Pungești e România

Până la ora asta, ați văzut probabil ce se întâmplă la Pungești.
Așa că nu vă rețin prea mult. Iată ce se poate face acum.

1. Sâmbătă vor pleca autocare din București. Plecarea este la ora 6, 30, revenirea la 21, 30. Informații aici.

2. Cei care nu pot merge sâmbătă la Pungești: protest în față la Chevron, pe strada Munții Tatrei, sectorul 1. Detalii aici.

3. Protest azi, de la 18:00 la Universitate. Detalii aici.

4.Protest azi, de la 19:00 în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Detalii aici.

5. Susținere financiară. Donații pentru Asociația Vira: aici și pentru campania Stop Fracturare aici. Din câte am înțeles, ei au fost primii care s-au deplasat la fața locului, alături de oamenii din Pungești.

by

Cuvinte şi stări.

827 thoughts on “Pungești e România

 1. val_one

  ăştia nu dau nimic, Nora, nici măcar pătrăţelul ăla mic.

  dar… sînge? şi crezi că este în regulă? 🙄

 2. Realitatea şi Antena3 au dat. Dau şi acum. În general destul de obiectiv. Mă rog, Realitatea l-a avut ca invitat şi pe Ilie Sârbu, dar nu i-au dat prea multe şanse şi bine au făcut deoarece începuse s-o dea în bălării şi să se facă de râs. I-au făcut un bine.

  Rtv dă cu Cioacă una întruna.

  B1 este Vl_one în persoană. Chiar în clipa asta desfiinţează tot ce înseamnă protest. Şi ei îl au (printre alţii) pe Ilie Sârbu, dar aici îl lasă să se desfăşoare. Ce ciudat! Cum s-au unit băsiştii cu PSD-iştii când au o cauză comună. Dar să vedeţi ce idee îmbârligătoare au lansat. Când am un pic de timp şi dacă vă interesează vă spun.

 3. Iauzi la asta că nu dau nimic! Incredibil!

  Chiar acum pe Antena 3 este “Subiectiv” cu imagini de la ambele proteste şi cu dezbateri, iar la B1 este “Bună seara, România” cu dezbateri şi imagini.

  Dar ea nu vede nimic!

  Tipic!

 4. val_one

  dă jegul jos din tine, Cosa, chit că ramîi doar cu învelişul.

  vezi ora la care scriam eu aia, jegule.

 5. Ai scris la 20:35 când dăduseră deja toate televiziunile aşa că borăşte în continuare că deja au cam început să vadă toţi cine eşti. Credeai că discuţi cu tâmpiţi pe blogu ăsta?!

 6. val_one

  Jegosu Nostru, eu n-am televizor, am trecut în revistă cîteva posturi tv online înainte de 20:30 şi n-am găsit decît dezbateri sterile pe alte teme.

  ştiu ce încerci, e vizibil că tu ai impresia că discuţi cu tîmpiţi pe blogul ăsta.

 7. Incredibil!

  Pe lângă faptul că faci afirmaţii după “trecut în revistă câteva posturi tv online” că poate, poate or fi înghiţite de proşti, nici măcar n-ai bunul simţ să te opreşti când îţi spun că eu m-am uitat la televizor şi ştiu exact ce s-a dat. Păi, programele tv sunt interpretările mele, tâmpito, sau sunt informaţii obiective verificabile?!”
  Hai, du-te-n pula mea de scârbă că nu te mai bag în seamă, poţi să borâşcăi cât ai vrea!

 8. val_one

  sper că ai aflat între timp că „sîngele curs” la Pungeşti a fost doar o manipulare menită să vă întărîte. 🙄

 9. Am ajuns acasă, Val. Încă nu ştiu dacă omul acela a murit sau nu. Site-uri de ştiri dau informaţii contradictorii.
  Dar aşa, de curiozitate, cine crezi tu că ne manipulează să ne opunem exploatării gazelor de şist?

 10. val_one

  era vorba de un bătrîn de 81 de ani, cu antecedente cardiace (conform fiicei lui), căruia i s-a făcut rău acolo. cînd s-a întîmplat incidentul cu bietul om eu eram pe fază la tv Pungeşti şi fiica lui tocmai povestea la cameră că tatălui ei i s-a făcut rău şi se plîngea că trăgeau jandarmii de el fără să le pese de starea lui.
  este vizibil aici:

  http://www.vrn.ro/exclusiv-jandarmii-au-intervenit-brutal-la-pungesti-iata-dovada-video

  dar tot de curiozitate, unde spuneam eu că vă manipulează cineva ca să protestaţi? 🙄

 11. Jaco Pastorul

  Singurul jurnalist la care merita sa va uitati este Hurezeanu. Pentru cine are urechi sa auda el zice niste lucruri care merita a fi luate in seama.
  Apropos, stiati ca si gazele din Transilvania se extrag de zeci de ani, ghiciti cum, prin fracturare?
  E evident ca rusii au interese mari sa nu extragem nimic, ma rog, noi sau altcineva…
  Adevarul e ca se troznesc doi colosi si noi suntem la mijloc, oricum am lua-o, tot prost iesim, si asta numai din cauza gunoaielor pe care le-am ales de 23 de ani incoace.

 12. Jaco Pastorul

  “Toate guvernele din lume se străduiesc să facă totul din ce în ce mai bine. România se descurcă mai bine decât Statele Unite ale Americii în momentul de faţă”, a declarat la sosirea pe aeroport Vicontele Etienne Davignon, preşedintele grupului Bilderberg.

  Acuma depinde in favoarea cui e acel bine!

 13. Val_one: da, știu că bătrânul era cardiac. Dar chiar și așa, pentru agravarea stării lui, vina morală o poartă autoritățile acestui stat.
  Oamenii aceia își apără ce e al lor: apa, aerul, pământul. Iar când te confrunți cu un stat opresiv, nu ai altă șansă și orice mijloc este permis.
  Nu am priceput faza cu manipularea. Cine ne vrea ”întărâtați”? De ce ne-ar manipula cineva în felul ăsta și cu ce scop?

 14. val_one

  eu îmi apăr sărăcia şi nevoile şi neamul… 🙄

  Nora, faza concretă era că printre protestatari s-a lansat zvonul că un om a murit bătut de jandarmi, fapt ce a stîrnit, evident şi legitim, multă indignare şi radicalizare.

  cine ar avea interese, cui servesc manipulările ar trebui să fie problema ta, tu ar trebui să-ţi mai pui şi întrebări. dacă iei totul de-a gata de la activişti pierzi din vedere tabloul general. 🙂

 15. Val_one: zvonul s-a răspândit pe site-urile de știri. Unu la mână.
  Doi la mână, se decisese protestul de solidaritate cu mult înainte să apară zvonul morții acelui om.
  Trei la mână, iote că eu nu cred vrăjeala cu Rusia și independența energetică. Mi-am pus această întrebare și am respins ipoteza ca fiind ridicolă din moment ce NU devenim independenți (dependența de Chevron NU e independență), din moment ce avem un calendar de liberalizare a prețurilor de urmat (deci, NU vom avea gaze mai ieftine), din moment ce alte țări din vest nu se mai sperie atâta de dependența energetică, dar o facem noi. Asta e marea manipulare, cum că n-am mai fi dependenți energetic. Și nu în ultimul rând, prefer să fim dependenți de gazele altora, dar să avem APA și SOLUL nostru.
  Patru la mână, dacă lansezi varianta manipulării, fii bună și expliciteaz-o tu, nu-mi cere mie s-o fac.

 16. Jaco Pastorul

  Independenta energetica, ha,ha,ha mor de ras, pai nu se problema de independenta, se pune problema de cine anume sa fim mai dependenti, de rusi sau de americani. A protesta impotriva Chevron e vax, cand tu te incalzesti cu gaz rusesc scos probabil tot prin fracturare, pe care il platesti la suprapret hranind gusterii din politica romaneasca. De ce nu se protesteaza si impotriva acestei chestii, asta asa, pentru echidistanta!

 17. Așa și? După aia am cumpăra de la Chevron. Șmecherie! Și ne alegem și cu natura distrusă! Prefer să cumpăr scump de la Gazprom decât scump de la Chevron+resursă de apă consumată/infestată. Mai simplu de atât nu am cum să explic. Deci, gogoriță mai mare ca asta nu există!
  Tu nu pricepi ceva. Noi milităm pentru interzicerea exploatării gazelor de șist indiferent de cine o face.
  Acum, da, prima sondă a fost pusă de Chevron. Normal să fie numele lor scandat!
  Apoi, ce zice Vocea Rusiei mă cam lasă rece. E bine că pe voi vă ține în casă.
  Sunteți ca unii care se pomenesc la ușă cu un hoț. Dar nu ieșiți la el pentru că nu vă stă părul bine, pentru că v-ar face unii comuniști (toți, de fapt, că acum iarăși B1 și Antenele sunt aceeași mizerie) și-n plus, hoțul e american. Deci, e ok!

 18. val_one

  independenţă înseamnă să folosim gaz extras aici şi nu să-l aducem de la mii de kilometri prin conducte care pot fi oricînd închise.

 19. Jaco Pastorul

  Curat cinism, deci nu-ti pasa decat de tarisoara ta, nu conteaza ca rusii disloca si fractureaza subsolul lor pentru a-ti lua tie banii, ce sa zic, cam ingusta viziune pentru un ecologist militant.

 20. Gee, asta înseamnă independență?
  😆 😆 😆
  Faptul că nu mai e Gazprom în postura de a putea închide oricând conducta, ci e Chevron?
  Voi v-auziți?

 21. Și conducta de acasă poate fi închisă. Parol, eu am plecat în vacanță acum vreo trei ani, uitasem să plătesc lumina și, când m-am întors, am găsit-o tăiată. 😆 Mai aveam și niște chestii în frigider, puțeau ca dracu, ce să vă mai spun!
  Dacă tot vreți exploatare, ați putea avea măcar minimul de inteligență de a cere redevențe mai mari. Și mai multă transparență, studii de impact. Polonia măcar se fute pe bani ceva mai grei, nu pe doi lei ca noi. Târfe ieftine!

 22. Jaco Pastorul

  Pe mine sa nu ma bagi in tagma sustinatorilor Chevron. Daca ar fi dupa mine, eu, stat, as dezvolta si reactorul celalalt de la Cernavoda, as mai face vreo doua centrale atomice si mi-as extrage singur gazele si petrolul prin compania mea. Dar, eu sunt fraier…

 23. val_one

  Nora, dacă Gazprom ar extrage gazul în România, n-ar mai avea niciun interes să închidă conducta. aşa că, din partea mea, pot să vină şi ei. şi da, m-aud, pentru că ştiu bine ce spun. 🙂

  în scimb, tu adopţi şi cu mine încet-încet atitudinea aia de cine nu e cu noi, e împotriva noastră pe care o văd la toţi activiştii şi protestatarii momentului. 🙄

  drept care din momentul ăsta închei orice discuţie pe astfel de teme. 🙁

 24. Val_one, tu ai aruncat faza cu manipularea. Așa că nu-mi arunca mie acum pisica moartă și nici nu fugi în casă.
  Te faci că nu pricepi ce spun. Eu îți spun că tot nu vom avea acces la conductă. Că se schimbă doar individul care ne vinde gazul, nu și condițiile accesului la ei.
  Și, da. Nu avem de ce să ne ascundem după degete. Eu nu vreau exploatarea gazelor de șist. Tu și alții de pe aici o vreți. Și o susțineți prin pasivitate. Deci, sunteți împotriva mea. Asta e.

 25. Încă ceva: nu mi-a picat deloc bine ironia aia cu versul din Scrisoarea a treia.
  Nu e nimic de râs în sărăcia acelor oameni care va deveni și mai lucie sub oblăduirea Chevron. Dar nimic!

 26. val_one

  bun, deci fac şi eu parte din tagma trădătorilor de ţară, Nora. 🙄

  da` las`că vine mai încolo patriotul şi te răzbună. 🙂

 27. Val, nu e cazul să exagerăm grosolan doar de dragul stilisticii. Nu am spus asta. Am spus și o repet: în chestiunea gazelor de șist, voi sunteți împotriva mea.
  Nu pricep nici de ce trebuie să-l amesteci pe Cosa în chestiunea asta. Sunt împotriva gazelor de șist cam de când ne știm. Și nu, nu-s de acord cu injuriile pe care ți le aduce el. Dar nu te poți plânge de asta în ceea ce mă privește. Nu are ce să răzbune Cosa. Nu e nimic de răzbunat.

 28. val_one

  te înşeli amarnic, Nora. nu este decît părerea mea împotriva părerii tale.

  m-ai putea considera împotriva ta dacă aş şi acţiona în acest sens. uite, pe mine nu mă deranjează părerea ta, chiar dacă nu sînt de acord cu ea.

  şi cred că ar trebui să te gîndeşti o clipă dacă e corect să laşi să ţi se dezvolte o adversitate personală doar dintr-o confruntare de opinii.

 29. Nu e nicio adversitate personală. Când vom vorbi despre flori, filme, fete sau băieți, stai liniștită, nu mă voi uita câș la tine. Pot separa planurile.
  În chestiunea asta, a gazelor de șist, da, tu susții că e o afacere bună pentru România. Eu susțin că e un dezastru. Tu o faci pasiv, eu, activ. Suntem în tabere diferite. Aia e.

 30. Dacă cineva îşi închipuie că Ceauşescu a murit pentru altceva decât pentru resursele naturale, ar fi bine să se ocupe de poezii pentru că are aptitudini.
  Unii ar mai zice că şi pentru mână de lucru ieftină şi foarte calificată dar cu asta n-am fost de acord nicicând din trei motive: 1 -- mâna de lucru foarte calificată devine slab calificată în două generaţii; 2 – măna de lucru o fi ieftină, dar la noi e foarte capricioasă, capriciu provenind din controlul ei de către securitate prin intermediul sindicatelor. Cred că vă amintiţi de americanul care cumpărase combinatul siderurgic de la Reşiţa şi a renunţat plecând, săracu, aproape bătut; 3 – China este plină de mână de lucru de zece ori mai ieftină, mai stabilă, mai uşor de stăpânit şi aşteaptă jugul ca pe Dumnezeu.

  Revenind la resurse, părerea mea este, de fapt, părerea lui Ceauşescu expusă în fiecare an în Plenare, Congrese şi cuvântări şi anume:
  Resursele naturale sunt limitate deci:
  1. Nu se vând;
  2) Se exploatează doar atât cât să fie suficiente pentru a realiza (prin valorificare superioară) produse în cantităţile stric necesare. Nici mai mult nici mai puţin;
  3) Se exploatează de către statul român. Pentru asta, statul trebuie să-şi dezvolte industria extractivă şi de prelucrare, cât şi toate ramurile industriale pe orizontală care să transforme resursele în produse finite complexe;
  4) Trebuie depuse toate eforturile pentru a se trece de la producţia de energie din resurse naturale neregenerabile la producţia de energie din resurse inepuizabile.

  Ceauşescu a pus în practică toate aceste principii. Cine mai crede dezinformări de genul „Ceauşescu exporta buşteni … ” înseamnă că e posibil să creadă şi în Moş Crăciun.

  În afară de astea, eu mai am un principiu: nimic nu e mai valoros decât un Pământ curat.
  Întrucât am trăit (mai mult) la ţară într-o perioadă în care nu puteam să lucrăm pământul decât cu spinarea şi cu piatră vânătă, eu ştiu ce înseamnă mediu natural curat şi voi milita întotdeauna pentru asta.

 31. Că România se află într-o situaţie atât de dificilă încât este nevoită se exploateze resursele naturale limitate în orice condiţii este o gogoriţă:

  De la înlocuirea ICM-ului cu TVA-ul, nici un guvern nu a reuşit (pentru că nu a vrut) o colectare decentă a TVA-ului. În fiecare an au rămas definitiv necolectate în jur de doişpe miliarde de euro. Acum, adică în acest an până în luna septembrie inclusiv, necolectarea TVA-ului se ridică la nouă miliarde de euro.
  Pe lângă necolectare, în fiecare an s-au făcut rambursări ilegale de TVA în sume de peste două miliarde de euro.
  Fraudarea statului prin portul de la Constanţa este estimată la mai mult de optâşpe miliarde de euro anual.

  Şi astea sunt doar câteva exemple. În aceste condiţii, sumele obţinute dacă s-ar exploata resursele naturale (chiar dacă am lua noi toţi banii) sunt nişte palide glume!

 32. val_one

  🙂 e bine, Nora. atunci o să am răbdare pînă s-o mai putea discuta pe aici şi despre flori, filme, fete, sau băieţi.

  atîta doar că eu fac parte din nicio tabără, resping organic orice înregimentare. 🙂

 33. Hai că mai am una şi gata: am o cunoştinţă – femeie – care, de zece ani, pleacă în fiecare lună la Paris sau alte astfel de capitale să facă cumpărăturile uzuale. Niciodată, dar niciodată n-a cheltuit mai puţin de cinşpe mii de euro.
  Aţi zice că e din familia lu’ Gigi Becali! Nici gând! E în divizia judeţeană şi ca ea sunt cu miile. Are, în Bucureşti, o firmă de arhitecţi, una de construcţii şi are relaţii politice în tot spectrul. Sora ei a fost directoare de liceu în legislatura trecută.
  Dacă aşa ceva e posibil al acest nivel, dragilor, nu vă cred că România e în dificultate nici dacă-mi daţi bani!

  Aşa, că de unde îmi veni să scriu despre treaba asta: e şi cam nepricepută ca femeie. Adică voi m-aţi văzut în poze şi cam ştiţi, de exemplu, ce fel de parfum mi s-ar potrivi. Ei ea mi-a adus unul … nu ştiu după ce criterii l-a ales, cred că după culoarea cutiei care e neagră într-adevăr, dar la miros e atât de moale de-mi vine să i-l dau lu’ nepoată-mea.

  Nora, dacă a ajuns şi la voi, în ţâgănie, „Lancome Hypnose (homme)” să-mi faci şi mie o recenzie că poate oi fi eu bătut în cap şi nu înţeleg.

  Oricum calu’ de dar nu se caută la dinţi, aşa că-i zic totuşi, bodeaproste!

