Epilog de Mărțișor

În primul lui an școlar, Codin Greuceanu se plimba abătut prin curtea școlii, tresărind de fiecare dată în apropierea vreunei fete. Nu numai că uitase că e 1 Martie, dar nici nu avea de unde și cu ce să cumpere acele mărțișoare, simbol al primăverii. Tocmai când se resemnase, auzi un chiot fericit urmat de copilul sursă care trecu pe lângă el cu un mărțișor găsit. Speranța agoniza, dar nu murise. Ba simțea și că are dezlegare să nu cedeze, astfel că, mai făcu o tură prin curtea plină de copii, cu privirea-n pământ, concentrat pe o rază de noroc. Știa și cui îl va oferi, dacă-l va găsi. Eu-geniei. Își imagina scena când i-l va agăța în piept. Ea-l va săruta pe obraz și se vor muta împreună în bancă. Sublim.

– Ce faci, mă, acu’ te uiți numa’ pe jos după mărțișoare? Îl apostrofă chicotind fericitul norocos, un coleg de clasă invidios și răutăcios. N-o să găsești. Fraiere…

Cum nu era îndeajuns de umilitor pentru băiat, scena se fărâmițase dureros când clopoțelul anunță sfârșitul pauzei. Eu-genia își etalase deja mărțișoarele primite și radia. Le sortase, le discutase cu celelalte fete și acum formau grupulețe vesele. Codin avea senzația jenantă că toți copiii-l privesc cu reproș, iar fetele îl fixează cu dispreț, parcă zicându-i: Pff! Săracule și nesimțitule!

Oftă trist și-și continuă firul vieții purtat în vârtejul școlii și-al copilăriei. Fără să conștientizeze, traumele de acest fel își lăsaseră amprenta pe aluatul tânăr, îi modelaseră firea și caracterul. Însă, fiind născut sub o zodie ocrotitoare, odată cu vârsta, îi creștea și orizontul social. Legea compensației e valabilă pentru toți. Ajunsese acum un veritabil CEO moștenitor al unui imperiu financiar, educat în păturile aristocratice, cu un puternic buchet de umbre acoperitoare pentru orice slăbiciune umană.

Și cum mama ei de viață rubicondă are prostul obicei să arunce cu noi și noi provocări, iată că traumatizatul nostru umbrit din toate unghiurile avu de-a face cu ispititoarea d-ră Doinița Stilescu, o clonă urmașă a doamnei Eu-genia, feblețea lui din școala primară. Un mărțișor de fată al cărui șnur se ițea ca moțul de curcan – din covorul mițos tuns în forma unui cap de mort – , la orice foșnet de-al lui Codin. Codin nu era prost. Era aproape prost, ceea ce nu-i totuna, să recunoaștem deschis. Vicisitudinile vieții îl șlefuiseră în aparență armonios, fin, elegant chiar. Dar cum șnurul Doiniței era dornic de împletituri și tremura ca momeala unui pește oceanic – astea au fost suficiente ca să prostească prada văzută în maiestuosul și prezentabilul Codin. Îl găsise, în sfârșit. Pe el, pe mărțic. Norocul lui avea un timp și-o arie suficient de mare cât să găsească un potențial mărțișor. Cine l-a pierdut n-a fost atent, deci, nu-l merita. Păpădie, păpădie, ce-am găsit al meu să fie!

Și cum orice perioadă marcantă din viața noastră e trecătoare, ca orice sărbătoare, cu urări și tot ghiveciul de complezență, cei doi împletiți se despletiră sec, fără prea multe explicații. Nici n-avea rost. Zeița erotică a Doiniței clacase, mocirlită de balaurul cotropitor, umilită și supusă la cele mai mari perversiuni. O singură mândrie avea: Doinița căpătase experiență. Nimeni nu se mai putea juca cu sentimentele ei. Doar cu șnurul modern, nepiercinguit. Își dorea acolo un ineluș din fontă, ca al Getei.

Ei, și acum ar trebui să încep adevăratul ultim epilog.

Adevăratul ultim epilog.
Cică legenda spune că n-ar fi ultimul. C-ar mai fi câteva pierdute-n spațiu și timp. Dacă și-ar găsi timp vreun rătăcit să le adune, sigur le-ar așterne aici, alături de marea familie a epiloagelor.

Așa. Dăm timpul înapoi câteva ore înainte ca Doinița să se trezească cu noaptea-n cap, ca să trăiască cea mai lungă zi de despărțire din viața ei.

Pe la prânz, before breakup: Zeița lustruise șnurul și-l depozitase în debaraua umedă. Îi schimbase arculețul, îl unsese cu vaselină și făcuse câteva probe care o stânjeniseră cumva pe Doinița. Neștiind ce i se întâmplă, dădea vina pe biata zeitate și se tot foia stingheră, posedată de gânduri posibile de supușenie. Urma să se vadă cu Codin să cineze împreună și să bea o litră de Babanu.

Miez de noapte. Arcul șnurului se destindea de ceva timp și se menținea ferm în șuvoaiele umede izvorâte din grota administrată de Zeița intimă. Deodată, Doinița simți gura lui Codin că sufla o adiere de primăvară spre ghiocelul prins în șnur. Acesta nu ținea cont de gravitație și se zbătea în vânt ca un drapel victorios, trecând prin orice frunză sau fir de iarbă. Fu prins pe-o parte de-o senzație stranie de limbă aspră de căprior căutător de muguri. Înțepeni. Rămase așa o vreme până să realizeze că limba lui Codin făcea ochiuri tricotate și se împletea cu ea în yin și yang. Habar n-aveți dacă îndrăzniți să comentați. Orice părticică din corpul uman se poate îndrăgosti. Așa că, șnurul Doiniței se îndrăgostise de limba expertă a lui Codin. Vibra zdrăngănit, ca o coadă de crotal, acompaniat de tobele Zeiței. După ce își luară un sfâșietor la revedere, pi curând, iubire, Doinița se simți răzbunată. Cum nu știa ce-i ăla reflex de vomă, nu-l mai întrebase. Devenise mai atentă, mai reticentă și evita întrebările incomode, idioate, ca atunci la interviu. Era mulțumită: iote cum se potrivesc până la cele mai mici detalii!

Urmează epiloagele de Paște, Florii și Sf. Petru, de Sf. Măria și Crăciun. Ultimul-ultim va fi de Revelion. Adică să fim noi sănătoși până atunci…

Sursă foto: sxc.hu.

by

Nu acum, dar sigur mâine.

991 thoughts on “Epilog de Mărțișor

 1. Nora&1Q

  Dacă-i pui un șnur roș-alb, crezi că ar fi manelist?
  Să fie și ceva culoare. Prea e gri peste tot..
  Plictisește ochiul.

 2. uc

  🙂 am primit 7 martisoare azi, mov, am vrut sa prinz unu’n piept, dara n-am ac

  astept cu sufletu’ la gura si celelalte epiloguri

  v-am pupat, am plecat

 3. Edle

  Știu cum să pun diacritice pe laptop, cred că a mai explicat Cosa odată. Doar că mi-e foarte greu să țin minte pe ce tastă e fiecare literă. E mult mai simplu pe telefon, nici nu trebuie să mă chinuiesc să termin cuvintele. 🙂

 4. Ah, mie mi-a intrat în reflex. Eu nu mă uit când tastez. Iar pe telefon nu scriu decât atunci când sunt plecată. Sau când am iaurt în laptop. :mrgreen:

 5. Seva Tudose

  uc#18

  eheheeee,cand era pi’vremea’me…noi copii ii puneam martisorul in piept invatatoarei…cand pleca acasa avea de la umar pana la burta, numai martisoare,ca niste decoratiuni,mai abitir decar Generarul-Suprem al URSS 😀

 6. Edleeeee! Ajutoooooor! Mă puse dracu să pun pe FB Mărțișorul. De ce se văd așa diacriticele?
  Aaaaaaa, știam eu că FB is the devil!!!!!!!

 7. Dacă dai click pe ce? Că mie, acolo, pe pagină, îmi vine să-mi smulg sprâncenele. De ce o prelua așa? Ai mai văzut o așa hidoșenie?

 8. Edle

  Da, de multe ori. Dacă dai click pe link, apare cum trebuie. Adică te aduce aici, pe Pistol.

  Să te uiți la Ana, să vezi că tot așa apare, inițial. Nu-i prea plac Facebookului diacriticele.

 9. Deocamdată retardatu de Costeluş dă prea puţini bani ca să-şi cumpere ip-uri cu care să intre aici. Mă dezamăgeşte crunt! Adică doar atât valorează iubirea lui obsesiv-labătristă pentru Nora?!

  Când se va înfierbânta şi va ajunge să-şi dea mai mult de jumătate din jumatea aia de salariu al lui, atunci mă împac cu el. Să-mi dea mie banii şi-l las să intre.

  Deocamdată mă gândesc la cât de trist trebuie să fie pentru ofilitele care credeau că o să aibă şi ele rol de femeie măcar acolo cu Costeluş.
  Adică în mintea lor e cam aşa: cum, dracu, bă, eu îi dau cu pizda pe la nas, iar el – împuţâtu nerecunoscător – tot după pizda ţâgăncii aleargă. (Pentru CNA -- mă refer la floricica aia mişto care împânzeşte poieniţele de primăvara până toamna târziu!)

 10. Seva Tudose

  Cosa

  ‘floricica aia ce impanzeste poienitele” nu-I ce zici tu,este basina porcului,ba….adica papadia 😀

 11. Nu m-apucă iar. Văd ce face şi nu-mi vine să cred. A ajuns să cumpere hostinguri doar pentru nişte ip-uri care i se blochează automat după ce intră de două, trei ori cu ele.

  Nici măcar nu i le blochează Nora, i le blochează programul.

  Eu îl înţeleg, totuşi! Am auzit că pizda ţâgăncii are o linguriţă de miere în plus.
  Dar nu ştiu dacă e valabil şi când doar te gândeşti la ea. Adică aşa … virtual!

  Chiar, titlu de articol: pizda virtuală a ţâgăncii!

 12. Cosa, termină dracu și tu cu fetele. Lasă-le-n pace. Oricum nu va crede nimeni că ăla e așa de dus încât să cumpere ip-uri. Pentru că ar fi periculos: ar însemna să-și pună mai multe întrebări, să accepte și altele.
  Dar asta n-are nicio legătură. Lasă-le pe fete că n-au nicio legătură.
  Mișto vrăjeala cu CNA-ul, ce să zic. 😆

 13. Are mare legătură cu ele, deoarece prin atitudinea lor l-au făcut să creadă că acţionând aşa poate păcăli lumea. Prin asta l-au încurajat să persiste.

  Dacă îl atenţionau şi ele cum a făcut Junghiu, poate se potolea, poate se jena de ele. Pe când aşa el crede că nu ştie nimeni ce face.

 14. Seva Tudose

  Ptr. prima data iti recunosc meritele,expertul… in pizda tigancii…pizdosule ori pizda lata ??? 😀

 15. Sevă, vrei să-ţi spun un secret -- apropo de pizdă-lată?!

  Mie nu mi-au prea plăcut pizdele înguste.
  Adică da, e mişto aşa de-o chestie, de-o dată de două ori şi-a doua oară de treişpe ori, dar până la urmă tot o pizdă serioasă în care să fac harcea parcea e mai pe placu meu!

 16. Mda, nu cred că-l oprea nimic.
  Apoi, nu cred nici că pe fete le interesează prea mult ce face el.
  Ce încearcă ăla pe aici e doar problema mea. Și a ta, indirect, prin ajutorul oferit.

 17. Da, prin nimic, decât doar prefăcându-se că nu cred ce spunem noi aici şi neluând atitudine!

  Dar, mă rog, mie îmi convine că prin asta fiecare îşi arată, fără să vrea, caracterul de care face atâta caz!

 18. Seva Tudose

  Nora

  cum poti sa-i ceri lui Cosa asa ceva 😆

  nu-i nici obstetrician,expert in femei gravide si nasteri de copii…si nici atat gynecolog,expert in tratarea organului genital al unei femei…

  el stie doar sa futa 😆

 19. N-am nicio idee de text. Asta în primul rând.

  În al doilea rând, am mai făcut eu un text după o idee foarte mişto -- ăla cu scrisul de mână -- şi n-a zis nimeni, bă, dă-l în pizda mă-sii, ce şmecher îi ăsta!

  Adică mie mi s-a părut cea mai inedită acţiune a noastră. Nu din prima, ci de când am văzut cum scriu ceilalţi cu mâinile lor. Nu ştiu, parcă păşeam dintr-un univers închipuit, într-unul real şi aproape.

  Scriu un text doar când mi-o veni o idee şi mai mişto.

 20. Edle

  Eu am atâtea altele pe cap, de nici nu pot să vă explic. Numai grija asta n-o am. Dar, oricum, nu aș (mai) lua atitudine. Am zis o dată, de două, de trei ori. Chiar nu am obiceiul să insist. Treaba lui.
  Sunt sigură că și fetele s-au săturat până peste cap de subiectul ăsta.

 21. Seva, păi, crezi că abordare ginecologică voiam eu? 😆

  Cosa: ba mie mi-a plăcut ideea aia, cu scrisul de mână. Tu simți nevoia să fii lăudat explicit?

 22. Seva Tudose

  Nora

  ahaaaa,acu-mi cazu fisa…te referi din punct de vedere botanic,al florei spontane pe toate poienitele din primavera pana-n toamna 🙄

 23. Nu mă refeream doar la a lua sau nu atitudine, ci şi la dialogul cu el.

  Cum să i te adresezi unuia ca ăla?! Cum să ai texte cu el?!

  Adică unu care trimite poze cu inimioare din căcat.
  Mă rog, poate doar spunând “inimioare din căcat” nu înseamnă nimic pentru unii. Ar fi fost mai bine să pună Nora poza aici. O poză face mai mult ca o mie de cuvinte spuse la perete.

  Dar nu-i târziu s-o pună nici acum.

 24. Seva Tudose

  Nora,

  mda,ma iubeste,nu ma iubeste,ma iubeste,nu ma iubeste…
  eram si noi tineri si prosti(eu+Sandu) eram pe munte…

  de cum se terminau petalele margaretei de munte,asa il lasam sa …intelegi tu ideea 😆

 25. Seva Tudose

  Cosa#55

  este a nu stiu a cata oara,cand readuci in actualitate”inimioara de cacat” faci si ca ala :

  barbat-su a prins-o cand se regula cu altu’ A lasat-o in pace ,a scos o moneda si a aruncat-o in aer ! Dupa luni de zile,ani de zile,el(sotul incornorat) scoatea moneda si o arunca in aer,la fiecare mic dejun,pranz ori cina !

  morala:

  tu rasucesti un cutit intr-o rana de curand, usor vindecata ! Inceteaza si tu ! Parerea mea…

 26. Edle

  E atât de greu de înțeles că eu (noi) nu am (avem) nimic cu omul ăla, Cosa? Înțeleg repulsia Norei, înțeleg și atitudinea ta, până la un punct, dar nu pot sa le împărtășesc. Mie omul ăsta nu mi-a făcut niciodată nimic. Dacă aș fi fost în locul Norei, poate aș fi reacționat identic. Dar nu sunt. Si nu pot să am sentimente negative așa, pur și simplu. Eventual, îmi poate fi milă de el, dar nu am cum să-l urăsc.

 27. Nici eu nu-l urăsc pentru că n-am cum să urăsc un zero neimportant.
  Dar ar fi sub demnitatea mea să dialoghez cu el ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat şi mai ales ştiind cât e de pervers şi mincinos.

  Singurele băgări în seamă sunt pentru scuipat.

 28. Edle

  Știm cu toții ce s-a întâmplat. Doar că fiecare privește lucrurile prin prisma lui. Subiectivitatea dracu’.

 29. Seva Tudose

  off,cat am cautat sa le gasesc !

  “Mama.

  Draga mamico eu te iubesc mult si de aceea eu iti scriu o strofa din poiezia Partidul,mama,tata,tot poporul
  Ne pregatesc cu grija viitorul

  Te saruta dulce G.

  1-Martie 1982 ”

  ….

  “Draga mamico

  Iti daruiesc de ziua ta,iubirea mea cea mai fierbinte,recunostinta pentru munca ta,si micul meu angajament:Voi fi mereu tot mai cuminte !

  Te saruta,D.

  8 martie 1984 ”

  ….

  ” Cel mai frumos si scump cuvint,ce-l spune omul pe pamant E mama mea ! Mama draga,azi ,de ziua ta,iti doresc multa (sam) sanatate fericire si bucurii.
  Te saruta cu mult drag(filul) fiul tau A.

  8 Martie 1985 “

 30. Seva Tudose

  Ik#82

  gresit,gresit !

  1- Nu ii iei sotiei aspirator(o jignesti cum ca nu face curat,ca n-are aspirator)

  2- Nu ii cumperi cratiti/oale(ca-i sugerezi sa iti gateasca,ori ca nu iti gateste)

  Du-o draga,unde vrea ea ori unde nu a fost vreodata,fie la un restaurant !

 31. ik

  Am duso anu trecut la restaorant, dna Seva, da nu mia achitat nici pana acu partea ei de consumatie………………….Da, dra Nora.

 32. ik

  Maine tre sa ma scold de dimi si sa iau un puchet de ghiocei. Poate gasesc la reduceri, oleak vestejiti, dnu 1Q vrea cartofi prajiti…

 33. Nu stiu, Ik, ce-a spus Quintus, nici macar nu stiu daca a spus ceva.
  Nu prea am urmarit nici eu foarte bine. Mi-e imposibil sa pricep ce-i in capul lui Tariceanu si rar am vazut pe cineva sa se ridiculizeze in doua zile cum a facut-o el.

 34. Manuella

  Aş putea să stau toată ziua într-o librărie.
  Bunicul meu a avut librărie. Mi-o fi în sânge. 🙂

 35. PNL nu va fi distrus deoarece e al lor încă de pe timpul FSN-ului, când au intrat împreună la guvernare.

  PNŢCD trebuia distrus deoarece chiar dacă era îmbâcsit de securişti infiltraţi, aceştia nu aveau acces la funcţii, toate filialele fiind conduse de vechi ţărănişti puşi la recomandarea lui Corneliu Coposu peste cuvântul căruia nu se trecea.
  După moartea lui Coposu, totul a devenit uşor. Eu personal am fost martor la una din zecile de acţiuni de manipulare menite să distrugă PNŢCD.

  Cu PNL e simplu. Tot ce se întâmplă acum – o mascaradă pentru impresionat fraieri, are ca scop crearea unui partid pentru familiile reunite Băsescu -Bebe Ionescu.
  Vor lua mulţi nemulţumiţi din PNL (de fapt aceştia mimează nemulţumirea, ei fiind securişti care reacţionează la ordin) mulţi din PDL şi din alte părţi.
  Eu preconizez atingerea acestui deziderat cam în cel mult doi ani, astfel încât să poată participa la alegerile parlamentare viitoare. Până atunci vor profita de legea traseismului şi îşi vor face inclusiv grup parlamentar în actuala legislatură.
  Preşedinte al partidului va fi ginerele lui Băsescu, dar nu în primii ani ci după ce se va consolida partidul şi după ce va reuşi să ştie pe dinafară expresiile pe care trebuie să le rostească în orice situaţie, astfel încât să nu mai dea cu oiştea-n gard ca EBA.

 36. Nu pricep legătura între ce se-ntâmplă în PNL şi PMP al lui Băsescu.
  Deocamdată nemulţumiţii din PNL migrează la PSD. Nu la PMP.

 37. O s-o înţelegi când o să se întâmple. Nu mai ai mult de aşteptat. O să vezi cu ocazia alegerilor prezidenţiale cum începe să devină transparentă toată chestia. Transparentă pentru mai mulţi, că pentru unii e de pe acum.

  Iar pentru alţii nu va fi niciodată.

  Aşa cum nu sunt nici marile tunuri de după ’89. De exemplu afacerea cu terenuri.

  Da, s-a îmbogăţit că a ştiut unde să cumpere pământ. A anticipat că se vor dezvolta zonele şi a cumpărat ieftin acolo!!!!

 38. Nu vorbeam de cineva anume.

  Aşa fac cei care habar n-au cum s-au făcut averile imobiliare.
  Şi cei care nu ştiu de ce e Gigi Becali la puşcărie.

 39. Manuella

  Două cuvinte în alb şi roşu astăzi.
  Sau tăcere de primăvară. Cu ploaie gri la mine.
  Dar cu zambile, scuză-mă Ana! 🙂

  1Q, numai epilog de mărţişor nu ne-ai dăruit!
  Deşi fotografia ce îl însoţeşte previne, am sperat.
  Dar, apreciez şnurul (Doiniţei) ataşat!

 40. Seva Tudose

  gata,acum am și limba română pe lap-top ! Na,Cosa că nici dacă-mi dai cu bâta după ceafă,nu ajung la laba ta !

 41. ik

  Sarumana dna Manu ! De ce no vorbiti cu mine ? De 2 luni nu-mi raspundeti la salut. Ma doare o ma-sa de nu am cuvinte. E prima mea durere de ma-sa de pana acu, ca io nam avut probleme dan astea. Luni ma duc la stomatolog/oaga, 1Q bea braga…

 42. Seva Tudose

  Cosa#98

  PNL ca PNL(dacă are soarta PNȚD,nu știu) dar că s-a dus pulii de suflet USL,nu regret,erau o alianță de hoți !

  Cu PSD nu țin de regula…ah,să-mi bag…

  Acum cine dracu este UDMR să ceară și pe măsa și tacsu ca să intre la guvernare(ptr.6 luni) :mrgreen:

  eu le-aș da o sulă…în coaste ! Atât !

 43. ik

  Dna Seva, daca dra Nora ma refuza, va rog sa ma pupoiti dv. Sunteti dublura ei pe linie de pupaturi…

 44. ik

  Sa vaz unde ati zis ca ma pupati. Pan la proba contrarie, ma vaz nevoit so rog pe dna Seva sa ma pupoaie, dnu Dani sta cu curu pe coaie…

 45. Seva Tudose

  ik#108

  copii sunt maniacal compiuteriști…n-am control..nepoții
  nu sunt bicicliști,aici dacă locuiești în oraș,mergi cu bicicleta doar prin parcuri de agrement…

  autostrazile(anumite legi) interzic accesul bicicliștilor

  Nepoata mea,singura bicicleta ce a alergat-o…a fost la sala de gimnastică !

 46. ik

  Mie imi place la nebunie sa merg cu bicla si cu rolele, dna Seva. Babele alea de pe sttrada mea , isi dau coate cand ma vad cu rolele.

 47. Seva Tudose

  ik112

  eu te voi pupoi/pupoia de câte ori vrei tu… ! Ca și mine…tu ești un rău necesar 😀

 48. ik

  Dra Val, v-am suparat cu ceva ? Ca eu ma straduiesc din rasputeri sa nu va supar. Dealminterea nici nu va pomenesc , ca nu care cumva sa credeti ca am cutezat oarece. Cand vad fiinte hipersensibile, iau totul in serios si nu-mi ingadui nicio glumita. A atac sistematic pe dra Nora , sa vaz daca are draci pe dansa. Cei care se lasa de fumat au dracusori…

 49. ik

  Azi am vazut o inmormantere. Mortu avea un nas de vio 40 de cm. Creca trebuie ca capacu cosciugului sa prezinte tzugui in dreptu barnaului… M-a pufnit rasu si nu-i frumos sa razi cand trece mortu. Tre sa plangi…

 50. Edle, deja încep să-mi fiarbă ficaţii-n mine.

  Arată-mi şi mie, unde am hărţuit-o eu pe Alexandra şi cum a salvat-o soţul ei de mine!

  Ai aruncat duma asta, iar handicapatu retardat şi pervers deja se foloseşte de ea.

  Nu mă las până nu clarificăm problema asta!

 51. Manuella

  Bună seara, ik! 🙂
  Nu eşti foarte atent, am răspuns salutului tău, ba chiar ţi-am scris câte ceva.
  Acum eşti prea necăjit.

 52. Manuella

  Mie mi se par extrem de “crescute” pentru frigul de afară.
  Sau în oraşul tău soarele e mai generos.

 53. Seva Tudose

  la mine în USA au ieșit zambilele(doar frunzele) de 2 inches 5 cm ???? 🙄 vom avea încă o lună de iarnă..așa că stați ușor…vă pup dulce !

 54. Edle

  Te pomenești că mă pui să caut pe Pandora’s de-acum. Nu mai știu, e o poveste veche. Plus că eu nu-mi aduc aminte chestii decât dacă-s provocată. 😉 Da’ chiar contează?

 55. Da, Edle, contează foarte mult. Pentru că ai lansat duma iar ceilalţi o folosesc.

  Şi nu trebuie să cauţi tu pe Pandora’s. Caut eu. Mie să-mi spui cam în ce context s-a întâmplat.

 56. În “oraşul” meu, a fost mult mai cald decât ar fi trebuit. Dar nu asta contează. Floricelele sunt aşa cum le vedeţi. Dacă vreţi, mai pozez şi altele.

  Ălea albastre sunt zambile. Aia roşie nu ştiu ce e. Le zicem năsturaşi, dar cred că e o denumire ad hoc.

 57. uc

  aia rosie-roz ce e 🙂 nasturas? bine, mai pozeaza, dar si cu zoom-in


  si aici s-a mai incalzit

 58. Manuella

  Năsturaşi sunt şi la Sibiu denumiţi.
  Nu am crezut că prind aşa curaj din februarie încă.

 59. Mă uit la filmul ăla despre Hitchcock. Chiar aşa să fi ţipat oamenii pe vremuri în cinema când se speriau? Ai, ce inocenţă… 😀

 60. Manuella

  Bunicii mei ,Uc, au fost sibieni.
  Toate vacanţele copilăriei mele şi nu numai, le-am petrecut acolo.

 61. ik

  Varul meu Traian a locuit mult timp in vila Branga, vis-a-vis de scoala militara 01080, cea de subofiteri,dna Manu. M-am scaldat deseori in Cibin, unde nici Boc nu poate sa se inece, asa de mica-i apa. De acolo se vedea aeroportul. Cunosc bine cartierele Hipodrom, centrul, in general tot sibiul. Taica era amic bun cu colonelul Folescu, comandantul scolii militare de subofiteri, un tip strasnic, cu ochii violeti ca ai lui Liz Taylor. Cand comanda scoala, nu avea nevoie de microfon, se auzea vocea lui pana la hotelul Continental. La restaurantul hotelului Imparatul Romanilor am scapat friptura pe jos din cauza neindemanarii si a cutitului bont, ca voiam sa tai din ea. M-am aplecat frumos, am luat friptura, am scuturat-o de coltul mesei, ca sa oripilez o baba nesuferita, cu fite si aere aristrocratice, dar care de fapt era o toapa si vorbea agramat.

 62. ik

  Am parcus ciocolata aia cu sare. Eu tot timpul credeam caCostel face un rol, o face pe idiotul. E penibil si jenant , fara sa faca niciun efort. Si eu sunt penibil si jenant, dar fac tot posibilul sa fiu asa… Posteaza acolo doamne la care aveam si inca am pretentii. Cred ca s-au lasat duse in eroare. Atitudinea Norei sau a lui Cosa, nu e o scuza …

 63. ik

  Cu toate astea, inca sustin ca e bine sa se desfasoare oricine pe bloguri, cu exceptia lui Go-co care doreste oamenilor boli incurabile, a celor care fac ura de rasa

 64. Nora&1Q

  Sărumâna, LMA 1992 și-un w-end minunat cred c-ați avut! Dacă nu, fie ca uikendul următor să vie mai repejor iar veșteda Blândețe și gârbova Înțelepciune să plece dezamăgite că nu le prea bag în seamă.
  Cei sensibili și ofuscați să stea deoparte 12 ani de sclavie în mândrie și prejudecată. Să nu comenteze alăturea de cei răi, căci răi vor deveni și ei prin sinergie emoțională și cognitivă din spectrul holistic aproape demonic. Ridik cu mânie proletară acest bolovan de câteva kile, să-l arunc în dl ik, pen` că iar s-a legat vag de mașinuța me neprihănită de tocuri pe plafon..
  D-na Manu, fiți, rogu-vă, mai explicită. Ce nu v-a dat pe spate? Calitatea textului? Forma sau conținutul? Că dacă ambele, n-am cu ce să vă ajut. Hai, cu una mai merge o rectificare, o completare, o chestie-trestie, ca-ntre rubedenii prin alianță creștină, da` cam atâtik. Un`e-am greșit? Ce n-am făcut, sau, mai bine zis, ce am făcut? Ziceți acum sau tăceți pe vecie, Domnul cu dvs. să fie! Admin! +++. Doamnele cu mine, în șir jamaican, cu cântec înainteeee, vă rog!

  Tre` să iau o pauză de 5 ore, 4 minute și cam 3 secunde, așa, din cauza vremii, a vremurilor și-a propriei voințe ca să n-ajung la căințe. Tre` să-mi dau restart că am dese erori 404 de mind not found..

 65. Manuella

  1Q, chiar am apreciat şnurul. Mi l-am şi prins în piept.
  E, vroiam eu împletituri de cuvinte ca în fotografia ataşată textului.
  M-aţi obişnuit pretenţioasă. 🙂
  Şi , haii! nu te supăra, e vremea babelor doar, nu? Mai capricioase, mai neînţelese, mai …

 66. Nora&1Q

  Sărna! Babele nu se aleg. Se ia în considerare data nașterii. (Ex: data de 10 e 1+0 =1 deci pe 01.04.2014 a fo baba me)
  Na-vă! Plângeți acu`..

 67. Nora&1Q

  Cu Nora nu vb cân` e nervoasă. Doar cu d-na uc, sărna!
  D-na Manu, tot n-am înțeles. Ia dați o mostră de împletitura draq..

 68. Manuella

  Pot fi puse şi după bunul plac, nu neapărat ţinând cont de date. Lasă-ne să alegem armele măcar în lupta cu ele!

 69. Nora&1Q

  Am zis că iau o pauză și nu m-am ținut de cuvânt. Cum mă trageți în păcat, cum mă trageți..
  iii..

 70. Manuella

  1Q, păi, mi-ai înghesuit erotismul fetei într-un cuib de viespi. Probabil că ţi s-a aplecat de la atâta romance, dar, na! te-ai apucat de proiect, trebuie să-l prezinţi cap-coadă netăiată.

  Am văzut doar o oră din Red Carpet Oscars Live.

 71. Nora&1Q

  Dați citatul, d-na Manu. Argumentați, folosiți tehnica adecvată, nu așa, ambiguu..

 72. Eu n-am văzut deloc, Manu. Ceva notabil?
  12 Years a Slave nu l-am văzut. Blue Jasmine și Dallas Buyers Club, da. Mi-au plăcut ambele, și protagoniștii la fel.

 73. Nora&1Q

  Am inima de piatră, ce, vreai să mă doară călcâiul? Pauză de trăncănit, ce alta? A, ar mai fi andropauza..

 74. Manuella

  Prezentarea ţinutelor (Amy Adams şi Sandra Bullock superbe), scurte interviuri , Sydney Poitier mult îmbătrânit, un discurs plăcut al lui Di Caprio, Lupita într-o creaţie mult salutată, cu un decolteu adânc pe un trup complet lipsit de sâni, Julia Roberts mult prea hlizită, cerceii roşii Tiffany ai unei actriţe al cărei nume îmi scapă nepermis acum, prezentatori spirituali.
  Totul udat din belşug cu pauze publicitare dese.La ei, la noi , o miră aşteptând răbdătoare.

 75. Nora&1Q

  Îu! Au fugit toati care-ncotro..
  Da` ce-am mai zis, ce-am mai făcut? D-na Manu, aștept propofrazele cu pricina. Insist până vă enervez și pe dvs.

 76. Nora&1Q

  `ai c-am plecat. Până nici io nu mă mai sufăr. Mă duc să scriu un text trist, morbid..

 77. Bineeeee. Deci, vrei să ne enervăm!
  ”Nici măcar eu nu mă mai sufăr”, domnu’! Că nu-ncurcăm așaaaa afirmativul și negativul după cum vrea mărțicul nostru!

 78. Măr am și eu. Parcă numai tu. Și un pomelo chiar! Pe care-l voi împărți, că nu-s egoistă cruntă și zgârcită să mănânc singură un chil de pomelo, dar nu cu tine!

 79. Nora&1Q

  Nu sufăr enormitatea aia cu gust de lemn. Am mai mâncat io lemne cu gust puternic și amărui, da` fade k pomelo, nu..

 80. Nora&1Q

  Mi-a spart oalele și `ce c-a făcut treabă! Alo, d-na Manu, credeți c-ați scăpat, a? Bii-neeeee..

 81. Nora&1Q

  D-na Manu. Cu tine nu vb în condiții de irascibilitate pe fond de negare a negării. Mai bine mă duc pe peronu` gării să ascult valurile mării.
  E că le am cu poezicili? Și nu m-am născut la țară..

 82. Nora&1Q

  Făcui un necrolog. Mi-a murit neuronu` responsabil cu (iute vă mai lucrează sinapsele să trageți concluzii greșite) ..cu nervii. Am nervi. Cine vrea? La 2 reprize de nervi, bonus un buchețel de draci. Oferta valabilă în lim. i.ta. sto.cu.lui. disp.on.i

 83. Eu așa mi-am zis într-o bună zi. Ia să nu mai am eu nervi. Și gata, din acel moment, n-am mai avut.
  Picior, codiță tremurândă n-am mai avut…

 84. Pe când 1Q… uitați-vă la el. A ajuns rău de tot. Preșulețul nervilor. Îl fac în fel și chip. Îi desenează mustăți de Dali, îi pun coarne.
  Nervii, cum ți-i crești, așa îi ai.

 85. Nora&1Q

  De nervi văz voci de fost fumător înrăit și mult mai enervat k mine (și nu recunoaște neam) de parcă ar fi venite de supt un podetz făcut nu născut pe râu în jos, unu` mai trainik și mai frumos ca dl ik..

 86. Nora&1Q

  Gospodarul își face iarna car și vara sanie. Primăvara și toamna își face nervi..

 87. Cum m-așteptam. Ești o victimioară. Ce-ai fost și ce-ai ajuns. Te-au cocoșat, ce să mai.
  Nervii pot termina pe oricine. S-au văzut multe. Căsnicii destrămate, adolescenți bulimici, dependenți de jocuri video, adicții de reviste precum Program tv…

 88. Ești nerecunoscător. Când am avut, am dat. Începusem să primesc și refuzuri, ”Vai, dar nu era cazul! Prea mare deranjul…”.

 89. Nora&1Q

  Chiar mi-ar trebui un bisnisplan pt inițiere, planificare, implementare, dezvoltare și colectare nervi. Ce dea bani ar curge, ce dea bani..

  Tu cu câți nervi ai contribui? Nu fi chitră!

 90. Nu rentează. E materie perisabilă, sezonieră. Prea multe condiționări.
  Pe urmă, dacă, prin cine știe ce nenorocire, ajungi să nu mai produci deloc? Un fel de filoxera a nervilor?

 91. Nora&1Q

  E mult pân` te urnești și ocupi nișa. Apoi, capeți experiență și cauți colaboratori mai nervoși, mai turbați. Numa` cin` nu riscă nu câștigă, na..

 92. Nora&1Q

  Io, dacă mă încordez nițel, la nervi produc isterie pură. Poți s-o verifici la laborator dacă nu mă crezi.
  Nimic pur nu mai găsești pe piață. Totul e artificial, te rogi de ei, tragi ca bou` să le scoți un flintic de nervi.
  Tu de care nervi produci? Brodat cu fir de mătase, de aur, cu atașamente florale sau ce? Că doar nu-i ții de decor ca să mă oftici..

 93. Eu? Cine are timp de croșetat? Alea-s simulări.
  Nervii mei sunt combustie pură. Autocombustie. Acum, dacă se mai nimerește cineva prin preajmă… cine i-a pus?

 94. Nora&1Q

  Apucături? De pirania, da. Cu mirosul stau chiar mai bine. Ochii, parcă, nu îi am așa de tulburi și de serioși. Unde ai văzut tu pești râzând cu gura până la branhii..

 95. Nora&1Q

  E, parcă-parcă m-aș asocia cu tine la o treabă d`asta extrem de serioasă. Da` dacă-mi tragi țeapă și fugi și cu nervii mei strânși cu atâta trudă?! A?
  Numa` io știu câte sacrificii fac pt a-mi înjgheba afacerea asta la cheie. Să am nervii mei min. garantați, ce vis! Oh..

 96. Nora&1Q

  Ce zici, să m-apuc de fumat ca apoi să mă las? Aș fi mai productiv, zic, mai eficient, mai incisiv..

 97. Nora&1Q

  Aș avea zeci de angajați, pt început. Apoi, mă extind. Îi trimit la cursuri de perfecționare..

 98. Nora&1Q

  Mi-e frică de ce-aș putea ajunge! Un magnat, un potentat, un guru al nervilor. O să creadă dom Cosa că-s jidan și vreau să distrug lumea..

 99. Nora&1Q

  D-na Manu mi-ar cerși îndurare. Și-ar depune CV-ul s-o angajez la linia de împachetare..

 100. Nora&1Q

  Dl ik se va ocupa de sectorul PR. Bannere, poze cu pești vii sau morți de vii, chestii de iritat lumea cu potențial nervos.
  Dl Dan le va face instructajul, d-na uc nu știu dacă se descurcă..

 101. Nora&1Q

  D-na Edle va avea o linie cheie, bine supravegheată. Că le va lua pielea clienților la câți nervi ar produce..

 102. Nora&1Q

  Uite-așa contribuim la încălzirea globală și la lăbărțarea găurii de ozon. Prin nervi toxici, neprelucrați, eliberați fără rost..

 103. Nora&1Q

  Poftim ex de viitor miner al nervilor de tot felul, printre care și vestitele trufe de nervi, flori de mină/flori de nervi: Câta-i cârnatu` lăsai în spate doar pt a produce nervi..

 104. Un începător ar crede că, odată găsită rețeta succesului, o aplici la nesfârșit. Greșit! Trebuie inovație permanent. Oamenii se imunizeaza la tine ca la antibiotice.

 105. Așa crezi?
  Pe de altă parte, gândirea business-oriented ne spune că nu trebuie să moară. Agonia trebuie prelungită. Un client nefericit e oricând preferabil unuia mort, nu?

 106. Nora&1Q

  Conceptul inovator ține cont de canalizarea energiilor negative pentru o lume mai bună, mai..hai, măăăăăă, că tre` să plec!
  Nu-ți zic pa, nici bizu. Așa, de nervi..

 107. Ei, îți zic eu. Așa, să mori de nervi. Că-s generoasă și superioară. Pa!
  Aaaa, și supralicitez: bisous, besos, kiss (and tell :P).

 108. Uuuccc, îl știu pe nenea ăsta! Mă mai fâțâiam și eu prin casă pe clipurile lui.
  Dar nu știu ce să zic de efectele de calmare. 😀

 109. edle

  Cosa, daca e atat de important pentru tine, fie…

  Am dat din intamplare peste niste comentarii, acu’ o suta de ani, cand de-abia ma nimerisem pe Pandora’s si incercam sa ma “documentez” cat de cat, sa aflu ce-i cu voi pe-acolo. Comentariile erau intre tine si sotul Alexandrei, tu fiind foarte revoltat ca el intervenise. Incercau sa te banneze pe vremea aceea, dar nu aveau nicio sansa. 😀

  Da’ de ce ma tot intrebi? Parca n-ai sti despre ce-i vorba.

 110. uc

  nu calmeaza? 😆
  ce mai faceam si io exercitiile lui acum 7-8 ani, mi se pareau -- uau…exercitiul de 8 min si cel de juma de ora

 111. Uc, eu sunt o mare putoare, după cum am mai spus. La sală n-am fost în viaţa mea. Că nu-mi vine să fac mişcare de dragul mişcării. Pune-mă să merg 7 kilometri pe jos, dar dă-mi un scop. Pune-mă să alerg, dar cu o ţintă. Să ridic piciorul la piept, să fac foarfeca, abdomene mă face să mă întreb “dar de ce chinul?”.
  Da, sunt sporturi plăcute. Pe care le faci fără să conştientizezi că faci sport. Înot, tenis, ciclism.
  Astea de sală, aerobic, pilates, tae bo, fitness -- mă ucid. Plus că mi se pare aşa bizar, te duci într-un loc doar ca să transpiri şi să tragi de tine împreună cu alţi oameni care transpiră şi trag de ei.
  După nenea ăla, am făcut vreo lună în fiecare dimineaţă. Dădeam drumul la youtube şi trăgeam de mine ca de dracu. Pe urmă, am plecat nu mai ştiu unde şi nu m-am mai ţinut.
  Acum, pentru că mi-e teamă să nu mă îngraş, m-aş apuca de alergat dimineaţa. Dar mi-e clar ca bună ziua că o voi face urând fiecare pas. 😀

 112. uc

  Mie-mi place cu altii la un loc, de dragul miscarii, de dragul meu, cu coregrafii. Nu m-am urcat niciodata pe aparate, doar aerobic, tae-bo, step-aerobic, un pic de dansuri din fiecare. Nu-mi place sa alerg, m-am urcat pe banda de 2 ori si m-am plictisit -- aia de langa mine parca erau la concurs, io nu :)) Si-mi place sa inot, sa ma balacesc…apaaaa, in fiecare dimineata admir lacul inainte sa plec :d
  Nu stiu de ce ar trebui sa te trezesti la 5?! Si alergatul e foarte bun, da-i bataieeee 🙂 si c-o prietena, si singurica, de ce nu…

 113. Păi, până mă îmbrac, până ajung la locul de alergat (adică Herăstrău), care-i la două staţii de metrou, până alerg, până mă-ntorc acasă, până fac duş, până mă-mbrac iar pentru muncă, se fac vreo trei ore. 😀

 114. uc

  e foarte complicat 😆

  vara e bine dimineata, da….e mai racoare, dar si ce tonus dupa :d

  seara faina 🙂

 115. Să ştii, e o întreagă logistică… 😀 Dacă aş avea nişte vecine mai tinerele, le-aş chema la o partidă de elastic în faţa blocului…

 116. uc

  elastic? hahahah, pune elasticul in talie si sa sara, oh, asta a fost in secolul trecut

  am avut si eu oaresce scopuri cu miscarea asta, evident, sa arat bine in rochia de mireasa, am aratat bine, sa ma mentin, apoi sa slabesc dupa o pauza de vreo 2-3 ani si am slabit cat am vrut, apoi un experiment in care am intrat benevol, pe riscul meu, reusit, apoi distractia, acum de tonifiere :D, cam asta-i. Au venit cu mine unele, o bucata de vreme, m-au abandonat, viata, acum vor sa reia si ele…mi-am dus si finii, nu de manuta desigur, si s-au tinut un timp, victorie!

  Tanti Geta are in jur de 52-53 de ani, venea cu noi la sala, io am schimbat cartierul si sala, in fine, tanti Geta are un ras molipsitor si face miscare, o ador! Dincoace mai sunt 2 cliente mai mari decat mine -- perseverente, le admir…cum sa nu ma duc cu drag?

 117. uc

  a mai fost o clienta, i-a murit sotul :(….si ea in jur de cinzeci si…..a venit la sala, i-a prins bine

  noapte buna, fug la tembelizor

 118. Edle

  Nici eu nu mai fac sport de o grămadă de vreme. Înainte era lege: de trei ori pe săptămână la sală. Ar cam trebui să mă reapuc și eu, că altfel arăți, altfel te simți după un pic de sport. Aseară am dansat oleacă și deja am febră musculară. Nora, ai văzut pozele? 🙂

 119. Edle: acum. 😀 Îmi place boa!
  Apropo de deghizări, am revăzut Marie Antoinette, ăla cu Kirsten Dunst. Mon Dieu, ce decoruri, ce costumeeee!

 120. Edle

  Eu nu am vrut să mă deghizez, da’ m-au obligat. Am scăpat repede de pălăria aia, oricum. 😀

 121. Edle

  Era, era, da’ eu eram cât se poate de trează când am ajuns, ceea ce n-aş putea spune despre restul. 😆 M-am chinuit eu să recuperez, da’ cred că tot cea mai trează am rămas.

 122. Vio

  Eu Sper sa ma tin de pedalat,deocamdata imi place.
  Am inceput sa fac plimbari pe jos in fiecare zi.Face bine miscarea,fizic vorbind.ca moral sunt cam la pamant zilele astea.mai-mai sa ma apuc de fumat,acum ca s-a lasat Nora 🙂

 123. Vio, sper că nu e nimic grav.
  De fumat nu te apuca. Problemele trec, într-un fel sau altul, țigările, nu. Vor rămâne cu tine pentru un timp mai mare decât ți-ar conveni. 😀

 124. Vio

  Nu,nimic grav.Doar ca nu sunt suficient de desteapta sa tac,sa ma prefac ca e totul ok.
  O discutie cu consortul,mie cand nu-mi place Ceva spun imediat,vreau Sa discut ce si cum si de ce.cand mi se spune ca e mai bine Sa tac iau foc.
  O discutie cu o mamica la scoala despre comportamentul copiilor nostri.Inutila.Era mai bine daca taceam.
  Mi -e o ciuda pe mine!!!
  Dupa cum vedeti,prostii!!

 125. Nu pricep de ce ți-e ciudă pe tine. Că îndemnul la tăcere e clar ca bună-ziua că e de neînțeles. 😀
  Mai bine te lași și tu cooptată în proiectul lui 1Q. Promiți, promiți. 😀

 126. Edle

  Nici eu nu prea pricep. Nici nu cred că tăcerea e cea mai bună soluție. Mie mi-e ciudă pe mine când tac, de cele mai multe ori. 😀

 127. uc

  de ce sa ma prefac ca e ok…cand nu e ok?:D
  ma cubur ca faceti miscare, I’m not alone 🙂

 128. Seva Tudose

  Happy Babele Day 😀 A mea va fi pe 9 martie,ultima !

  Se spune ca nici o babă nu seamănă cu cealaltă,diferența chiar între dimineața și seara aceleiași zi !

  Așa ca baba mea este cea mai nesucită ! Iar de gym nici să aud,vin de la serviciu,mi-e somn de pe la 8 seara,mda
  mă scol în fiecare zi la 4:45 😀

  si spre surpriza mea (fiind bolnavă,am dat jos 5 kg.într-o săptămană) Hmmmmm 🙄

 129. Seva Tudose

  😀

  nu știu cum să mă îmbolnăvesc cam la fiece 2 luni 😀

  uffff,așa ce m-am săturat de iarnă ! Gata,am decis,ca sa nu vând tot și să mă mut în Florida,unde vara este insuportabil de cald/umed…

  viitorul an școlar,nu voi lucra de la 15 nov.până-n 15 martie,timp de 4 luni voi fi semi-retrasă ! Am atâtea planuri de călătorie…

 130. Seva Tudose

  Nora,

  nu-i boierie,că și acasă dacă stai tot chieltui…eu am prins un site numit Vacantion to go…dacă nu ai un program strâns și tu ai flexibilitate,platești până la 70/off !

  deci dacă o croazieră costă să zicem 1100 dolari/7 zile/6nopți…dacă accepți să călătorești când le-au rămas lor 2 locuri neocupate…plătești cam 500/600 de dolari…

 131. ik

  Croaziere ai, dna Seva ? Io innnot in cacat, cum sar zice, fac pluta pe cacat si dv. va preumblati cu transsantlanticu. Alal ! Sarumana la boeroaice in frunte cu dna Manu, Edle, Nora, 1Q, Vio, exceptie facand dra Uc pe care oi salutao maine cu LMA-niul de rigoare, caci pe 6 nus la calculator, caci eu nu posez leptop si alte cacaturi din astea. Dra Uc ii pestutza, zodie de fiinta miloasa, de poeta. Dnu 1Q, in ce zodie sunteti, ca sa stiu dak intre noi 2 e o chimie cumsarzice. Cu dnu Danny nu ma inteleg cai balantzos. Dna Ana, sarumana si carambu de la cizmele alea rosii !

 132. uc

  ik, nu sunt pestuta 🙂
  Seva, m-am uitat si io la croaziere…alea faine-faine is cu plecare din America, astealalte is pe Mediterana. Sa vii cu poze si povesti de acolo 🙂

 133. ik

  Ba iote k de 1Q nu mie dor. La ce sami fie dor ? Face tot timpu mistoc de mine, ma ia constant in beshina Gherghinei. Cand o avea mercedez k mine, fie el si din anii 80, om mai sta de vorba. Pana atuncea sasi vaza de chiuloasa, de cuzinetii, de joja pseudomasinii dumisale. Am zis.

 134. ik

  Decat Costi cu pizdiceala lui, mai bine animalu ala de Cosa, dna Edle. Mi-e dor de Nastasia si as dori sa ma mai iau de dansa pe icesa…

 135. ik

  Dak sunteti scorpioana, nu ne putem lua cu pirostii la o adica, dra Uc. Ca io-s fecioara. Mai bine raman cu grasa mea…

 136. ik

  Dak eram 1 needukt, imi bagam de mult pula in ea platforma. Eduktiunea, cei 8 ani dacasa numi permite…

 137. ik

  Dra Nora, ce zodie sunteti ? Sa vad dak intre noi 2 poate fi o iubire virtuala, caci cu dnu 1q nici nu se poate pune proble3ma, ar fi apsurd …

 138. uc

  Edle, ik 😆 io stiu ca-s un dezastru natural, o furtuna, un uragan, o ploaie marunta de vara, stiu. Io culeg scoici de pe fundul marii chiar de-mi taie respiratia…cum culege Cosa ghiocei din gradina :d

  Neata si o zi voioassa

 139. uc

  Ieri s-a suparat o prietena pe mine, cum imi permit sa apar, dispar si sa reapar dupa luni de zile…cu niste felicitari. Decat sa facem circ i-am spus ca acu e momentul sa-mi spuna daca nu-i convine si mi-a zis.
  S-a umflat si pe mine, si pe un prieten comun la care tin f mult, suntem la zid amandoi, el nu e suparat pt plecarile mele…Ah, m-a facut cineva candva “fiu risipitor”.
  Asa oi fi.

 140. Ik, sunt Balanță. 😀 Virtual, s-o putea.
  În rest, astrele nu ne dau nicio șansă. 😀

  Neața, dragilor.

  Uc, mna, veșnicul conflict între părăsiți și părăsitori. 😀

 141. Nora&1Q

  Sărumânurile cremuite deibaidei, LMA 1992 și-o miercuri sărbătorită cu fast, ca de ziua dvs!
  Să vă spui ce pății, să mă justific cathartic și pt dl ik. De parcă n-ați avea ce povesti la petrecere să animați atmosfera.
  Aja. Păi să vă zic, ce dacă nu vă interesează: Dădui o parte din sânge pentru omenire. Suflu greu acum, că mi-e frică să nu-mi apară mira în fața ochilor.
  Intru-n cabinetul de muls, mobilat cu 4 asistente, 2 fotolii și aparatura cu furtune atașată la balansoarul cu punguța sanguină. Un vițel îmi eliberează locul și-l ocup după ce o lady îmbrăcată în halat alb mă strigase de vreo 3 ori că, na, pe lângă faptul că-s surd, mai fredonam și texte să impresionez gagici virtuale, epistolare. Nu mă conectez bine la pompă, că vițelul care-mi încălzise ieslea leșină pe hol. Agitație, pahare cu apă, ferestre deschise, fâțâială profesională a la dr. House. Ăl de lângă mine, care avea vechime de acuplare la furtune, întoarce botul livid și atrage atenția unei asistente care-l întreabă din 3 în 3 sec. dacă-i e rău. În primele 10 sec. a fo ok, dar la sec. 15 a mugit stins și-a clacat. Iar apă, iar proceduri de înviere. E plăpând, săracu`, comentează între ele asistentele. N-ar trebui să doneze.
  Cum stăteam io, așa, ca un nesimțit, contemplând pe fereastră norii igrasioși, bucuros de necazul celorlalte vite, brusc, una din doamne se repede în mine îngrijorată tare și mă întreabă dacă-s bine, dacă am amețeli, dacă-dacă, doar-doar voi socializa nițel. Mă roagă să fiu calm și să nu mă las impresionat de vânzoleală. Văzuse că nu scot niciun cuvințel, doar făceam exerciții de detensionare oculară. D`ălea, banale. Dreapta la maximum, stânga la maximum să se vază planetarele, sus, jos, toate la maximum, încheiate cu încrucișare la vârful nasului și rotocoalele de protocol la punctele maximale. Sunt fan Flavius Turcanu (Ai grija de vederea ta) da` de un` să știe Spitalul meu Județean de asta. Am rezistat și n-am tras pe dreapta la conversații. Pentru că sunt și timid, ce știți dvs..
  Acum mi-e cam rău, nu vă supi. Închei aici până nu devin incoerent, ceea ce nu mă definește, d-na Manu, auziți? Cu Nora nu mai vorbesc de câteva minute bune că nu m-a strigat ieri. Dacă muream? Chiar așa, să nu-i pese deloc-deloc? Dacă, totuși, insist să nu închei aici și scriu prostii, ca de obicei, nu vă impacientați. O să mor. Ei, și? Cui i-ar fi dor? Doar d-nei uc, sărumâna, d-na uc, respectele mele! și d-nei Edle, sărumânurile fine, catifelate, frecate cu tărâțe nemțești. Amplific aceste rânduri, cu speranța pe jumătate vie a vărsătorului că dl ik nu-mi va face un necrolog dramatik, off! Ce topic oratoric..
  În tabloul de siguranțe de la parterul sediului zace atârnată o pisică moartă, probabil alergată de cea de-a doua, care zace întinsă pe jos. Le vooaaaaaakf.ln .knhjklllmmmmmmmmmmmmmm

 142. Nora&1Q

  Mi-am revenit și singur! Mulțumesc. `nde am rămas? A, la pisici. S-au electrocutat, bietele de ele.. 🙁

 143. Nora&1Q

  Nu-l mai salut pe dl ik. Iar a făcut aluzii la autoturismul meu proprietate personală, cu asigurare și rovignetă anuală..

 144. ik

  Dra Ralu, sa nu va pese never. Unii va apreciaza ca-i o chimie. Altii nu va apreciaza ca nu cunosc chimia asta. Io 1 am trecut de mult de faza asta cu apreciatu si neapreciatu. Cherstie de varsta, de fler. Ala pe care nu-l am…

 145. Nora&1Q

  Balanța e moartea mea. Da` nici cu scorpionii n-am probleme. Cu fecioarele am oareșce rezerve, adică nu prea pui patimă să le pui pe spate..

 146. uc

  vecinu donatoriu de sange n-avea saijde kile? acas’ cu el :)) si resuscitarea. sfecla si …sfecla ca altceva nu mai stiu. poate un pahar cu vin?
  1Q, te simti tu rau, da’ esti vesel, iupiii

 147. Nora&1Q

  Sărna, d-na uc. Iupi! Cre` că avea 80. Era mai gras ca mine. O bere ar fi sufi, da` mai târziu.
  Acum, beau apă și ceai de f..oc. Cer la mijloc.

 148. Manuella

  Bună dimineaţa!

  1Q, un pahar de vin roşu şi răul dispare. Întâi, o limonadă cu zahăr! Şi o gură sănătoasă de aer proaspăt!
  Altfel, te văd coerent şi cu ochii limpezi.

  Uc, prietenii se bucură să se regăsească oricum, fără reproşuri.

  Eu sunt peşte. Iar astăzi este baba mea. Cam înceţoşată.
  Poate o rază cât de mică …

 149. M-ai impresionat teribil. Cât pe ce să leșin eu însămi. Așa trebuie să fie un bărbat, gata să verse sânge. Chiar și pe cel propriu. Of, nu credeam că se mai egzistă!

 150. Nora&1Q

  Ce-i tot dați cu vin roș? De parcă ăla se bea așa, ca ceaiul.
  E un întreg ritual pt vinul cela. Iar comentați ca să mă enervați, sărumâna, d-na Manu? Pește roșioară ce sunteți..

 151. Nora&1Q

  Ce nu fac io pt blog, sărumâna, Nora, nu te-aș mai pupa în gând! Trebuia, cumva, să aduc ceva nou..

 152. Nora&1Q

  Mă duc să citesc știrile, că aici îmi refac sângele rău. Of! că nu poci ca să vă mai sufăr. Mâine dă girul Băse la învestituri?

 153. Nora&1Q

  Când auz cuvântul ăsta pungă, parcă mi se luminează ochii, nu-ș` cum să zic ca să nu vi se facă gura pungă..

 154. Nora&1Q

  😆 Io le păstrez pt comorile mâței. Serios, nu arunc nicio pungă. Am cumpărat veșnicii covrigi și mere. Deci, am strâns 2 pungi până acum.
  Se pun și pungile de supt oki?

 155. Da, observase el că-n casa fiecărei românce găsești musai pe undeva, împăturite frumos, zeci de pungi de tot felul.
  Pungile de sub ochi?
  Pune și tu felii de castravete. 😀

 156. Nora&1Q

  Păi n-am acces la oky șefei. Că ea are, nu eo. Unde-ai mai văzut pungi sub ochi de sticlă verde-albăstrui..

 157. Edle

  Punghistas?! 😆

  1q, sa mananci bine zilele astea, eroule. Si poti sa iei si niste suplimente de fier si vitamina C, daca te simti asa, mai lesinat. 😀

 158. Nora&1Q

  Nora, dacă ai vreo pungă să n-o arunci. Mi-o dai mie, bine? Și cea de gunoi e bună dacă te întorci de la ghenă cu ea goală..

 159. Nora&1Q

  Așa mă simpt de bii-neee, că-mi place să fiu leșinat. Acu` depinde de cine mă resuscitează.
  D-na Edle, aveți pungulițe sub ochișori? dacă n-aveți, faceți-mi și mie, pls. Se fac greu?

 160. Edle: da. Știa ceva română. 😀

  1Q: nu-ți dau. Ei, drăcie!
  Era cât pe ce să mă bat pe niște peturi acum câteva zile. Ce lume rea, acum să atenteze și la pungile mele!

 161. Am aflat cu stupoare că a început postul Paștelui. Parcă ieri am fost mai bună de Crăciun… Acum trebuie să fiu iar! Of și iară of!

 162. Nora&1Q

  Toate garajele au fo demolate în crângul meu. Da` toate. Și e un noroi..
  Nu mai e fer neam. Nici beton că vor să asfalteze fără placa de beton. L-au spart cu decopertarea.

 163. uc

  ik, 323, multumesc :), ca n-am cum s-o ajut, stiu…si ca ai mult fler, presimtesc io asa.

  1Q, 324 😀

  Manuella, 332, asa m-am gandit si io, dara uite…sa fie sanatosi, esti pestisor? 🙂 si amicul meu, neparasitoriu si neimbufnat. si LMA 🙂

 164. Nora&1Q

  A, nu mai ridică nimic. Fac parcări. Au lărgit ulițele. Mie-mi place perspectiva. Însă acum.. nu prea.

 165. Manuella

  Babei mele capricioase. Stă cu toate cojoacele pe ea.
  Nu tu un trench coat, un dres fin, o eşarfă şi o sanda.
  Bine că nu lăcrimează.

 166. Mie nu-mi place cum a îmbătrânit Pitt. Parcă a căpătat ceva greoi în alură, nu știu ce. Ca și DiCaprio. Bine, după DiCaprio nici tânăr nu m-am omorât.
  Fassbender e ok, dar furnicături tot Daniel Day Lewis îmi dă. Și la nivel strict animalic, Alexander Skarsgard. 😀

 167. Manuella

  Nu-s de ajuns voalurile mele albastre, baba îmi dăruieşte valuri albe de ceaţă.
  Nu o să mai aflu drumul spre casă.

 168. O să facă niște pungi la ochi de toată frumusețea.
  Sunt bărbați cărora le stă bine cu pungile, nu vă mai încruntați așa. 😀

 169. ik

  Mai terminati cu bradpittu ala, dna Manu. Natz citit in okeiuri si alte reviste ca face rar bae si candeste urat ? Mai bine urat, cocosat si cracanat ca i8ne, dar curatel , cu dushu zilnic si de mai multe ori , vara. Asadar lasati-o reacu de zodie cretina (fecioara) si iubitima,dra Ralu… Dna Edle nu miatz raspuns la sarumana…. Nici dnu 1Q…

 170. Să nu vă cumpărați niciodată brânză dietetică de vacă, 0,2 la sută grăsime, de la Lacteea. E oribilă, oribilă.

 171. Și mie, ik, îmi pune mereu la încercare instinctul de supraviețuire. E bine, dacă mi-e frică, înseamnă că mă salvez, conștientizând pericolul.

 172. Manuella: 😆 Ei, lasă, că nu e musai să alegi. Nu e ca și cum ar trebui să pleci acum cu unul dintre ei acasă, să te ghideze prin cețurile alea afurisite. 😀

 173. ik

  Deci nu va plac barbatii cu fibra, dra Nora. Fatza ma dezavantajeaza, imi ramasese fibra. Credeam co sa va dau gata…

 174. ik

  Insamna ca nu cititi clicku si cancanu, zilnic, dna Nora. Asta se cheama lacune in cultura dv. zilnica. Asa va trebe daca cititi toate prostiile, cum ar fi Choelo si altii…

 175. ik

  Nechita e in Spania, la capsuni sau in puscarie, nu stiu sigur. Are si 1 bebe. Pt. mine Clicku e foae pt. inima, minte si lit.

 176. ik

  Vai de capshoru ala frumosu, dra Nora. Nu stiu okii cumu-i aveti, ca erau blurati. Dati-mi va rog o poza cu ochii si cu fatza blurata. Ma jur ca nu pun imaginile cap la cap si nu va voi urmari. Va iubi , dar nu cu patima costeliana…

 177. ik

  Pe femei e bine sa le dai gata cand is incetosate, dna Manu. Si dra Nora e incetosata, caatare voi profita de situatie…

 178. ik

  Io chiar nu stiu acel grava, dra Nora si nu ma prostesc. De multe ori tre sa dispasr instant pt. mai multe zile iar cand revin apar alte situatii si nu pot citi din urma. De aici poate si ideea unora ca o fac pea boul. Nu ca nash fi…

 179. Ai uitat. Gravatarul cu pricina nu l-am avut câteva zile, cred că săptămâni în șir.
  Na. Un ochi, celălalt e la fel, am zis să nu mă repet. 😆

 180. Manuella

  Nora, nu-l vei împăca uşor. Pentru că fotografia nu e color.
  Fără subtilităţi şi jocuri de lumini şi umbre.

 181. Așa e, Manuella! Tocmai el, care nu scăpa nicio ocazie, sărbătoare sau aniversare pentru a ne ura, formal și informal, toate cele bune.

 182. ik

  Dra Val n-a mai scris de mult. Si doar nu am mai scris cuvinte care incep cu p si se termina cu a. Nici macar “”primavara””…

 183. Nu, nu, Danny ne spunea când trebuia, nu aiurea, ca 1Q. Iar când nu ne purtam regulamentar, conform profilului zodiacal, ținea și să ne amintească faptul că ne abatem. Eu am avut cel mai mult de pătimit, fiind amândoi balanțe, se purta față de mine cu cordialitatea superioară a unui cardiac avansat față de unul debutant.

 184. uc

  ah, care Nekita? ca io ma gandeam la aia cu serialul? 😆
  399, bine, ik 🙂

  nu-mi place de niciunul din pozele alea, asta e
  Dani o veni de 8 martie, nu disperati :))

 185. uc

  Brianna Caradja de pe FB avea niste iegari rupti in cur, cum-necum, nu stiu, dara chiar asa? 😀

 186. Seva Tudose

  1Q

  eu una sunt o “punghistăȚ înfocată ! Cum vine asta,i-am spus Norei că eu mă duc la magazin și ies cu un cărucior arhiplin de târguieli. Deci,aici tot/toate se pun în pungi de plastic gratuit la caserie…

  când vin acasă cred că am cel puțin 30/35 de pungi,de aruncat.Deci acum în bucătărie un coșuleț de gunoi și folosesc aceste pungi.
  De ce ??? Fiind mai mici,strâng gunoiul de 2 ori 3 ori pe zi,igienic !

  Până să-mi vină ideea,cumpăram pungi de gunoi,albe mai mari,cam 5 dolari la săptămână,chiar parfumate,aveam un coș de gunoi mult mai mare,că puteam îndesa gunoi ptr.2 zile,fiind în dulap sub chiuvetă… 😆

  ptr. că nu îl vedea nimeni…mai avea câte un damf(în 2 zile) 😆 așa că….sunt punghistă,sunt gratuite și le folosesc fiind și f.igienic 😀

 187. Seva Tudose

  și pungile le folosesc și când îi curăț motanului cutia de nisip…din garaj !

  Am construit intenționat un hol,între casă și garaj,și am pus ușiță rabatabilă la ușa bucătăriei,doar ca motanul să intre și să iasă când vrea el la WC-ul lui din garaj 😆

 188. Seva Tudose

  Nora#423

  ca să nu se lipească genele una de cealaltă,l-a început perii genele cu rimel extrem de puțin în periuță !

  aștepți câteva minute,apoi repeți procedura cu periuța puțin încărcată cu rimel. Aștepti iar…ca apoi periuța să fie ceva mai încărcată…

  atunci vei avea cele mai lungi gene și separate din lume 😆

  am o carte de machiaj… că eu una numai folosesc,că-mi bag periuța în ochi…dracu,port ochielari !

 189. Edle

  Și colegul meu de apartament are apucături din astea românești. Nici nu știu la ce dracu’ îi trebuie. Da’ el le adună, eu i le arunc. Și tot așa.

 190. Seva Tudose

  Edle,te referi la B.soțul ?

  păi ai motan,parcă…în ce aduni,în ce pui…ce îngroapă pisica 😆

 191. Seva Tudose

  1Q

  cum eu dau mare importanță la detalii…împletitura(poza acestui articol) este superbă,împletitura infinitului…

  este precum împletiturile bizantine,pline de mister ! Daaaaar…a fost ținintuită cu stapler de pardoseală și când a vrut să revopsească pardoseala,să dea cu baiț proaspăt…

  nu a scos clamele(ruginite de la stapler) și a vopsit cu baiț de jur împrejur,atingând stânga sus, împletitura cu vopsea … nțțțțț , nțțțțț !

  😆 asta ca să te tachinez !

 192. Edle

  Am punguțe speciale, Seva. Aici se colectează vreo 5 feluri de gunoi, și fiecare sac are culoarea lui: galben pentru plastic, verde (si neaparat biodegradabil) pentru gunoi menajer etc. Deci chiar nu am la ce să le folosesc. 🙂

 193. Seva Tudose

  Edle

  te cred,și aici se colectează gunoiul diferit. În cutii pui separat,sticle de sticlă,altă cutie tot felul de plastic/e…în alta doar aluminiu,dar gunoiul menajer în orice fel de pungă.

  adevărul că SUA este o țară imensă,locuri(dealuri/văi) unde pot arunca numai gunoi,apoi le îngroapă 😥

  în școli copii sunt sfătuiți,cei ce își aduc prânzul,să fie în pungi de hârtie,e un început 😀

 194. ik

  Briana Caragea a pozat acu vio 15 ani in pizda goala in plai cu boi a lu Dinescu… Nu Stiu cum mai arata la fatza, dar pizda no uit…

 195. ik

  Dnele Edle Seva: Ati putea sa-mi ziceti cum se procedeaza cu siamezele ucise de stapanii lor, in tarile in care locuiti dv. ? Se duc la gunoi sau se ingroapa ?

 196. Seva, eu refuz pungile pe cât pot. Mai ales alea de plastic. Dar da, pe alea pe care le am le folosesc tot la gunoi, ca şi tine.
  Cu genele, depinde de rimel. La unele, mi se lipesc, la altele, ba.

 197. Edle

  Mie nu mi se lipesc, da’ pot să-mi pun și o tonă de rimel, că tot nu-s cine știe ce de lungi.

 198. ik

  Interesati-va, dar mai repede, dna Edle. Vreau sa procedez ca in vest dupa ce-mi omor siameza. IK e provest…

 199. uc

  Edle, cum? N-ai auzit de rimelul ala care lungeste genele? Era unul pe piata cica :lol:, nici ale mele nu-s lungi, is dese, clipesc des

 200. Edle

  Am și eu una cu gene false în grupă. Se vede foarte fain, dacă nu mi-ar fi spus, nu realizam. Nu sunt de alea exagerate, așa nu mi-ar fi plăcut.

 201. uc

  nici astea nu erau exagerate, cu modele sau sclipici, dar au fost un pic incomode, o data le-am pus, era ceva in plus, strain…jos cu ele dupa o seara, mai bine rimel pt mine

 202. Ei, da, altfel, cât de vrăbiuţă să fii? 😀
  Cum mi-a zis mie cumnatu-meu, la nunta lor (eu având în păr o bentiţă de catifea cu câteva pene într-o parte, că aş fi omorât un stol de vrăbii în drum spre biserică şi, de atâta pagubă, am zis să-mi pun una în cap).

 203. Seva Tudose

  ik#456

  acum și tu ce întrebare pui ? Cum să arunci pisica moartă la gunoi ? Eu una,acum 9 ani când mi-a murit motanul de peritonită…l-am îngropat în fundul grădinii…

  ce crezi ??? câteva zile o pisică albă tot dădea târcoale locului…mi-era teamă ca să nu îl dezgroape,deși era săpat de un metru adâncime…

  pesemne mirosul pisicilor este extra-puternic față de oameni,și poate o fi fost prietena lui de gașcă,era necastrat…CasaNova !

  dar aici poți duce câinele/pisica la crematoriu,desigur contra cost. Eu nu cred în incinerare.

 204. Seva Tudose

  Nora,

  și totuși n-aș merge atât de departe cu moda asta împănată a genelor,mai ales că sunt periculos de aproape,la tot ce este mai scump în lume :vederea !

 205. Seva Tudose

  Marcel

  mie mi se face milă de bietele fete…cu pene la gene,prefer să mă uit la playboy (în loc) 😀

 206. Face și el pe inocentul. Sau o crede și că fardurile sunt secretate în fiecare dimineață de o glandă situată în pleoape. Iar buzele sunt cameleonice, își schimbă nuanța în funcție de anotimp, temperatură și direcția vântului.

 207. Manuella: ștersesem comentariul întrucât la un moment dat se ivise o rază de speranță. Din păcate, planul a rămas în picioare.
  Ne ducem la IMAX. Nici măcar nu pot dormi, că la ăia bubuie boxele ca la balamuc.
  Cred că bărbații ăștia au o boală. Orice cocktail de efecte speciale, răcnete și lupte este o tentanție irezistibilă. Știu cum a fost primul, sequelul nu poate fi decât mai prost. Și evident, trebuie văzute la cinema pe ecrane maaaaaari, în fotolii maaaaaaari, cu boxe maaaaaaari și pungi de floricele maaaaari, ”nu să stau cu genunchii la piept și să se strice subtitrarea ca-n cinemaurile tale”.

 208. Manuella

  Şi-n tot timpul ăsta, să-ţi arăţi intens participarea.
  Şi dorinţa pentru viitoarea continuare manifestată frenetic.

 209. ik

  Am batut siameza in cuie, pe poarta. Am rastignit-o, dna Seva. Cum era s-o arunc la gunoi ? Glumisem…

 210. uc

  ik, mie nu-mi mai place mazarea, de exemplu, atat de mult, daca nu stiai 😆

  Nora, nici mie nu-mi place carnea cu piele sau grasime, scot tot afara, tooot. Daca e sa mananc grasime, mananc slanina. Cum sa scap io de pielea de pe aripioarele de pui? Pai pun aripioarele la fiert cat sa scot pielea usor, apoi le dau prin faina cu ou…si pe urma prin fulgi de porumb. Miam.

  a fost un 6 martie minunat

 211. Uc, 😆 Altceva voiam să subliniez. Cât de imbecil e filmul în care un persan fioros, în plin război cu grecii, acum vreo 2500 de ani, stă să îndepărteze ca o demoazelă de secol XXI :P, care a auzit de grăsimi saturate, pielea de pe copan. 😀
  Mă rog, sunt mai mult faze, dar la aia am râs în hohote.

 212. Nora, ţie ţi-am găsit poză cu găinile crescute în mediu liber, natural la preţul actual de 12 lei bucata.
  Poza e tot de prin primăvară. Cu mine cu tot.

 213. Merci, Cosa. Manuellei, năsturaşi, iar mie, găini! 😆
  Nici măcar n-apucai să te-ntreb “Ce mi-ai adus? Ce mi-ai adus?”. 😛

 214. Ei, pe mine! Eram sigur că aşa zici, dar era prea târziu ca să mai modific!

  Mă refeream la atmosfera încremenită-n pace, în calm, la independenţa de timp a pozei … chestii de astea.
  Nu asta-ţi inspiră?!

 215. O, ba da. Fix versurile lui Blaga cu veşnicia care s-a născut la sat mi se înfiripară în minte. 😆

  Măi, eu sunt mai mercantilă, mă ştii. Şi de la început vrusei să te-ntreb cât e bucata de tine şi dacă te dai şi la duzină cu discount, dar mă sucii. Se duceadracu’ poezia dintre noi. 😆

 216. Sunt atât de dificil încât nu te-ai descurca nici cu jumate din mine, dar cu o duzină!

  Şi chiar, după ce îţi dai seama că poza nu e din 1723?

 217. Manuella

  Ce frumoşi!! 🙂
  Îi culegeam din grădina bunicii şi pentru că îi rupeam cu cozi mici îi aşezam în pahare.

  Cosa, o surpriză frumoasă. Mulţumesc.
  Grădina ta e poveste.

 218. Ce ţi-e şi cu pozele astea uitate!

  Am găsit una la Dana acasă cu un ţap nărod al cărui unic scop în viaţă era să dea cu capu-n cine prindea.
  Iar la mine, un cocoşel care-şi alesese să trăiască cu porcii-n coteţ (o să le pun pe amândouă).

  Numai cu mama nu prea găsesc.

 219. Manuella

  Bunica avea un cocoş care sărea pe tine îndată ce intrai în curtea animalelor.
  Eram 5 copii care urlam de teamă.
  Într-o bună zi, am mâncat cea mai gustoasă supă de cocoş cu tăieţei fini de casă.

 220. Nu ştiu cum o mai fi acum, dacă tot teamă îi e, nu ne-am mai aflat împreuna de ani de zile în preajma unor orătănii. Oricum şi când eram mici, mă enerva că mi se părea că exagerează cu frica ei. Era genul care dacă i se întmpla să cadă, să se rănească, oricât de puţin şi de superficial, urla o oră. Şi acum face cam la fel. 😀

 221. Manuella

  O delicată, Nora, verişoara ta.
  Când va avea copii, va trebui să închidă într-o cutie alintul acesta.

 222. Manuella

  Friends will be friends!
  Porcii, discreţi, ruşinaţi, cocoşul în prim plan!
  Se crede!

  Mă întorc la poza mea.

 223. Ei, e şi amuzantă. Într-o zi, m-a pârât maică-mii că i-am scos eu ochiul. Şi mama a întrebat-o: “Păi, şi unde ţi-e ochiul?”, “Tanti Carmen, mi-a căzut în palmă şi l-am pus la loc”. Râdem şi acum.

 224. uc

  si pe mine m-au clantanit de degete gainile cand eram mica, ma tineam de un gard, mi-e frica de ele :D, eram ingrozita de gaste..cand se luau dupa mine, aia eram

 225. Oare ce te-ar putea determina să abordezi un subiect foarte serios şi foarte important pentru tine, cu un … mă rog, nu mai spun cu un ce.

  Sunt foarte dezamăgit. Şi mă simt trădat.

  Voi cui, dintre cei de aici, i-aţi cere un sfat în legătură cu ceva foarte important?!

 226. Aruncai un ochi pe imdb. Mi-amintii de Elles, tot franţuzesc, cu Juliette Binoche, tot despre prostituate.
  Nu sună rău. Iar Charlotte Rampling îmi place tare.

 227. Cosa, sincer, nu ştiu dacă aş cere cuiva. Dar eu de felul meu nu prea cer sfaturi.
  Dacă într-adevăr aş avea nevoie, nu s-ar putea altfel, blabla, tu ai fi ăla. Ai cea mai mare legătură cu viaţa reală. Sau aşa percep eu. Iar sfaturi legat de asta se cer, nu pentru poezii. La alea ne descurcăm singuri.

 228. uc

  Manuella, n-am vazut nici eu filmul, dar o sa merg, vad ca apare in aprilie in cinema-uri, sper sa nu uit atunci

 229. Manuella

  Ca să ceri sfaturi, importante într-o situaţie pe măsură, e nevoie de încredere întâi.
  Ele urmează unei destăinuiri.

 230. Edle

  Iote-l, a apărut. Cu intrigile de rigoare. Eu nu cer sfaturi, Cosa. Eu îmi spun ofurile. Ca să nu înnebunesc, nu de alta. E o metodă destul de bună. Am mai încercat-o.

  Da’ de ce te simți trădat? Nu înțeleg. Iar?

 231. Ah, ştiu de ce i-aş cere lui Cosa. Pentru că ştiu că ar avea curajul să-mi spună şi lucruri incomode fără să fie total prin bălării, ca alţii.
  Aşa de pus comprese cu ceai de muşeţel pe frunte e în stare oricine.

  Ce e naşpa e că nu e deloc reciprocă treaba. Cosa nu cred că ar cere niciun sfat nimănui de aici, dar e foarte ofensat acum. 😀

 232. Nici eu nu cer sfaturi, dar îmi expun problemele şi stau cu urechea ciulită la ce zice fiecare. Fiecare dintre cei cărora le spun, bineînţeles.

  Cu toate astea, de câte ori simt nevoia să am pe cineva alături … vreau să fiu singur!

 233. Edle

  Deci, ați citit. Bun.

  Nora, aș vrea să fiu atât de puternică să nu vorbesc despre asta…

 234. Nora, chiar aşa?!

  Ia mai gândeşte-te!

  Uite îţi dau un indiciu, sper să-ţi aminteşti:

  Oare am apelat eu la cineva ca să-i cumpăr asistentei nişte treburi la care eu personal nu mă pricepeam nici belit?!
  Adică mă pricepeam, dar orişicât, ştiam că e altcineva de o mie de ori mai priceput şi că soluţia este să apelez.

  Oare am avut cea mai mică ezitare în a mă baza exclusiv pe acel cineva?!

 235. Edleeeee! Jesus! Dar ce, crezi că eu sunt mai puternică? Nu, e chestie doar de firi diferite. Nu am vrut o clipă să spun că eu sunt puternică, iar cei care vorbesc sunt slabi. Tu te simţi mai bine vorbind şi e foarte ok c-o faci.

  Da, am citit, dar nu voiam să spun nimic despre asta. Eu nu forţez comunicări.

 236. Ei, bine, măi, în ce-ai fi vrut să te implic astfel încât să merite menţionat, în construirea vreunui baraj de hidrocentrală?!

  Ar fi trebuit să-ţi dai seama că pentru mine orice lucru e important. De la cum trebuie să pun cămaşa la uscat pe sârmă, până la încălzirea global.

  Dacă ne-am rezuma doar la problemele majore, ar rămâne toate femeile nefutute.

 237. Eu am spus aici chestii pentru care se face puşcărie, nu glume. Şi le-am spus nu de dragul de a conversa ci pentru a le pune în discuţie.

  Şi dacă vrei să ştii, nu mă afectează faptul că nu m-ai întrebat pe mine personal (că n-am instincte de cloşcă) ci faptul că ai iniţiat discuţia … unde?!

 238. Edle

  Ei, am înțeles, da’ nu era aici. Și oricum voiam să vorbesc cu Morringain, că știam că ea are niște experiențe similare.

 239. Edle

  Păi, nici n-am chef să dau. Plus că mă doare capul îngrozitor. Am uitat să mănânc azi.

 240. Oare cum se scrie Plezir?

  Nu contează. E foarte mişto. Mai ales că eu l-am descoperit, iar acum e cea mai vândută prăjitură de la Dantex.

 241. Manuella

  Eu vă zic de filme.
  “Jailbait” . Şi “Endless Love” , un remake al filmului cu acelaşi nume al lui Zeffirelli (1981).

 242. Manuella

  Ţapul e mai fain decât purceii ruşinoşi.
  Bine, el pozează şi în alt decor.
  Deh, condiţia …

 243. Edle

  L-ați văzut pe ăla care a luat Oscarul pentru cel mai bun film străin? Am auzit că e foarte tare.

 244. De Endless Love nu ştiam că e remake. Am văzut reclame la cinema şi mi-am imaginat, din trailer, un film la care să-i târască femeile pe soţi şi iubiţi de Valentine’s. I must have judged the book by the cover. 😀

  N-am văzut încă La Grande Bellezza. Îl am downloadat, dar am chef să-l văd la cinema.

 245. Manuella

  Am tăiat un ardei roşu, puţin teşit într-o parte.
  Înăuntru, un ardei mic, cu exact aceeaşi formă ca a “mamei”. 🙂

 246. Manuella

  Am văzut un documentar despre creşterea porcilor în diferite ferme. M-am cutremurat văzând spaţiul în care stau înghesuiţi, nici măcar nu se pot întinde.
  Când au arătat cum li se taie codiţele purceluşilor, m-a bufnit plânsul.

 247. Manuella

  Şi aşa frumos plecase povestea documentarului.
  Propria afacere a unui chef. Un restaurant mic şi cochet, a cărei aprovizionare zilnică era din propria lui grădină şi fermă.

 248. Eu am divorţat după trei ani de căsătorie.

  Chiar dacă era foarte frumoasă şi pe primul loc la medii – practic ea n-a dat nici un examen în primii doi ani, deoarece îi dădeau profesorii 10 din oficiu pentru că o cunoşteau încă din liceu, tot mă simţeam sufocat. N-aveam aer. Nici planuri nu-mi mai făceam pentru că mi se părea că nu mai are rost. Parcă mă pregăteam să ies la pensie de viaţă! Parcă eram castrat!

  Cu toate astea, după ce ne-au venit actele de divorţ am zăcut şase luni de zile. Îmi era imposibil să-mi imaginez că de mâine nu va mai fi a mea.

  Nu-i simplu deloc. Chiar şi făcând abstracţie de părinţi. Şi de obiectele în comun. Şi de miile de gesturi înţelese doar de noi.

 249. Edle, nu reuşii nici măcar arhivat. Pe wetransfer limita e de 2GB, mă uitai şi la transfer.ro, la ei, e de 4,7, iar ăsta are vreo 7! Acum văd că e bluray, poate de-asta. 🙁
  Scuze. 🙁
  Dacă ştii alt curier digital, cu limită mai mare…

 250. Edle

  Eu n-o să zac nici măcar o secundă. De-abia aștept să se termine. După el, zic. Dacă, Doamne ferește, obține custodia, nu vreau să-mi imaginez.

 251. Păi, o va cam obţine, aşa că imaginează-ţi!

  Dacă ştiai că vrei asta, atunci ar fi trebuit să-ţi pregăteşti terenul. Să te prefaci că eşti fericită. Să-l atragi în nişte curse şi apoi, zbang!

 252. Deci, va fi acolo.
  Presupun că nu-l poţi convinge să renunţe la custodie?

  (poate că normal ar fi să te întreb dacă te-ai gândit bine, dacă ai cumpănit bine, dacă blabla. Dar eu cred şi simt că te-ai cam gândit de ceva timp, nu de o zi, două, trei)

 253. Of, Edle, sună oribil toate astea, dar un divorţ înseamnă şi trecutul prin mocirla lucrurilor concrete. Adică martori, avocaţi, crearea de circumstanţe care să te ajute pe tine.
  Asta dacă într-adevăr nu se poate încheia amiabil.

  Cosa, dacă poate asigura un domiciliu copilului şi dacă are un venit stabil, sigur, mama cam câştigă custodiile.

 254. Manuella

  Voi, aici, vă ştiţi de ceva timp.
  Eu sunt mai nouă.
  Dar vă sunt aproape. Aşa că, dragă Edle, şterg “cele trei puncte” şi pun un :).
  De curaj.

 255. Şi mă rog, pe ce te bazezi când zici că război o să aibă?!

  Ce-o să-i faci, o să-i iei boii de la bicicletă?!

  Băi, trezeşte-te şi lasă-le dracu de glume!

  Nelly Năstase a pierdut custodia în secunda zero.

  I-au trebuit ani de zile de lupte şi susţinere solidă din partea unor securişti grei ca s-o redobândească. Tu n-ai nicio şansă.

 256. Nelly Năstase e o fostă … asistentă de-a mea care a constituit ani la rând imaginea de reclamă pentru toate tipurile de ţigări Dunhill sau nu mai ştiu cum, în toată Europa, inclusiv Turcia.

  Foarte tare-n relaţii şi posibilităţi. Şi frumoasă de pici (nu vă luaţi după televizor că nu dă bine).

  S-a căsătorit cu un jidan austriac -- mare preşedinte de mare bancă.
  La divorţ, în Austria, a câştigat el fără drept de apel. Apoi a început lupta. O luptă incredibilă pe care tu n-ai şansa nici s-o demarezi.

  Cu emisiuni TV plătite în ţară şi în Austria prin care să-l defăimeze, cu oameni care-l urmăreau pas cu pas ca să-i vâneze orice posibilă greşeală şi câte şi mai câte.

  Foarte, foarte greu. Asta-i concluzia.

 257. Edle

  Marea problema e ce fac cu copiii. Robi face terapie, a inceput scoala aici, sunt o gramada de chestii. Parca nu as vrea sa-l mut. E prea mult pentru el.

 258. Na, că mă pomenii dând sfaturi necerute.

  Edle, îmi dau seama că îţi vine să pui foc la tot şi că visezi prăpăd în jur până la “eliberare”. Mai ştiu pe cineva. Dar respiră de muuulte ori, numără în gând oi, fă ce-oi şti tu că te calmează şi lasă dispoziţia belicoasă. Gândeşte la rece, tu ai alte mize acolo.

 259. Nici n-ai cum să-l mai prosteşti. L-ai pus deja în gardă şi tot ce faci sau ce zici i se pare suspect. Asta pe lângă faptul că ai lui cu toţii îl susţin în povestea asta.

  În definitiv ei n-au văzut cu ochi buni căsătoria voastră şi nici nu te prea au la inimă (asta ca să mă exprim elegant!).

 260. Edle

  Nu am nicio dispozitie belicoasa, Nora. Vreau doar sa fiu lasata naibii in pace. Nimic altceva. Si stai un pic, ca dureaza chestiile astea. Trebuie sa-mi termin scoala, sa-mi gasesc un job si dupa aia vedem. O sa vorbesc maine cu avocatul, sa stabilim exact ce si cum. Nu, el nu e prezent. Apoi, cum am terminat, pot foarte bine sa-mi vand un apartament, doua din Romania si sa-mi iau ceva aici. Ma gandesc. Oricum, cel mai probabil custodia va fi comuna. Suntem, totusi, in Germania, nu in Arabia Saudita. Femeile au niste drepturi. Mari.

 261. Ah, ok. Interpretasem eu greşit faza cu războiul. Mă gândeam să nu cazi pradă impulsurilor, să le zic, vindicative. Care mai mult te-ar încurca acum.
  Dacă ai cum să-ţi iei o locuinţă acolo, atunci chiar nu cred că e dracu aşa negru.

 262. Edle

  N-aveai cu cine, Cosa. Nu pot sa ma prefac. Eu i-am zis in fata ca nu il mai pot suporta. De asta se si razbuna acum.

 263. Edle

  Nu, cu razboiul e el. Altfel, nu pot sa-mi explic ce-a facut azi. Ce om normal ar proceda asa?

 264. Au drepturi doar pe hârtie şi doar nemţoaicele. În realitate o iei în mână. În viziunea lor tu nu eşti femeie cu drepturi ci o … slugă.

  Asta cu drepturile omului şi cu naţionalismul şi rasismul românilor e o gogoriţă perfidă. Românii sunt cel mai puţin naţionalişti sau rasişti.

  Pe când ei, prin tot ce fac, demonstrează că sunt ca pe vremea lui Hitler cu rasismul şi naţionalismul. Acolo unde şi le pot manifesta şi le manifestă din plin.

 265. Edle

  Nu. Mi-a zis ca pleaca cateva zile la matusa lui. Eu nu vorbesc cu el, deci nu i-am raspuns. Apoi m-am apucat sa-i pregatesc ceva de mancare lui Andi, el a iesit, era ora cand trebuia sa-l aduca de la gradinita, doar ca a uitat sa-l mai aduca. Habar n-am cand se intorc. Robi a intrebat toata ziua de el. 🙁

 266. Of. 🙁 baftă mâine cu avocatul, sper să îţi dea veşti bune.
  Bine ar fi să fie unul specializat în dreptul familiei şi cu experienţă în divorţuri cu cetăţeni străini.

 267. Danny

  Dragele mele iubite, imediat ma voi revansa fatza de voi. Chiar va rog sa ma scuzati, ca am lipsit atat de mult.
  Studiez mult, asta e problema. Ma refer la proiect.
  Dar un lucru sa-l stiti de la mine: n-o sa va uit niciodata! Va iubesc!

 268. Danny

  “Error establishing a database connection” Acest lucru imi apare mereu cand vreau sa scriu.
  Ce se intampla, Nora?

 269. ik

  Aseara am fost la bar. Toti la unison vor gratierea lui Gica Popescu pe motivul ca a dat niste goluri, ca-i baiat simpatic. Am incercat sa le explic mocofanilor ca si mie mi-e simpatic, dar asta-i legea. S-au intors toti cu cururile la mine, au fost imbufnati…

 270. ik

  Am inceput sa doresc din ce in ce mai mult niste monice mocoveoaice in justitie. Miste nesuferite din astea…

 271. ik

  Tampitul de la primarie care-mi facea aproponturi sa-i dau spaga,a fost dat pe mana justitiei. Alta curva dela primarie (la caracter ma refer, ca n-am stat io la curu ei sa vaz cu cine si-o trage) a incercat mereu sa mer pe mana aluia de-mi sugera sa-i dau spaga, ca-i om bun, ca-i sensibil, ca are un caz grav in familie, chestii din astea. Era catpaci sa pun botul.

 272. ik

  Ma bucur ca le iubiti pe fetele de pe blog, dle Danny. Eu de nu pot spune ca le iubesc ? De ce pula mea nu spuneti ca simpatizati , ca si io le simpatizez pe unele…

 273. ik

  Milogu de fratemiu iar ma pacalit cu o suma mare. De ce tre sa-l tiu si pe asta cu bani ? M-am lasat pacalit de multe ori, o face constant pea prostu. Nu mai pun botu la nica. Cel mai mult ma pacalit Costel al nostru. Credeam ca face un rol pe icea…

 274. Danny, na, mai obosise și blogul. Dar de ce nu mi-ai spus de azi-noapte cu cine semăn?

  Ik: ce să mai fac?! Dacă nu m-ai iubit până acum, slabe șanse de acum încolo…

 275. Manuella

  Ar trebui să ne simţim onorate, nu?

  Dacă mă uit la ochiul tău , aduci un pic cu Romy Schneider.
  Stai că îl derutez complet acum pe Danny.

 276. ik

  A vut sa zica “ochii””, dra Nora. Nu-i poti spune undei femei “”ma oglindesc in ochiul tau…”” Ii spui: ochii tai ma baga-n boala sau ochii is oglinda sufletului, nu ochiul…

 277. Manuella

  Vă rog, vă rog, Nora a pus 1 ochi.
  Era să scriu 1Q. 🙂
  Chiar, 1Q, încă te resimţi?

 278. uc

  pfuai, voi tot ziceati de gene cu pene, da’ io numa acuma am vazut pozele de mai sus 😆 oof

  Am fost cu niste prieteni pe o coasta, vreo 6 eram, admiram marea…totul, cine se minuna cel mai tare de cat de frumos era? Eu. Si ei, sigur. “Ce te minunezi asa ca tu ai mai fost pe aici”, ma atentionase o voce. Io, da? Da! Bine. :))

 279. uc

  uitasem, da….fix locul ala, ma rog, era o coasta de pe un brat din Halkidiki, ce n-aveam voie sa mai ma minunez? 😆 in plus era un aprilie, cand nu mai fusesem

 280. uc

  poate c-am mai pus, daca da, treceti peste 😀
  v-am pupatara, zi senina, frumoasa, calda si vesela

 281. Danny

  Salve! Cum spuneam, am fost destul de ocupat zilele trecute. In curand trebuie sa formulez un INDEMN la LUPTA pe facebook impotriva actualei clase politice si impotriva tuturor partidelor aflate la putere si in opozitie.
  Mesajul meu va sustine toate candidaturile INDEPENDENTE la europarlamentare, incercand sa creez in asa fel o bresa legala cu iz electoral in sistemul actual politic oligarhic romanesc.

 282. Danny

  Nora, inca merge greu blogul tau. Nu stiu ce are, dau click pe send, iar mesajul porneste greu, se blocheaza blogul. De fiecare data mi se intampla asa ceva.

  Cu cine credeti voi ca seamana Nora in poza?
  Are dreptate Manuella, stiu sa creez suspans.
  Totusi, cu cine seamana? Cu Rommy Schneider, una din fostele sotii ale lui Delon? Frumoasa femeie a fost. Stiti anul mortii ei?

 283. Danny

  Poza Norei de la 470 este exceptionala. Mult timp i-a luat pana sa-si afiseze o poza pe blogul ei. Parca ii era frica, nu stiu de ce, sau de cine anume.
  Cand afisa poza cu spatele, cand din profil, cand din penumbra, cand noaptea, numai asa, ca la 470, n-a pus niciodata. Doar pana ieri, cand a avut curajul sa se descopere in intregime ca o comoara ascunsa de timp in adancuri uitate de istorie.
  Deci, cu cine seamana Nora in poza?

 284. Manuella

  Prin urmare, Nora, te rog, doresc să-mi recomanzi make-up artistul care ţi-a dăruit privirii astfel de gene împodobite.
  Voi avea câteva evenimente în curând. Vreau să fiu pregătită cum se cuvine.

 285. Manuella, eeee, Steluța mi le face așa, îți trimit eu numărul de telefon.

  Ia zi, Danny, cu cine semăn eu în prima poza și cu cine semăn în a doua, că nu știu dacă vezi, dar eu cu mine nu semănăm.

 286. Danny

  Zilele acestea am redescoperit la mine in p.c. ca am un maldar de seriale foarte misto, aparute prin 2005 -- 2007. Si le-am vizionat in fiecare zi. Vazand pentru prima data aseara poza Norei, am identificat cu ce personaj seamana din serialele mele.
  Personajul se numeste SUSAN GRETCHEN din filmul episodic intitulat:……………..Va rog sa-mi ghiciti numele filmului.

 287. 😆
  😆

  Danny, mie mi se pare că seman mai mult cu Kirsten Dunst brunetă. Ia uită-te mai bine.

  Manuella, ești connaisseur, nu glumă. 😀

 288. Danny

  Exact: PRISON BREAK!
  Mai, da’ pe toate le stiti voi. Sunteti fete culte, stiam lucrul asta, dar nici chiar asa.
  Da, imi place la nebunie Prison Break, iar Nora seamana izbitor de bine cu Susan Gretchen.
  Frmuoasa femeie, isi joaca foarte bine rolul, am indragit-o tare mult chiar daca are un rol in mare parte negativ.
  Va place Prison Break?

 289. Danny

  Nora, sa stii ca poza ti-am furat-o. Esti superba in poza. Banuiesc ca asa esti si in realitate.
  Ai ochii verzi? Ba nu, un fel de albastru-gri. Cam ca ai mei. Si gurita o ai mica si buna de sarutat, ha,ha. Este o poza reusita.
  Cu prima ocazie cand voi veni in Bucurersti, poate ne vom intalni. La proteste.

 290. Manuella

  Aproape că-mi vine să-mi pun şi eu poză.
  Că uite, tu primeşti invitaţii, Nora. Şi complimente.

 291. Danny

  Nu mi-ati raspuns la anul mortii lui Rommy. 1988.
  Muntii Macinului sunt la o distanta de cca 14 km. de mine. Treci Dunarea cu bacul pe la Smardan si ajungi imediat.

  Sa stiti ca nu am toate serialele din Prison Break. Ultimul este SEZONUL 4, EP. 15. Mai trebuie sa descarc de pe net.

 292. Danny

  Ha,ha, lesin de ras. Manuellei ii vine sa afiseze o poza aici. Esti tare nostima, Manuella. Foarte frumos ai spus-o, m-a mangait pe suflet. Stii ca eu sunt un tip sensibil si simt multe lucruri.
  Chiar asa, de ce nu ti-ai afisat poza? Tot timpul stai infasurata, vara, iarna? Nu ti-e cald? Uite, nici acum nu mi-ai spus de unde esti? Probabil oi fi spus la inceput, cand eu eram prin debarale si n-am observat.

  Adevarul e ca eu am introdus moda cu pozele pe blogul Norei.
  Da, am dreptate, la ce folos sa te tot ascunzi mereu? Ce, ti-a rusine de tine? Vorbesc la modul general.
  Chiar daca nu v-ati afisat poze aici, mi-am facut o parere despre voi, si va spun ca sunteti toate superbe, ma refer la caracter, nivel de cultura si inteligenta, aspect fizic.

 293. Danny

  Pentru ziua de maine? Ce sa zic, sunt putin cam trist, dar viata merge inainte.
  E asa de urat afara, o vreme de toamna mohorata, cu ploaie mocaneasca si nori de plumb. Ma cam indispune.
  Mie imi place ploaia de vara, care e rapida, scurta si racoritoare venita dupa soarele neiertator, canicular din toiul zilei.

 294. uc

  nuu, nu mi-l intind permanent :d, nu l-am mai intins de mult timp…plus ca ult data io mi l-am taiat, acum i-atunci, in fine, il mai taiem daca e cazul

 295. Seva Tudose

  Edle

  😥 ce pot să spun ? Îți doresc toate să ți se îndeplinească, în tot ce faci ! Liniște sufletească despre terapia fiului tău,succes la divorț…și noroc să termini școala începută…

  dar pare-se că dacă uiți să și mănâci…nu te văd bine răzbind toate astea…

 296. Seva Tudose

  Cosa#502

  offfff,Cosa,ce gard este ăla ? 😆 ai rupt câteva crengi din copac și le-ai înfipt în pământ,n-ai avut niște scânduri/pari,cred că dacă strănut cade la pământ 😆

  ăla-i o pravilă doar ptr.pui ieșiți din ouă….nu ptr. găini… și cum cocoșul le aleargă să le calce 😆

 297. Seva Tudose

  Nora

  îmi pare rău de Cosa,dar nu m-am putut abține 😆
  da chiar așa o plasă 😆

 298. Ah, nu cred că e cazul să-ți pară rău de el. 😀
  Eu oricum îl invidiez pentru avuții. Are găini, țapi, porci, legume, flori. De toate. 😀 E bun de însurătoare. 😀

 299. Edle

  Am mancat azi, Seva. Acum am luat… pranzul.

  Mutumesc pentru gandurile bune. Sa speram ca o sa se indeplineasca. 🙂

 300. Edle

  I-am luat lui Robi un caine din ala care se tavaleste pe jos de ras. A zis ca e cea mai frumoasa jucarie pe care a primit-o pana acum. Si se hlizesc intruna, si el si catelul. 😆

 301. Cum e ăla, Edle? Cred că mi-ar plăcea și mie. 😀

  Manuella, Ik ne-a precizat mai demult acest detaliu al vieții sale lenjeroase. 😀

 302. Seva Tudose

  Nora,

  am pus-o…uite aici gard solid la grădina mea din fundul curții,că nici caprele(aici căprioare ) nu îl dărâmă !

 303. Edle

  Uf, eu era s-o pierd pe Angie. Am plecat in Wurzburg cu Robi si am uitat-o afara. Am cautat-o cateva ore dupa. Cand am vazut-o aparand, toata speriata, imi venea s-o pup.

 304. La tine e de inteles. Eu incep sa ma sperii de mine. Si de geanta mea. Pentru ca si ieri, si azi am avut senzatia extrem de reala ca le-am bagat in ea.
  Evident, cat o avusei, nu ploua si era misto afara. Dupa ce-o pierdui incepu sa ploua ca dracu.

 305. Sevă, ai cam trecut prin viaţă degeaba, aşa-i?!

  Deci, dacă cei doi neuroni nu ţi-ar fi în grevă permanentă, ai putea observa că aia nu e curte ci grădină. Ai mai fi observat că în grădină nu e nici un stâlp permanent. Chestie care ţi-ar fi dat de gândit.

  Aşa. Acum să-ţi explic. Găinile se ţin pe o parcelă cel mult trei zile din motive de epuizare a resurselor. După aia se mută pe alta şi aşa mai departe. Eu am şase parcele alocate găinilor. Asta înseamnă că o parcelă e utilizată cam trei zile din trei săptămâni. În restul timpului se reface fauna. Pentru căci dacă nu ştiai, găinile în libertate nu se hrănesc decât cu insecte, râme şi alte vieţuitoare bogate-n proteine. Foarte rar mai iau din vreun fir de iarbă.
  Ca să izolezi parcelele una de alta ar trebui să umpli grădina cu garduri ceea ce e o mare greşeală. În primul rând pentru că e o agresiune faţă de natură – chestie care la mine e de neacceptat, în al doilea rând nu poţi să ari toamna, aşa că soluţia ideală este să foloseşti o împrejmuire mobilă, din câţiva pari şi o plasă pe care să le muţi când vrei, în douăzeci de minute.

  O astfel de împrejmuire e destul de sigură, deoarece când găinile au ce le trebuie într-un loc, nici prin gând nu le trece să sară peste. Dar tu n-ai de unde să ştii de astea pentru că sunt prea complicate pentru tine.

 306. Ţapi n-am avut, Nora. Ăla era al Danei.

  În schimb, am avut două căpriţe când ne apucase mania curei cu brânză de capră, dar am renunţat deoarece noi nu eram aici, iar pentru mama efortul era prea mare, caprele fiind foarte pretenţioase.

 307. uc

  si mie-mi trebe un catel-ceas, s-o ia la fuga prin casa dimineata sunand, nu altfel 😆
  am intins-o, seara fainaaa

 308. Edle, hai sa iti zic acum, poate uit maine. Mi-adusei aminte ca aici, cel putin, exista o chestie numita ordonanta presedintiala. Judecatorul incredinteaza copilul in regim de urgenta, ca sa zic asa, parintelui care solicita asta daca are motive. Iar faptul ca a plecat cu el de acasa fara stirea ta mi se pare suficient. E un soi de custodie temporara pana la solutionarea divortului.
  Poate votbesc degeaba si l-ai intrebat deja pe avocat de ceva similar. Sau sa-ti fi sugerat chiar el. Scuze in cazul asta.

 309. Seva Tudose

  Cosa#737

  cât te străduiși să mă aduci cu picioarele pe pământ,cu explicații…ah,să-mi bag mâna în buzunar…dacă pricep ?

  Gata,să facem pact agro-industrial…te declar expert !

  Umila ta,Seva !

 310. Seva Tudose

  Cosa

  aici PROPIETATEA ESTE SFÂNTĂ ! deci dacă pisica ta trece prin curtea mea,eu te dau în judecată ca ea(pisica) mi-a infestat pămîntul cu urină…

  dar dacă vecinul are un câine și cîinele se cufurește la granița dintre propietatea ta și a lui…este discutabil !

  așa și tu cu găinile….hai ca obosii ! Tu le schimbi locul vegetal bietelor gaini ? Ca apoi conștient să le sacrifici,fiind organinc crescute ?

  da,ai dreptate ,suntem la doi poli opoziți !

 311. Seva Tudose

  1Q

  că toți(ori aproape toți) nu îți cânt în strună..nefiind legați de ceea ce ai scris din suflet,ceea ce îți este drag inimii tale…și fiecare comentează în legea lui…

  nu trebuie să o iei drept ofensă ! Gata,get real !

 312. Seva Tudose

  săptămăna viitoare alte planuri indiene,iubesc scenariul…gata ma revolt in știința lor…gata,sunt cu totul altă femeie….

  sunt brahmaputra women ! scuze…

 313. Văd că nu mai plouă – cel puţin deocamdată, aşa că astăzi poate îmi termin şi eu de aranjat lucrurile.

  Bun.
  Cred că s-a înţeles greşit ceva aici aşa că e bine s-o lămurim. Eu nu m-am atacat pentru faptul că nu mi-a cerut mie Edle sfaturi. Nu m-am atacat nici că n-a iniţiat discuţia aici. Am avut doar aşa … o dezamăgire vagă. Din acest motiv nici n-o să-mi mai prea dau cu părerea la subiectu ăsta. Oricum aş face-o degeba.
  Adică să fim serioşi, Edle se conversează cu Costeluş. Ce să-i mai spui şi pentru ce?!

  Nora, soluţia optimă nu ar fi fost ordonanţa preşedinţială care este o hotărâre judecătorească cu efecte temporare ce se dă în cazul în care (printre altele) există o urgenţă în luarea deciziei, dar numai în legătură cu un prejudiciu sau o încălcare a legii.
  Ori, în cazul lor, tatăl nu a încălcat nicio lege şi nici nu se poate demonstra că a adus cuiva vreun prejudiciu. Nici chiar copilului. Faptul că mamei nu i s-a cerut acordul nu înseamnă că copilul a fost pus într-o situaţie periculoasă sau că a păţit ceva. Şi oricum, în faţa judecătorului ea nu poate demonstra că nu a fost de acord. Ea va susţine ceva iar el contrariul.

  Dacă ea ar fi ştiut de capul ei (improbabil atâta timp cât dialoghează cu Costeluş), imediat ar fi reclamat la autorităţile ce ţin de protecţia copilului, nu atât pentru pericolul în care ar fi fost pus acesta, cât pentru ca o terţă persoană sau instituţie – un martor oficial – să poată să confirma la proces că într-adevăr tatăl a plecat de acasă cu copilul fără consimţământul ei.

  La un proces nu te poţi duce cu vorbe. Nu poţi să spui unui judecător că el a plecat de acasă, a luat copilul cu el şi n-a spus la nimeni. Dacă nu ai o dovadă în acest sens, nici nu te lasă judecătorul să-ţi continui expunerea.

  În concluzie (şi în final – că aşa cum am mai spus nu-mi mai dau cu părerea) ea trebuie să strângă cât mai multe dovezi concrete – acte oficiale -- prin care să demonstreze faptul că tatăl e un părinte iresponsabil.

  Astăzi, tendinţa în astfel de speţe este de a nu se mai încredinţa copilul unui singur părinte. Se merge pe custodia comună. Doar în cazuri deosebite se încredinţează doar unuia.
  Până acum era mai simplu pentru mame, acum nu mai e.

  Cu toate astea, deoarece se află în Germania – ţară în care străinii (şi îndeosebi femeile din România) au şanse minime, ea trebuie să fie blindată când începe procesul de încredinţare, pentru a obţine măcar custodia comună.

 314. Edle

  Cosa, mai lasă-mă naibii cu Costeluş. Nu te-ai plictisit?

  Am sunat peste tot. Poliție, protecția copilului, protecția mamelor.

 315. Cosa, nu prea contează de ce te-ai atacat tu. Dacă vrei s-o ajuţi, o faci indiferent că vorbeşte sau nu cu cretinul ăla. Adică, dacă ai vreo idee bună pentru situaţia ei, e cam de rahat s-o ţii pentru tine.

  Junghiul, hm, mulţumesc. 🙂

 316. Danny

  DRAGELE MELE PRIETENE,
  NORA,
  MANUELLA,
  RALUCA,
  DANA,
  ANA BARTON,
  ANDREEA,
  VALONASH,
  JASMINE,
  NASTASIA,
  SEVA,
  VIO,
  PRECUM SI TOATE FEMEILOR CUNOSCUTE SI NECUNOSCUTE DIN LUMEA LARGA,

  Cu ocazia zilei de 8 MARTIE, ZIUA FEMEII, va urez un sincer LA MULTI ANI!
  Sa ne traiti noua, barbatilor, copiilor nostri, familiilor, rudelor, prietenilor si necunoscutilor din intreaga lume, VESNIC NEMURITOARE si pana la DUMNEZEU ADANC de IUBITOARE.
  Sa contribuiti prin menirea voastra pe PAMANT, alaturi de barbati, la perpetuarea si dezvoltarea speciei umane in PACE, INTELEPCIUNE, CREDINTA si IUBIRE de APROAPE!

  LA MULTI ANI!

 317. Danny, sunt copleşită. Deci, va trebui să perpetuez şi să dezvolt rasa umană toată viaţa mea veşnic nemuritoare. Măcar de-ar fi fost doar veşnică sau parţial nemuritoare.

  Mulţumesc, mă simt importantă în sfârşit.

 318. Costele, bagă-ţi parola şi posturile private în cur. I-auzi la el, îmi dă el mie parole. Ahahaha!

  Da, e plictisitoare viaţa cu un psihopat în ceafă. Tu n-ai cum să guşti deliciile astea!

 319. Nora&1Q

  LMA și să trăiți! Crăciun fericit și un an nou mai bun alături de cei dragi! Sărbători feerice-n belșug, masa plină cu de toate, noroc și sănătate 🙂 Fie ca floarea ce-ați primit-o-n dar, să fie parfumată și vie-n pa`ar.
  Da, d-na Seva, da, sunt supărat rău. Și dac-ați zis că-s supărat va trebui să par așa, sau cum.. Abbrrr!
  Uf! ce supărat sunt. Cin` m-a supărat să-și ceară scuze, na. Imediat! Și să vie afar` să ne batem!

 320. Nora&1Q

  Deci: Am aflat că-s supărat. Aștept explicații; cine, și de ce m-a supărat. Dl ik e `mpărat (iar mi-a ocărât Loganu`. Cre` că de la asta mi se trage supărarea). Hm! Voi ce ziceți? Aștept sfaturi, părrreri..

 321. ik

  Dnu 1Q asteapta pareri. Am mai zis parerea mea: loganu-i masina de masina daca-i de 1,6. Alora de 1,5 li se fut repedea pompa de injectie… Loganu de 1,4 e cacamaca, ca am avut si io.

 322. ik

  Dv. imi sunteti drag, dnu 1Q , dar sa va iau in pula loganu, na ! Is nervos ca nu mi-am gasit izmana cea albastra. Ma simteam bine in ea…

 323. ik

  Dv. nu vedetei ca va cade peretele cashii, dna Seva ? Ala de caramida… Ii intr=o rana, dar parca mai e ceva normal, ca si io is intr-o parte…

 324. 1Q, daca esti suparat, esti suparat. Oricine are dreptul sa se supere. Toti vrem sa ne tinem tari, dar oameni suntem. Ne mai enervam, ne mai sare mustarul, ceva ne roade, nu ne da pace, ne scoate din minti sau din sarite.

 325. Seva Tudose

  Danny#752

  dragule drag,dacă nu ne-am contra politic…eu una am o afinitate deosebită ptr.tine…îți întorc iubirea înzecită ! Doamne Ajută ptr.Danny !

 326. uc

  ik, @766, :lol:, un mojito m-asteapta

  hm, mi-e ca daca ies mai incolo o sa dau de marele trib de femei pe strazi, peste tooot, numa si numa femei, ma voi simti ciudat

  1Q, io nu crez ca esti suparat, da nu stiu de ce…:d

 327. Nora&1Q

  Aaaa-AaH! Acu-s și enervat! De parcă io m-am lăsat de țigări, nu.. Nu dau nume, că nu e frumos, mai ales de ziua ei. Pot doar să spun că începe cu.. No, bine că v-ați dat seama și singuri!
  Să tră, dom ik! Cre` că vi se învinețesc tare bijuteriile-n izmenele celea. V-am zis că Loganu` meu e albastru. El albastru, io albastru..
  Sărna, d-na uc! Ziceți așa, de parcă io aș ști de ce nu-s nervos..

 328. Nora&1Q

  Azi am lucrat. Normal că nu-s supărat. Sunt furios.
  Cum trag piedica la Pistol să pușc o frază, ceva de prost-gust, nu mai zic și altele, cum vine unu`-altu` să mă pună la treabă..

 329. uc

  😆

  aaa. izmenele albastre se asorteaza cu loganu blu 🙂
  mie-mi place albastrul, dar si rosul, mai putin rozosinul

 330. Nora&1Q

  Sărna, d-na uc, sunteți stelistă? Fri Gigi, Gică, Lică, Mimik. Dl ik, dvs ce aveți de spus în această privință? Că-s tare supărat..

 331. ik

  Dnu 1Q, loganu dv. e albastru de voronet, albastru de dormitor, albastru metalizat, albastru tiganesc sau albastru pursisimplu ? E important de stiut, peca cele albastru metalizat au mari probleme cu pompa de injectie…

 332. ik

  Dnu 1Q, inteleg k sunteti negru de suparare, dar ce fel de negru ? Negru inchis, negru deschis, dannegru, muntenegru, nrgru de fum ? Daca sunteti negru de muntenegru, puteti pleka la ski…

 333. ik

  Dra Ralu, dak nu va place mazarea, nici mie nu-mi place. E 8 Martie si se cade sa nu ne placa ce nu le place femeilor…

 334. Nora&1Q

  Dacă mai beau un pahar cu vin voi fi negru-albăstriu, ca Loganu` meu în izmenele dvs..
  Nu știu cât voi rezista. Simpt că voi erumpe ca un vulcan noroios. Dacă n-ajung la tim

 335. Nora&1Q

  Dom ik, nu știu cum și în ce stați sprijinit, dar eu, când aud treburi d`astea, mă emoționez. Sigur ați invita pe toată lumea să se sprijine în ce aveți. Pt că vă pasă de cei nevoiași..

 336. Nora&1Q

  Gata, v-am bizu pe gene. Femeile sunt în extaz. Cică e ziua lor, hi-hi-hiiii, mi-am amintit că-s supi..

 337. uc

  albastru de dormitor ahahahah
  imi placea de duckadam

  maine e ziua voastra 🙂 da’ nu puteau fi ambele in aceeasi zi?!

 338. ik

  Dnu 1Q e catra, e supi rau tare. Niste opturi l-ar pune pi picioare. Dra Uc, maine e ziua noastra, a mutantzilor. Astept 1 LMA rasunator din parea dv. si a drei Nora…

 339. Nora&1Q

  Am frigideru` plin, dom Ik, mulțam. Mai am o miorlăită. Și nu vreau 8-uri, nu, nu, da` parcă.. Nu-s colăcei de moldovancă?
  Ha! Cică de unde a mai răsărit ziua sfinților. De la răsărit..

 340. Nora&1Q

  Și pe deasupra nervos de nu încap pe poartă. Ca și cum m-aș fi lăsat de.. de.. degeaba vă spui.

 341. Nora&1Q

  În sfârșit! Te-ai îndurat și de mine. Zi ce să fac să mă calmez și să-mi treacă supărarea..

 342. Tu, Costele, în prostia şi… mucioşenia ta, nici nu te-ai gândit că nu dau doi bani pe ce ţi-ar putea ţie trece prin căpăţâna aia tălâmbă. Şi că dacă faci tu posturile private îmi pasă la fel de mult pe cât mă interesează dacă are un câine diaree în nordul Japoniei.
  Ceartă? Eu cu tine? 😆 😆 😆 Wake the fuck up.
  Hai că nu te mai întreb de unde ai putea tu şti cât de des intrăm noi acolo. Sunt fată bună. 😉 Că se presupune că nu ne ştii ip-urile, nuuu? Hihi!
  Mă fac şi că nu văd că eşti în continuare foarte măcinat de Cosa şi de poziţia mea faţă de el. Bleah!
  Cât despre intrigile tale noi, cu oamenii-marionetă, cântă pe la alte mese. Acolo smulgi lacrimi. Aici, ştii bine: eşti doar un căcat lipit de talpa mea.

 343. Nora&1Q

  Iote-o, mă! Io vb cu ea plin de nervi și ciur de supărare, și ea se bagă-n seamă cu altu` de peste gard..

 344. Nora&1Q

  N-am înțeles de ce mucenicii se frământă. Ce să las atârnat pe clanțe?? Și ce să dăruiesc vecinelor..

 345. Nora&1Q

  Auzi, să prelucrez sfinți. Apoi să-i dăruiesc vecinelor rupți de atâta frământat și să-i atârn de clanțe. Zorro..

 346. Nora&1Q

  Sparg. Sparg tot! Numa` când aud cuvântul ăsta și turbez de nervi. Și cică mă calmez când sparg..

 347. Hm, nu cred că vrei.
  Azi, la prânz, vrusei să fiu gospodină şi să fac dovlecei pane cu sos de brânză. Fugi “pane-ul” de pe ei… rămaseră goi, vai de capul lor.

 348. Manuella

  Bună seara!

  Domnii sunt atenţi. Uite ce urări! Mulţumesc.
  Danny, te-ai întrecut cu totul!

 349. Nora&1Q

  Am făcut odată o omletă, acum vreo 3 luni. M-am uitat pe net. N-a fo chiar așa de greu. N-a ieșit ca în poze dar a fo mâncabil ce-am prăjit.

 350. Nora&1Q

  Bine, dacă luăm în calcul și pauzele de publicitate, da,.. v-au cam rămas 100 min.

 351. Manuella

  Ik, chiar grevă?
  Lasă pisica să doarmă liniştită, nu-i mai crea scenarii demne de Hitchcock.

  1Q, zâmbeşti. Posibila anemie s-a îndepărtat, te văd pofticios.

 352. Nora&1Q

  Am un hematom la braț de toată frumușața..
  Mi-am fracturat vreo venă, da` culmea! alta, nu aia înțepată.

 353. Nora&1Q

  Cre` că de la pansament. Că m-a strâns de mi-au ieșit oky cei sticloși de-un alabastru infinit..