GRAVATAR

Am amânat prea mult ziua asta. Ce dracu am așteptat atât? În seara asta o voi întâlni. Mi-am imaginat atâtea scene! Știu că-i place să fiu îmbrăcat cu gust ca și ea. De asta mi-e cel mai teamă, că eu nu sunt prea îngrijit. M-am uitat aseară pe câteva reviste de modă dar nu m-a convins niciun stil și nici nu mă pricep. Nici nu știu unde să-mi las mașina. A, uite, o las în Gara de Nord și de acolo o să merg mai departe cu metroul până la Piața Universității. Acolo se strânge lumea pentru proteste.

M-am învârtit pe câteva străduțe laterale și mi-am parcat mașina pe un trotuar năpădit de buruieni, în spatele unui bloc. Sper să o mai găsesc la întoarcere. Dacă nu, ăsta mi-e norocu’! Am atâtea emoții că nu mă mai interesează nimic, decât să ajung la ea. Nu mai simt nici frigul. Îmi șterg umezeala de la nas din reflex și tot din reflex îmi pipăi cheile și telefonul din buzunar. L-am mai scos o dată să văd cât e ceasul, dar l-am băgat fără să mă uit că aveam un apel nepreluat. De fiecare dată când sunt încordat, îmi spun că trebuie să respir ușor, să devin conștient de automatismul respirației. Dar uit…

Uite-o! Ea e, fix ca-n gravatar. Doar că n-are fusta aia largă și roșie.

O cunosc după șalul alb și părul strâns în coadă la spate. N-are papuci, nici sandale, și frânturi de manea îmi răscolesc slaba luciditate…

Nici nu știe că-s în spatele ei. O să mai merg așa câțiva metri că mi-e teamă să apar brusc willis în fața ei. Dacă se sperie și țipă? Or să sară jandarmii pe mine și mă vor legitima să-mi dea vreo amendă. Jurnaliștii vor transmite live busculade cu mine în prim-plan… Brrr!

Să o strig? Noraaa…
N-aude. Dacă strig mai tare?! Poate m-aude. No-raaaaaaaaaaaaa! Degeaba strig, că e multă gălăgie în jur. Vuvuzele, zdrăngănitoare și peturi cu pietricele. Mă duc în fața ei: fie ce-o fi!
– Nora?!
– Ăăă, cred că da. Vă cunosc?
– Sunt eo. Picasso… Pardon! 1Q, dacă binevoiești a-ți aduce aminte de mine și de a-mi întinde spre dulcele pupat buzele tale, doo petale… 1Q, pistolul, bulinele,… aa?!
– Ce pistol, ce buline?! Îmi pare rău, domnule, dar nu vă cunosc! M-ați confundat…

Am rămas ca trăznit o vreme, cât să înțeleg că întâlnirea devenise stranie. A mai întors o dată capul amuzată de confuzie, apoi s-a atașat unui grup de tineri arătând spre mine cu degetul. Coincidența era prea mare, așa că, m-am hotărât s-o urmăresc plin de frustrare. Cum, mă, să mă ignore în așa hal?! Cum, doar a zis că e Nora…

Mi s-a făcut sete. O sete cruntă, accelerată, care-mi zgârie limba pe buzele crăpate, sângerânde. Ochii mi se tulburaseră și o slăbiciune generală mă culcase pe asfalt în același timp cu ceilalți care băteau un ritm din Pet-uri. Ritmul îmi reglase bătăile inimii odată cu respirația, dar nu pentru mult timp. Am mai simțit asta odată, acum câțiva ani când primisem vestea că fratele meu murise într-un accident auto. Dar cum n-am primit nicio veste asemănătoare, ca să o pot asocia momentului, ridică mari semne de întrebare. Se agravase vreo boală perfidă? Va trebui să-mi fac un control, dacă îmi revin…

Imediat, la nici 5 m de mine, o altă fustă lungă, roșie, îmi claxona pe retină cu nonșalanță. Nu se poate! Nora. Cum am putut s-o confund? Cum de nu mi-am dat seama…

E Nora! Noo-raaa, strig gâtuit de emoție ignorând gheara din piept. Ancorat puternic în inimă, cârligul infirmului strica pervers ordinea celulelor din tot corpul. Picioarele refuzau să mai asculte comenzile creierului.
Ultima imagine pe retină mi-a rămas cu roșul Norei îndepărtându-se spre un steag galben, departe de buzele mele albastre…

***
Carevasăzică, asta e realitatea. M-am cocoțat cu chiu, cu vai pe acoperișul unei clădiri decrepite, a Ministerului Transporturilor de lângă Gara de Nord. Stau pe-o bucată de tablă ruginită și mănânc jeleuri și mă uit la aurolaci. Mda, ce nu știați? Când n-am stare și ceva mă roade, mănânc dulciuri. Mai acum două nopți, m-am trezit pe la cinci. Mă măcinase încet într-un soi de sare grunjoasă o chestie într-un vis. Nu, nu vă spun ce. Mai păstrez și eu o cămară, două închise. Așaaaa, m-am trezit și am mâncat pe nerăsuflate o jumătate de ciocolată. După aia, fără să mă spăl pe dinți măcar (da, da, țâțâiți dezaprobator), m-am culcat la loc. Sarea se amestecase cu zahărul. Nu știu de ce dracu vă spun toate astea. Să revenim. Unul dintre personaje s-a urcat pe la prânz la volan și a pornit-o încoace. Știe că e protest, știe că voi fi acolo. Eu sau una dintre ele, on vera, on vera.

Nu știu de ce toți ăștia din provincie, când vin în București, își lasă mașinile pe te miri unde. Prin puncte despre care ei cred că reprezintă repere. Gara de Nord, Unirii, Ateneul. Chiar dacă ei au treabă prin Balta Albă sau Berceni. Se vede că 1Q habar n-are că acum fix în buricul Pieței Universității există o parcare subterană. Mi-ar fi fost și mie mai ușor. El o crede că n-am rău de înălțime și că, la anii mei, nu e mare lucru să te cațări pe clădiri. Deși azi am ales să fiu o arahnidă, când și când, tot îmi simțeam piciorușele plesnind și ieșind pielea mea, acum roșie toată și zgâriată. Sau poate nu crede nimic. În general, personajelor li se rupe de naratori. În fine, treaba lui. Dacă vrea, și-o lasă aici și ia după aia metroul, schimbă la Victoriei și aia e. La urma urmei, parcă e mai adecvat așa.
Fac un zoom out și îl văd cum se uită pe harta metroului. La Victoriei își ia covrigi cu susan, dar, după două guri, pare să nu mai știe ce să facă cu ei. Punga îl încurcă și nu-i vine nici s-o bage în buzunar.

Eu sunt o ceapă. Am mii de straturi. Deasupra, înfoiată stă fusta roșie din gravatar. Pe sub, am pantalonii roșii de acum două zile, jeanșii albaștri de acum câteva săptămâni, pantalonii galbeni de astă-primăvară. Pe deasupra paltonul crem, paltonul albastru, geaca de schi cu steluțe-fulgi, geaca de piele kaki. Și puloverul ăla scurt de la Channel, visul cusut în celelalte. Mă împing în timp prin rostogolire – toate țoalele astea ajută la amortizare. Așa că ajung înaintea lui la Universitate deși plecasem cu oarece întârziere. Îl aștept urcată pe Inter. Curenții îmi fac șalul alb să fluture.

Uite-l. Iese pe la Colțea mai întâi. E căpiat, se uită buimac , nu vede nicio mulțime, iar de mine nici urmă. Parcă ar vrea să își zică “ei, eu am încercat, n-a fost să fie” și s-o pornească înapoi spre mașina familiară. Dar nu-l las, îi dau bobârnacul narativ, îi arunc sâmburele intrigii și-l întorc în Pasaj. În sfârșit, uite-i capul ițindu-se la ieșirea potrivită. Acum e momentul să-și verifice telefonul. De parcă ne-am fi dat întâlnire. De parcă am fi zis înainte “Hei, ce-ar fi să ne vedem la o cafea, recte ceai după atâta vorbăraie?” (că doar toată lumea știe că el bea muuuuult ceai și eu muuuuuultă cafea). Iar lucrurile ar fi luat-o pe făgașul normal, cu stabilit de locuri și ore, tu când poți, ah, nu atunci, că am ceva de făcut, dar atunci?, ei, așa e ok, abia aștept, mua, mua. De parcă lucrurile s-ar fi întâmplat așa. De parcă ar fi avut de măsurat cu pașii minții vreun interval prestabilit. Minute rămase, minute scurse. De parcă, în sfârșit!, eu l-aș fi așteptat și el m-ar fi așteptat. Draci!

În realitatea asta jerpelită și vai de capul ei, însăilată în mare grabă, nu știa cu ce să umple locul. Așa că, după ce-a scăpat și de nenorociții ăia de covrigi (nu știa de ce, dar nu voia să dea peste mine tocmai când mânca un covrig), a început să mă caute din ochi. Atunci, am azvârlit iute una dintre foile mele. Aia cu șalul alb și coadă. Am plasat-o convenabil, la câțiva metri în fața lui. Imposibil de ratat. A văzut-o și, după ce și-a dres glasul, a strigat-o. Sigur că ea l-a auzit. Dar s-a făcut că nu. Nu știa prea bine de ce, era un joc pe care-l juca de mult timp. Să fie trei încercări. Oarecum a uimit-o faptul că i-a sărit în față. Ea, desigur, nu știa ce știu eu. Sau ce mi se părea mie că știu. Nici nu avea cum, îi lipsea perspectiva. El a încercat ceva ca un soi de parolă, un semn de recunoaștere, dar ea, deși pe acolo nu cântă niciun cocoș (doar vuvuzele, peturi și zdrăngănitori), s-a lepădat de el imediat. Și a făcut ce-ar face o prostovană de liceu, deși se afla la două eternități și jumătate de vârsta aia (corect ar fi să spun că, de fapt, nici n-o cunoscuse, fusese mereu în afara ei): le-a povestit prietenilor și au râs uitându-se spre el cu obrăznicie. Mai ales la faza cu cele două petale. “Ce obsedat manelist!”, a zis o tipă micuță, cu păr negru și piele albă.

Iată cocoloașele cum se formează. Și nodul care mi se pune în gât și ochii ce mă-nțeapă înăuntru. În toate cele 34 de perechi. Cum stăteam eu pe Intercontinental, ca o divă rotundă, sferică, plutind prin nopțile fluide ale ficțiunii, apare formațiunea asta înțepătoare. Cu fratele. Să țopăi peste, să măsluiesc șotronul și să arunc ciobul în altă căsuță? Să mă opresc și să arunc priviri de connaisseur într-ale tragediilor? Să trimit pe vreuna, cea mai caldă cu putință, să-i așeze o palmă pe frunte, să-l ia în brațe, să-l strângă tare-tare, până când i-ar rupe cel puțin două coaste și ar naște o altă eva? Să-i spună că toate trec, chiar și norele cu șaluri albe, iar dintr-una într-alta să îi muște ușor buzele alea și așa uscate și însângerate? N-ar fi nițel cam ridicol? Cam fals, cam prea teatral? Ba bine că nu.

O trimit pe cealaltă. Aia cu fusta roșie, cum purta și Andreea la mare și mătura plajele din Costinești. E cum zice prietena mea care face tango: “Ascultă-mă, orice rochie aș avea pe mine, oricât de sexy, niciuna nu se compară cu efectul unei banale rochii roșii. Rochia roșie e de bază. Parcă sunt toți taurul ăla din desene animate”. Eu am râs, nu prea am crezut niciodată în puterea roșului.

O vede, o strigă, se ridică și cade…
A murit. De capul lui!

M-apucă toți dracii. Sunt o incompetentă! Ce poveste e asta în care personajele mor de capul lor? Fără să-ntrebe, fără să… Aveam alte planuri! Alte planuri!
Aia în fustă roșie se-ndepărtează spre chioșcul de la Litere. A rămas fără țigări. Știe că undeva trebuie să fie 1Q. Ar fuma de moarte ceva.
Stau pe Intercontinental și mănânc iar jeleuri amestecate cu sare neagră. L-aș îmbrățișa cu toate cele patru rânduri de picioare, dar probabil asta ar fi o poveste proastă și extrem de previzibilă. Ar râde de noi și Codin, și doamna Eu-genia. Doinița, nu. Ei cred că i-ar plăcea. Mai bine mă duc după covrigi.

***

Nu știu dacă Doiniței i-ar plăcea povestea, dar tare bine m-aș simți să o văd alături de autointitulatul Codin, eroin de cod 007. Să-l mai cizeleze nițel, că prea e țăran cu flinta agățată pe perete de amorul artei. Nu știu nici dacă ea și-ar dori să fie eroina principală. Dar știu că nemernicul de Codin tot nehotărât a rămas. Să o uite pe d-na Eu-genia, nu poate; să stea cu amândouă, nu e posibil. 1Q, trezește-te! Du-te și te culcă! Du-te, du-te! Și s-a dus…

În acest moment, d-na Eu-genia face rapoarte de contabilitate și intră în criză de timp. Cu toate astea, nu se izolează în coconul profesional și dialoghează în paralel cu Codin încercând să rezolve prin multitasking probleme financiare, fondul de rulment și amortizările din fișele cu venituri și cheltuieli.

– A dispărut 1Q, d-na Eu-genia! A luat-o razna, dacă nu cumva o fi murit.
– De capul lui să fie, Codine! Să fie sănătos; un fraier mai puțin. Cum s-o fi-ntâmplat?
– Pot doar să-mi imaginez din frânturile imaginației lui. În unele zile – rare, ce-i drept – mai stăteam pe balcon și socializam. În restul zilelor, oftam la unison, supărați pe vremurile astea de căcat. Mi-a telefonat aseară din București și mi-am închipuit numai rele, că-l știu capabil de fapte necugetate, adică extreme. Cum să nu-ți declanșeze presimțiri sumbre! De s-ar fi întâlnit cu Nora, ce bine ar fi fost! L-ar fi temperat și l-ar fi dirijat ca pe un orb. Așa, singur, e neajutorat, aerian, incredibil de copilăros, dar îi place să pozeze în bărbatul fatal, bărbatul lângă care te simți confortabil și în siguranță. Dacă ar tăcea, ooo! Ce bine i-ar prinde dacă ar tăcea; ar da senzația aia de băiat dăștept. Oricum, se observă asta doar din privirea lui, asemănătoare cu a unui câine. Problema ambilor e că nu se pot exprima.
De când cu Doinița, am învățat limbajul pasiunii. Cunosc acea privire tâmpă, rătăcită, înțeleg vorbele și gesturile dezlânate caracteristice unui… ăăă, nu’ș cum să-i zic: lover? prostalău? ?!
De fapt, cred că 1Q n-a murit, ci și-a inversat polii ca să se transforme. Știți ce mi-a spus că vrea să facă? Dacă ați ști!!! Da’ mai bine tac. Poate se supără dacă află că l-am vorbit de rău.
– Zi până nu te pocnesc cu dosarul ăsta cu balanțe contabile de sfârșit de an! Mă ții în suspans.
– Păi, îmi povestea că-și imaginează tot felul de scenarii la întâlnirea cu Nora. Însă, avea unul preferat care m-a fascinat până și pe mine. Am de gând să fac și eu asta, Doiniței. De fapt, la dvs m-am gândit!
– Ce să faci, mă?? Bolborosește mai tare, mormolocule, ce tot șopocăi! Dă-te mai aproape și zi odată, că mă ții din treabă! Sfinte Contabil, am parte numa’ de neputincioși pe lumea asta. +++
– Zicea că, de-ar întâlni-o pe Nora, prima și prima dată, fără să spună un cuvânt (nici chiar de salut politicos, convențional) ar prinde-o în brațe și ar strânge-o tare, tare, până i-ar smulge un geamăt și i-ar auzi trosnete de oase pe spinare. Apoi ar săruta-o direct pe gură, cu pasiune, așa cum a văzut în filmul acela celebru pe Clark Gable si Vivien Leigh, de-a zăpăcit lumea. Desigur, nu atât de mult timp, dar nici prea puțin. De limbă nu mi-a zis, da’ cred că și-o va ține cuminte. Se plângea că o are cam încărcată. Mai mult ca sigur, Nora se va încorda toată și-și va încleșta gura. De furie sau de efectul surprizei. Ori una, ori alta, ori ambele… Apoi, ce-o fi, o fi! Și mai știți ce l-a oprit să facă asta până să moară, pardon! până să dispară din poveste, că n-a murit de-adevăratelea…
– Zi mai repede, nu te mai pisici! Codine, mamă, dacă mă mai ții din treabă cu povestea asta siropoasă, fără cap și fără coadă, nu’ș ce nu-ți fac! Mai bine renunță și du-te-n pu.. pușca mea de-mi ia un pachet de țigări. Marlboro, știi tu..
– Zic, zic, nu vă impacientați. Mă duc după ce termin de povestit că pe urmă plec la Doinița să-mi cumpăr 2 eugenii. Cum să vă zic: îi e teamă pentru blog dacă se întâlnește cu Nora. Cică-i dispare farmecul, i se dizolvă misterul oferit de necunoscut. Ș’apoi Nora sigur îl va respinge, că n-are 17 ani să cadă pe spate la gesturi d’astea infantile, de licean cu călcâiele incendiate, trezit dimineața fleașcă, cu harta-n chiloți. Mereu îmi spunea că Nora are un farmec aparte. Ce-o mai lăuda, ce-o mai diviniza! ‘cea că nu te-ai plictisi niciodată lângă o femeie ca ea. Dacă nu cunoșteam starea asta, l-aș cataloga imediat ca fiind un libidinos și penibil. Poate că și eu sunt la fel, d-na Eu-genia. Dacă vă plictisesc, mă scuzați, dispar și eu imediat.
– Taci și zi mai departe! Hm! Interesting… Vă credeam mai bărbați, mai reci, mai duri. Mai altfel. Haiduci, războinici, gladiatori, spartani. Din povestea voastră – a ta și-a lui – nici nu mai știu ce sentimente mă-mpresoară. Milă, silă… Puberi plângăcioși și căcăcioși. Vai de voi! N-ai zis nimic de proteste.
– A fost ca-n Gravatar. N-aţi văzut filmul? Peisajul ridică nota. Cam multe beculețe pentru atât de puțini oameni.
– Bâști și-mi ia 2 pachete de Marlboro. Și 5 covrigi. Și ai grijă cum traversezi. Tare mi-e teamă că te calcă vreo mașină..

Va urma!

Sursă foto: sxc.hu.

by

Nu acum, dar sigur mâine.

477 thoughts on “GRAVATAR

 1. Nu ştiu de unde, dar mi se năzări următoarea chestie în cap.
  Se făcea că mă măritam şi, la restaurant, când vine puhoiul de rude pe care nici nu ştii clar cum le cheamă şi a câta zecime de sânge împărţiţă, eu mă pomenesc singură în uşă.

  Ah, ştiu de unde! Tre’ să caut poză!

 2. costelus

  De cite ori nu m-am gindit ca, daca as fi in Bucuresti, m-as duce la un mars sa-ncerc sa identific dusmanu’. 🙂

 3. Nora&1Q

  Io, când aud la altu` că are probleme cauzatoare de moarte, devin brusc interesat. Poa` dă ceva de pomană și `nainte..

 4. Io-s în altă poveste acum. Una cu urechi înfundate, muci, febră, strănutat epuizant și amețeli. Nici pe Leigh n-ar fi pupat-o Gable în halul ăsta.

 5. Nora&1Q

  Auzi? Da` dacă, totuși, mori, adică dai colțu`/ortu`popii/ș.a., ai făcut ceva hârtii, testament? Mie ce-mi lași..

 6. Nora&1Q

  Că mie nu mi-a trecut prin cap. Io puteam să mor, știi? Voi, femeile, sunteți mai adaptate la dureri..

 7. Nora&1Q

  Noraaa!
  Răspunde!
  Altfel o să cred că ai mur.. bine, îmi imaginez că ai ochii roșii și ești înconjurată de rudele îngrijorate care mai de care să te îndoape cu bunătăți: paracetamol sinus, antitusin, coldrex, sirop de coacăze congelate, cana cu ceai călâi..

 8. Nora&1Q

  Dă-te cu ligheanul cu apă fiartă lângă birou. Bagă-l dedesubt. Ai grijă la cabluri și la triplă să nu dai apă pe jos..

 9. Nu stau, bre, în niciun pat. Stau pe scaun, la birou.
  Auzi, tu de ce crezi că ăștia nu intră pe aici?
  Cine știe ce s-or gândi că facem… 🙄

 10. Nora&1Q

  Răscolesc rândurile, intră și ies din labirinturile frazelor să găsească fro chichiță, fro cheie care să deslușească misterul.
  Bă, ăsta dacă vb serios?! Nora cum îi răspunde? Ia..

 11. Nora&1Q

  Vor să fugă. Cică dacă te măriți cu mine sunt obligați să vină la nuntă. Cheltuieli, alea-alea.. Pe criza asta, îi înțeleg.

 12. Nora&1Q

  Cam exagerezi. Io-s sărac. Nu accept niciun compromis..
  Meniul minim e salariul mediu pe economie. S-a auzit și-n spate? Am văzut mișcare în tufișuri..

 13. Nora&1Q

  Dacă nu ieșim pe profit o să zacem la teveu pân` la bătrânețe. Apoi, vom vedea.. Tu-n Rai, io-n Iad. Ne despărțim.

 14. Lasă, baby, căci ne vom hrăni cu dragostea noastră. Avem saci, ciubere, roabe!
  Dacă ții neapărat, o aduci pe doamna Eu-genia să strângă plicurile. Eu nu mă bag.

 15. Nora&1Q

  Așa, că tu ești răcită. Nu trebuie să depui efort. D-na Eu-genia face rapid niște calcule pt buget.
  Cu dragostea nu trebuie să exagerăm. Cică dă dependență..

 16. Nora&1Q

  Hai că deja sunt în Caraibe, baby. `z dai seama ce chef de muncă am acu`.
  Hait! Am și strănutat..
  Ce-o fi?!

 17. Manuella

  În ziua cea mare, înlocuim broboada cu o propunere interesantă a Angelei Kelly.
  La restaurant, plete în vânttt!

 18. Nora&1Q


  Doinița vine cu Cody. Mi-au spus că suntem obligați să venim și noi la nunta lor. Am semnat un precontract de participare..

 19. Nora&1Q

  A ales că n-avea încotro. Când ieșea de la budă a dat nas în nas cu Doinița. Eu eram în trecere, na..
  Nu crez că-l lasă inima să renunțe la d-na Eu-genia. Tu ce zici?

 20. Of, ce povești fără glorie. Personaje aflate mereu la mâna destinului, biete biluțe împinse unele într-altele, în apropieri conjuncturale…

 21. Nora&1Q

  Conjunctura e parte a destinului.
  Dacă personajele noastre au un destin, înseamnă că trăiesc o chestie glorioasă. Dacă nu cumva gloria n-are însemnătate decât de la un anumit nivel..

 22. Păi, spune și tu! Codin face pipilică. Iese din toaletă și dă peste Doinița. Nu îl împinge spre ea o pasiune devoratoare, ci presiunea unei vezici!

 23. Nora&1Q

  Nu! Codin făcuse pipilică și nu mai era cazul să spun asta. Că tocmai făcuse. Nu știu dacă a ridicat sau nu, colacul. Doinița intra. Poate că pe ea o împinse bășica spre cele spuse de mine că de-ar auzi-o d-na Eu-genia..

 24. Nora&1Q

  Pe cin` să țiu în brațe, Gei? N-auziși că mă-nsor? Vii la nuntă? Dacă da, flutură scurt din gene. Dacă nu, nu mai flutura..

 25. Jasmine

  Au! Deci m-ai parasit. Pai de ce sa vin la nunta? Ce sa fac, sa ma tavalesc si sa va cant o doina de jale, gen cine iubeste si lasa? tz, tz, tz
  Ma mai gandesc daca sa flutur gales din genele lungi, nu as vrea sa fac corent si sa racesti taman ‘nainte de nunta 🙂

 26. Nora&1Q

  Nu te-am părăsit deloc. Tu m-ai lăsat în paragină. M-ai adus la disperare să mă ia o răcită că n-are cine-i face masaj cu uleiuri parfumate..

 27. Nora&1Q

  Nu te-am lăsat, Nora. Ai temperaturică..
  Gei ți-a adus o prăjiturică și cere mâncărică. Ce să-i dau?! A venit la noi ca la restaurant..

 28. Jasmine

  dar, nora, descrierea aceea cu omul perfect s-a pliat perfect peste ce ma framanta de o bucata de vreme, pff, l-as pune pe toate gardurile, atat de mult mi-a placut, ai putea sa le faci cover pe perete de blog, de fb de orice, pe asfalt… Pot sa te citez? era textul tau, nu?

 29. Jasmine

  am fost sa intretin familia ca tu .. si cand m-am intors acasa din strainatati unde am cules capsunele si mi-am stricat frumusete de manu, pedi, ce-am gasit, copiii urla de foame, casa e pustie, ‘alal

 30. Nora&1Q

  În primu rând nu e copii tăi, da? Nici casa..
  După ce k miai aabndonat familia vi acilisha cu tupeu k vrei sărmălutze, szmântânikă. Ia, și ceai mai vrea..

 31. Jasmine

  apa, covrigi, se instaleaza, pana la urma ganditi-va ca oamenii astia de vor sa exploateze insista si nu si-au pierdut rabdarea de .. cati ani deja? perseverenta, nu gluma

 32. Jasmine

  nenorocitule! piua , aveam replica dar ma roade stomacelul, pe bune, ti pup pe nasuc in pauza publicitara si de masa :*

 33. costelus

  Ma “hlizeam” cum zici ca, desi racita, tot la activism ti-e gindul. Si nu stiam ce lege, stiam de ieri-alaltaieri ca sint mult mai multe, desfiintarea puscariilor fiind una. Ce ma iubesti! :mrgreen: .

 34. costelus

  Nu vrei sa incetezi? Pe bune. De ce vii cu ce ai scris la 91, cind eu n-am spus nimic -- dar absolut nimic -- negativ la adresa ta?

  Am vazut ca esti racita azi, n-am spus nimic, ti-am urat sanatate multa (asta e, nu ma pot preface ca nu existi). Dupa aia am incercat s-o provoc pe Jasmine. Cind ai aparut din nou la 87 am zimbit. Na, poate trebuia sa ma abtin, dar zau daca stiu cu ce am gresit.

  Stiu, uneori provoc interactiunea cu tine, stiu, n-am cu cine vorbi si-atit. Dar in rest chiar incerc sa nu te supar. E chiar asa grav?

  Vrei o ciocolata?

 35. ei, 1Q nu-i.
  Să fac eu oficiile de gazdă.
  -- Poftiți, domnule mediator din București! Vă servesc cu ceva? O cafea, un fursec? Ce vânt vă aduce pe la noi?

 36. in Romania nu mai exista opozitie politica… singura opozitie reala o fac activistii (feisbuchisti-hipstero-anarhisto-ciumpalaci).
  li s-a tot reprosat celor cu Uniti Salvam ca nu se ocupa de lucruri serioase (in loc de 4 munti si-o claie de fan sa salveze domne DNA-ul!!!)

  Ei bine unde au fost specialistii in drept, analistii politici vizionari si atoatestiutori, marii barbati ai dreptei de ne-am trezit din senin ca acum intr-o ora se voteaza legea gratierii coruptilor, se modifica codul penal sa-i scoata basma curata pe guvernanti si trece o legea a lobby-ului care baga lucrurile sub masa? Astia care concaneau acri la mutra de ce nu se leaga acum cu lanturi de usa Parlmentului?
  Cine tipa? cine protesteaza? cine ocupa? cine e bruscat, legitimat, umilit? cine ia amenzi? tot activistii, tot anarhistii, tot ecologistii aia care nu inteleg progresul societatii? tot pungestii astia o sa ne scoata din cacat si de data asta…
  (Dan Perjovschi)

 37. Seva Tudose

  1Q

  frumoasa fantezie,imbraca-te cu ce ai,personaliatea-ti va fi cartea de moda. Si cum sa lasi masina la Gara de
  Nord si sa iei metroul pana la Universitate ?

  Te duci acolo,la ceas,descchizi portiere din dreapta si o invite respectuos in masina. Si da,pe frig daca respire fortat,nu numai ca iti stergi umezeala de la nas,dar poti face mustati de ciciura.

  Auoleo,aoleo,tu cauti galceava ? Cum adica “fusta larga si rosie” cine are la gravatar fusta rosie si larga ?
  Gata,ai ce ai cu Nora,ce poetic ? “spre dulcele pupat buzele tale,doo petale…”

  Eu stiu ca-i face greata dulcegariile astea,asa o recunosc ori gresesc ? Categoric,ai in subconstient,demonstratiile si ritmurile de Pet-uri in sange 😀

  ….samd

 38. costelus

  Seva, stai linistita, 1Q nu-i Costelus. Daca ar fi spus Costelus lucrurile alea, da, intr-adevar era aoleu.

 39. costelus

  Da, am vazut si eu cu legile alea, asta e, stiam ca avem un parlament de borfasi. Europa tace si va tacea, Basescu va face putin scandal si cu asta basta. Inca mai sint bani. Vine Craciunul, e mincare, sint reduceri la supermarketuri, totul e bine.

 40. Costele, tu nu ești un adversar pentru mine. Tu ești un muscoi enervant care murdărește des geamul. Că altfel, n-aș ști că exiști.

 41. costelus

  ce-ar fi sa ne prefacem o saptamina ca nu mai sintem in asa relatii “cordiale”? Dupa aia revii la napirca si muscoi?

 42. Seva Tudose

  daca vrei sa ai”gravatarul complet” trebuie sa ai o rochita mini,stransa pe corp,si absolut simpla,de un negru impecabil…

  si bijuteria face sa ai o pereche de cercei mici,mici d-abia sa-i observi la ureche.Nici pomeneala de nici un colier,medalion,lantisor la gat…

  simplitatea absoluta,il face pe partener sa-ti faca EL surpriza,placerea lui de a-ti pune el,un colier de perle
  Akoya…

  Nora,ii simti rasuflarea lui calda in jurul tau 😆

 43. costelus

  si apoi nu iti sint adeversar ca nu gindim prea diferit in chestiunile esentiale. Asta daca n-o fi Mesterul Manole esentiala.

 44. Seva Tudose

  Costel#102

  nu incepe iar cu Nora,nu-mi vine sa cred,cum faci tu cand cineva nu te atrage,nu ai nimic,decat indiferenta…

  uite eu de exemplu,si in autobuz ori metrou,desi ma deplasez si la un km.tot cu masina…daca vad o persoana care fara sa vreau imi cade antipatic,chiar stramb din nas…fara sa vreau,este normal omeneste !

  si nu l-am vazut in viata mea ! Ori sunt colegi care ii vad zi de zi,dar se face ca nu am comunicat cu unii chiar deloc,neavand nici macar curiozitatea…ptr.ca imi sunt antipatici…

  si culmea,simt cand cineva, la randul meu, ii sunt antipatica si indiferenta ! Amandoi evitam contact visual…

 45. costelus

  Da Seva, ca asa ne sint antipatici unii, fara sa vorbim cu ei, fara sa incercam sa-i cunoastem. Ne ciocnim de ei zilnic, dar nu incercam sa comunicam, ca ne sint antipatici, stim noi mai bine. (asta se refera la ce-ai scris, nu la Nora).

  Nu-i trist?

 46. Costele, eu te cunosc. Atât cât mi-a permis mediul ăsta. Și mi-ajunge. De ce nu pricepi odată? (întrebare retorică)
  Încă o chestie: coboară cu picioarele pe pământ. Nu comunicăm cu toți oamenii pe care-i cunoaștem/vedem/întâlnim. Că n-avem de ce. O facem cu cei care ne trezesc interesul. Apoi, chestiunile precum simpatia/antipatia au și o mare componentă irațională. Oameni care ne sunt simpatici/ antipatici la prima vedere. Fără să știm nimic despre ei. Mda, nasol. Relațiile între oameni nu sunt reglate prin vreun tabel de competențe. Astea-s deja clișee, deh, ție trebuie să-ți fie demonstrate evidențele.

  Seva, e o cauză pierdută. Nu se poate rezolva nimic cu acest om.

 47. Seva Tudose

  You are a constant sorrow…mereu te plangi,esti pessimist…si de ce as incerca sa comunic cu o persoana,care clar isi arata dezinteresul in persoana mea,tu nu ai demnitate ?

  OK.Costel,daca Nora nu doreste o conversatie cu tine,de ce te cramponezi asa ? Este cumva obligata 🙄 Asta este trist,perseverenta ta in a o plictisi…asta-i trist

  of,of,norocul tau cu mine ca eu sunt o optimista incurabila si sper sa te fac sa intelegi intr-o zi…

  si apropos,am auzit ca locuiesti in Canada,esti doar ptr.job,ori emigrant…am prieteni…am fost la Campul Romanesc…

 48. costelus

  Om? Credeam ca-i napirca.

  Nu stiu ce sa fac Seva, nu stiu. Asta e. Nu pot sa nu-i spun nimic, sa ma prefac ca nu exista, dar totusi n-o jignesc, nu-i spun nimic nasol… Cred insa ca, daca mi-as putea schimba IP-ul, s-ar schimba si norocul. Ca Nora nu-i chiar persoana care sa-i dea in cap unui necunoscut pe motive de incompatibilitate.

 49. Seva Tudose

  Costel

  “incompatibilitate” ce spui tu acolo ? De ce iti place sa te autoumilesti ? De ce iti place sa plangi pe umerii tuturor ? Hai Costel,ca-mi vine sa te zgaltui de umeri si sa iti trag o scatoala !

  Heloooooou,basta, Costele ! Si oricum in 10 minute plec si te las de izbeliste…motanel !

  Nici ca se putea mai grozav gravatar ptr.tine ! Vezi nu te linge la rani prea mult,ca faci ghem de par 😆

 50. Băi, Costele, tu chiar mă crezi proastă.
  Tu crezi că trebuie să scrie acolo Costeluș ca să știu că ești tu?
  Pe fiecare dintre voi v-aș recunoaște. Măcar atâta lucru după atâta timp.
  Iar tu, no offence, dar nu prea ești genul care să știe să-și schimbe discursul.

 51. costelus

  Seva, incerc si eu sa vorbesc cu unii si cu altii, si nu prea mai am pe altii in afara de voi. Da, sint trist, sint mult mai trist decit ti se pare ca vezi pe aici. Dar asta e alta chestiune, aici incerc sa-mi ascund tristetea si sa uit. Stiu, nu-mi iese prea bine. Serviciu usor!

 52. Seva Tudose

  Nora,

  ca de obicei la orele 1:30 PM(dupa-amiaza) in Romania 20:30 seara …eu plec la scoala…orele…

 53. costelus

  Nora, si totusi, hai sa incercam o saptamina sa uitam ca ne-am certat! Hai, lasa discursul cu “o cauza pierduta”.

  Pe cit punem pariu ca fara IP-uri nu ma cunosti?

 54. Pe ce vrei. (cât ești de prostovan, la Tache, nu te-am recunoscut imediat? Acolo ce ip-uri am văzut?)
  Nu pricepi că eu n-am nicio motivație în uitatul ăla?
  Eu nu vreau să fie pace și armonie între noi. EU VREAU SĂ FIE NIMIC.

 55. costelus

  Am folosit acelasi gravatar si la ea, si pe Pandora.

  Ba pricep, ma intreb insa ce te-ar costa sa uiti? M-am bucurat tare mult cind mi-ai scos banul. M-as bucura si mai mult sa nu ne mai certam, dar fara sa ma prefac ca nu existi. Hai sa lasam cearta asta aiurea, am gresit mult.

 56. marcel zadda

  pai, vezi, mai, costelus? daca tu vrei sa joci biza, cine dreaq sa sa joace cu tine? nora?! niciodata, garantez!

  buna seara!

 57. marcel zadda

  degeaba zbori mai sus, costelus! ai aripile si piciorusele patate/incarcate de cacat, mirosul ramine… asta e, consoleaza-te!

 58. Raj

  Dnu 1Q, atz pus doo virgule in plus la tecst. In rest e in conformitate cu printipurile mele. Costele, stai bland, io te simpatizez, desi stiu ca te doare in stanga.

 59. Nora&1Q

  Sărumâna, scumpe doamne la vedere! Să tră, dom Raj, între cele doo virgule! Cu restu` nu vorbesc..
  Sănătate, Nora! Se aude pân` la mine cum tușești. Mi-ai trezit vecinii. Să le fi văzut fețele când ieșeau din case; erau chiauni de nesomn, cu privirea tulbure. Doar dom. Marcel s-a odihnit după ce l-a flocăit pe Costel.

 60. Nora&1Q

  E bine să mai fie și proști pe lumea asta, dom Raj, vă salut repetitiv. Altfel cum ies dăștepții-n evidență?

 61. Nora&1Q

  Nu le cer nimic. Eu chiar mă bucur de chinul lor.
  Sărumâna, nașă! Nașu să stea-n banca `mnealui și nu care cumva să se uite prea insistent la fina..

 62. Nora&1Q

  Nici nu-i cunosc pe toți. Îmi blocase unul din ei ieșirea din garaj și l-am rugat frumos să-mi elibereze calea. Prima dată a zis că nu vrea. Apoi s-a răzgândit..

 63. Eu eram revoltată. Mai ales când ajungea să şi-o fure de la stăpână. Şi era nevinovat, totul era o înscenare a lui Jerry. Da, asta era sentimentul: mi se părea nedrept.

 64. Nora&1Q

  Țin minte genericul cu pisica aia zburlită-n coadă care își scotea ghearele pe rând, fixa șoarecele în cruce și sărea pe el. Se auzea la final: Bravooo, bravoo..

 65. Nastasia

  Nu poate omul să lipsească un pic, să meargă și el până la oraș după buletinul cel nou, că joacă șoarecii pe masă în lipsa lui. Hotărât lucru, Jerry e o lichea manipulatoare. Acuma mă enervai, că mi-am adus aminte de o poveste scandinavă, unde toți vitejii se străduiau să răpească fata unui biet troll cumsecade, care locuia liniștit pe o insuliță și nu deranja pe nimeni. Da ăia, musai să-i fure fata. Și ce erou a fost ăl de a reușit, după ce l-au șicanat și hărțuit toți pe bietul troll! Mă înfurii numai când îmi aduc aminte de povestea aia idioată.

 66. Nastasia

  Victorie fără glorie, că a fost simplu de tot, nu le-a trebuit nicio ”irevocabilă”, era bine cum era. Pipița aia a făcut exces de zel, că doar a venit la țărani, și eu am făcut un drum în plus.
  De fapt, m-am înfuriat acasă, pe un articol din presa locală:
  Oana Boc, soţia edilului Clujului, a fost prezentă la aproape toate protestele împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană care au avut loc în ultimele două luni. “E trimisă de Emil Boc” -- susţine PSD Cluj.

  Oricine protestează e musai trimis, plătit, manipulat de cineva. Și dacă-i nevastă, cu atât mai mult. De parcă ar fi decerebrată. Soțul o trimite, o lasă, n-o lasă.

 67. costelus

  Mi-ar placea ca Oana Boc sa ia amenda, si sa-i multumeasca apoi lu’ Boc, ca el a dat legea asta cretina cu adunarile publice.

 68. O colegă de-a mea are un prieten ceva şefuleţ pe la jandarmi pe aici. De când au început protestele astea, i-a venit de nu ştiu câte ori să-i dea afară şi pe el, şi pe nevastă-sa, care e cea mai bună prietenă a ei. Jandarmul (care e din ăla în civil şi care cică şi vine şi strigă cu noi “under cover”) e convins că toţi suntem nişte drogaţi şi că suntem plătiţi. Eu credeam, până să-mi povestească de ăştia, că jandarmii ascultă doar ordine, dar că-şi dau şi ei seama că e ceva putred. Ei bine, cel puţin unii n-o fac. Ăsta chiar crede că “oamenii din RM vor să muncească”. Iar pe nevastă-sa o enervăm pentru că trebuie să ocolească când ocupăm carosabilul.

 69. Proiectul ăla nu a trecut (şi a fost iniţiat de Igaş). Apoi, da, o fi dat Boc alte “dobitocii”, nu însă şi pe asta. Faptul că te arăţi disponibil să-i arunci în cârcă şi ce n-a făcut spune multe despre modul superficial, neglijent în care îţi formezi opiniile. În general, despre faptul că umbli cu o bardă isterică prin lume. Iar mie îmi spune a mia oară de ce nu trebuie să mă-ntind la taină cu tine. (vezi, uitarea e imposibilă.)

 70. Nastasia

  Era musai să mi-l schimb, că trebuie să fiu cu actele în regulă. Doar n-o să figurez în veci cu adresa apartamentului pe care l-am vândut. Aici trăiesc, așa să scrie pe buletin. Acuma-s țărancă oficial.

 71. Uitasem cât teleshopping poate să fie la tv! Azi, că stătui acasă, aflai de bastonul care nu cade şi care e prevăzut şi cu lanternă, de aparatul de călcâie, de nu ştiu ce magneţi promovaţi de un medic ştirb şi câte şi mai câte. Toate pe Realitatea.

 72. costelus

  … Igas care era ministru in cabinetul Boc.

  Nu-s isteric deloc. Daca PDL ar fi crezut ca legea 60 incalca libertatea de expresie, ar fi avut suficient timp sa o schimbe. Ca au avut majoritatea. Nu au schimbat-o pentru ca au fost de acord cu ea. Le-a convenit, le apara puterea si justifica ceea ce in alte parti sint abuzuri. Acum e corect?

  Daca eram superficial nu as fi avut o parere buna despre o persoana care-mi arde zilnic suturi. 🙂

 73. marcel zadda

  zile bune!

  îmi trimise un prieten plecat în misie prin transnistria un proverb, zice el, vasluian.

  iată proverbul:

  “fimeia vînătă di azi îi fimeia îmbufnată di ieri.”

  cred că n-are nici o legătură cu situația de la pungești, dar, na, nu pot băga mîna-n foc…

 74. Nora&1Q

  Păi da. Îs bucuros că a apărut Val, apoi plâng și-mi șterg nasul că-s solidar cu tine, ca la final să dărâm zidul pt un mail. Simboluri..

 75. Jaco Pastorul

  Parca ziceai ca nu te uiti pe feisbuc.

  Revolta lui Dan este una antisistem, citeste-i tabletele din 22 de-acum doi trei ani si o sa-ti dai seama.

  Si eu si multi altii suntem ca el, nici Dan si nici noi nu iesim sa manifestam in strada, luptam fiecare in felul nostru specific.

 76. Nastasia

  Ce-i cu Codul Penal? Ieri am luptat cu migrena și n-am fost conectată la știri, a mârâit ficioru ceva la telefon, dar n-aveam putere să pricep. Iar au scos ceva să-și apere pieile cele jegoase?

 77. costelus

  Codu’ Penal se aplica doar prostilor, parlamentarii, notarii si avocatii sint deasupra lui. Asa e legea de acum inainte. In rest, nimic deosebit, totul e bine, parlamentarii fura, lumea tace.

 78. Nu, deşteptule. Ziceam că n-am contul meu de FB. Deh, nuanţe esenţiale. (te-ai fi putut prinde din multitudinea de linkuri către eventuri fb pe care le-am pus pe aici. Dar deh!)
  Dan Perjovschi face desene strict legate de temele “incendiare” ale ultimelor luni. Desenele lui sunt pe tricourile noastre. Face asta din septembrie. Susţine făţiş mişcarea. Tu, prin atitudinea ta, îi dai în cap. Sorry, nicio asemănare.
  Bă, mai sunteţi mulţi?!

 79. Jaco Pastorul

  Perjo face desene incendiare de cand il stiu. Ca tu l-ai descoperit de cand cu Rosia Montana e altceva.

  Deci, sa inteleg ca Perjovschi manifesteaza alaturi de voi prin desenele de pe tricouri?

  Apropos, oare de ce nu a facut desene si cand tu defilai pentru caderea guvernului Ungureanu?

  Suntem destui.

 80. De unde dracu ştii tu de când l-am descoperit eu?
  Am defilat eu pentru căderea guvernului Ungureanu?
  Hai, scuteşte-mă că n-am chef de veninul tău clocit.
  Învaţă dracu să citeşti măcar. că de înţeles nu-mi mai fac iluzii.

 81. marcel zadda

  nora _

  nu e (o) poantă, e (o) filosofie de viață agreeată și practicată ca model paideic prin părțile locului.

  și, ca orice model, are și bune, și rele…

 82. Jaco Pastorul

  Cand logica si adevarul nu mai sunt de partea ta recurgi la ridicarea poalelor.

  Venin vad doar la tine. Din pacate, tot mai ineficient in ceea ce ma priveste.

 83. DP ieri: Felicitari activistilor anarhisto-hipster-ciumpalaco-ecologisti si golani din toate comunele si orasele tarii si lumii de unde au pus presiunea necesara pe clasa politica corupta care s-a cacat pe ea de frica si n-a reusit sa stringa voturile necesare sa treaca o lege aberanta (n-au respins-o, n-au fost in stare s-o voteze).

  E că-ţi crapă fierea măcar un pic, aşa?

 84. costelus

  Jaco, esti sinistru!

  Tu, atunci cind erai relaxat si puneai muzica, erai OK. Cind incepi cu lectiile si cu scuipatul de la inaltime …

 85. Jaco Pastorul

  Costelus, lasa-ma in pace, tu suferi de sindromul oedipian.

  Nu-mi crapa, e modul lui de a gandi si il respect. Dar nu iese in strada, retine chestia asta.

 86. Ce adevăr? Orice emiţi tu e mai nou adevăr? Cu logica m-am cam lămurit de mult cum stai.
  Eu ştiu şi de ce nu iese. Dar e irelevant. Important e că susţine mişcarea, nu îi dă în cap. Unlike you.
  Hai, pa!

 87. Jaco Pastorul

  Iar in virtutea faptului ca impartim cam aceleasi idealuri, desi suntem in dezacord cu metodele, cred ca as putea sa va compun un imn.

  Ce zici, mi-l lansezi, nu acum, dupa ce iti trece gripa, normal?

 88. Cum adică ce-am avut? Tu nu vezi că l-am invitat să ia loc, să bea o cafea?
  Dar, din păcate, nu voia decât să ne anunţe că e mediator din Bucureşti.

 89. Jaco Pastorul

  Deci fara niciun misto acum.

  Miscarile de strada sunt eficiente doar atunci cand reusesc sa se centreze pe schimbari ireversibile si cand reusesc sa adune o masa critica favorabila acestor schimbari.

  La voi nu e clar nimic. E o lupta de uzura care le convine de minune. Ei se fac ca renunta, ca apoi sa atace prin alte portite. Nu vedeti ca nu e nicio sansa de izbanda in felul asta?

 90. val_one

  că, altfel, tot ce se întîmplă zilele aste este mult mai grav decît îmi puteam eu imagina acum un an, doi.

 91. costelus

  Dupa intrarea in UE ar trebui sa urmeze, in mod normal, si iesirea. O sa vedem cit de mult tine Europa la principii (daca tine).

 92. val_one

  asta ne-ar mai lipsi acum, excluderea din UE, ca să rămînem cu totul la cheremul borfaşilor, pardon, aleşilor poporului.

 93. andreea

  dar nu o meritam?

  mai toata tara a votat cu curul, anii astia. Bucurestiul a votat cu curul. amintiti-va de episodul cu Nicusor Dan.

  eu inca mai cred ca votul e o solutie valabila. asa-s io, cam visatoare. si atunci, cum sa ma pun eu contra vointei conationalilor si concetatenilor mei?! daca ei au vrut asa, sa aleaga puscariasi si puscariabili, cine sint eu, sa ma opun??! pot sa fug sau sa stau sa admir prabusirea finala…

 94. Andreea, eu mă-ntreb din ce în ce mai des dacă nu cumva şi noi am votat cu curul. Nu-n cazul lui Nicuşor Dan, care încă nu mi-a dat motive de dezamăgire, ba, din contră. Ci al celorlalţi.

  PDL e pe ducă. PDL a tăcut foarte convenabil. PDL e laş, nu face opoziţie. Iar în chestiunea RM şi gazele de şist -- ştiu, voi nu aderaţi la cauzele astea, dar totuşi… -- sunt şi ei abonaţi la aceeaşi troacă. Iar acum e prea târziu să-şi mai şteargă boticul de lături şi să aibă pretenţii de credibilitate (da, au votat ieri contra legii minelor, dar n-a ieşit unul să vorbească pentru oamenii de la Pungeşti, n-a zis unul de abuzurile de acolo etc).
  Mă rog, au fost mai multe ocazii când am avut senzaţia că înghit broaşte, totul în numele răului mai mic.

  Când ziceam zilele trecute că nu ştiu ce voi vota anul viitor, nu glumeam. Nici nu exageram.

 95. costelus

  Andreea, votul ar fi o solutie daca tu sau Nora ati putea candida fara bataie de cap. Numai ca, multumita legilor pe care le avem, unui om simplu ii este imposibil sa candideze.

  Val_one: crezi ca mie imi convine cu UE-ul? Problema e daca meritam, si nu, n-am meritat niciodata, in 2007 ni s-a facut o favoare. Nu indeplineam nici atunci criteriile.

  ” ştiu, voi nu aderaţi la cauzele astea”

  Vezi cum ma nedreptatesti? 🙂

 96. Jaco Pastorul

  Eu propun desfiintarea partidelor si implicit profesiunea de animal politic.

  Landizarea Romaniei dupa vechile provincii istorice, cu guvern si buget propriu.

  Landurile sa fie conduse de un presedinte ales electronic de catre cei care stiu a lucra pe un calculator.
  Romania sa fie condusa de un Consiliu format din presedintii landurilor.

  Guvernele, si cel regional si cel national, sa fie formate din tehnocrati angajati pe baza de teste de competenta.

  E simplu.

  Eh, pentru o asa reforma zau c-as iesi in strada.

 97. Raj

  Cica dra Nora a votat cu poponetzu. Daca-i bombat, e bine. Sarumana la fete si baetzi, exceptie facand dnu 1Q

 98. Seva Tudose

  1Q#200/201/202

  te rog,spune-mi ce scri sa obtii aceste emoticons ?

  Andree#242/252

  te rog,spune-mi ce scri sa obtii aceste emoticons ?

 99. val_one

  Nora, hai să ne înţelegem. eu nu ader la cauzele alea pentru că nici voi (generalizez, nu tu personal ci liderii şi marea majoritate a protestatarilor) nu aderaţi la cauza mea, care are o miză mult mai importantă. asta nu înseamnă că nu mă bucur cînd protestele astea mai au şi cîte o victorie.

 100. andreea

  utopie, Jaco.

  si, din cite am mai citit si eu, se pare ca treaba asta cu tehnocratii e cam cacialma. din pacate, conducatorii aia trebuie sa fie animale politice. dar, ca orice animale, sa aiba spaima de ceva si sa se abtina sa se intinda ca rîia.

  Nora, macar sa le dea sansa sa-i dezamageasca! dar cum sa te duci sa pui stampila pe acelasi dinozaur vicios care-si face de cap de ani si ani de zile??!

  si mai sint si mutrele… poate pare aiurea, nu prea eram de acord cu asta mai de demult, dar acum, prea mi se pare ca se citeste cu destul de mare precizie gradul de ticalosie pe mutrele lor. numa sa deschizi bine ochii…

 101. Val_one: să mă scuzi, dar e teribil de infantil ce spui. E o ţâfnă… nejustificată.

  Vrei proteste pe statul de drept? Fă-le. Nu mai aştepta să le facă alţii şi nici nu le reproşa altora că nu aderă la ceva ce nici pe tine nu te mobilizează îndeajuns.
  Iar dacă ai integra chestiunea RM şi gazele de şist în peisajul mai larg, ai vedea că nu eludează deloc nici chestiunea justiţiei, nici corupţia, deci, nici ce te doare pe tine.
  Care lideri? Zi-mi-i şi mie că eu nu îi ştiu după 3 luni. Ştiu voci, da. Dar nu lideri.
  V-am mai spus: puteţi veni oricare. Cu pancarte şi slogane care să vă susţină cauza. Dar n-o faceţi. Preferaţi să staţi pe margine, să ţâţâiţi dezaprobator. Pardon, să decantaţi.

 102. val_one

  ţîfnă? iar eşti agresivă cu mine. dar e greşeala mea, eu spusesm că nu mai scot un cuvînt pe teme din astea grele.

 103. Jaco Pastorul

  Si Exxon e o utopie, sau Apple? Ele de ce pot fi conduse de tehnocrati? O tara e ca o companie din punct de vedere administrativ.

 104. Păi, Andreea, cam aia am făcut şi noi. În afară de ND, care chiar era o figură nouă, venită din afara politicii.
  PDL nu e cumva tot un cap de dinozaur vicios? Blaga, Berceanu şi Videanu n-au mutrele alea? Ştiu, îmi vei spune de Macovei şi Preda cel proaspăt exclus. Dar ei n-au niciun fel de autoritate, nu contează. Sunt ca nişte sticle de detergent puse într-o casă ca să creadă lumea că e curat înăuntru şi că cineva le şi foloseşte.
  Mă tem că nu e de ajuns.

 105. andreea

  exact asta simt si eu, val. 🙁

  foate mult… eu l-am numit “arţag”.
  e foarte greu sa mai discuti, in conditiile astea, Nora.

 106. costelus

  < img src = ‘http://pistolulcubuline.ro/wp-content/uploads/2013/12/frantic.gif’ border=’0′ >

  Seva, cind scrii ce am scris eu mai sus iti apare asta:

 107. costelus

  Care-i cauza ta, val_one, ia spune-o! V-ati fixat pe un hot care vi se pare mai bun?

  Da, Basescu e o alegere mai buna decit Ponta sau Antonescu, dar e si el un bandit ca si restul. Singura deosebire e ca Basescu e mai smecher, stie sa jongleze, pe cind astialalti sint bolovani.

 108. Raj

  Ce corporatie dra Nora ? Afacerea mea e corporatie ? E o afacere cu si de cacat. Ca si postarile mele dealminterea. Va pupoi pe frunte. Era sa zic pupic, dar stiu ca nu va plac alintarile. Va multumesc aldracului de mult ca v-ati interesat de mine. Sarumana !

 109. costelus

  Auzi Nora, dar Nicusor Dan de ce nu e si el mai vizibil (sau cel putin asta e impresia mea)? O fi abandonat cumva?

 110. Păi, şi ce, Raj? Eu cred în potenţialul afacerii tale şi, cu siguranţă, e mult mai onorabilă decât multe altele.
  Aşa, pupoieşte-mă!
  La deszăpeziri te-ai mai băgat?

 111. costelus

  Jaco, jaco, asta cu testele de competenta e cine le administreaza. Ca s-au dat teste de competenta si au picat oameni care stiau meserie, in schimb au trecut tot felul de parasute care-si trec in CV dimensiunile.

 112. Raj

  Am mai zis, dra Nora. Am pierdut licitatia cu dezapezirea. Eu nu dau spaga. Nici la doctor n-am dat, decat dupa operatia la picior. Ma simt dobitoc, prost deabinelea daca dau spaga. Tot timpul cred ca daca dau spaga, ala de-i dau , nu mai da 2 bani pe mine. Incercati sa mituiti un politist sau pe altcineva in UE. Cui faceti asa, dna Seva ?

 113. andreea

  pai, ma simt trasa la raspundere, Nora.

  decantarea aia nu era cu privire la urmaritul manifestantilor, ci la informarea din cit mai multe directii si surse.
  nu simt dispret pentru manifestanti, Doamne fereste!, nici animozitate sau alt resentiment. nu-mi sinteti dusmani.

  urmaresc ce se intimpla si atit. nu sint inca sigura de nimic.
  insa nu vreau sa fiu trasa de urechi din cauza asta.

 114. Foarte bine, Andreea. La fel, mi se pare şi mie agresiune să fie traşi de urechi manifestanţii pentru că nu militează pentru aia sau ailaltă.

 115. Da, spune numai tâmpenii. Dar nu pricep de ce mi-l arunci în chestia asta în faţă. Doar singură zisei că-n chestiunea RM şi gaze de şist, chiar sunt toţi aceeaşi mizerie. Lucru care mă face pe mine, pentru prima oară, să votez nul. Cel mai probabil.
  Până la asta însă, nu aveam niciun motiv pentru care să nu-l prefer pe Preda lui Şova. Absolut niciunul.

 116. val_one

  aha, deci eu agresez manifestanţii văzîndu-mi de necazurile mele. Nora. în cazul ăsta, aşa că… nu poate să însemne decît că de mine nu prea mai ai chef pe aici.

  aşa că…

 117. Val_one, pe bune, nu te mai victimiza atât. Chiar mă faci pe mine să evit să spun orice. Cine nu e de acord cu tine nu are chef de tine, te agresează, blabla.
  Nu asta ai spus, Val. Că tu îţi vezi de necazuri etc.
  Ai spus “nu ader la cauza voastră pentru că nici voi nu aderaţi la a mea”. Ceea ce da, sună al dracu de infantil.

 118. costelus

  Las sa va ia Nora si pe voi la bataie, ce, numai eu s-o incasez? 😀 😀

  Seeeva, ti-am scris eu la 275 cum se pun maimutele galbene.

 119. costelus

  Pot sa intreb, Nora, de ce pina acuma ai votat cu cineva? Sigur, ca sa nu iasa celalalt, dar de ce a fost asta un motiv suficient? Si ce s-a schimbat tocmai acum de vrei sa nu mai votezi?

 120. Dacă unul demonstrează că e jigodie mafiotă securistă, într-o anumită problemă, atunci e la fel în orice problemă. Poate să-mi salveze mie viaţa, dar pentru mine tot căcat rămâne.

  Iar între căcaţi eu nu fac ierarhii. Toţi sunt la fel. Nu voi spune niciodată că prefer un căcat deoarece e mai mic decât alt căcat!

 121. costelus

  Unii au nasul fin, Cosa, si fac deosebirea intre cacati. Asta pute mai putin rau, asta mai tare.

  Nora: am si riie, sa stii.

 122. Jaco Pastorul

  Zau, ma, Cosa ? Parca nu stiu cand ziceai ca daca unu depune marturie falsa la tribunal in favoarea ta si te scoate, ii vei fi credincios pana la moarte.
  Oare poti sa fii credincios unui cacat?

 123. Jaco Pastorul

  Stati dracu in casa si ganditi o strategie mai buna. Raul trebuie taiat mai de la radacina.

  Demostratiile voastre impotriva a tot, seamana cu caratul apei cu ciuru. Se joaca astia cum vor cu voi.

 124. Nora&1Q

  Sărumâna, doamnelor! Sărumâna, nașă! Să tră, dom J! mă scuzați c-am întârziat. Așa-s io..

  D-na andreea e la funeralii! Ce zice cădelnițatu` cela? Nu m-ați mai întrebat nika. Credeți c-am murit?

 125. Nastasia

  Am nimerit la Pompe Funebre, așa, de dimineață?

  Si Moarte, surugiul cu friu-n dinti, calare,
  Noroadele goneste pe-a timpului carare.
  Iar veac de veac se leaga in urma : nor de scrum,
  Si pulbere se-asterne prin colbul de pe drum.

  Si Moarte, pivnicerul din toamnele tarzii,
  Ciorchine de popoare ca struguri culegind,
  La linurile vremii le duce cu pas rar.
  Dar pentru noi, iubito, al mortii lautar
  Sa cinte. —
  Simti cum piere trecutul rind pe rind,
  Uitarea cum bureaza in suflete pustii ?

 126. Nastasia

  Dacă zici de furci și topoare, ești barbar și visceral și n-ai conștiință superioară. Dacă clădirea unui spital e infestată din pivniță până-n pod, o demolezi și arzi molozul. Cu societatea cum faci?

 127. Nora&1Q

  Ia păzea! Că-s pornit. Să-mi salvez neamu`…
  Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa-mmăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă

 128. Tii, Jaco! Cum de nu m-am gândit să stau în casă!
  Astfel, n-aș mai fi așa penibilă. Aș fi ca tine, care iată cu câtă eficiență stai în casă!

 129. andreea

  Gigel, te rog.

  ce mişto. ia să vedem, mai găsim vreo carte al cărei autor să fie Ionescu Ion şi nu Ion Ionescu??
  ăsta o fi sindrom de lepădare de Gigel…

 130. Nastasia

  E tocmai potrivit să pună bomboana pe colivă. La ce vă așteptați? Mare lucru și că a demisionat idiotul (în sens medical) ăla de Barbu.

 131. Browserele stabilesc layout-ul paginii cu mult înainte de a termina de descărcat pozele. Astfel, dacă un tag img are setate şi înălţimea şi lăţimea, browserul îi rezervă de la bun început chenarul în care se va afişa poza.

  Dacă prin tagul img nu se dau aceste dimensiuni, atunci browserul aşteaptă până descarcă poza, îi citeşte dimensiunile (acestea se pot citit doar după ce toată poza a fost descărcată) şi abia atunci construieşte layout-ul paginii.

  Dacă o pagină are, să zicem, o singură poză, iar tagul img nu are setate dimensiunile, atunci browserul o afişează într-un timp de trei ori mai mare decât dacă dimensiunile ar fi setate.

  Acum gândiţi-vă cam ce se întâmplă dacă sunt douăzeci de poze pe pagină.

  În concluzie, când puneţi poze, setaţi şi atributele width şi height.

 132. Iar faptul că i-ai setat o lăţime mai mică decât cea a pozei originale nu ajută cu nimic deoarece browserul încarcă toată poza originală, aşa că poţi s-o faci la loc liniştită.

 133. marcel zadda

  după: p.p.carp, titu maiorescu, spiru haret, i.g. duca, octavian goga, nicolae iorga, dimitrie gusti, …,

  dar și după: ion pas, dumitru popescu-dumnezeu, miu dobrescu, suzana gâdea și petre sălcudeanu,

  merge și GIGEL la cultură, nu?

  îmi scapă numele ăluia care a preluat mandatul lui marga la icr…

  citius, altius, fortius.

  frumoasă țară, ce plua noastră !

 134. Nu știu de ce, dar mă întristează Coala.
  Spune-mi ceva de ea. Zi-mi că e bine Coala, că are copii și nepoți care-o iubesc, că se amețește la nunți, nu știu… ceva!

 135. marcel zadda

  după GIGEL și LILIAN, țin să vă reamintesc nemuritoarele vorbe pe care conu leonida i le atribuie marelui gaLibardi:

  “… s-a crezut omul dator, ca un ce de politică, pentru ca să ne firitisească… bravos națiune! halal să-ți fie!… “

 136. costelus

  Liniste si pace. Europa tace. Hihihi, ce le-au tras-o parlamentarii romani!

  In rest de Barbu mi-ar parea rau, omul a fost sincer: toti bolnavii trebuie sa moara. Asta a fost, este si va fi politica statului roman, urmata cu consecventa de pe vremea lui Ceausescu.

  La Pungesti s-a ridicat starea de razboi? Se poate duce omu’ cu vaca pe cimp, sau inca nu? Sau nu conteaza, sa-i ia dracu’ pe taranii aia care nu se opun bunastarii tarii.

 137. costelus

  Sigur Jaco, stai in casa ca stai bine. Cica Ponta o sa va dea telefon personal voua, astora cuminiti, sa afle parerile voastre si sa faca legile in consecinta. Cu tembelii care urla pe strazi, normal ca nu are ce discuta.

 138. costelus

  Acuma, nu vreau sa ma pun rau (sau mai rau 🙂 ) cu cei care au inghitit broscoiu’ si au votat pina acum nenorocirea mai mica, dar, ma gindesc asa: oare nu cumva, si prin votul lor, au legitimat o clasa politica de puscariasi? Poate era altceva daca aveam stiri de genul: “la alegerile parlamentare desfasurate astazi prezenta la urne a fost de 5%”. Nu stiu, poate ca nu conta oricum.

 139. costelus

  A, o intrebare pentru lingvisti: exista colinde antisemite? Mi-a venit greata (da, chiar si mie) cind am vazut versurile alea. O fi o farsa sau e folclor autentic?

 140. costelus

  Mie nu-mi suna deloc. Romanii au trait in pace alaturi de evrei de sute de ani; inainte de 1940, cam 40% din populatia Iasului erau evrei. Nu cred ca astfel de “colinde” au prins atit de mult incit sa fie considerate folclor.

 141. Ponta:
  “Am vazut declaratii de principiu. Nu cred ca vreo ambasada europeana contesta dreptul Parlamentului de a legifera, pentru ca si in tara lor e la fel. Singura reactie care cred ca a fost total gresita pentru ca nu se referea la realitate a fost a Ambasadei SUA, care vorbea despre investitiile americane. Din cate stiu eu, Chevronul investeste in Romania sau poate sa plece din Romania daca nu se aplica legea si daca nu reusim sa aratam ca putem sa protejam proprietatea privata. Nu mi-a zis nimeni vreodata de la Chevron cum e cu parlamentarii. De fiecare data mi-au spus ca daca proprietatea privata poate fi aparata -- mesajul meu public si activitatea MAI le cunoasteti -- si aici cred ca a fost o greseala si o sa transmit acest lucru.”

  Jesus! Cum încearcă să le închidă ălora gura cu Chevronul!
  Mai visează careva la independență energetică? (întrebare retorică)

 142. costelus

  Nora, hai iarta si tu!

  Nu pot sa nu te bag in seama, nu pot. Bate-ma, omoara-ma, dar nu pot. In rest incerc totusi sa pastrez o anumita masura.

 143. Seva Tudose

  Nora#387

  Cum poate Ponta sa spuna asa ceva ? Ca Chevron poate sta ori pleca daca propietatea privata nu este aparata 🙄

  Pai Ponta le-a dat asigurari ca va innabusi orice protest contra lor(Chevron,intampinand opozitie in multe tari) Chevron,nu sunt ei asa de orbi ca intai sa cumpere,apoi sa spuna:

  Vai,vaaai…se asteptau la aceste proteste ! Ei merg pe premisa ca oamenii vor obosi,protestand…

 144. Seva Tudose

  Anaaaaaa !

  HAPPY BIRTHDAY TO YOU,ANA !

  La multi ani draga Ana,sanatate si multe bucurii !

  (stiu,este maine,dar nu am mai avut rabdare…)

  Smiley

 145. Seva Tudose

  Gata,sunt 8% C. afara,trebuie sa ma duc sa pun siraguri de beculete,podoabe ptr. iarna,deseara impodobesc bradul…

  fiica mea cea mijlocie deja a plecat aseara spre Florida tara fara iarna,a fost in vizita la noi,deja m-a usurat de cadoul de Craciun(25.000 de dolari ptr.arvuna unui apartament) 😀

  am vandut casa baiatului,si desigur cumpararam alta mai mare,sa vezi ce o sa-i inghete fundul la carat mobila,i-am spus ca nu ma intereseaza,treaba lui…sa plateasca oameni sa care…acu’si-a gasit cu mutatul 🙄 😆

  asa ca vor fi cadouri sub brad doar ptr. nepoti…

 146. Jaco Pastorul

  Am ajuns in trista ipostaza ca noi romanii sa fim aparati de americani,nemti si alte natii de sleahta de romani din parlament.

 147. costelus

  Oricum, pe prostii din Pungesti nu-i apara nimeni. La intuneric, departe de zgomotul oraselor si de telefoanele mobile, se bate meticulos, in liniste. Ca la colectivizare.

 148. marcel zadda

  mamaaa!

  pe viitorul ministru al culturii il cheama si sorinel, nu numai gigel!

  ce dreaq poti sa mai iei in serios in tara asta?!

 149. andreea

  mame ciudate. total neinspirate.

  mame care vor, de fapt, sa aiba fetite dragalase si rozalii si se trezesc ca au facut un baietoi. brrrr…

 150. În sfârşit, am bătut Ungaria! La patru goluri diferenţă.

  Considerente:

  E incredibil cât rău pot face politica şi politrucii, chiar şi în sport! Federaţia internaţională de handbal a delegat la acest meci – la un campionat mondial – arbitri din Coasta De Fildeşi. Ca cum ai delega la finala campionatului american de baseboll, arbitri din România.

  Echipele României şi Ungariei trec prin momente foarte dificile. Ambele au slăbit continuu în ultimii ani. În aceste condiţii, Tadici şi-a demonstrat încă o dată incompetenţa şi îngâmfarea.

  Bine că s-a terminat aşa. Dacă Ungaria bate Germania e posibil să terminăm grupa pe primul loc şi să întâlnim o echipă mai slabă în optimi.

 151. Federaţia internaţională de handbal, pentru a populariza acest sport, face tot felul de demersuri, printre care şi delegarea de arbitri din ţări în care handbalul nu e prea bine cunoscut. Să zicem că e un scop nobil, dar asta nu se face şi la un campionat mondial!

  Handbaliştii profesionişti pot folosi foarte multe trucuri pentru a fenta arbitrii. Dar în campionatele puternice – din Europa, de exemplu – arbitrii nu-s chiar nişte poeţi şi îi pedepsesc pe jucătorii care tot încearcă astfel de şmecherii.

  Antrenorul Ungariei a dedus că arbitrii din Coasta De Fildeş nu le prea au şi le-au dat liber jucătoarelor lor la fentat arbitrii. Şi le-a cam ieşit.

  Tadici al nostru în schimb …

 152. Coala e o ţâgancă amărâtă. De când a murit Doru (Doru Coalii – se subînţelege!) se descurcă singură muncind din greu. N-a cerşit niciodată, nici în perioada când ţâganii cerşeau aşa … din tradiţie, fără să fie nevoiţi.

  Am avut ocazia s-o pozez acum câteva zile când eram oprit la poartă la cineva şi a venit la mine să se plângă. Nu ştiu de ce tocmai la mine! Mă rog, ea crede că eu mai pot rezolva aşa cum mai puteam cândva.

  Cu toată sărăcia ei, reuşeşte să-şi cultive prăpăditu ăla de pământ în fiecare toamnă. Astă primăvară, un dobitoc mafiot securist, care ia în arendă pământuri, a pus porumb pe pământul ei care era deja cultivat cu grâu. Era grâul de două palme când i-au arat locul şi au pus porumb.

  S-a certat ţâganca cu ei, a umblat pe la primărie, dar degeaba. Astă toamnă, s-a dus şi a cules porumbii de pe porţiunea ei de pământ şi … a luat-o miliţia. I-au dat zece milioane amendă şi i-au deschis dosar penal care a ajuns în instanţă. Acum se judecă. Cu procuratura, bineînţeles!

  Asta voia să-mi spună. Nici nu ştiu cum s-o ajut. N-are bani de avocaţi, n-o bagă nimeni în seamă. Am vorbit cu un văr de-al meu să preia cazul, dar e deja destul de târziu.

  Aici s-a ajuns în nenorocita asta de ţară. O jigodie nenorocită, un securist ordinar, multimilionar în euro să fure de la o ţâgancă bătrână şi amărâtă, iar procuratura să execute ordinele lui.

 153. Mi se pare bizar. Unde are maică-mea pământul, nu vrea nici dracu’ să-l muncească. Într-o vreme, îl dăduse unor rude îndepărtate într-un soi de arendă neoficială. N-am văzut niciodată nimic. În fine, după un timp, au zis că nu îl mai muncesc, că de-abia se descurcă cu al lor.
  Probabil că o să-l vindem deşi nici pe trei lei (cum e acum) nu ne vine să-l dăm.
  Iar la tine, se pare că se bat oamenii pe pământ.

 154. Nici aici nu se mai cultivă pământul pentru că nu mai e rentabil. Oricât ai munci, tot nu scoţi banii investiţi.

  În schimb, e rentabil pentru arendaşii mafioţi care iau subvenţii de la stat şi fonduri de dezvoltare rurală nerambursabile.

  Arendaşul de care am vorbit profită de faptul că oamenii nu-şi mai cultivă pământul şi nici nu au acte de proprietate şi îl cultivă el, fără să le ceară acordul şi fără să le dea ceva.
  În instanţă câştigă doar el deoarece are la mână toată procuratura şi toţi judecătorii.

  Pământul deja cultivat de ţâgancă era înconjurat de pământuri necultivate de oameni, pe care arendaşul le exploata abuziv. Ca să le lucreze trebuia să ocolească pământul ţâgăncii. Ori asta l-ar fi costat un pic mai mult. Cu câteva zeci de lei. Pentru a nu pierde acei bănuţi, a preferat să-i fure pământul şi s-o bage-n puşcărie.

 155. Şi cum poate lua fonduri şi subvenţii arendaşul pentru nişte terenuri fără să aibă niciun fel de act? Nici de concesiune, nici de nimic? Fondurile alea nu se dau la hectar?

 156. Şi ce să facem, Cosa, cu el? Nu cred că eu sau soră-mea o să ne apucăm vreodată de agricultură.
  Deocamdată nu ne grăbim. Nu ne sărăceşte impozitul ăla, iar cât am lua cu siguranţă nu ne-ar îmbogăţi.
  Mai mult mă doare inima de pădure. Pădure avem mai multă decât teren. Şi sunt sigură că o fură ăia ca-n codru acolo.

 157. La noi doar câţiva ştabi au acte pe pământ. De douăzeci şi trei de ani ne tot plimbă între comisia de la primărie şi comisia de la consiliul judeţean.

  Aici pământul este cam de douăzeci de ori mai bun (şi deci mai scump) decât … al lui Băsescu, de exemplu, deoarece este pământ legumicol format din aluviuni timp de milioane de ani. Aici e locul unde se varsă în Jiu vreo şase râuri mai mici, dintre care trei se formează chiar în acest teritoriu, din izvoare de suprafaţă.

  Din această cauză oamenii nu vând pământul chiar dacă plătesc impozit pe el degeaba. Au încercat şi pe aici să cumpere drepturile litigioase (motivul pentru care nu ni se dau actele de proprietate), dar n-a vândut nimeni.

 158. Maică-mea are. Dar cel puţin pentru pădure s-a judecat ani de zile. Nu voiau să îi dea amplamentul original şi nici o singură parcelă. Voiau un hectar colo, două dincolo, trei în partea ailaltă. Şi de salcâm în loc de stejar, cum era.

 159. Ooo, fonduri şi subvenţii?!

  Păi, iau jigodiile la bani de nu mai au ce face cu ei! Nimeni nu verifică actele de la dosarele de subvenţii, deoarece cei care ar trebui să verifice sunt chiar ei şi cu securiştii lor. E exemplu edificator de bună înţelegere între PSD-ul ce deţine Consiliul Judeţean şi PDL-ul ce deţinea până la alegeri (şi, în mare parte au rămas şi după) serviciile descentralizate şi agenţiile guvernamentale din teritoriu.

  Cu pământul trebuie aşteptat deoarece când majoritatea suprafeţelor vor fi deja în proprietatea mafioţilor, se vor crea programe de subvenţionare reală a agriculturii (nu ca păcăleala de acum!) şi atunci va fi bine să deţii pământ.

  Iar pădurea, ce să spun, chiar şi aşa jefuită, valorează enorm, aşa că păstreaz-o!

 160. costelus

  Auzi Nora, nu faci un post nou sa-i spunem si noi Anei “La multi ani?” Promit ca, cel putin acolo, nu mai intep pe nimeni. Si nici nu mai bizii.

 161. Jaco Pastorul

  Angajeaza-i un avocat si deschide alta actiune pentru tulburare de posesie.

  In procesul asta e clar ca pierde pentru ca ala are dreptate, Coala ta chiar i-a furat porumbul aluia.

  Si pe asta incearca sa-l amani pana se judeca ala de tulburare de posesie.

 162. Raj

  Ma intreb cand ai de gand sa-ti ceri scuze, d-le Cosa Nostyra. Se apropie Craciunul si, pana chiar si go-co a fost bunut de Craciun…

 163. Raj

  Dra Val, chiar nu te-a jignit nimeni. Esti prea sensibila, ceeace nu-i tocmai rau. Esti un picutz nedreapta.

 164. Jaco, Coala i-a furat porumbul ăluia cultivat de el pe pământul ei fără acordul ei?!

  Aşa ai zis şi de Willy Schuster, că i-a furat cablurile lui Tender.

  Da’ ia spune-mi şi mie, grâul, pe care şi l-a pus ţâganca pe pământul ei şi pe care i l-a arat securistul, al cui era?!

  Băi, atâtea tâmpenii ai spus pe blogurile astea încât s-ar putea scrie un roman de cinci mii de coale!

  Ca şi în cazul cu parlamentarii şi funcţionarii publici, îţi dai cu părerea despre orice, fără să ai măcar cunoştinţele elementare pe care oricine le poate avea studiind pe gugăl.

 165. Jaco Pastorul

  Tu du-te la un avocat si-o sa vezi ca tot asta o sa-ti spuna.

  Si de obicei, despre ce nu stiu, nu ma pronunt, tu in schimb vii si debitezi niste chestii populiste si neprofesioniste.

  Da, Coala a furat porumbul aluia, ca ala l-a semanat. Coala trebuia ca in momentul cand ala a intrat abuziv pe terenul ei sa-i faca plangere la politie urmata de o actiune pentru tulburare de posesie.
  Ea nu a facut asta, a acceptat tacit situatia pana in toamna cand s-a dus si i-a furat porumbul aluia. Daca ar fi arendat pamantul si ar fi cules porumbul semanat de altcineva, tot furt ar fi fost.

  Tu in loc sa o ajuti, incerci sa o victimizezi aiurea. Si-i mai si canti in struna.

  La asemenea intelectuali satesti, asemenea tarani indobitociti. Vai de voi…

 166. Jaco Pastorul

  cateodata stau si ma intreb daca nu cumva eu sunt singurul om citav de pe aici. sau poate invers.

 167. Jaco Pastorul

  O infractiune nu poate fi considerata ca atare daca nu este reclamata.

  Se spune citav, pe-aici pe la noi. Pe-aici, cuvantul se foloseste foarte des, nu-l citim prin dexuri.

 168. No shit!
  La noi, se zice ”citov”. Și tot regionalism e. Îl știu de când eram mică.
  M-am săturat de nesimțirea ta. Cred că ai mai multă nevoie tu să cauți cuvinte în dicționar decât mine. Când e cazul s-o fac, spun. Că nu e nicio rușine. Acum două zile, îmi ziceai c-am auzit de Perjovschi de două luni. Nu-ți crapă obrazul ăla puțin?

 169. Jaco Pastorul

  Acuma cand e frig, sa stii ca imi mai crapa. Stii vreo crema, ceva ?

  Eu nu folosesc decat cuvinte pe care le stiu. La alea sofisticate nu ma bag, te las pe tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *