PROTEST împotriva pușlamalelor din Parlament

DUMINICĂ 15 DECEMBRIE, ORA 16:00, PIAȚA UNIVERSITĂȚII (la fântână)

Dacă ei confiscă democrația, noi o luăm înapoi pentru că „democrație” înseamnă demos (popor) + kratos (putere).

▬ IEȘI ÎN STRADĂ!
Marți 10 decembrie 2013 va rămâne în istoria României ca ziua în care democrația pentru care s-a murit în decembrie ’89 a fost subminată chiar de cei au rolul să o întrețină. Sigur, a picat legea minelor și cea a lobby-ului (care ar fi legalizat traficul de influență), dar noul cod penal favorizează infractorii parlamentari, la fel ca și legea amnistiei.

▬ CUM VOR SĂ MODIFICE CODUL PENAL?
Modificările aduse legii aministiei și codului penal dau mână liberă la furat camarilei care ne parazitează și ne transmite un mesaj destul de simplu nouă, fraierilor plătitori de taxe: „cărați-vă sau suportați-ne șmenurile”. Iată ce fac guvernanții în loc să conducă țara demn, așa cum au jurat:

→ majorarea cuantumului amenzilor cu care se sancționează insulta și calomnia în actualul cod penal, precum și incriminarea acestor fapte ca infracțiuni în noul cod penal, aplicabil din februarie 2014. Astfel, dacă inițial s-a dorit ca noua reglementare penală să dezincrimineze insulta și calomnia, acum vor să se asigure că libertatea presei și cea de exprimare vor rămâne în continuare îngrădite, pentru a ne face pasibili de răspundere penală când le strigăm în față că-s hoți ordinari.

→ și-au arogat superimunitate, modificând legea astfel încât ei să nu poată fi anchetați de DNA pentru fapte de corupție (abuz în serviciu, conflict de interese, primirea de foloase necuvenite, fals și uz de fals, trafic de influență) și nici să nu mai poată fi verificați de ANI pentru incompatibilitate.

→ „confictul de interese” nu se mai aplică autoritarilor care ne conduc pentru că au umblat la definiția funcționarului public.

→ dacă devalizezi statul cu, să zicem, 100.000 euro (un mizilic, da?) primești doar o mențiune în cazier. Adică nu faci pușcărie.

▬ EFECTELE LEGII AMNISTIEI
Au amânat votul pe legea amnistiei până marți 17 decembrie (vom fi și atunci pe stradă!) „România Liberă” estimează că mii de borfași-parlamentari vor fi eliberați, linși și curați. Au tot interesul să o facă, căci printe hoți se află nume de marcă care brusc n-ar mai avea condamnări: Năstase, Voiculescu, Cătălin Voicu, Fenechiu, Bogdan Ciucă, Ridzi, Chiuariu, Sereș, Zsolt Nagy etc. etc.

Scandalos e și felul mârșav în care au făcut-o: au operat schimbările în toiul nopții de luni spre marți, contrar legii transparenței decizionale (52/2003, art. 6) care zice că orice lege trebuie să stea în dezbatere publică 30 de zile.

SURSA: UNIȚI SALVĂM.
Repet, SURSA: UNIȚI SALVĂM.

by

Cuvinte şi stări.

895 thoughts on “PROTEST împotriva pușlamalelor din Parlament

 1. Să n-aud pe careva că-l traumatizează poza cu spânzurătoarea.

  Sau că mai zice cineva ceva de nebunii ăștia. Ieri seară erau prin cartiere în timp ce lumea-i critică pe net că rămân nepăsători la ”problemele grave”.

  Așa că, dragi oameni serioși ai țării, care nu dați cu petul de pământ și care nu vă urniți pentru ”bagatele ecologiste”, vă așteptăm în Piață duminică!

  Iată, a venit ceasul vostru.

 2. În actuala legislaţie (cea de dinainte de modificarea codului penal), un cetăţean român nu poate fi anchetat de DNA în calitatea de parlamentar. Adică nu i se pot imputa fapte de corupţie pe care să le fi săvârşit deoarece era parlamentar.

 3. Bine, reformulez:

  În actuala legislaţie (cea de dinainte de modificarea codului penal), un cetăţean român nu poate fi anchetat de DNA în calitatea sa (a cetăţeanului) de parlamentar, decât prin abuz din partea DNA.

  Adică nu i se pot imputa fapte de corupţie pe care să le fi săvârşit deoarece era parlamentar, decât prin abuz din partea DNA.

 4. Tot am senzația că-mi scapă ceva. Adică parlamentarii anchetați până acum au fost victimele unui abuz? 🙄 Asta vrei să spui?
  Iar după modificări, ei vor putea fi anchetați fără să mai fie vorba de un abuz?

 5. Da, până acum, parlamentarii care au fost anchetaţi de DNA (dacă au fost, că nu ştiu acum niciun caz) au fost anchetaţi prin abuz.

  Exemplu: atribuirea unei societăţi a unui contract cu statul în urma unei licitaţii organizată în mod fraudulos nu-i poate fi atribuită decât unui funcţionar care are ca drept (şi sarcină) de serviciu, organizarea acelei licitaţii.
  Parlamentarii nu au în atribuţiile de serviciu organizarea de licitaţii, deci nu pot fi traşi la răspundere pentru fapte ce vizează acestă activitate.

  Mai departe, luând toate faptele care ar putea duce la acte de corupţie, vom vedea că niciuna nu intră în atribuţiile unui parlamentar.

 6. Păi, și traficul de influență? Poate că parlamentarul X are un amic pe la CJ.
  Cosa, lasă-mă cu prostia asta, că dacă nu au acces ei direct la fonduri, nu pot fi susceptibili de corupție.

 7. Ha, eram sigur că-mi vii cu traficul de influenţă! Eram sigur că nu înţelegi ce înseamnă din punct de vedere juridic!

  Păi, ia să vedem:

  Deci un parlamentar se duce la un funcţionar al statului şi-i dă ordin, sau îl roagă, sau îl presează să fraudeze o licitaţie.
  De ce ar asculta acel funcţionar de parlamentarul respectiv?!

  Nora, traficul de influenţă (de fapt instigarea la încălcarea legii -- că traficul de influenţă nu e definit în codul penal) nu i se poate atribui decât unei persoane care are ascendenţă legală asupra celui pe care îl instigă.

  De exemplu, dacă directorul unei instituţii are dreptul de a numi şi demite funcţionarii din subordine şi se foloseşte de acest drept pentru a-l forţa pe un funcţionar să săvârşească un act ilegal, atunci da, acel director a instigat şi deci a făcut trafic de influenţă.

  În oricare altă situaţie nu e trafic.

  Acum mă duc în târg. După ce vin te lămuresc. Până atunci mai caută şi altceva în afară de traficul de influenţă, şi poate găseşti şi un caz concret de parlamentar anchetat de DNA şi condamnat pentru acte de corupţie.

 8. Ba e trafic de influență în CP și e definit astfel:

  Art. 257
  Traficul de influenţă
  Primirea ori pretinderea de bani sau alte foloase ori acceptarea de promisiuni, de daruri, direct sau indirect, pentru sine ori pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar pentru a-l determina să facă ori să nu facă un act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani.
  Dispoziţiile art. 256 alin. 2 se aplică în mod corespunzător.

 9. Parlamentari condamnați:

  Dan Ilie Morega a fost ales deputat din partea PNL, a migrat la UNPR, dar din iunie 2010 este deputat independent. El a fost condamnat definitiv, în noiembrie 2011, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie. Dosarul în care a fost implicat era în legătură cu sponsorizări nelegale şi obţineri de foloase pentru PNL, în perioada în care acesta era preşedintele filialei Gorj a Partidului Naţional Liberal. De asemenea, deputatul a mai fost cercetat într-un dosar de luare de mită, unde magistraţii l-au achitat.

  Un alt deputat care a primit o sentinţă definitivă este Cosmin Popescu, care a fost ales din partea PDL, iar din martie 2011 este independent. El a fost condamnat, în 2011, la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului în legătură cu infracţiuni de corupţie şi fals intelectual, în dosarul “Strămutaţi de lux”.

  Şi deputatul Virgil Pop, care a fost ales din partea PNL, dar s-a autosuspendat, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, pentru fapte de corupţie. În martie 2012 a fost dus în arestul poliţiei astfel că Virgil Pop este primul parlamentar condamnat la închisoare cu executare în timp ce îşi exercită funcţia publică.

  Mai mulți aici: http://stiri.tvr.ro/nu-e-gata-parlamentarii-penali-ai-romaniei_13182.html

 10. Raj

  Azi, pana la ora OO,OO, ca nu stiu la ce ora ii nascuta, Dna Ana Barton face sau a facut deja 40 de ani. Propun , asa ca in Parlament, sa-i uram LA MULTI ANI si noroc !

 11. Raj

  Gandindu-ma la parlamentari, realizez ca, de fapt sunt un om serios, cu mult bun simt. Dar daca ma raportez la nustiuce om stralucit, realizez ca sunt un cacat. In ploaie, cu voia domniilor voastre…

 12. Raj

  Duminica sa va incaltati cu ciorapi de lina, dra Nora, ca frigul de la picioare va ia. E a 5-a zi consecutiv cand nu-l salutez pa dnu 1Q. Stima !

 13. Costele, ia-o ca pe un avertisment: se umple paharul. Se umple și zbori. Nu-mi pasă că ești tu suferind și nu te poți abține să nu mi te adresezi. N-am de ce, chiar n-am de ce, să-ți suport costelușismele.
  Deja simt că mă strângi de gât. Deocamdată, mă abțin, mă abțin. Dar când oi simți că rămân fără aer, ca să scap de caracatiță, nu voi avea încotro decât să-ți dau marele șut.

 14. costelus

  Bine 🙁

  Dar de ce trebuie sa iei orice vine de la mine drept un atac/nesimtire mai stiu eu cum? Ce, poti spune ca am mintit la 16?

 15. Raj

  Asa, a 2-a, dra Nora, dar sufar mult si pare sa fie a 5-a. Timpu trece repede cand am 1,5 draci pe dnu 1Q………. Dnule Costelule, presimt cai sa belesti penisu ala grasu, ca tot a zis dra nora ca “oi simti”. Deci, cai,oi, ba si magari. Ce bine i-ati zis dra Nora ! Sa nu-l banati, va rog. ……Dra Nora, de Craciun, dnu gocu va fi bunutz ca si anu trecut. Ii datz dezlegare ? Da lu dnu Danii ?

 16. Raj

  Dra Nora, pentru comentu 16, dnu Costelus merita spanzurat cu funia de usturoi. Asa ca sa se oftice. Ce ar fi mai dezastruos pentru el ?

 17. Raj

  Corect ii sutul apocaliptic, nu marele sut, dra Nora. Va rog sa fiti marinimoasa si sa nu-i dati cu picioru la blidu cu mujdei.

 18. costelus

  Daca ar veni aici un alt comentator, tot asa ai urla la el: “sa nu mi te adresezi etc”? Bineinteles ca nu, ca ar avea un alt IP. Eu am riie. 🙁

 19. Raj

  Ca nu-si plateste datoriile la intretinere, dra Nora. In plus, cica cine vrea gogosi si cioco, sda-si cumpere. Io asa am facut cand anu trecut am pus 40 de borcane cu ardei iuti ? Nu am oferit si la lume ? Tot io is naspa, nu ?

 20. costelus

  De ce mucles, Raj? Ce-am spus la 16 e cit se poate de adevarat, ca de acolo a pornit totul. Eu cind spun ca vreau sa vad parlamentari spinzurati, sint subuman. Cind toti cei de la “Uniti! Salvam” zic acelasi lucru, ei sint admirati. Diferenta de IP-uri banuiesc.

 21. Raj

  Vorbesc serios, dra Nora . 40 de borcane de 800. Am dat la gunoierii mei si pin vecini. Mi-am oprit 3. De aia bunii, bulgaresti. Nici prea iuti, nici prea neiuti. Cine vrea sa-i iasa ardeiu bun, tre sa puie neaparat sio lingura de miere, nu zahar ca toata lumea. 3 sfwerturi otet, 1 sfert apa. Sun catel usturoi, juma de frunza de dafin. Atat.

 22. costelus

  Exagerezi. 16 nu ti se adresa tie in mod special, Nora. Iar 35 era pentru Raj.

  Mai tii minte cum erai pe Pandora impotriva cenzurii de orice fel?

 23. Raj

  Credeti ca-i mult 40 de ani,dra Nora ? Este ca nu-i mult, este ca dna Ana nu s-a intrista c-a schimbat prefixu ? Dv. cum v-ati comportat cand ati facut 3O ? Pe mine ma ia cu fiori cand ma gandesc ca la anu oi face juma de veac, ca io am mintea sprintara ca la 18 ani. De aia ma dau cu rolele cu fimea ,de se crucesc babele…

 24. Raj

  Na, acuma tre sa militez si pt. dnu Costel. Nu era deajuns ca militez pt. dnu Danii…. Dna MANU, va pup dulce pe okii aia verzii !!!

 25. costelus

  Bine, Nora, tu ai intotdeauna dreptate, si orice am spus eu aici, dar orice, ti s-a adresat numai tie. Te simti bine acum ca m-ai banat a zecea oara?

 26. Raj

  Dra Uc, daca vorbiti cu dna Ana la telefon (sau dv., dra Nora), spuneti-i va rog ca ii doresc tot binele din lume.

 27. Raj

  Dra Nora, Am un coment in spam la Pandoras, la dna Ana. Creca din cauza ca am scris cuvantu “cacat”. Acolo ii un blog oribil de nedemocratic, cu stapanire tiranica, nu icesa. Puteti sa-mi dati pe post comentu ? Cica femeile se indoapa la necaz cu dulciuri. Barbatii se imbata. Decui Costel ii mapetz acuma…

 28. Raj

  Da io de un sa stiu, dra Nora ? Ce ios Mafalda sa le stiu pe toate ? Nu uitati, dumineca sa luati ciorapi de lana si caciulita. Fimea asta umbla cu shalele goale si-i racita numa numa. A zis doctora de familie ca fetele aste nor mai avea rinichi in ele la 30 de ani. Cum e posibil ca pe vremea asta sa se vaza buricu ?

 29. Raj

  Dra Nora, puteti sami spuneti cam pe unde stati in Bucuresti ? Nu adresa exacta. Ieri am batut centru Bucurestiului in lung si-n lat. E foarte posibil sa fi dat bot in nasuc cu dv.

 30. Raj

  Da de ce lancezeste pandorasu , dra Nora ? Icea merge struna blogu. Dra Val, permiteti un pupic pe frunte ? Doresc sa scrieti !!!

 31. Raj

  Am fumat 3 tigari in fata la ASe, si fro 3 pe bdul Dacia. Ne-am intalnit ? Sa stiti ca n-am aruncat mucurile pe jos. Nu glumesc !!!! V-as amenda cu 100 de euro pe cei care o faceti. Pe dv, nu.

 32. Raj

  Imi place mult sa bat bulevardele bucurestiului. Pe frig e cel mai misto. Daca e ger de crapa pietrele, e si mai buiner pentru mine. Nu suport caldura, canicula. Taica a zis ca din cauza genelor letone

 33. Raj

  Si taica lu taica nu suporta caldura. Toata vara statea in beci si iarna muncea pe rupte. Facea butoaie afara, nu in atelier. Era dogar. In letonia construia barci si cand a venit in Ro in 1918, s-a reprofilat. Iarna umbla descult pe zapada. Nu glumesc, nu fac misto !!!!!

 34. Raj

  Vine omu de doua ori pe an in bucale si dv. umblati creanga, dra Nora… Vedeti ca in partea de est unde-i giratoriul ala, sunt cativa pomi, dra Nora, la inaltimea de 2 m., intre craci veti vedea o punga verde pe care am indesat-o acoalea, ca nu era cos de gunoi. Daca va uitati maine, veti vedea semnul trecerii mele pe acolo , in Piata Romana. Iar nu glumesc.

 35. Seva Tudose

  La multi ani,Ana !

  Da-ne draga Ana un semn de viata !

  Stam exact,cum copii ar canta un colind si nu ne dai nici macar un covrigel,o nuca…

 36. Raj

  Sa va uitati, va rog. Punguta verde. Nu creca au luat-o gunoierii. Nu-i dati drumu lu Costel, ca nu-i om rau. Astia grasii nu-s adracu. Is molai…

 37. Raj

  erata; dupa rau, semnu intrebarii. De fapt e semnu meu, ca tot timpu is nelamurit si tre sa intreb. Io nus destept ca porcu ala de Cosa si, tot timpu tre sa intreb. Cand iti vei cere scuze ba boule ? Unde-i comentu cand mam luat eu de mama ta ? Da-l la iveala boule oltenesc ! Daca recunosti ca ai mintit cu comentu ala si-ti vei cere scuze, te voi ierta automat. Dar trebuie s-o faci din suflet, bai cacat gorjenesc

 38. Raj

  Ai auzit bovina ? Baga la cap gomosule ! Te asteapta un scuipat in fatza. Nu te voi ologi. Numele Buza iti spune ceva ? Te voi gasi ! Fiica mea nu-i muista si mama mea nu-i jegoasa , cretinule. E curata la trup si suflet. Recunosc ca fiica e cam zarghita, dar e un copil.

 39. uc

  Raj, nu-s surda inca, mama lui de tel ca se tot blocheaza butonelu’ din mijloc, nu mai pot face nimic, cred ca nu-mi mai trebe telefonu orange si e fiecare cu agenda lui. Mai am doua, din alea unu il uit pe unde umblu. Ult data le-am uitat intr-o cafenea doua din trei, al treilea era uitat acasa, a fugit fata aia dupa mine. Acum mananc un patratel de ciocolata, de dulce.

  Seara buna!

 40. Raj

  Va dau liber la 7 pratate de cioco, dar sa fie 75 sau 85 la suta cacao, dra Uc. Ati sunat-o pe dna Ana din partea mea sai ziceti tate cele cai ziua dansei ?

 41. Raj

  Am uitat, mierea se pune in cafea cand aceasta e calduta, nu ferbinte ca alminterea ii scad calitatile………… Ieri in fata la Liceul Gheote, o liceanca ia spus unui liceran sa se duca in pula ei. Halal vocabular de fata. Si parea ingenua…

 42. Raj

  Cumparati carne de porc vietnamez. Tineti aproape, veti avea nevoie de sfaturile mele. Daca n-as fi eu… Dnu Danii, de Craciun aimt ca dra Nora va va da cuvantu. Valabil si pt. dnu Costele. Dnu Gocu, nu, ca a dorit citostatice…

 43. Băi, deci, o fi vârsta sau altceva, dar nu mai am nicio tragere de inimă să mă contrazic pe tot felul de chestii. Nu mă mai interesează. M-a apucat şi un somn nefiresc la ora asta, am mâncat şi prea mult, nu ştiu, da’ n-am nici un chef de chestii serioase.

  Bag doar concluziile:
  -- Da, a apărut traficul de influenţă în codul penal. Probabil o dată cu DNA. Dar asta nu schimbă cu nimic datele problemei. Nu-i mai zice instigare ci trafic. În rest e acelaşi lucru.

  -- N-am stat să studiez toate cazurile (cu toate că sunt foarte, foarte puţine în comparaţie cu circul pe care l-a făcut DNA, cu arestări cu mascaţi şi câte şi mai câte), dar cred că majoritatea sunt fapte săvârşite înainte ca acele persoane să devină parlamentari.
  Ori aici vorbim de fapte comise din postura (şi în exercitarea calităţii) de parlamentar.

  E treaba ta că te inflamezi ori de câte ori vor Ponta şi Băsescu s-o faci. Nici nu pot să-mi dau seama de ce nu-ţi pui măcar două întrebări elementare:
  1. Cum pizdele mă-sii, Maior e şeful SRI pus de Băsescu şi totodată, naşul lui Ponta, iar Ponta şi Băsescu sunt duşmani?!
  2. Dacă au 70%, ce i-ar costa să supună dezbaterii publice orice acţiune iar după aceea s-o adopte prin vot?! Nu opinia publică hotărăşte ci Parlamentul, prin vot.
  Cât de tâmpit poţi fi, în aceste condiţii, încât să pui o comisie să stea noaptea, să fugă de ziarişti şi să pună pe ordinea de a doua zi nişte modificări atât de inflamabile din codul penal?!

  Tu nu vezi că şi asta ca şi cazul Papici, ca şi creşterea cotei unice la 26%, ca şi pământul lui Băsescu, ca şi multe altele nu-s decât nişte fâsuri?! A ieşit ceva din cele precedente?! Nimic!

  Toate astea sunt făcute cu multiple scopuri, cel mai important şi grav fiind menţinerea atmosferei negative la Bruxelles, în legătură cu România. De ce se vrea asta e o altă (cu adevărat serioasă) problemă.

  Dan Morega este cel căruia i-am condus eu campania electorală în 2008. Actele de corupţie pentru care a fost condamnat au fost săvârşite în campania electorală înainte de a deveni deputat. N-a fost nici un act de corupţie! Şi eu am fost implicat – aproape că eu am iniţiat acele fapte. Totul a fost o răzbunare a securiştilor şi o punere în vedere dedicată tuturor celor care s-ar fi gândit să se pună contra lor, aşa cum a făcut Morega.

  Ce s-a întâmplat în acest caz, este o lecţie pe care ar trebui s-o ştie fiecare din cei care sunt interesaţi de ce se întâmplă în jurul lor. Dacă-mi sare somnul poate o s-o dau aici.

 44. Raj

  Impostorule, gaunosule, te invit sa dai pe post comentul acela, mincinosule. Oare de ce cred eu ca esti un nimic care pozezi in ceea ce nu esti ?

 45. Băi, Jaco, în loc să-ţi dai aere de superioritate pe aici, pe bloguri (şi doar aici – că în realitate eşti nima-n drum) nu, mai bine, începi să vezi dacă nu cumva eşti prost de băuni?!

  Cum poţi, fraiere, să te documentezi din articolele de blog scrise de ”jurnalişti”?! Este exact ca şi cum te-ai documenta din Denisa Chiriţă sau din Corpaci.

  Tu de abuzuri ale procurorilor şi judecătorilor (făcute la ordinul securiştilor care i-au făcut procurori şi judecători) ai auzit?! Hai să-ţi spun eu: Dacă iei toţi procurorii şi toţi judecătorii, la grămadă, şi-i bagi în puşcărie pentru câte douăzeci de ani, fără judecată, procentul de eroare este 0,0001%.

  ”anturajul acestui animal”
  Odată ce ai pus expresia precedentă nici nu trebuie să te mai descriu eu. Te-ai descris tu suficient.
  Că habar n-ai cine este Morega nu e o mare chestie, dar să ai vârsta ta şi să nu ştii nimic despre ce înseamnă munca şi ce înseamnă să construieşti riguros şi durabil un stat e deja grav. Dar în cazul tău, nicio surpriză!

  Dacă tot ai gugăl, ia de vezi statisticile oficiale, cifrele şi vezi cum stătea România în ’89. Repet: statisticile oficiale, cifrele nu gargara securistă!
  Pe ce loc era România, în lume, în următoarele domenii:
  -- Petrol şi gaze naturale (tehnologie, extracţie, rafinare, export de tehnologie);
  -- Siderurgie (inclusiv extracţie);
  -- Producţie energetică (hidrocentrale – cu baraje şi lacuri de acumulare, termocentrale – cu exploatări miniere, energie nucleară);
  -- Producţie agricolă (în legătură cu asta, îţi dau o veste, iar când o să am timp, o să-ţi aduc şi dovada: valoarea în dolari (pentru că s-a exportat toată) a producţiei agricole – zootehnică, legumicolă, pomicolă, viticolă a sistemului de ferme de la Nazarcea în anul 1979 a fost cât întreaga componentă agricolă a PIB-ului Austrie din acelaşi an);
  -- Sisteme de irigaţii (dacă nu găseşti pe niciunde, îţi spun eu: valoarea sistemului de irigaţii, evaluată prin comparare cu valoarea investiţiilor care ar fi necesare acum pentru a face unul identic, este de o sută cinzeci de miliarde de euro, şi asta în condiţiile în care Canalul Dunăre – Marea Neagră, ce are ca scop preponderent irigaţiile nu a fost inclus);
  -- Industria neferoaselor (cupru, aluminiu et c., cu extracţie şi prelucrare);
  -- Industria chimică;
  -- et c.

  Toate astea s-au realizat în ”epoca de aur” pornind de la datorii de război uriaşe, nivel de industrializare aproape zero (în mare parte distrus de război), agricultură rudimentară (chiar dacă era considerată grânarul Europei, 90% din producţie era obţinută prin exploatarea muncii manuale a ţăranilor).

  Vei zice că ce importanţă au toate astea, dacă oamenii trăiau rău, că stăteau la cozi interminabile să cumpere alimente de doi lei şi că luau totul pe cartelă, că nu aveau căldură şi apă caldă!
  Da, aşa e, dar numai parţial, deoarece:
  -- Până prin 1980, s-a reuşit menţinerea unui echilibru între necesitatea alocării de resurse umane şi materiale pentru dezvoltare şi alocării de resurse pentru un trai decent al oamenilor.
  Nu cred că există mulţi dintre cei care au prins bine acele vremuri care să susţină (fără să fie rău intenţionaţi) că nu s-a trăia decent până prin 1980. Decent, raportat şi la faptul că se plăteau vechile datorii externe (şi nu se mai contractau altele noi) şi se făceau şi investiţii în proiecte de dezvoltare durabilă (unităţi industriale, et c. – nu gondole, parcuri şi multe alte chestii indispensabile).
  -- Când minunaţii şi bine-intenţionaţii de occidentali (inclusiv americanii) au văzut că Ceauşescu nu mai apelează la ei în calitate de cămătari şi că n-are de gând să asigure poporului un trai îmbuibat folosindu-se doar de exportul resurselor naturale brute către ei – occidentalii, la preţuri de resursă (adică doi lei) au schimbat macazul şi au început procedura de izolare a Românie din punct de vedere al comerţului internaţional – latură esenţială pentru obţinerea de valută necesară dezvoltării industriale.
  Procedura a începu odată cu fuga lui Pacepa în 1978 – fără de care le era foarte greu şi s-a făcut resimţită după 1980 şi mai ales după 1984.

  Bun, să revenim la Morega. Băi, cu cine crezi tu că se puteau pune în mişcare oamenii, că se puteau realiza toate astea?! Cu securiştii şi politrucii comunişti?!
  Nu, fraiere, nu cu politrucii şi securiştii ci cu dinozauri ca Morega care se scoală şi acum la cinci jumătate şi-n faţa cărora tremurau mii de oameni. Morega n-avea nicio treabă cu partidul. El era membru ca oricare în vremurile alea, dar se ducea la şedinţele de partid doar dacă venea şi una – nu-i dau numele deoarece acum e femeie serioasă cu copii şi nepoţi, la care avea bucurie şi voia s-o fută cu toate că era însurat.

  Morega avea două mii de angajaţi şi câteva sute de maşini în subordine. La şase dimineaţa chiar dacă erau -15 °C, toate maşinile trebuia să fie aliniate şi cu motoarele pornite. El personal verifica acest lucru.
  Toţi îl înjurau, dar îl respectau şi le era frică de el. Era extrem de exigent, virulent … impulsiv. În schimb, n-a băgat pe nimeni în puşcărie cu toate că avea în subordine sute de gestionari. Prefera să rezolve intern toate problemele.

  Ceauşescu n-a turnat betoane, n-a plantat pomi, n-a scos cărbune cu lopata. Dar dacă dădea un telefon sau un ordin, acesta era imediat executat datorită câtorva sute – până într-o mie, de oameni ca Morega.

  Acum, dacă Ponta sau Băsescu ar vrea să rezolve situaţia de la spitalul Judeţean de Urgenţă Gorj, punem pariu că n-ar putea?! Ar apela la Călinoiu şi Cârciumaru şi aici s-ar rupe filmu! Dacă nu le-ar aloca fonduri de zece ori mai mult decât ar fi necesar n-ar mişca nimeni niciun deget.

  Aşa că, zero absolut care eşti, înainte să pui calificative sau să dai lecţii, mai stai şi mai gândeşte-te, sau mai bine du-te şi mai pune o folie pe solar că de altceva nu eşti bun.

  Ah, că uitasem, de ce şi cum l-au condamnat e o altă poveste. Poveste care s-ar fi repetat şi cu unu care s-ar fi opus, de exemplu, transferului licenţei de la stat la RMGC. Păcat că acolo nu s-a nimerit un alt Morega!

 46. Jaco Pastorul

  Bai, ia explica-mi si mie cum verifica el sutele de masini si miile de oameni ai muncii ai Cooperatiei de Consum din Gorj, unitate cu care a obținut de două ori titlul de Erou al Muncii Socialiste, stiut fiind ca aceasta cooperativa era imprastiata prin tot judetul, practic, era constituita din magazinele satesti, bolde, cum le zicem noi pe-aici.
  Hai, mai povesteste-ne despre faptele lui marete!

  Cand i-am zis animal, am gresit intr-adevar, am jignit bietele suflete nevinovate.

  Eu, asa nimeni cum sunt, mi-am castigat fiecare banut din munca cinstita, dihania aia de morega a supt de la stat toata viata lui nenorocita.

  Vai de capul vostru, la voi inca n-a venit revolutia din 89!

 47. Jaco Pastorul

  Si ca sa vezi ca nu stii pe ce lume traiesti, da, toate “performantele” alea au fost in floare atata timp cat s-a investit in ele puternic, cand a fost sa se traga linie si sa se autofinanteze au cazut toate in bot, datorita specialistilor de tip morega, ca de aia a dat faliment comunismul, economic, acest sistem nu s-a dovedit fiabil, nu ca am vrut noi sau Gorbaciov sa-l dam jos.

  Comunismul, daca s-ar fi dovedit un sistem performant ar fi fost si acum nu numai in Romania, ci in toata lumea, dar n-a fost, pentru ca a invatat lumea puturoasa si hoata, asa ca nu-i mai ridica osanale dihorului de morega pe-aici, ca-mi vine sa vomit.

 48. Băi, tu eşti chiar tâmpit!

  Cum dracu să meargă toate doar prin pompare de resurse în ele?!

  Păi măcar unele dintre ele nu trebuia să producă acele resurse?! Că bani de la FMI nu se luau. Deci cine şi de unde pompa în ele?!

  Hai, bă, gata că sunt sătul de clişeişti limitaţi şi frustraţi.

  A mai sărit şi proasta de Andreea care pe vremea aia nu ştia bine nici pe unde se pişă.

 49. Bun. Eu nu mă pricep la economie, iar la cea socialistă cu atât mai puţin.
  Am văzut însă un reportaj recent despre ce s-a întâmplat cu metalurgia. Nu o fi fost bine pe vremea comuniştilor, dar nici nu are cum să nu mi se pară bizar modul în care a fost dezasamblată, falimentată etc industria asta la fier vechi.
  Nu avem capitalism în România. Punct. Sunt pentru privatizări, dar nu aşa cum au fost ele făcute până acum. Capitalismul marca RMGC, Bechtel, Chevron etc cu susţinere prin corupţie şi abuz nu merită să trăiască. E o făcătură, o creaţie monstruoasă.
  Într-o lume ideală -- aşa cum o văd eu -- oamenii n-ar mai idealiza perioada comunistă (cum face Cosa, da, o fi fost stabilitate, producţie agricolă şi ce mai vrei tu, dar n-am cum să uit preţul pentru toate astea, oamenii torturaţi, oamenii înspăimântaţi. Ştiu, tu zici că nu erau, eu nu te cred şi tot aşa), dar nici nu s-ar ploconi în faţa oricărui steguleţ cu steluţe. Nu tot ce vine din vest e bun, de fapt, nimic nu e bun by default. Credeam că am depăşit mitul americanului salvator, mă uit în jur şi văd că nu.

  Apropo, nu ştiu dacă aţi văzut ieri, dar în Uk nu au făcut public raportul ăla asupra impactului imigraţiei, pentru că, deh, cifrele nu erau aşa catastrofale pentru cele preconizate.

 50. Iar cu Morega ăla, mi-am amintit că, pe vremea când a fost anchetat, m-a mirat cum de a fost înregistrat chiar de un coleg liberal.
  Din relatările din presă, nu pare nimic dubios, par fapte de corupţie cât se poate de clare.
  Parcă zicea ceva de CEDO. A făcut ceva acolo?

 51. Jaco Pastorul

  Orice industrie care se bazeaza pe o anumita tehnologie trebuie retehnologizata din timp in timp, nu intru in detalii, ca e complicat, in functie de profilul ei. Industria occidentala, retehnologizeaza destul de rapid, pentru a face fata concurentei, iar tehnologiile vechi le revand unor tari in curs de dezvoltare.

  Ceausescu si trupa lui de “specialisti” ce-a facut, au luat credite in anii 70, au cumparat tehnologii de categoria a II-a si a III-a, care erau de pe atunci depasite moral, energofage si mari consumatoare de materii prime, si au inceput sa produca ce zice Cosa. Sigur ca pentru piata CAER, era o performanta sa produci televizoare Astronaut alb negru, cand aia faceau deja color.

  Mai mult decat atat, economistii lui peste prajit, in loc sa aloce un procent din venituri pentru retehnologizare, au trimis acele procente pentru plata datoriilor, asa ca, in 89, ne-am trezit cu o industrie complet depasita, cu piata CAER prabusita, si fara bani. Ce-i drept, si fara datorii.

  Ce a facut guvernul Petre Roman a fost un lucru normal, respectiv sa vanda la fier vechi industria si utilajele, care oricum, nu mai erau bune de nimic. Au gresit ca nu au dat acele fabrici unor investitori seriosi, pe 1 leu, asa cum au facut RDG-ul si Polonia.

 52. Era nu mai ştiu ce combinat metalurgic în care fusese închisă tocmai secţia cea mai productivă imediat după privatizare. Mai era altul luat de nişte ruşi care făcea nu ştiu ce produse pe care ei le vindeau către o altă firmă, deţinută tot de ei, în Rusia, la jumătate din preţul pieţei. Iar faliment. Şi tot aşa. Nimeni nu-şi explica deciziile dubioase luate de managementul privat.
  Aşa că, mna, noi am primit un soi de capitalism de mâna a şaptea.
  Cum zicea şi documentarul ăla.
  Regretele ălora care zic “era mai bine pe vremea lui Ceauşescu” nu sunt egalate decât de entuziasmul tembel şi lipsit de discernământ de tipul “e firmă străină, domnule, ăia nu sunt ca ai noştri!”.
  Tot occidentale sunt şi firmele care exploatează prin lumea a treia.

 53. Jaco, lasă-mă. Că tu eşti la categoria “entuziaşti”. Cum ai zis atunci de ăla de la Prospecţiuni că nu crezi că a făcut ceva ilegal că doar e neamţ!
  Cum nici Johannis nu miroase a uslist că doar e neamţ, nu?

 54. Jaco Pastorul

  Nora, tu nu pricepi?

  90% din productie era destinata Rusiei si pietii CAER.

  Dupa 89, rusii au zis, ati vrut capitalism, bine, vindeti-le lor, ca noi avem de unde lua, si mai ieftin si mai bun, asa ca noi, n-am mai avut cui sa vindem tampeniile noastre facute prost, chit ca ani buni, guvernele au subventionat curentul si gazul celor care exportau, in asa fel incat noi vindeam in pierdere, dar asta e alta poveste si mai complicata.

  Ideea era ca, imediat dupa momentul 89, Romania trebuia sa scape de tot ce era al statului, cat mai rapid, in asa fel incat sa se transforme din administrator in incasator de taxe si impozite.

  Acest lucru nu s-a facut pentru ciuma rosie numita iliescu a lansat lozinca “nu ne vindem tara” de fapt, in realitate fiind “nu ne vindem tara fara sa luam partea leului”.

  Investitorii adevarati au fost alungati de mizeria din politica romaneasca si asa se face ca au ramas doar gunoaiele pe calapodul gunoaielor noastre din lumea politica, gen morega, dar nu numai el.

 55. Jaco Pastorul

  Iohannis, nu Johannis, este doar un om, cu bune si cu rele, de departe insa, cel mai performant primar din tara, si pentru asta ar trebui sa fie un exemplu. Dar unora ca tine, care va place sa manjiti si sa amestecati lucrurile, acest lucru nu este suficient.

  Eu sunt filogerman pentru ca am convietuit langa acest popor si stiu ce poate, ii cunosc foarte bine, cu bune si cu rele. Voi, cand vorbiti despre germani, vorbiti din filme.

 56. Hm, ba eu parcă ştiam că vindeam şi prin vest. Nu doar Rusiei. Dacă produceam numai ştifturi, le mai cumpărau ăia?
  La unul din combinatele alea, nu ştiu ce plăcuţe metalice erau cumpărate de NASA.
  Poate mă înşel eu, dar nu cumva şi investitorii occidentali beneficiază de subvenţii? Nu le promitem mereu tot felul de facilităţi doar-doar?

 57. Filia ta după mine e la fel cu fobia altora. Să zici “nemţii sunt buni by default” e ca şi cum ai spune “nemţii sunt nazişti”. Atitudini la fel de iraţionale.

 58. Jaco Pastorul

  Este incompatibil si o sa plateasca pentru asta. Trei ani o sa stea pe margine si sper ca o sa invete din asta.

  Din pacate, juristii si consilierii lui sunt romani, si el a gresit enorm mergand pe mana lor. Niste jigodii lingusitoare, stiti probabil genul…

 59. Jaco Pastorul

  Eu nu zic “by default”, io zic din interiorul fenomenului, adica chiar cunosc potentialul acestui popor. Aici gresesti tu.

  Si mai stiu ca noua, romanilor, tocmai asta ne lipseste seriozitate, disciplina si onoare. Restul le cam avem.

 60. Jaco Pastorul

  Nora, desi aparent discut cu tine, eu spun chestiile astea constient ca le mai citesc si altii, care poate nu le cunosc.

  Incheind discutia pe tonul ala, nu faci altceva decat sa iti acorzi o prea mare importanta.

  Si da, un consilier te poate duce intr-o fundatura, dar nu e un capat de tara. O sa-si revina, oricum, la Sibiu, si daca ar candida clopotarul de la Biserica Evanghelica, romanii pe el l-ar vota. Prietenii stiu de ce.

 61. Divort

  Noi i-am votat , noi sa ii aplaudam ! Un parlament ata de votat cu atat de multi hoti nu a mai existat pana acum !

 62. Jaco Pastorul

  Eu nu te desconsider. Ai uitat? sunt mort!

  Divort, ai dreptate, pana si cel de la minoritati, pe care l-am votat eu si ala e printre cei 240 de hoti.

 63. costelus

  Costelus nu-i om. Nici animal, ca unele animale sint dragalase. Ceva mai jos de animal, dracu’ stie ce.

 64. Jaco Pastorul

  Bai, tu i-ai facut si saitul asta penibil? Mai imbecil de-atat nu poate fi decat proprietarul lui.

  Asta e portretul robot al parlamentaurului roman, troglodit, incult, hot si mincinos.

  http://www.morega.eu/

  daca n-ar fi de plans, ar fi de ras…

 65. Jaco Pastorul

  Raj, scumpule, eu n-am auzit de un asemenea sindrom.

  Si sa stii ca in mine nu ti-ai gasit aliat, pentru ca eu nu atac persoanele (sudist ofticat, curva) cum faci tu, eu ii atac ideile alea, pe care eu le consider gresite. E o diferenta, totusi.

 66. andreea

  ba io de la 6 luni am făcut pipi la oliţă. stăteam pe oliţă şi mă uitam la TV cum construieşte comunismul multiubitulşistimatul. aşa că ştiu multe…

 67. uc

  adeca si divortul se mediaza? :))
  adica la faza aia grea cu impartitul gainilor de acu’ douajde ani intervine mediatorul, probabil singurul care mai are rabdare sa asculte, da’ e contracost si rabda, si-i atentioneaza ca gainile alea nu mai exista si sa fie rezonabili totusi? la asta e bun sau rupe formularu ala?

 68. Uc, da, se poate divorta la mediator. Inclusiv chestiunile legate de partaj si custodie.
  Nu asta e problema. E chiar ok.
  Nasol e ca, din februarie, si violul se poate “rezolva” la mediator.

 69. Raj

  Asa e Jaco, nu poti fi aliat cu unul care detine o fiica muista si o mama jegoasa. Asta ai inteles, ca doresc in tine un aliat ? Esti pe langa ca de obicei. Din nefericire, sindromurile astea exista

 70. costelus

  Nu iti dai seama ca, daca mi-as fi putut lua o adresa IP din Romania, nu ai fi avut de unde sa stii daca sint eu sau vreun mediator din Bucuresti. 🙂 Bine, e o chestie timpita, dar tot m-as fi putut juca pe aici.

 71. Bun, să revenim!

  Jaco, tu ştii cum pari când vorbeşti de retehnologizare şi alte astfel de poezii?! Ca băieţoii de şaişpe ani care vorbesc de femei şi de futut. Îţi dai seama imediat că, de fapt, ei n-au văzut femeie niciodată.

  Dacă ar trebui să elaborezi tu măcar la nivel teoretic un model de dezvoltare statală şi socială pornind de la condiţiile (interne şi internaţionale, economice, sociale şi culturale) de la care a pornit Ceauşescu, n-ai putea să faci nici măcar electrificarea.

  Şi nu numai tu. Dacă pe ăştia de acum i-ai pune să execute electrificarea măcar a unui judeţ, ştii ce ar face?! Ar electrifica trei sate şi ne-am trezi datori cinci de miliarde de euro. Fără exagerare. Ia orice lucrare executată după ’89 şi vezi cât a costat.

  De gurişti teoreticieni de salon şi de tolcşou ca tine e plin pământu, frate, aşa că nu ştiu ce, haia mea, mai stau de vorbă cu tine!

 72. Nora, în primul rând, eu nu idealizez perioada comunistă (la noi nici măcar n-a fost comunism).

  Spre deosebire de Jaco şi toţi ăştia pe care-i vezi la televizor, care acum sunt vitejii de după război, eu chiar mă manifestam vehement şi pe faţă împotriva regimului. Eram cunoscut în acest sens. Mă rog, la nivel local, în timpul armatei şi studenţiei. Au ajuns până acolo încât când se ţineau şedinţele de UTC pe facultate, era programată şi câte o deplasare cu echipa de volei, tocmai ca să nu particip la şedinţe, deoarece făceam circ şi auzeau şefii lor de la Universitate care-i luau la pulă imediat.

  Îmi şi spunea Jinga – preşedintele organizaţiei de UTC pe serie (care acum e ambasador în Anglia), ”băi, Naşule, nu vrei să intervin eu la Plăviţu să te pună şef de cămin şi să-ţi dea voie să faci bişniţă, numai să mă laşi-n pula mea în pace?!”

  Se întâmpla o chestie atunci, chestie care, după cum văd, multora le-a rămas la fel: toate frustrările noastre ar fi dispărut complet dacă am fi fost şi noi născuţi într-o ţară capitalistă. Tot ce nu puteam face, am fi putut dacă am fi fost americani sau germani. Societăţile respective ne-ar fi permis nouă să ajungem mari şmecheri pornind de la zero. Prin muncă şi inteligenţă. Ce glumă amară!

  Cel mai mult mă enerva (de fapt cam singura chestie) era că se puneau pe posturi mişto tot felul de hahalere neputincioase, pe pile. Erai copilul nu ştiu cui, erai transferat la nu ştiu ce întreprindere dintr-un oraş mare.
  Aveai tatăl în CC, apăreai cu Dacia cu modificări, apartament şi video. Ce papagal puteam fi! Eu credeam că în America sau Germania ăştia n-ar avea nicio şansă în faţa mea.

  N-o mai lungesc:
  -- Oamenii erau torturaţi în închisori şi trăiau (o parte din ei) cu spaima că pot fi ridicaţi oricând de securitate cu mult înainte de perioada Ceauşescu. Când a venit el deja nu se mai permiteau astfel de practici, iar în timpul lui, nici gând. Eu m-am simţit foarte liber din punct de vedere al opiniei exprimate public. Nu ştiu nici un caz de coleg sau cunoscut care să fi avut vreodată astfel de probleme.
  Când se iscau discuţii chiar cu politrucii la şedinţele de UTC tot ce făceau ei era să încerce să ne convingă că nu avem dreptate. Erau un fel de discuţii în contradictoriu cu argumente. Uneori se lungeau până noaptea târziu în cămine.
  -- Eu apreciez – prin comparaţie, rezultatele economice şi sociale realizate în acea epocă, în condiţii vitrege. Cine n-a făcut nimic în viaţa lui, n-are cum să înţeleagă asta.

  Dacă aş fi pus eu acum să găsesc soluţiile de dezvoltare pornind de la acele condiţii, cred că aş face la fel. Singurul lucru de care m-aş îngriji (acum când am mintea cea de pe urmă – pe care ei, atunci, n-o aveau) ar fi comunicarea cu oamenii. Adică în loc de discursuri festiviste şi mobilizatoare, le-aş fi explicat exact cum stăm, unde trebuie să ajungem şi ce trebuie să îndurăm pentru asta.

 73. Aşaaaaa!
  Acum cu condamnarea lui Morega.

  [Paranteză. Andreea, uite un caz în care eu îi zic unuia că-i prost de băune: când are orizontul cât camera şi judecă lumea conform experienţei lui camerale. Închid paranteza].

  În vara lui 2007 am fost contactat de un cunoscut care mi-a propus să conduc viitoarea campanie electorală (cea din 2008) a doamnei Norica Nicolai. Am acceptat, dar nu pentru vreo viitoare funcţie la stat (aşa cum se practica) ci pentru bani. Adică vin, fac, îmi iau banii şi la revedere.
  Am acceptat pentru bani, dar şi pentru provocarea în sine. Pe de altă parte, mie îmi plăcea de doamna Norica Nicolai. Şi îmi place în continuare. E discretă şi cu bun simţ (şi cu mult bun gust şi mulţi bani – judecând după superba casă pe care o are).

  Strategia mea de campanie era total diferită de ce se făcea atunci. Lupta era foarte strânsă şi nu cred că mai mergea cu sloganuri scrise sub pozele de pe afişele electorale şi cu gargară necredibilă în presă.
  Această strategie presupunea implicarea totală a candidatului. Adică în luna aceea el trebuia să bată colegiul metru cu metru.
  La o astfel de strategie mă gândisem fără să ştiu că o voi pune în aplicare vreodată.

  Dar mi-am dat seama că cu doamna Norica Nicolai mi-ar fi fost imposibil s-o aplic. În două săptămâni în care am comunicat cu dânsa i-a fost imposibil să-şi găsească două ore în care să mă prezinte primarilor ei şi consilierilor locali pe care ne bazam în colegiu. Era numai pe la Bruxelles, în judeţe pentru alegeri de preşedinţi de filiale, la Bucureşti la ministere et c.
  Voia să mă prezinte prin telefon. Adică să le dea telefon şi să le spună să se întâlnească cu mine. Ori aşa ceva era cam ineficient, cred eu. Mă rog, am ajuns, dezamăgit, la concluzia că voi eşua organizând lipiri de afişe şi articole proaste de ziar.
  Nici să mă retrag nu mai puteam deoarece luasem anticipat nişte bani de la trezorierul ei, ca o condiţie să mă apuc de lucru. Şi nu puţini. Ca să n-o mai lungesc, am ajuns să mă ocup de campania la europarlamentarele din acelaşi an pe Gorj, iar ei să-mi mai dea o diferenţă de bani.

  Şi aşa am ajuns cu Morega cot la cot.
  Va continua după aia!

 74. andreea

  na, că s-a oprit.

  of, trebuie să mă duc să fac nani şi n-o să mai citesc continuarea poveştilor palpitante despre cei care sînt în mijlocul acţiunii! despre cei care conduc destinele acestei ţări! despre oamenii de bine! despre domnul Morega şi despre doamna Norica Nicolai! aş fi putut să visez frumos toată noaptea…

  dar las că e şi mîine o zi…

  nu ne lasă el, Cosa, nedocumentaţi şi dezorientaţi…

 75. costelus

  Nora, tu vezi mesajele astea?

  Hai sa vorbim. Ce rost are sa ma faci sa ma simt asa de prost? Iti face placere asta? Hai sa mai incercam o data. Cinva am putut vorbi ca oamenii…

 76. Bun.

  Şefii locali de partide, primarii şi în general toţi cei care sunt puşi să asigure voturi pentru candidaţii la alegerile europarlamentare, abia aşteaptă aceste alegeri. Deoarece candidaţii le sunt impuşi de la Bucureşti, sunt necunoscuţi în judeţ, nu participă la cheltuieli cu banii lor, iar cetăţenii n-au nici cel mai mic interes pentru europarlamentari deoarece nu văd cum aceştia ar putea ajuta în mod direct comunităţile locale. E o mare veselie, ce să mai!

  Ne-am trezit că nu sunt bani pentru campanie. Dacă la alegerile parlamentare, candidaţii vin cu o grămadă de bani de acasă, europarlamentarii vin cu un căcat.

  Iniţial eu habar n-aveam care sunt membrii marcanţi ai filialei locale a PNL. Până la prima şedinţă aferentă campaniei. Atunci am avut o surpriză. Majoritatea groasă a şefilor de servicii descentralizate – ăia cu salarii şi prime uriaşe nu erau din judeţ, fuseseră numiţi pe linie guvernamentală direct de la Bucureşti, iar Morega n-avea nicio autoritate asupra lor.
  Deci el asigura prin eforturile sale voturi pentru partid, iar partidul numea în posturile cheie tot felul de filfizoni aroganţi şi, cel mai probabil, securişti care nu participau cu absolut nimic la întărirea partidului.

  Trebuie să ştiţi că un partid se întăreşte cu membrii atunci când e la guvernare şi când are ce să ofere oamenilor capabili pentru a trece de parte sa.
  Care oameni sunt buni pentru un partid?! Cei care sunt din partea locului şi sunt foarte influenţi în localităţile de unde provin. Aceştia pot mobiliza forţe importante (umane şi materiale) pentru orice acţiune. Ca să atragi astfel de oameni, trebuie să le oferi posturi bune în administraţia locală sau în serviciile descentralizate. Aşa se face peste tot în lume.
  De exemplu, Vanghelie este un om foarte tare în PSD deoarece poate în orice secundă să scoată în stradă cinci mii de oameni. Nu se pot debarasa de el, oricâte probleme de imagine le-ar crea. Comparativ, Funeriu a încercat să organizeze acum câteva zile o manifestaţie şi a reuşit să adune patruzeci de oameni. Şi ăia veniţi, cel mai probabil, din ordinul serviciilor.

  Bun, nu mai intru în detalii, dar am ajuns la concluzia că ar fi cam jenant ca toţi cei care iau salarii şi prime uriaşe de pe urma partidului (fără să mai pun părţile ce le revin din şpăgile de la licitaţiile cu dedicaţie primită din Bucureşti) să plătească aceeaşi cotizaţie ca şi un amărât de muncitor de undeva de la ţară.
  Din punct de vedere legal, fiecare membru de partid cotizează cu cât vrea, dar nu mai puţin de o anumită sumă.

  Morega – care nu le prea are cu politicălicorectnesul şi cu fineţurile, le-a spus pe şleau: vă duceţi acasă şi veniţi cu bani să cotizaţi pentru campania electorală. Punct.

  La următoarea şedinţă s-a făcut bilanţul. Morega are un stil foarte pitoresc de a comunica. În primul rând vorbeşte tare, în al doilea rând nu apelează oamenii decât cu numele de familie. Pe cei mai mulţi dintre şefii serviciilor descentralizate nici măcar nu-i ştia după nume, aşa că îi striga după instituţie. Ceva de genul: ”cu cât a venit APIA?!”

  În acest timp, unul sau chiar toţi băieţii îl înregistrau. Nu pentru atunci. Pur şi simplu la oameni ca Morega şi nu numai, li se fabrică dosare care pot fi folosite oricând se pun de-a douălea în faţa intereselor celor care deţin puterea adevărată în ţara asta.

  De unde i se trage:

  Complexul Energetic Turceni cu termocentrala şi cu exploataţiile miniere au aparţinut întotdeauna securităţii prin PD şi ulterior PDL. Cu toate că Gorjul a fost controlat de douăzeci şi trei de ani numai de PSD (FSN, PDSR, PSD), aceştia nu au avut acces la complexele energetice Rovinari şi Turceni. Cei care au încercat să se impună au luat-o în mână: Mischie, Morega, et c.

  La Turceni, Morega şi cu mâna lui dreaptă, Barbulea, erau membri în Consiliul de Administraţie.

  Ce credeţi că voiau să facă domnii securişti prin intermediul lui Cârstea – care ducea atunci steagul la termo?! Să externalizeze parţial activitatea de extracţie!!! Adică şi firmele private să poată să extragă cărbune.

  Nu ştiu dacă înţelegeţi ce înseamnă asta, aşa că vă spun eu: extracţia cărbunelui în Gorj se face după ce zeci de ani, mai mult de jumătate din satele din judeţ au fost strămutate pentru a elibera terenul imens de pe care se excavează. Nu vă mai povestesc dramele prin care au trecut zeci de mii de oameni cu această ocazie.
  S-a creat un oraş nou pe locul fostelor sate Rovinari, Poiana, Jilţ. S-au făcut drumuri, uzine de întreţinere, fabrici de utilaje et c. O exploatare de suprafaţă a cărei valoare (materială şi strategică) nu se poate evalua.
  Ca să vă daţi seama de proporţii: cărbunele se excavează cu nişte excavatoare uriaşe, care au o roată cu diametrul de peste cincizeci de metri pe care sunt prinse treizeci de cupe. Roata se învârteşte, cupele intră în pământ şi se umplu. O singură astfel de cupă are volumul de excavaţie cam cât un bloc cu şase etaje. Atâta ridică o dată, o cupă.
  Excavatoarele au fost construite pe loc de către germani încă de acum patruzeci şi cinci de ani şi costă câteva sute de milioane de euro fiecare. O exploataţie minieră este organizată pe baza unui astfel de excavator. Pe el sunt birouri, ateliere de întreţinere şi reparaţii şi multe altele.

  Ei, ia să-mi spuneţi dumneavoastră domnilor (şi voi, fă!) ce societate privată ar putea veni acolo cu un astfel de utilaj, de unde l-ar lua, de unde ar avea specialişti şi în general, cum pizdele mă-sii să vină şi să profite de o infrastructură de câteva zeci (dacă nu peste o sută de miliarde) de euro construită de Ceauşescu cu sacrificiul a zeci de mii de oameni şi, de fapt, al unui popor întreg?!

  Ei, la chestia asta Morega şi cu Barbulea s-au pus se-a douălea şi hotărârea n-a fost aprobată. Mai mult, Morega a sesizat procuratura care i-a şi arestat, într-o primă fază, pe Cârstea şi pe mai mulţi şmecheri.

  Asta într-o primă fază, că în faza a doua au intervenit băieţii deştepţi, i-au scos curaţi pe Cârstea şi gaşca şi au început cercetarea penală împotriva lui Morega. Pentru ce?! Pentru gargara pe care aţi citit-o pe bloguri.
  În toată motivaţia, procuraturii s-au folosit de înregistrări ambientale trunchiate din care reieşea nu că banii trebuiau aduşi de către membrii de partid din surse proprii ci de la instituţiile statului pe care le conduceau! Chestie ilegală, într-adevăr, de parcă Morega era un poet care ar fi făcut astfel de tâmpenii în văzul lumii! Şi ca şi cum instituţiile respective aveau banii în plasă ca să poată să-i dea lu Morega. Pentru că nu s-a putut prezenta de către procuratură nici un ordin de plată de la instituţii în contul bancar al partidului. Bineînţeles că nu s-au luat în considerare nici aceste aspecte şi nici declaraţiile martorilor de la şedinţa cu pricina. S-au admis numai înregistrările (de aia zicea Morega că merge la CEDO – deoarece i s-a interzis dreptul al o justiţie corectă).

  Şi gata. Asta a fost. Articolele de pe bloguri preiau rechizitoriul procuraturii şi motivaţiile instanţelor. Adică exact la fix!

 77. Costeluş

  S-ar putea sa intre comentariul asta. S-ar putea. S-ar putea sa nu-l vada decit Nora, si sa-l stearga imediat.

  Pentru cei care nu stiu, Pistolul cu buline a aparut cind un grup de comentatori de pe Pandora au devenit foarte nemultumiti de cenzura de acolo (putina, cita era). In special Nora era tare vocala. Ca sa citez: “Să ştergi mizeria, să-l ascunzi pe bolnav, să cenzurezi -- toate acestea nu mi s-au părut niciodată idei
  bune. Nici în real, nici în virtual. Uneori e nevoie de un bisturiu. De o forfecuţă. Or, aici se acţionează cu un topor. Şi, în plus, uneori chiar şi bisturiul se întâmplă să o ia anapoda. Cine ne poate garanta că există precizie într-un spaţiu, prin definiţie, al
  impreciziei?”

  Acum, cind are blogul ei, dintr-o data a devenit foarte precisa. A si uitat tot ce credea atunci, cind era si ea in postura de a fi banata. Nu-i ciudata chestia asta? Cit de repede uita unii atunci cind ei pot lua deciziile! Ne mai intrebam de politicieni.

  Am fost banat -- inca o data -- pentru nimic. Vorbeam cu Raj, dar pentru ea n-a contat. Nimeni de aici n-a fost amenintat cu banarea, v-ati intrebat de ce? Pentru ca voi, restul, sinteti oameni, eu sint un animal. O jigodie, o scirba. Un rahat cu ochi. De-aia mie nu mi se acorda credit niciodata, cind spun ca vreau sa vad parlamentari spinzurati sint catalogat imediat
  drept bolnav. Sigur, cind altii isi exprima ura in acelasi fel, ei sint aplaudati. Merita -- nu-i asa? -- ei sint oameni. Eminescu cu datul focului la puscarie este si el om, de-aia e in manuale. Costel nu e.

  Sigur, toti ati avut conflicte pe aici, inclusiv Nora, cu altii. Oamenii se mai cearta. Oamenii…

  Nu am pe altii cu care sa vorbesc. Blogul asta si voi erau singura mea legatura. Temporara. Nu-mi mai fac iluzii ca am ce cauta printre oameni, stiu asta, se vede. Asa ca, Nora, bucura-te ca m-ai facut sa sufar si sa ma obisnuiesc mai bine cu viata mea. Nu-ti fa griji, la cite am pe cap si la cite o sa am (ca n-o sa mai ies vreodata la suprafata) nu e nimic. Mi-ai luat cele citeva momente in care veneam printre oameni si incercam sa uit. Dar asta e, se pare ca nu sint om. Cine isi face probleme cind striveste o ginganie?

 78. Cosa, eu nu cred nici moartă că ăia aduc bani de acasă. Din buzunarul lor pentru campanie.
  Apoi, nu ştiu ce să zic de povestirile astea ale tale pe bloguri. Dacă aş şti chestii, nu cred că le-aş povesti pe aici.

 79. Costeluş

  A, ai sters. Foarte bine, animalele nu trebuie sa poata scrie! Alea cu libertatea de exprimare se aplica doar oamenilor, bineinteles.

 80. Jaco Pastorul

  Bai, fraiere, eu sunt de meserie inginer tehnolog, mai mult, am profesat vreo trei ani, intr-o fabrica care lucra 90% pentru export, asa ca ar fi culmea sa nu stiu cum e cu tehnologizarea.

  Hm, Norica Nicolai…, vezi cum ma provoci?

  Studenta “superpreferata” a lui iorgovan,(la inmormantarea acestuia i-a pupat mana) marele fauritor de constitutii comuniste, trecem peste ce zic gurile rele, a fost procuroare comunista, post din care a fost data afara, savarsind niste acte de coruptie, pentru care cu chiu cu vai a scapat de puscarie. Asta pe vremea lui ceausescu.

  In 96 si inscrie in PNTCD, desi mentorul ei (iorgovan) era pdsrist. In 2000 isi duce la indeplinire sarcina si ii tradeaza pe prostii aia de taranisti, votandu-l pe stolojan pentru functia de presedinte. Normal, a fost data afara din PNTCD, virand-o inspre PNL. A vrut si la ministerul justitiei, unde basescu nu a acceptat-o, din fericire.

  In rest, a lucrat constant impotriva schimbarilor din justitie, chestie care ne tine inca in evul mediu.

  Mai ai alte panarame “de suflet”?

  E clar ca nu impartasim aceleasi valori, dar e bine ca lumea sa stie asta.

 81. Jaco Pastorul

  Si cearceaful ala lung, nu l-am citit, n-am avut rabdare, nu ma intereseaza viermuiala limbricilor dintr-o hazna marginasa.
  Dar recunosc, poate fi instructiv pentru cei care nu stiu cum merg lucrurile.

 82. Jaco Pastorul

  Raj, nu te mai victimiza atat, mai ales ca si tu l-ai facut in fel si chip.

  Eu, de mult timp, nu mai judec oamenii dupa aparente. Am vazut destule muiste si jeguri care gandeau ok.
  Asa ca, chiar daca prin absurd, fiica ta si mama ta, ar fi ce zice Cosa, si sigur ca nu sunt, pentru mine n-ar conta prea mult.

 83. Jaco Pastorul

  Ba mai aduc si de-acasa, dar aia-s bani furati din comisioanele pe care le primesc cand aranjeaza tot felul de lucrari cu statul.

 84. Jaco Pastorul

  Costele, daca te-ajuta cu ceva, sa stii ca eu sunt de partea ta, nu prea inteleg partea asta cu bannul.

  Ar trebui sa existe niste principii, ca de ex. coerenta, limbajul vulgar, trollarea etc dupa care sa bannezi. Tu ai coerenta, nu injuri, nu provoci, in rest te priveste ce scrii. Doar tu esti raspunzator de ceea ce spui pe-acolo.

  S-apoi, asa de frumos ai scris mesajul ala lung, de mi-a inmuiat mie, unui cioban, inima. Nu stiu cum poate fi o femeie atat de insensibila, zau asa…

  FREE COSTELUS

 85. Nora, că nu crezi tu sau altul că banii s-au adus de acasă e nerelevant pentru justiţie.

  Ca să condamni un om trebuie să “demonstrezi” că a încălcat legea. Nu-i suficientă bănuiala unuia sau altuia.

  Şi eu bănuiesc (de fapt am o siguranţă de 100%) că Băsescu a comasat trei sute de hectare doar instigând la abuzuri crunte. Altfel e imposibil. Dar nu l-aş condamna niciodată bazându-mă doar pe această bănuială sau siguranţă a mea.

  În altă ordine de idei, banii s-au adus de acasă. Ca să aduci de le o instituţie, trebuie să existe sau ordine de plate dintr-un cont al instituţiei, sau ridicare de numerar din acelaşi cont. Şi nu există. Procuratura nu a găsit la băncile instituţiei aşa ceva.

  Cum şi i-au făcut, din ce şpăgi din licitaţii fraudate, asta e altă problemă. Şi chiar dacă procuratura ar fi demonstrat mai întâi aceste infracţiuni şi i-ar fi condamnat pe ăia, tot n-ar fi avut de se să-l condamne pe Morega. Că aşa ar fi trebuit să-i condamne şi pe ăia de la care şi-au cumpărat ţâgări cu banii fraudaţi.

  În altă ordine de idei, ce spun eu aici e spunibil. Să nu crezi că tot ce am făcut eu în viaţa asta sau tot ce ştiu, am povestit aici pe bloguri.

 86. Coerenţa? 😆
  Nu provoacă?
  Dar ce face când îi spun de nu ştiu când să nu mi se mai adreseze? Şi o face în continuare.
  Apoi, minte cu neruşinare că el i se adresa lui Raj. Da, i se adresa vorbind despre mine.
  Şi deh, aşa sunt eu insensibilă şi nu mai cedez smiorcăielilor. Aşa a făcut şi ultima oară. Şi mereu. A abuzat.

 87. Bine, Cosa, tu ştii.
  Nu prea am chef de discuţia asta. Da, aici ai dreptate, în mod normal ar fi trebuit şi cotizanţii luaţi la întrebări.
  Dar recunosc, m-a amuzat aia cu Norica Nicolai şi discreţia ei. 😀 Eu, ca omul simplu care vede politicieni doar la tv, n-o percep deloc ca o “doamnă”. Iar la capitolul eleganţă, mi se pare că are… stilul unei cazmale.

 88. andreea

  Costeluş e mai coerent decît Raj, de pildă.

  dar nu coerenţa e problema. de ce să fii interzis pentru că nu eşti coerent. asta-i culmea!

 89. Costeluş

  Pe cine am provocat? Cometariul 16, de mai sus, si de unde a pornit totul, nu ti se adresa tie, Nora, in special.

  E parerea ta ca nu sint coerent, dar de unde si pina unde asta e motiv de banare? Daca nu mai tineti minte, ati inceput blogul ca nu va convenea cenzura de pe Pandora. Sigur, atunci era Nora banata, dar putea scrie.

 90. Costeluş

  Atunci cind am spus ca imi doresc politicieni in spinzuratoare, nu m-am adresat Norei. Am spus, asa, ce gindesc. Nora imediat a izbucnit: “jigodie, animal!”. Ce-am facut eu sa merit asta?

 91. Costeluş

  Eu nu inteleg de ce m-ai banat acum, in afara de faptul ca ai putut. Nici macar n-am vrut sa te sfidez.

 92. Costele, degeaba. Citeşte motto-ul şi te vei lămuri. Aia e. E dictatură, nu-i democraţie, eu sunt rea şi îţi refuz ţie dreptul la hărţuială. Şi-l mai las şi pe Cosa să scrie înjurături. Nasol.

 93. Jaco Pastorul

  Poate ca ar fi timpul ca si tu, in calitate de administrator de blog sa ai o viziune mai matura si mai impersonala.

  Nu pricep de ce trebuie sa iei in serios toate avansurile pitecantropiene ale lui Costel? Ca nu-s jigniri, sunt avansuri si semne de simpatie, e drept, intr-o maniera neanderthaliana, dar tot semnale prietenoase sunt.

  Lasa-l sa si le exprime in voie si daca nu-ti plac, nu le baga in seama, e asa greu?

  Pe Costelus nu-l mai schimbi in veci, dar daca il lasi sa se exprime pe blog s-ar putea sa faci un bine social, omul nu-si mai aduna in el nadufurile si ofurile singuratatii, care altfel, ar putea rabufni in cu totul alt mod.

 94. Costeluş

  Cum te-am hartuit? Daca am spun eu ceva de politicieni, de ce ai sarit tu imediat in sus ca sint neom si nu stiu ce? De acolo a plecat totul.

  Apropo, de ce ai sters comentariul ala lung? Iti e rusine sa vada oamenii ce scriai atunci, pe Pandora? Stiu, acolo era altceva, fusesei si tu banata.

 95. Jaco, să ştii că nu cred deloc că-i facem vreun bine.
  În ultimul timp, tot zice că suntem SINGURII cu care vorbeşte. Ţie ăsta ţi se pare semn de normalitate?
  Lăsând deoparte conflictul meu cu el, e mai sănătos să iasă în lume şi să-şi facă prieteni adevăraţi acolo. Aşa nu facem decât să-i furnizăm o cârjă proastă. Chiar m-am gândit la asta.

  Apoi, nu, chiar nu cred că trebuie să accept toate semnalele prietenoase. Nu-s Crucea Roşie.
  Posibil să fiu imatură.

 96. Dobitocule, l-am şters pentru că eşti BANNAT. Deci, nu mai poţi comenta aici.
  Cei cu acces la admin îl pot citi oricum în spam.
  Nu, nu mi-e ruşine de nimic.

 97. Costeluş

  M-ar putea schimba usor, daca s-ar opri din urlat si ar incepe sa vorbim. Nu stiu de ce crede ca am ceva cu ea, ca o hartuiesc. Ma jignit aici de sute de ori, si tot eu sint ala rau?

  NU I-AM FACUT AVANSURI! Niciodata!

 98. Jaco Pastorul

  Nu sunt decat doua variante.

  Ori iti transformi blogul intr-un club cu circuit inchis si le dai parole membrilor pentru ca numai ei sa citeasca si ti-i alegi pe spranceana ca sa nu mai ai frecusuri (desi si asa vor fi)

  ori il lasi la vedere, dar devii mai permisiva in ceea ce priveste banatul. Si Costelus e totusi un om, introvertit, singur la capatul pamantului, nu stiu daca in cazul lui functioneaza acelasi “normal” ca si in cazul nostru, care totusi nu e cel mai rau om din lume.

  Asta inseamna diversitate, si e o tampenie sa i te opui. Cenzura e o dovada de inferioritate.

 99. Costeluş

  Bun, nu accepti semnalele prietenoase, dar de ce nu ma ignori? De ce urli si ma faci in toate felurile, chiar atunci cind nu ma adresez tie? Ca nu ma adresam tie atunci, cu parlamentarii?

  Imi faci tare rau alienindu-ma asa. Da, ma simt tratat ca un animal, sint altfel, nu sint om. Pe bune, ce dracu am facut sa fiu tratat asa, ca un animal?

  Cindva, demult, poate am fost si eu normal, chiar daca eram mai gras. Intre timp lucrurile au alunecat la vale, si nu le mai pot opri. Voi erati un refugiu.

 100. Costeluş

  Om? Nu, eu sint jigodie. Voi, restul, sinteti oameni.

  Nu vi se pare totusi ciudat ca, pe blogul pe care l-ati creat tocmai din cauza cenzurii, eu sa dialoghez acum cu voi din spam?

  La cit timp am si la cite am pe cap, voi erati cam singurii prieteni pe care mi-i puteam permite.

 101. Nu vreau deloc un circuit închis.
  Sunt suficient de permisivă. Nu e ca şi cum nu i-aş fi dat zece mii de şanse până acum.
  Îţi repet, treaba mea nu e să salvez oamenii, nici să-i schimb, nu am misiuni aşa înalte. Blogul ăsta e un hobby. Nu e misiune umanitară.
  Cenzură era dacă îl bannam pentru idei. Dar nu e cazul.

 102. Jaco Pastorul

  Ca sa scapi de toate grijile ar trebui sa nu banezi pe nimeni si sa-i lasi pe fiecare sa se descurce.

  Cine esti tu, politaiul de serviciu care sa contorizeze cine, cui se adreseaza?

  Plus toate chilotelile si mimozelile de pe-aici au pus o presiune aiurea pe tine si te-au isterizat.

 103. Costeluş

  Daca mi-as putea lua un alt IP din Bucuresti, nu aveai sa te prinzi niciodata ca sint eu sau un alt comentator nou.

  Cenzura inseamna sa banezi pe cineva. Justificarea asta seamana cu justificarea pe care o dau parlamentarii, de exemplu pentru superimunitate.

  Si pentru mine blogul era un hobby, nu v-am cerut nimic altceva. Nimic!! Iar, daca lucrurile ar fi mers cum v-ati propus atunci, pe Pandora, nu aveam discutiile astea acum.

  Nora, si acum, daca imi schimb IP-ul, comentariul s-ar putea sa apara. Nu mai bine le scoti tu din spam?

 104. Jaco, chiloţeli şi mimozeli? Nu prea ştiu la ce te referi, dar nici nu simt nevoia unei justificări.
  Aşa m-am plictisit de discuţiile astea…

 105. Costeluş

  Cu ce sa te santajez? Nora, trezeste-te, n-am nimic cu tine, nu vreau nimic! Vreau doar sa mai incerc sa vorbesc pe aici, cu cine s-o putea.

  Ti-am spus de problemele mele cind tu m-ai intrebat, acum un an, de ce n-am mai intrat vreo luna pe blog. Nu, nu eram banat atunci. Dar si tu erai altfel.

 106. Costeluş

  Ce motive ai sa nu-mi dai drumul? Ce motive ai avut sa ma banezi in primul rind? Au mai fost dispute, si vor mai fi, dar oponentii nu s-au banat. De ce in cazul meu trebuie sa fie altfel? Pe cine altcineva ai mai amenintat cu banarea?

 107. Costeluş

  Cu alt IP ar intra …

  Sigur, mi-as putea lua alt IP (real, nu proxy), dar tot il identificati dupa locatia geografica.

  Pe bune, nu vezi cit de ridicola e toata situatia? Daca mi-as putea lua alt IP din Bucuresti sa zicem, as fi altul, nu jigodia de Costel.

 108. Costeluş

  Apropo, ca vorbim de coerenta.

  “În ultimul timp, tot zice că suntem SINGURII cu care vorbeşte. Ţie ăsta ţi se pare semn de normalitate?”

  “Îţi repet, treaba mea nu e să salvez oamenii, nici să-i schimb, nu am misiuni aşa înalte. Blogul ăsta e un hobby. Nu e misiune umanitară.”

 109. Costeluş

  In ultimul rind, Nora, nu ti se pare aberant ca tu sa-mi interzici sa vorbesc cu altii? E blogul tau sau e blogul vostru? Nu ati pornit cu entuziasm sa faceti un blog colectiv? N-as spune nimic daca ti-ai fi facut propriul coltisor acolo, undeva, iar eu as fi venit asa, nepoftit si jigodie cum ma stii.

 110. andreea

  Costeluş, eu nu am ce să fac. nu pot decît să-ţi spun că te înţeleg, oarecum, pentru că ştiu cum e să fii obsedat de ceva, de cineva, ştiu cum e să nu poţi să ieşi dintr-o anumită programare mentală. e greu. nu ştiu care e soluţia. chiar nu ştiu. dar oare tu eşti conştient că trebuie să schimbi ceva şi la tine? sau, doar ceilalţi trebuie să-şi schimbe atitudinea?

  nu-mi răspunde. răspunde-ţi ţie.

 111. Costele, păi, uitaşi, mamă, ce ziceai cu ceva timp în urmă?
  Când eu îţi spuneam că poţi vorbi pe aici, numai să nu mi te adresezi mie, să nu faci aluzii la mine etc, şi că obsesia ta îi jigneşte pe cei care sunt totuşi dispuşi să stea de taină cu tine? Şi tu ziceai că nu te poţi abţine, că nu poţi face abstracţie de mine?
  A dracu, ce convenabilă e amnezia asta.
  Bă, tu chiar n-ai urmă de coloană. N-ai nici oasele unei hamsii în tine!
  Cu cât scrii mai mult, cu atât mă scârbeşti. Toate comentariile tale, plus alte “intervenţii”, ulterioare bannării, nu fac decât să-mi întărească decizia. Iar modul în care încerci să-ţi cauţi aliaţi e… dincolo de orice critică.

 112. Costeluş

  Nora, hai s-o luam incet. Dupa ce m-ai lasat din nou aici, acum, prin noiembrie, eram decis sa nu mai repet greselile din trecut. Ceva timp a fost bine. Ba, din contra, ai inceput si tu sa vorbesti cu mine (fara ca eu sa te provoc). A venit apoi chestia cu parlamentarii si de atunci m-ai tratat cu un dispret olimpian. N-am mai fost om niciodata. Na, oare nu-i prea mult sa-mi ceri sa fiu intr-un anume fel, cind tu imi versi in cap doar laturi? Repet, 16 mai sus nu ti se adresa. Dar da, eram suparat ca sint tratat asa, ca un gunoi.

  Andreea, daca sint obsedat de ceva, atunci sint obsedat de voi toti. Imi place sa ma joc pe aici (ma rog, mi-a placut, ca sa fim corecti). Da, am incercat sa ma schimb, dovada ca am renuntat la toate “glumele” alea misogine, asa cum am promis. Am incercat sa am o relatie normala cu Nora, dar nu e numai vina mea ca nu se poate. Uite, chiar si acum, cind eu sint in spam, de ce ma jigneste (cu hamsie si celelalte)? Ce am mai spus acum?

  A, Nora, nu am aliati, n-am vorbit niciodata pe email cu Jaco sau Andreea. Nici macar nu am adresele lor.

 113. Am spus eu că vorbeşti pe mail cu Andreea şi Jaco? JFC!
  Vezi că îţi scot comentariile din spam. Asta e, am făcut tâmpenia să răspund la ele. Le scot pentru restul, nu pentru tine.
  Dar de acum încolo la altele nu mai răspund. Ştiu, tu vei încerca în continuare.

 114. Costeluş

  “şi că obsesia ta îi jigneşte pe cei care sunt totuşi dispuşi să stea de taină cu tine? Şi tu ziceai că nu te poţi abţine, că nu poţi face abstracţie de mine?”

  Hai sa mai incercam o data. Si eu, si tu. Ce zici? Promit sa nu-ti spun nimic si sa nu te provoc, dar nici tu nu ma faci cu ou si cu otet atunci cind nu vorbesc cu tine. Si dupa aia om vedea.

  Repet, daca nu as fi unde sint, n-am mai avea discutia asta. Ca n-ai putea spune daca-s eu sau vreun mediator din Bucuresti 🙂 Si nu m-ai trata cu atita dispret, mi-ai acorda ceva credit.

 115. Nu, nu mai încercăm.
  Ţi-am mai spus să nu mă consideri idioată şi să crezi că dacă apari cu alt ip, alt nume etc, nu te miros. Nu mai rânji degeaba.
  Nici pe mine, nici pe ceilalţi.
  Da, dacă ai zice doar “hello”, cum ai încercat deja cu ip-ul ăla rusesc, nu m-aş prinde. 😆 Dar la prima discuţie serioasă, costeluşismele ar ieşi din tine. Şi gata.

 116. uc

  sigur nu sunteti la gradinita?:)
  sunteti intr-un joc fara iesire, il alimentati mereu, raspuns si provocare, dar nu pe aceeasi unda de aici si imposibilitatea comunicarii, nu e mai simplu un ignore?:)

 117. Costeluş, problemele tale ar dispărea imediat dacă nu ne-ai mai lua de proşti chiar pe toţi şi te-ai comporta ţinând seama de asta.

  Tu crezi că suntem atât de bătuţi în cap încât să nu vedem că 99% din intervenţiile tale sunt către sau în legătură cu ce spune Nora.

  Şi nu sunt orice intervenţii. Sunt agasante pentru ea. Cred.

  Eu îi dau dreptate în acest caz deoarece am o experienţă reală în acest sens. Eram la facultate într-un grup de colegi mai apropiaţi. Unul (din exteriorul găştii) era îndrăgostit de o fată din grupul nostru. Băi, nici n-o dădea pe faţă – cum ar fi fost normal, dar nici n-o lăsa în pace. O agasa cu tot felul de apropouri, de interpretări tâmpite ale gesturilor ei şi multe astfel de chestii.
  Fata se simţea aiurea faţă de noi, ceilalţi, şi nu ştia cum să reacţioneze (în realitate nu prea poţi da bannuri). Era pusă într-o situaţie foarte nasoală. Toţi cei care nu cunoşteau situaţia credeau că cei doi sunt un cuplu şi se comportau faţă de ea ca atare.

  Ce să mai zic. Chestie naşpa şi cam fără rezolvare.

 118. Da, Cosa. Numai că m-ai nimerit prost. Elena Udrea nu mi se pare vreo doamnă. 😀
  Aşa, strict la capitolul “domnie”, îmi plac Mona Muscă şi Adriana Săftoiu.
  Câteodată, arată şi se prezintă mişto şi Raluca Turcan.

  Nu vă speriaţi, eu am golit spamul din greşeală. 😀 Eram în admin de pe telefon, a sunat cineva şi nu ştiu ce rahat am făcut. Mi-am dat seama fix când apăsasem pe “goleşte spam”.

 119. Nora, eu cred că tu te uiţi doar la aspectul fizic (deci inclusiv îmbrăcămintea) când stabileşti care este doamnă sau nu.

  Aşa că s-ar putea să fim de acord dacă am sta să ne etalonăm sistemele de referinţă.

 120. Nu, Cosa, nu mă uit. Mă uit la postură, la gesturi, la modul în care vorbesc. În fine…
  Nu prea ai dreptate cu “spunibil” ăla. Nu e musai să se formeze de la infinitiv, poate deriva şi de la forma de participiu trecut.
  De la “a zice” cum ai spune?
  Sau de la “a face” (sunt verbe de aceeaşi conjugare ca “a spune”)?

 121. Manuella

  Costel, cu atât mai mult că îţi doreşti prieteni, fie ei virtuali, încearcă să revezi ce scrii.
  E simplu : scrii, citeşti iar cap-coadă şi apoi trimiţi.

  Cred că fiecare te-a sfătuit la un moment dat acelaşi lucru.
  Şi nu o dată.
  Nu asculţi şi nu înveţi nimic.
  Îmi pare că te plângi continuu şi aştepţi să-ţi fie înţeleasă permanent purtarea.

  Urmăresc mai degrabă acest blog, cu plăcere, scriu foarte puţin. Probabil nu am niciun drept să-ţi spun toate astea, dar gândeşte-te!
  Şi fă ce trebuie!

 122. Suntem cateva mii bune iar! Aia din masini, blocati din cauza noastra, ne strang mainile, ne claxoneaza. E clar ca cel putin pasiv multimea ne sustine.

 123. Taniaaaaa!

  Dă-le naibii de povestioare (că sunt realicioare), zi-mi ce faci tu. Cum eşti. Cum o duci în toate cele. Mă simt cumva faţă de tine. Adică … nu tocmai mândru.

 124. Nu-i adevărat. Toate televiziunile sunt virulente în a prezenta protestele ca fiind manifestări justificate ale democraţiei. Că societate civilă, că bla, bla, bla.

  Asta şi cu trupele de şoc poreclite “galerii” face totul foarte clar. Cel puţin pentru mine.

 125. tania

  @Cosa: culmea, nici eu… tocmai mandra:) in rest, toate bune.

  @Nora: la a3 au fost prezentati ca dubiosi cativa membrii ai unei galerii care le-au spart oglinzile la masina. “jos iliescu”? lol.

  ps: take care!

 126. Tania, n-ai de ce să nu te simţi … mândră. Tu eşti femeie. Adică chiar eşti. Iar eu, se presupune că trebuia să fiu bărbat. Şi n-am demonstrat.

  Dar poate că voi avea vreodată şansa să repar (că viaţa-i lungă şi nu ştii căte-ţi oferă!).

 127. Încă o confirmare a valabilităţii teoriei mele a consăiraţiei: Cristian Teodorescu a scris un text pe VoxPublica cu titlul “Prima ieşire în stradă a societăţii civile împotriva Puterii din Parlament”.

  Nici nu-l citesc. N-ar mai avea rost!

 128. Până acum, la campionatul mondial de handbal, în sala de la Novisad, fondul sonor a fost asigurat cu muzică populară şi uşoară românească.

  Acum s-a lămurit şi acest mister. DJ-ul care se ocupă este jumătate român.

 129. E incredibil ce s-a întâmplat astăzi. Poporul român e blestemat!

  De patruzeci de ani de când mă uit la handbal n-am văzut aşa ceva! Am văzut toate campionatele mondiale feminine şi masculine, toate turneele importante, toate cupele europene pentru echipe de club.

  Nu-am-vă-zut-a-şa-ce-va!

  Ne-a descalificat infantila echipă a Poloniei.

  Era ultimul turneu la care mai puteam emite vreo pretenţie, deoarece se ştie că nu vom mai avea handbal în România.

  Am condus tot meciul cu patru şi cinci goluri. Începuse să mă plictisească jocul datorită faptului că Polonia nu reuşea să se ridice la nivel de turneu final de campionat mondial.

  În ultimele zece minute, când dobitocul perfid de Tadici, credea că nimic nu se mai poate întâmpla, a început să-şi dea peste, în speranţa că-şi va trage cea mai mare parte din merit. Pentru asta, trebuia să iasă în evidenţă.

  Şi a ieşit!

  A început să schimbe jucătoarele la cea mai nesemnificativă eroare: o pasă întârziată, o scăpare a mingiei et c. Spera ca la final să zică toţi că ce mare strateg exigent şi eficient e el.

  N-a reuşit decât să strice jocul şi echipa.

  În ultimele zece minute, în care am intrat cu patru goluri în faţă, polonezele, care până atunci îşi dădeau cu mingea-n picior, au marcat şapte goluri, iar noi niciunul! Aşa ceva, nu e posibil! Adică eşti pe val, ai moralul ridicat, adversarele sunt neaşteptat de slabe şi iei şapte goluri în zece minute, fără să înscrii măcar unul?!

  Nici campioana mondială nu poate să-ţi facă aşa ceva!

  Repet pentru a nu ştiu câta oară: Tadici este un mare dobitoc. Mare dobitoc!

  Acesta este unul dintre puţinele momente din viaţa mea în care sunt deprimat. Nici dacă ar veni la mine, nu ştiu, o super gagică … Veta lu Congeoară din Tălpăşeştri … n-aş fi în stare să ies din starea asta.

 130. Majoritatea covârşitoare a jucătoarelor noastre se vor retrage, nu vor mai prinde următorul campionat mondial.
  Din urmă nu mai vine nimic. Şcoala de handbal de la Vâlcea s-a desfiinţat prin dezintegrarea clubului Chimia Râmnicu Vâlcea. Gata cu handbalul românesc.

  Am fost campioni mondiali la masculin, am avut echipe de temut în topurile mondiale la feminin. Gata!

  Ştiu, eu personal n-am nimic de câştigat, dar parcă e o chestie aşa să vezi că ai o echipă acolo.

  Ţin minte, prin ’92, la un campionat mondial de canotaj – pe care îl urmăream pe Eurosport cu comentator englez (încă nu aveam Eurosport în română) – când la o probă, comentatorul a zis că scopul echipelor e să câştige locul doi, deoarece locul întâi e al României. Era cu Lipă şi cu celelalte ale căror nume nu mi le mai amintesc.
  Deci, nu ştiu, dar m-a trecut aşa un fior … o mândrie … ceva mistic şi mişto. Ceva care n-avea legătură nici cu patriotismul, nici cu naţionalismul.

 131. Păi, când i-am făcut noi gravatar lui Raj, i-am făcut şi mail. Logic. Şi neavând nicio modalitate de a lua legătura cu el (adresa cu care posta el nu era validă), am pus-o aici. Psihopatul a văzut-o şi a reţinut-o. Sau a notat-o pe undeva, dracu ştie.
  Oricum, fii sigur că ăsta salvează pe undeva tot ce zicem noi. Iar cu tine încep să suspectez că dezvoltă o obsesie aproape erotică. Nu mă-njura, dar se poartă ca un îndrăgostit dezamăgit, din ăla care din adoraţie dă în ură patologică.

 132. Nora, e foarte simplu să faci ca un anumit utilizator să nu poată intra nici măcar să citească blogul. Dacă cel care te asistă ştie, ai putea să recurgi şi la asta.

 133. Nu de IP este vorba, Nora. Ce, naiba, mă crezi poet?!

  E vorba de dispozitivul de pe care intră. Ăla poate fi blocat.

  Dacă-l schimbă -- adică intră de pe telefon, de exemplu sau de pe alt calculator -- i-l blochezi şi pe ăla. Aşa cum ai o listă de IP-uri interzise, aşa poţi face şi o listă de configuraţii de dispozitive.

  Diferenţa este că dacă IP-ul şi-l schimbă foarte simplu oprind şi repornind ruterul (nici n-are nevoie de proxy), cu dispozitivul e mai greu. Adică, na, câte calculatoare poţi avea la dispoziţie?!

 134. marcel zadda

  am/am avut 1,77 m.
  eram puternic ca un taur.
  jucam pivot pentru ca ma puteam invirti pe semicerc cu doi adversari in circa.

 135. N-am mai auzit până acum de faza cu dispozitivul. Cum poate fi identificat ăla?
  Să vezi tu de nu se mută ăsta din internet cafe în internet cafe. 😆

 136. Nora, nu poţi să faci singură prin plugin-uri sau setări în WordPress-ul aşa cum e el. De fapt, nu ştiu sigur, dar cred că plugin-uri se găsesc, totuşi.

  Când tu vrei să intri pe pagina unui sait, browserul tău îi transmite, în prealabil, serverului pe care e găzduit saitul, foarte multe informaţii despre calculatorul tău, despre sistemul de operare şi multe alte chestii.
  Să zicem că sunt în total douăzeci de astfel de parametri. Ei, e foarte improbabil ca două calculatoare din lumea asta să aibă cei douăzeci de parametri identici. Deci e foarte simplu să identifici un anumit calculator.

 137. Chevron a împărţit şase sute de rucsacuri cu dulciuri şi rechizite şcolare pentru copiii unei comune din Vaslui, unde vrea să înceapă explorarea.

  Dar au declarat că nici gând, gestul lor nu înseamnă mită pentru amărâţii de locuitori.

  Adică s-au trezit ei aşa … filantropi!

  Băi, suntem de căcat dacă aşa ceva poate să se întâmple!

  Justiţia ta care ”într-adevăr nu e ideală” a hotărât că jandarmii trebuie să rămână în continuare pe străzile din Pungeşti şi să asigure ordinea şi disciplina prin orice mijloace legale!!!!

 138. Cosa, am un plugin care-mi arată chestii, dar nu cred că suficiente.
  De pildă la tine văd că foloseşti chrome, windows xp, adobe flash player, java, microsoft media player, microsoft silverlight, rezoluţie de 1265x879.
  Şi cam atât.

 139. Nora, doar atât îţi arată acel plugin. Sunt câteva zeci de parametri -- dacă nu chiar peste o sută care îţi sunt transmişi.

  Eu nu programez în php (WordPress e în php) decât chestii simple, elementare, dar orice programator cât de cât mai experimentat îţi face un coduleţ imediat.

  Dacă mă ambiţionez, în două zile fac şi eu.

 140. Goco, eu sunt un om impulsiv, dar responsabil. Adică am trăit în viaţă evoluţii de la cel mai bun prieten cu cineva la cel mai crunt duşman şi invers, aşa că nu acţionez (în realitate) la primul sau al doilea impuls, în legătură cu oamenii.
  Dar tu începi să depăşeşti orice limită.
  Dacă ar fi după mine, în câteva zile tu n-ai mai putea intra nici măcar să citeşti. Dacă Nora se hotărăşte, asta te paşte şi crede-mă că ştiu ce zic: chiar nu vei mai putea intra.

  Dar stai liniştit că nu e capăt de ţară. Poţi să te desfăşori în continuare pe Pandora’s şi VoxPublica!

  Eu te sfătuiesc, totuşi să-ţi acorzi o ultimă şansă şi să te potoleşti. Dar, repet. Nu ţin neapărat. Mie mai mult îmi place să ţi-o trag!

 141. Ah, asta?!

  Bun, în acest context, wildcard înseamnă un caracter (în acel caz caracterul ”*”) care poate înlocui mai multe caractere.

  De exemplu dacă vreau să bannez toate ip-urile care încep cu 298.987 nu mă apuc să scriu pe câte o linie toate aceste ip-uri (milioane de linii, fiecare cu câte un ip!) ci scriu doar o singură linie cu 298.987*.

  Când programul cu care vrei să blochezi citeşte ip-ul comentatorului (sau celui care încearcă să viziteze pagina) şi vede că începe cu 298.987*, nu mai ţine seama de ce urmează după şi îl blochează. Astfel poţi bloca o clasă de milioane de ip-uri.

  Similar cu ip-ul, poţi bloca conform tuturor acelor parametri pe care îi vezi acolo. Adică poţi bloca un calculator.

 142. Jaco Pastorul

  He, he, incet ajungeti la vorba mea.

  Faceti domle, un club unde nu intra nimeni decat IP-urile autorizate. Iar noii membri sunt primiti pe baza de recomandare.

  Si asa, in fapt, ati devenit un soi de club exclusivist, care nu mai accepta diversitatea.
  Bleah.

 143. Jaco Pastorul

  Marcel, am avut un prieten pe care sigur trebuie sa-l cunosti, handbalist si el, Tibi Epure, cu care am facut afaceri bune dupa 90. Un tip parolist si corect.

  Din pacate am pierdut contactul cu el. Daca-l vezi prin Ploiesti, transmite-i salutari.

 144. Jaco Pastorul

  Pe de alta parte, Costelus, eu nu-ti pot intelege fixatia decat prin prisma complexului oedipian. Atractia asta inexplicabila fata de o femeie, pe care, e clar ca o indragesti dar ii si accepti punerile la punct extraordinar de agresive, nu se explica decat prin bizarul comportament de a suprapune iubita si mama in aceeasi persoana.

  Cred cu tarie, ca ar fi cazul sa consulti un medic de specialitate care sa te convinga ca lumea nu se termina cu Nora si nici blogurile cu Pistolul cu buline.

  Ia si tu legatura cu comunitatile de romani, de pe-acolo, stiu si eu un sibian care sta in orasul tau, baiat bun, discuta cu oamenii, faceti chestii simple impreuna, beti o bere, o cafea, haliti un mic, ce naiba stai si-ti plangi de mila singur in casa?

  Crede-ma ca ti-o spun parinteste, fara nicio urma de ironie.

 145. andreea

  pe mine, ce se întîmplă în spam mă depăşeşte. mi-e să nu se ajungă la lucruri mai grave. nu m-aş juca cu treburile astea.

 146. Incredibil, cum mi se confirmă afirmaţiile!

  Băi, Jaco, lumea nu este o simplă extrapolare (şi) a camerei tale!

  Se vede că n-ai iubit niciodată. Dacă ai simţit vreodată ceva pentru o femeie – ceva ce ţie ţi-a părut iubire, îţi dau o veste proastă: n-a fost iubire ci doar egoism. Dorinţa de a avea o fiinţă umană exclusiv pentru tine.

  Pentru că dacă ai fi iubit, nu i-ai fi zis ăluia că lumea nu se termină cu Nora.
  Ei, uite că da, lumea se termină cu persoana iubită, dar egoiştii ca tine n-au de unde să ştie.

  Egoişti, incompleţi, nefericiţi!

 147. Nastasia

  Deja pare destul de grav. Acum plec la Cluj. Mi-aș dori ca, pe când mă întorc, lucrurile să se fi înseninat.

 148. Ha, ha, ha!
  Nastasia, tu ar trebuis să-ţi doreşti să te întorci!
  Restul sunt dorinţe secundare!

  Magdalena-ntoarce-te,
  Întoarce-te cu spatele,
  Magdalenaaa, Magdaleeenaaaaa!

 149. Nastasia

  Și ce, n-am dreptul la dorințe secundare? Îs o vietate simplă, nu o conștiință superioară. Și dacă eu nu mă-ntorc, ce? Vă strică vouă un pic de seninătate?

 150. Uff! Fac şi eu o poantă şi trebuie s-o explic. Nu suport când sunt nevoit să explic poanta din bancuri!

  Nastasia, ziceam că să-ţi doreşti să te-ntorci cu spatele. De aia ţi-am pus şi versurile!

 151. Nastasia

  Ei, poate că m-am prins, dar nu mi-a plăcut poanta. Sau nu făcută în contextul ăsta. Chiar îmi pasă de ce se întâmplă, că nu-i de bine.

 152. Băi, nu vă mai văitaţi ca speriatele de bombă.

  Dacă e să păţească cineva ceva, ăla e Goco.

  Dacă Nora-mi face cont de administrator – nu de editor, că editorul e o glumă -- astfel încât să pot citi datele dispozitivului fiecăruia care accesează saitul, Goco e terminat.

  Nu fac astfel încât să nu mai poată intra pe sait, că mi se rupe mie pula că citeşte Goco saitul. Îl fac să-şi blesteme fiecare secundă din viaţă.

  Din momentul acela, calculatorul lui e al meu, de fapt. Şi nu mă voi manifesta făcând glume de doi lei astfel încât el să ştie că e controlat. Voi face fapte grele.

  Dacă vă interesează vă spun aici una dintre sutele de metode că e interesant de ştiut pentru fiecare.

 153. Nu numai al lui Goco, ci al oricui care vizitează saitul.

  Ce nu ştiai că se poate?!

  Oricine are un sait, poate să facă asta cu cei care-l vizitează. Vrei să-ţi spun o metodă?

 154. Jaco Pastorul

  Ete, fis.

  Daca io n-am iubit deloc inseamna ca tu ai iubit prea mult. Amandoi, laolalta, om face cat unu’ normal.

 155. Bun, atunci nu trebuie să mai intri pe internet. Deci nu mă refer doar la acest blog.

  Repet: orice administrator al oricărui sait poate prelua controlul calculatorului tău!

 156. Jaco, tu crezi că media rezolvă lucrurile?! Dacă stai c-o bucă pe gheaţă şi cu una pe fier încins, ar trebui ca, în medie, să-ţi fie bine. Îţi e?!

 157. val_one

  nu ştiu ce interese or avea alţi administratori de situri, dar Nora sigur n-are niciun interes să-mi cotrobăie mie prin calculator.

 158. Dar poate avea, la un moment dat, interesul ca eu să-i pot umbla lui Goco prin calculator, dacă nu se potoleşte şi îl mănâncă-n cur în continuare să ne mai cloneze pe bloguri sau să cloneze pe alţii aici.

  Nora ar avea dreptul moral să facă asta, pentru că trebuie să se apere. Nu e obligată să stea toată ziua să-şi păzească saitul de Goco

 159. Jaco Pastorul

  Ultima cucerire in materie de spionaj computerizat este ca astia, printr-un cod secret transforma monitorul in camera de filmat printr-un procedeu de inversare ionica a cristalelor de siliciu, ba cica au integrat si un microfon in monitor. Stereo. Si asa reusesc sa faca inregistrari ambientale, video -- audio, cu tot ce se intampla in casa.

  Chiar si cu calculatorul oprit.

  Asa ca, cel mai bine e sa scoateti aparatul din casa, intr-o debara, nisa, pivnita, ba chiar in curte, care aveti asa ceva. Ptiu, drace!

 160. Cosa, hold your horses. Nu vreau deloc să ”controlez” calculatorul nimănui. Vreau doar să controlez blogul ăsta, ceea ce e cu totul altceva.
  Cont de admin îți fac pentru că nu am chef să-mi bat capul cu tâmpeniile astea tehnice.
  Hai să încercăm deocamdată să-i luăm porția de citit.

  Jaco, nu mă interesează opinia ta. La cât de orb ești, după tine bietul Goco e bannat că e diferit și gândește altfel! Și ăia de la Bălăceanca tot altfel gândesc, dar societatea tot se protejează de ei.

 161. Andreea, pe unul care îţi controlează calculatorul îl doare-n pulă de munca ta.

  El poate să-ţi pornească (fără ca tu să ştii) camera web, şi să înregistreze audio şi video tot ce se întâmplă acolo unde ai calculatorul şi să şi le trimită sieşi.

  Ce mişto ar fi să te auzim cum faci când te fuţi. Iar dacă camera web are un unghi bun, să te şi vedem! Şi nu numai noi, ci şi colegii Sabinei care ar primi un link către un sait ce ar prezenta astea!

 162. Nora, dacă fac să nu mai poată Goco intra pe sait, atunci nici eu n-o să-i mai pot intra în calculator. Şi aşa mă arde o dorinţă în sensul ăsta, de nu-ţi imaginezi!

  Oricum gata, de acum stabilim astea pe mail nu aici!

 163. Jaco Pastorul

  Eu nu sunt orb deloc.

  Din contra, vad din toate unghiurile, si ti-am si spus ca o sa sfarsesti prin a alege solutia clubului inchis.

  Daca vrei in continuare sa traiesti intr-o casa de sticla sa nu te mire faptul ca o sa aduni la gard exhibitionistii. A, ca tu nu-i lasi sa intre in casa, e alta poveste, iti asumi riscurile, prin faptul ca ii intarati. Dar nu e vina lor, ei fac ceea ce stiu sa faca, nu puteti schimba pe nimeni.
  Chestie pe care nu o poti tu pricepe.

  Asta mi-aduce aminte de gardurile inalte si casele cetatuie din Ardeal.

 164. Jaco Pastorul

  Exista camere care vad, cu ajutorul razelor X, prin pereti.

  Iti facem si o radiografie cu ocazia asta, daca nu te-astamperi!

 165. Jaco, ultima cucerire aia a ta în materie de spionaj e o glumă perfidă făcută de şmecheri ca să nu creadă prostimea că e posibil să fie înregistraţi.

  Nu, nu se poate ce ai zis tu acolo. Şi-ţi pot demonstra.

  În schimb se poate cu camera video şi microfonul, deja încorporate în orice laptop.

 166. Jaco, un club care-și selectează membrii nu e unul închis.
  Și iar nu pricepi. Eu, spre deosebire tine, nu-mi propun nici să schimb, nici să ajut pe nimeni. N-am veleități de psiholog de mâna a șaptea, nici de maica tereza. Eu vreau doar să nu-i mai văd. Mă doare undeva cum sunt, ce fac, ce-i mână etc.

 167. andreea

  oricum, vorbind de spam, eu pentru Costeluş îmi făceam griji, nu pentru Goco. Goco pare destul de… rezistent.

 168. Jaco Pastorul

  Costelus, te rog sa nu ma bagi in rand cu Nora si cei care sunt pentru bannare.

  Eu militez pentru libertate!

  FREE COSTELUS!

 169. Băi Costeluş, devii patetic şi mai eşti şi prost de bubui!

  Se poate face un program (pentru WordPress sunt deja sute de pluginuri) care afişează o pagină anume (sau nu mai afişează nimic) ca răspuns la o solicitare venită de la un calculator cu anumite caracteristici.
  Ia, dracu, şi citeşte că-i plin gugălu cu chestia asta.

  Băi, tu parcă eşti autist, să-mi bag pula!

 170. Costele, ai pus-o. Zid sunt acum. După ultimul comentariu, nu te debannez nici dacă pleacă toți cu tine să vă faceți alt blog așa cum vrei tu. Nici dacă se termină pământul ăsta.
  Te-a mâncat în cur, dar mă bucur că ai dat tot jigodismul pe față.
  Prostul școlii, Cosa n-a șters niciun site.

  Ca să priceapă cei care n-au acces la admin:

  Vorbesc serios, poate ar trebui sa facem alt blog, in alta parte, si poate nu vom cadea in nebunia asta a puterii. Da, puterea corupe. Acum poate ii privim cu alti ochi pe politicieni, cind intelegem ca orice om obisnuit va alege sa-i faca rau altuia, daca poate. Sigur, ar fi atit de simplu sa fie altfel (doua clickuri), dar de ce sa nu-i faca rau? Il doare-n cur de el.

  Se pare ca fara Ana blogul si-a pierdut tot echilibrul.

 171. Raj

  Aicesa is, dra Uc. Ce s-a intamplat ?….. Dra Nora, dv. arati ziarista cu pulover sau fular rosu sau grena, cu tigaria ibn gura, cand dadea un interviu ieri laRealitaztea ? Ati vazut punga in copac ? Goco ma cloneaza ? Nu-i bai, nu ma deranjeaza.

 172. Chit că dispare blogul ăsta, Costeluș nu mai calcă!!!
  A văzut că nu merge cu smiorcăielile, a trecut la intrigi și insulte.

  Scârbă!!!

 173. Jaco Pastorul

  Costelus, nu e asa cum spui. Nora s-a facut stapana absoluta fara sa intrebe pe nimeni.

  Doar ne-a anuntat. Eu, ardelean fiind, m-am prins foarte tarziu, adica nici nu mi-ar fi trecut prin cap ca ar fi in stare sa ia o asemenea decizie unilaterala.

  Nora, ce faci acum e o josnicie, dai citate din Costel fara ca el sa poata riposta.

  Asa crezi ca iti obtii linistea constiintei?

 174. Ba ripostează. Are vreo 30 de comentarii în spam.
  Dar să vezi când nu le-o mai putea scrie nici pe alea.

  Jaco, iar ești amnezic? Doar v-am spus că sunt admin unic de la bun început. După ce mă săturasem să stau să-ți argumentez ție de ce e un cretinism ideea cu muzica din senin și de ce nu trebuie puse poze cu watermark! Minți și că te-ai prins târziu. Te-ai prins de la început, că de-aia ai și dispărut o vreme, că n-ai suportat ideea.

 175. andreea

  copii sînteţi, pe cuvîntul meu. atîta inflamare şi agitaţie…

  zici că e vorba despre o problemă de siguranţă naţională, cel puţin.

 176. Jaco Pastorul

  Pai, nici acum nu ai notiunea termenilor.

  Administratorul e o functie. Proprietarul e cu totul altceva.

  Cand v-am povestit despre organizare cu consiliul de administratie, bla, bla, v-ati ranjit ironic catre mine.

  Cand am realizat ca tu prin administrator intelegi proprietar, mi-am pierdut increderea in modul tau de a gandi. A fost o marlanie, oricum.

 177. Un căcat.
  Iar minți.
  Ai înțeles perfect. Că de-aia vouă v-am făcut conturi de editor, nu de admin.
  Deșteptule, proprietar era deja clar că sunt din moment ce domeniul e luat pe numele meu. Iar după faza cu Florin, când v-am întrebat dacă vrea vreunul să i-l transfer, n-ați vrut.
  Nu că statutul de proprietar ar fi vreo scofală.

 178. Raj

  De ce-ai zis ca ma victimizez, Jaco ? Nu prea iti inteleg modul de gandire. Esti foarte ciudatel pentru mine. Cand ai sa intelegi ca pentru mine mamas mea e o sfanta iar de fiica mea nu are nimeni voie sa se ia ? Mama mea sau fiica n-au postat aici, deci nu pot fi insultate. Eu, da. Numai tu si cu Seva ati spus pana acum ca si eu m-am luat de Cosa. Cum pe Seva nu o mai amintesc pe aici pentru ca i se pare ca o iau peste picior tot timpul, ma vad nevoit sa te ignor si pe tine. Repet: de mine puteti spune orice, nu ma supar. Nici pe gocu nu pot fi suparat. El nu a zis nimic rau de mama mea sau de fiica mea. Chiar ii doresc mult bine, dar ma va crede oare ? Am inteles ca are doua fiice pe care le iubeste mult. Ii urez sanatate ca sa se bucure de vlastarele lui. Ca sa fiu inteles: gocu nu s-a luat de fiica sau mama mea, de aia il suport. Ca se ea de mine, nu conteaza, poate riposteaza in felul lui, poate nu ma suporta, poate l-am suparat cu ceva, cine stie…

 179. andreea

  nu, Costeluş, am eu aşa o convingere ciudată că Nora n-o să mă baneze niciodată, în orice stare de conflict am fi. şi nici pe Jaco.

  dar, na, aşa am multe convingeri eu. că n-are cum să mă dea afară de la serviciu, că n-are cum să mă înşele bărbatul, niciodată, că nu o să emigrez…

  şi încă ceva. nu putem avea aceleaşi probleme, eu cu tine. cu cît ai mai multe legături cu lumea, cu atît ai mai multe probleme. reale. crede-mă.

 180. Jaco Pastorul

  Pentru cultura ta generala, eu nu mai mint de pe la 16 ani.

  Dar mintea ta profund irationala amesteca lucrurile dupa bunul tau plac.

  Si faptul ca ai lucrat ascuns si miseleste o dovedesc desele tale supuneri la vot a deciziilor, care dintr-o data au incetat brusc.

  Administratorul executa si pune in aplicare niste decizii luate in consiliul de administratie. Asa parea pana la un moment dat.

  Dupa care, n-a mai parut nimic.

  Eh, asta e, nu plang dupa nimic, dar increderea pierduta nu se mai poate recastiga.

 181. Raj

  Cui i-a urat ala citostatice, Norei sau Anei ? Se joaca cu focul. Cand ii urezi cuiva asa ceva, e foarte posibil sa aiba parte el de asa ceva, Doamne fereaste. Nu cred ca a vorbit/scris serios.

 182. Jaco Pastorul

  Si cu contul de admin, la vremea respectiva s-a discutat ca nu e bine sa fie mai multi, ci doar unul, iar pentru ca tu erai cea mai prezenta, am hotarat sa fii tu, noi, ceilalti ramanand editori, paraca asa imi aduc eu aminte.

 183. andreea

  Raj, îl înţepai pe Cosa cu mult înainte de episodul “mama şi fiica”. vrei să mă apuc să caut comentarii?

 184. Jaco, ești retardat atunci.
  Am anunțat cât se poate de pe față că din acea clipă ori continuăm cu mine admin unic, ori nu mai continuăm deloc. Ați fost de acord.
  Ce draci de consilii visezi?
  N-am mai votat nimic din clipa în care Florin a șters blogul.
  Frate, ești senil. Du-te și lasă-mă!
  Dar na, îți mai spun o dată: SUNT ADMIN UNIC. Bașca proprietar. 😆

 185. Raj

  Sa nu uit, Jaco. Esti irational. Ai dovedit-o si cand ai sugerat ca Danii ar fi pedofil sau cam asa ceva. Tu nu ataci persoanele, ataci ideile, parca asa ai zis. Danii e o idee sau o persoana, tontule ? Si de ce pula mea crezi tu ca vreau sa ma aliez cu tine impotriva lui Cosa, incetule la minte ? De cate ori trebuie sa va zic ca voi inceta sa-l fac pe Cosa cu oua si cu otet, pana ce isi va cere scuze si va spune ca-i pare rau ? Te-ai gasit tu si cu Seva…

 186. Jaco Pastorul

  Ai prins momentul potrivit sa te razbuni! Mor de ras.

  Da, mai, Danny isi manifesta atunci intr-un mod ciudat dorinta expresa de a vorbi cu fetita Anei, comportament deviant, de altfel.

 187. Cine vrea să i se alăture lui Costel e liber s-o facă.
  Restul care nu aveți acces în admin să vedeți ce scrie individul în spam: Costel vrea să facă un blog cu voi, fără tirana de mine. Cine e interesat să spună și vă trimit adresa lui Costeluș. De acolo vă descurcați voi.

 188. Raj

  Da Andreea, recunosc ca-l intepam pe Cosa. O intep si pe Nasta, o mai intepam si pe Seva, pe multi. Cel mai adesea ma iau de Nora, dupa cum se vede. Pentru ca nu-ti sunt pe plac, ar trebui sa recunosti ca nu te mai intep si nici pe Val nu o supar deloc. Ati putea sa recunoasteti. Aaaa, de Costi ma iau tot timpul…

 189. Hai, Jaco, nu mai păcălești pe nimeni cu ”eu atac ideile, nu omul”.
  Nici pe Nastasia n-ai atacat-o când ai întrebat-o dacă pe fiul ei îl îndeamnă să se bată cu jandarmii. Doamne ferește!

 190. andreea

  păi, ar trebuie să mă credeţi dacă vă spun că nu mai ştiu prea clar cum a fost. nu m-a interesat prea tare, pentru că, în general, nu mă interesează posturile cu responsabilităţi. de asta nici n-o să-l cert prea tare pe unul care conduce diverse treburi. aşa cum sînteţi amîndoi. e posibil, totuşi, să vă fi înţeles voi doi ca ăia care vorbesc la telefon unde să se întîlnească şi unul se duce hăis şi altul cea. nu vi s-a întîmplat?

 191. Raj

  Nu-i rasul tau, Jaco. Eu nu sunt razbunator. Dimpotriva. Cum ti-ai permis sa ma judec i pe nedrept ? Cum pot eu sa ma aliez cu tine impotriva lui Cosa ? Razboiul cu Cosa il voi duce singur. Cauta sa nu ma mai amintesti pe aici. Eu cand am observat ca Andreea sau Val sau Seva nu ma suporta, am incetat imediat glumele cu aceste doamne si domn isoare. Ar fi cazul sa mentionez ca nu sunt asa gaunos cum par. Pentru mine blogul e pentru hlizire, ma deconecteaza. Daca Nora imi va spune la un moment dat sa dispar, negresit ma voi conforma

 192. Jaco Pastorul

  Nora, chiar im,i provoci sila, zau asa.

  Da, aia faceam, o intrebam pe Nastasia daca indemnurile la violenta si instigarile la ura fac parte din principiile ei de viata si daca tot asa i-ar spune si copilului ei, indiferent cine e acesta. Era vorba de instinctul matern.

 193. Raj

  Si mai recunosc ca voi toti cand vorbiti serios, eu ma hlizesc. Sunt prea serios in viata reala, sunt prea in cacat la propriu si la figurat, ca sa mai fiu sobru si pe aici. Ma doare fix in pula ca ma agreeaza sau nu ma agreeaza careva pe aici. Eu ma hlizesc tot timpul si inca sustin ca Dannii sau Costelus sa nu fie banati. Ia sa vad, imi va zice dra Nora sa dispar ?

 194. Așa, doamnelor și domnilor. Am găsit discuția cu pricina, de atunci. O reiau aici:


  Andreea: uite ce e. Nu vreau să se supere nimeni pe mine, dar eu nu merg mai departe cu mai mulţi admini. Voi fi brutal de sinceră, dar cred că e cel mai bine.

  Nu vreau să mai pierd timpul. Deloc.

  Nu vreau ca ceea ce ar trebui să fie o relaxare sau un divertisment să fie un stres.

  Nu vreau să mai dau explicaţii pentru lucruri pe care le consider evidente. Că mă înşel sau nu, asta e. Dar fac un blog, nu fac o ţară.

  Singura modalitate prin care pot obţine asta e cu un blog la care să fiu admin unic. Asta presupune să mă ocup eu şi de partea cu mutatul pe un alt server, şi de ce pluginuri mai trebuie făcute, în fine, de ceea ce a făcut Florin până acum.

  Mai presupune şi că regulile le voi scrie tot eu. Regulile nu sunt vreo noutate, sunt aceleaşi pentru care am militat încă de pe Casa:

  -- uşa deschisă oricui.

  -- fără publicitate.

  Pe scurt, va fi blogul meu, dar cu invitaţi-autori care vor beneficia de un spaţiu mai liber decât există, din câte ştiu eu, în online-ul românesc la capitolul bloguri colective.

  Ceea ce pot promite e că nimeni nu va închide niciodată blogul.

  Că nimeni nu va sta cu biciul să vă întrebe când scrieţi sau de ce scrieţi una şi nu cealaltă.

  Că aveţi libertate de mişcare în ceea ce priveşte comentariile.

  Dacă îmi daţi voie, blogul ăsta se va numi pistolulcubuline.ro.

  Dacă nu, îl voi face sub alt domeniu.

  Val_One:
  🙂 cu voi poate merge omul linştit pînă la capătul lumii.

  Nora, în sfîrşit procedezi cum am crezut eu încă de la început că ar fi eficient, admin unic.
  nu chiar şef, deja dovedeşti ca nu eşti făcută pentru asta cerîndu-ne permisiunea de a păstra un nume care a fost exclusiv ideea ta. iar paternitatea (de ce nu maternitatea? 🙄 ) unei idei implică un drept intelectual ca oricare altul. mai ales că Andreea şi Jaco sînt de părere că trebuie să mergi mai departe cu numele ăsta.

  Andreea:

  bineînţeles că trebuie să păstrezi numele, Nora.
  eu nu am nicio problemă. fii administrator unic. sînt aşa de obosită…

  Jaco:

  In conditiile date, se pare ca poezia aia cu negrii cei mititei ramane cat se poate de actuala. Si cat de rau imi pare ca iarasi am avut dreptate. Ati reusit sa-mi betonati inca un mit, acela ca romanii nu stiu sa lucreze in echipa.

 195. Raj

  Tu provoci sila, Jaco. Si daca te aliai cu mine impotriva lui Cosa, tot imi prov ocai sila. Cum ai putut sa crezi imbecilule ca am dorit sa ma aliez cu tine impotriva lui Cosa ? Ai fi fost ultimul la care as fi apelat, narodule.

 196. Jaco Pastorul

  Mda, poate am sarit calul, dar cum sa numesti pe cineva care nu face diferenta dintre administrator si proprietar??

 197. Raj

  Te voi lasa in pace cand imi vei spune ca ai gresit, Jaco. Si pe Cosa il voi lasa in pace, cand o sa spuna ca ii pare rau ca mi-a facut mama jegoasa si fiica muista.

 198. Andreea și Val n-au avut nimic împotrivă. Tu ai concluzionat superior că românii nu pot lucra în echipă și ai plecat.
  Te-ai întors după aia când ți-a mai trecut dezgustul.

 199. andreea

  presupunînd că persoana chiar nu ştie, să zicem…

  ignorant?
  neştiutor?
  pafarist?

  sînt multe variante.

 200. Andreea, lasă lecțiile de lexic. Că nu astea contează. Pe mine mă doare în cur cum mă face Jaco sau ce cuvinte folosește. Căcatul tot urât miroase, fie că-l numești ”căcat” sau ”fecale” sau ”excremente”. Sau nici tu n-ai priceput atunci și te simți fraierită și trasă pe sfoară?

 201. Iar citatul ăla l-am mai pus odată. Că îl mai lovise pe Jaco amnezia, nu e prima dată.
  Pe urmă, iar uită, iar se supără și tot așa. Noroc cu netul ăsta, câte chestii stochează.

 202. andreea

  nu mă simt deloc fraierită, nu am dorit să fiu în poziţia ta.

  dar m-am săturat de avalanşa de cuvinte grele. mie îmi fac rău, chiar dacă nu-mi sînt adresate. poate chiar mai rău decît dacă mi-ar fi adresate. ziceţi-mi mimoză, sau cum vreţi…

 203. Jaco Pastorul

  Citatele alea, chiar si-asa, scoase din context, scot in evidenta ca nu am fost nici atunci de acord cu procedura aleasa de tine.

 204. Raj

  Daca imi permiteti, dna Andreea. O arhitecta nu poate fi mimoza. Va rog sa nu procedati ca Jaco si sa credeti ca ma dau bine pe langa dv. ………….La 366 ati fost superba, dra Nora. Nu numai ca ati dat definitia cacatului, dar mi-ati descris pe scurt viata, mi-ati definit-o. Fie si numai pentru postarea 366 si tot merita sa va ador. Ati gasit punga in copac ? Data viitoare imi las batista parfumata ,cu monograma…

 205. Jaco Pastorul

  Si oricum, asta intareste ceea ce ii spuneam lui Costelus, ca de-aici a p[lecat toata treaba, ca nu trebuie sa ma faca pe mine raspunzator de deciziile care le iei tu.

 206. Bun.
  S-a lămurit. Sper că nu e nevoie să pun chestia aia la motto, ca să nu mă mai trezesc cu tot felul de amnezici că-mi reproșează că am lucrat pe ascuns și mișelește.
  S-a auzit până în spate??? Sunt ADMIN UNIC și PROPRIETAR.
  Și așa vor rămâne lucrurile.
  Am încheiat subiectul. Costel rămâne bannat. Vă repet, în caz că n-ați fost de la început în fața televizoarelor, cine vrea să plece, să facă blog cu Costel, cu Gigel, cu cine-o fi e liber s-o facă.
  Hai c-am pierdut prea mult timp cu senilii și cu spălatul rufelor.

 207. Jaco Pastorul

  Tie, pasemne, ti s-a urcat rau la cap.

  Cine naibii crezi ca vine sa-ti ceara TIE voie sa faca ceva???

  Esti mai mult decat penibila, zau asa.

 208. Hai, marș! Am pierdut prea mult timp cu tine azi. (o altă împrospătare de memorie, tu plecaseși până să șteargă Florin blogul, supărat că ideile tale cădeau mereu la vot, că de-aia ți-a și zis Andreea, când am anunțat că nu merg mai departe decât în acele condiții, ”pe tine ce te mai interesează, Jaco, dacă tot nu participi la proiect?”, la care tu ”Statistica, Andreea, doar statistica…”. Cam ăsta fost contextul.)
  Nu de cerut voie era vorba. Dar tu, ca de obicei! Atâta poți!

 209. Raj

  Si am mai fost odata penibil. Am vrut s-o fuit pe una si m-am blocat. Ca sa intelegi chiar si tu, nu mi s-a sc ulat pula din cauza emotiilor puternice, ca prea o dorisem pe aia. La 22 de ani sa nu ti se scoale pula, e jenant si penibil…

 210. Raj

  Nu era nica, dra Nora. Sunt un caraghios, cum era sa va ofer o punga goala ? Era semnul trecerii mele prin apropierea locuintei dv. Este ca daca punga era lasata de Papa Ioan Paul II, dadeati fuga s-o luati si obtineati 50000 euro la Casa de licitatii Christie`s ? Dar daca era lasata de Iisus ? Nu pot pentru ca sa-mi inchipui…

 211. Costele, nu-i mai acuza aiurea. Eu sunt singura care bannează aici. Singura care poate. Nu au ei cum să te salveze.
  Degeaba încerci să-i stârnești, că ți-am spus: sunt zid acum.

 212. Jaco Pastorul

  Costelus, imi pare tare rau de necazurile prin care treci, ce sa fac, eu am incercat, nu pot sa-ti spun decat ca ce nu te omoara, te intareste.
  Treci peste si da-i inainte, cum spuneam, viata e plina de oportunitati.

 213. Raj

  Vezi cum se intoarce roata, Jaco ? Te aliezi cu Costel sau mi se pare mie ? Ai, aici iti cam dau dreptate, sunt impotriva banarilor. A lui Costel, a lui Danii. Cu toate astea o agreez pe Nora. Ziceti-i chilotareala, supusenie sau cum vreti, nu ma deranjeaza. Am ripostat mai crunt decat trebuia, Jaco si regret sincer. Tu nu te-ai luat de fiica sau mama mea. Cum dna Ana mi-e draga si Gocu i-a dorit citostatice, sustin in continuarea bannarea acestuia.

 214. Băi şi aveam un chef să conferenţiez pe tema punerii botului la proteste aşa cum vor ei de mă îmbrăcasem şi la costum în casă.

  Da’ mi-aţi tăiat tot cheful. Mai ales Costeluş care a spus când o să moară maică-sa de cancer, dar a uitat să precizeze ora.

 215. Nora, eu habar n-aveam de problema asta a lui până nu i-am citit ultimele comentarii. Deci am înţeles că voi cam toţi ştiaţi, că v-a spus pe mailuri.

  Dar mai înţeleg, în plus, o chestie de care voi poate nu v-aţi prins. El se foloseşte de această nenorocire ca să intre în graţiile voastre – în special ale tale. Că altfel expunea pe blog situaţia aşa cum a făcut Andreea cu maică-sa, aşa cum am făcu şi eu.

  Când îi trimiţi cuiva un mai confesându-te, implicit se creează o altfel de legătură între cei doi, fără ca destinatarul să fi vrut asta şi fără să se prea poată împotrivi. Se creează pur şi simplu!
  Adică el forţează o apropiere într-un mod care nu permite respingerea.
  Nu ştiu dacă înţelegi!

 216. Înțeleg, el forțează multe apropieri (cum e aia în care îmi reproșează mie că e singur de Crăciun!!! 😯 ), dar pe bune aș vrea să încheiem povestea. Nu e ok nici față de el, e bannat, nu poate răspunde să vadă toți etc.

 217. marcel zadda

  gigel sorinel la culturică, vorba leliei munteanu. e un semianalfabețel tocmai bun în acest guvernel!

 218. Rareş Bogdan se prefăcea de curând (împreună cu Lavinia Şandru) că-l pun în dificultate pe Dragoş Tănase de la RMGC, ei, de fapt, ridicându-i mingea la fileu pentru a-i da posibilitatea să ne prostească cum că vreo trei miliarde de euro pe care RMGC îi va cheltui pentru exploatare ar fi câştigul statului român deoarece intră în economie.

  Adică dacă ei cumpără combustibil de 100 de euro, ăla e câştigul statului, ca şi cum ar cumpăra de la stat şi ca şi cum combustibilul în sine n-ar costa nimic!

  Orice ar spune de acum încolo, chiar şi ceva cu care eu sunt de acord, pentru mine ăştia doi sunt nişte securişti jegoşi rău intenţionaţi.

 219. Costele, minți. Dar deja asta nu mă mai miră.
  Ți-aș zice să continui, dar zău! dacă nu sper că ai dat deja tot ce ai ”mai bun”.

 220. Bă, îți mai spun o dată.
  Nu sunt responsabilă de fericirea/nefericirea ta. Nimeni de aici nu e.
  Nu-s prietena ta. Nu sunt nimeni. Nu mai avea așteptări de la mine. Nu ai dreptul ăsta. Ți-ai făcut niște iluzii, e timpul să te trezești. Nu e treaba mea nici să-ți asigur ție porția de ”glume”. Nu-s obligată să mă ”joc” cu tine. Nu mă interesează și nu mă privește că n-ai cu cine și tot ce mai zici tu acolo.
  Tu pricepi că nu ai o relație de așa natură încât să-ți fie îndreptățite astfel de pretenții? Nu mă interesezi! M-am săturat de pendulația între smiorcăieli și încercatul de a trezi compasiunea, iar când nu-ți merge cu placa asta, te repezi să muști din spate, mă faci ipocrită, idioată și toate alea.
  Lasă-mă! Du-te!

 221. Băi, Costeluş, cum, dracu, să insiste, măi, astea să le spui ceva de care ele habar n-aveau?!

  Metoda de a-i împărtăşi cuiva un secret şi prin asta de a avea ceva în comun cu acea persoană e veche, Costeluş, şi nu mai pune nimeni botul la ea.

  Adică eu vreau să fac un prim pas în a mă băga în intimităţi cu Nora, dar pentru că nu prea am un deget al ei de care să mă apuc, îi zic că i-am trimis un mail şi gata, e prinsă, deoarece în mail scrie că ştii îţi spun ceva, dar te rog să rămână între noi … la care ea n-are ce să mai facă. E deja în încurcătură.
  Firile slabe, pun botul la astfel de tehnici pentru că chiar dacă ar şti cum să te bage-n toate hălea, n-o fac deoarece nu le lasă firea.

  Aşa că lasă tu lamentările, toţi avem necazuri de abia le putem duce, nu eşti tu mai special.

 222. Raj

  Dra Nora, v-sm mai intrebat. Dv. ati dat asara un interviu la Realitatea TV ? Daca a facut liceul la seral, ala-i thocmai bun de menestru al culturii

 223. Nu am dat aseară nimic.
  Acum ceva timp am dat la B1 Tv, dar nu cred că m-au băgat muiştii. Că na, am zis şi de Băsescu (era vorba despre Roşia Montană). Le-am mai dat ălora de la Rfi, ăia m-au dat.

 224. Raj

  La dv. a fost pocu, dra Nora ? Ati luat calendar ? Unde faceti Revelionul ? La mine a fost un poc nou, ca alnalt dinainte a raposat. Creca nare mai mult de 25 de ani. Dascalul candea a vin. Siameza a proasta, ca sa cocotat in carca pocului. Am mai intrebat: stiti cumva o otrava pt. siameza care sasi faca rapid efectu, fara chinuri ?

 225. Raj

  Curat muisti. In sfarsit un protest ani USL, antibase. Poate sa mai zica cineva de agenturili straine ? Ca-i mana lu cutare si cutare ?

 226. andreea

  parintii tuturor oamenilor sint muritori. unii chiar au murit deja.
  in afara de tine, Costelus, si de mine, mai stiu 3 persoane pe aici care s-au intilnit cu cancerul, foarte de aproape. e dramatic, dar a devenit ceva cumplit de obisnuit.

  dar ce faci tu, Costelus??! tu ce faci?! oricit ti s-ar parea de sinistru ce-ti spun acum, problema bolii mamei tale nu este problema ta. daca te va intreba cineva, la Judecata aia de Apoi: pai, si tu, Costelus, ce ai facut pe lumea asta?? tu o sa raspunzi ca ai fost cam gras si mama ta s-a imbolnavit devreme si din cauza asta n-ai facut mai nimic???!!! ai stat si ai plins toata viata?

  pai cum crezi tu Costelus ca ar merge lumea asta daca toti oameni s-ar deprima si ar imprastia in jurul lor tristete doar pentru ca le mor parintii sau pentru ca nu-s atit de frumosi incit sa nu mai fie necesar sa mai faca nimic pentru a fi iubiti si placuti??

  spune, unde crezi ca ar ajunge lumea??!

  si, mai spune, Costelus, ce crezi tu ca e mai greu? sa te ascunzi in camera ta si sa plingi sau sa trebuiasca sa fii tot timpul proaspat si optimist ca o floare pentru ca sa nu intristezi, la rindul tau, copii, parinti, colegi, oameni pur si simplu…

  of, ma termini. iesi odata din galeata aia in care ai intrat singur singurel!

 227. ik

  Nu stiam ca nu primiti pochii, dra Nora.Anglicanii au pochi femei. M-as da cu anglicanii daca as sti ca de Craciun, Pasti, Boboteaza, imi va calca pragu o poaca 90-60-90…

 228. ik

  A aparut azi un coment cu moaca mea de indian integru, cu numele Raj, dar n-am postat io, dra Nora. S-a luat de Cosa pe care stiu ca-l idolatriza. Nu mai inteleg nica…

 229. ik

  Inca nu mi-am bagat pula sub noul pseudonim. Si nici no voi face. Vreau ca prezentul pseudonim sa fie de bun augur. De fapt sunt initialele prenumelui si numelui meu. Iti urez sccces IK !

 230. ik

  Aia de aseara tragea din tzigare si era slabuta ca dv., daia credeam ca sunteti dv., dra Nora. Era asa mai nonconformista…

 231. Bine, ik. Vezi să nu uiţi.
  De acum aşa semnezi: ik şi cu adresa de email pe care ai folosit-o acum.
  Să nu uitaţi nici voi, restul: cuvântul “raj” duce comentariile în spam.

 232. Seva Tudose

  Raj#333,342,346,350…. 🙄 🙄

  sunt acuzata ca ce ? Eu si Jaco am spus ca tu te iei de Cosa ? Nu inteleg o iota,tot imi mentionezi numele meu,tarandu-ma-n galceava ta contra lui Cosa ?

  ti-ai gasit tapul ispasitor in mine Raj 🙄

 233. Costele, caută ce vrei. Mi se rupe.
  Te avertizez totuşi. Tu cam abuzezi de spamul ăsta, iar discuţiile cu subiectul “costeluş” se prelungesc peste limita suportabilităţii. Dacă vei continua în aceeaşi linie, deşi nu aveam de gând, îţi voi pune bann din ăla care împiedică şi citirea. Probabil e singura cale de a asigura o sănătoasă desprindere.

 234. ik

  Nu ati inteles nimic dna Seva. Si nici nu mai incerc sa explic. Faceti cumva parte din categoria aia care se simte luata mereu peste picior. Ati auzit de nuantze ?

 235. Nastasia

  Apoi cred că bine fac. Cu ficioru tocmai vorbii acuma la telefon, între timp cățelul (Atenție! am spus ”cățelul”. Repet: Cățelul!)lătra de zor la nu-ș ce i s-o fi năzărit. Cât despre cazma, nu mi-e prea clar. Dacă e totuna cu hârlețul, atunci și ea face bine, că șade undeva prin șură, n-am prea văzut-o în ultima vreme. Dacă nu e, atunci înseamnă că nu am cazma.

 236. Jaco Pastorul

  Cine-a zis ca femeile sunt mairele decat barbatii, ala n-a gre§it.
  rele, cinice si egoiste.
  Nu inteleg cu ce va deranjeaza ca isi Mai lasa Inca un fraier in plus, comentariile pe-aici.
  Mai ales daca pe el il ajuta chestia asta,Mai mult decat ar trebui sa va deranjeze pe voi.
  cred ca luati prea in serious acest blog.

 237. ik

  Nu catelul, ci CATELUL, dna Nasta. Da, la cazma i se mai zice si harlet. E normal sa stea in sura, ca acuma-i frig si stati cu fuioru…

 238. Nastasia

  Și fuioru-mi toarce dorul/țac, țac, țac.
  Adică țac țac face moara, nu fuioru, da așa-i cântecu.

 239. andreea

  acu e randul meu sa te intreb de ce vorbesti la plural, Jaco.
  pentru ca, in afara de Nora, mai sint eu pe aici, Nastasia, si ik (mai nou) si din cite imi amintesc, niciunul nu sufera de costelusofobie.

  aha, mai e si Seva. si Cosa, mai devreme.

 240. Du-te dracului de penibil. Te-ai mai comparat zilele astea cu ăia de la Pungeşti. Nu sesizezi cât de ridicol eşti? Compari protestul legitim, dreptul la proprietate, la pământ, la apă etc, cu hlizeala ta pe aici?
  “Joaca” pe un blog anume nu e niciunde între drepturile fundamentale ale omului, idiotule! Nici hărţuirea mea! Că nu-s domeniu public!
  După cum nu e discriminare şi cenzură că nu am bani eu să-mi iau nişte pantofi de vreo 5000 de euro! Nu mă duc la CEDO să deschid proces.
  Apoi, penibilule, probleme avem toţi. Crede-mă! Pe Andreea ai auzit-o? Pe Cosa l-ai auzit? Şi mai sunt şi alţii, care nu zic nimic. Dar nu toţi ne apucăm să-i şantajăm emoţional pe ceilalţi ca să obţinem ce vrem. De fapt, nimeni în afară de tine. Japiţă!

 241. Nu e vorba de nicio iertare. Tu să fii sănătos. Doar că n-ai ce căuta aici.
  Plus că pari cam schizoid. Ba că ai greşit, ba că-s eu ipocrită, ba că eu am greşit şi să recunosc, ba că vrei aici, ba că vrei să faci blog cu lumea sătulă de dictatura mea, că, nu-i aşa, mâine-poimâine poate fi Andreea în locul tău. (scârboasă tentativă, tipică ţie!)
  Nu le mai reiau pe toate că vomit.
  Deci, n-ai ce căuta.

 242. Nu, japiţă. Bannarea mea a cerut-o una pentru că am îndrăznit să pun la îndoială calitatea vedetelor postului Zu!
  Şi da, te rogi de mine şi faci orice ca să fii primit înapoi. Asta mă scârbeşte. Treci de la cerut iertare (nesinceră din moment ce tu te consideri oprimat. Dacă te crezi aşa, de ce, mă rog, îţi ceri iertare? Eu n-aş cere iertare forţei opresive), la adusul în discuţie a situaţiei mamei tale (aruncând asupra mea o povară cu care n-am nicio legătură), apoi la ţesut de intrigi şi dezbinare.
  Pentru toate astea, ţi-am spus: sunt zid. Nu mai intri. Da, mi-a părut rău de tine data trecută şi faza cu suferinţa mamei tale a fost cea care m-a sensibilizat. Am fost muiere proastă. Not anymore.
  Read my lips: dacă continui cu spamatul îţi pun bannul celălalt. Scopul meu nu e să suferi tu, ci să scap de tine. Nu mai întreba idioţenii precum “de ce m-ai lăsat să sufăr?”. Creează iarăşi o apropiere nedorită, sufocantă pentru mine. Nu mai încerca să mă legi prin suferinţa ta. Nu mă priveşte!

 243. Jaco Pastorul

  Andreea, iti sunt dator un raspuns.

  Costelus e tipul masculului tanar, neexperimentat si naiv, binenteles. Dar bineintentionat.

  Nu l-am vazut exprimandu-se in favoarea a ceva imoral, din contra, incearca sa fie un model moral, sadismul ala cu parlamentarul calcat era doar o bravare gratuita si o figura de stil. Nu-l cred in stare pe Costelus sa faca asa ceva, sa fim seriosi.
  Intr-un cuvant, e trup si suflet pentru idealurile exprimate pe-aici chiar de catre Nora.

  Cu toate acestea, el e ciuca bataii, ori de cate ori domnisoara are chef de cafteala. Faptul ca oscileaza intre stari opuse, acolo in spam, intre dragoste si ura, e ceva normal, natural, dovedeste ca e viu, chiar si eu, care n-am iubit niciodata, stiu chestia asta.

  In schimb, Cosa, imbatranit in rele, cu valori cel putin discutabile, comunist retardat si legionar de opereta, starneste simpatii printre femeiustile de pe blog prin simplul fapt ca stie cand si unde sa gadile. A mai aparut si una Tania, pe care n-am mai vazut-o pe-aici, nu sa-si exprime vreo opinie despre un subiect greu, ci sa-i aduca multumiri lui Cosa despre balivernele mieroase pe care le expune personajul pe-aici.

  Restul femeilor tac complice in privinta bannarii lui Costelus, ca nu cumva sa se puna rau cu stapana si sa-si piarda locul la loja.

  Tu ai fost singura care ti-ai exprimat o opinie, nu trebuie sa te simti inclusa in generalizarea pe care o confera o asemenea sintagma.

  Si cu asta, am incheiat si eu subiectul, ca mi s-a luat.

  Costelus, la ora asta, pare un catelandru, scos afara din casa, dar care doarme pe pragul usii, credincios si devotat stapanului caruia nu-i mai este de trebuinta.

 244. Jaco Pastorul

  Costelus, in ciuda faptului ca m-ai facut in toate felurile (stiam ca o faci doar ca sa-i intri in gratii) eu ti-am fost avocat devotat pana in ultimul moment.

  Si mai sper, ca daca m-o duce dracu prin Canada, sa fii si tu in stare sa faci cinste c-o inghetata pe bat sau cu o castana coapta, functie de anotimp.

  Şforta fie cu tine!

 245. andreea

  ţi s-o fi luat ţie, dar mie mi-e şi frică să mă mai uit pe-aci, să văd ce-o să urmeze… unora le place lupta asta de blogherilă, probabil, dar pe mine mă şubrezeşte. nici o şforţă nu e cu mine.

 246. Băi, Jaco, deci recunoşti că stârnesc simpatii printre femiuştile de pe blog?!

  Auzi mă, păi, nu era mai bine astă-vară când te sculai la cinci, puneai câte-un comentariu şi trebuia să pleci la grădină să ai grijă de plătăgele?!

  Aum e iarnă, frig şi te stau dracii toată ziua la calculator.

 247. Jaco, bărbățelule, Tania (care mi-e prietenă de mulți ani) a mai intrat pe aici când și când. Asta că tot ții evidența cu ce fac femeiuștile.
  Apoi, nu văd ca Andreea, care a avut nemaipomenitul curaj de a-și exprima opinia, să-și fi pierdut ”loja”. Să nu crezi că nu-s conștientă că majoritatea dezaprobă bannarea lui Costeluș. Iarăși insulți, ceea ce nu te împiedică să faci pe moralistul lui pește.
  Iar în ultimul rând, Costeluș nu mi-a fost niciodată ”de trebuință”. Cum nu-mi e nimeni. Eu nu stabilesc astfel de raporturi cu oamenii, dar probabil tu nu poți înțelege asta în maiestuoasa-ți meschinărie.

 248. andreea

  pot să vă pun poezii, azi? (nu-s ale mele)


  sînt un grădinar execrabil

  a crescut exact în faţa casei mele un copac
  e copacul neputinţei, deci n-am ce să-i fac;
  are nişte fructe mici şi incolore care pe pământ
  n-ajung niciodată că-s mereu luate de vânt

  iar mai încolo, sub o tufă luxuriantă de plictis
  un iepure-ntre două vârste are-un ochi închis
  cu celălalt visează la ce-ar putea să facă
  în caz că se va ridica, dar numai dacă

  în mijlocul aleii, răsaduri ţanţoşe de egoism
  cresc nepăsătoare, dar ăsta-i deja un truism,
  şi respectând legea numărul unu a agronomiei
  vrejul iubirii suferă, năpădit de buruiana geloziei

  o capră mică, mică stă căţărată-ntr-un bonsai
  i-a terminat deja toate frunzele, iar acuma, vai!
  tocmai îi mestecă crenguţele, punând capăt amăgirii
  căci, da, uitasem să vă zic – era bonsaiul nemuririi

 249. Jaco Pastorul

  Io nu-s bărbăţel( aş vrea io) , Costelus e bărbăţel, io-s ditai bărbălăul.

  Femeiuşti sunteţi voi, astea tinere care puneţi botu’ la toate vicleşugurile unui coţcar bătrân.

  Andreea e femeie cu experienţă de viata, de-aia şi înţelege situaţia şi se simte obligată să ia atitudine.

 250. Seva Tudose

  ik #429

  “ma simt luata peste picior…nu cunosc diferenta de nuante ” 🙄

  tu cand te asezi la computer,ai aceasta nuanta,ii futi doua vorbe lui gociu,una lui Cosa,apoi ii spui ceva in zeflemea Nastasucai,si desigur inchiei suita cu Seva,dar nu uiti sa nu-i saruti manusitele Norei…si desigur

  nu o uiti nici pe Ana,daca in minutul precedent,cineva ia mentionat numele…si desigur ca nuantele sa aiba sens,mai injuri,ori iti bagi’penisul’ in cateva ceva 😀
  asa ca cireasa de pe cacat 😀

  Aaaa…pe Andreea o cam ocrotesti,am ghicit nuantele ? Am impartit egal ‘nuantele’ 🙄

 251. Jaco Pastorul

  Da, băi, Cosa, recunosc, ce-i al tău e al tău.

  Dar searbădă performanţă, că de ce au ele nevoie, ai şi tu nevoie.

 252. Nora, ete scârţ!

  Ţie nu-ţi e nimeni de trebuinţă! Îţi faci blog, dar nu-ţi sunt de trebuinţă partenerii de discuţie. Atunci care-i diferenţa dintre blog şi oracolul sau jurnalul personal?!

 253. Cosa, îmi face plăcere să discut cu oamenii, sigur. Că da, dacă n-aveam, nu făceam blog. Dar trebuință-trebuință n-am.
  Tu nu vezi că ăsta insinuează că aș fi avut eu nu știu ce avantaje de pe urma lui Costeluș, iar când n-am mai avut nevoie de el, i-am dat un șut în cur și l-am trimis ca un câine pe prag, cum atât de lăcrămoso-telenovelistic s-a exprimat bărbățelul?

 254. andreea


  nelogiu

  aș strânge toate diminețile urâte
  și le-aș alinia la zid. parcă le văd cum, mute
  anonime ar dispărea de pe fața pământului
  fără să-i pară cuiva rău de ele,
  victime ale unei mitraliere cu zâmbete.

  pentru că oamenii nu-și dau seama
  (și de-aici toată drama)
  că o dimineață urâtă a cuiva
  poate pe nesimțite infecta
  zeci, sute de dimineți.
  am ajuns să cred că dacă diminețile
  ar dura ceva mai mult
  o dimineață urâtă ar putea
  intoxica un glob întreg.

  dimineților urâte, treziți-vă
  și înjunghiați-vă înainte să ieșiți din casă
  sau mai bine culcați-vă la loc.

 255. Jaco Pastorul

  Nora, daca tot discutam in termeni canini, tu esti doar o pechineza din aia latratoare, cum dracu vrei sa impresionezi un saint bernard batran asa ca mine???

  Poti sa injuri, sa arunci invective, sa faci spume, sa te dai peste cap, ca tot nu ma scoti din ale mele.

  🙂

 256. Goco, ptiu, să nu te deochi, faraonule, că acum te văzui.
  Mă, Goco, ce ai tu cu mine? Că nu mă urăști așa de când ai aflat că sunt țigancă, dinainte erai bântuit. Mă clonezi, te culci și te scoli cu mine în gând, nu-i a bună.

 257. Seva Tudose

  CURCANUL IMPANAT

  Pas domol ca un miraj,un curcan colo-n salaj

  Pene in evantai melanj, mandru Ras de-al sau penaj,

  Ploaia nu e un baraj,motivat pentru blocaj

  Cu Cosa pentru partaj,sa adimiri un peisaj…. 😀

 258. andreea


  bineșirău

  mult doritul adevăr e dureros
  nevinovatul triunghi poate fi amoros
  pâna și frumoasa lună minte
  iar cuvintele sînt doar cuvinte
  în spatele fiecărui zâmbet văd o intenție ascunsă
  în orice casă aud o ușă neunsă
  curcubeele mi se par exerciții facile
  versurile astea mi se par deloc subtile
  ochii iubită-mii parcă sînt prea verzi
  iepurii – prea fricoși ca să-i dezmierzi
  cerșetorii sînt niște bețivi deghizați
  femeile sînt tot un fel de bărbați
  bărbații sînt tot un fel de femei
  iar fețifrumoșii se dau zmei

  sînt momente în care nu mai știu, zău
  să despart binele de rău

 259. Nora, iar Goco îţi va răspunde în pungă ca să-l ascultăm mai târziu?!

  Cum rămâne cu deontologia cu care ne tot omori pe aici?! Nu vorbim de unu dacă nu poate să răspundă!

  Deci nu mă refer la cazul lui particular (că pe el, dă-l în pula mea) ci în general la principii!

 260. Da, băi, face ca Tom când îi cădea ceva pe picior și fugea și țipa afară de durere ca să nu-și trezească stăpâna.
  Goco, practici sado-masochismul? Cârlige în sfârcuri, de-astea? Mi se năzăriră așa niște gânduri perverse.

 261. Jaco, ia luminează-mă şi pe mine, cum e cu bunele intenţii ale lui Costeluş!

  Că ştii de ce?! Nu înţeleg cum a ajuns să spună pe mailuri de maică-sa, dar numai femeilor. Ţie ţi-a trimis un mail să-ţi spună?! Că mie nu!

  Nu că pentru asta trebuia bannat, dar trebuie să punem lucrurile la locul lor.

 262. andreea


  unele relaţii pur şi simplu nu merg

  eram cu o fată
  pe plajă şi jucam
  volei cu un porumbel
  mort; ne distram de minune ea – era destul de pricepută
  eu – încercam să ţin pasul cu ea; la fiecare lovitură, capul porumbelului se smucea dintr-o parte într-alta de parcă ar fi ţinut ritmul unei melodii imaginare; tam-tam tam-tam ta-ra-ra-ra-raram i-am zis şi mi-a dat dreptate; tam-tam tam-tam ta-ra-ra-ra-raram zici că ascultă china town al lui bowie în căşti ba, e mai degrabă lenny kravitz, cu fly away;
  nu ne-am inţeles, aşa că a trebuit să ne despărţim tam-tam tam-tam ta-ra-ra-ra-rara
  m.

 263. Junghiul

  The fase forgives the mirror
  The worm forgives the plow
  The questions begs the answer
  Can you forgive me somehow
  Maybe when our story’s over
  We’ll go where it’s always spring
  The band is playing our song again
  And all the world is green

 264. Cosa, hai să încheiem discuția despre Costeluș. Mă doare fix la trei metri în fața pulii, vorba ta, ce crede Jaco. În plus, asta îi dă ocazia lui Costel să scrie și să tot scrie. Și nu mai am chef. M-am săturat de el.

 265. andreea

  jucăm. dar să nu fie vesele. I see a red door and I want it painted black
  No colors anymore I want them to turn black

 266. Hai cu treburi serioase!

  Deci, Costeluş e plecat în lumea albă în timp ce mama lui are nevoie de el. Sigur are, asta nu ştiu el şi surorile mele.

  E simplu să trimiţi bani şi să-ţi exprimi adeziunea prin telefon, aşa cum fac surorile mele şi, probabil Costeluş. Dar părintele suferind are nevoie de cei dragi acolo lângă el – şi astea nu-s poezii şi metafore.

  Dacă vreţi să ştiţi, toţi oamenii de pe aici şi de pe unde mă cunosc, nu-mi mai trec mie pe dinainte. Dacă am fi fost pe timpuri, şi-ar fi ridicat căciulile din cap când aş fi trecut pe lângă ei.

  Şi asta deoarece nu şi-ar fi închipuit nimeni că eu (aşa cum mă percepeau ei) aş renunţa la viaţa mea frumoasă ca să stau lângă mama. Puţini ar fi făcut ca mine. Majoritatea i-ar fi pus femeie cu bani, s-ar fi asigurat că are ce-i trebuie şi la revedere.

  Mai mult, eu am făcut asta în condiţiile în care mama începe să nici nu mă mai cunoască. Şi s-a urâţit. Deoarece nu mai simte o bună parte din faţă, muşchii feţei s-au relaxat strâmbând-o. A devenit altceva decât era mama mea.

  Cu toate astea îi am grija mai mult decât îmi am grija ochilor. Nici n-am acceptat asistentele până nu m-am asigurat că sunt cu sufletul lângă mama. Am o asistentă medicală, una de infirmerie şi una de recuperare – asta pentru a-i da impresia (deşartă) mamei că se va recupera vreodată.

  O să caut o poză s-o pun aici.

  Aşa că pe lângă Costeluş care se lamentează de la distanţă, eu şi cu Daniela Gyorfi suntem sfinţi.

 267. LISA

  Cuando Lisa me dijo que había hecho el amor
  con otro, en la vacía cabina telefónica de aquel
  almacén de la Tepeyac, creí que el mundo
  se acababa para mí. Un tipo alto y flaco y
  con el pelo largo y una verga larga que no esperó
  más de una cita para penetrarla hasta el fondo.
  No es algo serio, dijo ella, pero es
  la mejor manera de sacarte de mi vida.
  Parménides García Saldaña tenía el pelo largo y hubiera
  podido ser el amante de Lisa, pero algunos
  años después supe que había muerto en una clínica psiquiátrica,
  o que se había suicidado. Lisa ya no quería
  acostarse más con perdedores. A veces sueño
  con ella y la veo feliz y fría en un México
  diseñado por Lovecraft. Escuchamos música
  (Canned Heat, uno de los grupos preferidos
  de Parménides García Saldaña) y luego hicimos
  el amor tres veces. La primera se vino dentro de mí,
  la segunda se vino en mi boca y la tercera, apenas un hilo
  de agua, un corto hilo de pescar, entre mis pechos. Y todo
  en dos horas, dijo Lisa. Las dos peores horas de mi vida,
  dije desde el otro lado del teléfono.

  Și-n engleză:

  WHEN LISA TOLD ME

  When Lisa told me she’d made love

  to someone else, in that old Tepeyac warehouse

  phone booth, I thought my world

  was over. A tall, skinny guy with

  long hair and a long cock who didn’t wait

  more than one date to penetrate her deep.

  It’s nothing serious, she said, but it’s

  the best way to get you out of my life.

  Parménides García Saldaña had long hair and

  could have been Lisa’s lover, but some

  years later I found out he’d died in a psych ward

  or killed himself. Lisa didn’t want to

  sleep with losers anymore. Sometimes I dream

  of her and see her happy and cold in a Mexico

  drawn by Lovecraft. We listened to music

  (Canned Heat, one of Parménides García Saldaña’s

  favorite bands) and then we made

  love three times. First, he came inside me,

  then he came in my mouth, and the third time, barely

  a thread of water, a short fishing line, between my breasts. And all

  in two hours, said Lisa. The worst two hours of my life,

  I said from the other end of the phone.

  Roberto Bolaño, por supuesto.

 268. Cosa, am toată admirația pentru tine. Toată. Mai ales că tu nu erai obișnuit să fii legat.
  Dar, te rog, nu-l mai blama nici pe el. E treaba lui cum gestionează lucrurile. Și doar a lui.

 269. Băi, vă rog pe toți. Hai să terminăm dracului odată cu povestea asta cu Costeluș. Nu, nu-i ridic bannul. Iar dacă vom continua să tot vorbim despre el și situația lui, el va tot comenta în spam, îmi va tot trimite mailuri mie și nu se termină niciodată!
  Nu-i faceți nici lui niciun bine, doar îl faceți să se agațe de gândul că doar-doar voi ceda eu. Ceea ce NU se va întâmpla.

 270. Nora, eu nu-l blamez. Ştiu că nu-i uşor. Că şi surorile mele se scoală dimineaţa plângând.

  Dar nimic esenţial n-au vrut să-şi schimbe din cursul vieţii, decât că în loc să-şi pună nu ştiu ce mobilier în dormitorul cel nou, şi-au pus altul un pic mai ieftin ca să-mi poată trimite şi mie nişte bani.

  Adică vax!

 271. junghiul

  “My father worked with a horse plough,
  His shoulders globed like a full sail strung
  Between the shafts and the furrow.
  The horses strained at his clicking tongue.

  An expert. He would set the wing
  And fit the bright-pointed sock.
  The sod rolled over without breaking.
  At the headrig, with a single pluck

  Of reins, the sweating team turned round
  And back into the land. His eye
  Narrowed and angled at the ground,
  Mapping the furrow exactly.

  I stumbled in his hobnailed wake,
  Fell sometimes on the polished sod;
  Sometimes he rode me on his back
  Dipping and rising to his plod.

  I wanted to grow up and plough,
  To close one eye, stiffen my arm.
  All I ever did was follow
  In his broad shadow around the farm.

  I was a nuisance, tripping, falling,
  Yapping always. But today
  It is my father who keeps stumbling
  Behind me, and will not go away.”

 272. Mirror

  I am silver and exact. I have no preconceptions.
  Whatever I see I swallow immediately
  Just as it is, unmisted by love or dislike.
  I am not cruel, only truthful ‚
  The eye of a little god, four-cornered.
  Most of the time I meditate on the opposite wall.
  It is pink, with speckles. I have looked at it so long
  I think it is part of my heart. But it flickers.
  Faces and darkness separate us over and over.

  Now I am a lake. A woman bends over me,
  Searching my reaches for what she really is.
  Then she turns to those liars, the candles or the moon.
  I see her back, and reflect it faithfully.
  She rewards me with tears and an agitation of hands.
  I am important to her. She comes and goes.
  Each morning it is her face that replaces the darkness.
  In me she has drowned a young girl, and in me an old woman
  Rises toward her day after day, like a terrible fish.

  Sylvia Plath

 273. ik

  Am uitat sa zic sarumana, bunaseara. Chestii din astea de buna crestere… Sub noul nume ma simt mai curat. Ducase pe pustii postarile mele de pana acu. Dle Go-cu, sunt sigur ca nu ma crezi, dar eu iti doresc numai bine. Ce pot sa fac sa ma crezi ?

 274. ik

  Dna Seva, v-am citit cu multa atentie postarea in care ma urecheati. Spuneti-mi va rog ce pot sa fac sa nu va mai supar. Sa va ignor, se poate, dar nu cred ca meritati asta. Sunteti o femeie sufletista, dar prea o luati cateodata nu stiu cum. Eu mai mult fac misto mai mult de mine insumi, decat de altii, iar cand mai arunc cate o sageata, o fac de dragul dialogului, al ripostei celui intepat. Dv. chiar nu observati ca cel mai mult o “atac” pe Nora -sefa ? Sau pe dna Nasta ? Deh, nu tot timpul ma orientez, mai fac glume si cu cei care nu suporta. Incerc sa nu mai supar lumea. Cu dna Andreea e cu totul altceva. Stiu ca nu ma suporta, dna Seva, dar o pretuiesc pentru meseria dumneaei. Mi-as fi dorit sa fiu arhitect, nu s-a putut, nu as fi reusit la admitere, e prea mult de invatat, e o facultate greoaie precum medicina, multi ani de studiu, a fi arhitect e chintesenta artistica, chiar si Hitler l-a pretuit pe Albert Speer. Voiam sa va zic ca asta as vrea sa devina fiica mea, arhitect.

 275. Ce nevinovată eşti, Nora. Tu chiar îl bănuieşti pe Goco capabil de un dialog -- chiar şi în contradictoriu, chiar şi cu înjurături?!

  N-are cum. El vine, postează ce-i cacă mintea pe loc şi gata. Dacă-l pui să răspundă la o întrebare cât de simplă, l-ai încurcat. Trebuie să stea ore întregi, ca la sfârşit să scoată o inepţie.

 276. Cosa, pe undeva trebuie să fie o explicaţie.
  Goco, uite, încearcă să laşi puţin ura să se sedimenteze. Şi după ce se depun aluviunile, vezi dacă s-a limpezit ceva. Apoi, exprimă ce vezi. De ce mă vânezi atâta? De ce mă clonezi pe Vox? Nu-ţi dai seama că te cam penibilizezi şi acolo pentru că 90 la sută din ăia habar n-au cine sunt eu şi ce te leagă de mine? Chiar aşa, Goco, ce te leagă de mine?

 277. Explicaţia e simplă.

  Nu poate să fie coerent. Asta i se trage de la educaţia religioasă la care a fost supus de mic şi pe care n-o înţelege. Am avut şi eu colegi ca el în liceu. Noi le ziceam pocăiţi, dar nu ştiu ce erau de fapt.
  Ţineau minte foarte multe chestii. Memorau incredibil de uşor (asta deoarece pe ei îi pun să memoreze tot felul de chestii religioase, încă de mici). Dar nu puteau să lege informaţiile. Reuşeau să vorbească la o temă (pe care o ştiau pe dinafară), dar când îi întrebai ceva din temă, dar care nu era deja memorat de ei, se încurcau, nu ştiau de unde s-o apuce.

  În timp, asta duce la frustrări. Încearcă să se revolte, dar nu ştiu împotriva cui. Îşi neagă starea, dar nu pot ieşi din ea. E foarte greu pentru ei.

  Uite, poţi verifica şi singură. Anulează-i bannarea temporar şi vezi dacă poate duce o discuţie (cu orice limbaj, chiar cu jigniri şi înjurături) coerent. O să vezi cum deviază sau se blochează.

  Eu zic că de dragul exerciţiului, merită să încerci.

 278. Cosa, mi-e cam groază, sincer.
  Parcă a zis că e adventist. Nu cred însă că asta are vreo legătură. Cei pe care i-am întâlnit eu erau oameni cam rigizi, dar principiali. Nici pomeneală să insulte pe cineva vreodată. Sau să agreseze.
  Pe undeva ai dreptate tu. Ar fi o provocare.

 279. Ce jigodii! Exact cum am presupus.

  S-a dat legea obligativităţii asigurării locuinţelor. Prin asta, statul ne obligă să dăm bani societăţilor de asigurare, care altfel, n-ar fi putut să vină cu oferte de programe decente şi sigure.

  În Galaţi, în satul de cutremure, societatea de asigurări n-a vrut să plătească daunele sub pretextul că nu au fost cauze naturale – cutremurele fiind provocate de om!!!!

  Incredibil!

  Pe de altă parte, gura păcătosului adevăr grăieşte. Da au fost provocate de om.
  Acolo se aud şi acum bubuituri în fundul pământului, dar nu mai sunt cutremure atât de frecvente şi puternice.
  Am informaţii de la Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj şi inginer în petrol şi gaze.
  OMV face experimente pentru a-şi crea propria tehnologie de extracţie a gazelor de şist. Face asta fără nicio aprobare, pe şest (probabil cu acordul securităţii – aşa cum face şi Tender prospecţiuni).
  Au ales acea zonă deoarece acolo falia cristalină este la doar opt sute de metri şi nu la trei mii cum e în celelalte zone şi deci le vine mai uşor să experimenteze.

  Deci uite cum îşi bat joc de noi! Oficial, fenomenele au cauze naturale, dar în justiţie se admite că sunt provocate artificial!!!!

 280. Am văzut că într-o casă a apărut o groapă! Aşa din senin, în pardoseală. Vreun metru jumate.
  Dar lasă. Că suntem noi primitivi şi nu înţelegem. Ne temem ca proştii.
  Nu era obligatorie asigurarea şi până acum?

 281. 😆 😆
  Mie mi-e că n-o să râdem, dar fie!
  Goco, auzişi? Îţi ridic bannul. Treci la explicaţii. Cosa zice că nu poţi, eu trag nădejde că o fărâmă de coerenţă oi avea în tine.

 282. Andrusk

  Buna seara Nora!!!
  Cu placuta surprindere v-am redescoperit aici. In dimensiunea in care ma desfasor de cateva luni n-am mai reusit sa va citesc. Dar sper sa recuperez repede!

 283. Andrusk

  Cosa, au trecut destui. Cu bune, cu rele, surprize peste surprize, decolari, aterizari, salturi, asalturi. E placut sa redescoperi ca unele lucruri sunt tot acolo, ca poti sa mai reinvii unele senzatii si tabieturi care altadata faceau parte din cotidian, din firesc.

 284. Andrusk

  Nora, sunt unde care ar trebui livrate cu instructiuni de folosire, cu etichete pe care sa scrie clar ca pe oglinzi: ”In dimensiunea asta lucrurile sunt altfel decat par a fi”. E un fel de miraj al ceaiului de la ora cinci pe care il bei 24/7 in chip de Alice tot mutandu-ti locul in jurul unei mese rotunde.

 285. Andrusk

  Nora, sunt unde care ma fac sa am senzatia ca beau ceaiul de la ora cinci 24/7 tot mutandu-mi locul in jurul unei mese rotunde. Din fericire ceaiul are gust bun, pisica de Cheshire are un zambet frumos si inca nu am inceput sa vopsesc trandafirii. In definitiv e vorba doar un pachet de carti de joc!

 286. Mie nu-mi zici nimic?!

  Te-ai mutat sau, în sfârşit, s-a trezit moldoveanca din tine şi ai pus piciorul în prag, aşa cum ar fi trebuit să faci demult?

 287. Hm, ce chestie!

  Am văzut-o pe Roberta Anastase şi mi-a cam plăcut cum arată la faţă. A slăbit mult şi e bine. Finuţă şi elegantă. Are degete şi palme mişto semn că şi pedichiuri. În schimb nu-mi place cum arată la restul corpului.

  Şi oricum, faptul că e scoasă la înaintare de taică-su o duce depaaaaaarte de tot!

 288. Moş Pleksiglasu

  OK, coerentilor! Deci cu aia ca in doua zile nu voi mai putea nici sa vad ce scrieti cum ramane? Ca publicul larg s-ar putea sa vada o mare fractura de coerenta aici.

 289. Andrusk

  Edle, buna seara! Multumesc!

  @Cosa, moldoveanca sunt doar pe sfert, asa ca din pacate n-am stiinta a pune piciorul in prag. Am inchis un capitol si am inceput sa impletesc un altul, complet nou, la capatul lumii in tara aspra a minunilor. Imi testez limitele, incerc sa admir doar suprafata, sa pun lacat la sertare. Sa respir.

 290. Andrusk

  Seara buna Domnule Zadda!
  Cred ca ceva de dulce mi-ati spus la un moment dat si va eram destul de antipatica. Dar era uitata povestea, pentru mine cel putin. Accept cu placuta surprindere scuzele, chiar daca nu consider ca este cazul sa intre in discutie.

 291. marcel zadda

  andrusk _

  am imbatrinit, in pizda ma-sii!

  asta nu inseamna ca scuzele mele nu trebuie primite…

  inca o data: scuze!

 292. andreea

  precum în desenele animate, aşa de brusc i s-a deschis uşa lui Goco, încît, din prea mare avînt, cred că a ieşit pe vreo fereastră…

 293. Nastasia

  O fi pățit ca unul de a atacat-o într-o seară, târziu, cu gânduri erotice pe o prietenă, undeva, pe lângă bloc. Fata i-a zâmbit frumos și i-a spus ceva de genul ”sigur, dragă, dar de ce aici, în tufe? Stau aproape, locuiesc singură, hai să urcăm la mine.” Tipul a fugit.

 294. Moș Pleksiglasu

  Iete ca mai sugi tu pula, macar odata!

  Nu stiu daca are vreo importanta, dar comentariile alea de le-ai sters, eu le am inca salvate.

  Pentru restul proastelor aflati ca tiganca i-a dat mana libera nespalatului sa va umble prin calculatoare.

  Si voi nu va mirati deloc cum de imediat ce a intrat muistul admin, ca prin minune indianul si-a schimbat nick-ul?

  OK, n-am nevoie sa ma credeti, de ce-as muri eu de grija voastra?

 295. Moș Pleksiglasu

  Alea in care se lauda muistul ca poate umbla prin calculatorul meu. Nu numai al meu. Al tuturor de pe cacastusul tau de blog. Val-one isi exprima naiv speranta ca tiganca n-ar avea vreun interes sa-i umble prin calculator. Iote ca are muistul.

 296. Mai uită-te o dată, Goco. Nu a dispărut nimic. Sunt la locul lor.
  “Cacastus”, “cacastus”, dar ce-ţi mai place!
  Acum, hai, zi, ce-ai cu mine? La cât eşti de rasist, ar trebuie să-ţi fie silă să mai dai pe aici… Dacă-ţi fac farmece? Ha? Te-ai gândit la asta? Sau te fac la buzunare?

 297. Moș Pleksiglasu

  Lasa bai ca lumea are memorie. Nu ma intereseaza ce vrei tu sa demonstrezi. Inainte de 413 mai erau niste comentarii. Si nu o fa pe proasta. Nu indianul a colaborat. Pur si simplu muistul l-a scos si a inventat alt nick

 298. Ce comentarii, Goco? Păi, pune-le tu. Dacă erau.
  Şi cum adică i-a inventat alt nick? I-a inventat şi l-a şi convins să-l folosească? 😆

 299. Vezi că nu te duce capul. Cosa se referea la un comentariu al lui Val_one. Care e şi acum în gunoi. Ăla cu Monica Macovei. Şi pe care şi l-a şters singură.
  Mă, cred că are dreptate Cosa.
  Acum vii şi delirezi una, alta, dar nu dai un răspuns coerent.

 300. Moș Pleksiglasu

  Bai tiganco du-te tu in pula mea. Nu vreau sa-ti demonstrez tie nimic. Fiindca tu stii ce si cum. E pentru restul! Cu tine m-am convins demult. Ma doare-n pula de parerile tale.

 301. Ei, nu e vorba de demonstrat nimic.
  E vorba de ce eşti tu aşa de obsedat de mine? Într-atât de obsedat încât îmi foloseşti numele şi fustele ca să postezi pe alte site-uri.
  Ce răspunzi la asta?

 302. andreea

  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaa!!!!

  ce răvăşeală e la mine în calculatoooor!!!
  Cosa, unde mi-ai pus folderele alea cu dantelă??!!

 303. Jaco Pastorul

  Aha, perversule, iti trebuie dantele? Nu cumva ai atacat si folderele cu lenjerie de dama?

  Ia sa verific si eu retetele de ingrasare la castraveti si rosii…

 304. Moș Pleksiglasu

  Jaco, tu tii minte ca au fost niste comentarii in care muistul descria cum va proceda daca “nu ma linistesc”? Nimeni nu tine minte? Sigur tiganca vrea sa arate ca vorbesc aiurea, dar memoriile voastre alea din cap nu vi le-a putut sterge muistul inca.

 305. Prostovane, comentariile alea sunt încă aici. 260, 263 etc.
  Ăstora sigur nu le poate şterge “memoriile”, dar ce e cert e că ţie ţi-a băgat un chip. Numit orbul găinilor. 😆 😆
  Lasă gargara. Tot vrei să eviţi să spui de ce eşti aşa obsedat. Deci?

 306. Nora, am testat ceva. E incredibil! Tu foloseşti aceeaşi adresă de mail pe care o foloseai pe Pandora’s şi pe care ţi-am făcut-o eu!
  Şi pe care o ştie toată lumea!

 307. Iauzi, băi frate, că ce are?! Cum ce are, Nora?! Păi poate să comenteze oricine cu adresa ta, în locul tău, aia are!

  Ah, stai că-s prost de băun! De fapt, toţi au conturi de editor şi deci, toţi îţi văd adresa reală! Tâmpit mai sunt!

 308. Bă, eşti căpiat. Ţi-am mai spus o dată: Goco are adresa pentru că am făcut prostia să-i răspund la mail. Aşa a aflat-o. De-aia mă clonează într-o veselie.
  La tine tot aşa face?

  Ceea ce ne aduce la punctul iniţial. Zi, Goco.

 309. Seva Tudose

  Mos#566

  dupa com.#512 eu am pus o maimutica animata(emoticon)dar a iesit doar adresa nicidecum emoticonul. La com.#513 am reusit sa pun emoticonul cel ce arata degetele-n sus,cu sensul de”fuck you” care era ca un raspuns catre ik 😀

  Mosule,si daca ik si-a schimbat numele din”indianul”in ik, nu crezi ca a facut-o,sacrificandu-si numele ales si istoria comentariilor lui,doar impotriva ta,cel care il clonezi si scrii in numele lui ?

  PS.Apoi Cosa la com#514 a scris,unde ar fi cel care mi s-a sters,cel cu adresa de emoticon,plus a lui Val ?

  PS.1 iar com.lui Val_one daca i s-a sters/daca si l-a sters,asta este dreptul ei.

  PS.2 si”indianul” a cerut Norei la com.510 sa i se stearga com. 509,cel in care era vorva despre mica disputa intre noi doi,Seva si ik 😀

  PS.3 sper sa ma fi explicat destul de suficient,sa intelegi.

 310. Moș Pleksiglasu

  Tocmai primisem mesaje de dragoste de la Cosa cand am vrut sa intru aici de pe doua sisteme de operare. Si eram un pic buimacit. Nu credeam ca poate fiindca ma bazam pe ceva care n-a functionat. Ok, m-am linistit! Eh mi-a mai ramas unul pana mai acus. Gata, am treaba! In definitiv e treaba voastra. Sunteti vaccinati la urma urmei.

 311. Seva Tudose

  Mos

  tu stii ce am facut eu ? De cand Cosa a scris ca poate sa intre pe laptopul meu sa ma vada/auda ce fac eu in dormitor,am lipit dracului un timbru peste “ochiul camerei de vederi,care orice laptop este dotat” 😆

  mai vede Cosa o pula 😆 😆

 312. Moș Pleksiglasu

  Ha-ha-ha! Asta cu vechea adresa e tare. Si cine nu te lasa s-o schimbi? Pot clona pe oricine vreau fara adresa de mail. Ce s-a mai ofticat Cosa fiindca credea ca nu mai stie nimeni sa scrie cu etichete! Ehe s-au dus vremurile alea!

 313. Seva Tudose

  Jaco#574

  sper sa nu fie un mediator cu doua fete ! Daca te duci la articolul”Reloaded” in video-clip vei vedea la minutul 8″01 cum unul avea vesta pe el de “mediator” in schimb era pusa peste uniforma de jandarm ! Fuck it 😀

  asta ca tot ai spus tu ca eu sunt “agera la vaz” nu si la minte… 😀

 314. andreea

  io nu înţeleg de ce trebuie să caut în coşul de gunoi, dacă vreau să văd ce spui, val. nu eram pe aici, ieri, cînd ai pus comentariul… dacă nu comentează nimeni, nu înseamnă că nu te citim sau că nu ne interesează! pe mine chiar mă interesează. 🙁

 315. val_one

  păi, dacă te mai interesează doar pe tine n-am făcut nimic, Andreea. ne apucăm să facem bisericuţe?

  oricum era un flecuşteţ neinteresant, nedemn de băgat în seamă.

 316. Val_one, zău că ești culmea. Am pus pe aici o groază de linkuri și de chestii la care n-a comentat nimeni nimic. Și nu m-am mai apucat să le șterg.

 317. Moșule, de-aia nici nu mă obosesc. Știu că poți clona oricum.

  Dar tot eviți răspunsul. Parcă te dădeai bărbat? Sau m-am înșelat eu?

 318. La obiect, mă bucură inițiativa Monicăi Macovei. Nu degeaba e cel mai apreciat europarlamentar român. Și chiar e! (asta n-o știu de la pdl-iști, ci de la oameni care lucrează în instituțiile europene)
  Mă întristează tăcerea ei referitor la alte teme, cum ar fi încălcarea drepturilor omului la Pungești. Ca și cea a Vivianei Reding.
  Încă nu știu dacă bucuria mi-e mai mare sau mai mică decât tristețea.

 319. andreea

  mi s-a întîmplat şi mie să-mi şterg comentarii (de vreo 3-4 ori, cred), dar dintr-o singură cauză. atunci cînd mi s-a părut că am fost prea “a dracului”.

 320. Seva Tudose

  Val_one

  nu stiu daca ajuta cu ceva,citisem comentariul tau,dar fiind in afara de orice idee,neavand cunostiinta de cauza,cum puteam comenta la ceva care sunt afona 🙄

  doar asa sa ma aflu in treaba,de dragul de a comenta ? Asta nu inseamna ca nu m-a interesat.

  dar nu imi este clar, a cui ‘bisericuta’ 🙄 de ce trebuie sa fie vreo diversiune intre’bisericute’ 🙄
  zau asa !

 321. Dana, ce să explic?! Ai uitat când ne-ai spus că trebuie să te muţi (iarăşi!!) şi că nu mai ai niciun chef?!

  Şi am mai observat eu câte ceva nemulţumiri în sufletu tău.

 322. val_one

  lasă, Seva, că e destul de vizibil cine e demn de interes şi cine nu în ultima vreme pe aici.

  acu` sper că nu începi şi tu cu mustrări.

 323. Nastasia

  Păi n-am, că încă meditez și merge greeeu. Cu ”hm” încerc să salvez aparențele. Să credeți voi că-i spus adââânc.

 324. Moș Pleksiglasu

  Bine! Precizez din capul locului ca nu sunt impotriva nimanui care are un blog sa dea afara si sa primeasca pe cine vrea in mod arbitrar. Nu am participat in vreun fel la construirea lui si nu am vreo pretentie! Orice tigan(scuze) poate sa-si faca unul si sa-i primeasca numai pe cei ce-i seamana. Atat timp cat nu are alte pretentii n-am nimic cu el. Problema vine atunci cand incepe sa aiba pretentii peste conditia lui. De exemplu cand incepe sa vorbeasca despre moralitate, drepturi, idealuri, principii, si alte chestii abstracte si elevate, dar in ceea ce-l priveste el se poarta tot tiganeste.

  Un exemplu: Mai demult il admirai pe indian ca intr-o disputa adversarii lui se oftica, dar el ramane nesifonat. S-a intamplat insa ca adversarul lui sa nu se mai oftice si sa-i serveasca replici reci dar dezarmante. Si atunci ai lasat impartialitatea deoparte si te-ai dus sa-l ridici din praf, sa-i scuturi zdrentele, sa-i reasezi armura si sa-i dai basti adversarului. Ai dreptul asta, dar din momentul in care ai procedat asa ai terminat cu toate principiile si atunci m-am simtit si eu liber sa renunt la ele. Lupta dreapta.

  Alt exemplu. Danni s-a luat de mine de foarte multe ori absolut degeaba si in moduri foarte josnice. Nu i-ai zis nimic niciodata. A venit insa fandositul de zadda, care l-a provocat pe Danni, iar cand asta a raspuns cu mijloacele lui te-ai grabit in doua randuri sa-l iei in suturi. Nu fiindca n-ar fi meritat, dar daca aveai in vedere ca a fost provocat, trebuia sa fii impartiala. La fel cu indianul. Deci el ma provoaca iar cand ii vine randul sa si-o incaseze tu ma bannezi.

  Repet: ai dreptul sa procedezi asa. Dar si eu am dreptul sa consider asta tiganeala si sa ma port cu tine ca atare. Ar fi multe exemple dar nu vreau sa dezgrop toti mortii.

  Intr-o societate fara principii fiecare face ce poate. Tu te porti cu mine tiganeste, eu te clonez si asa mai departe.

  In cazul lui Cosa la fel. M-a jignit de nenumarate ori iar eu am tacut, mai mult, l-am apreciat. Dar toate au o masura.

  Deci nu fiindca nu mai pot dragul tau te clonez, ci fiindca te-ai purtat cu mine neprincipial. Daca ai sa vrei sa te cercetezi singura ai sa vezi ca eu doar am ripostat.

  Stiu ca nu ma simpatizeaza nimeni pe aici, dar nu m-am apucat sa sicanez pe nimeni altcineva decat pe voi doi fiindca asta ati cautat.

  Deci avand aceste neajunsuri in minte e normal ca atunci cand te vad pe vox pozand in salvatoarea neamului, dreptatii, etc… normal ca-mi vine sa te iau in suturi.

  No asta cred, sustin si semnez, asa sa ma ajute sforta lui Jaco!

 325. Nu ştiu ce să fac. Să mă bag s-o ajut, să nu mă bag!

  Fata e tânără şi lucrează afară unde o duce decent. Dacă vine aici devine săracă lipită.

  Dacă nu mă bag eu, nu are pe nimeni altcineva şi exact un copil nu-i trebuie acum. Adică viaţa ei s-ar cam termina aici.

  Greu, greu!

 326. Goco, nu am spus că nu mai poți de dragul meu. Ci că te obsedez. E cu totul altceva.
  Apoi, a avut dreptate Cosa. Nu ești deloc coerent.
  1. presupunând că ai dreptate (deși minți cu nerușinare în multe rânduri, dar nu asta mă interesează acum), vezi că mai sunt pe lumea asta vreun milion de bloguri ai căror admini încalcă principii și moralitate. Cu ăia de ce n-ai nimic, o, tu, Zorro al blogurilor?
  2. eu nu pozez în nicio salvatoare a neamului. Tu m-ai ridicat pe piedestalul ăsta. Pentru că privești realitatea printr-o lupă care mărește, deformează, denaturează. Nu sunt eu responsabilă pentru fantasmele tale.

  Cu Cosa cred că e altceva. Ești pur și simplu îndurerat de comportamentul lui. Ceea ce trădează o afecțiune înșelată. Tu ai investit sentimente în Cosa. Îți dai seama că el e un străin, dar ai sperat că te va ridica și pe tine la un alt nivel. L-ai idealizat foarte mult, iar acum te simți trădat.

  Pe de altă parte, e interesant că recunoști o chestie. Ești în plin delir justițiar. Și tot ce faci încerci să-ți lămurești astfel. Cum ar fi să mă apuce și pe mine același delir și să te clonez? Ar fi jalnic, numai că eu am atâta minte încât să-mi dau seama de asta.

  La fel, faptul că sunt țigancă îți servește ție drept motivație ”extra”.

 327. Edle

  Iote, ca veni si explicatia. 😀 Goco, da’ cu mine ce-ai avut, de ma pomeneai prin spam? Cu ce-am gresit? 😀

 328. Dar a ta cum de nu și-dat seama? A mea până la 4 luni a avut menstruație cum avea de obicei. Slăbănoagă din fire, nu se vedea nimic, nimic. Decât la palpare se simțea.

 329. Încă ceva, Goco.
  Vezi că nu-i a bună cu misiunile astea mesianice la care te înhami. Mă tem că te cam cocoșează, iar coloana ta (atenție, sens figurat) e numai fracturi.
  Interesant cum, în numele moralității, ajungi să faci tot felul de chestii imorale.

 330. Nora, la #262 vorbeşti cu un comentator mort. Sau pe moarte!

  Până acum a primit doar un avertisment -- un foc în aer de avertisment, pe care el l-a interpretat ca pe o tentativă nereuşită.

 331. Moș Pleksiglasu

  Edle e posibil dar nu cred ca am zis ceva foarte rau, dovada ca nu-mi mai amintesc. Apoi eu nu am acces in spam(nici nu-l doresc) ca sa stiu despre ce vorbesti. Dar admit ca am mai amintit si pe altii colateral. Scuze, nu am nimic cu tine, esti o doamna , te apreciez si iti doresc numai bine.

 332. Nora, fata asta e foarte deşteaptă la carte, dar în rest e proastă de băune.

  Oricum nu din prostie, cred că a tot amânat să vină în ţară, sau n-o fi avut suficienţi bani să vină. Nu ştiu. E greu, dar cred că mă bag. N-am ce să fac. N-am nicio obligaţie, dar acum -- că ştiu -- nu pot să nu mă gândesc la ea -- amărâta!

 333. Moș Pleksiglasu

  262

  Pai n-am ajuns pe celelate milioane de bloguri niciodata. Cand voi ajunge si voi fi tratat la fel, voi proceda la fel.

  Dca eu ma explic si tu tragi tot concluziile tale preconcepute e treaba ta. Cum ziceam mai sus si nu vreau sa mai repet.

  631

  Minti. Nu stii cum interpretez eu lucrurile.

 334. Moș Pleksiglasu

  630

  Eu nu mai sunt aparatorul a nimic. Nu se merita. Dinte pentru dinte, si atat!

  Daca ti-e mila de coloana mea nu-mi mai pune in carca mesianismul. Cel mult li se poate pune in carca celor ce protesteaza la inter. Nu ca ar fi ceva rau.

 335. Moș Pleksiglasu

  La Cosa presarea de diversiuni o fi insemnand coerenta? Cand a stat el de vorba cu mine despre ceva? A, stiu, papagal, libarca, fraier… nu se coboara.

 336. Goco, păi, cam așa se cheamă ce faci tu.

  Lupți cu mine pentru că-s neprincipială, deși pe tine nu te afectează asta cu nimic. Că nu ai nicio treabă cu mine. Nu te las pe blogul meu, dar ai recunoscut singur că am dreptul ăsta.

  Deci, tu chiar crezi că eu sunt răul din societatea noastră (o exponentă a lui) și-ți faci un titlu de glorie, de noblețe din faptul că mă combați INDIFERENT de armele folosite.

  E o justificare similară cu a criminalilor în serie, ăia care scrijelesc versete biblice pe pielea victimelor.

 337. val_one

  eu am greşit că nu l-am şters definitiv din prima, Andreea. nu se mai isca nimic azi.

  dar ce tot îţi faci atîtea probleme cu mine? mie mi-a trecut vremea pe blogul ăsta. n-am nicio problemă cu asta, aşa-i în viaţă.

 338. andreea

  aşa. acu plec cu mama să facă nişte raze la Oncologic.
  asta e un fel de scurtă, dar zdruncinătoare coborîre în infern. micul infern, mă rog.

  am mai fost. e locul în care la orice colţ, pe trepte sau în vreun coridor întunecos, dai peste oameni ghemuiţi pe jos care plîng sau peste fiinţe cu privirea rătăcită. e foarte mişto.

  după ce vin de acolo, o vreme, banările, disputele şi hărţuirile de pe aici îmi par ciudate… o vreme… pe urmă, uit.

 339. Moș Pleksiglasu

  640

  Cine a zis ca e obligat? Dar cum poti spune despre cineva ca e incoerent daca nu ai stat de vorba cu el?

  Daca tie iti place sa crezi asta, ce pot eu sa fac? Cand unul vede cai verzi pe pereti asta e. Nimeni nu-l poate convinge ca nu-s si in realitate. Asta se poate intampla oricui.

  Primele impresii despre Cosa au fost foarte neplacute. Am si avut cu el la inceput replici dure. Apoi a fost chestia cu Ana, cu tine, si am dat apoi peste blogul vostru vechi pornind tot de la adresa ta de mail. Acolo am mai descoperit si alte parti ale lui si le-am apreciat ca si tine dealtfel. Si mi-am exprimat parerile, e drept influentat si de faptul ca pusese cate o vorba buna despre mine pe ici pe colo, plus ca mi-a aratat cum sa scriu cu coduri html.

  Acum cred despre el ce credeai si tu cu vreun an in urma, sau ma rog ziceai despre el. Ma rog val_one si andreea l-ar putea caracteriza mai bine. Acum si-a mai atins un scop si anume ala de a putea vedea si localiza care de pe unde mai comenteaza, scop pe care l-a avut si cu Cristina Mihaila. Si nu cred ca iti faci iluzii ca nu va mai recidiva in a te injura si bruftului. Ma rog, circumstante.

 340. Moș Pleksiglasu

  A, si l-am mai simtit alaturi pe Cosa in disputa cu indianul. Chiar cum de nu vede toata lumea ce-i zace in cap astuia?

 341. Păi, nu e musai să vorbească cu tine. E de ajuns să te urmărească în alte intervenții. Așa cum nici eu nu trebuie să discut cu Nae de pe vox ca să-mi dau seama cât nu-l ajută capul. Vezi, iar nu ești logic.

  Goco, e nițel cam ciudățel așa să urmărești atâta niște oameni de a căror existență nu aveai habar cu câteva zile înainte. Să te duci, să citești conversații, mii de comentarii fără nicio legătură cu tine, să le salvezi, să le scoți de la naftalină când și când… Știu, nu ți se pare! Că dacă ți s-ar părea n-ai mai face-o.

  Iar aberezi. Oricare dintre editorii acestui blog poate vedea de unde comentați. Iar Cosa a avut cont de editor de când a postat și articolele alea. Nu e vreo noutate, așa că nu pricep de ce te dai de ceasul morții.

  În rest, confunzi iarăși concluziile pe care le tragi mânat de ură și obsesie cu realitatea. N-ai cum s-o vezi, ești prea pornit a-ți justifica meschinăriile ca să n-o siluiești în fel și chip.

 342. Moș Pleksiglasu

  Bun. Mersi ca m-ai primit pe blogul tau tu stii pentru cat timp.

  A, si am stiut ca intarziind mai mult pe el ii dau mai multe sanse lui Cosa sa vada dispozitivele, sistemele de operare si ce-o mai fi vazut el. Dar am riscat. Nu-mi pasa prea tare daca nu voi mai putea vedea ce se intampla aici, neavand de fapt niciun prieten. Dar recunosc ca mi-ar place sa mai pot spune cate-o prostie sau mai multe din cand in cand in functie de dispozitie.

  Uf, m-am facut prea vulnerabil, asa ca plec pana nu ma apuca vreo stare de confesare mai accentuata. Vreau sa fiu rau mai departe.

 343. Iarăși, această obsesie a ”simțitului alături”.
  De ce nu-ți duci tu singur războaiele și ții să ai pe cineva alături?
  Dacă ești așa convins de dreptatea ta, de ce ai nevoie de legitimarea lui Cosa?
  Da, m-a uimit oarecum că nu te-a mirosit de la început cum ești. El dădea vina pe noi. Dar na, s-a trezit. Tu-l urăști de parcă te-a lăsat la altar și-a fugit cu alta în lume.

 344. Eu cred că-ți pasă tare. Uitându-mă la faptul că ai alt ip la fiecare comentariu. Nu face nimeni atâtea eforturi fără să-i pese.
  Orice zici e contrazis de fapte, Goco.
  Faptele tale grăiesc împotriva vorbelor tale. Ce să-ți fac?

 345. Moș Pleksiglasu

  Crezi ce vrei tu si faci ce vrei tu. Si daca greseti nu-s asa de important si nici nu-mi doresc. Am alt IP pentruca dupa fiecare comentariu imi apare ecran alb cu “Basti, Goco!” sau “Sugi pula, Goco”! Si tre sa repornesc browserul ca altfel nu mai vad nimic. La fel ca si dupa acest comentariu cred. Am un browser care ia automat alt IP daca il repornesc. Deci nu modemul, nu calculatorul. Vezi ca lucrurile care par complicate sunt de fapt mult mai simple?

 346. Nu cred ce vreau. Cred ce mă lasă logica să cred.
  Tu știi ce faci acolo, dar eu după ce mi s-ar spune ”bâști”, aș pleca. Orice altceva e cerșeală.

 347. Jaco Pastorul

  Mai, Pleksiglass, este evident ca femeile rationale sunt rare in lumea, tot evident este ca Nora nu se afla printre ele, desi incearca din rasputeri.

  Ce nu pricep eu, de ce dracu nu accepti acest lucru cu seninatate si fara a depasi limita ironiei si a sarcasmului. Ironia si sarcasmul sunt sarea si piperul unei discutii pe blog, fara ele, blogul devine o chestie plictisitoare.

  In unele dati, ai parut extrem de isteric si de crizat, razbunator, apocaliptic si obsedat.

  Io personal, nu cred ca esti asa, cred ca e felul tau de a te umfla in pene ca sa pari mai mare.

 348. Cât de japiță ești, Jaco. Ca să nu mai vorbesc de misogin, că astea-s deja finețuri.
  Rațională sau irațională eu, nu contează. Tu tot prost de băuni ești.

 349. Goco, chiar dacă e blog public, ştim că nu prea intră aici altcineva în afară de noi. Asta ne conferă o oarecare siguranţă în a comunica între noi ca şi cum am fi în persoană. Unor persoane cunoscute nu le spui secrete sau intimităţi profunde, dar le mai spui câte ceva.

  Acest le mai spui câte ceva face un astfel de blog mişto. Oricâte certuri or fi fost (şi slavă Domnului, au fost!) nu s-a depăşit limita blogului. Adică nu pun eu aici o poză cu mama, iar mâine mă trezesc cu ea pe nu ştiu ce alt sait. Mă pot trezi, dar probabilitatea e mică aşa că, o pun.

  Tu eşti singurul (pe care îl ştim) care nu respectă această dimensiune a blogului: relativa siguranţă.

  Oricât te-ai da tu de raţional, eu ştiu că nu eşti. N-am nimic personal cu tine, dar ştiu că nu te vei potoli. N-ai cum să garantezi. Aşa că soarta ţi-e pecetluită!

 350. Exact. Indiferent de dușmăniile de moment, indiferent că mă-njură Cosa uneori, e un soi de cod pe care-l respectăm. De pildă, el nu m-ar clona niciodată, niciodată, indiferent cât de tare ne-am porcăi. Cred că are încredere în mine că nici eu nu i-aș face asta lui. Și niciunul, dar niciunul nu ne-am face pe aici ”pedofil” sau alte monstruozități.
  Tu asta n-ai înțeles și de-asta vei fi mereu un marginal.

  Hm, acum îmi dau seama! Mă înșelasem.
  Există două chestii pe care Jaco și Goco le au în comun:
  -- amândoi l-au făcut pe Danny pedofil total aiurea, fără să le pese de greutatea unei astfel de acuze total nefondate. (Danny posta cu poza reală, dați-mi voie să amintesc. Era mai mult decât un nick. Dacă ar intra pe aici un necunoscut cunoscut al lui, chestia aia l-ar putea compromite)
  -- Jaco m-a acuzat că aș avea motivații neoneste pentru care mă manifest împotriva medierii pentru viol. Mă rog, și altele la fel de halucinante.
  De-aia, nici Jaco, în ceea ce mă privește, nu a respectat codul. Ca esență, jigodismul lui e la fel de mare, numai că se manifestă mai rar și mai puțin violent.

 351. Moș Pleksiglasu

  653

  Deci daca eu sunt cersetor tu ce esti cand imi pui alta intrebare si daca n-as raspunde Jaco ar avea impresia ca sunt las si incoerent. Pe el il aveam in vedere daca mai raspundeam. Cat despre tine mi s-a intarit si mai mult impresia ca esti o tiganca imputita care n-are vreo sansa sa parvina cu adevarat decat in ochii lui Costelus. Si un salut pentru Cosa, poate ultimul. SUGI PULA TU DE 10000000 de ori! Esti fix un cacat provenit dintr-o familie disfunctionala cu surori care fac copii din flori cu arabi si negri, frustrat de lipsa comunismului, infantil si imitator fidel al idolului tau Morega. Gunoiule!

  A, si sigur daca Willi Schuster ar veni aici tot aia ar zice despre tine tiganco. Asa ca nu te mai erija in aparatoarea lui ca nu are nevoie!

 352. Păi, scuze, nu eu am venit pe blogul tău să mi se spună ”bâști” în zece mii de moduri. Nu eu am fost nevoită să clonez, să mă târăsc cu ip-uri etc ca să postez un comentariu.
  Deci, da, cam stai cu mâna întinsă. Și nu de ieri, de azi, cam de când ne ”știm”.

 353. Rezumând.
  Cosa a avut încrederea de a da pe aici detalii personale. Recte, nepoata lui mulatră, faza cu Morega etc.
  Goco, care nu poate combate nimic în mod onest, folosește asta ca să tragă tot felul de concluzii abracadabrante, să se ia de familia lui Cosa etc. Și tot noi suntem ăia neprincipiali.
  Goco, tu ai dat și tu niște detalii despre soția ta. Eu nu voi folosi însă asta niciodată ca să dau în tine.
  Vezi, de-aia țiganca e cu șapte clase peste tine.
  Ți-am explicat cât de simplu am putut. Că nu pricepi nici acum e doar limitarea ta.

 354. Jaco Pastorul

  Cand vei ajunge sa pricepi ca femeile sunt DIFERITE decat barbatii, asta presupunand inclusiv o diferenta de gandire analitica, adica implicit rationalitate, atunci vei deveni si tu femeie.

  Pana atunci nu vei fi decat o femeiusca obsedata de gandul de a se masculiniza, cu orice pret, ca nu cumva sa para mai prejos decat cel de langa tine. Numai asa se explica stilul pe care l-ai furat de la Cosa, cu toate injuraturile si grobianismele lui, stil care pe el face oarecum pitoresc, pe tine, ridicola.

  Mai ramanea sa-mi spui ca te clonez pe ascuns si-ti doresc si eu, la randul meu, tratamente cu citostatice.

  De altfel, la cate aberatii scoti pe gura, nu m-ar mira sa ma acuzi si de asta.

  In realitate, eu iti fac woodoo aici, la mine in rasadnita, in noptile cu luna plina.

  Vad ca te macina aia cu medierea, de ai ajuns sa nu-i suporti nici pe mediatorii de divorturi. Nu ti-am spus ca ai motivatii neoneste, ti-am spus ca nu sunt decat doua posibilitati, ori esti proasta si nu pricepi, ori esti pe-o mana cu avocatii. Te-am lasat pe tine sa alegi, pentru mine, faptul ca esti impotriva unui lucru cat se poate de bun, este suficient, chiar nu ma intereseaza cauza.

  Asta dupa ore in sir in care am incercat (nu numai eu) sa iti aratam beneficiile medierii chiar si in cazul unui viol.

 355. Nu ti-am spus ca ai motivatii neoneste, ti-am spus ca nu sunt decat doua posibilitati, ori esti proasta si nu pricepi, ori esti pe-o mana cu avocatii. -- copii, vă las pe voi să sesizați fractura logică.

  De unde ai scos-o pe aia că urăsc mediatorii de divorțuri? Știi de ce i-am șters ăluia sau ăleia linkul? Pentru că ducea la un site unde echipa era condusă de Petre Mustățeanu. Cine e ăsta? Un mediator care a spus următoarea enormitate: “Ce facem când autorul violului este sotul victimei. Destramam familia condamnând sotul?”

  Știu, în capul tău, violul în căsnicie e scuzabil.
  Ei, la mine, nu-i! Și nu vreau să contribui în niciun fel la promovarea unor asemenea personaje sau a celor asociați cu ei.

  Ca să știi înainte să te repezi ca prostul satului.

  În rest, rămâne cum am stabilit. Tu ești un bou cu ifose, iar eu nu dau doi bani pe ce spui tu.

 356. Apropo, nu pricep ce te fute pe tine grija de feminitatea mea. Ia, vezi-ți de treabă că eu nu ți-am luat ție coaiele la numărat ca să văd dacă dau cu minus!

 357. Jaco Pastorul

  Pai, da, din partea ta, jignirea asta pare o lauda.

  Nu uita o chestie, cine seamana vant culege furtuna, agresivitatea ta naste violenta, si din pacate, nu toata lumea nu te baga in seama, asa ca mine, unii o iau in serios.

  Asa ca nu te mai mira ca exista unii ca Goco. De fapt, si tu esti un soi de Goco, singura diferenta dintre tine si el e ca tu ai cheile de la camara.

 358. Scutește-mă de morala ta. E stătută și venind de la tine… nu face nici cât o ceapă degerată, ipocritule. De ce continui să mă plictisești?
  Cu Goco semeni tu. Și am demonstrat de ce și în ce fel, așa că șșșșt!!!

 359. Jaco Pastorul

  uaah, acum iti citesc comentariul.

  Nu e nicio fractura logica, a fi proasta nu e o motivatie neonesta, copii, ati sesizat nuanta?

  Iar cu Mustateanu ala, ai din nou, dreptate. Unde mai pui ca are si unchi in Albania abonat la un ziar antiguvernamental.

  Violul in casnicie, in capul meu, e mediabil, da, nu scuzabil, mai ales cand sunt si un card de copii.

 360. Bleah, bleah, bleah.
  Mișto, să le asiguri copiilor tată-violator.
  Deci, nu violul destramă familia. Ci divorțul de violator.
  Vai de capul tău! Acum se explică toate.
  Nu mi te mai adresa. Chiar îmi provoci scârbă.

 361. Jaco Pastorul

  Nu, Nora, fundamentalisto, exista situatii si situatii, o familie trece prin multe si complexe momente, deci, nu orice viol se termina cu o mediere, dar in principiu, violul este mediabil.

  Divortul este o solutie extrema doar atunci cand toate incercarile de mediere dau gres si atunci cand se rup niste punti importante intre cei doi.

  Datorita faptului ca in momente de suparare maxima, cei doi soti nu comunica, s-a constatat ca de multe ori, un mediator face minuni, pentru ca nu atat motivele supararii sunt insurmontabile ci tocmai lipsa de comunicare e cea care duce escaladarea conflictelor.

  Pentru scarba, incearca un Emetiral.

 362. Du-te dracu. Ce provoci tu nu trece nici cu o tonă de emetiral!

  Deci, nici violul nu-i de ajuns pentru un divorț! Ce, domne, a violat-o că nu comunicau! Dar îi învață mediatorul să comunice, nicio grijă. Băi, prostovane, tu ai idee câte cupluri eșuează la TERAPIE de cuplu, cu om specializat, care asta a făcut toată viața? Ca să nu mai vorbesc că nici măcar un terapeut nu s-ar băga în ”resudarea” unui cuplu în care a avut loc un viol.

  Doamne, nu-mi imaginam cât de dus ești cu capul! Ești monstruos, pur și simplu.
  NU MI TE MAI ADRESA!

 363. Seva Tudose

  Jaco

  “violul este mediabil… mrgreen: un mediator face minuni :mrgreen: ” ma ingrozesti !

  hai sa iti spun una: deja aveam cei 3 copii cu sotul,si intr-o noapte de la 10 seara si pana dimineata,s-a purtat o hartuiala intre mine si el…I-am spus ca mor cu el de gat,si tot nu voi avea sex daca eu nu vreau !

  el astepta ca sa adorm,eu la fel…ne-am dus la serviciu franti de oboseala,dar si cu ura reciproca…am inaintat actiune de divort….dar dupa o luna,cand el a primit instiintarea…

  mi-am retras-o…de ce ? Stiam ca nu voi emigra cu toti 3 copii daca el se opune,si am ajuns la un pact….numai fortezi nota,daca nu vrei sa ramai singur…

  ca eu sunt a dracului si te las fara copii…. :mrgreen:

 364. Jaco Pastorul

  Violul in casnicie nu este decat un efect, cauzele sunt complet altele, asta nu pricepi tu, ca n-ai de unde, nici n-ai citit despre asta si nici Dumnezeu nu te-a facut atoatestiutoare.

  In schimb esti agresiva, dar asta e, prostu’ nu-i prost destul daca nu si semnalizeaza.

 365. Moş Pleksiglasu

  665

  “Mai ramanea sa-mi spui ca te clonez pe ascuns si-ti doresc si eu, la randul meu, tratamente cu citostatice.”

  Jaco, aici ma simt cu bazoiul pe caciula si vreau sa te intreb: tu care esti un om rational, de ce te iei dupa barfe, de ce nu te informezi direct de la sursa? Unde ai gasit tu cuvantul “citostatice” in ce am zis eu? Tin minte textual: “La multi ani cu chimioterapie!” Acuma stii si tu ca terapiile sunt de mai multe feluri: homeopatice, naturiste, chimice adica cu piramidon, aspirina, etc… de la Bayer. Nora era racita in ziua aia si eu i-am dorit tot binele din lume in felul meu. Dar buruieni n-aveam atunci in farmacie ci numai hapuri, droguri. Asa ca i-am dat si eu ce am avut la indemana.

  Uite de exemplu doamnei Nastasia daca ar vrea sa primeasca urarea mea i-as ura “La multi ani numai cu tratamente naturiste!” Adica sa n-aiba nevoie vreodata decat de un ceai, o infuzie acolo!

 366. Du-te dracu! Numai în capul tău, după un viol se poate remedia ceva!
  Te-aș întreba unde dracu ai citit tu că un viol nu înseamnă o punte nu ruptă, ci arsă total într-un cuplu! Dar chiar MI-E SILĂ să mai discut cu tine.
  Nu ești doar de-un misoginism crunt, ești pur și simplu inuman!

 367. Jaco Pastorul

  In literatura de specialitate, ignoranto!

  Iti recomand cateva chestii daca vrei sa te faci mediator.

 368. Jaco Pastorul

  Bai, Goco, la medicina iti spun deschis ca nu ma pricep.

  Oricum, chimioterpaia nu suna prea frumos.

 369. Minți. Nu eram răcită. Iar tu oricum recidivai. Lui Raj i-ai urat să rămână fără picioare de la diabet. Așa că lasă astea, că te știu toți (mai puțin Jaco, dar el nu contează. El și-ar îndemna fiica să rămână lângă un violator, așa că ce pretenții să mai am eu!).

 370. Vorbi prostul satului.
  Nu vreau. Te las pe tine să convingi nevestele violate că e în interesul lor să rămână lângă violator. Cu tot cu copii.

 371. Jaco Pastorul

  Bai, desteapto, inca o chestie pe care tu nu o pricepi si confunzi mediatorul cu psihopupu.

  Mediatorul nu face nimic, nici introspectie si nici terapie de grup.

  Cele doua parti fac totul, ei se inteleg, daca e sa se inteleaga, si asta (si) datorita faptului ca mediatorul ofera un cadru special pentru asta.

  Ignoranto! Pune mana si citeste.

 372. Jaco Pastorul

  Esti de o ignoranta crasa, te bagi cu capul in gard fara sa fii in tema cu nimic.

  Parereoloaga de serviciu.

  Veziti de gramatica ta, ca la aia esti buna, nu te arunca la lucruri pe care mintea ta ingusta nici nu le poate concepe.

  Psihologia victimei, ha,ha proasto, nu e rostul unui mediator sa faca sedinte de psihanaliza.

  Proasto, nu e rostul mediatorului sa convinga nevestele sa ramana langa violator.

  Pune mana si te documenteaza.

 373. Jaco Pastorul

  Nu te las pana nu recunosti ca esti PROASTA.

  Ai de ales, ori recunosti ca esti PROASTA, ori ma bannezi. Altfel nu te las.

 374. Du-te dracu de dobitoc. Tu ai susținut până acum, sinistrule, că la mediere se pot ”reface punțile”, că violul e doar efectul, nu cauza blabla.
  Ca să nu mai vorbesc că tu, în general, ești de principiu că se poate reface o căsnicie după viol. Cu sau fără mediere. Vezi ce-ai scris mai sus.
  Hai, marș, că enormități ca ale tale nu mai debitează nimeni pe aici. Înțeleg că ești senil, dar nu pricep de ce trebuie să mă obosești pe mine cu asta.

 375. Hi, hi, ce-ai, păpușel, tu, individul echilibrat și rațional?
  Ah, ce-mi place când îți dai arama pe față!
  Iar eu îți zic de-acum încolo ”susținătorul violatorilor”. Că asta ești, jepatule!

 376. Jaco Pastorul

  Da, PROASTO, se pot reface, daca vor cele doua parti, si in marea majoritate, din statistica asta rezulta.

  Hai, recunoaste ca esti PROASTA.

 377. Nu, dobitocule. Dacă ăia rămân împreună, statistic, nu înseamnă deloc că s-a refăcut legătura. Dacă în continuare ai un certificat de căsătorie, nu înseamnă deloc, prostovane, că nevastă-ta mai dă doi bani pe tine. Sau că e funcțională legătura. Pricepi, amibo, că un certificat de căsătorie nu e același lucru cu unul de proprietate?
  Hai, recunoaște că ești un DOBITOC JEPAT.

  Dar mai zi, mai zi, arată-te în toată splendoarea.

 378. Se vede. Mai ai puțin și plesnești de atâta zen.
  Apropo, ceva linkuri, autori care susțin că relația e funcțională post viol ai? Sau iar vorbește senilitatea din tine?

 379. Jaco Pastorul

  Deviezi de la subiect, PROASTO, e clar ca dai din colt in colt, nemaistiind ce sa inventezi.

  Vorbeste despre mediere, PROASTO, lasa psihanaliza familiei, ca habar n-ai ce-i aia. Mai trebuie sa treaca apa pe Dambovita, pana sa stii.

  Deci, ce face mediatorul, PROASTO, terapie in grup, ia mai zi.

 380. Da, dobitocule, tu l-ai apărat pe unul care susținea că violul nu e motiv de divorț. Punct. Se pare că nu înțelegi ce apărai, dar sari ca prostul satului, cum ți-am zis.
  Psihanaliza familiei? Du-te, dobitocule, că râd și curcile pe tine.

 381. Scrii degeaba cu majuscule. E clar cât ești de ”calm”. 😆 😆
  Tocmai când credeam că nu poți fi mai penibil decât te demonstraseși deja.

 382. Jaco Pastorul

  Uaah,haha,haa

  Io l-am aparat pe unul care nu stiu ce…

  Bai, da’ tu esti PROASTA cu crengi, eu am zis ca i-ai luat piuitul si aluia, era o constatare, PROASTO!

  Ia zi mai bine, ce face mediatorul si cum incearca el sa-i impace pe reclamanti folosind tot felul de tehnici parapsihologice. Ia, explica-ne, asa ca o PROASTA ce esti!

 383. Jaco Pastorul

  Rad de unul singur, pe bune, dar cu tine nu merge altfel, trebuie spus lucrurilor pe nume, acuma cand e oficial deja si demonstrat pe deasupra.

  Esti PROASTA!

 384. Ia, jepatule. Te bat de-ți sună apa în cap (nu-i vorbă, are mult loc gol la dispoziție) cu propriile tale vorbe:

  Nu, Nora, fundamentalisto, exista situatii si situatii, o familie trece prin multe si complexe momente, deci, nu orice viol se termina cu o mediere, dar in principiu, violul este mediabil.

  Divortul este o solutie extrema doar atunci cand toate incercarile de mediere dau gres si atunci cand se rup niste punti importante intre cei doi.

  Datorita faptului ca in momente de suparare maxima, cei doi soti nu comunica, s-a constatat ca de multe ori, un mediator face minuni, pentru ca nu atat motivele supararii sunt insurmontabile ci tocmai lipsa de comunicare e cea care duce escaladarea conflictelor.

 385. Oficial? Te crezi cam important, păpușel. Of, tot trebuie să-ți dau câte un bobârnac să te fac să-ți revii la realitate.

  Râzi pe dracu. Te-ai expus așa cum eu am știut mereu că ești. Un jepat.
  Eu nu râd. Trebuie să fie crunt în pielea ta. Așa că ai toată compasiunea mea, subumanule!

 386. Jaco Pastorul

  Ce e, PROASTO, de ce dai copy paste???

  Bai, ce greu e sa recunosti ca esti o PROASTA!

  Ce perfid incerci sa iesi din fundatura unde ai intrat.

  Nu te las. Acolo sa stai pana recunosti ca esti o PROASTA.

  Zi cu mediatorul, zi ce face el, hai zi, care-i rolul lui???

 387. Jaco Pastorul

  Deci nu vrei sa ne povestesti despre mediator…

  In concluzie, sa nu te mai aud vorbind despre pricipii, corectitudine si alte alea.

  Nu esti decat o PROASTA orgolioasa.

 388. Ia.

  Jaco, susținătorilor taților care violează, în toată splendoarea lui!

  Violul in casnicie nu este decat un efect, cauzele sunt complet altele. -- adicătelea, se poate trece și peste viol dacă se umblă la cauze.

  Jaco, așa între noi, tu ce zici, dacă o femeie descoperă că soțul abuzează de copil e musai sau nu să divorțeze? Sau e de căutat la cauze? Ă? Ce zici, dobitocule? Să stea să comunice nițel sau să-și ia copiii și să fugă mâncând pământul?

 389. Eu am povestit, jepatule. Că pe tine nu te duce capul și, mai mult, nici măcar n-ai responsabilitatea propriilor afirmații e altă treabă.
  PS: nu cred că are nici măcar un psiholog ce să-ți facă. Nu te-a ajutat natura. Deh, ghinion!
  Apărătorul soților violatori.

 390. Iar despre mediator am povestit anul trecut de mi s-a luat. Te-am mai îngropat odată. Dar, senil cum ești, ai uitat. Mai vrei o săpuneală, pisi?

 391. Jaco Pastorul

  PROASTO, eu sunt aparatorul principiului medierii. Nu al sotilor violatori. Dar asta e prea mult ca sa priceapa o PROASTA.

  Ai un noroc teribil ca tocmai imi prepar toba si cartabosii, si trebuie sa fiu concentrat la ele.

  Deci, ti-ai pierdut dreptul sa vorbesti despre politicali corectenes si chestii de-astea. Sau despre Costelus, Danny sau Goco.

  Ai dovedit acum ca esti mult mai PROASTA decat ei, dar asta nici nu mai e o noutate, esti si mult mai REA si INCORECTA decat ei.

  Atata doar ca ai blogul tau si posibilitatea de a banna pe oricine.

  Un alt soi de Andreea Marc.

  O seara buna, PROASTO.

 392. Dobitocule, toată discuția a pornit de la un ANUMIT mediator care a spus că violul nu-i motiv de destrămat familia.
  Programeaza-te la lecții de citire înainte să sari să-l aperi pe ăla.
  Dreptul de a vorbi? Păi, ce, mi-l acordă senilii ca tine?
  Du-te de-aici, apărător al violatorilor-tați care nu trebuie părăsiți!
  Rea oi fi. Te-am demascat? Te-am demascat!
  O seară bună și ție, dobitoc jepat apărător de soți violatori.

 393. Jaco Pastorul

  PROASTO, nu-ti mai semnaliza PROSTIA, ca te afunzi tot mai mult in penibil.

  Ai timp toata noaptea sa parcurgi discutia noastra, sa vezi unde ai gresit, pe scurt sa iti dai seama cat esti PROASTA.

  Si lasa-ma dracului, ca am treburi mai importante decat PROSTIA ta.

 394. Gee, ce-mi place, ce-mi place. Vezi, Jaco, ăsta ești tu. Prost, irațional, grobian, lipsit de sensibilitate și empatie. Nu mimoza pudică în care te deghizai!
  Salut autenticitatea ta!

 395. Seva Tudose

  Nora,

  Taci ca mi-a deschis Jaco apetitul ptr. carnati de casa !

  Ma duc maine sa cumpar mate,sper sa nu se tina dupa mine prin magazin,vreo chinezoaica !

  Hai ca sunt in toane bune: 3 kg.carne porc de pe spate,gusa dat prin masina de tocat gauri mari,2 kg.de vitel,2 kg.de oaie,taiat cu barda/toporisca,bucatele mari,piper,ardei iute,sare de ocean,ienibahar,coriandru,
  si gata…ca doar nu o sa deschideti bussineses cu carnatii “Seva’s” 😀

 396. Medierea este o procedură juridică în urma căreia se obţin – fără proces, de comun acord, consemnat ca atare de mediator, nişte drepturi materiale.
  Violul în familie este foarte greu de definit ca o speţă juridică deoarece nu se prea poate demonstra.
  Şi ce drepturi materiale poate câştiga o femeie de la soţul violator prin mediere?!

  Din momentul în care o femeie îşi reclamă soţul pentru viol, cred că nimic n-o mai poate întoarce. Asta deoarece foarte greu trebuie să-i fi fost ca să ajungă la reclamaţie.

  Hai să vedem realitatea chiar dacă e deprimantă: o femeie pune în balanţă eventualităţile şi de cele mai multe ori lasă de la ea. Femeilor le e frică de singurătate, de greutăţi … de libertate.
  Toată stima pentru cele care îşi iau soarta în propriile mâini. Dar sunt foarte puţine.

  Ce, naiba, mai câştigă o femeie la mediere?! Mai poate rămâne în aceeaşi casă cu bărbatul care a violat-o?! Dacă rămâne, atunci ce mai spera prin mediere?!

  Trebuie să-şi ia copiii şi să plece. Este singura cale.

 397. Cosa, eu ştiu foarte bine ce e medierea. Nu asta era discuţia. Susţin medierea pentru multe cauze, inclusiv divorţ. Nu şi pentru viol!

  După Jaco, violul e doar unul dintre “multele momente complexe prin care trece o familie”. Dă-o dracu de mediere. Ce discuţie mai poţi purta după aşa ceva?
  Iar modul în care s-a exprimat mediatorul cu pricina (“… ce facem când autorul violului este soţul victimei? Destramăm familia condamnând soţul?“), mediator care se dă un soi de guru în materie -- e greţos, e dincolo de orice critică. Reţineţi, în capul ăluia, nu violul în sine destramă!

  Cât de dezaxat să fii să susţii că un viol e aşa, un moment dificil al căsniciei, peste care se poate trece cu puţină comunicare? Câââât?!!!!

 398. Ha. Uite şi părerea unui psiholog despre declaraţia mediatorului cu pricina.

  “In cazul celor care se vor ocupa de mediere, există încă prejudecăți și stereotipuri, care reies tocmai din declarațiile controversate ale acestora. “Ce facem când autorul violului este soțul victimei. Destrămăm familia condamnând soțul, spunea unul dintre mediatori. Eu cred că violul marital ar trebui pedepsit și mai aspru. Este un cadru intim și deci ar trebui să fie și mai securizat“, a spus psihologul Vasile Moldovan.

 399. Ca şi cum familia ar trebui menţinută cu orice sacrificiu din partea femeii!

  (eu sunt subiectiv deoarece sunt în cauză: dă-i în pula mea de soţi!!)

 400. Cosa, mai mult. Eu cred că e de datoria femeii să rupă acea căsnicie MAI ALES dacă sunt copii. Asta nu înseamnă că le acuz pe cele care n-o fac. Cine ştie ce e în sufletul lor.
  Dar da, femeile aşa sunt învăţate. Să se sacrifice. Mereu. Să fie “linişte”, să fie “pace”.

 401. Jaco Pastorul

  Vad ca nu te-astamperi, asa-i?

  “Eu cred că e de datoria femeii să rupă acea căsnicie MAI ALES dacă sunt copii.”

  Din ce postura dai asemenea verdicte, PROASTO?
  Ce experienta de familie ai tu, PROASTO?
  De unde stii ca pentru mine violul e scuzabil, PROASTO?

  Iar ii dai cu prietenul tau, psihopupu, care e la fel de prost ca si tine, cand se apuca sa comenteze o parere a unei persoane private, de fapt o intrebare retorica, pusa de un individ, nu in calitate de mediator, pentru ca mediatorul nu trebuie sa aibe nicio balansare de nicio parte, el consemnand doar ce partile hotarasc.

  PROASTO, ai pus-o la punct pe biata aia cu linkul cand de fapt nu era vorba de mediatorul Mustatea ci de cineva de sex feminin, Violeta, care lucreaza probabil la aceea asociatie de mediatori, cautandu-i pe net, dupa aceea, aluia, tot felul motive.
  IPOCRITO, i-ai sters aleia linkul asociat fara sa tii cont de cate ori ai comentat si tu pe Pandoras exact in aceeasi situatie, ba mai mult, ti-ai ridicat poalele-n cap pe-acolo, facandu-ti reclama desantata. Noroc cu Dora ca e buna ca painea calda. Ai uitat, PROASTO?

  Iar calificativul PROASTO, nu inseamna deloc grobianism din partea mea. E un epitet pe care l-am castigat in lupta dreapta, dovedindu-l cu varf si indesat. Asa ca, am sa il folosesc ori de cate ori o sa ma adresez persoanei tale, cat se poate de decent.

  Si oricum, sunt inca foooaarte departe de grobianismul tau. Imi pare rau, dar se pare ca asta e singurul limbaj pe care il pricepi.

 402. Jaco Pastorul

  L-a adus, bai Danny, pe psihopat inapoi, dar nu dintr-un impuls democratic, ca daca era asa, te-ar fi eliberat si pe tine si pe Costelus, ci de frica, ca-i tremura budigaii pe ea, sa nu apara Goco prin Bucuresti sa-i faca un pic de chimioterapie.

  Probabil ca daca s-ar fi comportat PROASTA ca un om normal de la bun inceput, nu s-ar fi ajuns aici. Dar ea, ca orice PROASTA, tot cu coada pe sus…

  Brusc si-a descoperit vocatia rationala, acum, cand e cu rahatul la fund, he,he.

 403. Ce-nseamnă perspectiva din care priveşti lucrurile, dom-le!

  Uite şi o altă perspective a cozii pe sus şi a tremuratului budigăilor pe Nora:

  Seara într-un orient mai apropiat.
  Patio.
  Cald, cald, cald cu câte o adiere de falsă răcoare.
  Mirosuri exotice ciudat amestecate de frezie, sofran, mărgăritar şi lemn de oud.
  Muzică surdă din dairele şi tobe.
  Nora.
  Pantaloni cu talie joasă, joasă, strâmţi pe cur şi evazaţi cu manşetă din dantelă, centură aurie cu cristale verzi.
  Vibraţii din cur şi buric.

  Uau! Nu vă mai descriu – mă duc că am o treabă până la baie!

 404. Dobitocul e matinal. Nicio grija, s-a trezit un pic mai dobitoc decat ieri, dar mai putin dobitoc decat maine. Nu am timp acum de tine, sustinatorul violului in familie, dar nu scapi, nu te ingrijora. Pur si simplu, prostia ta e obscena.