 34. Nora&1Q

  Mă stăpânește aceeași stare ca și ieri. E imposibil de descris sau clasificat. Ceea ce curge mai jos nu prevede nimic în acest sens, fiind o durere abstractă în care mă complac. E ca și cum m-aș ascunde într-o realitate confortabilă creată de propria imaginatie să fug de realitatea așa-zis obiectivă. Da, aiaaa.. Fapt pt care, îmi impun o strategie de decolmatare a gândurilor, a percepțiilor. Pt că așa le simt. Înnămolite. Nu-mi pare rău decât că, odată cu ele, parcă mi-a dispărut în aluviuni și forma ludică a comenturilor. E un fel de încercare de autodescarcerare din matricea sistemului. Matrix. Ia, faceți loc să mă concentrez: Ommmmmmmmmmmmmmmm..mmm..m..
  Mai mult, acest proiect de autorecovery în system out trebuie să reducă la minimum turbiditatea cenușie în zona de impact virtual. Dar, nu mai bine-mi las pacientul pe mâna specialistului?
  -- Spuneți, domnu` ăăăă..
  -- Vasile. Pistolaru Vasile, să tră! 1Q, mai pe scurt. Pt inițiați. În rest, ce mai faceți? Sunteți bine, familia..
  -- Gata, gata, gaaa-ta! Deci, mă, nea Vasile, ai venit la mine pt o consiliere. Mă înșel?
  -- A, habar n-am. Adică nu realizez ce am. Tocmai de acee..
  -- Te rog să răspunzi concret, succint și pragmatic. Scopul pt care ai venit. Nu te mai lungi în..
  -- Dar nu simt nimic deosebit, deși parcă ar fi ceva-ceva, dom doct..
  -- Gura, că mă enervezi! Dacă mă mai întrerupi, nu putem continua. Răspunde la întrebare!
  -- Ce întrebare? A, păi, am o stare nașpa. E un fel de pasivitate extremă. De detașare neuronală. Bla, bla, sub ce formă să mai revin pe blogul meu drag?
  -- Adică, ce, te simți prost?
  -- Mda, oleacă.. Se observă? Rău? Ce mă faaac..
  -- Taci! Nu se observă. Îți dai prea multă importanță și te iei prea în serios. Relax. Stai jos și ascultă-mă cu atenție. Număr până la 5. Dormi! La cuvântul “realitate” te vei trezi. Nu-ți vei mai aminti discuțiile anterioare, vei evita subiectele delicate și orice fel de confruntare, îți vei potrivi dialogul cu al celorlați în limita potenței cerebrale pt a evita orice jenă din catalogul penibilului clasificat, interpretat și interpretabil. Zi!
  -- Acum sunt pe un blog unde mi-am câștigat simpatii și mă simt în largul meu. Mă lansez în dezbateri ale căror concluzii sunt inutile. Emit păreri care nu plac. E ceva normal, mereu am zis. Daaar, deși mi-am asumat acest risc, tot mă mai oftic atunci când nu plac și nu rezonez cu părerile celor dragi. Aici e problema mea. Mă oftic. Nu că nu pot, dar nici nu vreau să mă controlez. Orgoliul nu mă lasă, așa că, reflectez, asociez, compar. Caut repere să pot identifica, măsura și echilibra aspecte de detaliu; mă zbat să schimb nivelul urcând spre etajele superioare. Când cred că am ajuns, extenuat de efort, nu mă mai pot feri de avalanșa curentului invers care tinde să mă readucă fix în locul de unde am plecat. Liftul devine inutil și ilogic dar asta pt că nu știu să-l folosesc, nu că ar fi defect. Oricum, îmi place sportul și urc din 3 în 3 trepte doar ca să pot dovedi oricui că am antrenament și pot. Fiorii sportului extrem îi simt când cobor chiuind pe balustradă, așa cum făceam în copilărie. După ultima coborâre mi-am sfâșiat nădragii că n-am observat un colț ieșit de material. Așa că, acum sunt obligat să pipăi textura tuturor balustradelor ca să descopăr multe alte capcane ascunse sau confecționate instant care-mi vor taia elanul de a mai încerca ceva copilăresc, nesăbuit. Presimt că voi urca alene, bătrânește, trăgând de câteva comentarii ușurele, fără un scop precis și fără miez. Nu că aș fi simțit până acum ceva greutate sau strălucire dar apare senzația stranie că-mi folosesc echipamentul sportiv fără a face sport. Și să vă zic de alexa..
  -- Realitate!
  -- Mmmmm…ce mă faaac, dom. doc..
  -- Fă-te că nu-ți pasă! Și ieși afară, javră!
  -- Ce-aveți, dom. doctor?! Băăî, acesta..
  -- A-fa-ră! Scârbă ord..

  Ies buimac, împins gospodărește, urmat îndeaproape de avântul unui șut apăsat, mormăit. Ofensat în adâncuri, copleșit de eveniment, amețit de o apăsare stranie, cu un mers aplecat, șovăielnic, îmi asigur culoar liber afară, pe stradă. Mă bucur, pt că-mi țâșnesc lacrimile la ștergătoare și mi s-a năclăit parbrizul.
  Muzica mă învăluie și starea bizară-mi dispare. Până la urmă ce-a fo așa de grav..

 35. andreea

  😀
  mai ţii minte cînd ţi-am prezis că o să suferi?
  o să suuuuuferi! o săăăă suuuuufeeeeeri! O SĂĂĂĂ SUFEEEERI HAMAAAAARNIC!

 36. Nora&1Q

  Nora,
  Sunt alături de tine! De Cosa nu zic nimic, îl ignor că-s invidios pe mușchii lui..
  Oricum, d-na andreea și Val sunt la fel de nesuferite. De la animale mi-am dat seama.

  Am zis sărumâna? N-am zis!?
  Să ziiic, să nu ziiic; Zic, mă, na!
  Sărumânaaaaaaaaaaaaaaaa!

 37. marcel zadda

  to whom it may concern _

  on topic & off topic _

  pînă să-ncep să vorbesc, nu știam că sînt român.
  mamăăăăăă, și ce planuri aveam!

  (apud octav mardale sr. _ “cațavencii”)

 38. Cosa, a ajuns, bre, da’ n-a prea avut succes. Nouă ne place mai mult ăla cu milionu’ de la Paco Rabbane. Cre’ că și lu’ matale.

  Soră-mea îl are pe ăla pentru femei. Ei îi vine bine, mie mai puțin.

 39. Nora&1Q

  Ce să meargă?! Că tre` să mă pupi apăsat pe frunce și să mă afumi cu păr de la tine. Să-mi treacă de spărietură.

 40. Potrivit unui comunicat transmis, joi, de reprezentanţii Chevron, prioritatea companiei este de a desfăşura o activitate “într-un mod sigur şi responsabil faţă de mediul înconjurător”.

  “Chevron poate confirma astăzi (n.r. -- joi) suspendarea activităţii în Siliştea, comuna Pungeşti. Prioritatea este să desfăşurăm activităţi într-un mod sigur şi responsabil faţă de mediul înconjurător în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operăm. Chevron îşi reiterează angajamentul de a avea relaţii constructive şi pozitive cu comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea”, se arată în comunicatul citat de MEDIAFAX.

  Peste o sută de persoane din Siliştea (Vaslui) protestează, joi, pentru a patra zi consecutiv, în perimetrul unde Chevron ar urma să amplaseze o sondă de explorare a gazelor de şist.

  În cursul dimineţii de joi, societatea angajată de Chevron pentru amenajarea platformei pe care urmează să fie amplasată sonda de explorare a gazelor de şist şi-a retras din zonă cele două utilaje -- un excavator şi un buldozer -, în huiduielile manifestanţilor.

 41. Nora&1Q

  uită-te-n oky mey! da` fix în oky mei.
  Vezi ceva în globul bleo de cristal de murano?
  Afar` de urdori, gunoaie, paie, bârne..

 42. Stai așa. Cred că-s cam chioară, dar nu recunosc!
  Văd! Văd!
  Multe cotoare de mere, o butelie veche, un cărucior din anii’ 70 și o roată de bicicletă.

 43. Nora&1Q

  Aha. Zi-mi mai multe de butelie. Cine mi-a furat-o, cum o recuperez.. hai-hai, că vine iarna!
  Cotoarele-s și acum lângă mine, vrei un măr? ce dacă nu mai am, sorry. Mâine aduc altele.
  Căruciorul e de butelii? roata de la biclă nu mă interesează că am hemoroizy și nu mai pedalez..

 44. Se pare că protestele au avut succes.
  Consiliul local a dat o hotărâre prin care se interzice explorarea şi exploatarea;
  Viceprimarul şi-a cerut scuze că a acceptat explorarea şi îi felicită pe săteni care, zice el, au fost mult mai informaţi decât el în legătură cu impactul asupra mediului;
  Propunerea de a-l demite pe primar nu a fost aprobată;
  S-a propus organizarea unui referendum local pentru a consulta populaţia în legătură cu exploatarea şi explorarea.

  Între timp, Ponta a propus locuitorilor din satele cutremurate din judeţul Galaţi să se mute. Locuitorii (susţinuţi şi de consiliul local) nici nu vor să audă. Deja ei ştiu că nu a fost nici un cutremur ci doar efectele exploatării petrolului cu tehnologii adoptate pe şest.
  În schimb, au strâns şase mii de semnături pentru a le depune la dosarul de graţiere al lui Gigi Becali care, spre deosebire de guvern, a trimis în zonă douăzeci de camioane cu ajutoare de strict necesar.

 45. Nora&1Q

  Cică e vorbă chineză/japo/înțeleptul satului/nu mai rețin:
  Dacă o treabă se poate rezolva, nu-ți face griji.
  Dacă nu se poate rezolva, de ce-ți faci griji?

 46. Butelia simbolizează trecutu’, bre! Habar n-ai de metafore! Flacăra la care te-ncălzeai când erai puber.
  Merele-s simbolul cunoașterii, de la Adam și Eva. E o foame gnoseologico-virtuală în tine de-o să faci ulcer! De-aia apar mormanele.
  Căruciorul e de păpușă. Roz. Ai vrea să protejezi pe cineva, da’ încă nu știi pe cine, că de-aia-i gol și fără păturică.
  Roata e mijlocul ce te-ar ajuta să te transporți în alt plan. Da’ dacă nu te interesează, nu-ți mai spui! Iete, măăăă….

 47. andreea

  ete, nici io nu mai vorbesc, pînă nu adăposteşti la tine în magazie, ştii tu, aia din fundul curţii, o chivuţă cu puradel.

 48. Coso, dă și mie unde găsiși tu ce zici acolo. Eu nu văzui decât comunicatul de la Mediafax. Dacă e cum zici tu, tre să anulez plecarea la Pungești de sâmbătă.

 49. Eu sunt curioasă unde vor dori să mute toți ”cutremurații” prin diverse moduri din țara asta. Dacă s-a putut la Pungești, deși mi se pare încă neverosimil (există niște avize și tare mi-e teamă că e doar o amânare), va trebui insistat pentru fiecare cătun din România, pentru fiecare colț de pământ amenințat.

 50. Nora&1Q

  Iote, ceva mai de calmare nu ponei,.. pt că plec acasă și nu tre` să plec așa.
  Nu m-ai pupat. D`aia pui muzică brutală, na!

 51. Nora&1Q

  Io v-am pupat! Ce dacă nu v-ating nici c-o floare de magiun. E doar de complezență, rece, protocolar..

  Bizu-bizu-bizu..

 52. Nora, m-ai văzut pe mine punând botu la de astea?!

  Oamenii nu pleacă de acolo. Poţi să te duci!

  Nuuu pot să creeeed!
  Chiar acum, la Antena3 ăla de la dc news sau cam aşa ceva – o jigodie securistă ordinară, susţine că ăia sunt nişte proşti, nu ştiu legea, că trebuie băgaţi în puşcărie pentru încălcarea proprietăţilor Chevron, că sunt prostiţi de popi şi că habar n-au ce caută acolo. Şi că soluţia este să fie mutaţi de acolo, să li se facă un cartier pe undeva că atunci s-ar năpusti cu toţii să se mute aşa cum fac cei din Roşia Montană care se bat să se mute în cartierul creat de RMGC.

  Vaaaaii!
  Uite de ce ies oamenii că sunt amărâţi şi sunt influenţaţi de preoţii care uite ce graşi şi rumeni sunt faţă de oamenii din sat şi că evident preoţii nu sunt de acord că uite ce bine o duc ei. Ei n-au nevoie de bani din exploatare pentru că au fabrică de lumânări.

  Iar jigodia de viceprimar, care e în direct, zice că oamenii au ieşit după ce o organizaţie ecologistă a mers prin biserici şi i-au convins pe popi să scoată lumea la proteste.

  Deja îmi fierb ficaţii-n mine!

 53. Au fost cei de la Vira acolo acum un an, prin august. Le-au povestit oamenilor despre ce e vorba. Oamenii au zis că nu sunt de acord.
  Jigodia de primar se jura pe ce are mai scump că el ce, e tâmpit să vrea răul oamenilor! Că ce el nu trăiește acolo?! Că o să vină ăia de la Chevron -- care-s specialiști (atât de prost era încât nici nu pomenea măcar o instituție independentă -- care-s specialiști și că o să vadă ei că nu e nociv. Că e păcat să stea pe o așa bogăție blabla.
  Ăștia nu au nici măcar vrăjeala cu locurile de muncă de la RMGC.

 54. Apropo de preoți, pentru chestia cu gazele de șist, jos pălăria! Dar jos strict pentru acei preoți, nu pentru instituție, să fim bine înțeleși! Că BOR n-a făcut decât să-i descurajeze!

 55. Cum au fost obişnuiţi să vină la guvern să ceară bani când sunt inundaţi (deoarece şi-au construit case ilegal pe malurile râurilor) sau când sunt cutremure şi guvernul le plăteşte din banii lui (tot ăla de la dc news) aşa să facă şi acum, dacă le e frică de Chevron. Să stea şi dacă li se dărâmă casele din cauza exploatărilor să stea liniştiţi că le dă guvernul bani.
  Că el şi cei din oraşe îşi asigură locuinţele, dar ăia de la sate nu şi le asigură preferând să dea banii pe băutură.

  Băi, emisiunea asta trebuie înregistrată!

 56. Între timp, au apărut echipamente și-n Mangalia. Și acolo a fost referendum local, din câte țin minte. S-au șters cu el la cur, cum se vor șterge și cu cel de la Pungești.

 57. Lumea e influenţată de ce vede la televizor. Şi deocamdată cei de la PNL, de faţadă, sunt împotrivă. Aşa au votat şi în comisia pentru Roşia Montană.

  Oricum, pentru mine sunt toţi … tot una!

 58. Dnu Raj

  Sarumana, buna seara, cu exceptia curvelor masculine, in spetza Coso ! Mai uitati-va oleaca si la emisiunea lui Sabin Gherman si luati ce-i bun. Cam 2o la suta.

 59. Dnu Raj

  Presurati neste gainat in gradina, dna Nasta. Acuma-i timpu. Nu prea mult. V-am luat la capitolul ardei iuti in otet. Am dat cate o stecla de 1 si 1/2 la toata lumea. Din aia de prigat cu gura mare. Nu-mi place sa ma chinui sa scot ciustile cu pishteacu…

 60. Dnu Raj

  Potaia, in fine scumpetea de catelus a lu taica dv., ce face , dna Nasta ? dnu Zadda, Dnu 1Q, sluga !

 61. Nastasia

  Dragă Dnu Raj,
  Încep mica mea scrisoare prin a-ţi spune că potaia e bine şi sănătoasă, care sănătate ţi-o doresc şi dumitale din tot sufletu’. Noi de asemenea suntem bine şi sănătoşi, numa’ că s-o rupt proteza lu’ tata, precum şi oglinda de la maşina lu’ copil, ceea ce generează o gaură în bugetu’ din care voiam să-mi iau palton, că poate ai auzit şi domnia ta că vine iarna cea mai grea de când egzistă pământu’. Închei aici mica mea scrisoare, cu urări de sănătate tuturor celor implicaţi în viaţa domniei tale, inclusiv siameza. Cu drag, în speranţa unui răspuns, a dumitale
  Nastasia

 62. Chiar acum la Moise Guran, MRU susţine că cine e împotriva independenţei energetice e împotriva intereselor naţionale, deci e omul esticilor!!!!

 63. Nastasia

  Nemernicul dracului! Dacă o mai ţin mult aşa, o să devenim cu toţii kaghebişti. Cine nu înghite otrava de bună voie, cine nu-i de acord cu sacrificatul oamenilor şi cu pustiirea pământului, e un ticălos comunist şi rusofil. Aşa să fie! Mă declar comunistă şi rusofilă. Usca-li-s-ar ochii de independenţi energetic!

 64. Minciuna Rosia Montana: investitii, locuri de munca.
  Minciuna gaze de sist: independenta energetica.

  Ponta vad ca zice ca protestele nu i-au schimbat parerea. Ma intreb cum s-a sucit inainte. Sa aplicam dracu’ aceeasi metoda.

 65. Peste tot se acreditează ideea că oamenii au ieşit în stradă de spaima datorată lipsei de informaţie şi că statul trebuie să educe mai întâi oamenii.
  În rest exploatarea ar fi minunată.

  Ah, că îmi amintii. Val Vâlcu, sau cum îl cheamă: cu ce am fi noi mai breji decât americanii care uite, au peste un milion de sonde care extrag gaze de şist şi sunt foarte mulţumiţi. Ah, că circulă nişte filmuleţe pe internet nu-i nicio problemă că sunt tot ca ălea cu dacii de zece metri.

  Oare, la cine, pe acest blog, am mai văzut eu exact, dar exact aceeaşi tactică şi cu acelaşi, dar acelaşi, acelaşi, acelaşi exemplu?!

  Jigodiile din hrubele securităţii au lansat tot felul de teorii aberante (dacii de zece metri, Ungaria vrea să ocupe Ardealul, et c.) care să poată fi aruncate ca şi analogii aberante pentru orice teorie care susţine adevăruri crunte, dar care le e total nefavorabilă.

  Adică vorbeşti de Roşia Montană, ţi-o bagă cu dacii de zece metri, vorbeşti de retrocedările ilegale din Ardeal, ţi-o bagă pe aia cu Funar. Şi astfel tot discursul tău e anulat.

  Ocazie cu care-mi amintii că n-am făcut referatu!

 66. Dnu Raj

  Corega si superglu, gradinaroasa mea doamna Nasta. Io i-as trage neste pulencur lu Cosa, ceea ce ii va genera o gaura mai larga in cur, nu in bujet…

 67. Dnu Raj

  Cea mai intelectuala miscare pe care ati fi putut so vedeti vreodata, a fost atuncea cand am mutat io toate cartile din rafturile vechi , in noua blibioteca, dna Nora sarumana…

 68. Dnu Raj

  Da unde-o fi enigmatica dna Manu ?…………. Daca go-co isi va cere scuze dnei Ana pe care a jignit-o impardonabil si tuturor celor pe care i-a jignit, mai putin mie, ca m-a jignit pe mine, nu pe fiica sau mama mea, il veti lasa peicea, dna Nora ? Valabil si pt. dnu danii sau c osti, daca isi vor cere scuze acoalea unde-i cazu…

 69. Dnu Raj

  a va imbracati mai calduros, dna Nora, in special la picioare, ca dacoalea va ia frigu. Acest sfat nu-i la misto si trebuie tratat caatare.

 70. Deja Ponta a dat o indicaţie care face trecerea la un alt nivel. De data asta foarte periculos:

  Dacă se continuă aşa (adică cu proteste lăsate libere) ne paşte anarhia, iar autorităţile trebuie să înceapă să-i identifice pe toţi cei care încalcă legea şi ordinea publică şi să le declanşeze urmăriri penale.

  Adică pe toţi protestatarii. La cum sunt legile la noi, niciun protest nu este ilegal.

 71. După Val Vâlcu, Nora dragă, eşti legionaroidă. Şi discursul tău la fel.

  Drept pentru care, eu -- care mă pretind urmaş şi deci mai în drept -- protestez, deoarece ţâgăncile n-au ce căuta în Mişcarea Legionară. E o blasfemie (sau cum se zice).

  Mă rog, ţinând seama de opinia ta în legătură cu Mişcarea, cât de mult ţi-ai dorit să fii admisă şi de asemenea şi de cât de mult mă idolatrizezi tu pe mine, aş putea să-ţi pun o pilă şi să te primim.

 72. Raj, te rog să nu mă mai tâmpeşti cu Goco. Că-mi amintii acum. Goco e departe de a-şi cere scuze. În plus, nu ar fi sincere. El chiar crede tot ce spune pentru că e un psihopat. De ziua mea, mi-a urat mulţi ani de chimioterapie. Mai acum câteva zile, când cu mărturisirea mea, mi-a spus că mi-ar integra jumătatea stângă cu drujba în Palmolive şi Dove. Chiar ieri parcă a bălmăjit în continuare de Ana deşi ea nici nu prea mai dă pe aici. E obsedat, iar eu, aşa cum am mai zis, nu-s nici popă, nici psihiatru. Deci, pe bune, lasă-mă dracu’ cu Goco al tău.
  Danny iarăşi nu pare să fi priceput nimic. Îi dau drumul, se-ntoarce şi continuă în aceeaşi notă.
  Costeluş are altă belea. Nu se poate abţine! N-am cum să-l ajut.

 73. Cosa, aoleu! Nu mai ştiu exact ce-a zis Seva, dar când mi-amintesc de meciurile lor, mi se face cam frică. 🙄
  Dar ce scrii? Un tratat?

 74. Tu ştii cât e de spurcată Seva!
  I-a zis că e impotent şi că-i dă limbi neveste-si atât de des că nici nu mai are nevoie femeia să se spele!!

  Nu scriu un tratat, dar nici simplu nu e, pentru că nu vreau să mai rămână loc de interpretări.

 75. Drept să spun, nici mie nu-mi prea place expresia asta, dar una care să fie sugestivă şi mai puţin vulgară n-am găsit. Dacă ai tu una o preiau şi eu. Zi-i!

 76. Sinceră să fiu, nici eu n-am una mulţumitoare. Dacă le iau pe rând:
  -- a da limbi -- bleah!
  -- cunnilingus -- prea medical, prea ştiinţific
  -- a face sex oral -- “prea” neutru.
  Mai e careva pe aici? Veniţi cu sugestii, e o chestiune serioasă!

 77. Ţi-am spus de atunci că-ţi transform contul de editor în cont de autor. Deci, poţi citi comentariile de la toate articolele, dar nu poţi interveni decât asupra celor de la articole proprii.

 78. Deci, exact chestie cu care eu n-am fost de acord (adică să mai am vreo treabă cu conturile de orice fel), drept pentru care nu am mai intrat. Nici nu mai ştiu datele de autentificare.

  Şi crede-mă că ştiu bine ce dau pe goarnă!!! Aşa că nu mă acuza pe nedrept!

 79. Ei, nu cred că te incomodează în vreun fel. Ţi l-am păstrat gândindu-mă că poate te mai apucă cheful de a scrie. Nu vrei, nu te obligă nimeni.
  Noapte bună!

 80. Nora&1Q

  Sărna, d-na Edle! A, nu-mi place ca cineva căzut, decăzut, să fie luat la șuturi. Mai reduc din disonanțe..

 81. Ah, deci, era cavalerismul din tine!
  Cosa, Edle, 1Q a luat-o la șuturi pe Ștefania. Cică o mirosi ea a ghiocei, dar aici s-a simțit damful specific. Asta după ce aseară Ștefania a zis că e romă. Ulterior, și-a editat comentariul, l-a cosmetizat să nu mai sune așa câh.

 82. 1Q, te rog să NU te abții.
  Și când îi zic eu Alexei să dispară, tot damful specific iese la iveală?
  Nu poate fi doar indignarea mea fără culoare și miros? E musai să fie damful specific? Și-n general așa, ce nu ți-o conveni ție la mine e tot pe seama damfului specific?
  Puteai s-o aperi pe Alexa fără să invoci damful specific.

 83. Nora&1Q

  alexa n-are nicio vină în subiectul ăsta. O fi având, săraca, alte bube, dar aici, îmi pare rău. Îmi asum întreaga dispută..

  În plus, n-a insistat. S-a abținut.

 84. Nu are? Când minimalizează problemele tuturor, când spune că nu se duce mirosul cu toate apele?
  În fine, nu asta e problema.
  Problema e că tu ai ales s-o aperi (ești liber s-o crezi nevinovată deși, după mine, fata știe exact ce face) printr-o lovitură murdară.
  Puteai să zici că nu, nu ești de acord, că ție ți se pare frumoasă, curată, cinstită etc. Nu să începi iar cu damful specific.
  Sau, dacă vrei, puteai să spui simplu că ți se pare Ștefania o nesimțită.

 85. Nora&1Q

  Și eu i-am spus să dispară. Am lăsat același damf, stai lini..
  Nu știu, dar prea vă victimizați!

 86. Băi, să-mi dea careva cu leuca-n cap. Am stat ieri aproape toată ziua la calculator. Până azi-noapte, de fapt.
  Când Ştefania, când 1Q?!

  Puneţi-le la loc!
  Nu-i corect conform regulii de aur instituită de mine chiar acum: nu-i corect când mie mi se pare că nu-i corect. Executarea!

 87. Nora&1Q

  Damful specific poate să placă sau nu, la fel cum ție nu ți-ar plăcea al meu. Ce atâta zarvă?

 88. andreea

  oricum, faptul că s-a autoeditat dovedeşte o mişcare pozitivă a fiinţei lui chinuite de frămîntări etico-etnico-afective.

 89. Nora&1Q

  Mișcare pozitivă, pe draq! e mai rău..
  Mi se pare bizar ca doar o parte să se abțină în timp ce cealaltă consideră o virtute faptul că-și etalează calitățile, ca pe un șirag de cocoșei de aur, fără să le și dovedească.

 90. Deci, singurul meu noroc e că sunt pe aici de ceva mai mult timp. Orice nou-venit rom o să-ți năsucul din loc. Și o să pui pe seama rasei orice nu-ți convine.

 91. 1Q, nu ești prost. Deci, nu te face că nu pricepi ce zic.
  Mai spun o dată.
  Problema nu e că te-ai luat de Ștefania. Problema e CUM te-ai luat.

 92. Nora&1Q

  Nu te văd în poziția Ștefaniei. Putea să spună că e turcoaică. NU mai pune etnia în față doar pt a mă acuza de rasism..

 93. Nora&1Q

  Brutal. Așa m-am luat. Pt că nu mi-a placut cum și-a aruncat poalele-n cap. Tu susții că a procedat corect?
  Te întreb pt ultima dată, apoi nu mă mai interesează subiectul. Poți să mă acuzi de ce vrei.

 94. Daria

  pe Alexa nu a deranjat-o ce a spus. ar trebui să înțeleagă Ștefania că nu toată lumea are calitățile ei, că doar a spus că-i deșteaptă.

 95. Am spus eu că sunt de acord neapărat cu modul în care a ales să răspundă jegului aruncat de Alexa? Despre asta discutăm?
  Nu brutal și atât. Ci brutal-rasist.
  Puteai să zici ”ești o nesimțită, o, o, o!”. Dar nuuu! Nu s-a putut! Nu insulți un rom cum ai insulta un român. Dacă era Cosa sau altcineva care s-ar fi împăunat cu calitățile lui, sigur nu ai fi răspuns așa. Ai onestitatea de a admite asta.

 96. Nora&1Q

  Despre asta discutăm, Nora. Despre atitudine. Despre țigănie (în sens peiorativ). Dar tu continuă să crezi că am ceva cu etnia..
  Insultă-mă! Spune-mi că-s român și că put a român. Să vedem, mă deranjează?

 97. Daria, ai afirmat că Dobi e, de fapt, 1Q

  Dar în extrasul pe care ţi l-am prezentat îi zici lui 1Q ceva de genul: „ce mesaj i-ai trimite tu {adică 1Q} lui {adică lui Dobi}?”
  Asta te înfundă rău de tot. Mai ai vreo explicaţie?!

 98. Daria

  1Q a vrut adresa de email pe care i-a trimis Alexa ceva, ca să-i scrie lui Dobi, și eu am întrebat ce și-ar putea scrie lui însuși!

 99. Bun, pot să-mi dau cu părerea?! Pot, ce, haia mea!

  Nu contează că sunteţi ţâgănci dacă nu v-aţi spurcat cu ţâgani. Deci, Nora şi Ştefania, v-aţi tras-o cu ţâgani?
  Asta-i cheia întregii intrigi (care cam trenează şi trebuia să intervin eu s-o mai aţâţ!).

 100. Bine, 1Q. Consider că-mi insulți și mie inteligența (dramul ăla, cât o fi), dar mai grav, ți-o insulți pe a ta.
  Cosa, lasă vrăjeala. Suntem indiferent cu cine ne-am tras-o.

 101. Nora&1Q

  Da, Nora. Consideră ce vrei. Io trebuie să ies din sistemul de gândire matriceal, pt că, nu-i așa? e poluat. Unii sunt de fier iar alții-s fragili, ca ouăle. Trebuie multă atenție la interacțiune..

 102. Eee, întrucât nu am chef să scriu referatul o să-l vorbesc. O să fac un fişier mp4 şi-l pun aici să-mi ascultaţi prelegerea. E mai simplu aşa pentru mine.

  Caz în care am un pic de timp să intru în această dispută.

  Odată cu ” Suntem indiferent cu cine ne-am tras-o.” lucrurile au devenit interesante, că altfel ce şi-au strigat Ştefania – Alexandrei sau 1Q – Ştefaniei sunt neinteresante pentru mine deoarece nu schimbă nimic, nu se trage nicio (nouă) concluzie.

  Nu, Nora, nu poţi fi acelaşi indiferent de relaţiile (de orice natură) pe care le consimţi în contextul social.
  Harta conexiunilor sociale te descrie întocmai. Nu poţi fi ceva abstract în afara manifestărilor.

  Asta e o temă foarte, dar foarte interesantă. Să văd reacţiile şi continuăm în funcţie de ele (eventual).

 103. Faci ce vrei. Zi ce vrei, dar nu mă poți obliga să tac.
  Lasă-mă cu ouăle, bietele de ele. S-ar putea să fie mai bolovani decât îți imaginezi tu. Și da, chiar e esențial cu ce fel de rumeguș alegi să protejezi bietele ouă.
  Fierul din mine s-a simțit nițel oxidat de rumegușul coroziv. Deh, mă victimizez și eu!

 104. Dnu Raj

  Dra Norta 170: chiar n-am stiut de chimioterapia aia a lui go-co. Zau ca-mi pare rau si nu mai insist sa-l reprimiti. SINCER imi pare rau si-mi pare rau tare si de invectivele aduse nei Ana. Nici nu stiu ce sa mai zic, nu caut sa ma disculp. Atata timp cat m-a injurtat pe mine, cat mi-a dorit moartea (de fapt nici nu cred ca mi-a dorit-o), nu mi-a pasat, nu m-a durut. Nu s-a luat de fiica, de mama , de sotia, de fiul meu si, am considerat ca nu e chiar asa om hain la inima. Daca ziceti vrute si nevrute de mine, nu-mi pasa, poate o merit, dar daca spuneti ceva rau de maica mea cea sfanta, plina de bunatate, curata la trup si la suflet, de fiica mea cea cretinica, de sotia mea, de fiul meu adoptiv, iau foc si nu iert. Atentie Cosa, te voi gasi si-n gaura de sarpe ca sa te scuip si sa-ti bat obrazul! NU GLUMESC. Piei cat mai ai timp. TE-AM AVERTIZAT ! Inca odata , dra Nora: Nu am stiut de cele urate de go-co, nu citesc toate comentariile. Regret mult, tineti-l banat !

 105. Nastasia

  Cre’ că mi-a crăpat ceva în creier, ori a venit vremea sclerozei cerebrale, că nimic-nimic nu mai pricep. E drept că mă luasem cu altele, dar nu mai pot recupera. Ce Ştefanie, ce 1Q dario-alexo-dobi, ce ouă de piatră în rumeguş?? Luminaţi-mă, nu-i daţi apă la moară monoparetnalului, să mă ducă la azil!

 106. Nastasia, Ștefania (care ne citește, dar de comentat a mai comentat doar prin vară din câte țin minte) a scris aseară asta: Cred ca de trei ani va tot citesc si rar m-a scarbit cineva mai mult ca aceasta Alexa. Fetita, eu sunt tiganca si garantat sunt si mai inteligenta si mai curata si mai citita si mai cinstita si mai interesanta si mai frumoasa si cu mai mult bun simt decat tine.Mai frumoasa decat 10 ca tine, clar, uraciune aroganta ce esti! la articolul Sevei http://pistolulcubuline.ro/2013/10/10/pe-cine-nu-lasi-sa-moara-nu-te-lasa-sa-traiesti/
  1Q i-a răspuns de dimineață ceva de genul că o mirosi ea a ghiocei în realitate, dar că aici nu s-a simțit decât damful specific. Comentariul ăsta l-a editat, l-a făcut să sune mai soft, iar acum văd că l-a șters de tot.
  Eu îl acuz de rasism, el zice că a vrut doar să protejeze oul Alexa.

 107. Nora&1Q

  A spune cuiva să tacă e urât. Să obligi, e și mai urât.
  Vezi cum protejezi ceva fragil? Faci ouă din lemn vopsit, din piatră, doar-doar le dai cioca de fierătanii fără protecție anticorozivă, să le scuturi rugina..

 108. Nora&1Q

  Să tră, dom Raj! Stima, și celelalte delicatețuri protocolare de bun simț și atitudine demnă..

 109. Dnu Raj

  Amarat esti tu dobitocule. Si penibil. Toti o stiu , toti ar vrea sa ti-o spuna, dar li-e lehamite de gura aia a ta spurcata, spurcaciunea dracului, mecla frizata, taranoiule, spurcaciune gorjeneasca, ca eu cunosc multi gorjeni si-s oameni de isprava. De fapt nu esti gorjean, esti o spurcaciune cumana, jegule la suflet si caracter. Dupa cum se vede, te speli pe fatza, dar curatenia propriuzisa e cea de la popou. Eu sunt prafuit, transpirat pe fatza, dar la popou sunt in permanenta curat. La tine e invers inveninatule. Este ca te oftici ca nu ripostez zicand ceva necuviincios de ai tai, nemernicule ? Iti urez viata lunga ca sa-ti dai seama ce-ai facut. Nu uita: te voi gasi si-n gaura de sarpe pentru flegma care ti se cuvine, jegule

 110. Nu știu ce înseamna ”a da cioca”.
  Mă scuturi de rugină? Pe buneeeee?
  Ia, mai scutură-mă! Să vedem ce strălucitoare rămân la sfârșit!

 111. Nastasia

  De bună seamă că şi-a păstrat aia minţile întregi, de vreme ce i s-au osificat în jurul unei singure idei.
  Oare ce aveţi cu toţii astăzi, că pare că v-aţi pişat pe urzici. Iar e ceva cu luna, plină sau nouă, de tulbură lumea?

 112. Nora&1Q

  Păi, ia stai așa: Așadar tu ești din fier și eu sunt ala fragilu` ? Tam-ta-naaaaaaaam.. Io credeam că invers.
  Apoi, iaca, ce tre` să faci ai făcut! Acu` la soare mă poci uita, da` la tine, ba.. :iauitecelimboacăîncarcatăam!:

 113. Nu asta ai spus, 1Q? Că s-a trezit cavalerismul din tine și ai simțit nevoia să-o aperi pe orfană, pe văduvă, pe năpăstuită? Fără să conteze cum.

 114. Nora&1Q

  Nu m-ai înțeles, Nora. Am o problemă cu a mă face înțeles (deh! prof prost). Am fost contra unei atitudini. NU am apărat-o pe alexa că-s io cavaler. Putea fi oricine. Mă mir că nu a zis nimic de mine. M-a ofensat prin ignorare. A dat în alexa știind că zace pe jos, lovită de mine, de tine, de toți..

 115. Nora&1Q

  Am șters o suită de comentarii după ce mi-am cerut scuze. Scuzele nu mi-au fost acceptate și doar menționasem asta, că le voi șterge pt că v-am supărat. Am făcut rău? Uite, îmi cer scuze. Scuze!

 116. Nastasia

  No, stai un pic, ficioraş! Alexa cea care zace pe jos, lovită de toţi, e creaţia ta. Tu ai adus-o ca pe femeia cu barbă ori pe viţelul cu două capete, la bâlci. Tu ai ţintuit-o de panoul de trageri, cu mărul pe cap, să-şi facă mâna wilhelmtelli amatori.

 117. Nora&1Q

  Da, e creația mea. Recunosc. Și d`aia nu permit oricui să-mi ia jucăria. Am simțul proprietății dezvoltat..

 118. Nastasia

  De ce nu te-ai jucat singur, atunci? De ce ai adus-o în curte, s-o împarţi cu toţi copiii şi să miorlăi după aia?

 119. Daria

  și ce te face să crezi că o să-ți răspundă la așa o invitație: ”vino să te bușesc!”. bleah!

 120. Daria

  ei i-a trecut. nu mai simte nevoia să-ți vorbească. de la tine pe când să ne așteptăm la o revenire?

 121. Daria

  io? ce te bagi tu? de mine are nevoie, tu doar o lovești în cel mai rău mod cu putință, cu piciorul în burtă.

 122. Daria

  i-am sunat pe părinții Alexei ca să le spun că vrea să-și facă un tatuaj! eu nu am reușit s-o conving să nu și-l facă, așa că am apelat la ultima soluție! numai tatuaje peste cap a primit!

 123. Pe Alexa o doare fix în cur de loviturile noastre, stai tu liniștit (tu n-ai lovit-o oricum, ba din contră). După cum vezi, țopăie în continuare. Spun a mia oară, deși e clar că nu mă asculți deloc, nu e vorba că ai apărat-o, e treaba ta, ci CUM ai făcut-o.
  Da, ai protestat contra unei atitudini printr-o atitudine rasistă.
  Acum eu protestez contra rasismului tău.

 124. Nora&1Q

  Nu cred că delimitezi cum trebuie rasismul. Îl tot fluturi ca pe un stindard de parcă duci vreun război cu cineva. Uite, io nu trebuie să-mi cer scuze de la nimeni. Sunt țigan. Și sunt mândru de etnia mea. Mă jignești când încerci să mă protejezi ca și cum aș fi handicapat.

 125. Bine. Oi fi eu handicapată pentru că mă deranjează să îmi spui că put fără să mă fi mirosit, de fapt, vreodată. Oi fi eu handicapată pentru că nu mă acuzi pe mine, individual, ci-mi pui păcatele pe seama apartenenței la etnie. Oi fi! Și gata!

 126. Nora&1Q

  Nu consider că-s inferior altor rase să mi se tot facă servicii gratuite ca pentru milogi. Am demnitatea, mândria și orgoliul meu, așa cum sunt ele percepute. NU există sistem de referință pt așa ceva.
  Așa a supravițuit poporul meu tuturor vremurilor vitrege de restriște, de opresiuni..

 127. J

  uau! ce-i aici, satra? va rog sa binevoiti domniile voastre sa va etalati talentele culinare si sa ma invitati frumusel la un porc la protap, niste mancare la ceaun si niste garnituri cum nu mai la cort se stie a face! 🙂

 128. Ajunge, 1Q. Ajunge. Ești rău de tot pe câmpii dacă tu crezi că eu am cerut servicii gratuite ca pentru milogi. Eu m-am legat de o situație punctuală, întâmplată aici.

 129. Chiar vreau să schimbăm subiectul. Asta nu înseamnă că la viitoarele tale faulturi, voi tăcea. Nu, nu o voi face. Că e contra a tot ce sunt și cred.
  …………………………………………………………………………………………………………………………………

  J, că-mi amintiși de lucruri frumoase. Primii azi o scrisoare adevărată! Pe hârtie! De trei pagini, scrise cu stiloul!
  Nu mai primisem așa ceva de vreun an, cred. Ce frumoase sunt surprizele astea…

 130. Nora&1Q

  Țiganul e și el om. La fel ca ceilalți. Are mirosul lui, specific, tot așa cum o are orice persoană, indiferent de rasă. Sunt țigani care put, tot așa cum sunt țigani care au un miros frumos. Sunt români care put (muuulți, printre care mă aflu și io, ca să vă scutesc) tot așa cum sunt români care miros frumos..

 131. 1Q, las-o dracu! Pe bune! Că nu în sensul ăla l-ai folosit cu Ștefania. Nu i-ai zis că ea pute. I-ai zis ca are damful specific. Specific cui, chiparosule?

 132. J

  de un an? esti o norocoasa. eu nu am mai primit din liceu, cred. poate si in facultate, dar parca nu. 🙂

  mie mi-e dor de o iesire la cabana, un camp verde, un foc si de prieteni dand tarcoale ceaunului de pe foc. of

 133. J

  toto, astept si eu sa iti manifesti bucuria ca ma vezi, sa ma saluti, sa imi spui ca ti-a fost dor de mine, ca esti trist ca alexa nu mai e sa ii pui nisip in ochi, ca doar ea, biata, nu zicea nici iubi, si nici pis, de-astea 🙂

 134. Nora&1Q

  Am zburat cu stolul. Uichend mijto! Iau o pauză de penitență din proprie inițiativă.
  Revin peste un timp relativ cu forțe proaspete pt aceleași torturi.. 👿

 135. Nu iei nicio pauză de penitență. Nu te consideri vinovat, deci, nu-i nevoie nici de penitențe, nici de false scuze.
  Și știi ce? E cam de căcat să dispari așa ca mimoza când vezi că se-mput lucrurile.
  Uichend mijto, desigur!

 136. Nora&1Q

  J, sărumăna, scuze că nu te-am recunoscut. Îți zic din zbor, că nu mai stau în par la cârâială..

  Treci mai des!

 137. Nora&1Q

  Cum adică se împut? Noi vedem doar părțile urâte de la fiecare, aia e problema..(bine, mai mult tu, că ești neam cu mine 😉 )

 138. Hai, dă-mă dracu!
  Nu. Când am aflat că ești rasist și că scuzele tale de runda trecută au fost doar de complezență.
  Când am aflat că pretențiile minime sunt cerșeală de miloagă!
  Atunci!

 139. Nu mi-e rușine cu tine. Că nu ești copilul meu ca să-mi asum eu ce ești tu.
  E fix treaba ta ce ești, dar nu, nu vreau să mă mai asociez cu tine.
  Că deh, am și eu orgoliul meu, știi! Chestie greu de imaginat pentru o miloagă!

 140. Nora, probabil că lupţi pe mai multe fronturi şi nu poţi aloca atenţia cuvenită discuţiei cu mine. Caz în care mă las. Eu emit nişte … chestii mai puţin la îndemână. Trebuie să le analizezi ca să le înţelegi.

  Aşa că mă duc să caut microfonul că nu ştiu pe unde l-am pus.

  Până atunci, aşa ca chestie: ” Harta conexiunilor sociale te descrie întocmai. Nu poţi fi ceva abstract în afara manifestărilor.” … continuare … deoarece conexiunile pe care le faci sunt urmare a caracterului (psihic, moral, genetic) pe care-l ai.
  Da, eşti ţâgancă (la modul teoretic, deoarece tu nu eşti) ai gena, sângele care nu se face apă, dar cum se manifestă el în contextul social imediat ţie?!
  Omul e un complex. Fiecare caracteristică participă cu un procent la personalitatea sa.

  De câte ori vine unu şi-mi discută de miliarde şi afaceri şi Paris şi astea, mă uit la pantofii lui. Este cel mai sigur criteriu în a-l evalua pe unu. Adică vorbeşte de miliarde şi el are pantofi scocâlciţi ca libărcile.

  99% dintre bărbaţi nu ştiu să poarte pantofi. Ca să nu mai zic de cravată!

 141. Nora&1Q

  Ba nu. De când am zis că-s țigan te-ai rupt de mine. Să separi un fenomen. Chestie de atitudine, treburi, socoteli..

 142. Nora&1Q

  Bine, am terminat. Când ai chef de glume, să mă chemi. Iar la glume o să pun asterisc, să se deosebească de treburile serioase..

 143. Nora, ca să terminăm odată cel puţin între noi doi cu chestia asta cu rasismul:

  Nu mă interesează dacă eşti ţâgancă deoarece nu contează ce eşti pentru că nu vreau să te fut. Adică vreau, dar orgoliul din mine mă determină să vreau să mă fuţi tu pe mine!

  Eu sunt român şi mă jur pe ce vrei tu că n-am nici un sentiment de ură pe un bozgor sau ţâgan care-i antiromân. Eu nu-i suport pe românii care sunt antiromâni. Înţelegi?!

  Tu eşti foarte radicală în a interpreta rasismul. Ura faţă de ţâgani. Asta îmi demonstrează că nu eşti ţâgancă chiar dacă ai ascendenţă. Ţâganilor li se rupe de rasişti. Cei mai vehemenţi împotriva rasismului sunt tot dintre rumâni.

  Nu ştiu cum să fac să înţelegi. Uite, Radu Gyr a înfiinţat teatrul evreiesc de stat. Înţelegi acum rasismul şi antisemitismul meu?!

  Trebuie să plec revin un pic mai încolo.

 144. Ei, tu ți-o luași prin contaminare, recunosc.

  Asta îmi demonstrează că nu eşti ţâgancă chiar dacă ai ascendenţă. Ţâganilor li se rupe de rasişti. Nu. Asta demonstrează doar că nu mă încadrez în definiția ta de ”țâgancă”. Romilor educați le pasă de rasism, cum să nu le pese.
  Faci ca ăia mai proști din vest care se miră că avem ce mânca și că vorbim limbi străine.

  Păcat. Cred că n-o sa ne futem niciodată că, deh, și eu am același orgoliu. 😆 😆

 145. Jaco Pastorul

  Băi, io sper că nu vrei să ne torturezi și audio cu chiţcăielile tale de motan reşapat, io zic că e suficient că-ți citim balivernele. Dar-ar Ăl de sus să nu-ți găsești microfonul.

 146. Proteste în Canada. Subiectul: gaze de șist.
  Proteste în Ucraina. Subiectul: gaze de șist.
  Proteste în România. Subiectul: gaze de șist.

  Cred că și pe ăia din Canada, unde deocamdată sunt cele mai mari violențe (cocktailuri molotov, 40 de protestatari arestați, drum blocat) tot rușii îi manevrează. Sau serviciile secrete ale amerindienilor.
  Vorba documentarului: Drill, baby, drill!

 147. Iar pe ăia 30 de la Greenpeace arestați zilele trecute de ruși în apele internaționale cred că îi manevrează extratereștrii ca să semene discordie între guvernele, pacifiste rău, de altfel, ale Terrei!

 148. Incredibil!

  Jigodia de Băsescu:

  “După evaluările zăcămintelor ne-am dat seama că sunt cu mult mai mari decât ne trebuie nouă. Aşa că am hotărât să devenim exportatori”

 149. Jigodia de Ponta:

  “S-a trecut o linie roşie pe care nu o admit“. Păi ce facem, ajungem ca în `30 când ieşeau legionarii pe stradă să facă dreptate?!

  Băi, jimbatu dracu, păi nu mai jecmăniţi voi amărâtu ăsta de popor ca să nu mai fie nevoit să iasă în stradă! Ăia de atunci ieşeau în stradă de plictisiţi sau că nu-i mai sătura Dumnezeu de bani şi putere, cum nu vă mai satură pe voi?!

 150. Da, văzui violenţele din Canada. Păi, vreau să spun că ăia nu prea semănau a hipsteri. Adică erau, în majoritate, bărbaţi şi cam supăraţi aşa, cam negri şi cam parcă scoşi de pe la puşcărie.

  Ar cam fi timpul şi la noi să se schimbe în ceva similar. Dacă văd că se mişcă ceva, vin şi eu la proteste cu vreo douăzeci de nepoţi de pe aici.

 151. E o comunitate de amerindieni prin apropiere, din câte am înțeles.
  Cosa, sincer, eu mor de frică. Atunci când văd ruperi, îmbrâncelile, bastoanele, lumea care o ia haotic, ăia căzuți, jandarmii în costumele de țestoase, lacrimogenele, ăia care își pun eșarfele peste toată fața, țipetele, sunt moartă de frică. N-am nicio stofă de mare curajoasă. În 2012, așa mi se întâmpla. Și ori fugeam ca proasta, deși nici măcar nu fug repede și mă poate prinde oricine, ori rămâneam ca trăsnită în loc.
  Aseară, când m-am gândit că e posibil să se împută, am găsit la unul din tipii cu portavoce, un soi de mic ghid pentru ce să faci când încep violențe la proteste. Am citit eu pe acolo, dar tare mă tem că aș uita tot în caz de.
  Și ce e și mai nasol: ca mine cred că-s mare parte din ăia care am ieșit până acum. Nu zic doar de femei.

 152. Jaco Pastorul

  Ce-i, mă, îi rost de trozneală, viu şi io, dară, da’ să ştii că-l iau şi pe Ghiţă şi încă vreo doi din Jina care-s în şomaj tehnic, din lipsă de oi.

 153. Ma aflu la cursuri si am fost sunat de un vecin. Desi nu am avut categoric nicio legatura cu incidentul lunetei sparte a masinii ministeriale, la ordinul sefului guvernului, baietii m-au cautat deja acasa si trebuie sa le fac o vizita sa dau declaratii, probabil la sectia 7 de care apartin. Voi merge dupa ce termin cursurile la ora 17.

  Ponta se inseala amarnic daca isi inchipuie ca ne intimideaza, dar genul asta de actiune tine categoric de practicile sistemelor totalitare. Asa cum am intuit, aparatul represiv s-a pus in miscare impotriva vocilor care nu sunt de acord cu politica oficiala. Nu-i nimic.

  Nu ne mai temem domnilor Ponta, Basescu, Antonescu sau ce “escu” mai doriti dvs., care mai pune institutiile statului impotriva cetatenilor, pentru a apara interesele politicienilor corupti si ale companiilor multinationale. Singurul mesaj pe care il avem pentru politicieni este DEMISIA, iar cel pentru cetateni este SOLIDARITATE!!!.

  Uniti ne salvam pe noi insine.

  Vlad Ioachimescu, pe FB. Tipul e profesor de montaj. Unul dintre cei cu portavoci. Îl știu și din iarnă, și de la alte proteste contra RMGC și Chevron, dinaintea ăstora din septembrie.

 154. La televizor nu mă mai uit. Peste tot acelaşi lucru: Legionari, acţiune pregătită temeinic, protestatari plătiţi , ţărani neinformaţi care cred că prin exploatarea gazelor de şist li se poluează apa, guvernul care nu a ştiut să-i informeze, popi plătiţi de ong-uri ca să sperie lumea proastă.

 155. Seva Tudose

  Nora,

  dacă vreau sa fiu pusă la punct,citesc introspectiva ta. deși uneori o descrii din puntul tău de vedere politic.
  Toți suntem la fel,nu poți fi de condamnat.

  sunt departe,departe si cu fiecare săptamâna,lună,an…sunt din ce în ce mai afonă,intr-ale
  politicii românești 😥

  sunt fericita sa văd un suflet care se zbate ptr.obște și viitor,cum ești tu !

  PS.dacă unii se dau de duhul morții ptr.un crez…Sandu a spart lap-top-ul marți seara doar că a pierdut la șah !
  El joacă contra secunde si orice distracție contează ! El își apară reputația și punctajul ! Fuck it 😥

  deci computerul de birou (ăsta) e cam vechișor.iar lap-top-ul de 2013 ,Sandu la zdrobit….va contactez…cand vă voi contacta… 😆

 156. Seva, am mai vazut si la altii sa se supere asa cand pierd vrein joc. Na, barbati! 😛
  De laptopul meu nu se atinge nimeni. 😉

 157. Seva Tudose

  al meu e sifiliticUn fel de a spune….dacă nu l-aș omorî….dar desigur glumesc,că doar nu sunt proastă să declar asta pe net !

 158. Nastasia

  Nu mă ispiti! Încă nu l-am folosit, da’ babele au dreptul să-şi bage nasul în toate. Compensaţie pentru riduri şi ţâţe lăsate.

 159. Măi, Daria, dar de ce tot insişti tu cu Alexandra?!

  Lasă, mă, fata în pace să se liniştească sau să facă ce vrea ea. A zis că nu mai dă pe aici. Ea ştie ce faci tu?! E de acord?!

  Şi hai să-ţi mai spun ceva: băi, nu contează vârsta, greutatea, elasticitatea pielii et c. dacă acestea nu se manifestă creând un corp plăcut şi un suflet frumos.
  Ce mă interesează pe mine că una are abia 21 de ani, că e slabă şi că se îmbracă frumos, dacă e strâmbă şi neplăcută?!

  Eu am o … însoţitoare (să-i zicem), cu douăzeci de ani mai tânără decât mine. Practic nu se încadrează în intervalul de vârste admis, dar totuşi stau cu ea pentru că e foarte frumoasă fizic şi are un suflet incredibil. Aproape nobil.
  Şi nu e strâmbă!

  Am pus o poză cu ea aici. Nu ştiu la ce articol. Ai văzut-o?

  Oricum nu contează. Ce mă intrigă pe mine e faptul că insişti cu tinereţea şi frumuseţea Alexandrei, de parcă ar conta aici pentru noi.
  Pune poze cu tine, joacă-ţi rolul şi interesul tău. Ce-i atât de greu?!

 160. Eu sunt un om hotărât (aşa-mi zicea un jidan în armată, bă, naşule, îmi place de tine că eşti prost, da’ hotărât!). Nu mă las până nu-l cultiv pe Verzel.

 161. Mai mult … mai la dreapta … aşa, aşa … stop! Ia să vedem … nu, nu-i bine, încă puţin în spate … aşa … mai, mai, stop!

  Buuuun! Acum să studiem cu atenţie …, …, …, gata!

  Ne-am edificat: Ştefania nu-i ţâgancă!

 162. morringain

  Merci, Nora 🙂

  Si eu sunt certareata (doar m-ai vazut desfasurandu-ma), dar in ultima vreme sa zicem ca manifest din plin apatie fata de tot si toate. Nu mai am energie si pentru asta 🙂

 163. Aceasta este o cruce. Are peste 350 de ani. Este sculptată în granit dintr-o bucată.

  E la mormântul unor strămoşi de-ai mei.

  Acolo voi fi înmormântat eu. Am lăsat dispoziţie să fiu înmormântat în pământ nu în betoane.

 164. morringain

  Poate nu-i cuvantul potrivit, dar mi se pare frumos sa ai asa ceva din trecut la care sa te raportezi. Si ai mei or fi lasat urme asa, dar mi-ar trebui timp sa ma duc in toate partile pe unde au trait ei si sa scormonesc. Poate mai incolo.

 165. Of, Cosa, zici că ne ducem la un festival de film cu tine. În fine, cum vrei!
  Morringain, am priceput. Ţi-o veni ţie cheful mai încolo şi te-oi smulge din braţele apatiei. 🙂

 166. morringain

  Nora, ia sa ma injure careva de bunici, sa vezi cum iau foc 😀 apropo, Cosa o sa rada (daca ma citeste). Am cunoscut acum cateva zile o fatuca din Galati. Nu ne despart decat vreo zece ani, dar ea insista sa-mi spuna saru-mana si tanti. Si babuta. I-am promis ca o bat data viitoare.

 167. morringain

  Nora, nu stiu daca o sa o mai bag in seama data viitoare 😀 Nu de alta, dar ca babele o sa am vederea incetosata 😀 Si nici nu o sa o aud bine 😀

 168. Nastasia

  Gata. Crăp. În momentu’ ăsta crăp. Vrânceanu-Firea-Pandele, Chireac şi Barbu ministru’ îşi dau ochii peste cap la antena 3. Dracu’ m-a pus. O ajuns pulă ăla de Barbu mare erou, îl ling toţi ca pe moaşte. Mă duc să-i astup, că nu mai poooot. Chiar vreau sânge pe pereţi.

 169. Ce bine că nu mai am televizor. Mi-ajunge jegul de pe net, măcar e preponderent scris, nu le mai văd şi mutrele, nu le mai aud vocile.

 170. Zicea unul într-un comentariu, nu mai ştiu unde, că protestele paşnice au şanse atâta timp cât ai măcar un partid de partea ta. Când există o opoziţie. Or, la noi, nu există aşa ceva. În nemernicia Roşia Montană-gazele de şist, şi-au dat toţi mâna. E cumplită blocada asta. Şi-n presă, şi-n politică.

 171. Nici măcar nu-ncearcă! Mă gândeam cum e posibil ca boii din PDL să nu trimită membri în comisie deşi aveau dreptul?!! Cum e posibil ca opoziţia să nu încerce măcar electoral să profite de pe urma tensiunilor ăstora? Cum e posibil să nu avem nici de la sclavetele ăla de Antonescu care se visează prezident la anul o urmă de îmbăţoşare? Să vânture şi el măcar umbra unor coaie!
  Acum, au schimbat titlul legii şi au prelungit termenul cu o lună, sanchi să se pună de acord cu “colegii din USL”.

 172. Hai să spun. Fără să dau nume. Acum toţi îşi caută numele pe gugăl şi mi-ar fi cam jenă să vadă ăla că dau pe goarnă.

  Ei credeau că prin atacuri la adresa credinţei şi mai ales a popilor, le vor anula acestora puterea. Şi într-o oarecare parte sau cel puţin în anumite medii au reuşit.

  Ei, uite că acum şi-au dat seama că popii pot fi o forţă reală şi au început să-i ia la şuturi. La protoieria de aici deja i-au convocat pe toţi şi le-au cam sugerat că progresul, că bugetul, că pule şi să nu se prea bage.

  Naşpa e că nu mai sunt popii de altădată. Acum sunt numai jagardele care şi-ar fute şi pe mă-sa pentru bani sau interese personale.

  Ce e bine, e că popii pot avea o influenţă uriaşă doar atunci când avertizează lumea în legătură cu ceva rău. Dacă vine un popă şi le spune că vor să vină unii să le ia pământurile degeaba sau să le facă alt rău, s-a terminat. Nimeni nu-i mai poate convinge de contrariu. Oamenii şi aşa sunt suspicioşi, dacă le mai confirmă şi popa, asta e.

  În schimb, dacă ar veni un popă să le spună că vin nişte străini să-i sature de bani şi că ce bine o vor duce, l-ar înjura şi pe el ca pe oricine altcineva. Oamenii amărâţi, din ce în ce mai săraci care s-au săturat de promisiuni şi prosteli (de sute de ani) nu mai pot fi păcăliţi de nimeni (asta nu înseamnă că la o eventualitate ar ieşi la lupte fără să-i mobilizeze cineva influent – cum ar fi popii sau primarii).

 173. Iar popi precum ăştia din Vaslui sunt excepţii şi nu sunt deloc reprezentativi pentru BOR, aşa cum singur demonstrezi prin comentariul tău.
  BOR n-a făcut decât să încerce să descurajeze “militantismul” preoţilor.

 174. Greu se usucă oja asta!
  Am primit un dizolvant de ojă foarte ingenios.
  E o sticluţă, iar înăuntru e un bureţel îmbibat de soluţie. Bureţelul are un orificiu fix cât să intre un deget. E mişto pentru că, dacă greşeam o unghie şi voiam s-o şterg, era greu ca operaţiunea să nu le afecteze şi pe celelalte. Acum e simplu. :mrgreen:

 175. Ce m-a amuzat zilele trecute comunicatul de presă legat de concedierea lui Bendeac. Ceva, că trustul Intact e în bune relaţii şi respectă atât Patriarhia, cât şi pe Arşinel, iar ăla a făcut mişto de ambii. 😯
  Mă rog, ăla era pretextul.

 176. val_one

  poate că stîrniţi teama în publicul larg, Nora, aşa cum ai reuşit tu cu mine situîndu-mă în tabăra inamică şi într-o poziţie de inferioritate morală faţă de voi.

 177. Val_one: 1. care “stârniţi”? Teamă de ce anume?
  2. inferioritate morală? Asta de unde a venit?
  3. nu te-am situat eu niciunde. Pur şi simplu, tu susţii ceva, eu, opusul. E cam ca o realitate matematică: nu poate fi negată şi nu văd nici de ce trebuie să facem o dramă din asta.

 178. val_one

  teama de radicalism şi alunecare spre violenţă, Nora. este plin spaţiul online de incitări la „acţiune directă” şi violentă, cine nu e cu „ei” şi pune întrebări e împotriva „lor”. discursurile la portavoci pe parcursul protestelor devin tot mai agresive, demonizante şi instigatoare. iar astea nu fac decît să ţină deoparte imensa majoritate a populaţiei. asta-i una, ca o posibilă explicaţie pentru faptul că numărul protestatarilor nu creşte conform aşteptărilor.

  tu duci o luptă pentru o Cauză bună la care eu nu ader şi tu ai afirmat clar că, fiind de partea Răului, îţi sînt împotrivă. cu asta m-ai pus în inferioritate morală, da. reciteşte ce mi-ai zis zilele trecute. acum merit dispreţul şi răceala ta. de fapt, de astea mi-era teamă.

  şi cînd, vorbind cu mine, mi te-ai adresat cu „voi”, m-ai situat deja în tabăra adversă. adu-ţi aminte.

  mai este şi aliatul tău în aceasta luptă, care abia aşteaptă să mai spun eu ceva ca să-mi dea nişte pumni în gură. ai văzut ce analogii „subtile” făcea acu vreo două zile.

 179. Nora nu te deosebeşti prin nimic de un inginer geolog (doar coincidenţă), director la Primăria Generală încă de la începuturile lui Băsescu, căruia nici eu şi nici popa Bistreanu n-am avut cum să-i demonstrăm ieri la părăistas că la Roşia Montană va fi un jaf ordinar de proporţii uriaşe.
  Eşti exact ca el, numai că în tabere opuse.

  De câte ori simţea că argumentaţia noastră ajunge la o concluzi care-l înfundă, intervenea cu câte o deviere. Ba cu bugetul statului, ba că cifrele noastre nu sunt adevărate – cu toate că sunt chiar pe saitul RMGC et c.

  Deci: dacă BOR se face de râs singură, înseamnă un atac la credinţă. Înţelegi asta sau trebuie să-ţi desenez?! BOR este o instituţie. Nu se poate face de râs singură. Da, popii de toate rangurile pot fi la un moment dat în cursul istoriei nişte securişti ordinari (aşa cum sunt acum) şi pot – prin acţiunile lor – să discrediteze instituţia, dar asta nu înseamnă nimic.
  Şi monarhia britanică a avut de-a lungul timpului tot felul de regi tâmpiţi care n-au făcut decât rău regatului lor. Dar monarhia britanică a rămas aceeaşi instituţie respectabilă.

  Am scris un comentariu în care i-am făcut de căcat pe popi, dar nu ştiu cum, dracu, ţie ţi-a mirosit invers.

  Ăsta este stilul tău. Să nu interpretezi strict matematic discursul meu, ci să-i pui în faţă un ecran semitransparent în culorile care crezi tu că-l reprezintă.

 180. 1. Numărul protestatarilor n-a crescut nici când era totul hippie, când ne ţineam de mână şi ne aranjam în forme de frunze. Atunci, vai, nu ieşim că-s trei tăuni cu “jos capitalismul”. Ce contează că mulţimea a scandat la PSD, pe Kiseleff, “jos comunismul”. Nuuuu, am văzut noi, trei pancarte, nasol, mai bine stăm acasă, să nu ne murdărim de asemenea scursuri. Acum, vai, nu ieşim că s-a spart un geam. N-a crescut numărul pentru că:
  a. în continuare, oamenilor nu le pasă. Cred că nu-i priveşte nici lacul de cianuri, nici exproprierea abuzivă a altora, nici jaful. Cred că pe ei nu-i va afecta.
  b. cred manipularea de la tv şi din presă. Cred că cele două sunt benefice pentru România, iar noi suntem pe rând eco-anarhişti, eco-terorişti, hipsteri, legionari, comunişti, neonazişti, zăbăuci cu iphone, pierde-vară, primitivi.
  c. pun simpatia pentru un partid sau altul şi ce le spun vocile partidului mai presus de orice. Dacă Ponta-Băsescu-Antonescu le spun că apa nu e udă, vor susţine şi ei că apa nu e udă. Nu se pot desprinde, nu pot fi obiectivi.

  2. Violenţă asupra noastră exercită aceşti politicieni. Mi se pare amuzant că te sperie nişte mesaje pe net, dar nu te sperie ce fac ăştia. Deh, maeştri, nu agresori începători ca noi.

  3. Scoate-ţi din cap faza cu dispreţul şi răceala mea. Nu mai exacerba atât. Da, nu suntem de acord, suntem în tabere diferite, dar asta nu înseamnă că e sfârşitul lumii. Uite, că o ştii pe Tania. Ea, prietena mea din liceu, a votat USL, dar vine la proteste. Votează PSD de când ne ştim. Adică, rahat, l-a votat pe Năstase. Suntem prietene în continuare deşi am avut nişte certuri oribile. Da, oamenii nu trebuie să se pupe mereu, asta nu înseamnă că se urăsc pe veci. Puţină maturitate.

  4. Nu pricep în continuare de ce îmi strigi mie pentru ce spune “aliatul”.

 181. Cosa, de felul meu, nu practic devieri. Nu am o minte suficient de machiavelică pentru asta. Sunt o toantă cu mecanisme extrem de transparente.
  Ba da, se poate face de râs singură prin politicile şi raportarea la stat-putere pe care le practică. Ţi-am spus, tu singur ai demonstrat asta. Tu ai zis că i-au chemat şi le-au dat directive. Pot avea încredere în Lăiu, îl pot simpatiza chiar, mă poate mişca atitudinea lui, dar în instituţie încrederea mea va fi din ce în ce mai şubredă. Pricepi ce zic?

 182. val_one

  nu ţi-am strigat nimic, ţi-am scris doar. nici măcar n-am forţat tastele. dar exagerarea asta a ta denotă exact dispreţ, Nora.

 183. val_one

  pentru că în ultima vreme el tot zice noi, plasîndu-se astfel, alături de tine, în tabăra bună. şi recunosc că mi-aş fi dorit ca tu să-i mai tai macaroana cînd mă demonizează din moment ce eu am încheiat discuţiile.

  n-o s-o mai doresc. lasă-l să omoare orice tentativă de dialog pe aici.

 184. Val_one, eşti culmea acum. De data asta, da, suntem în aceeaşi tabără. Eu şi el. Cu muuulte nuanţe de deosebire, dar nu intru acum în detalii. Chiar dacă suntem în aceeaşi tabără, nu simt nevoia să intervin pentru ce spune el.
  Tu eşti în alta. Ăsta e un fapt. De ce nu ţi-l asumi? Nu se poate şi aici, şi dincolo.
  Apoi, de dragul obiectivităţii, nu doar el te-a demonizat pe tine. Ci şi tu pe el. Tu l-ai plasat în cercul Dogaru. El pe tine în cercul Vâlcu sau al altor voci manipulatoare din spaţiul media.

  Repet: nu îmi mai cere să iau tot felul de poziţii în conflictele pe care le ai cu alţii. Intervin când şi cum consider eu de cuviinţă.

 185. Sintagma “noi” e contextuală.

  În problema exploatărilor resurselor naturale în scop de jaf eu şi cu Nora suntem noi.
  În problema Bisericii Ortodoxe Române eu şi Nora suntem în tabere opuse. Eu cred că Biserica şi Credinţa sunt instituţii, iar ea le confundă cu nişte funcţionari vremelnici ai acestor instituţii.

  Ca cum ar veni că dacă nişte generali s-au gândit ei să facă nişte afaceri din postura de militari şi folosindu-se de poziţiile pe care le deţineau, noi ar trebui să desfiinţăm armata română. Iar britanicii monarhia.

  Iar pe tine nu te poate demoniza nimeni. Ar fi o muncă foarte dificilă cu un rezultat imposibil. Din diavol nu poţi face demon.

 186. Cum rahat o fi credinţa o instituţie, nu ştiu. Eu credeam că e o chestie intimă. Aşa, cam ca iubirea. În fine…

  Val_one: stai liniştită. Aşteaptă numa’ să vină iar vorba de medierea pentru viol, de căsătoria gay-ilor… Să vezi atunci iar rupere de rânduri şi de chiuvete. 😆

 187. val_one

  deocamdată eu sînt întruchiparea diavolului. mi-am pierdut dreptul la cuvînt. la orice cuvînt.

 188. Val, dacă vrei să dramatizezi aşa, e alegerea ta. Nu ştiu să fi avut Cosa vreun buton prin care să oprească drepturile la cuvânt.

 189. All: înţeleg că e posibil ca discuţiile din ultimul timp, concentrate în jurul temelor RM-gaze de şist, să vă plictisească.
  Nu vreau decât să vă reamintesc faptul că mulţi dintre voi pot scrie articole, propunând astfel alte teme.
  Eu voi încerca să stau la ale mele, cu ceea ce mă bântuie pe mine în momentul de faţă.
  Aşadar, dacă nu vă place ceva, aveţi toate instrumentele necesare de a schimba acel ceva.

 190. val_one

  nu dramatizez, Nora. doar simplific. din moment ce tu spui că eu, prin inacţiune, girez viitoarele dezastre asupra ţării, pot şi eu conchide că prin tăcere tu îl girezi pe Cosa în ceea ce afirmă despre mine.

 191. Da, Val, şi balenele tot din cauza mea dispar. Parol!
  Hai să fim serioşi. Eşti adultă, te descurci singură cu “jegul” de Cosa.
  Dar uite că jegul nu-mi reproşează pasivitatea în ceea ce priveşte insultele încasate de el.

 192. andreea

  hai, val, că au mai fost episoade din astea…

  à la guerre comme à la guerre.

  e normal să se facă alianţe şi să se desfacă. totul e trecător.

 193. val_one

  aşa e, Andreea. numai că eu m-am săturat de atîtea războaie. e plină lumea de războaie, măcar aici putea fi un colţişor senin şi liniştit, cum era cîndva.

 194. andreea

  păi, nu cred că a fost niciodată senin, val. sau, dacă a fost, a fost din cauză că era vorba despre copilăria colţişorului. care, ca orice copilărie, nu ţine o veşnicie, nu?

 195. Nastasia

  Colţişoare senine şi liniştite nu cred să mai existe pe lumea asta. Poate la doi metri sub pământ, cu placă de beton, jerbe şi coroane deasupra. Poate că ograda lui nea Dumitru din Pungeşti era un colţişor liniltit şi senin. Nu s-ar fi gândit niciodată că va veni cineva să-i otrăvească fântâna.

 196. Tu chiar nu-ţi dai seama că ăsta nu e un blog de proşti?! Tu crezi că ăştia nu văd cine provoacă?!

  Tu eşti cea care sparge liniştea. Tu nu poţi să participi într-o dispută fără insinuări ofensatorii, aluzii cu mai multe sensuri et c.
  Niciodată nu ai scris o argumentaţie cap coadă cu lucruri spuse pe şleau. Ţi-ai pus masca mironosiţei inocente (dă-l în pula mea de pleonasm!) crezând că asta nu-ţi va demasca viclenia şi perfidia care te macină.
  Da, vrei linişte şi seninătate ca să nu-ţi dea nimeni peste nas când îţi arunci săgeţi otrăvite.

 197. Nora, când l-au întrebat nişte reporteri pe Gigi Becali dacă i-a plăcut golul înscris de Thereau cu capul, ştii ce a răspuns?!
  Că, ce, bă, ăla-i gol cu capu când are tunsura aia?! Aia-i tunsură de om serios?!

  Aşa şi tu cu discursul meu. Ai găsit o virgulă aiurea şi nu mai e adevărat nimic din ce am spus.

 198. andreea

  ba eu, val, nu visez nici linişte nici nelinişte. mai ales că am dat tonul la destule nelinişti pe aici, de-a lungul timpului. le iau pe toate aşa cum vin. şi să ştii că mi-a părut bine cînd am văzut că poţi şi să te burzuluieşti la adversar 😀 , în loc să te retragi sau să aştepţi sprijin de la Nora sau de la oricine altcineva. am zis că, iote!, mi-ai urmat sfatul înţelept. 🙄

 199. 1Q

  Fac ce fac și tot mă dau de tri ori peste cap ca să devin nu doar ceea ce vreau ci și ce vrea fiecare. Încerc pe rând, pentru încălzire, câteva tumbe prin tulumbe virtuale, rostogoliri, flic-flac-uri și alte figuri de stil.
  Buf-fleoșc-zdup! Gataaa, mi-a ieșit! sunt vaaarzăăă. Da, varză, pt că e o legumă sfântă din familia cruciferelor, +++, cultivată pt consum. Mi se spune și Verzel (cine-mi spune așa, știe și cânta: Ooooo, viața meaaa ..)
  Ei, ia să fiu puțin seriocs, așa cum cere casa și momentul. Varză neserioasă, cine-a mai văzut?!!
  Varza poate fi aruncată la capre, porci, iepurași drăgălași și pufoși sau alte animăluțe pofticioase de ceva green, sau poate fi folosită pt consum uman, crudă sau preparată. Dar, de multe ori, varza e zdrobită cu toporul și luată la șuturi de-i sar frunzele, de oameni nervoși sau aflați în căutarea unei forme ciudățele de distracție. O poți lăsa neculeasă să putrezească pe câmp, o poți ignora sau uita în beci lăsând-o la discreția varzofagilor. O poți conserva. Băgată în seamă, tocată mărunt și cu dibăcie până la cotor, în alimentație poate fi un deliciu, mai ales când foamea e mare iar bucătarul adaugă condimente și puțin din suflet, să-i dea gust. Desigur, ciorba de varză e regimul scârbos și greațos al supraponderalilor. Nu insist asupra acestora. Dar, în cele mai multe cazuri, varza e doar o banală salată, o garnitură la friptură. Ieftină și ușor digerabilă, cu rol de echilibru în metabolism. Grăbește arderea grăsimilor. Nu știu sigur, zic. Poate fi folosită pentru menținerea sănătății, pt prevenirea bolilor sau în tratarea unor boli ușoare. Așadar, a fi varză nu e ceva rău. Puteam fi o bălărie oarecare, fără proprietăți benefice. Nu știu sigur, bolborosesc în zeamă.. Fierb. Bâl-bâl!

  Nici nu mai știu cum și de unde am răsărit. Îmi aduc aminte că o mână pricepută m-a înfipt într-un pământ hrănitor, m-a așezat la soare și mi-a udat periodic mormântul. Apoi, când verdele frunzelor a început să apară, m-a scos din sera protectoare și m-a abandonat într-un strat de pământ din grădină, în aer liber. Am simțit imediat libertatea și am început să mă dezvolt, să-mi înfoi frunzele burzuluindu-mă la soare, la ploaie, să-mi ordonez stratificat altele noi. Nu m-am îndesat prea mult. De-a lungul creșterii, am fost cotropită de cele mai multe ori de un melc ascet fără chilie, din familia alexogenelor târâtoare, băloase, dar și de câțiva fluturi albi, diafani, care mi-au ciuruit frunzele. Nu m-am supărat pe ei cum nu m-am supărat nici pe melcatele viețuitoare a căror halenă mă încrețește, ba chiar le-am oferit adăpost printre frunze. Le-am asigurat o hrană suculentă. Sunt o varză modestă, dar, cred că le-am făcut, cât de cât, existența mai îmbelșugată.
  M-aș bucura să-mi reiau ciclul de cultivare. Asta ar presupune ca grădinarul ce mă cultivă să cunoască nu doar câteva elemente de bază despre cultura verzei de primăvară-toamnă, ci și câteva secrete. Dacă vrea să aibă succes. Și pt că sunt varză, îmi permit să eman în direcția culturistului, un damf specific verzei: fii cultivator de soi! Nu mă cultiva-n noroi..

  E? Cum zic? :bonappetit: 🙂

 200. 1Q

  Tu cine ești? te cunosc? Cumva tu ești colega mea din generală, Daria, pe care am accidentat-o din greșeală aruncând-o pe fereastră de multe ori pentru că făceam cursuri la parter și de aceea procedam așa mai ales când profii nu erau atenți la ce făceam cu tine la ore că prea mă plictiseai când mă rugai să fiu pretenul tău din copilărie cu care ai fi vrut să te joci ca să ai și tu copilărie să ai ce povesti nepoților când vei deveni bunică ceea ce mi-e greu să înțeleg cum ai reușit să ajungi ținând cont că viața e atât de grea, de violentă, de murdară..

 201. 1Q

  Îmi aduc aminte de tine! Erai o glumă a naturii. Acum te poți răzbuna pe natură, că te-ai făcut mare..

 202. 1Q

  Mai ții minte când ai mâncat toată creta colorată când ți-am zis că doar așa vei călări un curcubeu?

  Ce te-ai mai chinuit, săraca. Lumea ` ce că de atunci nu ți-ai mai reve..

 203. 1Q

  Și tăcerea-i un răspuns, a spus doamna învățătoare, apoi te-a trimis la loc. Mi-a fo rușine cu o colegă ca tine..

 204. Daria

  știi foarte bine că nu sunt răbdătoare! ți-am demonstrat-o! încetează să te mai legi de ea sau o să plătești!

 205. Daria

  Alexa s-a întors în lumea ei de unde nu o s-o mai scoată nici dracu’. începe iar să-și construiască un zid în jurul ei și eu o să am grijă să nu mai faci tu fisuri. javră băloasă și narcisistă!

 206. Nastasia

  Dacă astea două îs într-adevăr fiinţe de sine stătătoare şi nu o singură creatură cu sindrom bipolar, atunci Daria e piaza rea a Alexei.

 207. 1Q

  Iote, bă, alexa n-are un Manolo!

  `ade, fugi și tu să intri în legendă! Stai lângă alexa, printre cărămizi. Oricum, mi-e greu să vă deosebesc..

 208. Dnu Raj

  Dna Nasta 408. Vreti sange pe pereti. Bine ca nu vreti cai verzi pe pereti sau de ce nu, cacat pe pereti…

 209. Dnu Raj

  Dra Nora 280, nu putiti, cel putin nu pentru cei care nu v-au mirosit, care nu au stat viodata in preajma dv. Deci pana la proba contrarie, maica mea nu-i jegoasa, nu-i asa ? Nici fiica mea, muista. Pana ce nu pleaca nesimtitul de Coso (nu pot sa afirm ca pute), nu ma las. Il voi gasi cu siguranta ca sa-l scuip. Ma mai suportati dra Nora ?

 210. Dnu Raj

  Astai coraj, dnu 1Q ? Coraj ii ala cand calatoresti clandestin supt vagoane. Daca natz facuto pana acu, pot sa afirm ca naveti corajul pe carel invocati…

 211. 1Q

  Uh! Gata. Parcă e mai liștine, aerul mai respirabil, tensiunea revine la valorile normale.
  Ce glume mai avem în program?
  Nora pe unde umblă?
  Să-mi spuie și mie careva ceva!!
  …….
  Daria, dacă mă mai iubești, `toarce-te să-ț spui că avem, totuși, ceva-n comun. Și eu mă iubesc..

 212. 1Q

  Așa, degeaba? Ce, pot călători fără belet și în vagon.. E mai al draq! Supt vagoane nu cere nemenea beletu`

 213. Daria

  Alexa vrea să lucreze! 😆
  a văzut azi un anunț în Piața Cluj, a trimis un mail și i-a răspuns deja cineva. i-a cerut nr de telefon s-o sune mâine.

 214. Nastasia

  Ba eşti piază rea, Daria. O iubeşti obsesiv, pretinzi că o ocroteşti şi nu faci decât să-i cultivi complexele şi ţicneala, s-o reduci la o neputincioasă pe care, nu-i aşa, tu o aperi cu ghearele şi cu dinţii, eşti fascinată de ea, de înfăţişarea ei, de relaţiile ei. Zidul ăla de care eşti aşa de mândră şi pe care o să-l veghezi zi şi noapte antifisurare l-ai construit tu, nu-i aşa? Ca să se închidă acolo şi să fie a ta şi numai a ta. Eşti îngrozită la ideea că ar putea avea un bărbat, bun sau rău. Du-te pe pustii, creatură bolnavă.

 215. Daria

  😆
  zidul acela și-l face singură singurică și am de gând să respect asta, deși nu-mi convine, că mă lasă și pe mine afară. dar ei îi face bine să se ascundă de realitate, așa c-o las în lumea ei pe fugară.
  intervin în viața ei doar când este absolută nevoie, ca acum, când nu reușește că scape de cretinul ăsta obsedat care nu se mai satură s-o jignească. știe și ea că nu o iubește și că are niște probleme, nu trebuie să-i amintească el permanent.

 216. 1Q

  La tv nu arată nika?!

  Tv 1- A. Marin reloaded
  Realitatea- S. Mănăstire se răstește la mine, ca Daria la pereți..
  Protv- film cu mii de reclame
  Antena 1 -- X factorial , habar n-am ce e..
  Ant. 3 -- în premieră, C. Avram
  Celelalte- bălării

 217. Daria

  o să vezi tu numai pereți când o să-i trimit mândrei tale un mail cu ce făceai tu în iunie! te-am avertizat suficient!

 218. 1Q

  Mda, e clar ca bună-ziua. La B1 vă dă pe un pătrățel. Nu mai ascult discuțiile. Sunt tembele, oricum..

 219. 1Q

  Ai zis că alexa e după dealuri, proptită-n zidurile ridicate de mânuțele ei.
  Tu ce mai faci? Ești bine? Ai fo vreodată la Clăbucet? Că pari a fi de-acolo..

 220. Nastasia

  1Q-ule, dragule, scumpule, nepreţuitule, ştii că te iubesc maternel şi eternel, da’ fă ceva cu astea două! Ucide-le, însoară-te cu ele sau du-te tu şi te călugăreşte, că io nu mai rezist.

 221. Daria

  noi doi nu ne cunoaștem personal, dar din interacțiunile de până acum ar trebui să știi că nu mă întind prea mult la povești, mai ales cu tine. eu tac și fac! și sunt a dracului de eficientă! am scăpat-o de ștrumfi, i-am spus șefei tale ce jivină ești, tot eu i-am trimis mândrei tale email-ul acela cu print sceen-uri din conversațiile voastre! eu i-am pus laptop-ul în față lui Andrei și i-am spus ”scrie și tu un mail măcar, că de restul mă ocup eu!”!
  nu te pune cu mine, Bob! nu mă provoca!

 222. Daria

  pot oricând să-i trimit un mail anonim decanei sau rectorului, cu ceva dovezi! vrei să riști să apară bârfe în conducere? las-o pe pace pe Alexa! îți spun pentru ultima oară!

 223. 1Q

  Sărumâna, deocamdată le păstrez pt entertainment în scop educativ-instructiv să asigur echilibrul, pacea și prosperitatea blogului. Fără iele m-aș pupa toată ziua-bună ziua cu toată lumea până mă umple Cosa de pământ, în ideea de cultură.

  Mă călugăresc mai încolo. Mai întâi să păcătuiesc.. :rolldesfântarhanghel:

 224. Daria

  știu că sunt stupidă! și moluscă narcisistă! nu te mai aștepta să-ți răspund la comentarii!

 225. 1Q

  Brrr! Mă sperii, tu, buburuză mică..
  Auzi, mi-a spus alexa că tu nu ești serioasă. Deloc. Da` deloc.
  Ia întreab-o! Nu glumesc.

 226. 1Q

  Sunt singurel, bing-bang, printre copaci, bing-bang..
  Și sunt lovit, bing-bang, și sângerez..bing-bang.

  Bang!

 227. Daria

  ai uitat ce frică ți-a fost cu plângerea la poliție? erai disperat să vină Alexa mai repede în Cluj! te-ai uitat în dosarul ei de la decanat ca să-i afli datele de contact! ai pus-o pe profă s-o sune, s-o întrebe când vine! 😆
  dormea Alexa în dimineața aceea. a crezut inițial că visează, până s-a dezmeticit. chiar, de ce a sunat-o femeia?

 228. 1Q

  bre să-i zici tăticului tău. Da? Cu mine vb la pers 2-a pl. Că n-ai mâncat cu mine din același castron din plastic cu trandafiri aplicați..

 229. 1Q

  Val, ai adoptat un câine? ca să știu dacă mai vb cu tine.
  Cu d-na andreea am termenat-o pe termen nedeterminat..

 230. 1Q

  Dom Raj, mai sunteți p`aci?
  A-lo! A-lo! Să tră, cred că plec și io că bântui singurel prin podul oamenilor..

 231. alexa

  eu știu. pe 21 noiembrie 2011 cred că ți-ai făcut un cont ca s-o bagi în seamă pe mândra ta. țin minte că la sfârșitul lui noiembrie mi-ai spus că te-ai îndrăgostit de cealaltă.

 232. 1Q

  Îu! de un`e știi, bezmetico? Dacă mi-ai spart contu` te dau în judecată, că mi-ai pângărit secretele bine ascunse..

 233. 1Q

  Chiar dacă ai avea, tot nimicuri mi-ai spune. Greața o fi de la ce-ai mâncat azi. Și ți-am zis de atâtea ori să mănânci mai puțin gras. Graso!

 234. 1Q

  Păi dacă n-ai, n-ai. Mă rog, uatevăr. Și de ce mi-ai atrage atenția? Ți-am căzut cu tronc, hai, recunoaște, că m-aș simți extrem de flatulat..

 235. Nu, ceva e în neregulă cu mine. Mi s-a atrofiat organu pedagogic. Trebuie s-o iau cu Verzel chiar de la zero. Nici cu nepoată-mea n-am păţit aşa ceva.

  Asta e. Ne conformăm:

 236. Val_one: Cum adică “te las cu el”? Cum vine asta? Vorbeşti de parcă aş fi făcut o alegere sau de parcă aş fi pusă în faţa unei alegeri. Iar să fiu strânsă cu uşa nu prea-mi place.
  Nu ştiu ce numeşti tu linişte. Să discutăm doar despre fluturi? Că-n rest, n-are cum şi nu a fost niciodată linişte pe aici.
  Apoi, aia cu “pân’ aici mi-a fost” ce vrea să fie?

 237. Domnul Odagiu, tot aceeaşi ţaţă băloasă şi jepată aţi rămas, gata să vă frecaţi labele de fericire la cel mai mic semn de conflict între noi.
  Tocmai de-aia rămâneţi unde sunteţi.
  Scârbă!

 238. Andreea, nu cred că-i o idee bună să marşezi pe ideea unei alianţe. Alianţa mea cu Cosa e în chestiunea gazele de şist-RM, aşa cum e şi cu miile de oameni de pe străzi.
  Nu e alianţă contra Val_one. Da, nu răspund aşa cum şi-ar dori ea, dar de aici până la alianţă e cale bună.

 239. Gata, ştiu unde am greşit cu Verzel.

  Bă, tu ţi-ai permis să asculţi lecţiile mele de muzică la câşti sau la boxe de ălea din plastic puse într-o parte şi alta ale monitorului?!

  Hm, asta ar fi singura ta circumstanţă atenuantă, că nu s-a prins nimic de tine până acum.

  Deci, reguli:

  -- Asculţi la BOXE, da?!
  -- Asculţi până crăpi;
  -- Faci un rezumat al lecţiei şi asculţi iarăşi.

  Bun, să te văd!

 240. Tu nu te râde că ăştia nu dorm, ba dimpotrivă!

  Acum încearcă să lanseze o idee şi mai periculoasă:

  Românii pro americani sau pro ruşi?! Adică toate protestele astea nu cumva ne situează de partea răului?! Asta încearcă să sădească ei în spirtul celor indecişi.

  Mi-a plăcut pentru prima oară în viaţa mea Geoană care şi-a jucat magistral rolul de fost ministru de externe şi fost ambasador al Românie în SUA, deci de guru al relaţiilor internaţionale pe latura SUA. A vrut să arate că ştie ce vorbeşte şi le-a tras-o celor de la Antena3 care au fost delegaţi să lanseze această idee.

  Adică a spus clar: SUA n-au nici un interes ca Chevron să exploateze la noi. Ba dimpotrivă, au dat licenţă pentru două societăţi europene să construiască două terminale uriaşe (de câte zece miliarde de dolari fiecare) la ocean pe coastele Floridei care să încarce şi să expedieze gaz lichefiat din SUA către Europa. SUA are cantităţi uriaşe de gaze de şist şi trebuie să exporte ca să-şi facă un cheag până nu se descoperă alte surse de energie şi se termină cu goana după combustibili fosili. Adică cel mult în 50 de ani, ceea ce acum e o comoară, nu va mai valora nimic. Ori SUA are atâtea gaze că în 50 de ani n-apucă să exploateze nici 20%.

 241. Stroe: “mai închidem un ochi, dar până la violenţe”

  Incredibil! Unde or fi văzut ei violenţe de se agită şi sar de cur în sus atâta, băi frate?!

 242. Băi, Ciuvică ăsta şi-o căuta numele pe gugăl?! Că vreau să-i transmit ceva!

  Doru Stănculescu:
  ”Înainte de `90 România era al doilea exportator de logistică şi tehnologie în exploatarea petrolului. Nu cumva ar fi fost mult mai bine, dacă tot trebuie să exploatăm, de ce n-am face-o noi?!”

  Ciuvică:
  ”Şi ce-aţi fi vrut, să vină o firmă românească?! Păi daţi-mi exemplu de o firmă românească de stat care ar putea face ceva. Că uite, Hidroelectrica a intrat în faliment, Nuclearelectrica se vinde pe nimic et c.”

  Băi, jigodie nenorocită, Hidroelectrica a fost băgată în faliment de hienele care au jecmănit-o ani de zile şi care te ţin pe tine acum în lanţ şi te asmut împotriva cui au interes şi aşa s-a întâmplat cu toate obiectivele industriale construite de Ceuşescu şi amărâtu ăsta de popor.

  Hm, mă zbat degeaba că ăsta are atâta nesimţire-n el şi tupeu încât i se rupe de ce bălmăjeşte lumea de el.

 243. Hm. Surprinzator din partea lui Geoană.
  Ponta o şti? Că doar ce se omoară un institut obscur să-l scoată Tony Blair al Balcanilor. Cică a micşorat şi taxele şi n-am aflat noi.

 244. Daaaa, e mare violenţă. Şi manifestări radicale. Aşa de radicale încât prietena mea a comis acest gest de maximă agresiune:

 245. 1Q

  Tataie, bro, meștere, maestre, cum vrei tălică să-ți zic: cosești greșit 2 brazde. Ba nu, trei. În rest, așa e, am monitorul fix pe mijloc între boxe din plastic. Tiii, cum de ți-ai dat seama? Hai să n-o lungim, că e târziu:

  1. când mi te adresezi cu ”bă” îți știrbești din autoritatea didactico-pedagogică;
  2. când mi te adresezi cu ”Verzel” poți s-o bagi în același timp p`aia cu valoarea mea, valoarea mea, nu o are nemenea?!
  3. când mi te adresezi. O ai pe nepoată-ta, nu-ți ajunge?
  (ia-o-ncet, cătinel, să nu te-mpiedici)

  Încearcă să scapi de oul ăla maro de struț care-ți umbrește fața, dacă vrei să mă vezi!
  Da` tre` să nu mai privești cruciș, concentrat la un deget pe care ți-l arăt. Ca rezumat. E că d`asta nici nu mă vezi bine?

  Hai, gata, urcă otava-n șură. Scuze că te-am deranjat..

 246. alexa

  dacă știam că o să se enerveze atât, nu o mai trezeam. 🙄
  of, nu o să mai scriu o vreme, că se supără.

 247. Daria

  mă disperă că rămâne salvat ultimul nume! 👿
  de pe laptopul ei nu scrie aici, să nu cumva să i se îmtâmple ceva dacă îi află Dobi ip-ul.

 248. Dnu Raj

  Dnu 1, va aduc la cunostinta si pe aceasta kle k nu sunteti nici bre , nici ba. Sunteti dnu 1Q mai profund decat cei kre nu se hlizesc peicea, in spetza bulangiu de cosa. O credeam pe dna Andreea mai profunda. Sau pe dra Val. De ce va supara pretenia drei Nora cu belicosul Cosa ? Lasati lucrurile asa cum sunt, penca si io la randu meu agreez pe unii pe care dv. nui agreati. Dnu 1Q, alexa si Daria trebe tratate cu deliktete. Isi fatuci bunicele…

 249. Dnu Raj

  Dna Nasta, sa nu imprastiati gainat prin gradina. Acesta ajuta mult k ingrasamant dar kuzeaza cresterea buruienilor. Sa nu ziceti k nu vam spus…

 250. andreea

  mmmm…
  a început episodul 3 -- “Exterminarea unchiului-cocoşel” -- din serialul “Lege şi ordine în ogradă“. ia, să-mi pun o pernă, să stau mai comod…

 251. andreea

  la spate, bă, că m-a lovit o criză de lumbago de de-abia mă mai mişc.
  hai, daţi-i drumu cu filmu’, să mai uit de durere. deşi, văz acum că e muzical…

 252. Băi, cum ştiu să scot la iveală adevărata faţă a fiecăruia!

  S-a atacat Verzel şi a pus el un clip mişto, şi cum cântau ei aşa în mijlocul focului şi cu corabia şi cu ancora şi maaaamă, ce încărcătură simbolică şi ălea!

  Băi, să înţeleg că tu numai ce te-ai luat de nepoată-mea?!

 253. Dacă eşti cu coloana trebuie să te rogi de mine să te rezolv care sunt expert.

  De fapt, lasă! Toţi cei pe care i-am învăţat nu m-au ascultat şi au ajuns la injecţii în coloană şi după aia la operaţii. Greşite în proporţie de două din trei.

 254. 1Q

  Să tră, dom Raj! Aveți dreptate, am greșit cu Cos(a) unde a = 90 secunde lectii de musical. Îi cer scuze, dacă vrea să le accepte, dacă nu, nu, mai încerc. Dar, cred că, fiind un înțelept al satului, un guru versat, n-are cum să nu le accepte. Greșise etajul și sala de cursuri dar nu i-am spus, să nu-l sperii. Însă îmi place să negociez atmosfera de lucru, să-mi asigur confortul optim. Pt decriptarea, procesarea și asimilarea informațiilor.
  Oof! Ce hal de profesor! D`aia, mă, se duce naibii România, că îți permiți să tratezi cu dispreț elevii/discipolii/ucenicii, nu le recunoașteți meritele și titlurile nobiliare câștigate cu greu la cules de prune, pe timpul verii. D`aia, mă, există conflictul între generații, pt că cei bătrâni nu-i înțeleg pe cei tineri. Și vițeversa. Nici n-am început bine lecțiile și gata, m-am și tâmpit, nu că eram vreo eminență cenușie. Brava, ticeăre! Făcuși treabă..
  D-na andreea, sărumâna! Faceți un pustiu de bine pt alexa că-și făcu neghioaba un zid, fără Autorizație de Construire.
  Un plan la scara 1:5000. Un pixel, acolo, să intre în legalitate..

 255. 1Q

  Auzi, cică m-am atacat! Ha! Ce manelist. Cum adică, mi-ai scris ceva în care să nu mă atac?! Bleah..
  Io-s sensibilos. :șitimidșibinecrescutșieducatșicivilizatșivorbescfrumoscubătrânii:

 256. andreea

  vaaaai, unchiule, vină să te pup! te iert şi de adopţia puradelului, numai pentru că ai zis Autorizaţie de Construire şi nu de Construcţie, cum zice tot poporu’! cu Alexa, nu ştiu ce să spun, s-ar putea să-mi ceară ăştia aviz de la Ministerul Culturii, că doar stabilirăm că e Monument de ego-centrism.

 257. Daria

  să știi că nu mă provoci cu astfel de jeguri. nu o să fiu aici de fiecare dată când o să amintești de ea, așa că fă bine și controlează-te.

 258. 1Q

  Așadar, un rezume pt a continua lecțiile (de care or fi): fără ”deci”, fără ”bă”, fără ”Verzel” și fără să-ți mai pui nepoata în bancă cu mine. Bine?

 259. Ia să vedem cum vă puteţi da singuri cu tesla-n coaie!

  Studiu de caz, Verzel:

  Deci: 90 de secunde = 1,5 minute = 0,025 grade.
  cos(0,025) = 0,99969 ≅ 1 adică valoarea maxim posibilă a funcţiei cosinus.

  Bă, mă simt măgulit. Nu trebuia, că mă faci să roşesc, fără mişto!

 260. 1Q

  Da, Cosa, bravo. Bra-vo! Mă mir cum de-ai putut face asta.
  Mi-am cerut scuze, cum draq era să spun grade? A? Să am o nulitate de prof?
  Neaaaa, nu e ăsta Cosa! N-are cum..

 261. 1Q

  Ia, că acum își face socotelile. Cosa, fratemeleu, nu mai bine punem o manea? E mai ușor de înțeles..

 262. 1Q

  Ce nu-mi place la el (la Cosa, evidamente) e că recidivează. Păi, așa nu ne înțelegem deloc, maestre..
  Sunt 1Q! A-lo, se vede și din spate?

 263. 1Q

  Cosa are un bagaj impresionant de cunoștințe. Se pricepe la construcții. Pe mine m-a cucerit și-l accept ca prof oricând. Însă, ce mă fac cu alea 3 kesty, pe care el le tot ignoră?!

  Alea mă atacă rău. Mă înfurie. Mai am puțin și sparg monitorul..

 264. Nastasia

  Hopa, face azi Stroe şedinţă cu prefecţii şi cu poliţia. Să monitorizeze mitingurile, traseele..să vadă ce şi cum..să evite conflictele între populaşie şi autorităţi..şi alte alea. De sunat, nu sună bine. Se cacă pe ei de frică pentru pielea lor, la propriu.

 265. 1Q

  Păi dacă le e frică, e de bine. Zic. Nu mă pricep dar îmi place să comentez. Ce, n-am voie?
  De mâine îmi mut cuibul, nu cred că mai poci să comentez aiurea pe aici.

  Și asta mă întristează. Al draq drog mai e și blogul aista!

 266. Nastasia

  Eu sper că le e. Am văzut-o alaltăieri pe Androneasca. Spunea că ea n-a avut niciodată şofer şi bodyguard, dar de acum se teme să mai iasă singură. Asta era la faza cu canonizarea lui Barbu.

 267. 1Q

  Nu, ne-a expirat contr de închiriere și ne-au evacuat. Ceartă între asociați. Am găsit alt sediu. O să fac sport că va trebui să car mobilier și arhiva și toate porcăriile. Și ca să fie sport extrem, voi urca 4 etaje până la noul birou.
  Curticica meaaaa cu iarba mai verde decât verdele, câinii mei blânzi, liniștea mea..
  🙁

 268. Daria

  să plece! ce fericită aș fi! Alexa nu i-ar mai citi insultele, eu n-ar mai trebui să-l ameninț, aș fi mai puțin nervoasă…

 269. A, gata, am depistat cum îl cheamă: Cumpănaşu!

  ”Dom’le, vin investitorii şi ne întreabă de ce să mai investească în România, atâta timp cât românii sunt împotriva capitalului străin!”

  Băi, vedeţi?! Asta-i marea deosebire dintre mine şi voi – partinicii.

  Când eu ştiu bine că unu mănâncă căcat fiind purtătorul de cuvânt al unor jigodii perverse, nu mai contează că în altă speţă susţine acelaşi lucru ca şi mine. Tot jigodie rămâne şi tot nu dau doi bani pe el.

  Aşa am ajuns în douăzeci şi trei de ani să-i urăsc pe toţi.

 270. Daria

  ieri am dormit la ea pt că se simțea rău și a mai enervat-o și boul ăsta încălțat. dacă ar pleca, s-ar termina totul! ce bine ar fi… 🙄

 271. Cine-i Cumpănașu ăsta?
  Barbu zice că-i pare rău că nu mai poate să meargă cu troleul și că e nevoit să-și ia spp-iști. Ahahahaha! Ce glumă!

 272. Nastasia

  Taci dracului, Darie, cu fericirea ta! Te-ai ofili ca o ciupercă fără bălegarul ăsta cu care te hrăneşti.

 273. ge-y

  sa il intrebam cat costa un bilet sau un abonament cu troleul si ce ruta foloseste si cu ce troleu a venit in club : ))

 274. 1Q

  Și eu cred că le e frică. Cui nu i-ar fi? Valul de nemulțumire s-a generalizat.
  Că nu iese toată lumea în stradă, pt proteste pașnice, e altceva. Mie mi-e teamă că vă vor brusca și cu o mână de agitatori/provocatori din tabăra lor vor declanșa violențele. Teama mare de violență le e și lor, pt că există precedente. Nu sunt siguri că pot ține mulțimea sub control iar efectul de disipare poate să fie invers. La violențe pot să iasă mult mai mulți nemulțumiți, că sunt destui..
  E, atunci totul o poate lua razna, pt că mulțimea asta n-are conducător. Vor apărea alți oportuniști, alți șacali? De asta mie mi-e teamă..

 275. J, mai lipsea să spună că e biciclist, de felul lui. 😆
  A fost tare și burzuluiala aia la Crăciun, pe care l-a identificat drept autor moral al ”agresiunii”. Că cică e un universitar fără operă, frustrat.

 276. 1Q

  Gei, sărumâna! Ce apari așa subtil? vin` de mă-mbrățișează.. Cu dor. Cu patimă, să ne vază Daria să crăpe imina-n ia..

 277. Daria

  a sunat-o acum un băiat în legătură cu locul acela de muncă. e chiar în Mănăștur, unde stă ea, la salonul… Crazy. 🙄
  eu nu știu la ce se gândește fata asta. are zile când abia se ține pe picioare. amețește des, îi e greață cam jumătate de zi, o dor unele, cum o să se descurce ea?

 278. Mie mi-a plăcut homalău ăsta Boy George. A avut o atitudine pozitivă, altruist şi mare meseriaş.

  Prin `94, cred, a venit la Bucureşti fără propriile scule ca să nu-i coste pe dobitocii ăştia mult. Mai ales că-i promiseseră că au ei tot. Şi, evident că, n-au avut nimic!
  Era la Sala Palatului. Atunci, în loc să-i bage-n pizdele mă-sii şi să plece, Boy George şi cu alţi doi homalăi (din fostul Culture Club) au rămas să cânte cu două chitări reci şi un acordeon. Vreau să spun că a fost o încântare.

 279. Nastasia

  „Îi rog pe prefecți să fie atenți la ceea ce voi spune… este o problemă care nu ține, acum, de situațiile de urgență, dar ar fi bine să o privim ca pe o astfel de ipoteză. Trebuie să monitorizăm aceste mitinguri, astfel încât să începem să diminuăm imaginea negativă că n-am aplicat legea. Vom încerca să nu se ajungă la conflicte între cetățeni și autoritățile statului. Organizatorii mitingurilor trebuie să înțeleagă de bună voie sau de nevoie!”, a spus Radu Stroe.

 280. 1Q

  Uof! Plec, n-am ce face. Plec. Bucură-te! Pune-ți căștile și ascultă muzică. Nu exagera cu volumul. Știi tu cât suporți. Altfel, vibrațiile te vor zgudui de cap și mai rău..

 281. andreea

  poate că asta urmăreşte. să ne sinucidem toţi. să ne tăiem venele. 👿
  ar fi un caz unic de exterminare în masă, prin metoda picătura chinezească cu amor şi detalii care nu interesează nici pe dracu’.

 282. Care dintre voi s-a gândit măcar o dată în viaţă să-i facă iubitului ei o prăjitură?! Adică nu aşa … de ocazie sau la un capriciu, ci pur şi simplu purtându-i de grijă. Băi, iubitul meu n-are şi el prăjitură!

  Aia eu, aia eu, draci!

  Asistenta mea îmi face mie prăjituri una întruna. Nu că eu n-aş putea să-mi fac şi singur!

  Ieri mi-a făcut „Metro”:
  Se face un chec alb şi unu negru. Se taie felii şi se reconstituie punând alternativ o felie neagră, una albă, iar între ele, pentru a le lipi, tot alternativ, se pune cremă albă de ecler şi cremă neagră de cacao.
  Astfel iese o prăjitură lungă cât mai mult de doi checi. Se însiropează cu sirop de cafea, apoi se înveleşte într-un lichid care, prin răcire, va deveni o glazură de ciocolată. Peste, se presară nucă prăjită şi măcinată.
  Se taie un pic pe diagonală astfel încât o felie să cuprindă din toate componentele şi să arate mişto. (Ceva alb, negru, alb negru … ).

  O părăjitură incredibil de bună şi de uşor de făcut.

  Mi-a consumat 24 de ouă deoarece primii doi checi nu i-au ieşit.

 283. ge-y

  cumperi cremele de la magazin si le rastorni peste feliile de chec alb chec negru cumparat de la magazin 😉

 284. J, dacă fac ceva, fac cap-coadă. Dacă nu, mai bine nu mă-ncurc. 😀
  Și am toți dinții împotriva cremelor din prafuri și a maionezei cumpărate.

  Dar mi-amintii că am făcut ceva mult mai nașpa și înfiorător de-a dreptul pentru ăl drag decât doi ”checi”. CHIFTELE. Eu! Aia căreia i se mai spune ”de când stăm împreună, a cumpărat porc de trei ori”.
  Au ieșit oribil. Tari și zgrunțuroase. Prăjeam la ele și-mi curgeau lacrimi în tigaie. Ceva mai decadent cu greu se poate imagina.

 285. Nora, checii sunt piesa dificilă în această prăjitură. Cremele sunt foarte uşor de făcut.

  Pe de altă parte, avusăi aşa … o viziune: Alexandra făcându-i o prăjitură unuia de 21 de ani de vârsta ei.

 286. Cosa, de ce te-ncăpățânezi să-i zici Verzel dacă omul a decis să-și schimbe numele?
  Adică e așa, foarte la îndemână o asemenea sâcâială. Cam ieftină.

 287. Uite, temă de eseu:
  De ce le plac bărbaților chiftelele și sarmalele. De ce, oriunde ar fi, îi podidește nostalgia tocăturilor?
  Eu n-am văzut bărbat care să nu se dea în vânt după astea. Plus perișoare.

 288. La mine, e reticența de cuvinte mari. Mă feresc, în general, de ce mustește a sentimentalism.
  Dar cea mai mare reținere e să spun ”a face dragoste”. Brrrr.

 289. Eu îl ştiu de Verzel care mi se pare foarte mişto şi care-mi trezeşte amintiri plăcute. Când a venit el cu un stil de scris inedit şi captivant. Cam cum nu eram obişnuit eu să văd pe bloguri.
  Datorită lui s-a hotărât şi Dana să continue să ne citească şi aici.

  1Q nu-mi spune nimic!

  Deci nu e sâcâială. Şi oricum, asta l-a deconspirat. Adică, vai Doamne, zice ministrul Barbu, m-au agresat!

 290. Nu contează că-ți place ție mai mult. Contează că fiecare are dreptul de a-și alege un nick.
  Dacă mâine decid să mă cheme Arabela, îmi zici Arabela.

 291. ge-y

  eu cred ca ii podideste nostalgia pt ca asta presupune ca nevasta sa isi petreaca aproape toata ziua in bucatarie si sa ii lase pe ei in pace. cred ca acolo e asocierea psihologica

 292. 1Q

  Cosa, aș urma cu plăcere calea aia muzicală a ta. Dar nu-mi vibrează emoții plăcute mai ales când ignori cerințe minimale, cum ar fi de ex. luna de pe cer într-o zi însorită de vară. Oi fi defect, crezi tu că mă repari? Depanatorule de autiști afoni +++!

 293. J, așa zici, ha?
  Deci, de-aia le-a mâncat colocatarul deși nu erau bune nici de dat Lolei din fața blocului. Ca să mă-ncurajeze să mai fac. Cum, necum, dar să prăjesc!

 294. andreea

  … dar trebuie să recunoaşteţi că şi colocatarul sau însoţitoarea sună cel puţin ciudat. rece ca o zi de iarnă vîntoasă. mai bine botezaţi-i cumva, oricum, Noruleţ, Cosanostrica, habar n-am…

 295. 1Q

  Asociata/asociatul sună bine. Cosa, m-am schimbat mult? La comentarii mă refer. Că am scris un text despre varza lăsată pe câmp să se strice.
  Mi-ai răspuns în dodii, ca să mă atac. Să mă zvârcolesc în chinuri. Să-mi strici somnul doar-doar oi îmbătrâni rapid, să pari tu tânăr și neliștinit. Să mă elimini de pe blog. Să rămâi singur cu fetele.
  Laasăă, că Doamne-Doamne e sus și vede tăt! +++ Vezi tu..

 296. Atitudine feministă! Nu numai chiftelele şi sarmalele le pot ţine departe de noi care, cu ocazia asta, ne eliberăm.
  De câte ori găteşte asistenta mea, eu stau cu ea în bucătărie. E o plăcere să facem împreună, mai ales că n-o pot lăsa singură. Eu ţin la o ordine a lucrurilor mele şi a procedurilor!

 297. Eu îi zic asistentă deoarece e asistenta medicală a mamei mele şi pentru a nu-i deconspira numele. Asistenta mea e căsătorită, iar relaţia noastră e secretă. Fără nici un mişto!

 298. Nora, nu sunt atât de obsedat. Şi s-a adeverit, în timp, că aşa cum am propus eu era mai bine. Adică eu nu m-am născut cu proceduri. Dar observând cum se face una şi alta, dacă era ceva de optimizat am propus. Dacă ce am propus s-a adeverit a fi corect, s-a adoptat. Şi uite aşa …

  De exemplu, majoritatea covârşitoare a femeilor care se ocupă prin bucătărie nu ştiu să spele optim vasele.
  Exemplu concret: soră-mea şi asistenta. Şi nici n-am ce să le fac. Cum plec eu (soacra) de lângă ele, cum îşi revin!

 299. Nastasia

  Şedinţa asta a lui Stroe îmi dă o stare nasoală, cam ca aia când aştepţi rezultatele analizelor şi presupui ce-i mai rău.

 300. Ia, Cosa. Cum se spală ”optim” vasele.
  Oricum, cred c-aș tâmpi lângă unul ca tine. Care are reguli pentru orice.

  Nastasia, toate zilele astea au fost astfel de semnale. Că s-a trecut linia roșia, că nu pot permite violențe, violențe care n-au existat. Cred că abia așteaptă cel mai mic semnal de scandal ca să intre în noi.

 301. Nastasia

  Mi-e că au decis să işte ei scandalul. Încep să se grăbească, i-or fi presând “creditorii”.

 302. Crema pentru eclere şi crema de cacao se găsesc pe internet. Singura deosebire este că la crema pentru eclere noi punem şi zeamă de lămâie şi foarte puţină esenţă de rom. Doar aşa cu ouă şi vanilie mi se pare cam greţoasă (cu toate că e mult spus greţoasă).

 303. val_one

  îţi spun de ce pînă acolo mi-a fost, Nora, deşi tonul tău este atît de descurajant încît nu mai doresc nimic.

  -- eu încheiasem de cîteva zile orice dispute cu numitul Cosa. el le-a continuat fără ca eu sa-l provoc în vreun fel.
  -- pui semnul egal între înţepăturile mele şi insultele lui. bine, mi-ai explicat de ce. eşti obiectivă.
  -- mai îmi spui că trebuie să mă descurc cu el, tu nu te amesteci decît cînd şi cum crezi tu de cuviinţă. şi asta este corect, pentru unii te implici, pentru unii nu. ştii tu mai bine cine merită şi cine nu. dar asta înseamnă că domnul Cosa mă poate insulta de cîte ori crede el de cuviinţă chiar dacă eu am hotărît să-l las cu ale lui.
  -- mai spune domnul Cosa (a cîta oară?) că voi aţi cam început să vă daţi seama cu ce jigodie aveţi de-a face. vorbeşte în numele tuturor dar nu-l trage nimeni de mînecă.
  -- e normal ca pînă acolo să-mi fie, din moment ce au chiar nu mai pot spune absolut nimic fără a provoca insulte, acuzaţii sau insinuări jignitoare. oricine dintre voi poate aborda orice temă, îşi poate spune opiniile, eu nu. trebuie să stau tot timpul în defensivă, sub ameninţare.

 304. val_one

  scuzaţi întreruperea. nu vreau să continui nimic. doar am răspuns punctual cu o mare întîrziere.

 305. Val_one:
  1. Sinceră să fiu, am pierdut rândul. Nu mai știu care l-a menționat primul pe celălalt. Nu vă citesc chiar cu lupa.
  2. Nu, Val_one, n-au fost înțepături. Aia cu jegul n-a fost înțepătură.
  3. Nu e vorba de cine merită. E vorba când mi se pare că e cazul.
  4. Cosa poate să spună orice. La fel cum și Raj spune, folosind pluralul, că NOI pe aici îl considerăm nu știu cum pe Cosa. În niciuna dintre generalizări, nu am intervenit.
  5. Nu. Tu, ca toți ceilalți, te poți apăra. Îți poți spune punctul de vedere. Poți combate. Că alegi să fii noncombat e treaba ta, dar nu mi-o reproșa mie.
  E uimitor câtă greutate îi poți acorda lui Cosa. Singurul care face toate alea. Și cum extinzi asta asupra tuturor. Adică, ce mai contează că restul se poartă ok cu tine, doar pentru că e Cosa aici, ești ”sub amenințare”.

  Uite, acum îi zic și lui Cosa, și ție.
  Nu vă mai înțepați niciunul, nu mai bateți apropouri unul la celălalt, uitați fiecare că există celălalt. De acord?

 306. Jaco Pastorul

  1Q, ai grijă la prăjiturile lui cosa că-s otrăvite, ăsta te laudă numai ca să intre pe sub penele puicuțelor de pe-aici, pun pariu că nu stă el să-ți citească ție romanțele. E un pervers și jumătate și uns cu toate alifiile!

 307. val_one

  -- ca să ajung la un asemenea apelativ, trebuie că-mi ajunsese şi mie de la atîtea insinuări şi acuze inchizitoriale, Nora. mai ales că eu îl lăsasem deja în pace. poţi revedea mai sus, începînd cu #21. dacă nici alea n-au fost din senin…

  -- nu pe mine trebuie să mă întrebi dacă sînt de acord. hotărîsem eu asta chiar de atunci.

  -- repet, nu mai simt nicio tragere de inimă în condiţiile astea.

 308. andreea

  nici eu nu mai am chef să discut chestii serioase, dacă ştiu că sînt opuse viziunilor lui Cosa. pe de o parte, mi-e lehamite de escaladările de limbaj şi teamă de agresivitate şi de loviturile sub centură şi pe de alta, mi-e lene, pentru că totul s-a cam spus. ne cunoaştem prea bine.

  o vreme, am crezut că s-a schimbat. aşa-s eu, fraieră, cred că oamenii se mai şi schimbă, cîte un pic, li se întîmplă tot felul de lucruri grave şi se schimbă. dar m-am înşelat.

  aşa că rămîn şi eu la flori, fete, filme

 309. Mda, nu știu, sunteți din alt aluat.
  Eu nu credeam că s-a schimbat Cosa, ci că ne imunizăm noi.
  Că așa, picioare în gură de la el nu cred că și-a luat nimeni mai rău ca mine.

  Între timp, așa cum am zis, aveți liber la flori, fete, filme… De ce nu croșetați niciuna?

 310. andreea

  ei, hai să facem un concurs: care a luat mai multe picioare în gură 😀
  s-au luat picioare în gură, fără număr, fără număr… au scăpat doar cei sau cele care n-au intrat niciodată pe terenul minat. ştiu că ai luat şi tu, la greu, ştiu foarte bine, că nu m-a lăsat memoria aşa de tare.

  iar cu imunizatul… cred că am zile mai bune, în care iau lucrurile uşor, şi zile mai… sucite, în care îmi pică rău în cap, totul. dar, per total, ceea ce simt e un soi de angoasă a inutilităţii dialogului. (că eu sînt aia cu angoasele, val 🙂 )
  ….

  să croşetez un text? hmmmm… păi, altă belea. nici nu-mi vine să mai scriu ceva, de la împunsătura lui Cosa cu alesul meseriei. în general, tot ce scriu este foarte foarte intim şi mă lasă descoperită. nu-mi place să-mi scot în evidenţă calităţile. prefer să-mi flutur în piaţa publică defectele, în speranţa că s-or ruşina şi or pleca la plimbare vreodată. sînt foarte atentă să nu care cumva să miroasă ceva a autoelogiere. în fond, elucubraţiile mele o să fie citite de o mînă de oameni şi nu se face gaură-n cer dacă oamenii ăştia mă văd aşa, mai dezbrăcată. 🙂 eram liniştită, deci.

  dar acum nu mai sînt. orice aş spune, mi se pare că există cineva care va interpreta totul şi va decanta informaţia (iubiri, suferinţe, vise, întîmplări) astfel încît să rămînă numai rahatul, care există, bineînţeles, în fiecare existenţă, din belşug. aşa că… sînt cam blocată.

  da, se poate să exagerez. probabil că o să treacă şi asta. şi nu ai tu ce să faci, Nora. eu am vrut doar să ştiţi ce simt.

  şi cu asta-basta, ca să nu devin vreo Alexa 2. 🙂 lucrurile importante-s altele, într-adevăr.

 311. Da, aia a fost lovitură tipică lui. Și sunt și eu conștientă mereu de faptul că ”tot ce spun se poate întoarce împotriva mea” la un moment dat.
  Cu răutate și cruzime, nu oricum.

 312. andreea

  eh, o fi şi asta o lecţie de viaţă care trebuie păpată cu linguriţa. 🙂 ştii bine, am făcut şi eu nişte figuri din astea, dar am priceput că au fost urîte rău şi mi le retez din rădăcină, cînd simt că mă mai bîntuie limbariţa cea rea. pentru că mă bîntuie, nu-s îngeraşă. cred că toţi au povestit pe aici întîmplări cu care li s-ar putea da în cap cu mare succes. Cosa mai abitir decît toţi. val şi unchiu mai deloc, ocazie cu care ţin să-i felicit, pe bune.

  dar eu nu pot fi aşa. asta e.

  gata, că trebuie să fug să-i cumpăr ghiozdan roz sau mov sau galben, cu onduleuri şi flori sau stele, Sabinei. am îmbulinat-o… 😀

 313. Seva Tudose

  Bună să vă fie inima !

  mi-a luat o oră și ceva să citesc toate comentariile,articolul se încarcă f.greu,dar și computerul ăsta al meu este f.încet !

  auzi”picioare în gură” 😆 eu nu am să-l uit pe Cosa cînd mi-a zis odată așa:

  ”băgam-i-aș piciorul în pi..da ta…” 🙄 n-am auzit în viața mea o asemenea înjuratură 🙄 măgar mare…

 314. Jasmine

  Jandarmii sunt indoctrinati impotriva protestatarilor impunandu-li-se sa ii considere pe cei adunati o mana de fraieri

 315. Nastasia

  Toţi suntem nişte fraieri. Iaca, s-a spart iar ceva la canalizarea de pe stradă şi desigur, îmi curge în curte. Astă primăvară a fost tot aşa, mi-au inundta demisolul proaspăt renovat. Răspuns de la dispecerat- Compania de apă Someş: apoi, mâine dimineaţă, că n-avem maşină. Până dimineaţă mă înec şi mi se distruge casa, zic eu. Apoi, ce să vă fac, doamnă, zice ăla.

 316. Eu mă simt cu conştiinţa împăcată. Nu am iniţiat nici un atac. Doar am ripostat. Acum că nu recunoaşteţi şi preferaţi să vă victimizaţi, treaba voastră! Riposta nu se poate judeca în funcţie de provocare. Nu vrei ripostă, nu provoca. E simplu.

  În rest, numai lamentări şi catalogări. Dar ştiind că vin de la unii care nu ştiu bine nici pe unde se pişă, mă afectează fix în pulă.

  De promis n-am ce să promit.

 317. Bună, Seva. Da, sunt cam multe comentarii.
  Nici eu n-auzisem înjurătura aia.

  Nastasia: păi, n-au remediat ce era stricat? Sunt halucinante răspunsurile astea.
  Jasmine: eh, că sunt sau nu îndoctrinaţi mai puţin contează. Până la urmă, ei sunt nişte pioni. Răspund la ordine. Nu ai ce muncă de convingere să duci cu ăla din stradă.

  Cosa: ei, conştiinţa ta e foarte binevoitoare cu tine.
  Iarăşi ai răspuns tipic ţie. Nimic de mirare aici.
  Singura mea nedumerire e de ce stai tu atâta de vorbă cu unele care nu ştiu pe unde se pişă.
  De ce nu poţi promite? Dacă zici că tu doar răspunzi la “provocări”?

 318. Nora, interpretarea voastră a provocării mă face pe mine să nu promit nimic. Oricând veţi susţine că n-am fost provocat.
  Ori, se ştie deja părerea ta în legătură cu morţii mei. Nu, nicio provocare!

  Şi hai să fim serioşi! Ce facem aici, ne construim singuri zăbrele?! Stabilim legi, dar nu dăm norme de punere în aplicare?!

 319. Hai, Cosa, dă-o dracu’. E simplu. N-o pomeneşti, nu faci aluzii la ea, nu zici “unde am mai auzit eu genul ăsta de discurs”, nu răspunzi la afirmaţii ale ei care nu te privesc, nu interpretezi, nu evaluezi spuse ale ei. Zău, nu e vreo filosofie.
  Ştii tu, cum nu trebuia să mă pomeneşti nici pe mine, dar tot defilai cu clitorisul meu pe Pandora’s cam zilnic.
  Şi da, cu morţii n-a fost nicio provocare. Doar tu ai văzut-o, NIMENI altcineva n-a văzut-o.

 320. Nastasia

  S-o fi stricat altceva. Doar că acuma mi s-a muiat sufletu’ ca piftia. Solidaritatea în satul ăsta e ceva…nu credeam că mai poate exista aşa ceva în vremurile astea. Doi boşorogi în noapte, tata şi cu mine, ne zgâiam cu lanterna la capacul de canal prin care se revărsa apa. Au trecut pe acolo doi feciori, nici nu le-am văzt bine feţele. S-au organizat imediat, au adus o găleată să scoată apa, să ajungă la ţevăraie. A venit şi preotul pensionar de peste drum, să ţină lanterna. Au scos zeci de găleţi. Au mai venit trei băieţi nu ştiu de unde. O vecină a adus o găleată mai mică, să se poată scoate apa de la fund. Doi l-au ţinut pe al treilea de picioare, să intre cu capul în jos, să închidă oarece robinet. L-au închis, au pus capacul, au plecat. N-au vrut nimic, nici să intre să bea ceva. Koszonom, io estet. Că-s peste 90% unguri în satul meu.

 321. Băiatu’ ăla bate câmpii rău.
  Da, angajaţii corporaţiilor sunt conştienţi de faptul că legislaţia e făcută (şi) de corporaţii, dar asta nu înseamnă că sunt şi de acord cu asta. Mai ales când legislaţia e împotriva lor, ca angajaţi. Poate doar ăia din consilii să fie mulţumiţi cu status quo-ul. Plus că smartphone-ul şi converşii nu vin moca de la corporaţie, vin cu multă muncă. Aşa că nu are nimeni de ce să se căciulească în faţa corporaţiei.
  Iar scandarea “nu corporaţia face legislaţia” are, în cazul de faţă, ţinta precisă RMGC. Căreia i se fac legi la comandă.

 322. Până şi titlul musteşte de slugărnicie. Cică “ne dă bani să ne cumpărăm converşi”. De parcă i-ar da de pomană! JEsus!

 323. Nastasia

  Da. Oamenii erau în trecere. Dar s-a întâmplat ceva în comunitatea lor şi trebuia rezolvat. Şi mai suntem şi “vinituri”, români din Cluj paraşutaţi aici nici de un an. La fel a fost şi când s-a pierdut căţelul. Zile întregi s-au interesat dacă l-am găsit şi dacă e bine.

 324. E frumos, Nastasia. Îţi dau speranţe astfel de reacţii. 🙂
  Să înţeleg că s-a rezolvat măcar temporar? Te mai paşte riscul de inundaţie peste noapte?

 325. Nastasia

  Sper că nu mă paşte, s-a pus cu lopata şi ceva nisip care să dirijeze cât de cât apa, dac-o fi să mai curgă. De grija companiei Someş, putea să ne ia dracu. Şi dacă mai trecea şi apa prin contor, bucuria lor, plăteam de-a moaca nişte hectolitri de apă. În sfârşit, asta e.

  Alte rahaturi:

  Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat, vineri, că a cerut un control la şcoala din comuna vasluiană Pungeşti, după ce a primit informaţii că se fac presiuni asupra conducerii şcolii pentru întreruperea cursurilor şi participarea la protestul faţă de explorarea gazelor de şist.

 326. Şi iată că iarăşi mi se adevereşte. Iar pe voi vă râcâie lipsa mea de modestie.

  Deci, se ştie de gazele de şist încă din 1970. Explorările astea sunt, de fapt, o ţeapă. Chevron şi celelalte companii nu cheltuiesc decât nişte bănuţi (pe care îi dau lui Tender) pentru a se preface că explorează. De fapt ei stabilesc locuri de exploatare. Punct.

  Şi să revenim la 1970. Când s-a stabilita harta cu depozitele da gaze de şist şi ţiţei de şist, Ceauşescu a dat dispoziţie să se cerceteze (cercetare care se numeşte fundamentală, adică pentru o cauză care nu s-a mai cercetat) şi să se elaboreze o tehnologie de exploatare cu tot ce înseamnă.
  Proiectul era, evident, strict secret, coordonat de securitate şi avea numele de cod „Zebra”.
  După ani de cercetări, s-a elaborat şi probat tehnologia la Anina. Totul a funcţionat foarte bine. Ceauşescu s-a interesat de eficienţă şi impactul asupra mediului. I s-a spus clar: Se consumă cantităţi uriaşe de apă. Se poate polua apa din pânza freatică. Pot să se declanşeze mici cutremure.
  Ceauşescu a spus stop.
  Academicianul care a spus asta a participat personal la proiectul Zebra. Cu toate astea a intervenit căcatu de Petre Roman (discuţia a fost la Realitatea) că nu, dom’le, că nu era vorba de gaze ci de ţiţei de şist. Că la Anina (de fapt, la Crivina) s-a construit o centrală, dar nu pe gaze de şist ci pe şisturi bituminoase. Adică a negat totul despre Zebra spunând un adevăr, dar care n-are nicio legătură cu proiectul. Un perfid viclean.

 327. Ce ţi se mai adevereşte, bre? Că ţie ţi se adeveresc chestii una-ntruna. Vorba ta. 😆
  Ok, bravo lui Ceauşescu la faza asta.
  Dar tot dictator odios rămâne.
  Aşa şi Hitler a făcut autostrăzi, fabrici şi uzine.

 328. Nastasia: la inspectorat puseseră un afiş săptămâna trecută în care ziceau că le este interzis profesorilor şi elevilor să participe la protestele împotriva exploatării gazelor de şist în timpul orelor de curs. Aşa că nu e de mirare.
  Sigur, nu e normal să nu se mai ţină orele, dar avertismentul era cu bătaie mai lungă.

 329. Ah, şi pe mine nu mă râcâie. Mă amuză. Pe bune!
  În subsidiar, cred că de-aia vorbeşti cu noi. Tu ne crezi nişte proaste. Publicul perfect pentru împăunări. Alţii, şmecheri, aşa ca tine, te-ar lua la şuturi. 😆

 330. Dacă ai face-o pe bune, da, mi-ar da. Şi multă, multă greaţă.
  Dar n-ai făcut-o.
  Însă, drept să-ţi spun, te cred în stare s-o faci. Pentru că, aşa cum ai zis, tu nu crezi că riposta trebuie să fie pe măsura provocării. Deci, te văd ca la o palmă, tu să arunci cu o nucleară de-asta. Ăsta eşti.

 331. Nastasia

  Toate contractele legate de explorări/exploatări se pare că îs perfide, viclene, nemernice şi puturoase. Dar trebuie, nu-i aşa, să dialogăm civilizat. Adică vine tâlharul la mine-n curte, îmi otrăveşte fântâna şi-mi dă foc la casă fiindcă ştie el că sub temelie îs 100 de bănuţi de aur, îi scoate şi cică-mi dă şi mie unul. Normal că avem opinii divergente în chestiune. Organizăm o sesiune de debate, sau pun mâna pe par?

 332. Eu voiam să spun că avem deja tehnologia pentru exploatarea gazelor de şist. Nu trebuie să vină nu ştiu cine de afară. Şi voiam să zic că dacă nici Ceauşescu (disperat – pe bună dreptate, după resurse energetice) n-a fost de acord, atunci chiar nu trebuie să se exploateze.

 333. Ei, normal ar fi fost ca din ’70 să se mai fi perfecţionat tehnologia. Dar nu sunt semnale că ar fi făcut-o. Sau poate costurile sunt aşa mari încât nu mai rentează pentru ei.
  Dar oricum, şi dacă nu ar fi faza cu poluarea pânzei freatice şi a solului, eu tot n-aş fi de acord pentru că se consumă cantităţi enorme de apă. Iar criza apei e mai gravă decât orice criză de gaze. Mă-nfior de groază când mă gândesc că, mai mult ca sigur, generaţia mea va prinde asta. Războaie pe apă. Nu pe petrol.

 334. Nora, vezi?! Nu e obligatoriu să nu analizezi pentru a fi luat de prost. E suficient să analizezi scurt şi tot aia e.

  Dacă te-ai fi gândit mai lung, ţi-ai fi dat seama că nu mă mulţumeşte că le influenţez pe nişte proaste.
  Nu ştiu cum să te fac să înţelegi. Este ca şi cum eu te-aş acuza pe tine că te mândreşti că ai trezit instinctele erotice într-un băieţoi de şaptesprezece ani!

  Deci, nu. Nu stau aici pentru că în altă parte aş fi luat la şuturi. Stau aici pentru că nu-mi place să intru în dispute cu ID-uri.

 335. Între timp, pe mult apreciata ta Hăineală a costat-o examinarea a doi judecători pe care i-a promovat la CSM, exact 260000euro (două sute şaizeci de mii de euro). Anul trecut nu costa nimic!

 336. Nora, lasă-mă cu promisiunea. Ai pus botu la viclenia ei?! L-ai pus!
  Eu am fost primul care a rugat-o să nu mai intre în vorbă cu mine. Vrei să-ţi caut?!
  A respectat?! Nu!
  Într-adevăr nu mi s-a adresat direct, dar a continuat cu aluziile şi perfidiile.
  Dacă vrei, îţi iau toate comentariile mele şi ale ei (de la acel articol până acum), în ordinea în care au fost postate şi te las să te convingi singură.

 337. Cosa, avem o problemă. Încerc s-o rezolv pragmatic. Lasă-mă cu cârnatul de comentarii. Discutăm despre ce va fi. O luăm de la 0.
  Ea a zis că nu te mai bagă în seamă.
  Tu nu poţi face la fel?

 338. Nora, eu nu-mi schimb principiile că aşa vrea Val_one!

  Am spus clar: niciodată nu am atacat primul. Întotdeauna am ripostat. Asta voi face şi de acum încolo.

  Nu crezi că suficient?! Nu crezi că asta e o promisiune?! De ce trebuie s-o reiterez, la comanda ei?!

 339. Şi n-o luăm de la o. N-o luăm nici de la p nici de la q. Asta ar însemna să ne prefacem că nu ne ştim şi că nimic nu s-a întâmplat între noi până acum. Ori asta nu se poate!

 340. Cosa, îmi scoţi peri albi. Pe mine m-ai atacat primul de muuulte ori. Pe mine, da? Nu vorbesc de val_one acum. Aşa că, lasă-mă.

 341. Nu, nu te-am atacat primul. Sigur era continuarea unei riposte.

  Dar ce facem noi aici?! Ce, naiba, n-avem ce discuta?! Dacă n-avem ne culcăm şi gata. Sau, mă rog, cum vrei tu, apoi ne culcăm!

 342. Jaco Pastorul

  Nu va mai tot agitati ca viermele în branză, din ceva tot trebuie să ne ducem că şi aşa suntem prea mulţi, iar natura are forţă să se regenereze şi fără ajutorul ecologiştilor, mai ales după ce ne autoexterminăm.

 343. Nastasia

  De dus, ne-om duce. Da’ or veni cu noi şi bravii noştri conducători, că-s muritori şi ei, cu toate că încă n-au aflat. Şi precis sub Câmpiile Elizee există gaze de şist. Ş-alea trebuie scoase şi vândute cuiva.

 344. Jaco Pastorul

  “TV Pungești pe net de un an

  Mai mult decât atât celebrul canal prin internet, TV Pungești, care a activat în întreaga țară manifestația din Vaslui a fost inființat acum un an, ceea ce arată premeditarea acțiunii. De altfel, informațiile pe care le avem indică că încă de acum doi ani o grupare filo-moldovenească patronată de Timofticiuc a început acțiunea în zonă. Prin două ong-uri: unul din Iași care a coordonat TV Pungești și unul din Bârlad. Manipularea a fost pusă la cale ca la carte. Ong-iștilor li s-au pus la dispoziție copii ale celebrului film Gasland, produs în Venezuela cu finanțarea GAZPROM, conform dezvăluirilor din presa occidentală.”

  Citiţi mai mult: Agenții cu cap de bour de la Pungești -- Opinii EVZ > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/agentii-cu-cap-de-bour-de-la-pungesti-1063295.html#ixzz2iRCFcj5d
  EVZ.ro

  Sila din toate directiile.

 345. “18 octombrie anul curent, la Pungești, apare un steag în prim planul manifestanțiilor anti-americani, …”

  Mai departe nu mai avea rost să citesc!

 346. Ca să fie clar. Nu neg că de protestele astea încearcă să se lipească tot felul de indivizi, cu tot felul de interese. Asta se întâmplă oriunde în lumea asta. Leprele încearcă să folosească energia mișcărilor. Asta nu face însă protestele ilegitime. Iar cei ce încearcă să le delegitimeze astfel sunt la fel de mizerabili ca ”lipitorile”.
  Deci, Bădin-inliniedreapta=filorușii ăia. Sau ce rahat or fi.

 347. Nastasia

  Ba eu am citit şi răscitit articolul ăla. “O parte din regizori și actori i-am prezentat, dar nu sunt singurii. Este doar o parte a puzzle-ului de la Pungești”.

  Curat puzzle. Şi ameţitor. Voronin, Putin, Csibi Barna, Jobbik, Partidul Verde Ecologist din Moldova…Şi desigur, KGB. Ce o să mai auzim? Până una-alta, voi continua să mă foiesc ca viermele în brânză. Ce-oi face?

 348. Ăștia sunt atât de nemernici încât dacă descoperă ei că a zis KGB-ul că benzenul e cancerigen (o realitate științifică), vor urla ca din gură de șarpe ”Vedeți? Ce v-am spus noi? Îi finanțează rușii!”.
  Scârbe!

 349. Jaco Pastorul

  Bun, delegitimarea face parte din fisa postului, dar aia ce cautau acolo de un an??? Astea par fapte si inca usor de verificat pe net, pentru cine se pricepe, ma rog…

 350. Abia aștept să-mi demonstreze că și francezii, și bulgarii, și americanii din statele unde nu e permisă fracturarea hidraulică, și amerindienii ăia din Canada sunt sponsorizați de Gazprom.

 351. Jaco Pastorul

  Problema e ca KGB nu zice niciodata un adevar stiintific. Ei doar folosesc adevarurile stiintifice ca sa manipuleze. Credibilitate ZERO!

 352. Jaco, nu ești prea deștept azi, nu?
  Dacă ăia preiau un adevăr științific, adevărul încetează a mai fi adevăr?
  Nu e vorba de credibilitatea KGB. E vorba de informația care rămâne reală indiferent de cine o vehiculează. Pricepi sau trebuie să-ți desenez?

 353. Cică ”Ong-iștilor li s-au pus la dispoziție copii ale celebrului film Gasland, produs în Venezuela cu finanțarea GAZPROM, conform dezvăluirilor din presa occidentală.”
  Ahahahhahha!
  Prostănacii ăia vorbesc despre Gasland ca despre un material subversiv, la care numai ”șpionii” au acces. Când e vorba de un documentar extrem de cunoscut și de accesibil de ani de zile.
  Dacă l-au nominalizat ăia la Oscar, vă dați seama ce piesă rară, de contrabandă e? 😆 😆 😆

 354. Jaco Pastorul

  Adevarurile astea stiintifice sunt niste caramizi mici, mici cu care poti construi tot felul de realitati. Depinde foarte mult de zidar. KGB e un un astfel de mester.

 355. Jaco Pastorul

  In orice caz, siguranta si patima cu care te situezi de o anumita parte iti anuleaza complet posibilitatea de a analiza lucrurile obiectiv. Eu inca n-am fost in stare sa-mi formez o parere clara in ceea ce priveste ne-ecologismul metodei de extractie. Adevarul e ca vocile specialistilor nu se fac auzite din cauza corului de capete prea infierbantate.

 356. Nu are importanţă ce interese sunt şi din partea cui se exercită presiuni. Contează interesele poporului român. În cazul exploatării gazelor de şist, interesul nostru este de a nu se face. Dacă interesul KGB-ului sau al nu ştiu cui este acelaşi, perfect! Înseamnă că avem un aliat.

  Că altfel (şi acum încep ceea ce voiam să exprim, de fapt) poporul nu iese la luptă în stradă sau cu sapa pe câmp. Poporul ar sta pasiv chiar şi când i-ar schimba religia sau felul de mâncare. Şi toate astea doar din cauza aparatului de opresiune care este incredibil de bine pus la punct. Aparat pe care fiecare om îl simte şi se teme de el. Pe bună dreptate.

  Am stat să mă gândesc ce aş putea face eu dacă ar veni şi aici cu sondele. Şi am ajuns la concluzia că exact nimic. La numai o săptămână de la începerea unei campanii de informare şi atenţionare, aş fi terminat. Terminat în sensul că mi-ar declanşa atâtea proceduri de control şi opresiune încât numai la proteste nu m-aş mai gândi eu. N-aş mai avea timp nici de mama, nici de nepoată-mea. Aş sta numai prin tribunale şi pe la miliţie sau procuratură.

 357. Jaco Pastorul

  Poporul nu iese pe strazi pana cand nu se aduna o masa critica de dureri. S-a iesit (ma rog, in unele parti) pentru schimbarea unui regim cu un altul, atunci stia tot prostul ca nu-l mai voia pe Ceausescu si comunismul lui. Acum, pentru ce sa iese, eventual pentru revenirea la comunism…

 358. Dacă n-ai fost în stare să-ţi formezi o opinie în ceea ce priveşte pericolul ecologic, atunci poate eşti în stare să-ţi formezi o opinie în legătură cu hoţia şi jaful (da’ nu cred!).

 359. Jaco Pastorul

  Nu-mi spune tu mie de hotie si de jaf, ok? Si de interesul national…
  Ai fi putut sa ma cunosti deja.
  Si-ti mai spun ca poporul n-o sa iasa in strada din cauza hotiilor si a jafului, pentru ca defectele astea le are in gena, i se par minore, cinstea si corectitudinea nefacand parte din setul de valori nationale.

 360. Jaco, scutește-mă. Eu nu sunt împotriva gazelor de șist de o lună jumate.
  Proastă eu că te-am băgat în seamă.
  Hai, pa!

 361. Jaco Pastorul

  Pai, nu m-ai bagat in seama decat sa ma jignesti, dar stai linistita ca nu (mai) intru eu in moara ta. Nu-mi produci nicio placere bagandu-ma in seama si nici vreo mare cinste nu-mi faci. Eu doar imi expun niste pareri. Asta daca nu ma banezi si pe mine.

 362. “Eu confundam in mintea mea Chevron cu Chevrolet”.

  Aceștia sunt oamenii care vor exploatarea gazelor de șist la noi.
  Să râd? Să plâng?

 363. Iote. Poți să faci o postare cu inovații de-astea de-ale tale. Soluții simple, dar ingenioase ce ușurează munca în gospodărie. 😆

 364. Dan Zamfiresu -- cel care a fost trimis în locul lui Gigi Becali a votat în Parlamentul European cu “DA” la tot ce s-a supus la vot.
  Practic el nu ştie ce se întâmplă acolo.

  La amendamentele referitoere al ţigări:

  -- “Ţigările electronice pot fi vândute în mod liber” DA
  -- “Ţigările electronice pot fi vândute numai cu autorizaţie” DA

  Şi muuulte altele!

 365. 😆
  Sau ai putea să răspunzi celor cu următoarele neliniști:

  Femeii minione îi place pula de 16 cm.

  combaterea ciupercilor pula calului

  brusli unde locuia

 366. Ministrul Barbu are amnezie în urma atacului legionarilor. Nu mai ştie că Ministerul Culturii a organizat standul României la Frankfurt. La început zice că ICR, apoi, după câteva ore (timp în care, probabil, s-a interesat pe gugăl) a zis că nu ICR ci Minesterul şi că el niciodată n-a susţinut altfel!

 367. Am văzut și inepția ăluia cu ”da” etern (o fi un soi de culme a ”atitudinii pozitive”), și asta cu Barbu și cine (nu) s-a ocupat de standul de la târgul de carte.