Pe cine nu lași să moară (nu) te lasă să trăiești!

Ce bine ar fi fost dacă ar fi fost așa: uite cum văd ei lumea din prisma lor canină!
Că sunt excepții, când un câine este criminal (cred eu) că sunt 90% câini cumsecade, cu capul lor pe umeri, si 10% jigodii!

Cât privește rasa umană (cred eu) că sunt 10% oameni cumsecade, cu capul lor pe umeri, și 90% javre!

Am să fac contestație, la UNESCO, la HAGA, pentru drepturile canine, să se retragă din cărțile de specialitate și nu numai, cuvintele: suflet de câine, Mondo-Cane… ș.a.m.d! Am plâns la citirea unui articol, cum un câine a salvat,pe salvatorul lui?! Articolul e aici.

PS. Și Obama vrea să revoce cuvintele „N” de la nigros ori „Red Skin” pieile roșii ,referitor la indienii nativi americani, cum că sunt cuvinte rasiste…!

665 comentarii la “Pe cine nu lași să moară (nu) te lasă să trăiești!


 1. 1

  Iar eu militez şi pentru scoaterea cuvântului javră în afara legii ca nu cumva să se autosesizeze Băsescu şi să iasă el.


 2. 2
  Jaco Pastorul:

  Bai, rau ai mai ajuns.


 3. 3
  andreea:

  de parcă ar fi fost vreodată în altă parte


 4. 4

  Andreea, trecem la ora de armertică.
  1 + 1 = 2
  2 + 1 = 3
  3 + 1 = ?


 5. 5
  andreea:

  armertică nu vreau să învăţ.


 6. 6
  val_one:

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15778403-ministrul-justitiei-retras-candidaturile-controversate-pentru-sefia-sectiei-anti-coruptie-din-dna-facut-alte-numiri.htm

  ăia de se află la putere au realizat că libera lor alegere nu-i chiar atît de liberă pe cît şi-ar dori unii. 😛


 7. 7

 8. 8

  Val_one: mie mi se pare că există dezaxați în ambele tabere. Și indivizi care nu se dau în lături de la a lovi familia în care a avut loc o tragedie, dar și oameni care ucid cu bestialitate câinii, făcând ”dreptate”, într-un fel de vendetă grețoasă.


 9. 9
  andreea:

  despre subiectul ăsta nu prea vorbiserăm… o să iasă iar scandal…

  o să vă arăt nişte desene de-ale Sabinei. s-a apucat de pictură. 🙂


 10. 10

  Eu n-am nicio opinie. Uimitor, dar n-am! 😀
  Am stat și m-am gândit și chiar nu știu cum e mai bine. Care e soluția. Deci, nu sunt de nicio parte. 😀
  Pe de o parte, zic ”da, e inacceptabil să-ți fie teamă să ieși pe stradă într-un oraș, nu trăim în junglă, câinii nu au ce căuta pe străzi, celelalte metode au dat greș etc etc”
  Pe de alta, îmi spun ”da, dar dacă banii ăia chiar se foloseau pentru sterilizări și nu se furau, dacă cei care abandonau câini erau pedepsiți, nu mai aveam atâția câini, deci, nu e drept să plătească animalele pentru oameni hoți/incompetenți”.
  Și n-ajung niciunde. 😀


 11. 11
  val_one:

  or fi, Nora, şi din ăia care ucid cu bestialitate animale. numai că „exemplele” care au circulat prin media noastră au fost dovedite ca fiind manipulări ordinare. s-au folosit poze şi filmuleţe vechi de prin Rusia, Mexic…


 12. 12

  😆
  Chestia aia din ultimul desen ce e?


 13. 13
  andreea:

  un fel de monstru. nu se vede clar, dar părul e ataşat, din fîşiuţe de hîrtie. şi nasul vrăjitoarei, pentru că şi-a dat seama că nu-i făcuse nas…


 14. 14

  Eu nu zic de alea din presă. Eu zic de oameni care constată că le dispar câinii de pe lângă blocuri sau îi găsesc morți. Și sigur n-au murit eutanasiați cu vreo injecție.


 15. 15

  Nasul se vede că e atașat. 😀
  Mișto că nu face numai prințese. Are o latură dark. 😛


 16. 16
  val_one:

  are talent, Andreea. 🙂 sînt bune de pus în rame picturile alea.


 17. 17
  andreea:

  habar n-am dacă are talent, dar îi place să facă asta. pînă i-o trece. a avut o perioadă în care moşmondea căţei, melci şi crocodili din plastilină. era plină casa…


 18. 18

  Poate vă interesează:

  In cadrul Saptamanii Memoriei FOCUS: HOLOCAUST, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel”, Muzeul National al Taranului Roman si One World Romania anunta vernisajul expozitiei Destine intrerupte. 70 de ani de la Pogromul din Iasi, care va avea loc luni, 14 octombrie 2013, orele 19.00, la Muzeul National al Taranului Roman, Sala Foaier.

  Prin aceasta expozitie se doreste valorificarea, intr-o maniera inedita, a fotografiilor, documentelor si marturiilor privind Pogromul de la Iasi din iunie 1941, alaturi de obiectele descoperite la Popricani, expuse pentru prima data publicului bucurestean.

  Astfel, conceptul expozitional urmareste evidentierea suferintelor evreilor, victime ale atrocitatilor petrecute la Iasi, precum si prezentarea artefactelor descoperite in groapa comuna din Padurea Vulturi, comuna Popricani, judetul Iasi, in urma investigatiei arheologice din septembrie-noiembrie 2010.

  Expozitia a fost organizata, pentru prima data, la Iasi, in iunie 2011.

  Expozitia va putea fi vizitata la Sala Foaier, pana pe 20 octombrie 2013, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Luni este inchis.


 19. 19
  val_one:

  Nora, „iubitorii” de cîini trebuie să înţeleagă în sfîrşit ce tristă soartă pot avea cîini lăsaţi liberi printre blocuri.

  uite unul din cele mai bune editoriale pe subiect:

  http://www.gandul.info/puterea-gandului/copiii-junglei-11491313


 20. 20

  Aia nu e ”soartă”, Val_one. E mâna omului, care acționează conștient. Să nu aruncăm totul în capul ”destinului”.


 21. 21
  Manuella:

  Bună! Vă salut cu drag! 🙂

  Andreea,

  Dincolo de sobrietatea desenului 5, Sabina e plină de culoare!
  Copil vesel! 🙂


 22. 22
  val_one:

  bună, Manuella! 🙂

  cam (prea) scumpă la vedere. 🙂


 23. 23
  val_one:

  Nora, locul cîinilor nu este pe străzi sau printre blocuri. ei sînt în pericol şi un pericol.
  dacă n-ar fi aşa, i-am întîlni şi prin toate oraşele civilizate ale lumii.

  părerea mea. de nestrămutat. 🙂


 24. 24

  Bună, Manuella. 🙂
  Sabina are personalitate. 😀


 25. 25

  Val_one: suntem de acord. Dar oamenii care se apucă să omoare -- fiecare cu ce poate -- animale nu au nici ei ce căuta pe străzi. Sau ÎN blocuri.


 26. 26
  val_one:

  aşa e, Nora. avem şi legi pentru aşa ceva. unul măcar de-ar fi prins şi trimis la închisoare, m-aş bucura.


 27. 27

 28. 28
  andreea:

  da, Manuela, e veselă, de cele mai multe ori. dar are şi spaime, mici obsesii. aşa, de mică…


 29. 29
  val_one:

  cred că este un copil sensibil (în sensul bun) şi deloc superficial, Andreea. 🙂


 30. 30
  Dnu Raj:

  Am mai trecut isteria asta cu cainii. Bine ca n-am pus botul. Cati copii, femei,babe au fost violati/te de caini ? Dar de oameni ? Daca violatorii barbati vor fi eutanasiati, sunt de acord ca si cainii sa fie eutanasiati. Cosa, scoate la iveala comentul ala al meu cu referiri la mama ta. Vezi ca n-am uitat. Ti-am vazut poza. Ai fata de taranoi arogant. Cand vei da comentul, voi inceta cu insultele la adresa ta. Dar 1Q sau Val cu ce te-au deranjat, nesimtitule ? Bun revenit Dna Manu !


 31. 31
  andreea:

  Nora, of, dacă mă întrebi pe mine, eu cred că trebuie să dispară de pe stradă şi cu asta basta. bineînţeles, cu cît mai puţină suferinţă, cu atît mai bine.

  şi, în plus, ştiţi voi… de ce-ar fi cîinii mai cu moţ ca vacile sau caprele? nu pot înţelege de ce unora nu le tresare nici un nervişor, cînd se gîndesc la abatoare, dar intră într-o agitaţie cumplită cînd e vorba de cîini. e tot un drac, pînă la urmă…

  ……

  val, nu e un copil comod, să ştii -- aşa cum e cel mare. 🙂


 32. 32
  Dnu Raj:

  Are talent Sabina.


 33. 33

  Ei, eu nu mă împac prea bine cu acel ”și cu asta basta”.
  În cultura noastră, câinii sunt percepuți ca animale de companie. Probabil din același motiv nu facem borș din canari și papagali.


 34. 34
  val_one:

  şi haitele alea de cîni sălbatici agresivi care iau în stăpînire cartierele, mai ales noaptea, tot animale de companie sînt, Nora? 🙄


 35. 35
  andreea:

  în cultura noastră nu-s acceptaţi homosexualii, în cultura noastră nu se mănîncă scoici, în cultura noastră se pupă mîna femeii. no, acum, se mai schimbă şi culturile astea… 🙂


 36. 36
  Nora&1Q:

  Sărumâna doamnelor, să tră, dom Raj!
  D-na Seva, sărumâna! Aveți dreptate cu procentajul ăla de (20/80)%
  D-na andreea și Val: Nu vă înțeleg. Sincer. Am încercat, dar mi-e f greu.

  Ref la art. postat de Val, am copiat (din comoditate) un comentariu:
  Articolul este intradevar bun,dar nu atinge toate problemele. Toti am crescut copii(am fost si noi mici,dar vremurile erau altele),dar principala responsabilitate pentru cresterea copiilor este a parintilor. Societatea de astazi este o jungla.Deci grija pentru odrasle trebuie sa fie 90% a parintilor. In cazul Ionut principala vinovata este bunica.Nu se vrea(si nu s-a vrut) sa fie invinovatita in nici un fel. De ce?Simplu.Trebuia rezolvata problema maidanezilor si prilejul(desi trist) era ideal. Ma intreb daca baietelul murea altfel ,se mai face atata publicitate?Evident ca nu. Daca in locul bunicii neatente(ca sa folosesc un termen putin dur)era un cadru didactic sau o bona ce se intampla?Problema simtului civic astazi si supravegherea obligatorie a unor copii prescolari sunt doua aspecte diferite. Era nevoie de tot masacrul acesta in randul animalelor?”Eutananasierea” in conceptia romanului se face cu otrava, cu bata sau cu focul.Place asta? Este educativ? Si util,mai ales? Un fapt trist care a scos la iveala neregulile administratiei, educatia balcanica a parintilor si copiilor si,mai ales, ne-a calificat (inca odata) in ochii lumii drept niste brute fara suflet,niste ucigasi de animale nevinovate. Alte solutii nu gasim,nu suntem capabili. Despre familia lui Ionut……fara comentarii!!!!


 37. 37
  val_one:

  bine, 1Qle, dar tu ai şi o părere a ta, proprie? o propunere, o idee de soluţie, ceva? 🙄


 38. 38

  Val_one: e vorba de un concept. În mentalul colectiv românesc, animalul numit ”câine” este perceput ca animal utilitar/companie. Nu hrană. E tot ce-am vrut să spun.


 39. 39
  val_one:

  şi în mentalul colectiv european şi mondial am putea spune, cu cîteva excepţii, cîinele este perceput la fel, Nora. cu toate astea, mai peste tot legile interzic cu hotărîre prezenţa cîinilor pe străzi. pentru că sînt un pericol şi sînt în pericol.


 40. 40

  1Q, sunt de acord (parțial) cu acel comentariu. Dacă nu era bunica și era o educatoare/învățătoare/bonă, aceasta sigur s-ar fi confruntat cu acuze de neglijență.

  Pe de altă parte, să spui despre un animal că e vinovat/nevinovat e cam stupizel. Nu putem discuta în termeni de moralitate statutul unui animal.


 41. 41
  alexa:

  n-am primit failure notice.
  hrrrrrrrrrr…


 42. 42

  1Q: mă bucur că nu le-nțelegi pe Andreea și Val. Vezi și tu cum nu te-nțeleg eu pe tine. 😛


 43. 43
  Nora&1Q:

  Aia cu sterilizare și adopție. Eutanasierea să se facă doar animalelor bolnave, pt a le curma suferinta, prin injectie letală.
  Puțină educație nu strică, cum nu strică nici obligativitatea sterilizării animalelor de curte. Cu pedepsirea abandonului.

  Știu, e greu. E f. greu să ajungi la gradul ăsta de civilizație.

  Noi nu vrem să mai vedem câini pe stradă. Nu știu cum, să dispară! bla-bla.. Și gata.


 44. 44
  Nora&1Q:

  Da, ai dreptate și tu. Am luat comentariul fără să-l modific, că mi-e lene să conving pe cineva că am dreptate.


 45. 45
  Nora&1Q:

  Cu ce nu mă-nțelegi, Nora? Ia zi, c-am uitat.
  Dacă începi cu romulanii, să știi că pierzi. Din start..


 46. 46
  val_one:

  😆

  nici nu trebuie să mă înţeleagă sau să mă aprobe, Nora. nu vreau să-l conving de nimic. 🙂

  vreau doar să-mi spună cu cuvintele lui ce s-ar putea face în grava problemă a cîinilor vagabonzi din habitatele umane în afară de a fi pusă în aplicare noua lege pe care eu o consider mulţumitoare.


 47. 47

  De ce ar fi trebuit să-l modifici tu? 🙄
  Am tot văzut ”abordarea etică” în ambele tabere:
  -- iubitorii spun că sunt ființe bune, credincioase, cel mai bun prieten, blabla
  -- ceilalți spun că-s răi, agresori, criminali
  La fel de ilogici. De-aia mi-o fi și greu să mă decid.
  Dar da, ca idee, eutanasierea nu se pupă în capul meu cu conceptul de societate civilizată, chiar dacă se practică deja în abatoare. Nu când ai alternativa. Ah, că nu se vrea, că se fură, că autoritățile, ong-urile și cetățenii încalcă legea, e alta.
  Știu, știu, mă cam învârt în jurul cozii (:P), dar problema nu e așa simplă cum pare la prima vedere.


 48. 48
  Nora&1Q:

  Am răspuns, Val. Mi-am spus părerea și la Sânge


 49. 49

  Cu romii, 1Q, cu romii.
  Nu mai știu ce credeai de pedeapsa capitală, s-ar putea să ne lovim și acolo ca berbecii…


 50. 50
  Nora&1Q:

  Repet: E f greu. Civilizația nu e așa simplă. Presupune educație, organizare, legi aplicabile și aplicate. Presupune multe..


 51. 51

  Între timp, mă întreb ce-a vrut Seva să spună cu ”câini cu capul lor pe umeri”. 😆
  Încerc să-mi imaginez un câine plin de bun-simț, realist, pragmatic… 😆


 52. 52
  Nora&1Q:

  Ce pedeapsă capitală? Nu-mi aduc aminte, mă ajuți?


 53. 53

  Da, 1Q! Iupiii! Dă să te pup!
  La fel presupune și integrarea romilor!
  Muah, muah!


 54. 54
  Nora&1Q:

  Și tu!! 👿 Ia nu te mai întreba..


 55. 55
  Nora&1Q:

  N-are nicio legătură. Da` nicio legătură. De-aș fi rom, te-aș înjura că m-ai făcut câine.. 👿 👿


 56. 56

  Și eu, ce? 😆

  Ba are. Și e chiar mai greu. Tot efort civilizator. Nu am făcut ”câine” pe nimeni.


 57. 57
  andreea:

  iiiii…. :cry:… îhîîîîî…
  aşa, cu sterilizarea şi adopţia, o să mai stea încă 200 de ani, tot printre blocuri. să fim serioşi.

  şi latrăăăăăă, şi mîrîieeee….. îhîîî, îhîîîîî… 😥


 58. 58

  Că eu nu câinii vreau să-i civilizez. 😆 Ci pe stăpânii lor. Pe autorități. Adică, tot factorul uman, baby.


 59. 59
  Nora&1Q:

  Pt integrarea ălora, repet a 115887^155888 : Efortul de integrare ar trebui să fie comun. Responsabilitatea nu este doar a unei părți.
  Ți-am dat exemplul cu blogul tău: Dacă cei banați sunt romi (presupunem că sunt), ce-ai făcut tu să-i integrezi? De ce totuși ai fost intolerantă la reguli de conviețuire comună? NU te condamn pt ce-ai făcut, să nu fiu înțeles greșit, pt că ce n-ai tolerat tu, nu tolerez eu în afara blogului.
  Cam același drac bălțat..


 60. 60

  1Q, cred că am militat constant pentru aplicarea legilor.
  Nu am echivalat niciodată integrarea lor cu toleranța autorităților. Ba din contră. Ce bântui tu acolo?
  N-am zis eu că trebuie pedepsiți romii care-și trimit copiii la cerșit, vând, fură etc? Că trebuie decăzuți din drepturi cei care nu-și înscriu copiii la școală? etc


 61. 61
  Nora&1Q:

  Am înțeles ce vrei să zici. Ești răutăcioasă cu efortul tău civilizator..

  D-na andreea, câinii vor fi tot pe stradă și după eutanasiere. Vor veni alți câini dacă educația stagnează..
  Și iar va începe campania. Și tot așa.. 2000 de ani.


 62. 62
  val_one:

  cred că e foarte greu să-i „educi” şi să-i „civilizezi” pe cei muşcaţi sau numai alergaţi de cîini pe stradă. n-ai cum să-i convingi că pot convieţui paşnic şi civilizat cu nişte animale sălbăticite şi abrutizate. şi cei muşcaţi nu-s puţini, vreo 10-12 mii în fiecare an. are cineva dreptul să-i „educe” cu forţa?


 63. 63

 64. 64
  Nora&1Q:

  Dacă ai zis asta sunt de acord cu tine. Atunci, n-avem ce ne mai reproșa..


 65. 65

  Val_one: cine încearcă să-i convingă de ce zici tu acolo? 🙄


 66. 66
  val_one:

  „iubitorii” de cîini, Nora. cei care vor cîini liberi pe străzi.


 67. 67
  Nora&1Q:

  Cine știe ce-o fi vrut să spună d-na Seva cu cheile: cap, umeri, câini..


 68. 68

  Nu vrea nimeni câini liberi pe străzi, Val.
  Discuția apare când ne întrebăm când și cum să-i luăm de pe străzi.


 69. 69

 70. 70
  Nora&1Q:

  Iubitori de câini..
  Un clișeu de-mi ridică părul pe spinare!


 71. 71
  andreea:

  acum stau eu şi mă gîndesc…
  :mrgreen:
  de ce n-ar merge aplicat aici principiul creştin : “… întoarce şi piciorul celălalt”?


 72. 72
  val_one:

  dar polemizăm degeaba. avem în sfîrşit o lege modernă, comparabilă cu legile europene în materie de animale abandonate. lupta trebuie dusă pentru aplicarea ei, nu la instigări pentru blocarea acesteia.


 73. 73
  Nora&1Q:

  lupta trebuie dusă pentru aplicarea ei

  Ce-i mâna pe ei în luptă..


 74. 74
  val_one:

  ghilimelele alea sînt obligatorii, 1Qle. 😛


 75. 75
  Nora&1Q:

  Și cu, și fără, tot mi se strepezesc dinții, ca la țiuitul cretei pe tablă, la polistiren pe geam..


 76. 76
  Nora&1Q:

  Un mod simplist de separare. Iubire versus ură.
  Ori-ori.. Nu există cale de mijloc. Trist.


 77. 77
  val_one:

  îi mînă spaima că va seca izvorul banilor, 1Qle. nu te mai face că nu înţelegi. doar nu crezi că sutele alea de oengeuri care mor de grija cîinilor se împacă cu perspectiva unor oraşe lipsite cîini şi, implicit, de obiectul lor de activitate.


 78. 78
  val_one:

  tot „războiul” este declanşat şi întreţinut de către oengeuri şi oamenii lor.

  au timp, bani şi motivaţia să tot propage minciuni, manipulări, alarme false. mai bine s-ar organiza si ar construi adăposturi în care să adune cîinii.


 79. 79

  Val_one, eu mă cam tem, ca și 1Q, că peste un timp ”obiectul de activitate” va reapărea. Eutanasierea asta în masă rezolvă un efect, nu cauza. Oamenii tot vor abandona puii nedoriți pe unde apucă.


 80. 80
  Nora&1Q:

  Val, uite ce nu înțeleg:
  1. prins câinii -- costuri
  2. transport la adăposturi -- costuri
  3. 14 zile ingrijire- costuri
  4. eutanasiere prin injectie- costuri (de fapt sunt alte moduri de ucidere, considerate mai ieftine)

  Lipsește ceva: Sursa câinilor nu este stopată. La un interval de, se va repeta campaniaaa..
  Costuri.
  Unde vezi soluția?


 81. 81
  val_one:

  Nora, aplicarea legii trebuie să fie continuă, ca şi în Anglia sau Germania. sau SUA. dacă se aplică acum, heirupist, pe o periodă oarecare, normal că în viitor problema reapare.


 82. 82
  Nora&1Q:

  Val, de ce e obligația ONG-urilor? Ce tot îi dai cu ele? Sunt câinii lor? ei/ele i-au abandonat?

  E ca și cum am da vina pe orfelinate că există orfani.


 83. 83
  val_one:

  soluţia o dă tot legea, 1Qle. legea este completă, cuprinde toate aspectele, nu este o lege a eutansierii, cum spui tu.


 84. 84

  Da, dar așa cum zice și 1Q, sursele de venituri pe spatele câinilor nu vor fi stopate. Se vor muta de la ăștia care cică-i salvează la ăia care-i omoară.
  Iar cauza -- abandonatorii -- nu va avea nimeni interes s-o stopeze.


 85. 85

  1Q, nu știu dacă e chiar așa. Nu știu detalii, dar ong-urile au primit probabil niște fonduri pentru campanii de sterilizare. Fonduri care nu prea se văd. Bine, nu am date, nu știu dacă au putut ține pasul financiar cu rata de abandon, de înmulțire etc.


 86. 86
  andreea:

  las’ că vine Cosa să vă-nveţe tabla înmulţirii cîinilor…


 87. 87
  val_one:

  dau vina pe oengeuri pentru că pentru asta cer bani. bani pe care-i cheltuie în special în scopuri personale, nu pentru cîini. Vier Pfoten a cheltuit anul trecut peste trei milioane de lei, din care efectiv doar 700.000 pentru cîini.

  şi tot pe ele dau vina pentru că ele au declanşat toată isteria asta.


 88. 88
  Nora&1Q:

  Aici cu datele refer la fonduri stau prost. Nu cunosc. Poziția mea e contra manifestărilor violente împotriva câinilor. Instigarea populației la ucidere. Aici media are o f mare vină.


 89. 89
  Nora&1Q:

  Dacă a protesta contra crimei se numește Isterie..


 90. 90
  val_one:

  şi cum zici tu, Nora? să continue lucrurile ca şi pînă acum dacă problema pare de nerezolvat prin noua lege? 🙄


 91. 91
  Nora&1Q:

  Zi repede, Nora, că riscăm ca lucrurile să continue așa.. :evilVal:


 92. 92
  val_one:

  1Qle, eu mă rog zeilor să nu ne-o aduci aici şi pe distinsa Paula Iacob. sau pe şi mai distinsul Marius Marinescu. 😛


 93. 93
  Nora&1Q:

  Roagă-te, roagă-te! Cu ce au deranjat respectivii? Tot isterici d`ăia?


 94. 94
  Nastasia:

  În curând toată lumea va uita de câini. Se vor prigoni şi ucide între ei iubitorii cu urâtorii lor. Că la noi aşa e, orice problemă devine sursă de zâzanie, de schismă, de ură.


 95. 95
  Nora&1Q:

  Valul ăsta de ură a răbufnit ciudat, ca un cutremur. Multă energie negativă s-a acumulat..
  Vă spui ca la copiii miei, dragii moșului, dragi!
  Cine a câștigat pariul până la urmă? Că am 49, am fo subalternul d-lui lt Raj în army. Să tră, dom Raj! Ce instrucție a făcut cu mine, să vă povestească dânsul..


 96. 96
  Nora&1Q:

  Iote, m-am răzgândit! Nu mai am 63. Am întinerit cu un bulentin..


 97. 97
  Nora&1Q:

  Am zbughit-o în vikend.
  Vă bizu bizonic..


 98. 98

  Nu zic să continue, Val. Eu și zisei la început că nu știu cum ar fi mai bine…
  Pe termen lung însă, pentru coacerea noastră ca societate, mentalitate etc, nu cred că e ok eutanasierea. E doar la îndemână. Aparent. Știu, astea-s finețuri.
  Sunt pentru responsabilizare, acuzare, condamnare a vinovaților de situația actuală. Că-s ong-uri, primării, cetățeni.
  Mai sunt pentru adăposturi și pentru campanii masive. De pildă, eu nu sunt dispusă să adopt un câine. Da, sunt o egoistă, nu-mi place nici mirosul în casă, mi-ar incomoda viața, deh, sunt comodă. Dar aș cotiza lunar la un adăpost. Și probabil ar fi mulți dispuși la asta.

  Isterie văd și la cei pro. Cu argumente idioate și total iraționale de tipul ”mai bine ai crește un copil”, ”adoptați-i voi pe toți dacă-i iubiți așa mult” etc.


 99. 99
  Jaco Pastorul:

  Legea “eutanasierii” nu e nici pe departe completa, Valone. E o lege data in pripa si la presiunea strazii. In mod normal aceasta lege trebuia sa vina dupa o alta, mult mai importanta, sa-i zicem Legea detinatorilor de caini, prin care trebuia legiferata obligativitatea castrarii tuturor cainilor, nu numai a celor maidanezi, si pastrate doar cateva canise de reproducere din fiecare rasa, de unde iubitorii de caini isi pot procura animalutul mult dorit, dar, atentie, castrat in prealabil. Asa s-ar fi eliminat cauza.


 100. 100

 101. 101
  Dnu Raj:

  Bizuivash si io. Canele ii ca tiganu. Daca-i dai o buca de paine, o cisvarta, 1 sala, nuti mai pleaca dela poarta…


 102. 102
  Jaco Pastorul:

  Si da, ar fi existat un moment Tzero, in care ne-am fi asumat acest pacat, de a lua vieti nevinovate, pentru ca cainii nu au nicio vina in toata povestea asta, dar odata depasit momentul nu am mai fi fost nevoiti sa facem aceasta barbarie. Si totul trebuia facut in liniste, fara sa ne ridicam poalele in cap sa vada tot occidentul cat de necivilizati suntem.


 103. 103
  val_one:

  s-a pierdut momentul zero, dar ceva tot trebuie făcut măcar de-acum înainte.

  în ochii cărui occident am fi noi necivilizaţi? ai occidentului în care nu vezi picior de cîine sau de pisică pe străzi şi unde cîinii şi pisicile din adăposturi, nerevendicate sau neadoptate o perioadă de timp limitată, sînt eutanasiaţi fără prea multe mustrări de conştiinţă?

  după mentalitatea occidentală eutanasierea animalelor abandonate este acceptabilă. la noi de ce nu poate fi?


 104. 104
  andreea:

  noi sîntem mai cu moţ.

  acum, serios, la ei este acceptabilă pentru că e accidentală. la noi, capătă proporţiile unui cîinocid.


 105. 105
  val_one:

  la noi n-a fost acceptabilă nici cînd putea fi accidentală, înainte de momentul zero. de aia s-a ajuns aici.


 106. 106

  Uf! Sincer, și dacă e occidentală, și dacă o fac ei, ce? Asta-i conferă automat validitate și eficiență în realitatea noastră?
  Și da, la ei ”corectează” anomalii ale sistemului. La noi corectează sistemul în sine. Asta e diferența.
  Nici măcar nu știu dacă se practică pe scară așa largă. Sau dacă o fi unanimitate în țările UE.


 107. 107

  Și nu e nici singura măsură -- cum se preconizează la noi -- de a împiedica prezența câinilor pe străzi.


 108. 108
  val_one:

  Nora, dar tu te-ai informat despre ce spune legea asta? ştii că eutansierea este ultima soluţie? ştii că autorităţile locale sau oengeurile pot întreţine cîinii în adăposturi cît trăiesc? ştii că eutansierea nu este obligatorie? 🙄


 109. 109
  andreea:

  tu eşti o excepţie, Nora, sînt sigură că pe tine te deranjează cîinii de pe stradă, te cunosc un pic 🙂 dar să ştii că, eu, discutînd cu cîţiva oameni care erau împotriva eutanasierii, ajungeam, după săpături, într-un loc interesant. de fapt, pe ei nu-i deranja că se află acolo -- pe stradă. se obişnuiseră cu ei. li se părea că aduc şi lucruri bune. că gonesc duşmanii. că se joacă cu ei. le dădeau senzaţia că au pe cineva apropiat în faţa blocului.

  îmi amintesc şi acum o dispută cu o colegă, încă de acum 10 ani, care nu mă credea că prin străinătăţuri nu vezi picior de cîine maidanez (nu ieşise niciodată din ţară). spunea: haaai dragă, lasă-mă că exagerezi! cum să nu fie?!! sînt în toată lumea! trebuie să ne obişnuim cu ei! sînt prietenii noştri!


 110. 110

  Știam că 14 zile îi țin, apoi injecția.
  Ce spui tu nu schimbă nimic. ”Pot să” înseamnă că e la latitudinea lor să decidă cât anume. Iar la ce lipsă de fonduri/adăposturi e, răbdarea va avea ”lesă scurtă”.
  Altfel da, e logic, ong-urile îi pot duce în adăposturi proprii și-i pot ține sine die. Ar fi fost și culmea să nu poată.


 111. 111

  Normal că mă deranjează. Mi-e frică de ei. Traversez când văd haite, ocolesc locurile, fac scheme și parascheme ca să-i evit. Știu că sunt un om rău și riscul de a fi mușcată e mare. :mrgreen:


 112. 112
  Seva Tudose:

  Nora#51

  1Q#67

  ce-am vrut sa spun prin:un caine cu capul pe umerii lui, Nora,cum spui tu,cu bun simt,realist,pragmatic… ?

  am avut o catelusa cand eram la bloc in Romania,cand a sosit una din fiicele mele de la scoala i-am spus:vezi ca ai pe masa in bucatarie,niste cartofi prajiti si ficatei de pui 😀

  unde,mama,unde sunt ficateii ? Hopa,cine fusese acasa decat eu si Lolita ! Loliiiitaaaa,Loooliiita…??? eu strigandu-o…stiti unde s-a dus ? In baie de dupa usa,acolo era locul ei de pedeapsa,cand facea rele/hotii !

  Cheia,morala ? Un catel/catelusa cu responsabilitate fata de actele lui/ei 😆

  ceea ce nu intalnesti zilnic la oameni 😆


 113. 113

  Seva, mai rar, într-adevăr! 😆
  Sunt ”precisă” că dacă al meu colocatar mi-ar mânca ficații :P, nu l-aș găsi în spatele ușii din baie. 😆


 114. 114

  Cosa, vezi că Danny vrea să vorbească ceva cu tine. Dă-i și tu întâlnire undeva.


 115. 115

  Danny, vino deseară la podu Uncioii, aşa cam înainte să se întunece că au ai lu’ Bădan nişte câni năroji şi nu te văd bine!


 116. 116

  Pijamale incredibil de frumoase. Alese cu grija, pe placul vostru.

  Bă, ăştia-s chiar tâmpiţi!


 117. 117

  Danny, tu eşti singurul care nu-mi ştie adresa de mail?!


 118. 118
  val_one:

  ei, parcă nu ştim. Danny vrea să-ţi zică aici, în văzul nostru. n-are niciun farmec pe la colţuri, pe sub poduri, fără public…


 119. 119

  Val_one, mai știi? Poate-l coafează o întâlnire la ceas de seară, în penumbrele gorjene.


 120. 120
  val_one:

  se poate, Nora. e şi vremea mustului… 🙄


 121. 121
  val_one:

  lasă tu casa Norei în pace, Danny. de ce nu-i zici ce vrei pe voxpublica? să nu zici că n-ai văzut ce activ e Cosa pe acolo.


 122. 122

  Maaamă, mamă, ce-i la moaştele Sfintei Parascheva.
  Numai dintr-un loc din Bucureşti (de fapt din Voluntari) au plecat în mod organizat, cu autocarele însoţite de jandarmerie, cinci mii de oameni.
  Deja acum sunt la Iaşi două sute de mii şi tot mai vin.

  Popor de credincioşi doar pe hârtie, dă-mă dracu!


 123. 123

  Aham, 80 de autocare trimise de Pandele. Credincioși, nu glumă!


 124. 124
  val_one:

  😆

  are bani Pandele. şi tare mă tem că-s bani publici.


 125. 125

  1 + 0 = 1
  1 + 1 = 2
  1 + 2 = 3
  1 + 3 = ?


 126. 126

  De dragul obiectivității, eu nu m-am apucat să pun semne de egalitate între ăia care-și dau coate în gură, se-njură și se-mbrâncesc la moaște și credincioși în general. Cosa însă mă obligă s-o fac, acum că m-a convins că ăia sunt credincioșii. 😆


 127. 127

  Hai că ți-ai dat cu tesla în coaie, vorba ta, de nu se poate. Dacă ăsta e argument la tine…


 128. 128
  val_one:

  gata, Cosa, nu mai sta pe jar, Danny n-are nimic să-ţi spună. a vrut doar să-i forţeze Norei mîna printr-un tertip. 😆


 129. 129

  Deci, argument la mine că ce?!
  Cinci mii de credincioşi au plecat la pelerinaj. Ce importanţă are că un primar a facilitat asta din bani publici sau nu?! Adică ăia sunt mai puţin credincioşi?! Sau ce ai fi vrut, să-l ia pe Pandele şi să-i ceară socoteală de bani în numele credinţei?!

  De fapt, care-i treaba cu ce ziceam eu şi cu Pandele al tău?!

  Dar, nici nu ştiu de ce intru în discuţia asta. Tu eşti atât de oarbă-n tabuuri încât ai fi în stare să negi chiar şi asociativitatea adunării!


 130. 130

  Demonstrează că sunt credincioși. 😆
  De fapt, ce e ăla un credincios, Cosa?


 131. 131

  Val_one, mă plictiseşti. Sincer. Nu-ţi cer să nu mă mai plictiseşti. Nu-ţi cer nimic. Te informam doar că poate te ajută să ştii!


 132. 132
  val_one:

  tare-aş vrea să ştiu dacă se duce şi Cosa acolo… 🙄

  oare aflăm?


 133. 133

  Cosa, te întreb: eu și Val_one eram aici. De ce ai venit să te împăunezi dacă vezi că suntem noi aici? Te așteptai să pic pe spate sau ce?


 134. 134

  Nora, tu nu citeşti comentariile?!
  Încă de acum nu ştiu câte comentarii ţi-am spus. Nu ai intrat în dispută. Am crezut că nu te interesează. De fapt, acum îmi dau seama că nici măcar n-ai citit.


 135. 135

  N-oi fi citit.
  Dar oricum acum chiar nu mă interesează.
  Vii și trâmbițezi tot felul de chestii, iar când reacționăm, aberezi cu ”aveți tabuuri, nu mă interesează, învățați adunarea”.
  Da, recunosc, fraieră sunt eu că mă omor să comentez ce postezi tu. Ar trebui să te ignor și gata.


 136. 136

  Nora, tu scrii comentarii doar când comentează şi alţii?! Adică ai un comentariu, dar nu-l pui decât când mai e cineva pe blog?!
  Păi ce, dracu-şi face, se strică la soare dacă e citit mai târziu?!


 137. 137

  Nora, faci ca şi în chestia cu DNA: te lansezi în discursuri şi uiţi despre ce vorbim.

  Deci, în legătură cu comentariul meu, în ce mă contrazici?! Adică cu ce nu eşti de acord?! Şi care sunt argumentele?!

  ” Aham, 80 de autocare trimise de Pandele. Credincioși, nu glumă!” nu … nu-mi spune nimic decât atitudine contra de B1. Contra şi gata!


 138. 138

  Nu ai priceput. Scriu comentarii, dar cam știu pentru cine le scriu și care sunt reacțiile posibile.
  Tu-ți manifești în mod constant și neplăcut consternarea că reacțiile noastre nu sunt pe placul tău.
  E ca și cum ți-aș zice eu ție mereu ”Normal! Ce puteai tu să zici!”. Sau tu crezi că nu încapi în niciun sertăraș? Încapi, stai liniștit.


 139. 139
  andreea:

  îmi spuneţi şi mie, vă rog frumoooooooos, dacă pot să mă întorc la yahoomailul de pînă acum cîteva zile? că l-au schimbat ăştia ŞI MĂ ENERVEAAAZĂĂĂĂĂ!!! 👿

  sînt cuminţică. uite: unuplustreiegalpatru.


 140. 140

  Ți-aș fi explicat chestia cu autocarele, dar după izbucnirea ta și ștampilarea la care mă supui constant în ultimul timp nu mai am nicio dispoziție. Pricepi? Nu mai există plăcerea disputei.


 141. 141
  andreea:

  zi mersi că n-o spune pe aia cu:

  din ciclul “prostia cu premeditare, vă prezentăm azi…”


 142. 142

  Bă, corect. Nu mai există plăcerea, n-ai ce-i face! În definitiv cine, dracu, a mai văzut ceartă fără plăcere?!


 143. 143
  val_one:

  nu ştiu dacă mai poţi face ceva, Andreea. 🙄


 144. 144

 145. 145
  Edle:

  Daca va mai certati mult, va iau jucariile si va trimit pe fiecare in camera voastra!

  Asa le zic eu la astia mici. 😛


 146. 146

  Şi ce surpriză ne-aşteaptă pe noi în camera noastrăăă?!


 147. 147
  Jaco Pastorul:

  Un taran avea un cocos batran. Se duce la targ si cumpara unul mai tanar, il duce in curte si-i da drumul. Cocosul batran zice:
  -- Avem 20 de gaini, 10 mie si 10 tie!
  -- Nu se poate, zice cel tanar, mie 18 si tie 2!
  -- Uite cum facem, vezi gardul din spate, ne intrecem pana la el, si cine castiga ia cele mai multe gaini. Tu fiind mai tanar imi dai si mie un mic avans.
  -- Bine, zice tanarul.
  Incep ei si alearga, cel batran mai in fata, deodata iese stapanul cu pusca, trage si omoara cocosul mai tanar.
  -- Al dracului, al saselea cocos homosexual!


 148. 148

  Băi, da. Culmea. Trebuie să fie o zgândăreală acolo, ca să mă cert cu spor. Un soi de voluptate a conflictului.
  Cu chestii de-astea îmi tai cheful.


 149. 149
  Seva Tudose:

  Nu stiu fratilor si surori intr-ale ortodoxiei…eu care am plecat de 23 de ani si vad romanii din Romania o data pe an,pot sa vad enormitatea dusa chiar pana la snobbism,a multor romani din toate paturile sociale,indiferent de varsta,sex…

  politicieni nu por sa se cace daca nu are un popa sa sfinteasca locul,coroana,monumentul,Becali ii cere popii sfaturi cand sa se imperecheze cu nevasta… 😀

  babe si mosi mergand pe coate,popii si calugarii au bussines-ul lor cu apa sfintita,cruciulite,talismane,zdranganele…

  calugaritele s-au modernizat fac show-uri gen “Nuns in actions” romanul linge cruci ca a venit sfarsitul lumii
  (de cate ori s-a anuntat official,Apocalipsa) 🙄

  uite eu traiesc fiece zi,si cand o veni,o veni…mai bine sa nu stiu ziua si cum voi murii,prin cutremur fie ploaie,alunecari de teren… !

  ori moarte psihologica dusa de politicieni :mrgreen:


 150. 150
  Edle:

  Ei, da! Mai vrei si surprize! 🙂


 151. 151

  Da, ai dreptate, nu-mi prea plac surprizele. Mă ştii, eu trebuie să organizez totul până în cel mai mic detaliu!


 152. 152
  val_one:

  Cosa nu vine niciodată cu argumente ci cu afirmaţii cu valoare de teoreme şi postulate gata demonstrate lui însuşi. de aia nu suprtă contradicţia.


 153. 153

  Sevă, tu ce stradă cauţi?!


 154. 154

  Nu, Goco, nu fac nicio grațiere. Plus că Parascheva mă lasă fix rece, nu ți-ai ales cel mai bun vehicul de pile.


 155. 155
  andreea:

  Seva,

  Cât privește rasa umană (cred eu) că sunt 10% oameni cumsecade, cu capul lor pe umeri, și 90% javre!

  avînd în vedere că pe aici sîntem, să zicem, vreo douăzeci de cetăţeni şi nu ne-am adunat nicidecum după criterii morale, n-am dat vreun examen de facere de bine, sîntem reprezentativi, deci, pentru umanitate.

  înseamnă că sîntem 18 javre şi doi oameni cumsecade. bănuiesc că una eşti tu, deci, eu aş vrea să ştiu care e cel de-al doilea om cumsecade de pe Pistol, ca să pot să mor liniştită.


 156. 156

  Cosa, Danny insistă. Întâlniți-vă în rahat odată. E ceva, cică, legat de nu știu ce ani când ai fost tu la Brăila. 🙄


 157. 157
  andreea:

  ca să vedeţi că ştiu şi matematică.


 158. 158

 159. 159

  Băi, gluma-i glumă cât e glumă!

  Cum adică să mă întâlnesc undeva cu Danny?!

  Am meil public. Deci?!!!!


 160. 160

  Eu sunt un om cumsecade, cu capu pulii pe umărul Sevei!
  (Băi, ce poante mişto scot!)


 161. 161

  Îi dau adresa ta de mail?


 162. 162
  val_one:

  mai scrie-l o dată şi pentru el. poate nu i-a dat prin cap să şi-l noteze.


 163. 163

  cn_cosanostra @ yahoo.com


 164. 164

  Gata, problemă rezolvată.


 165. 165
  andreea:

  n-o să-i scrie. Danny nu e dintre cei care cîntă singuri la duş.


 166. 166
  val_one:

  îl bănui că nu face duş singur, Andreea? 🙄


 167. 167
  val_one:

  maaare manipulator cocoşul ăla bătrîn, Jaco. 🙄


 168. 168
  Seva Tudose:

  …referitor la fiarele salbatice,si ele au pana la urma un dram de ‘omenie’ ! La oameni e pe cale de disparitie… 😥

  http://useloos.com/mediaplayer/?itemid=16369met


 169. 169
  andreea:

  😆

  uof! la duş. singuri. cîntă la duş, singuri, normal. adică oamenii sînt singuri, de obicei, la duş. dacă nu sînt singuri, probabil că nu cîntă, mai abitir. recunosc. 🙂


 170. 170
  val_one:

  aha!

  🙄


 171. 171

  Regula de trei simplă nu ştiu cât e de simplă, matematică nu ştiu dacă ştii, dar repetentă eşti sigur!

  Pentru că, vedeţi dumneavoastră, stimaţi telespectatori, numai la televizor sunt corecte statisticile boangăne. În matematică nu.
  Dacă un raport este normat la 100 (caz în care devine procent) nu e valabil statistic decât pentru numere mai mari decât 100 nu şi mai mici.
  Adică, poţi zice (prin normare la 100) că din cinci mii de oameni 10% sunt … cumva, dar nu şi din 20 de oameni. Uff, greu!


 172. 172
  andreea:

  ete fîs!


 173. 173
  andreea:

  bine, măi, gata, am priceput.

  noi ăştia, 20, sîntem toţi cumsecade, dar următorii 200 sînt nişte javre. ia să vedem dacă mai are curaj să vină cineva!


 174. 174
  val_one:

  http://economie.hotnews.ro/stiri-it-15781270-cedo-site-urile-sunt-responsabile-legal-pentru-comentariile-postate-utilizatori.htm

  articolul 10 din legea Uniunii Europene permite libertatea de exprimare, atît timp cît acest lucru nu prejudiciază reputaţia unei persoane.


 175. 175
  Edle:

  Ah! Am vazut desenele. Foarte frumoase. Cati ani are Sabina?


 176. 176

  Da poza mea n-ai văzut-o să zici şi tu că ce naşpa sunt?! Şi că ce naşpa m-am îmbrăcat?!


 177. 177
  Edle:

  Ba am vazut-o. Esti foarte bronzat. Si foarte in shape. 😉


 178. 178

 179. 179
  Edle:

  Ah, da. Si tricoul ala ar trebui sa ti-l scoti dracu’ din pantaloni.


 180. 180
  val_one:

  ete, fîs! poți arăta ca Tom Cruise sau Keanu Reaves în anii lor de glorie și să fii… nașpa și nesuferit. 🙄


 181. 181

  Ştiu, mi-a spus astăzi cineva care mă cunoaşte de zi cu zi. În primul rând tricoul liber şi în al doilea rând poza să fi fost întreagă (pantalonii prea scurţi n-ar mai fi contat în acest caz).

  Dar voi nu ştiţi un lucru în legătură cu tricoul. Numai cei care îl folosesc pe post de accesoriu vestimentar de formă îl poartă liber. Sportivii şi cei care-l folosesc pe post de accesoriu vestimentar de protecţie îl bagă-n pantaloni. Punct:

  ””


 182. 182

  Ce, pizda mă-sii?!


 183. 183

 184. 184

  Băi, nu pot să cred!


 185. 185
  Edle:

  Da, inteleg, dar nu-mi place. Punct. 😀

  Si n-am nimic impotriva pantalonilor (prea) scurti, atata timp cat ai picioare misto.


 186. 186

  Adevăru-i că picioare mişto am. Mi-ar mai trebui vreo două sute de mii de euro şi gata!

  (Danaaaaa, vino aici şi confirmă!)


 187. 187
  Edle:

  😆 Si mie.


 188. 188

 189. 189
  Nastasia:

  Apoi nici cu membrele superioare nu stai rău. Un antebraţ din ăla pe gâtul dujmanului şi ai scăpat de el.


 190. 190

  Da’ pe gâtul de porţelan al unei prinţese cum ar fi?!


 191. 191
  Nastasia:

  Nu-mi mai permit io fantezii din astea.


 192. 192

  Da’ de ce?! Te costă bani?!


 193. 193
  Nastasia:

  Ş-aia-i drept!


 194. 194

 195. 195
  Daria:

  cică nu-ți îndeplinește Alexa criteriile.
  ”Deci, ca să ai o relaţie chiar şi cât de neînsemnată cu mine, trebuie să joci în liga profesionistă. Asta înseamnă că tot ce faci trebuie să fie cap de serie.”
  cu școala nu s-a descurcat prost. a intrat la medicină a 19a din aproape 600 de candidați. nu a fost ușor. a învățat și în primul an, până l-a cunoscut pe Dobi, în al doilea. a decăzut din cauza unor probleme personale, nu a lenei sau prostiei. cu mătura știe să dea, o face chiar prea des. nu se îmbracă vulgar, are grijă și de pedichiuri. nu se poate culca cu oricine și oricând, e mai mult decât decentă.
  ce mă întreb eu este ce ai de oferit tu unei fete de 21 de ani. ești un moș cam chel și libidinos căruia i se scoală cam greu și nu ar face față energiei unei puștoaice nici măcar o săptămână. îți trebuie 10 ore de somn pe noapte și multă căldură în cameră, să nu-ți înghețe noaptea extremitățile. dacă spunea Alexa că te place, sunt curioasă cum s-ar fi evaporat brusc criteriile tale.


 196. 196
  val_one:

  😆 😆 😆


 197. 197
  val_one:

  mă rog, nu e chel și se trezește cu noaptea-n cap. doarme mai puțin decît mine.


 198. 198
  Daria:

  Alexa nu suportă formatul acela de păr.


 199. 199

  Şi cu toate astea, n-ar avea nicio şansă.
  Vrei să-ţi detaliez?


 200. 200
  andreea:

  Alexa Jekyll şi Daria Hyde.

  10 ani are, Edle.


 201. 201

  Formatul de păr! Ahahahahaha!


 202. 202

 203. 203

  Apropo de formatul de păr, mâine vă pun o poză cu nepoată-mea care a crescut şi s-a prostit la cap. Adică şi-a pus cozi de ălea lungi şi dese de negresă când a fost în vacanţă la mumă-sa.


 204. 204

  Şi-a pus sau şi-a făcut?


 205. 205

  Daria, da’ n-ai zis nimic de sufletul ei. Sau nu contează!


 206. 206
  Daria:

  acolo nu mă bag


 207. 207

  Nu-s din părul ei. Sunt din alt păr. Dar şi le-a împletit odată cu părul ei (care e mult mau scurt) ca să-i stea. Opt ore a durat procedura.


 208. 208

  Extensii. Mda, nasol! N-aş suporta păr străin în capul meu. 😀
  Nu ai ce-i face. E la liceu acum, nu?


 209. 209

  Nu-i păr străin. E o haia artificială, dar zici că-i părul ei.
  Când am văzut-o în aeroport era să fac infract la cap şi s-o trimit în lumea albă. Dar după aia m-am obişnuit. Şi culmea e că s-au luat mai multe după ea şi şi-au făcut şi ele.
  E la liceu.
  Eu credeam că nu se mai poartă, dar am văzut şi pe la alte negrese mai cunoscute. Mă rog, la liceul ei e foarte populară şi cum face ea cam aşa se dă mersul.


 210. 210

  Păi, mă Daria, exact acolo ar trebui să te bagi dacă tot te-ai hotărât să-i susţii cauza.


 211. 211
  Daria:

  nu-i susțin nicio cauză. m-ai enervat tu. nu suport moșnegii care vreau prospături și mai au și pretenții.


 212. 212
  Daria:

  sunt de-a dreptul odioși.


 213. 213

  Mă rog. Nici artificial. Nu suport păr de plastic, unghii puse, gene false. Ăştia-s gărgăunii mei, dar pricep că altora le plac.


 214. 214

  Bine că mi-am amintit, să vedeţi chestia naibii:

  Am cumpărat acum o lună un obiect mai voluminos şi mi l-au trimis cu o furgonetă condusă de un ţâgan. După ce au descărcat, ce să vezi?! S-a tot uitat ţâganu, s-a tot mutat dintr-o parte a curţii în alta, nu ştiam ce vrea. Eu credeam că trage de timp să-i dau şpagă, dar îi dădusem colegului lui şi nu înţelegeam.
  La un moment dat a scos un aparat de fotografiat meseriaş (cu un obiectiv mare, reglabil), a dat cu câţiva stropi de apă pe un trandafir, şi-a făcut loc de nişte ramuri şi a început să pozeze. Mă uitam ca prostu la el! Ţâgan şofer pe dubă, artist fotograf. Aţi mai pomenit?!


 215. 215

  Daria, dar poate că ea îi suportă. Hotărăşti tu pentru ea?!


 216. 216
  Daria:

  nici ea nu îi suportă.


 217. 217

  Te-a delegat pe tine?!


 218. 218

 219. 219

 220. 220
  Daria:

  1Q, s-a frământat Alexa toată ziua pt ultimul email pe care ți l-a trimis. a așteptat failure notice, și a tot așteptat… spune-i că nu-i așa mare tragedia.


 221. 221
  Daria:

  Cosa, de ce? n-are voie omul să-și dea cu părerea?


 222. 222

  Ei, cum dracu să n-aibă?!


 223. 223
  Nora&1Q:

  A bătut România!!
  Incredibil..


 224. 224
  Nora&1Q:

  Daria, nu știu despre ce failure vorbești..


 225. 225
  Nora&1Q:

  Ia scrie tu acilișa adresa aia de mail ..


 226. 226
  Daria:

  care adresă?


 227. 227
  Daria:

  tu spune-i că e în regulă și gata!


 228. 228
  Nora&1Q:

  Ce să fie în regulă? Scrie aici adresa ultimului mail..


 229. 229

 230. 230
  Daria:

  nici nu știu pe care ți-a scris


 231. 231
  Nora&1Q:

  Pe aia..lu` Dooobiii


 232. 232
  Nora&1Q:

  Să trimit și io ceva.. 😉


 233. 233
  Daria:

  nu o scriu aci 👿


 234. 234
  Daria:

  ce i-ai trimite tu lui Dobi? 🙄


 235. 235
  Nora&1Q:

  Ar trebui s-o scrii.
  Uite, dac-o știi, îți trimit doo poze cu mușchii mei..


 236. 236
  Seva Tudose:

  Nora/Andreea/Val/Ana/Cosa….adminuri !

  dupa comentariul meu de la 149 s-au succedat unul catre alexa+1Q,un altul catre Alexa,precedand dupa fotografia lui Cosa. Apoi Cosa si-a bruiat fotografia facandu-u inexplicabila.

  cand am revizuit comentariile,nu era cel al andreei de la#153…iar

  Andreea#155,asta am scris si eu in articol 90/10 nicidecum altfel cum…1Q a iesit cu 80/20 nu eu !

  iar Cosa si-a sters fotografia,dupa ce a mutilat-o…ce naiba ii asta ?

  ok.jucati-va !


 237. 237
  Daria:

  nu o scriu! înțelege! e treaba ei unde-ți scrie și ce-ți trimite!


 238. 238
  Daria:

  poze să-i trimiți ei, nu mie!


 239. 239
  Nora&1Q:

  Sărumâna, d-na Seva! Am greșit, da. 90 cu 10 trebuia. Am fost mai generos..


 240. 240
  Nora&1Q:

  Atunci, nu te mai băga!


 241. 241
  Daria:

  bine. o trezesc pe ea atunci!


 242. 242
  Seva Tudose:

  Andreea#155

  NU IMI FORTA LIMBA,STII ZICALA:PERSOANELE DE FATA SE EXCLUD…

  auzi cata delicatete diplomatica din partea ta sa ma caracterizezi una din cele 2 personae cumsecade si 18 javre(de pe acest blog) 🙄 reciteste 155

  cata distorsionare… a vorbelor mele :mrgreen:

  si care a fost motivul de mi s-a sters comentariile mele catre Alexa si 1Q ???


 243. 243

  Seva, eu nu ştiu la ce te referi, n-am şters niciun comentariu şi nici vreo poză cu Cosa n-am văzut, nici bruiată, nici nebruiată. Văd doar una cu un fotbalist, nici nu ştiu cum îl cheamă.

  Val_one, abia acum citii articolul ăla. Din ce văd acolo, pare un precedent deosebit de periculos. Ar însemna ca 99 la sută din comentariile la articole pe teme politice să dispară întrucât pot fi uşor încadrate la ofensă, calomnie, jignire. Dacă spun că-l vreau pe Năstase în puşcărie e ameninţare? Dacă spun că politicienii vor plăti e ameninţare? În fine, mi se pare ca dracu’. Un pumn masiv în gura libertăţii de exprimare.


 244. 244

  În plus, ce rahat e aia “legea Uniunii Europene”? 🙄


 245. 245

 246. 246
  Seva Tudose:

  Nora,

  sa stii draga Nora,unul dintre oamenii tai de incredere(admini)taie in carne si oase,adauga,sterge comentarii,fotografii,nu ma crezi…that’s OK !

  next time i’m gonna click paste !


 247. 247

  Seva, nu e vorba că nu te cred. Am zis doar că nu ştiu eu, că n-am cunoştinţă.
  Cosa, ai pus poză cu tine şi a dispărut?


 248. 248
  Nora&1Q:

  E acolo, Nora. M-am uitat și eu și nu înțeleg deloc ce zice d-na Seva..


 249. 249

  Da, aia de la “Nu ne luăm jucăriile” văzui şi eu că e tot acolo, tot cu faţa “bruiată”. Credeam că a fost alta, aici, la articolul ei.


 250. 250

 251. 251
  Nora&1Q:

  Alta n-am văzut nici eu.


 252. 252
  alexa:

  nu trebuie să-mi spui nimic


 253. 253
  Seva Tudose:

  Alexa daca are demnitate poate sa spuna ca ia cerut lui Cosa sa puna o poza in costum,si 1Q este la curent,la care Cosa a pus o fotografie in T-shirt si short pants…

  de aici a pornit totul…sarada mea just for fun…daca l-a lovit pe Cosa in coarda inimii,este alta futere …

  DACA NU STII,INSEAMNA CA NU STII CE AI PIERDUT 😆 dar miram-as sa iti scape ceva,vigilento !


 254. 254
  Nora&1Q:

  D-na Seva, nu știu ce să zic, dar e mai bine să verificăm mai atent, înainte a acuza pe cineva că face și drege..


 255. 255
  alexa:

  nu în costum Seva, ci în haine de casă


 256. 256
  Nora&1Q:

  alexa, ce adresă de mail, de-a mea, ai folosit? Asta ultima..
  Vrei să mi-o amintești?


 257. 257

  Sevaaa, aia e în continuare. Dar nu era aici, era la mine! 😆 N-a şters-o nimeni.
  Vezi aici, te rog, http://pistolulcubuline.ro/2013/10/08/nu-ne-luam-jucariile-nu-plecam-acasa/ la 650. Nădragii lui Cosa n-au părăsit incinta. 😆


 258. 258

 259. 259
  Nora&1Q:

  Tocmai ai ratat niște poze..


 260. 260
  alexa:

  aha. că mi le și trimiteai…


 261. 261
  Nora&1Q:

  :paroldoneor:


 262. 262
  Nora&1Q:

  Le pun și aici dacă scrii adresa


 263. 263
  alexa:

  de ce insiști atât cu adresa aceea?


 264. 264
  Nora&1Q:

  Tu ai început..


 265. 265
  Nora&1Q:

  E că habar n-ai de nicio adresă de-a mea de mail? Vrei să afli una? Zi..


 266. 266
  alexa:

  am trei adrese de-ale tale 🙄


 267. 267
  Nora&1Q:

  Plantează una aici..


 268. 268
  Nora&1Q:

  Număr pân` la 3!
  1..


 269. 269

 270. 270
  Nora&1Q:

  3.. Stop! Am înțeles.


 271. 271
  alexa:

  mă plictisesc insistențele astea ale tale.
  vrei să păstrezi aparențele? bine!
  lume, nu am nicio adresă de-a lui! vorbește iar nebuna din mine!
  mulțumit?


 272. 272

 273. 273
  alexa:

  atunci? ce vrei?


 274. 274
  Nora&1Q:

  Nu e treaba ta.


 275. 275

 276. 276
  alexa:

  cred că o să fac din chestia asta ceva săptămânal. dar mă mai gândesc.


 277. 277
  val_one:

  păi, nu știu, Nora. de ce să spui că-l vrei pe Năstase sau pe oricine altcineva la pușcărie? ai dovezi că trebuie închis? dacă ai, nu riști nimic. 🙂 să spui că politicienii vor plăti este o generalizare impersonală, inofensivă deci.

  dar, pe bune, doar vezi și tu cîte insulte și injurii, ba chiar ameninșări se postează mai peste tot, fie la adresa autorilor, fie la adresa persoanelor publice. ți se par în regulă chiar toate? 🙄

  „legea uniunii europene” o fi o exprimare nefericită a autorului, cred că e vorba de jurisprudența europeană.


 278. 278
  Nora&1Q:

  Io crez că e timpul să faci năniță și să nu te mai gândești.
  `aidi, pune căpuțul pe perniță..așa, așa..ușurel cu taicuțu, bunuțu`..


 279. 279
  alexa:

  m-am gândit deja. nu o s-o fac.


 280. 280
  Nora&1Q:

  Mi-e dor de Nora. Cu Val nu mai am ce vorbi..


 281. 281
  Nora&1Q:

  Treaba ta ce faci, da` nu e bine..


 282. 282
  val_one:

  acum cîțiva ani, pe voxpublica, un comentator mi-a zis textual că eu merit un glonț în cap. autoarea l-a bannat definitiv pentru asta. înseamnă că i-a suprimat dreptul la libera exprimare?


 283. 283
  val_one:

  nici eu cu tine, 1Qle, că mi-e somn. 😛


 284. 284
  alexa:

  ba e bine. nu meriți.


 285. 285
  Nora&1Q:

  Val, pt atâta lucru l-a bannat? Puteai să-l inviți la duel. 10 pași spate-n spate..


 286. 286
  Nora&1Q:

  Știu. No me tocas..


 287. 287
  Seva Tudose:

  NORA,

  CU DESAVARSIRE IMI CER SCUZE,AM FACUT CONFUZIA COMENTARIILOR DE LA “Nu ne luam jucariile” cu acesta de fata…”Pe cine nu lasi sa moara…”

  am mers ‘back and forth’ de la unul la alt articol,si parca s-au comasat,intrand intr-acelas ciclon !

  SCUZELE MELE UMILE ! MA VETI IERTA 🙄


 288. 288
  alexa:

  nu te ating. holera este molipsitoare.


 289. 289

 290. 290
  Nora&1Q:

  Așa, alintă-te! Dacă ai vrea să te dai și cu capul de calorifer, ce bucuros aș pleca la somn..


 291. 291
  Nora&1Q:

  D-na Seva, dansați?


 292. 292
  Nora&1Q:

  Val, hai tu, până se ridică d-na Seva!


 293. 293
  Seva Tudose:

  1Q#290

  daca ai avea un stimulant din partea Alexei,nu te-ai mai duce la culcare !


 294. 294
  Nora&1Q:

  Și Nooo-raaa, nu-u mai vi-i-ineeeeeeeeee.. 🙁


 295. 295
  Nora&1Q:

  Ceaia, stimulant?


 296. 296
  Seva Tudose:

  1Q#291

  Mult zgomot ptr.nimic ! Cine dracului poate sa joace/danseze aceste imitatii desantate a tot ce a fost”Ciocarlia” noastra 😥 este de plans 😥

  este un afront,o jicnire aceasta interpretare redata de tine…niste aventurieri !


 297. 297
  Nora&1Q:

  Așa, văitați-vă! Ziceți mai bine că nu puteți dansa; că vă dor picioarele, că aveți varice dureroase, etc.
  Nu mai băgați strâmbe, fitile, carbid…


 298. 298
  Seva Tudose:

  1Q

  stimulant:inseamna ceva care sa iti starneasca senzatiile,ceva care sa iti stirneasca interesele,ceva care te va afecta personal daca dai curs atractiei…

  ma opresc aici 😀


 299. 299

 300. 300
  Seva Tudose:

  eu mor jucand,plec la festivaluri doar sa dansez pe scena,langa scena,pe holuri,prin gradini…omule,traieste-ti viata !


 301. 301
  Seva Tudose:

  cel mai patriotic tigan roman,stiati ca Jean Constantin avea o vila chiar vis-à-vis de cazinoul din Constanta ?

  o bijuterie…as dori sa ma retrag la pensie la malul Marii Negre…

  http://www.youtube.com/watch?v=_hO4FNQPuEE


 302. 302

  Val_one: dacă vedem “the big picture”, adică dincolo de “frecuşurile” noastre cu alţi comentatori, e nasol rău. Până la urmă, în cazul ăla, oamenii erau numulţumiţi de o companie şi pare că pe bună dreptate.
  Apoi, nu, eu n-aş avea cum dovedi că Năstase merită să facă puşcărie. Nu am eu dovezi. Nu sunt procuror. Orice astfel de proces e pierdut din start. Dacă spun că produsele Mc sunt o porcărie, iarăşi risc un proces. Aici se va ajunge?


 303. 303

  Seva, nu-i bai. Stai liniştită, bine că ne-am lămurit. 🙂


 304. 304
  Nastasia:

  Aici, aici. Ba încă şi mai departe. Nu vei avea voie nici să lauzi un produs, că te va da în judecată concurenţa. Până la urmă vom primi o listă de cuvinte, propoziţii, fraze admise, întrebări şi răspunsuri predefinite, ca nefericiţii de operatori umani la care ajungi în cele din urmă, după “pentru..tastaţi 1..”


 305. 305

  Mi-aduc aminte de blogărul ăla pe care l-a dat Colon Help în judecată acum ceva timp pentru c-a avut îndrăzneala de a aduce argumente împotriva produselor lor. Şi-i calculaseră -- dracu’ ştie cum -- prejudiciu de 100 000 euro.
  Apoi, mă gândesc la faptul că poate ar trebui să angajez trei oameni, în ture de câte de 8 ore, care să stea să păzească blogul. Doamne-fereşte, să nu zică cineva ceva. Se pare că filtrele pentru cuvinte obscene n-au fost de ajuns pentru site-ul ăla.
  Vom vorbi numai despre vreme. Yupiii!


 306. 306

  Presa oricum e vândută. Internetul rămăsese ultima redută, ultimul vehicul de “transport” al nemulţumirilor, o metodă prin care oamenii pot afla prin contact direct şi facil lucruri îngrijorătoare. Poate nu mereu adevărate, dar oricum de natură să te facă să cauţi mai departe, să-ţi pui întrebări. O să rămânem şi fără ăsta.


 307. 307
  Edle:

  Neata!

  Cum, Nora, nu-l cunosti tu pe Ronaldo? Nt, nt, nt. 🙂


 308. 308

  Edle, neaţa! 🙂
  Îu! El era?! Doar pe Ronaldinho! 😆


 309. 309
  Edle:

  Mie parca-mi vine greu sa cred. Adica, mi s-ar parea prea mult sa se ajunga la asa ceva.


 310. 310

  Na, în cazul ăla s-a întâmplat la CEDO. Nu userii sunt găsiţi vinovaţi, ci site-ul care le găzduieşte comentariile.
  M-a bucurat însă că în România cei cu Colon Help au pierdut. Zenith Pharmaceuticals parcă îi cheamă. Pentru cei care nu mai ştiu povestea:
  În 2012, pe blogul Insula Îndoielii au apărut câteva postări despre Colon Help. Autorul blogului spunea că produsul este ineficient în sensul că “rezolvă” o problemă care nu există. Aducea mai multe argumente de ordin biologic, medical etc. Nu ştiu, nu mă pricep să evaluez cât de corecte-incorecte erau informaţiile lui.
  Ce face Colon Help? Îi trimite o notificare prin avocaţi cerându-i o întâlnire. Blogerul refuză, dar le cere contraargumente la ce a publicat el. Cu alte cuvinte, le oferă dreptul la replică.
  Colon Help dă în judecată WordPress (blogul era găzduit pe WordPress) cerând închiderea blogului şi dezvăluirea identităţii blogărului pentru a-i reclama acestuia daune de 100000 de euro. În martie, instanţa a declarat cererea ca fiind neîntemeiată.


 311. 311
  val_one:

  Nora, eu nu văd niciun drob de sare pe nicăieri. 😆

  imaginează-ţi ce-ar putea face pe un site oarecare o trupă de goci lăsaţi liberi.


 312. 312
  val_one:

  vorbim totuşi de un verdict dat de una dintre cele mai înalte instanţe de judecată. dacă nici în aia nu mai avem încredere, ce facem?


 313. 313
  andreea:

  bună dimineaţa!
  ce urît e afară!
  dau cu mopul.
  am făcut cartofi la cuptor.
  în rest, totul e bine.
  vă urez o sîmbătă frumoasă!

  :mrgreen:


 314. 314
  Nora&1Q:

  ..nu-mi găsesc un ciorap!


 315. 315

  Val_one, stai tu liniştită. Astfel de verdicte nu-s date să bage frica în gocii liberi.
  Mă gândesc la propriile mele comentarii şi văd premise pentru nenumărate procese. Şi la ale tale, de altfel.
  Repet, priveşte tabloul mare, lasă gloanţele şi urările de chimioterapie cu care ne confruntăm noi pe aici.


 316. 316

  Neaţa, Andreea, asemenea.
  Mie mi-e somn, nu făcui nimic, am trei iaurturi în frigider şi un ciorchine de strugure jumulit, nici măcar un ciorap n-am, ca 1Q, şi mi-e cam frig. 😀


 317. 317

  Cum au fost acum ştirile cu cutremurele din Galaţi. Presupun că-n comentarii s-au lansat tot felul de ipoteze, de acuze, de injurii. Că na! aşa face omul când e supărat şi speriat. Iar reacţiile astea seamănă leit cu alea de la colţ de stradă.
  Cum ar fi ca adminii să le şteargă? Că aduc acuze nu ştiu cui?
  E aberant oricâte mame ale CEDO-ului ar veni cu ele. Pe mine mă-ngrijorează şi coroborat cu alte “mişcări de trupe” în ceea ce priveşte libertatea în online, nu am cum s-o iau a la legere.


 318. 318
  Nora&1Q:

  Gata, îl găsii. Cerul e plumburiu. Mi-e foame. Am cronțănit o juma` de măr. Las cealaltă jum. pt mai târziu.
  Vremuri grele..


 319. 319

  Aştept să mă dea în judecată Dragoş Tănase că l-am făcut hoţ în plină stradă.
  Faceţi bine şi puneţi-o de-o chetă că n-am bani ca să repar un aşa obraz fin. :mrgreen:
  1Q, nu mai mânca jumatea aia de măr! Du-te şi vinde-o! Nu fi egoist! 😆


 320. 320
  Nora&1Q:

  Nora, io nu știu cum mai poți purta un dialog cu d-na andreea și cu Val.
  Nesuferite mai sunt! Și rele..
  Nu mai vorbesc cu ele!


 321. 321

  Nu-s, 1Q, deloc. 😀
  Da’ ce ţi-au făcut de nu mai vorbeşti cu ele?


 322. 322
  Nora&1Q:

  Ha! Ce să vând? Mi-e frică să ies din casă..


 323. 323
  Nora&1Q:

  Nu iubesc animalele..


 324. 324
  val_one:

  eu nu-mi aduc aminte ca tu sau eu, sau altcineva să fi dus pe aici vreo campanie susţinută împotriva cuiva.

  eu nici n-am de gînd, cred că nici tu.

  şi să fim serioşi. e destul să răsfoim rapid presa online „mare” ca să vedem acolo milioane de motive sau pretexte bune de dus în faţa unei instanţe. cine s-ar complica cu pistolul nostru?


 325. 325
  Edle:

  Foame mi-e si mie, cerul e tot plumburiu…


 326. 326

  Nici eu nu le prea iubesc, 1Q. 😀 nu din iubire pun eu la îndoială legitimitatea unor astfel de metode. Nu mă gândesc neapărat la animale, ci la oameni.


 327. 327
  Nora&1Q:

  În schimb zâmbesc frumos la romi.
  Mie nu mi-ar zâmbi, nici dacă miros frumos..


 328. 328
  Nora&1Q:

  Am văzut la știri că o fetiță de 11 ani a fo violată de un ..om.


 329. 329
  Nora&1Q:

  A..și ucisă. Îngropată..


 330. 330

  Păi, ce? Comentatorii ăia au dus “campanii susţinute”? Şi-au vărsat şi ei oful. Cum o tot fac şi eu pe aici, şi nu mereu cu mănuşi. Iote: Ponta e plagiator.
  Vine Ponta şi mă dă în judecată pentru calomnie. Cum demonstrează? Păi, el are comisii la activ care au zis că nu e. Poftim!
  Şi nu e vorba că s-ar complica cineva cu pistolul, e vorba de principiu în sine. O aduce ceva beneficii, dar dezavantajele sunt mai consistente.


 331. 331

  Of, 1Q, e aberant să vii cu de-astea. Să opui relele făcute de oameni ca să arăţi că animalele sunt “bune”.


 332. 332
  val_one:

  Nora, din ce spui, eu înţeleg că nici tu nu ai încredere în justiţie. 🙂

  aş vrea să văd măcar un expemplu de om condamnat pe nedrept într-o asemenea speţă.


 333. 333
  Nora&1Q:

  De asta e “aberant? :mi-amdatjosciorapiicăm-amîncins: N-am făcut opoziție. Vreau să spui că oamenii nu sunt mai buni..


 334. 334
  val_one:

  auch! 🙄

  nu mai vorbeşte 1Q cu mine! ei, lasă, plîng eu niţel şi-mi trece. să fie sănătos. 😆


 335. 335
  val_one:

  gata, mi-a trecut. 😛


 336. 336
  Edle:

  Nu v-am zis ce-am mai facut.

  Au fost astia mici la plimbare si mi-au adus cinci gutui. M-a pus dracu’ sa le fac dulceata. Dupa vreo 4 ore si doua oale arse, pot sa va anunt cu mandrie ca mi-au iesit doua borcanele. 🙂 Ei au fost foarte multumiti.


 337. 337

 338. 338

  Nu asta am vrut să înţelegi, Val. Ci să fii atentă la merele otrăvite.
  Din câte văd eu, în cazul ăla, oamenii au fost condamnaţi pe nedrept.

  1Q: să compari oameni cu animale e ca şi cum ai compara mere cu roci vulcanice. Nu există animal bun, animal rău, animal vinovat, animal nevinovat. Chestiunile de etică nu au ce căuta în aceeaşi propoziţie cu animalele.


 339. 339
  Nora&1Q:

  Vând măr de la mine de la țară, puțin mușcat, nestropit, neatins de chimicale, nespălat, culoare verde-gălbui, ușor dulceag, de soi încrucișat.
  Preț: 2600 euro, ușor negociabil.

  Rog seriozitate. Exclus intermediarii.


 340. 340

  Edle, bravooo! 🙂
  Soră-mea s-a apucat să facă dulceaţă sau gem, nu ştiu exact, de zmeură. Prima dulceaţă-gem din viaţa ei. A greşit calculul cantităţilor şi a ieşit o chestie aşa de dulce că nu se poate mânca. 😀 Îi venea să turbeze.


 341. 341
  andreea:

  nu cumpăr decît cu vierme.


 342. 342
  val_one:

  Nora, ca să-ţi dai seama că oamenii ăia au fost condamnaţi pe drept sau pe nedrept ar trebui să citeşti comentariile pe baza cărora au fost condamnaţi. de unde ştim că nu au recurs la minciuni, calomnie, ameninţări? 🙄

  ştii bine cum fac unii cînd îşi varsă oful. n-am avut exemple în curtea noastră? 🙄


 343. 343
  Nora&1Q:

  Ce etică găsești la un criminal pedofil? Sau trebuie redefinit termenul..


 344. 344
  Nora&1Q:

  Viermele se dă pe rețetă. Cotorul și semințele se dau la ofertă..
  Nu ratați sezonul de reduceri!


 345. 345
  Nora&1Q:

  Ce nesi sunt! N-am simțit cutremurul..


 346. 346
  val_one:

  să-ţi mai dau un exemplu. dacă te-ar ruga cineva să-i permiţi să iniţieze pe pistol o campanie de denigrare a unei firme oarecare ce l-ar fi nedreptăţit pe el, ce i-ai răspunde?


 347. 347
  Edle:

  Si la mine tot prima oara. 🙂 De fapt, nici nu-mi trecea prin cap c-o sa fac asa ceva vreodata, dar, deh, am cedat la rugaminti indelungi. Dupa care m-au mai pus sa le fac si clatite. Am negociat drastic si le-am facut opt. 🙂


 348. 348
  Nora&1Q:

  Firma ar intra în colaps. Iar ăla în debara..


 349. 349
  val_one:

  mi-i şi imaginez cum mişunau în jurul tău în aşteptarea bunătăţilor, Edle. 😆


 350. 350
  Nora&1Q:

  Mi-am pus iar ciorapii. Cred că am răcit..


 351. 351

  Val_one: 1. indiferent de ce au zis oamenii ăia, e nedrept că a fost condamnat site-ul. Căci nu oamenii au fost găsiţi vinovaţi, ci site-ul care le-a găzduit comentariile.
  2. oamenii pot spune multe în comentarii. Niciun site nu are cum verifica veridicitatea spuselor. Pot să fie adevăruri, pot fi şi minciuni, pur şi simplu, nu e de competenţa site-ului să verifice toate comentariile.
  3. nu faci deosebirea între misiunea jurnalistului de a informa (lui da, i se poate cere responsabilitate) şi cea a oamenilor simpli. Care nu există. Ei pot spune ce le trece prin cap. A-i condamna pe ăia din subsolul articolelor e totuna cu a-i condamna pe unii care pălăvrăgesc la un colţ de stradă. Doar că ăia de la colţ n-au ghinionul de a-şi avea afirmaţiile înregistrate undeva.
  4. Dacă ar veni cineva cu o răfuială cu o firmă, aş oferi firmei dreptul la replică. De altfel, dacă-ţi aminteşti, ne-am confruntat cu o situaţie asemănătoare, numai că “denigratorul” a renunţat când i-am cerut datele de contact ale persoanei incriminate.


 352. 352
  Nora&1Q:

  😆 Heaalp!


 353. 353
  Edle:

  Val, s-au cocotat pe doua scaune in jurul aragazului si s-au holcobat la dulceata vreo ora, incontinuu. Robbie ii explica lui Andi ca seamana cu un vulcan activ. Si ma tot mangaiau pe brat, cu gandul la clatite. 😀


 354. 354

  1Q, n-am spus că văd etică la un pedofil.

  ÉTICĂ s. f. 1. Studiul teoretic al principiilor și concepțiilor de bază din orice domeniu al gândirii și activității practice. 2. Ansamblu de norme în raport cu care un grup uman își reglează comportamentul pentru a deosebi ce este legitim și acceptabil în realizarea scopurilor; morală.

  Am spus doar că un concept specific doar umanilor -- etica -- nu poate fi aplicat animalelor. Poţi spune doar despre oameni că-s buni-răi, nu şi despre animale.


 355. 355

  Am dat exemplul cu Ponta pentru a arăta cum aş putea fi lejer târâtă într-un astfel de proces. Ponta ar zice că e calomnie şi ar câştiga (din moment ce “experţii” l-au declarat nevinovat de acuzaţia adusă). Mă miră că nu te sperie astfel de “portiţe”.
  Prefer să-mi ureze 1000 de goci toate alea, dar să pot spune ce-mi trece prin cap, la rândul meu. Dincolo de chestiile foarte evidente care pot duce la bannarea cuiva, restul sunt mult prea interpretabile pentru a le tranşa în alb-negru.


 356. 356
  val_one:

  ok, Nora, aşa e. un site nu poate verfica veridicitatea comentariilor. dar insultele, injuriile, ameninţările? să nu pierdem din vedere că mai toate site-urile mari, ziare online prestigioase au fost nevoite angajeze, după o perioadă de libertate absolută, moderatori de discuţii care se ocupă tocmai de supravegherea fluxului de comentarii.


 357. 357
  Jaco Pastorul:

  Probabil ca o citire mai atenta a stirii ar dezlega misterul, acel sait a fost pedepsit cu simbolica suma de 433 de euro pentru ca a permis postarea comentariilor anonime, in termeni juridici se numeste favorizarea infractorului, care a ramas astfel anonim. Deci nu a fost condamnat pentru ofensa sau calomnie, ci pentru cu totul altceva, ca n-a luat masurile cuvenite, bla, bla, bla…

  Andreea, desenul 4 si ultimul par a reprezenta acelasi personaj, un pricolici, dupa pararea mea.


 358. 358

  Uite, ce periculoase erau comentariile:

  go and drown yourself

  5. aha… [I] hardly believe that that [happened] by accident… assholes fck

  6. rascal!!! [in Russian]

  If there was an iceroad, [one] could easily save 500 for a full car, fckng [L.] pay for that economy, why it takes 3 [hours] for your ferries if they are so good icebreakers, go and break ice in Pärnu port … instead, fcking monkey, I will pass [the strait] anyways and if I will drown, it is your fault

  11. and can’t anyone defy the shits?

  Era vorba de 20 de comentarii incriminate, for fuck’s sake.
  Cu ce sunt astea diferite faţă de mine care ziceam zilele trecute că a venit vremea să trecem la topoare şi s-a dus timpul coregrafiilor cu frunze?
  Cu nimic!


 359. 359

  14. On 9 March 2006 L.’s lawyers requested the applicant company to remove the offensive comments and claimed 500,000 kroons (EEK) (approximately 32,000 euros (EUR)) in compensation for non-pecuniary damage. The request concerned the following twenty comments:

  15. On the same day the offensive comments were removed by the applicant company.

  16. On 23 March 2006 the applicant company responded to the request from L.’s lawyers. It informed L. that the comments had been removed under the notice-and-take-down obligation, and refused the claim for damages.


 360. 360

  The County Court found that the applicant company’s responsibility was excluded under the Information Society Services Act (Infoühiskonna teenuse seadus), which was based on the Directive on Electronic Commerce (Directive 2000/31/EC of the European Parliament and of the Council of 8 June 2000 on certain legal aspects of information society services, in particular electronic commerce, in the Internal Market). The court considered that the comment environment in the applicant company’s news portal was to be distinguished from the portal’s journalistic area. The administration of the former by the applicant company was essentially of a mechanical and passive nature. The applicant company could not be considered the publisher of the comments, nor did it have any obligation to monitor them.

  On 22 October 2007 the Tallinn Court of Appeal allowed L.’s appeal. It considered that the County Court had erred in finding that the applicant company’s responsibility was excluded under the Information Society Services Act. The County Court’s judgment was quashed and the case referred back to the first-instance court for new consideration.

  21. On 21 January 2008 the Supreme Court declined to hear the applicant company’s appeal.

  22. On 27 June 2008 the Harju County Court, having re-examined the case, found for L. In accordance with the Court of Appeal’s instructions it relied on the Obligations Act (Võlaõigusseadus) and deemed the Information Society Services Act inapplicable. It observed that the applicant company had placed a note on its Internet site that comments were not edited, that it was prohibited to post comments that were contrary to good practice, and that the applicant company reserved to itself the right to remove such comments. A system was put in place whereby users could notify the applicant company of any inappropriate comments. However, the County Court considered that this was insufficient and did not allow adequate protection for the personality rights of others. The court found that the applicant company itself was to be considered the publisher of the comments, and it could not avoid responsibility by publishing a disclaimer that it was not liable for the content of the comments.

  23. The County Court found that the news article itself published in the Delfi news portal was a balanced one. A number of comments, however, were vulgar in form; they were humiliating and defamatory and impaired L.’s honour, dignity and reputation. The comments went beyond justified criticism and amounted to simple insults. The court concluded that freedom of expression did not extend to protection of the comments concerned and that L.’s personality rights had been violated. L. was awarded EEK 5,000 (EUR 320) in non-pecuniary damages.


 361. 361
  val_one:

  păi, şi tu chiar vrei pe bune topoare la popoare, Nora? 🙄


 362. 362

  Era o metaforă, Val_one. Vreau manifestaţii mai indignate. Nu hippie. Sorry, dar altfel n-am nicio şansă.
  La fel cum erau şi comentariile ălora. Că nu cred că avea vreunul de gând să se ducă să-i înece pe nemernicii ăia.
  Aşa că ai grijă! Sunt periculoasă, conform noilor trenduri în legislaţie. Fugiţi cât aveţi timp.


 363. 363
  Dnu Raj:

  Fug in pula, unde sa fug ? Sarumana si vant in pupa cumsarzice…


 364. 364
  Dnu Raj:

  De ce scriti in engleza ? Io nu stiu nici romaneste


 365. 365
  Nora&1Q:

  Eu am fugeat! Ș-așa nu mă înțeleg cu voi..
  Bun-rău are mai multe sensuri. Nu sunt aplicabile doar în etică.


 366. 366
  Dnu Raj:

  Io am discernamant ? 1Q face pishu pe veshmant…


 367. 367

  Iete, fâs, Val.
  Să înţeleg că ar trebui să-mi şterg comentariul?
  Că dacă-i zic unuia “du-te şi îneacă-te” i-am lezat imaginea blabla?
  Şi da, aş vrea să-i blocăm pe ăia în Parlament până resping mizeria. Cum au făcut bulgarii. Nu am chef de desenat frunze!
  Deci, eu sunt criminală când zic asta. Dar Băsescu, o oficialitate, care zice că cianura se duce de la soare, nu e? Jesus! În ce lume am ajuns să trăim!


 368. 368
  Dnu Raj:

  Etica pulii. Etica nu tine de foame, nu se baga in stomag…


 369. 369

  De etică vorbeam, 1Q. Şi de discernământ. Nu poţi vorbi de bine-rău în lipsa lui.


 370. 370
  Nora&1Q:

  Să tră, dom Raj! Am fugeat `napoi cân` v-am aozit..
  Nora, eu m-am refe la bun-rău, nu la etică și nici la discernământ.


 371. 371
  Nora&1Q:

  ..nici la modă.


 372. 372
  Nora&1Q:

  Animalele se dresează pt a deveni bune de ceva.


 373. 373

  Bine. Atunci trebuie să-mi explici ce vrei să spui cu “animalul e bun”. “Omul e rău”.


 374. 374
  Nora&1Q:

  Legea asta n-are valabilitate pt toate cazurile. Ar rezulta erori judiciare..


 375. 375
  Jaco Pastorul:

  Intr-adevar, soc mare pe unii, acum cand afla ca trebuie sa vorbeasca decent! Eh, ce sa-i faci, se vor obisnui si cu asta, sau nu?


 376. 376

  Val, de ce ţi-ai şters comentariul?


 377. 377

  1Q, nu ştiu pentru ce are şi ce n-are valabilitate. Nu mă pricep.
  Mi se pare doar un precedent periculos. Văd comentariile alea şi nu văd nicio deosebire între unele ale mele şi unele ale lor.
  Mai bine închid blogul decât să ajung cu zece mii de botniţe la gură.


 378. 378
  Nora&1Q:

  Repet: Omul nu e mai bun ca animalele.. Nu că e mai bun, nu că e mai rău. Excludem discernământul, că nu e cazul.
  Adică și omul are instincte de animal periculos, tot așa cum un animal sălbatic poate deveni domestic, adică folositor, prin dresaj..


 379. 379

  Poftim comentariu incriminat:
  fucking bastard, that [L.]… could have gone home with my baby soon… anyways his company cannot guarantee a normal ferry service and the prices are such that… real creep… a question arises whose pockets and mouths he has filled up with money so that he’s acting like a pig from year to year


 380. 380

  Atunci zi că e folositor. Pentru mine “bun” presupune conştiinţă, liber arbitru etc.


 381. 381

  Comentatorul ăla a lansat o supoziţie. A corupţiei respectivei companii. Oare de câte ori n-o facem noi când vedem un abuz cât casa?
  De câte ori nu zicem “nemernicii dracului”, “jigodiile”, “hoţii” etc?
  Mai bine nu citeam, că mă enervez mai rău.


 382. 382

  Raj, scuze, nu te-am salutat. Bună.
  Îmi pare rău, dar n-am timp de traducere acum. 😀


 383. 383
  val_one:

  l-am şters pentru că eu ştiu şi pot să mă autocenzurez, Nora. 🙂


 384. 384

  Bravo, Val. Eu nu ştiu şi uneori nici nu vreau.
  Tot nu înţeleg de ce ai făcut-o, dar e dreptul tău.


 385. 385
  val_one:

  ei, nu stătea bine acolo, Nora. atît.


 386. 386
  Nora&1Q:

  Nu mă pricep. Știu doar că nu m-aș apuca să-l înjur pe Ponta dacă ar veni aici pe blog cu programul lui de guvernare. Nu-i o instituție a statului. Aici suntem cam egali. De fapt, nu înjur pe nimeni. Ține de educație.
  Poluarea n-o accept sub nicio formă: nici a mediului natural, social..etc. Nici virtual. D-na andreea spunea de romi că nu s-ar ridica de la masă dacă lângă masa dânsei (nu persoana) s-ar așeza o ceată de romi. Am răspuns la fel, că nici io. Însă am omis ceva: aș pleca (indiferent de nația ălora!!) dacă mi-ar muta nasul din loc, dacă ar vorbi tare, aș auzi obscenități sau s-ar freca de buzunarele mele.. Și nu le-aș zâmbi deloc.

  Și încă ceva: Țin f mult la spațiul intim. Zona de confort și siguranță. Nu are legătură cu etnii, rase, naționalități..


 387. 387
  alexa:

  țiganii au un miros al lor special, pe care nu-l îndepărtează nici toată apa din lume.


 388. 388

  Nu pricep cum vine asta cu “nu stătea bine”. Acum par că vorbesc ca proasta, singură.
  În fine…
  1Q, nici eu nu sufăr unghiile de plastic, cu modele. Mi se par vulgare şi de prost-gust. Dar nu le interzic pentru că nu le port eu.
  Deci, eu, da, m-aş apuca să-l înjur pe Ponta. Sunt o needucată, bite me!


 389. 389
  Nora&1Q:

  Nora, pt mine, bun înseamnă și o prăjitură sau clătită de-a d-nei Edle.. Nu am limite. alexa o fi bună?


 390. 390

  Alexa, baby, sunt sigură că şi noi avem un miros special pentru nările unora.
  Aşa că scuteşte-mă de rasismul tău. Găsişi cu ce tâmpenie să intri-n taină. Te gândişi mult, bibilico?


 391. 391
  Nora&1Q:

  Ba nu l-ai înjura! Te cam alinți nițel.. hm!


 392. 392
  alexa:

  Nora, fă-mi o favoare și nu mi te mai adresa.


 393. 393
  Nora&1Q:

  😆 alexa face echipă cu mine!! Iu-huuuuuuuuuuuuu..


 394. 394

  Ba depinde de câţi draci aş avea atunci la mine.
  Poate nu i-aş zice cu “futu-ţi capul ăla de prost hoţ şi nemernic”, dar că e mânjit pe la bot de corupţie, i-aş cam zice. Ghinionul meu, cică n-am voie!


 395. 395

  Alexa, fă-mi o favoare şi dispari.


 396. 396
  Nora&1Q:

  alexa, ce-ar fi ca tu să faci primul pas? Ține tot de educație. NU te miros prea bine..


 397. 397
  alexa:

  nu a fost o remarcă rasistă, ci un răspuns la ”aș plecandacă mi-ar muta nasul din loc”. cretino!


 398. 398
  Nora&1Q:

  alexa, să nu cumva să dispari! Nora, vei fi dată în judecată pt vrăjitorie! Aha..


 399. 399

  Ba a fost, prostovanco. Tu zici că orice rom, indiferent de cum şi cât se spală, pute.


 400. 400
  Nora&1Q:

  Să fie arsă pe ruuuuuuuuuuuuuuug!


 401. 401
  alexa:

  NU am zis că pute, ci că are un miros specific! proastă ești tu!


 402. 402
  Nora&1Q:

  Gata, am descalificat-o pe alexa. Am scos-o din echipă..


 403. 403
  alexa:

  am venit să las un singur comentariu, nu să mă cert cu o cretină!
  ba o să dispar, 1Q, că trebuie să mă duc după un pachet!


 404. 404
  Nora&1Q:

  Echipa mea nu poate să stea liștinită, nicio clipă.

  Hai și tu dacă simți așa, vino în echipa mea..


 405. 405

  Ai zis un căcat. Rasistă de la 21 de ani. Mai eşti şi la medicină. Vai de noi cu alde ca tine.


 406. 406
  alexa:

  Jesus, ce limitată ești!


 407. 407

  Fuck off, să vii când te-oi chema eu.


 408. 408
  Nora&1Q:

  Iote, exemplu de intoleranță! de, de, de.. Uf!


 409. 409

  1Q, scuză-mă, dar chiar nu-mi vine să mă hlizesc la “mirosul specific” al romilor care nu se duce cu “toată apa din lume”.


 410. 410
  Nora&1Q:

  Așa se zice și de mirosul specific al negrilor.


 411. 411
  Nora&1Q:

  Asta nu înseamnă neapărat rasism..


 412. 412

  1. Şi ce? O dovadă de rasism o scuză pe alta?
  2. Ba fix rasism e.
  Pentru că, având în vedere preconcepţia “romii nu se spală”, lectura din subsidiar e “oricât s-ar spăla, pentru nările noastre fine, ei tot vor avea un miros special”. Deci, oricâte eforturi ar depune, tot nişte marginali vor fi.


 413. 413

  Imaginaţi-vă cum ar fi să vă pomeniţi într-o altă cultură. La japonezi, de pildă. Care bat orice record în materie de igienă personală. Şi ălora să li se pară că aveţi un miros specific. De usturoi, să zicem (pe modelul curry-ului de la indieni. Că da, şi de ăia se zice că orice ar face, miros a curry). Şi să vi se spună că oricât v-aţi spăla, tot duhniţi a usturoi.
  Nu-mi vine să cred că trebuie să explic tâmpeniile astea! Că n-aveţi dram de empatie.
  Dar nuu! Noi nu suntem rasişti, ai dracu’ ei nu vor să se integreze. Numai că avem grijă să le spunem mereu cât de “deosebiţi” sunt de noi şi cum, în pofida tuturor “apelor”, vor continua să fie.


 414. 414
  Nora&1Q:

  Greșești. Părerea mea (dacă vrei s-o iei în considerare bine, dacă nu, nu) e asta: N-a zis nimeni că suntem rasă superioară, ariană. Deosebiți suntem, nu e evident? Ne deosebim prin culoarea ochilor, a pielii.. etc.
  Ăsta e rasism prin definiție?


 415. 415

  Rasismul se judecă şi contextual. Şi ştii bine că nu la genul ăla de deosebiri mă refeream.
  Iarăşi, dacă vrei să-nţelegi, bine. Dacă nu, nu.
  Mi-e mai ruşine când citesc enormităţile astea de la oameni educaţi decât atunci când mi se dau exemple de ştiri cu ce-au mai făcut nişte romi nu ştiu unde.
  Ăia au scuza mediului, a lipsei de educaţie etc. Voi nu ştiu ce scuză aveţi.


 416. 416
  Nora&1Q:

  Dacă spun că un cioban pute a oaie, a brânză, oricât s-ar spăla, sunt rasist?


 417. 417

  Ai uitat detaliul “în pofida tuturor apelor”. Societatea le atribuie o vină, un defect (recte, lipsa igienei). Ei încearcă s-o corijeze ca la sfârşit să vină deşteapta de Alexa să le spună că e în zadar.


 418. 418

  Omule, nu s-a zis “Pandelică pute a oaie”.
  S-a zis “Romii nu se spală. Dar, şi dacă ar face-o, tot put”.
  Sesizezi diferenţa mare cât Groapa Marianelor?


 419. 419
  Nora&1Q:

  A, deci e mai bine să am scuza mediului, a lipsei de educație..


 420. 420
  Edle:

  Pai, asa se si intampla, Nora. Am auzit japonezi afirmand ca noi, caucazienii, avem un alt fel de miros. Asa cum zicem noi despre negri. Da, daca ma intrebi pe mine, au un miros foarte puternic. Deosebit, nu neaparat urat.


 421. 421
  Nora&1Q:

  Nu. Am zis că și negrii au un miros specific. Nu eu am făcut constatarea asta, cum nici alexa nu e originală..


 422. 422
  Nora&1Q:

  Iote, și d-na Edle e rasistă..


 423. 423

  Nu e “mai bine”. Oferă doar o explicaţie pentru derapaje.
  Explicaţie pe care, sorry, la voi nu am cum s-o găsesc, cu toată bună-voinţa din lume.
  Sau mă înşel şi e iarăşi vorba, şi la voi, de nişte atitudini moştenite, de care nu sunteţi conştienţi. Încurajate şi de toleranţa cu care majoritatea le priveşte. La noi, poţi spune astfel de enormităţi fără să se uite nimeni câş.


 424. 424
  Nora&1Q:

  Negrii cică au miros de mâl..
  Romii de fum. Ciobanii de brânză, oaie, miel, dac. Io de prostan și varză murată. Fin parfum..


 425. 425

  Edle, da, ştiu. De-aia şi dădui exemplul japonezilor.
  Norocul tău a fost că tu nu încercai să te integrezi în societatea japoneză. Şi că totuşi se spune miros specific. La noi, despre romi, calificativele nu-s la fel de blânde.


 426. 426

  Sunt curioasă dacă şi mămicile albe care adoptă un copil rom, negru etc strâmbă din nas peste ani când îl îmbrăţişează. Sau s-or obişnui cu “specificitatea”.


 427. 427
  Nora&1Q:

  Nu înțeleg poziția asta a ta, de unde vezi peste tot rasism. Ai o panoramă de unde poți identifica derapajele?

  Adică tu ești în vârful dealului și io-s înghesuit în vale.. a?


 428. 428
  Nora&1Q:

  Da, se obișnuiesc. Miros a copilul lor..


 429. 429

  Nu sunt în niciun vârful dealului. Trăiesc printre voi, 1Q.


 430. 430
  Nora&1Q:

  La japo, m-aș spăla des. Mult mai des ca aici. Și m-aș integra în societatea lor, în parfumul lor. I-aș respecta. Într-un cuvânt: aș deveni japo. Un Anjin-san..


 431. 431
  Nora&1Q:

  Ba nu trăiești printre niciun noi. Ai vrea să fii într-o masă socială uniformă, dar n-ai cum. E un vis..
  Suntem deosebiți. Fiecare are un miros al lui specific


 432. 432
  Edle:

  Acuma, nu stiu, da’ chestia cu mirosurile trece dincolo de rasa. Eu nu suport nici mirosul pielii unor albi, de exemplu, chiar daca sunt foarte curati. Nu vi s-a intamplat?


 433. 433
  Nora&1Q:

  Nu mi s-a, d-na Edle. 🙂 Săpunul n-are frontiere.. Depinde de parfum.


 434. 434
  Nora&1Q:

  Igiena e una, parfumul alta..


 435. 435
  Edle:

  Nu, nu are legatura cu parfumul. Pur si simplu unii miros frumos -- pentru mine!, iar altii nu.


 436. 436
  Nora&1Q:

  D-na Edle: Cum adică? Se spală cu apă și atât? Nu fol săpun, șampon, deodorant?


 437. 437
  val_one:

  la naiba! este perfect normal ca rasele diferite de oameni să aibă un miros oarecum diferit. la fel cum flori din aceeaşi specie pot mirosi diferit. chestie de fiziologie, de multe ori ţine şi de regimul alimentar pe termen lung.

  ţiganii nu miros natural diferit, oricum, nu sesizabil. o ştiu din experienţă. negrii, în schimb, da, chiar şi bebeluşii. dar au un miros specific la fel de plăcut ca şi noi. tot din experienţă o ştiu.


 438. 438
  Nora&1Q:

  Or fi, mie nu mi s-a întâmplat..


 439. 439

  Tensiunea acestor discuţii e foarte mare pentru mine. Şi da, le iau chiar personal. Probabil a venit momentul să-mi fac coming-out-ul. Ca să zic aşa.
  Eu sunt jumătate romă. Ţigancă, aşa cum vreţi unii dintre voi să-mi spuneţi, susţinând că sute de ani ne-am numit aşa şi că nu avem dreptul de a ne numi cum vrem noi.
  V-am mai spus eu, mama era înstărită, tata nu prea. Tata e aşadar jumătatea romă care-mi curge în sânge.
  Norocul meu a fost c-am moştenit tenul deschis al măică-mii. Soră-mea n-a fost la fel de norocoasă şi era mai rapid depistată.
  Poate am miros specific, dar cum aş putea să-l simt din moment ce aşa m-am născut? Mama mă pupă des şi acum. Nu pare s-o deranjeze. Dar na, e mama! De spălat mă spăl. De două ori pe zi fac duş. Mă frec temeinic pentru a fi sigură că-ndepărtez şi ultimele molecule ce v-ar putea deranja năsucurile.
  Nu dau în cap, nu fur, trec oricând una dintre voi. Cu toate astea, nu sunt una dintre voi. Căci miros. Orice aş face. Cu oricâte parfumuri m-aş da.
  Da, fiecare are un miros specific, dar iată, specificul meu e mai specific decât al vostru.
  Ce să zic, bucuraţi-vă că nu sunteţi chiar aşa de specifici.
  Mă iertaţi că nu v-am spus mai demult, dar nu m-am simţit obligată. La urma urmei, specificul ăsta nu se simte şi prin fibra optică, nu?


 440. 440
  Nora&1Q:

  Val 😉 ptiuu..


 441. 441
  Edle:

  Aoleu, 1Q! Repet: oameni foarte curati. Scosi de sub dus, na, daca vrei. 😛 Mirosul pielii lor e diferit de al meu, de al altora. Nu-mi place.


 442. 442
  Seva Tudose:

  1Q#424

  nu stiu daca am inteles eu bine,sa nu o dau in bara ? Rromii miros a fum ? Iar eleva ta Alexa cum sa creada altfel cum(un miros specific ca nici toata apa… ? Nu iti ascunde rasismul…

  ciobanii miros a branza cum cofetarii miros a vanilie, iar muncitorii de la sondele de extragere a titeiului miros a petrol,pescarii a peste…astea sunt OCUPATIONALE si nu au tangenta cu rasa…


 443. 443
  val_one:

  bine, Nora. 🙂 de-acu te simt şi mai soră. 🙂


 444. 444
  Nora&1Q:

  Nora, of! De ce faci asta? M-a luat cu amețeală gândind că tu consideri că te-am ofensat cu ceva..


 445. 445
  Nora&1Q:

  D-na Seva, mă supărați! Dar nu prea mult, că poate nu știți ce ziceți..


 446. 446
  Nora&1Q:

  Aoleu, d-na Edle! Eu ce tot spun? Ăia nu folosesc la duș decât apa???


 447. 447
  Nora&1Q:

  Gata, nu mai vb cu Nora. Îmi stric blazonul..


 448. 448
  Edle:

  Nu!!! Dar de gel de dus fara parfum ai auzit?


 449. 449

  Păi, na, mai bine mai târziu decât niciodată, nu?
  Zi merci că n-ai ieşit la o bere cu mine. Alţii au făcut-o. I-am păcălit, na. Acum mă simt cam prost, probabil ar fi trebuit să mă prezint etnic de la început. Anei cred că i-am folosit odată şi tacâmurile. Dacă miros, să nu care cumva să creadă cineva că e de la nespălare, e de la rasă. Cu toate apele…

  Val_one: 🙂


 450. 450
  Nastasia:

  De ce dracu’ v-aţi cramponat de mirosuri? N-am auzit încă pe nimeni pe aici să spună că, specific, romii au pielea fină, satinată, părul bogat, ochi şi dinţi frumoşi. Că majoritatea au. Specificitatea asta de ce n-o flutură nimeni? Că nu trece cu apă.


 451. 451
  Nora&1Q:

  Da, dar nu folosesc așa ceva. Îmi maschez parfumul natural.. 😉


 452. 452
  Edle:

  Vorbesc de mirosul natural al pielii. 😥 Deloc nu vrei sa ma-ntelegi. 😥


 453. 453
  Nora&1Q:

  Țiganco! Bine că mi-ai zis.. 😆 Huăăă


 454. 454
  Edle:

  In sfarsit! Thank God! De ala vorbeam! 🙂


 455. 455
  Nora&1Q:

  Nu mi-aș face duș cu d`ăla! Ai aozit, Nora? Miroși a fum..


 456. 456

  Da, e mai comod să râzi de elefantul din cameră. Aveţi o romă printre voi.
  Hm, nu v-a dat nimeni manualul de instrucţiuni?
  E debusolant, ştiu. Scriu, citesc, nu-s nici hoaţă, nici asistată social.
  Sigur, nu pot fi prezentată chiar ca un exemplu de succes. Pentru că na, sunt corcitură.


 457. 457
  Nora&1Q:

  Ia, că acum o să se lase de țigări!


 458. 458
  Seva Tudose:

  orice boier ii place piper !

  cand vezi chinezi care sunt diferiti ca fizionomie de japonezi,cum tailandezii sunt diferiti de filipinezi care sunt mixati cu arabii,ori rasa neagra,cum bosimanii africani sunt diferiti de negrii din Caraibe,cum sunt grecii,Sicilienii diferiti de vikingii Suedezi,ori eschimosii Nord-Americani fata de eschimosii Siberieni…

  Cred ca Dumnezeu s-a amuzat teribil cand i-au plamadit pe oameni diferiti !


 459. 459

  Posibil, 1Q. Ţi-am zis, e greu să-mi percep singură mirosul specific.
  Cum zice Nastasia, nimeni nu observă.
  Dacă miros, e din cauză că-s romă.
  Dacă sunt frumoasă (nu sunt!), e din cauză că-s… frumoasă. Sau că mama e româncă, evident.


 460. 460
  Jaco Pastorul:

  Gata, Nora, las in urma orice animozitate si in semn de solidaritate, ma declar si eu tigan, ca prea-mi place muzica!


 461. 461
  Nora&1Q:

  Ca să închei cu deci: Poți fi tot atât de romă pe cât sunt io. Nu mă interesează acest aspect.
  Mai degrabă comportamentul..
  Dar deja știai asta. Mă mir că joci pe cartea asta.


 462. 462
  Nora&1Q:

  Tiii ce de țigani pe aici! Șatra cu buline..


 463. 463
  Jaco Pastorul:

  !Q, tu joci pe o carte pierzatoare, judeci cliseistic si la gramada. E complet depasita istoric vorbind, faza asta. Nationalitatile si rasele umane au iesit demult din tipare, nu exista decat oameni, indivizi, fiecare cu defectele si calitatile lui. Si ma mir de ce tot incepeti again and again, aceasta discutie fara rost.


 464. 464

  Exact, comportamentul. Cu toate astea, a trebuit să-mi reamintiţi (nu sunteţi nici primii, nici ultimii) că eu miros orice aş face.
  E de mirare că mă simt ofensată?
  E de mirare că vă acuz rasismul?
  E de mirare că nu mă simt egala voastră deşi vă sunt, cred eu, în toate punctele de vedere?
  Mirosul. Mirosul. Nu se duce în pofida tuturor apelor.


 465. 465

 466. 466
  Nora&1Q:

  Nora, nu am condamnat mirosul pielii naturale curate.
  Ba, tu chiar ești japoneză pt mine. Eu sunt românul..

  Of!


 467. 467

  Nu, 1Q. Îmi pare rău să te dezamăgesc, dar îmi lipseşte şi latura asta de pitoresc. Nu am cozi, nu dansez din buric. Poate aş fi învăţat dacă nu ar fi divorţat ai mei şi mi-aş fi petrecut vacanţele la bunica paternă. Deci, nu întrupez nici clişeul ăsta.
  E doar mirosul. Cam la atât se reduce moştenirea mea romă. Şi poate e chiar păcat.


 468. 468
  Nora&1Q:

  Bine, dom Jaco, bine. Așa, și? Bine că sunteți dvs original..


 469. 469
  Seva Tudose:

  Nu stiu la ce articol,la cine…am pus eu o fotografie cu mine si Sandu,ginere si mireasa( Tin minte ca Edle a zis:wow Seva ? )

  eu eram in prostie de alba si Sandu ciocolatiu,ca maica-sa are tenul mai inchis,de-ai zice ca este tigan,si de aceea l-am placut…semana cu Manix(era un film prin’75…

  am fugit de blonzi mai ales cu ochii albastrii ca de
  gascan si cu nasul coroiat 😀

  nu stiu cum sa gasesc acea poza 🙄


 470. 470

  Nu. Aţi spus că oricât de curată sunt, tot miros.
  E un blestem, pare-se. Mi se confirmă a mia oară. Dacă fiul soră-mii va ajunge un infractor, se va spune “normal! ce să te aştepţi de la ţigani!”.


 471. 471
  Nora&1Q:

  Tot îi dai cu mirosul. Mă opresc, că m-am enervat..


 472. 472
  Nora&1Q:

  Și dacă ai fi fost negresă? D-na Edle spunea că au un miros specific..
  Ce, sunt nespălați? Of, gata, gata, gata..


 473. 473
  Edle:

  Stati, ca mi-am amintit. V-am zis ca m-am simtit odata foarte ofensata ca m-a intrebat o profa de-aici despre tigani. I-am raspuns, plina de nervi, ca nu sunt persoana de la care poate afla informatiile pe care le doreste. Asta din cauza ca, de cand sunt plecata din tara, tot ma confrunt cu problema asta. In Italia, in Anglia, pana si in insule am tot auzit vorbe urate despre tiganii romani si am tot fost asociata cu ei.

  Nora, sorry, imi imaginez ca nu te-ai simtit prea bine atunci. Eu am ce am cu hotii si proxenetii. Atat am vrut sa stii. 🙂


 474. 474

  Tu te-ai enervat, eu am fost rănită. Unde crezi că e paguba mai mare?
  Vezi, nu ştii niciodată cu cine stai de vorbă.
  Acum, putem închide subiectul. V-am pus în temă. Cosa mă suspecta că sunt evreică. La faptul că aş putea fi romă nu v-aţi gândit niciunul.


 475. 475
  Seva Tudose:

  Jaco

  acum toti v-ati tiganit,ca sa indulciti pe Nora ? Uite eu una am vechime pe acest blog de cand am fost clasificata ca tiganca,atunci cand puneam video-clip-uri cu muzica tiganeasca. Am declarant in repetate randuri,cat imi place muzica lor 😀

  sta marturie comentariile mele de mai sus #289 #301…
  inainte de confesiunea Norei,d-aia te iubesc eu,
  juma’roma-Nora,telepatia 😀


 476. 476

  Dar nu sunt negresă, 1Q!
  Iar voi nu trăiţi cu negrii în coaste, ci cu noi. Noi, ăia neintegrabili, oricât de “drăguţi” şi de civilizaţi aţi fi voi.


 477. 477
  val_one:

  lasă că am eu şi sînge evreiesc, şi slav, şi cazac, poate şi latin. nici nu ştiu cărui genotip aparţin. 😆


 478. 478

  Seva, îmi pare rău că am tăcut atâta timp.
  Atâta tot. Şi tu mi-eşti dragă.


 479. 479
  alexa:

  cât tam-tam pt un rahat! există oameni care miros cu adevărat urât pt că sunt bolnavi! au, să zicem, cancer la intestinul subțire, o floră vraiște și rinichi care nu mai filtrează toxinele cum trebuie! și se spală! nu asta este problema lor! ba chiar o fac de două ori pe zi, numai cu gel exfoliant, să fie siguri că-și iau câte un strat de piele! oameni care fac greșeala să se îndrăgostească de un individ ordinar care-și trimite prietenii să le spună să se mai spele și să le strige la geam ”ești o putoare”, să-i audă tot cartierul! credeți-mă că știu și singuri că atât cât o să trăiască o să aibă o viață de rahat, fără dragoste și marginalizați! da, crapă inima în ei de durere, nu o să aibă nici până în ultima clipă puterea să se obișnuiască cu aceste lipsuri, dar înghit în sec și suportă! nu se plâng de orice rahat care li se întâmplă! suportă! ca mine!


 480. 480
  Edle:

  Hm. Eu de 10 ani sunt privita cu suspiciune. Am primit si apelative de genul hoata si prostituata. Daca e sa contorizam pagubele si ranile, am avut si eu parte de multe, stai linistita.


 481. 481
  Nora&1Q:

  Nu mă pricep să cuantific pagubele de acest fel. Nu știu ce tot zici. Cu ce te-am rănit?
  Acum, na, tu o să zici că suferi mai mult..


 482. 482

  Edle, ştiu. Când a mai venit vorba de noi, v-am tot întrebat “vouă vă place când sunteţi discriminaţi? Priviţi cu suspiciune doar pentru că veniţi dintr-o anumită ţară?”.
  De-aia mi-e greu să pricep când faceţi fix acelaşi lucru pe care-l reproşaţi altora.

  1Q, vrei să-ţi spun povestea “integrării” mele?
  Integrarea mea nu începe cu mine. Şi n-am eu niciun merit. Ci cu un profesor de ţară. Nu al meu, al tatei. Care a văzut că are cap pentru matematică şi atâta i-a bătut pe ai lui la cap că l-au dat la liceu la oraş. Nu l-au mai făcut tâmplar, cum ar fi trebuit. Povestea s-a repetat cu încă un frate, care a fost medic. Între timp a murit. Tata e profesor, la rândul lui. Cu ceilalţi 3, ( încă două surori şi un frate), n-a avut la fel de mult succes.
  Deci, pricepi? Insistenţa şi îndărătnicia unui om l-au “integrat” pe tata.
  Nu strâmbatul lui din nas că pute şi să stea în ultima bancă.


 483. 483
  Nora&1Q:

  Nu-i așa. Cu ceilalţi 3, ( încă două surori şi un frate), n-a avut la fel de mult succes. Cu ei de ce n-a avut succes?
  Insistenţa şi îndărătnicia unui om l-au “integrat” pe tata.. NU mai putea de tatăl tău, cred. A văzut că vrea..și că poate. Nu că “i s-a pus pata”.

  La școală am avut colegi țigani. Până în clasa a 4-a am fost în concurență cu ei că le mergea mintea. Apoi au renunțat, fetele s-au măritat iar băieții au continuat să facă ce făceau și părinții lor. Care a putut a mers mai departe. Ce și cine trebuia să facă ceva pt a-i păstra la școală? ce fel de insistențe și îndăratnicii sunt eficiente?


 484. 484
  Nora&1Q:

  Prin urmare, voi sunteți puterea exemplului. Se poate! Dar trebuie să și vrei..


 485. 485

  Discuţiile astea sunt clar inutile. Am vorbit destul pe ziua de azi.
  Mi se pare cam culmea să pretinzi tu că ştii mai bine decât mine care a fost treaba. Da, au fost insistenţe! Să nu crezi că bunicu-meu s-a lipsit bucuros de “mâna de lucru”.


 486. 486

  N-a avut succes în sensul că n-au studii superioare.


 487. 487
  Nora&1Q:

  Nu spun că știu. Bine, tac..


 488. 488
  val_one:

  bineînţeles că-s inutile, Nora. 🙂


 489. 489
  Edle:

  Cum acelasi lucru? Eu nu discriminez pe nimeni din start. 🙄 Am crescut langa o casa de tigani, am avut si cativa prieteni. Atata timp cat ma lasa in pace, n-am nimic cu ei. Cand imi baga fratele in spital si imi iau vecina, o copila de 17 ani si o trimit “la produs” in Italia, nu mai pot spune acelasi lucru. Crede-ma, mi-e greu sa vorbesc despre toate lucrurile pe care le-am vazut pana acum… Am stat de vorba cu fata aia si mi-a povestit ca a vomat cateva luni, zi de zi. Pai, ce dracu’ sa faci in situatia asta? Nu sa vrei sa-i impusti dracu’? Seva, imi imprumuti si mie pistolul ala?


 490. 490
  Nastasia:

  Discuţiile poate că-s inutile. Insistenţele şi îndărătniciile, nu. Dacă vrei cu adevărat să obţii ceva. Dacă nu, nu, dar măcar nu mai strâmbi din nas.


 491. 491
  Edle:

  Deci, glumesc. Nu vreau sa impusc pe nimeni. 🙂


 492. 492
  Nora&1Q:

  Io aș împușca-o pe Nora. Mi-a stricat toate planurile. Voiam să divorțez și să o răpesc de la demonstrații.
  Să fug cu ea în USA la d-na Seva. Așa, cu o țigancă, pfff.. Păcat că e frumoasă și inteligentă.

  alexa mă urăște, Nora mă disprețuiește, unu` zice că-s clișeic și m-a umplut de lacrimi..

  Ce uichend trist, ce uichend!!


 493. 493
  Nora&1Q:

  Auzi, am fi putut ieși la o bere! O țigancă nici nu și-ar fi plătit berea..


 494. 494
  Nora&1Q:

  Și după bere poate i se făcea foame și cerea mici. Ce mă făceam?


 495. 495
  Nora&1Q:

  Hai, o eugenie puteam da, că nu-s zgârcit..


 496. 496
  Nora&1Q:

  Da` mai scăpam de ea, p`ormă? Mamicăăă, în ce belele puteam intra..


 497. 497
  Nora&1Q:

  Mă duc să dau niște acatiste, să mulțumesc lu` Ăl De Sus că m-a vegheat tot timpu` și nu m-a lăsat pradă necuratului.. +++!


 498. 498
  Nastasia:

  Muică, 1Q-ule, că bine te potriveşti cu Alexa! La datu’ cu mucii-n fasole. Dă acatiste să mulţumeşti pentru ea.


 499. 499
  Daria:

  mda, se potrivesc de minune.


 500. 500
  uc:

  ce naspa, of

  am copilarit cu romi pe ulita in vacante, tatal lor m-a dus chiar la Urgenta cu bicicleta dupa ce-mi clatise rana din talpa la fantana, umblam desculti, am prieteni evrei, armeni, iranieni si un huron cu care ne-am rasara la un concert, ce pacat ca nu i-am retinut numele ooof


 501. 501
  Nastasia:

  Se vede treaba că şi tu suferi de anosmie, Uc!


 502. 502
  andreea:

  pentru mine, Nora, asta e o surpriză frumoasă. la fel de frumoasă ca în cazul în care ne-ai fi spus că eşti pe jumătate evreică, spanioloaică, poloneză sau chinezoaică. arăboaică sau indiancă cherokee. sau oricare altă rasă sau naţie. astea sînt plusuri, nu minusuri!

  restul sînt tîmpenii mari cît casa. mirosul, auzi… mai bine aţi tăcea vreo trei zile, în semn de penitenţă, ăia care vă ştiţi cu musca pe căciulă.


 503. 503
  Daria:

  da, 1Q, te urăște. cu toată puterea de care este capabilă. dar de ce tot ții să amintești asta?


 504. 504
  Jaco Pastorul:

  Seva, eu m-am tiganit de mult, de cand mergeam si cantam cu ei la nunti, de cand ii am de clienti la magazine, de cand muncesc cot la cot cu ei. Eu am sustinut constant eliberarea gandirii de prejudecati. Cu Nora am solidarizat simbolic, ca nationalitate, nu ca om, pentru ca nu pot solidariza cu o scorpie.


 505. 505
  uc:

  Nasta, si tu :), pacat ca Nora nu stie dansa, io am incercat si mi-a placut enorm.

  Jaco, foarte frumos! Fara prejudecati e cel mai putin periculos cred…


 506. 506
  Edle:

  Mie discutia asta mi-a adus aminte de niste lucruri oribile, lucruri de care chiar nu aveam nevoie sa-mi amintesc acum. Poate ar fi mai bine s-o incheiem. Nu pentru mine, dar nu mi se pare un subiect prea… confortabil.

  Nora, chestia asta nu inseamna nimic. Nici macar surpriza nu pot s-o numesc, ca mi-e absolut indiferent. Pentru mine esti aceeasi persoana dintotdeauna.


 507. 507
  Dnu Raj:

  Tiii ce frumusica ii uc ! Sper sa nu fie tiganca. Io iubesc tiganii, dar nu-s incantat sa faca parte din familia mea. Adica fimea sa ia un tigan. Sunt rasist ? Si io am un miros specific. Cateodata put a prost. e bubui.Dnu 1Q, sunteti tigan ? Ca sa stiu daca ma mai conversez cu Domnia Voastra. Dra Nora are paru negru, negru ca tagancile. Si fusta …


 508. 508
  Dnu Raj:

  Dna Seva ii neagra ca curu ceaunului. In gravatar. Zici ca vinde ceaoane…


 509. 509
  Dnu Raj:

  Nasta, nu Seva. N-afost cu intentie, scuze !


 510. 510
  Nastasia:

  Când ţi-oi trânti un ceaon în moalele capului…Adică două, unul pentru Seva, unul pentru mine. Că tot nu ne deosebeşti.


 511. 511

  Nu eşti ţâgancă. Dacă ai fi fost ţâgancă, te-ar fi deranjat să ţi se spună rromă. Toţi, adică toţi ţâganii pe care-i cunosc – mulţi de tot şi foarte mulţi dintre ei destul de răsăriţi şi educaţi – se simt jigniţi dacă vorbeşti cu „rrom” în preajma lor. Şi mi se pare firesc, deoarece ei ştiu bine că o faci de complezenţă. Şi dacă ai face-o sincer, tot de prost gust ar fi.

  Dacă ai tatăl ţâgan, nu înseamnă că eşti jumate – jumate. Depinde de ce moşteneşti şi de la care dintre părinţi.

  Oricum, să-ţi fie ruşine că, în sinea ta, te crezi jumătate ţâgancă şi militezi pentru „integrare”. Asta te face mult mai rasistă şi mai intolerantă decât mine. Eu sunt foarte nerasist şi foarte tolerant.
  Da, eu îi urăsc. Da, militez pentru afirmarea fără ocolişuri a adevărurilor evidente despre ei. Dar nu vreau să-i schimb. Nu vreau să le impun cultura mea aşa cum vrei tu. Adică de ce să fie obligaţi să meargă la şcoală dacă asta li se pare inutil?! De ce să nu-şi căsătorească copiii la vârste fragede dacă experienţa lor de sute de ani le spune că aşa e mai bine pentru ei (ca şi comunitate)?!
  Dacă vreau (şi militez asiduu pentru) ca ei să-mi adopte modul meu de viaţă înseamnă că eu cred că le sunt superior, că ştiu eu mai bine decât ei.

  Ori tu ce ai făcut până acum?! Ţi-ai negat cultura strămoşească. Modul de viaţă – liber, simplu, sănătos!

  Tu vrei să-i schimbi. Eu vreau doar ca toţi să le cunoască năravurile şi să aibă grijă. Atât. În rest lasă-i în fericirea lor!

  Şi am fost foarte sincer în tot ce am spus acum!


 512. 512
  Seva Tudose:

  Raj#508

  nu,nu sunt neagra ca curul ceaunului.Iar incurcasi gaura…

  fi tu atent ce-ti spui,nu ma supar sa iti trag cateva scatoalce ! imi starnesti apetitul…nu dejeaba’imbatrinam eu cu Nasta 😀


 513. 513
  Seva Tudose:

  511,

  apreciez sinceritatea ta,dar aduce vreo schimbare,sincer vorbind 🙄 eu deja stiu mentalitatea ta,de fapt durerea ta,implementata,probabil din tata in fiu…

  vei fi vreodata deschis realitatii 🙄


 514. 514

  ”Eu sunt jumătate romă. Ţigancă, aşa cum vreţi unii dintre voi să-mi spuneţi, susţinând că sute de ani ne-am numit aşa şi că nu avem dreptul de a ne numi cum vrem noi.”

  În primul rând, ”noi” ăsta la cine se referă?! S-au adunat ţâganii şi au hotărât că vor să se numească rromi?! Nu, în limba ţâgănească oricum aşa îşi zic.
  Asta cu „rromi” a fost o perfidie a lui Iliescu şi a securităţii pentru a face mult rău poporului român în străinătate. Şi pentru a mai adăuga încă un motiv de ură între rumâni şi ţâgani.
  Ea a fost adoptată rapid de cei ca Păun şi alte jigodii profitoare. Şi bineînţeles de cei ca tine care văd în orice gest unul rasist.

  În al doilea rând, dacă „voi” vreţi să vă numiţi altfel, treaba voastră. Dar de ce sunt obligat să vă zic şi eu tot aşa?! Pentru că vă simţiţi „voi” ofensaţi?!
  Extraordinar!

  În altă ordine de idei ţâganii sunt foarte diferiţi între. Sunt subrase diferite: lăieţi, rudari, ursari, spoitori, cocălari (apropo, tu de care eşti?). Ei nici nu-şi zic ţâgani sau rromi unii altora. Îşi zic după subrasă.
  Deci, care-i treaba cu ”rromii”?! Pe cine descrie această denumire?


 515. 515
  Edle:

  Cosa, si in engleza e Roma sau Romani people.

  Apropo de mirosuri, cica negrii ne percep ca wet dogs: 🙂

  http://askthewhiffguys.com/fragrants-raves/do-different-ethnicities-smell-different/


 516. 516

  Englezii să le zică cum vor. În română li se zice ţâgani!


 517. 517
  val_one:

  ah, bineînțeles că nu există țigani care vor să-și trimită copiii la școală. nu există copii de țigani care doresc din toată inima să meargă la școală. și e de la sine înțeles că fetițele de 10-12 ani abia așteaptă să se mărite cu alesul părinților lor. e visul lor ca la 20 de ani să aibă, dacă supraviețuiesc, o droaie de copii și la 25, cu puțin noroc, să fie deja bunici.

  nuuu, țiganii nu cer nimic altceva de la societate decît să fie lăsați să ducă un trai liber, simplu, sănătos. da` a dracu` societate, nu-i poate lăsa în legea lor, acolo, la periferia societății.


 518. 518

  Mda, invenţia lui Iliescu. Cam de prin 40. Şi atestată de prin sec. XIX, şi prezentă sub formele rom-dom-lom (depinde de care dintre cele trei ramuri ale migraţiei vorbim) de sute de ani.

  Cosa, crezi ce vrei. Fii rasist, dar nu şi ignorant.


 519. 519

  Ziarul a apărut din 33 până în ’41. A mai existat un altul, tot în interbelic, Timpul. La Craiova. Erau publicaţii de propagandă, care militau pentru educaţie şi drepturi. În felul specific acelor timpuri.
  Dar mai bine tac.


 520. 520

  Andreea, Uc, Nastasia, Edle, mulţumesc. Cumva, prin mărturisirea asta, nu mi s-a confirmat decât ceea ce credeam deja despre fiecare dintre voi.
  Raj, n-am părul negru. Dar mi-ar fi plăcut să-l am. E bine?


 521. 521

  Tu nu înţelegi ce citeşti, sau faci şi aici ca în chestia cu DNA?!
  În `40 era obligatorie această denumire în limba oficială?!


 522. 522

  Cosa, nu mai avem ce discuta pe tema asta.
  Dă-mi voie să te anunţ ceva: până la jumatea secolului XIX nu vă numea nici dracu’ români. Ci valahi. Cu toate astea, etnonimul s-a impus asupra exonimului. Şi cu asta am încheiat.


 523. 523

  Mie să-mi spui care din aceste denumiri a fost interzisă prin lege, sau te prefaci că nu înţelegi ce vorbesc eu?!


 524. 524

  Interzisă prin lege? Chiar nu pricep ce vrei să spui.
  Ţi-am comunicat doar că “român” are o istorie mult mai scurtă decât “valah”. Şi a fost impus tot în urma unui soi de propagandă. Atunci nu erau ong-uri, dar era Şcoala Ardeleană. Cum ar veni, voi le-aţi zis celorlalte popoare, care până atunci vă “strigaseră” Walachen, valaques, vlachs, wallachians, velascos, velaci, valacchi etc, cum să vă numească. Vouă vi s-a pus pata “Gata! Ne ziceţi români, aşa cum ne zicem noi între noi!”.
  Trebuie să-ţi desenez ca să vezi paralela?


 525. 525

  Incredibil!

  Nimic din ce spui tu acolo nu s-a întâmplat printr-o interzicere prin lege a denumirilor respective în favoarea denumirii de român.

  Iliescu a interzis prin lege denumirea de ţigan. Asta este jigodenia semnalată de mine şi nu faptul că ţâganii vor să li se zică rromi.


 526. 526

  Bine, Cosa, e ca tine. Eu cred că fiecare populaţie are dreptul de a fi “strigată” aşa cum doreşte. Aşa cum dacă pe tine te cheamă Ion, eu îţi zic Ion. Nu Vasile, nu Gheorghe.


 527. 527

  Şi eu cred la fel. Când au fost consultaţi ţâganii în această problemă?


 528. 528

  Când au fost consultaţi şi valahii. Tot atunci când s-a decis şi să se scrie cu alfabet latin, în loc de chirilic.


 529. 529

  Ai dato-n bălării. Ca de obicei. Aşa că … asta a fost!


 530. 530
  Vio:

  Citii acum.
  Nora,eu sunt o bruneta,par negru,ten masliniu,foarte des sunt intrebata daca sunt tiganca.Baiatul meu cel mare era la gradinita cand a venit odata acasa si m-a intrebat ce e aia “tigan” ca i-a spus o fetita ca nu se joaca cu el pt.ca e tigan.Prietenilor mei li se parea ca cel mai mare complimenti pe care mi-l fac e atunci cand imi zic ca ” nu par romanca”.Anul asta o prietena boia neaparat Sa vada poze de la mine de acasa .Cand le-a vazut a zis : aaa,ce frumoasa si curata e casa mamei tale,deci tu nu esti din aia care traiesc in corturi……ce sa zic,atat poate omul ,atat il duce mintea,asta e cultura lui…..nu simt nevoie sa demonstrez ce sunt si nici nu vreau sa schimb lumea,fiecare e liber sa creada ce vrea…

  Cand am lucrat la scoala in Romania,aveam tigani in clasa repetenti de trei ori,le-am purtat mana invatandu-i sa scrie,sa citeasca ,sa treaca clasa.dupa ce am plecat eu,au ramas din nou repetenti,acum cand Merg acasa ii gasesc cersind pe strada,cu copii mici dupa ei,mi se strange inima.INVATAtoarele ziceau pe atunci ca nu faci cariera daca te occupi de tigani,ci de copiii buni,asa devii cunoscut.Ne miram ca suntem rasisti??


 531. 531
  marcel zadda:

  nora_

  imi pare din ce in ce mai rau ca n-am baut impreuna vinul ala “flusturatic” _ pizda ma-sii, daca mai ai chef…


 532. 532
  Vio:

  Dimineata,copiii mei se spalau pe dinti….cum sunt cam lenesi eu le zic ca daca nu-si spala dintii,acesta devin negri si cad
  Cel mare imi zice ca i se misca un dinte de lapte si era bucuros ca o sa-i cada si o vina zana dintisorilor sa-i lase un banut sub perna.La carè D. Cel mic si frumos zice: mama,pai daca nu ma spal pe dinti si imi cad toti,o sa primesc o Gramada de banuti de la zana dintisorilor 🙂


 533. 533
  Jaco Pastorul:

  Cosa, esti un bou! Nimeni nu vrea sa-i schimbe pe tigani, se vrea starpirea infractionalitatii prin educatie si prin civilizarea celor care nu se inscriu in conventiile sociale si asta indiferent de rasa sau etnie. Adica, daca toata lumea dintr-o societate are drepturi si datorii sa contribuie toti, indiferent de etnie la bugetul statului, sa munceasca cinstit sa-si plateasca taxe de sanatate, impozite etc. Asta se vrea, in timpul liber n-au decat sa traiasca in carute sau sub cerul liber, sa cante la balalaica, sa faca focuri de tabara, asta daca nu deranjeaza pe ceilalti. Si nu va mai faceti probleme in legatura cu varsta pe care-o aveti, tu si 1Q, va gratulez eu, ca meritati, dupa cum ganditi nu v-as da 18 ani.


 534. 534

 535. 535

 536. 536
  Edle:

  Ii sta foarte bine.


 537. 537
  Edle:

  Furbo, Vio! 😉 La al meu a venit deja de cinci ori Zana.


 538. 538
  uc:

  Raj (507)

  Da, sunt, stiu ca sunt. Mai mult decat atat is jumate olteanca dupa tata, un sfert unguroaica dupa fostul sot si modesta si barnace, uneori evreica prin grecia ca ma salutau cu shalom sau kalispera. Ii lasam sa-si termine fraza, dar nu ma prea ajuta greaca ca n-o stiu:)), m-am prins dupa o vreme, grecii nu stiu italiana, ce bucurie pentru mine cu grecii insistenti. Mi-ar fi util sa m-apuc de greaca c-as putea crapa cu kafe eliniko me gala intr-o mana, cu ciocolata-n cealalta si cu ena krasi imigliko potriri in fata, cu ghidul de conversatie alaturi.

  buna dimineata!


 539. 539

  Neaţa, Vio.
  Da, le-aş spânzura pe învăţătoarele alea.
  Cum să zic eu, mi se pare că şi în problema asta, funcţionează un soi de principiu al vaselor comunicante. Pentru a anula nişte condiţii neprielnice, trebuie să depui mai multe eforturi decât într-un caz obişnuit.
  Dacă fac o petrecere şi vine un invitat depresiv, mă voi ocupa mai mult de el decât de ceilalţi.


 540. 540
  Edle:

  Ia, un pic de Valentino, ca si-asa nu v-am mai pus de mult: 😀


 541. 541

  Care-i catalogarea pentru cei care nu suportă depresivii?!

  Eu sunt unu dintre ei. Antidepresivu!


 542. 542

  Hai, lasă-mă.
  Edle, superb!


 543. 543

  Aa, da?! Vedeţi?! Vedeţi că se poartă asortat?!

  Băi, ce-şi mai dădea Maria Marinescu ochii peste cap acum câteva zile la o emisiune că ce-i aia să asortezi pantofii cu poşeta?!
  Proasta!
  Poza a doua e foarte mişto!


 544. 544
  Edle:

  Nora, am vazut aseara “The Kite Runner”. Chiar mi-era dor de un film de asta. 🙂


 545. 545

  Neaţa, Uc. Au fost situaţii când mi-a părut şi mie rău că nu ştiu greceşte. 🙂
  Marcel, n-are de ce să-ţi pară rău. Sunt romă, nu pe moarte. 😉
  Vio, simpatici sunt! 🙂


 546. 546

  Edle, doamne, ce mi-a plăcut şi mie filmul ăla.


 547. 547

  Eşti ţâgancă fix cum sunt eu penticostal. Nu s-a transmis gena.

  Fă-ţi poza labei piciorului (una de sus, alta dinspre călcâi) şi-ţi spun eu dacă eşti ţâgancă.
  Fără mişto! (Va fi interesant şi pentru tine ce-ţi voi spune).


 548. 548

  Iete, fleoşc, doctor Mengele! Zi că vrei să-mi vezi pedichiurile şi las-o!


 549. 549

  Eu vorbeam serios. Ţi-am ghicit ceva până acum şi n-a fost conform cu realitatea?!
  Da şi pedichiurile!


 550. 550

  Ştii ce? Mi se pare cam umilitoare faza asta. În cerul gurii nu vrei să mă verifici?!


 551. 551

  Nu, nu mai vreau nimic!


 552. 552
  Edle:

  Am citit undeva ca dupa 40 e un must not. Sa-ti asortezi geanta la pantofi. Sau sa porti genti vintage. Imbatraneste.


 553. 553

  A, da, că eu mă uit după genţi când vreau să văd ce vârstă are una!


 554. 554

  Edle, aia cu genţile vintage n-o pricep. Pot să fie vintage şi să arate foarte “girlish”.
  Cât despre reguli, cred că toate pot fi încălcate cu condiţia să ai ceva talent şi ochi. Ce n-am putut să sufăr niciodată: compleurile. 😀 Sau jeanşii purtaţi cu geacă tot de denim.
  Un element bătrânicios poate fi contracarat de altele. Ideea e să creezi un echilibru.
  Ah, eu am găsit o modalitate mişto -- zic eu 😛 -- de a purta inclusiv şosete -- dar nu orice fel de şosete! -- cu sandale-platformă şi trench. 😀


 555. 555
  alexa:

  mi-a amintit asta de povestea ta cu Vasile:
  ”-A, cum adică? Nici gând să moară. Doarme. Și doarme cu adevărat. Mai demult se prefăcea numai, ca să mă înșele. Când voiam să-mi îngădui și eu puțină odihnă, îmi cădea în spinare și încerca să evadeze. M-am chinuit destul cu el, cerede-mă!
  ………………….
  Dar dacă ai ști cum m-a chinuit flăcăul ăsta toată viața și cum din pricina lui n-am făcut niciodată ceea ce mi-ar fi plăcut să fac, atunci, în loc să-l compătimești, ai sta colea și m-ai plânge pe mine. Nu vezi, doar i-am adus și pătlăgele roșii.
  -Ia spune-mi, ăsta-i fratele tău? m-a întrebat ea.
  -Păzească-mă cerului! am protestat eu. Nu știu un altul pe care mi l-aș dori mai puțin ca frate. Cum ți-a trecut prin minte?
  -Pentru că seamănă cu tine!
  -Asta ar vrea să fie măgulire?
  -Numai că e mai tânăr.”
  Nossack, Interviu cu moartea


 556. 556

  Alexandra, tu o delegi pe Daria să vorbească-n locul tău?


 557. 557
  alexa:

  nu. dar dacă ea vrea, nu o împiedic.


 558. 558

  Bun, ca să ştiu cum mă port cu ea de acum încolo!


 559. 559
  alexa:

  adică cum?


 560. 560

  Adică, la mine, dacă o mănâncă-n cur şi se bagă unde nu-i fierbe oala e grav.


 561. 561
  alexa:

  nu-i pasă că nu-ți convine ție. are un caracter puternic, e greu impresionabilă și nu-și pierde timpul inutil.


 562. 562

  Şi cam proastă. Te cam dă de gol!


 563. 563

 564. 564

 565. 565
  Edle:

  Nora, n-am zis-o eu, a zis-o un fost model francez, care a scris nu stiu ce carte cu do-uri si do not-uri dupa 50 de ani, parca. Am citit pe fuga un articol saptamana trecuta, nu stiu daca-l mai gasesc.

  Eu am o geanta din piele de crocodil de prin 1940. Crezi ca n-o s-o mai port? 😀 Regulile pot fi incalcate, de acord. Cu o singura conditie: sa stii bine ce faci. 🙂


 566. 566
  Edle:

  Gata, l-am gasit, da’ vad ca am cam incurcat varstele: no matching after 30, no vintage after 50. Eu facusem media. 🙂

  http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1375520/Gallic-fashion-Why-French-ladies-NEVER-match-shoes-handbags.html


 567. 567
  Seva Tudose:

  Edle#489

  nu,nu iti dau pistolul meu,ganditoare de arme ucigase 😀

  uite cum cred eu Edle,ca ti-a bagat fratele in spital un tigan,e dureros,pe Sandu un tigan fiind’turnator’la militie l-a bagat la puscarie ptr.’specula’ …in’83 ! Nu a avut legatura cu culoarea pielii…ci caracterul !

  aceste caracteristici,practici le au toate rasele lumii,indiferent de culoarea pielii ! In Taiwan précis un ‘pimp’este chinez,in Singapore un localnic,in Brazilia un brazilian,in New York daca are o linie de prostiuate caucaziene,precis pimp-ul este rus,roman,polonez…

  da,dupa revolutie tiganii de la noi,au inceput exodul,lapadandu-si practicile traditionale,de lingurari,aurari,argintari,blidari,rudari,caramidari…
  chiar si bisnitari…au invadat toate statele europene,cu cersitul,colectarea de fier vechi…practice nu culoarea pielii…

  mai integrati au fost pe timpul lui Ceausescu,cum am mai spus,in multe meserii ce erau cu bani pesin pe mana,erau majoritatea tigani ! Taximetrist,frizer,macelar,ospatar..
  in Romania am vazut la TV.aici in USA o filiala de prostitutie dirijata de doi romani doctori sot si sotie,inclusiv fiica lor ! Si erau albi,ca spuma laptelui
  😀


 568. 568
  Seva Tudose:

  Edle#515

  hai ca ai ceva in suflet despre negrii,nu poti ascunde…

  tin minte ca atunci cand mi-ai spus,tu ai locuit in insula Saint Marteen si negrii erau rasisti numindu-te”uite alba asta” si te-ai simtit ofensata…

  mai tin minte ca mi-ai spus mie asa”te-au instruit bine americanii aia…” eu folosind cuvantul afro-americani nicidecum negrii…


 569. 569
  Seva Tudose:

  Nora,

  te rog am scris la tine”Nu ne luam jucariile” un comentariu la #716…am vrut sa il scriu aici ca urmare dupa #568 iar gresii articolul…poti tu sa-l transferi aici 🙄 acolo nu face sens !


 570. 570
  Seva Tudose:

  Edle,

  eu am o geanta-plic,cumparata din Romania anilor ’80 din piele de….pe picioarele curcanilor,desigur imitatie…

  de cate ori o port,primesc comentarii placate,este unica !


 571. 571
  marcel zadda:

  mama, ce pustietate!!!

  toata lumea-i ocupata, bag seama …


 572. 572
  Edle:

  Seva, nu stiu ce sa spun. Eu am, in general, ceva cu aia care au ceva cu mine. Atata timp cat unu’ imi spune “white woman” si se uita in sictir, pot sa-l strig si eu “black man”, nu? Da, m-a mirat, recunosc, ca negrii sunt mult mai rasisti decat albii. Sunt rasisti chiar si intre ei, am mai zis, isi studiaza pana si gingiile sa vada care e mai “alb” decat celalalt. (Vorbesc de cei pe care i-am cunoscut eu, normal.)

  V-am zis cum eram eu inainte, nu? Eram exact Nora, din punctul asta de vedere. De fapt, cred ca mai rau, daca luam in vedere ca era sa-mi pierd locul de munca dupa o cearta cu seful meu, unu’ care, cand auzea de negri, vedea negru in fata ochilor. 🙂

  Ei, m-am schimbat. M-am schimbat acolo, in insula. Dupa ce am simtit pe pielea mea cum e sa convietuiesti cu ei.


 573. 573

  La fel şi cu ţâganii, Edle!


 574. 574
  Edle:

  Dar de la ce te-ai luat, de la faza cu mirosurile? Stiu, suna rasist, dar nu e. Sunt eu hipersensibila, atata tot. Si, crede-ma, nu e prea placut, de cele mai multe ori. 🙄


 575. 575

 576. 576
  Edle:

  Te-ai interpus! 😛


 577. 577
  Jaco Pastorul:

  Edle, nu stiu exact pe unde ai umblat tu, dar banuiesc ca acolo nu e vorba de rasism, e vorba de ceva cu mult mai profund, indigenii ii urasc de secole pe cotropitori, intamplarea a facut sa fie albi, adica pe cei care le-au furat tara si i-au transformat in sclavi. Si care ii fura si in ziua de astazi. Stiu ei ce stiu.
  Cat despre mirosuri, sa fim seriosi, nu exista mirosuri etnice sau nationale, mirosul vine de la ce mananci, ce bei, ce fumezi si mai ales de la nespalare.


 578. 578
  Vio:

  Sau poate noi ne asteptam ,in mod inconstient uneori,ca negrii sa abia un plus de umilinta,sa stie din start ca sunt cu o treapta mai jos albilor.Colocatarul meu are trei negri angajati,plus romani,italieni,marocani.Pana sa lucreze la el,nimeni nu i-a angajat cu contract,asa incat sa poata avea casa,sa-si aduca familia aici.Unul dintre ei are doi copii,nu i-a vazut de doi ani.Sunt foarte de treaba,muncitori,cinstiti,educati….i s-a spus sotu lui meu sa anagajeze italieni,ca sunt o gramada care au pierdut munca si sunt in dificultate,sa -i lase naibii negri,sa se descurce…..


 579. 579
  andreea:

  în Insula Sf. Martin au fost amerindieni, aşa că nu văd ce supărare mare pe albi ar avea negrii, acolo.

  în fine, să fii alb şi să te uiţi urît la un negru, sau să fii negru şi să te uiţi urît la un alb, aşa, din oficiu, tot un drac şi-o porcărie e. tot o minte-ngustă şi un caracter de doi bani.


 580. 580

 581. 581
  Jaco Pastorul:

  Nu e totuna, Andreea, uita-te la Cosa, e rasist cand e vorba de tigani, dar antisemit cand e vorba de jidani, e o diferenta totusi…


 582. 582
  andreea:

  🙄
  diferenţa lu’ peşte…
  pînă la urmă, dacă are el o nevoie imperioasă să urască pe cineva, de ce să ne opunem noi? să-i urăm ură plăcută!


 583. 583
  val_one:

  rasiştii o au mică, se spune.

  bănuiesc că e un fel de-a zice îngustă… 🙄


 584. 584

  Diferenţa dintre noi este că voi practicaţi ura. Eu doar o afirm.


 585. 585

 586. 586

  Pentru cine-l fute grija pot să pun o poză aici ca să vadă cât de mică şi îngustă o am.


 587. 587
  Edle:

  De acord, ura lor are origini indepartate, stiu asta.

  Totusi, intr-o insula de 100 000 locuitori, in care traiesc laolalta 72 de nationalitati, parca e cam deplasat sa vezi la tot pasul manifestari de astea. Si nu m-a deranjat neaparat pe strada, in magazine, in restaurant, la plaja, cand ma simteam discriminata pentru ca… intamplarea a facut sa fiu alba. M-a ingretosat de-a dreptul insa in spital, cand eram cu copilul de-abia nascut, bolnav, iar asistentele “uitau” mereu de el, ocupandu-se doar de cei de culoare, pentru ca, na, intamplarea a facut sa fie singurul bebelus alb.

  Din fericire pentru el, in cateva zile am fost transferati intr-un alt spital, cu personal olandez. Acolo, de asta data, toata lumea se interesa de “copilul german” parca un pic mai mult decat de ceilalti. Sincer, nici asta nu mi-a prea placut, dar, dupa ce patisem, n-am mai spus nimic. O singura data i-am atras atentia unei asistente, ca lasase un bebelus (negru) sa planga cam mult.

  Despre mirosuri, unii antropologi sustin ca exista diferentele astea. Sigur, e foarte posibil sa vina de la anumite mancaruri specifice.


 588. 588
  Edle:

  Andreea, amerindienii au cam disparut. Au ramas fostii sclavi.


 589. 589
  andreea:

  da’ de unde să ştim noi că nu ai pozat-o pe-a vărului Pandelică?!


 590. 590
  andreea:

  da, Edle, îmi imaginez că e rău să trăieşti într-un mediu ca ăla.
  nu-ţi mai rămîne decît să pleci, aşa cum ai făcut, pînă să te îmbolnăveşti şi tu, incurabil, de la ura lor. sînt sigură că e contagioasă.


 591. 591

  De unde?! Hm, proasta! Păi tu ai pe aici vreun văr Pandelică şi nu-l ştiu eu?!


 592. 592

  Ce vă tot cocâşcăiţi cu mirosul pielii?! Piei cu structuri chimice diferite au mirosuri diferite. Ce atâta filozofie?!
  Oameni de rase diferite au structuri ale pielii esenţial diferite şi care nu se manifestă doar în culoare.


 593. 593
  val_one:

  minte-ngustă, măi! 🙄

  ptiu! 😈


 594. 594

  Păi şi eu ce-am zis?!


 595. 595

  Cosa, te rog să fii vigilent. Stai paznic la poarta blogului și avertizează-i pe toți privind apucăturile mele.
  Că parcă așa ai zis. Că ne urăști și vrei ca toți să ne cunoască apucăturile. În rest, n-ai nimic cu noi!


 596. 596
  Edle:

  E, Andreea.

  Uite, imi vin acum in minte cuvintele unui englez, care era acolo de vreo douazeci de ani, la sosirea mea pe insula: “It’s almost impossible to live on the island and not to become a racist.”


 597. 597

  Nora, înţelege odată că tu nu eşti ţâgancă decât în mintea ta.
  Dacă totuşi ai tu plăcerea asta, atunci eu (care înţeleg necesităţile fiecăruia) te pot ajuta. Uite, de acum încolo o să-ţi zic Leganţa. Ce zici?!


 598. 598

  Bre, decide-te odată.
  Tu ziceai că sângele vorbește întotdeauna. Deci, vorbește și la mine.
  Nu, nu-mi zici Leganța. Că nici eu nu-ți zic ție Gubaucea.


 599. 599

  Aaa, gata, ştiu. Măi, tu te dai ţâgancă pentru că ai auzit vorba aia (care nu e adevărată -- după experienţele mele) cum că ţâgăncile au pizda cu o linguriţă de miere mai dulce decât rumâncile.


 600. 600

  N-am auzit vorba aia.


 601. 601
  val_one:

  da, ne-aducem aminte de baba Coala.


 602. 602
  andreea:

  cu nostalgie…


 603. 603

  Vio, felicitări pentru soțul tău.


 604. 604

  Bun, dacă nu pot să-ţi zic Leganţa, atunci cu siguranţă nu pot să-ţi zic nici “fă”!


 605. 605

  Caz în care ne întoarcem la normal.
  Hm! Plictisitor!


 606. 606

  😆
  Dar de unde ți s-a năzărit ție că mi-ai putea zice ”fă”?


 607. 607

  Hm, normal? Am avut parte de așa ceva în ceea ce te privește?


 608. 608

  Ştiaţi că ţâganii şi arabii îşi respectă femeile mult mai mult decât noi?! Chiar dacă aparenţele ar arăta altfel!

  De exemplu ţâganii nu zic “hai să te fut” ci “dă-mi să fut -- dap tu bule”, care denotă o cu totul şi cu totul altă poziţie faţă de femeie.


 609. 609

  Apelativul pentru ţâgănci era “fă”. Fără ca ele să se simtă ofensate.


 610. 610
  andreea:

  mie începe să mi se facă rău.


 611. 611

  Știu că unele nu se simt ofensate. Dar eu sunt altfel. Așa că scoate-ți din cap tot ce crezi tu despre noi și despre cum vrem să fim tratați când discuți cu mine. Privește-mă ca individ, nu ca membru al unei gloate cu care tratezi conform unui ”manual de utilizare”.


 612. 612

  Asta-mi aminteşte de bancu ăla cu bulă şi negrul.


 613. 613
  Seva Tudose:

  Pe mine nu ma deranjeaza culoarea pielii ci mentalitatea care schimba viata,datorita religiei,fanatismului…

  uite ginerele meu este ciocolatiu,este arab,fiiul meu iar are o prietena tailandeza,deci galbena,fiica a doua a avut un boyfriend Afro-American,nu mi-a placut de el,nu ptr.culoarea pielii,ci ptr.faptul ca era deja casatorit si nedivortat !

  Seva, l-am pus aici, dar apare cu data de acum, nu vine după 568, cum ar fi trebuit.


 614. 614
  Dnu Raj:

  Dra Nora, sunteti 1/2 tiganca ? Afirtmasem ca nu urasc tiganii, dar nu-i doresc in familia mea. Atention, am zis tiganii, nu tigancile ! Nu vreau sa ma pun rau cu dv…


 615. 615
  Dnu Raj:

  Dra Nora, io nu numa ` ca va privesc ca pe o individa, ci chiar ca pe o bunaciune …


 616. 616
  Dnu Raj:

  Am dat-o in bara, io is gloata intruchipata, voiam sa zic ca va privesc ca pe o femeie frumoasa. La cat invart io cacatul cu lopata, v-as ruga sa nu-mi cereti sa ma exprim academic…


 617. 617
  Dnu Raj:

  Am citit mai cu atentie comentariul dnei Seva, de mai sus. Intelesesem culoarea pulii. De fapt zisese culoarea pielii…


 618. 618

  Mă tot căznesc de vreo câteva zile să găsesc o explicaţie, o alternativă (oricât de puţin plauzibilă ar fi) la paranoia mea cu jidanii şi Roşia Montană, dar n-am găsit.

  Directorul mare, mare de tot, peste toţi directorii de la Gabriel Resources este un membru al grupului Bilderberg.
  În şaişpe ani, jidanii vor câştiga – conform actelor – cel mult două, trei miliarde de euro. Adică două sute de milioane pe an.
  Ori se ştie bine că pentru o asemenea sumă, oricine din grupul Bilderberg nu s-ar apleca nici să se lege la şireturi, dar să mai şi investească nu ştiu câţi bani.

  Atunci, dacă scenariul meu nu e corect, care-i miza?!


 619. 619

  Da, Raj.
  Lasă vrăjeala.
  E amuzant, dacă m-ai cunoaște și n-ai ști, dacă ai avea un fiu de vârsta mea, îți GARANTEZ că m-ai dori în familia ta.
  Nu te pui rău cu mine, era previzibilă reacția ta.


 620. 620
  Dnu Raj:

  ti uitat ? Am un fiu si va doresc in familia mea. V-as dori pentru mine, ce s-o mai dau de gard. Va GARANTEZ !


 621. 621
  Jaco Pastorul:

  Reactia tuturor era previzibila, asa ca nu vad sensul destainuirii tale.


 622. 622
  andreea:

  ba da, las’ că-i bine. se mai gîndesc, mai pritocesc


 623. 623

  Eu mă bucur că s-a destăinuit. Acum vede şi ea caracterele fiecăruia dintre noi.


 624. 624

  Știu că ai un fiu. Dar e mult mai mic decât mine.

  În fine, s-o lăsăm așa. Nu voi intra niciodată în familia ta, stai liniștit. Dar poate intră altul/alta care umblă cu ”cioara vopsită”. Ce te faci? Să le faci niște teste, preventiv.


 625. 625
  val_one:

  nu ştiu, Cosa, n-or fi reptilienii alternativa-lipsă? 🙄


 626. 626
  Dnu Raj:

  Cosa, pleaca dracului sa te ia cand postez eu ! Da comentul ala la iveala in care spuneam eu nu stiu ce de mama ta, fie el si aluziv. Nu exista acel coment, bovina imbarligatoare. e faci ca nu ma bagi in seama, dar spumegi de furie, m-ai omori. Eu doar te-as scuipa, maimutoiule falos. tentie: cand va da comentul cu pricina, voi inceta , nu-l voi mai baga in seama pe acest ipochimen fudul. Va GARANTEZ ca fiica mea nu-i muista si nici mama mea jegoasa !


 627. 627

  Andreea, sinceră să fiu, nu cred că mai pritocesc nimic. Ar fi prea complicat, ar trebui să-și reconfigureze prea multe în construcțiile mentale cu care operează. Iar asta e teribil de incomod. Vor face tot posibilul să uite. Ca să nu se schimbe nimic.


 628. 628

  Val_one, tu ştii ce-i aia alternativă la o miză?! E o altă miză, nu alte personaje.

  Ah, scuză-mă, ţi-am pus o întrebare prea grea. Hai să încercăm cu asta:

  1 + 0 = 1
  1 + 1 = 2
  1 + 2 = 3
  1 + 3 = ?


 629. 629

  Eu nu pot să uit. De când mi-ai spus, văd numai linguriţe de miere în faţa ochilor. Parcă nu-mi ajungea ce vedeam deja!


 630. 630

  Ziseși oricum că nu ți s-a confirmat mitul. Ar fi mai bine să-ți imaginezi lingurițe de sare afumată.


 631. 631

  Sare afumată???!!!


 632. 632
  Dnu Raj:

  Au dat astia o stire la tv despre o fetita din Satu Mare, care a fost violata si ucisa, de unchiul ei. Un cretinel din vecini, un pustan de 19 ani, banatean pur sange, in cazul lui pur cacat, i-a spus fie-mi ca, e imposibil ca asasinul sda fie satmarean, trebuie neaparat sa fie moldovean, ca numai moldovenii violeaza si ucid. Fiica mea l-a batut mar pe tampitelul ala. Ne-am trezit ieri cu parintii pustiului la usa. Au zis ca s-au gandii ca mai intai sa vorbeasca cu noi, inainte de a merge la politie. Nu s-au mai dus, de fapt nici nu stiau motivul adevarat al bataii incasate. Copilul mintise. Au mai stat la noi vreo doua ceasuri, ne-am simtit bine, sunt oameni de isprava. Ma gandeam ca totusi fata mea mai are o sansa: numai eu si maica mea suntem moldoveni imputiti, sotia mea nu-i moldoveanca…


 633. 633

  Cosa, așa m-am gândit că e mirosul și gustul meu conform folclorului. Cam ca o pastramă așa! Gata, s-a dus zahariseala.
  Raj: fiica ta l-a bătut pe unul de 19 ani? 🙄


 634. 634
  Dnu Raj:

  Vei vedea numai lingurite de cacat in fata ochilor, mincinosule. Si o flegma in rat cand voi pune mana pe tine, scarnavie. Daca ma faceai pe mine muist si jegos, nu ma suparam. Ai jignit impardonabil fiintele care imi sunt cele mai dragi. Tu nu vezi ca doamnele de pe forum te accepta pe aici ca mascota ? i eu sunt mascota, dar sunt mas ota asumata, in timp ce tu te crezi crai, prabusitule…


 635. 635

  Nora, potoleşte-te! Ai mania persecuţiei?! Eşti mai radicală decât erai înainte să ne spui.

  Dacă apărea aici o comentatoare nouă şi zicea că e ţâgancă, probabil că toţi (în afară de mine) se comportau cu ea de parcă n-ar fi auzit.
  Dar tu nu eşti nouă. Eşti tu. Nu s-a schimbat nimic, dar e o informaţie … cel puţin inedită.

  Mă rog, nu-mi iese ce vreau să spun, dar de la mine să nu te aştepţi la complezenţe. Eu în sinea mea mă simt cu sufletu curat şi nu-mi schimb atitudinea indiferent de interpretările care i se dau.


 636. 636
  Dnu Raj:

  Dra Nora, inca de acum doi ani am zis pe Pandoras ca e caratista, judocana, batausa din nastere. Are o inima mare cat Casa Presei Libere, ca sa nu zic cat Casa Poporului, ca m-as lauda si nu se face. Ea vrea sa se faca judecator ca sa bage nemernicii la inchisoare, eu vreau sa se faca arhitecta.


 637. 637

  Firește că sunt ”mai” radicală. Nu mai sunt o abstracțiune.
  Cât despre ce s-a schimbat, vom vedea. Momentele de tensiune, care vor exista cu siguranță, vor acționa ca un catalizator.


 638. 638

  Uitasem, Raj. 😀
  Las-o să se facă ce vrea ea.


 639. 639

 640. 640

  Eu nu ştiu cum e folclorul, dar dacă mergi pe stradă sau printr-un sat, 95% dintre ţâgăncile pe care le întâlneşti sunt cam împuţâte. Dintre rumânce mult mai puţine. Acesta este un fapt nu o interpretare rasistă a mea.

  Iar tu nu eşti ca ele. Şi ştii bine de ce zic asta. Dacă n-ai uitat!


 641. 641

  Cosa, sunt obosită. Și mă deprimi îngrozitor. Trebuie să ascult 10 melodii ”inspiraționale” după fiecare comentariu al tău. Ca să spăl ce arunci pe mine. Oi fi eu într-o dispoziție mai vulnerabilă decât de obicei.


 642. 642
  andreea:


  Old Mac Cosa had a farm,
  E-I-E-I-O.

  And on his farm he had some chicks,
  E-I-E-I-O.

  With a chick, chick here,
  And a chick, chick there,
  Here a chick, there a chick,
  Everywhere a chick, chick,


 643. 643

  Mie nu mi se par atât de inspiraţionale melodiile astea ale tale.


 644. 644

 645. 645

  Băi, şterge Goţiu ăsta la comentarii într-o veselie!


 646. 646

  Ce ți-a mai șters? Azi nu dădui pe acolo.


 647. 647

  Făcea unu mişto de tine

  Radio Erevan:

  -- Cu ce se hrăneşte Nora?
  -- Cu papa de la roma!

  Comentator: Huao Ji Dan

  Iar eu i-am zis: Măi, Dănuţule, eu parcă te cunosc pe tine, da’ nu ştiu de unde să te iau.

  Le-a şters pe ambele.


 648. 648

  De mine? 🙄
  Nu am înțeles nimic.
  La ultimul articol al lui Goțiu?


 649. 649

  Nu era niciun Dănuț. Era psihopatul de Goco. Care urlă în spam că noi suntem urmașii Romei. Eu, mă rog. Nu pricep de ce a folosit pluralul.


 650. 650

 651. 651
  Daria:

  cu ce o dau de gol, Cosa?


 652. 652

 653. 653

  Incredibil!

  Vinovat pentru moartea puiului de zebră de la grădina zoologică din Timişoara este … chiar puiul!


 654. 654

  Daria, să mi te adresezi strict în probleme legate de tine nu de Alexandra.


 655. 655

  Uite că în urma sesizărilor „naţionaliştilor – bufoni de doi bani” s-au autosesizat şi autorităţile române în legătură cu hoţia statului maghiar şi a maghiarilor din Ungaria şi Austria care au revendicat (şi obţinut – cu ajutorul ”justiţiei” române) proprietăţi pentru care statul român i-a despăgubit în aur. De două ori.
  Uite că protestele – fie ele şi numai în media – au dat un prim rezultat, măcar în această problemă. Să vedem ce fac procurorii acum. Sunt începute dosare. Un prim pas. Să vedem şi rezultatele.
  Acum s-a făcut publică şi valoarea despăgubirilor. O sută de tone de aur. Banca Naţională a României – cea care a făcut (timp de şapte ani) transferul aurului -- tace mâlc.


 656. 656
  Jaco Pastorul:

  Bă, dă-mă dracu, îs mituiţi toţi în ţara asta, începând cu şefu de post şi terminând cu guvernatoru băncii naţionale, ţară de idioţi, vorba lui Ţuţea, aţi rămas voi, tu şi cu Funar singurele redute necucerite ale moralităţii legendare a poporului daco-roman. Aşa, luptaţi băieţi, până la unu, da la doi să vă culcaţi un pic de-amiazi.


 657. 657
  Daria:

  Alexa a decis să ia o pauză. doi ani s-a străduit 1Q să-i demonstreze că nu dă doi bani pe ea și că nu o vrea în viața lui. uite că în sfârșit pleacă. fii fericit! ai scăpat de ea.


 658. 658
  val_one:

  eu nu fac greşeala să-l cred pe Cosa cînd face afirmaţii fără acoperire. în cazul de faţă era necesar măcar un link.


 659. 659
  Seva Tudose:

  si da,realitatea vorbeste de la sine ! Aceste personaje sunt diferite la culoarea pielii in alte parti ale globului…deci ?

  http://www.bing.com/videos/search?q=gypsies+movies+youtube&FORM=VIRE4#view=detail&mid=B428B4EAAE8F7EAEF820B428B4EAAE8F7EAEF820


 660. 660
  Stefania:

  Cred ca de trei ani va tot citesc si rar m-a scarbit cineva mai mult ca aceasta Alexa. Fetita, eu sunt tiganca si garantat sunt si mai inteligenta si mai curata si mai citita si mai cinstita si mai interesanta si mai frumoasa si cu mai mult bun simt decat tine.Mai frumoasa decat 10 ca tine, clar, uraciune aroganta ce esti!


 661. 661
  Daria:

  bravo ție, Ștefania! pentru calitățile tale, pe care Alexa nu le are! deh, fiecare cu ce poate! ea e așa… mai săracă în frumusețe, inteligență și cinste.


 662. 662
  Stefania:

  Amin!


 663. 663

  Ştefania, de ce ne scrii aşa rar dacă zici că ne citeşti? 🙂
  Sunt curioasă doar, nu e musai să şi răspunzi…


 664. 664
  Stefania:

  Nu prea am timp, deschid pagina de cum deschid pc-ul si de multe ori sta deschisa toata ziua fara sa am timp sa citesc un rand, din pacate. Dar invat de la voi, ma enervez cu voi, rad, ma relaxez cu muzica, filme ( am vazut aproape toate recomandarile de la tine, multumesc mult)! Greetings from Israel to everyone! As pune si poze dar nu stiu cum:)


 665. 665

  Ștefania, cu mare plăcere.
  Poți uploada pozele pe http://imageshack.com/, de exemplu, și poți pune linkurile aici. De restul mă ocup eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *