Victorii fără glorie

You lose what individualism you have, if you have enough of course, you retain some of it, but most don’t have enough, so they become watchers of game shows, y’know, things like that. Then you work the eight hour job with almost a feeling of goodness, like you’re doing something, and you get married, like marriage is a victory and you have children like having children is a victory, but most things people do are a total grind, marriage, birth, children, it’s something they have to do because they have nothing else to do. There is no glory in it, no esteem, no fire, their lives are flat and the earth is full of them. Sorry, but that’s the way I see it.

Uf, aș fi vrut să scriu totul, ca să fie mai ușor de urmărit speechul, dar n-am timp! Later!

Sursă foto: sxc.hu.

by

Cuvinte şi stări.

871 thoughts on “Victorii fără glorie

 1. Jaco Pastorul

  Te-nseli crunt, eroul e ala care isi plateste taxele si impozitele la zi, ala mic, furnica aia harnica, modesta si cinstita, nu ala care face greva fiscala. Greva fiscala paralizeaza institutiile statului, spitale, transporturi samd si duce la anarhie.

 2. Jaco, nu pricepi o chestie. Eroul e mereu subversiv. Nu conformist. El e excepția, e pietricica ce intră în menghină ș-o oprește. Sau încearcă să. Nu vaselina care o unge.
  E cel care-și periclitează confortul personal, nu cel care-și asigură ”libertatea de curticică”.
  Îmi pare rău că trebuie să-ți sparg bula, dar nu ești niciun erou. Pe bune, chiar n-ai simțul ridicolului.

 3. Jaco Pastorul

  Ba sunt, unul ridicol. Unul atat de ridicol incat isi da seama totusi cat este de ridicol.
  Eh, trec toate…

 4. Jaco Pastorul

  Confortul meu personal e ceva de genul 14-16 ore de munca, somn si de la capat, non stop. Asa ca ce dracu sa-mi mai periclitez?

 5. Jaco, eroului nu-i e teamă de ridicol.
  Să nu crezi cumva că-mi fac iluzii. Nici eu nu-s erou. Sunt tot o oaie. Una care-și dă seama că nu cei cu coarne amputate împing lumea.

 6. Jaco Pastorul

  Pai, tocmai, atunci sunt un erou fara frica pentru ca m-am intins la vorba cu voi, pe-aici.
  Oricum, in timpul asta mi-am facut si niste situatii care asteptau pe birou.

 7. andreea

  toată ziua am tras numai linii strîmbe, din cauza voastră. uite, planul ăsta l-am greşit de 5 ori!

 8. costelus

  Dar, Andreea, eu credeam ca arhitectii trag numai linii strimbe. 😀 Intr-un apartament de ala, cutie de chibrituri, n-am gasit nici o linie dreapta, dar nici una!

 9. Dnu Raj

  Casa aia a lu Val-one e vazuta in oglinzile alea de la intersectii ? Mie imi plac oglinzile alea care te fac ba gras, ba slab, ba cu scafarlia alungita. Iar ati scris in limba lu Secspir, dra Nora. Tecste pentru oameni rafinati, nu pt. trogloditi ca mine. Dnu Danii, iar ati belito. Voi milita pentru eliberarea dv. din debaraua cu mopul, matura si galeata (+ halatu femeii de serviciu). Locul dv. este aici, printe noi……….. Dra Nora, pt. ca tot vorbeati de confortul personal, am luato si la acest capitol pe Dna Nasta. Io bideu, dansa veceu in fundu curtii. Asa se intampla cand dai confortu de la Cluji, peo casa la tara…

 10. Nastasia

  Azi s-a făcut fix un an de când am dat confortu de Cluji peo casă la ţară. Încă mă minunez de ce chestie bună am făcut.

 11. costelus

  Sa te bucuri de casa multi ani sanatosi, Nastasie!

  Raj, un om harnic isi poate face la tara o casa de lux.

 12. Nastasia

  Mulţumec de urări. De lux nu-i, da’ e confortabilă. Nu-mi lipsesc din Cluj decât covrigii cu susan. Drept care mă îndop cu ei de câte ori merg acolo şi după aia abia aştept să mă întorc. Totul e mult mai simplu şi mai curat aici.

 13. Dnu Raj

  Ce, e ziua lu dna Nasta ? La multi ani , sora mea mai mare ! Sa-ti dea Dumnezeu -dragutzu numa bine, sanatate si noroc la ficior, zarzavaturi cal I extra in gradina, etc, etc.

 14. Dnu Raj

  Aaa, la multi ani cashii. Atuncea sa va bucurati de casa, sa reziste la cutremure de 12 pe scara Richter. Sa va reziste olanele, burlanele ! Parca o vaz pe dna Nasta cum se cocoseaza cu un sac de rafie in schinare, doldora de crovigi cu susan…

 15. Nastasia

  Mulţumesc, Dnu Raj, să-mi trăieşti şi dumneata sănătos,voios şi forţos, să scoţi lumea asta din rahat. Covrigii n-ar apuca ei să stea mult în sac, la ce spor am la devorat. S-o mai potolit siameza? Te mai hărţuieşte?

 16. uc

  Nasta, si zici ca numa de covrigii aia cu susan ti-e dor?:D
  Mie mi-e dor de vara, de stat in curte….

  buna seara!

 17. uc

  Apropo de impozite, ele trebuie platite, altfel cate un utilaj face picioare.
  Ii spuneam finului la un mom-dat, Cornele, ne disperati cu hartiile alea, odata depasit termenul de plata -- ne bombardati cu ele, uite pe ce aruncati voi banii,…ce sa facem, cum sa (mai) facem? Replica, pe un ton sec: plateste ba! Ok. Ne-am linistit cu totii, asta era.:))

 18. costelus

  Da, mai e si frumos, se taie porcu, nu?

  Nu-s de ce, cind aud de taierea porcului, ma gindesc la prim ministru sau la presedinte. Chiar nu stiu de ce.

 19. Jaco Pastorul

  Majoritatea ardelenilor il vad pe Tokes ardelean. Regatenii il vad ungur. Si oricum, in cazul asta nu conteaza ce crede majoritatea, dar marginalizarea asta constanta a ardelenilor, ex Ioan Rus, care a reactionat vertical intr-o perioada de criza, naste inevitabil tensiuni secesioniste.

  Ma intreb daca nu sunt facute intentionat.

 20. Da, da, e o conspirație!
  Nu prea văd cum l-ai mai putea percepe pe Tokes ardelean când el cere protectoratul Ungariei. Se simt ardelenii oprimați ca… ardeleni și au nevoie de mâna protectoare a lui Orban?

 21. Pe mine mă doare undeva că e ungur, că e român.
  Eu văd că cere imixtiunea unei țări străine în țara mea. Cine face asta trebuie sancționat indiferent de naționalitate.

 22. Îmi repugnă naționalismele, nu mi-a plăcut nici cum presa a făcut o eroină din fata aia cu bentița, în loc să-i tempereze puseul xenofob, dar Tokes nu intră în categoria asta.

 23. val_one

  las` că stă mai bine decoraţia aia pe pieptul lui Adrian Năstase, Corneliu Vadim Tudor, Cătălin Voicu. ăstia-s români de-ai noştri.

  dar eu zic să aşteptăm să se pronunţe şi justiţia.

 24. andreea

  cred că nici azi nu poci să fac şi eu o casă din aia cu forme rotuuunde, gingaaaşe, unduioooase… 🙄

 25. Nastasia

  Lasă gingăşia şi unduioşeala. Casă zdravănă, masivă şi colţuroasă să fie, să se simtă omu’ la adăpost. Şi poa’ să pună înăuntru o saltea rotundă, gingaşă, unduioasă, aşa, pentru răsfăţ.

 26. andreea

  da, aşa se pare. şi ăştia, aici, s-au certat ca naiba, azi. m-am făcut mică în colţul meu, acum aştept să treacă urgia.

 27. andreea

  eu cred că Jaco vrea să împacheteze Ardealul frumos, cu fundiţă, să-l ia în spate şi să fugă cu el mai spre stînga un pic… cum te uiţi la hartă.
  eu n-am nimic împotrivă, doar că trebuie să fiu atentă, cînd mă duc la munte, să nu mă prăbuşesc în golul proaspăt creat. sau, poate că vrea să pună ceva în loc? varză? gogonele?

 28. Nastasia

  În cazul ăsta, cer azil la voi. Că pe mine n-o să mă împacheteze, că nu corespund standardelor. Şi rămân în golu’ ăla.

 29. val_one

  Nora, Tokes a primit cîndva acea decoraţie pentru nişte merite de necontestat şi nu mi se pare ok să-i fie retrasă din răzbunare politică de către Corina Creţu, Gabriela Firea, Costin Georgescu şi cine-o mai fi fost în acel „comitet”. plus că i-au refuzat şi dreptul la apărare.

  cu bune şi rele, Tokes este, totuşi, un simbol.

 30. Lasă răzbunările politice. Altceva am întrebat. Simbol sau nu, ți se par normale declarațiile alea?
  Cu dreptul la apărare nu știu cum a fost.

 31. Că a cerut Corina Crețu retragerea n-are nicio importanță. Sigur c-a încercat să exploateze politic incidentul. Dar asta nu înseamnă că incidentul n-a existat.
  Iar Tokes nu e la prima scăpare de genul ăsta.

 32. val_one

  mai putem defini normalul în peisajul politic actual, Nora?

  şi, pînă la urmă, ce rău concret au făcut declaraţiile lui Tokes, în afară de a inflama nişte spirite şi-aşa uşor de inflamat? şi dacă sînt atît de periculoase cît se tem unii, nu era de competenţa justiţiei să se pronunţe?

 33. andreea

  şi eu pot să iau premiul pentru cea mai perfectă arhitectură rotunjoară, de exemplu, şi, pe urmă, să fac numai tîmpenii colţuroase. de ce să-mi ia premiul? a fost rotundă? a fost!

 34. Definește rău concret. Șova a făcut vreun rău concret când a negat Holocaustul? Păi, de ce? Că doar n-a omorât el cu mâna lui vreun evreu! Ăia care declară că ar vrea romii deportați în deșert fac vreun rău concret?
  Apoi, iarăși scuzăm o anormalitate prin alta?
  Iar după mine, chestiunea n-are nicio legătură cu politica.
  …………………….

  Andreea, nu știu, eu cred că o astfel de distincție te cam obligă la decență pentru toată viața. Teoretic. Că practic au pus mâna pe ea tot felul de lepre e alta…

 35. Jaco Pastorul

  Tokes a cerut protectoratul Budapestei pentru ca asta este procedura pentru obtinerea autonomiei si a si dat un exemplu cu Tirolul de sud, nu stiu ce. El vrea autonomia Ardealului si nu alipirea de Ungaria, cum prost se intelege.

  Si pana la urma nu asta este in discutie, ci faptul ca un om, in speta ardelean, nu-si poate exprima liber opiniile legate de Ardealul lui, fara ca Bucurestiul sa nu-l pedepseasca. Este penibil ce se intampla, repet, la Bucuresti. Basescu, daca o sa cada in capcana asta n-o sa-i fie prea moale.

 36. Jaco Pastorul

  Nu e nicio anormalitate sa iti faci publice parerile. Autonomia Ardealului nu e pe lista de interzise ca negarea holocaustului sau profascismul sau alte balarii, decat in mintea unor romani exaltati.

 37. Jaco Pastorul

  Autonomia Ardealului e un fapt istoric de sute ani, pe cand unirea e abia de 95.

  Holocaustul a fost o crima la scara planetara, nu e termen de comparatie.

 38. Autonomia e fapt istoric? Era autonom Ardealul? 🙄

  Deci, ardelenii sunt discriminați în România. Bine de știut.
  Jaco, mie una nu-mi pasă dacă ”divorțați” de noi. Dacă asta vrea majoritatea…
  …………
  Și ce? Cetățeanul Șova n-are dreptul la opinie? Dacă așa crede el…
  Sunt tare curioasă ce va păți Băsescu dacă îi ia medalia. Te victimizezi de parcă l-ar arunca în închisoare.

  Ah, și e foarte amuzant cum îi acuzi pe alții de naționalism când pe aici discursul tău e plin de insinuări cum că ardelenii ar fi ăi mai frumoși și mai deștepți din țară și ar fi cazul să nu vă mai supărăm că vedem noi!

 39. Jaco Pastorul

  Nu, cetateanul sova nu are dreptul la asemenea opinii care neaga adevarul istoric. Te faci ca nu pricepi.

  si da, din 1918, partidele si oamenii politici din Ardeal au fost marginalizati.

  Aoleo, nu stiai ca Ardealul a fost autonom???

 40. andreea

  hmmm.. e foarte ciudat, dar, uite, eu, care cred că-s cea mai puţin patriotă fiinţă de pe faţa pămîntului, simt o oarecare… fracturare psihică, atunci cînd mă gîndesc la o posibilă autonomie. şi nu-mi explic asta decît prin faptul că m-aş trezi… cu fundul în două luntri. adică, cei cu rădăcini doar într-o parte sau în alta probabil că nu simt aşa. şi, bineînţeles, sînt destui cu tată patagonez şi mamă suedeză care se nasc cu bagajul ăsta dublu, sînt obişnuiţi cu el. dar eu m-am obişnuit într-alt fel. da, probabil e chestie de obişnuinţă…

 41. val_one

  Nora, tendinţele astea de autonomie teritorială pe criterii etnice sînt destul de actuale. uite, Spania este în pragul secesiunii. eu le consider anacronice în zilele noastre, dar cred că declaraţiile pe tema asta nu aduc atingere demnităţii umane precum cele ale unui Şova sau ale celor ce vor deportarea ţiganilor.

 42. Jaco Pastorul

  valone, nu sunt deloc periculoase, ma refer la declaratiile lui Tokes, mie mi se pare ca sunt de bun simt.
  Un Ardeal autonom intr-o republica federala mi se pare cea mai potrivita solutie. Un stat federal prezinta, in situatia actuala, mult mai multe avantaje decat un stat unitar, care, stim prea bine unde ne-a adus.

 43. Jaco Pastorul

  valone, regionalizarea pe criterii etnice e o tampenie care in Romania nu se poate realiza, o stiu bine si secuii si maghiarii, pentru ca nu poti crea insule, implicit enclave care mai devreme sau mai tarziu vor duce la conflicte.

  In schimb poti reconfigura Ardealul asa cum a fost el de sute de ani, in care cele trei natiuni au trait intr-un relativ echilibru.

 44. Jaco, eu am învățat la școală că făcea parte din Imperiul Austro-Ungar, iar românii n-o duceau prea bine. Acum tu zici că autonomia dorită de Tokes acum nu-nseamnă alipire la Ungaria, dar apoi îmi citezi, drept argument, o ”autonomie” de sorginte… ungară. Cine să te mai înțeleagă?

  Val_one, tu compari autonomia Catalunyei cu cea a Ardealului? Păi, să vedem. Catalanii sunt cumva minoritari acolo?

  Iar cetățeanul Tokes poate avea ce părere vrea el. Dar nu știu dacă europarlamentarul român Tokes o poate avea și nu știu nici dacă e ok să participe la reuniuni la care vin lideri Jobbik. Lideri care militează pentru un conflict deschis cu România.

  Că tot vă faceți că uitați contextul în care a făcut acele declarații. Nu l-am auzit pe Tokes contrazicându-l pe Vona Gabor.

 45. Jaco Pastorul

  Andreea, autonomia federala inseamna parlament,guvern, buget propriu, din care o cota parte o sa mearga la bugetul national. Asta inseamna, nu se introduc granite si vize de intrare.

  Inseamna o mai mare apropiere a deciziei de executie si o mai mare flexibilitate a deciziilor. Si o mai mare responsabilizare a politicianului.

 46. val_one

  Nora, eu nu văd cu ochi buni nici autonomia Catalunyiei, nici ruperea Belgiei, nici autonomia Ardealului. autonomiile teritoriale înseamnă piedici în calea liberei circulaţii, un mare cîştig al zilelor noastre.

 47. Jaco Pastorul

  Sigur ca a facut parte dintr-un Imperiu dar ca Principat Autonom, in care romanii au dus-o mult mai bine ca cei din Regat.

  Ce autonomie de sorginte ungara????

  Ungaria are vreo 11 milioane de unguri cu cei din Transilvania cu tot. Cum iti inchipui ca o sa-si vrea sa includa in tara lor vreo 5 milioane de romani, adica aproape jumate din cati sunt ei?

 48. Jaco, eu nu știu ce vrea Ungaria. Nici nu mă interesează.
  Eu judec doar acțiunile unui europarlamentar care nu respectă suveranitatea țării pe care a fost mandatat s-o reprezinte. Unul care rezonează la mesajele extremiștilor Jobbik.
  Te faci că nu pricepi faza cu autonomia?

 49. Eu n-o înțeleg, Val. Pur și simplu. În afară de criteriile economice (de genul ”regiunea noastră e mai prosperă, deci, o vom duce mai bine dacă avem autonomie”, probabil aici intră și Jaco), nu înțeleg ”ambâțul” ăsta.

 50. andreea

  păi, ce nu înţelegi? vor să se joace numa ei cu jucării frumoase şi nouă ne lasă păpuşile sparte, fără ochi şi cu un picior. şi ca să nu pară egoişti, ne zic că, acu, dacă ni le-au arătat, ne putem construi şi noi, singurei, jucării competitive.

 51. Jaco Pastorul

  Sigur ca o vom duce mai bine. Toti.

  In acel moment, Oprisan va trebui sa faca ceva mai mult decat acum pentru regiunea lui, care acum e cea mai saraca, ca nu va mai avea de unde sa ia, banii din bugetul national vor merge la armata, sanatate, chestii din astea.

  Am ajuns la situatii hilare in care baronii din anumite judete sunt miliardari dar judetul lor e cel mai sarac, pai de unde credeti ca-i vin astuia banii?

  Sau, seful celui mai neperformant judet, Teleorman, a ajuns sa ne dea lectii de eficienta administrativ economica si sa-si plaseze dansatoarele din buric in posturi cheie.

  Si in conditiile in care Ardealul cotizeaza la buget cu o anumita suma si primeste inapoi 60% eu zic ca vrand nevrand se va pune problema unei revizuiri a constitutiei.

  Andreea, nu-ti fa griji, voi, in Bucuresti aveti cel mai ridicat PIB din tara.

 52. Jaco Pastorul

  Nora, primul pas (tehnic vorbind) pentru obtinerea autonomiei este sa te ceri protectoratul unui guvern strain care sa fie garantul regiunii pana la obtinerea autonomiei.
  Astia sunt pasii fixati de CE prin nu stiu ce tratate.
  Tokes a fortat cumva nota, dar respecta tratatele internationale, el exagereaza tocmai pentru a atrage atentia.

  A facut-o in nume personal insa si nu in calitate de europarlamentar, eu asa stiu.

 53. Moamă, să vezi ce se vor pune baronii locali la muncă. Mai ales că vor avea cheile la toate pivnițele, unul la șuncă, altul la brânză, al treilea la ăia de controlează șunca și brânza. Se vor păzi unii pe alții ceva de speriat!
  Abia aștept!

 54. Jaco Pastorul

  Se vor pune, da, pentru ca trebuie sa dea socoteala. Acum inca se mai ascund si mai realizeaza cate ceva cu banii pe care ii primesc de la buget.

  In orice caz, stat unitar am vazut cum e, si nu cred ca am reusit performante deosebite, chiar si numai de dragul unei unei experiente as incerca federalizarea, in fond, trebuie sa incerci cat mai multe haine ca sa iti dai seama care ti se potriveste.

  Eu nu tin cu tot dinadinsul asta, dar cand vezi ca ne-am imbolnavit ca fiinta nationala, cancerul la varf fiind generalizat, atunci e cazul sa faci ceva.

 55. Așa mă gândeam și eu. Că de-aia n-avem performanțe, că am fost stat unitar. Nu că am fi din ce în ce mai corupți și mai ignoranți. Se știe, toate țările performante sunt federale.
  Și m-am și plictisit de-o singură haină. Unii ar zice că dacă am 100 de kile nu-mi stă bine-n mini. Ei, aș!

 56. costelus

  Din pacate 36 nu-i o poanta. Am mai spus-o, daca vad un ciine lovit de masina si tirindu-se pe strada, pling si incerc sa-l iau in brate. Daca as vedea un politician in aceeasi situatie, rid in hohote! Fara nici o exagerare.

  Asta e. Stiti, nu mi-ar fi pasat prea mult de politica intr-o tara normala. Ma astept ca un politician sa fure, problema e ca la noi se fura totul. Asa ca, atunci cind il vad pe Fenechiu cu BMW inconjurat de curve, ma gindesc la copiii aia facuti friptura la Giulesti pentru ca distinsul Relu sa traiasca in lux. Si imi dau seama foarte bine ca situatia va continua neschimbata pina la argumente ca furca in burta sau toporu’ in cap. La propriu.

 57. Jaco Pastorul

  Mda, chiar nu realizezi implicatiile?

  Citesc in presa locala ca o cresa e nevoita sa se inchida din cauza lipsei de personal. Parintii demonstreaza in fata Prefecturii si o fac degeaba, pentru ca in 2010 guvernul de la Bucuresti a blocat posturile.

  Pai stie guvernul de la Bucuresti ce nevoi am eu in teritoriu?

 58. costelus

  Ei Nora, am invatat noi la scoala ca Ardealul n-o ducea prea bine in imperiul Austro-Ungar, dar in realitate situatia Transilvaniei a fost mai buna decit restul tarii. Paradoxal ca, imperiul ala de ocupatie, s-a preocupat mult mai mult de infrastructura (cai ferate, drumuri) decit guvernele Romaniei in propria lor tara. In regat avem 1907, cind, dincolo de exagerarile comuniste, s-a tras in plin in tarani, iar reforma agrara s-a facut mult dupa razboi.

 59. Costeluș, ești sinistru. REvolta e una, dar să râzi în hohote la gândul că cineva ar putea fi lovit de mașină și târât pe stradă e subuman. Bleah!

 60. costelus

  Multe cai ferate in Transilvania au ramas de pe vremea imperiului austriac, la fel si multe drumuri. Chestia e ca putea sa nu le faca, sa fure si ei banii cum faceau romanii patrioti, peste munti.

  Eu is sigur ca, daca ardelenii sint scosi miine la un referendum si intrebati: vreti sa fiti in Romania, independenti sau provincie a Austriei, ultima varianta va fi aleasa de departe.

  Cu politicienii da, sint sinistru, dar, cum am spus, vorbim de moarte. Mii de copii morti in spitale in frig si mizerie pentru ca distinsii alesi sa aiba Mercedesuri noi si sauna la serviciu.

 61. Nastasia

  De parcă ardelenii ar fi îngeri neprihăniţi şi abia aşteaptă să reverse binefaceri asupra poporului oropsit. De unde scoţi o clasă politică nouă, să guverneze-administreze noul teritoriu? N-or găsi ei băieţi deştepţi să cheltuiască fondurile? Şi creşa cu pricina tot se va închide, că vor fi alte priorităţi. Da’ mă rog, se poate încerca. Îl privesc-ascult-citesc şi eu pe Sabin Gherman. O, ar fi minunat! Dar oare ar fi?

 62. Da, Andreea, și sunt sigură că ăia goniți sau omorâți sub ”protectorat” prin 40, au fost tare impresionați că au infrastructură!
  Jesus, de parcă eu când am zis că n-o duceau bine, mă refeream la drumuri și la cartea funciară!

 63. Costele, știam eu că și Regatul avea ceva căi ferate, dar zisei să caut să fiu sigură. Na.

  După ce la 15 septembrie 1830 se dădea în funcțiune, între Liverpool și Manchester, prima cale ferată din lume, pe actualul teritoriu românesc prima linie a fost deschisă pe 20 august 1854 și făcea legătura între Oravița (în Banat) și Baziaș, un port la Dunăre. Linia, având o lungime de 62,5 km, a fost folosită inițial doar pentru transportul cărbunelui. De la 12 ianuarie 1855 linia a fost administrată de Căile Ferate Austriece, Banatul fiind în acel timp parte a Imperiului Austriac. După diverse îmbunătățiri tehnice la linie în următoarele luni, relația Oravița -- Baziaș a fost deschisă pentru traficul de pasageri la 1 noiembrie 1856.
  Între 1864 și 1880, diverse căi ferate au fost construite în teritoriul numit pe atunci Principatele Unite. Pe 1 septembrie 1865, compania engleză John Trevor-Barkley a început construcția liniei București -- Giurgiu. Această linie a fost deschisă pentru trafic la 26 august 1869 și a fost prima linie construită pe teritoriul românesc din acel timp.
  În septembrie 1866 Parlamentul României a aprobat construcția unei linii de 915 km, de la Vârciorova în sud până la Roman în nord, trecând prin Pitești, București, Buzău, Brăila, Galați și Tecuci, toate orașe importante la acea vreme. Costul construcției era la acel timp de 270.000 de franci de aur pe kilometru și construcția a fost încredințată consorțiului german Strousberg. Linia a fost deschisă în mai multe faze -- prima parte, Pitești -- București -- Galați -- Roman, a fost deschisă la 13 septembrie 1872, iar partea Varciorova -- Pitești pe 9 mai 1878. Linia Vârciorova -- Roman a fost o parte importantă a infrastructurii feroviare române deoarece a făcut legătura între extremitățile regatului, fiind o conexiune importantă pentru călători și marfă între orașe importante ale Țării Românești și ale Moldovei.
  La 10 septembrie 1868 a fost finalizată Gara de Nord din București. În ianuarie 1880 Parlamentul României a votat pentru transferul liniei Vârciorova -- Roman din administrarea privată a consorțiului Strousberg la administrarea națională, guvernul formând instituția Căilor Ferate Române, care a continuat să existe până în prezent.

 64. Iar tu, Costele, dacă atunci când vezi politicianul călcat de mașină, râzi, în loc să sari să-l ajuți, rămâi o janghină de om. Un primitiv.

 65. costelus

  Aveau si in Regat cai ferate, dar in Ardeal au avut mai multe, a fost o diferenta mare de infrastructura. In Ardeal taranii aveau de bine de rau ceva pamint, in regat avem 1907, cind se trage in plin in oameni. Pe ansamblu, stapinirea austriaca in Transilvania a fost mult mai buna decit guvernarea romana in Regat.

  Primitiv ca refuz sa uit? Refuz sa uit cum un medic de garda intoarce spatele unui bolnav cazut pe jos (infarct) doar pentru ca asta nu avuse inteligenta sa-i fi dat spaga inainte? Sau cum bunica mea, paralizata, a facut o pneumonie puternica in spital (de la frigul din saloane), iar medicii o tratau cu … aspirina? Si lista asta o pot continua, am multe! Ei uite ca refuz sa uit si o sa ma bucur pentru fiecare politician care o sa crape! Daca are sansa sa crape incet si dureros, ma bucur mai tare, na!

 66. Degeaba încerci să te scoți. Rămâi un primitiv și o rușine.
  Reintră în vigoare embargoul: nu mi te mai adresezi. Ființe ca tine sunt total iraționale și e o iluzie să cred că pot dialoga cu tine.
  Cine gândește ca tine nu respectă viața, nu respectă umanitatea. Impulsul vindicativ nu face onorabil actul tău.

 67. Seva Tudose

  Nora,

  ah, jocul vieții,martorii acestui joc perpetuu ! Da, unii muncesc 8 ore,eu doar 6(acum) ! Înainte lucram 14/16 ore pe zi ! Alții erau martorii mei…eu nu-i vedeam !

  De maritat,a fost primul lucru,că ce era sa fac ? Mai toți băieții vroiau acelaș scop… 😆 Și da,m-am realizat cu 3 copii frumoși,că a fost o victorie sau nu,mariajul fiind OK. dacă nu ne-am spart capetele în deceniile trecute !

  Da,acestea sunt țelurile vieții,unii îi urăsc ori îi invidiază pe cei ce au norocul să se lupte cu aceste necazuri,obținerea lor prin sudoare,buciumul lor,al oamenilor împliniți !

  Sunt oameni care indiferent câte s-ar ploconi la picioarele lor,tot nu sunt fericiți ! Săracul invidiază bogatul,și bogatul invidiază săracul ! 😆

  Dar nu am simțit niciodată că viața a trecut inutil…tot ce am realizat au fost victorii pline de glorie !

 68. Seva, nu te certa cu mine. 😛 Eu sunt doar poștașul. Așa credea Bukowski, ce să-i faci…
  Aia a fost ”rețeta” lui.

  Costeluș, ce să nu mai faci? Așa ești tu. N-ai cum fi altfel.
  Între timp, îți mai văzui niște tâmpenii la Simona Tache. Ceva cu ”trebuie să fii dobitoc sau hoț ca să fii medic în spitalele din România”. Mi s-a luat de grosolănia opiniilor tale.

 69. costelus

  De ce dai cu bita? Un medic bun nu poate prinde post intr-un spital, ca intra intii fata lu’ domnu’ deputat, baiatu’ lu’ domnu’ prefect si tot asa. Ti-am spus, bunica mea a fost tratata cu aspirina pentru pneuomonie severa.

  La “glumele” misogine am renuntat totusi.

 70. Edleeee! Văzui azi pe un site românesc o geantă Birkin 35 de vânzare la suma de 105 000 lei! Sau ceva pe acolo! Oricum era redusa de la 135 000 lei. 😆

 71. Val_one, citisem mai demult un articol, scris la cel mai serios mod cu putință, cu tot felul de sfaturi despre ce criterii să ai în vedere când îți cumperi o Birkin, mai ales dacă e prima. 😀
  Nu prea le mai țin minte, deh, nici nu m-am confruntat cu problema.
  Gențile astea, pe lângă simbolul unui anumit statut, chiar sunt o investiție și sunt tratate ca atare.

 72. val_one

  nici eu nu m-am confruntat cu problema asta şi nici n-o să mă confrunt în viaţa asta. nici în următoarele, sper. 😆

 73. Nastasia

  Lumi paralele. Întrucât este exclus ca în viaţa asta să mai ajung fie şi numai calif de-o zi, nu mă pronunţ în chestiune. Să fie la ei, acolo.

 74. val_one

  mie-mi place rucsăcelul, recunosc. este şi mai comod, şi mai încăpător. plus că are multe buzunărele utile. 😛

 75. Edle

  Of, Nora, nu stiu ce inseamna suma aia. Nu stiu decat lei vechi.
  Aia mov pe care ti-o aratasem eu zilele trecute era editie limitata. Nu indraznesc sa spun cat costa. Ba, hai, ca spun. Vreo doua apartamente. 🙄

 76. Edle

  Seva, ai refuzat o geanta Gucci? Nu mai vorbesc cu tine. 😆

  Eu am primit cadou o fendi alba, cu catarame de argint. Nu, n-am refuzat-o. 😛

 77. Edle

  Val, merci. De cate ori vin in Romania platesc cu cardul, ca am facut odata o boroboata: i-am dat unui chelner in loc de 100 de lei, o mie, sau ceva pe-acolo, de a ramas ala paralizat. Eram cu frate-meu, care era pe sub masa de ras. Pana la urma a catadicsit sa-mi spuna ca i-am dat aluia de zece ori mai mult. 🙄

 78. val_one

  😆

  gîndeşte-te şi tu la leu ca fiind ceva mai puţin decît un sfert de euro (1 euro este cam 4,5 lei) şi nu mai greşeşti, Edle.

 79. Edle

  Pai, cred ca e foarte bine, costelus. Dar, nu te ingrijora, astia cu hermesuri fac si acte de caritate intr-o veselie.

 80. costelus

  Buna intrebare 😀 Nu!

  Nu iau cele mai ieftine chestii, din contra, dar nu mi-as cumpara niciodata ceva de fite.

 81. Seva Tudose

  Costelus,

  iti spun eu ca de multe ori ,lumea se uita la tine(de exemplu daca ai ‘virgulita’ de la “Adidas” ACE’S… si iti poate spune ca esti taranoi,ori de la oras…

  Edle,

  desigur am refuzat-o cu drag si afectiune pe fiica mea care si-a cheltuit munca pe 2 zile,la ce draci imi mai foloseste mie o geanta”Gucci” ? pe cine vreau sa impresionez… ?

 82. costelus

  Pentru ca tot le place unora sa traga cu ochiul peste gard la vecina, am spus acolo ca e cam o regula in Romania, daca nu esti dobitoc sau canalie nu poti ajunge medic. CAM o regula, nu INTOTDEAUNA o regula. Mai exista si exceptii, putine, din pacate. Cunosc astfel de exceptii, nebuni care refuza sa ia spaga, desi aveau ca medici rezidenti o treime din salariul unei femei de serviciu de la metrou. Unul din nebuni a ramas aici, Don Quijote, altul insa a obosit si a plecat in Anglia. Dar am intilnit si canalii, dincolo de inchipuirea unora ca astfel de “oameni” se pot face medici. Ma bucur pentru voi daca n-ati avut de a face cu ei, nici sa nu aveti! Unele exemple, daca doriti,, gasiti tot acolo, la vecina.

 83. Eu n-am nicio problemă cu luxul. Nu-l blamez, nu mă uit câș la el.
  Doar că, presupunând că mâine, când oi ieși eu pe stradă să mă duc după lapte și țigări, mă pocnește în cap o Birkin picată din ceruri, printre crengile copacului din fața blocului, grija mea va fi la ce dracu’ s-o port. Că nu se prea asortează cu restul chestiilor din viața mea. 😀

 84. Nastasia

  Eu aş avea probleme cu ce bag într-o astfel de geantă. Că dac-ar fi să transfer ce am în actuala..

 85. De când am început să port mai mult genți cu barete scurte (deci, care nu se pot pune pe umăr), am mai scăzut și numărul de kilograme pe care le căram. Acum, chiar sunt la caterogia light. 😀

 86. Nora&1Q

  Dacă vă spui că port o borsetă din fâș a cărei bretea are nod la un capăt (s-a rupt cârligul metalic) mai vorbiți cu mine? Se asortează cu pulovărul, blugii, șoșonii și alilante de pă dedesupt.

  Dacă nu, io vă zic: sărumâna! și-am plecat..

 87. Nora&1Q

  Ghidul userului fixat. Instrucțiuni de ieșire din fixație.
  Aceste instrucțiuni vă vor ajuta să ieșiți corect din fixație și să luați toate măsurile de precauție în timpul utilizării unui dialog civilizat.

  A. Pregătirea utilizatorului pentru ieșirea din fixație:

  1. Scoateţi subiectul din ambalajul de plastic și îndreptați-vă viziunea spre Absolut cu o vorbă de duh în care să se regăsească: organele de reproducere umană și relația de apropiere regulată dintre acestea, ceara, lingura, grijania, un sfânt oarecare și subsfinții acestuia, soarele. Din experiență, o rangă, la nevoie cu mangealâc, îndreaptă mai bine decât o mie de cuvinte.

  2. Toarceți subiectul încet (fără bruscări) astfel încât toate eminențele cenușii să intervină. După ce miezul subiectului este desnetezit, prindeți puțină viteză în discuție să nu reîncepeți alta.

  3. Pentru încălzire, umflați buza de sus a interlocutorului (cu un ciocan udat în prealabil, să nu sară din coadă). Cea de jos vine umflată din fabrică.
  4. Nu uitați să-i dați partenerului de dialog la operația recentă cu o cheie fixă de 32. Repetați operațiunea pe fiecare părticică a textului până o nimeriți (pe ea, pe operație). Insistați în zona dinților și nu mai fixați repere din afara obiectivului, respectiv monitorului. Apoi, orientați-vă ochii rapid spre cadrul ușii de interior. Oricând poate intra cineva și vă poate surprinde zâmbetul de satisfacție.

  5. Nu umflați capul oponentului prea mult – nu este necesar, această operațiune poate deteriora discuția când acesta este pus în dificultatea de a da replici fine sau argumente clare (aerul din interiorul eu-lui i se va extinde ușor atunci când este încălzit și poate provoca o explozie întârziată).

  Atenţie -- acest lucru este important!!!!

  -- Exfixația nu este un instrument de salvare din situații aglomerate! Din orice unghi ați privi, aceasta este un mijloc de socializare și se folosește în situații pur subiective.
  -- Păstraţi interlocutorii piromani departe de subiectele inflamabile;
  -- Nu despachetaţi subiecte calde la temperaturi negative, nici pe ghețușuri improvizate;
  -- Închideți ermetic orice supapă de refulare/defulare a instalației de interconexiune;
  -- Evitați suprapomparea unui subiect serios care tinde spre derizoriu;
  -- Nu lăsaţi interlocutorul nesupravegheat, chiar și cu acest calup de instrucțiuni;
  -- Nu folositi exfixarea la o adâncime mai mare de capacitatea de scufundare a utilizatorului; asfixierea poate cauza insuficiențe respiratorii.
  -- Secvenţa corectă de umflat/dezumflat interlocutorul asigură utilizarea perfectă a mijloacelor de exfixare;
  -- Nu trageţi de interlocutor în timpul utilizării subiectului pe un ton amiabil;
  -- În cazul în care interlocutorul este bolnav, recomandăm să fie consultat de un medic înainte de a-l utiliza în laboratoarele proprii.

  B. Folosirea interlocutorului pentru ieșirea din fixație :

  1. Dacă interlocutorul dvs nu acceptă lucruri/reguli impuse de prima dată, recomandăm ca la primul schimb de cuvinte să nu-i puneți piciorul pe gât, ci să-l lăsați alături de ceilalți pe blog ca să se uite împreună la “Schimb de mame“.
  2. Permiteți interlocutorului dvs să se obișnuiască cu blogul treptat, ca să-i aducă numai plăcere.
  3. Interlocutorul supărat nu se pune la socoteală și nu se scoate brusc din groapa cu nisip. N-are rost.
  4. Deconectaţi interlocutorul de realitate și transferați-i prima scatoalcă fixatoare lipicioasă pe ceafa virtuală, de jos în sus. Lăsați-l puțin să se regăsească.
  5. Uşor, îndepărtați publicul strâns în jur, ca la circ (între timp puteți pregăti alte fixatoarele lipicioase), astfel încât să apară un nou spațiu de discuție, suficient pentru deblocarea subiectului din aglomerație. Acum îl puteți frământa cu flexibilitate, fix în zona lui de înțelegere. Dacă-i aflată fix în gură, renunțați.
  6. Mobilizați bărbia interlocutorului cu vârful pantofului scos din fixația piciorului, dacă nu purtați tocuri cui cu flecuri din oțel.
  7. Cu ajutorul fixatoarelor lipicioase (scatoalcele) refaceți-i conturul feței şi blocați-l într-o poziție fixă (ca să nu se mai bălăngăne) până înțelege unde se află. Dacă înțelege, bine. Dacă nu, nu.
  8. Asiguraţi-vă că fixatoarele sunt bine poziționate şi urechile îi rămân suficient de îndepărtate ca să nu se creeze nicio presiune în interior. În acest mod veți fi maleabil(ă), mobil(ă) și jucăuș(ă). Între ochi îi puteți lăsa o mică distanță de confort. Evitați suprapunerea lor peste cel de-al 3-lea ochi. Shiva vă va fi recunoscătoare.
  9. Daca interlocutorul dvs este prea încordat, în caz că nu aveți chiuvetă, vă recomandăm să-l dați cap în cap cu o altă persoană din proximitate care-i împărtășește viziunea.
  10. Reţineţi că interlocutorul dvs vă va consuma în timpul unei ieșiri din fixație mult mai multă energie decât în mod obișnuit. Deci, recomandăm ca oricare dintre aceștia să fie limitat la 5-10 cuvinte, astfel încât să nu obosească prea repede.

 88. Nora&1Q

  Menționez că acesta este un model brut și poate fi prelucrat prin așchiere. Dacă purtați mânecă lungă îl puteți lustrui cu mâneca..

 89. Nora&1Q

  Dacă l-aș adapta după manualul de instrucțiuni de la o bormașină poate că ar fi mai simplu..
  Zic.

 90. Nastasia

  Da’ în timpul laborioasei operaţiuni, la ce reacţii ne putem aştepta din partea interlocutorului? Cum se contracarează ele?

 91. Nora&1Q

  Tot io să vă spui?! Dacă interlocutorul insistă să aibă reacții, se trece la etapa cea mai grea: Se schimbă ciocanul cu coadă, cu unul pneumatic. Și se ciocănește la el până se fărâmițează.

  Nu cunosc niciun caz care să depășească nivelul ăsta..

 92. Manuella

  1Q, eu nu te las, vai!
  Musai roşu!
  Priveşte-ţi venele. Dacă au o nuanţă de albastru, alege un roşu rece. Dacă sunt mai mult spre gri, te îndrepţi spre o nuanţă caldă.
  Ca la ruj(ul nostru)! 🙂

 93. andreea

  eu sînt izolată, în căsuţa mea de mail. nu ştiu nimic, nu-mi trimite nimeni nimic… în ce an sîntem?

 94. Nora&1Q

  Nicovală?! Iote, vedeți că instrucțiunile ălea-s bune de ceva? Subliminal, am indus finețea vorbelor.
  Puteați să-mi ziceți direct bolovan. Dar n-ați făcut-o..

 95. Nora&1Q

  Nu sunteți izolată complet, d-na andreea. De aia vă mai interesează anul. Vreți să vă trimit mailuri cu mari reduceri de prețuri, cu prietenii încărcate de morală și distribuirea de imagini sfinte care nu rușinează ca alilante?

 96. Manuella, poate că borseta e marca stilului său. Poate că întreaga ținută e construită în jurul borsetei. Poate chiar, aș îndrăzni, întreaga lui viață!
  Cine știe ce turbulențe existențiale vor lua naștere…

 97. andreea

  pînă şi Bukowski ăsta, de abia peste 20 de ani o să se nască…
  păi, de un’ să ştie el de necazurile mele, specifice altui secol?

 98. Manuella

  Nora, timpul pentru un nou început!
  Nu vezi ce ne-a făcut cu instrucţiunile lui cu tot?
  Şi cum un nou început se naşte în chinuri …

 99. andreea

  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
  ce mi-aţi făcuuuut!
  aţi dat drumul monştrilor în căsuţa meaaaaaaa!!!

  Doar astăzi până la ora 24.00 puteţi achiziţiona produse educaţionale INTUITEXT cu o reducere de 40%. TOATE produsele de pe site fac obiectul promoţiei.

  Cu stimă,
  Echipa INTUITEXT

 100. Manuella

  Andreea, dar purtăm rochii lungi, materiale diafane şi corsetele alea de viespe.
  Ah! şi avem umbreluţe din mătase!

 101. Nora&1Q

  Da, chiar așa e. Borseta reprezintă stâlpul taxat al lumii mele exterioare. Ea îmi dă puterea să înțeleg pe celelalte mai fițoase, din piele cusută manual și cu etichetă de firmă. Dacă aș renunța la borsetă ar însemna că-mi neg existența. Mi-ar schimba polii naturali și aș tinde spre o altă normalitate. M-ar catapulta într-o lume paralelă, cu vise moi, roze-pal..

 102. Manuella

  Mă gândesc că lui Danny i-ar fi plăcut “Femei”-le lui Bukowski.
  Ar fi citit-o fără să respire.

 103. Nu renunța, 1Q. Eu sunt borsetă-fan!
  (De obicei, le urăsc din toți rărunchii, dar nu pot intra cu buldozerul în stâlpul lumii tale interioare :P)

 104. Nora&1Q

  Zi-mi și mie unde să-mi țiu Ci+ asig oblig.+ permis+ talon+câteva cărți de vizită+pachet de șervețele nazale+1 pix +cheili și stick-ul)..

 105. Toate alea ale mașinii, mai puțin permisul, în mașină. De ce trebuie să cari după tine asigurarare, talonul etc?

  Restul, într-o geantă. O servietă. Un rucsac dacă ești genul mai sport.
  Da, da, există și genți de bărbați.
  Borsetele, no offence, mi se par bune doar pentru vânzătorii ambulanți.

 106. Manuella

  Nemulţumit complet. Vezi, Nora, dacă nu l-ai lăsat să-şi cumpere Gallardo-ul roşu? Îl înduplecam cu servieta!

 107. Nora&1Q

  Cum să mă plimb cu agendurile după mine? Sau cu cărți. De parcă n-aș avea casă. Citesc la coadă la covrigi sau când plătesc telefonu`..

 108. Nora&1Q

  Nu sufăr servietele. Am colegi care târâie niște hârtii și accesorii fără importanță, să-și justifice ghiozdanul..

 109. Sunt genți de bărbați pentru toate stilurile. Cu un pic de voință, poți scăpa de borsetă!
  Auzi, dar o ții chiar prinsă în jurul mijlocului? 😆 Sau mergi cu ea așa, flendurind în mână?

 110. Nora&1Q

  Geacă-mea are oricum multe buzunare. Nu am un buzunar gol. Am banii împrăștiați prin toate buzunarele, chiar și la pantaloni. Spălarea de bani la mine se face .

  Sunt plin de bani..

 111. Nora&1Q

  Iote că am zis așa:
  Dacă vă spui că port o borsetă din fâș a cărei bretea are nod la un capăt (s-a rupt cârligul metalic) mai vorbiți cu mine?

 112. costelus

  Si mie! Adica mi-as dori orice animalut, dar ariciu’ … aoleu, ce ochi are!

  Nora: nu mai fac, promit!

 113. Manuella

  Până una, alta ţi-ai făcut celebră borseta!
  Aşa frântă, din fâş bleumarin şi fără cârlig!

 114. Eu de-aia și crezui că e borsetă-borsetă. Din pricina cârligului. Mă gândii că de fapt ți s-a rupt clema aia și acum o înnozi tu cumva. 😆

 115. Manuella

  1Q, totuşi ai reuşit cumva să detronezi sacoşa cu sandvişuri a lui D. Cea din Cişmigiu şi de la ruine.
  Sau erau diferite ?! 🙄

 116. costelus

  Mai oameni buni, mai sar si eu calu’, mai dau prin gropi. Da’ totusi, “poante” misogine nu mai fac. Timpite, inca mai.

 117. Nora&1Q

  Ce cal poți să sari, Costeo? Un ponei îngropat, poate.
  N-ai tu antrenamentul ăsta. Nu te mai da rotund! Cascadorule..

 118. Nora&1Q

  Să revenim la borseta mea.
  D-na Manu, sacoșa e sacoșă, borseta poa` să fie și gentuță.

  Sărna, d-na Edle! Fixist mai e d-nu Raj da` mai fixistă sunteți dvs când ziceți că se lăuda non-stop..

 119. Nora&1Q

  N-am mai avut răbdare. Am sărit peste etapa a 3a..
  Nu schimb Loganul pe Lamborghini. Știi cât consumă?!

 120. Nora&1Q

  Mai pune! dar și-așa, bașca impozitul, asigurarea, întreținerea..

  Nu mai vorbesc de drumuri, că nu-mi ajung banii să-mi croiesc o uliță proprie.

 121. Nora&1Q

  “This automobile has a combined fuel consumption of 35.70 l/100 km, extra urban of 26.37 l/100 km and urban fuel consumption of 25.02 l/100 km.”

 122. Dar ce, Nastasia? Nici fixuri nu mai avem voie să avem? Ei, drăcie!
  Birkin, nu, fixuri, nu… Ce bucurie să mai avem și noi pe lumea asta…

 123. Nastasia

  Ba da, cum să nu! Cine n-are fixuri, să-şi cumpere! Numa’ voiam să ştiu dacă-i ziua lor, să le sărbătoresc şi eu pe ale mele. Tocmai căutam un pretext onorabil să trândăvesc.

 124. Parcă așa văzui un titlu pe Gândul, printre cele o mie de titluri legate de Black Friday. Zicea ceva de ninsori și, în București, temperaturi sub 0 grade noaptea.

 125. val_one

  nici mie nu-mi place, de aia o aştept să vină, ca să şi treacă odată. 😆

  aşa e, Nora, iar vine prea devreme! 😈

 126. Edle

  Nuuu! Deja sunt stresata. Robbie vrea sa le facem impreuna, si calendarul, si coronita.

  Bradul?! Verde, Val. 😀

 127. Seva Tudose

  Edle#138

  Andreea#139

  da,am zis bine 2 zile de munca,cat a dat pe geanta “Gucci”…era si din canavas si piele=700.00 de dolari ! Fiica mea face 30 de dolari pe ora,si munceste la “Intensive Care Unit” in spital la asa zis “Reanimare” obligatoriu 12 ore pe zi…cateodata 16 ore si sta acasa,16 ore si o ia din nou…

  dar isi ia si multe zile libere pe luna,d-aia isi permite sa plece in toate croazierele…o bate gandul sa fie “Travel Nurse” pe vase de croaziere, dar va face cu mult mai putin dolari…se spune cum ca ai fi mereu in vacanta 😀

 128. Seva Tudose

  Eu voi sta linistita de Black Friday…anul acesta am innoit TV. am cumparat Lap-top nou,ferestre noi la toata casa,masina noua nouta Toyota…un congelator,ca cel de la frigeder nu era sufficient,dehumidifier in dormitoare Sandu a fost in Romania in vacanta ca apoi s-a dus iar, ca murit mama lui,a graduat nepoata de la liceu-party,la avocati…am spart deja o gramada… 😀

 129. Edle

  Seva, na, am gresit socoteala atunci. Eu am pus un salariu de 3000 de euro si o geanta de 1500. Nici pe departe cea mai scumpa. Fix doua saptamani! 😆

 130. Manuella

  Seva, fiica ta a dorit să-ţi dăruiască ceva deosebit.
  Nu trebuia să o refuzi.

  Eu i-am cumpărat mamei de ziua ei o pereche de pantofi. Destul de scumpi. Era toată fâstâcită, nu ştia dacă să se bucure sau să-şi facă o mie de griji, ştiindu-i preţioşi.
  Dar îi poartă cu mare drag!
  Şi, crede-mă, bucuria mi-a fost infinit mai mare! Nici dacă îmi luam pentru mine nu simţeam aşa!

 131. Edle

  Si eu i-am luat balerini vara asta si mi-a zis ca n-a avut niciodata pantofi mai moi. 🙂 Da’ n-am luat-o cu mine la cumparaturi. 😀

 132. Nastasia

  Habar n-aveţi(încă) ce minunăţii îs lucrurile cumpărate de copii pentru bătrânele lor mame! Bucuria, înduioşarea, strângerea de inimă pentru căruţa de bani pe care au dat-o (că mamele-s cam la curent cu starea bugetului copiilor). Dar eu n-am lucruri mai dragi decât cele primite de la fecioru-meu. Şi tot ce mi-a luat a fost fix pe gustul meu, n-aş fi ales mai bine. Sau n-aş fi ales deloc, că m-aş fi zgârcit. Seva, nu te mai prosti şi acceptă ce-ţi iau copiii. Compensezi tu altfel, dacă ai remuşcări din cauza banilor. Da’nu irosi bucuria asta.

 133. Seva Tudose

  Edle#328

  Firma”Gucci” are ptr. America o alta productie,altfel nu intra pe piata Americana… in Europa firma ‘Gucci” face ravagii la preturi…
  http://handbagcloseout.com/sale/gucci-handbags

  Manuella#329

  da,am refuzat,a returnat-o si mi-am cumparat in schimb o alta geanta”Elisabeth Arden” de 125 de dolari si sunt fain cu ea… 😀

 134. Seva Tudose

  Nastasia,

  ei stiu ca nu imi doresc lucruri materiale,dar un telefon,un buchet de flori,felicitari,lumanari parfumate,miniaturi mici sticlute de parfumuri,da,accept

  in rest eu le dau inzecit…

 135. Nastasia

  Ştiu cum e cu datul înzecit, cunosc povestea. Fiu-meu chiar mi-a spus într-o zi că sunt prea disponibilă şi că, poate, ar fi învăţat să-şi gestioneze mai bine banii dacă n-ar fi ştiut că are întotdeauna o plasă de siguranţă şi că m-am sacrificat cam mult pentru el. Dar, pe undeva, faptul că pot, uneori, să facă astfel de cadouri exagerate e şi un fel de a dovedi şi a-şi dovedi că au reuşit şi pot s-o facă, ceea ce e bine pentru sufletul copilului şi al mă-sii. Dă-i încolo de bani, că vin şi se duc. Asta zic eu, care stau chiar prost la capitolul ăsta.

 136. Seva Tudose

  Nastasia,

  eu am fost si sunt f.norocoasa,ceea ce copii mei nu prea sunt ! In Romania daca un inginer avea pana-n 1990 aproape 2500/3000 de lei/luna,eu aveam 5-7 mii pe luna,refuz sa spun unde lucram…

  aici am printre altele iar f.norocoasa fiind taximetrista,soferita pe limuzine,erau week-end-uri (numai sambata si duminica)cand aduceam acasa si 2000 de dolari…

 137. Seva Tudose

  Edle,

  😆 ce mama 😆 mama mea nu vroia nimic decat flori ori ceva ptr. casa 😀 deci cumparam set de cristal,vaze de cristal…grena,albastre,transparente…

 138. costelus

  Seva, comunisto, tu lucrai la partid. 😀

  Eu nu i-am putut lua mamei nimic. Nu primeste. Cite n-am dus dracu inapoi la magazin!

 139. Nastasia

  Dacă nu primeşte, nu mai încerca. E felul ei de a te proteja. Gata, nu mai fac pe mama mileniului, mă duc să mă bag în pat, că mi-e lene şi somn.

 140. Seva Tudose

  Costel

  nu,nu am fost comunista,da chiar deloc ! Am fost UTC-ista (pana la 18 ani ???) si cand m-am casatorit,mi-am schimbat numele…mi-au pierdut urma…apoi am gandit emigrarea vreo 3 ani,ca in 1982 mi-am depus actele la Ambasada Americana,deci contra comunismului,rau de tot !

  acolo unde lucram eu,salariul era de cam 2500 lei pe luna,dar era cu f.mult ciubuc ! Si am lucrat acolo 15 ani pana-n iunie 1990,cand a trebuit sa predau buletinul de identitate ,luind in schimb pasaportul de emigrare definitiva ! In octombrie’90 am plecat cu familia !

 141. costelus

  Ai lucrat undeva pe la partid, sau la vreun magazin de ala pe dolari, de iesea atita ciubuc, asta am vrut sa spun.

 142. andreea

  of, Danny, ce sa fac eu pentru tine? Nora hotaraste.

  trebuie sa nu te mai enervezi. sa fii caaaalm, tot timpul, ca o mare linistita. coooooool. sa nu te mai ambalezi. poti? cind simti ca te… valuresti, gata, tre sa pleci un pic din fata monitorului, sa te plimbi putin. maninci o placinta, privesti norii si poate-ti trece. ce zici? nu te mai lasa in voia furiei, oricit de fierbinte ti s-ar parea subiectul. in fine, asta e valabil pentru toti.

  da, eu nu te-as bana, n-as bana pe nimeni, decit… poate…
  dar eu sint eu. nu stiu cum e in locul Norei. asta e.

 143. andreea

  nervii aia varsati aici nu fac bine nimanui. nici tie, Danny, nici celorlalti.

  poate tie ti se pare ca ai arata ca o leguma, dar mie imi plac mai mult oamenii care se stapinesc. aparent impasibilii. am toata admiratia pentru stapinirea lor, cu atit mai mult cu cit, cunoscindu-i, stiu ca nu-s indiferenti, ci doar… puternici.

  dar cred ca am mai spus asta.

 144. Nastasia

  Exasperanţi îs ăştia cu ştirile despre zăpada care va veni de luni! Parcă ar anunţa sfârşitul lumii. Sau ceva ce nu s-a mai pomenit. Cred că şi căţelul meu e îngrozit. Şi ce dracu să facem noi? Să ne baricadăm în case? Să emigrăm? Viiine zăpaaadaaaa…fugiţi, muriţi, şocant, halucinant, n-o să vă vină să credeţi, lumeee…

 145. Dnu Raj

  Cacat in ceea ce ma priveste, trandafiri, zambile, crini atat imperiali cat si obisnuiti, tulipuri, nestemate, in ceea ce va priveste…

 146. Dnu Raj

  Candeste pishatul asta de matza, ceva de speriat. La servici cacat, acasa cacat. Cacat pe toata linia…

 147. Dnu Raj

  De ce scrie sub comenturi ca comentariul asteapta sa fie moderat ? e Raj nu-l modereaza nimenea, Raj ii moderat dela sine, din nascare…

 148. Dnu Raj

  Potaia, cotarla dnei Nasta e ingrozita. Ete na, n-am ce sa zic. Mai ramane ca si dnu 1 sa fie ingrozit si s-0a dus reacu blogu asta…

 149. Dnu Raj

  Ne baricadam in case scumpe dna Nasta. Dnu Danii e deja baricadat. In debarale nu sufla crivatzu, viscolu, inthemperiile. Il doare in spatele garii …

 150. Dnu Raj

  Dra Nora, va rog tare frumos sa-l eliberati pe dnu Dannii. Viata blogareasca fara el, e lipsita de continut…

 151. Dnu Raj

  Blogu fara dnu Dannii e ca painea fara sare, nu are nicio noima. E ca si cum ai fute cu prezervativ, ca sa ma exprim mai plastic…

 152. andreea

  dnu Danny il saluta pe dnu Raj.

  Danny, vezi, mai bine ca n-am venit. pe cuvintul meu ca eu nu rezist sa stau 70 de minute pe banca, la fintina..

 153. costelus

  Spuneau bunicii ca demult, ningea asa de mult ca puteai trece peste garduri pasind. Iar uneori nu puteai deschide usa de la casa din cauza zapezii.

 154. Nastasia

  Cândva am iubit zăpada. Da’ cred că am nişte traume în legătură cu ea, şi destul de vechi. Când începe să ningă, mi se face groază că n-o să se mai oprească niciodată, că o să acopere tot, că o să fim prizonierii ei pe veci.

 155. costelus

  Si nu te simti bine cind te bagi in pat, sub plapuma, eventual linga soba?

  Chiar Nastasie, cu ce te incalzesti iarna la casuta? Sau nu stai acolo iarna?

 156. Nastasia

  Ba stau, că m-am mutat aici de tot. Nici nu-mi vine să cred că e deja a doua iarnă. Am centrală pe gaz, cu calorifere peste tot, mi-am păstrat şi soba de teracotă pe lemne din camera mea, fiu-meu are şemineu pe lemne, pe lângă calorifer. Câteodată facem foc cu lemne, e grozav să le auzi cum trosnesc. La fiu-meu se şi văd flăcările, stau ca proasta şi mă uit la ele.

 157. costelus

  Soba parca are ceva magic in ea. Oricum, pentru mine a avut, nu mai am unde sa mai prind.

  Mie imi cam place ploaia si zapada. Una ca, pe linga zecile de belele pe care le am, mai sint si meteorosensibil, asa ca ma doare bostanu’ cind e innorat. Ei, si cind ploua, imi trece. Dar imi si place cind mergi pe strada sau aiurea, si, cind ninge sau ploua, nu vezi tipenie de om. Stiu, sint foarte sociabil. 😀

 158. Nastasia

  Pe astea cu meteo şi cu dureri de cap le am şi eu, cred că într-o viaţă anterioară am fost meteorologul de serviciu. Acum m-aş duce să mă culc, da’ mi-e cam groază. Noaptea mă cam apucă toate durerile. Degeaba stăm aici ca doi cuci, lumea ori munceşte, ori chefuieşte. Până şi în debara s-a dat stingerea.

 159. Eu nu-s meteo-sensibila. Asa, estetic 😛 prefer zapada si gerul ploilor mocanesti. Nastasie, pare de vis acolo, la tine, cu soba si semineu. 🙂

 160. costelus

  Chiar Nastasie, cind ti-i urit, infinge doi cirnati intr-o surcica si pune-i in soba. Si citeva mere dupa aia, tot in soba. Pe jar.

  Pai eu cam fac treaba. Am facut iaurt, curat prin casa, citeva flotari, acuma fac ciuperci, mai am emailuri restante, mai alte chestii pe care nu le pot pomeni aici. Noapte buna tuturor atunci! Si tie, Nora, si tie. 😀

 161. Nastasia

  Cam vis îmi pare şi mie, încă nu cred că m-am dezmeticit, deşi a trecut un an. Chiar azi spunea tata că i se tot pare că-i în vacanţă. Nu-mi vine să cred că e chiar real că a intrat vaca vecinului în livadă, că astă-vară au venit vulpi, că trebuie tăiate lemnele, că lemnele au venit cu o căruţă cu doi cai şi mi le-au descărcat în şură, că săptămâna trecută a venit tractorul să are, că azi am băut lapte chiar de la vaca împricinată, probabil, că am în pod o mulţime de nuci, că miroase a fân, că la farmacie găsesc tot ce vreau şi nu trebuie să-mi bat capul dacă n-am reţetă, că toată lumea salută pe stradă, că-mi tropotesc caii pe sub ferestre şi câte şi mai câte. Şi toate astea la 20 km de Clujul în care am trăit o viaţă şi din care n-am crezut că o să plec vreodată. Nebună bătrână, ce să zic.

 162. costelus

  Hmm, ce aproape era paradisul, Nastasie, nu? Bine ca si oamenii sint oameni, in satul unde au trait bunicii era jale … majoritatea hoti, betivi si puturosi, combinatia perfecta. Am mai avut casa ceea si mult timp dupa ce bunicii s-au dus intr-ale lor, si, desi era departe si nu era prea frumos acolo, linistea aceea de la sat mi se parea ireala. Sa stai la soare, sa nu auzi decit mita miorlaind sau o caruta, nu tu masini, nu tu televizor. Iar noptile de vara erau magice, racoare, stele, greieri; la oras, de dupa blocuri, nu se pot vedea stelele. A trecut insa totul pentru mine, pentru totdeauna.

 163. Jaco Pastorul

  Costelus,
  de ce nu rupi tu pisica in două, si cu banii agonisiti pe meleaguri straine, să te intorci in satul bunicilor, cumperi vreo trei hectare, suficienti pentru un trai decent, faci o casuta superecologista din lemn si chirpici, acoperita cu stuf sau sindrila, dar independenta energetic (panouri solare), sapi o fântână proprie, îţi iei un tractoraş, o văcuţă, un căluţ, găini, porc si ce-a mai fi, gasesti o jună fără mari complexe intelectuale, harnică, cinstită, curată, să-ţi faca doi trei copilaşi care să ţi se caţere in spinare.

  Restul, cum ar fi, cârnaţii în sobă, iaurtul natural si mujdeiul de usturoi vin de la sine. Ai putea să-ti faci chiar si un mic eleşteu pentru crap si caras, nu mai vorbesc de cazan de rachiu si teasc cu zdrobitor pentru struguri.

  Eşti o malacă de om in puterea vârstei, ti-ar sta mult mai bine să ne povesteşti seara, la gura sobei, despre ardeii si roşile din gradină, decât să te tot plângi de singuratate si inadaptabilitate.
  Încearcă să îţi trăieşti propriile vise, cred ca numai aşa am putea sa schimbăm ceva în ţara asta.

  De noi depinde.

 164. Nastasia

  Ce ciudă-mi e pe vorba asta, “pentru totdeauna”! Eventual puteam spune eu asta, după 59 de ani trăiţi în Cluj, cu o fişă medicală sinistră, cu experienţă de viaţă la ţară de vreo cinci săptămâni în total, adunate din mici escapade la rudele prietenilor, că nici măcar bunici la ţară n-am avut. Era aproape sigur că, vorba copilului, mă vor scoate în sac pe uşa apartamentului, după ce am să trăiesc cât mai am mutându-mă de la televizor la calculator, dacă nu fac nimic cu viaţa mea. Şi uite că am făcut, cu tata cu tot, care, clujean de 87 de ani, s-a încumetat să ne luăm lumea în cap şi acum e foarte fericit aici. Am înviat, mă îndop cu aerul ăsta, că şi uitasem că poţi să te îmbeţi cu oxigen, mă uit la stele, că şi de ele uitasem, şi anotimpurile-s anotimpuri, ca pe vremea copilăriei. Nu vreau să aud “niciodată” şi “pentru totdeauna”.

 165. Jaco Pastorul

  Pai, bine, mai Danny, asa educi tanara generatie si pe mama ei, sa calce in picioare ruinele de la Istria, in ciuda cordonului de protectie, mai mult de-atat, le mai arati si altora pe internet. Halal istoric mai esti tu! http://0.gravatar.com/avatar/cfaf44f8686b21b10ad39eab4082103f?s=800

  Si apropos, nu stiu daca ai facut bine ca i-ai povestit aleia de programul tau politic, am auzit ca e cam furacioasa de idei, azi maine auzim ca lanseaza ea vreun program din asta cu a cincea putere in stat.

 166. Edle

  Costelus, da’ pe-acolo pe la tine nu sunt sate? Cauta-ti si tu un coltisor mai mic de lume, daca printre blocuri nu-ti place.

  Si, ce tot iti trebuie stele, cand te duci la o aruncatura de bat si poti sa vezi aurora? 🙂

 167. costelus

  Si eu ziceam odata ca nu exista niciodata sau totdeauna, dar intre timp m-am convins ca nu poti sa le ignori. Vreau, nu vreau, intotdeauna va fi o cioara acolo, nevermore.

 168. Nastasia

  Ei, curaj. Un pic de inconştienţă, un pic de “fie ce-o fi”, multă curiozitate, să văd, până a nu muri, cum e şi altfel. Ce putea să mi se întâmple? Să fie bine sau să nu-mi placă, să sudui că în ce dracu m-am băgat? Ş-apoi! Dacă nu încerci, de unde să afli?

 169. Edle

  Hm. Eu am cam pierdut sirul mutarilor. Trebuie sa fac un efort sa-mi amintesc cate tari am schimbat pana acum. Da, cred ca e necesara o oarecare doza de inconstienta. Si dorinta de-a schimba ceva.

 170. andreea

  mai ales ca e singur. de Costelus zic.
  nu trebuie sa se gindeasca, la fiecare pas: aoleu, da’ astia, saracii, ce vina au? nu cumva le fac rau? nu cumva ei nu vor ce vreau eu?

 171. costelus

  Nastasie, in cazul tau ai avut noroc si de oameni. Au ai mei cunoscuti care au facut pasul asta (casa pe linga oras) si au regretat din tot sufletul! De ce? Pentru ca fura unii tot de pe linga casa! Tot, tot! Ba, uneori, isi trimit copii sa intre si in casa, pe geam. Au ajuns oamenii sa taie orice copac care face fructe si sa puna in loc iarba (ca pe aia n-o fura inca).

 172. Nastasia

  Costeluş dragă, piedici în calea schimbării găseşti câte vrei, dacă vrei să păstrezi o stare de fapt. Dacă nu, nu. Reţete nu sunt, eu îs mai impulsivă de fel. Cujet înainte -- piticul raţional vede toate neajunsurile, riscurile, dezavantajele. Şi le vede bine. După aia vine piticul aventurier şi zice no, şi? Poate n-o să fie aşa. Şi rămâne cum zice el. Multe mi-au ieşit prost. Asta sper că nu.

 173. costelus

  Da, asa-i. Ai mei insa stiu ca si-au dorit o casuta linga oras, dar, din diverse motive, n-au facut pasul asta. Acuma e prea tirziu, nici nu mai poate fi vorba. Dar aia care fura din curti tot au fost cu siguranta un motiv.

 174. Nastasia

  M-am gândit la asta, dar când am venit prima dată să văd casa, mi-am cam dat seama de cum stau lucrurile. Era nelocuită de 12 ani, proprietarii plecaţi din ţară, băbuţa care se ocupa de vânzare locuia la două sate mai încolo şi te înţelegeai cu ea la telefon să stabileşti întâlnirea. Şi nu lipsea nicio ţiglă de pe casă, merele erau în pom -- (prin spate se poate intra nestingherit în livadă şi de acolo, în şură şi în curtea casei, nu sunt garduri), în anexe o mulţime de unelte, totul neatins. Asta dovedea ceva. Chiar povesteam ieri cu un localnic şi-l întrebam dacă este poliţie în sat, că n-am văzut până acum. A râs şi a zis că sunt vreo trei, dar o duc de minune, că n-au nicio treabă. Şi-a adus aminte că, parcă, acum câţiva ani, umbla vorba că s-ar fi furat un televizor, dar nu ştia sigur. Mă rog, n-o fi rai, se pot întâmpla chestii nasoale, ca oriunde, dar specificul e altul.

 175. Manuella

  Costel,
  Un brazilian deştept, Augusto Cury, a spus aşa : “Păguboşii văd fulgerele. Învingătorii văd ploaia.”

  Gândeşte-te la asta!

 176. Edle

  Cine dracu’ sa ma astepte, omule? Nu ii car si pe ei dupa mine? 😆

  Da’ nu mi-ai zis, ai vazut aurora sau n-ai vazut-o? Ca sa stiu daca te invidiez sau nu.

 177. costelus

  Ai mei au mai tinut mult timp o casa la tara dupa ce bunicii au plecat. Incercau sa mai puna una-doua in gradina, era frumos la aer curat, desi era departe, iar casa era veche si de lut. In casa nu s-au bagat vecinii, dar pe afara furau tot!! Frunze de patrunjel, usturoi scos din pamint, tot! Banci din doua scinduri, le furau si pe alea, mai scoteau si parii din pamint! Da, cind ajungeam acolo, primul lucru pe care-l faceam era sa scot parii din pod, sa-i bat in pamint, sa fac o banca, sa am si eu unde sta afara! Dupa ce au plecat bunicii a ramas o antena mare afara. Au taiat-o! S-au suit si pe casa (ca au indoit tabla) s-o taie mai bine, ca era ancorata. Cablul de la antena intra in casa -- l-au tras tot, pe dinafara! E bun si ala la fier vechi!

 178. Nastasia

  Uite o temă pentru Costeluş. Propune-ţi să vezi aurora. Documentează-te, caut-o, pândeşte-o. Şi după aia vii şi raportezi. Da’ nu sta după noroc.

 179. costelus

  E mai greu cu aurora, exista site-uri care dau in fiecare noapte probabilitatea de a o vedea. Daca ai masina, cred ca te poti urca in ea, mergi in afara orasului si astepti. Eu neavind … Da am vazut veverite, asta se pune? Si le-am si hranit din mina! Si vara cam m-am urcat in fiecare week-end pe cite un munte. Sa vad … hmm, nu aurora, ci moartea. Ma uit in prapastie si-mi zic “uite moartea!”.

 180. Nastasia

  Costeluş, sunt oameni despre care poţi zice că au noroc, şi încă din ăla porcesc, de parcă au mâncat rahat cu polonicul. Totul le iese, cel puţin aşa li se pare celorlalţi. După o vreme, te dumireşti dacă faci parte dintre ei sau nu. Şi dacă nu, trebuie să ai un plan B. Să încerci să te descurci fără să te bazezi pe el. Nu e, nu e. Da’ nu poţi să abandonezi chiar aşa uşor.

 181. Manuella

  Eu n-aş vrea să-mi povestească Costel despre auroră.
  Că-mi va spune doar de vântul năpraznic iscat şi că a greşit că nu a îmbrăcat o geacă mai groasă.

 182. costelus

  Nastasie, n-am fost intotdeauna asa, cind eram mai mic am avut si eu sperante, ca tot omu’. Poate mai putine, ca eram gras. Intre timp am renuntat la ele. Adica, poate n-am renuntat ca-s incapatinat, dar obiectiv vorbind, nu mai am nici o sansa sa se indeplineasca. Am pus cindva pe aici o poza cu o broasca inghitita de cocostirc ce stringe barza de git. “never give up”. Cam in situatia broscoiului sint si eu.

 183. junghiul

  “Şi ce să vezi? De îndată ce căzu jos, broscoiul se prefăcu într-un fecior de împărat, că ţi-era mai mare dragul să te uiţi la el: chipeş la înfăţişare, cu privirea ochilor blândă şi c-un farmec în ei cum nu se mai poate…”

 184. Nastasia

  Obiectiv e numai monitorul lui Ghermănuţî. Eu îs şi mai încăpăţânată şi n-ai s-o scoţi la capăt cu mine. Cui dracu’ i s-au chiar îndeplinit speranţele? Eşti viu, nu aduce anu’ ce aduce ceasu’, n-a ieşit ceva, o să iasă altceva. Şi dacă nu iese chiar nimic, nu iese. Construieşti din ce poţi, improvizezi. Nu înţepeneşti în proiect. Luptă un pic cu tine, omule, că dacă n-o faci, vin şi te caftesc eu.

 185. costelus

  Asa sint unele lucruri, Andreea, ca mecanica cuantica, nu putem intelege de ce. Tre’ sa le luam asa cum sint.

  Broscoiul se transforma in fat-frumos in basme, dupa ce-i pupat de o printesa. In viata reala, nici un om normal la cap nu pupa o broasca riioasa.

 186. Nastasia

  Aha, broasca râioasă, am priceput acuma. Poate s-o pupe cu tot dragul altă broască râioasă, da’ asta nu-i mai convine broaştei noastre, nu? Ea vrea prinţesă.

 187. costelus

  Chiar si broastele riioase fug de broscoii foarte foarte riiosi.

  Asta e, imi pare rau ca nu-mi mai permit sa visez la aurore in viata mea.

 188. Nastasia

  Tre’ să mă retrag, mi s-au arătat semnele de migrenă. Mai mult ca sigur, mâine o să zac în chinuri. Să fiţi cuminţi!

 189. uc

  io nu inteleg, ce e asa complicat de scapat de kilele-n plus?
  gimnastique+dieta, in 2 ani esti ca-n liceu:)


  ***
  mi-e ciuda ca n-a fost zapada in we asta, aseara ma plimbam in costumul de baie pe marginea bazinului, la 10 grade, ce frumos s-ar fi vazut din bazin zapada-n brazi….apa avea 35 de grade.

  seara faina!

 190. costelus

  Imi pare rau, Nastasie.

  Acuma kilele in plus au fost doar un factor, au contribuit alaturi de multe alte chestii. Stiu, ar fi trebuit sa nu conteze, spunea Nora ca are o prietena, pe cit de grasa, pe atit de vesela 😀 Dar pentru mine au contat dracu si m-au facut sa ma simt intotdeauna in afara oamenilor. Nu m-am dus pe la petreceri ca ziceam “ce sa caute acolo un hipopotam, sa fuga toti?”. Nici macar la balul de absolvire din liceu n-am fost, am zis ca-s prea gras.

 191. Dnu Raj

  Va urez o saptamana benga ! Cacat pentru mine, alvitza pentru voi ! Nuga, ca alvitza nu se mai gaseste. Unde, care gard, dra Nora ? Dnu Danii, sa va fie rusine obrazului cca 5 min. !

 192. Dnu Raj

  Dra Nora inca ma recomand, inca militez pentru slobozirea dnului Danii… Sarumana ! Lasati totu balta si adresati-mi o vorba buna…

 193. Dnu Raj

  Dnu Danii, io militez pentru dv. Iar va pedepsit dra Nora, cu alte cuvinte, iar ati belito. Dra Nora, va rog sai datidracu liber dnului Danii. Dna Andreea, puneti si dv. o vorba buna…

 194. Dnu Raj

  Va urez o saptamana buna, plina de evenimente fericite si o sarsana doldora cu covrigi cu susan, dna Nasta !!!……….. Dle Costelus, in ce tara locuiti ? Va sfatuiesc sa faceti multa miscare. Veti vedea rezultatele. Succes !

 195. Nastasia

  Cât consum de energie! Pentru salvarea puilor de focă n-ai milita cu atâta zel! Nici de balene nu pare să-ţi pese.

 196. Dnu Raj

  Dra Nora, nici mie numi vine mintea la cap. Pe noi aman2 ne uneste nevenirea mintii la cap… Stiti ceva de dnu 1Q ? Dna Manu, unde locuiti, cati ani aveti, sunteti maritata, daca da, aveti copii ? Sarumana !

 197. Dnu Raj

  Imi sunt dragi puii de foca, dna Nasta. Si balenele. Iubesc mult delfinii si citesc totul despre ei. Tot timpul am crezut si cred ca delfinii sunt ceva special. Celor care le fac vreun rau acestor fiinte, le-as da ani grei de inchisoare. Trebuie facut ceva ca ei sa nu se mai sufoce in plasele pescarilor, dar ce ?

 198. Dnu Raj

  Animalele mele preferate: magarusii, delfinii, caii, vacile, oile, cainii, balenele, focile, cangurii, girafele, caprioarele. Rechinii, crocodilii, nu. Trebuie sa ma stapanesc sa nu urasc pisicile. Stiind ca dna Ana sau Dna Andreeas au pisici, n-as dori sa le supar, ca sunt convins ca tin mult la pisicile lor. Cea mai toanta, mai cretina rasa de matze, e cea siameza. Fimea a vrut siameza. Culmea e ca o iubesc si daca s-ar imbolnavi sau ar muri, as suferi. Ii urez viata lunga, scarbadracu !

 199. Dnu Raj

  Multumesc, dra Nora ! Imi place mult de acest om. Spre deosebire de mine, stie sa fie profund cand e cazul. Eu ma hlizesc tot timpul si sunt sigura ca de multe ori exasperez forumistii, dar nu pot sa ma schimb. Chiar as dori mult ca d-l Costelus sa faca ceva concret sa slabeasca. Daca nu e vorba de vreo boala, de dumnealui depinde. Eu depun efort fizic in draci. As putea sa nu muncesc fizic, dar miscarea imi face bine. Odata, demult cand nu faceam miscare, nu aveam pofta de viata, aveam insomnii, ba chiar si constipatii.

 200. val_one

  Dany este foarte ocupat zilele astea, îi merge de minune pe voxpublica şi ar fi păcat să-l distragem tocmai acum. văzui că are multă treabă pe acolo.

  zău! 🙄

 201. Dnu Raj

  Eu nu dau pe la voxul ala. Oricum nu am prea mult timp. Scriu peicea si la Dna Ana. Sunt convins ca ma “apreciati” mult. Ma intreb cum ar fi daca as fi sobru…

 202. Dnu Raj

  Mai bine insuportabil de profund, decat asa ca mine, cu caterinca. Dar sa stiti ca de multe ori sunt serios. Ca de pilda atunci cand fac urari de bine, adineaori cu Costelus sau cand i-am urat drei Val sa-i traiasca pisica…

 203. Dnu Raj

  Se poate si fara feisbuc, cum nu ? As putea sa traiesc si fara colectia mea de pantofi. Parca as fi Imelda Marcos. Totusi e bine sa nu facem nicio economie la calitatea si pretul incaltamintei. Saptamana trecuta mi-am achizitionat o pereche de pantofi, culoarea coniacului, fara sireturi, cu limba, o frumusete. Cu eu port marimea 46, ies mereu in evidenta. Urasc cravatele si-mi plac mult blugii. Obisnuiesc sa-i port cu sacouri sau haine.

 204. Dnu Raj

  Da, profund se poate interpreta. As vrea sa am o altfel de atitudine la adresa homosexualilor, dar nu pot, e peste puterea mea de intelegere. Adica de ce zic eu de atitudine ? M-as purta cu ei normal, ca cu heterosexualii, dar aici in Ro, daca stai in preajma lor, automat esti si tu homosexual. Daca as trai in Olanda sau in alt loc, situatia s-ar schimba, nu m-as feri

 205. Raj, tiii, ce curajos ești și tu!
  Val_one: normal. Tu n-ai o misiune istorică pe pământul ăsta, n-ai o nație de salvat, nu înțelegi, ce să mai…

 206. Dnu Raj

  Dnu Danii are o misiune istorica. Se iroseste la voxul ala, cand ar fi bine sa-l avem aici printe noi. Ne invata despre Histria, despre Callatis. Mie imi place ca e foarte didactic …

 207. Nu se irosește, Raj. Are acolo publicul pe care o voce precum a lui o merită. Multe minți însetate de cunoaștere, nu opace așa cum e a mea, na! Cum apare Danny, cum trag obloanele, pun zăvoarele, închid lacătele…

 208. Dnu Raj

  Am un vecin care prezinta constipatie la nivelul curului. Va inchipuiti ce ura le port celor care atenteaza la bunastarea mea. Pentru ca dnu Danii n-a specificat vreodata ca-i constipat, il ador. Eu recunosc ca-s cam constipat la dovleac, la gulie, la tartacutza, la cap ,ca sa ma exprim mai zoologic. Spre deosebire de dv., dra Val, io am o misiune din nastere…

 209. Nastasia

  Apoi nu-i vorbă, ar cam fi nevoie şi pe Vox de o debara, şi încă din aia cu pereţi capitonaţi. N-am mai fost de ceva vreme pe acolo, fusei acuma, aşa, de-o curiozitate, în vizită la pacient. Doamne, apără şi păzeşte!

 210. Dnu Raj

  Io stiam ca Histria si Callatis is 2 bodegi din Constanta, dra Nora. Dnu Danii ma destupat la cap. Mi-a explicat pe indelete precum ca ar fi 2 cetati. Sunt ambele in ruina, inclusiv grupurile sanitare ale acestora… In ruina e si dnu 1Q…

 211. Nastasia

  Chiar am niscaiva draci acuma, şi-s scorpie rău când mă apucă. Mi-or trece. Cătzelu e bine, sănătos, a fost şi el cam constipat, da’ s-a rezolvat, mulţumim de interes!

 212. Dnu Raj

  Nu face nica, scotz io dracii din dv., dna Nasya. In sensu ca,,, cat sa va binedispun, sa va fac sa radeti, sa tzopaitzi de veselie, stiind bine cat de mult va plac glumele mele. Am dat si io o fuga la voxu ala si am conststat ca toti is niste incuiati, in afara de dnu Dannii.

 213. Dnu Raj

  Scuze, Nasta, nu Nasya. T-ul e langa y la tastatura mea, poate doar asa se explica gresala. Siameza n-are nicio vina, doarme. Are boala porcului: cum se scoala cum ie foame, cum mananca, cum ie somn…

 214. Dnu Raj

  Nu-i dati catelului numa crantzanele din alea, dna Nasta. Mai trebe sho supa, nu numa chiticheturi din alea. Daia se constipa.

 215. Nastasia

  Vezi, dnu Raj, că iar faci confuzii şi-ţi aprinzi paie-n cap cu Seva. Gurile rele zic c-o faci înadins.

 216. costelus

  Costelus ii cam racit de mai bine de o saptamina. Nu se poate abtine sa nu iasa afara, raceala il intoarce, si tot asa.

 217. andreea

  nu vreau să mă duc acasă, că nu am bucătărie. am numa un cuptor cu microunde la capul patului şi nişte tigăi prin baie. m-am săturat de pizza. în casă e moloz. singura satisfacţie e mirosul de tencuială udă. mmmm… iamiii…

 218. andreea

  io nu sparg nimic. io doar respir.

  dar imaginea bărbatului cu bormaşina în mînă e impresionantă, recunosc.

 219. Nastasia

  Prima dată m-am mutat într-o locuinţă nou-nouţă când aveam şase ani. Am fost entuziasmată de chitul de la geamuri, încă moale, mai mare dragu’ să-l apeşi cu unghia. De jur-împrejur, până unde am reuşit să ajung. Aşa s-a şi întărit, cu urmele degetelor mele. N-am priceput niciodată cum de nu m-au beştelit ai mei pentru ispravă, dar şi acum mi-e dor de mirosul ăla îmbătător. Ce fade îs termopanele!

 220. costelus

  Nenea asta, Bukowski, o fi avut nevasta si copii? Sau, nefiind nici o glorie si nici o admiratie in asta, nu i-o trebuit?

 221. Seva Tudose

  Raj#512

  stii cum esti Raj ? Imi bagi sula-n coaste pe la spate,cand eu nu te pot vedea 🙄

  nu-i frumos si… nu te inteleg, de ce ma faci o “apucata” 🙄

  eu inteleg ca tu militezi ptr. Dani… dar intelege ca nici eu nu pot sa-i inghit apucaturile lui,si parca pe tine te-a jicnit,pe Nora,Nastasia…urmam eu,de acolo a inceput !

 222. Seva Tudose

  Costel#530

  Am citit biografia lui Bucowski,a fost insurat ptr.2 ani fiind nascut in 1920 deci avea 37 de ani,ca apoi a stat singur 26 de ani dupa care s-a recasatorit la 63 de ani,si da are o fiica . 😀

 223. Dnu Raj

  Dna Seva, cititi 508 al dnei Nasta. Chiar n-a fost cu intentie. Si Seva si Nasta contin s-ul ala, poate de aici si gresala. Scuze !

 224. Seva Tudose

  Andreea#534

  “sa mai largim spatiile” scuza-ma daca te intreb ceva,tu ca arhitecta,nu consideri ca demolarea unui zid,daca esti la bloc,nu afecteaza structura in cazul unui cutremur mai maricel ? Nu stiu,zic si eu…

  asa a facut cumnata mea de la Constanta,asa au facut si altii in Bucuresti…au dat jos peretele dinspre sufragerie si bucatarie sa fie totul deschis… 😀

 225. Dnu Raj

  Eu iau totul in gluma, dna Seva. De aia nu ma pot supara pe Danii. Daca ar zice ceva de maica, de nevasta sau de fiica, s-ar schimba radical situatia. De mine are voie sa zica, aveti toti voie sa ma ponegriti.

 226. Seva Tudose

  Raj

  da,de multe ori nu citesc toate comentariile ca sa fac legatura,doar ce am vazut ca te-ai adresat mie …. “Dna Seva….” 😀

 227. Seva Tudose

  Val,

  multumesc frumos,oh Doamne… 🙄 exact casa de pe strada Arionoaiei,exact zidul cu iedera din dreapta,scurtam sa ajung la casa mea….din fundul curtii,care era vecina cu fundul curtii noastre… 😀

 228. Seva Tudose

  Calea Rahovei,orice usa era un magazin,iar Palatul Regal,a fost batut de pasii mei de 3 chiar 4 zile din 7 !
  Acolo imi petreceam timpul…

  Eram la cursuri de dans popular,dans modern,repetitii
  spectacole,la marionete papusar(a) la pictura…. ori simplu la conferinte,filme,spectacole…

  Fostul Casa de Cultura a sectorului 6,fost al raionului V.Ilici.Lenin…

 229. Seva Tudose

  Val,

  din strada Arionoaiei in jos intra in strada Antim,acolo unde vezi masina galbena era un cinematograf… 😀

 230. costelus

  Auzi Seva, ia sa te intreb ceva, ti-ai dori sa te intorci?

  Ce-mi place cum vorbesc astia, “din experienta”, cu tigara in gura! Fara tigara bineinteles ca nu putea indruga idioteniile alea.

 231. Seva Tudose

  Costel,

  nu,nu ma voi intoarce ! Doar in vizita ! Aici am copii,nepotii… iar eu nu am frati,surori,mama,tata !

  Nu am venit aici ca sa ma indepartez de ei 🙄

 232. Dnu Raj

  Ma bucur ca m-ati crezut, dna Seva. Asta nu inseamna nicidecum ca nu o respect pe dna Nasta. Micile intepaturi nu fac rau. Si dra Nora le accepta. Bine, nici io nu intrec masura. Inca militez pentru eliberarea dnului Danii din debara. Da` unde face caca, pishu ? Are conditii acoalea ?

 233. val_one

  din întîmplare, Dnu Raj. şi din noroc, probabil. 🙄

  da` nici n-am astîmpăr, îmi place să cutreier internetul ăsta-n lung şi-n lat. e plin de comori ascunse. 🙂

 234. val_one

  ei, lasă, Andreea, că zidurile pe care nu le putem dărîma le putem măcar adapta şi înfrumuseţa într-un fel, nu? 🙂

  şi de nişte ziduri parcă tot avem nevoie în viaţă. 🙄

 235. andreea

  ei, nici chiar aşa, Edle… 😀

  de, val, punem iederă pe ele şi putem evada un pic, în nopţile fără lună.

 236. Nastasia

  Futu-i amaru’, grijania şi apraşteu’ ei de birocraţie! Zică Jaco ce-o zice, da’ dacă aveam la mine kalaşnikovu..

 237. Nastasia

  Ia, mă dusei să-mi schimb buletinul, să intru şi eu în rândul satului. S-o ivit ocazia, că au venit la faţa locului domnii de la oraş şi s-au instalat la primărie, să facă buletine cui i-or trebui. Mă duc eu, burduşită cu toate actele, numa’ să mă tragă în poză, bucuroasă că nu mai trebuie să mă duc la Cluj pentru asta, ci numa’ vreo 200 de metri. Cu care ocazie aflu că-s de drept încă măritată. Eu ca eu, da’ exu’-i un ticălos bigam. Deoarece, pe sentinţa de divorţ emisă acum 27 de ani (da, da, 27 de ani) scrie că e definitivă, nu “definitivă şi irevocabilă”. Aşa era ştampila la vremea aia. Drept care tre’ să mă duc eu la Judecătoria emitentă, să-mi treacă pe ea şi “irevocabilă”. Bine, zic eu, dar de acu’ 27 de ani mi-am schimbat de vreo cinci ori buletinul şi a fost ok. N-a fost, zice pipiţa, că n-aţi fost în legalitate.
  Io nu pricep cum pizda lu’ mă-sa nu-i bun un act emis la vremea lui, cu ştampila valabilă atunci. Şi de ce trebuie să târăsc eu căcatul ăla de sentinţă tot restul vieţii mele. Am întrebat-o dacă şi la groapă o să-mi trebuiască. O zis că acolo ajunge buletinu’.

 238. Nastasia

  Probabil există vreo cinci volume de literatură de specialitate care tratează chestiunea. Eu nu pricep cum şi de ce poate fi completat-modificat un act perfect legal la vremea lui şi înregistrat ca atare, cu număr, ştampilă, timbru şi semnături.

 239. Dnu Raj

  Sarumana la conite, buna ziua la boeri zicsiiocaboul. Ieri mancai cacat aiurea , az is laconic futuimasa…………… ca sa intrati in randul satului, nui musai sa schimbati bolentinu, dna Nasta, luati mai degraba o rachie, ca asai la sat. Va pup si pe dv. si pe catelul aferent…Imi vreau gravataru napoi !

 240. Dnu Raj

  a sa fiti impacata, trebuia sa ma luati pe mine de prima data, dna Nasta. Acumai tarziu, is barbatu nevestei mele…

 241. Nastasia

  Ba tre’ să-l schimb, că nu pot figura pe veci la domiciliul ălora de le-am vândut apartamentu’. Şi orişicum, dacă expiră, tre’ schimbat. No, oi vedea eu ce-oi face. Numa’ că mă exasperează chestiile astea. I-am zis fufei ăleia că puteam să bifez căsulia cu “necăsătorită” şi gata tărăşenia. S-o uitat la mine cu o mutră..Ce credeţi, zice, că nu verificăm? Avem toate datele despre dumneavoastră.
  Atunci la ce le-o fi trebuind să duc atâtea hârţoage pentru o schimbare de domiciliu? Aveam buletinul vechi încă valabil, neexpirat, actul de proprietate nou…ce aia a mă-sii mai aveam de dovedit? Că-s vie, era vizibil.

 242. andreea

  Eu sunt, Nora dragă, Danny-al tău iubit.
  Eu, şi de pe bloguri mă întorc rănit

  Dar deschideţi poarta… Gocii mă-ncongior…
  Vântul suflă rece… Rănele mă dor !

 243. Danny, dacă nu vrei să te trezești cu un cazan de smoală în cap, mai bine ai pleca.
  Du-te că ai războaie de dus, nu vreau să te rețin.

 244. Danny, greșești. Nu meriți, nu ți se cuvine.
  În speranța (deșartă) că te vei potoli: nu te urăsc.
  Ești unde ești pentru că, în ciuda somațiilor, nu ai părăsit articolul Sevei. Așa cum ți s-a cerut.
  Apoi, ești obositor, redundant și agresiv atunci când ești contrazis.
  Și nu! Nu-ți public niciun poem!

 245. Nora&1Q

  Poruncă, stăpâna rastelului și-a corazonului meu! Ascult și mă supun..
  Dorința vă e aproape îndeplinită.

 246. costelus

  Vai, ce chestie, ce coincidenta, si Simona Tache vad ca e tot o janghina primitiva si o rusine pentru unii.

 247. Minți. Tu ești singura janghină. Ea n-a scris că ar râde în hohote când ar vedea politicianul călcat de mașină.
  Văd că acum încerci să mă muști de cur pe acolo. Scârbă mi-e!

 248. costelus

  Lasa, ca nu te musc, pretiosul posterior nu ti-i in pericol. Iar Simona a spus chiar acelasi lucru, incerci tu acum s-o dai tot pe a ta.

 249. Se vede cam cum știi tu să citești. Pe mine mă doare undeva de cât de dezaxat ești tu, atâta timp cât nu-ncerci în felu-ți caracteristic să forțezi vreun dialog cu mine.

 250. costelus

  A, altceva Nora. Sint tot felul de cani cu filtre cu carbon activ, ieftine, si care curata apa de la chiuveta. Mama si-a luat asa ceva de mult, si spune ca intr-adevar nu mai simte gustul de clor al apei. Alta varianta, mai complicata putin, e sa montezi un filtru direct pe teava. Spun unii ca apa imbuteliata care sta cu saptaminile in soare ar fi mai rea decit cea de la robinet.

 251. Nora&1Q

  Prezent. Stau cumințel în fundu` clasei și visez în timp ce privesc pe fereastră la pomii desfrunziți cum se bălăngăne-n vânt, la lumea grăbită de pe strada lucioasă de ploaie, la antena mare a fostului Minisat. Vă văz pe toți. Sărumâna, doamnelor! Vă salut, domnilor! Să tră, dom Raj! N-aude..
  Vino lângă mine să-ți arăt ce-am desenat!

 252. Nora&1Q

  Un dreptunghi din care țâșnesc pe laturi cercuri concentrice. Diagonalele sunt ca niște sârme de rufe pe care stau atârnate la uscat alte figuri geometrice. Apoi, uite, mai duc o linie printre ele și.. cred că încep alt desen.

 253. costelus

  Se vede si cum stii tu sa citesti.

  “Dacă ai crăpa mâine, am primi știrea cu ochii uscați. Poate chiar cu zâmbet. Nu ar fi exclus nici să ți se umple mormântul de scuipați.”

  Iar in alta ordine de idei, nu te-am numit in nici un fel acolo, am spus de o alta persoana. Tu ai sarit imediat.

 254. Nora&1Q

  Mai am 3 romburi cu căciulițe la colțuri pe o dreaptă verticală, de-a lungul unei coli A4. Un număr de telefon și-o adresă..

 255. Nora&1Q

  ..și-un pix albastru. Albastru electric. Iese frumos în evidență pe albul colii. Cana are o dungă de la ceai. M-am uitat în ea și-am sorbit o gură rece de lichid gălbui.

  Mai pe scurt: Mi-e somn.

 256. costelus

  Nastasie (584): vezi ce patesti daca incerci sa fii corecta? Nu mai bine stateai azi acasa cu vechiul tau buletin? Ce, nu-ti placea poza? 😀

 257. Nora&1Q

  Cei 3 nătărăi. Sau purceluși. Că mușchetari n-au cum fi..
  Meteo live. Breaking News. N-o să-ți vină să crezi ce a început! Am rămas surprins. Burnițează.
  În următoarele minute voi relata de la fața locului primele căderi de zăpadă. Stay tune..

 258. Nora&1Q

  Burnița se intensificase o scurtă perioadă ca acum să se liniștească și să cadă aproape vertical, nu pot calcula exact unghiul de cădere, dar ce vă pot spune e că fulgii întârzie să apară, semn că pe undeva, cred că în zona de transport cumulonimbus sau cam așa ceva, s-a produs un ambuteiaj. Oamenii au intrat în panică și merg pe trotuare ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic deosebit. Îi văd acum f greu deoarece sunt băgați undeva pe sub umbrele, și, stimați cititori, burnița cam asta a fost. Voi relua transmisia în direct la următoarea avalanșă meteorică cu noi date de maxim interes pentru cetățeni. Predau legătura. Nora?

 259. Nastasia

  N-o să mai poţi, Uc. Dar nu dispera, treci numa’ drumul şi te bălăceşti la vecini, la Gyula. Au şi ei ape termale şi se pare că au făcut un mic paradis acolo. Ei, ăia îs unguri, funcţionează fără gaz.

 260. Nora&1Q

  Mda, din nou pe str. T. Vladimirescu, în direct, transmit cele mai calde știri despre valul de frig care a cotropit România. O altă aversă a căzut pe neașteptate acum câteva secunde, aproape că a trecut neobservată, dar, uitați! primii fulgi de zăpadă îmi ciocăne la fereastră în dansul lor caracteristic, semne indiscutabile ale filocaliei naturale. Nu le voi da drumul în cameră, însă, le voi transmite gândurile voastre pentru a se așterne mai ușor pe asflat, înainte de a se contopi cu celelalte diluvii căzute din ceruri. Din Tgv, cu drag, pt dvs, cele mai recente știri cu și despre fulgii de nea, fulgii copilăriei alergați cu gurile deschise, dacă vă mai amintiți de amigdalitele acelea..
  Deci, pt dvs. 1Q la știrile senzaționale de sezon. Nora? Pe la voi cum mai e?

 261. Nora&1Q

  Da, pt d-na andreea, să răspund cât mai am legătura. D-na andreea, am blugi ca să nu ies în evidență cu roșu că și-așa oamenii sunt ușor de speriat și nu cred că era cazul. Nora?

 262. La noi, 1Q, frunzele copacilor se agita dramatic! N-au apucat sa depuna dosarele pentru subventii de caldura. Uitati-le pe aceste doua doamne! Niste inconstiente si temerare pensionare fara caciula! Masinile echipate corespunzator traverseaza baltile ca si cum nu ar fi nimic. Dulgii cad dezordonat, in miscari rotite, surprinzandu-i, uneori chiar socandu-i pe trecatorii prevazuti cu glugi.

 263. Nora&1Q

  Am corectat relatarea răsanterioară pt că gândurile nu pot fi amestecate cu zoaiele. De asemenea, țin să precizez că e f greu de pătruns, în direct, în tainele iernii. Odată se dezlănțuie și ne găsește neîmbrăcați corespunzător. Răcim extrem de ușor și ne vindecăm extraordinar de greu. Căldura caloriferelor ne înmoaie spiritele, altora le îmbâcsește și devin greu de citit. Nici chiar eu, stimați cititori, nu scap de pâcla gândurilor putrede de atâta umezeală. De aici, închei cu ultima informație meteo: fulgii se disting mult mai ușor și au pus stăpânire pe văzduh..

 264. Nora&1Q

  Mai sunt în direct? Da, bine, mulțumesc.

  Încă mai am legătura și reiterez în direct că iarna are și partea ei distractivă ca: săniușul, derdelușul, chiar și patinajul dacă vă mai țin picioarele. Închei iar și vă spun că puțină panică mă cuprinsese și pe mine, mai ales când am primit informațiile de la centrul de meteorologie spațială. În aceste situații, poate, dacă nu sunt întrer..

 265. 1q! Chiu, chiu, hhhhhhhrrrr…
  Doamnelor si domnilor, pana restabilim legatura, va anunt ca mai e putin si apune soarele! Cat, cat va dura aceasta noapte? Numai corespondentul de la INMH ne poate spune!

 266. Nastasia

  Nu ştiu ce m-a apucat, că n-am dansat vals în viaţa mea şi nici în postură ca asta de mai jos nu mi-am dorit să fiu şi nici n-am fost, cum n-o fost, cred, neam de neamu’ meu. Da’ acuma, cu vremea asta şi pentru că-s în ilegalitate cu identitatea, mi-aş dori ceva de genu’ ăsta:

  http://www.youtube.com/watch?v=k30OO5_nEWY

 267. Si aici intensitatea precipitatiilor a scazut. Cetatenii sunt insa sfatuiti sa ramana vigilenti si sa poarte imbracaminte adecvata. Specialistii ne recomanda sa avem grija de extremitati.

 268. Nastasia

  Ideea o fi bună, da’ doare al naibii. Au o mulţime de chestii din astea, aproape de graniţă. Ai naibii, noi stăm aici de doo mii de ani şi vine barbarii ăştia cu carnea sub şea şi uite ce face! Îl pupă-n cur pe Putin pentru gaz, în loc să scurme pusta şi să fie endependenţi energetic.

 269. costelus

  De ce sa doara? Eu m-as bucura ca pot plati ceva intr-o alta tara, desi am acelasi lucru in Romania. De ce sa le dau bani politicienilor romani daca pot foarte bine sa n-o fac?

 270. Manuella

  Ce vânt nebunnn! Mi-a tăiat respiraţia, mi-a zăpăcit părul în fel şi chip şi mi-a pupat obrajii cu zgomot!

 271. Seva Tudose

  Manuella

  nu stiu de ce nu te cred,cum adica “mi-a zapacit parul in fel si chip) adica ti-a zburat hijabul 😆

  haram,haram,haram 😀

 272. Seva Tudose

  Nastasia,

  Ciofu ca Ciofu,cu “Vantule” eu una mi-a placut teribil vocea lui Constantin Draghici,desi era uritel cu draci !

  pe vremea anilor ’70/75 eram in mari draci cu The Beatles, The Monkeys,Elvis Presley,Johnny Holiday…Celentano,Salvatore Adamo,Milva…Rita Pavone

 273. Nastasia

  Păi nu s-a intrat oficial în hibernare? Gata, toată lumea ţeapănă şi adormită prin bârloage. Da’ lasă că vine ea, primăvara. Floricele pe cââmpiiiii/Hai să le-adunăăăm, coopiii.

 274. andreea

  din experienţă, mai nimic. aştept să treacă, îmi văd de treabă, încerc să rezolv ce am de rezolvat şi să nu mă mai gîndesc la bolovanul care s-a proţăpit undeva între stern şi stomac.

 275. Starea de tuflire are ceva asimetric, neregulat în ea.
  Seamănă cu un caltaboș umplut de un mezelar neîndemânatic.
  Cu goluri de aer.
  Cu aglomerări de particule.
  Avem noduri și cocoloașe.

 276. andreea

  m-am uitat la valsul pus de Nastasia şi am dat peste Nataşa privindu-l pe Andrei. oioioioiooooo…
  cred că a luat-o pe Ingrid, cînd se benoclează la Hamfrei.

 277. Nastasia

  Cred că şi piticii mei s-au tuflit, oricât am încercat să nu-i bag în seamă. S-au adunat multe şi nici unul nu ştie cum o s-o scoatem la capăt. Drept care, spre dimineaţă, am visat că toată casa era cu curu-n sus, totul haotic, nu ştiam cum să mă descurc, eram agitată şi speriată. Şi se făcea că s-a întors mama. Ce uşurare! Ştiam că de acum toate se vor rezolva, că ea ştie ce şi cum. M-am trezit. Totuşi, am şaizeci de ani. Şi trebuie să vină mama. Îs cam tulburată.

 278. Uf, știu că Rostova era mică și necoaptă. Dar asta e, mă emoționează mai mult Ingrid. La Ingrid văd conflictul, văd arderea dinăuntru. La Natașa, parcă s-ar uita la Messia, nu la bărbatul de care e îndrăgostită.
  Ce să mai, cu Ingrid aș ieși la o cafea, Natașa m-ar enerva și m-ar plictisi. 😀

 279. Nastasia

  Arderile dinăuntru şi conflictul vin mai târziu. La 13 ani (parcă atât avea Nataşa) e mai mult exaltare.

 280. Nastasia

  La mine a ieşit soarele. Pe când mă resemnasem că vine zăpada. Hotărât lucru, azi nu mi-e bine nicicum. Cred că mi se trage de ieri, nervii produşi de administraţie îmi dăunează pe termen lung. Acuma-s fix ca George Constanza din Seinfeld, mă tot gândesc ce chestii deştepte aş fi putut să-i spun pupezei şi am ratat ocazia.

 281. andreea

  mi-a cîntat odată o fată cîntecul ăsta. o ţigancă avocată. suna grozav. mă înfoiasem toată ca o pasăre bezmetică. 😀 o fi existînd pe lumea asta vreun ţigan care nu ştie să cînte?

  dacă stau să ascult cu atenţie, îl cînta mai bine ca cea de aici. avea o voce mai joasă, mai guturală şi mai multă pasiune.

 282. andreea

  ia, încearcă la duş, astă seară…

  Gelem Gelem lungóne droménsa,
  Maladilém shukare Romensa.
  Gelem Gelem lungóne droménsa,
  Maladilem baxtale romenca.

  Oooh, Romalé!
  Oooh, chavralé!

  Ala voliv lake kale jakha,
  Kaj si gugle sar duj kale drakha.
  Ala voliv lake kale jakha,
  Kaj si gugle sar duj kale drakha.

  Oooh, Romalé!
  Oooh, chavralé!

  Kindem lake lolo dikhlo tursko,
  Ni volil man achel latar pusto.
  Kindem lake lolo dikhlo tursko,
  Ni volil man achel latar pusto.

  Oooh, Romalé!
  Oooh, chavralé!

 283. andreea

  I travelled, I travelled

  I travelled and travelled far and wide
  I met happy Gypsies
  I travelled and travelled far and wide
  I met lucky Gypsies

  Oh, Gypsies, Oh guys
  Oh, Gypsies, Oh guys

  Oh, Gypsies, from wherever you came from
  With your tents along lucky roads
  I once had a large family too
  But the black legion murdered them

  Come with me, Gypsies of the world
  For the Gypsies, roads have been opened
  Now is the time – arise, Gypsies
  We will go far if we act!

  Oh, Gypsies, Oh, guys
  Oh, Gypsies, Oh, guys

 284. andreea

  … şi să te înregistrezi să ne arăţi şi nouă. audio, bineînţeles.
  îţi spun eu dacă ştii sau nu să cînţi.

 285. costelus

  Multam, incercasem cu Google, dar nu stie.

  Stiu melodia, dar sint si versiuni mai putin tipate. Oricum, multumesc val ca mi-ai reamintit-o.

 286. andreea

  da, măi, şi ştiţi cum a fost?
  fata aia vorbise normal cu noi, toată seara, băuse şi ea un pahar, acolo, veni vorba de cîntat, nu ştiu cum şi zice: vă cînt eu! aşa, tam-nesam.
  se ridică de pe scaun, se înfige în mijlocul camerei, avea o siluetă teribil de aerodinamică şi începe. şi se face o linişte din aia mormîntală, şi ea cînta din ce în ce mai pătimaş şi deodată încep să-i curgă două pîrîiaşe pe obraji. încontinuu.
  şi cînta şi plîngea. plîngea şi cînta.
  incredibil!

 287. andreea

  am văzut comentariul, că îmi zicea Seva ceva şi mie, mă învăţa cum stă treaba cu construcţiile.
  apoi a dispărut.

 288. costelus

  Chiar Andreea, turnulete pentru palatele tiganesti ai proiectat? 😀 Ma rog, palate rome, ca sa fiu corect.

 289. Auzi, Costele, cam pe câte site-uri îți poți edita tu comentariile? Ce-s pretențiile astea?
  Deci, pula în continuare!
  Ca să nu mai spun (încă o dată) cât de prost și de lipsit de tact ești!

 290. Care toți, Costele?
  Și da, dacă vreau eu să fie toată lumea admin, mai puțin tu, pot face asta și tu n-ai niciun drept să mă tragi de mânecă. Clar?
  Infecte apucături mai ai! Ca de obicei, te fute grija de capra vecinului. Că dacă n-ai fi văzut tu că X și Y pot, nu te mai rodea că tu nu.

 291. costelus

  Pai da, ca au fost multe situatii cind am vrut sa-mi modific comentariile dupa ce le-am mai citit o data.

  Cine vorbea de discriminare!

 292. costelus

  Hai sa vedem citi sint admini aici: Andreea, Edle, Val, Cosa, 1Q, Jaco, Ana, Jasmine, Nastasia (astia pe care-i stiu eu). Nu stiu de Junghiul si de Seva. Raj nu-i. Am uitat pe cineva? Asa-i ca-s aproape toti?

  Au fost situatii cind m-am rugat sa-mi fie sterse unele comentarii, si fix pula am primit.

 293. Dacă stau să mă gândesc, e cam nașpa Bardem ăsta. Mă simt discriminată. Sunt precisă că, dacă i-aș trimite un mail și l-aș ruga să-mi facă masaj la tălpi, ar zice nu. Sau, și mai rău, nici n-ar catadixi să-mi răspundă. Nesimțitul!

 294. Toți sunt, Costele. TOȚI. Numai tu, nu.
  Pfiu, și Jagger de la Rolling Stones a futut mii de femei. Zice legenda. Numa’ pe mine, nu.
  Îîîîîîîî! Îîîîîîîî! Ăăăăăăăăăăăăăăăă! Ăăăăăăăăăăăă! Ce soartă tristă am!
  Și cât am plâns, și câte vise erotice n-am avut cu el! 😥 😥 😥 😥

  Val_one: 😉

 295. costelus

  N-ai decit sa faci misto cit vrei, dar eu stiu ca am regretat de multe ori ca nu mi-am putut corecta comentariile. Nu toti, dar aia de mai sus sint.

  Hai, gata, nu mai pinge 🙂

 296. Și ce te fute, mă, pe tine grija? Cât tupeu ai pe tine?!
  Vezi, prostovane, că pe wordpress, există mai multe feluri de ”admini”. Unii din cei înșirați de tine nu pot nici ei să-și editeze comentarii decât la articole proprii. Tu oi vrea să fii mai cu moț decât ei?
  Capra vecinului. Aia îți cocoșează ție spinarea.
  Doamne, tu confirmi și răsconfirmi.

 297. costelus

  Da, ma, tupeu ca am ridicat ochii si am intrebat de ce eu nu pot sa-mi editez proprile comentarii, cind altii pot sterge comentarii de-a-n pulea, la ce articol doresc. Intr-adevar, mare tupeu!

 298. Costele, dar ești ambițios, taică. Acum ceva timp erai fericit că poți ieși din debara. Iar acum hop-țop!, vrei în dormitorul conjugal și să ți se dea pe mână și toate cheile de la cămări.
  Bravo, ești un soi de Dinu Păturică al blogului! (eratele nu-s de tine, tu ești prea de soi)
  Bleah, bleah, bleah!

 299. costelus

  Of, Nora, ne intelegem de minune 🙁 La 708 am vrut sa-mi manifest regretul, ca au fost comentarii pe care, imediat dupa ce le-am scris, as fi vrut sa le sterg. Am rugat pe altii si degeaba. Din pacate la 708 am facut-o agresiv, ca de obicei, tu ai raspuns la fel, si tot asa. Am gresit, ca de obicei.

  Da, ma, e bine in afara debaralei. Multumesc! 🙂

 300. val_one

  pe mine nu mă obligă nimic să scriu ceva ce n-aş dori să scriu. şi nici nu mi s-a întîmplat ca degetele să scrie ceva fără ştirea mea ca eu să trebuiască să şterg mai apoi.

 301. Costele, iote chestie: mie nu prea îmi convine treaba asta cu ștersul comentariilor. Indiferent cine o face. Ai scăpat porumbelul, aia e. Ți-o asumi. Iar data viitoare poate gândești mai mult.
  Că nici în realitate, nu poți da timpul înapoi, nu?
  Nu, nu ne vom înțelege niciodată. Nu contează că ți-ai putea tu vopsi comentariile în culori mai zaharisite. Tot nu ne-am înțelege!

 302. costelus

  Bravo tie, Val, te invidiez, mie mi se intimpla de multe ori. Mai fac si greseala de a ma juca cu cuvintele, uitind ca online nu am nici gesturi, nici zimbete. Urito 😛

 303. costelus

  Uf, a dracu’ cioara asta, niciodata. Asta, la 726, e crezul tau calauzitor? 😀

  Chiar am renuntat la toate “poantele” misogine. Zi drept, nu credeai ca o s-o fac, asa-i?

 304. Val_one, mie mi s-a întâmplat să-mi regret anumite comentarii. Că da, scriu impulsiv, din păcate. Dar tot nu le-aș șterge.
  Pentru că, cel mai probabil, eu cea adevărată sunt aia, prima.
  Iar dacă aș constata că cineva mi-aruncă niște vorba mai grele, apoi, editează și tonul este mult îndulcit, mai rău ar face.

 305. Și, Costele, tu chiar crezi că eu mi-am făcut un scop din a te schimba pe tine? Asta e altă halucinație de-a ta.
  Tot te lauzi că nu mai faci poante misogine. Foarte bine. Pentru tine. Nu credeam nimic, crede-mă, ești departe de a fi o preocupare pentru mine.
  Jesus!
  Și hai, gata. Ajunge.

 306. val_one

  exact aşa cred şi eu, Nora. dacă apuc să scriu ceva, înseamnă că aşa am gîndit la momentul respectiv. acea atitudine care rezultă din cuvintele mele am avut-o şi ar însemna să nu mai recunosc ştergînd sau editînd.

 307. andreea

  voi sinteti siguri pe voi, probabil. eu, de pilda, nu sint.
  cind am spus ca-s mai multi in mine, am glumit si n-am glumit.
  habar n-am care-s eu, cea adevarata, dar poate pina oi muri, oi afla…

 308. Nu știu ce face, dar nici nu mă interesează.
  Pur și simplu, nu vreau să ofer acest instrument.
  Dacă mă-njură careva, VREAU să văd.
  Da, Costele. Până la vârsta asta, știu când sunt total pe altă lungime de undă cu cineva.

 309. Andreea, în fiecare dintre noi sunt mai mulți. Dar tot prefer primele reacții, așa impulsive sau cum or fi, unei realități falsificate.

 310. Nastasia

  Mie mi se întâmplă să regret ce-am zis/scris. E drept că uneori îs mânioasă şi degrabă vărsătoare de sudalme, dar nu pe acelea le regret, ci vorbele grele, tăioase, alea care ştii precis că au să rănească tare. Aşa am gândit când le-am zis, dar îmi pare rău după aia şi aş face orice să le fac să dispară. Mă cam bântuie şi mi-e ciudă şi ruşine.

 311. Și mai e ceva. Dacă cel căruia i se adresează comentariul apucă deja să-l citească în forma inițială, ce sens mai are editarea? Că doar nu i se șterge și din cap.

 312. Nastasia, sigur că și eu regret. Dar asta e treaba mea și trebuie să fac față. Că nici în ”viața reală” nu umblăm cu guma de șters după noi.

 313. costelus

  Poate andrisantul ar pricepe ca a citit doar o ciorna. Si poate ca nu-i realitate falsificata, ci doar o greseala, aia vad ca-i greu de inteles.

  Fantastica intuitie Nora, aia cu lungimile de unda diferite! Ia zi, cum faci? Iti ciulesti urechile sa auzi zgomotul de la cooler cind citesti comentariile mele? 😀

 314. val_one

  acum, pe bune. am şi eu pe aici destule comentarii de care îmi pare rău. de fapt, regret ce am gîndit în acele momente, dar nu mi-a dat prin cap să le şterg sau să le editez.

 315. costelus

  Daca vrei sa stii, Val, la tine m-am gindit in primul rind cind am deschis discutia (ma rog, nu stiam ca va fi o discutie). Adica la multe comentarii pe care le-am gresit, la adresa ta.

  Apropo, Nora (734), tu mai gresesti din cind in cind?

 316. andreea

  hm…
  voi va ginditi doar la comentariile nevricoase.
  dar mai sint si cele in care regreti ca ai spus prea mult despre tine. sau cele in care te-ai dovedit prostovan. sau indiscret. sau cite si mai cite…

 317. Nastasia

  Nu-i nevoie să fie citite din urmă. E destul să le fi citit cineva la vremea lor. Şi să rămâi prizonier în capul cititorului exact cu imaginea de atunci. Aia nu mai ai cum s-o schimbi. Poţi spera să uite, da’ slabă nădejde.

 318. val_one

  Andreea, eu am o anume strategie. despre mine nu spun nimic, ai văzut cum stau unii la pîndă tocmai pe chestiunile personale, doar alea îi interesează. în momentele de prostie prefer să tac, să nu mă dau de gol iar indiscreţia îmi diplace în aceeaşi măsură, fie că e vorbă de mine, fie că e vorba de ceilalţi.

 319. andreea

  stiu, val, tu si unchiu’ ati procedat asa, de la inceput. e genul vostru. eu nu pot. sau, n-am putut, mai bine zis. acum, daca as lua-o de la capat, pe cine stie ce blog, poate as proceda altfel.

 320. andreea

  cica “momentele de prostie” 😆
  de parca ni s-ar aprinde un beculet rosu in cap: atentiuuuune, moment de prostie! nu comentati!

 321. costelus

  “Momentele alea de prostie” m-au facut sa va plac, sa stiu ca vorbesc cu oameni pe care ii apreciez. 1Q hmm, hai sa nu birfim, nu-mi spune nimic. Hai sa glumim din orice, ca totu’ e bascalie, si nu conteaza! In cazul lui Val, imaginea buna pe care o am despre ea nu i se datoreaza ei. Altfel ar fi fost si ea doar o masca.

 322. val_one

  n-am niciun beculeţ sau led în cap, Andreea. 🙄 am, în schinmb, o sonerie care ţîrîie ca toate alea şi mă avertizează la timp. 😆

 323. costelus

  Asta cu incompatibilitatea profunda imi aduce aminte de moaca aia cu bentita tricolora: ii urasc pe unguri, e ceva in mine care ma face sa-i detest. Cum ar fi o alergie la polen. Sau la usturoi. 😀

 324. Jaco Pastorul

  Eh, Costelus, eu te inteleg, asta e genul de comentariu care ar trebui sters dupa….

  Vrei sa intervin?

 325. Nora&1Q

  Sărumâna, doamnelor! Să tră, domnilor! Costele, ție nu-ți spui nika, na.
  D-na andreea, ce să zic despre mine? Dacă nu mă întrebați..

 326. Nora&1Q

  D-na Manu! Mi-e rău.
  Ați plecat fără răspunsuri?

  Complezența dvs mă omoară. Chiar credeam că vă interesează starea mea..

 327. Nora&1Q

  N-am cu cine-mi împărți starea de rău. Dacă era de bine nici atât.
  D-nu Raj e-n serviciu pân` la gât..

 328. Nora&1Q

  Îu! Mă puneți la treburi de lucru manual. Manufacturiere.
  Dacă n-am minte, normal că n-am ce pune la contribuție.

  Aozi magie albă! Bretele înnodate..

 329. Nora&1Q

  Nurofen. Cuarelin. Un pahar cu apă. Liniște. Ușa încuiată, telefonul închis și somn ușor!
  O să treacă!

  Până atunci mă retrag pe vârfuri..pâș-pâș..

 330. andreea

  aşaaa, unchiule… pentru început:

  1. cite prenume ai? de ce?
  2. pînă la ce înălţime ajungi cu mîna, dacă te ridici pe vîrfuri?
  3. cîte femei ai iubit?
  4. cîte femei ai iubit cu adevărat?
  5. ai alăptat vreun bebeluş (cu biberonul)?
  6. cînd mergi pe stradă, te uiţi în jur sau te gîndeşti la ale tale? sau şi-şi?
  7. îţi place vinul alb sau cel roşu?
  8. Thomas Mann sau Mario Vargas Llosa?
  9. te bîlbîi dacă trebuie să vorbeşti în public?
  10. ţi-e frică de moarte?

  va urma

 331. andreea

  ai dreptate.

  biiiiine, unchiule, hai că nu te mai întreb şi de ce. am observat eu că bărbaţilor, spre deosebire de femei, nu le place întrebarea asta.

 332. Nora&1Q

  Ojurdui, je repondez a votrî qestion:

  1. cite prenume ai? de ce?
  R: unul. C`așa a vrut nașul, să mă cheme ca pe el. Nașa îl iubea prea mult..
  2. pînă la ce înălţime ajungi cu mîna, dacă te ridici pe vîrfuri?
  R: Pot să schimb becurile de la lustră fără scăunel. Dar nu să-i fac legăturile la tavan..
  3. cîte femei ai iubit?
  R: Îmi aduc aminte doar de 3 iubiri. Restul legăturilor au fost efemere și deloc interesante.
  4. cîte femei ai iubit cu adevărat?
  R: Îmi aduc aminte doar de 3 iubiri. Am un deja vu..
  5. ai alăptat vreun bebeluş (cu biberonul)?
  R: Îhi. Pe fi-miu..
  6. cînd mergi pe stradă, te uiţi în jur sau te gîndeşti la ale tale? sau şi-şi?
  R: Rar mă uit în jur. Sunt aerian și par preocupat (mi-a spus o cunoștință). Mă rătăcesc ușor și mă feresc în ultima fază din fața trecătorilor grăbiți.
  7. îţi place vinul alb sau cel roşu?
  R: Alb. Sec. Peste 13% alcool.
  8. Thomas Mann sau Mario Vargas Llosa?
  R: N-am citit nimic de MVL. În acest caz nu pot face asemănări sau deosebiri.
  9. te bîlbîi dacă trebuie să vorbeşti în public?
  R: Nu știu. N-am vorbit niciodată unui public. Doar la spectacole prin timpul școlii și nu m-am bâlbâit că-mi învățam bine rolul.
  10. ţi-e frică de moarte?
  Câteodată da, alteori nu, depinde de situație și starea în care mă aflu. Dar ce e aia moarte?

 333. Nora&1Q

  Puteți pune orice fel de întrebare.
  Iar eu aleg dacă răspund sau nu : rolldeVIPprinslaînghesuială:

 334. val_one

  n-am idee cum au realizat clipul. i-or fi ţinut pe băieţi într-o cameră frigorifică înainte? 🙄

 335. andreea

  am cumpărat şi eu o drăcie din asta, mă gîndesc că poate aflu că e cutremur un pic mai devreme decît m-ar anunţa rafturile, cărţile, dulapurile…

 336. Nora&1Q

  Aoleu, arunc-o! Cum bate nițel vântu` cum încep să schelălăie drăcoveniile astea prin balcoane. Pe mine m-ar enerva una d`asta.
  Cică alungă spiritele rele și te relaxează. Oi fi vreun spirit turbat, io știu..

 337. andreea

  păi am atîrnat-o înăuntru, nu pe balcon!!
  şi nu am vînt în casă…

  mă înspăimîntă rău cutremurele.

 338. Nora&1Q

  Mda. Cutremurele sunt înspăimântătoare. Dar când clincăne toată ciobăraia prin casă, de la pahare la lustră, și troznește mobila, cred c-o să ignorați delicatul sunet de clonțopel..

 339. costelus

  Daa, eu sint tare atent cind merg pe strada. Tare. Eram acu’ ceva timp pe coclauri, mergeam eu frumos asa si buff, deodata ma trezesc jos. Habar n-aveam ce facusem, ma uit asa buimac in spate si inteleg. Era un prag cam de vreun metru si ceva, de piatra, iar eu pusesem piciorul pe el uitind ca am crampoane. De fapt nu uitasem nica, pur si simplu nu mi-am dat seama de pragul ala acolo, pina ce nu l-am simtit la fund. Zombie walk 🙂

 340. Nora&1Q

  Norafobie. Atacul de panică se instalează subit, cu grave simptome precum: anxietate extremă, transpirații severe, greață, uscăciunea gurii, imposibilitatea de a vorbi cu altcineva, tremor..

 341. costelus

  Nu Nora, nu vreau sa te necajesc. Astazi. 🙂

  Chiar serios, as fi curios ce folositi voi pentru durerile de cap. Ma iau des, de la lipsa oxigenului in aer la birou. Mi-am cautat casca de scafandru, dar n-am gasit.

 342. Nora&1Q

  D-na andreea, aștept următoarea rundă de întrebări. Mă mai țineți mult în stand by? Acu` cât sunt seriocs..

 343. Nora&1Q

  Port bocanci nr 41. Sunt din piele întoarsă care se udă ușor și se pătează, de culoarea muștarului evacuat de un borac mic în pampers după o noapte de colici..

 344. Nora&1Q

  Îmi lipsesc măselele de minte. Nu mi-au crescut deloc. Am niște movilițe de carne în loc.
  Se observă, nu? Ia uitați-vă! Aaaaaaaaaaaa.. Ați văz`t? Tu ce zici de asta, Costele?

 345. andreea

  poate mîine, unchiule.
  acu’ sînt cam… surmenată.

  tocmai am aflat că unchiul meu -- cel adevărat -- a mai făcut un atac. iar e la spital. 🙁

 346. andreea

  după ce i-au stresat doctorii pe toţi din familie că hai-hai cu recuperarea, că să facă eforturi neprecupeţite, pentru că dacă nu recuperează în 6 luni, pe urmă nu mai recuperează, i-au făcut o ecografie la inimă şi au aflat că acolo are o tumoare benignă care favorizează formarea cheagurilor, care trebuia operată cît mai repede şi că, de fapt, nu trebuia să facă absolut niciun efort..

 347. andreea

  nu vreau să vă tuflesc şi pe voi, dar mă gîndesc că, dacă, Doamne fereşte, vă treziţi în vreo situaţie asemănătoare, puteţi folosi informaţia. ăia i-au dat drumul din spital fără să-i cerceteze cu atenţie inima. adică, a făcut electrocardiogramă, dar a ieşit ok. şi după 4 luni, nici nu ştiu cine -- vreun doctor sau bun sfătuitor -- a zis “ar trebui făcută şi o ecografie”.

  au făcut-o, au aflat, tocmai se pregătea de operaţie şi… poc! din nou.

 348. uc

  Mi-au luat tensiunea azi, la mana stanga am o valoare, la dreapta mai mica, is lipsita de inima pe dreapta, stiam.
  Andreea, imi pare rau, adica trebe si ekg, si ecografie?