palatelor”, că tot ce se-ntâmplă cu ea e luptă politică și că e mai bine să ne menținem curăței și departe de asta.
Cel de-al doilea curent nu are încă o figură cu care să se identifice, dar se manifestă pe forumuri și FB din ce în ce mai vocal.

În atmosfera plină de animozități și suspiciuni care s-a creat, precizările celor care se ocupă de pagina de FB UNIȚI SALVĂM sunt binevenite (este pagina cu cea mai mare vizibilitate, pagina unde se anunță traseele și cam toate acțiunile din București care au legătură cu campania). Le redau mai jos și cred că ar trebui preluate și date mai departe (Rogozanu am văzut că a făcut un update, dar cine stă să mai citească adăugirile aduse ulterior articolelor?) . Ca să nu uităm ce ne unește.

1. Din motive ce țin de comunicare și logistică, devierea marșului nu este fezabilă cu 24 de ore înaintea unui eveniment la care s-au anunțat peste 5000 de oameni pe Facebook. Mereu am fost mai mulți offline, lucru îmbucurător.

2 – DESPRE TRASEE: protestul e unul creativ – s-au ocupat, pe rând, piețe simbol pentru România (Revoluției, Universității, cele din fața Guvernului și Parlamentului). Apoi s-a trecut la metoda protestului prin marș pentru a duce mesajul direct către mai mulți oameni de bună credință. Mențiune importantă – pentru marșul din 6 octombrie unul dintre cele trei trasee votate de publicul #unitisalvam pleca din Crângași și ajungea în Piața Universității via Știrbei Vodă, TOCMAI pentru că acolo se află sediul DNA. Reamintim că alegerea traseului s-a făcut marți 1 octombrie printr-un experiment de democrație directă – https://www.facebook.com/…/permalink/309257695881083/. Din motive obiective am avut mici lacune în acest exercițiu: a trebuit să votăm rapid ca să putem tipări flyere în timp util, deci n-am comunicat cât de bine (și mult) ne-am fi dorit acest exercițiu. Plănuim să îl reluăm.

3 – DESPRE DEVIEREA MARȘULUI LA DNA. S-a reproșat că nu s-a vrut devierea marșului la DNA. Este adevărat, dar numai din motivele logistice expuse anterior, și nu din cele insinuate de Hotnews, care prin vocea lui Cristian Pantazi spune în titlu că ”Claudiu Crăciun a refuzat” această deviere și implicând deci faptul că mișcarea are un lider în Claudiu Crăciun. E momentul să ne amintim cum Eugen David a spus clar că „liderul e strada”, iar strada își asumă acest rol. Altfel spus, nimeni nu conduce, toți contribuie cu ce pot pentru o cauză comună, că doar #unitisalvam – chiar dacă „protestatarii” = grupuri și personalități eterogene. Pentru cei care au timp și vor să se implice mai mult decât prin prezența la mișcările de stradă, vrem să lansăm în online un spațiu democratic de discuții în afara Facebook-ului (unitisalvam.ro/forum) care, cuplat cu întâlniri offline săptămânale, să organizeze mai bine o masă critică de tineri implicați în viața cetății.

4 – DESPRE PAGINA DE FACEBOOK. Pentru că strada e liderul și pentru a lupta cu blocajul media prin primele săptămâni ale protestului o mână de voluntari a ales să acționeze. Printre altele (live streaming din Piață, organizare de marșuri prin cartiere), s-a născut ideea (necesitatea?) creării aceastei pagini de Facebook. Ea a luat ființă în primele zile de protest în urma unui atelier informal ținut direct în stradă (se stătea pe trotuar). Pagina are rolul de a veni în completarea campaniei #salvatirosiamontana și de a întreține/coagula mișcarea de protest (cu precădere pe cea din București). De ea se ocupă zilnic, voluntar, câțiva tineri specializați în comunicare și internet.

5 – DESPRE DOMNIA LEGII. Pagina se numește Uniți Salvăm și nu „Uniți Salvăm Roșia Montană” pentru că încă de-atunci am realizat că protestele noastre sunt prima luptă din lungul război pentru o Românie guvernată mai bine: cu accent pe domnia legii și transparență decizională, dar și pe respectarea culturii și a mediului. Am zis încă din prima săptămână că „dăm din PET pentru statul de drept”. Domnia legii e un aspect fundamental al campaniei „Salvați Roșia Montană”, victoriile campaniei de-a lungul timpului fiind obținute în instanță cu ajutorul sprijinului juridic oferit, iarăși, de voluntari. De asemenea, să nu uităm că protestul inițial din 1 septembrie a fost declanșat de legea absurdă dată de Guvern cu dedicație pentru #rosiamontana.

723 comentarii la “Nu ne luăm jucăriile. Nu plecăm acasă


 1. 1
  Dnu Raj:

  Of ! Daca otz raci la manifestatii, imi veti da dreptate si mie si mamei dv., dra Nora. Daca un tampit arunca o petarda in fatza dv. si va ia lumina ochilor, fereasca bunul Dumnezeu ? Daca patiti ca Vlad pe care jandarmii l-au udat cu furtunul, a facut pneumonie si in doua luni s-a curatat ? Cand veti avea un copil, va va fi teama sa nu patiti ceva…


 2. 2
  Dnu Raj:

  Fusta aia rosie, lunga, e precum salvarii la tigancile alea turcesti. Nevasta mea are o fusta care e mai lunga in stanga, mai scurta in dreapta, mai lunga in spate si mai scurta in fatza. Deci e deanpulea, nu-i dreapta. A intrebat-o pe maica cum ii shede. Maica i-a zis ca-i sede bine dar parca au tras cainii de dansa..


 3. 3
  Nora&1Q:

  N-aveți manere, na!


 4. 4
  Nora&1Q:

  Costel nu mai e, dom Raj mă ignoră, alexa plânge.. 🙁


 5. 5

  Raj, la proteste vin și mame cu copii. Sunt pașnice. Deocamdată.
  😆 Am și șalvari. Dar acum e prea frig de ei. Fusta aia e mai scurtă în față. Și de mine au tras câinii. 😆


 6. 6
  marcel zadda:

  bune zile, tuturor!

  nora, în ce privește rolul justiției în afacerea roșia montană, lucrurile stau cam la fel cum zice tolo în textul pe care-l găsiți aici:

  http://www.tolo.ro/2013/10/08/usl-plimba-patinoarele-ca-sa-protejeze-afacerile-din-sport-ale-pdl-asa-mor-cazurile-care-fac-bani-de-partid/

  zic “stau CAM la fel” și nu “la fel” pentru că acum AFACEREA se dezbate și în stradă. sistemul e (încă!) surprins de amploarea reacției străzii. sistemul este alarmat, dar nu e în derută! dimpotrivă: “clocește” la rece metodele de contracarare a reacției străzii. sistemul nu va ceda decît dacă intră _ cum se spune în șah _ în criză de timp.


 7. 7
  Nora&1Q:

  Să tră, dom. Z!


 8. 8
  Nora&1Q:

  Nu mă mai obișnuiesc cu nika. Nn renunț la tabieturile mele..


 9. 9
  Nora&1Q:

  Cine vrea să joace un tabinet cu mn? Pe dezbrăcatelea..


 10. 10
  marcel zadda:

  să trăiți, dom’ 1q!

  și eu tot cu bătrînețile mă lupt. mă rog, “mă lupt”, vorba vine…


 11. 11
  Nora&1Q:

  Io cu alexa luptai până să mă-mbătrânească..


 12. 12

  Bună, Marcel.
  Nici eu nu mă iluzionam că e în derută.


 13. 13
  marcel zadda:

  nora _

  nu numai că nu e în derută, ci, cum ziceam, își clocește în liniște apărarea pentru că afacerea roșia montană e una dintre cele protejate de umbrela tabu “bani pentru partid”. prin urmare, roșia montană are ROȘU pe justiție.

  și, crede-mă, “umbrela” asta e mai sigură decît scutul de la deveselu.


 14. 14

  Marcel, dacă e s-o luăm așa, putem pleca liniștiți acasă, nu? Dacă e ”roșu” peste tot…


 15. 15
  marcel zadda:

  nora _

  dacă și de data asta “strada” pleacă liniștită acasă, chiar că se duce dracului giudețu’.

  “strada” trebuie să rămînă în stradă! amplificarea protestelor e singura soluție de destructurare a sistemului.


 16. 16
  marcel zadda:

  protestul anti-rmgc este prima manifestare de asemenea anvergură care vizează sistemul în întregul lui; și, odată spartă umbrela “bani pentru partid”, se va alege praful de sistem!

  cred că nu e nevoie să explic ce înțeleg eu prin “sistem”.


 17. 17

  Nu e nevoie, nu. 🙂


 18. 18
  alexa:

  eu te-am îmbătrânit? 🙄 cum?


 19. 19

  I-ai gătit cu colesterol, cum! L-ai îmbuibat cu e-uri, aia i-ai făcut!
  Sex ioc… endorfine sub nivelul mării…


 20. 20
  Nora&1Q:

  😆 M-a abandonat așa..


 21. 21
  alexa:

  io? hm


 22. 22
  Nora&1Q:

  `ai, mă..


 23. 23

  Tu! Că de-aia te-ai dus la medicină. Ca să faci numai prăjeli, să-l ții numai în vapori de tix și domestos. Și ochelarii îi frecai cu tix. De ce crezi că i-au crescut așa dioptriile? Maniaco!


 24. 24

  Pe tine te protejai. Îți luai numai mere și biscuiți digestivi, dormeai cu masca, îți puneai mănuși chirurgicale. Iar el, săracu’, o epavă!


 25. 25
  Nora&1Q:

  🙁 Așa, Nora, învârte cuțitul în rană! Așa. Nu eram io deajuns de nefe..


 26. 26
  alexa:

  dacă te făceam așa nefericit, de ce n-ai plecat?


 27. 27
  alexa:

  a, da, de milă


 28. 28
  Nora&1Q:

  ..că nu exista breakfast sau prânz. Nu. Îți lua borcănașul cu mâncare pt bebei de până la 1 an și pe mine mă uita pe feisbuk, pe ceat, neterminat. Niciodată nu duce un lucru până la capăt.


 29. 29

  Ei, de ce! Nu mai avea forță! Îl legaseși de pat, avea toți mușchii atrofiați, îl dureau șalele în timp ce tu făceai dansuri din buric și te fâțâiai în niște colanți turcoaz lucioși, după clipuri cu Jane Fonda, șmanglite de pe net!
  Nu plătiseși nici telefonul, nu putea suna la 112, iar lumina a stat tăiată până te-ai decis tu să te fardezi când tot îți ziceau ștrumfii că ești urâtă. Ei erau cam prostănaci, dar bine intenționați. Voiau să facă o campanie de intervenție.


 30. 30
  Nora&1Q:

  Hiii! Nora, da` tu de unde știi atâtea alea?
  alexa, ia zi tu! te faci că vb urât cu Nora să înlături orice dubiu cum că ești mână-n mână cu ea?

  A? Zi, harpie ce ești..


 31. 31

  Știu de la EA, 1Q. În ce hal erai când te-a găsit…


 32. 32
  marcel zadda:

  doamne, ciudați mai sînt(eți voi,) oamenii mari!


 33. 33
  Nora&1Q:

  Aha, deci așa stă treaba cu Nora. M-am bunghit io..


 34. 34

 35. 35
  Dnu Raj:

  Cum nu va bag in sama DOMNU 1Q ? Ca am teles ca tre sa ma adresez cu domnu, ca nu ne tragem de sireturi, de bracinari, de testicole, de tivu mantalei Daca-i iarna), de camesa (daca-i vara), de slipuri (daca suntem la strand), de pla (daca suntem la nudisti la capatu Mamaii, respectiv la sauna). Pei pana acuma nu m-am adresatara tot cu domnu ? Dra alexa de ce nu vb cu mine ? Ce rau v-am cauzat ?


 36. 36
  Nora&1Q:

  Ba vorbește, dom Raj. A spus răspicat ca să auz și io, să mă ofti..


 37. 37
  Dnu Raj:

  La urma urmei imi place rosie a drei Nora. Ce, o port io ? Imi aminteste de rochia babei Stana, da` nu era rosie, ci cenusie. Cateodata departa nitel picirele si se pisha deanpicioarelea. A murit sarmana pin 72 inecata intr-o fantana. Odata chiar m-a deranjat din cauza ca, pishandu-se ea din picioare, io stand alaturea, mi-a stropit botinele de lac cu pipi amestecat cu colbul ulitei. Eram in clasa I si aveam botine de lac. Noaptea ma culcam incaltat cu botinele sa nu mi le fure fratele al mijlociu.


 38. 38
  Dnu Raj:

  Unde vorbeste cu mine DOMNU1Q ? Ca a zis la Balsoi: auzi, nu vb. cu tine !


 39. 39
  Dnu Raj:

  D-le Zadda, am onoarea !


 40. 40
  Nora&1Q:

  La mine s-a refe, dom Raj, că io sunt ăla cu auzu` fin..


 41. 41
  marcel zadda:

  dnu raj, așijderea!


 42. 42
  Nora&1Q:

  treaba cu băgă.. iar sună mijto. Oricum cân` se ridică.. soarele, sau ce e, ca o undă străbate crăpătura.. Pff! Ce pușca mea mă fâțâi pe scaun..

  Străpunge, nu străbate. Tot la bătaia din străbuni te gândești..


 43. 43
  Dnu Raj:

  Terminati cu figurile de stil, dnu 1Q. Spuneti-o pe sleau: cand se ridica pula, intra drept in… Na, ca mam tampit… Intra drept in palma cand se ridica…


 44. 44
  Dnu Raj:

  Pate va taie pisarea, d`aia va fatzaiti pe scaun, dnu 1Q. Scuzati expresia…


 45. 45
  Dnu Raj:

  D-le Zadda, din ce provincie istorica a patriei mele sunteti ?


 46. 46

  Am primit pe mail o cerere de prietenie din Swaziland.
  Am primit prin poştă o carte poştală din tenerife.
  Se mai fac şi astăzi cărţi poştale. N-aş mai fi crezut!

  Să mă duc în Swaziland, să nu mă duc!?


 47. 47
  val_one:

  eu zic să te duci, cică e un tren mişto pe acolo. 😉


 48. 48

  Alexandra, eşti foarte previzibilă. De ce ţi-ai pus poze aşa … subit?


 49. 49
  alexa:

  ce-i previzibil, dragule, la mine?


 50. 50
  Seva Tudose:

  #46

  ai la el Swaziland 😆 cum este el anti-tigani,anti-evrei…nu face el purici multi !

  pai minele de aur sunt luate de evrei,numai spun diamantele si femeile indigene nu se uita la un sfrijit de 53 de ani…si alb pe deasupra ?!

  barbatii lor bat recordul vibratoarelor 😆

  http://www.bing.com/videos/search?q=Swaziland+youtube&FORM=VIRE1#view=detail&mid=315223AC1569EF7DBD07315223AC1569EF7DBD07


 51. 51

  Cum adică ce-i previzibil la tine Alexandra?! Eşti previzibilă tu însăţi!


 52. 52
  alexa:

  de-ta-li-a-ză!


 53. 53
  alexa:

  știi că mie trebuie să-mi desenezi


 54. 54
  alexa:

  Georgiana II

  Băgă de seamă răsăritul soarelui când o undă aburindă de lumină străbătu crăpătura perdelei. Încă nu era în stare să se trezească. Zăcea într-o toropeală plăcută, mulțumită de lenea care-o copleșea. Avea trupul cald și greu, cufundat în salteaua care se mulase pe rotunjimile ei pentru a cuprinde-o cu totul. Nu s-ar fi ridicat din pat pentru nimic în lume. Încă se mai simțea urma nopții febrile pe care o petrecuse cu picioarele strânse spasmodic la piept și mâinile încleștate în cearșaf, într-o așteptare chinuitoare care părea să nu se mai sfârșească. Își simțea carnea măcinată de oboseală și sictir, ca și cum cineva și-ar fi plimbat mâini grele și noduroase de-a lungul ei. Nuanța vânătă pe care o căpătase chipul ei nu o deranja. Ba chiar i se părea că-i dă un aer indiferent, matur, care avertizează asupra caracterului ei serios.
  Bunică-sa o lăsase în pace ieri. Mutra letargică pe care o avea îi tăiase cheful unei noi polemici cu Georgiana. Se mulțumi doar s-o trimită în cameră, ”că puțin somn o să-ți facă bine, mamă!”. Era o femeie înțeleaptă tanti Florica.

  o parte


 55. 55
  alexa:

  nu eu am pus pozele


 56. 56

  Alexandra, te-am studiat, te-am încadrat la categorii, gata, nu mai prea ai necunoscute pentru mine. Caz în care în afara unor remarci aşa … de conversaţie, nu mai prea vreau să-ţi “desenez” nimic.


 57. 57
  alexa:

  ce categorii? 😀


 58. 58
  alexa:

  1Q, unde ești?


 59. 59
  alexa:

  Cosa, chiar sunt curioasă. vreau să știu cum mă vezi.


 60. 60

  Ha, te arde, aşa-i?!


 61. 61

  Avu un prieten ideea de a merge la tvr. Cam tardiv, din păcate.
  O prietenă zicea că se mai discuta pe FB despre asta aşa că speram să mai găsim oameni acolo cărora să le fi venit aceeaşi idee.
  Nu găsirăm. Eram doar noi, doi tăuni la intrarea de pe Ermil Pangratti. Intrarăm în vorbă cu un domn în vârstă (eu voiam să mă asigur că pe acolo ies invitaţii). Surpriză, fusese în public la emisiune şi era fost director la Ipromin sau aşa ceva. Nici el nu credea în porcăria RMGC. Era dezamăgit că nu apucase să pună nicio întrebare şi de toată pălăvrăgeala şi nu pricepea nici ce caută chestiunea asta în parlament.
  Deci, nu făcurăm nimic. Singurul “eveniment” notabil fu când ieşi Dragoş Tănase blindat într-o maşină mare şi neagră şi-i strigai -- nu foarte original, recunosc, dar asta-mi veni în cap -- “Hoţule!”. Cât de tare putui.
  Pe urmă apăru şi Goţiu. Părea obosit, ne zâmbi şi-i făcurăm cu mâna. Aveam pancartă, era clar de ce parte suntem.
  Of, dacă ne venea ideea mai devreme, adunam mai mulţi oameni. Eu stau aproape de televiziune şi ajunserăm cam la 7-8 minute după ce se termină.


 62. 62

  N-aveam roşii în casă să i le arunc pe faţa aia de nemernic! Mă rog, pe parbriz.


 63. 63
  Dnu Raj:

  S-au scumpit rosiile, dra Nora. Cacatul nu s-a scumpit inca. V-am dat o idee original si astept multumirile de rigoare. Nu trebuie sa umblati dv. cu materialul susaminit, o va face Costi pentru dv. daca ii cereti, ca sa va intre in gratii. Apropos, de ce nu mai scrie ?


 64. 64
  Dnu Raj:

  Si ina ceva: cum sa aveti rosii si frigideru plin, cand dv. umblati la manfestatii ? Si mama dv. ar fi zis ca mine. Lasand gluma laoparte, admir ceea ce faceti, dar io n-as putea…


 65. 65
  alexa:

  nu chiar, Cosa. tu nu mă placi pe mine, eu nu te plac pe tine, so we are fine.


 66. 66

 67. 67
  andreea:

  poate se sinucide Cosa, că nu-l place Alexa…


 68. 68
  Edle:

  Hai, ma, chiar nu va placeti? Nu va cred! 🙂


 69. 69
  alexa:

  așa se pare


 70. 70
  Nora&1Q:

  PISTOLLAND este o rețea de socializare de pe planeta Pământ și se întinde undeva, departe, mult peste lumea reală. Singura modalitate de a ajunge acolo este să intri prin borta unui text. Este acelaşi tărâm fantastic pe care alexa l-a vizitat în copilărie şi a crezut că este “Wonderland.” alexa, acum în vârstă de 21 ani (în curând va face 22!), rămâne în culcușul pistolarilor mult timp şi, deşi se preface că nu mai ţine minte nimic din recentele ei derapaje în PISTOLLAND, se burzuluiește ca o răsfățată la utilizatorii tărâmului.
  -- „Timpul a trecut”, spune 1Q, Roşia stăpânește acum întregul ţinut. Toţi sunt la cheremul ei iar oamenii din PISTOLLAND au nevoie de alexa, așa cum e ea.” PISTOLLAND a trăit vremuri grele de când evenimentele cu Roşia s-au urcat pe tronul dezbaterilor. Mulți și-au găsit pieirea devenind simple stafii cititoare, sărind în hăul ignoranței, fiind depășiți de subiect. Alții au sărit degeaba, doar împinși de instincte și egouri negâdilate. Dar este un tărâm cu adevărat minunat, ceea ce ar putea explica de ce fetiţa care odinioară l-a confundat cu Ţara Minunilor a fost păstrată acum să îl ajute să îşi mențină gloria. Dar, după cum ar spune majoritatea, “PISTOLLAND a fost întotdeauna PISTOLLAND, încă de la Începuturi, indiferent cine/ce era pe trendul discuțiilor. Şi va rămâne PISTOLLAND până la Sfârşit.”

  Alexa (Georgiana) este o tânără de 21 ani (în curând va face 22!), care îşi scrotează viitorul pe net. Suflet independent de seroquel, ea se simte prinsă ca într-o capcană între principiile și imixtiunile doamnelor din aristocraţia victoriană a blogului. alexa nu ştie cum să găsească un echilibru între visurile proprii şi aşteptările celor din jur. Recentele avertizări asupra caracterului ei au devenit alarmante și nocive. Aerul superficial de indiferență și maturitate nu o caracterizează și încearcă să se apere folosind deseori un limbaj agresiv. După despărțirea de iubitul său de acum 2 ani, în care a și fost consumată hulpav doar în 4 luni, ruptă în doo părți aparent distincte (alexa&Daria) ea îl regăsește în personaje virtuale, hălăduind letargic, morbid, însoțită de fiecare dată de bunica bunica ei păzitoare, tanti Flory.
  Georgiana este personajul principal al foiletonului ”Georgiana I, II șii III” by alexa, aceasta dând numele textului. Ea crede sincer ca are o bunică păzitoare care îi mai rărește din reproșuri și sfaturi, ceea ce lasă de înțeles că n-are părinții apropiați sufletește. Exploziile hormonale nocturne o traumatizează fizic, simțind efecte crunte, spasmodice, diminuate de elementele bizare fotosensibile, matinale. Nuanțele coloristice ale pielii se simt energic fără ajutorul oglinzii prin însăși natura stării psihologice. Toate aceste descrieri vin puternic în contrast cu amorțeala fiziologică a bătrânei, care, fie din lehamie și neputință, fie din milă, o trimite în camera ei la somnic, lăsând-o pradă singurătății reflexive. Ambele femei intră într-un antagonism perfect, căutând în camere separate adevăratul sens al existenței; una scormonind în trecut iar cealaltă bâjbâind prin crevasele luminate ale viitorului.

  Însă, ce nu ştie ea, este că întreaga poveste etalată nu face parte chiar din viața ei. Când 1Q – un tip arogant şi plictisitor – îi cere prietenia virtuală, alexa vede cel puțin 2 ștrumfi îmbrăcați elegant, care o urmăresc, uitându-se pe fereastra ei. Ea fuge de ei și cade în capcana blogărelii ajungând în PISTOLLAND, locul pe care l-a vizitat pentru prima dată în copilărie (şi l-a numit Wonderland, am mai zis)—deşi se face că nu mai ţine minte nimic despre cuvintele urâte, nici despre locul în sine, nici despre utilizatorii săi. alexa se împrietenește totuşi cu câteva personaje pentru a porni în căutarea adevăratului ei destin. La început, alexa este stângace, nu se simte deloc bine în pielea ei, dar, experienţa ei în PISTOLLAND este un mod de a restabili legătura cu sine însăşi, de a descoperi că are forţa să fie mai sigură pe sine şi să afle ce îşi doreşte.


 71. 71
  Nora&1Q:

  Sărna! Iaca..


 72. 72

  Pfiu, ce mai sinopsis! 😆
  Neața!


 73. 73
  Nora&1Q:

  Sărna, Nora! mă flambai nițel..


 74. 74

  Raj, nu e niciun eroism. Stai liniștit, nu sunt vreo curajoasă. Ba din contră…
  Curajoși au fost ăia din Parcul Gezi. Care au stat cu gaze lacrimogene în nas săptămâni în șir. Cu oase rupte și cu morți.
  Nu noi.


 75. 75
  Nora&1Q:

  Ce e, ce nu e, e că tu și cei ca tine arătați potențial care tulbură liniștea aleșilor.
  Deocamdată aratați. Cum ar fi să arătați și latura violentă? Să pietrificați roșia ..brrrrrr! Îi cam scutură.


 76. 76

  Au apărut variantele de traseu pentru duminică. Mă bucură că în oricare dintre cele 3 e inclus Guvernul.


 77. 77
  Nora&1Q:

  Și de ce treceți de el ca ploaia? Prin el nu se poate trece ca buldozerul?


 78. 78

  Ba ca buldozerul ar trebui.


 79. 79
  Nora&1Q:

  Bine, exagerez.
  Prin brânză nu e nevoie să treci cu utilaje grele..


 80. 80

 81. 81
  alexa:

  de ce nu vrei tu să te oprești?


 82. 82
  Nora&1Q:

  Mda.. Ce să mai zici? în primul rând atitudine trebuie să ia locuitorii, da? Pt că-s pământurile lor, e apa lor..
  Nu știu, mie mi-e greu să vin la bătaie pt unii care ar sta și-ar privi cu mâinile-n buzunare ca în clipul cu pompierii la inundații..


 83. 83
  Nora&1Q:

  ..urlă alexa din vale spre bolovanul ce se prăvălea iureș spre ea, răscolind pământul.


 84. 84
  Nora&1Q:

  Ia să văd pe unul că le dă foc la sonde și-l arestează..


 85. 85
  Nora&1Q:

  Pt eliberarea lui aș ieși..


 86. 86

  1Q, eu cred că majoritatea celor de la sate nu știu cu ce se mănâncă tehnologia asta și cât le va afecta viața. Nu peste tot există un preot precum cel din Bârlad care informează și mobilizează oamenii.


 87. 87

 88. 88
  alexa:

  pt unul pe care nu-l interesează persoana mea vb cam mult despre mine


 89. 89

  Alexa, ia intră tu puțin în modul de hibernare.


 90. 90
  Nora&1Q:

  Apoi cu ce sunt eu de vină că le ia alții pământul, le dărâmă casele prin cutremure (explozii controlate) și le otrăvește apa? Cât de înapoiat mintal tre` să fii să nu realizezi asta? Am văzut cum sunt. Alții să sară pt ei. Iar ei să stea și să frece tejgheaua..


 91. 91
  Nora&1Q:

  Presiune mare pe Codruța..


 92. 92
  Nora&1Q:

  Ți-am zis că ești un subiect bun de (e)laborator..


 93. 93

  1Q, așa o fi. Or fi toți retardați. Dar ce te faci când aceeași apă îți curge și ție la bloc, la robinet?


 94. 94

  Ah, te gândești că apa ta trece pe la stațiile de epurare. Keep dreaming!


 95. 95
  Nora&1Q:

  Am oprit-o. N-o mai beau. Nu le-o mai plătesc..


 96. 96
  Nora&1Q:

  Dar, dacă aveam fântână în curte și în imediata apropiere își săpa vecinul un veceu, mă urcam pe casă și săream pe el..


 97. 97

  Și nici baie nu faci? Bogatule, te speli în Evian! 😆 😆


 98. 98
  Nora&1Q:

  Nu ajung la puțurile pt apa potabilă și nici în amonte de București de unde luați apa n-or să foreze, stai lini..


 99. 99
  Nora&1Q:

  Mă spăl, acum, într-un lighean. E mult mai bun ca Evian.. 😉


 100. 100
  Nora&1Q:

  Oricum, apa e poluată intens. Alimentele nu mai sunt ce-au fost, oamenii sunt din plastic..
  Iar dacă va arde apa la robinet, îmi fac un alt tip de centrală..


 101. 101
  Nora&1Q:

  Se anunță o iarnă grea. Ar fi o pomană, că apometrele n-ar sesiza picurarea flăcării..

  Iote, ceva..ceva.. Izvorul Minunilor.


 102. 102

 103. 103
  Nastasia:

  “Nu ajung la puțurile pt apa potabilă și nici în amonte de București de unde luați apa n-or să foreze, stai lini..”

  Ce mi-ar fi plăcut ca măcar aici să nu dau de chestii din astea! Din nou, “dă, doamne, la Ploieşti!” Şi când oamenii ăia nu vor mai avea nimic, când li se vor otrăvi fântânile şi pământul, când li se vor îmbolnăvi copiii şi poate vor cere disperaţi ajutor, contribuabilul cinstit îi va face milogi şi pomanagii, revoltat că din bănişorii lui…Chiar mi-e silă. Putem să pustiim liniştiţi ţara, că e populată cu ignoranţi. Va veni şi rândul atotştiutorilor, că nu-s sub clopot de sticlă şi nici în turn de fildeş.


 104. 104

  Nastasia, nici eu nu pricep asta.
  Și dacă o iau pe filiera gândirii de dreapta, traseul e ăsta: or fi ăia ignoranți și nepăsători, dar când se vor îmbolnăvi, când vor rămâne și fără roșiile alea pe care le cultivă pe ogorul din spatele casei, tot de la bugetul de stat, deci, tot din banii noștri se va astupa (petici, mă rog) gaura.
  Mai mult, moral vorbind (știu, știu, zic asta și în cazul discriminării romilor), noi, ăștia cică educați și contribuabili, avem obligația de a reacționa înaintea ălora și de a-i proteja chiar și împotriva propriei ignoranțe.


 105. 105
  Nastasia:

  Da, m-aş întreba cine-s de fapt ignoranţii, cei care nu văd mai departe de propriul buric. Că amărâţii au mai degrabă un soi de fatalism bine cultivat şi întreţinut în secole multe.


 106. 106
  Nora&1Q:

  Bulșit! `adeți, d-na Nasta, atunceașa, la dărâmat sonde peste drum și văi! Ia, veniți? sau doar vă umpleți de silă că e mai la-ndemână? Noroc cu netu` că știm pe unde-și plantează ăia sondele. Că, vai, bieții săteni sunt neajutorați văzându-le înfipte dintr-o dată direct pe holda lor iar deștepții îi arată cu deștu`..

  Unul nu sare să-și apere propria curte! Unul! nu 10, nu 20!
  Uof! dde ce n-ar sări Angola peste România s-o apere de forța corporațiilor..


 107. 107
  Nora&1Q:

  Să sară vecinii pt curtea mea? mda..


 108. 108
  Nora&1Q:

  Și io să mă uit pe fereastră.. sau la tv!


 109. 109
  Nora&1Q:

  Am spus și dacă n-am spus, repet! Mi-ar plăcea să ies în stradă să-l apăr/ajut pe amărâtul care și-a apărat curtea.. Propria curte!


 110. 110

  1Q, văd că încă nu-ți dai seama: sunt în curtea ta.


 111. 111
  Nora&1Q:

  Și n-am nicio obligație față de nimeni. D`abia am grijă de mine..


 112. 112
  Nora&1Q:

  Nu, nu ești. Poate în satul meu. Și aș avea noroc dacă mi-ai fi vecină. Că, în cazul în care urlu după ajutor și mă lupt cu un cotropitor, sunt convins că-mi vei sari în ajutor..


 113. 113
  Nora&1Q:

  Am o delimitare intimă. Nu prea accept străini în curtea mea. Și dacă da, să se integreze după legile mele și să fie ascultători, că altfel, dracii îi găsește..


 114. 114

  Nu de mine ziceam că sunt în curtea ta. 😆 Deși sunt.
  Ci de ”the bad guys”.
  Curtea ta nu se termină la preșul de la intrare. Nu ești un sistem rupt, autonom, independent de restul.


 115. 115
  Nora&1Q:

  Dacă transcedem la o scară mai mare, Europa ar trebui să sară pt România, să nu fie ignorantă. Dar, dacă tot ne-a abandonat și a transmis prin poziția asta că nu se bagă în probleme locale, atunci, locale să fie..


 116. 116
  Nora&1Q:

  Ba da. S-a cam rupt unitatea. E fiecare pt el până ce se schimbă fluxul de apărare. Cel mare să aibă grijă de cel mic..


 117. 117
  Nora&1Q:

  Păi, cam aceeași chestie am zis, Nora. Tu nu ești în curtea mea, nici pe cotropitori nu-i văd. Iote, am câmpia liberă în față. Mă uit pe fereastră în zare..


 118. 118
  Nora&1Q:

  Sunt doar furat în sistem unic, numit stat.


 119. 119

  Ah, reproșezi Europei că nu sare, dar nici tu nu sari pentru ăla de la 50 de km de tine? Nu e nițel schizoidă abordarea asta?
  Nu că ai avea dreptate. Au fost semnale de solidaritate. La Montreal, de exemplu, am văzut protestând canadieni alături de români. Am văzut ecologiști germani și britanici luați pe sus de ”minerii” din RM.


 120. 120
  Nora&1Q:

  Nu, nu sar. Adopt aceeași poziție. O fi și schizoidă, nu spun că nu..
  Minerii din RM sunt berbecii corporației. NU te lupți cu ei. Te duci la cioban și-i iei câinii și oile. Să-i lași lui berbecii, pt o eventuală colaborare..


 121. 121

  Mentalitatea asta trebuie schimbată. Când se trage linia, și noi, și americanii, și peruanii ăia de la Yanacocha vom suferi de fix aceleași nenorociri. Unii mai puțin, alții mai mult, dar toți ne vom confrunta.
  Nu va mai fi nicio diferință între Ionel de la Bârlad, Juan din Anzi și John din Oklahoma. Toți vor avea nevestele bolnave de cancer. Că e benzen, că sunt metale grele…


 122. 122
  Nora&1Q:

  De murit tot vom muri de ceva. Da` parcă n-aș vrea să mor pt un indolent pasiv ce așteaptă ajutorul meu ca să trăiască el tot cum era înainte.
  Unul să văd că luptă pt el, pt familia lui! Am zis: Unul! ca vecin, voi sări să-l ajut, asta dacă nu m-a supărat între timp și a continuat să lustruiască tejgheaua cârciumii, oftând..


 123. 123
  Nora&1Q:

  Nu-mi place globalizarea asta, cu mentalitatea. De unde știi că asta e cea salvatoare?


 124. 124
  Nora&1Q:

  Hai, mai `nervați-mă..


 125. 125
  Nora&1Q:

  Să-mi pice pe alexa..


 126. 126
  Nastasia:

  Ai putea, pentru început, să-l înveţi să lupte. Şi să-l convingi că poate şi că trebuie. După aia, poţi să mergi sau nu cu parul alături de el.


 127. 127
  Nora&1Q:

  Lupta pt supraviețuire este instinctivă. Nu se învață.
  Poate tehnici de luptă, mai elaborate, dar astea sunt pt autoapărare de fițe, sport și armată..


 128. 128

  Nu ți-o plăcea ție, dar și dușmanul e global.
  Despre dezastrul gaze de șist, n-aș fi știut dacă n-ar fi fost și alții nenorociți mai înainte.


 129. 129
  Nora&1Q:

  Nu știu, dar observ o tendință de selecție umană indusă. Se duce o campanie de exterminare la fel ca cel nazist, dar mult mai eficientă. Pt că lucrează cu timpi mari.
  Cosa e mult mai explicit..


 130. 130
  Nora&1Q:

  Așa, bine zis: dujmanu-i global. Atunci, să ne apărăm local, pornind de la familie, sat, zonă, țară.. samd.
  Iote, bă, adică să-mi las familia de izbeliște ca să mă duc să apăr un țăran care scuipă semințe rânjind la mine când îmi iau pulane-n freză..


 131. 131

  1Q, parcă vorbesc singură. Te aperi pe tine! Apa ta, roșiile pe care le mănânci, laptele pe care-l torni în clătite!
  Ce dracu, parcă le-ai face pe toate la tine în baie și nu te-ar afecta nimic!


 132. 132
  Nora&1Q:

  Aoleu! Chiar vb singură. Nu mă apăr pe mine. Asta ar însemna că la nivel global ar trebui să sară și francezul și englezul și germanul.

  Ori e uniune ori nu mai e.. Gata, poluarea se termină la granițele României.


 133. 133

  Uite-i! Ăștia au venit până la București. Habar n-am unde e comuna aia, dar mi se rupea inima uitându-mă la ei. Nu erau nici de-ai lui Voiculescu, nu erau nici tineri revoltați. Erau de acolo, erau ăia cu ogoarele.


 134. 134
  Nora&1Q:

  Și oricum aș răsturna situația, da, pe mine mă apăr în primul rând. Apoi, în funcție de disponibilitate, potențial și empatie, sar și pt cei din jur..


 135. 135

  Da, bravo. Să se unească alții înainte, după aia mă unesc și eu! Ce, eu sunt prost?! Ei, drăcie…


 136. 136
  Nora&1Q:

  Ce-mi arăți acum? Că prin asta își arată revolta? Asta nu e revoltă, ci o manifestație pașnică.. 🙂


 137. 137
  Nastasia:

  Campaniile de exterminare în vederea selecţiei umane induse reuşesc în parte şi datorită indiferenţei şi tăcerii complice a celor care se simt neexterminabili.


 138. 138
  Nora&1Q:

  Nu e nicio uniune nicăieri! Nu există așa ceva, e o utopie..
  Sunt doar interese comune.


 139. 139
  Nora&1Q:

  Io mă simt exterminabil, furat și umilit, asta dacă ajută la ceva. Presat și obligat pentru ceva, atât de neexterminabili cât și de cei neintegrați..


 140. 140

  Am vrut să-ți arăt că nu toți așteaptă să fie salvați de alții.


 141. 141
  Nora&1Q:

  Armata română duce lupte grele în Afganistan.. Pt globalizare. Și pt probleme interne, lupta se duce cu roșii..


 142. 142
  Nastasia:

  139,
  Ne mai rămân acatistele, aşadar. Şi la cap să-mi pui/Fluieraş de os..


 143. 143
  Nora&1Q:

  Da, așa e, nu toți, deși, ar trebui ca toți să fie prezenți. Toți. Apoi să mă cheme și pe mine. Așa mă-ntâlnesc și cu alexa..


 144. 144

  Ești ceva de pomină.
  Oricât ți-aș spune că deja te afectează, o ții langa. ”Să vină ei mai întâi, să fie toți blonzi, să aibă șosete verzi și pe urmă vin și eu.”


 145. 145
  Nastasia:

  Bine, să ne întoarcem la Alexa. Călduţ, comod, ieftin.


 146. 146
  Nora&1Q:

  Nu. Nicio acatistă. Undeva, cândva, cineva tot va lupta.
  N-au atins încă nervul. N-au dat în bombă, cum se zice în minesweeper..


 147. 147
  Nora&1Q:

  Mă speriați, d-na Nasta! Nu cumva de aici conducem destine..


 148. 148
  Nora&1Q:

  La care toți te refe, Nora? Că io mă refer strict la localnicii afectați direct..


 149. 149

  Ești și tu afectat direct, omule! Nu trebuie să ai sonda în curte ca să fii! Asta încerc să-ți spun. În zadar, pare-se!


 150. 150
  Nora&1Q:

  Ba nu sunt deloc afectat! Poate doar de incapacitatea de a vă explica mai pe-ndelete..


 151. 151
  Nora&1Q:

  Sunt la fel de afectat ca francezul..


 152. 152
  Nora&1Q:

  Ce mi-s 5 m, 50 km sau 500 km?


 153. 153
  Nastasia:

  Dacă tot nu conducem destine, ne tot mutăm, etaj cu etaj. Şi Alexa e numai bună de Schmurtz.


 154. 154
  val_one:

  foamea de enrgie a omenirii este o realitate. este chiar o necesitate primară. aşa că, oriunde se află astfel de resurse, vor fi exploatate mai devreme sau mai tîrziu în pofida oricărei opoziţii, pentru că nu există alternativă încă.


 155. 155
  Nora&1Q:

  Dacă se neglijează la nivel planetar aceste bombe ecologice, de ce m-ar afecta pe mine? Localnicul dă din umeri neputincios, la fel ca mine care nu-s localnic și n-am apa din fântână otrăvită. A, la inundațiile acelea unde pompierii s-au luptat să le facă șanțuri localnicilor a fost ok?
  Înțeleg f bine ce zici. Că io lipsesc din mulțimea care protestează. Că cei care absentează au chivotul eco pt a pune capăt distrugerilor.
  Nu. Pot manifesta 25 de milioane. Pașnic, niciodată nu se va rezolva nimic. Apa trece, bolovanii rămân..


 156. 156
  Nastasia:

  Foamea e o necesitate primară. Îmbuibatul dincolo de limite şi cu orice preţ nu mai e.


 157. 157

  Nu am timp de tratate acum, dar pe scurt:
  1. exploatările gazelor de șist consumă cantități colosale de apă. Deja se vorbește de o criză a apei dulci. Nu e o resursă inepuizabilă.
  2. România are deja zone cu risc de deșertificare mare.
  3. poluarea pânzei freatice și a solului. Asta nu înseamnă că doar fântânile bețivilor vor fi contaminate, ci și roșiile, brânza, mierea sau orice alt produs pe care-l consumi.
  4. scoaterea unor mari suprafețe din circuitul agricol înseamnă mai mulți șomeri.
  5. exploatări nu vor fi doar în Vaslui sau sudul Dobrogei, cum probabil îți imaginezi tu. Ci în peste 20 de județe.

  Acum spune-mi tu cum nu te va afecta asta pe tine.

  Uite, ar fi mai onest să spui că te doare în cur, că ți-e lene, că preferi să joci șah, să faci sarmale, să orice. Dar nu mai spune că nu te afectează și că să iasă mai întâi amărășteanul abrutizat deja.


 158. 158
  val_one:

  uite cam în cîte locuri se extrag gaze prin fracking în USA:


 159. 159

  Val_one, mai întâi să începem să mai și economisim. Să ne responsabilizăm. Să stimulăm cu adevărat cercetările în soluții alternative, nu să le băgăm pumnul în gură. Și pe urmă să venim cu ”nu avem alternativă”.
  Nici măcar n-am adus în discuție ce câștigă statul român.
  Vorba aia: și futuți în cur, și cu banii luați.


 160. 160
  val_one:

  şi worldwide:


 161. 161

  Pe scurt, dacă nu e cumva careva pe aici în vreun ”grup”, în vreo elită :P, dacă nu aveți un buncăr pregătit pe undeva, cu resurse pentru voi și copiii voști pentru următorul secol, nu aveți cum spune ”Pe mine nu mă afectează”. Fie că stați în Vaslui, Cluj, Dolj. E totuna.


 162. 162

  Val: ? Da, știu, se exploatează mult. Și?


 163. 163
  Nora&1Q:

  Bun. Tu ai vrut..
  1. Am citit câte ceva de tehnologia de extracție. Problema ori e a localnicilor, ori a întregii națiuni care tradusă european e a întregii Europe, da?

  2. Nu e problema doar a României, că deșertificarea nu are granițe.
  3. Idem 3. La cap. poluare dispar granițele.
  4. Șomerii sunt o categorie de asistați social. Țăranul care-și ară ogorul nu devine șomer decât dacă a fost angajat. Nu devin șomeri ci mai grav, nu vor avea sursa de subzistență. NU e problema mea. Să se descurce. Să le sară la beregată, doar e disperare cruntă. Foame.
  5. Vor atinge cu siguranță bombița ascunsă dacă insistă să joace mai mult..
  6. nu mai e?

  A, atât.


 164. 164

  Pisi, tu ziceai că pe tine nu te afectează.
  Deșertificarea și consumarea resursei de apă te vor afecta. Că vei da mulți bani ca să ai cu ce încropi o ciorbă. Pricepi? Și vei da bani mai mulți și pe roșii din moment ce va costa o groază să le producă. Pricepi? Și vei da bani mai mulți și pe alea importate din Turcia.
  În rest mentalitatea: ”nu fac nimic, oricum murim cu toții. Ah, dacă muream singur, alta era chestiunea, atunci făceam!”.
  Da, nu va mai avea sursa de subzistență. Va fi și mai bolnav, mai sărac, mai infractor. Și poate îți va da ție cu toporul în cap pe stradă. Desigur, vei fi neafectat și atunci.


 165. 165
  Nora&1Q:

  Pisi!? 🙁

  Binee, dacă tu zici, voi emigra. Ca să nu risc toate neplăcerile acestea..


 166. 166

  Îmi cer scuze pentru ”pisi”. N-o meritai, dar mă enervași. Rău.


 167. 167
  val_one:

  adică nu prea avem ce face, Nora. în USA au existat şi facţiuni ecoteroriste (nu sînt poveşti) şi secătuirea mediului a mers înainte.


 168. 168
  Nora&1Q:

  Mă bucur că te-am enervat! na.. 👿


 169. 169
  val_one:

  Nora, hai că nu putem trece la atacuri ad hominem doar pentru nişte convingeri care nu fac nimănui rău. 🙂


 170. 170
  Nora&1Q:

  La 1907 n-a ieșit toată lumea.
  Io m-am uitat la tv, alexa croșeta un ciorăpel..


 171. 171
  alexa:

  nu se poate abține să nu spună ceva de mine! dar în capul meu se sparg toate!


 172. 172
  Nora&1Q:

  Mă gândeam io, așa, ca nevinovatu` neparticipant la proteste, țăranii ăia de ce au ieșit cu coasele și n-au dat cu ciubotele de ulițe să iasă toată lumea? ridicau colbul?


 173. 173
  Nora&1Q:

  Ha! Bine c-ai apărut. Ia poziția oalei sparte pe cap..


 174. 174
  alexa:

  n-am chef de tine


 175. 175
  Nastasia:

  Căpşor din şisturi cristaline! Cum se sparg toate în el!


 176. 176
  Nora&1Q:

  Nora, scuze că te-am enervat! Sincer.
  Ai dreptate tu dar și io am. Ba io am mai mult dacă stau să mă gândesc..


 177. 177
  Nora&1Q:

  Mai ia una, poate-ți vine chefu`..


 178. 178
  Nora&1Q:

  Și dvs, d-na Nasta! Scuze că v-am iritat. Nu mai are sens să vă conving că am dreptate..


 179. 179
  Nora&1Q:

  Incredibil cât am plutit pe net, alături de voi, în derivă..


 180. 180
  Nora&1Q:

  Gata, văz pământ. Pămââââââââââââââââââânt…


 181. 181

  Nu mai sunt enervată. Nu din cauza ta.
  Veni Alexa și-mi amintii că ea mă enervează mult mai mult. 👿
  E ca aia cu capul care încetează să te doară când te doare măseaua. Sau cum era.


 182. 182
  Nora&1Q:

  O durere mare trece când dai de alta, și mai mare.. 😆


 183. 183
  alexa:

  m-aș simți jignită dacă aș da doi bani pe ce spui


 184. 184
  Nora&1Q:

  Ei, dai! Zgârco ce ești. Ai găsit o mărgică și gata, cotcodăcești că ai 2 bani..


 185. 185
  Nora&1Q:

  Pui pariu că n-ai 2 bani.
  Nu-i găsești nici dacă-ți rupi căptușeala la haină. Haino..


 186. 186
  andreea:

  presupunînd prin absurd că Alexa chiar este o biată fecioară chinuită de vreun mascul ingrat, parcă îmi vine să o avertizez că în felul ăsta, viaţa tristă îi va fi. parcă văz, cu ochii minţii, înălţîndu-se, un monument măreţ de egoism. eu, pe mine, personal, persoana mea, gîndurile mele, spaimele mele, preocupările mele, suferinţele mele, viaţa mea, eu, eu, eu, eu…

  brrrr… păi cum să nu-l înţelegi pe bietul ăla care o fi fost că a dat bir cu fugiţii…

  şi spun asta pentru că ştiu cum e să fii aşa. dar ştiu şi cum e să nu-ţi placă de tine şi să tragi din răsputeri ca să ieşi din cercul ăsta strîmt şi păgubos.


 187. 187
  alexa:

  nu a dat bir cu fugiții din cauza egoismului, ci a unei probleme FIZICE pe care o am și pe care nu o pot controla, deși el asta crede! din cauza asta mă jignește și mă tratează ca pe un rahat!


 188. 188
  Nora&1Q:

  Sărna, d-na andreea. Am naufragiat. Nora cu d-na Nastasia s-au salvat bine mersi. Cred că au avut veste de salvare sau colaci pe burtică. Dacă vreți s-o salvați și pe alexa.. (aici închei că am leșinat de epuizare. Vă pup mâine)


 189. 189

  Pe mine mă doare undeva dacă Alexa e sau nu o fecioară prigonită, un monument de egoism sau o vânzătoare de bilete la ratb.
  Eu doar m-am plictisit de aceeași melodie.
  Andreea, tu nu vezi că o face fix ca să streseze? Pândește orice băț pe care i-l aruncă 1Q și vine cu el gâfâind, veselă că a prins încă un moment în care se poate desfășura. Și dă-i, și întinde-te și miaună!


 190. 190
  andreea:

  am văzut, unchiule. 🙂 ai fost de-a dreptul eroin.


 191. 191
  andreea:

  ei, mie mi-e milă. doar mă ştii… mă apucă, aşa, după ora 16.00. 🙂

  nu mai ţii minte? pe mine m-a stresat mai pe la început. îmi venea să mă foiesc pe scaun de cîte ori apărea. dar acum am început să mă gîndesc că de se joacă sau nu, tot e vai şi amar de pisihicul ei…


 192. 192
  Nastasia:

  Andreea, la psihicuţul ei m-am gândit şi eu, ba chiar i-am oferit, în duioşia mea , un umăr real pe care să plângă, că ştiu şi eu cum e cu îs urâtă, nime-he-heni nu mă iube-he-heşte. Da’ când a ieşit ţaţa de sub glazura trist-rozalie, m-am sucit.


 193. 193

  Eu am stat, am ascultat, m-am și amuzat (bine, nu partitura ei, asta am zis-o de la început). Dar gata, ajunge.
  Ori începe să vorbească despre altceva, ori să mă scutească.
  Și da, n-am chef când vorbesc despre ceva, chiar așa ”naufragiată”, să apară miorlăita cu ”nu mai vorbesc cu tine!”. Nu de alta, dar n-a mai spus asta decât de 342342 ori.


 194. 194
  andreea:

  păi ştiu, Nastasia, şi de era povestea adevărată, cum sînteţi voi aproape, putea fi chiar un lucru bun să vă întîlniţi.

  dar e ceva putred de tot în Danemarca. dacă este teatru, este cel mai prost rol pe care l-am văzut vreodată şi dacă nu e, e o cale sigură de a exaspera toţi oamenii din jur. deci, prost, oricum ai da-o.


 195. 195

  Of! Ce-aveți?
  Nu e nimic adevărat.
  Dracu știe ce i-a cășunat pe noi și cum ne-o fi găsit din toate blogurile din lume. Mă rog, de găsit ne-a găsit pe Pandoras, unde avea altă victimă. A văzut că e ignorată și țop! aici.


 196. 196
  Nastasia:

  Acuma, reală-nereală, pigmalionul a lucrat din greu la ea. Ne-a pregătit-o în sos picant.


 197. 197

  A lucrat un rahat. Măcar de-ar fi fost 3D! Canci!


 198. 198
  alexa:

  bine, nu-i nimic adevărat din povestea mea. am inventat tot pt că sunt o disperată după atenție. vă enervez pe toți, vă hărțuiesc, mai ales pe bietul 1Q care habar nu are cine sunt. Nora, dacă mai scriu anul ăsta vreun comentariu aici, să mă banezi.


 199. 199

  Bine, Alexa.
  Dar nu mai bine te abții tu singurică?


 200. 200
  alexa:

  nu! mai trebuie doar să-l convingeți pe 1Q să nu vă mai amintească de aducătoarea asta de holeră!


 201. 201

  Hai, hai, nu te-ntinde.
  Ce, crezi că negociem acum?


 202. 202
  andreea:

  cică anul ăsta


 203. 203
  Nora&1Q:

  Cum o las afar` din curte, cum năvăliți pe ea să mi-o turtiți! Ce v-a făcut? A? Rele mai sunteți. Profitați c-am leșinat? Ha..

  Ce, mie-mi place să fiu iubit și-așa..


 204. 204
  Nora&1Q:

  aleexaaa, un` fugiși, coțohârlo?


 205. 205
  Nora&1Q:

  Rezistă, potârnichea mea! Nu ceda..


 206. 206

  Andreea: păi, ce n-ai priceput? Pe ea a rupt-o în două patru luni! Acum ne rupe și ea pe noi vreo câțiva ani, pentru refacere.


 207. 207
  Nora&1Q:

  Să facă, să dreagă, dac`-mi dispare gagica, voi sunteți responsabile..


 208. 208

  Evident. Îți spun de pe acum: eu cu mâinile mele ți-o mătrășesc. 😆


 209. 209
  Nora&1Q:

  Am scris: fiind ruptă, posta cu doo nume: alexa & Daria.
  A recunoscut cinstit și apreciez asta la ea.


 210. 210

  Bine că a rupt-o doar în două. Dacă o rupea în patruzeci și nouă?


 211. 211
  Nora&1Q:

  Păi io mai țiu încă la ea. Mai face pe buba coaptă, câteodată, da` nu e fată rea.
  Dacă și-ar cere scuze că ți-a vb urât, o ierți? Că io n-am iertat-o..


 212. 212
  Nora&1Q:

  Io pe cin` mai bat cân` am nervi? A?


 213. 213
  Nora&1Q:

  Hai, alexa, vino-n`ncoa `ndărăt. Nu te lua după iele..
  Cân` ești cu mine să nu-ți hie frică. Nu glumesc!


 214. 214
  Nora&1Q:

  `nca-o-ar ticu` pe ea! Ce mi-ați speriat-o..


 215. 215
  Nora&1Q:

  E și ea mică, mă..


 216. 216
  alexa:

  Nora, am vorbit foarte serios! am și eu limitele mele! să mă banezi dacă mai scriu!


 217. 217

  Ei, acum! Se găsește, fii fără grijă.
  Nu e vorba de iertat, că nu mă ofilesc eu de la ”nesimțită” al ei.


 218. 218
  andreea:

  io, din esperienţele mele bolistice, ştiu că boalele, atît cele fizice cît şi cele psihice, se neutralizează cam în tot atîta timp cît au acţionat mişeleşte asupra noastră. deci, iubire de 4 luni se vindecă în 4 luni. am zis!


 219. 219
  Nora&1Q:

  Uită-te numaa` la poza ei! La ochișorii ei umejori. Pe mine m-a moleșit. Nu că aș fi fost vreun viguros..


 220. 220
  Nastasia:

  No, acuma să văd cum o să mai scrii, dacă ţi-a plecat muza. O să te apuci de băut, o să-ţi cacariseşti talentul şi o să-ţi câştigi existenţa scriind horoscoape la reviste. Ori “poveşti adevărate”, că era o revistă de genul ăsta, de se vindea în tren.


 221. 221

  Auzi, Alexa, lasă gargara ieftină. Știi bine că nu te bannez, nu am ”legislație” pentru așa ceva.
  Deci, apelează mai bine la un dram de bun-simț și autocontrol.
  Gata, gata, nu mai trânti uși dramatic, nu mai leșina și nu mai da din gene.


 222. 222
  Nora&1Q:

  Ei, acum! Neutralizați dvs. o iubire imposibilă? O iubire neîmpărtășită, nespovedită și făr` de lumânare..


 223. 223

  Sau uite, Alexa. Îți propun ceva.
  Îți fac o postare a ta, specială. Când te-apucă iar dramele și smulsul părului din cap pe ritmul ”Nu vorbesc cu tine, sunt urâtă, mi-ai distrus viața, tu n-auzi că nu vorbesc cu tine, nu vorbesc cu tine, gata, nu mai scriu, v-am spus că nu mai scriu?”, te duci și-ți faci de cap acolo. Ce zici?


 224. 224

  N-o neutralizez, fii pe pace.
  Nu vezi că vă fac patul, vă presar și imortele (scuze, dar sunt singurele adecvate!), vă pun și muzică dacă e nevoie?


 225. 225
  Nora&1Q:

  O să mă zvârcolesc în trăiri imaginare fără ea. O să inventez io povești noi, numa` n-o lăsați să plece! ` ade, vă rog io..


 226. 226
  andreea:

  măcar de-ar fi mai şarmantă un pic.


 227. 227
  Nora&1Q:

  Iote, na, îngenunchez. Îmi împreunez mânuțele mele fine, de ceasornicar, și-mi las lăcrămioarele să curgă șuvoi pe obrăjorii rumeni, îmi las cămeșa afară din nădragi să se zguduie violent .. Ce vreți să mai fac?

  Dacă nici așa nu vă impresionez, mă duc să mă culc..


 228. 228
  Nora&1Q:

  Soacră ce sunteți! D-na andreea..


 229. 229

  1Q, ea oricum n-are treabă cu noi. Tu ești obiectul zvârcolirilor și spasmelor ei. Deci, nu pricep de ce nu agreezi ideea unui separeu.


 230. 230

 231. 231
  Nora&1Q:

  Ce separeu? Niciun separeu, ce..
  alexa, zi ceva! Ai vrea așa ceva? Să ne iasă vorbe.. 🙄 :șiîncăunroll:


 232. 232
  Nora&1Q:

  Apăi să nu le zici ceva de dulce, de rasă și povara neputinței? Să și acționeze..


 233. 233
  Nora&1Q:

  Adică, stai, dacă ăia recunosc asta, pot să dau foc la sonde fără să fiu luat în vizor ca ecoterorist? Pot..


 234. 234
  Nora&1Q:

  E simplu acum. Aștept oferte pt incendierea sondelor..


 235. 235
  Nora&1Q:

  Sunt piroman pt neam, țară și natură..


 236. 236
  Nora&1Q:

  Pardon! Pt mine..


 237. 237
  alexa:

  nu mai zic nimic. sunt prea ocupată cu iubirea neîmpărtășită.


 238. 238
  Nora&1Q:

  În ce sens? Ăl bun sau..


 239. 239

  Alexa, lasă tâmpeniile. Eu vorbeam serios. Lasă-mă cu iubirile tale, că NU MĂ INTERESEAZĂ!


 240. 240
  Nora&1Q:

  În orice caz, proiectul RM va pica după ce protestele vor deveni mai vii, mai iritate. Sub presiune, Corporația GR și Guvernul se vor arunca pretinzând că au plătit a sec..

  Nu vom vedea niciodată pe ce cărți s-a jucat. Nu mai zic de cutremur că vă sperii inutil. De parcă am scăpa..


 241. 241
  Nora&1Q:

  Mie îmi zicea, Nora.
  Na, dacă iubirea noastră e interzisă aici, alexa, putem să ne sinucidem..
  Tu prima!


 242. 242

  Of, mie nu mi se pare că devin mai vii, ci tot mai hippie. Ăștia vor să ne așezăm în formă de frunză la guvern duminică. Să venim îmbrăcați în roșu și verde, să ne așezăm ăia cu verde nu știu cum, ăia cu roșu nu știu cum. Mă rog, un flashmob.


 243. 243

  Zbuciumata se face că nu vede propunerea mea. Dispare câteva ore și, pe urmă, vine iar cu placa, inocentă ca un ficus, ”nu mai vorbesc cu tine!”.
  Nu avem scăpare.


 244. 244
  Nora&1Q:

  Ceeeemă? Își bat joc de voi..

  Io mă gândeam la molotoave, prăștii cu bolovani și ăia vor să faceți frumos? sluj, în numele democrației moarte la naștere..


 245. 245
  Nora&1Q:

  😆 inocenta ca un ficus ?? Am vreo 2 prin casă. Cam neudați și jerpeliți de mâță dar îs încă verzi..


 246. 246

 247. 247

  Da, ca un ficus. I se potrivește.


 248. 248
  Nora&1Q:

  uatzăhellisvis??!! Tulai Doamnie.. +++


 249. 249
  Nora&1Q:

  Cică vrem să evoluăm. Nici frunza nu ne-o lăsăm să ne chice, să ne-mbrăcăm civilizat..


 250. 250
  Nora&1Q:

  Trendu` toamnei. Frunza verde lobodă, curge apa-n beci..


 251. 251

  Ăștia parcă ar vrea să fie personaje de cărți de colorat. Să fim curăței, să dansăm, să ne îmbrăcăm asortat…
  Oricum, e o tâmpenie cap-coadă. Dacă va câștiga traseul cu DNA, venim din 1 Mai, ne oprim la guvern, ne așezăm în formă de frunză, ne filmează drona (cică așa atragem atenția comunității internaționale :shock:), apoi pornim mai departe spre DNA și Universitate.
  Puteau în rahat s-o pună sâmbătă. Nu în ziua marșului. Mă duc acolo să le urez ălora de ”dulce”, nu să fac pe frunza.


 252. 252
  Nora&1Q:

  Ficusul? Da` de ce ficusul? E mai inocentă feriga..
  Vrei debate?


 253. 253

  Frunza aia, roșu-verde, e sigla campaniei.
  Te prinzi tu, verde de la natură, roșu de la cianură.
  E oricum stupidă ideea flashmobului în acel moment și în acel loc. Eu oricum încercam, ca semn de identificare vizuală, să iau ceva pe mine, ori roșu, ori verde, ori amândouă. Dar să mă pună să m-așez la Guvern în frunză…


 254. 254
  Nora&1Q:

  😆 ce fel de frunză e? Că-mi adusei aminte de sâmbătă când am mâncat orez cu lapte pe frunză de nuc..


 255. 255

  Că ficusul e peste tot. În orice familie respectabilă. :mrgreen:
  E așa, ca fructele de plastic de pe vremea lui Ceaușescu, ca peștele de pe tv, ca magneții de pe frigider. 😀


 256. 256
  Nora&1Q:

  Să nu zici brusture..


 257. 257

  Dracu știe. Nu mă pricep la frunze.


 258. 258

  Stejar? Cred. 🙄


 259. 259
  Nora&1Q:

  E otrăvitor ficusul. Nu e așa inocent..


 260. 260

  Ce-are brusturele?
  Mi-o imaginez mare și cărnoasă.
  Așa e?


 261. 261

  E acolo, în colț, nu zice nimic. Deh! Plantă!


 262. 262

  Unde ai mâncat orez cu lapte pe frunză?


 263. 263
  Nora&1Q:

  Nu e frunza Canadei? Arțar.
  Contează aspectul ăsta. Ai zice că vă e indusă frunza aia.
  De ce n-ar fi altceva? Numa` frunze peste tot.
  Simbolic, frunza e cam fragilă. O poartă vântul pe unde vrea..


 264. 264
  Nora&1Q:

  Cu brusturele m-am șters odat` în pădure. Aveam ceva de șters, nu-ți spui ce..
  La țară am mâncat orez, la Gheboieni, DB. Și la Nucet.


 265. 265

  Na, e vorba de natură.

  Aia de arțar parcă e mai rotundă, așa pe de-a-ntregul.
  Tu acum vezi prima oară sigla? E de muuult, nu de la protestele astea.


 266. 266
  Nora&1Q:

  Ba o știu de multișor dar nu știam de unde vine..


 267. 267

  N-am mâncat niciodată orez cu lapte pe frunză. Ai și linguriță din cârcei?
  Sună așa… a Degețica. 😆


 268. 268
  Nora&1Q:

  Arată bine o felie de orez cu lapte pe frunză de nuc. Ce linguriță? că e tare, bine închegată, ca o felie de pandișpan..


 269. 269
  Nora&1Q:

  Nu se scurge laptele să rămână un deget de orez fleoșcăit..


 270. 270

  Aaa, eu nu știu așa. Orezul cu lapte la mine se mănâncă cu lingurița din ceșcuță.
  Poate grișul cu lapte să fie tare ca un pandișpan.


 271. 271
  Nora&1Q:

  Deci e chisăliță. Moale ca diareea.. Nu-mi place așa. Măcar are scorțișoară?


 272. 272
  Nora&1Q:

  Așa se fac mucenicii, sau cum se zice la zeama aia mucilaginoasă.. bună, cu nucă..


 273. 273

  Deci: întrucât ar trebui să scriu un roman de discuţii în contradictoriu în legătură cu subiectele abordate aici, mai bine mă las.
  Altceva?!


 274. 274
  Nora&1Q:

  Bâl.. Cu mine vorbiți, domnu? (corectai, scuze)


 275. 275

 276. 276
  Nora&1Q:

  alexaaaaaa, mai plângi mult? Ieși acas` și zi ceva. Orice. Scuipă-mă, spune-mi măă-scăăări, scoate-mi oky..


 277. 277
  Nora&1Q:

  Cred că am oripilat pe toată lumea. Am trăncănit vrute și nevrute..


 278. 278
  Nora&1Q:

  Mi-ar plăcea să citesc un roman de discuții în contradictoriu.
  O sinteză, un capitol măcar..


 279. 279
  Dnu Raj:

  Is oripilat…


 280. 280
  Nora&1Q:

  Îiii.. Știam io, știam! Să tră, dom Raj!


 281. 281
  Nora&1Q:

  Nu mai fac! Să-mi carpe imina dupe alexa..


 282. 282
  alexa:

  nu ți-am răspuns pt că nu sunt de acord, Nora. nu a fost evident?


 283. 283

  Verzel, să nu mai vorbeşti de ţăranii ăia de la cârciumi şi de nimeni în general că sunt ignoranţi deoarece tu eşti monument de ignoranţă.
  Asta pe lângă faptul că iubita ta e luată în şuturi aici iar tu te faci că plouă.


 284. 284

 285. 285

  N-o meriţi. Ăsta-i devărul!


 286. 286
  alexa:

  care iubită?


 287. 287
  val_one:

  😆


 288. 288
  Nora&1Q:

  Eo, dmnu? Da` ce-am fecut, Doemne-feri! Că beau liștinit o bere cu pretinii și venirăți dvs cu scandal.
  Adevărul e că afară nu plouă. Recunosc. Dar cine-i iubita mea? Nu vă supărați..


 289. 289

  Ei, Alexa, cum dracu’ să fii tu de acord să te lipseşti de public?!

  Cosa, ce-ţi veni? Nu vezi că eu o dau afară pe uşă şi el o bagă pe geam?
  Eu cred c-o apreciază la adevărata-i valoare.


 290. 290

  Puteam să bag mâna în foc! 😆 😆


 291. 291
  Nora&1Q:

  Ignorant sunteți dvs! Și furios pe deasupra. Ia ședeți colea, la o țuică.
  Calm, că doar nu dau turcii.
  `ceați ceva de iubită.. 🙄


 292. 292

  Apropo de bere… ia să văz!


 293. 293
  Nora&1Q:

  Na, poftim! iaca.. :bereblondăcuspumă:


 294. 294
  Nora&1Q:

  Unde mi-e iubita? să vie colea iubita, nu mă-nteresează, să-mi facă rost..


 295. 295
  alexa:

  cred că se referă la mine 😯
  l-ai jignit, Cosa
  nu s-ar întâlni niciodată cu una ca mine


 296. 296

  Găsii vreo două. Sunt sloi.


 297. 297
  Nora&1Q:

  😯 la tine? Păi ce, îmi dai întâlnire? Vino-n vale, la sonde..


 298. 298

  Deci nu recunoşti. Tipic!
  Avea dreptate autorul colectiv “cine iubeşte şi lasă că mai vedem noi, prăpăditule”.


 299. 299
  Nora&1Q:

  😆 ptiuuu..


 300. 300

  Voiam să zic costeliv. Autorul costeliv, nu ştiu cum îi zice da’ era ‘nalt şi slab de ziceai că-i Axion -- inamicul grăsimii. Nu putea să stea pe calorifer că scăpa printre elemenţi.


 301. 301

 302. 302
  alexa:

  păi e și un pupincurist. mic mic. de asta nu recunoaște nesimțirea altora.


 303. 303

  Cine e pupincurist, Alexa?


 304. 304
  alexa:

  1Q
  ”dacă ar da de pământ cu tine, nu ar mai rămâne nimic”
  ”încă a fost prea blândă cu insultele”
  bleah


 305. 305

  Alexa, ştii că nu-mi plac intrigile decât dacă le iniţiez eu!

  Verzel, ziceai ceva de Minesweeper, sau tenis de masă, de acolo jos de tot din divizia comunală?!


 306. 306

  Te jigodeşti şi îţi stă oribil.
  Dar tot e bine. 😉


 307. 307

  Ia nu mai iniţiaţi niciunul nicio intrigă. Se găsiră machiavelicii.


 308. 308
  alexa:

  jigodie ești tu, Nora!
  mă acuzi că sunt mincinoasă, avidă după atenție și multe altele, la fel de urâte, dar te aștepți totuși la respect! hm!


 309. 309

  Keep going, Alexa.


 310. 310
  alexa:

  ai zis mai devreme ceva de mâna de firmituri pe care mi-o aruncă 1Q și de care mă agăț!
  tot amintește de mine pt că mă cu-noaș-te! și are interes s-o facă! nu joacă teatru nici unul din noi!


 311. 311
  alexa:

  n-ar trebui să te privească asta pe tine, că nu-i treaba ta! dar continui să te bagi ca musca în fundul calului!


 312. 312
  alexa:

  e ca și cum aș sări eu pe Costel că te enervează pe tine! să încep din senin să mă leg de el, fără să-mi fi făcut nimic niciodată!


 313. 313

  Nu mă priveşte, pisicuţă-cerşetoare. Dar când îţi ridici poalele zilnic aici, mă cam plictiseşte să-ţi văd desuurile neschimbate. Ai priceput?
  Ţi-am propus post special. N-ai vrut. De ce dacă nu vrei ca povestea ta cretinoidă să ne privească pe toţi?


 314. 314

  La tupeu, la nesimţire şi dezinformare josnică, B1 este de departe pe primul loc. Antena3 -- cea de pe locul doi -- trebuie să mai ia lecţii.


 315. 315
  alexa:

  cum adică ”nu o meriți”?


 316. 316

  Hap! Încă o firimitură!


 317. 317
  Nora&1Q:

  Opaaa! Învie alexandrina sub copertina lui Cosa. Păi asta ne e iubirea, turturica mea?


 318. 318
  Nora&1Q:

  Domnu Cosa, ce-am zis, am zis, nu mai repet! Care-i bubulica..


 319. 319
  alexa:

  eu am plecat


 320. 320
  Nora&1Q:

  Ești deja plecată, da` nu-ți dai seama..


 321. 321
  Nora&1Q:

  De azi, vei dormi în suspine până îi ceri scuze Norei. Nu mai exist pt tine.
  Gata. Te-am uitat. Deja am uitat cui m-am adresat..


 322. 322
  alexa:

  nu mai exiști pt mine de muuult!


 323. 323
  Nora&1Q:

  Tu cine ești? te cunosc de undeva? 🙄


 324. 324
  alexa:

  n-ai coloană vertebrală! nu ești bărbat!


 325. 325
  Nora&1Q:

  Am ieșit afară, să protestez. Nu e nimeni. Asta e, va trebui să mă consolez cu gândul că-s un monument, nu așa, un oareșcare..


 326. 326

  1Q, repet, nu mă interesează scuzele ei, nici respectul ei. N-am nevoie, nu-mi trebuie. Tot ce vreau e să schimbe dracu’ placa odată!


 327. 327
  Nora&1Q:

  Nici tu nu ești femeie! Nici n-o să devii curând. Cu așa țâțe mici..


 328. 328
  alexa:

  femeie nu o să fiu niciodată! mulțumesc că îmi tot amintești asta!


 329. 329
  Nora&1Q:

  Nora, scuze. E vina mea..


 330. 330
  Nora&1Q:

  Limitează-te la asta și nu-mi mai scoate ochii că nu poți tu deveni femeie..


 331. 331

  Nu e o vină. E chestiune de gusturi.


 332. 332
  Nora&1Q:

  Gata. M-am lămurit.
  E o strepezită care se dă mare cu mine că m-a cunoscut, nu m-ar mai fi cunoscut..


 333. 333

  E un căcat.

  Cosa, nu ştiu dacă e cum zici. Eu nu mai am tv, dar nu ştiu să fi văzut vreodată pe cineva cu idei plantate marca b1, cum am văzut cu Antena 3. Şi nu manipulări sau interpretări, ci pur şi simplu minciuni crase.


 334. 334

  Şi n-am văzut nici cazuri de oameni linşaţi mediatic aşa cum am văzut de Antena 3.


 335. 335

  Cum să nu-ţi scoată ochii că nu poate deveni femeie, dacă e din vina ta?! Ia să treacă ea la mine … !


 336. 336
  Nora&1Q:

  Antena 3 are un triunghi de avarie. Cică postul e persecutat..


 337. 337

  Ştiu Nora, dacă n-ai văzut tu, nici nu există.


 338. 338
  Nora&1Q:

  Nu știu, să treacă odată! Apoi să revină smiorcăind la mine s-o iert, să vezi ce-i rup oasele..


 339. 339

  Da, şi dacă ai văzut tu, trebuie să te cred pe cuvânt. Mai ales că, pentru a vorbi de un efect de succes, trebuie să fi văzut hoarde întregi.
  Cam ca ăia 7 milioane, plus minus 2-3.


 340. 340

  Mai grav decât minciunile, mi se pare că au distrus un fel de fibră morală în populaţie. Sigur, cu condiţia ca ea să fi existat vreodată.
  Acum, graţie lor, nimănui nu i se mai pare în neregulă să furi, să şantajezi, să ameninţi. Au strecurat o otravă a indulgenţei foarte periculoasă. Au dresat. Nimănui nu i se pare în neregulă să plagiezi, să arăţi oameni în curul gol într-un vestiar, să scoţi pasaje de ficţiune şi să le prezinţi ca detaliu biografic etc etc.


 341. 341

  Nu, nu trebuie să mă crezi pe cuvânt. Dar hai cu un pic de matematică:

  Eu mă uit în ambele părţi şi-mi fac o părere.

  Tu nu te uiţi niciunde şi-ţi faci o părere.

  Uraaa!


 342. 342
  Nora&1Q:

  Nora, nu cred în așa ceva. Dresajul mediatic cu Antena 3 a prins la un segment pe care l-ai fi păcălit oricum, cu un ciur de mălai..


 343. 343
  Nora&1Q:

  Celelalte televiziuni, probabil că au păcălit cu ceva mai mult. Cu un pumn de semințe în plus..


 344. 344

 345. 345
  alexa:

  ce-mi place! recunosc!


 346. 346

  Mă uit la oameni, Cosa. Mă uit la ce spun. Şi stai liniştit, chiar dacă nu văd emisiunile niciunora, tot aud de pe net sau din alte surse “ce a fost aseară la Antena, la b1 etc”.

  Iar dimensiunea ororii şi ciumei Antena 3 am avut-o când cu cozile la vila Dante. Cu oamenii veniţi să ţopăie pe salteaua dictatorului. Wow, are cuptor cu microunde nemernicul! Cu prezentarea lui Năstase ca erou, pe acea pagină oribilă a JN. Pentru asta, intră în manualele propagandei celei mai grosolane. N-am văzut ca Evz să-l fi pus pe Băsescu în rândul ălora cu oase rupte la Piteşti. Cum au făcut-o nemernicii ăia.


 347. 347
  Nora&1Q:

  Ce, să-ți rup oasele?


 348. 348
  alexa:

  😀 când dormea Andrei la mine turbai. acum cred că te simți la fel.


 349. 349
  Nora&1Q:

  Mie nu-mi mai place. Ia să te mai bată și altu`..


 350. 350

  Aşa cum sunt eu, am nişte chestii sfinte, de care nu trebuie să te atingi. Există un prag peste care nu se poate trece. Comparaţia cu victimele regimului comunist e una dintre ele. Nu ai cum, nu ai cum să-l pui pe Năstase în rând cu acei oameni. Mă cutremur şi acum de silă.
  Pe lângă asta, să încerci s-o speli pe Udrea sau pe Anastase e parfum de roze. Trebuie să fii daltonist să nu vezi diferenţa.


 351. 351
  alexa:

  de ce să-mi rupi oasele? sunt a ta, cumva?


 352. 352
  Nora&1Q:

  Năstase nu e ăla pe care nici Moartea nu l-a vrut când s-a împușcat?


 353. 353

 354. 354

  Nora, dar tu înveţi din experienţă?! Adică dacă ai făcut o afirmaţie (de fapt, ai înghiţit pe nemestecate o informaţie auzită pe la unii), după ce se adevereşte că acea informaţie a fost doar o perfidie atent lansată, îţi revii, recunoşti că ai fost prostită, îţi revizui atitudinea, sau ignori pur şi simplu toate astea doar ca să nu-ţi prăbuşească sistemul de credinţe?!

  Cu DNA totul a fost un fâs, iar părţi din isteria lansată de echipa Băsescu-Ponta încep să se infirme. Te clatină un pic chestiile astea sau treci peste ca şi cum nu s-ar fi întâmplat?!


 355. 355
  Nora&1Q:

  Dispari! Cosaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ia-o tu, pls! Poate ai mână mai bună.. (să o dai cu dinții de chiuvetă, adică)


 356. 356

  Ce începe, Cosa, să se infirme?


 357. 357

  Nu mă interesează cum s-a atins Antena 3 de tabuurile tale deoarece tot mic copil rămâne pe lângă B1. Punct!


 358. 358
  alexa:

  bine, dispar! pa!


 359. 359
  Nora&1Q:

  Care/cine o ia? O dau gratis. Ba fac și cinste..


 360. 360

  Da, m-ai convins. 😆
  Tabuurile mele? Sunt tabuurile unei naţiuni, bezmeticule!


 361. 361

  Nora, păi, cam tot ce ai afirmat tu aici despre episodul Papici.


 362. 362
  Nora&1Q:

  Pa ești tu. Uh! Dispăru, în sfărșitără..


 363. 363

  Dacă victimele comunismului ar fi ceva sfânt pentru tine, nu crezi că ar fi trebuit să te documentezi obiectiv, ştiinţific şi să găseşti măcar vinovatul?!


 364. 364

  Adică? Mai concret? Nu pricep la ce te referi. (la Papici mă refer)


 365. 365

  Cosa, nu-ncepe iar!
  La fel de sfinte sunt şi victimele holocaustului. Asta ca să-ncheiem de acum!


 366. 366
  Nora&1Q:

  Na, amu ce fac? Mi-a dispărut dujmanu`. Tre` să dispar și io. Mi-ajunge pt azi..


 367. 367

  Mă laşi singură cu Cosa?
  Mă duc să iau a doua bere. Măcar să nu simt aşa rău când dă!


 368. 368
  val_one:

  capitonează chiuveta, Nora. 😀


 369. 369
  Nora&1Q:

  Nu te las. Mai citesc. Îți țiu pumnii. Dă-i și tu cu șutu` la gioale, nu ceda..


 370. 370

  Val_one: 😆 😆


 371. 371

  Sunt cam obosită, recunosc. Şi nemâncată. Îs amărâtă, o brioşă şi un iaurt de băut, 0,1, nu altceva…


 372. 372
  Nora&1Q:

  E că te-am slăbit io toată ziulica? Și vine musiu Cosa să te pună jos să se umple de glorie..


 373. 373

  Şi tu, şi tu. 😆


 374. 374

  Nora, lasă-i în mă-sa pe comunişti şi victime şi alte ălea.
  Hai cu Papici că-i mai de acum.
  Ca să nu facem ca Liviu Mihaiu la TVR cu Roşia Montană, hai să dialogăm. Asta înseamnă să facem afirmaţii punctuale, adică despre o singură speţă (dintre cele aferente cazului) şi foarte concise. În altă ordine de idei prefă-te că nu ai afinităţi. Aşa ca chestie să vezi ce iese.
  În felul acesta, îţi promit că în scurt timp ne lămurim.


 375. 375
  val_one:

  ce să-ți fac dacă ești tare de cap, Nora? 😆


 376. 376

  Ce speţăăă?
  Începe odată! Lasă introducerea!
  (iar tu prefă-te că n-ai antipatii!)


 377. 377

  Val_one: de n-aş mai fi!


 378. 378

  Te avertizez că azi nu citii nimic nou nici despre Papici, nici despre Dragnea şi dosarul lui. Citii doar interviul cu Kovesi din Hotnews.


 379. 379

  Bun, nu stau să caut din urmă tot ce ai spus despre caz. (Alea cu ilegalitatea demiterii, comunicatul DNA, dosarul Dragnea, subjugarea justiţiei de către Ponta et c.). Presupunem că n-ai spus, încă, nimic. Începe să spui câte una şi s-o analizăm.


 380. 380
  val_one:

  da` citește și tu JN, luju.ro, nu fițuici băsiste, Nora. nimic nu știi. 🙄


 381. 381

  Cosa, sunt obosită. Chiar sunt. Nu pricep ce vrei.
  Presupune că am spus deja tot ce-mi ceri tu acum să repet.
  Da, Kovesi trebuia consultată, da, Niţu a trecut peste capul ei, i-a ignorat recomandările, da, e dubios -- eufemism! -- ca PM să apară la tv şi să justifice el ce-a făcut Niţu pe motivul “păi, ce, ţinem toţi băsiştii?”.


 382. 382
  val_one:

  cum, necum, acel regulament a fost respectat timp de opt ani. șeful direct al lui Papici era Kovesi. trecînd peste capul ei și demițîndu-l pe Papici, numind înlocuitorul tot fără acordul lui Kovesi, Nițu a creat un precedent și nu cred că a făcut-o de capul lui, după cum s-a dat de gol chiar Ponta.

  nici pînă azi n-a aparut o motivare, măcar formală, a scoaterii lui Papici din scenă.


 383. 383

  Ai dreptate, nu trebuie să mai spui nimic. Deja ai spus totul. Ţi-ai format o opinie, ai susţinut-o cu vehemenţă şi indignare, dar din comentariul precedent se vede clar că n-ai citit nici măcar un rând de lege. Te-ai informat din interviuri cu Kovesi şi din articole de blog.
  Mă rog, treaba ta, dar e păcat de timpul pierdut pe la proteste.


 384. 384

  Am citit articolele din regulament.
  Mi se pare amuzant că te chinui tu să le găseşti justificări când ei înşişi n-o fac. 😆


 385. 385
  val_one:

  pe de altă parte, Ponta s-a dat de gol intenționat. semnalul era pentru mafioții a căror marionetă este el. a fost ocazia să le demonstreze că le apără interesele, chiar sacrificînd interesul național. mai contează pentru el cum se văd toate astea în cancelariile occidentale?


 386. 386

  Eu nu mă chinui cu nimic, Nora. Eu, spre deosebire de tine, când unii ca Băsescu şi Ponta ies şi fac declaraţii de parcă ar vrea să se sinucidă politic, recunosc imediat o făcătură perfidă. Nu-i iau de proşti ci de şmecheri perfizi.


 387. 387

  Pentru autişti.

  -- Papici nu a fost demis;
  -- Covesi nu trebuia consultată în mod obligatoriu;
  -- Covesi a fost, totuşi, consultată, dar părerea ei, din punct de vedere legal este doar o recomandare – deci nu este obligatoriu să fie şi respectată că de aia e doar recomandare (că altfel ar însemna că Covesi numeşte şefii secţiilor!!! logică matematică de clasa a doua), iar recomandarea ei nu era altceva decât rocada între Papici şi adjunctă. Adică de râsul lumii luată pe de-a întregul de proastă!
  -- Ministrul Cazanciuc a făcut propunerile, iar Niţu a făcut numirile. Pentru cei ce vorbesc fără să aibă habar de ceva în viaţa asta, când un post în aparatul de stat este ocupat în urma unei numiri (adică legea spune că se numeşte), atunci procedura este politică şi e la libera voinţă a celor aflaţi la putere. Adică a lui Ponta care, în acest caz, poate să iasă şi să spună că nu mai vrea muşchii lui să ţină băsişti şi să nu încalce nicio lege prin asta.

  Faptul că presa a făcut isterie (şi pe chestia asta şi pe chestia similară a lui Băsescu pe care văd că vă faceţi că n-o ştiţi) iar el, Ponta, nu sare să se apere, înseamnă că el vrea să se creeze isteria şi o lasă să se amplifice.

  Alo, autiştii, vreţi să vă şi desenez?!


 388. 388

  Stai liniştit, nici eu nu cred că Ponta de prost a zis ce-a zis.
  Ci să dea un semnal, cum zice şi Val_one.
  “Uitaţi-vă la mine, am coaie!”.
  Oricum, nu-i pare să-i pese de nimic, nici măcar la nivel de aparenţe. Nici de MCV, nici de Schengen, de nimic.


 389. 389

  Kovesi nu a fost deloc consultată în privinţa nou-veniţilor.
  Trebuie să-ţi desenez?
  Kovesi a trimis recomandările cu rocada, apoi tăcere. S-a trezit cu ăia doi.
  Nu, Ponta nu poate veni. Pentru că nu e nici ministru de justiţie, nici Tiberiu Niţu. Iar muşchii lui nu cred că apar niciunde drept criteriu de evaluare.


 390. 390
  val_one:

  i-auzi, Nora, mai aflai una. procurorii sînt numiți politic. habar nu aveam. mai rămîne ca și judecătorii să stea la mîna libera voință a politicienilor celor aflați la putere pentru numiri și totul ar fi perfect în țara asta. pentru unii, evident. 😆


 391. 391

  Faptul că Tiberiu Niţu (da, Cosa, am citit şi răspunsurile lui date presei) a refuzat să explice de ce a anulat delegarea după doar 7 zile, după ce tot el îl delegase pe Papici, nu i se pare deloc suspect vigilentului Cosa, analistul nostru obiectiv, cel de toate zilele. Dar eu am simpatii şi nu mai gândesc obiectiv!


 392. 392

  Pardon, n-am simpatii, sunt autistă!


 393. 393
  val_one:

  Nora, Nițu aplică libera voință a celor aflați la putere. lor le dă socoteală, nu nouă.


 394. 394

  Buuun! Asta voiam. Hai pe rând:

  Ia desenează-mi tu mie, Nora, cum nu a fost consultată Kovesi şi mai ales, de ce era obligat ministrul justiţiei (legal – aş dori specificarea articolului de lege) să aibă avizul ei.

  Apoi trecem şi la celelalte!


 395. 395

  Val_one, ştiu, e un blog liber, dar aşa, ca chestie, poate contează pentru tine: vezi că eu mă masturbez aici ajutându-mă de disputa asta cu Nora, iar tu mă disturb(ez)i! Nu mai am vârsta, îmi trebuie linişte, relaxare, nu ştiu cum să-ţi spun!


 396. 396
  val_one:

  😆 😛 😆


 397. 397

  Cosa, n-am spus că trebuia avizul ei! Nu-mi băga cuvinte în gură. Am zis clar “recomandare”.

  Cu masturbatul, te priveşte, e treaba ta, nu mi-o goneşti pe Val_one pentru atâta lucru.


 398. 398

  Parcă nici nu mai pot discuta acum despre DNA, Kovesi şi altele! Simt aşa… că nu mă respecţi!


 399. 399

  Bine, şterge aviz şi pune recomandare. Întrebarea rămâne! (E culmea! O recomandare obligatorie!!!)


 400. 400

  Eu n-am gonit-o, am pus-o doar în temă. I-am dat o informaţie că poate o ajută la ceva în viaţă!


 401. 401

  Nu găsesc articolul ăla din Regulamentul de ordine interioară care a tot fost citat.
  Găsii în schimb asta:
  g) numește și revocă procurorii Direcției Naționale Anticorupție, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii;
  h) propune Consiliului Superior al Magistraturii numirea sau revocarea procurorilor din funcțiile de conducere ale Direcției Naționale Anticorupție, potrivit legii;
  i) recomandă procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție delegarea procurorilor la Direcția Națională Anticorupție;

  Sursa: http://www.pna.ro/legislatie.xhtml?sectiune=2&id=7


 402. 402

  Iar te faci că nu pricepi. Nu era obligatoriu să ţină cont de propunerea ei, ci s-o consulte.


 403. 403

  Da, sunt sigură că-i va fi de maxim folos! Toată ziua dăm de oameni care vor să se masturbeze şi e bine să nu incomodăm. 😆


 404. 404

  Ah, ba-l găsii. Chiar sunt obosită. Nu mai văd ce citesc.
  Cosa, hai mai repede cu amândouă că vreau să mă duc la culcare.


 405. 405

  Moşmonit mai eşti!


 406. 406
  val_one:

  unele activități cer o maximă concentrare. un mic moment de neatenție, de disturbare, și se duce totul de rîpă. în jos, adică. 🙄


 407. 407

  A dracu’ eşti şi tu! 😆 😆
  Să vezi acum că dă vina pe mine! 😆


 408. 408

  Cosa oricum cred că e riguros şi temeinic în orişice activitate. Nu mă-ndoiesc de profesionalismul lui. 😆 😆 😆


 409. 409
  val_one:

  acu, să mai spun și cît de mult îmi place Viviane Redding, care a luat o poziție admirabilă la CE în problema țiganilor?


 410. 410

  N-am văzut. Ce-a zis?


 411. 411
  val_one:

  a spus că-i este rușine că se află în aceeași sală cu politicieni care se tem că țările lor vor fi invadate de țigani și care nu consideră că țiganii sînt oameni cu aceleași drepturi ca și ceilalți cetățeni. n-am prins de la țnceput, nu știu exact cui se adresa.


 412. 412

  Ha! O să pun asta în ramă: ”nu e obligatoriu să ţină seama de propunerea ei, dar trebuie s-o consulte!”

  Nora, exact acel extras pe care l-ai pus îl aşteptam, dar nu ţi l-am sugerat ca să nu zici că te deviez.

  Deci: este regulamentul de ordine interioară al DNA. Ştii ce înseamnă regulament de ordine interioară ?! Înseamnă că trebuie respectat întocmai de către funcţionarii DNA!!!!! Nu şi de către funcţionarii superiori direcţiei, adică procuror general sau ministru.

  Adică dacă ministrul îi cere o recomandare, şeful DNA este obligat să i-o dea!

  Dar, cu toate astea, ministrul s-a consultat cu Kovesi înainte de a face propunerile. Deci n-a fost nimic ilegal din acest punct de vedere.

  Bun, hai că nu vreau să te mai chinui.
  Înainte de această seară n-am făcut nicio afirmaţie relativ la acest caz. Singurul lucru pe care voiam să-l demonstrez este că Băsescu împreună cu Ponta şi cu jigodiile din jurul lor au creat această făcătură. N-a încălcat nimeni legea (că doar nu erau nebuni, când puteau să facă totul curat – cum au şi făcut). Scopurile lor sunt multiple şi deja se vede că şi le-au atins.


 413. 413
  val_one:

  iar cu asta, gata, Nora, mă duc la culcare. și-așa unii au treabă și n-or putea de mine. 😉

  noapte bună. 🙂


 414. 414

  Eu nu citesc la fel ca tine şi nu cred că regulamentele astea sunt făcute fără să existe un soi de armonizare, de corelare în ceea ce priveşte relaţia cu alte instituţii. Aşa îmi zice mie bunul-simţ. Sigur, aici ar mai fi de cercetat.
  Kovesi spune că nu i s-a cerut nicio recomandare, nici pentru încetarea delegării, nici pentru noile numiri. O fi cuvântul ei împotriva cuvântului lui?
  Ce scopuri au atins?
  În afara de faptul că se ceartă între ei unii protestatari legat de cum trebuie abordată chestiunea DNA. (apropo, a câştigat varianta de traseu care-l include. Probabil unii vor huidui, alţii vor cere dosare pentru RM, iar o a treia vor afişa mesaje de susţinere pur şi simplu)


 415. 415

  Da, admirabilă reacţia lui Redding. Noapte bună! 🙂

  Da, Cosa, o părea absurd, dar astea sunt procedurile. Nu e prima oară când văd că unei autorităţi sau alteia i se solicită un aviz de tip consultativ, pe care cealaltă instituţie îl poate ignora sau nu. Aşa că nu spusele mele merită rame, ci legile, regulamentele.

  Mă duc şi eu. O noapte plăcută! 😆


 416. 416

  Nora, cum se poate una ca asta: ministrul justiţiei să spună ceva iar şeful DNA exact invers într-o problemă total nerelevantă, deoarece legea e clară: e recomandare pe care şi dacă ar fi cerut-o se putea pişa pe ea deoarece e doar o recomandare?!
  S-a clarificat?! Nu!
  La fel şi cu demiterea lui Papici. Totul e clar şi legal, dar se continuă isteria. Papici a fost şeful direcţiei timp de două mandate consecutiv. Legea nu-i mai permite un al treilea mandat. Punct. Deci nu trebuia consultată Kovesi în legătură cu demiterea, deoarece nu a fost demis. Nu trebuia să dea Niţu nicio explicaţie deoarece nu mai e nimic de explicat.
  Legea e clară. La sfârşitul mandatului, se numeşte alt şef de secţie. Dar până la numirea noului şef, se poate prelungi autoritatea actualului şef. Repet: până la numirea noului şef (care poate veni după o zi, şapte zile, o lună, dar nu mai mult de trei luni). De aici confuzia (intenţionat lăsată neclarificată de către Niţu) cu cele trei luni. Adică cum domle, i-a prelungit cu trei luni iar după şapte zile l-a revocat?!
  A venit cineva să clarifice?! Nu!

  Şpârla cu dosarul lui Dragnea e altă perfidie. „Da, l-a revocat ca să nu termine dosarul, dar fără să ştie fraierii că el îl terminase deja. Au luat ţeapă, dar intenţia asta fusese!”.
  Un dosar nu se instrumentează de un procuror al DNA ca urmare a faptului că e de şef de secţie. Deci putea să nu fi terminat dosarul, Papici l-ar fi continuat deoarece el rămâne procuror DNA. Nu ştiau Niţu sau Kovesi sau ceilalţi asta?! Ba, da că doar nu-s tâmpiţi.
  A clarificat vreunu din ei?! Nu!

  Care-i concluzia, Nora?!


 417. 417

  Ha, ha, ha! Ba da, spusele tale vor sta în ramă nu legile. Legea aceasta e clară: dacă i se cere, şeful DNA dă o recomandare, dar nu îl obligă pe ministru să i-o ceară!

  Hm, “noapte plăcută!” Ce … disturbator!


 418. 418

 419. 419

  Cosa, arată unde zice că delegarea se face pentru o zi, șapte, o lună. Că nu poate fi mai mult de trei luni știu. Dar vreau să văd unde se specifică, atunci când Papici a fost delegat, că e pe perioadă ”necunoscută”.
  Apoi, privind tabloul general, va trebui să mai așteptăm ca să vedem cum va arăta activitatea DNA cu cei doi noi șefi de secție. Care va fi numărul de dosare, care va fi procentul de condamnări.
  Abia atunci vom putea trage o concluzie, Cosa. Nu acum. Abia atunci mă vei putea convinge că miza DNA e una falsă. Dacă se va menține acel 90%, da, vei avea dreptate. Dacă DNA va continua să fie evaluat pozitiv, cum a fost până acum, da, vei avea dreptate. Până atunci, e abureală.


 420. 420
  Nora&1Q:

  Sfinte șurub, holtzșurub, holzșurub sau holșurub.. +++!
  Mă, da` voi chiar discutați treburi de la Comandamentul de Stat Major!? Aici divizia comunală.. Se aude?
  A-lo!
  Anibadihier?
  Va fi sau nu va fi cutremur? Asta mă interesează, mai terminați cu pa-picii ăștia covăsiți!


 421. 421
  Nora&1Q:

  Și mai vreau să știu de ce nu mai scrie dom Raj..


 422. 422
  Nora&1Q:

  Și de ce nu mai apare d-na Joiana..


 423. 423

  DNA evaluat pozitiv?!

  Băi, lasă-mă, o ai pe Val_one ca partener de discuţie şi ţi-e suficient. Toate afirmaţiile tale demonstrează nu numai că eşti total subiectivă şi că te-ai angajat benevol partinic, dar nu ştii nici măcar principiile fundamentale ale unei societăţi guvernate politic.

  A fost o greşeală a mea să cred că, în sfârşit, după ce ai luat-o-n mână cu protestele te-ai trezit. Sau mă rog, cred că nici că ai luat-o-n mână cu protestele nu te-ai prins.

  Daci gata, m-am lăsat. Mă ocup de Alexandra.


 424. 424
  Nora&1Q:

  ..d-na Eu-genia..


 425. 425
  Nora&1Q:

  Am onoarea să vă salut, dom Cosa! Ocupați-vă, ocupați-vă..


 426. 426
  Nora&1Q:

  Dom Cosa, v-am salutat oneros!


 427. 427
  Nora&1Q:

  A-lo! Nu e semnal..


 428. 428
  Nora&1Q:

  Bineeeeeee, închid din oficiu apelul pentru situații de urgență..


 429. 429
  andreea:

  da, da, să se ocupe…


 430. 430
  alexa:

  alexandra nu vrea să mai vină aici! nu mai vb despre ea, vă rooooog! 😥


 431. 431

  Că-ți place sau nu, în raportul MCV, DNA e evaluat pozitiv. Ocupă-te de ce vrei. Nu ești departe de postacii usl-iști cărora cum le zici ceva de DNA, cum încep să urle că ești băsist. Mă doare undeva și de etichetările tale, ca și de ale lor. Mă mir că n-o bagi pe aia cu oamenii hăituiți de procurorii cei răi ai lui Morar.
  Eu văd dosare, văd condamnări. Fapte. Voi puteți urla cât vreți. Da, mai sunt multe de făcut, multe de anchetat, dar e o instituție care trebuie susținută, nu suprimată.


 432. 432

  Nu mai vrea, dar vine!
  Hai, marș!


 433. 433

  Și parcă ți se păreau benefice protestele. Brusc, nu ți se mai par!


 434. 434
  andreea:

  Cosa e supărat pe DNA pentru că l-a agăţat pe puişorul de Dragnea, mînca-l-ar mama, care numa’ bine a făcut ţării. 🙂


 435. 435
  Nora&1Q:

  alexa zice că aici e loc de incantații, vrăji, ritualuri demonice..
  Cercul Magic. Îi disturbă somnul.


 436. 436
  Nora&1Q:

  alexa, te invoc! Ridică-te și umblă..


 437. 437

  Raportul MCV?!

  Băăăi, trezeşte-te!

  Şi eu dacă m-aş lua după rapoartele RMGC ar trebui să dorm liniştit.

  Şi nu cred că vei găsi vreo asociere umană din lumea asta în care să mă poţi include şi pe mine. Adică eu nu intru în nicio „voi”, cu alte cuvinte.

  Andreea, tu … somn uşor!


 438. 438
  Nora&1Q:

  Eu sunt de acord cu protestele. Să se știe! Țiu cu Nora. Să se știe, deși nu cred că mai era cazul..


 439. 439
  val_one:

  dacă reuşeau antena 3 şi trupa lui Dogaru să acapareze protestele era ok, Nora. 😉

  iar noi greşim fundamental raportîndu-ne la valorile europene. 😀


 440. 440
  andreea:

  lasă, Cosa, că dincolo de negativismul filozofico-abstracto-complotistico-românistico-patriotic pe care-l afişezi, ţi se ridică simpatiile la suprafaţă, ca mingiuţele de ping-pong, aruncate în Jiu. ping! pong! ping! pong!


 441. 441

  Cosa, aparent și teoretic, nu găsesc asocierea în care să te includ. Mă rog, așa pretinzi tu, că nu te revendici niciunui grup.
  În practică, da. Până la urmă, tu singur ai zis că te doare în cur vara trecută că n-a fost motiv pentru suspendare. Ai zis singur că-l urăști așa de mult pe Băsescu încât, indiferent de mijloace, îl vrei jos. Și că îți vei îndemna toți cunoscuții să meargă la referendum.
  Deci, ești mai subiectiv ca oricare și urli că eu sunt. Nu te interesează principiile pe care le tot invoci. Așa că, da, s-o încheiem!
  Îmi voi dubla doza de circumspecție cu care voi privi orice vei susține. Mereu cu tine ajung în destinații foarte dubioase.


 442. 442

  Mai onest ar fi să zici ”Da, sunt de părere că ăia sunt mai buni decât ăilalți”. Nu-ți ia nimeni capul.
  Dar nu-ți convine, pentru că nu vei mai putea poza în entitatea științifico-apolitico-obiectivă care te pretinzi.
  Nu sunt atât de naivă încât să cred că raportul MCV nu poate fi folosit, în anumite contexte, drept instrument politic. Dar asta nu înseamnă că evaluările pe care le fac ăia sunt false sau denaturează. Chiar suntem corupți -- nu e invenția ălora. Cuțitul poate fi folosit și la tăiat carnea, și la o crimă. Dar nu ai cum pretinde că trebuie să renunțăm la fabricat cuțite.


 443. 443
  Nora&1Q:

  Aoleu, ce mai bate apa-n piuă, d-na Reding, cu libera circulaţie..


 444. 444
  Nora&1Q:

  ping!


 445. 445
  Nora&1Q:

  Mi-a plăcut doar asta:
  Statele ar face mai bine să îşi pună în aplicare mai eficient propriile legi pentru a-i pedepsi pe cei ce înşală sistemul social, indiferent de naţionalitate.


 446. 446
  val_one:

  da` nu te obligă nimeni să circuli liber, 1Qle. e doar un drept fundamental, nu o obligaţie. 😛


 447. 447
  Nora&1Q:

  Unde am pomenit de obligație?


 448. 448
  Nora&1Q:

  Evident că e un drept fundamental. Tot îi dă cu libera circulație să nu fie obstrucționată..


 449. 449

  Și? N-are dreptate?


 450. 450
  Nora&1Q:

  Numa` clișee..


 451. 451
  Nora&1Q:

  Investiţia în educaţia romilor este o investiţie în viitor :80desecole: :emoticoncuochiibeliți:


 452. 452

  1Q, hai să nu începem iar cu tema romilor și a educației!


 453. 453
  Nora&1Q:

  Nu începem. Știu că n-ai dreptate..


 454. 454
  andreea:

  mai bine ne-ai povesti ce traumă ai avut tu în legătură cu subiectul, de-ai ajuns să gîndeşti aşa.


 455. 455
  val_one:

  ar fi mai rentabil să investim în ridicarea de ziduri şi bariere pentru ţigani încă 80 de secole? 🙄


 456. 456
  Nora&1Q:

  Iote că îmi dă dreptate cu localele:
  Iniţiativele în beneficiul romilor ar trebui generate la nivel local


 457. 457
  Nora&1Q:

  Traumă? Da` cum gândesc? ia ziceți d-na andreea, unde greșesc..


 458. 458
  Nora&1Q:

  N-am zis nimic de ziduri, bariere. Ci de respectarea legilor..


 459. 459
  Jaco Pastorul:

  Andreea, dragnea este reprezentantul boierilor si a facut sub presiunea acestora o descentralizare care le da puteri sporite in teritoriu boierilor de judet, o tampenie de altfel, din doua puncte de vedere, odata ca vine in contradictie cu regionalizarea ceruta de UE si a doua ca a uitat sa specifice din ce visterie se vor aproviziona. Cu toate eforturile croitorasului cel viteaz, si a sobolanilor din teritoriu, eu zic ca regionalizarea, care va include autonomia bugetara si administrativa, se va face pe granitele istorice ale vechilor regiuni, asa cum e logic si rational.

  Cosa, in capul tau roiesc comploturi si urzeli mult prea subtile pentru capetele seci ale lui ponta$comp. Poate ca ar fi timpul sa vezi si tu ce mai ai de adunat prin gradina, sa storci strugurii, sa faci zacusca, chestii de-astea simple dar care te scapa de angoase.


 460. 460
  Nora&1Q:

  Și gataaaaaa.. nu mai continui. M-am integrat. Brusc. Willis.


 461. 461

  Și eu știu că tu n-ai dreptate! 😆
  Let’s agree to disagree before we actually begin to disagree!


 462. 462
  andreea:

  mie mi s-a părut o manevră urîtă de tot şi poate mai gravă decît subiectul Roşia Montană sau scandalul cu procurorii.

  unchiule, lasă că ştii tu şi fără indicaţii de la mine.

  eu cred că tot omul -- chiar şi cel cotropit de zacuşti, ţuici şi dulceţuri -- are nevoie de un pic de antrenament al creierului, ca să nu se anchilozeze.
  şi eu, de pildă, cînd tai ceapă, mă gîndesc la nefericita poveste de dragoste a Alexei


 463. 463

  E, Andreea. E urâtă de tot. Dacă se va face așa, intrăm în era baronilor locali pe față. Nu vor mai avea niciun fel de opreliști, de nimic.


 464. 464
  val_one:

  alde Dragnea, Mazăre, Oprişan, care deja controlează poliţia, procurorii şi judecătorii locali, devin acum şi mai puternici. comparaţia cu ceea ce vrea Tokes pentru ţinutul secuiesc este deja depăşită, mai degrabă ne întoarcem undeva în evul mediu timpuriu, cînd baronii puneau taxă de trecere pe drumuri şi aveau propriile armate.

  cine-i baron la Târgu Jiu? 🙄


 465. 465

 466. 466
  Jaco Pastorul:

  Valone, Tokes nu mai vrea demult autonomia Tinutului Secuiesc, ci a Ardealului.


 467. 467
  val_one:

  Tokes este doar un exaltat, Jaco.


 468. 468
  Daria:

  ocupă-te de Alexa, Cosa.


 469. 469
  Nora&1Q:

  Nu știu, d-na andreea. Nu mi-ar fi stricat niște indicății. Știu doar că într-o zonă cu populație multietnică, câștigă acea nație a cărei cultură (cu tradiții, obiceiuri, bla-bla) e mult mai rezistentă ca a celorlalte. A, și e spornică la natalitate..
  Din partea mea, să aveți succesuri la integrare. Am mai vorbit despre gâfâiala în van a integrării, de mi s-a acrit ceaiul. Nici nu mai e vorba de uniformizare culturală. Nup. Deja o mare parte a românilor s-a manelizat, s-a țiganizat. Io mă declar țigan integrat într-o societate hibrid. Ca să nu mai existe discuții, aveți să-mi dați și mie 10000 euro? Să iau și io o pâine la copilași..


 470. 470
  Nora&1Q:

  Știu că am dreptate. Cine vrea să mă contrazică o face că n-are ce face..


 471. 471
  Nora&1Q:

  Și ia mai lăsați-mă-n pace și nu mă mai hărțuiți pe subiecte în care se vede din satelit că am dreptate dar nu mă exprim pe înțelesul vostru..
  :rollex:


 472. 472

  Da, fix de-aia! M-ai ginit.


 473. 473
  Nora&1Q:

  `m dai, domniță frumoasă? Dă să-ți gâcesc, nu pă dăgeaba, ca să nu zici că-s parazit..


 474. 474
  Nora&1Q:

  `ai, trăi-ți-ar famelea.. D-un covrig măcar. 5000 de euro te face pă tine?


 475. 475
  Nora&1Q:

  Dă cât ai. alexa nici 2 bani n-are, prăpădania..


 476. 476

  Astea nu-s clișee, 1Q? Sau ale tale sunt cool, iar ale comisarului nașpa?


 477. 477
  Nora&1Q:

  Ca să nu zici că-s milog, nu pot accepta sub 1000 euro. Mă-nțelegi? E vorba de prestanță, respect..


 478. 478

 479. 479
  Nora&1Q:

  Diferența dintre mine și comisar e uriașă. Oh, de-aș fi io salcie comisar la mall..


 480. 480
  Nora&1Q:

  Apoi atâta propagandă de promovare a unei culturi nici zeii Olimpului n-au văzut..


 481. 481

  Un amic făcea o observație foarte bună. Apropo de cazurile astea de romi cu mercedesuri și palate cu turnulețe pe care le tot scoate media în față. Cazurile de romi care s-au îmbogățit nerespectând regulile. Pentru fiecare din ăștia, zicea amicul meu, există mii de romi săraci. Fără mercedesuri, fără palate, fără minimum. Așa că e total păgubos să se tot insiste, promoveze agresiv ”rețeta asta de succes”. Nu există așa ceva.
  Așa că lasă-mă cu miile de euro ale romilor și poveștile sf de cum pleacă ăia la cerșit și se-ntorc baștani.


 482. 482
  Nora&1Q:

  Și v-am mai zis: publicitatea se face pt promovarea a ceva.
  Ca la RM, așa agresive sunt și astea..


 483. 483

  Propaganda aia n-o fac romii. Nu-s romii directori la Pro tv să facă seriale peste seriale cu bulibașe. Nu sunt nici plătitori de cablu să zici că asta cere publicul, iar Pro, din motive comerciale, trebuie să se supună.
  Pe lângă serialele alea și manelele promovate, există și chestii precum ”La bloc” sau ”Trăsniți în Nato” (mă rog, nu știu dacă mai există). La fel de îndobitocitoare, cu audiențe la fel de mari. Așa că a se scuti. Nu romii ne-au vulgarizat. Ci noi singurei.


 484. 484
  Nora&1Q:

  Așa, și? Ce vină am io pt sărăcia ălora? Îi marginalizez? Îi urăsc? Îi discriminez? Și dacă da, prin ce? Prin postările astea?
  Aștept indicății..


 485. 485
  Nora&1Q:

  Nici Napolitana Joe nu-și face reclamă..


 486. 486
  Daria:

  nu vezi-ți de Nora ta, 1Q, și las-o pe Alexa. ți-ai făcut alegerea.


 487. 487
  Nora&1Q:

  Fix ce spuneam. Noi ne-am manelizat..


 488. 488

  Părinții săritori cu șpaga la bac nu sunt romi. Vai, ce buni suntem noi și cum ne ”strică” ăștia!
  Gata, zisei că nu mai vorbesc cu tine despre asta!


 489. 489
  Nora&1Q:

  Iar nu înțeleg: adică ce vb, că n-am înțeles nimic.. Ce vei să concluzionezi? Că românii sunt oameni răi iar gaganii niște pufoșenii nevinovate?


 490. 490

 491. 491
  Nora&1Q:

  Tot nu pricep, deși n-am înțeles nimic. Ce ar trebui să fac io ca să se integreze specialitățile ălea, na..


 492. 492

  Nu concluzionez nimic nou acum. Nu avem niciunul ce concluziona. Te-am mai auzit susținând chestiile astea, la fel și tu pe mine. Concluziile existau deja.
  De-aia zisei s-o lăsăm moartă de la început. Nu țin să împrospătez amăreala.


 493. 493
  Nora&1Q:

  Biiineee, romi. Ce nume/cuvânt/alcătuire de litere/sunet mirobolant.. Impune respect. E puternic. “r” e chiar rezonant.. rrrrrrrrrrrrr..


 494. 494
  Nora&1Q:

  ommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.. relax. Încerc să fiu zen.


 495. 495
  Nora&1Q:

  Îu! Acum citii pe Daria. Ce-acia, mă? Blog de matrimoniale?
  Am ales-o pe Nora.. Hm! Nora, te-am ales. Predă-te! 😉


 496. 496
  Nora&1Q:

  Dropzăgan..


 497. 497
  val_one:

  n-ai cum să fii zen cu chestiile astea agăţate de karmă, 1Qle. 😆


 498. 498
  Nora&1Q:

  E, lasă, Val, că mă descurc. Pot să-mi încropesc de-o (k)armă să mă apăr de chestiile astea zen, de propagandă..


 499. 499
  Daria:

  Cosa, te rog să te ocupi de Alexa. vreau și io să știu de ce crezi că o cunoști.


 500. 500
  Nora&1Q:

  Spune-mi ce pot face. Concret. Tu ce faci. Cu example, nu din imaginație.


 501. 501
  Nora&1Q:

  Chiar sunt curios să știu cum anume implementează românul integrarea romului.


 502. 502
  Nora&1Q:

  Sau englezul, neamțul, francezul..


 503. 503
  Nora&1Q:

  Gata. Am tăcut..


 504. 504
  andreea:

  stai jos. nota 2!


 505. 505
  Nora&1Q:

  🙁 Un profesor bun e cel care e întrecut de elevul său..


 506. 506
  Daria:

  hm, nu cred


 507. 507
  Nora&1Q:

  Nu meritam! Măcar spuneți-mi de ce mi-ați dat 2 .. E umilitoooor! 🙁


 508. 508
  val_one:

  eu ţi-aş sugera să mai ai şi îndoieli, nu numai certitudini. să nu mai respingi tot ce nu intră în tiparele tale de gîndire. întreabă-te pînă oboseşti dacă nu greşeşti pe undeva.

  eu aşa fac mereu.


 509. 509
  Nora&1Q:

  Undeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee? unde greșesc? Răspundeți la întreb. ce faceți dvs și ce treb. să fac io. Afar` de stat jos..


 510. 510
  Nora&1Q:

  Dacă puteți să-mi răspundeți, aș fi feri..
  Vb serios.


 511. 511
  Daria:

  știi, ești un profesor jalnic. se plângeau mereu colegi de-ai Alexandrei de tine, din ăia care au mereu medii peste 9. ba treceai prea superficial prin materie, ba nu abordai unele subiecte deloc, lipseai foarte mult și nu mai recuperai lucrările. Alexa nu ți-a spus-o niciodată pt că-i proastă. te încuraja aiurea.


 512. 512
  Daria:

  de mult țin să-ți spun asta. nu impresionezi pe nimeni.


 513. 513
  Nora&1Q:

  Cum dracu să se integreze ăia dacă io am îndoieli? Ce să accept? Să-mi intre la corazon? Pt atât e zarva asta?


 514. 514

  Eu recunosc. Sunt o profesoară foarte proastă. N-am convins pe aici pe nimeni de nimic. Nu am clintit niciun fir de păr.
  Poate ar fi mai bine s-o dau în delir alexesc.


 515. 515
  val_one:

  😆

  tu faci cum vrei, 1Qle. e zenul tau, karma ta. 😛


 516. 516
  Nora&1Q:

  Daria îmi face reclamă negativă.
  Îmi strică imaginea, blazonul, renumele, numele și prenumele..
  🙁


 517. 517

  Parcă era o parabolă cu semințele căzute pe lângă drum pe care le-au mâncat păsările. Ei, pe ale mele nu le-a mâncat nimeni. Or fi semințele proaste și gata. Sau nu se potrivesc solului prezent. Nu știu…


 518. 518
  Nora&1Q:

  Hai, hai, nu te mai văicări, Nora. Am întrebat ceva. E așa greu de răspuns? Și d-na andreea cu Val..


 519. 519

  Eu am mai răspuns la întrebările astea. Nu mă văicăresc. Nu glumeam când am zis că nu mai am chef de discuția asta.


 520. 520
  andreea:

  ce să-ţi răspund? îi vezi ca pe nişte duşmani, ca pe nişte posibili agresori. eu nu. nu mă ridic, dacă se aşează lîngă mine, nu le spun copiilor că-s periculoşi, nu-i sfătuiesc să se ferească de ei. cumpăr de la ei, dacă au magazinaşe, nu mă uit urît, zîmbesc, poate chiar mai mult decît în mod normal. cunosc cîţiva destul de bine. (nu, eu nu sînt, sînt foarte blondă -- cei care mă cunosc pot să-ţi confirme 🙂 ). nu am idei preconcepute, nu cred că o să mă copleşească, nu văd cum. au natalitate ridicată, dar şi mortalitate ridicată.

  cam atît pot face eu. sînt relaxată în ceea ce-i priveşte, spre deosebire de tine. avantaj, eu.


 521. 521

  Știu dinainte exact ce vei spune. Cum și tu știi ce voi spune eu. Și e de-a-n pulea. Și degeaba.


 522. 522
  Nora&1Q:

  Mă, io nu-mi iubesc nici vecinii. Nu-s romi. Mă doare undeva de ei. Mi-s indiferenți atâta timp cât păstrează distanța regulamentară. Respectul e reciproc. De ce ar trebui să le acord romilor o importanță specială?

  Nimeni nu mi-a răspuns la întrebare. Ce pot face pt ei?

  Da, e ușor să spui: Avaaai, ce rasist, ce mentalitate..


 523. 523
  andreea:

  (AlexaDaria către Cosa: … aaaah, ocupă-te de mine… ooooh, aaaaaaaaah, mmmmmm, haaaai, hai, ocupă-te… aşa…aşa… oooooooh… )


 524. 524
  Nora&1Q:

  Haaaaaaaaai? d-na andreea, sper că NU vb serios! Tot ce spuneți ține de atitudine, de educație, de civilizație, na. Credeți că io strâmb din năsucul fin când romii sunt în preajma mea? Nuuuuuuuu.. ete ce realitate deformată ați putut interpreta.
  Prin asta se integrează romii? Am dat-o daracu..


 525. 525
  Nora&1Q:

  Și nu-i văd deloc ca pe niște agresori sau dușmani. Eroare. Mi se pune sula-n coaste să-i tratez special de ceilalți..


 526. 526
  Nora&1Q:

  Acum chiar dispar. Mai bulversat, mai nelămurit, mai bolovan..


 527. 527
  Nora&1Q:

  E ca și cum integrarea pe blog ar fi doar obligația și responsabilitatea unei părți, că-n cealaltă parte poate să fie un rom..


 528. 528
  Nora&1Q:

  Vă pup țigănește, și pt ieri. Îmi plătesc taxele la zi.. 😉


 529. 529

  Daria, dacă am să-i spun ceva Alexandrei, vorbesc cu ea. Dacă pe ea o interesează să ştie ceva, să mă întrebe ea.


 530. 530

  Andreea, stai jos şi lasă gălăgia. Repetenţii au voie să vorbească doar întrebaţi!

  Svetlană, rămâne cum am stabilit!

  Val_one, eu sunt un om cam sensibil la chestii scârboase. Dacă strănută unu lângă mine nu mai am poftă de mâncare o săptămână. Aşa că dacă nu-ţi cer prea mult, încearcă să borăşti la o distanţă mai măricică de mine. Nu ştiu să-ţi spun în metri … cam aşa … cam la o distanţă de un bun simţ. Nu ştiu, te descurci tu!

  Nora, deja ai dat-o-n bălării. Ai uitat (dacă ai ştiut vreodată) inclusiv poziţia mea relativ la toată făcătura asta. Băi, îţi spun şi ţie ce i-am spus lu’ Svetlană odată: dacă vrei să-ţi ţii un discurs în care să răbufneşti partinic, fă-o fără să mi-l adresezi mie.
  Mie îmi pui întrebări punctuale concrete şi-mi răspunzi la întrebări punctual şi concret. Restul sunt umpluturi de spumă la gură. Nu mă interesează.

  Verzel, … cu tine nu ştiu cum s-o dau. Mă rog, ar fi multe de discutat, cu ăia care trebuie să dea primii cu sapa, cu nivelul de informare, cu inutilitatea protestelor, dar astea mai încolo. Acum poate-mi spui şi mie de ce zici că ai cu zece ani mai puţin decât ai în realitate?! Adică dacă aveai patruzeci şi şase de ani, care era problema?


 531. 531

  Băi, să nu vă fi pus dracu să fi plecat exact acum când am venit eu!


 532. 532

  Cosa,
  1. Din moment ce particip la vot, e clar că pe unii îi văd mai puțin răi decât pe alții. Din punctul ăsta de vedere, poziția mea a fost mereu transparentă. Și nu mi-e rușine cu ea. Nu e nicio răbufnire. Așa că încetează să arunci din jilțul în care te-ai cocoțat singur ba cu spume în mine, ba cu strănutat în val_one. Noi ne-am asumat mereu apele în care ne scăldăm, tu ești ăla cu curul în două luntri.
  2. Nu eu am intrat în vorbă cu tine. Ci tu. Așa că tu nu mai discuta cu mine dacă nu-ți convin paradigmele în care mă situez.
  3. Când discut cu oricine, o fac liber, nu după scheme impuse. Pentru asta, te sfătuiesc să suni la orice operator de telefonie mobilă. E simplu, pentru orice apeși un șir de taste.


 533. 533
  val_one:

  😆 😆

  bietul Cosa…


 534. 534
  val_one:

  tocmai era şi el singurel pe aici, pus pe treabă.


 535. 535

  “Nu eu am intrat în vorbă cu tine, ci tu”

  Nora, trecutul e aproape. Cam la nu ştiu câte comentarii în urmă. Se poate reconstitui.

  A, sau tu te referi la trecutul îndepărtat de pe Pandora’s! Hm, în cazul ăsta nu mai ţin minte, poate ai dreptate!

  Dar e bine de reţinut această regulă pe care o insinuezi. Nu vorbim cu unu până nu ne întreabă de vorbă.

  Adică nu, nici aşa nu se poate că cum ne întreabă unu de vorbă, dacă noi nu l-am întrebat de vorbă în prealabil şi cum am fi putut să-l întrebăm noi în prealabil dacă nu ne-a întrebat el în şi mai prealabil?! Complicat. N-am răspuns la treaba asta!


 536. 536

  Tu ziseși să nu-ți mai răspund nu știu cum, să nu-ți adresez ție nu știu ce.
  Iete, fâs!
  Tu ești nemulțumit de cum îți răspund, eu doar te anunț că nu schimb nimic în modul meu de abordare așa că e mai productiv pentru tine să nu mi te mai adresezi în astfel de chestiuni deoarece eu tot așa îți voi răspunde. S-a-nțeles acum?


 537. 537
  alexa:

  🙄 ce ai să-mi mai spui, Cosa? parcă mă băgaseși deja în categorii


 538. 538

 539. 539
  Nora&1Q:

  Ha! Sunt obligat să-ți răspund, Cosa, că e grav. Inițial am zis să te ignor, apoi am stat în cumpăneală: să-ți răspuuund, să nu-ți răspuuund.. și, la draq! deși risc să mă acuz, ești doar un utilizator și meriți un răspuns.
  Am dat cuiva de pe blogul acesta și nr de telefon. Vrei datele mele reale? De ce nu le-ai cerut pe mail? Ți le ofeream dacă țineai neapărat și te interesam în mod deosebit. Nu-mi place să le fac publice.
  Prin urmare:
  -- Arată-mi și mie unde mi-am specificat vârsta (stai lini, nu te mai întreb altă dată cum procedezi tu cu Geasmina); că e deosebit de importantă și relevantă pt socializare. Dacă e așa importantă vârsta pt tine, mai spun odată că am în jur de 63. M-ai îmbătrânit, tataie..
  -- Ce urmărești prin asta, oricum, mi-e greu să-mi explic. Io ce draq să urmăresc?! Te-ai și gândit la alexa, bagabontule..
  -- Chestia cu discutatul, despre orice, e ambiguă. Deja orice discuție cu tine se poziționează bizar. Adică, na, de acum, nu mai există nicio plăcere din partea mea. Pot bate câmpii cu grație despre orice subiect, nu consider că-ți sunt dator cu explicații despre părerile/convingerile mele.

  Cu autism aproape maxim,
  Sluga, alea, alea..
  Ping!


 540. 540
  Nora&1Q:

  A, să completez: Am 1,52 și 72 kg. Un ochi bleo și celălalt din sticlă de murano..
  La sandale port 40. Toc de 15 mm..


 541. 541
  Nora&1Q:

  Tresar mereu când aud numele Vasile. Dar nu răspund..


 542. 542
  Nora&1Q:

  Chelie n-am. Părul mă ține în viață..


 543. 543

 544. 544

  Nu, nu vreau datele tale “reale” şi nici nu mă interesează. N-ar mai avea farmec. Vreau să le citesc singur. Pentru mine asta-i provocarea. Ce, credeai că intru pe blog s-o învăţ pe Andreea tabla-nmulţirii ţâganilor?!


 545. 545
  alexa:

  are 36 de ani, 2m, e slab, crăcănat și n-are coaie


 546. 546

  Da, da nu cade printre elemenţii de calorifer!


 547. 547
  Nora&1Q:

  Citești cam în diagonală, da` na, tu știi ce citești.
  Așa e, alexa! N-ai văzut nimic ieșind de pe cracul pantalonului..


 548. 548
  alexa:

  știi la ce mă refer! un individ care lovește pe cineva la pământ nu-i bărbat! nici cel care își pune prietenii să se ocupe de ”problema” lui!


 549. 549
  alexa:

  ești un laș!


 550. 550
  andreea:

  pong!


 551. 551
  andreea:

  unu-ori unu, unuuuuuu…
  unu-ori doi e doooooi…


 552. 552
  andreea:

  iiiii, am bătut toată Calea Victoriei, pe jos, agale. ce vreme, ce vreme…


 553. 553

  N-ai de unde să ştii tu cum şi ce citesc eu, da’ tu poţi să te simţi bine în continuare crezând că ştii!


 554. 554
  alexa:

  Cosa, cu mine nu vb?


 555. 555

  Îu, ce colb s-a ridicat! M-apucă dorul să mă plimb agale (da, știu, nu se poate, nu e loc!) prin cotețe de găini! 😆
  Ho, cu mama, ho!


 556. 556
  Nora&1Q:

  alexa, plici în fasole! Știu. Altceva?

  D-na andreea, ce m-ați speriat! Ceaia, unu-ori unu, unu.. 1Q-i unu`, să se știe..


 557. 557
  alexa:

  orice ți-aș spune nu te simți, așa că renunț!


 558. 558
  Nora&1Q:

  Cosa, ca să încheiem: (Mai mult tu, că pe mine m-ai termenat)
  Nu mă interesează ce știi tu sau ce crezi tu că știi! Clar? Sau trebuie să desenez..


 559. 559
  Nora&1Q:

  🙂 La mine plouă cu praf în oki..


 560. 560

  Păi, bă Alexandra, vorbesc cu tine, că am ce, dar nu când mi te adresezi cu “ce ai să-mi mai spui, Cosa? parcă mă băgaseși deja în categorii”
  Vezi tu, eu am nişte pretenţii de la tine. Cei de la care nu mai am nicio pretenţie, deja nu mai există pentru mine.


 561. 561
  andreea:

  cinci ori cinci, douăjcinci.


 562. 562
  Nora&1Q:

  Pfiu! Mie mi s-a ridicat puțin o pretenție, apoi s-a lăsat moale.. 🙁


 563. 563

  Nici pe mine nu mă interesează ce nu te interesează pe tine.


 564. 564
  Nora&1Q:

  Se observă!
  Ping!


 565. 565
  alexa:

  păi tu ai spus că nu mai vrei să-mi ”desenezi” nimic pt că nu mai am necunoscute pt tine, după care zici că trebuie să te ocupi de mine.
  ?!


 566. 566

  Andreea: 😆
  1Q: sunt fenomene meteo obișnuite. Nu te îngrijora.


 567. 567
  Nora&1Q:

  Prima dată ridicasem o sprânceană-n sus, surprins de averse, apoi mi-a coborât la întâlnire spre colțul gurii .. 😆


 568. 568
  andreea:

  eu cred că el vrea să rămînă singur printre găini… vrea să extermine toţi cocoşeii…


 569. 569
  Nora&1Q:

  Io-s extermenat. Nu vă mai bazați pe mine! Vă iubesc, nu vă voi uita.. :ridicochiispreceruri..:


 570. 570
  Nora&1Q:

  :…șisucombsubprivirileîngrozitealetuturor:


 571. 571
  alexa:

  ești așa patetic!


 572. 572
  andreea:

  după aia, o să se plictisească şi o să înceapă să omoare şi găini…


 573. 573

  Andreea: Sinceră să fiu, tot așteptam să văd când se-ntâmplă asta. Capturi de râme, târcoale, măsurători, scoruri, simulări, draci, laci,

  1Q: scoal’! Am pariat pe tine!


 574. 574
  Nora&1Q:

  ..ești așa patetic, patetic, patetic, patetic..

  Hop! Acum, continuă, alexa! Ceva nezgâriat, ai?


 575. 575

  Andreea, găini-fantome. Am un ”presimț” că deja nu mai existăm.


 576. 576
  Nora&1Q:

  Ce laci, raci, craci, pariași, fumeie? :80,2:


 577. 577

  Un cercel și-o jartea. 😳 Nu fi! 😆


 578. 578
  Nora&1Q:

  Care e miza? Ce e pus jos..


 579. 579
  andreea:

  măi… profesoraşule! tu n-ai cursuri, n-ai seminarii, inspecţii, disecţii, alea-alea?!


 580. 580
  Nora&1Q:

  Îs prins cu minciuna! Nu pot să scap..


 581. 581
  alexa:

  Cosa mă lasă cu ochii în soare. un singur lucru l-am întrebat și eu 🙄


 582. 582
  Nora&1Q:

  `ade, pariați! Casa de pariuri rămâne deschisă încă doo ore. Ce cotă am?


 583. 583
  andreea:

  şapteorişapte, şaijnouă.


 584. 584

 585. 585
  alexa:

  eu pariez pe Cosa. pt că e bărbat, nu ca tine! sfrijitule!


 586. 586

  Dacă dihania smiorcăită pariază pe Cosa, eu dublez miza pe 1Q. Doi cercei, două jartele!
  Tu ce pui în joc, miorlăito?


 587. 587
  Nora&1Q:

  49 factorial.. Îu! știi cât dă? 6/49


 588. 588
  Nora&1Q:

  Ea pune sutienul.. 🙄


 589. 589
  Nora&1Q:

  Cosa, pune o poză cu CV-ul meu. Cu toate datele. Hai, că-l găsești ușor!


 590. 590
  Nora&1Q:

  Poate găsesc și un job mai acătării. Mai știi..


 591. 591
  Nora&1Q:

  Așa mult durează să proceseze datele alea?


 592. 592

  Hai sâtâr, bă!
  Nu faci mişto de o fată că n-are ţâţe. Mai ales după ce te-ai folosit de ea ca să te pui bine cu alta. Nici un bărbat nu face aşa ceva. Are dreptate Alexandra, n-ai coaie!


 593. 593
  Nora&1Q:

  Uof! Nici la 63 de anișori n-am liștine.
  Mă aleargă rivalii.
  Cosa, alexa e a ta! Ce să fac, cedez..


 594. 594
  Nora&1Q:

  Dacă n-are, n-are. Ce e așa grav? Îi mai cresc, cred, fontanelele i se vor suda.. se va maturiza.


 595. 595
  Nora&1Q:

  Și cu cine m-am pus bine, mă rog? Că-s bine cu toată lumea. Chiar și alexa mă iubește, deși nu-i merit iubirea..


 596. 596
  andreea:

  douăşunu ori doi jumate… ăăăă… aproape cinzeştrei!!


 597. 597
  alexa:

  mândra lui are țâțe nu mai mari ca ale mele, ca de oaie. dar bine că pe ale mele le critică.


 598. 598
  Nora&1Q:

  Mă, nervosule, mă! Joci un tabinet? mai trece timpul..


 599. 599
  Nora&1Q:

  Nu le critic. Le pomenesc.. +++!


 600. 600

  Alexandra, buuun, aici voiam să ajung. Vezi?! Te interesează. Te arde, te zbaţi. Pentru ce?! Pentru cine?!


 601. 601
  alexa:

  ei, pt cine! nu-i dau satisfacția să intru în detalii!


 602. 602
  alexa:

  de un an tot spun de ce-s nervoasă! m-am săturat!


 603. 603
  Nora&1Q:

  Stimați conblogheriști,
  Cu această ocazie, țin să precizez că mă simt onorat de atenția deosebită care mi se acordă.
  Mulțumesc pe această cale scormonitorilor de vârstă care, cu abnegație și hotărâre, scot la iveală mârșăviile de tot soiul și pun pe tapetul imaculat al pixelilor, gândur`li mele necurate, aproape sataniste..

  Care mai e cota? :rollsroyce:


 604. 604
  Nora&1Q:

  Nervi, nervi, nervi..
  Respirația în patru timpi e obligatorie în aceste situații, altfel riști o congestie cerebrală, inima să intre în fibrilație sau suflu sistolic..

  Belele, adică..


 605. 605

  Da, măi Alexandra, te-ai săturat, dar să fii nervoasă un an de zile!!!


 606. 606
  alexa:

  2 ani! și încă mai sunt!


 607. 607
  Nora&1Q:

  Renunț la catedră! Am demisionat. Uitasem să menționez..


 608. 608
  Nora&1Q:

  Acum sunt paznic la drumuri și podețe..
  Am un calculator și, iote ce repede trece timpul!


 609. 609
  Nora&1Q:

  Gata. Stop activity. Nu știu când mai revin. Băgați pronosticurile și pariați..
  Cine nu riscă, nu câștigă! 😆


 610. 610
  val_one:

  eu n-am înțeles mare lucru. pîn`la urmă, care cocoș cu care găină s-a ales? 🙄


 611. 611

  Val_one: the winner takes it all! 😆 😆


 612. 612

  Alexandra, acum că plecă ăsta, hai să-ţi spun de ce am zis că nu te califici. Ocazie cu care mai afli câte ceva şi despre tine.

  Deci, ca să ai o relaţie chiar şi cât de neînsemnată cu mine, trebuie să joci în liga profesionistă. Asta înseamnă că tot ce faci trebuie să fie cap de serie. Cum îţi alegi hainele, cum înveţi la şcoală, cum dai cu mătura, cum îţi respecţi părinţii, cum îţi respecţi corpul, atitudinea faţă de cei care-şi bat joc de tine, cum îţi faci pedichiurile, cum ai aranjate lemnele-n curte. Totul.

  Să ştii că o vânzătoare de butic, cu fusta de o palmă sau cu colanţii lipiţi de buci, care n-are două la un loc, da’ are beşini în cap cu caru, care visează la feţi frumoşi, da şi-o trage-n bărci cu toţi căminiştii n-are nicio şansă la mine. Chiar dacă are vârsta cu treizeci de ani mai mică decât a mea. Pentru că, vezi tu, numai vârsta se măsoară-n ani, tinereţea sau bătrâneţea nu!


 613. 613
  val_one:

  all of us, Nora? 😯


 614. 614

  Păi, nu așa era teoria de data trecută? Ai lipsit la lecție?


 615. 615

  Mă duc s-aranjez lemnele. Măcar la alea să fiu cap de serie! 😆 😆
  Bisous, Val!


 616. 616
  alexa:

  😯 m-ai făcut cumva vânzătoare de butic care se culcă cu toți căminiștii?


 617. 617

  Bravo, ai înţeles fix o pulă!


 618. 618
  alexa:

  ba am înțeles 🙄


 619. 619
  alexa:

  dar sunt obișnuită să fiu acuzată de toate relele


 620. 620
  alexa:

  ”numai vârsta se măsoară-n ani”
  mda, dar contează și cum își pun amprenta pe tine anii aceia. mă refer la părul cărunt, pielea lăsată și ridurile care vin la pachet. poți să te simți tu cât de tânăr, însă corpul dizgrațios pe care-l capeți cu timpul nu farmecă pe nimeni.


 621. 621
  val_one:

  bisous, Nora. 🙂 așează frumos lemnele alea.

  ce lemne? 🙄


 622. 622
  alexa:

  cât despre atitudinea față de cei care te jignesc, știu că a mea a fost muuult exagerată, totuși pe măsura durerii pe care mi-o provoacă. 1Q mi-a luat ceva vital pt mine și nu o să-l iert pt asta niciodată.


 623. 623

  Ţi-am spus că eşti previzibilă. Mi-ai ridicat mingea la fileu.

  Uite, hai să punem pariu că ai mai mulţi dinţi cariaţi decât mine! Că ai celulita între picioare de un deşti de groasă. Că ai pielea la fel de întinsă ca a mea (dar ce ne facem cu tine peste cinci ani?!). Că chiar şi acum când nu e atât de răcoros, eşti numai cu şerveţelul în mână trăgându-te de nas. Că în marea majoritate a timpului te doare capu de nu ştii pe unde s-o mai apuci.

  În legătură cu părul cărunt da, ai dreptate, dizgraţios!


 624. 624
  alexa:

  😀 nu am celulită unde zici tu, răcesc foarte greu, nu am dureri de cap, ci de altele, am toți dinții în gură, originali. peste cinci ani o să fiu în aceeași stare pt că am crescut cu mâncare de țară, sănătoasă, doar mișcarea îmi lipsește.


 625. 625
  alexa:

  hai să fim serioși acum! un bărbat de 60 de ani nu mai arată ca unul de 30! diferența este majoră! pielea își pierde din elasticitate, oricât ai îngriji-o!


 626. 626
  alexa:

  nu cred că ai pielea ca a mea. 😀 sunt tânără și folosesc și creme pt hidratare. am de tot felul.


 627. 627

 628. 628
  alexa:

  totuși cred că e mai sănătoasă a ta. eu elimin mulți acizi prin piele din cauza rinichilor.


 629. 629
  alexa:

  pariu 😆
  de parcă pot verifica


 630. 630

  Hai măi, ai 21 de ani şi eşti deja cu rinichii?! Adică peste cinci ani mi-aş mânca zilele cu tine prin spitale?!


 631. 631
  alexa:

  tu nu ți-ai mânca nimic cu mine! 😀 crede-mă!


 632. 632
  alexa:

  am uitat de fundul care se lasă. și de burtică.


 633. 633

  Băi, am glumit! Trebuie să explic şi poantele pe care le fac?!

  Adică cu asta cu spitalul, doar!


 634. 634
  alexa:

  nu, orice ai spune, nu o să mă convingi că un om de 50 de ani are un fund ca al meu.


 635. 635
  alexa:

  am înțeles 🙄


 636. 636

  La bărbaţi nu li se prea lasă fundul. Sau te refereai la tine!


 637. 637
  alexa:

  ei nu! își pierde din tonus atunci!


 638. 638
  alexa:

  trimite-mi o poză cu tine! că tu m-ai văzut pe mine!


 639. 639

  Păi am pus poza aici, N-AI VĂZUT-O?!


 640. 640

  Iote! Am scris cu litere mari!!


 641. 641
  alexa:

  vreau una în care nu ești la costum


 642. 642

  Adică una explicită?!


 643. 643
  alexa:

  adică nu una vulgară 😀
  în haine de casă


 644. 644

  Adică să intre vreo colegă de-a nepoatei mele şi să mă vadă explicit?!


 645. 645
  alexa:

  😀 ioi! dacă ești în haine de casă e numa’ bine!


 646. 646

  Tu de ce crezi că mi se zice costumaru?!

  Ne uitam, eu cu un văr de-al meu, la un costum care nu-mi prea plăcea. Ia-l, bă vere, că-l porţi pe-acasă!


 647. 647
  alexa:

  hm! nu vrei să ți se vadă burta! recunoaște!


 648. 648

  Bine, pun o poză cam de acum o lună. În tricou. Dar obstrucţionez faţa.

  Imediat!


 649. 649
  alexa:

  dar biata față ce are?


 650. 650

 651. 651

  Faţa, ce contează?! N-am pelagră, să ştii. Dar nu vreau să-mi pună careva faţa pe gugăl şi să caute.


 652. 652
  alexa:

  🙂 nu arăți de anii pe care îi ai


 653. 653

  Ei, hai mă, cum?! Burta şi fundul lăsate, pielea atârnată, fizicul dizgraţios!


 654. 654
  alexa:

  totuși nu-mi schimb părerea. nu ți se simte carnea la fel.


 655. 655

  Ha?!
  Băi, când mă atingi, zici că ai atins o statuie din fier beton!
  Fac o sută de genoflexiuni cu tine în spate.

  Şi gata, ţi-am făcut mendrele, au ăştia motiv să mustăţească (oricum trebuia să ia unu locul lu’ Danny), şoul s-a terminat.


 656. 656

 657. 657

 658. 658

  Mustacesc! Ce, n-am voie?! 😆 😆 lasa pantalonii aia mai jos! O sa-ti explic eu altadata!


 659. 659

  Ştiu ce vrei să-mi spui, dar nu-mi iau pantaloni scurţi mai lungi deoarece nu-mi plac.Punct. Nu mă interesează ce se poartă. Şi nu mă interesează că sunt de homosexuali.
  Nu par deloc homosexual chiar şi cu pantaloni atât de scurţi.

  Danaaaaaa, vino aici şi dă-ţi cu părerea, că tu ştii!


 660. 660
  Nora&1Q:

  Om batrân la pantaloni scurți!! Cu tricoul în nădragii ridicați pân` la subsuoară..
  S-ar răsuci în mormânt zeul pudibond al masculinității, Indra!


 661. 661
  Nora&1Q:

  Dacă ai sta la bloc n-ai primi subvenție la căldură. Că ai păr pe piept. Nici io nu primesc..


 662. 662
  alexa:

  n-auzi că nu-i bătrân? nesimțitule!


 663. 663
  Nora&1Q:

  Zic asta de invidie..


 664. 664

  Nu-ţi mai da, bă, cu tesla-n coaie că nu te mai bagă Alexandra în seamă!


 665. 665
  Nora&1Q:

  Și că sunt gelos..


 666. 666

 667. 667
  Nora&1Q:

  Io ce să zic?! fenQ cu temenele pân` la asfalt. Așa dialog mai rar. Civilizat, frumos curgător, ca Ozana cea limpede ca cristalu`.


 668. 668

  Iar pe asta cu tricoul în pantaloni mai studiaz-o. Şi tu şi toate cele care se dau cunoscătoare!

  Sau practică şi tu un sport la un nivel cât de cât de băgat în seamă şi vezi ce te obligă ăia să faci!


 669. 669
  Nora&1Q:

  Chiar, ce sport practici? Sau ai practicat? Că nu pari un așchilabric..


 670. 670
  Nora&1Q:

  După conformație, tenis de câmp e maximum..


 671. 671
  alexa:

  ce te bagi și tu acum în seamă?


 672. 672
  Nora&1Q:

  A, scuze că v-am întreruptus. Apăruse Nora..
  Continuați! mea culpa..


 673. 673
  Nora&1Q:

  Să vă pui o muzică de antren. Păi? Stați ca momâile..


 674. 674
  alexa:

  ce, nu poate omul să zică trei cuvinte fără să te bagi tu?


 675. 675
  alexa:

  ce treabă ai cu conformația omului?


 676. 676

  Am jucat fotbal în liceu (când era Piţurcă la Pandurii eu eram la juniori), apoi la Progresu Brăila (tot în B) când am făcut armata (nu prindeam lotul, dar mă salva de două zile pe săptămână de cazarmă), apoi am jucat volei la Universitatea Bucureşti când eram în facultate – o divizie pe centrul universitar şi atletism (probele de alergări 3000 – 10 000).
  Diplome am strâns mai mult la tenis de masă pentru că se organizau multe concursuri şi era uşor de participat.

  Altceva?!


 677. 677

  Eu m-am ascuns, 1q. M-a speriat maldarul de rame cu tenta retro. Am zis “doamne, cine o manca atata!”.


 678. 678
  val_one:

  aşa naivă îi părea deodată
  el, vînător de-amoruri clandestine
  trufia îi murea nevinovată.

  un dialog se-nfiripa în taină
  îi tremurau speranţele în mînă
  iar mîna-i tremura sub haină…


 679. 679
  Nora&1Q:

  Altceva, ce? Atât. Mijto. Polisportiv.. 100 m garduri. Zicea unu` p`aci că semeni cu Tano din filmul Caracratița și de curios să știu cum dracu arată un tip dat dracu` dă dăștept, am dat un sărci.. și, da, aveți aceeași freză.

  Mafiotule!
  Mie-mi place coloana sonoră a lui Ennio Morricone


 680. 680

  Eu nu semăn cu Tano. Am maxilarele late. El e mai pentru Nora, aşa … mai finuţ!


 681. 681
  Nora&1Q:

  🙂 Val, nuuuuu..


 682. 682
  alexa:

  Cosa, mă sperie ochii tăi tulburi…


 683. 683
  Nora&1Q:

  La freză m-am refe! Că ți-ai blurat fața..


 684. 684
  Nora&1Q:

  Iote și alexa, sare la detalii insignifiante..


 685. 685
  Nora&1Q:

  Unde vezi, fată, că-s tulburi? Io cre` că are nițel strabism. Că se uită fix la oul ăla maro, de struț, din față..


 686. 686

  S-au tulburat că a ciobâlcărit ăsta-n ei. Mai stai un pic că se limpezesc!


 687. 687
  alexa:

  nu mi te mai adresa! de câte ori să-ți spun?


 688. 688
  val_one:

  de ce nu, 1Qle? ești geloooos? 🙄 dacă n-ai făcut sport…


 689. 689
  Nora&1Q:

  N-am vorbit cu tine, baragladină celulitică..


 690. 690
  Nora&1Q:

  Îhi! Io nu pot să fac flick-flack.. 🙁 Nici tsukahara, nici triplușurub..


 691. 691

  Unde mi-ai văzut tu ochii, Alexandra?!


 692. 692
  alexa:

  se văd parțial în poză, Cosa


 693. 693
  alexa:

  baragladină celulitică, ha? îți trimit io o poză să vezi câtă celulită am!


 694. 694

 695. 695
  Nora&1Q:

  Ia, uimește-mă..


 696. 696
  alexa:

  gata! le-ai primit? am clipit de trei ori, ca de fiecare dată!


 697. 697
  Nora&1Q:

  Ptiuu! Tu iar ai trimis altuia pe mail.
  Pun`le icișa..


 698. 698
  Nora&1Q:

  Te-am învățat pân` te-am prostit..
  Prost prof ți-am fo!


 699. 699
  alexa:

  nup. sunt nerușinate


 700. 700
  Nora&1Q:

  E, acum ai făcut feri pe vreun amărăștean..


 701. 701
  Nora&1Q:

  Io nu mai scriu. Cosa, preia legătura, pls..
  Ce, v-ați înțeles să mă păcăliți să intr-un hora voastră?
  Ha!


 702. 702
  alexa:

  da, iubitule, că tu ne lipseai


 703. 703
  Seva Tudose:

  Ascultați voi aici la baba:

  Alexa#641

  ce se scrie Cosa la #646 este o minciună ! Cum că i se zice”costumaru” 🙄 păi uite așa zic eu:

  dacă se poartă mereu la costum,trebuia să se vadă diferența tan-ului,bronzul pielii.Ar fi fost bronzate,doar fața,mâinile…

  Tu nu vezi că pulpele picioarelor au aceiași culoare cu brațele,mâinile,pe gât,față…mai degrabă ai zice ca mereu stă în maieu și chiloți scurți,specific muncilor în aer liber 😀

  1Q #679

  „semeni cu Tano…dat dracu de dăștept…și,da,aveți aceiași freză ”
  1Q,nu se zice așa când vrei să scoți în relief că un om are aceaiași freză si este și dat dracu de dăștept,zici:
  …un om cu frunte înaltă ! 😀


 704. 704
  Seva Tudose:

  Alexa,

  Și mai există o altă alternativă,atunci când ai bronzul uniform pe tot corpul,când ești salvamar ! Dar stai așa,în Gorj nu au mare,poate salvarâu(pe Jiu)ori salvaștrand(prin Târgu-Jiu) 😀


 705. 705

  Seva, eu nu am maieuri, iar tricou port doar când mă pozez. În rest stau pe malu Uncioii şi salvez răţăle tămăşeştilor de la înec. Sunt salvaiaz!
  Apropo, ai văzut vreodată o pulă de răţoi?


 706. 706
  val_one:

  s-o fi deschis sezonul la chiloţeli? 🙄


 707. 707
  andreea:

  😆

  te-ai gîndit că vine Seva şi te ia de moţ, val?


 708. 708
  val_one:

  greşisem clasa, Andreea. 🙄


 709. 709
  andreea:

  ştiu. 🙂 şi eu mă prind cu întîrziere.


 710. 710

 711. 711
  Dnu Raj:

  La tv local am vazuta pe dna ovesi cand era mai tanara. Era frumusica, chiar buna de pula cumsarzice. Sper sa nu se supere daca-mi citeste comentul. Oricum, mie imi place mai mult de dnu 1Q…


 712. 712

 713. 713
  Dnu Raj:

  , uitai de virgula…


 714. 714
  Dnu Raj:

  pute a intriga , marlanie, aroganta peicea. Sau mi se pare mie ? Cosa dobitocule, unde-i comentul ala ? N-o mai fa pe idi, ca nu tine, credeai c-am uitat ?


 715. 715
  Dnu Raj:

  V-a jignit mosul ala, dnu 1Q ?


 716. 716
  Seva Tudose:

  Nora,

  comentul acesta am vrut sa fie la mine,catre Edle…iar am gresit articolul…poti tu sa il stergi de aici si sa il pui dincolo,te rog ! Aici nu face sens !


 717. 717

  Seva, il mut cand ajung acasa, acum scriu de pe tel si e putin mai complicat.


 718. 718
  andreea:

  cred că n-am asortat geanta cu pantofii decît pînă pe la 18 ani.
  :mrgreen:
  poate doar din întîmplare…


 719. 719
  Manuella:

  Era, cumva, o regulă atunci, nu?


 720. 720
  andreea:

  cred că da. să fie aceeaşi culoare, chiar acelaşi tip de piele.
  probabil că e valabilă şi acum, dar nu mai e strictă.
  şi mie îmi convine aşa.


 721. 721
  Manuella:

  Da.
  Frâu liber imaginaţiei!


 722. 722
  alexa:

  am fost la protest azi, dar n-am stat mult, că prietena mea nu era de acord cu el. venise doar pt mine. 🙄 data viitoare mă duc cu altă fată.


 723. 723
  marcel zadda:

  hmmm! tot pustiu si p-aici…

  buna seara, totusi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *