PROTEST împotriva pușlamalelor din Parlament

DUMINICĂ 15 DECEMBRIE, ORA 16:00, PIAȚA UNIVERSITĂȚII (la fântână)

Dacă ei confiscă democrația, noi o luăm înapoi pentru că „democrație” înseamnă demos (popor) + kratos (putere).

▬ IEȘI ÎN STRADĂ!
Marți 10 decembrie 2013 va rămâne în istoria României ca ziua în care democrația pentru care s-a murit în decembrie ’89 a fost subminată chiar de cei au rolul să o întrețină. Sigur, a picat legea minelor și cea a lobby-ului (care ar fi legalizat traficul de influență), dar noul cod penal favorizează infractorii parlamentari, la fel ca și legea amnistiei.

▬ CUM VOR SĂ MODIFICE CODUL PENAL?
Modificările aduse legii aministiei și codului penal dau mână liberă la furat camarilei care ne parazitează și ne transmite un mesaj destul de simplu nouă, fraierilor plătitori de taxe: „cărați-vă sau suportați-ne șmenurile”. Iată ce fac guvernanții în loc să conducă țara demn, așa cum au jurat:

→ majorarea cuantumului amenzilor cu care se sancționează insulta și calomnia în actualul cod penal, precum și incriminarea acestor fapte ca infracțiuni în noul cod penal, aplicabil din februarie 2014. Astfel, dacă inițial s-a dorit ca noua reglementare penală să dezincrimineze insulta și calomnia, acum vor să se asigure că libertatea presei și cea de exprimare vor rămâne în continuare îngrădite, pentru a ne face pasibili de răspundere penală când le strigăm în față că-s hoți ordinari.

→ și-au arogat superimunitate, modificând legea astfel încât ei să nu poată fi anchetați de DNA pentru fapte de corupție (abuz în serviciu, conflict de interese, primirea de foloase necuvenite, fals și uz de fals, trafic de influență) și nici să nu mai poată fi verificați de ANI pentru incompatibilitate.

→ „confictul de interese” nu se mai aplică autoritarilor care ne conduc pentru că au umblat la definiția funcționarului public.

→ dacă devalizezi statul cu, să zicem, 100.000 euro (un mizilic, da?) primești doar o mențiune în cazier. Adică nu faci pușcărie.

▬ EFECTELE LEGII AMNISTIEI
Au amânat votul pe legea amnistiei până marți 17 decembrie (vom fi și atunci pe stradă!) „România Liberă” estimează că mii de borfași-parlamentari vor fi eliberați, linși și curați. Au tot interesul să o facă, căci printe hoți se află nume de marcă care brusc n-ar mai avea condamnări: Năstase, Voiculescu, Cătălin Voicu, Fenechiu, Bogdan Ciucă, Ridzi, Chiuariu, Sereș, Zsolt Nagy etc. etc.

Scandalos e și felul mârșav în care au făcut-o: au operat schimbările în toiul nopții de luni spre marți, contrar legii transparenței decizionale (52/2003, art. 6) care zice că orice lege trebuie să stea în dezbatere publică 30 de zile.

SURSA: UNIȚI SALVĂM.
Repet, SURSA: UNIȚI SALVĂM.

895 comentarii la “PROTEST împotriva pușlamalelor din Parlament


 1. 1

  Să n-aud pe careva că-l traumatizează poza cu spânzurătoarea.

  Sau că mai zice cineva ceva de nebunii ăștia. Ieri seară erau prin cartiere în timp ce lumea-i critică pe net că rămân nepăsători la ”problemele grave”.

  Așa că, dragi oameni serioși ai țării, care nu dați cu petul de pământ și care nu vă urniți pentru ”bagatele ecologiste”, vă așteptăm în Piață duminică!

  Iată, a venit ceasul vostru.


 2. 2
  Nora&1Q:

  PLM.. Mă las bătut.

  R _ _ _ _ _ _ _ E !?


 3. 3

 4. 4
  Nora&1Q:

  Să tră! Nu mai spun cine cu cine că cine știe cine cu cine mai trăiește cu adevărat..


 5. 5
  Nora&1Q:

  Cine vrea gogoși cu cioco? să-și cumpere..


 6. 6

 7. 7

  În actuala legislaţie (cea de dinainte de modificarea codului penal), un cetăţean român nu poate fi anchetat de DNA în calitatea de parlamentar. Adică nu i se pot imputa fapte de corupţie pe care să le fi săvârşit deoarece era parlamentar.


 8. 8

  Reformulează, te rog.


 9. 9

  Bine, reformulez:

  În actuala legislaţie (cea de dinainte de modificarea codului penal), un cetăţean român nu poate fi anchetat de DNA în calitatea sa (a cetăţeanului) de parlamentar, decât prin abuz din partea DNA.

  Adică nu i se pot imputa fapte de corupţie pe care să le fi săvârşit deoarece era parlamentar, decât prin abuz din partea DNA.


 10. 10

  Tot am senzația că-mi scapă ceva. Adică parlamentarii anchetați până acum au fost victimele unui abuz? 🙄 Asta vrei să spui?
  Iar după modificări, ei vor putea fi anchetați fără să mai fie vorba de un abuz?


 11. 11

  Da, până acum, parlamentarii care au fost anchetaţi de DNA (dacă au fost, că nu ştiu acum niciun caz) au fost anchetaţi prin abuz.

  Exemplu: atribuirea unei societăţi a unui contract cu statul în urma unei licitaţii organizată în mod fraudulos nu-i poate fi atribuită decât unui funcţionar care are ca drept (şi sarcină) de serviciu, organizarea acelei licitaţii.
  Parlamentarii nu au în atribuţiile de serviciu organizarea de licitaţii, deci nu pot fi traşi la răspundere pentru fapte ce vizează acestă activitate.

  Mai departe, luând toate faptele care ar putea duce la acte de corupţie, vom vedea că niciuna nu intră în atribuţiile unui parlamentar.


 12. 12

  Păi, și traficul de influență? Poate că parlamentarul X are un amic pe la CJ.
  Cosa, lasă-mă cu prostia asta, că dacă nu au acces ei direct la fonduri, nu pot fi susceptibili de corupție.


 13. 13

  Ha, eram sigur că-mi vii cu traficul de influenţă! Eram sigur că nu înţelegi ce înseamnă din punct de vedere juridic!

  Păi, ia să vedem:

  Deci un parlamentar se duce la un funcţionar al statului şi-i dă ordin, sau îl roagă, sau îl presează să fraudeze o licitaţie.
  De ce ar asculta acel funcţionar de parlamentarul respectiv?!

  Nora, traficul de influenţă (de fapt instigarea la încălcarea legii -- că traficul de influenţă nu e definit în codul penal) nu i se poate atribui decât unei persoane care are ascendenţă legală asupra celui pe care îl instigă.

  De exemplu, dacă directorul unei instituţii are dreptul de a numi şi demite funcţionarii din subordine şi se foloseşte de acest drept pentru a-l forţa pe un funcţionar să săvârşească un act ilegal, atunci da, acel director a instigat şi deci a făcut trafic de influenţă.

  În oricare altă situaţie nu e trafic.

  Acum mă duc în târg. După ce vin te lămuresc. Până atunci mai caută şi altceva în afară de traficul de influenţă, şi poate găseşti şi un caz concret de parlamentar anchetat de DNA şi condamnat pentru acte de corupţie.


 14. 14

  Ba e trafic de influență în CP și e definit astfel:

  Art. 257
  Traficul de influenţă
  Primirea ori pretinderea de bani sau alte foloase ori acceptarea de promisiuni, de daruri, direct sau indirect, pentru sine ori pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar pentru a-l determina să facă ori să nu facă un act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani.
  Dispoziţiile art. 256 alin. 2 se aplică în mod corespunzător.


 15. 15

  Parlamentari condamnați:

  Dan Ilie Morega a fost ales deputat din partea PNL, a migrat la UNPR, dar din iunie 2010 este deputat independent. El a fost condamnat definitiv, în noiembrie 2011, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie. Dosarul în care a fost implicat era în legătură cu sponsorizări nelegale şi obţineri de foloase pentru PNL, în perioada în care acesta era preşedintele filialei Gorj a Partidului Naţional Liberal. De asemenea, deputatul a mai fost cercetat într-un dosar de luare de mită, unde magistraţii l-au achitat.

  Un alt deputat care a primit o sentinţă definitivă este Cosmin Popescu, care a fost ales din partea PDL, iar din martie 2011 este independent. El a fost condamnat, în 2011, la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului în legătură cu infracţiuni de corupţie şi fals intelectual, în dosarul “Strămutaţi de lux”.

  Şi deputatul Virgil Pop, care a fost ales din partea PNL, dar s-a autosuspendat, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, pentru fapte de corupţie. În martie 2012 a fost dus în arestul poliţiei astfel că Virgil Pop este primul parlamentar condamnat la închisoare cu executare în timp ce îşi exercită funcţia publică.

  Mai mulți aici: http://stiri.tvr.ro/nu-e-gata-parlamentarii-penali-ai-romaniei_13182.html


 16. 16
  costelus:

  Imi place poza.

  Dar, daca puneam eu asa ceva, iar eram jigodie si nu stiu cum.


 17. 17
  Raj:

  Azi, pana la ora OO,OO, ca nu stiu la ce ora ii nascuta, Dna Ana Barton face sau a facut deja 40 de ani. Propun , asa ca in Parlament, sa-i uram LA MULTI ANI si noroc !


 18. 18
  Raj:

  Gandindu-ma la parlamentari, realizez ca, de fapt sunt un om serios, cu mult bun simt. Dar daca ma raportez la nustiuce om stralucit, realizez ca sunt un cacat. In ploaie, cu voia domniilor voastre…


 19. 19
  Raj:

  Duminica sa va incaltati cu ciorapi de lina, dra Nora, ca frigul de la picioare va ia. E a 5-a zi consecutiv cand nu-l salutez pa dnu 1Q. Stima !


 20. 20

  Costele, ia-o ca pe un avertisment: se umple paharul. Se umple și zbori. Nu-mi pasă că ești tu suferind și nu te poți abține să nu mi te adresezi. N-am de ce, chiar n-am de ce, să-ți suport costelușismele.
  Deja simt că mă strângi de gât. Deocamdată, mă abțin, mă abțin. Dar când oi simți că rămân fără aer, ca să scap de caracatiță, nu voi avea încotro decât să-ți dau marele șut.


 21. 21

  A cincea deja? Trecură două de azi-dimineață până acum, Raj? 😀


 22. 22
  Raj:

  Cine vrea gogosi cu cioco, face cinste dnu 1Q. A castigat la paknele…


 23. 23
  costelus:

  Bine 🙁

  Dar de ce trebuie sa iei orice vine de la mine drept un atac/nesimtire mai stiu eu cum? Ce, poti spune ca am mintit la 16?


 24. 24
  Raj:

  Asa, a 2-a, dra Nora, dar sufar mult si pare sa fie a 5-a. Timpu trece repede cand am 1,5 draci pe dnu 1Q………. Dnule Costelule, presimt cai sa belesti penisu ala grasu, ca tot a zis dra nora ca “oi simti”. Deci, cai,oi, ba si magari. Ce bine i-ati zis dra Nora ! Sa nu-l banati, va rog. ……Dra Nora, de Craciun, dnu gocu va fi bunutz ca si anu trecut. Ii datz dezlegare ? Da lu dnu Danii ?


 25. 25

  COSTELE! NU DISCUTĂM!


 26. 26

  De ce suferi, Raj, darling?


 27. 27
  Raj:

  Dra Nora, pentru comentu 16, dnu Costelus merita spanzurat cu funia de usturoi. Asa ca sa se oftice. Ce ar fi mai dezastruos pentru el ?


 28. 28
  Raj:

  Is catranit ca nu-l salut pa dnu 1Q, dra Nora. Daia.


 29. 29
  Raj:

  Costelule, mucles ! Asta daca nu vrei sa plangi cu muci…


 30. 30

  Și de ce nu-l saluți, Raj?


 31. 31
  Raj:

  Corect ii sutul apocaliptic, nu marele sut, dra Nora. Va rog sa fiti marinimoasa si sa nu-i dati cu picioru la blidu cu mujdei.


 32. 32
  costelus:

  Daca ar veni aici un alt comentator, tot asa ai urla la el: “sa nu mi te adresezi etc”? Bineinteles ca nu, ca ar avea un alt IP. Eu am riie. 🙁


 33. 33
  Raj:

  Ca nu-si plateste datoriile la intretinere, dra Nora. In plus, cica cine vrea gogosi si cioco, sda-si cumpere. Io asa am facut cand anu trecut am pus 40 de borcane cu ardei iuti ? Nu am oferit si la lume ? Tot io is naspa, nu ?


 34. 34

  Bun. Ca-n filme, ai voie de trei ori. Unu.


 35. 35
  costelus:

  De ce mucles, Raj? Ce-am spus la 16 e cit se poate de adevarat, ca de acolo a pornit totul. Eu cind spun ca vreau sa vad parlamentari spinzurati, sint subuman. Cind toti cei de la “Uniti! Salvam” zic acelasi lucru, ei sint admirati. Diferenta de IP-uri banuiesc.


 36. 36

  40 de borcane?! Și le-ați mâncat pe toate? Sau ați și dat?


 37. 37

 38. 38
  Raj:

  Am glumit, Costele…


 39. 39
  Raj:

  Vorbesc serios, dra Nora . 40 de borcane de 800. Am dat la gunoierii mei si pin vecini. Mi-am oprit 3. De aia bunii, bulgaresti. Nici prea iuti, nici prea neiuti. Cine vrea sa-i iasa ardeiu bun, tre sa puie neaparat sio lingura de miere, nu zahar ca toata lumea. 3 sfwerturi otet, 1 sfert apa. Sun catel usturoi, juma de frunza de dafin. Atat.


 40. 40
  Raj:

  Doi jumate…


 41. 41
  Raj:

  Doi si trei sferturi…. Asta ca ai pacatuit in gand Costele…


 42. 42
  costelus:

  Exagerezi. 16 nu ti se adresa tie in mod special, Nora. Iar 35 era pentru Raj.

  Mai tii minte cum erai pe Pandora impotriva cenzurii de orice fel?


 43. 43

 44. 44
  Raj:

  Credeti ca-i mult 40 de ani,dra Nora ? Este ca nu-i mult, este ca dna Ana nu s-a intrista c-a schimbat prefixu ? Dv. cum v-ati comportat cand ati facut 3O ? Pe mine ma ia cu fiori cand ma gandesc ca la anu oi face juma de veac, ca io am mintea sprintara ca la 18 ani. De aia ma dau cu rolele cu fimea ,de se crucesc babele…


 45. 45
  Raj:

  Stati, dra Nora, niciun pa, era 3 fara oleaca…


 46. 46

  Nicicum, Raj. Ca la 27, 28, 29.


 47. 47
  costelus:

  Ai numarat gresit. 🙂


 48. 48

  La mine, nu e cu virgule, Raj.


 49. 49
  Raj:

  Na, acuma tre sa militez si pt. dnu Costel. Nu era deajuns ca militez pt. dnu Danii…. Dna MANU, va pup dulce pe okii aia verzii !!!


 50. 50
  Raj:

  Dnu Costel, 1 pretin virtual militeaza pt. d-stra…


 51. 51
  costelus:

  Bine, Nora, tu ai intotdeauna dreptate, si orice am spus eu aici, dar orice, ti s-a adresat numai tie. Te simti bine acum ca m-ai banat a zecea oara?


 52. 52
  Raj:

  Dra Uc, daca vorbiti cu dna Ana la telefon (sau dv., dra Nora), spuneti-i va rog ca ii doresc tot binele din lume.


 53. 53
  Raj:

  Io militez si creca pe el il doare in strachina de usturoi…


 54. 54
  Raj:

  Costele, vezi ca la suparare, omul se indoapa.Ai grije !


 55. 55
  Raj:

  Dra Nora, Am un coment in spam la Pandoras, la dna Ana. Creca din cauza ca am scris cuvantu “cacat”. Acolo ii un blog oribil de nedemocratic, cu stapanire tiranica, nu icesa. Puteti sa-mi dati pe post comentu ? Cica femeile se indoapa la necaz cu dulciuri. Barbatii se imbata. Decui Costel ii mapetz acuma…


 56. 56

  Raj, păi, ce treabă am eu cu Pandora’s?


 57. 57
  Raj:

  Da io de un sa stiu, dra Nora ? Ce ios Mafalda sa le stiu pe toate ? Nu uitati, dumineca sa luati ciorapi de lana si caciulita. Fimea asta umbla cu shalele goale si-i racita numa numa. A zis doctora de familie ca fetele aste nor mai avea rinichi in ele la 30 de ani. Cum e posibil ca pe vremea asta sa se vaza buricu ?


 58. 58
  Raj:

  Dra Nora, puteti sami spuneti cam pe unde stati in Bucuresti ? Nu adresa exacta. Ieri am batut centru Bucurestiului in lung si-n lat. E foarte posibil sa fi dat bot in nasuc cu dv.


 59. 59
  Raj:

  Da de ce lancezeste pandorasu , dra Nora ? Icea merge struna blogu. Dra Val, permiteti un pupic pe frunte ? Doresc sa scrieti !!!


 60. 60

  La 5 minute de Romană, Raj.


 61. 61
  Raj:

  La 5 min. E,V, S sau Nord, dra Nora ? Ca am umblat si pe acolo, cam la orele 12-14.


 62. 62

 63. 63
  Raj:

  Am fumat 3 tigari in fata la ASe, si fro 3 pe bdul Dacia. Ne-am intalnit ? Sa stiti ca n-am aruncat mucurile pe jos. Nu glumesc !!!! V-as amenda cu 100 de euro pe cei care o faceti. Pe dv, nu.


 64. 64
  Raj:

  Pe langa Liceul Gheote ?


 65. 65
  Raj:

  1000b euro, nu 100. Nu exista popor needucat. Exista popor nesanctionat.


 66. 66
  costelus:

  Nora, te rog. :((


 67. 67
  Raj:

  Imi place mult sa bat bulevardele bucurestiului. Pe frig e cel mai misto. Daca e ger de crapa pietrele, e si mai buiner pentru mine. Nu suport caldura, canicula. Taica a zis ca din cauza genelor letone


 68. 68
  Raj:

  bine, nu buiner. Parca scriu cu cariciu…


 69. 69
  Raj:

  Dra Uc, sunteti surda ?


 70. 70

  Nu eram ieri prin zonă la ora aia, Raj. 🙂


 71. 71
  Raj:

  Si taica lu taica nu suporta caldura. Toata vara statea in beci si iarna muncea pe rupte. Facea butoaie afara, nu in atelier. Era dogar. In letonia construia barci si cand a venit in Ro in 1918, s-a reprofilat. Iarna umbla descult pe zapada. Nu glumesc, nu fac misto !!!!!


 72. 72
  Raj:

  Vine omu de doua ori pe an in bucale si dv. umblati creanga, dra Nora…


 73. 73

  Dacă nu m-ai anunțat…


 74. 74
  Raj:

  Vine omu de doua ori pe an in bucale si dv. umblati creanga, dra Nora… Vedeti ca in partea de est unde-i giratoriul ala, sunt cativa pomi, dra Nora, la inaltimea de 2 m., intre craci veti vedea o punga verde pe care am indesat-o acoalea, ca nu era cos de gunoi. Daca va uitati maine, veti vedea semnul trecerii mele pe acolo , in Piata Romana. Iar nu glumesc.


 75. 75
  Seva Tudose:

  La multi ani,Ana !

  Da-ne draga Ana un semn de viata !

  Stam exact,cum copii ar canta un colind si nu ne dai nici macar un covrigel,o nuca…


 76. 76
  Raj:

  Mam repetat cu umblatu creanga. In fine umblati ramurele, ca-i mai poetic, mai eminescian, dra Nora.


 77. 77

  Mă uit, Raj, mă uit. 😆


 78. 78
  Raj:

  Sa va uitati, va rog. Punguta verde. Nu creca au luat-o gunoierii. Nu-i dati drumu lu Costel, ca nu-i om rau. Astia grasii nu-s adracu. Is molai…


 79. 79
  Raj:

  erata; dupa rau, semnu intrebarii. De fapt e semnu meu, ca tot timpu is nelamurit si tre sa intreb. Io nus destept ca porcu ala de Cosa si, tot timpu tre sa intreb. Cand iti vei cere scuze ba boule ? Unde-i comentu cand mam luat eu de mama ta ? Da-l la iveala boule oltenesc ! Daca recunosti ca ai mintit cu comentu ala si-ti vei cere scuze, te voi ierta automat. Dar trebuie s-o faci din suflet, bai cacat gorjenesc


 80. 80
  Raj:

  Ai auzit bovina ? Baga la cap gomosule ! Te asteapta un scuipat in fatza. Nu te voi ologi. Numele Buza iti spune ceva ? Te voi gasi ! Fiica mea nu-i muista si mama mea nu-i jegoasa , cretinule. E curata la trup si suflet. Recunosc ca fiica e cam zarghita, dar e un copil.


 81. 81
  uc:

  Raj, nu-s surda inca, mama lui de tel ca se tot blocheaza butonelu’ din mijloc, nu mai pot face nimic, cred ca nu-mi mai trebe telefonu orange si e fiecare cu agenda lui. Mai am doua, din alea unu il uit pe unde umblu. Ult data le-am uitat intr-o cafenea doua din trei, al treilea era uitat acasa, a fugit fata aia dupa mine. Acum mananc un patratel de ciocolata, de dulce.

  Seara buna!


 82. 82
  Raj:

  Va dau liber la 7 pratate de cioco, dar sa fie 75 sau 85 la suta cacao, dra Uc. Ati sunat-o pe dna Ana din partea mea sai ziceti tate cele cai ziua dansei ?


 83. 83
  uc:

  amare rau:))
  Nu am nr. de tel al Anei.


 84. 84
  Raj:

  Dra Uc, zicetii drei Val sa scrie, ca pe mine nu ma asculta. Copiii din ziua de azi…


 85. 85
  Raj:

  Gustul se educa, dra Uc. Io nu concepeam cafeaua fara zaar. Acuma daca-i pun zaar, nu-mi mai place.


 86. 86
  Raj:

  Cercati sa puneti in cafea lapte in loc de zaar. Sau oleaca de miere .


 87. 87
  uc:

  Raj, ar fi si mai frumos daca i-ai transmite tu la tel.
  Sigur, o sa pun miere:)

  am plecatara, seara faina


 88. 88
  Raj:

  Pai nam numaru de tel.


 89. 89
  Raj:

  Am uitat, mierea se pune in cafea cand aceasta e calduta, nu ferbinte ca alminterea ii scad calitatile………… Ieri in fata la Liceul Gheote, o liceanca ia spus unui liceran sa se duca in pula ei. Halal vocabular de fata. Si parea ingenua…


 90. 90
  Raj:

  Dna Nasta creca-i la neamuri, caci nu cuvanta…


 91. 91
  Raj:

  licean, nu liceran


 92. 92
  Raj:

  Baiatu lu vecinu vrea sa dee la scoala de catihetzi. A vazut ca-i traiul bun la pochi si, ce si-a zis…


 93. 93
  Raj:

  Cumparati carne de porc vietnamez. Tineti aproape, veti avea nevoie de sfaturile mele. Daca n-as fi eu… Dnu Danii, de Craciun aimt ca dra Nora va va da cuvantu. Valabil si pt. dnu Costele. Dnu Gocu, nu, ca a dorit citostatice…


 94. 94
  Raj:

  Nu stiti o otrava pentru siameze ? Ceva rapid, sa nu se chinuie…


 95. 95
  Raj:

  Al VI-lea samtz imi spune ca siameza mea nu va apuca Craciunu…


 96. 96
  Ana:

  Bună seara, iubirilor! 🙂

  Mulţumescu-vă de gândurile dragi!


 97. 97

  Băi, deci, o fi vârsta sau altceva, dar nu mai am nicio tragere de inimă să mă contrazic pe tot felul de chestii. Nu mă mai interesează. M-a apucat şi un somn nefiresc la ora asta, am mâncat şi prea mult, nu ştiu, da’ n-am nici un chef de chestii serioase.

  Bag doar concluziile:
  -- Da, a apărut traficul de influenţă în codul penal. Probabil o dată cu DNA. Dar asta nu schimbă cu nimic datele problemei. Nu-i mai zice instigare ci trafic. În rest e acelaşi lucru.

  -- N-am stat să studiez toate cazurile (cu toate că sunt foarte, foarte puţine în comparaţie cu circul pe care l-a făcut DNA, cu arestări cu mascaţi şi câte şi mai câte), dar cred că majoritatea sunt fapte săvârşite înainte ca acele persoane să devină parlamentari.
  Ori aici vorbim de fapte comise din postura (şi în exercitarea calităţii) de parlamentar.

  E treaba ta că te inflamezi ori de câte ori vor Ponta şi Băsescu s-o faci. Nici nu pot să-mi dau seama de ce nu-ţi pui măcar două întrebări elementare:
  1. Cum pizdele mă-sii, Maior e şeful SRI pus de Băsescu şi totodată, naşul lui Ponta, iar Ponta şi Băsescu sunt duşmani?!
  2. Dacă au 70%, ce i-ar costa să supună dezbaterii publice orice acţiune iar după aceea s-o adopte prin vot?! Nu opinia publică hotărăşte ci Parlamentul, prin vot.
  Cât de tâmpit poţi fi, în aceste condiţii, încât să pui o comisie să stea noaptea, să fugă de ziarişti şi să pună pe ordinea de a doua zi nişte modificări atât de inflamabile din codul penal?!

  Tu nu vezi că şi asta ca şi cazul Papici, ca şi creşterea cotei unice la 26%, ca şi pământul lui Băsescu, ca şi multe altele nu-s decât nişte fâsuri?! A ieşit ceva din cele precedente?! Nimic!

  Toate astea sunt făcute cu multiple scopuri, cel mai important şi grav fiind menţinerea atmosferei negative la Bruxelles, în legătură cu România. De ce se vrea asta e o altă (cu adevărat serioasă) problemă.

  Dan Morega este cel căruia i-am condus eu campania electorală în 2008. Actele de corupţie pentru care a fost condamnat au fost săvârşite în campania electorală înainte de a deveni deputat. N-a fost nici un act de corupţie! Şi eu am fost implicat – aproape că eu am iniţiat acele fapte. Totul a fost o răzbunare a securiştilor şi o punere în vedere dedicată tuturor celor care s-ar fi gândit să se pună contra lor, aşa cum a făcut Morega.

  Ce s-a întâmplat în acest caz, este o lecţie pe care ar trebui s-o ştie fiecare din cei care sunt interesaţi de ce se întâmplă în jurul lor. Dacă-mi sare somnul poate o s-o dau aici.


 98. 98

 99. 99

  Cosa, pentru când te trezeşti şi când ţi-o reveni cheful.
  Băieţii ăştia rezumă aici cam ce am priceput eu în zilele astea: http://rezistenta.net/2013/12/ce-este-superimunitatea-cat-de-grava-este-citeste-aici-ca-sa-fii-informat-nu-manipulat.html
  Zi tu unde greşesc.
  Altfel, da, mi se pare şi mie dubios cum au ales să facă tot matrapazlâcul ăsta.


 100. 100

 101. 101
  Jaco Pastorul:

  Despre Morega vorbesti prostii. A fost trimis in judecata la sfarsitul anului 2007, pentru operatiunea “Bani pentru partid”.

  Daca ai fost in anturajul acestui animal, nu ma mai mira nimic, in ceea ce te priveste. Ia spune drept, cu cat se plateste spalarea de cadavre?

  http://www.gorj-domino.com/morega-condamnat-definitiv-la-trei-ani-de-inchisoare-cu-suspendare/


 102. 102
  Raj:

  Impostorule, gaunosule, te invit sa dai pe post comentul acela, mincinosule. Oare de ce cred eu ca esti un nimic care pozezi in ceea ce nu esti ?


 103. 103
  Raj:

  N-am zis buna ziua. Buna ziua !


 104. 104

  Băi, Jaco, în loc să-ţi dai aere de superioritate pe aici, pe bloguri (şi doar aici – că în realitate eşti nima-n drum) nu, mai bine, începi să vezi dacă nu cumva eşti prost de băuni?!

  Cum poţi, fraiere, să te documentezi din articolele de blog scrise de ”jurnalişti”?! Este exact ca şi cum te-ai documenta din Denisa Chiriţă sau din Corpaci.

  Tu de abuzuri ale procurorilor şi judecătorilor (făcute la ordinul securiştilor care i-au făcut procurori şi judecători) ai auzit?! Hai să-ţi spun eu: Dacă iei toţi procurorii şi toţi judecătorii, la grămadă, şi-i bagi în puşcărie pentru câte douăzeci de ani, fără judecată, procentul de eroare este 0,0001%.

  ”anturajul acestui animal”
  Odată ce ai pus expresia precedentă nici nu trebuie să te mai descriu eu. Te-ai descris tu suficient.
  Că habar n-ai cine este Morega nu e o mare chestie, dar să ai vârsta ta şi să nu ştii nimic despre ce înseamnă munca şi ce înseamnă să construieşti riguros şi durabil un stat e deja grav. Dar în cazul tău, nicio surpriză!

  Dacă tot ai gugăl, ia de vezi statisticile oficiale, cifrele şi vezi cum stătea România în ’89. Repet: statisticile oficiale, cifrele nu gargara securistă!
  Pe ce loc era România, în lume, în următoarele domenii:
  -- Petrol şi gaze naturale (tehnologie, extracţie, rafinare, export de tehnologie);
  -- Siderurgie (inclusiv extracţie);
  -- Producţie energetică (hidrocentrale – cu baraje şi lacuri de acumulare, termocentrale – cu exploatări miniere, energie nucleară);
  -- Producţie agricolă (în legătură cu asta, îţi dau o veste, iar când o să am timp, o să-ţi aduc şi dovada: valoarea în dolari (pentru că s-a exportat toată) a producţiei agricole – zootehnică, legumicolă, pomicolă, viticolă a sistemului de ferme de la Nazarcea în anul 1979 a fost cât întreaga componentă agricolă a PIB-ului Austrie din acelaşi an);
  -- Sisteme de irigaţii (dacă nu găseşti pe niciunde, îţi spun eu: valoarea sistemului de irigaţii, evaluată prin comparare cu valoarea investiţiilor care ar fi necesare acum pentru a face unul identic, este de o sută cinzeci de miliarde de euro, şi asta în condiţiile în care Canalul Dunăre – Marea Neagră, ce are ca scop preponderent irigaţiile nu a fost inclus);
  -- Industria neferoaselor (cupru, aluminiu et c., cu extracţie şi prelucrare);
  -- Industria chimică;
  -- et c.

  Toate astea s-au realizat în ”epoca de aur” pornind de la datorii de război uriaşe, nivel de industrializare aproape zero (în mare parte distrus de război), agricultură rudimentară (chiar dacă era considerată grânarul Europei, 90% din producţie era obţinută prin exploatarea muncii manuale a ţăranilor).

  Vei zice că ce importanţă au toate astea, dacă oamenii trăiau rău, că stăteau la cozi interminabile să cumpere alimente de doi lei şi că luau totul pe cartelă, că nu aveau căldură şi apă caldă!
  Da, aşa e, dar numai parţial, deoarece:
  -- Până prin 1980, s-a reuşit menţinerea unui echilibru între necesitatea alocării de resurse umane şi materiale pentru dezvoltare şi alocării de resurse pentru un trai decent al oamenilor.
  Nu cred că există mulţi dintre cei care au prins bine acele vremuri care să susţină (fără să fie rău intenţionaţi) că nu s-a trăia decent până prin 1980. Decent, raportat şi la faptul că se plăteau vechile datorii externe (şi nu se mai contractau altele noi) şi se făceau şi investiţii în proiecte de dezvoltare durabilă (unităţi industriale, et c. – nu gondole, parcuri şi multe alte chestii indispensabile).
  -- Când minunaţii şi bine-intenţionaţii de occidentali (inclusiv americanii) au văzut că Ceauşescu nu mai apelează la ei în calitate de cămătari şi că n-are de gând să asigure poporului un trai îmbuibat folosindu-se doar de exportul resurselor naturale brute către ei – occidentalii, la preţuri de resursă (adică doi lei) au schimbat macazul şi au început procedura de izolare a Românie din punct de vedere al comerţului internaţional – latură esenţială pentru obţinerea de valută necesară dezvoltării industriale.
  Procedura a începu odată cu fuga lui Pacepa în 1978 – fără de care le era foarte greu şi s-a făcut resimţită după 1980 şi mai ales după 1984.

  Bun, să revenim la Morega. Băi, cu cine crezi tu că se puteau pune în mişcare oamenii, că se puteau realiza toate astea?! Cu securiştii şi politrucii comunişti?!
  Nu, fraiere, nu cu politrucii şi securiştii ci cu dinozauri ca Morega care se scoală şi acum la cinci jumătate şi-n faţa cărora tremurau mii de oameni. Morega n-avea nicio treabă cu partidul. El era membru ca oricare în vremurile alea, dar se ducea la şedinţele de partid doar dacă venea şi una – nu-i dau numele deoarece acum e femeie serioasă cu copii şi nepoţi, la care avea bucurie şi voia s-o fută cu toate că era însurat.

  Morega avea două mii de angajaţi şi câteva sute de maşini în subordine. La şase dimineaţa chiar dacă erau -15 °C, toate maşinile trebuia să fie aliniate şi cu motoarele pornite. El personal verifica acest lucru.
  Toţi îl înjurau, dar îl respectau şi le era frică de el. Era extrem de exigent, virulent … impulsiv. În schimb, n-a băgat pe nimeni în puşcărie cu toate că avea în subordine sute de gestionari. Prefera să rezolve intern toate problemele.

  Ceauşescu n-a turnat betoane, n-a plantat pomi, n-a scos cărbune cu lopata. Dar dacă dădea un telefon sau un ordin, acesta era imediat executat datorită câtorva sute – până într-o mie, de oameni ca Morega.

  Acum, dacă Ponta sau Băsescu ar vrea să rezolve situaţia de la spitalul Judeţean de Urgenţă Gorj, punem pariu că n-ar putea?! Ar apela la Călinoiu şi Cârciumaru şi aici s-ar rupe filmu! Dacă nu le-ar aloca fonduri de zece ori mai mult decât ar fi necesar n-ar mişca nimeni niciun deget.

  Aşa că, zero absolut care eşti, înainte să pui calificative sau să dai lecţii, mai stai şi mai gândeşte-te, sau mai bine du-te şi mai pune o folie pe solar că de altceva nu eşti bun.

  Ah, că uitasem, de ce şi cum l-au condamnat e o altă poveste. Poveste care s-ar fi repetat şi cu unu care s-ar fi opus, de exemplu, transferului licenţei de la stat la RMGC. Păcat că acolo nu s-a nimerit un alt Morega!


 105. 105
  Jaco Pastorul:

  Bai, ia explica-mi si mie cum verifica el sutele de masini si miile de oameni ai muncii ai Cooperatiei de Consum din Gorj, unitate cu care a obținut de două ori titlul de Erou al Muncii Socialiste, stiut fiind ca aceasta cooperativa era imprastiata prin tot judetul, practic, era constituita din magazinele satesti, bolde, cum le zicem noi pe-aici.
  Hai, mai povesteste-ne despre faptele lui marete!

  Cand i-am zis animal, am gresit intr-adevar, am jignit bietele suflete nevinovate.

  Eu, asa nimeni cum sunt, mi-am castigat fiecare banut din munca cinstita, dihania aia de morega a supt de la stat toata viata lui nenorocita.

  Vai de capul vostru, la voi inca n-a venit revolutia din 89!


 106. 106
  andreea:

  vaaai de mine!


 107. 107
  andreea:

  haolică!


 108. 108
  andreea:

  …şi văleleu. cam atît pot spune.

  şi gata, că am treabă.


 109. 109
  Jaco Pastorul:

  Si ca sa vezi ca nu stii pe ce lume traiesti, da, toate “performantele” alea au fost in floare atata timp cat s-a investit in ele puternic, cand a fost sa se traga linie si sa se autofinanteze au cazut toate in bot, datorita specialistilor de tip morega, ca de aia a dat faliment comunismul, economic, acest sistem nu s-a dovedit fiabil, nu ca am vrut noi sau Gorbaciov sa-l dam jos.

  Comunismul, daca s-ar fi dovedit un sistem performant ar fi fost si acum nu numai in Romania, ci in toata lumea, dar n-a fost, pentru ca a invatat lumea puturoasa si hoata, asa ca nu-i mai ridica osanale dihorului de morega pe-aici, ca-mi vine sa vomit.


 110. 110

  Băi, tu eşti chiar tâmpit!

  Cum dracu să meargă toate doar prin pompare de resurse în ele?!

  Păi măcar unele dintre ele nu trebuia să producă acele resurse?! Că bani de la FMI nu se luau. Deci cine şi de unde pompa în ele?!

  Hai, bă, gata că sunt sătul de clişeişti limitaţi şi frustraţi.

  A mai sărit şi proasta de Andreea care pe vremea aia nu ştia bine nici pe unde se pişă.


 111. 111

  Bun. Eu nu mă pricep la economie, iar la cea socialistă cu atât mai puţin.
  Am văzut însă un reportaj recent despre ce s-a întâmplat cu metalurgia. Nu o fi fost bine pe vremea comuniştilor, dar nici nu are cum să nu mi se pară bizar modul în care a fost dezasamblată, falimentată etc industria asta la fier vechi.
  Nu avem capitalism în România. Punct. Sunt pentru privatizări, dar nu aşa cum au fost ele făcute până acum. Capitalismul marca RMGC, Bechtel, Chevron etc cu susţinere prin corupţie şi abuz nu merită să trăiască. E o făcătură, o creaţie monstruoasă.
  Într-o lume ideală -- aşa cum o văd eu -- oamenii n-ar mai idealiza perioada comunistă (cum face Cosa, da, o fi fost stabilitate, producţie agricolă şi ce mai vrei tu, dar n-am cum să uit preţul pentru toate astea, oamenii torturaţi, oamenii înspăimântaţi. Ştiu, tu zici că nu erau, eu nu te cred şi tot aşa), dar nici nu s-ar ploconi în faţa oricărui steguleţ cu steluţe. Nu tot ce vine din vest e bun, de fapt, nimic nu e bun by default. Credeam că am depăşit mitul americanului salvator, mă uit în jur şi văd că nu.

  Apropo, nu ştiu dacă aţi văzut ieri, dar în Uk nu au făcut public raportul ăla asupra impactului imigraţiei, pentru că, deh, cifrele nu erau aşa catastrofale pentru cele preconizate.


 112. 112

  Iar cu Morega ăla, mi-am amintit că, pe vremea când a fost anchetat, m-a mirat cum de a fost înregistrat chiar de un coleg liberal.
  Din relatările din presă, nu pare nimic dubios, par fapte de corupţie cât se poate de clare.
  Parcă zicea ceva de CEDO. A făcut ceva acolo?


 113. 113
  Jaco Pastorul:

  Orice industrie care se bazeaza pe o anumita tehnologie trebuie retehnologizata din timp in timp, nu intru in detalii, ca e complicat, in functie de profilul ei. Industria occidentala, retehnologizeaza destul de rapid, pentru a face fata concurentei, iar tehnologiile vechi le revand unor tari in curs de dezvoltare.

  Ceausescu si trupa lui de “specialisti” ce-a facut, au luat credite in anii 70, au cumparat tehnologii de categoria a II-a si a III-a, care erau de pe atunci depasite moral, energofage si mari consumatoare de materii prime, si au inceput sa produca ce zice Cosa. Sigur ca pentru piata CAER, era o performanta sa produci televizoare Astronaut alb negru, cand aia faceau deja color.

  Mai mult decat atat, economistii lui peste prajit, in loc sa aloce un procent din venituri pentru retehnologizare, au trimis acele procente pentru plata datoriilor, asa ca, in 89, ne-am trezit cu o industrie complet depasita, cu piata CAER prabusita, si fara bani. Ce-i drept, si fara datorii.

  Ce a facut guvernul Petre Roman a fost un lucru normal, respectiv sa vanda la fier vechi industria si utilajele, care oricum, nu mai erau bune de nimic. Au gresit ca nu au dat acele fabrici unor investitori seriosi, pe 1 leu, asa cum au facut RDG-ul si Polonia.


 114. 114

  Era nu mai ştiu ce combinat metalurgic în care fusese închisă tocmai secţia cea mai productivă imediat după privatizare. Mai era altul luat de nişte ruşi care făcea nu ştiu ce produse pe care ei le vindeau către o altă firmă, deţinută tot de ei, în Rusia, la jumătate din preţul pieţei. Iar faliment. Şi tot aşa. Nimeni nu-şi explica deciziile dubioase luate de managementul privat.
  Aşa că, mna, noi am primit un soi de capitalism de mâna a şaptea.
  Cum zicea şi documentarul ăla.
  Regretele ălora care zic “era mai bine pe vremea lui Ceauşescu” nu sunt egalate decât de entuziasmul tembel şi lipsit de discernământ de tipul “e firmă străină, domnule, ăia nu sunt ca ai noştri!”.
  Tot occidentale sunt şi firmele care exploatează prin lumea a treia.


 115. 115

  Jaco, lasă-mă. Că tu eşti la categoria “entuziaşti”. Cum ai zis atunci de ăla de la Prospecţiuni că nu crezi că a făcut ceva ilegal că doar e neamţ!
  Cum nici Johannis nu miroase a uslist că doar e neamţ, nu?


 116. 116
  Jaco Pastorul:

  Nora, tu nu pricepi?

  90% din productie era destinata Rusiei si pietii CAER.

  Dupa 89, rusii au zis, ati vrut capitalism, bine, vindeti-le lor, ca noi avem de unde lua, si mai ieftin si mai bun, asa ca noi, n-am mai avut cui sa vindem tampeniile noastre facute prost, chit ca ani buni, guvernele au subventionat curentul si gazul celor care exportau, in asa fel incat noi vindeam in pierdere, dar asta e alta poveste si mai complicata.

  Ideea era ca, imediat dupa momentul 89, Romania trebuia sa scape de tot ce era al statului, cat mai rapid, in asa fel incat sa se transforme din administrator in incasator de taxe si impozite.

  Acest lucru nu s-a facut pentru ciuma rosie numita iliescu a lansat lozinca “nu ne vindem tara” de fapt, in realitate fiind “nu ne vindem tara fara sa luam partea leului”.

  Investitorii adevarati au fost alungati de mizeria din politica romaneasca si asa se face ca au ramas doar gunoaiele pe calapodul gunoaielor noastre din lumea politica, gen morega, dar nu numai el.


 117. 117
  Jaco Pastorul:

  Iohannis, nu Johannis, este doar un om, cu bune si cu rele, de departe insa, cel mai performant primar din tara, si pentru asta ar trebui sa fie un exemplu. Dar unora ca tine, care va place sa manjiti si sa amestecati lucrurile, acest lucru nu este suficient.

  Eu sunt filogerman pentru ca am convietuit langa acest popor si stiu ce poate, ii cunosc foarte bine, cu bune si cu rele. Voi, cand vorbiti despre germani, vorbiti din filme.


 118. 118

  Hm, ba eu parcă ştiam că vindeam şi prin vest. Nu doar Rusiei. Dacă produceam numai ştifturi, le mai cumpărau ăia?
  La unul din combinatele alea, nu ştiu ce plăcuţe metalice erau cumpărate de NASA.
  Poate mă înşel eu, dar nu cumva şi investitorii occidentali beneficiază de subvenţii? Nu le promitem mereu tot felul de facilităţi doar-doar?


 119. 119

  German, german, dar niţel incompatibil parcă e, nu? Sau incompatibilitatea germană miroase mai bine decât aia de Bucureşti?


 120. 120

  Filia ta după mine e la fel cu fobia altora. Să zici “nemţii sunt buni by default” e ca şi cum ai spune “nemţii sunt nazişti”. Atitudini la fel de iraţionale.


 121. 121
  Jaco Pastorul:

  Este incompatibil si o sa plateasca pentru asta. Trei ani o sa stea pe margine si sper ca o sa invete din asta.

  Din pacate, juristii si consilierii lui sunt romani, si el a gresit enorm mergand pe mana lor. Niste jigodii lingusitoare, stiti probabil genul…


 122. 122
  Jaco Pastorul:

  Eu nu zic “by default”, io zic din interiorul fenomenului, adica chiar cunosc potentialul acestui popor. Aici gresesti tu.

  Si mai stiu ca noua, romanilor, tocmai asta ne lipseste seriozitate, disciplina si onoare. Restul le cam avem.


 123. 123

  Ah! Săracul, şi-a luat consilieri nepotriviţi. 😆
  Hai, pa!


 124. 124
  Jaco Pastorul:

  Nora, desi aparent discut cu tine, eu spun chestiile astea constient ca le mai citesc si altii, care poate nu le cunosc.

  Incheind discutia pe tonul ala, nu faci altceva decat sa iti acorzi o prea mare importanta.

  Si da, un consilier te poate duce intr-o fundatura, dar nu e un capat de tara. O sa-si revina, oricum, la Sibiu, si daca ar candida clopotarul de la Biserica Evanghelica, romanii pe el l-ar vota. Prietenii stiu de ce.


 125. 125

  Şi eu, la fel, Jaco. Tu nu eşti decât un pretext.
  So, chill, ne desconsiderăm unul pe altul total democratic.


 126. 126
  Divort:

  Noi i-am votat , noi sa ii aplaudam ! Un parlament ata de votat cu atat de multi hoti nu a mai existat pana acum !


 127. 127
  Jaco Pastorul:

  Eu nu te desconsider. Ai uitat? sunt mort!

  Divort, ai dreptate, pana si cel de la minoritati, pe care l-am votat eu si ala e printre cei 240 de hoti.


 128. 128

  Nu pot să cred!

  Iar eu trebuie să plec.

  Dar deseară nu mă las, chiar dacă mă reneagă asistenta.


 129. 129

  Divort, aka Mediator de Bucureşti, v-am şters linkul de pe nume şi v-aş ruga să nu-l mai folosiţi aici.


 130. 130
  costelus:

  Costelus nu-i om. Nici animal, ca unele animale sint dragalase. Ceva mai jos de animal, dracu’ stie ce.


 131. 131
  Jaco Pastorul:

  🙂


 132. 132
  Jaco Pastorul:

  Bai, tu i-ai facut si saitul asta penibil? Mai imbecil de-atat nu poate fi decat proprietarul lui.

  Asta e portretul robot al parlamentaurului roman, troglodit, incult, hot si mincinos.

  http://www.morega.eu/

  daca n-ar fi de plans, ar fi de ras…


 133. 133
  Raj:

  Si eu urmaresc emisiunile lui Sabin Gherman…


 134. 134
  Raj:

  Lasati economia, haideti sa vorbim de curve ! Apropos, ce faci Cosa ?


 135. 135
  Raj:

  Bre Jaco, Cosa sufera de sindromul sudistului ofticat


 136. 136
  Jaco Pastorul:

  Raj, scumpule, eu n-am auzit de un asemenea sindrom.

  Si sa stii ca in mine nu ti-ai gasit aliat, pentru ca eu nu atac persoanele (sudist ofticat, curva) cum faci tu, eu ii atac ideile alea, pe care eu le consider gresite. E o diferenta, totusi.


 137. 137
  andreea:

  ba io de la 6 luni am făcut pipi la oliţă. stăteam pe oliţă şi mă uitam la TV cum construieşte comunismul multiubitulşistimatul. aşa că ştiu multe…


 138. 138
  uc:

  adeca si divortul se mediaza? :))
  adica la faza aia grea cu impartitul gainilor de acu’ douajde ani intervine mediatorul, probabil singurul care mai are rabdare sa asculte, da’ e contracost si rabda, si-i atentioneaza ca gainile alea nu mai exista si sa fie rezonabili totusi? la asta e bun sau rupe formularu ala?


 139. 139

  Uc, da, se poate divorta la mediator. Inclusiv chestiunile legate de partaj si custodie.
  Nu asta e problema. E chiar ok.
  Nasol e ca, din februarie, si violul se poate “rezolva” la mediator.


 140. 140
  Raj:

  Asa e Jaco, nu poti fi aliat cu unul care detine o fiica muista si o mama jegoasa. Asta ai inteles, ca doresc in tine un aliat ? Esti pe langa ca de obicei. Din nefericire, sindromurile astea exista


 141. 141
  uc:

  Da, Nora, violul nu am inteles de ce trebuie (re)mediat, sunt impotriva.

  noapte buna


 142. 142
  costelus:

  Mau, hai Nora, lasa-ma si pe mine sa ma joc pe aici. Te rog 🙁


 143. 143
  costelus:

  Nu iti dai seama ca, daca mi-as fi putut lua o adresa IP din Romania, nu ai fi avut de unde sa stii daca sint eu sau vreun mediator din Bucuresti. 🙂 Bine, e o chestie timpita, dar tot m-as fi putut juca pe aici.


 144. 144

  Bun, să revenim!

  Jaco, tu ştii cum pari când vorbeşti de retehnologizare şi alte astfel de poezii?! Ca băieţoii de şaişpe ani care vorbesc de femei şi de futut. Îţi dai seama imediat că, de fapt, ei n-au văzut femeie niciodată.

  Dacă ar trebui să elaborezi tu măcar la nivel teoretic un model de dezvoltare statală şi socială pornind de la condiţiile (interne şi internaţionale, economice, sociale şi culturale) de la care a pornit Ceauşescu, n-ai putea să faci nici măcar electrificarea.

  Şi nu numai tu. Dacă pe ăştia de acum i-ai pune să execute electrificarea măcar a unui judeţ, ştii ce ar face?! Ar electrifica trei sate şi ne-am trezi datori cinci de miliarde de euro. Fără exagerare. Ia orice lucrare executată după ’89 şi vezi cât a costat.

  De gurişti teoreticieni de salon şi de tolcşou ca tine e plin pământu, frate, aşa că nu ştiu ce, haia mea, mai stau de vorbă cu tine!


 145. 145

  Nora, în primul rând, eu nu idealizez perioada comunistă (la noi nici măcar n-a fost comunism).

  Spre deosebire de Jaco şi toţi ăştia pe care-i vezi la televizor, care acum sunt vitejii de după război, eu chiar mă manifestam vehement şi pe faţă împotriva regimului. Eram cunoscut în acest sens. Mă rog, la nivel local, în timpul armatei şi studenţiei. Au ajuns până acolo încât când se ţineau şedinţele de UTC pe facultate, era programată şi câte o deplasare cu echipa de volei, tocmai ca să nu particip la şedinţe, deoarece făceam circ şi auzeau şefii lor de la Universitate care-i luau la pulă imediat.

  Îmi şi spunea Jinga – preşedintele organizaţiei de UTC pe serie (care acum e ambasador în Anglia), ”băi, Naşule, nu vrei să intervin eu la Plăviţu să te pună şef de cămin şi să-ţi dea voie să faci bişniţă, numai să mă laşi-n pula mea în pace?!”

  Se întâmpla o chestie atunci, chestie care, după cum văd, multora le-a rămas la fel: toate frustrările noastre ar fi dispărut complet dacă am fi fost şi noi născuţi într-o ţară capitalistă. Tot ce nu puteam face, am fi putut dacă am fi fost americani sau germani. Societăţile respective ne-ar fi permis nouă să ajungem mari şmecheri pornind de la zero. Prin muncă şi inteligenţă. Ce glumă amară!

  Cel mai mult mă enerva (de fapt cam singura chestie) era că se puneau pe posturi mişto tot felul de hahalere neputincioase, pe pile. Erai copilul nu ştiu cui, erai transferat la nu ştiu ce întreprindere dintr-un oraş mare.
  Aveai tatăl în CC, apăreai cu Dacia cu modificări, apartament şi video. Ce papagal puteam fi! Eu credeam că în America sau Germania ăştia n-ar avea nicio şansă în faţa mea.

  N-o mai lungesc:
  -- Oamenii erau torturaţi în închisori şi trăiau (o parte din ei) cu spaima că pot fi ridicaţi oricând de securitate cu mult înainte de perioada Ceauşescu. Când a venit el deja nu se mai permiteau astfel de practici, iar în timpul lui, nici gând. Eu m-am simţit foarte liber din punct de vedere al opiniei exprimate public. Nu ştiu nici un caz de coleg sau cunoscut care să fi avut vreodată astfel de probleme.
  Când se iscau discuţii chiar cu politrucii la şedinţele de UTC tot ce făceau ei era să încerce să ne convingă că nu avem dreptate. Erau un fel de discuţii în contradictoriu cu argumente. Uneori se lungeau până noaptea târziu în cămine.
  -- Eu apreciez – prin comparaţie, rezultatele economice şi sociale realizate în acea epocă, în condiţii vitrege. Cine n-a făcut nimic în viaţa lui, n-are cum să înţeleagă asta.

  Dacă aş fi pus eu acum să găsesc soluţiile de dezvoltare pornind de la acele condiţii, cred că aş face la fel. Singurul lucru de care m-aş îngriji (acum când am mintea cea de pe urmă – pe care ei, atunci, n-o aveau) ar fi comunicarea cu oamenii. Adică în loc de discursuri festiviste şi mobilizatoare, le-aş fi explicat exact cum stăm, unde trebuie să ajungem şi ce trebuie să îndurăm pentru asta.


 146. 146

  Aşaaaaa!
  Acum cu condamnarea lui Morega.

  [Paranteză. Andreea, uite un caz în care eu îi zic unuia că-i prost de băune: când are orizontul cât camera şi judecă lumea conform experienţei lui camerale. Închid paranteza].

  În vara lui 2007 am fost contactat de un cunoscut care mi-a propus să conduc viitoarea campanie electorală (cea din 2008) a doamnei Norica Nicolai. Am acceptat, dar nu pentru vreo viitoare funcţie la stat (aşa cum se practica) ci pentru bani. Adică vin, fac, îmi iau banii şi la revedere.
  Am acceptat pentru bani, dar şi pentru provocarea în sine. Pe de altă parte, mie îmi plăcea de doamna Norica Nicolai. Şi îmi place în continuare. E discretă şi cu bun simţ (şi cu mult bun gust şi mulţi bani – judecând după superba casă pe care o are).

  Strategia mea de campanie era total diferită de ce se făcea atunci. Lupta era foarte strânsă şi nu cred că mai mergea cu sloganuri scrise sub pozele de pe afişele electorale şi cu gargară necredibilă în presă.
  Această strategie presupunea implicarea totală a candidatului. Adică în luna aceea el trebuia să bată colegiul metru cu metru.
  La o astfel de strategie mă gândisem fără să ştiu că o voi pune în aplicare vreodată.

  Dar mi-am dat seama că cu doamna Norica Nicolai mi-ar fi fost imposibil s-o aplic. În două săptămâni în care am comunicat cu dânsa i-a fost imposibil să-şi găsească două ore în care să mă prezinte primarilor ei şi consilierilor locali pe care ne bazam în colegiu. Era numai pe la Bruxelles, în judeţe pentru alegeri de preşedinţi de filiale, la Bucureşti la ministere et c.
  Voia să mă prezinte prin telefon. Adică să le dea telefon şi să le spună să se întâlnească cu mine. Ori aşa ceva era cam ineficient, cred eu. Mă rog, am ajuns, dezamăgit, la concluzia că voi eşua organizând lipiri de afişe şi articole proaste de ziar.
  Nici să mă retrag nu mai puteam deoarece luasem anticipat nişte bani de la trezorierul ei, ca o condiţie să mă apuc de lucru. Şi nu puţini. Ca să n-o mai lungesc, am ajuns să mă ocup de campania la europarlamentarele din acelaşi an pe Gorj, iar ei să-mi mai dea o diferenţă de bani.

  Şi aşa am ajuns cu Morega cot la cot.
  Va continua după aia!


 147. 147
  andreea:

  continuă, continuă…
  😆 😆 😆


 148. 148
  andreea:

  na, că s-a oprit.

  of, trebuie să mă duc să fac nani şi n-o să mai citesc continuarea poveştilor palpitante despre cei care sînt în mijlocul acţiunii! despre cei care conduc destinele acestei ţări! despre oamenii de bine! despre domnul Morega şi despre doamna Norica Nicolai! aş fi putut să visez frumos toată noaptea…

  dar las că e şi mîine o zi…

  nu ne lasă el, Cosa, nedocumentaţi şi dezorientaţi…


 149. 149

  Zi, Cosa. Observatiile la urma.


 150. 150
  costelus:

  Nora, tu vezi mesajele astea?

  Hai sa vorbim. Ce rost are sa ma faci sa ma simt asa de prost? Iti face placere asta? Hai sa mai incercam o data. Cinva am putut vorbi ca oamenii…


 151. 151

  Bun.

  Şefii locali de partide, primarii şi în general toţi cei care sunt puşi să asigure voturi pentru candidaţii la alegerile europarlamentare, abia aşteaptă aceste alegeri. Deoarece candidaţii le sunt impuşi de la Bucureşti, sunt necunoscuţi în judeţ, nu participă la cheltuieli cu banii lor, iar cetăţenii n-au nici cel mai mic interes pentru europarlamentari deoarece nu văd cum aceştia ar putea ajuta în mod direct comunităţile locale. E o mare veselie, ce să mai!

  Ne-am trezit că nu sunt bani pentru campanie. Dacă la alegerile parlamentare, candidaţii vin cu o grămadă de bani de acasă, europarlamentarii vin cu un căcat.

  Iniţial eu habar n-aveam care sunt membrii marcanţi ai filialei locale a PNL. Până la prima şedinţă aferentă campaniei. Atunci am avut o surpriză. Majoritatea groasă a şefilor de servicii descentralizate – ăia cu salarii şi prime uriaşe nu erau din judeţ, fuseseră numiţi pe linie guvernamentală direct de la Bucureşti, iar Morega n-avea nicio autoritate asupra lor.
  Deci el asigura prin eforturile sale voturi pentru partid, iar partidul numea în posturile cheie tot felul de filfizoni aroganţi şi, cel mai probabil, securişti care nu participau cu absolut nimic la întărirea partidului.

  Trebuie să ştiţi că un partid se întăreşte cu membrii atunci când e la guvernare şi când are ce să ofere oamenilor capabili pentru a trece de parte sa.
  Care oameni sunt buni pentru un partid?! Cei care sunt din partea locului şi sunt foarte influenţi în localităţile de unde provin. Aceştia pot mobiliza forţe importante (umane şi materiale) pentru orice acţiune. Ca să atragi astfel de oameni, trebuie să le oferi posturi bune în administraţia locală sau în serviciile descentralizate. Aşa se face peste tot în lume.
  De exemplu, Vanghelie este un om foarte tare în PSD deoarece poate în orice secundă să scoată în stradă cinci mii de oameni. Nu se pot debarasa de el, oricâte probleme de imagine le-ar crea. Comparativ, Funeriu a încercat să organizeze acum câteva zile o manifestaţie şi a reuşit să adune patruzeci de oameni. Şi ăia veniţi, cel mai probabil, din ordinul serviciilor.

  Bun, nu mai intru în detalii, dar am ajuns la concluzia că ar fi cam jenant ca toţi cei care iau salarii şi prime uriaşe de pe urma partidului (fără să mai pun părţile ce le revin din şpăgile de la licitaţiile cu dedicaţie primită din Bucureşti) să plătească aceeaşi cotizaţie ca şi un amărât de muncitor de undeva de la ţară.
  Din punct de vedere legal, fiecare membru de partid cotizează cu cât vrea, dar nu mai puţin de o anumită sumă.

  Morega – care nu le prea are cu politicălicorectnesul şi cu fineţurile, le-a spus pe şleau: vă duceţi acasă şi veniţi cu bani să cotizaţi pentru campania electorală. Punct.

  La următoarea şedinţă s-a făcut bilanţul. Morega are un stil foarte pitoresc de a comunica. În primul rând vorbeşte tare, în al doilea rând nu apelează oamenii decât cu numele de familie. Pe cei mai mulţi dintre şefii serviciilor descentralizate nici măcar nu-i ştia după nume, aşa că îi striga după instituţie. Ceva de genul: ”cu cât a venit APIA?!”

  În acest timp, unul sau chiar toţi băieţii îl înregistrau. Nu pentru atunci. Pur şi simplu la oameni ca Morega şi nu numai, li se fabrică dosare care pot fi folosite oricând se pun de-a douălea în faţa intereselor celor care deţin puterea adevărată în ţara asta.

  De unde i se trage:

  Complexul Energetic Turceni cu termocentrala şi cu exploataţiile miniere au aparţinut întotdeauna securităţii prin PD şi ulterior PDL. Cu toate că Gorjul a fost controlat de douăzeci şi trei de ani numai de PSD (FSN, PDSR, PSD), aceştia nu au avut acces la complexele energetice Rovinari şi Turceni. Cei care au încercat să se impună au luat-o în mână: Mischie, Morega, et c.

  La Turceni, Morega şi cu mâna lui dreaptă, Barbulea, erau membri în Consiliul de Administraţie.

  Ce credeţi că voiau să facă domnii securişti prin intermediul lui Cârstea – care ducea atunci steagul la termo?! Să externalizeze parţial activitatea de extracţie!!! Adică şi firmele private să poată să extragă cărbune.

  Nu ştiu dacă înţelegeţi ce înseamnă asta, aşa că vă spun eu: extracţia cărbunelui în Gorj se face după ce zeci de ani, mai mult de jumătate din satele din judeţ au fost strămutate pentru a elibera terenul imens de pe care se excavează. Nu vă mai povestesc dramele prin care au trecut zeci de mii de oameni cu această ocazie.
  S-a creat un oraş nou pe locul fostelor sate Rovinari, Poiana, Jilţ. S-au făcut drumuri, uzine de întreţinere, fabrici de utilaje et c. O exploatare de suprafaţă a cărei valoare (materială şi strategică) nu se poate evalua.
  Ca să vă daţi seama de proporţii: cărbunele se excavează cu nişte excavatoare uriaşe, care au o roată cu diametrul de peste cincizeci de metri pe care sunt prinse treizeci de cupe. Roata se învârteşte, cupele intră în pământ şi se umplu. O singură astfel de cupă are volumul de excavaţie cam cât un bloc cu şase etaje. Atâta ridică o dată, o cupă.
  Excavatoarele au fost construite pe loc de către germani încă de acum patruzeci şi cinci de ani şi costă câteva sute de milioane de euro fiecare. O exploataţie minieră este organizată pe baza unui astfel de excavator. Pe el sunt birouri, ateliere de întreţinere şi reparaţii şi multe altele.

  Ei, ia să-mi spuneţi dumneavoastră domnilor (şi voi, fă!) ce societate privată ar putea veni acolo cu un astfel de utilaj, de unde l-ar lua, de unde ar avea specialişti şi în general, cum pizdele mă-sii să vină şi să profite de o infrastructură de câteva zeci (dacă nu peste o sută de miliarde) de euro construită de Ceauşescu cu sacrificiul a zeci de mii de oameni şi, de fapt, al unui popor întreg?!

  Ei, la chestia asta Morega şi cu Barbulea s-au pus se-a douălea şi hotărârea n-a fost aprobată. Mai mult, Morega a sesizat procuratura care i-a şi arestat, într-o primă fază, pe Cârstea şi pe mai mulţi şmecheri.

  Asta într-o primă fază, că în faza a doua au intervenit băieţii deştepţi, i-au scos curaţi pe Cârstea şi gaşca şi au început cercetarea penală împotriva lui Morega. Pentru ce?! Pentru gargara pe care aţi citit-o pe bloguri.
  În toată motivaţia, procuraturii s-au folosit de înregistrări ambientale trunchiate din care reieşea nu că banii trebuiau aduşi de către membrii de partid din surse proprii ci de la instituţiile statului pe care le conduceau! Chestie ilegală, într-adevăr, de parcă Morega era un poet care ar fi făcut astfel de tâmpenii în văzul lumii! Şi ca şi cum instituţiile respective aveau banii în plasă ca să poată să-i dea lu Morega. Pentru că nu s-a putut prezenta de către procuratură nici un ordin de plată de la instituţii în contul bancar al partidului. Bineînţeles că nu s-au luat în considerare nici aceste aspecte şi nici declaraţiile martorilor de la şedinţa cu pricina. S-au admis numai înregistrările (de aia zicea Morega că merge la CEDO – deoarece i s-a interzis dreptul al o justiţie corectă).

  Şi gata. Asta a fost. Articolele de pe bloguri preiau rechizitoriul procuraturii şi motivaţiile instanţelor. Adică exact la fix!


 152. 152

 153. 153
  Costeluş:

  S-ar putea sa intre comentariul asta. S-ar putea. S-ar putea sa nu-l vada decit Nora, si sa-l stearga imediat.

  Pentru cei care nu stiu, Pistolul cu buline a aparut cind un grup de comentatori de pe Pandora au devenit foarte nemultumiti de cenzura de acolo (putina, cita era). In special Nora era tare vocala. Ca sa citez: “Să ştergi mizeria, să-l ascunzi pe bolnav, să cenzurezi -- toate acestea nu mi s-au părut niciodată idei
  bune. Nici în real, nici în virtual. Uneori e nevoie de un bisturiu. De o forfecuţă. Or, aici se acţionează cu un topor. Şi, în plus, uneori chiar şi bisturiul se întâmplă să o ia anapoda. Cine ne poate garanta că există precizie într-un spaţiu, prin definiţie, al
  impreciziei?”

  Acum, cind are blogul ei, dintr-o data a devenit foarte precisa. A si uitat tot ce credea atunci, cind era si ea in postura de a fi banata. Nu-i ciudata chestia asta? Cit de repede uita unii atunci cind ei pot lua deciziile! Ne mai intrebam de politicieni.

  Am fost banat -- inca o data -- pentru nimic. Vorbeam cu Raj, dar pentru ea n-a contat. Nimeni de aici n-a fost amenintat cu banarea, v-ati intrebat de ce? Pentru ca voi, restul, sinteti oameni, eu sint un animal. O jigodie, o scirba. Un rahat cu ochi. De-aia mie nu mi se acorda credit niciodata, cind spun ca vreau sa vad parlamentari spinzurati sint catalogat imediat
  drept bolnav. Sigur, cind altii isi exprima ura in acelasi fel, ei sint aplaudati. Merita -- nu-i asa? -- ei sint oameni. Eminescu cu datul focului la puscarie este si el om, de-aia e in manuale. Costel nu e.

  Sigur, toti ati avut conflicte pe aici, inclusiv Nora, cu altii. Oamenii se mai cearta. Oamenii…

  Nu am pe altii cu care sa vorbesc. Blogul asta si voi erau singura mea legatura. Temporara. Nu-mi mai fac iluzii ca am ce cauta printre oameni, stiu asta, se vede. Asa ca, Nora, bucura-te ca m-ai facut sa sufar si sa ma obisnuiesc mai bine cu viata mea. Nu-ti fa griji, la cite am pe cap si la cite o sa am (ca n-o sa mai ies vreodata la suprafata) nu e nimic. Mi-ai luat cele citeva momente in care veneam printre oameni si incercam sa uit. Dar asta e, se pare ca nu sint om. Cine isi face probleme cind striveste o ginganie?


 154. 154
  Jasmine:

  Deci!
  Mie reclama asta cu fermierii carora li se interzice sa se promoveze mi se pare , dar ce sa mai, spune aproape totul
  http://www.youtube.com/watch?v=sVaRHJn_dgM

  Si buna dimineata tuturor! Sa aveti o duminica mi nu na ta! :* :* :* 🙂

  Si pentru Totolica special un maaaare :* , mare cat nasucul lui :p


 155. 155

  Jasmine, nu se livrează aceeaşi reclamă. Mie mi-au băgat una la RCA la Emag.


 156. 156

  Cosa, eu nu cred nici moartă că ăia aduc bani de acasă. Din buzunarul lor pentru campanie.
  Apoi, nu ştiu ce să zic de povestirile astea ale tale pe bloguri. Dacă aş şti chestii, nu cred că le-aş povesti pe aici.


 157. 157
  Costeluş:

  A, ai sters. Foarte bine, animalele nu trebuie sa poata scrie! Alea cu libertatea de exprimare se aplica doar oamenilor, bineinteles.


 158. 158
  Jaco Pastorul:

  Bai, fraiere, eu sunt de meserie inginer tehnolog, mai mult, am profesat vreo trei ani, intr-o fabrica care lucra 90% pentru export, asa ca ar fi culmea sa nu stiu cum e cu tehnologizarea.

  Hm, Norica Nicolai…, vezi cum ma provoci?

  Studenta “superpreferata” a lui iorgovan,(la inmormantarea acestuia i-a pupat mana) marele fauritor de constitutii comuniste, trecem peste ce zic gurile rele, a fost procuroare comunista, post din care a fost data afara, savarsind niste acte de coruptie, pentru care cu chiu cu vai a scapat de puscarie. Asta pe vremea lui ceausescu.

  In 96 si inscrie in PNTCD, desi mentorul ei (iorgovan) era pdsrist. In 2000 isi duce la indeplinire sarcina si ii tradeaza pe prostii aia de taranisti, votandu-l pe stolojan pentru functia de presedinte. Normal, a fost data afara din PNTCD, virand-o inspre PNL. A vrut si la ministerul justitiei, unde basescu nu a acceptat-o, din fericire.

  In rest, a lucrat constant impotriva schimbarilor din justitie, chestie care ne tine inca in evul mediu.

  Mai ai alte panarame “de suflet”?

  E clar ca nu impartasim aceleasi valori, dar e bine ca lumea sa stie asta.


 159. 159
  Jaco Pastorul:

  Si cearceaful ala lung, nu l-am citit, n-am avut rabdare, nu ma intereseaza viermuiala limbricilor dintr-o hazna marginasa.
  Dar recunosc, poate fi instructiv pentru cei care nu stiu cum merg lucrurile.


 160. 160
  Jaco Pastorul:

  Raj, nu te mai victimiza atat, mai ales ca si tu l-ai facut in fel si chip.

  Eu, de mult timp, nu mai judec oamenii dupa aparente. Am vazut destule muiste si jeguri care gandeau ok.
  Asa ca, chiar daca prin absurd, fiica ta si mama ta, ar fi ce zice Cosa, si sigur ca nu sunt, pentru mine n-ar conta prea mult.


 161. 161
  Jaco Pastorul:

  Ba mai aduc si de-acasa, dar aia-s bani furati din comisioanele pe care le primesc cand aranjeaza tot felul de lucrari cu statul.


 162. 162
  Jaco Pastorul:

  Costele, daca te-ajuta cu ceva, sa stii ca eu sunt de partea ta, nu prea inteleg partea asta cu bannul.

  Ar trebui sa existe niste principii, ca de ex. coerenta, limbajul vulgar, trollarea etc dupa care sa bannezi. Tu ai coerenta, nu injuri, nu provoci, in rest te priveste ce scrii. Doar tu esti raspunzator de ceea ce spui pe-acolo.

  S-apoi, asa de frumos ai scris mesajul ala lung, de mi-a inmuiat mie, unui cioban, inima. Nu stiu cum poate fi o femeie atat de insensibila, zau asa…

  FREE COSTELUS


 163. 163

  Nora, că nu crezi tu sau altul că banii s-au adus de acasă e nerelevant pentru justiţie.

  Ca să condamni un om trebuie să “demonstrezi” că a încălcat legea. Nu-i suficientă bănuiala unuia sau altuia.

  Şi eu bănuiesc (de fapt am o siguranţă de 100%) că Băsescu a comasat trei sute de hectare doar instigând la abuzuri crunte. Altfel e imposibil. Dar nu l-aş condamna niciodată bazându-mă doar pe această bănuială sau siguranţă a mea.

  În altă ordine de idei, banii s-au adus de acasă. Ca să aduci de le o instituţie, trebuie să existe sau ordine de plate dintr-un cont al instituţiei, sau ridicare de numerar din acelaşi cont. Şi nu există. Procuratura nu a găsit la băncile instituţiei aşa ceva.

  Cum şi i-au făcut, din ce şpăgi din licitaţii fraudate, asta e altă problemă. Şi chiar dacă procuratura ar fi demonstrat mai întâi aceste infracţiuni şi i-ar fi condamnat pe ăia, tot n-ar fi avut de se să-l condamne pe Morega. Că aşa ar fi trebuit să-i condamne şi pe ăia de la care şi-au cumpărat ţâgări cu banii fraudaţi.

  În altă ordine de idei, ce spun eu aici e spunibil. Să nu crezi că tot ce am făcut eu în viaţa asta sau tot ce ştiu, am povestit aici pe bloguri.


 164. 164

  Coerenţa? 😆
  Nu provoacă?
  Dar ce face când îi spun de nu ştiu când să nu mi se mai adreseze? Şi o face în continuare.
  Apoi, minte cu neruşinare că el i se adresa lui Raj. Da, i se adresa vorbind despre mine.
  Şi deh, aşa sunt eu insensibilă şi nu mai cedez smiorcăielilor. Aşa a făcut şi ultima oară. Şi mereu. A abuzat.


 165. 165

  Bine, Cosa, tu ştii.
  Nu prea am chef de discuţia asta. Da, aici ai dreptate, în mod normal ar fi trebuit şi cotizanţii luaţi la întrebări.
  Dar recunosc, m-a amuzat aia cu Norica Nicolai şi discreţia ei. 😀 Eu, ca omul simplu care vede politicieni doar la tv, n-o percep deloc ca o “doamnă”. Iar la capitolul eleganţă, mi se pare că are… stilul unei cazmale.


 166. 166
  andreea:

  eu n-aş spune spunibil. aş spune spusubil.


 167. 167
  andreea:

  Costeluş e mai coerent decît Raj, de pildă.

  dar nu coerenţa e problema. de ce să fii interzis pentru că nu eşti coerent. asta-i culmea!


 168. 168
  Costeluş:

  Pe cine am provocat? Cometariul 16, de mai sus, si de unde a pornit totul, nu ti se adresa tie, Nora, in special.

  E parerea ta ca nu sint coerent, dar de unde si pina unde asta e motiv de banare? Daca nu mai tineti minte, ati inceput blogul ca nu va convenea cenzura de pe Pandora. Sigur, atunci era Nora banata, dar putea scrie.


 169. 169

  Andreea, am zis eu undeva că nu e Costeluş coerent sau că de-aia l-am bannat?


 170. 170
  Costeluş:

  Atunci cind am spus ca imi doresc politicieni in spinzuratoare, nu m-am adresat Norei. Am spus, asa, ce gindesc. Nora imediat a izbucnit: “jigodie, animal!”. Ce-am facut eu sa merit asta?


 171. 171
  Costeluş:

  Eu nu inteleg de ce m-ai banat acum, in afara de faptul ca ai putut. Nici macar n-am vrut sa te sfidez.


 172. 172

  Costele, degeaba. Citeşte motto-ul şi te vei lămuri. Aia e. E dictatură, nu-i democraţie, eu sunt rea şi îţi refuz ţie dreptul la hărţuială. Şi-l mai las şi pe Cosa să scrie înjurături. Nasol.


 173. 173
  Jaco Pastorul:

  Poate ca ar fi timpul ca si tu, in calitate de administrator de blog sa ai o viziune mai matura si mai impersonala.

  Nu pricep de ce trebuie sa iei in serios toate avansurile pitecantropiene ale lui Costel? Ca nu-s jigniri, sunt avansuri si semne de simpatie, e drept, intr-o maniera neanderthaliana, dar tot semnale prietenoase sunt.

  Lasa-l sa si le exprime in voie si daca nu-ti plac, nu le baga in seama, e asa greu?

  Pe Costelus nu-l mai schimbi in veci, dar daca il lasi sa se exprime pe blog s-ar putea sa faci un bine social, omul nu-si mai aduna in el nadufurile si ofurile singuratatii, care altfel, ar putea rabufni in cu totul alt mod.


 174. 174
  Jaco Pastorul:

  Inca o data va reamintesc:

  FIECARE E RESPONSABIL DE CEEA CE SCRIE!


 175. 175
  Costeluş:

  Cum te-am hartuit? Daca am spun eu ceva de politicieni, de ce ai sarit tu imediat in sus ca sint neom si nu stiu ce? De acolo a plecat totul.

  Apropo, de ce ai sters comentariul ala lung? Iti e rusine sa vada oamenii ce scriai atunci, pe Pandora? Stiu, acolo era altceva, fusesei si tu banata.


 176. 176

  Jaco, să ştii că nu cred deloc că-i facem vreun bine.
  În ultimul timp, tot zice că suntem SINGURII cu care vorbeşte. Ţie ăsta ţi se pare semn de normalitate?
  Lăsând deoparte conflictul meu cu el, e mai sănătos să iasă în lume şi să-şi facă prieteni adevăraţi acolo. Aşa nu facem decât să-i furnizăm o cârjă proastă. Chiar m-am gândit la asta.

  Apoi, nu, chiar nu cred că trebuie să accept toate semnalele prietenoase. Nu-s Crucea Roşie.
  Posibil să fiu imatură.


 177. 177

  Dobitocule, l-am şters pentru că eşti BANNAT. Deci, nu mai poţi comenta aici.
  Cei cu acces la admin îl pot citi oricum în spam.
  Nu, nu mi-e ruşine de nimic.


 178. 178
  Costeluş:

  M-ar putea schimba usor, daca s-ar opri din urlat si ar incepe sa vorbim. Nu stiu de ce crede ca am ceva cu ea, ca o hartuiesc. Ma jignit aici de sute de ori, si tot eu sint ala rau?

  NU I-AM FACUT AVANSURI! Niciodata!


 179. 179
  Jaco Pastorul:

  Nu sunt decat doua variante.

  Ori iti transformi blogul intr-un club cu circuit inchis si le dai parole membrilor pentru ca numai ei sa citeasca si ti-i alegi pe spranceana ca sa nu mai ai frecusuri (desi si asa vor fi)

  ori il lasi la vedere, dar devii mai permisiva in ceea ce priveste banatul. Si Costelus e totusi un om, introvertit, singur la capatul pamantului, nu stiu daca in cazul lui functioneaza acelasi “normal” ca si in cazul nostru, care totusi nu e cel mai rau om din lume.

  Asta inseamna diversitate, si e o tampenie sa i te opui. Cenzura e o dovada de inferioritate.


 180. 180
  Costeluş:

  Bun, nu accepti semnalele prietenoase, dar de ce nu ma ignori? De ce urli si ma faci in toate felurile, chiar atunci cind nu ma adresez tie? Ca nu ma adresam tie atunci, cu parlamentarii?

  Imi faci tare rau alienindu-ma asa. Da, ma simt tratat ca un animal, sint altfel, nu sint om. Pe bune, ce dracu am facut sa fiu tratat asa, ca un animal?

  Cindva, demult, poate am fost si eu normal, chiar daca eram mai gras. Intre timp lucrurile au alunecat la vale, si nu le mai pot opri. Voi erati un refugiu.


 181. 181
  Costeluş:

  Om? Nu, eu sint jigodie. Voi, restul, sinteti oameni.

  Nu vi se pare totusi ciudat ca, pe blogul pe care l-ati creat tocmai din cauza cenzurii, eu sa dialoghez acum cu voi din spam?

  La cit timp am si la cite am pe cap, voi erati cam singurii prieteni pe care mi-i puteam permite.


 182. 182

  Nu vreau deloc un circuit închis.
  Sunt suficient de permisivă. Nu e ca şi cum nu i-aş fi dat zece mii de şanse până acum.
  Îţi repet, treaba mea nu e să salvez oamenii, nici să-i schimb, nu am misiuni aşa înalte. Blogul ăsta e un hobby. Nu e misiune umanitară.
  Cenzură era dacă îl bannam pentru idei. Dar nu e cazul.


 183. 183
  Jaco Pastorul:

  Ca sa scapi de toate grijile ar trebui sa nu banezi pe nimeni si sa-i lasi pe fiecare sa se descurce.

  Cine esti tu, politaiul de serviciu care sa contorizeze cine, cui se adreseaza?

  Plus toate chilotelile si mimozelile de pe-aici au pus o presiune aiurea pe tine si te-au isterizat.


 184. 184
  Costeluş:

  Daca mi-as putea lua un alt IP din Bucuresti, nu aveai sa te prinzi niciodata ca sint eu sau un alt comentator nou.

  Cenzura inseamna sa banezi pe cineva. Justificarea asta seamana cu justificarea pe care o dau parlamentarii, de exemplu pentru superimunitate.

  Si pentru mine blogul era un hobby, nu v-am cerut nimic altceva. Nimic!! Iar, daca lucrurile ar fi mers cum v-ati propus atunci, pe Pandora, nu aveam discutiile astea acum.

  Nora, si acum, daca imi schimb IP-ul, comentariul s-ar putea sa apara. Nu mai bine le scoti tu din spam?


 185. 185

  Costele, mă şantajezi, păpuşă?
  Hai, gata. Case closed.


 186. 186

  Jaco, chiloţeli şi mimozeli? Nu prea ştiu la ce te referi, dar nici nu simt nevoia unei justificări.
  Aşa m-am plictisit de discuţiile astea…


 187. 187
  Costeluş:

  Cu ce sa te santajez? Nora, trezeste-te, n-am nimic cu tine, nu vreau nimic! Vreau doar sa mai incerc sa vorbesc pe aici, cu cine s-o putea.

  Ti-am spus de problemele mele cind tu m-ai intrebat, acum un an, de ce n-am mai intrat vreo luna pe blog. Nu, nu eram banat atunci. Dar si tu erai altfel.


 188. 188
  andreea:

  nu, n-ai zis tu de coerenţă.
  meditam asupra problemei…


 189. 189
  Costeluş:

  Ce motive ai sa nu-mi dai drumul? Ce motive ai avut sa ma banezi in primul rind? Au mai fost dispute, si vor mai fi, dar oponentii nu s-au banat. De ce in cazul meu trebuie sa fie altfel? Pe cine altcineva ai mai amenintat cu banarea?


 190. 190
  Costeluş:

  Cu alt IP ar intra …

  Sigur, mi-as putea lua alt IP (real, nu proxy), dar tot il identificati dupa locatia geografica.

  Pe bune, nu vezi cit de ridicola e toata situatia? Daca mi-as putea lua alt IP din Bucuresti sa zicem, as fi altul, nu jigodia de Costel.


 191. 191
  Costeluş:

  Apropo, ca vorbim de coerenta.

  “În ultimul timp, tot zice că suntem SINGURII cu care vorbeşte. Ţie ăsta ţi se pare semn de normalitate?”

  “Îţi repet, treaba mea nu e să salvez oamenii, nici să-i schimb, nu am misiuni aşa înalte. Blogul ăsta e un hobby. Nu e misiune umanitară.”


 192. 192
  Costeluş:

  In ultimul rind, Nora, nu ti se pare aberant ca tu sa-mi interzici sa vorbesc cu altii? E blogul tau sau e blogul vostru? Nu ati pornit cu entuziasm sa faceti un blog colectiv? N-as spune nimic daca ti-ai fi facut propriul coltisor acolo, undeva, iar eu as fi venit asa, nepoftit si jigodie cum ma stii.


 193. 193
  andreea:

  Costeluş, eu nu am ce să fac. nu pot decît să-ţi spun că te înţeleg, oarecum, pentru că ştiu cum e să fii obsedat de ceva, de cineva, ştiu cum e să nu poţi să ieşi dintr-o anumită programare mentală. e greu. nu ştiu care e soluţia. chiar nu ştiu. dar oare tu eşti conştient că trebuie să schimbi ceva şi la tine? sau, doar ceilalţi trebuie să-şi schimbe atitudinea?

  nu-mi răspunde. răspunde-ţi ţie.


 194. 194

  Costele, păi, uitaşi, mamă, ce ziceai cu ceva timp în urmă?
  Când eu îţi spuneam că poţi vorbi pe aici, numai să nu mi te adresezi mie, să nu faci aluzii la mine etc, şi că obsesia ta îi jigneşte pe cei care sunt totuşi dispuşi să stea de taină cu tine? Şi tu ziceai că nu te poţi abţine, că nu poţi face abstracţie de mine?
  A dracu, ce convenabilă e amnezia asta.
  Bă, tu chiar n-ai urmă de coloană. N-ai nici oasele unei hamsii în tine!
  Cu cât scrii mai mult, cu atât mă scârbeşti. Toate comentariile tale, plus alte “intervenţii”, ulterioare bannării, nu fac decât să-mi întărească decizia. Iar modul în care încerci să-ţi cauţi aliaţi e… dincolo de orice critică.


 195. 195
  Costeluş:

  Nora, hai s-o luam incet. Dupa ce m-ai lasat din nou aici, acum, prin noiembrie, eram decis sa nu mai repet greselile din trecut. Ceva timp a fost bine. Ba, din contra, ai inceput si tu sa vorbesti cu mine (fara ca eu sa te provoc). A venit apoi chestia cu parlamentarii si de atunci m-ai tratat cu un dispret olimpian. N-am mai fost om niciodata. Na, oare nu-i prea mult sa-mi ceri sa fiu intr-un anume fel, cind tu imi versi in cap doar laturi? Repet, 16 mai sus nu ti se adresa. Dar da, eram suparat ca sint tratat asa, ca un gunoi.

  Andreea, daca sint obsedat de ceva, atunci sint obsedat de voi toti. Imi place sa ma joc pe aici (ma rog, mi-a placut, ca sa fim corecti). Da, am incercat sa ma schimb, dovada ca am renuntat la toate “glumele” alea misogine, asa cum am promis. Am incercat sa am o relatie normala cu Nora, dar nu e numai vina mea ca nu se poate. Uite, chiar si acum, cind eu sint in spam, de ce ma jigneste (cu hamsie si celelalte)? Ce am mai spus acum?

  A, Nora, nu am aliati, n-am vorbit niciodata pe email cu Jaco sau Andreea. Nici macar nu am adresele lor.


 196. 196

  Am spus eu că vorbeşti pe mail cu Andreea şi Jaco? JFC!
  Vezi că îţi scot comentariile din spam. Asta e, am făcut tâmpenia să răspund la ele. Le scot pentru restul, nu pentru tine.
  Dar de acum încolo la altele nu mai răspund. Ştiu, tu vei încerca în continuare.


 197. 197
  Costeluş:

  “şi că obsesia ta îi jigneşte pe cei care sunt totuşi dispuşi să stea de taină cu tine? Şi tu ziceai că nu te poţi abţine, că nu poţi face abstracţie de mine?”

  Hai sa mai incercam o data. Si eu, si tu. Ce zici? Promit sa nu-ti spun nimic si sa nu te provoc, dar nici tu nu ma faci cu ou si cu otet atunci cind nu vorbesc cu tine. Si dupa aia om vedea.

  Repet, daca nu as fi unde sint, n-am mai avea discutia asta. Ca n-ai putea spune daca-s eu sau vreun mediator din Bucuresti 🙂 Si nu m-ai trata cu atita dispret, mi-ai acorda ceva credit.


 198. 198

  Nu, nu mai încercăm.
  Ţi-am mai spus să nu mă consideri idioată şi să crezi că dacă apari cu alt ip, alt nume etc, nu te miros. Nu mai rânji degeaba.
  Nici pe mine, nici pe ceilalţi.
  Da, dacă ai zice doar “hello”, cum ai încercat deja cu ip-ul ăla rusesc, nu m-aş prinde. 😆 Dar la prima discuţie serioasă, costeluşismele ar ieşi din tine. Şi gata.


 199. 199
  uc:

  sigur nu sunteti la gradinita?:)
  sunteti intr-un joc fara iesire, il alimentati mereu, raspuns si provocare, dar nu pe aceeasi unda de aici si imposibilitatea comunicarii, nu e mai simplu un ignore?:)


 200. 200

  E părerea ta. Foarte bine. Mie, de exemplu Elena Udrea nu-mi pare a fi doamnă. Asta-i situaţia. Fiecare cu doamnele lui.


 201. 201

 202. 202

  Costeluş, problemele tale ar dispărea imediat dacă nu ne-ai mai lua de proşti chiar pe toţi şi te-ai comporta ţinând seama de asta.

  Tu crezi că suntem atât de bătuţi în cap încât să nu vedem că 99% din intervenţiile tale sunt către sau în legătură cu ce spune Nora.

  Şi nu sunt orice intervenţii. Sunt agasante pentru ea. Cred.

  Eu îi dau dreptate în acest caz deoarece am o experienţă reală în acest sens. Eram la facultate într-un grup de colegi mai apropiaţi. Unul (din exteriorul găştii) era îndrăgostit de o fată din grupul nostru. Băi, nici n-o dădea pe faţă – cum ar fi fost normal, dar nici n-o lăsa în pace. O agasa cu tot felul de apropouri, de interpretări tâmpite ale gesturilor ei şi multe astfel de chestii.
  Fata se simţea aiurea faţă de noi, ceilalţi, şi nu ştia cum să reacţioneze (în realitate nu prea poţi da bannuri). Era pusă într-o situaţie foarte nasoală. Toţi cei care nu cunoşteau situaţia credeau că cei doi sunt un cuplu şi se comportau faţă de ea ca atare.

  Ce să mai zic. Chestie naşpa şi cam fără rezolvare.


 203. 203

 204. 204

  Da, Cosa. Numai că m-ai nimerit prost. Elena Udrea nu mi se pare vreo doamnă. 😀
  Aşa, strict la capitolul “domnie”, îmi plac Mona Muscă şi Adriana Săftoiu.
  Câteodată, arată şi se prezintă mişto şi Raluca Turcan.

  Nu vă speriaţi, eu am golit spamul din greşeală. 😀 Eram în admin de pe telefon, a sunat cineva şi nu ştiu ce rahat am făcut. Mi-am dat seama fix când apăsasem pe “goleşte spam”.


 205. 205

  Băi, cât e de grea cartea pentru unii!

  Deci: a spune => spunibil.

  După care, drac, de reguli ale limbii române poţi zice

  a spune=> spusubil?!!!!


 206. 206

  Nora, eu cred că tu te uiţi doar la aspectul fizic (deci inclusiv îmbrăcămintea) când stabileşti care este doamnă sau nu.

  Aşa că s-ar putea să fim de acord dacă am sta să ne etalonăm sistemele de referinţă.


 207. 207

  Costele, te rog să nu-mi mai trimiţi mailuri.


 208. 208

  Nu, Cosa, nu mă uit. Mă uit la postură, la gesturi, la modul în care vorbesc. În fine…
  Nu prea ai dreptate cu “spunibil” ăla. Nu e musai să se formeze de la infinitiv, poate deriva şi de la forma de participiu trecut.
  De la “a zice” cum ai spune?
  Sau de la “a face” (sunt verbe de aceeaşi conjugare ca “a spune”)?


 209. 209
  Manuella:

  Costel, cu atât mai mult că îţi doreşti prieteni, fie ei virtuali, încearcă să revezi ce scrii.
  E simplu : scrii, citeşti iar cap-coadă şi apoi trimiţi.

  Cred că fiecare te-a sfătuit la un moment dat acelaşi lucru.
  Şi nu o dată.
  Nu asculţi şi nu înveţi nimic.
  Îmi pare că te plângi continuu şi aştepţi să-ţi fie înţeleasă permanent purtarea.

  Urmăresc mai degrabă acest blog, cu plăcere, scriu foarte puţin. Probabil nu am niciun drept să-ţi spun toate astea, dar gândeşte-te!
  Şi fă ce trebuie!


 210. 210
  andreea:

  m-am gîndit mai bine. cred că e spunebunibil.

  😆 moooor…


 211. 211
  tania:

  @Cosa: am savurat povestioarele tale. I mean it.


 212. 212

  Incercam sa mergem la guvern. Ne tin scutierii la novotel pe Victoriei.


 213. 213

  Am trecut. Sa vedem urmatorul baraj


 214. 214

  Au aparut aia din galerii vreo 50.


 215. 215

  Suntem cateva mii bune iar! Aia din masini, blocati din cauza noastra, ne strang mainile, ne claxoneaza. E clar ca cel putin pasiv multimea ne sustine.


 216. 216

  Se striga jos iliescu


 217. 217

 218. 218

  Taniaaaaa!

  Dă-le naibii de povestioare (că sunt realicioare), zi-mi ce faci tu. Cum eşti. Cum o duci în toate cele. Mă simt cumva faţă de tine. Adică … nu tocmai mândru.


 219. 219

  Bravo, Nora! Dacă au venit şi galeriile e clar!


 220. 220

  Nu am nici apa nici lamai. Dracu se gandea.


 221. 221

  Cosa, mai devreme erau mame cu copii in carucioare, pe umeri. Sper ca au plecat, acum nu le mai vad.


 222. 222

 223. 223

  Sunt retarzi. Dau cu torte din spate si isi fura bastoane aia din fata. Sunt trimisi, e clar.


 224. 224

  Iesi din galerie
  Hai la casierie!
  Asa se striga.


 225. 225

  Aud ca la a3 suntem prezentati ca dubiosi.


 226. 226

  Nu-i adevărat. Toate televiziunile sunt virulente în a prezenta protestele ca fiind manifestări justificate ale democraţiei. Că societate civilă, că bla, bla, bla.

  Asta şi cu trupele de şoc poreclite “galerii” face totul foarte clar. Cel puţin pentru mine.


 227. 227

  Asa primii un sms de la o prietena acum juma de ora sau asa.


 228. 228

  Nora, dar tu poţi să citeşti şi să scrii comod de pe telefon sau te chinuii?


 229. 229

  Antena 3 plina de lachei.
  Adu elicopterul/ ca sa plece premierul
  Vine 22 si scapam de voi


 230. 230

  E comod. Singuruul inconvenient degetele inghetate. Nu pot scrie cu manusi.


 231. 231
  tania:

  @Cosa: culmea, nici eu… tocmai mandra:) in rest, toate bune.

  @Nora: la a3 au fost prezentati ca dubiosi cativa membrii ai unei galerii care le-au spart oglinzile la masina. “jos iliescu”? lol.

  ps: take care!


 232. 232

 233. 233

  Tania, n-ai de ce să nu te simţi … mândră. Tu eşti femeie. Adică chiar eşti. Iar eu, se presupune că trebuia să fiu bărbat. Şi n-am demonstrat.

  Dar poate că voi avea vreodată şansa să repar (că viaţa-i lungă şi nu ştii căte-ţi oferă!).


 234. 234

  Încă o confirmare a valabilităţii teoriei mele a consăiraţiei: Cristian Teodorescu a scris un text pe VoxPublica cu titlul “Prima ieşire în stradă a societăţii civile împotriva Puterii din Parlament”.

  Nici nu-l citesc. N-ar mai avea rost!


 235. 235

  Băi, ce dracu am de fac atâtea greşeli?!


 236. 236

  Până acum, la campionatul mondial de handbal, în sala de la Novisad, fondul sonor a fost asigurat cu muzică populară şi uşoară românească.

  Acum s-a lămurit şi acest mister. DJ-ul care se ocupă este jumătate român.


 237. 237
  Manuella:

  Cosa, norocos să ai Dolce!


 238. 238

 239. 239
  junghiul:

  Pace vouă!


 240. 240

  Junghiul, si vis pacem, para bellum.


 241. 241

  Mor de râs. AMP ţipă la Ghişe: “Domnul Ghişe, linişte!”.


 242. 242
  junghiul:

  Știu …inter arma silent musae
  Dar …jazz macht frei


 243. 243

  Da, dar ce mai vorbesc după aia… Că şi muzele au nevoie de tensiuni, nu pot să se nască numai din floricele şi fluturaşi.


 244. 244

 245. 245

  E incredibil ce s-a întâmplat astăzi. Poporul român e blestemat!

  De patruzeci de ani de când mă uit la handbal n-am văzut aşa ceva! Am văzut toate campionatele mondiale feminine şi masculine, toate turneele importante, toate cupele europene pentru echipe de club.

  Nu-am-vă-zut-a-şa-ce-va!

  Ne-a descalificat infantila echipă a Poloniei.

  Era ultimul turneu la care mai puteam emite vreo pretenţie, deoarece se ştie că nu vom mai avea handbal în România.

  Am condus tot meciul cu patru şi cinci goluri. Începuse să mă plictisească jocul datorită faptului că Polonia nu reuşea să se ridice la nivel de turneu final de campionat mondial.

  În ultimele zece minute, când dobitocul perfid de Tadici, credea că nimic nu se mai poate întâmpla, a început să-şi dea peste, în speranţa că-şi va trage cea mai mare parte din merit. Pentru asta, trebuia să iasă în evidenţă.

  Şi a ieşit!

  A început să schimbe jucătoarele la cea mai nesemnificativă eroare: o pasă întârziată, o scăpare a mingiei et c. Spera ca la final să zică toţi că ce mare strateg exigent şi eficient e el.

  N-a reuşit decât să strice jocul şi echipa.

  În ultimele zece minute, în care am intrat cu patru goluri în faţă, polonezele, care până atunci îşi dădeau cu mingea-n picior, au marcat şapte goluri, iar noi niciunul! Aşa ceva, nu e posibil! Adică eşti pe val, ai moralul ridicat, adversarele sunt neaşteptat de slabe şi iei şapte goluri în zece minute, fără să înscrii măcar unul?!

  Nici campioana mondială nu poate să-ţi facă aşa ceva!

  Repet pentru a nu ştiu câta oară: Tadici este un mare dobitoc. Mare dobitoc!

  Acesta este unul dintre puţinele momente din viaţa mea în care sunt deprimat. Nici dacă ar veni la mine, nu ştiu, o super gagică … Veta lu Congeoară din Tălpăşeştri … n-aş fi în stare să ies din starea asta.


 246. 246

  Of, Cosa, îmi rupi inima.


 247. 247

  Majoritatea covârşitoare a jucătoarelor noastre se vor retrage, nu vor mai prinde următorul campionat mondial.
  Din urmă nu mai vine nimic. Şcoala de handbal de la Vâlcea s-a desfiinţat prin dezintegrarea clubului Chimia Râmnicu Vâlcea. Gata cu handbalul românesc.

  Am fost campioni mondiali la masculin, am avut echipe de temut în topurile mondiale la feminin. Gata!

  Ştiu, eu personal n-am nimic de câştigat, dar parcă e o chestie aşa să vezi că ai o echipă acolo.

  Ţin minte, prin ’92, la un campionat mondial de canotaj – pe care îl urmăream pe Eurosport cu comentator englez (încă nu aveam Eurosport în română) – când la o probă, comentatorul a zis că scopul echipelor e să câştige locul doi, deoarece locul întâi e al României. Era cu Lipă şi cu celelalte ale căror nume nu mi le mai amintesc.
  Deci, nu ştiu, dar m-a trecut aşa un fior … o mândrie … ceva mistic şi mişto. Ceva care n-avea legătură nici cu patriotismul, nici cu naţionalismul.


 248. 248

  Gata, hai cu politica!


 249. 249

  Da, măi, ştiu. Mă mai uitam şi eu, când şi când, şi la handbal feminin şi la canotaj.


 250. 250

 251. 251

  Ce te miră? 🙄


 252. 252

  Cum a putu să intre nefericitu ăla?


 253. 253

  Cum? Îl clonează pe Raj. Cu tot cu adresă de mail. E prima oară când îl vezi?
  Aşa mă clonează şi pe mine pe Vox.


 254. 254

  Da, ştiu cum, dar de unde are adresa de mail?


 255. 255

  Păi, când i-am făcut noi gravatar lui Raj, i-am făcut şi mail. Logic. Şi neavând nicio modalitate de a lua legătura cu el (adresa cu care posta el nu era validă), am pus-o aici. Psihopatul a văzut-o şi a reţinut-o. Sau a notat-o pe undeva, dracu ştie.
  Oricum, fii sigur că ăsta salvează pe undeva tot ce zicem noi. Iar cu tine încep să suspectez că dezvoltă o obsesie aproape erotică. Nu mă-njura, dar se poartă ca un îndrăgostit dezamăgit, din ăla care din adoraţie dă în ură patologică.


 256. 256
  marcel zadda:

  nana _

  sa-mi bag pula, si mie mi s-a luat de handbal in seara asta…

  bai, si ce pivot am fost!


 257. 257

  Nora, e foarte simplu să faci ca un anumit utilizator să nu poată intra nici măcar să citească blogul. Dacă cel care te asistă ştie, ai putea să recurgi şi la asta.


 258. 258

  Goco foloseşte proxy-uri. Crezi că nu m-am gândit la asta?
  Da, pot face ca un anumit ip să nu mai poată nici măcar citi.


 259. 259

  Pivot?!

  Nu ştiu de unde am înţeles că eşti înalt. Sau nu contează?


 260. 260

  Nu de IP este vorba, Nora. Ce, naiba, mă crezi poet?!

  E vorba de dispozitivul de pe care intră. Ăla poate fi blocat.

  Dacă-l schimbă -- adică intră de pe telefon, de exemplu sau de pe alt calculator -- i-l blochezi şi pe ăla. Aşa cum ai o listă de IP-uri interzise, aşa poţi face şi o listă de configuraţii de dispozitive.

  Diferenţa este că dacă IP-ul şi-l schimbă foarte simplu oprind şi repornind ruterul (nici n-are nevoie de proxy), cu dispozitivul e mai greu. Adică, na, câte calculatoare poţi avea la dispoziţie?!


 261. 261
  marcel zadda:

  am/am avut 1,77 m.
  eram puternic ca un taur.
  jucam pivot pentru ca ma puteam invirti pe semicerc cu doi adversari in circa.


 262. 262

  N-am mai auzit până acum de faza cu dispozitivul. Cum poate fi identificat ăla?
  Să vezi tu de nu se mută ăsta din internet cafe în internet cafe. 😆


 263. 263

  Nora, nu poţi să faci singură prin plugin-uri sau setări în WordPress-ul aşa cum e el. De fapt, nu ştiu sigur, dar cred că plugin-uri se găsesc, totuşi.

  Când tu vrei să intri pe pagina unui sait, browserul tău îi transmite, în prealabil, serverului pe care e găzduit saitul, foarte multe informaţii despre calculatorul tău, despre sistemul de operare şi multe alte chestii.
  Să zicem că sunt în total douăzeci de astfel de parametri. Ei, e foarte improbabil ca două calculatoare din lumea asta să aibă cei douăzeci de parametri identici. Deci e foarte simplu să identifici un anumit calculator.


 264. 264

  Chevron a împărţit şase sute de rucsacuri cu dulciuri şi rechizite şcolare pentru copiii unei comune din Vaslui, unde vrea să înceapă explorarea.

  Dar au declarat că nici gând, gestul lor nu înseamnă mită pentru amărâţii de locuitori.

  Adică s-au trezit ei aşa … filantropi!

  Băi, suntem de căcat dacă aşa ceva poate să se întâmple!

  Justiţia ta care ”într-adevăr nu e ideală” a hotărât că jandarmii trebuie să rămână în continuare pe străzile din Pungeşti şi să asigure ordinea şi disciplina prin orice mijloace legale!!!!


 265. 265

  Da, la Băceşti, dacă nu mă-nşel.


 266. 266

  Cosa, am un plugin care-mi arată chestii, dar nu cred că suficiente.
  De pildă la tine văd că foloseşti chrome, windows xp, adobe flash player, java, microsoft media player, microsoft silverlight, rezoluţie de 1265x879.
  Şi cam atât.


 267. 267

  Mă ameninţi, psihopatule?


 268. 268

  😆 Ţi-e cam teamă că rămâi fără drog. Schimbaşi trei ip-uri de la ultimul comentariu încoace. 😆


 269. 269

  Nora, doar atât îţi arată acel plugin. Sunt câteva zeci de parametri -- dacă nu chiar peste o sută care îţi sunt transmişi.

  Eu nu programez în php (WordPress e în php) decât chestii simple, elementare, dar orice programator cât de cât mai experimentat îţi face un coduleţ imediat.

  Dacă mă ambiţionez, în două zile fac şi eu.


 270. 270

  Găsii unul pe la wordpress. Îl instalai. Să văd ce ştie să facă.


 271. 271

  Ce-s alea wildcards?


 272. 272

  Goco, eu sunt un om impulsiv, dar responsabil. Adică am trăit în viaţă evoluţii de la cel mai bun prieten cu cineva la cel mai crunt duşman şi invers, aşa că nu acţionez (în realitate) la primul sau al doilea impuls, în legătură cu oamenii.
  Dar tu începi să depăşeşti orice limită.
  Dacă ar fi după mine, în câteva zile tu n-ai mai putea intra nici măcar să citeşti. Dacă Nora se hotărăşte, asta te paşte şi crede-mă că ştiu ce zic: chiar nu vei mai putea intra.

  Dar stai liniştit că nu e capăt de ţară. Poţi să te desfăşori în continuare pe Pandora’s şi VoxPublica!

  Eu te sfătuiesc, totuşi să-ţi acorzi o ultimă şansă şi să te potoleşti. Dar, repet. Nu ţin neapărat. Mie mai mult îmi place să ţi-o trag!


 273. 273

  Wildcards poate să însemne multe chestii în funcţie de context, Nora. Dă-mi mai multe detalii.


 274. 274

  Banned IPs:
  Use * for wildcards.
  Start each entry on a new line.

  Examples:
  » 192.168.1.100
  » 192.168.1.*
  » 192.168.*.*


 275. 275

  Banned Host Names:
  Use * for wildcards.
  Start each entry on a new line.

  Examples:
  » *.sg
  » *.cn
  » *.th


 276. 276

  Banned User Agents:
  Use * for wildcards.
  Start each entry on a new line.

  Examples:
  » EmailSiphon*
  » LMQueueBot*
  » ContactBot*


 277. 277

  Ah, asta?!

  Bun, în acest context, wildcard înseamnă un caracter (în acel caz caracterul ”*”) care poate înlocui mai multe caractere.

  De exemplu dacă vreau să bannez toate ip-urile care încep cu 298.987 nu mă apuc să scriu pe câte o linie toate aceste ip-uri (milioane de linii, fiecare cu câte un ip!) ci scriu doar o singură linie cu 298.987*.

  Când programul cu care vrei să blochezi citeşte ip-ul comentatorului (sau celui care încearcă să viziteze pagina) şi vede că începe cu 298.987*, nu mai ţine seama de ce urmează după şi îl blochează. Astfel poţi bloca o clasă de milioane de ip-uri.

  Similar cu ip-ul, poţi bloca conform tuturor acelor parametri pe care îi vezi acolo. Adică poţi bloca un calculator.


 278. 278

 279. 279
  Jaco Pastorul:

  He, he, incet ajungeti la vorba mea.

  Faceti domle, un club unde nu intra nimeni decat IP-urile autorizate. Iar noii membri sunt primiti pe baza de recomandare.

  Si asa, in fapt, ati devenit un soi de club exclusivist, care nu mai accepta diversitatea.
  Bleah.


 280. 280
  Jaco Pastorul:

  Marcel, am avut un prieten pe care sigur trebuie sa-l cunosti, handbalist si el, Tibi Epure, cu care am facut afaceri bune dupa 90. Un tip parolist si corect.

  Din pacate am pierdut contactul cu el. Daca-l vezi prin Ploiesti, transmite-i salutari.


 281. 281
  Jaco Pastorul:

  Pe de alta parte, Costelus, eu nu-ti pot intelege fixatia decat prin prisma complexului oedipian. Atractia asta inexplicabila fata de o femeie, pe care, e clar ca o indragesti dar ii si accepti punerile la punct extraordinar de agresive, nu se explica decat prin bizarul comportament de a suprapune iubita si mama in aceeasi persoana.

  Cred cu tarie, ca ar fi cazul sa consulti un medic de specialitate care sa te convinga ca lumea nu se termina cu Nora si nici blogurile cu Pistolul cu buline.

  Ia si tu legatura cu comunitatile de romani, de pe-acolo, stiu si eu un sibian care sta in orasul tau, baiat bun, discuta cu oamenii, faceti chestii simple impreuna, beti o bere, o cafea, haliti un mic, ce naiba stai si-ti plangi de mila singur in casa?

  Crede-ma ca ti-o spun parinteste, fara nicio urma de ironie.


 282. 282
  andreea:

  iote, alt psiholog…


 283. 283
  Jaco Pastorul:

  doar unul de circumstanta…


 284. 284
  andreea:

  pe mine, ce se întîmplă în spam mă depăşeşte. mi-e să nu se ajungă la lucruri mai grave. nu m-aş juca cu treburile astea.


 285. 285

  Incredibil, cum mi se confirmă afirmaţiile!

  Băi, Jaco, lumea nu este o simplă extrapolare (şi) a camerei tale!

  Se vede că n-ai iubit niciodată. Dacă ai simţit vreodată ceva pentru o femeie – ceva ce ţie ţi-a părut iubire, îţi dau o veste proastă: n-a fost iubire ci doar egoism. Dorinţa de a avea o fiinţă umană exclusiv pentru tine.

  Pentru că dacă ai fi iubit, nu i-ai fi zis ăluia că lumea nu se termină cu Nora.
  Ei, uite că da, lumea se termină cu persoana iubită, dar egoiştii ca tine n-au de unde să ştie.

  Egoişti, incompleţi, nefericiţi!


 286. 286
  Nastasia:

  Deja pare destul de grav. Acum plec la Cluj. Mi-aș dori ca, pe când mă întorc, lucrurile să se fi înseninat.


 287. 287

  Ha, ha, ha!
  Nastasia, tu ar trebuis să-ţi doreşti să te întorci!
  Restul sunt dorinţe secundare!

  Magdalena-ntoarce-te,
  Întoarce-te cu spatele,
  Magdalenaaa, Magdaleeenaaaaa!


 288. 288
  Nastasia:

  Și ce, n-am dreptul la dorințe secundare? Îs o vietate simplă, nu o conștiință superioară. Și dacă eu nu mă-ntorc, ce? Vă strică vouă un pic de seninătate?


 289. 289

  Uff! Fac şi eu o poantă şi trebuie s-o explic. Nu suport când sunt nevoit să explic poanta din bancuri!

  Nastasia, ziceam că să-ţi doreşti să te-ntorci cu spatele. De aia ţi-am pus şi versurile!


 290. 290
  Nastasia:

  Ei, poate că m-am prins, dar nu mi-a plăcut poanta. Sau nu făcută în contextul ăsta. Chiar îmi pasă de ce se întâmplă, că nu-i de bine.


 291. 291

  Băi, nu vă mai văitaţi ca speriatele de bombă.

  Dacă e să păţească cineva ceva, ăla e Goco.

  Dacă Nora-mi face cont de administrator – nu de editor, că editorul e o glumă -- astfel încât să pot citi datele dispozitivului fiecăruia care accesează saitul, Goco e terminat.

  Nu fac astfel încât să nu mai poată intra pe sait, că mi se rupe mie pula că citeşte Goco saitul. Îl fac să-şi blesteme fiecare secundă din viaţă.

  Din momentul acela, calculatorul lui e al meu, de fapt. Şi nu mă voi manifesta făcând glume de doi lei astfel încât el să ştie că e controlat. Voi face fapte grele.

  Dacă vă interesează vă spun aici una dintre sutele de metode că e interesant de ştiut pentru fiecare.


 292. 292
  val_one:

  şi de ce doar calculatorul lui goco?


 293. 293

  Nu numai al lui Goco, ci al oricui care vizitează saitul.

  Ce nu ştiai că se poate?!

  Oricine are un sait, poate să facă asta cu cei care-l vizitează. Vrei să-ţi spun o metodă?


 294. 294
  val_one:

  exact, al oricui. dar poate că eu nu-l vreau pe al meu sub controlul nimănui.

  sigur nu-l vreau.


 295. 295
  Jaco Pastorul:

  Ete, fis.

  Daca io n-am iubit deloc inseamna ca tu ai iubit prea mult. Amandoi, laolalta, om face cat unu’ normal.


 296. 296

  Bun, atunci nu trebuie să mai intri pe internet. Deci nu mă refer doar la acest blog.

  Repet: orice administrator al oricărui sait poate prelua controlul calculatorului tău!


 297. 297

  Jaco, tu crezi că media rezolvă lucrurile?! Dacă stai c-o bucă pe gheaţă şi cu una pe fier încins, ar trebui ca, în medie, să-ţi fie bine. Îţi e?!


 298. 298
  Jaco Pastorul:

  Daca le-amesteci, da, le rezolva!


 299. 299
  val_one:

  nu ştiu ce interese or avea alţi administratori de situri, dar Nora sigur n-are niciun interes să-mi cotrobăie mie prin calculator.


 300. 300
  andreea:

  vai de mine!
  o să-mi fure proiectele de copertine şi bude!


 301. 301

  Dar poate avea, la un moment dat, interesul ca eu să-i pot umbla lui Goco prin calculator, dacă nu se potoleşte şi îl mănâncă-n cur în continuare să ne mai cloneze pe bloguri sau să cloneze pe alţii aici.

  Nora ar avea dreptul moral să facă asta, pentru că trebuie să se apere. Nu e obligată să stea toată ziua să-şi păzească saitul de Goco


 302. 302
  andreea:

  … ca să nu mai vorbesc de memoriile tehnice…


 303. 303
  Jaco Pastorul:

  Ultima cucerire in materie de spionaj computerizat este ca astia, printr-un cod secret transforma monitorul in camera de filmat printr-un procedeu de inversare ionica a cristalelor de siliciu, ba cica au integrat si un microfon in monitor. Stereo. Si asa reusesc sa faca inregistrari ambientale, video -- audio, cu tot ce se intampla in casa.

  Chiar si cu calculatorul oprit.

  Asa ca, cel mai bine e sa scoateti aparatul din casa, intr-o debara, nisa, pivnita, ba chiar in curte, care aveti asa ceva. Ptiu, drace!


 304. 304

  Cosa, hold your horses. Nu vreau deloc să ”controlez” calculatorul nimănui. Vreau doar să controlez blogul ăsta, ceea ce e cu totul altceva.
  Cont de admin îți fac pentru că nu am chef să-mi bat capul cu tâmpeniile astea tehnice.
  Hai să încercăm deocamdată să-i luăm porția de citit.

  Jaco, nu mă interesează opinia ta. La cât de orb ești, după tine bietul Goco e bannat că e diferit și gândește altfel! Și ăia de la Bălăceanca tot altfel gândesc, dar societatea tot se protejează de ei.


 305. 305

  Andreea, pe unul care îţi controlează calculatorul îl doare-n pulă de munca ta.

  El poate să-ţi pornească (fără ca tu să ştii) camera web, şi să înregistreze audio şi video tot ce se întâmplă acolo unde ai calculatorul şi să şi le trimită sieşi.

  Ce mişto ar fi să te auzim cum faci când te fuţi. Iar dacă camera web are un unghi bun, să te şi vedem! Şi nu numai noi, ci şi colegii Sabinei care ar primi un link către un sait ce ar prezenta astea!


 306. 306

 307. 307
  andreea:

  eu nu am calculator în camera în care mă fut.


 308. 308

  Nora, dacă fac să nu mai poată Goco intra pe sait, atunci nici eu n-o să-i mai pot intra în calculator. Şi aşa mă arde o dorinţă în sensul ăsta, de nu-ţi imaginezi!

  Oricum gata, de acum stabilim astea pe mail nu aici!


 309. 309
  Jaco Pastorul:

  Eu nu sunt orb deloc.

  Din contra, vad din toate unghiurile, si ti-am si spus ca o sa sfarsesti prin a alege solutia clubului inchis.

  Daca vrei in continuare sa traiesti intr-o casa de sticla sa nu te mire faptul ca o sa aduni la gard exhibitionistii. A, ca tu nu-i lasi sa intre in casa, e alta poveste, iti asumi riscurile, prin faptul ca ii intarati. Dar nu e vina lor, ei fac ceea ce stiu sa faca, nu puteti schimba pe nimeni.
  Chestie pe care nu o poti tu pricepe.

  Asta mi-aduce aminte de gardurile inalte si casele cetatuie din Ardeal.


 310. 310
  Jaco Pastorul:

  Exista camere care vad, cu ajutorul razelor X, prin pereti.

  Iti facem si o radiografie cu ocazia asta, daca nu te-astamperi!


 311. 311

  Jaco, ultima cucerire aia a ta în materie de spionaj e o glumă perfidă făcută de şmecheri ca să nu creadă prostimea că e posibil să fie înregistraţi.

  Nu, nu se poate ce ai zis tu acolo. Şi-ţi pot demonstra.

  În schimb se poate cu camera video şi microfonul, deja încorporate în orice laptop.


 312. 312
  uc:

  Raj, pe unde umbli? Lucrurile devin prea serioase aici:D


 313. 313

  Jaco, un club care-și selectează membrii nu e unul închis.
  Și iar nu pricepi. Eu, spre deosebire tine, nu-mi propun nici să schimb, nici să ajut pe nimeni. N-am veleități de psiholog de mâna a șaptea, nici de maica tereza. Eu vreau doar să nu-i mai văd. Mă doare undeva cum sunt, ce fac, ce-i mână etc.


 314. 314
  uc:

  sunt oameni care stiu tot, dar toot, io cand o sa (ma) invat?:(

  v-am pupat, mai bine lucrez


 315. 315
  andreea:

  oricum, vorbind de spam, eu pentru Costeluş îmi făceam griji, nu pentru Goco. Goco pare destul de… rezistent.


 316. 316
  andreea:

  da, prin pereţi o să vezi cam aşa ceva:

  ce să zic, mare fîs…


 317. 317

  Dacă nu se potoleşte, să vezi tu cât de rezistent e!


 318. 318
  Jaco Pastorul:

  Costelus, te rog sa nu ma bagi in rand cu Nora si cei care sunt pentru bannare.

  Eu militez pentru libertate!

  FREE COSTELUS!


 319. 319

  Așa, Costele, confirmă în continuare ce intrigant de doi bani ești.
  Cu cât scrii mai mult, cu atât sunt mai sigură de decizia mea.


 320. 320

  Băi Costeluş, devii patetic şi mai eşti şi prost de bubui!

  Se poate face un program (pentru WordPress sunt deja sute de pluginuri) care afişează o pagină anume (sau nu mai afişează nimic) ca răspuns la o solicitare venită de la un calculator cu anumite caracteristici.
  Ia, dracu, şi citeşte că-i plin gugălu cu chestia asta.

  Băi, tu parcă eşti autist, să-mi bag pula!


 321. 321

  Costele, ai pus-o. Zid sunt acum. După ultimul comentariu, nu te debannez nici dacă pleacă toți cu tine să vă faceți alt blog așa cum vrei tu. Nici dacă se termină pământul ăsta.
  Te-a mâncat în cur, dar mă bucur că ai dat tot jigodismul pe față.
  Prostul școlii, Cosa n-a șters niciun site.

  Ca să priceapă cei care n-au acces la admin:

  Vorbesc serios, poate ar trebui sa facem alt blog, in alta parte, si poate nu vom cadea in nebunia asta a puterii. Da, puterea corupe. Acum poate ii privim cu alti ochi pe politicieni, cind intelegem ca orice om obisnuit va alege sa-i faca rau altuia, daca poate. Sigur, ar fi atit de simplu sa fie altfel (doua clickuri), dar de ce sa nu-i faca rau? Il doare-n cur de el.

  Se pare ca fara Ana blogul si-a pierdut tot echilibrul.


 322. 322
  andreea:

  oooooooofff!!


 323. 323
  Raj:

  Aicesa is, dra Uc. Ce s-a intamplat ?….. Dra Nora, dv. arati ziarista cu pulover sau fular rosu sau grena, cu tigaria ibn gura, cand dadea un interviu ieri laRealitaztea ? Ati vazut punga in copac ? Goco ma cloneaza ? Nu-i bai, nu ma deranjeaza.


 324. 324

  Chit că dispare blogul ăsta, Costeluș nu mai calcă!!!
  A văzut că nu merge cu smiorcăielile, a trecut la intrigi și insulte.

  Scârbă!!!


 325. 325
  Jaco Pastorul:

  Costelus, nu e asa cum spui. Nora s-a facut stapana absoluta fara sa intrebe pe nimeni.

  Doar ne-a anuntat. Eu, ardelean fiind, m-am prins foarte tarziu, adica nici nu mi-ar fi trecut prin cap ca ar fi in stare sa ia o asemenea decizie unilaterala.

  Nora, ce faci acum e o josnicie, dai citate din Costel fara ca el sa poata riposta.

  Asa crezi ca iti obtii linistea constiintei?


 326. 326
  Raj:

  Nu mi-a aparut comentul. N-am scris pula sau alte mascarii. De ce n-[a aparut ?


 327. 327

  Ba ripostează. Are vreo 30 de comentarii în spam.
  Dar să vezi când nu le-o mai putea scrie nici pe alea.

  Jaco, iar ești amnezic? Doar v-am spus că sunt admin unic de la bun început. După ce mă săturasem să stau să-ți argumentez ție de ce e un cretinism ideea cu muzica din senin și de ce nu trebuie puse poze cu watermark! Minți și că te-ai prins târziu. Te-ai prins de la început, că de-aia ai și dispărut o vreme, că n-ai suportat ideea.


 328. 328
  andreea:

  Raj, ai scris “Goco”. ţi l-am scos eu.


 329. 329
  andreea:

  copii sînteţi, pe cuvîntul meu. atîta inflamare şi agitaţie…

  zici că e vorba despre o problemă de siguranţă naţională, cel puţin.


 330. 330
  Jaco Pastorul:

  Pai, nici acum nu ai notiunea termenilor.

  Administratorul e o functie. Proprietarul e cu totul altceva.

  Cand v-am povestit despre organizare cu consiliul de administratie, bla, bla, v-ati ranjit ironic catre mine.

  Cand am realizat ca tu prin administrator intelegi proprietar, mi-am pierdut increderea in modul tau de a gandi. A fost o marlanie, oricum.


 331. 331

  Un căcat.
  Iar minți.
  Ai înțeles perfect. Că de-aia vouă v-am făcut conturi de editor, nu de admin.
  Deșteptule, proprietar era deja clar că sunt din moment ce domeniul e luat pe numele meu. Iar după faza cu Florin, când v-am întrebat dacă vrea vreunul să i-l transfer, n-ați vrut.
  Nu că statutul de proprietar ar fi vreo scofală.


 332. 332
  andreea:

  terminaţi, vă rog frumos.


 333. 333
  Raj:

  De ce-ai zis ca ma victimizez, Jaco ? Nu prea iti inteleg modul de gandire. Esti foarte ciudatel pentru mine. Cand ai sa intelegi ca pentru mine mamas mea e o sfanta iar de fiica mea nu are nimeni voie sa se ia ? Mama mea sau fiica n-au postat aici, deci nu pot fi insultate. Eu, da. Numai tu si cu Seva ati spus pana acum ca si eu m-am luat de Cosa. Cum pe Seva nu o mai amintesc pe aici pentru ca i se pare ca o iau peste picior tot timpul, ma vad nevoit sa te ignor si pe tine. Repet: de mine puteti spune orice, nu ma supar. Nici pe gocu nu pot fi suparat. El nu a zis nimic rau de mama mea sau de fiica mea. Chiar ii doresc mult bine, dar ma va crede oare ? Am inteles ca are doua fiice pe care le iubeste mult. Ii urez sanatate ca sa se bucure de vlastarele lui. Ca sa fiu inteles: gocu nu s-a luat de fiica sau mama mea, de aia il suport. Ca se ea de mine, nu conteaza, poate riposteaza in felul lui, poate nu ma suporta, poate l-am suparat cu ceva, cine stie…


 334. 334
  andreea:

  nu, Costeluş, am eu aşa o convingere ciudată că Nora n-o să mă baneze niciodată, în orice stare de conflict am fi. şi nici pe Jaco.

  dar, na, aşa am multe convingeri eu. că n-are cum să mă dea afară de la serviciu, că n-are cum să mă înşele bărbatul, niciodată, că nu o să emigrez…

  şi încă ceva. nu putem avea aceleaşi probleme, eu cu tine. cu cît ai mai multe legături cu lumea, cu atît ai mai multe probleme. reale. crede-mă.


 335. 335
  Jaco Pastorul:

  Pentru cultura ta generala, eu nu mai mint de pe la 16 ani.

  Dar mintea ta profund irationala amesteca lucrurile dupa bunul tau plac.

  Si faptul ca ai lucrat ascuns si miseleste o dovedesc desele tale supuneri la vot a deciziilor, care dintr-o data au incetat brusc.

  Administratorul executa si pune in aplicare niste decizii luate in consiliul de administratie. Asa parea pana la un moment dat.

  Dupa care, n-a mai parut nimic.

  Eh, asta e, nu plang dupa nimic, dar increderea pierduta nu se mai poate recastiga.


 336. 336
  Raj:

  Cui i-a urat ala citostatice, Norei sau Anei ? Se joaca cu focul. Cand ii urezi cuiva asa ceva, e foarte posibil sa aiba parte el de asa ceva, Doamne fereaste. Nu cred ca a vorbit/scris serios.


 337. 337
  Jaco Pastorul:

  Si cu contul de admin, la vremea respectiva s-a discutat ca nu e bine sa fie mai multi, ci doar unul, iar pentru ca tu erai cea mai prezenta, am hotarat sa fii tu, noi, ceilalti ramanand editori, paraca asa imi aduc eu aminte.


 338. 338
  andreea:

  Raj, îl înţepai pe Cosa cu mult înainte de episodul “mama şi fiica”. vrei să mă apuc să caut comentarii?


 339. 339

  Jaco, ești retardat atunci.
  Am anunțat cât se poate de pe față că din acea clipă ori continuăm cu mine admin unic, ori nu mai continuăm deloc. Ați fost de acord.
  Ce draci de consilii visezi?
  N-am mai votat nimic din clipa în care Florin a șters blogul.
  Frate, ești senil. Du-te și lasă-mă!
  Dar na, îți mai spun o dată: SUNT ADMIN UNIC. Bașca proprietar. 😆


 340. 340
  andreea:

  bine. eu mă duc la Distrigaz.
  aţi înnebunit cu toţii.
  nu înţeleg de ce trebuie să vă jigniţi.


 341. 341
  Jaco Pastorul:

  da, continui in confuzie.

  atat de jos ai ajuns?


 342. 342
  Raj:

  Sa nu uit, Jaco. Esti irational. Ai dovedit-o si cand ai sugerat ca Danii ar fi pedofil sau cam asa ceva. Tu nu ataci persoanele, ataci ideile, parca asa ai zis. Danii e o idee sau o persoana, tontule ? Si de ce pula mea crezi tu ca vreau sa ma aliez cu tine impotriva lui Cosa, incetule la minte ? De cate ori trebuie sa va zic ca voi inceta sa-l fac pe Cosa cu oua si cu otet, pana ce isi va cere scuze si va spune ca-i pare rau ? Te-ai gasit tu si cu Seva…


 343. 343

  Chiar așa, Andreea? Nu înțelegi. Și te porți ca și cum nici n-ai fi fost acolo.


 344. 344
  Jaco Pastorul:

  Ai prins momentul potrivit sa te razbuni! Mor de ras.

  Da, mai, Danny isi manifesta atunci intr-un mod ciudat dorinta expresa de a vorbi cu fetita Anei, comportament deviant, de altfel.


 345. 345

  Cine vrea să i se alăture lui Costel e liber s-o facă.
  Restul care nu aveți acces în admin să vedeți ce scrie individul în spam: Costel vrea să facă un blog cu voi, fără tirana de mine. Cine e interesat să spună și vă trimit adresa lui Costeluș. De acolo vă descurcați voi.


 346. 346
  Raj:

  Da Andreea, recunosc ca-l intepam pe Cosa. O intep si pe Nasta, o mai intepam si pe Seva, pe multi. Cel mai adesea ma iau de Nora, dupa cum se vede. Pentru ca nu-ti sunt pe plac, ar trebui sa recunosti ca nu te mai intep si nici pe Val nu o supar deloc. Ati putea sa recunoasteti. Aaaa, de Costi ma iau tot timpul…


 347. 347

  Hai, Jaco, nu mai păcălești pe nimeni cu ”eu atac ideile, nu omul”.
  Nici pe Nastasia n-ai atacat-o când ai întrebat-o dacă pe fiul ei îl îndeamnă să se bată cu jandarmii. Doamne ferește!


 348. 348
  Jaco Pastorul:

  Andreea, nu inteleg de ce folosesti pluralul, doar ea jigneste, in stilu-i caracteristic.


 349. 349
  andreea:

  păi, ar trebuie să mă credeţi dacă vă spun că nu mai ştiu prea clar cum a fost. nu m-a interesat prea tare, pentru că, în general, nu mă interesează posturile cu responsabilităţi. de asta nici n-o să-l cert prea tare pe unul care conduce diverse treburi. aşa cum sînteţi amîndoi. e posibil, totuşi, să vă fi înţeles voi doi ca ăia care vorbesc la telefon unde să se întîlnească şi unul se duce hăis şi altul cea. nu vi s-a întîmplat?


 350. 350
  Raj:

  Nu-i rasul tau, Jaco. Eu nu sunt razbunator. Dimpotriva. Cum ti-ai permis sa ma judec i pe nedrept ? Cum pot eu sa ma aliez cu tine impotriva lui Cosa ? Razboiul cu Cosa il voi duce singur. Cauta sa nu ma mai amintesti pe aici. Eu cand am observat ca Andreea sau Val sau Seva nu ma suporta, am incetat imediat glumele cu aceste doamne si domn isoare. Ar fi cazul sa mentionez ca nu sunt asa gaunos cum par. Pentru mine blogul e pentru hlizire, ma deconecteaza. Daca Nora imi va spune la un moment dat sa dispar, negresit ma voi conforma


 351. 351

  Nu, Andreea. Nu a fost deloc așa.
  Jaco, asumă-ți dracului, nu mai face pe sfântul!


 352. 352

  Raj, nu-ți voi spune așa ceva. Îmi ești drag.


 353. 353
  andreea:

  mintea ta profund irationala

  faptul ca ai lucrat ascuns si miseleste


 354. 354
  Jaco Pastorul:

  Nora, chiar im,i provoci sila, zau asa.

  Da, aia faceam, o intrebam pe Nastasia daca indemnurile la violenta si instigarile la ura fac parte din principiile ei de viata si daca tot asa i-ar spune si copilului ei, indiferent cine e acesta. Era vorba de instinctul matern.


 355. 355
  Raj:

  Si mai recunosc ca voi toti cand vorbiti serios, eu ma hlizesc. Sunt prea serios in viata reala, sunt prea in cacat la propriu si la figurat, ca sa mai fiu sobru si pe aici. Ma doare fix in pula ca ma agreeaza sau nu ma agreeaza careva pe aici. Eu ma hlizesc tot timpul si inca sustin ca Dannii sau Costelus sa nu fie banati. Ia sa vad, imi va zice dra Nora sa dispar ?


 356. 356
  Jaco Pastorul:

  Raj, lasa-ma dracu in pace. Nu ma interesezi sub nicio forma.


 357. 357

  Așa, doamnelor și domnilor. Am găsit discuția cu pricina, de atunci. O reiau aici:


  Andreea: uite ce e. Nu vreau să se supere nimeni pe mine, dar eu nu merg mai departe cu mai mulţi admini. Voi fi brutal de sinceră, dar cred că e cel mai bine.

  Nu vreau să mai pierd timpul. Deloc.

  Nu vreau ca ceea ce ar trebui să fie o relaxare sau un divertisment să fie un stres.

  Nu vreau să mai dau explicaţii pentru lucruri pe care le consider evidente. Că mă înşel sau nu, asta e. Dar fac un blog, nu fac o ţară.

  Singura modalitate prin care pot obţine asta e cu un blog la care să fiu admin unic. Asta presupune să mă ocup eu şi de partea cu mutatul pe un alt server, şi de ce pluginuri mai trebuie făcute, în fine, de ceea ce a făcut Florin până acum.

  Mai presupune şi că regulile le voi scrie tot eu. Regulile nu sunt vreo noutate, sunt aceleaşi pentru care am militat încă de pe Casa:

  -- uşa deschisă oricui.

  -- fără publicitate.

  Pe scurt, va fi blogul meu, dar cu invitaţi-autori care vor beneficia de un spaţiu mai liber decât există, din câte ştiu eu, în online-ul românesc la capitolul bloguri colective.

  Ceea ce pot promite e că nimeni nu va închide niciodată blogul.

  Că nimeni nu va sta cu biciul să vă întrebe când scrieţi sau de ce scrieţi una şi nu cealaltă.

  Că aveţi libertate de mişcare în ceea ce priveşte comentariile.

  Dacă îmi daţi voie, blogul ăsta se va numi pistolulcubuline.ro.

  Dacă nu, îl voi face sub alt domeniu.

  Val_One:
  🙂 cu voi poate merge omul linştit pînă la capătul lumii.

  Nora, în sfîrşit procedezi cum am crezut eu încă de la început că ar fi eficient, admin unic.
  nu chiar şef, deja dovedeşti ca nu eşti făcută pentru asta cerîndu-ne permisiunea de a păstra un nume care a fost exclusiv ideea ta. iar paternitatea (de ce nu maternitatea? 🙄 ) unei idei implică un drept intelectual ca oricare altul. mai ales că Andreea şi Jaco sînt de părere că trebuie să mergi mai departe cu numele ăsta.

  Andreea:

  bineînţeles că trebuie să păstrezi numele, Nora.
  eu nu am nicio problemă. fii administrator unic. sînt aşa de obosită…

  Jaco:

  In conditiile date, se pare ca poezia aia cu negrii cei mititei ramane cat se poate de actuala. Si cat de rau imi pare ca iarasi am avut dreptate. Ati reusit sa-mi betonati inca un mit, acela ca romanii nu stiu sa lucreze in echipa.


 358. 358

  Ți-a revenit memoria, Jaco? Of, că mereu cu tine e nevoie de de-astea.


 359. 359
  Raj:

  Tu provoci sila, Jaco. Si daca te aliai cu mine impotriva lui Cosa, tot imi prov ocai sila. Cum ai putut sa crezi imbecilule ca am dorit sa ma aliez cu tine impotriva lui Cosa ? Ai fi fost ultimul la care as fi apelat, narodule.


 360. 360
  Jaco Pastorul:

  Mda, poate am sarit calul, dar cum sa numesti pe cineva care nu face diferenta dintre administrator si proprietar??


 361. 361

  😆 Tot încerci, tot încerci.
  Vezi că am spus clar că regulile le fac eu, sunt admin unic. Mișelește și pe ascuns, ha?
  Lepră!


 362. 362
  Raj:

  Te voi lasa in pace cand imi vei spune ca ai gresit, Jaco. Si pe Cosa il voi lasa in pace, cand o sa spuna ca ii pare rau ca mi-a facut mama jegoasa si fiica muista.


 363. 363

  Andreea și Val n-au avut nimic împotrivă. Tu ai concluzionat superior că românii nu pot lucra în echipă și ai plecat.
  Te-ai întors după aia când ți-a mai trecut dezgustul.


 364. 364
  andreea:

  presupunînd că persoana chiar nu ştie, să zicem…

  ignorant?
  neştiutor?
  pafarist?

  sînt multe variante.


 365. 365
  Raj:

  Futemas in ele reguli, ca nu este posibila futerea adminului unic…


 366. 366

  Andreea, lasă lecțiile de lexic. Că nu astea contează. Pe mine mă doare în cur cum mă face Jaco sau ce cuvinte folosește. Căcatul tot urât miroase, fie că-l numești ”căcat” sau ”fecale” sau ”excremente”. Sau nici tu n-ai priceput atunci și te simți fraierită și trasă pe sfoară?


 367. 367

  Iar citatul ăla l-am mai pus odată. Că îl mai lovise pe Jaco amnezia, nu e prima dată.
  Pe urmă, iar uită, iar se supără și tot așa. Noroc cu netul ăsta, câte chestii stochează.


 368. 368
  andreea:

  nu mă simt deloc fraierită, nu am dorit să fiu în poziţia ta.

  dar m-am săturat de avalanşa de cuvinte grele. mie îmi fac rău, chiar dacă nu-mi sînt adresate. poate chiar mai rău decît dacă mi-ar fi adresate. ziceţi-mi mimoză, sau cum vreţi…


 369. 369
  Jaco Pastorul:

  Citatele alea, chiar si-asa, scoase din context, scot in evidenta ca nu am fost nici atunci de acord cu procedura aleasa de tine.


 370. 370
  Raj:

  Daca imi permiteti, dna Andreea. O arhitecta nu poate fi mimoza. Va rog sa nu procedati ca Jaco si sa credeti ca ma dau bine pe langa dv. ………….La 366 ati fost superba, dra Nora. Nu numai ca ati dat definitia cacatului, dar mi-ati descris pe scurt viata, mi-ati definit-o. Fie si numai pentru postarea 366 si tot merita sa va ador. Ati gasit punga in copac ? Data viitoare imi las batista parfumata ,cu monograma…


 371. 371
  Jaco Pastorul:

  Si oricum, asta intareste ceea ce ii spuneam lui Costelus, ca de-aici a p[lecat toata treaba, ca nu trebuie sa ma faca pe mine raspunzator de deciziile care le iei tu.


 372. 372

  Bun.
  S-a lămurit. Sper că nu e nevoie să pun chestia aia la motto, ca să nu mă mai trezesc cu tot felul de amnezici că-mi reproșează că am lucrat pe ascuns și mișelește.
  S-a auzit până în spate??? Sunt ADMIN UNIC și PROPRIETAR.
  Și așa vor rămâne lucrurile.
  Am încheiat subiectul. Costel rămâne bannat. Vă repet, în caz că n-ați fost de la început în fața televizoarelor, cine vrea să plece, să facă blog cu Costel, cu Gigel, cu cine-o fi e liber s-o facă.
  Hai c-am pierdut prea mult timp cu senilii și cu spălatul rufelor.


 373. 373

  Raj, scuze, n-am avut timp să caut punga. Dar ce era în ea?


 374. 374
  Jaco Pastorul:

  Tie, pasemne, ti s-a urcat rau la cap.

  Cine naibii crezi ca vine sa-ti ceara TIE voie sa faca ceva???

  Esti mai mult decat penibila, zau asa.


 375. 375
  Raj:

  Niciodata nu aveti timp pentru mine, dra Nora…


 376. 376
  Raj:

  E cam dura, nu penibila, inestimabile Jaco.


 377. 377
  Raj:

  Penibil sunt eu ca bag in seama inchipuiti ca tine…


 378. 378

  Hai, marș! Am pierdut prea mult timp cu tine azi. (o altă împrospătare de memorie, tu plecaseși până să șteargă Florin blogul, supărat că ideile tale cădeau mereu la vot, că de-aia ți-a și zis Andreea, când am anunțat că nu merg mai departe decât în acele condiții, ”pe tine ce te mai interesează, Jaco, dacă tot nu participi la proiect?”, la care tu ”Statistica, Andreea, doar statistica…”. Cam ăsta fost contextul.)
  Nu de cerut voie era vorba. Dar tu, ca de obicei! Atâta poți!


 379. 379
  Raj:

  Si am mai fost odata penibil. Am vrut s-o fuit pe una si m-am blocat. Ca sa intelegi chiar si tu, nu mi s-a sc ulat pula din cauza emotiilor puternice, ca prea o dorisem pe aia. La 22 de ani sa nu ti se scoale pula, e jenant si penibil…


 380. 380

  Raj, zi ce era în pungă! 🙂


 381. 381
  Raj:

  Mana sus care a mai patit ca mine !


 382. 382
  Raj:

  Nu era nica, dra Nora. Sunt un caraghios, cum era sa va ofer o punga goala ? Era semnul trecerii mele prin apropierea locuintei dv. Este ca daca punga era lasata de Papa Ioan Paul II, dadeati fuga s-o luati si obtineati 50000 euro la Casa de licitatii Christie`s ? Dar daca era lasata de Iisus ? Nu pot pentru ca sa-mi inchipui…


 383. 383
  Raj:

  Il cunoasteti pe dr. Malai Miron din Craiova, dra Nora ?


 384. 384

  Fix la Christie’s mă opream. 😀


 385. 385

  Costele, nu-i mai acuza aiurea. Eu sunt singura care bannează aici. Singura care poate. Nu au ei cum să te salveze.
  Degeaba încerci să-i stârnești, că ți-am spus: sunt zid acum.


 386. 386

  Nu-l cunosc, Raj.


 387. 387
  Jaco Pastorul:

  Costelus, imi pare tare rau de necazurile prin care treci, ce sa fac, eu am incercat, nu pot sa-ti spun decat ca ce nu te omoara, te intareste.
  Treci peste si da-i inainte, cum spuneam, viata e plina de oportunitati.


 388. 388
  Raj:

  Vezi cum se intoarce roata, Jaco ? Te aliezi cu Costel sau mi se pare mie ? Ai, aici iti cam dau dreptate, sunt impotriva banarilor. A lui Costel, a lui Danii. Cu toate astea o agreez pe Nora. Ziceti-i chilotareala, supusenie sau cum vreti, nu ma deranjeaza. Am ripostat mai crunt decat trebuia, Jaco si regret sincer. Tu nu te-ai luat de fiica sau mama mea. Cum dna Ana mi-e draga si Gocu i-a dorit citostatice, sustin in continuarea bannarea acestuia.


 389. 389

 390. 390

  Băi şi aveam un chef să conferenţiez pe tema punerii botului la proteste aşa cum vor ei de mă îmbrăcasem şi la costum în casă.

  Da’ mi-aţi tăiat tot cheful. Mai ales Costeluş care a spus când o să moară maică-sa de cancer, dar a uitat să precizeze ora.


 391. 391

  Cosa, nu fi sinistru. Pe bune!


 392. 392

 393. 393

  Nora, eu habar n-aveam de problema asta a lui până nu i-am citit ultimele comentarii. Deci am înţeles că voi cam toţi ştiaţi, că v-a spus pe mailuri.

  Dar mai înţeleg, în plus, o chestie de care voi poate nu v-aţi prins. El se foloseşte de această nenorocire ca să intre în graţiile voastre – în special ale tale. Că altfel expunea pe blog situaţia aşa cum a făcut Andreea cu maică-sa, aşa cum am făcu şi eu.

  Când îi trimiţi cuiva un mai confesându-te, implicit se creează o altfel de legătură între cei doi, fără ca destinatarul să fi vrut asta şi fără să se prea poată împotrivi. Se creează pur şi simplu!
  Adică el forţează o apropiere într-un mod care nu permite respingerea.
  Nu ştiu dacă înţelegi!


 394. 394

  Înțeleg, el forțează multe apropieri (cum e aia în care îmi reproșează mie că e singur de Crăciun!!! 😯 ), dar pe bune aș vrea să încheiem povestea. Nu e ok nici față de el, e bannat, nu poate răspunde să vadă toți etc.


 395. 395

  Chiar îl pun pe Gigel Știrbu la Cultură!


 396. 396
  Raj:

  Cine-i Stirbu ala, dra Nora ?


 397. 397

 398. 398
  marcel zadda:

  gigel sorinel la culturică, vorba leliei munteanu. e un semianalfabețel tocmai bun în acest guvernel!


 399. 399

  E genială Lelia Munteanu.


 400. 400
  marcel zadda:

  și mie îmi place mult cum scrie!


 401. 401

  La TVR se bat Valentin Nicolau și Rareș Bogdan. Nici nu știu care e mai rău!


 402. 402

  Rareş Bogdan se prefăcea de curând (împreună cu Lavinia Şandru) că-l pun în dificultate pe Dragoş Tănase de la RMGC, ei, de fapt, ridicându-i mingea la fileu pentru a-i da posibilitatea să ne prostească cum că vreo trei miliarde de euro pe care RMGC îi va cheltui pentru exploatare ar fi câştigul statului român deoarece intră în economie.

  Adică dacă ei cumpără combustibil de 100 de euro, ăla e câştigul statului, ca şi cum ar cumpăra de la stat şi ca şi cum combustibilul în sine n-ar costa nimic!

  Orice ar spune de acum încolo, chiar şi ceva cu care eu sunt de acord, pentru mine ăştia doi sunt nişte securişti jegoşi rău intenţionaţi.


 403. 403

  Costele, minți. Dar deja asta nu mă mai miră.
  Ți-aș zice să continui, dar zău! dacă nu sper că ai dat deja tot ce ai ”mai bun”.


 404. 404

  Bă, îți mai spun o dată.
  Nu sunt responsabilă de fericirea/nefericirea ta. Nimeni de aici nu e.
  Nu-s prietena ta. Nu sunt nimeni. Nu mai avea așteptări de la mine. Nu ai dreptul ăsta. Ți-ai făcut niște iluzii, e timpul să te trezești. Nu e treaba mea nici să-ți asigur ție porția de ”glume”. Nu-s obligată să mă ”joc” cu tine. Nu mă interesează și nu mă privește că n-ai cu cine și tot ce mai zici tu acolo.
  Tu pricepi că nu ai o relație de așa natură încât să-ți fie îndreptățite astfel de pretenții? Nu mă interesezi! M-am săturat de pendulația între smiorcăieli și încercatul de a trezi compasiunea, iar când nu-ți merge cu placa asta, te repezi să muști din spate, mă faci ipocrită, idioată și toate alea.
  Lasă-mă! Du-te!


 405. 405

  Băi, Costeluş, cum, dracu, să insiste, măi, astea să le spui ceva de care ele habar n-aveau?!

  Metoda de a-i împărtăşi cuiva un secret şi prin asta de a avea ceva în comun cu acea persoană e veche, Costeluş, şi nu mai pune nimeni botul la ea.

  Adică eu vreau să fac un prim pas în a mă băga în intimităţi cu Nora, dar pentru că nu prea am un deget al ei de care să mă apuc, îi zic că i-am trimis un mail şi gata, e prinsă, deoarece în mail scrie că ştii îţi spun ceva, dar te rog să rămână între noi … la care ea n-are ce să mai facă. E deja în încurcătură.
  Firile slabe, pun botul la astfel de tehnici pentru că chiar dacă ar şti cum să te bage-n toate hălea, n-o fac deoarece nu le lasă firea.

  Aşa că lasă tu lamentările, toţi avem necazuri de abia le putem duce, nu eşti tu mai special.


 406. 406
  Raj:

  Dra Nora, v-sm mai intrebat. Dv. ati dat asara un interviu la Realitatea TV ? Daca a facut liceul la seral, ala-i thocmai bun de menestru al culturii


 407. 407
  Raj:

  Dna Nasta,ati efectuat sapaturile de toamna-iarna ?


 408. 408

  Nu am dat aseară nimic.
  Acum ceva timp am dat la B1 Tv, dar nu cred că m-au băgat muiştii. Că na, am zis şi de Băsescu (era vorba despre Roşia Montană). Le-am mai dat ălora de la Rfi, ăia m-au dat.


 409. 409
  Raj:

  La dv. a fost pocu, dra Nora ? Ati luat calendar ? Unde faceti Revelionul ? La mine a fost un poc nou, ca alnalt dinainte a raposat. Creca nare mai mult de 25 de ani. Dascalul candea a vin. Siameza a proasta, ca sa cocotat in carca pocului. Am mai intrebat: stiti cumva o otrava pt. siameza care sasi faca rapid efectu, fara chinuri ?


 410. 410
  Raj:

  Curat muisti. In sfarsit un protest ani USL, antibase. Poate sa mai zica cineva de agenturili straine ? Ca-i mana lu cutare si cutare ?


 411. 411

  Ce poc, Raj? Te-ai ţăcănit? De-acum?
  Eu oricum nu îi primesc. Ai uitat?


 412. 412
  andreea:

  parintii tuturor oamenilor sint muritori. unii chiar au murit deja.
  in afara de tine, Costelus, si de mine, mai stiu 3 persoane pe aici care s-au intilnit cu cancerul, foarte de aproape. e dramatic, dar a devenit ceva cumplit de obisnuit.

  dar ce faci tu, Costelus??! tu ce faci?! oricit ti s-ar parea de sinistru ce-ti spun acum, problema bolii mamei tale nu este problema ta. daca te va intreba cineva, la Judecata aia de Apoi: pai, si tu, Costelus, ce ai facut pe lumea asta?? tu o sa raspunzi ca ai fost cam gras si mama ta s-a imbolnavit devreme si din cauza asta n-ai facut mai nimic???!!! ai stat si ai plins toata viata?

  pai cum crezi tu Costelus ca ar merge lumea asta daca toti oameni s-ar deprima si ar imprastia in jurul lor tristete doar pentru ca le mor parintii sau pentru ca nu-s atit de frumosi incit sa nu mai fie necesar sa mai faca nimic pentru a fi iubiti si placuti??

  spune, unde crezi ca ar ajunge lumea??!

  si, mai spune, Costelus, ce crezi tu ca e mai greu? sa te ascunzi in camera ta si sa plingi sau sa trebuiasca sa fii tot timpul proaspat si optimist ca o floare pentru ca sa nu intristezi, la rindul tau, copii, parinti, colegi, oameni pur si simplu…

  of, ma termini. iesi odata din galeata aia in care ai intrat singur singurel!


 413. 413
  ik:

  Dra Nora , din acest moment mi-am schimbat pseudonimul, ca vaz ca dl gocu imi strica reputatia nepatata…


 414. 414

 415. 415
  ik:

  Nu stiam ca nu primiti pochii, dra Nora.Anglicanii au pochi femei. M-as da cu anglicanii daca as sti ca de Craciun, Pasti, Boboteaza, imi va calca pragu o poaca 90-60-90…


 416. 416
  ik:

  Sa vina electricienii sa-mi repereze reputatia !


 417. 417
  ik:

  A aparut azi un coment cu moaca mea de indian integru, cu numele Raj, dar n-am postat io, dra Nora. S-a luat de Cosa pe care stiu ca-l idolatriza. Nu mai inteleg nica…


 418. 418

  Auzi, dacă de acum comentezi numai aşa, cu Ik, îţi pun numele “Raj” pe lista de interzise? Te deranjează?


 419. 419
  ik:

  Inca nu mi-am bagat pula sub noul pseudonim. Si nici no voi face. Vreau ca prezentul pseudonim sa fie de bun augur. De fapt sunt initialele prenumelui si numelui meu. Iti urez sccces IK !


 420. 420
  ik:

  Nu ma deranjeaza, dra Nora. Dimpotriva.


 421. 421
  ik:

  Ti-am copto dle gocu. Ai belito. Sarbatori fericite si sati traiasca fetele, nebunule !


 422. 422
  ik:

  Aia de aseara tragea din tzigare si era slabuta ca dv., daia credeam ca sunteti dv., dra Nora. Era asa mai nonconformista…


 423. 423

  Bine, ik. Vezi să nu uiţi.
  De acum aşa semnezi: ik şi cu adresa de email pe care ai folosit-o acum.
  Să nu uitaţi nici voi, restul: cuvântul “raj” duce comentariile în spam.


 424. 424
  ik:

  Mi-e dor de dnu Danii. Imi placea de el, tot timpul il persiflam si nu se supara.


 425. 425
  Seva Tudose:

  Raj#333,342,346,350…. 🙄 🙄

  sunt acuzata ca ce ? Eu si Jaco am spus ca tu te iei de Cosa ? Nu inteleg o iota,tot imi mentionezi numele meu,tarandu-ma-n galceava ta contra lui Cosa ?

  ti-ai gasit tapul ispasitor in mine Raj 🙄


 426. 426

  Costele, caută ce vrei. Mi se rupe.
  Te avertizez totuşi. Tu cam abuzezi de spamul ăsta, iar discuţiile cu subiectul “costeluş” se prelungesc peste limita suportabilităţii. Dacă vei continua în aceeaşi linie, deşi nu aveam de gând, îţi voi pune bann din ăla care împiedică şi citirea. Probabil e singura cale de a asigura o sănătoasă desprindere.


 427. 427
  ik:

  Care mai scrie r-aj, il afurisesc: Sa-i coaca, sa-i moara la intrare,


 428. 428

  Seva, nu-i mai zice “Raj”. Îl cheamă ik acum.


 429. 429
  ik:

  Nu ati inteles nimic dna Seva. Si nici nu mai incerc sa explic. Faceti cumva parte din categoria aia care se simte luata mereu peste picior. Ati auzit de nuantze ?


 430. 430
  Nastasia:

  ik. Auzi la el, cică „ik”. Nu Dnu ik, nu ikuț, ikuleț, ikușor, ikău, ikoi. Nu, doar ik.


 431. 431

  Minimalist, Nastasia. 😀


 432. 432
  ik:

  Ikoi ? Va rog, dna Nasta ! Ce va fac ficioru, cotarla si cazmaua ?


 433. 433
  ik:

  In fine, catelusu, scumpetea de el…


 434. 434
  ik:

  Da, dra Nora, minimalist. Pe fruntea mea scrie modestie…


 435. 435
  Nastasia:

  Apoi cred că bine fac. Cu ficioru tocmai vorbii acuma la telefon, între timp cățelul (Atenție! am spus ”cățelul”. Repet: Cățelul!)lătra de zor la nu-ș ce i s-o fi năzărit. Cât despre cazma, nu mi-e prea clar. Dacă e totuna cu hârlețul, atunci și ea face bine, că șade undeva prin șură, n-am prea văzut-o în ultima vreme. Dacă nu e, atunci înseamnă că nu am cazma.


 436. 436
  Jaco Pastorul:

  Cine-a zis ca femeile sunt mairele decat barbatii, ala n-a gre§it.
  rele, cinice si egoiste.
  Nu inteleg cu ce va deranjeaza ca isi Mai lasa Inca un fraier in plus, comentariile pe-aici.
  Mai ales daca pe el il ajuta chestia asta,Mai mult decat ar trebui sa va deranjeze pe voi.
  cred ca luati prea in serious acest blog.


 437. 437
  ik:

  Nu catelul, ci CATELUL, dna Nasta. Da, la cazma i se mai zice si harlet. E normal sa stea in sura, ca acuma-i frig si stati cu fuioru…


 438. 438
  ik:

  Ca-te-lul. Nu e greu de loc. Io is cotarla…


 439. 439
  Nastasia:

  Și fuioru-mi toarce dorul/țac, țac, țac.
  Adică țac țac face moara, nu fuioru, da așa-i cântecu.


 440. 440
  andreea:

  acu e randul meu sa te intreb de ce vorbesti la plural, Jaco.
  pentru ca, in afara de Nora, mai sint eu pe aici, Nastasia, si ik (mai nou) si din cite imi amintesc, niciunul nu sufera de costelusofobie.

  aha, mai e si Seva. si Cosa, mai devreme.


 441. 441

  Da, Jaco, doar eu sunt muierea rea, egoistă şi cinică. Te-au învăţat prost ăia!


 442. 442

 443. 443

 444. 444

  Du-te dracului de penibil. Te-ai mai comparat zilele astea cu ăia de la Pungeşti. Nu sesizezi cât de ridicol eşti? Compari protestul legitim, dreptul la proprietate, la pământ, la apă etc, cu hlizeala ta pe aici?
  “Joaca” pe un blog anume nu e niciunde între drepturile fundamentale ale omului, idiotule! Nici hărţuirea mea! Că nu-s domeniu public!
  După cum nu e discriminare şi cenzură că nu am bani eu să-mi iau nişte pantofi de vreo 5000 de euro! Nu mă duc la CEDO să deschid proces.
  Apoi, penibilule, probleme avem toţi. Crede-mă! Pe Andreea ai auzit-o? Pe Cosa l-ai auzit? Şi mai sunt şi alţii, care nu zic nimic. Dar nu toţi ne apucăm să-i şantajăm emoţional pe ceilalţi ca să obţinem ce vrem. De fapt, nimeni în afară de tine. Japiţă!


 445. 445

  Nu e vorba de nicio iertare. Tu să fii sănătos. Doar că n-ai ce căuta aici.
  Plus că pari cam schizoid. Ba că ai greşit, ba că-s eu ipocrită, ba că eu am greşit şi să recunosc, ba că vrei aici, ba că vrei să faci blog cu lumea sătulă de dictatura mea, că, nu-i aşa, mâine-poimâine poate fi Andreea în locul tău. (scârboasă tentativă, tipică ţie!)
  Nu le mai reiau pe toate că vomit.
  Deci, n-ai ce căuta.


 446. 446

  Nu, japiţă. Bannarea mea a cerut-o una pentru că am îndrăznit să pun la îndoială calitatea vedetelor postului Zu!
  Şi da, te rogi de mine şi faci orice ca să fii primit înapoi. Asta mă scârbeşte. Treci de la cerut iertare (nesinceră din moment ce tu te consideri oprimat. Dacă te crezi aşa, de ce, mă rog, îţi ceri iertare? Eu n-aş cere iertare forţei opresive), la adusul în discuţie a situaţiei mamei tale (aruncând asupra mea o povară cu care n-am nicio legătură), apoi la ţesut de intrigi şi dezbinare.
  Pentru toate astea, ţi-am spus: sunt zid. Nu mai intri. Da, mi-a părut rău de tine data trecută şi faza cu suferinţa mamei tale a fost cea care m-a sensibilizat. Am fost muiere proastă. Not anymore.
  Read my lips: dacă continui cu spamatul îţi pun bannul celălalt. Scopul meu nu e să suferi tu, ci să scap de tine. Nu mai întreba idioţenii precum “de ce m-ai lăsat să sufăr?”. Creează iarăşi o apropiere nedorită, sufocantă pentru mine. Nu mai încerca să mă legi prin suferinţa ta. Nu mă priveşte!


 447. 447
  Jaco Pastorul:

  Andreea, iti sunt dator un raspuns.

  Costelus e tipul masculului tanar, neexperimentat si naiv, binenteles. Dar bineintentionat.

  Nu l-am vazut exprimandu-se in favoarea a ceva imoral, din contra, incearca sa fie un model moral, sadismul ala cu parlamentarul calcat era doar o bravare gratuita si o figura de stil. Nu-l cred in stare pe Costelus sa faca asa ceva, sa fim seriosi.
  Intr-un cuvant, e trup si suflet pentru idealurile exprimate pe-aici chiar de catre Nora.

  Cu toate acestea, el e ciuca bataii, ori de cate ori domnisoara are chef de cafteala. Faptul ca oscileaza intre stari opuse, acolo in spam, intre dragoste si ura, e ceva normal, natural, dovedeste ca e viu, chiar si eu, care n-am iubit niciodata, stiu chestia asta.

  In schimb, Cosa, imbatranit in rele, cu valori cel putin discutabile, comunist retardat si legionar de opereta, starneste simpatii printre femeiustile de pe blog prin simplul fapt ca stie cand si unde sa gadile. A mai aparut si una Tania, pe care n-am mai vazut-o pe-aici, nu sa-si exprime vreo opinie despre un subiect greu, ci sa-i aduca multumiri lui Cosa despre balivernele mieroase pe care le expune personajul pe-aici.

  Restul femeilor tac complice in privinta bannarii lui Costelus, ca nu cumva sa se puna rau cu stapana si sa-si piarda locul la loja.

  Tu ai fost singura care ti-ai exprimat o opinie, nu trebuie sa te simti inclusa in generalizarea pe care o confera o asemenea sintagma.

  Si cu asta, am incheiat si eu subiectul, ca mi s-a luat.

  Costelus, la ora asta, pare un catelandru, scos afara din casa, dar care doarme pe pragul usii, credincios si devotat stapanului caruia nu-i mai este de trebuinta.


 448. 448
  Jaco Pastorul:

  Costelus, in ciuda faptului ca m-ai facut in toate felurile (stiam ca o faci doar ca sa-i intri in gratii) eu ti-am fost avocat devotat pana in ultimul moment.

  Si mai sper, ca daca m-o duce dracu prin Canada, sa fii si tu in stare sa faci cinste c-o inghetata pe bat sau cu o castana coapta, functie de anotimp.

  Şforta fie cu tine!


 449. 449
  andreea:

  ţi s-o fi luat ţie, dar mie mi-e şi frică să mă mai uit pe-aci, să văd ce-o să urmeze… unora le place lupta asta de blogherilă, probabil, dar pe mine mă şubrezeşte. nici o şforţă nu e cu mine.


 450. 450
  Jaco Pastorul:

  Ei, vezi Mito, asta e defectul tau, ca ti-e frica!


 451. 451

  Băi, Jaco, deci recunoşti că stârnesc simpatii printre femiuştile de pe blog?!

  Auzi mă, păi, nu era mai bine astă-vară când te sculai la cinci, puneai câte-un comentariu şi trebuia să pleci la grădină să ai grijă de plătăgele?!

  Aum e iarnă, frig şi te stau dracii toată ziua la calculator.


 452. 452

  Jaco, bărbățelule, Tania (care mi-e prietenă de mulți ani) a mai intrat pe aici când și când. Asta că tot ții evidența cu ce fac femeiuștile.
  Apoi, nu văd ca Andreea, care a avut nemaipomenitul curaj de a-și exprima opinia, să-și fi pierdut ”loja”. Să nu crezi că nu-s conștientă că majoritatea dezaprobă bannarea lui Costeluș. Iarăși insulți, ceea ce nu te împiedică să faci pe moralistul lui pește.
  Iar în ultimul rând, Costeluș nu mi-a fost niciodată ”de trebuință”. Cum nu-mi e nimeni. Eu nu stabilesc astfel de raporturi cu oamenii, dar probabil tu nu poți înțelege asta în maiestuoasa-ți meschinărie.


 453. 453
  andreea:

  pot să vă pun poezii, azi? (nu-s ale mele)


  sînt un grădinar execrabil

  a crescut exact în faţa casei mele un copac
  e copacul neputinţei, deci n-am ce să-i fac;
  are nişte fructe mici şi incolore care pe pământ
  n-ajung niciodată că-s mereu luate de vânt

  iar mai încolo, sub o tufă luxuriantă de plictis
  un iepure-ntre două vârste are-un ochi închis
  cu celălalt visează la ce-ar putea să facă
  în caz că se va ridica, dar numai dacă

  în mijlocul aleii, răsaduri ţanţoşe de egoism
  cresc nepăsătoare, dar ăsta-i deja un truism,
  şi respectând legea numărul unu a agronomiei
  vrejul iubirii suferă, năpădit de buruiana geloziei

  o capră mică, mică stă căţărată-ntr-un bonsai
  i-a terminat deja toate frunzele, iar acuma, vai!
  tocmai îi mestecă crenguţele, punând capăt amăgirii
  căci, da, uitasem să vă zic – era bonsaiul nemuririi


 454. 454
  Jaco Pastorul:

  Io nu-s bărbăţel( aş vrea io) , Costelus e bărbăţel, io-s ditai bărbălăul.

  Femeiuşti sunteţi voi, astea tinere care puneţi botu’ la toate vicleşugurile unui coţcar bătrân.

  Andreea e femeie cu experienţă de viata, de-aia şi înţelege situaţia şi se simte obligată să ia atitudine.


 455. 455
  Seva Tudose:

  ik #429

  “ma simt luata peste picior…nu cunosc diferenta de nuante ” 🙄

  tu cand te asezi la computer,ai aceasta nuanta,ii futi doua vorbe lui gociu,una lui Cosa,apoi ii spui ceva in zeflemea Nastasucai,si desigur inchiei suita cu Seva,dar nu uiti sa nu-i saruti manusitele Norei…si desigur

  nu o uiti nici pe Ana,daca in minutul precedent,cineva ia mentionat numele…si desigur ca nuantele sa aiba sens,mai injuri,ori iti bagi’penisul’ in cateva ceva 😀
  asa ca cireasa de pe cacat 😀

  Aaaa…pe Andreea o cam ocrotesti,am ghicit nuantele ? Am impartit egal ‘nuantele’ 🙄


 456. 456
  Jaco Pastorul:

  Da, băi, Cosa, recunosc, ce-i al tău e al tău.

  Dar searbădă performanţă, că de ce au ele nevoie, ai şi tu nevoie.


 457. 457

  Nora, ete scârţ!

  Ţie nu-ţi e nimeni de trebuinţă! Îţi faci blog, dar nu-ţi sunt de trebuinţă partenerii de discuţie. Atunci care-i diferenţa dintre blog şi oracolul sau jurnalul personal?!


 458. 458

  Jaco, hai, du-te dracu. Bărbățelule!


 459. 459
  Jaco Pastorul:

  🙂


 460. 460

  Cosa, îmi face plăcere să discut cu oamenii, sigur. Că da, dacă n-aveam, nu făceam blog. Dar trebuință-trebuință n-am.
  Tu nu vezi că ăsta insinuează că aș fi avut eu nu știu ce avantaje de pe urma lui Costeluș, iar când n-am mai avut nevoie de el, i-am dat un șut în cur și l-am trimis ca un câine pe prag, cum atât de lăcrămoso-telenovelistic s-a exprimat bărbățelul?


 461. 461
  andreea:


  nelogiu

  aș strânge toate diminețile urâte
  și le-aș alinia la zid. parcă le văd cum, mute
  anonime ar dispărea de pe fața pământului
  fără să-i pară cuiva rău de ele,
  victime ale unei mitraliere cu zâmbete.

  pentru că oamenii nu-și dau seama
  (și de-aici toată drama)
  că o dimineață urâtă a cuiva
  poate pe nesimțite infecta
  zeci, sute de dimineți.
  am ajuns să cred că dacă diminețile
  ar dura ceva mai mult
  o dimineață urâtă ar putea
  intoxica un glob întreg.

  dimineților urâte, treziți-vă
  și înjunghiați-vă înainte să ieșiți din casă
  sau mai bine culcați-vă la loc.


 462. 462
  Jaco Pastorul:

  Nora, daca tot discutam in termeni canini, tu esti doar o pechineza din aia latratoare, cum dracu vrei sa impresionezi un saint bernard batran asa ca mine???

  Poti sa injuri, sa arunci invective, sa faci spume, sa te dai peste cap, ca tot nu ma scoti din ale mele.

  🙂


 463. 463

  Goco, ptiu, să nu te deochi, faraonule, că acum te văzui.
  Mă, Goco, ce ai tu cu mine? Că nu mă urăști așa de când ai aflat că sunt țigancă, dinainte erai bântuit. Mă clonezi, te culci și te scoli cu mine în gând, nu-i a bună.


 464. 464

  Tu? Saint Bernard? Ahahahaha! Pleacă, mă, insipidule de aici!


 465. 465
  Seva Tudose:

  CURCANUL IMPANAT

  Pas domol ca un miraj,un curcan colo-n salaj

  Pene in evantai melanj, mandru Ras de-al sau penaj,

  Ploaia nu e un baraj,motivat pentru blocaj

  Cu Cosa pentru partaj,sa adimiri un peisaj…. 😀


 466. 466
  Jaco Pastorul:

  Adevarul e sunt un saint bernard care isi face toaleta zilnic. Nu put.


 467. 467

  Felicitări. Cred că mergi și la pas foarte frumos. Iar zgarda îți sclipește orbitor. Șezi, Bubico.


 468. 468
  andreea:


  bineșirău

  mult doritul adevăr e dureros
  nevinovatul triunghi poate fi amoros
  pâna și frumoasa lună minte
  iar cuvintele sînt doar cuvinte
  în spatele fiecărui zâmbet văd o intenție ascunsă
  în orice casă aud o ușă neunsă
  curcubeele mi se par exerciții facile
  versurile astea mi se par deloc subtile
  ochii iubită-mii parcă sînt prea verzi
  iepurii – prea fricoși ca să-i dezmierzi
  cerșetorii sînt niște bețivi deghizați
  femeile sînt tot un fel de bărbați
  bărbații sînt tot un fel de femei
  iar fețifrumoșii se dau zmei

  sînt momente în care nu mai știu, zău
  să despart binele de rău


 469. 469

 470. 470
  Junghiul:

  Ce zi frumoasa !


 471. 471
  Junghiul:

  M-am nimerit și eu p-aici, între două zboruri…


 472. 472

  Bonjour, Junghiul. Mna, ce să zic. Ferește capul! 😆


 473. 473

  Nora, iar Goco îţi va răspunde în pungă ca să-l ascultăm mai târziu?!

  Cum rămâne cu deontologia cu care ne tot omori pe aici?! Nu vorbim de unu dacă nu poate să răspundă!

  Deci nu mă refer la cazul lui particular (că pe el, dă-l în pula mea) ci în general la principii!


 474. 474

  Da, băi, face ca Tom când îi cădea ceva pe picior și fugea și țipa afară de durere ca să nu-și trezească stăpâna.
  Goco, practici sado-masochismul? Cârlige în sfârcuri, de-astea? Mi se năzăriră așa niște gânduri perverse.


 475. 475
  Junghiul:

  Noooo! Eu zbor deasupra…


 476. 476
  Junghiul:

  Bună să-ți fie inima .Greu încercată mai ești…


 477. 477
  Junghiul:

  Sal’ tare , am zburat…


 478. 478

  Aha. Eu sunt într-o dispoziție ceva mai rock-câinească. Câinească, nu canină. Să fie clar. 😆


 479. 479

  Jaco, ia luminează-mă şi pe mine, cum e cu bunele intenţii ale lui Costeluş!

  Că ştii de ce?! Nu înţeleg cum a ajuns să spună pe mailuri de maică-sa, dar numai femeilor. Ţie ţi-a trimis un mail să-ţi spună?! Că mie nu!

  Nu că pentru asta trebuia bannat, dar trebuie să punem lucrurile la locul lor.


 480. 480

  Pa. Zbor lin, fără turbulențe, dacă așa ți-e placul.


 481. 481
  andreea:


  unele relaţii pur şi simplu nu merg

  eram cu o fată
  pe plajă şi jucam
  volei cu un porumbel
  mort; ne distram de minune ea – era destul de pricepută
  eu – încercam să ţin pasul cu ea; la fiecare lovitură, capul porumbelului se smucea dintr-o parte într-alta de parcă ar fi ţinut ritmul unei melodii imaginare; tam-tam tam-tam ta-ra-ra-ra-raram i-am zis şi mi-a dat dreptate; tam-tam tam-tam ta-ra-ra-ra-raram zici că ascultă china town al lui bowie în căşti ba, e mai degrabă lenny kravitz, cu fly away;
  nu ne-am inţeles, aşa că a trebuit să ne despărţim tam-tam tam-tam ta-ra-ra-ra-rara
  m.


 482. 482
  Junghiul:

  The fase forgives the mirror
  The worm forgives the plow
  The questions begs the answer
  Can you forgive me somehow
  Maybe when our story’s over
  We’ll go where it’s always spring
  The band is playing our song again
  And all the world is green


 483. 483
  Junghiul:

  ” “


 484. 484

  Cosa, hai să încheiem discuția despre Costeluș. Mă doare fix la trei metri în fața pulii, vorba ta, ce crede Jaco. În plus, asta îi dă ocazia lui Costel să scrie și să tot scrie. Și nu mai am chef. M-am săturat de el.


 485. 485
  Junghiul:

  Andreea! Jucăm leapșa cu versuri? Stai să mă scobor cu picioarele pe pământ


 486. 486
  andreea:

  jucăm. dar să nu fie vesele. I see a red door and I want it painted black
  No colors anymore I want them to turn black


 487. 487

  Costele, nu-mi mai trimite mailuri!!!! Nu-ți răspund!!! Lasă-mă!


 488. 488

  Hai cu treburi serioase!

  Deci, Costeluş e plecat în lumea albă în timp ce mama lui are nevoie de el. Sigur are, asta nu ştiu el şi surorile mele.

  E simplu să trimiţi bani şi să-ţi exprimi adeziunea prin telefon, aşa cum fac surorile mele şi, probabil Costeluş. Dar părintele suferind are nevoie de cei dragi acolo lângă el – şi astea nu-s poezii şi metafore.

  Dacă vreţi să ştiţi, toţi oamenii de pe aici şi de pe unde mă cunosc, nu-mi mai trec mie pe dinainte. Dacă am fi fost pe timpuri, şi-ar fi ridicat căciulile din cap când aş fi trecut pe lângă ei.

  Şi asta deoarece nu şi-ar fi închipuit nimeni că eu (aşa cum mă percepeau ei) aş renunţa la viaţa mea frumoasă ca să stau lângă mama. Puţini ar fi făcut ca mine. Majoritatea i-ar fi pus femeie cu bani, s-ar fi asigurat că are ce-i trebuie şi la revedere.

  Mai mult, eu am făcut asta în condiţiile în care mama începe să nici nu mă mai cunoască. Şi s-a urâţit. Deoarece nu mai simte o bună parte din faţă, muşchii feţei s-au relaxat strâmbând-o. A devenit altceva decât era mama mea.

  Cu toate astea îi am grija mai mult decât îmi am grija ochilor. Nici n-am acceptat asistentele până nu m-am asigurat că sunt cu sufletul lângă mama. Am o asistentă medicală, una de infirmerie şi una de recuperare – asta pentru a-i da impresia (deşartă) mamei că se va recupera vreodată.

  O să caut o poză s-o pun aici.

  Aşa că pe lângă Costeluş care se lamentează de la distanţă, eu şi cu Daniela Gyorfi suntem sfinţi.


 489. 489

  LISA

  Cuando Lisa me dijo que había hecho el amor
  con otro, en la vacía cabina telefónica de aquel
  almacén de la Tepeyac, creí que el mundo
  se acababa para mí. Un tipo alto y flaco y
  con el pelo largo y una verga larga que no esperó
  más de una cita para penetrarla hasta el fondo.
  No es algo serio, dijo ella, pero es
  la mejor manera de sacarte de mi vida.
  Parménides García Saldaña tenía el pelo largo y hubiera
  podido ser el amante de Lisa, pero algunos
  años después supe que había muerto en una clínica psiquiátrica,
  o que se había suicidado. Lisa ya no quería
  acostarse más con perdedores. A veces sueño
  con ella y la veo feliz y fría en un México
  diseñado por Lovecraft. Escuchamos música
  (Canned Heat, uno de los grupos preferidos
  de Parménides García Saldaña) y luego hicimos
  el amor tres veces. La primera se vino dentro de mí,
  la segunda se vino en mi boca y la tercera, apenas un hilo
  de agua, un corto hilo de pescar, entre mis pechos. Y todo
  en dos horas, dijo Lisa. Las dos peores horas de mi vida,
  dije desde el otro lado del teléfono.

  Și-n engleză:

  WHEN LISA TOLD ME

  When Lisa told me she’d made love

  to someone else, in that old Tepeyac warehouse

  phone booth, I thought my world

  was over. A tall, skinny guy with

  long hair and a long cock who didn’t wait

  more than one date to penetrate her deep.

  It’s nothing serious, she said, but it’s

  the best way to get you out of my life.

  Parménides García Saldaña had long hair and

  could have been Lisa’s lover, but some

  years later I found out he’d died in a psych ward

  or killed himself. Lisa didn’t want to

  sleep with losers anymore. Sometimes I dream

  of her and see her happy and cold in a Mexico

  drawn by Lovecraft. We listened to music

  (Canned Heat, one of Parménides García Saldaña’s

  favorite bands) and then we made

  love three times. First, he came inside me,

  then he came in my mouth, and the third time, barely

  a thread of water, a short fishing line, between my breasts. And all

  in two hours, said Lisa. The worst two hours of my life,

  I said from the other end of the phone.

  Roberto Bolaño, por supuesto.


 490. 490

  Cosa, am toată admirația pentru tine. Toată. Mai ales că tu nu erai obișnuit să fii legat.
  Dar, te rog, nu-l mai blama nici pe el. E treaba lui cum gestionează lucrurile. Și doar a lui.


 491. 491
  andreea:

  na, că mă făcurăţi să plîng.
  nu că ar fi ceva prea dificil asta…


 492. 492

  Băi, vă rog pe toți. Hai să terminăm dracului odată cu povestea asta cu Costeluș. Nu, nu-i ridic bannul. Iar dacă vom continua să tot vorbim despre el și situația lui, el va tot comenta în spam, îmi va tot trimite mailuri mie și nu se termină niciodată!
  Nu-i faceți nici lui niciun bine, doar îl faceți să se agațe de gândul că doar-doar voi ceda eu. Ceea ce NU se va întâmpla.


 493. 493

  Nora, eu nu-l blamez. Ştiu că nu-i uşor. Că şi surorile mele se scoală dimineaţa plângând.

  Dar nimic esenţial n-au vrut să-şi schimbe din cursul vieţii, decât că în loc să-şi pună nu ştiu ce mobilier în dormitorul cel nou, şi-au pus altul un pic mai ieftin ca să-mi poată trimite şi mie nişte bani.

  Adică vax!


 494. 494

  Mama şi asistentele.
  Pe cea din stânga o cunoaşteţi, cea din dreapta e asistenta de infirmerie.


 495. 495

 496. 496
  Manuella:

  Cosa, sănătate mamei tale!


 497. 497
  junghiul:

  Semeni pe ea. Să fiți sănătoși.


 498. 498
  junghiul:

  “My father worked with a horse plough,
  His shoulders globed like a full sail strung
  Between the shafts and the furrow.
  The horses strained at his clicking tongue.

  An expert. He would set the wing
  And fit the bright-pointed sock.
  The sod rolled over without breaking.
  At the headrig, with a single pluck

  Of reins, the sweating team turned round
  And back into the land. His eye
  Narrowed and angled at the ground,
  Mapping the furrow exactly.

  I stumbled in his hobnailed wake,
  Fell sometimes on the polished sod;
  Sometimes he rode me on his back
  Dipping and rising to his plod.

  I wanted to grow up and plough,
  To close one eye, stiffen my arm.
  All I ever did was follow
  In his broad shadow around the farm.

  I was a nuisance, tripping, falling,
  Yapping always. But today
  It is my father who keeps stumbling
  Behind me, and will not go away.”


 499. 499

  Mirror

  I am silver and exact. I have no preconceptions.
  Whatever I see I swallow immediately
  Just as it is, unmisted by love or dislike.
  I am not cruel, only truthful ‚
  The eye of a little god, four-cornered.
  Most of the time I meditate on the opposite wall.
  It is pink, with speckles. I have looked at it so long
  I think it is part of my heart. But it flickers.
  Faces and darkness separate us over and over.

  Now I am a lake. A woman bends over me,
  Searching my reaches for what she really is.
  Then she turns to those liars, the candles or the moon.
  I see her back, and reflect it faithfully.
  She rewards me with tears and an agitation of hands.
  I am important to her. She comes and goes.
  Each morning it is her face that replaces the darkness.
  In me she has drowned a young girl, and in me an old woman
  Rises toward her day after day, like a terrible fish.

  Sylvia Plath


 500. 500
  junghiul:

  Tiii! Curat oglindă…


 501. 501

  Mda, tatăl și fiul, ba în față, ba în spate, mi-amintiră de asta. Fetița, femeia, bătrâna.


 502. 502

 503. 503

  La asta cu amnistia, nu ştiu ce să zic. Mi-ar cam conveni. Dar n-o să se facă. E doar o ţintă falsă.


 504. 504

  Cam ce ți-ar conveni? 😯


 505. 505
  ik:

  Ma minunez…


 506. 506
  ik:

  Am uitat sa zic sarumana, bunaseara. Chestii din astea de buna crestere… Sub noul nume ma simt mai curat. Ducase pe pustii postarile mele de pana acu. Dle Go-cu, sunt sigur ca nu ma crezi, dar eu iti doresc numai bine. Ce pot sa fac sa ma crezi ?


 507. 507

  Mie mi-ar conveni aşa … cam ca o amnistie, ceva!
  Dar pentru altceva decât pentru fapte de corupţie (cum e şi asta pe care vor s-o dea, de fapt).


 508. 508
  Jaco Pastorul:

  Ce-ai patit, bai, ai vreun dosar penal pe rol?


 509. 509
  ik:

  Dna Seva, v-am citit cu multa atentie postarea in care ma urecheati. Spuneti-mi va rog ce pot sa fac sa nu va mai supar. Sa va ignor, se poate, dar nu cred ca meritati asta. Sunteti o femeie sufletista, dar prea o luati cateodata nu stiu cum. Eu mai mult fac misto mai mult de mine insumi, decat de altii, iar cand mai arunc cate o sageata, o fac de dragul dialogului, al ripostei celui intepat. Dv. chiar nu observati ca cel mai mult o “atac” pe Nora -sefa ? Sau pe dna Nasta ? Deh, nu tot timpul ma orientez, mai fac glume si cu cei care nu suporta. Incerc sa nu mai supar lumea. Cu dna Andreea e cu totul altceva. Stiu ca nu ma suporta, dna Seva, dar o pretuiesc pentru meseria dumneaei. Mi-as fi dorit sa fiu arhitect, nu s-a putut, nu as fi reusit la admitere, e prea mult de invatat, e o facultate greoaie precum medicina, multi ani de studiu, a fi arhitect e chintesenta artistica, chiar si Hitler l-a pretuit pe Albert Speer. Voiam sa va zic ca asta as vrea sa devina fiica mea, arhitect.


 510. 510
  ik:

  Puteti sterge postarea de mai sus, dra Nora ? A fost un puseu.


 511. 511
  ik:

  Ma duc la carciuma din colt. Voi face cinste, voi fi becalian.


 512. 512
  Seva Tudose:

  🙄


 513. 513
  Seva Tudose:

  na,că și eu am un puseu 😆


 514. 514

  Ete, drace, cum dispar comentariile de pe aici!


 515. 515

  Goco, bine, bine, dar nu mi-ai răspuns la întrebare. De unde obsesia asta?


 516. 516

  Ce nevinovată eşti, Nora. Tu chiar îl bănuieşti pe Goco capabil de un dialog -- chiar şi în contradictoriu, chiar şi cu înjurături?!

  N-are cum. El vine, postează ce-i cacă mintea pe loc şi gata. Dacă-l pui să răspundă la o întrebare cât de simplă, l-ai încurcat. Trebuie să stea ore întregi, ca la sfârşit să scoată o inepţie.


 517. 517

  Cosa, pe undeva trebuie să fie o explicaţie.
  Goco, uite, încearcă să laşi puţin ura să se sedimenteze. Şi după ce se depun aluviunile, vezi dacă s-a limpezit ceva. Apoi, exprimă ce vezi. De ce mă vânezi atâta? De ce mă clonezi pe Vox? Nu-ţi dai seama că te cam penibilizezi şi acolo pentru că 90 la sută din ăia habar n-au cine sunt eu şi ce te leagă de mine? Chiar aşa, Goco, ce te leagă de mine?


 518. 518

  Explicaţia e simplă.

  Nu poate să fie coerent. Asta i se trage de la educaţia religioasă la care a fost supus de mic şi pe care n-o înţelege. Am avut şi eu colegi ca el în liceu. Noi le ziceam pocăiţi, dar nu ştiu ce erau de fapt.
  Ţineau minte foarte multe chestii. Memorau incredibil de uşor (asta deoarece pe ei îi pun să memoreze tot felul de chestii religioase, încă de mici). Dar nu puteau să lege informaţiile. Reuşeau să vorbească la o temă (pe care o ştiau pe dinafară), dar când îi întrebai ceva din temă, dar care nu era deja memorat de ei, se încurcau, nu ştiau de unde s-o apuce.

  În timp, asta duce la frustrări. Încearcă să se revolte, dar nu ştiu împotriva cui. Îşi neagă starea, dar nu pot ieşi din ea. E foarte greu pentru ei.

  Uite, poţi verifica şi singură. Anulează-i bannarea temporar şi vezi dacă poate duce o discuţie (cu orice limbaj, chiar cu jigniri şi înjurături) coerent. O să vezi cum deviază sau se blochează.

  Eu zic că de dragul exerciţiului, merită să încerci.


 519. 519

  Cosa, mi-e cam groază, sincer.
  Parcă a zis că e adventist. Nu cred însă că asta are vreo legătură. Cei pe care i-am întâlnit eu erau oameni cam rigizi, dar principiali. Nici pomeneală să insulte pe cineva vreodată. Sau să agreseze.
  Pe undeva ai dreptate tu. Ar fi o provocare.


 520. 520

  Ce jigodii! Exact cum am presupus.

  S-a dat legea obligativităţii asigurării locuinţelor. Prin asta, statul ne obligă să dăm bani societăţilor de asigurare, care altfel, n-ar fi putut să vină cu oferte de programe decente şi sigure.

  În Galaţi, în satul de cutremure, societatea de asigurări n-a vrut să plătească daunele sub pretextul că nu au fost cauze naturale – cutremurele fiind provocate de om!!!!

  Incredibil!

  Pe de altă parte, gura păcătosului adevăr grăieşte. Da au fost provocate de om.
  Acolo se aud şi acum bubuituri în fundul pământului, dar nu mai sunt cutremure atât de frecvente şi puternice.
  Am informaţii de la Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj şi inginer în petrol şi gaze.
  OMV face experimente pentru a-şi crea propria tehnologie de extracţie a gazelor de şist. Face asta fără nicio aprobare, pe şest (probabil cu acordul securităţii – aşa cum face şi Tender prospecţiuni).
  Au ales acea zonă deoarece acolo falia cristalină este la doar opt sute de metri şi nu la trei mii cum e în celelalte zone şi deci le vine mai uşor să experimenteze.

  Deci uite cum îşi bat joc de noi! Oficial, fenomenele au cauze naturale, dar în justiţie se admite că sunt provocate artificial!!!!


 521. 521

  Am văzut că într-o casă a apărut o groapă! Aşa din senin, în pardoseală. Vreun metru jumate.
  Dar lasă. Că suntem noi primitivi şi nu înţelegem. Ne temem ca proştii.
  Nu era obligatorie asigurarea şi până acum?


 522. 522

  Nora, ce mare chestie! Dă-i liber să comenteze şi gata.

  Măcar o să ne râdem pe seama lui, pentru că ţi-am spus, e incoerent.


 523. 523

  Asigurarea e obligatorie de câtva timp. De un an sau doi, nu ştiu bine. Până atunci, nu.


 524. 524

  😆 😆
  Mie mi-e că n-o să râdem, dar fie!
  Goco, auzişi? Îţi ridic bannul. Treci la explicaţii. Cosa zice că nu poţi, eu trag nădejde că o fărâmă de coerenţă oi avea în tine.


 525. 525
  Andrusk:

  Dragilor, buna seara!
  Cosa, de un an e obligatorie.


 526. 526

  Ooo, Andrusk! Bună seara!


 527. 527

  Hm! Doamneee! Câţi ani ne-au trecut Andruşca?


 528. 528
  Andrusk:

  Buna seara Nora!!!
  Cu placuta surprindere v-am redescoperit aici. In dimensiunea in care ma desfasor de cateva luni n-am mai reusit sa va citesc. Dar sper sa recuperez repede!


 529. 529
  Junghiul:

  Bună seara!


 530. 530

  Mă bucur tare, Andrusk. Sper că-s unde bune în noua dimensiune. 🙂


 531. 531

 532. 532
  Andrusk:

  Cosa, au trecut destui. Cu bune, cu rele, surprize peste surprize, decolari, aterizari, salturi, asalturi. E placut sa redescoperi ca unele lucruri sunt tot acolo, ca poti sa mai reinvii unele senzatii si tabieturi care altadata faceau parte din cotidian, din firesc.


 533. 533
  Andrusk:

  Nora, sunt unde care ar trebui livrate cu instructiuni de folosire, cu etichete pe care sa scrie clar ca pe oglinzi: ”In dimensiunea asta lucrurile sunt altfel decat par a fi”. E un fel de miraj al ceaiului de la ora cinci pe care il bei 24/7 in chip de Alice tot mutandu-ti locul in jurul unei mese rotunde.


 534. 534

  Atunci, călătorie minunată prin “văgăună”. Şi ghizi pe măsură. 🙂


 535. 535
  Andrusk:

  Nora, sunt unde care ma fac sa am senzatia ca beau ceaiul de la ora cinci 24/7 tot mutandu-mi locul in jurul unei mese rotunde. Din fericire ceaiul are gust bun, pisica de Cheshire are un zambet frumos si inca nu am inceput sa vopsesc trandafirii. In definitiv e vorba doar un pachet de carti de joc!


 536. 536
  Edle:

  Imi place ce povestesti tu acolo, Alice. Tine-o tot asa!


 537. 537

  Mie nu-mi zici nimic?!

  Te-ai mutat sau, în sfârşit, s-a trezit moldoveanca din tine şi ai pus piciorul în prag, aşa cum ar fi trebuit să faci demult?


 538. 538

  Hm, ce chestie!

  Am văzut-o pe Roberta Anastase şi mi-a cam plăcut cum arată la faţă. A slăbit mult şi e bine. Finuţă şi elegantă. Are degete şi palme mişto semn că şi pedichiuri. În schimb nu-mi place cum arată la restul corpului.

  Şi oricum, faptul că e scoasă la înaintare de taică-su o duce depaaaaaarte de tot!


 539. 539
  Moş Pleksiglasu:

  OK, coerentilor! Deci cu aia ca in doua zile nu voi mai putea nici sa vad ce scrieti cum ramane? Ca publicul larg s-ar putea sa vada o mare fractura de coerenta aici.


 540. 540
  Andrusk:

  Edle, buna seara! Multumesc!

  @Cosa, moldoveanca sunt doar pe sfert, asa ca din pacate n-am stiinta a pune piciorul in prag. Am inchis un capitol si am inceput sa impletesc un altul, complet nou, la capatul lumii in tara aspra a minunilor. Imi testez limitele, incerc sa admir doar suprafata, sa pun lacat la sertare. Sa respir.


 541. 541

  Hai, Goco. Lasă alea. Te ascult. De unde până unde? De ce, ce urmăreşti, cum îţi imaginezi tu situaţia ideală?


 542. 542

  Andruşca, mersi pentru lămurire. Sincer! Dar eu o întrebasem pe Edle!


 543. 543

  Păi mă, Goco, dacă ţii tu neapărat să nu mai poţi nici măcar citi, se rezolvă uşor. Dai o şpagă, ceva şi rezolvăm.


 544. 544

  Ha, dar ştii ce demonstrează întrebarea ta?! Faptul că ţi-a cam ţâţâit curu de ieri până astăzi!


 545. 545

  Andruşca, oricum voiam să te întreb cum e pe acolo. Ştiam că tu nu ai de ce să pui piciorul în prag.


 546. 546
  marcel zadda:

  andruska _

  pe vremuri, te-am injurat, oare?


 547. 547
  marcel zadda:

  nu-mi aduc aminte, dar cred ca da.


 548. 548
  Edle:

  Cosa, nu stiu ce vrei sa spui. Eu sunt cu piciorul in prag de cand ma stiu. 🙂


 549. 549
  marcel zadda:

  in fine, daca “da”, imi cer scuze. ma rog, nu cred ca asta conteaza!


 550. 550
  Seva Tudose:

  Jasmine@154

  La multi ani,cu bucurii,sanatate !


 551. 551
  Andrusk:

  Seara buna Domnule Zadda!
  Cred ca ceva de dulce mi-ati spus la un moment dat si va eram destul de antipatica. Dar era uitata povestea, pentru mine cel putin. Accept cu placuta surprindere scuzele, chiar daca nu consider ca este cazul sa intre in discutie.


 552. 552
  marcel zadda:

  andrusk _

  am imbatrinit, in pizda ma-sii!

  asta nu inseamna ca scuzele mele nu trebuie primite…

  inca o data: scuze!


 553. 553
  Junghiul:

  Uups! Am crezut că nu văd bine.


 554. 554
  andreea:

  precum în desenele animate, aşa de brusc i s-a deschis uşa lui Goco, încît, din prea mare avînt, cred că a ieşit pe vreo fereastră…


 555. 555
  Nastasia:

  O fi pățit ca unul de a atacat-o într-o seară, târziu, cu gânduri erotice pe o prietenă, undeva, pe lângă bloc. Fata i-a zâmbit frumos și i-a spus ceva de genul ”sigur, dragă, dar de ce aici, în tufe? Stau aproape, locuiesc singură, hai să urcăm la mine.” Tipul a fugit.


 556. 556
  andreea:

  păi, normal că a fugit. nu poţi să ştii de unde sare vreo torţionară sadică…


 557. 557
  Junghiul:

  Să aveți speranță toți cei care intrați aici…


 558. 558
  andreea:

  cu ieşitul e mai complicat…

  You can check out any time you like,
  But you can never leave!


 559. 559
  Junghiul:

  În caz de urgență ce preferi: planul de evacuare sau ghemul?


 560. 560
  Moș Pleksiglasu:

  Iete ca mai sugi tu pula, macar odata!

  Nu stiu daca are vreo importanta, dar comentariile alea de le-ai sters, eu le am inca salvate.

  Pentru restul proastelor aflati ca tiganca i-a dat mana libera nespalatului sa va umble prin calculatoare.

  Si voi nu va mirati deloc cum de imediat ce a intrat muistul admin, ca prin minune indianul si-a schimbat nick-ul?

  OK, n-am nevoie sa ma credeti, de ce-as muri eu de grija voastra?


 561. 561

  Ce comentarii am şters? 🙄
  Că salvezi tot nu mă miră.
  Totuşi, răspunzi şi tu la întrebări? Sau confirmi tot ce zice Cosa?


 562. 562

  Să-l suspectezi pe Raj că ar colabora cu Cosa… hm, asta, da, fantezie! 😆


 563. 563
  Jaco Pastorul:

  Muistul admin???

  Poate limbistul ceaşcăist…


 564. 564
  Moș Pleksiglasu:

  Alea in care se lauda muistul ca poate umbla prin calculatorul meu. Nu numai al meu. Al tuturor de pe cacastusul tau de blog. Val-one isi exprima naiv speranta ca tiganca n-ar avea vreun interes sa-i umble prin calculator. Iote ca are muistul.


 565. 565

  Mai uită-te o dată, Goco. Nu a dispărut nimic. Sunt la locul lor.
  “Cacastus”, “cacastus”, dar ce-ţi mai place!
  Acum, hai, zi, ce-ai cu mine? La cât eşti de rasist, ar trebuie să-ţi fie silă să mai dai pe aici… Dacă-ţi fac farmece? Ha? Te-ai gândit la asta? Sau te fac la buzunare?


 566. 566
  Moș Pleksiglasu:

  Lasa bai ca lumea are memorie. Nu ma intereseaza ce vrei tu sa demonstrezi. Inainte de 413 mai erau niste comentarii. Si nu o fa pe proasta. Nu indianul a colaborat. Pur si simplu muistul l-a scos si a inventat alt nick


 567. 567

  Ce comentarii, Goco? Păi, pune-le tu. Dacă erau.
  Şi cum adică i-a inventat alt nick? I-a inventat şi l-a şi convins să-l folosească? 😆


 568. 568
  Moș Pleksiglasu:

  Jaco, ia vezi ce scrie la 514!


 569. 569

  Vezi că nu te duce capul. Cosa se referea la un comentariu al lui Val_one. Care e şi acum în gunoi. Ăla cu Monica Macovei. Şi pe care şi l-a şters singură.
  Mă, cred că are dreptate Cosa.
  Acum vii şi delirezi una, alta, dar nu dai un răspuns coerent.


 570. 570
  Moș Pleksiglasu:

  Bai tiganco du-te tu in pula mea. Nu vreau sa-ti demonstrez tie nimic. Fiindca tu stii ce si cum. E pentru restul! Cu tine m-am convins demult. Ma doare-n pula de parerile tale.


 571. 571
  Moș Pleksiglasu:

  Bine, sper sa-i poti prosti si pe procurori!


 572. 572

  Ei, nu e vorba de demonstrat nimic.
  E vorba de ce eşti tu aşa de obsedat de mine? Într-atât de obsedat încât îmi foloseşti numele şi fustele ca să postezi pe alte site-uri.
  Ce răspunzi la asta?


 573. 573

 574. 574
  Jaco Pastorul:

  Sper sa nu se ajunga la un proces, mai bine rezolvati toata afacerea la un mediator.


 575. 575
  andreea:

  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaa!!!!

  ce răvăşeală e la mine în calculatoooor!!!
  Cosa, unde mi-ai pus folderele alea cu dantelă??!!


 576. 576
  Jaco Pastorul:

  Aha, perversule, iti trebuie dantele? Nu cumva ai atacat si folderele cu lenjerie de dama?

  Ia sa verific si eu retetele de ingrasare la castraveti si rosii…


 577. 577

 578. 578
  Moș Pleksiglasu:

  Jaco, tu tii minte ca au fost niste comentarii in care muistul descria cum va proceda daca “nu ma linistesc”? Nimeni nu tine minte? Sigur tiganca vrea sa arate ca vorbesc aiurea, dar memoriile voastre alea din cap nu vi le-a putut sterge muistul inca.


 579. 579

  Andreea, am găsit unele dar nu cu dantelă ci cu danteluţă. dacă la alea te referi … nu le-am văzut, nu ştiu!


 580. 580

  Prostovane, comentariile alea sunt încă aici. 260, 263 etc.
  Ăstora sigur nu le poate şterge “memoriile”, dar ce e cert e că ţie ţi-a băgat un chip. Numit orbul găinilor. 😆 😆
  Lasă gargara. Tot vrei să eviţi să spui de ce eşti aşa obsedat. Deci?


 581. 581
  andreea:

  iote ce deghizare!
  😆


 582. 582

  Cosa, ce dracu faci? Acu’ mă clonezi şi tu? 😆


 583. 583

  Nora, am testat ceva. E incredibil! Tu foloseşti aceeaşi adresă de mail pe care o foloseai pe Pandora’s şi pe care ţi-am făcut-o eu!
  Şi pe care o ştie toată lumea!


 584. 584

  Păi, ce-are, bre?


 585. 585
  Jaco Pastorul:

  Goco, tiu minte, cum sa nu, ce-i cu ele?


 586. 586
  Moș Pleksiglasu:

  Bine, sunt si acum. Nu ma uitasem mai sus. Scuzati deranjul. Pardon!


 587. 587
  andreea:

  … si ţe deranz, coniţă…


 588. 588

  Iauzi, băi frate, că ce are?! Cum ce are, Nora?! Păi poate să comenteze oricine cu adresa ta, în locul tău, aia are!

  Ah, stai că-s prost de băun! De fapt, toţi au conturi de editor şi deci, toţi îţi văd adresa reală! Tâmpit mai sunt!


 589. 589

  Bă, eşti căpiat. Ţi-am mai spus o dată: Goco are adresa pentru că am făcut prostia să-i răspund la mail. Aşa a aflat-o. De-aia mă clonează într-o veselie.
  La tine tot aşa face?

  Ceea ce ne aduce la punctul iniţial. Zi, Goco.


 590. 590
  Seva Tudose:

  Mos#566

  dupa com.#512 eu am pus o maimutica animata(emoticon)dar a iesit doar adresa nicidecum emoticonul. La com.#513 am reusit sa pun emoticonul cel ce arata degetele-n sus,cu sensul de”fuck you” care era ca un raspuns catre ik 😀

  Mosule,si daca ik si-a schimbat numele din”indianul”in ik, nu crezi ca a facut-o,sacrificandu-si numele ales si istoria comentariilor lui,doar impotriva ta,cel care il clonezi si scrii in numele lui ?

  PS.Apoi Cosa la com#514 a scris,unde ar fi cel care mi s-a sters,cel cu adresa de emoticon,plus a lui Val ?

  PS.1 iar com.lui Val_one daca i s-a sters/daca si l-a sters,asta este dreptul ei.

  PS.2 si”indianul” a cerut Norei la com.510 sa i se stearga com. 509,cel in care era vorva despre mica disputa intre noi doi,Seva si ik 😀

  PS.3 sper sa ma fi explicat destul de suficient,sa intelegi.


 591. 591
  Moș Pleksiglasu:

  Tocmai primisem mesaje de dragoste de la Cosa cand am vrut sa intru aici de pe doua sisteme de operare. Si eram un pic buimacit. Nu credeam ca poate fiindca ma bazam pe ceva care n-a functionat. Ok, m-am linistit! Eh mi-a mai ramas unul pana mai acus. Gata, am treaba! In definitiv e treaba voastra. Sunteti vaccinati la urma urmei.


 592. 592

  Ai, să-mi bag pula!
  Cât de destul de suficient a explicat Seva. Trebuie să mai citesc de două ori că n-am înţeles nimic!


 593. 593
  Seva Tudose:

  Mos

  tu stii ce am facut eu ? De cand Cosa a scris ca poate sa intre pe laptopul meu sa ma vada/auda ce fac eu in dormitor,am lipit dracului un timbru peste “ochiul camerei de vederi,care orice laptop este dotat” 😆

  mai vede Cosa o pula 😆 😆


 594. 594

  Aaaa, ha, ha, ha, ha, ha, haaaaa!


 595. 595

 596. 596
  Moș Pleksiglasu:

  Ha-ha-ha! Asta cu vechea adresa e tare. Si cine nu te lasa s-o schimbi? Pot clona pe oricine vreau fara adresa de mail. Ce s-a mai ofticat Cosa fiindca credea ca nu mai stie nimeni sa scrie cu etichete! Ehe s-au dus vremurile alea!


 597. 597
  Seva Tudose:

  Jaco#574

  sper sa nu fie un mediator cu doua fete ! Daca te duci la articolul”Reloaded” in video-clip vei vedea la minutul 8″01 cum unul avea vesta pe el de “mediator” in schimb era pusa peste uniforma de jandarm ! Fuck it 😀

  asta ca tot ai spus tu ca eu sunt “agera la vaz” nu si la minte… 😀


 598. 598
  andreea:

  io nu înţeleg de ce trebuie să caut în coşul de gunoi, dacă vreau să văd ce spui, val. nu eram pe aici, ieri, cînd ai pus comentariul… dacă nu comentează nimeni, nu înseamnă că nu te citim sau că nu ne interesează! pe mine chiar mă interesează. 🙁


 599. 599
  val_one:

  păi, dacă te mai interesează doar pe tine n-am făcut nimic, Andreea. ne apucăm să facem bisericuţe?

  oricum era un flecuşteţ neinteresant, nedemn de băgat în seamă.


 600. 600

  Val_one, zău că ești culmea. Am pus pe aici o groază de linkuri și de chestii la care n-a comentat nimeni nimic. Și nu m-am mai apucat să le șterg.


 601. 601

  Moșule, de-aia nici nu mă obosesc. Știu că poți clona oricum.

  Dar tot eviți răspunsul. Parcă te dădeai bărbat? Sau m-am înșelat eu?


 602. 602

  La obiect, mă bucură inițiativa Monicăi Macovei. Nu degeaba e cel mai apreciat europarlamentar român. Și chiar e! (asta n-o știu de la pdl-iști, ci de la oameni care lucrează în instituțiile europene)
  Mă întristează tăcerea ei referitor la alte teme, cum ar fi încălcarea drepturilor omului la Pungești. Ca și cea a Vivianei Reding.
  Încă nu știu dacă bucuria mi-e mai mare sau mai mică decât tristețea.


 603. 603

  In-cre-di-bil!

  Pui un comentariu, apoi îl ştergi deoarece crezi tu că nu interesează pe nimeni!

  Nu, nu, nu! Cred că e cu totul şi cu totul altceva!


 604. 604
  andreea:

  mi s-a întîmplat şi mie să-mi şterg comentarii (de vreo 3-4 ori, cred), dar dintr-o singură cauză. atunci cînd mi s-a părut că am fost prea “a dracului”.


 605. 605

  Nu e altceva, Cosa. Nu e prima oară când Val_one procedează așa.


 606. 606
  Edle:

  Pai, si ce rost are, Andreea? Lumea a vazut deja, nu? 🙂


 607. 607
  andreea:

  poate n-au văzut chiar toţi. 🙄


 608. 608

  Mda, nici eu nu văd sensul…


 609. 609
  Edle:

  Cosa, nu mi-ai explicat.


 610. 610

 611. 611
  Seva Tudose:

  Val_one

  nu stiu daca ajuta cu ceva,citisem comentariul tau,dar fiind in afara de orice idee,neavand cunostiinta de cauza,cum puteam comenta la ceva care sunt afona 🙄

  doar asa sa ma aflu in treaba,de dragul de a comenta ? Asta nu inseamna ca nu m-a interesat.

  dar nu imi este clar, a cui ‘bisericuta’ 🙄 de ce trebuie sa fie vreo diversiune intre’bisericute’ 🙄
  zau asa !


 612. 612
  Edle:

  😆 Si nici nu prea cred sa gaseasca vreo explicatie.


 613. 613

  Lui Goco, cred că i s-a blocat … pardon, i-a murit la intrare!
  Dar nu-i nimic, mai stă o oră, două pe reveneală şi apare el.


 614. 614

  Dana, ce să explic?! Ai uitat când ne-ai spus că trebuie să te muţi (iarăşi!!) şi că nu mai ai niciun chef?!

  Şi am mai observat eu câte ceva nemulţumiri în sufletu tău.


 615. 615

 616. 616

  Cosa, acest fin observator al sufletului feminin! 😆


 617. 617

  Nastasia, ”hm”-ul tău e plin de înțelesuri nedeslușite. Mai pe larg n-ai nimic? 😛


 618. 618
  val_one:

  lasă, Seva, că e destul de vizibil cine e demn de interes şi cine nu în ultima vreme pe aici.

  acu` sper că nu începi şi tu cu mustrări.


 619. 619

  Se mai poate avort în patru luni jumate?

  Care ştie din surse mai sigure, din experienţă?


 620. 620
  Edle:

  N-am uitat. Da’ nici una, nici alta n-au legatura cu pusul piciorului in prag.


 621. 621
  Nastasia:

  Păi n-am, că încă meditez și merge greeeu. Cu ”hm” încerc să salvez aparențele. Să credeți voi că-i spus adââânc.


 622. 622
  andreea:

  brrrr…


 623. 623
  Moș Pleksiglasu:

  Bine! Precizez din capul locului ca nu sunt impotriva nimanui care are un blog sa dea afara si sa primeasca pe cine vrea in mod arbitrar. Nu am participat in vreun fel la construirea lui si nu am vreo pretentie! Orice tigan(scuze) poate sa-si faca unul si sa-i primeasca numai pe cei ce-i seamana. Atat timp cat nu are alte pretentii n-am nimic cu el. Problema vine atunci cand incepe sa aiba pretentii peste conditia lui. De exemplu cand incepe sa vorbeasca despre moralitate, drepturi, idealuri, principii, si alte chestii abstracte si elevate, dar in ceea ce-l priveste el se poarta tot tiganeste.

  Un exemplu: Mai demult il admirai pe indian ca intr-o disputa adversarii lui se oftica, dar el ramane nesifonat. S-a intamplat insa ca adversarul lui sa nu se mai oftice si sa-i serveasca replici reci dar dezarmante. Si atunci ai lasat impartialitatea deoparte si te-ai dus sa-l ridici din praf, sa-i scuturi zdrentele, sa-i reasezi armura si sa-i dai basti adversarului. Ai dreptul asta, dar din momentul in care ai procedat asa ai terminat cu toate principiile si atunci m-am simtit si eu liber sa renunt la ele. Lupta dreapta.

  Alt exemplu. Danni s-a luat de mine de foarte multe ori absolut degeaba si in moduri foarte josnice. Nu i-ai zis nimic niciodata. A venit insa fandositul de zadda, care l-a provocat pe Danni, iar cand asta a raspuns cu mijloacele lui te-ai grabit in doua randuri sa-l iei in suturi. Nu fiindca n-ar fi meritat, dar daca aveai in vedere ca a fost provocat, trebuia sa fii impartiala. La fel cu indianul. Deci el ma provoaca iar cand ii vine randul sa si-o incaseze tu ma bannezi.

  Repet: ai dreptul sa procedezi asa. Dar si eu am dreptul sa consider asta tiganeala si sa ma port cu tine ca atare. Ar fi multe exemple dar nu vreau sa dezgrop toti mortii.

  Intr-o societate fara principii fiecare face ce poate. Tu te porti cu mine tiganeste, eu te clonez si asa mai departe.

  In cazul lui Cosa la fel. M-a jignit de nenumarate ori iar eu am tacut, mai mult, l-am apreciat. Dar toate au o masura.

  Deci nu fiindca nu mai pot dragul tau te clonez, ci fiindca te-ai purtat cu mine neprincipial. Daca ai sa vrei sa te cercetezi singura ai sa vezi ca eu doar am ripostat.

  Stiu ca nu ma simpatizeaza nimeni pe aici, dar nu m-am apucat sa sicanez pe nimeni altcineva decat pe voi doi fiindca asta ati cautat.

  Deci avand aceste neajunsuri in minte e normal ca atunci cand te vad pe vox pozand in salvatoarea neamului, dreptatii, etc… normal ca-mi vine sa te iau in suturi.

  No asta cred, sustin si semnez, asa sa ma ajute sforta lui Jaco!


 624. 624

  Da. Se poate, Cosa.
  Am stat cu o prietenă în spital acum muuulți ani, la o astfel de intervenție. Fix patru luni jumate avea.


 625. 625

  Nu ştiu ce să fac. Să mă bag s-o ajut, să nu mă bag!

  Fata e tânără şi lucrează afară unde o duce decent. Dacă vine aici devine săracă lipită.

  Dacă nu mă bag eu, nu are pe nimeni altcineva şi exact un copil nu-i trebuie acum. Adică viaţa ei s-ar cam termina aici.

  Greu, greu!


 626. 626

  Goco, nu am spus că nu mai poți de dragul meu. Ci că te obsedez. E cu totul altceva.
  Apoi, a avut dreptate Cosa. Nu ești deloc coerent.
  1. presupunând că ai dreptate (deși minți cu nerușinare în multe rânduri, dar nu asta mă interesează acum), vezi că mai sunt pe lumea asta vreun milion de bloguri ai căror admini încalcă principii și moralitate. Cu ăia de ce n-ai nimic, o, tu, Zorro al blogurilor?
  2. eu nu pozez în nicio salvatoare a neamului. Tu m-ai ridicat pe piedestalul ăsta. Pentru că privești realitatea printr-o lupă care mărește, deformează, denaturează. Nu sunt eu responsabilă pentru fantasmele tale.

  Cu Cosa cred că e altceva. Ești pur și simplu îndurerat de comportamentul lui. Ceea ce trădează o afecțiune înșelată. Tu ai investit sentimente în Cosa. Îți dai seama că el e un străin, dar ai sperat că te va ridica și pe tine la un alt nivel. L-ai idealizat foarte mult, iar acum te simți trădat.

  Pe de altă parte, e interesant că recunoști o chestie. Ești în plin delir justițiar. Și tot ce faci încerci să-ți lămurești astfel. Cum ar fi să mă apuce și pe mine același delir și să te clonez? Ar fi jalnic, numai că eu am atâta minte încât să-mi dau seama de asta.

  La fel, faptul că sunt țigancă îți servește ție drept motivație ”extra”.


 627. 627
  Edle:

  Iote, ca veni si explicatia. 😀 Goco, da’ cu mine ce-ai avut, de ma pomeneai prin spam? Cu ce-am gresit? 😀


 628. 628

  Cosa, prietena mea a avut complicații după. Deci, nu știu! E riscant.


 629. 629

  Dar a ta cum de nu și-dat seama? A mea până la 4 luni a avut menstruație cum avea de obicei. Slăbănoagă din fire, nu se vedea nimic, nimic. Decât la palpare se simțea.


 630. 630

  Încă ceva, Goco.
  Vezi că nu-i a bună cu misiunile astea mesianice la care te înhami. Mă tem că te cam cocoșează, iar coloana ta (atenție, sens figurat) e numai fracturi.
  Interesant cum, în numele moralității, ajungi să faci tot felul de chestii imorale.


 631. 631

  Nora, la #262 vorbeşti cu un comentator mort. Sau pe moarte!

  Până acum a primit doar un avertisment -- un foc în aer de avertisment, pe care el l-a interpretat ca pe o tentativă nereuşită.


 632. 632
  Moș Pleksiglasu:

  Edle e posibil dar nu cred ca am zis ceva foarte rau, dovada ca nu-mi mai amintesc. Apoi eu nu am acces in spam(nici nu-l doresc) ca sa stiu despre ce vorbesti. Dar admit ca am mai amintit si pe altii colateral. Scuze, nu am nimic cu tine, esti o doamna , te apreciez si iti doresc numai bine.


 633. 633

  Nora, fata asta e foarte deşteaptă la carte, dar în rest e proastă de băune.

  Oricum nu din prostie, cred că a tot amânat să vină în ţară, sau n-o fi avut suficienţi bani să vină. Nu ştiu. E greu, dar cred că mă bag. N-am ce să fac. N-am nicio obligaţie, dar acum -- că ştiu -- nu pot să nu mă gândesc la ea -- amărâta!


 634. 634
  Moș Pleksiglasu:

  262

  Pai n-am ajuns pe celelate milioane de bloguri niciodata. Cand voi ajunge si voi fi tratat la fel, voi proceda la fel.

  Dca eu ma explic si tu tragi tot concluziile tale preconcepute e treaba ta. Cum ziceam mai sus si nu vreau sa mai repet.

  631

  Minti. Nu stii cum interpretez eu lucrurile.


 635. 635

  Mă rog, dar aveți grijă. Sunt puțini doctori care se bagă, iar ăla care e trebuie să fie bun.


 636. 636

  Succes, Goco! Nu vei mai avea timp de trăit, dar ce contează! Vei fi făcut dreptate! 😆 😆


 637. 637
  Moș Pleksiglasu:

  630

  Eu nu mai sunt aparatorul a nimic. Nu se merita. Dinte pentru dinte, si atat!

  Daca ti-e mila de coloana mea nu-mi mai pune in carca mesianismul. Cel mult li se poate pune in carca celor ce protesteaza la inter. Nu ca ar fi ceva rau.


 638. 638
  Moș Pleksiglasu:

  La Cosa presarea de diversiuni o fi insemnand coerenta? Cand a stat el de vorba cu mine despre ceva? A, stiu, papagal, libarca, fraier… nu se coboara.


 639. 639

  Goco, păi, cam așa se cheamă ce faci tu.

  Lupți cu mine pentru că-s neprincipială, deși pe tine nu te afectează asta cu nimic. Că nu ai nicio treabă cu mine. Nu te las pe blogul meu, dar ai recunoscut singur că am dreptul ăsta.

  Deci, tu chiar crezi că eu sunt răul din societatea noastră (o exponentă a lui) și-ți faci un titlu de glorie, de noblețe din faptul că mă combați INDIFERENT de armele folosite.

  E o justificare similară cu a criminalilor în serie, ăia care scrijelesc versete biblice pe pielea victimelor.


 640. 640

  Măi, Goco, dar de ce e el obligat să stea de vorbă cu tine?
  Eu pricep că ești cam îndrăgostit de el, dar nu mai fi așa evident!


 641. 641
  andreea:

  s-a şters şi din gunoi, val.
  îmi vine să mă dau cu capul de pereţi.


 642. 642

  Văzui. N-am ce face. Mă depășește!


 643. 643
  val_one:

  eu am greşit că nu l-am şters definitiv din prima, Andreea. nu se mai isca nimic azi.

  dar ce tot îţi faci atîtea probleme cu mine? mie mi-a trecut vremea pe blogul ăsta. n-am nicio problemă cu asta, aşa-i în viaţă.


 644. 644
  andreea:

  aşa. acu plec cu mama să facă nişte raze la Oncologic.
  asta e un fel de scurtă, dar zdruncinătoare coborîre în infern. micul infern, mă rog.

  am mai fost. e locul în care la orice colţ, pe trepte sau în vreun coridor întunecos, dai peste oameni ghemuiţi pe jos care plîng sau peste fiinţe cu privirea rătăcită. e foarte mişto.

  după ce vin de acolo, o vreme, banările, disputele şi hărţuirile de pe aici îmi par ciudate… o vreme… pe urmă, uit.


 645. 645

  Of, Andreea. 🙁


 646. 646
  Moș Pleksiglasu:

  640

  Cine a zis ca e obligat? Dar cum poti spune despre cineva ca e incoerent daca nu ai stat de vorba cu el?

  Daca tie iti place sa crezi asta, ce pot eu sa fac? Cand unul vede cai verzi pe pereti asta e. Nimeni nu-l poate convinge ca nu-s si in realitate. Asta se poate intampla oricui.

  Primele impresii despre Cosa au fost foarte neplacute. Am si avut cu el la inceput replici dure. Apoi a fost chestia cu Ana, cu tine, si am dat apoi peste blogul vostru vechi pornind tot de la adresa ta de mail. Acolo am mai descoperit si alte parti ale lui si le-am apreciat ca si tine dealtfel. Si mi-am exprimat parerile, e drept influentat si de faptul ca pusese cate o vorba buna despre mine pe ici pe colo, plus ca mi-a aratat cum sa scriu cu coduri html.

  Acum cred despre el ce credeai si tu cu vreun an in urma, sau ma rog ziceai despre el. Ma rog val_one si andreea l-ar putea caracteriza mai bine. Acum si-a mai atins un scop si anume ala de a putea vedea si localiza care de pe unde mai comenteaza, scop pe care l-a avut si cu Cristina Mihaila. Si nu cred ca iti faci iluzii ca nu va mai recidiva in a te injura si bruftului. Ma rog, circumstante.


 647. 647
  Moș Pleksiglasu:

  A, si l-am mai simtit alaturi pe Cosa in disputa cu indianul. Chiar cum de nu vede toata lumea ce-i zace in cap astuia?


 648. 648

  Păi, nu e musai să vorbească cu tine. E de ajuns să te urmărească în alte intervenții. Așa cum nici eu nu trebuie să discut cu Nae de pe vox ca să-mi dau seama cât nu-l ajută capul. Vezi, iar nu ești logic.

  Goco, e nițel cam ciudățel așa să urmărești atâta niște oameni de a căror existență nu aveai habar cu câteva zile înainte. Să te duci, să citești conversații, mii de comentarii fără nicio legătură cu tine, să le salvezi, să le scoți de la naftalină când și când… Știu, nu ți se pare! Că dacă ți s-ar părea n-ai mai face-o.

  Iar aberezi. Oricare dintre editorii acestui blog poate vedea de unde comentați. Iar Cosa a avut cont de editor de când a postat și articolele alea. Nu e vreo noutate, așa că nu pricep de ce te dai de ceasul morții.

  În rest, confunzi iarăși concluziile pe care le tragi mânat de ură și obsesie cu realitatea. N-ai cum s-o vezi, ești prea pornit a-ți justifica meschinăriile ca să n-o siluiești în fel și chip.


 649. 649
  Moș Pleksiglasu:

  Bun. Mersi ca m-ai primit pe blogul tau tu stii pentru cat timp.

  A, si am stiut ca intarziind mai mult pe el ii dau mai multe sanse lui Cosa sa vada dispozitivele, sistemele de operare si ce-o mai fi vazut el. Dar am riscat. Nu-mi pasa prea tare daca nu voi mai putea vedea ce se intampla aici, neavand de fapt niciun prieten. Dar recunosc ca mi-ar place sa mai pot spune cate-o prostie sau mai multe din cand in cand in functie de dispozitie.

  Uf, m-am facut prea vulnerabil, asa ca plec pana nu ma apuca vreo stare de confesare mai accentuata. Vreau sa fiu rau mai departe.


 650. 650

  Iarăși, această obsesie a ”simțitului alături”.
  De ce nu-ți duci tu singur războaiele și ții să ai pe cineva alături?
  Dacă ești așa convins de dreptatea ta, de ce ai nevoie de legitimarea lui Cosa?
  Da, m-a uimit oarecum că nu te-a mirosit de la început cum ești. El dădea vina pe noi. Dar na, s-a trezit. Tu-l urăști de parcă te-a lăsat la altar și-a fugit cu alta în lume.


 651. 651

  Eu cred că-ți pasă tare. Uitându-mă la faptul că ai alt ip la fiecare comentariu. Nu face nimeni atâtea eforturi fără să-i pese.
  Orice zici e contrazis de fapte, Goco.
  Faptele tale grăiesc împotriva vorbelor tale. Ce să-ți fac?


 652. 652
  Moș Pleksiglasu:

  Crezi ce vrei tu si faci ce vrei tu. Si daca greseti nu-s asa de important si nici nu-mi doresc. Am alt IP pentruca dupa fiecare comentariu imi apare ecran alb cu “Basti, Goco!” sau “Sugi pula, Goco”! Si tre sa repornesc browserul ca altfel nu mai vad nimic. La fel ca si dupa acest comentariu cred. Am un browser care ia automat alt IP daca il repornesc. Deci nu modemul, nu calculatorul. Vezi ca lucrurile care par complicate sunt de fapt mult mai simple?


 653. 653

  Nu cred ce vreau. Cred ce mă lasă logica să cred.
  Tu știi ce faci acolo, dar eu după ce mi s-ar spune ”bâști”, aș pleca. Orice altceva e cerșeală.


 654. 654
  Jaco Pastorul:

  Mai, Pleksiglass, este evident ca femeile rationale sunt rare in lumea, tot evident este ca Nora nu se afla printre ele, desi incearca din rasputeri.

  Ce nu pricep eu, de ce dracu nu accepti acest lucru cu seninatate si fara a depasi limita ironiei si a sarcasmului. Ironia si sarcasmul sunt sarea si piperul unei discutii pe blog, fara ele, blogul devine o chestie plictisitoare.

  In unele dati, ai parut extrem de isteric si de crizat, razbunator, apocaliptic si obsedat.

  Io personal, nu cred ca esti asa, cred ca e felul tau de a te umfla in pene ca sa pari mai mare.


 655. 655

  Cât de japiță ești, Jaco. Ca să nu mai vorbesc de misogin, că astea-s deja finețuri.
  Rațională sau irațională eu, nu contează. Tu tot prost de băuni ești.


 656. 656

  Goco, chiar dacă e blog public, ştim că nu prea intră aici altcineva în afară de noi. Asta ne conferă o oarecare siguranţă în a comunica între noi ca şi cum am fi în persoană. Unor persoane cunoscute nu le spui secrete sau intimităţi profunde, dar le mai spui câte ceva.

  Acest le mai spui câte ceva face un astfel de blog mişto. Oricâte certuri or fi fost (şi slavă Domnului, au fost!) nu s-a depăşit limita blogului. Adică nu pun eu aici o poză cu mama, iar mâine mă trezesc cu ea pe nu ştiu ce alt sait. Mă pot trezi, dar probabilitatea e mică aşa că, o pun.

  Tu eşti singurul (pe care îl ştim) care nu respectă această dimensiune a blogului: relativa siguranţă.

  Oricât te-ai da tu de raţional, eu ştiu că nu eşti. N-am nimic personal cu tine, dar ştiu că nu te vei potoli. N-ai cum să garantezi. Aşa că soarta ţi-e pecetluită!


 657. 657

  Exact. Indiferent de dușmăniile de moment, indiferent că mă-njură Cosa uneori, e un soi de cod pe care-l respectăm. De pildă, el nu m-ar clona niciodată, niciodată, indiferent cât de tare ne-am porcăi. Cred că are încredere în mine că nici eu nu i-aș face asta lui. Și niciunul, dar niciunul nu ne-am face pe aici ”pedofil” sau alte monstruozități.
  Tu asta n-ai înțeles și de-asta vei fi mereu un marginal.

  Hm, acum îmi dau seama! Mă înșelasem.
  Există două chestii pe care Jaco și Goco le au în comun:
  -- amândoi l-au făcut pe Danny pedofil total aiurea, fără să le pese de greutatea unei astfel de acuze total nefondate. (Danny posta cu poza reală, dați-mi voie să amintesc. Era mai mult decât un nick. Dacă ar intra pe aici un necunoscut cunoscut al lui, chestia aia l-ar putea compromite)
  -- Jaco m-a acuzat că aș avea motivații neoneste pentru care mă manifest împotriva medierii pentru viol. Mă rog, și altele la fel de halucinante.
  De-aia, nici Jaco, în ceea ce mă privește, nu a respectat codul. Ca esență, jigodismul lui e la fel de mare, numai că se manifestă mai rar și mai puțin violent.


 658. 658

  În plus, nu-i mai prea merge nici nici cu pătlăgelele roşii şi de aia e invidios pe Willi Schuster.


 659. 659
  Moș Pleksiglasu:

  653

  Deci daca eu sunt cersetor tu ce esti cand imi pui alta intrebare si daca n-as raspunde Jaco ar avea impresia ca sunt las si incoerent. Pe el il aveam in vedere daca mai raspundeam. Cat despre tine mi s-a intarit si mai mult impresia ca esti o tiganca imputita care n-are vreo sansa sa parvina cu adevarat decat in ochii lui Costelus. Si un salut pentru Cosa, poate ultimul. SUGI PULA TU DE 10000000 de ori! Esti fix un cacat provenit dintr-o familie disfunctionala cu surori care fac copii din flori cu arabi si negri, frustrat de lipsa comunismului, infantil si imitator fidel al idolului tau Morega. Gunoiule!

  A, si sigur daca Willi Schuster ar veni aici tot aia ar zice despre tine tiganco. Asa ca nu te mai erija in aparatoarea lui ca nu are nevoie!


 660. 660

  Sigur, Goco, cum spui tu. 😆
  Auzi, dar ce ai cu țiganii, arabii și negrii? Cu ce ți-au greșit?


 661. 661

  Păi, scuze, nu eu am venit pe blogul tău să mi se spună ”bâști” în zece mii de moduri. Nu eu am fost nevoită să clonez, să mă târăsc cu ip-uri etc ca să postez un comentariu.
  Deci, da, cam stai cu mâna întinsă. Și nu de ieri, de azi, cam de când ne ”știm”.


 662. 662

  Rezumând.
  Cosa a avut încrederea de a da pe aici detalii personale. Recte, nepoata lui mulatră, faza cu Morega etc.
  Goco, care nu poate combate nimic în mod onest, folosește asta ca să tragă tot felul de concluzii abracadabrante, să se ia de familia lui Cosa etc. Și tot noi suntem ăia neprincipiali.
  Goco, tu ai dat și tu niște detalii despre soția ta. Eu nu voi folosi însă asta niciodată ca să dau în tine.
  Vezi, de-aia țiganca e cu șapte clase peste tine.
  Ți-am explicat cât de simplu am putut. Că nu pricepi nici acum e doar limitarea ta.


 663. 663

  Care mi-aţi editat, bă, comentariul?! Nesâmţâţâlor!


 664. 664

  Io! Nu m-am putut abține!


 665. 665
  Jaco Pastorul:

  Cand vei ajunge sa pricepi ca femeile sunt DIFERITE decat barbatii, asta presupunand inclusiv o diferenta de gandire analitica, adica implicit rationalitate, atunci vei deveni si tu femeie.

  Pana atunci nu vei fi decat o femeiusca obsedata de gandul de a se masculiniza, cu orice pret, ca nu cumva sa para mai prejos decat cel de langa tine. Numai asa se explica stilul pe care l-ai furat de la Cosa, cu toate injuraturile si grobianismele lui, stil care pe el face oarecum pitoresc, pe tine, ridicola.

  Mai ramanea sa-mi spui ca te clonez pe ascuns si-ti doresc si eu, la randul meu, tratamente cu citostatice.

  De altfel, la cate aberatii scoti pe gura, nu m-ar mira sa ma acuzi si de asta.

  In realitate, eu iti fac woodoo aici, la mine in rasadnita, in noptile cu luna plina.

  Vad ca te macina aia cu medierea, de ai ajuns sa nu-i suporti nici pe mediatorii de divorturi. Nu ti-am spus ca ai motivatii neoneste, ti-am spus ca nu sunt decat doua posibilitati, ori esti proasta si nu pricepi, ori esti pe-o mana cu avocatii. Te-am lasat pe tine sa alegi, pentru mine, faptul ca esti impotriva unui lucru cat se poate de bun, este suficient, chiar nu ma intereseaza cauza.

  Asta dupa ore in sir in care am incercat (nu numai eu) sa iti aratam beneficiile medierii chiar si in cazul unui viol.


 666. 666
  Jaco Pastorul:

  Bai, Willy Schuster ia lectii de la mine.Ha!


 667. 667

  Nu ti-am spus ca ai motivatii neoneste, ti-am spus ca nu sunt decat doua posibilitati, ori esti proasta si nu pricepi, ori esti pe-o mana cu avocatii. -- copii, vă las pe voi să sesizați fractura logică.

  De unde ai scos-o pe aia că urăsc mediatorii de divorțuri? Știi de ce i-am șters ăluia sau ăleia linkul? Pentru că ducea la un site unde echipa era condusă de Petre Mustățeanu. Cine e ăsta? Un mediator care a spus următoarea enormitate: “Ce facem când autorul violului este sotul victimei. Destramam familia condamnând sotul?”

  Știu, în capul tău, violul în căsnicie e scuzabil.
  Ei, la mine, nu-i! Și nu vreau să contribui în niciun fel la promovarea unor asemenea personaje sau a celor asociați cu ei.

  Ca să știi înainte să te repezi ca prostul satului.

  În rest, rămâne cum am stabilit. Tu ești un bou cu ifose, iar eu nu dau doi bani pe ce spui tu.


 668. 668

  Apropo, nu pricep ce te fute pe tine grija de feminitatea mea. Ia, vezi-ți de treabă că eu nu ți-am luat ție coaiele la numărat ca să văd dacă dau cu minus!


 669. 669
  Jaco Pastorul:

  Pai, da, din partea ta, jignirea asta pare o lauda.

  Nu uita o chestie, cine seamana vant culege furtuna, agresivitatea ta naste violenta, si din pacate, nu toata lumea nu te baga in seama, asa ca mine, unii o iau in serios.

  Asa ca nu te mai mira ca exista unii ca Goco. De fapt, si tu esti un soi de Goco, singura diferenta dintre tine si el e ca tu ai cheile de la camara.


 670. 670

  Scutește-mă de morala ta. E stătută și venind de la tine… nu face nici cât o ceapă degerată, ipocritule. De ce continui să mă plictisești?
  Cu Goco semeni tu. Și am demonstrat de ce și în ce fel, așa că șșșșt!!!


 671. 671
  Jaco Pastorul:

  uaah, acum iti citesc comentariul.

  Nu e nicio fractura logica, a fi proasta nu e o motivatie neonesta, copii, ati sesizat nuanta?

  Iar cu Mustateanu ala, ai din nou, dreptate. Unde mai pui ca are si unchi in Albania abonat la un ziar antiguvernamental.

  Violul in casnicie, in capul meu, e mediabil, da, nu scuzabil, mai ales cand sunt si un card de copii.


 672. 672

  Bleah, bleah, bleah.
  Mișto, să le asiguri copiilor tată-violator.
  Deci, nu violul destramă familia. Ci divorțul de violator.
  Vai de capul tău! Acum se explică toate.
  Nu mi te mai adresa. Chiar îmi provoci scârbă.


 673. 673
  Jaco Pastorul:

  Nu, Nora, fundamentalisto, exista situatii si situatii, o familie trece prin multe si complexe momente, deci, nu orice viol se termina cu o mediere, dar in principiu, violul este mediabil.

  Divortul este o solutie extrema doar atunci cand toate incercarile de mediere dau gres si atunci cand se rup niste punti importante intre cei doi.

  Datorita faptului ca in momente de suparare maxima, cei doi soti nu comunica, s-a constatat ca de multe ori, un mediator face minuni, pentru ca nu atat motivele supararii sunt insurmontabile ci tocmai lipsa de comunicare e cea care duce escaladarea conflictelor.

  Pentru scarba, incearca un Emetiral.


 674. 674

  Du-te dracu. Ce provoci tu nu trece nici cu o tonă de emetiral!

  Deci, nici violul nu-i de ajuns pentru un divorț! Ce, domne, a violat-o că nu comunicau! Dar îi învață mediatorul să comunice, nicio grijă. Băi, prostovane, tu ai idee câte cupluri eșuează la TERAPIE de cuplu, cu om specializat, care asta a făcut toată viața? Ca să nu mai vorbesc că nici măcar un terapeut nu s-ar băga în ”resudarea” unui cuplu în care a avut loc un viol.

  Doamne, nu-mi imaginam cât de dus ești cu capul! Ești monstruos, pur și simplu.
  NU MI TE MAI ADRESA!


 675. 675
  Seva Tudose:

  Jaco

  “violul este mediabil… mrgreen: un mediator face minuni :mrgreen: ” ma ingrozesti !

  hai sa iti spun una: deja aveam cei 3 copii cu sotul,si intr-o noapte de la 10 seara si pana dimineata,s-a purtat o hartuiala intre mine si el…I-am spus ca mor cu el de gat,si tot nu voi avea sex daca eu nu vreau !

  el astepta ca sa adorm,eu la fel…ne-am dus la serviciu franti de oboseala,dar si cu ura reciproca…am inaintat actiune de divort….dar dupa o luna,cand el a primit instiintarea…

  mi-am retras-o…de ce ? Stiam ca nu voi emigra cu toti 3 copii daca el se opune,si am ajuns la un pact….numai fortezi nota,daca nu vrei sa ramai singur…

  ca eu sunt a dracului si te las fara copii…. :mrgreen:


 676. 676
  Jaco Pastorul:

  Violul in casnicie nu este decat un efect, cauzele sunt complet altele, asta nu pricepi tu, ca n-ai de unde, nici n-ai citit despre asta si nici Dumnezeu nu te-a facut atoatestiutoare.

  In schimb esti agresiva, dar asta e, prostu’ nu-i prost destul daca nu si semnalizeaza.


 677. 677
  Moş Pleksiglasu:

  665

  “Mai ramanea sa-mi spui ca te clonez pe ascuns si-ti doresc si eu, la randul meu, tratamente cu citostatice.”

  Jaco, aici ma simt cu bazoiul pe caciula si vreau sa te intreb: tu care esti un om rational, de ce te iei dupa barfe, de ce nu te informezi direct de la sursa? Unde ai gasit tu cuvantul “citostatice” in ce am zis eu? Tin minte textual: “La multi ani cu chimioterapie!” Acuma stii si tu ca terapiile sunt de mai multe feluri: homeopatice, naturiste, chimice adica cu piramidon, aspirina, etc… de la Bayer. Nora era racita in ziua aia si eu i-am dorit tot binele din lume in felul meu. Dar buruieni n-aveam atunci in farmacie ci numai hapuri, droguri. Asa ca i-am dat si eu ce am avut la indemana.

  Uite de exemplu doamnei Nastasia daca ar vrea sa primeasca urarea mea i-as ura “La multi ani numai cu tratamente naturiste!” Adica sa n-aiba nevoie vreodata decat de un ceai, o infuzie acolo!


 678. 678

  Du-te dracu! Numai în capul tău, după un viol se poate remedia ceva!
  Te-aș întreba unde dracu ai citit tu că un viol nu înseamnă o punte nu ruptă, ci arsă total într-un cuplu! Dar chiar MI-E SILĂ să mai discut cu tine.
  Nu ești doar de-un misoginism crunt, ești pur și simplu inuman!


 679. 679
  Jaco Pastorul:

  In literatura de specialitate, ignoranto!

  Iti recomand cateva chestii daca vrei sa te faci mediator.


 680. 680
  Jaco Pastorul:

  Bai, Goco, la medicina iti spun deschis ca nu ma pricep.

  Oricum, chimioterpaia nu suna prea frumos.


 681. 681

  Minți. Nu eram răcită. Iar tu oricum recidivai. Lui Raj i-ai urat să rămână fără picioare de la diabet. Așa că lasă astea, că te știu toți (mai puțin Jaco, dar el nu contează. El și-ar îndemna fiica să rămână lângă un violator, așa că ce pretenții să mai am eu!).


 682. 682

  Vorbi prostul satului.
  Nu vreau. Te las pe tine să convingi nevestele violate că e în interesul lor să rămână lângă violator. Cu tot cu copii.


 683. 683

  Cred că ai confundat manualul de zootehnie cu ăla de psihologia victimei. 😆 😆


 684. 684
  Jaco Pastorul:

  Bai, desteapto, inca o chestie pe care tu nu o pricepi si confunzi mediatorul cu psihopupu.

  Mediatorul nu face nimic, nici introspectie si nici terapie de grup.

  Cele doua parti fac totul, ei se inteleg, daca e sa se inteleaga, si asta (si) datorita faptului ca mediatorul ofera un cadru special pentru asta.

  Ignoranto! Pune mana si citeste.


 685. 685

  Mă lași odată, prostovane?


 686. 686
  Jaco Pastorul:

  Esti de o ignoranta crasa, te bagi cu capul in gard fara sa fii in tema cu nimic.

  Parereoloaga de serviciu.

  Veziti de gramatica ta, ca la aia esti buna, nu te arunca la lucruri pe care mintea ta ingusta nici nu le poate concepe.

  Psihologia victimei, ha,ha proasto, nu e rostul unui mediator sa faca sedinte de psihanaliza.

  Proasto, nu e rostul mediatorului sa convinga nevestele sa ramana langa violator.

  Pune mana si te documenteaza.


 687. 687
  Jaco Pastorul:

  Nu te las pana nu recunosti ca esti PROASTA.

  Ai de ales, ori recunosti ca esti PROASTA, ori ma bannezi. Altfel nu te las.


 688. 688

  Du-te dracu de dobitoc. Tu ai susținut până acum, sinistrule, că la mediere se pot ”reface punțile”, că violul e doar efectul, nu cauza blabla.
  Ca să nu mai vorbesc că tu, în general, ești de principiu că se poate reface o căsnicie după viol. Cu sau fără mediere. Vezi ce-ai scris mai sus.
  Hai, marș, că enormități ca ale tale nu mai debitează nimeni pe aici. Înțeleg că ești senil, dar nu pricep de ce trebuie să mă obosești pe mine cu asta.


 689. 689

  Hi, hi, ce-ai, păpușel, tu, individul echilibrat și rațional?
  Ah, ce-mi place când îți dai arama pe față!
  Iar eu îți zic de-acum încolo ”susținătorul violatorilor”. Că asta ești, jepatule!


 690. 690
  Jaco Pastorul:

  Da, PROASTO, se pot reface, daca vor cele doua parti, si in marea majoritate, din statistica asta rezulta.

  Hai, recunoaste ca esti PROASTA.


 691. 691
  Jaco Pastorul:

  Ha, ha, rad de mor. Sunt zen, sa stii.

  In schimb tu esti o PROASTA. Asta e un fapt dovedit.


 692. 692

  Nu, dobitocule. Dacă ăia rămân împreună, statistic, nu înseamnă deloc că s-a refăcut legătura. Dacă în continuare ai un certificat de căsătorie, nu înseamnă deloc, prostovane, că nevastă-ta mai dă doi bani pe tine. Sau că e funcțională legătura. Pricepi, amibo, că un certificat de căsătorie nu e același lucru cu unul de proprietate?
  Hai, recunoaște că ești un DOBITOC JEPAT.

  Dar mai zi, mai zi, arată-te în toată splendoarea.


 693. 693

  Se vede. Mai ai puțin și plesnești de atâta zen.
  Apropo, ceva linkuri, autori care susțin că relația e funcțională post viol ai? Sau iar vorbește senilitatea din tine?


 694. 694
  Jaco Pastorul:

  Deviezi de la subiect, PROASTO, e clar ca dai din colt in colt, nemaistiind ce sa inventezi.

  Vorbeste despre mediere, PROASTO, lasa psihanaliza familiei, ca habar n-ai ce-i aia. Mai trebuie sa treaca apa pe Dambovita, pana sa stii.

  Deci, ce face mediatorul, PROASTO, terapie in grup, ia mai zi.


 695. 695

  Da, dobitocule, tu l-ai apărat pe unul care susținea că violul nu e motiv de divorț. Punct. Se pare că nu înțelegi ce apărai, dar sari ca prostul satului, cum ți-am zis.
  Psihanaliza familiei? Du-te, dobitocule, că râd și curcile pe tine.


 696. 696

  Scrii degeaba cu majuscule. E clar cât ești de ”calm”. 😆 😆
  Tocmai când credeam că nu poți fi mai penibil decât te demonstraseși deja.


 697. 697
  Jaco Pastorul:

  Uaah,haha,haa

  Io l-am aparat pe unul care nu stiu ce…

  Bai, da’ tu esti PROASTA cu crengi, eu am zis ca i-ai luat piuitul si aluia, era o constatare, PROASTO!

  Ia zi mai bine, ce face mediatorul si cum incearca el sa-i impace pe reclamanti folosind tot felul de tehnici parapsihologice. Ia, explica-ne, asa ca o PROASTA ce esti!


 698. 698

  Mai ușor, mai ușor. În ritmul ăsta, nu te văd bine.


 699. 699
  Jaco Pastorul:

  Rad de unul singur, pe bune, dar cu tine nu merge altfel, trebuie spus lucrurilor pe nume, acuma cand e oficial deja si demonstrat pe deasupra.

  Esti PROASTA!


 700. 700

  Ia, jepatule. Te bat de-ți sună apa în cap (nu-i vorbă, are mult loc gol la dispoziție) cu propriile tale vorbe:

  Nu, Nora, fundamentalisto, exista situatii si situatii, o familie trece prin multe si complexe momente, deci, nu orice viol se termina cu o mediere, dar in principiu, violul este mediabil.

  Divortul este o solutie extrema doar atunci cand toate incercarile de mediere dau gres si atunci cand se rup niste punti importante intre cei doi.

  Datorita faptului ca in momente de suparare maxima, cei doi soti nu comunica, s-a constatat ca de multe ori, un mediator face minuni, pentru ca nu atat motivele supararii sunt insurmontabile ci tocmai lipsa de comunicare e cea care duce escaladarea conflictelor.


 701. 701

  Oficial? Te crezi cam important, păpușel. Of, tot trebuie să-ți dau câte un bobârnac să te fac să-ți revii la realitate.

  Râzi pe dracu. Te-ai expus așa cum eu am știut mereu că ești. Un jepat.
  Eu nu râd. Trebuie să fie crunt în pielea ta. Așa că ai toată compasiunea mea, subumanule!


 702. 702
  Jaco Pastorul:

  Ce e, PROASTO, de ce dai copy paste???

  Bai, ce greu e sa recunosti ca esti o PROASTA!

  Ce perfid incerci sa iesi din fundatura unde ai intrat.

  Nu te las. Acolo sa stai pana recunosti ca esti o PROASTA.

  Zi cu mediatorul, zi ce face el, hai zi, care-i rolul lui???


 703. 703

  Hi, hi. Continuă.
  Dans, jepatule, dans.
  Îți mai dau? Zi ”te rog frumos”.


 704. 704
  Jaco Pastorul:

  Deci nu vrei sa ne povestesti despre mediator…

  In concluzie, sa nu te mai aud vorbind despre pricipii, corectitudine si alte alea.

  Nu esti decat o PROASTA orgolioasa.


 705. 705

  Ia.

  Jaco, susținătorilor taților care violează, în toată splendoarea lui!

  Violul in casnicie nu este decat un efect, cauzele sunt complet altele. -- adicătelea, se poate trece și peste viol dacă se umblă la cauze.

  Jaco, așa între noi, tu ce zici, dacă o femeie descoperă că soțul abuzează de copil e musai sau nu să divorțeze? Sau e de căutat la cauze? Ă? Ce zici, dobitocule? Să stea să comunice nițel sau să-și ia copiii și să fugă mâncând pământul?


 706. 706

  Eu am povestit, jepatule. Că pe tine nu te duce capul și, mai mult, nici măcar n-ai responsabilitatea propriilor afirmații e altă treabă.
  PS: nu cred că are nici măcar un psiholog ce să-ți facă. Nu te-a ajutat natura. Deh, ghinion!
  Apărătorul soților violatori.


 707. 707

  Iar despre mediator am povestit anul trecut de mi s-a luat. Te-am mai îngropat odată. Dar, senil cum ești, ai uitat. Mai vrei o săpuneală, pisi?


 708. 708
  Jaco Pastorul:

  PROASTO, eu sunt aparatorul principiului medierii. Nu al sotilor violatori. Dar asta e prea mult ca sa priceapa o PROASTA.

  Ai un noroc teribil ca tocmai imi prepar toba si cartabosii, si trebuie sa fiu concentrat la ele.

  Deci, ti-ai pierdut dreptul sa vorbesti despre politicali corectenes si chestii de-astea. Sau despre Costelus, Danny sau Goco.

  Ai dovedit acum ca esti mult mai PROASTA decat ei, dar asta nici nu mai e o noutate, esti si mult mai REA si INCORECTA decat ei.

  Atata doar ca ai blogul tau si posibilitatea de a banna pe oricine.

  Un alt soi de Andreea Marc.

  O seara buna, PROASTO.


 709. 709

  Dobitocule, toată discuția a pornit de la un ANUMIT mediator care a spus că violul nu-i motiv de destrămat familia.
  Programeaza-te la lecții de citire înainte să sari să-l aperi pe ăla.
  Dreptul de a vorbi? Păi, ce, mi-l acordă senilii ca tine?
  Du-te de-aici, apărător al violatorilor-tați care nu trebuie părăsiți!
  Rea oi fi. Te-am demascat? Te-am demascat!
  O seară bună și ție, dobitoc jepat apărător de soți violatori.


 710. 710

  Pe scurt: susținătorul violului în cuplu.


 711. 711

  Caltaboș, agramatule. Spor. Sper că te pricepi mai bine la umplut mațe de porc decât la discuții despre violul în familie.


 712. 712
  Jaco Pastorul:

  PROASTO, nu-ti mai semnaliza PROSTIA, ca te afunzi tot mai mult in penibil.

  Ai timp toata noaptea sa parcurgi discutia noastra, sa vezi unde ai gresit, pe scurt sa iti dai seama cat esti PROASTA.

  Si lasa-ma dracului, ca am treburi mai importante decat PROSTIA ta.


 713. 713

  Marș, susținătorul violului în cuplu. Du-te și caută-ți tovărăși asemenea ție. Dobitocule.


 714. 714
  Jaco Pastorul:

  La noi se numesc CARTABOSI, PROASTO!

  Vad ca dai rateuri si la gramatica, gramaticio!


 715. 715

  Da, da, așa zici mereu. S-o fi scris altă gramatică la Sibiu.
  Spor la umplut CALTABOȘI, susținătorul violului în familie.


 716. 716

  Nu te mai da mare, că n-ai cum să scrii comentarii în timp ce faci boşomeţi şi tobă.


 717. 717

  Gee, ce-mi place, ce-mi place. Vezi, Jaco, ăsta ești tu. Prost, irațional, grobian, lipsit de sensibilitate și empatie. Nu mimoza pudică în care te deghizai!
  Salut autenticitatea ta!


 718. 718

  1Q!!! Tu pe unde-mi bântui?


 719. 719
  Seva Tudose:

  Nora,

  Taci ca mi-a deschis Jaco apetitul ptr. carnati de casa !

  Ma duc maine sa cumpar mate,sper sa nu se tina dupa mine prin magazin,vreo chinezoaica !

  Hai ca sunt in toane bune: 3 kg.carne porc de pe spate,gusa dat prin masina de tocat gauri mari,2 kg.de vitel,2 kg.de oaie,taiat cu barda/toporisca,bucatele mari,piper,ardei iute,sare de ocean,ienibahar,coriandru,
  si gata…ca doar nu o sa deschideti bussineses cu carnatii “Seva’s” 😀


 720. 720

 721. 721

  Medierea este o procedură juridică în urma căreia se obţin – fără proces, de comun acord, consemnat ca atare de mediator, nişte drepturi materiale.
  Violul în familie este foarte greu de definit ca o speţă juridică deoarece nu se prea poate demonstra.
  Şi ce drepturi materiale poate câştiga o femeie de la soţul violator prin mediere?!

  Din momentul în care o femeie îşi reclamă soţul pentru viol, cred că nimic n-o mai poate întoarce. Asta deoarece foarte greu trebuie să-i fi fost ca să ajungă la reclamaţie.

  Hai să vedem realitatea chiar dacă e deprimantă: o femeie pune în balanţă eventualităţile şi de cele mai multe ori lasă de la ea. Femeilor le e frică de singurătate, de greutăţi … de libertate.
  Toată stima pentru cele care îşi iau soarta în propriile mâini. Dar sunt foarte puţine.

  Ce, naiba, mai câştigă o femeie la mediere?! Mai poate rămâne în aceeaşi casă cu bărbatul care a violat-o?! Dacă rămâne, atunci ce mai spera prin mediere?!

  Trebuie să-şi ia copiii şi să plece. Este singura cale.


 722. 722

  Cosa, eu ştiu foarte bine ce e medierea. Nu asta era discuţia. Susţin medierea pentru multe cauze, inclusiv divorţ. Nu şi pentru viol!

  După Jaco, violul e doar unul dintre “multele momente complexe prin care trece o familie”. Dă-o dracu de mediere. Ce discuţie mai poţi purta după aşa ceva?
  Iar modul în care s-a exprimat mediatorul cu pricina (“… ce facem când autorul violului este soţul victimei? Destramăm familia condamnând soţul?“), mediator care se dă un soi de guru în materie -- e greţos, e dincolo de orice critică. Reţineţi, în capul ăluia, nu violul în sine destramă!

  Cât de dezaxat să fii să susţii că un viol e aşa, un moment dificil al căsniciei, peste care se poate trece cu puţină comunicare? Câââât?!!!!


 723. 723

  Ha. Uite şi părerea unui psiholog despre declaraţia mediatorului cu pricina.

  “In cazul celor care se vor ocupa de mediere, există încă prejudecăți și stereotipuri, care reies tocmai din declarațiile controversate ale acestora. “Ce facem când autorul violului este soțul victimei. Destrămăm familia condamnând soțul, spunea unul dintre mediatori. Eu cred că violul marital ar trebui pedepsit și mai aspru. Este un cadru intim și deci ar trebui să fie și mai securizat“, a spus psihologul Vasile Moldovan.


 724. 724

  Deci nu te-ai culcat!


 725. 725

  Nope, nu m-am culcat.


 726. 726

  Ca şi cum familia ar trebui menţinută cu orice sacrificiu din partea femeii!

  (eu sunt subiectiv deoarece sunt în cauză: dă-i în pula mea de soţi!!)


 727. 727

  Cosa, mai mult. Eu cred că e de datoria femeii să rupă acea căsnicie MAI ALES dacă sunt copii. Asta nu înseamnă că le acuz pe cele care n-o fac. Cine ştie ce e în sufletul lor.
  Dar da, femeile aşa sunt învăţate. Să se sacrifice. Mereu. Să fie “linişte”, să fie “pace”.


 728. 728

  Oricum vorbim de cazuri rarisime: de cele mai multe ori, soţiile rămânând cam pe dinafara sexului!


 729. 729

  Ca principiu! Nu ştiu cât de rare sau de dese or fi.


 730. 730

  Am greşit!

  Trebuia să zic că rămân pe dinafara unui sex ca lumea!


 731. 731

  Cosa, violul e departe oricum de “sex ca lumea”.


 732. 732
  Edle:

  Militez alaturi de Cosa! 🙂


 733. 733

  Pentru ce, Edle? 🙂


 734. 734

  Pentru partea cu dă-i în pula mea de soţi!!


 735. 735
  Edle:

  Pentru subiectivitate! 😉


 736. 736

  😆 Zăbăucilor!


 737. 737
  Jaco Pastorul:

  Vad ca nu te-astamperi, asa-i?

  “Eu cred că e de datoria femeii să rupă acea căsnicie MAI ALES dacă sunt copii.”

  Din ce postura dai asemenea verdicte, PROASTO?
  Ce experienta de familie ai tu, PROASTO?
  De unde stii ca pentru mine violul e scuzabil, PROASTO?

  Iar ii dai cu prietenul tau, psihopupu, care e la fel de prost ca si tine, cand se apuca sa comenteze o parere a unei persoane private, de fapt o intrebare retorica, pusa de un individ, nu in calitate de mediator, pentru ca mediatorul nu trebuie sa aibe nicio balansare de nicio parte, el consemnand doar ce partile hotarasc.

  PROASTO, ai pus-o la punct pe biata aia cu linkul cand de fapt nu era vorba de mediatorul Mustatea ci de cineva de sex feminin, Violeta, care lucreaza probabil la aceea asociatie de mediatori, cautandu-i pe net, dupa aceea, aluia, tot felul motive.
  IPOCRITO, i-ai sters aleia linkul asociat fara sa tii cont de cate ori ai comentat si tu pe Pandoras exact in aceeasi situatie, ba mai mult, ti-ai ridicat poalele-n cap pe-acolo, facandu-ti reclama desantata. Noroc cu Dora ca e buna ca painea calda. Ai uitat, PROASTO?

  Iar calificativul PROASTO, nu inseamna deloc grobianism din partea mea. E un epitet pe care l-am castigat in lupta dreapta, dovedindu-l cu varf si indesat. Asa ca, am sa il folosesc ori de cate ori o sa ma adresez persoanei tale, cat se poate de decent.

  Si oricum, sunt inca foooaarte departe de grobianismul tau. Imi pare rau, dar se pare ca asta e singurul limbaj pe care il pricepi.


 738. 738
  Jaco Pastorul:

  L-a adus, bai Danny, pe psihopat inapoi, dar nu dintr-un impuls democratic, ca daca era asa, te-ar fi eliberat si pe tine si pe Costelus, ci de frica, ca-i tremura budigaii pe ea, sa nu apara Goco prin Bucuresti sa-i faca un pic de chimioterapie.

  Probabil ca daca s-ar fi comportat PROASTA ca un om normal de la bun inceput, nu s-ar fi ajuns aici. Dar ea, ca orice PROASTA, tot cu coada pe sus…

  Brusc si-a descoperit vocatia rationala, acum, cand e cu rahatul la fund, he,he.


 739. 739

  Ce-nseamnă perspectiva din care priveşti lucrurile, dom-le!

  Uite şi o altă perspective a cozii pe sus şi a tremuratului budigăilor pe Nora:

  Seara într-un orient mai apropiat.
  Patio.
  Cald, cald, cald cu câte o adiere de falsă răcoare.
  Mirosuri exotice ciudat amestecate de frezie, sofran, mărgăritar şi lemn de oud.
  Muzică surdă din dairele şi tobe.
  Nora.
  Pantaloni cu talie joasă, joasă, strâmţi pe cur şi evazaţi cu manşetă din dantelă, centură aurie cu cristale verzi.
  Vibraţii din cur şi buric.

  Uau! Nu vă mai descriu – mă duc că am o treabă până la baie!


 740. 740

  Dobitocul e matinal. Nicio grija, s-a trezit un pic mai dobitoc decat ieri, dar mai putin dobitoc decat maine. Nu am timp acum de tine, sustinatorul violului in familie, dar nu scapi, nu te ingrijora. Pur si simplu, prostia ta e obscena.


 741. 741
  Moş Pleksiglasu:

  Jaco, te cred ca o urasti, sau ma rog o contesti cu toata convingerea si te inteleg. As putea deasemenea sa inteleg ca nu vorbesti despre mine ci despre ce ar putea crede Nora despre mine. Si asa, si asa tot supozitii sunt.

  Ca ai trecut de la omul rational si echilibrat la cel care da cu bata in balta se datoreaza oare excesului de jazz? Atentie, Jazz-ul dauneaza grav…(poate iti dai seama ca incer sa glumesc, in felul meu mai original, tribut diversitatii)


 742. 742
  Jaco Pastorul:

  Oud-ul e un instrument, perversule!
  Iar rolul de cadana i se potriveste ca nuca in perete.


 743. 743
  Jaco Pastorul:

  Goco, esti un fraier daca poti sa-ti inchipui ca pot sa urasc o PROASTA.

  Iar cu bata nu dau in balta, in schimb as mangaia-o cu dansa pe PROASTA dupa ceafa, asa parinteste, poate-i vine mintea la cap.


 744. 744

 745. 745
  andreea:

  … păi daaa, ca să ne gîndim, sideraţi, că după ce că ţi-ai violat, proabil, nevasta, de vreo n-şpe ori pînă acum, ai şi altoit vreo douăzeci de femeiuşti cu bîta…

  brută ce eşti!
  tz, tz, tz.
  …….
  nu, măi, Goco a fost eliberat ca să poată să-i pună Cosa un lănţişor aurit la picioruş. şi pentru distracţie.
  …….
  băi, e grav. nu ştiu dacă mai îmi place pe aici prea tare.

  iar tu, Jaco, eşti aiurea dacă îţi închipui că poţi să o faci să vadă cu ochii tăi lumea. nu lumea în care bărbaţii îşi violează şi îşi altoiesc nevestele, ci lumea în care căsnicia e, uneori, un ring de luptă sau un teatru de variete cu spectatori sau fără.

  cît despre epitetele şi invectivele Norei, mi s-a cam aplecat de la ele.


 746. 746

  Andreea, dacă nu se păstrează nişte limite, ringul de luptă devine un carnagiu, iar teatrul de variete, un bâlci.

  Aici despre aceste eventualităţi s-a discutat, nu despre bunele şi relele căsniciei.


 747. 747
  andreea:

  cine a zis că nu trebuie păstrate nişte limite?!


 748. 748

  ”iar tu, Jaco, eşti aiurea dacă îţi închipui că poţi să o faci să vadă cu ochii tăi lumea. nu lumea în care bărbaţii îşi violează şi îşi altoiesc nevestele”

  Păi, deci, tu n-ai înţeles că el, tocmai lumea asta, o apără în disputa cu Nora.


 749. 749
  Jaco Pastorul:

  Las-o sa creada ce vrea, si asa imi denatureaza spusele dupa bunul ei plac. Voi, iarasi, sunteti liberi sa credeti ce vreti si cat va duce mintea.

  Dar nu pot sa ma fac ca nu vad cat de lipsita e de orice competenta, si cat de combativa e, cu toate astea, in orice domeniu.

  Ea trebuie sa isi instaureze dominatia in orice subiect, indiferent ca e vorba de gazele din pamant, despre care habar n-are, a auzit doar pe internet de ele, sau despre familie si copii desi nu e in stare sa faca niciun cozonac.

  Am vorbit frumos, pana acum, am fost intelepciunea intruchipata, si tot nu pricepe nimic. Ma refer la lucrurile simple, rationale.
  Am decis sa folosesc o mica parte din atitudinea ei si limbajul ei vulgar si agresiv, pentru ca am observat ca e singurul pe care il pricepe si admira.

  Iar cu Goco te inseli.


 750. 750
  andreea:

  nu, Cosa, voi n-aţi înţeles bine.


 751. 751
  Jaco Pastorul:

  Eu nu apar nimic, spre deosebire de tine, amantul etern, care lucreaza pentru dezbinarea familiei.

  Eu vreau sa se respecte drepturile oricui de a-si rezolva problemele intr-un cadru propice. Adica la mediator.

  Asta e un drept, nu un moft.

  Daca PROASTA nu e in stare sa priceapa ca nu are dreptul sa se pronunte asupra unui drept castigat, cel al medierii, care este un atribut al democratiei, ca si libertatea de opinie, de ex, si ca poate doar sa isi exprime personal, in cazul in care a fost violata, optiunea de a media sau nu conflictul, e treaba ei. Dar asta e cea mai buna dovada ca e PROASTA.


 752. 752

  Da, măi, noi n-am înţeles că el îi dădea dreptate mediatorului care se întreba retoric că cum, pizdele mă-sii, să destrami o familie băgând soţul la puşcărie după ce şi-a violat nevasta!

  Ia vedeţi că am pus un comentariu la Seva şi văd că nu vă interesează pe niciunu. Poate mă supăr şi-l şterg!


 753. 753
  Jaco Pastorul:

  Bai, unde i-am dat eu dreptate aluia, ia spune?

  Vezi ca te trec si pe tine pe butonul celalalt daca mai continui in stilul asta.

  Si nu-i mai tine partea, ca n-ai cui.

  PROASTA asteapta linkuri de la mine sa invete si ea cate ceva, asta e toata cultura ei, bazata pe franturi si linkuri dispersate.

  Pune mana si citeste, PROASTO, legea medierii daca vrei sa te lansezi in discutii pe tema asta, nu-mi cere mie linkuri.


 754. 754

  Jaco, dobitocule, eu cu Piscolul cu buline nu fac bani. Handicapatul ăla cu violul care nu trebuie să destrame familia, da. Și vezi, prostănacule, doar pentru că ești tu ignorant și te bagi fără să știi, nu înseamnă că suntem toți la fel. Știam de individul ăla din februarie, de când cu protestele împotriva medierii pentru viol.
  Pricepi sau trebuie să-ți desenez?
  Bă, că dobitoc ești.


 755. 755

  Andreea, poate faci efortul nemaipomenit de a vedea de la ce-a pornit această discuție. De la dezgustul meu față de respectivul mediator.
  Apoi, Jaco, dobitoc cum e, a sărit să spună că violul este unul din multele momente complexe ale căsniciei și s-a apucat să-mi țină discursuri obosite despre cum, cu puțină comunicare, se trece și peste asta.

  Bine că ți s-a aplecat de la ale mele, dar de la enormitățile unuia care găsește scuze violului în familie, nu. Mă rog, asta n-ar fi o premieră.
  E dreptul tău să-ți placă panseurile răsuflate ale unui dobitoc. Și al meu să-l taxez ca atare.
  Sănătate!


 756. 756

  Vorbeşti gargară demagogică, Jaco!

  Ea nu se referă la mediere în general aşa cum încet, încet încerci tu să duci lucrurile, ci la medierea violului – cu cazul său particular al violului între soţi.

  În cazul medierii violului, amândoi discutaţi spre ţinte false.

  Medierea este un proces juridic cu rolul de a scurta termenul şi a micşora cheltuielile necesare înfăptuirii actului de justiţie. Atât!

  Ori, amândoi ignoraţi faptul că, în cazul violului, finalitatea celor două variante (mediere sau proces în instanţă) este aceeaşi şi depinde de victimă. Dacă în alte speţe victima nu poate interveni – societatea având interesul ei, care poate să fie deasupra interesului victimei, în acest caz, chiar dacă societatea are astfel de interese, nu poate să şi le impună deoarece doar victima poate să invoce fapta.
  Hai să zicem că medierea nu există deloc (aşa cum era până acum câţiva ani). Societatea – prin poliţie şi ulterior, procuratură, nu pot interveni dacă victima violului spune că n-a fost violată. Punct! Nu ai caz. Poate să fie filmat violul de către procuratură, tot n-au ce să facă dacă victima zice că ea a vrut. La revedere!

  Ori, ce rost mai au discuţiile despre oportunitatea sau nu a medierii violului?! Dacă ea vrea să se împace cu el, nimeni n-are ce să mai facă, oricâte interese ar avea societatea!

  Ştiu, poate nu e bine, dar varianta în care ignori părerea victimei la ce dezastre poate duce?! Adică orice procuror rău intenţionat poate să-l acuze pe unu de viol când vrea el, atâta timp cât victima nu poate interveni.


 757. 757

  Jaco, dobitocule, nu despre mediere era discuția.
  Ci despre cum apărai tu violul în familie.
  Hai, mai spune-ne, cum căsnicia are și momente dificile, precum violul, și cum e important să se caute cauzele violului. Sinistrul dracului!
  Ți-am spus să-mi dai nume de autori care susțin cretinismul tău. Evident, n-ai! Te dai rotund pe aici, dar fâsâi de prostie din toate părțile.


 758. 758

  Cosa, eu nu mai am chef să reiau discuția despre medierea pentru viol. Că despre mediere în general, am spus deja de multe ori că sunt pentru. Numai un dobitoc rău-intenționat, ipocrit și perfid ca Jaco se face că nu vede asta.
  Eu vreau să aud cum e violul unul din ”multele momente complexe” ale căsniciei.
  Apropo, Andreea, eu n-am spus niciunde că dobitocul își bate și violează nevasta. Eu, spre deosebire de dobitoc (care-mi spune mie că nu știu să fac un cozonac), nu fac referiri la viața personală a celor de aici. Ai înțeles, Andreea?


 759. 759

  Și dobitocule, ți-am mai spus de zece ori: doar pentru că tu vezi în admin mailurile oamenilor, nu înseamnă că trebuie să le zici pe numele de acolo. Dacă aveau chef, comentau cu el. Te adresezi folosind id-ul cu care au ales să comenteze ei înșiși. Deci nu e nicio Violeta, e Mediator București și Divorț.
  Bă, că retardat ești!


 760. 760

  am fost intelepciunea intruchipata -- a, ha, ha, ha, ha! 😆 😆
  Nu, dobitocule. Te-ai prefăcut, ai purtat masca aia a ”părintoșeniei”, una de-o dulcegărie grețoasă. Acum doar ai renunțat la ea, ceea ce pe mine mă bucură nespus!
  Apărătorul violului în familie!


 761. 761

  Cosa, scoate-mă imediat din fantezia aia. 😆
  Sau măcar din pantalonii ăia, că par groaznici!


 762. 762

  Ah, că uitasem. Încă o chestie unde semeni cu Goco, tu ăla care nu ataci oameni, ci idei. (la asta, doar Andreea te mai crede!)
  Nu te-ai putut abține să nu-l înțepi pe Cosa, în calitatea lui de destrămător de căsnicii. Bleah! Bleah! Bleah!


 763. 763

  Nora, prea târziu!
  Fantezia şi-a luat deja dreptul!

  Apoi hai să punem lucrurile în ordinea firească: şi eu sunt de părere că nu-ţi prea ies cozonacii!

  Iar aia cu destrămatul de familii, e o invenţie de-a lui. Eu n-am destrămat nicio familie. Eu am făcut dreptate!


 764. 764

  Cosa, nici n-am încercat să fac cozonaci. Dar știi ce? Dacă-mi pun mintea, eu cred că-mi ies! (faza e că nu prea mă omor după cozonac, nu-mi place decât cald)
  Iote, i-am făcut tort colocatarului de ziua lui. Primul tort din viața mea. A ieșit incredibil de bun, iar rețeta a fost oarecum o invenție de-a mea.


 765. 765

  Iar cu destrămatul, dacă tu ți-ai făcut loc acolo, familia aia era deja destrămată de facto. Nu știu la ce dreptate te referi, dar sper să vă fie bine tuturor!


 766. 766

  Păi, da, dreptate, că familia era destrămată de facto, dar convenţiile sociale, familiile implicate şi teama ei de exteriorul coliviei (care nici măcar de aur nu era) o ţineau pe ea captivă.
  Ea nu e cu mine acum. Nu a lăsat o colivie pentru alta. E liberă.

  Am făcut dreptate în sensul că i-am arătat o fereastră care, pe lângă orizontul larg pe care-l releva, mai era şi deschisă.


 767. 767
  Jaco Pastorul:

  Bai, Cosa, tu minti cu nerusinare, dar pentru a-i intra pe sub piele, la tine o fi scuzabil.

  Ia uite ce zice PROASTA acu vreo 20 de comentarii:

  “Dar îi învață mediatorul să comunice, nicio grijă. Băi, prostovane, tu ai idee câte cupluri eșuează la TERAPIE de cuplu, cu om specializat, care asta a făcut toată viața? Ca să nu mai vorbesc că nici măcar un terapeut nu s-ar băga în ”resudarea” unui cuplu în care a avut loc un viol. ”

  Era vorba despre mediere si mediatori si PROASTA nici acum nu stie care e rolul unui mediator, confunda mediatorul cu terapeutul, in prostia ei si crede ca mediatorul “resudeaza” cupluri. Pana acolo merge ignoranta ei!

  Si tot ea, PROASTA, are tupeul sa dea verdicte si sa scuipe idiotenii pe banda rulanta.

  Esti PROASTA, asta e, nu mai ai ce face, e demonstrat, negru pe alb!


 768. 768
  Jaco Pastorul:

  Si exact aceeasi confuzie o facea si ultima oara cand am discutat despre mediere, aceeasi incapatanare crunta, vesnica in nestiinta.


 769. 769

  Șșșșt, mai ușor cu delirul. Tu, dobitocule, trimiteai cuplul în care avusese loc violul la mediator ca să ”refacă punțile”. Deci, confuzia e în căpățâna ta.
  Hai, că ai uitat de titluri scrise cu un an în urmă, te mai înțeleg. Dar dacă uiți de ieri până azi… e cam grav.
  Devii pericol social, dobitoc apărător de viol în familie.
  Acceptă dracu odată că ești un dobitoc sinistru, care face afirmații iresponsabile, înainte să-i acuzi pe alții că-mi iau apărarea ca să-mi intre în grații. Că așa faci mereu. În îngâmfarea-ți colosală, nu accepți că lumea chiar nu e de acord cu tine și crezi că-i poți tu manipula cu tehnici de doi bani. Susținător al violului ce ești.

  Să mai dăm citate, că deh, așa trebuie să faci cu dobitocii senili, dar tupeiști.

  Eu: Bleah, bleah, bleah.
  Mișto, să le asiguri copiilor tată-violator.
  Deci, nu violul destramă familia. Ci divorțul de violator.
  Vai de capul tău! Acum se explică toate.
  Nu mi te mai adresa. Chiar îmi provoci scârbă.

  Dobitocul apărător al violatorilor:

  Nu, Nora, fundamentalisto, exista situatii si situatii, o familie trece prin multe si complexe momente, deci, nu orice viol se termina cu o mediere, dar in principiu, violul este mediabil.

  Divortul este o solutie extrema doar atunci cand toate incercarile de mediere dau gres si atunci cand se rup niste punti importante intre cei doi.

  Datorita faptului ca in momente de suparare maxima, cei doi soti nu comunica, s-a constatat ca de multe ori, un mediator face minuni, pentru ca nu atat motivele supararii sunt insurmontabile ci tocmai lipsa de comunicare e cea care duce escaladarea conflictelor.

  Ei, mediatorul face minuni au ba? Reface el punțile au ba în cazul violului în cuplu (acesta fiind subiectul discuției, nu plantarea pătlăgelelor)?

  😆 😆

  Jaco, nasol moment. Eu zic să te cam retragi.


 770. 770

  Insistă, dobitocule, insistă. Singur te afunzi. Iar eu mă bucur. Am mai puțin de muncă. 😆


 771. 771

  Deci, divorțul e o soluție extremă. Violul e așa, unul din multele momente complexe.
  Aceasta este esența delirului tău, dobitocule. Nu mai încerca să deviezi discuția, susținător al violului în familie.


 772. 772
  Jaco Pastorul:

  PROASTO, citatele tale imi dau dreptate, hahahaahaa…

  Nici acum dupa ce ti-am explicat ca la prosti, si tot nu pricepi, hahahaha, mor de ras.

  La tine PROSTIA e congenitala, ce sa mai zic.

  Da, PROASTO, face minuni pentru ca ofera un cadru oficializat propice discutiilor, dar impacarea o fac partile, PROASTO, cum sa-ti mai explic, mediatorul doar consemneaza.

  Discutiile din fata mediatorului sunt mult mai retinute, fiecare din parti incearca sa-si puna ordine in ganduri, si se deschid alte canale, in mod normal sufocate de ura, in asta consta minunea medierii, PROASTO!


 773. 773

  Da, da, hai încearcă să te scoți, jalnicule.
  Bă, cât ești de penibil. 😆 😆 😆

  Zi cu punțile după viol. Hai, explică-ne cum reface mediatorul punțile după viol. Mai zi, te rooooog! Doamne ferește, să nu se ajungă DUPĂ VIOL la un extremism precum divorțul!


 774. 774
  Jaco Pastorul:

  Da, PROASTO, FAMILIA e celula sociala in care copiii evolueaza cel mai bine, si de aceea trebuie ca destramarea ei sa fie exceptia, nu regula.

  Dar tu, nu esti in stare sa pricepi lucrurile astea, esti mult prea egoista sa intelegi lucrul asta. PROASTO!


 775. 775

  Da, da. Celula trebuie ținută. Chiar dacă un viol îi crapă pereții, mediatorul dă cu ”scuipici” și o repară. 😆 😆 😆

  Da, bă, dobitocule! Eu n-aș sta lângă un violator nici cu 10 copii atârnați de fuste!
  Anormalule! Monstru dezaxat! Scârbă!


 776. 776
  Jaco Pastorul:

  Tu fa intai cei zece copii si apoi asteapta sa fi violata de sotul tau si dupa aceea ai dreptul sa vorbesti.

  Pana atunci, ciocu mic, ca nu esti decat o PROASTA.


 777. 777

  Hi, hi, mai zi. Cum îți faci singur masca țăndări.
  Ți-am mai spus eu, nu senilii îmi acordă mie drepturi.
  Sinistru dezaxat care vrea familii pe viol!


 778. 778
  Nastasia:

  Cum arată cadrul oficializat propice? Și dacă mediatorul DOAR consemnează, asta n-o poate face și polițistul din colț sau vecina de la parter? Și de ce ura nu mai sufocă în biroul mediatorului? Pentru că împricinații sunt mai reținuți acolo? Aș dori să pricep și eu, că doar n-o fi Nora singura PROASTĂ.


 779. 779
  Jaco Pastorul:

  Nu poti sa dovedesti ca eu sunt “Sinistru dezaxat care vrea familii pe viol!” astea sunt fanteziile tale, deci esti o PROASTA si mai mare.

  Daca as avea supermajuscule cu ele as scrie.


 780. 780

  Mie nu-mi vine să cred că ești atât de dobitoc încât trebuie să spun evidențe precum ”Violul e o chestie oribilă, sinistră pentru o familie. Știi, după ce un soț violează soția nu se mai poate vorbi de o legătură funcțională, nici de un mediu propice pentru copii”. Incredibil, dar adevărat. Mai că aș zice că nu exiști. Că ești prea dobitoc pentru a fi adevărat.
  Cam la acest nivel se poartă discuțiile cu tine.


 781. 781

  Scrii degeaba. Că alea nu mă fac pe mine ”proastă”. Dar afirmațiile tale te dovedesc cu prisosință drept sinistru dezaxat.
  Te rog să nu te oprești însă.
  Mai spune-mi cum e violul un moment complex al familiei și cum familia trebuie să rămână, iar cei doi să aibă maturitatea și înțelepciunea de a vedea că un viol nu e un capăt de drum!


 782. 782
  Jaco Pastorul:

  PROASTO, eu nu sunt sustinatorul violului, eu sustin FAMILIA, iar violul in familie este doar un efect, PROASTO, si de fapt, cauzele sunt mai profunde. Alcoolismul sau violenta, in cazul barbatului, si meschinaria, in cazul femeilor, pentru ca multe din asa zisele violuri in familie sunt de fapt niste inventii si motive pentru un divort in care femeile cauta sa obtina avantaje materiale.

  De foarte multe ori, barbatul se capaciteaza in fata mediatorului, realizand ca acolo este ultima lui sansa de a reveni inainte de un divort care l-ar desparti de sotie si copii.

  Daca violul este reclamat de catre o sotie meschina, este de fapt un bun prilej pentru cuplu de a-si negocia averile, evtand astfel un proces costisitor.

  In ambele cazuri mediatorul este cel care doar consemneaza vointa partilor, neintervenind de nicio parte.

  Si da, eu cred ca un viol conjugal comis intr-un moment de betie sau de furie trecatoare, nu e neaparat un motiv de divort, fiecare meritand o a doua sansa. Lucrurile sunt extrem de complexe si nu pot cuantizate cu atata vehementa cum face PROASTA.


 783. 783

 784. 784
  Jaco Pastorul:

  Nastasia, stii cum arata, fix asa, un birou la care sta mediatorul si perpendicular o masa la care stau de-o parte si de alta, cele doua parti.

  Simplul fapt ca se afla in fata unei persoane oficiale si ca au avut timp sa mediteze la aceasta intalnire, deschide canalele de comunicare, care altfel, ar fi obturate.

  Doi soti aflati in conflict nu o sa incerce sa comunice din cauza orgoliilor mult prea puternice.

  Inchipuieste-ti o astfel de situatie, el, incercand s-o sune pe ea, pentru a-si cere scuze, ea ii tranteste telefonul, sau ea sunandu-l pe el pentru a-i cere socoteala. Nu poti, asa-i? E SF.


 785. 785

  Continuă, continuă. 😆 😆
  Așa, deci, violul e doar un efect, iar nevestele sunt niște meschine.
  Violul la beție!
  A doua șansă după viol! 😆 😆
  Eram sigur că o să dai niște perle de-astea!

  Auzi, Jaco, dar dacă bărbatul, tot la beție, na ca tot omul tensionat, poate c-a rămas șomer, poate că are necazuri, abuzează de copil, ce zici, merită și el a doua șansă? Ă? Că-n rest e tată bun, îl duce în parc, numai că nemernica de femeie l-a scos din minți!


 786. 786

  Băi, boul bălții, după viol nu se vine cu scuze! Scârbă dezaxată!


 787. 787
  Jaco Pastorul:

  PROASTOOOO!

  Sunt cazuri si cazuri, nu mai generaliza ca esti PROASTAAAAAAAAAAAAAAA!


 788. 788
  Jaco Pastorul:

  PROASTOOO!!!

  Scopul mentinerii familiei este bunastarea copiilor, nu distrugerea lor. PROASTOOOOOOOOOOOO


 789. 789

  Continuă, păpușel isteric.
  Continuă să albești cu râvnă soții-violatori.
  Nu, boule, un viol e UN VIOL. Nimic mai mult, nici mai puțin.

  Ce-mi place!
  Încet-încet, te fac să dai și mai multe! 😆


 790. 790

  Da. Corect. Se vor bucura de maximă bunăstare lângă tatăl-violator.
  Mai zi-ne.


 791. 791
  Nastasia:

  Rahat. ..un viol conjugal comis intr-un moment de betie sau de furie trecatoare, nu e neaparat un motiv de divorț. Dar repulsia este. Și asta declanșează faimosul tău viol. Repulsie, teama că se poate oricând repeta. Și cu asta nu poate și nu trebuie să trăiască nimeni. Asta nu vrei să pricepi. Nici n-ai cum, muierea nu poate fi decât meschină și nu vrea decât avantaje materiale, în lumea ta aia superioară și burdușită de competențe. Scârbă, repulsie, teamă, poți să pricepi? Nu-i destul?


 792. 792

  Dar de ce ești așa agitat, așa nervos? De ce vorbești împroșcând salivă? Trist spectacol. Ți s-a murdărit mantia? Na, riscurile meseriei.
  Doar nu crezi că poți apăra violatorii și rămâne imaculat. Te-ai băgat singur în troacă. Și continui să râmi în noroi, grohăitorule.


 793. 793

  Nu e, Nastasia.
  Pentru că ”civilizatul” Jaco e din soiul ăla care crede că, dacă semnezi contractul, ești mereu la dispoziția lui. El, de fapt, nu crede în noțiunea de viol conjugal. După el, soțul ia ce i se cuvine. Punct.
  Iar dacă aia face gură, e pentru că n-a înțeles menirea familiei.


 794. 794

  Și evident are interese materiale. Vrea să-l sărăcească pe violatorul cinstit și de bună-credință, care mai are și el momente de rătăcire.


 795. 795
  Jaco Pastorul:

  PROASTO, exista femei care nu gandesc ca tine, pricepi, exista femei care vor sa medieze chestia asta. Au acest drept si tu nu poti sa-l interzici.

  PROASTO, daca vreodata vei ajunge in aceasta situatie, ai tot dreptul sa te comporti vrei. Pana atunci, lasa fiecare femeie sa opteze.

  Nici nu ma asteptam de la Nastasia sa priceapa chestia asta, dar no, io am incercat.

  Deci, inca odata, eu sunt pentru dreptul la mediere. Restul, sunt detalii ale fiecarui caz in parte, detalii pe care doar partile implicate au dreptul sa le judece.

  Pana atunci, ciocu mic, PROASTO, ca si asa nu poti interzice accesul la mediere.

  E ca si cum eu as milita pentru inchiderea posturilor de radio care transmit manele.

  Adica eu pot sa militez, dar asta ar insemna sa fiu prea prost ca sa ma bage cineva in seama.


 796. 796

  E bine că Jaco s-a născut când s-a născut și unde s-a născut. Sărăcuțul ar fi fost debusolat într-o lume în care majoritatea femeilor vor fi cu adevărat independente și pe care nicio condiționare de ordin social, economic etc nu le va mai ține lângă parteneri care nu le fac fericite.
  Cum adică? Să n-ai tu dreptul chiar așa niciodată, niciodată la un viol cinstit între soți? Păi, de-aia ai luat-o de nevastă? Să facă nazuri? Ei, drăcie!


 797. 797

  Handicapatule, nu mai încerci să schimbi iar discuția. Te simți încolțit, ai gafat fenomenal, n-am ce-ți face.


 798. 798

  Ți-am spus că n-am mult de lucru. Te descurci singur de minune.
  😆 😆
  Să recapitulăm.
  Soții mai violează și ei la supărare sau la beție.
  Femeile sunt meschine.
  Copiii sunt bine merci în familii în care soții violează.

  Continuă.


 799. 799
  Jaco Pastorul:

  Nu, n-am gafat nimic, PROASTO, doar tu ti-ai mai gasit un aliat previzibil.

  Atata tot, in rest, tot PROASTA esti.


 800. 800

  Da, da. Sigur. 😆 😆

  N-ai răspuns la aia cu pedofilia accidentală. Ă? Ce zici? Te bagi să-i speli și pe ăștia?


 801. 801
  Jaco Pastorul:

  Ti-am raspuns PROASTO, vrei sa-ti traduc?

  Ai fost atat de incantata anul trecut cand ai demonstrat impotriva medierii si debitai tampenii ca maram voi ati suspendat medierea violului, si eu iti spuneam ca nu e asa, ca e doar amanata pana la intrarea in vigoare a noului cod penal.

  Binenteles ca si atunci m-ai umplut de mojiciile tale.

  Acum, PROASTO, vezi ca am avut dreptate? Vezi ca nu a suspendat nimeni medierea violului?

  Numai tu, PROASTO, n-ai inteles nici acum cum sta treaba. Ca dovada ca violul se medieaza.

  Spanzura-ti o pancarda de gat cu chestia asta cand te mai duci la mitinguri. Doi intr-unul.


 802. 802
  andreea:

  cînd şi dacă veţi avea copii, veţi vedea cum -- ce ciudat! -- perspectiva se schimbă în mod dramatic.

  nu e vorba de a trece peste violuri sau bătăi. peste abuzuri repetate şi peste cruzime.

  (apropo, în cazul meu, eu am fost cea care a dat palme, nu viceversa, deşi habar n-am dacă au fost întemeiate. mai degrabă nu. sînt destul de iute la mînie, uneori. şi poate, dacă mă gîndesc bine, au existat, în 20 de ani, episoade sexuale la limita violului. spun “la limită”, tot pentru că sînt eu destul de… aprigă şi-mi place să forţez lucrurile. poate pentru o fiinţă mai blîndă şi mai visătoare, ce am experimentat eu ar fi fost de-a dreptul viol. habar n-am. continui să cred că nu există o graniţă precisă, în interiorul unui cuplu bine sudat, pentru aşa ceva. acum îmi vine să rîd de momentele alea. cum ar fi fost să ne reclamăm unul pe altul, pentru luptele respective? dar, bănuiesc că sînt unii, unele care ar fi reclamat.)

  deci, nu e vorba de a trece tu însăţi peste anumite lucruri -- fiecare îşi fixează limita -- ci de a accepta că la alţii poate fi altfel. după o noapte scandaloasă, poţi să crezi că totul s-a terminat, dar peste o lună să se întîmple ceva şi să-ţi dai seama că eşti unit teribil de strîns, de fapt, de fiinţa respectivă. în primul rînd prin copii. dar asta nu se poate decît trăi, nu povesti. degeaba îţi spun ţie, Nora. degeaba îţi spun ţie, Cosa.
  ….

  Nora, am spus că ne-am gîndi, nu că am spune aici, ce ne trece prin cap cu privire la detaliile personale pe care le bănuim sau le ştim. oricum, e o ipocrizie să ne facem că nu ne influenţează, în aprecierea ideilor spuse de x sau de y, ceea ce cunoaştem despre x sau y. bineînţeles că ne influenţează. aşa că n-am luat eu niciodată prea în serios treaba cu luptatul cu idei, nu cu oameni…e un amestec acolo…
  …..

  Cosa spune că dacă ea vrea să-l ierte, îl iartă şi dacă nu-nu. cam slăbuţă aprecierea psihicului feminin, la aşa un mare cunoscător. poate că vrea să-l forţeze un pic. poate că vrea pe cineva necunoscut să fie de faţă, de fapt, cineva presupus imparţial. poate că vrea femeia să discute în jurul unei mese, dar nu la tribunal şi nici în bucatarie, cu copiii printre picioare. poate că vrea să obţină ceva, scuze, promisiuni, bani, compasiune, dracu mai ştie ce…

  întrebarea mea e: cine eşti tu, Nora, să te opui dorinţei acelei femei? de ce să presupui tu, din afară, că nimic nu mai poate fi reparat acolo, la masa aia? de unde ştii tu cît a fost viol şi cît a fost război al nervilor? eu habar n-am!! ăla -- mediatorul -- nu face decît să stea acolo, să se uite la ei ca la ping-pong, să le pună întrebări, eventual şi să-i calmeze dacă o iau razna. sau să stea cu fiecare în parte, nu cu amîndoi deodată. sau poate să fie refuzat serviciul lui. ştiţi asta. o să spun pînă oi muri: tu, Nora, nu te duce, dar lasă-mă pe mine (violată atît cît cred eu că am fost violată) să mă duc dacă am chef. eu nu-ţi îngrădesc ţie niciun drept.

  ştiu numai cît de complicat poate fi totul.
  dar am mai discutat despre asta, o dată. m-am plictisit.

  eu am o singură dorinţă (şi mi se pare că e normală) şi anume: atunci cînd cineva vine şi-şi spune o părere, ca asta de mai sus, poate e greşită, poate nu, poate e marcată de experienţa personală, poate e din cărţi, habar n-am, dar şi-o spune cu bună credinţă şi cu cuvinte normale, să nu-i mai fie aruncate lături în cap.
  ce draci de dialog a fost ăsta de ieri??! şi văd că şi de azi.
  acceptaţi, măi, că există opinii diferite care nu-s datorate unui IQ minim sau unor deficienţe de caracter cumplite.

  eu sînt calmă, pe bune, doar că foarte tristă.
  Nora, tu mi-ai părut destul de isterizată ieri, ca şi azi, deci, sănătate multă şi ţie!


 803. 803

  Dobitocule, nu te mai las.

  Să recapitulăm.
  Soții mai violează și ei la supărare sau la beție.
  Femeile sunt meschine.
  Copiii sunt bine merci în familii în care soții violează.

  Continuă.


 804. 804

  Andreea, superb, aplauze. Numai că NU despre asta discutăm.


 805. 805
  andreea:

  aşa, acum continuaţi, continuaţi…
  de ce oare nu mă aştept să mă bage cineva în seamă?…


 806. 806

 807. 807
  Jaco Pastorul:

  Andreea, bine ca tu cel putin te-ai prins, eu fix despre asta discutam.

  Ea, ca de obicei, vorbeste PROSTII.


 808. 808
  andreea:

  înseamnă că nu ştii să te faci înţeles…


 809. 809
  Jaco Pastorul:

  PROASTO, acum o sa tac. Faptul ca cineva de pe blogul asta a inteles exact ce-am vrut sa spun, ma face sa cred ca n-am vorbit degeaba.


 810. 810
  andreea:

  vedeţi, poate vă pune dracu’ să faceţi careva aluzie, vreodată, la faptul că-s violentă…


 811. 811

  Andreea, drăguță, eu nu-ți îngrădesc ție dreptul la nimic. Tu poți face ce vrei, lua ce decizii ce vrei.
  Dar e dreptul meu să spun că cel care susține că un VIOL (viol, viol, nu sex pasional, sau ce bărzăuni oi avea tu-n cap) nu e motiv mai mult decât suficient pentru divorț e un dezaxat. Și tot dreptul meu e să spun și să susțin că un copil nu are cum să crească armonios într-un cămin în care tatăl mai și violează când e beat sau supărat. Cum susține retardatul de Jaco.
  Experiența ta chiar nu mă interesează, discutam o chestie de principiu.


 812. 812

  Nu, Jaco. Lasă gargara.

  Să recapitulăm.
  Soții mai violează și ei la supărare sau la beție.
  Femeile sunt meschine.
  Copiii sunt bine merci în familii în care soții violează.

  Continuă.


 813. 813
  Jaco Pastorul:

  Da, principiul este ca violul este mediabil. PROASTO!

  Restul sunt experiente personale. N-ai decat sa ti le scrii in oracol.


 814. 814

  Andreea, viol e când ea zice ”NU! NU! NU”. Când se opune actului, iar el continuă.
  Acum, na, tu oi avea altă definiție a violului.
  Și da, trebuie să fii foarte dezorientată, foarte dependentă sau cu o stimă de sine inexistentă să mai continui după asta. Toate trei sunt scuzabile, dar scuzele astea nu intră deloc în definiția unei legături de cuplu sănătoase. Sorry!


 815. 815

  Jaco, neah, neah.

  Să recapitulăm.
  Soții mai violează și ei la supărare sau la beție.
  Femeile sunt meschine.
  Copiii sunt bine merci în familii în care soții violează.

  Continuă, dezaxatule.


 816. 816

  Retardatule, vezi că e alta pe aici cu experiențe personale. Dar na, ce să mă aștept de la un dobitoc senil, care uită de ieri până azi ce susține.


 817. 817

  Ah, și cu siguranță, Jaco, dezaxat apărător al violului în familie, n-ai vorbit degeaba. Eu mai am o țintă totuși.

  Vreau să te mai aud spunând niște enormități. Încetul cu încetul te duc și acolo. Deocamdată mă declar mulțumită cu:

  Să recapitulăm.
  Soții mai violează și ei la supărare sau la beție.
  Femeile sunt meschine.
  Copiii sunt bine merci în familii în care soții violează.


 818. 818
  andreea:

  of, of, Nora, cuplu sănătos-sănătos se găseşte extreeeeeeem de rar. eu pînă acum n-am prea văzut.
  e drept, nu-mi amintesc să fi zis “nununu”…


 819. 819

  Atunci, Andreea, e ceva total putred în tot sistemul ăsta care ne face să rămânem împreună deși suntem nefericiți și vai de capul nostru.
  (acum mă refer la ”nefericiri” obișnuite, nu la VIOL, care numai după dezaxatul de Jaco intră in dificultățile inerente ale căsniciei)


 820. 820

  Andreea, eu n-am zis nimic de iertare. Eu am zis de împăcare şi, în contextul respectiv, mă refeream la împăcarea juridică.


 821. 821
  andreea:

  împăcare, iertare, dracu’ să le pieptene, că m-am săturat. 🙁 Nora nu înţelege că uneori vrei să ierţi, sau vrei să poţi să ierţi şi asta nu-ţi ştirbeşte nimic din demnitatea umană. dimpotrivă. încă o dată, acum nu discut despre copii. dacă suferă copiii, atunci, da, trebuie să-ţi iei tălpăşiţa cît mai repede.

  să încerc să caut interviul cu englezoaica aia violată… uf… harcea-parcea m-aţi făcut şi azi…


 822. 822

  Nu, Andreea. Tu nu înțelegi că vorbim despre viol și despre faptul că unui retardat nu i se pare motiv de destrămat familia.
  Apoi, scuze, dar bătăile de câmpi nu mă interesează.


 823. 823
  Jaco Pastorul:

  Da, PROASTO, imi violez repetat sotia si am abuzat de copiii mei inca de cand erau in leagan.

  Sunt senil si dexazat, betiv agresiv si depravat.

  Si colac peste pupaza, n-am divortat, spre regretul tau, PROASTO.

  Cat de PROASTA trebuie sa fii sa crezi asta???


 824. 824

  Dobitocule, eu n-am spus asta. Lansatul de supoziții halucinante e treaba ta, dezaxatule.

  Hi, hi, ce faci? Încerci să te victimizezi acum? 😆 😆 Hai, că mai e puțin. Nu te da bătut acum.

  Să recapitulăm.
  Soții mai violează și ei la supărare sau la beție.
  Femeile sunt meschine.
  Copiii sunt bine merci în familii în care soții violează.


 825. 825

  Andreea, înţelegem toţi şi chiar ştim (nu trebuie doar să înţelegem) că uneori vrei să ierţi sau măcar să poţi ierta. Dar care-i treaba cu disputa de aici?!

  Aici se vorbeşte despre violul recunoscut. Adică după ce femeia a reclamat deja. Că altfel nu se punea problema medierii!!!!!
  Ce iertare?! Ce putere de a ierta?!


 826. 826
  Jaco Pastorul:

  Nu PROASTO, iti spun ce insinuezi tu, pentru ca asta vrei, sa-mi lipesti aceasta eticheta.

  Altfel, ce-am spus eu acolo, ca

  “Soții mai violează și ei la supărare sau la beție.
  Femeile sunt meschine.
  Copiii sunt bine merci în familii în care soții violează.”

  la care pot sa mai adaug alte o mie de obiceiuri si apucaturi rele se intampla deja de mii de ani, in toata lumea.

  Deci scopul tau este sa ma asociezi pe mine cu toate alea.

  Esti atat de PROASTA incat nu realizezi ca eu stiu ce urmaresti, asa ca ti-am facut deja pe plac, sa nu te mai obosesti tu ca o moara stricata.


 827. 827
  Jaco Pastorul:

  Violul recunoscut de catre cine, fraiere?

  De catre sot? Bai, tu esti boland, daca ar recunoaste n-ar mai merge la mediere.


 828. 828

  Jaco, neah, neah. Asta faci tu. Încerci acum să-i faci pe ăștia să le fie milă de tine, dar nu-ți merge.
  Eu doar te văd ce ești: apărătorul violului în cuplu, dezaxatul care consideră că violul nu e motiv legitim de divorț și că e doar unul din ”multele momente complexe” ale căsniciei.

  Să recapitulăm.
  Soții mai violează și ei la supărare sau la beție.
  Femeile sunt meschine.
  Copiii sunt bine merci în familii în care soții violează.

  Nu te las. Ca altădată să ai grijă, dobitocule, ce scoți pe gură.


 829. 829

  Ah, știai ce urmăresc? Vrei să spui că nu ești dobitoc și dezaxat, doar ai făcut pe dobitocul și pe dezaxatul ca să-mi faci mie o bucurie?
  A, ha, ha, ha, ha! 😆 😆

  Încă nu, Jaco. Mai am o chestie, o perlă pe care încerc s-o scot de la tine. O voi scoate, ești deja pe panta aia.


 830. 830
  andreea:

  Cosa, cazul ăla pe care-l caut eu acum şi nu-l mai găsesc (era într-un ziar englezesc) era despre o femeie violată -- nu de către soţ -- care-l reclamă pe agresor, ajunge la mediere şi se împacă acolo cu violatorul, cu soarta, cu tot. foarte emoţionant, mi s-a părut mie, care -- se ştie -- am tot felul de bărzăuni în cap.


 831. 831
  Jaco Pastorul:

  Eu nu apar toate alea, PROASTO, eu doar le constat, dovedeste ca eu apar ineptiile alea.

  Hai, PROASTO, dovedeste, ca n-ajunge sa le insiri acolo ca o PROASTA ce esti.

  Dovedeste!


 832. 832
  Jaco Pastorul:

  Esti atat de PROASTA, incat oricine vede ce urmaresti.


 833. 833

  Superb, Andreea, încă o dată. Insist totuși să scot discuția din bălării.
  Totul a pornit într-o superbă după-amiază de decembrie, când Jaco s-a trezit ca retardatul să-l apere pe un anume Petre, alintat Pepi, Mustățeanu care crede că violul nu e motiv de destrămat familia. Cică ”ce facem? Condamnăm soțul? Destrămăm familia?”.

  Ă? Ce zici? Rămânem și noi la subiect sau ne uităm la Bambi?


 834. 834

  Ba le aperi.
  Că ai zis clar că e mai bine să stea copiii cu tatăl violator.
  Dureros, nu, Jaco?
  Ăsta ești.

  Să recapitulăm.
  Soții mai violează și ei la supărare sau la beție.
  Femeile sunt meschine.
  Copiii sunt bine merci în familii în care soții violează.


 835. 835
  Jaco Pastorul:

  Nu mi-ai raspuns cum a ramas cu manifestatiile de anul trecut prin care cereati, tu si alte PROASTE, interzicerea medierii violului.

  Oare s-o fi interzis?


 836. 836
  Jaco Pastorul:

  Unde am zis, PROASTO???

  Aaaa, nu gasesti….


 837. 837

  Jigodio, dacă nu s-a interzis, nu înseamnă că e normal. Scârbă ordinară.
  Și ho, că încă nu e în vigoare. Nu suntem în februarie 2014. Trezirea, dobitocule!

  Apoi, la câte anomalii face statul ăsta, te lauzi ca prostul.
  Ca și cum ai plesni de mândrie când intră în vigoare legea amnistiei.


 838. 838
  andreea:

  ăăă, Nora, io acu’ vorbeam cu stimabilul Cosa.


 839. 839
  Jaco Pastorul:

  Unde l-am aparat eu pe ala, PROASTO????

  Aaaa. nu gasesti?? O fi sters cineva comentariile, ia sa cautam in gunoi…


 840. 840

  Că senil ești!!! 😆 😆
  Bă, nu e nimeni să te păzească pe acolo? Poate îți dai dracu foc.

  Nesimțitul dracului, ți le iau cu copy paste și nu recunoști.

  PROASTO, eu nu sunt sustinatorul violului, eu sustin FAMILIA, iar violul in familie este doar un efect, PROASTO, si de fapt, cauzele sunt mai profunde. Alcoolismul sau violenta, in cazul barbatului, si meschinaria, in cazul femeilor, pentru ca multe din asa zisele violuri in familie sunt de fapt niste inventii si motive pentru un divort in care femeile cauta sa obtina avantaje materiale.

  De foarte multe ori, barbatul se capaciteaza in fata mediatorului, realizand ca acolo este ultima lui sansa de a reveni inainte de un divort care l-ar desparti de sotie si copii.

  Daca violul este reclamat de catre o sotie meschina, este de fapt un bun prilej pentru cuplu de a-si negocia averile, evtand astfel un proces costisitor.

  In ambele cazuri mediatorul este cel care doar consemneaza vointa partilor, neintervenind de nicio parte.

  Si da, eu cred ca un viol conjugal comis intr-un moment de betie sau de furie trecatoare, nu e neaparat un motiv de divort, fiecare meritand o a doua sansa. Lucrurile sunt extrem de complexe si nu pot cuantizate cu atata vehementa cum face PROASTA.


 841. 841
  Jaco Pastorul:

  🙂 🙂 🙂

  Ah, de-abia astept, februarie 2014.

  Deci nu s-a interzis.

  Ai dracu guvernanti.


 842. 842
  Moş Pleksiglasu:

  Jaco, omule bun, cu violul si cu medierea nu-mi bat capul sa inteleg acum cine are sau n-are dreptate. Dar daca te straduiesti sa demonstrezi cuiva ceea ce tot scrii cu litere mari, e de prisos. Stie toata lumea, pana si nae de pe vox. Ca unii nu i-o spun in fata, au diverse motive sau motivatii sau motivari. Asa ca nu mai consuma energie si timp si fiere amara. Mai spune ceva despre jazz mai bine ca ar fi muuult muuuult mai folositor decat schimbul nesfarsit de invective. Sigur domnisoara o sa spuna ca felul in care se poarta nu are nimic de a face cu rasa, dar cine o mai crede?


 843. 843

  Acum sunt buni guvernanții, nu jigodie?


 844. 844
  Jaco Pastorul:

  🙂 🙂 🙂

  Ia mai citeste odata, PROASTO.

  Eu sustin FAMILIA, PROASTO, parca asa zic io acolo.

  Deci, unde am sustinut eu toate alea PROASTO, crezi ca nu mai stim sa citim???


 845. 845

  La cât de jalnic ești, ai ajuns să consideri drept punct în argumentație faptul că o vor ăștia. Penibilule!


 846. 846

  Am înțeles cu toții, Jaco, degeaba te zbați în spume.
  Stai liniștit.
  Tu susții familia, fie ce-o fi, cu sau fără viol, familie să fie!
  😆 😆 😆


 847. 847
  Jaco Pastorul:

  Pai sunt buni, PROASTO, ca tot asa ar putea interzice si dreptul la asociere, sa zicem, sau la libera exprimare.

  Deci sunt buni, pentru ca nu sunt mai rai.

  Si nu ma intreba pe mine, PROASTO, ca tu ai umblat acum trei ani la demostratii in Pta Universitatii pentru demiterea lui Ungureanu.

  Tu si Cosa aveati orgasme pe-aici cand ala si-a dat demisia. PROASTO, nu-i asa ca acum il regreti?


 848. 848

  Asta cred că merită repetată la nesfârșit:

  Violul este doar unul dintre multele momente complexe prin care trece o căsnicie!!! (Jaco, un înțelept analist al vieții de familie)

  Femei de toate vârstele și rasele, scrieți-vă asta pe ceva și înrămați-o! Violul face parte din normalitate. Ca plata întreținerii, ca burta la 40 de ani, ca mătreața și chelia.


 849. 849

  Șșșșșt.
  Taci.

  Violul este doar unul dintre multele momente complexe prin care trece o căsnicie!!! (Jaco, un înțelept analist al vieții de familie)

  Această unică frază este de ajuns pentru a te caracteriza. Muzică pentru urechile mele.


 850. 850
  andreea:

  nu vi se pare că Nora se cam repetă?… 🙄


 851. 851

  Nu-l regret, dobitocule. Că și el tot șist și RM voia chiar dacă acum încearcă jalnic să dreagă busuiocul. Doar tu te apleci după cum bate vântul, dobitocule. Eu am ieșit pentru niște idei în care cred și azi. N-ai cum pricepe tu asta!


 852. 852

  Chiar așa, Andreea.
  Să mai spunem o dată. Să ne asigurăm că nu se uită.

  Violul este doar unul dintre multele momente complexe prin care trece o căsnicie!!! (Jaco, un înțelept analist al vieții de familie)


 853. 853
  Nastasia:

  Întrucât nu reușesc nicicum să trec testul prostometrului etalonat și omologat, necesit o recapitulare, că n-am chef acuma să sap. Așadar, ea este violată. Conjugal sau nu. Reclamă asta. Ajunge la mediator. Cum? Tehnic vorbind, cine o îndrumă, recomandă etc.? Care-s pașii până în biroul cu mese perpendiculare? După aia, poate mai am ceva de zis. Întreb cât se poate de serios.


 854. 854
  Jaco Pastorul:

  Esti o PROASTA mistificatoare si mincinoasa. Eu n-am spus asa ceva, ai inceput sa inventezi.

  In schimb, am spus asta: “Violul in casnicie, in capul meu, e mediabil, da, nu scuzabil, mai ales cand sunt si un card de copii.”

  Asta am spus si sustin, PROASTO, restul sunt inventii de-ale tale, chiar daca le-ai bolduit, PROASTO.


 855. 855

  Violul este doar unul dintre multele momente complexe prin care trece o căsnicie!!! (Jaco, un înțelept analist al vieții de familie)


 856. 856
  Jaco Pastorul:

  Legea o indruma Nastasie.

  Deci, cel violat depune o plangere penala la politie. Daca procurorul ii da incepere de urmarire, atunci plangerea ajunge in instanta.

  Aici, a intervenit legiutorul si a interpus institutia medierii ca un ultim efort de a impaca cele doua parti in speranta de a nu ajunge intr-o instanta si asa supra aglomerata.

  Deci, intentia a fost de a usura munca instantelor.

  Cele doua parti se pot impaca sau nu, e treaba lor exclusiva, mediatorul doar consemneaza rezultatul.


 857. 857

  Dobitocule, hai să-ți mai dau o șansă.
  Poate la mai bine de 24 de ore ajungi și tu să afli despre ce se discută.

  Ești sau nu de acord cu afirmația ăluia?
  Da sau nu. că alt gen de enunțuri te confuzează și iar dai în delir.


 858. 858
  Vio:

  Ce Sa mediezi intr-un caz de viol din partea unui sot?
  Nu mediez nici macar o palma.E o umilinta.
  O femeie poate sa ascunda de copiii adevarul,poate sa continue sa mentina unita o familie in care se intampla violente( am vazut destule cazuri ).Divortul nu e nimic rau.am prieteni care au divortat si copiii lor cresc bine sanatosi.
  Vorbiti doar pentru ca ati gasit un motiv de cearta.si sunteti orgoliosi.Jaco,Nora e o femeie puternica.In general,barbatii zic despre femei ca Nora ca sunt proaste.Pentru ca sunt orgoliosi.Nora nu e deloc proasta,poate e tanara si incapatanata,dar nu proasta.asa trebuie sa fie femeile,puternice,sa pretinda respect,sa nu-si ascunda slabiciunile in spatele scuzei ca o fac pentru copii.Pune-te o secunda in locul unei femei violate.
  Am vazut atatea cazuri de barbati care isi umilesc nevestele,dar se afiseaza mandri in lume cu familia lor.
  Sunt incoerenta si trebuie sa plec si nu stiu de ce ma bag si eu in seama.


 859. 859
  Jaco Pastorul:

  MINCINOASO, unde am scris eu aberatia aia?

  Jalnic ai ajuns, sa falsifici comentarii…


 860. 860
  Jaco Pastorul:

  Vio, nu te supara, dar n-ai ajuns la miez.

  Foarte bine, nu negocia nimic, e dreptul tau.

  Dar tot dreptul tau e sa ai parte de mediere. Pricepi?

  Poate sunt alte femei care negociaza, cine stie?

  Important e sa ai acest drept!


 861. 861

  Vio, tu pe ce lume trăieşti?!

  O fi Nora încăpăţânată, dar tânără?! Tânără de unde ai scos-o?!


 862. 862

  Penibilule, asta faci de ieri. Susții că violul nu e motiv pentru divorț.

  De aici a plecat totul, senilule.

  Dar eu mă bucur. Așa am aflat chestii fascinante despre tine și valorile pe care le aperi.

  Familia unită! Nu lăsa violul să te despartă de el!
  Uraaaa!


 863. 863
  Jaco Pastorul:

  Vio, Nora nu e o femeie puternica, e doar orgolioasa. Si neprincipiala, pentru ca una sustine si alta face.


 864. 864

  Dobitoc perfid, tot încerci să deraiezi. Dar nu-ți merge.

  Vorbeam despre viol și divorț. Punct.

  Bineînțeles că Vio n-a ajuns la miez. Cine dracu ajunge în afară de tine?


 865. 865

  Vio, te-am pupat. Mă bucur să te văd, chiar și în contexte așa jalnice.


 866. 866
  Jaco Pastorul:

  PROASTO, unde am scris eu propozitia aia???

  Cum iti permiti sa-mi pui mie in seama aberatiile tale?

  Unde sunt limitele alea, invocate de tine si de Cosa???

  Cand te simti incoltita uiti de tot politicali corectnessul din lume, orice e justificabil, asa e, PROASTO?

  josnic, josnic, josnic…


 867. 867
  Jaco Pastorul:

  Adica, se bucura sa te vada chiar si-asa cand e la pamant in mocirla, Vio.

  E vioaie inca, poate daca-i pun genunchiul pe grumaz…


 868. 868
  Jaco Pastorul:

  Si da, PROASTO, sustin ca pentru unele femei, violul nu e motiv de divort.

  Tot asa cum pentru unele e sursa de imbogatire.

  Ai priceput, acum PROASTO? Eu, spre deosebire de tine, accept lumea asta, asa cum a facut-o Dumnezeu si stiu ca nu toate femeile sunt la fel.

  Atata tot. Asta nu inseamna ca sustin violul, PROASTO.


 869. 869

  Nu vă mai pot urmări!

  Nu mai contaţi pe mine!


 870. 870

  Mai zi, mai zi. 😆 😆


 871. 871
  Jaco Pastorul:

  Hm, a mutit!

  Sper ca n-am apasat prea tare…


 872. 872

  De asemenea, fanteziile tale cu piciorul pe gâtul meu spun multe despre tine. Ah, ce-mi place!


 873. 873
  Jaco Pastorul:

  Cosa, fraiere, raspunde la ce te-am intrebat, rezista inca un pic ca dupa aia ma duc sa-mi atarn carnatii la zvantat.


 874. 874
  Jaco Pastorul:

  Vezi sa nu-ti placa prea tare, ca tot degeaba.


 875. 875

  N-am amuțit deloc, dobitocule. Eu ți-am spus că nu te mai las.

  Și ca să nu uităm și să și updatăm.

  Soții mai violează și ei la supărare sau la beție.
  Femeile sunt meschine. Violul e sursă de îmbogățire.
  Copiii sunt bine merci în familii în care soții violează.


 876. 876

  Ah, deci, ești și din ăia care cred că ”dă-o dracu, i-a plăcut”.
  Să o reținem și pe asta, așadar.
  Îți spusei că ai potențial. Când nimeni nu credea în tine, eu ți-am dat o șansă.


 877. 877
  Jaco Pastorul:

  Bleah, boring!


 878. 878
  Nastasia:

  Da, procedural e limpede. Ceea ce aș fi vrut să zic despre viol e că mi se pare nenegociabil. Dacă o femeie ajunge să reclame asta, înseamnă că pentru ea e foarte grav, nu doar un incident sau o hârjoană conjugală mai nedelicată. Dacă există varianta soft, adică ești îndrumată spre mediere, asta deja înseamnă, mai voalat sau nu, un îndemn spre renunțare și acceptarea că nu-i un capăt de țară, deși eu zic că este. Intervin și presiunile, plânge soacra, iartă-l, mamă, că nu mai face, prietenii, că e totuși băiat bun și mai greșește omul, poate chiar părinții, că hai, să nu te faci de rușine, să-ți strici casa, și uite-așa, biata femeie se înmoaie și cedează și asta e ”decizia” ei. Ce-i în sufletul ei și ce viață va duce mai departe, asta nu mai e treaba nimănui, bine că nu încarcă instanțele. De aia susțin și eu că violul n-ar trebui să fie mediabil. Pentru că e descărcat de gravitate în felul ăsta.


 879. 879
  Jaco Pastorul:

  Nastasia, e dreptul tau sa nu vrei ca in caz de viol sa dai curs medierii.

  In rest, nu poti sa iei altor femei, acest drept.


 880. 880

  Nastasia, nu ești doar îndemnată. Nu poți ajunge în instanță dacă nu faci dovada că ai participat la ședința de informare asupra beneficiilor medierii.

  Acum ceva timp am dat peste asta, dar am n-am avut timp să caut să văd ce s-a mai făcut în sensul ăsta:

  Laura Albu, presedinte executiv al Centrului de Mediere si Securitate Comunitara (CMSC) Iasi a explicat ca la nivelul Uniunii Europene se încearca ratificarea Conventiei Consiliului Europei privind prevenirea si combaterea violentei împotriva femeilor si a violentei domestice, care prevede interzicerea proceselor de rezolvare alternativa a conflictelor ce se refera la acte de violenta asupra femeii, violul fiind inclus între acestea.

  “Prevederile acestei Conventii vor intra în vigoare imediat ce Conventia va fi ratificata, deja sunt mai multe state membre care au promis ratificarea, România numarându-se printre acestea”, a spus Laura Albu pentru Realitatea.net.

  Așa că dragii de apărători ai medierii pentru viol ar putea primi o lovitură chiar de la instituțiile europene.


 881. 881

  Și da, fix asta spun majoritatea celor care se opun, laolaltă cu psihologii. Că se descarcă de gravitate și nu mai e perceput la nivel social cu gravitatea și seriozitatea cuvenite.


 882. 882
  Jaco Pastorul: