The Edge of Heaven [2007]

Într-un singur oraș avem tot atâtea percepții câți locuitori, fiecare având o identitate caleidoscopică precum orașul, astfel, pornind de aici, Fatih Akin [regizor, scenarist si al Soul Kitchen] nu oferă personajelor sale un punct unic de vedere,  lumea lor este asemenea unui cub întors pe toate părțile ale cărui fațete nu pot fi percepute în același timp, pe când se dezvăluie una, apare alta, nu exista decât o imagine fragmentară, c-o identitate lacunară, identitatea individului compus din trăiri, neliniști. Astfel, Yeter, prostituata turcoaică, se dovedește a fi o mamă îngrijorată, Ali, bătrânul turc alcoolic, e de fapt un văduv însingurat și un tată devotat, Susanne, mama nemțoaică egoistă și răutăcioasă, o femeie deschisă, generoasă, Ayten, terorista revoltată, o prietenă sinceră. Akin proiectează genial jocul cu personajele sale care-și schimbă în aparență statutul, orașul, numele, limba pentru a găsi mai ușor pistele ce converg spre identitatea lor profundă, revelată la final – de-a lungul trăirilor, emoțiilor fiecărui personaj.

(din coloana sonora)

http://en.wikipedia.org/wiki/Kâzım_Koyuncu

 

 

 

 

308 thoughts on “The Edge of Heaven [2007]

 1. Of! Abia acum văzui unde scriseseşi tu “noapte bună!”. Căpiată sunt!
  N-am văzut filmul. Sunt interesant ce zici despre el. Dar pentru mine, Fatih Akin rămâne regizorul lui Gegen die Wand şi al documentarului despre muzica Istanbulului, Crossing the Bridge.
  După Soul Kitchen, nu ştiu de ce, parcă mi-a părut cam fără oase, cam dezlânat, nu m-am omorât.

 2. ik

  Scrie in Click, iar clicu ii pt. mine, foae pt. minteb , inima si literatura, ca Slav ar fi parasito pe Biank pt. postu lui de la meteo. Il inteleg, si io as parasi-o pe Vali a mea pt. postu meu…

 3. ik

  De la prea mult rahat, alvitza, pana la veceul turcesc, nu-i decat 1 pas. Daca consumi prea mult, veceul te pashte….

 4. uc

  Tip eroare-structura
  Procesare incompleta 6/7 sau 3/7 sau 5/7 adica nu gasesc nicaieri ce inseamna codificarea asta, la ce fel de tip eroare structura…

 5. Fişierul xml pe care trebuie să-l validezi nu e corect din punct de vedere al structurii. Asta înseamnă că nici măcar nu ajunge la nivelul de a fi validat conform schemei (adică conform fişierului xsd corespunzător).

  O astfel de eroare apare, de exemplu, când nu ai închis un tag sau când tagul de început nu corespunde cu tagul de sfârşit.

  Iar 6/7 şi toate alea nu înseamnă mare lucru, deoarece sunt notificări proprii celui care a făcut programul care prelucrează xml-ul. De aceea nici nu le găseşti pe niciunde.

  Trimite-mi mie fişierul xml pe care vrei să-l validezi şi îţi arăt eu unde nu e corect structural.

 6. uc

  Cosa, nu pot sa-ti trimit fisierul si sa vreau, am mai avut eroarea asta si am rezolvat-o atunci, dar acum nu e aceeasi situatie, acelasi caz, stiu ca poate fi si de la o virgula in plus, in minus, dar nu pricep, n-aveau cum umbla acolo cele care raporteaza. Mai vad luni, degeaba mai stau, deja ma doare capul. Oricum, mersi pt intentie.

  Seva 🙂

 7. uc

  Nora, n-am vazut documentarul ala…sper sa-l gasesc pe undeva

  Seva @20, daaa, ala-i :), vizionare placuta, dar un barbat belly-dancer? 😀

  ik, turcii fac mancare buna si rahat

  am mai vazut vreo 2 filme iraniene faine, dar nu mai tin minte cum se numesc

 8. Manuella

  Ceremonie frumoasă a Jocurilor Olimpice. Toată culoare!
  Poate flacăra olimpică aş fi dorit-o aprinsă mai spectaculos.

  De fapt, vroiam să scriu despre costumele olimpicilor noştri. Chiar nu s-au putut strădui ca 24 de oameni să fie îmbrăcaţi ceva mai bine?
  Priviţi prin comparaţie delegaţiile majorităţii ţărilor.

 9. Danny

  Soci, filme, nici Cosa nu spune nimic interesant, Raj a luat-o razna si s-a dat cu turcii, Manuella monteaza becuri…………….

 10. Manuella

  Costume negre, căciuli albe.
  Italia, Franţa, Olanda, Marea Britanie, la fel de sobri.
  Totuşi, uniformele noastre, chiar dacă alb-negre, fără “sare şi piper”!

 11. Seva Tudose

  hai ca sunteti chiar “picky” cum dracului culoarea neagra… ce exista in orice garderoba obligatoriu…va deprima 🙄 orice femeie are o rochie pe corp neagra !

  romanii,va garantez a tras “a preview” la cum vor fi intoliti ceilalti…si s-au orientat ! A fi original !
  Doar nu vroiai sa fie rosu,galben si albastru 🙄

  mie(una) mi-a placut !

 12. Seva Tudose

  Nu este Tricolorul Nostru plin de culori,viata si speranta,mai trebuia si costumatia tot asisderea de colorata/vie ? 🙄

 13. Seva Tudose

  Eu,ba…ii consider eroi,ptr.ca Tricolorul este in prim-plan,nicidecum oamenii…o etalare plina de clasa si patriorism !

 14. Manuella

  Seva, par complet lipsiţi de viaţă.
  Costume fără strop de imaginaţie.
  Aici nu vorbim despre must have-ul unei garderobe feminine.
  Şi nici despre drapel ca o posibilă salvare de culoare.

  Sigur, poate nu ca Germania, aşa colorată ca în cărţile de poveşti. Uită-te la americani, de exemplu.

 15. Seva Tudose

  Manuella,

  se vede clar dezamagirea ta,dar reputatia unei tari sta totusi in prezentare ???

  ei,asta nu inteleg, de ce romanii aloca atat de multi bani/euro/dolari pe prezentatie,cand de fapt consta in performanta !

 16. Seva Tudose

  Manuella,

  de fapt mi-ar creste inima in mine cand as vede un record mondial rapus de Romania,si nu m-ar incalzi cu”sheet” rahat daca olimpicii nostrii romani ar fi batut recordul mondial…la aparenta !

  aici sa achizitionezi un costum original de la Campionatul Americii…dar ma opresc,refuz sa comentez !

  eu le uresz success tuturor romanilor !

 17. ik

  Cum sa nu existe familie la agatarshi, dra Uc ? Insamna ca-s niste nenorociti. Trebe luati toti si trimisi la starea civila, sarumana dna Manu !

 18. ik

  Ce tot aveti cu mine, dnu Danny ? Ce daca mam dat cu turcii ? Ii bine la ei, totul e sa nu te apleci dupa sapun. Eu mam aplecat, dar iam pacalit. Mi-am pus in prealabil palma la fundulet, sarumana dna Ana !

 19. ik

  Dna Manu nu monteaza beacuri, ci culege cioabe, dnu Danny. Cititi mai cu atentie, sarumana la dnele Edle, Ana, Manu, Vio, Nasta, Ana, Andreea, Eu-Genia grasana, Ana, etc, + dra Nora cea uratica !

 20. ik

  Da de ce so ucid ? Mai bine o tiu flamandas in debara vio luna. Da dak nu moare ? Unii au rezistat… Fara niciun apropont la dnu Dannyi

 21. Uitându-mă peste titlurile din ultimele două zile, remarc ceea ce nu mă mai surprinde demult. Oile care merg cu turma. Indiferent unde.

  Unii (nişte americani) critică vestimentaţia românilor la Soci – dând lecţii şi impunând norme în acest sens – iar presa românească, adică jurnalizdele şi jurnalizdii, preiau şi multiplică. Tipic!

  Deci nici nu m-am uitat să văd cât de oribile şi penibile sunt costumaţiile românilor, dar de unde până unde:

  “Romania a mers pe costume de culoare neagra si caciuli albe, iar apoi a incercat sa aduca un strop de culoare fluturand mai multe steaguri. Ne pare rau, nu merge asa, Romania! Ori incorporati culorile in look-ul vostru, ori nu mai faceti nimic”

  Adică, ceeee?! Au dat americanii – sau oricine altcineva – norme şi nu ştiu eu?!

  Iar titlurile … demne de presa românească: „România, CRITICATĂ DUR pentru apariţia la SOCI 2014”.
  Băi, mă lăsaţi?! Parcă ar fi deturnat vreun avion în pula goală.

 22. Nora&1Q

  Hai România! Sărumâna doamnelor și doamnelor! Am sosit acasă viu și nevătămat ceea ce vă doresc și dvs. Dl ik e olimpik..
  Tre` să bat în retragere, că sărbătoresc w.end-ul la fel ca dvs. LMA și să auzim de bine, cu sănătate! că-i mai bună decât toate. A, și baftă. V-am salutat cu o mână pe pa`ar și cu ailantă bă putoane..

 23. Seva Tudose

  uc

  de cand ai pus acest video-clip ….il revad,vizionez in prostie,atat cat imi place…multumesc !

 24. uc

  Seva, care -- Azara al-Hay?:) Cu placere, ma bucu ca-ti place, iupiii 🙂 si mie-mi place la nebunie, solista are o voce calda. Uite ce-mi notasem la vremea respectiva…cand am ascultat prima oara piesa.

  Piesa Azara al-Hay (Fetele din cartier) – de pe primul său album – Sudaniyat (sudaneza -- ad-literam, de fapt sudan înseamnă negru), scos în 1997, e singura piesă “care-mi spune ceva”, de ceva vreme. Tânăra sudaneză, Rasha, dintre cei 18 frați ai săi, se stabilește la Madrid, unde este luată de către producătorul de muzică Manuel Dominguez sub aripa sa și debutează la 26 de ani. Piesele de pe album sunt redate de grupul său, de spanioli și africani (inclusiv unul din frații săi, Wafir Shaik). Rasha a răsărit de undeva din cântecele nubiene și afro-reggae, cu influențe egiptene, cu reminiscențe în soundtrack-ul orchestrat din filme. Ar putea fi și o influență din Sufism [Aquis Mahasnik Biman – ultima piesă de pe album, titlul căreia s-ar putea traduce: Cu cine să te compar? – acompaniată de oud, tipic oriental, saxofon și percuție], care i-ar putea șoca pe cei din Sudan, unde Guvernul le-a interzis femeilor să cânte în stil “neortodox”. (traducere din diverse critici).

  N-aș putea spune ca are influențe de reggae – mai ales în piesa asta, ci o tentă de jazz, iar vocea? Dacă veți vrea să învățați vreodată arabă, aceasta pronunță foarte clar.

 25. Nora&1Q

  Sărumâna fetelor din cartier! M-am gândit, m-am sucit, m-am răsucit și tot la concluzia că d-na Manu e a mai urâțică de p`aci. Altfel nu și-ar piti fața în cearceafuri. Parc-o văd ducând gunoiul doar în nopțile fără lună învelită-n pânze de sus, de la 4, până jos, la gheenă. Nora nu e urâțică, dom ik, ci e urâtă d`abinelea. Fuge lumea de ea și-și scuipă-n sân. Ptiuu, că urâtă mai e! +++
  Dintre bărbați, ăl mai Gollum e dom Marc_el Zorab care se ceartă cu singura măslină ce i-a mai rămas în farfurie. O dă de-a dura c-o scobitoare superconcentrat și contrariază mesenii alăturați care ciulesc urechile de parcă-l aud vorbind în somn. Ce z`ce, ce? Ia..
  -ptiuu, să mor io dacă te înțeleg! Și, vrrr! fără să priceapă ce vrea, strălucitoarea măslină scăpă de vârful scobitorii oprindu-se-n liniștea ei tuciurie, ademenindu-l alunecos. Proastă mai ești! Zumzetul vecinilor îl întrerupe și amână un nou atac. Privește spre sud (unde nu e nimeni) apoi își fixează privirea spre nord, nord-vest (spre un nuc bătrân cu umbra deasă) și visează că soarbe cu paiul dintr-un sirop de tuse într-o companie selectă..

 26. Seva Tudose

  uc#62

  tu draga mea draga,mi-ai dat/daruit cu mult mai mult de cat as fi putut eu intelege/vede,(din acest comentariu) !

 27. uc

  Seva, sper ca bucurie 🙂 cre’ca m-am emotionat si nu mai stiu ce piesa sa pun

  salutari baietilor din cartieeer!

 28. Adică n-ai cum să analizezi cu ce se îmbracă un sportiv.

  Actorii şi cântăreţii de la haliud sunt singurele entităţi pe care le poţi judeca după haine, deoarece doar asta fac. Umblă în haine. Iar când hainele nu sunt suficiente, se lasă surprinse în pizdele goale.

  Chiar, uite ce-mi veni: titlu de articol de presă -- Mike Tyson a fost văzut îmbrăcat ca o ţulă!

 29. Nora&1Q

  Țulă?! Ceaia? țârlă, puțulik, să tră, dom ik! Io sunt, permiteți să mă prezint, la o adik..

 30. uc

  neata!

  junghiule, e una din piesele mele preferate :), bine ai re

  1Q, parca pusesesi o piesa, ai sters-o? de ceee

  Nora, pe unde umbli?

 31. ik

  Salve si mii de bombe coane J ! …… Dra Uc, ati observat ca de la 1 timp nu mai pun intrebari ne l-a locul lor ? Poate Dna Seva sami mai reproseze cevasilea ?

 32. uc

  nu stiu de ce nu mai scriu unii pe aicea, ik, mie-mi place orezu cel modificat genetic si nu-mi place ca nu-ti place, te roog sa-ti placa, hai no, si io-l modific nitel, culoare, aspect, e bunut

  hahah, citisem Salve si mii de bomboane la 81

 33. uc

  ik, nuuu, nu de dragul meu, tie tre sa-ti placa intaie si intai 🙂

  Cosa, ba da, caut, dar nu stiu la ce dimensiuni tre sa pun, ma ajuti un pic?

 34. Băi, unii sunt chiar proşti. Dar mai nasol e că depindem unii de alţii.

  Nevasta lu’ Rogozanu:

  ” Nota de plată pentru construcția Catedralei Mântuirii Neamului se va ridica, probabil, la 400 de milioane de lei. Bani din care s-ar putea construi 1500 de școli. Sau 300 de kilometri de autostradă. S-ar putea utila cu aparatura de ultimă generație 40 de centre medicale de excelență. S-ar finanța 8000 de transplanturi. Sau 800.000 de nașteri.”

 35. ik

  Pw cine prostiti dv. cu dimensiunea la poza, dra Uc ? Una scritzi , alta ganditi sarumana la maini si picioare ! Vedeti ca asta seara la tv 1 ii 1 film cu Lui de Fune, Tautatul. Joak si Jan Gaben. Lam mai vazut, JG avea 1 tautaj pa greaban si Lui de Fune vrea sa il cumpere, sal decupeze. Az am ascultat melodia aia pe iutub cu Major Luzer si fimea ii incantata cami place. T Base ii la dv. la Cluji. Stati cu ochii pa el sa nu intre in carciuma…

 36. ik

  Iam zis lu nevastamea ca daca mai pune 1 data zaar, se va alege cu 1 cap in gura. A zis so las in pace si sa duc gunoiu, ceea ce am fi facut mintenash…

 37. uc

  Nu l-am vazut pe base azi :d, il iubesc pe Louis de Funes, si fiul lui e actor si au jucat impreuna, deci…
  Sper sa fie bine Nasta, in ziua cu zapada pravalita-n fata mea, sapt trecuta, am avut intalnirea lunara cu colegele la restaurant cu lamultianuri, a venit si ea, era vesela :), io-am uschit-o la un mom-dat, ma grabeam undeva.

 38. Danny

  http://sud-est-forum.ro/wp/2014/02/nazare-peste-400-de-braileni-au-protestat-impotriva-coruptiei-usl/

  Nenorociti de braileni ( nu-mi iert deloc brailenii ) au participat la un miting initiat de jegul P.D.L, toti fiind membrii de partid, care au furat cat au fost la guvernare, la fel de mult, sau chiar si mai mult decat actualii mafioti uslisti. Deci, interesele lor sunt pentru ciolan, nu pentru populatia mun. si judetului. Dar, daca e sa iei 400 de cetateni braileni din randurile societatii civile, adica neafiliati vreunui partid, si care sa protesteze impotriva regimului politic mafiot de 24 de ani, n-ai sa gasesti niciodata in Braila, ca de altfel in multe orase ale tarii. Scarba sa-mi fie de braileni si de toti ceilalti care stau in fotoliu cu mana pe sub dos, uitandu-se la…………….desene animate.

 39. Nora&1Q

  Sărumâna și să trăiți puternik! k dom Dan și dl ik

  Nora doarme și visează că maimuța ei dansează.
  Ăhapiniudei! Duhnesc bine a ulei; cum o dau și cum o iei..

 40. Nora&1Q

  Io-s țăran prost, recunosc. Îmi scapă sapa-n cultură. Ar cam strâmb, în șanturi mici. Da`s cam dus și nu m-oftik. Să vă zik dl ik..

 41. Danny

  Sa traiasca toata lumea de aici! Este un ordin.

  Cosa, eu iti dau sa citesti cate ceva, in speranta ca mai pricepi si tu din cand in cand. Dar observ ca nu te intereseaza nimic, in ultimul timp ai dat-o pe barfe muieresti.
  Stii cum vine treaba? Orasenii sunt ofiliti pe timp de pace, de bunastare si prosperitatea economica, dar pe timp de razboi, coruptie si mizerie morala si politica, taranii sunt adormiti pe veci, iar orasenii sunt primii care se trezesc din iluzia bunastarii personale.

  Pe unde o fi Nora? Iti da impresia ca a evadat in lumea larga, lasand deschise portile sperantei si ale sigurantei de sine.

 42. Danny

  Eu am blocat adminul.

  Alea rele si urate ce faceti? Cand va voi trage cativa pupici peste boticuri, de n-o sa va vedeti, sa nu-mi spuneti mie cutu.

  Maimutica aia de Nora pe unde umbla? A fugit de acasa?

  Ce inseamna destrabalarea asta pe aici? Asta-i sit fara caini?

 43. Incredibil ce văd chiar acum la o emisiune de la americani cu unu Steven Brill!

  Statul a acordat licenţă pentru tratamentul împotriva unui tip de cancer unui singur furnizor de medicamente. După foarte puţin timp, costul tratamentului, care iniţial era de 300 de dolari, a crescut la 50 000 de dolari!!!!!

  Cum a rezolvat statul această situaţie?! A inclus tratamentul pe listele de compensare, astfel încât să-l plătească statul în mare parte. Ce-a făcut producătorul de medicamente după această măsură a statului?! A crescut costul tratamentului la 87 000 de dolari!

  Şi gata, s-a echilibrat!

 44. uc

  Seva, o stiu pe fata aia cu sabia, si io am admirat-o :D, la nunti unii arabi taie tortu cu sabia 🙂

  ik, iaca-ta, nu i-am mai auzit de ha-ha 🙂 dansam?

  Cosa, absurd!

 45. Danny

  Raj, hotaraste-te, ori pe mine vrei sa ma vezi gol-golut, si cu un ou de strut, ori pe Ana goala, cu o portocala?
  Sau vrei sa ne vezi pe amandoi?
  Esti cam dubios, man! Esti hetero-homo-sapiens-sexualis.

 46. ik

  Dnu Danny, ce daca-s homalau ? Asta nu inseamna ca-s dubios, dubi, cum ziceti dv. Poate dobi… Dra Ralu, nu suport orezu. Nu mai incercati, nu se mai poate face nica, dnu 1Q se joaca cu putulica…

 47. ik

  Din cliclul ” Cine-a pus cacat pe clantza”, nu cred ca vreti sa stiti ce-au facut tampitii astia in hala. Nu pot zice , ca nu suporta urechile, hartia…

 48. ik

  Tampita aia de la primarie a ramas fara loc de munca, a fost data afara. In locul ei a fost numit un tip care crede ca am avut vreo contributie la excluderea dementei. Acum sunt primit in biroul lui, ca Ceausescu in vizitele sale prin tara…

 49. ik

  L-am lasat sa creada ca asa e. Tipa a avut multe reclamatii. Asta, noul sef ma intreaba mereu daca vreau o cafea si-i zic invariabil ca da. Fuge la dozator si-mi aduce repejor. Tre sa ma stie de jupan. Stiu io cum a fost numit…

 50. uc

  esti figura, ik :lol:, stiu ca nu-ti place orezul,
  fii fara teama ca io scriu

  frumos din partea lui ca te serveste c-o cafea:)

 51. Nora&1Q

  Sărumâna, d-na uc!

  Sărumâna, Gei :*!

  Sărumâna, dom ik! m-ați făcut să plâng un pik. Nici nu pot ca să-mi esplik..
  (httpv://youtubeless/mzk_in_Bznă)
  Mulțumeeesc! LMA cu bucurie și dvs! Un an nou mai bun, cu multe realizări pe toate planurile. Să fim alăturea la bine și la rău și cân` ne-o fi mai rău ca acu` să ne fie. Puțin optimism n-ar strica pe nemenea, totuși..
  Dea Domnu` de toate! la nepoți și la nepoate. +++

 52. De bragă să-ţi povestească Danny şi ăştia de pe acolo. Eu am gustat la Brăila când eram în armată.

  Parcă-i leşie. N-am beut niciodată ceva mai scârbos.

  Ba da, cred c-am beut. Ulei de la tractor, după ce curăţaseră râpu de pe nişte purcei cu el.

 53. Seva Tudose

  Braga ? n-am gustat in viata mea,dar de auzit auzii !
  Este un club in Portugalia Braga…si auzi se face braga in Turcia,Bulgaria,Rusia,Serbia,Albania inclusiv si in Romania !

  In Bucuresti pana-n 1990 nu exista asa ceva,garantat,si naiba era ca pe timpul foametei din 1945 !

  cine imi da o reteta 🙄 ca millet nu stiu ce este 😀

 54. ik

  Ati prins foametea dan 45 , dna Seva ? Va credeam oleaca mai tenera, dar nu face nica, tot imi placeti. Orezu numi place…

 55. ik

  Si ma rog, homalaii nu-s tot oameni, bunule domn Danny ? Dra Nora, dnu Danny face discriminare, pe dnu 1Q la apucat oooo…. ooooo….. . O desfatare.

 56. Seva Tudose

  ik

  mama mi-a povestit de foametea din ’45…cand a facut febra tifoida de era sa moara,se manca melci de nisip fierti intr-un ceaun,stirul porcilor,acrite cu corcoduse sau agurida !

  dupa 4-5 ani s-a imbolnavit de scarlatina…si cand erau troienii mai mari decat o casa,m-am nascut eu,saraca era asa de slaba,ca nu avea nici un strop de lapte la sani,sa ma alapteze 😥

  cand imi facea baie/scalda,calca rufele mele cu fierul incins cu carbuni,ca sa ma infaseze cu haine calde 😥

  deci sunt bunica dar nu inca strabunica ! Sa iti ajute Dumnezeu si tie sa ajunci ca mine…

 57. Danny

  Cosa, nu mai exagera cu braga. Daca tie nu-ti place, nu inseamna ca nu este buna.
  Ea este originara din Cehia, este de culoare maroniu -- cacaniu, si este facuta din porumb.
  Braga exista pe timpul lui Ceasca la orice chiosc aflat in incinta unei scoli. Asta vara am vazut pentru prima oara, dupa 24 de ani, braga la dozator pe faleza. M-am apropiat tiptil si nedumerit de dozator, si mare mi-a fost mirarea cand am vazut scris : “BRAGA -- 2 LEI/PAHARUL” de 400 mg.
  De indata, insetat, incorsetat in calduri si nesilit de nimeni, am comandat un urias pahar cu braga, in amintirea zilelor bune de pe timpul raposatului.
  Am mirosit-o mai intai, iiiiii, sa lesin precum Cosa, nu altceva, apoi am pipait-o, dupa care am beut-o, pe nerasuflate, aaahhh, ce buna a fost!
  Mai vreau un pahar!, am ordonat vanzatoarei care se uita ciudat-placut la mine. Dupa care l-am beut si pe al doilea. Mi-am adus aminte de vremurile de demult.
  La vara voi bea din nou braga, si tot pe faleza.
  Asadar, draga Ralucuta, manca-ti-as putza, cu respect te invit in Braila, pentru a-ti oferi cu drag UN PAHAR CU BRAGA, pe faleza. Merita sa incerci. Prietenii stiu de ce!

 58. Danny

  Raj, homalaii sunt tot oameni, mai, dar nu stiu cum sa-ti zic…………….cred ca au doua perechi de coaie, altfel nu-mi explic, de ce le plac barbatii!?
  Aah, si doua perechi de organe.

 59. Danny

  Seva, orasul Braga din Portugalia are o renumita echipa de fotbal : SPORTING BRAGA, eliminata de doua echipe romanesti in ultimii 3 ani:
  1 -- CFR CLUJ;
  2 -- Echipa de suflet a lui Cosa: PANDURII TG. -- JIU!

 60. Cacaniu esti tu la cap, Danny!
  Iote, la prins de fluturi!
  Un pupoi, Ik!
  Uc: multam, mai dau cate o fuga pe aici. De dragul insanitatii placute. 😛

 61. Toata copilaria ne duceam la Slatina la albanez. Ala facea cea mai buna braga si singura inghetata artizanala de gasit in anii aia prin zona. Exista si acum, baietii lui au mostenit afacerea, dar nu am mai trecut de ani de zile, habar nu am cum mai e.

 62. uc

  Nora, ce faain, io am mancat toata copilaria numa strugurei si agrise :(, braga nu, aproape toti ati gustat, io nu 🙁

  ik, suceste nitel cutitu’ n rana c-apai vezi tu intensitati.:D

  Dani, e ca cfr cluj sunt tari? 🙂 Hi, manca-mi-ai ce?! 😆 e drept, rimeaza
  Am fost la Braila intr-un 15 nov, am stat doar o zi ca ma grabeam acasa -- ningea si ningea, am fost si pe faleza, si nu era dozatoru’, oare e pe litoral?

 63. uc

  Seva, @158, am vazut un dans de genul asta la constanta intr-un restaurant-participam la un ev in fam, aveam 14 ani :d, era plin de vaporeni turci, sirieni

 64. Ana

  Raj, revelai de dimineaţă răspunsul la-ntrebarea-ţi de-acum o săptămână, aia cu scriitorul doctor. Cred că tu de Răzvan zici, de Răzvan Petrescu.

 65. uc

  ce tare e piesa asta, Cosa, cred ca-s unguri 🙂 stiu piesa 😆

  Seva, tre sa invat cativa pasi colosa de la flatfoot dance, nu pare complicat

  uitati si aici ce bucurie pe ei :), astia care canta

 66. Seva Tudose

  Cosa

  romani nu gasisi ? Aia-s unguri…draga…cu unguri te lauzi tu ? hai le-am scris ceva in romana,sa vezi ce ma injura,noroc ca eu nu stiu ungureste 😀

  http://www.youtube.com/watch?v=UCCRBwsQkwY

  stiu,stiu,urmatorul tau com.va fi: proasto !

  uc,

  cu desavarsire sunt unguri(am redat video-clip-ul lui Cosa,gen Verbunk !)

 67. Tocmai de aia, tâmpito, trebuie să specifici rasa şi nu cetăţenia. Oamenii se deosebesc unii de alţii după rasă. Cetăţenia e dată de o hârtie.

 68. uc

  Cosa, dupa parerea mea sunt elemente comune in dansul de mai sus (cigany tancok) si asta, desigur si adaptat, piesa e ungureasca, ei sunt din zona -- simt ritmul, e o influenta, oricat ai incerca sa separi.

  🙂

  Nora, sa fie cel mai bine! 🙂

 69. N-am încercat să separ nimic. Eu nu remarcam dansul acolo ci interpretarea lui. Dansurile sunt, evident, ungureşti, dar vezi cum e interpretat de unguri şi cum e interpretat de ţâgani.

 70. Tu ce cuvinte n-ai înţeles din ce am spus eu?!

  Nu mă interesează cum simt ţâganii . Dacă acel dans era interpretat de unguri nu mă uitam decât până să-mi dau seama de asta.

  Şi nu din nu cauza nu ştiu căror fobii ale mele ci din cauză că ungurii sunt foarte crispaţi în dansuri. Parcă au morcovi în cur.

  Ţâganii dau viaţă dansului. Ungurii îl îmbălsămează.

 71. uc

  iti par crispati? no, unii dintre ei transmit, altii nu, care-cum poate si stie….atmosfera conteaza.

  il imbalsameaza 😆

  noapte buna:)

 72. ik

  Nu-i ala ziaristu doftor, la kre faceti referire, frumoasa mea dna Ana. Ii vorba de Val Valcu, da nu inteleg ce kta el la Romania TV. Imi place omu.

 73. ik

  Ii tare clipu ala dela 213 cu tiganii unguri. Parca am mai povestit la Pandoras despre tiganii ceaunari. Taica sarmanu ii iubea mult, ba chiar ii adora. Imi povestea mereu ca tiganii aveau onoarea lor, erau altcum decat is acuma. Ba chiar se lasa furat de cate o inaripata , se facea k nu vede. Tiganii nu-ti furau never gaina din curte, ci doar paia razleta, care avea proasta inspiratie sa iasa din curte. Li se parea tot timpu ca li se cuvine. Ei nu realizau k nui pasarea lor. Cei nui in orada ta si-i pe domeniu public, ii mancarea mea. Stiau ca nimeni altu sa osebeasca buretii buni de ai rai, necomestibili, faceau o tocanita de ghebe de te cacai pe tine de fericire. Stiau sa ademeneasca fazanul, iarna. Puneau 1 borcan din ala de 10 kile, din ala de muraturi, in zapada, puneau si-o mana de graunte in borcani si, gata, fazanu era prins, ca nu stia sarmanu sa dea in marsharier, cu curu inapoi pentru cei kre n-au habar de conducere auto, sarumana dna Ana, dra Nora, dra Uc si celelante tute intrale sofatului !

 74. ik

  Knd era tener si falnic, lu taica ii placea mult sa se bage intre tigani, intre ovrei si secui. Tot timpu zicea ca au onoare mai mult decat noi romanasii. Aicea nu ma refer la kpeteniile secuilor, ale ovreilor sau ale armeniilor, k era prieten la ktarama si cu armenii. Cel mai mult se intelegea cu ala de la radio, dela Radio Romania, am un lapsus acuma, ala care a iesit la pensie mai acu vio 7 ani. De fapt, era amic bun cu tacsu, care locuia pio strada din centru Bacaului, dr. Aroneanu, nici nu mai stiu dak exista azi

 75. ik

  Imi cer scuze pt. modu cum scriu, dar sunt febril si-mi e teama sa num i skpa ideile, de paul grigoriu e vorba. Asta are nume de romasn , dar sa stiti ca-i armean sadea , ca si Marcel Radulescu -- ovrei eminent din Bacau, cu nume romanesc. Marcel nu-i trecut in kikipedia, in anale, dar a fost 1 evreu mai roman dekt romanii. 1 medic deo probitate morala iestita din comun, asa cum a fost doctorul Ghelber din Buhusi, care opera fara nicio letzcaie romanii saraci, dar lua triplu de la chiaburii ofticati. Avea reteaua lui de informatori evrei, care il puneau in tema cu apukturile celor kre aveau si erau stransi la punga

 76. ik

  Voiam sa scriu despre tigani, dar am dato pe evrei. Laldararii , cazangiiiii tigani aveau meserie in ei. In anii comunismului erau angaqjati pe bani multi de intreprinderi si nu prea inteleg eu cum erau remunerati, adik taik nu intelegea, dar sa stiti k primeau bani multi pentru ceea ce nu reauseau inginerii romani sa fak, dar despre asta, observ k nu se scrie, nu se stie poate, dar sa stiti k e mai mult dekt adevarat.

 77. ik

  Fetele astora, ale kldararilor erau deo frumusete rara, nu se punea problema sa nu sa marite in stare virgina. Taik spunea k desi se spalau rar, trup[urile, transpiratia lor nu putzea ofensator. Cik aveau o igiena intima bine pusa la punct, cea taik.

 78. ik

  Pe kp se spalau cu lesie fakuta din cenusa si mai dau cu nu stiuce pe par, o iarba, o nu stiuce, de paru lor lucea deti lua ochii si era matasos, dar tot mirosea a fum. Orice tigan, cea taik dak iese din baie , tot a fum miroase, asa cum musulmancele miros a oaie, dupa ce iers dela dush.

 79. ik

  Multe copile din satra aveau ochii verzi, dar nu dinb aia tiganesti, ci din aia romanesti. Multe aveau ochi albastri. Aceste copile nu erau ale lor, dar nici nu erau rapite, cea taik, ci erau cumparate cu bani grei, nu se stie dak de la parintii lor sau dela cei kre se ocupau cu asa ceva, 1 fel de trafiknti de carne vie din acele timpuri. Fetele balaie erau tratate cumsecuvine, de catre satrari, nu erau puse la munci grele, erau bine hranite si, ceea ce e mai intertesanrt, nu l8i se spalau creerele, nu li se indrugau baliverne dfespre originea lor

 80. Nora&1Q

  Sărumâna și bine că trăiți! De când cu isteria câinilor vagabonzi, Vâlcu mi-e egal cu zero în toate domeniile.
  Bine-ai reve, Nora!

 81. ik

  L MA si li Domnia Voastra, dnu !q ! Nu-s racir, dra Nora, erea sazicasa sa numi perz ideile. Is ktapultat dupa drum,fermecatoarea mea doamna. Din mo9ment ce Val Valcu ii berbant frumos, ce va pasa ? Mie numi pasa,ca-i in gratiile soacramii. Canii bagabonti au onoarea lor, bunule domn 1Q. Ca si tiganii caldarari…

 82. uc

  ik, io stiu ca-s pe nicaria cu sofatul, de aia ii respect pe soferi, de multe ori is mucles langa sofer sa nu-i distrag atentia :lol:, numa cand is cu fetele-cucuietele in masina, cantam. ce frumos povestesti 🙂

 83. Val Vâlcu nu e ultimul jeg în materie de jurnalism. E ultimu jeg, punct!

  Cu toate că dacă mă aplec mai atent asupra cazului şi Rareş Bogdan e un candidat cu mari şanse.

 84. ik

  Pai io nam zis precum ca ce reacu o cata dom Valcu la Rrom TV, dra Nora ? S-au de ce lo fi primind aia la postu lor ? Ce vina am io ? Vreti sa ma pui nashpa cu soacramea ? Imi dati dv. zacusca ? Ziceti acuma s-au taceti pt. totdeauna, dn 1Q, daca va dau una…. Dra Ralu, coborati de la volonas pan ce nu faceti vio prostie. Sa n-avem nekzuri, k mai stiu io neste cazuri, dna Ana face nazuri…

 85. uc


  😆

  ult data am intrat cu bicicleta in cel din fata mea, singuri pe sosea, oprise brusc, io nustiuunde ma uitam si am intrat in el, aproape c-am sarit pe el ca n-a claxonat, mi-am ascuns vanataia de pe coapsa cu fond de ten, eram in degrade.

 86. Nora&1Q

  Am reve la-nalta poartă! Cu plecăciune și supușenie mă închin preamăritului sultanik..
  Poruncă!

  Am nevoie de niște sfaturi de la pricepuți în ale chichițelor avocățești. Cine mă poate ajuta?
  Help! Posibil să fac pușcărie pt că n-am plătit un serviciu capcană, abuziv. Nu glumesc.

 87. Nora&1Q

  Bii-neee, mă, să nu m-ajutați! Oricum nu era un caz penal, da` na. Mă și vedeam la mititik, departe de dl ik..

 88. Nora&1Q

  Ei? E grav? Mă căiesc sincer pt fapta reprobabilă. Nu mai fac! Zi ceva, nu mă mai fierbe..
  :ampumniilagurășiokymărițidespaimă:

 89. Nora&1Q

  Dacă scap, promit că.. Ce să mai promit?! Habar n-am ce. Vb singur, pt antrenament, că sigur n-o să mai am cu cine..

 90. Băi, altă dată când mai pui o cerere pentru cineva anume, fă-o de la început în următorul format xml (ca s-o putem interpreta cu toţii):

  <?xml version=”1.0″ encoding=”utf-8″?>
  <cerere>
          <către>
                  Nora
          </către>
          <restul>
                  Daţi-vă-n pula mea
          </restul>
  </cerere>

  Asta ca să nu ne apucăm să studiem degeaba (în acest caz) Dreptul la repezeală -- varianta de blog.

 91. ik

  Va rog sami permiteti sa va tiu de mana, dnu 1Q.Daca-i nevoie, va tiu de mana si cand faceti pipicu. Chiar aveti nekzuri cu advoktii ? Dak e sa infundati puskria, aveti grije mare la sapun. In semn de simpatie, va tiu si pe dv. de manutza knd veti face pipi, dra Uc…

 92. ik

  Dna Manu sarumana stiti ceva de dna Jasmi ca vreau sa ma imprumute cu 25euro ca nam de motorita la mercedesu meu din 1982…

 93. ik

  Urmeaza a 51 umbra a lu Codin, umbra de la putza cu siroiul de rigoare, dnu 1 Q ? Ep. VI in care nefututa de Doinita se intoarce de la ma-sa ? Are servici Doinita ? Dak nare, tre sa se intoark la omu ei…

 94. ik

  Daia va zic io ca fetele tre sa fie independente financiar. La o adica daca te paleste nenorocitu, poti sa-l parasesti. Mai doare vanataia, dra Uc ? Aruncati bicla aia…

 95. ik

  Cum sa te dai la coapsa cu fond de ten ? Io stiam ca tenu e doar la fatza. Nu exista fond de coapsa, de cur, de clavicula , de rulment , sau fond de clasa ?

 96. Seva Tudose

  1Q#258

  “ce serviciu capcana” 🙄 zi si tu in general despre ce e vorba,de ce sa te tin de manuta ” eu te trag de urechi,sa-ti vina mintea la cap,sa numai gresesti !

  ce te-ai dus la Mall si ti s-a oferit gratuit un fond de ten doar pe un obraz,si tu i-ai cerut sa-ti dea si pe celalalt… 😆

  exact cum este aici,te duci la doctor de urechi,ei fac reclama la”hearing aid” cu 900 de dolari NUMAI…la chestii d-alea mici ce le introduci in ureche ca sa auzi mai bine,asta daca esti cam surd…

  te duci ca prostu’accepti,semnezi,si pe urma iti spune ca cei 900 erau doar ptr.o ureche,nu doua ! Si uite cum intrasi in serviciu capcana…

  noroc ca nu procedeaza la fel si cu ochii/simpatici…
  adica cu ochelarii 😆

  .. ori ti-au scos 2 amigdalite in loc de una 🙄

 97. ik

  Treaza ca stare de deschidere a ochisorilor, nu mam referit la starea de manga, muci, chitrofoneala, dna Seva sarumana. Si englezoaicele si irlandezele is treze de luni pana vinerea. Sambata si dumineca is bete pishate… Dra Val, sunteti in conced ?

 98. ik

  Aveti corcoduse crude la congelator pt. acrit ciorbele de post, dna Edle ? Unii n-au auzit de ciorba de fasole acrita. Vaz io cel fel de moldo imi sunteti…

 99. Seva Tudose

  gata fac greva..daca nu vine Val_one !

  inca odada iti spun,bai idiotule de Cosa…

  sa te futa ingeriii si dracii,eu,una am ptr.tine o afectiune mai aparte…hai,da-te-n carici…ca si tu esti imposibil de iubit…

  gata..La multi …ce vrei tu…Cosa !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *