Naoussa, dragostea mea

Şi uite că a zburat timpul, mi-am adus aminte azi-ieri, asta după ce-am schiţat un posibil traseu cu fetele prin Creta şi împrejurimi, în Dodecaneze, Ciclade, cu feribotul. Cu harta în faţă, mica parte din insulele din Ciclade parcursa cândva, acum sub lupa memoriei, m-a făcut să zâmbesc, să inspir un aer sărat – asemeni Madlenei lui Proust, să mă revăd pe puntea feribotului în noapte, să întrezăresc petecul de pământ, malurile, soarele, veselia, căci marea, largul ei, e cea care te face să preţuieşti viaţa, aşa cum e, oamenii, aşa cum sunt. E Naoussa, un orasel al alb-albastrei Paros, cu străzi înguste din pavaj, case văruite cu geamuri mici şi scări, în forfota grecilor din amurg cu salutul lor cald, cu chipuri brăzdate de neajunsuri, ce-şi spun mereu în gând: Libertate sau moarte!

“Veşnicia s-a născut la sat” sau pe-o insulă, aici. Cum putusem s-o uit, să n-o marchez în descrierile anterioare despre hoinăreală? Îmi lipsise ceva, tocmai amintirea acesteia, locul unde m-am simţit acasă.

(sursa foto – http://www.getintravel.com/guide-to-cyclades-the-popula-greece/paros-island-by-night-and-moonlight-view-of-the-town-of-naoussa-greece/)

 

254 thoughts on “Naoussa, dragostea mea

 1. Ha, cât de amuzant. Înainte să plec la film lăsai un text în ciorne, mai aveam să-i pun poză.
  Cât eram plecată, Seva îmi dăduse mail referitor la un text. Între timp l-a retras.
  Vin acum şi văd că scrise Uc.
  Deci, am stat pe-un text mai bine de-o săptămână, iar acum cât pe ce să avem trei într-o seară! 😆

 2. Drept pentru care … iar mă culc.

  Puteam să mai fac un referat despre Nastasia, Morringain, Andreea, dar las pe mâine chiar dacă voi avea multă treabă!

 3. uc

  nu am diactritice, io-s mai comoda, da’ se intelege scrisu 😀
  Nora, nu am facut eu poza asta, mi-a placut f mult, am avut multe poze de acolo, nu mai am.

 4. Uf, nu te supăra, am şi eu gărgăunii mei, iar de ăsta am uitat să-ţi spun.
  Nu punem poze pe aici care nu ne aparţin decât dacă sunt din alea de pe site-uri de poze moca, site-uri ce se mulţumesc cu citarea sursei şi link către ele. 🙁

 5. Nora, eu n-am vrut niciodată să schimb ceva.

  Trebuie să (se) înţeleagă bine: nu se termină nimic. De fiecare dată voi riposta. Nu de alta dar v-aţi luat toţi de mine că ce i-am zis eu târâturii de Nastasia. Şi iată că ea mă face în toate felurile bine mersi, în continuare, aşa cum m-a făcut tot timpul.

  În al doilea rând, orice clik al retardatului pe URL-ul acestui blog va declanşa un circ, iar vinovaţii sunt ei. Că-i duce capu să înţeleagă sau să recunoască, asta e treaba lor!

 6. uc

  Seva, cretanii o duc cel mai bine, astia-s mai incolo un pic
  joaca grecii, joaca….se certau doi la un joc de table in Salonic, circulatie mare, ei -- pe doi tabureti la marginea trotuarului 😆

 7. Nu toate pozele au drept de autor. Iar dacă sunt puse pe internet fără să se specifice explicit -- la vedere, că e interzisă afişarea lor în altă parte, sunt bune de folosit.

  Mai mult, dacă folosirea unor poze nu s-a făcut în scopuri comerciale, chiar şi cele cu drept de autor pot fi folosite.

 8. uc

  Cosa, asa e. Dar eu nu mai tin minte de unde am luat poza, daca specifica sau nu.
  Daca ma ajuti un pic, putem pune alta 🙂

 9. Să înţeleg că eşti “criticat” pe ciocolata.
  Nu ştiu cum te face acum, dar ştiu că ai darul de a riposta înzecit. Asta mi-ar displăcea să se întâmple.
  Privitor la retardat, n-am nimic de comentat. Retardatul trebuie pocnit, mai ales de când are nesimţirea şi tupeul să ameninţe. (înainte să-mi spui tu, mai primisem un semnal în sensul ăsta, dar am refuzat să cred, presupun, iluzionându-mă că nu şi-ar permite să-şi “dezamăgească” aşa “familia”. Ei, se pare că orice rahat chiar se spală în familie. :lol:)

 10. Cosa, da, dar mi se pare complicat. Trebuie să ceri acordul, te poţi trezi că ţi se cer explicaţii… mi s-a părut mai eficientă şi mai clară o astfel de regulă.
  Nici la textele de aici sau la pozele noastre nu scrie că e interzisă preluarea lor, dar presupun că nu ar plăcea nimănui să-i fie preluate, fără să i se ceară voie.

  Uc: 🙂

 11. Nora, un procedeu ce trebuie aplicat pentru a-l determina să se oprească este de a-i face cunoscute toate acţiunile.

  El se bazează pe faptul că ceilalţi nu ştiu ce face el. Iar acum, mai nou, că şi dacă ştiu, le satisface urile interne.

  Nu trebuie să laşi nimic necunoscut, nu contează cum vei fi catalogată de ei.
  E părerea mea. Tu faci cum crezi!

 12. Nora, cu pozele nu e complicat. Ei pot să ceară ce vor, dar până la urmă, ca să-ţi impună ceva, trebuie să demonstreze că tu ai avut foloase de pe urma afişării.

  Şi mai sunt şi alte considerente!

 13. Ha? Ce draci să mai fac cunoscut? Că le-am cam făcut pe toate.
  Nu le pasă. Înţelege asta. Ar putea Costel să mă bată pe stradă. Ar spune că mi-am “cerut-o”, că prea-s cu gura mare şi că e vina mea că-s agresivă. Sau ceva în genul ăsta. Ar putea să facă orice şi să spun eu şi la CEDO. Nu le pasă.
  Da, eu o să spun mereu. Că pe urmă, ca tendinţă, am observat că se falsifică trecutul.

  Da, prima oară când am auzit de ameninţare a fost într-un mail pe care mi l-a trimis Florin Bratu. Nu ăsta era subiectul mailului, dar am priceput că retardatul Costeluş ar profera ameninţări că ar “sparge blogul” dincolo şi că poate aşa mă potolesc eu. De frica lui. 😆 :lol:. Nu am intrat nici măcar să verific. Când mi-o fi mie frică de Costel, cred c-o să stea pământul.
  Recent mi-ai spus şi tu acelaşi lucru.
  Ăsta e Costel. Un jepat.

 14. Cosa, scuze, dar de ce să iau ce nu-i al meu?
  Nu e mai simplu să fac asta doar unde mi se acordă explicit acordul?
  Nu e “ei pot să ceară ce vor” şi atât. Ce-ar cere ei e legitim. Alea sunt ale lor şi au drepturi asupra lor, indiferent dacă am avut foloase sau nu, ei pot să mă oblige cel puţin la îndepărtarea materialelor. De ce să mă complic şi să ajung în astfel de posturi?
  Există poze free şi gata.
  Şi ia vezi ce scrie jos. 😀

 15. Aaaaa, ha, ha, ha, ha, ha, haaaaaa!

  Noraaaaa, ăla e un clişeu. O glumă!

  Nu există nicio circumstanţă juridică în care să invoci ce ai scris acolo!

 16. Şi nici n-aş vrea să ajung la “circumstanţe juridice” pentru o poză!
  Cum să spun eu, sunt ruşinoasă, simplă, de la ţară. Mi-ar crăpa obrazul şi să mă pomenesc cu mail “bună ziua, nu v-am dat acordul să folosiţi poza noastră, vă rugăm s-o ştergeţi” etc etc.
  Nu pricep nici de ce lumea tratează pozele şi textele de pe net altfel decât pe alte obiecte. Dacă te-ai duce la un om acasă, sigur nu i-ai lua poza din ramă. Dar pe astea, pentru că sunt pe alt format, ai senzaţia că le-ai găsit în drum şi ţi le poţi însuşi.

  Uc, da, ai găsit sursa. Dar nu zice niciunde că poţi lua poze de acolo.

 17. Ah, încercaţi să luaţi cu copy paste textul de acolo. De pe pagina cu poza. Mie mi se cam pare că oamenii ăia ţin la copy right. 😀

 18. uc

  am pus sursa foto in articolas 🙂
  ei zic ca nu detin copyright pe poze, materiale si ca le pot inlatura la cererea autorilor
  noi putem sa lasam asa sau sa punem una de-a mea 🙂 sau eu pot, adica o poza de-a mea 🙂

 19. Nora (şi cu asta încheiem!), “please share” din punct de vedere juridic, literar şi cum mai vrei tu înseamnă acelaşi lucru.

  Că pe internet s-au creat nişte expresii care au cu totul şi cu totul altă semnificaţie e altceva. Juridic nu poţi să te prevalezi de ele.

  Şi eu pot să scriu “să-i fut în gură pe jidani” şi să susţin că nu-i nimic naşpa în asta, dar nimeni nu mă va crede!

 20. Seva Tudose

  Și dacă noi românii avem în sânge și cretani,turci,eu una am o afinitate deosebită ptr. instrumentele din India. Mai ales cei originali Kalbelia,un trib ce se ocupă doar de muzică și dans,îmblâzitorii de cobre…

  Celebrând viața simplă,cântând,dansând prin sate, din ușă-n ușă,ptr. o bucată de pită pe plită.Cred că,virgulă colindele sunt venite din India,odată cu țiganii ce au emigrat spre Europa…

  colindând satele în căruți,făcând mici spectacole de circărie ori alt teribilism,în zilele de sărbători. Copii lor alergand din casă în casă,ptr. nuci,migdale,mere,colaci…câștigându-și hrana cea de toate zilele.

  http://www.bing.com/videos/search?q=kalbelia+indian+dance+youtube&FORM=VIRE4#view=detail&mid=67C8F147923E1E66E63867C8F147923E1E66E638

 21. uc

  cand m-am mutat aici….fiindca blocul asta e plin de verdeata de sus pana jos (cu niste sisteme automate de udare pe bloc) in contractul standard era o clauza ca n-am voie sa tai planta, trebuie s-o mai ud si eu, in unele balcoane sunt ghivece mari, ma rog, un sistem complicat. Le-am spus ca platesc la intretinere pt asta, e o suma separata pe apt, dar sa-mi scoata clauza de contract, io n-am niciun ghiveci in balcon si nu raspund de vecinii mei -- in majorit chiriasi, au strambat din nas -- dar tot au scos clauza, altfel nu semnam.

 22. Nu contează ce se întâmplă dacă dau click. Eu m-am uitat, am văzut ce scrie şi gata. Nu zice niciunde că trebuie să dau click ca să văd ce înseamnă share din punctul lor de vedere.

  Se vede că n-ai prea fost prin tribunale.

 23. N-am fost, Cosa, şi nici nu vreau să ajung.
  Tradu-mi şi mie, share, te rog. 😀 Din orice punct de vedere doreşti tu. 😀

 24. Danny

  Buna seara!
  Merci Nora! Te rog, nu ma mai pune sa ma loghez de fiecare data. Pana acum nu era asa. Am in cap o sumedenie de lucruri noi invatate din multe domenii. Tocmai cautam emailul tau, cand mi-a retrimis parola.

 25. Cine ţi-a retrimis, Danny, parola? Vreun spiriduş lila?

  Danny, boy, ia dă matale mai jos pe prima pagină. Vezi că ai un articol numit “Despre conturi şi comentarii pe Pistolulcubuline.ro”. Ce citim noi acolo? Că “nu se mai poate comenta aici fără să vă logaţi înainte.” Ei, de atunci e valabilă treaba asta cu loggarea. Şi va mai fi pe termen nelimitat.
  Cred că e greu, cu atâtea lucruri noi. Printre ele poate reţii şi tu parola aia, că nu e chiar şirul lui Fibonacci.

 26. Danny

  Ia sa vedem, ce s-a mai intamplat pe aici!?
  O compunere noua scrisa de Ralucuta, manca-i-as…..stie ea ce ( fac si eu ca Raj, numai ca el e cu rahatul, eu cu sexul, m-am zapacit naibii de atata invatatura!).
  Deci, frumusica mea Ralucuta, s-a plimbat prin Insulele Ciclade, prin Creta. Bravo, draga! O duci bine, asa de inceput de primavara. Esti fericita. In poza zambesti si esti frumusica.

 27. Nora, dacă n-ai fost prin tribunale, o să trăieşti toată viaţa cu frica-n sân în mod nejustificat.

  Pe de altă parte, share înseamnă exact ce înseamnă, adică parte.

  Şi mai ai şi două pluginuri care se ocupă de poze de să-ţi bagi pula-n ele.
  Ţi-au umplut serverul de încărăctură aiurea, nejustificată şi nu ţi-s de folos la nimic.

  Ba mai mult, dacă vreau să folosesc aceeaşi poză şi în articol şi ca iconiţă, nu pot decât dacă şterg tot ce fac ele acelei poze. Deci mai mult încurcă.

 28. Danny

  Cand toata lumea se cearta pe aici, Ralucuta n-are treaba, parca e din alt film. Are puterea sa stea deoparte de toate conflictele interbloguri. Acesta e un semn ca Raluca este o fata fericita.
  Nora, voi retine parola. O spiridusa mi-a trimis parola.

 29. Danny

  Raluca, normal ca zambesc in poza. Nu se vede?
  Tu ai avut concediu, draga, de te-ai plimbat prin tari straine?

 30. Nu ştiu ce zici acolo cu folositul aceleiaşi poze.
  Parte? Din ce? 😀

  Nu îmi răspunde nimeni la întrebare, dincolo de ce pot proprietarii să-ţi facă şi ce nu. De ce să iei ceva ce nu-i al tău?

 31. Danny

  Mai, fetelor, Raj asta e caraghios rau de tot. Auzi ce ii recomanda Norei, acum vreo 2 saptamani, ca atunci cand ma voi intalni cu ea, sa nu ma lase sa pun mana pe genunchiul ei, ha,ha,ha. Mare nebun e Raj asta! Va dati seama ca n-o sa pun mana pe Nora, doar o voi pupa-o pe obraz, atat.

 32. uc

  Dani, am fost pe acolo in 2011-2012, e mai vechi articolul, dara nu conteaza
  Nora, poti sa iei, cu un acord in prealabil, sigur.

 33. Danny

  Mai, Nora, imi cam lipsesc si mie femeile, dar nu fac precum Cosa. Adica nu vorbesc singur, ha,ha.

 34. Eu nu mai fac nimic cu poza. Pluginurile tale şi browserul tău fac.

  Iar a pune o poză pe un blog nu înseamnă că iei ceva ce nu-i al tău.

  Adică nu e ca şi cum ai lua un lucru din magazin nelăsând nimic în locul lui. Poza, rămâne la locul ei bine mersi.

 35. Danny

  A, deci excursia e de vreo 2-3 ani. Bun asa.
  Nora, ma vezi afemeiat in poza? Cum vine asta? Vrei sa spui ca am un zambet sexy?
  Deci, pentru toate fetele de aici, vreau sa va spun ca sunt un om educat. Nu va fie teama de mine. Cu Nora voi avea deosebita placere sa ma intalnesc peste 2 saptamani. Ce pot sa spun? Arat binisor, nu sunt urat, dar nici frumos. Am 1.80 si 78kg. Arat ca in poza, doar v-am pus o droaie de poze pe acest blog, am ochi albastri, o sa va povesteasca Nora cum arat si cum mi-e glasul. Sunt un om de gasca, educat, si am self-control. Voi nu observati ca nu m-am mai certat cu nimeni de vreo 4 luni? Si nici n-o sa ma mai cert pe acest blog.

 36. Seva Tudose

  uc#54

  este frumos video-clip-ul de tine,dar din păcate are un sonor extraordinar de prost și denaturează frumusețea muzici indiene,instrumentele,sitarul…

  această muzică indiană face magie în sufletul meu,cred că eu sunt reîncarnată din o indiancă iubitoare de muzică și dans…atunci când ascult muzică indiană…

  improvizez,mă revăd pe meleaguri necălcate de piciorul meu vreodată ! Și de multe ori cântecele lor mă fac să plâng,ca după schimbarea tonului,să dansez ,să râd…

  este foarte terapeutic ! De fapt tot ce este oriental,fie orintul apropiat sau cel îndepărat….la zidia mea spune că sunt orientată spre estul planetar

  și am ales să trăiesc în vestul planetar…în USA ! Dar stai așa:

  USA nu este pe glob tot în Estul Estului ??? Pământul e rotund,ce naiba 😆

 37. Danny

  Daca va duceti la culcare, sa-mi spuneti, ca sa nu vorbesc singur aici.
  Pentru cine se duce la culcarica, eu ii urez noapte buna!

 38. uc

  Seva, n-am stiut ca esti topita dupa muzica indiana, inregistrarile de la iutub sunt cum sunt, ai fost la vreun concert prin America? 🙂
  ahaaa, iti place sa dansezi, no asa, si mie 😆

 39. Danny

  Maine o sa va povestesc niste chestii de pe facebook. Am intalnit-o pe Nora pe facebook. Ne auzim maine.

 40. Seva Tudose

  uc

  de fapt a început de când era de vreo 8 ani,era o cântăreață româncă care a fost prima femeie străină capabilă să cânte și să fie acceptată în Opera din India…ceea ce era unicat,muzica indiană cultă fiind extrem-extrem de grea. Se numea Narghita(ea fiind cred din Harghita) ?

  Apoi eu am fost la dansuri populare până la 18 ani,dansuri moderne și am cochetat și cu belly-dance…
  ptr. mine dansul a fost viața mea,deși nu am profesat-o !

  și totuși oriunde mă duc,sunt inima petrecerilor,sau cel puțin așa cred eu,cert este că îi scot pe toți la dans/joc,apoi mă retrag în„glorie” 😆 😆

 41. Edle

  Mor după căsuțele alea albe.
  …N-am fost niciodată în Grecia. 🙁

  Nora, tu știai că te întâlnești cu Danny? 😆

 42. Ik

  Pai daca aratam si io ca dnu Danny, credeti ca nu ma talneam si io cu dra Nora ? Daca m-as intalni, mi-ar fi teama sa nu patza ca Pulica , dulaul meu cand l-am cumparat. Era tare speriat, ca pana atuncea fusese la unii , care stapanu era 1 tip care arata ca Ion Dichiseanu cand era tener si mai si avea 2 fete frumoase foc…

 43. Ik

  Dra Uc, eu am fost in 2 insule, in Grecia lu Pericle si a lu Nana Muscuri, Siros si Sifnos. Acolo tineretu pan in 40 de ani clampanesc cam toti in lima lu Secspir

 44. Cosa, am reținut din Nymphomaniac 2 o replică pentru tine.
  Ea folosește la un moment dat cuvântul ”negroes”.
  El o corectează și-i spune că nu-i frumos.
  Ea răspunde că orice cuvânt adăugat pe lista de interzise e o piatră furată din temelia democrației. Mă rog, de aici începe o întreagă discuție.

 45. O să zic și eu ca Mărculescu: a fost, în același timp, mai bun și mai prost. 😀
  Tezismul rămâne, dar nu mai avem prelegerile cu pescuitul și muzica clasică din primul volum. Avem așa ceva puțin cu biserica ortodoxă și cea catolică.
  Dă oareșce miză poveștii ei -- adicătelea, nu e, domne, numai despre sex, te convinge că e o boală (în primul n-o făcea), ajungi să empatizezi cu ea -- dar o face într-un mod previzibil. La unele replici îmi venea să zic ”are you fuckin’ kiddin’ me?!”. De pildă, după ce își cam termină ea povestea și se tot blama etc etc, Seligman îi răspunde într-o sforăială feministă de genul ”dacă erai bărbat și dorința te făcea să pleci de acasă și să-ți părăsești familia blabla”. Adică, parcă era o replică de-a mea de pe bloguri. :mrgreen: Chiar nu îmi vine să cred că LVT a băgat aia în mod serios. Nu că ar fi ceva neadevărat, dar totuși, e un film! Fii artist, abuzează-mi mintea (că tot e cu sado-maso partea asta), dar nu mă muta într-o aulă!
  Dar sfârșitul e mișto. Are ceva aproape tarantinesc. 😀 (de fapt, volumul ăsta are mai mult umor, în general. Iar o scenă anume e chiar antologică. Dar n-o mai povestesc, ajunge cu spoilerele, că pe voi poate vă deranjează. :D)
  Nu știu, are momente.
  Nu voi zice că se apropie de Antichrist, Breaking the Waves, Dogville sau Melancholia, dar nu-mi pare rău că l-am văzut.
  Iar Charlotte este incredibilă, ca de obicei.

 46. Mai uitai niște chestii scârțâinde, dar mai vorbim după ce-l vezi, sunt curioasă dacă l-ai perceput la fel.

  Ah, am fost în sală vreo 8 oameni, cred. 😀

 47. Manuella

  Scrie, Nora, de ce nu?

  Eu am fost doar la Pireu, acum mulţi ani, câteva ore.
  Extrem de cald, sufocant, abia am găsit o terasă deschisă, era ora prânzului şi grecii se bucurau de siesta lor.
  Aş vrea să merg în insule.

 48. uc

  si eu vreau tare, tare in alte insule 😆
  Nora, 92, scrie 😀

  am o colaboratoare, ea crede ca e in conflict cu mine 😆 ooof…nu mai ma suna, direct mailuri. mai bine.

 49. Trebuie să mă documentez cu niște chestii. Istoric vorbind. 😀 Asta ar lua ceva timp.
  Nu râdeți, dar din relația cu pilozitatea corporală și raportarea la ea, putem extrapola asupra relației cu propriul corp și sexualitate.
  E de meditat. 😀

 50. Eu, până la scandalul ăsta cu Mihai Vlasov, habar n-aveam a cui fiică e Ingrid Vlasov.
  Păcat. E un designer foarte mișto.

 51. Ik

  Ziua de nastere a nevestei, a soacrei si parola nu se uita never, dra Nora sarumana. Normal ca veti rupe strampii de admiratie pt. dnu Danii. Imi place zambetu dansului , ca arata ca emoticonu zambaret de la post dv. No.107

 52. uc

  ik 🙂 n-am ajunsara acolo, is multe, multe, cred ca e frumos acolo

  as putea sa-mi tapetez si io un pic paru cu zahar sa stea drept, mama lui de par, numa’ cum vrea el sta. :d

 53. Ik

  Dra Nora, ca sa nu va rupeti ciorapu de admiratie pt.dnu Danii, pe timpu discursului incaltati-va cu pantofi cu 2 numere mai mici. Durerile atroce va vor afecta admiratia. Va va distrage atentia, care va sa zica

 54. Ik

  Lasati paru in pace, dra Ralu. Chestia e ca nu vi se vede urechea stanga , in poza. Asta in cazu in care o aveti…

 55. Ik

  E bine daca va dati paru cu zaar, draRalu. La cafea, dimineata, doar veti muia oleaca paru in cafea si va veti suge suvitele. Dar nui prea bine sa va dati cu zaar pe par. Arata ca loganu tunat…

 56. uc

  😆

  re mai incolo, is un pic agitata, nu stiu pe ce sa pui mana, cand pui mana pe ceva -- suna tel, pun pe altceva si sot ata, ia sa mai pe indelete

  v-am pupatara si spor

 57. Manuella

  Staţi un pic. Nora, norocoasă tare. Eu am stat pe o bancă în Cişmigiu, aşteptându-l pe Danny, cu orele.
  Tu ai altă perspectivă.

 58. Danny

  Buna, dragilor! Ce mai faceti?
  Cum spuneam, am intalnit-o pe Nora pe facebook. De fapt, sunt vreo 2-3 fete care seamana cu Nora la atitudine, inteligenta, cultura. Sunt foarte razboinice si frumoase, asa cum este si Nora. Ma impac bine cu ele, au spirit civic cat cuprinde.

 59. Băi, Danny! Treabă facem?!
  Eu-s vanitoasă și dacă te mai aud c-ai văzut pe una care seamănă cu mine, îți dinamitez podiumul.

  Manuella: uite și tu! Ce ofensă!

 60. Danny

  Protestul va fi duminica, 6 aprilie, iar Nora poate veni la protest. Eu vreau sa stau o noapte in Bucuresti. Duc tratative cu cateva persoane sa ma cazeze o noapte. Va fi pentru prima data cand voi participa in Bucuresti la protest.
  Vreau sa fac cunostinta cu cat mai multi protestatari, cu aceasta ocazie vreau sa le prezint cateva idei din proiectul meu. Nu stiu daca voi discuta la portavoce, dar vreau sa strang in jurul meu mai multe persoane pentru a le explica despre ce este de facut.

 61. Danny

  Nora, tu esti unica in felul tau, fiecare suntem unici in felul nostru. Am vazut cateva asemanari intre ele si tine, si mi-au placut. Nu trebuie sa te ofensezi. Pentru mine, tu esti primul exemplu de acest fel.

 62. Danny

  Sunt tare curios daca te voi recunoaste in multime. Am poza ta. Mai intai voi face un tur de P-ta Universitatii pentru a simti atmosfera si a intra in ea. Apoi voi incerca sa recunosc personaje, pe care le stiu doar de pe facebook, la fel si pe tine, Nora, de pe blogul tau. Intalnirea va fi emotionanta.

 63. Danny

  Vreau sa fie ceva frumos, mai ales ca va fi prima intalnire. Vei avea self control si tu, Nora. Te vei sprijini de bratul meu, la nevoie.
  Daca esti de acord, ne putem da si nr. de telefon.

 64. Danny, mă ia deja cu amețeli. Prea multe emoții.
  Tot ce sper e să fie vreme de parpalac. Am o nevoie de mistere ce nu pot să-ți spun!

 65. Danny

  Emotiile nu sunt acum, ci vor aparea atunci. Iti dai seama, ca si eu voi fi emotionat, pentru ca e normal sa fie asa. E un lucru fascinant sa te intalnesti cu o persoana dupa 3-4 ani de discutat pe net. Nu-i asa ca e misto? E ceva unic.
  Eu sper sa nu ploua, deoarece ne va strica protestul.
  Stai linistita ca nu fac analize pe teren, am destul bun simt in mine. Te cunosc intr-o anumita masura de pe blog, si esti ok pentru mine. Acest lucru conteaza cel mai mult.

 66. Danny

  Nora, eu daca am fost suparat, si am injurat pe bloguri, s-a petrecut din cauza nervilor de moment, dar ai vazut ca dupa catva timp imi trecea.
  Mi-am propus in ultimul timp sa nu ma mai enervez, bineinteles, nici provocat nu trebuie sa fiu, iar daca sunt, sa iau totul c ape o gluma. Am tinut cont de sfaturile voastre, date in special de tine, de Ana Barton, de Andreea, de Val si de altii.
  Ce-mi pare mie rau la prietenia noastra virtuala il constituie faptul ca v-ati certat mult intre voi, ma refer la tine cu Andreea, Val, Anastasia, Jaco. Spun aceste lucruri, deoarece, sincer, este un mare pacat ca dupa ani de zile petrecuti impreuna pe Pandora’s sau pe blogul tau, dupa ani in care ati fost buni prieteni si chiar v-ati si cunoscut in real, din cate am inteles, sa va certati atat de urat, si chiar sa va despartiti.
  Mie imi pare tare rau de aceasta situatie, si chiar imi doresc din tot sufletul sa va impacati, si sa fim din nou impreuna cum a fost la inceput.
  Pentru acest lucru e nevoie de putina intelepciune, toleranta si mai putina vanitate.
  Sper ca intr-o zi sa fim toti impreuna.
  Stiu sa iert.

 67. Danny

  Da, merci. Eu sper ca va fi bine. Timpul le va rezolva pe toate, dar si cu implicarea noastra.

 68. Danny

  Sincer, as vrea sa ma mut in Bucuresti. Dar este destul de greu pentru mine.
  Sunt multe lucruri de infaptuit in tara asta, iar in Braila cam trece timpul aiurea pe langa mine.
  Voi stabili cateva contacte in Bucuresti pe 6. Sa vad ce va iesi.
  Gata, ma duc sa studiez ceva despre justitie. Ne auzim diseara sau la noapte.
  Pe curand!

 69. Ik

  Dra Manu, io nu pot pentru ca sa ma intalnescu cu dv. po banca ca am par mult pe picioare. Io vara umblu in pantaloni scurti…

 70. Ik

  Si dv. ca si mine, dnu danny. Faceti 1 tur in Pta Univ. pt. a simti atmosfera. Cam cum procedez io la vidanjare…

 71. Ik

  Dnu Danny, ar fi bine sa va feriti de loganuri in Bucuresti. Nu poti pentru ca sa stii ce nebun ii la volan…

 72. Ik

  Fac 1 tur in perimetru vidanjarii, care de regula se executa noaptea, dra Nora. Cel mai misto e vara, ca intervine adrenalina…

 73. Manuella

  Nora, ar trebui să imortalizaţi atunci momentul.
  Realizezi?
  O simplă fotografie poate însemna un text nu-mă-uita!
  Fără cuvinte! Doar expresivitate!

 74. Edle

  Ah, nu văzusem. 🙂

  Danny, să ne anunți și pe noi când o reperezi pe Nora, da? Aștept cu nerăbdare întâlnirea.

 75. Ik

  Nevestemii ii place tare mult de Dragos Anastasiu, ala care are firma de transport cu otocare. Ce are el si nam io ? Tre sa fac ceva cu paru de pe spate, iarna ii bine cami tine de cald, dar se aprochie caldurile. Daca nu ma mai epilez pe picioare, pot renunta la izmana albastra, Dra Uc are glastre la fereastra

 76. Ik

  Repereaza 1 cacat, dra Nora va fi goala in multime si nare cum so recunoasca, ca in gravatar ii imbracata…

 77. Ik

  Dra Nora, sunati-o pe dna Ana si spuneti-i va rog ca n-am uitat-o. Am instituit pupoiul de mijloc de saptamana, dra Nora. Daca se poate..

 78. Ik

  Dra Nora, sunati-o pe dna Ana si spuneti-i va rog ca n-am uitat-o. Am instituit pupoiul de mijloc de saptamana, dra Nora. Daca se poate..

 79. uc

  Imi povestea prietena mea ceva cu maxima insufletire si sfarseste cu “Sa bat intr-un lemn!”, tot ea, mirata -- da’ unde-i un lemn?!
  Ne-am holbat amandoua la masa rotunda, din fier si sticla, la fotoliile visinii…no, nu-i, futu-i. :d

 80. Manuella

  ” Muzica este liniştea dintre notele muzicale.”
  Pian, 2 soprane, un tenor şi o balerină -- 2 ore sensibile ale unei seri lirice francofone.

 81. Manuella

  Aniversarea a 10 ani de învăţământ bilingv-francofon ai unui colegiu important din oraş.
  Repertoriu liric şi instrumental francez, de la baroc la modern şi contemporan.

 82. Manuella

  Daa!
  Sala teatrului a fost plină. Iar artiştii, solişti ai teatrului, într-o formă deosebită.

 83. Iar eu abia acum mă eliberai de asistente. Semănarăm răsadurile, luarăm sticlele de pe trandafirii pe care i-am pus astă-vară, făcurăm coliva pentru sâmbătă, eu terminai de tăiat via.

  Ce să mai .. . o grămadă de treabă. Vă anunţ că sunt bronzat deja. Mă rog, nici nu mi se luase bine cel de anu trecut, dar totuşi se cunoaşte şi cel nou.

  Bou bălţii, Pârvulescu -- un fost coleg de liceu -- are o curte imensă plină cu magnolii. Inclusiv de cele albe. Taică-su se ocupă, el fiind un netrebnic.

  Băi, ce noroc au unii, băi frate!

 84. uc

  saltare 🙂

  of, eram atat de curioasa unde s-a nascut Stelios Vamvakaris, in Pireu 🙂 Ah, mai departe…e fiul lui Markos Vamvakaris, alt gigant. Unde s-a nascut Markos Vamvakaris? In Ano Syros, la o ora jumate distanta de Naoussa 😀

  zi faina 🙂

 85. Umedul Costeluş, continuă să-şi facă datoria de apărător al neprihănitelor (la propriu) şi tot încearcă de sute de ori să acceseze blogul.

  Se pare că n-a luat salariul, deoarece nu mai are bani să cumpere ip-uri, drept pentru care încearcă întruna cu Tor. Prostul proştilor n-a înţeles nici până acum că Tor este blocat.

  De fapt nici nu ştiu dacă n-a înţeles sau pur şi simplu e atât de obsedat încât chiar şi cân ştie sigur că e fără rezultat, el tot încearcă.

  Aşa cum făcea cu resetarea parolelor Ralucăi. Ştia bine că mesajul de resetare vine pe adresa ei, dar el tot încerca.

  Aveam un ţâgan în sat când eram eu mic, Bucloi Trohonel-psihiatru (aşa se prezenta cu mândrie, pentru că-i dăduseră certificat de handicapat pe psiho). Sta toată ziua cu undiţa în şanţ. Nu era nici apă măcar, dar el încerca, săracu! Nu mai ştim de el de vreo patruzeci de ani.

 86. Tu trebuie să aduni într-o culegere, ceva, toate personajele astea.
  Eu n-am auzit în viața mea de oameni cu așa nume. Bucloi e numele sau prenumele? 😆

 87. Şi Trohonel sunt mai mulţi, dar numai ţâgani. Cel puţin din câte ştiu eu.

  La ţară, numele oficial n-are prea mare importanţă dacă nu e relevant în descrierea persoanei.
  Astfel apar poreclele.

  Prin 1930 ţâganii au fost identificaţi şi înregistraţi oficial dându-li-se acte de identitate cu numele cunoscute care erau de fapt porecle şi care s-au transmis până astăzi ca nume oficiale.

 88. Ik

  IN ATENTIA DNULUI DANNY !!! Dnu Danny, in Braila locuiti intr-un cartier rau famat sau bine famat ? Nu as dori sa-mi raspundeti in 2 peri sau mai multi. In cazul in care nu va plac perele (pyrus comunis , in latina), accept 1 raspuns in 2 meri. Nu pot s-o las pe noramea la miting cu dv., asa oricum…

 89. Ik

  Halva, ca doar nu rahat, dna Manu. Iar nu m-ati bagat in seama. Tre sa vin cu fanfara sau cu Fernando dela Caransebes, ca sa fiu bagat in seama ?

 90. uc

  nu am draci, ik, am emotii :d

  sex and the city? hahah, era simpatic sotul lui Charlotte…cand s-a asezat cu fundu’ gol pe canapeaua alba 😆

 91. Danny

  Hai ca am venit. A strigat Raj la mine cu portavocea, ca s-a cutremurat tot facebook-ul.
  Stiti ce tristete e pe facebook? E o liniste de mormant. De ce? Ia sa va vad, ghiciti?

 92. uc

  de fata cu Charlotte s-a asezat…ce s-a mai enervat ea 😆
  canapea noua, ce sa mai

  Dani, nu ghicesc, de ce?

 93. Danny

  Toti candidatii -- protestatari au cazut la datorie. Erwin a luat doar 44 000 semnaturi, iar azi se pare ca a fost batut de jandarmi, arestat, incatusat si 1500 lei amenda! Nu stiu pentru ce motiv. Urmeaza Hetti sa ne spuna despre ce este vorba. Remus cernea a patit o chestie azi noapte de te doare capul! S-a dus la ora 23.48 sa depuna candidaturile la BEC, si din cauza faptului ca nu avea filele numerotate la dosarul cu semnaturi i-a fost refuzata candidatura. In viata mea n-am auzit asa ceva!

 94. Danny

  Aveti mai jos declaratia integrala a lui Remus cernea:

  “Aseara, cand am dorit sa imi depun candidatura ca independent la alegerile europarlamentare, m-am lovit de unul dintre momentele de culme a absurdului pe care le poti intalni in viata. Am dat o declaratie pentru jurnalistul de la Radio Romania Actualitati care a si fost de fata la incident, declaratie pe care o reproduc mai jos. Voi reveni cu detalii…

  Am ajuns la Biroul Electoral Central cu dosarul de candidat independent, la alegerile europarlamentare la ora 23.48. Am prezentat documentele necesare depunerii candidaturii, dar am fost consternat să văd atitudinea ostilă a celor de acolo care au refuzat să primească dosarul pe motiv că… nu numerotasem filele cu semnături. Ideea de a respinge o candidatură pe un astfel de motiv este absurdă. O astfel de prevedere nu există în Legea alegerilor europarlamentare şi nici în Ordonanţa emisă de Guvern cu privire la alegerile europarlamentare din 25 mai.

  Iar procedural vorbind, chiar dacă ar fi fost vreo problemă cu dosarul, el ar fi trebuit întâi primit de către Biroul Electoral Central şi apoi luată o decizie de acceptare sau respingere a lui. Dar ideea de a nu primi deloc dosarul de candidat este abuzivă şi în afara oricăror norme procedurale.

  Un domn de acolo, destul de agresiv prin modul de adresare faţă de mine şi faţă de colegii din echipa mea cu care venisem, ne-a ţinut pe loc cca 10 minute cerându-ne să numerotăm fiecare filă, ceea ce era, evident, imposibil, într-un timp scurt. Dorea, invocând o nouă reglementare abuzivă din 5 mai a BEC, un opis cu filele, dar absenţa acelui opis nu poate fi motiv de neprimire a unui dosar, ci eventual motiv de respingere a lui. Iar după eventuala respingere, candidatul ar fi avut o cale de atac pentru a se putea apăra faţă de ceea ce consideră a fi o nedreptate. Dar a nu primi deloc un dosar înseamnă a anula orice cale de atac a celui care se consideră nedreptăţit, ceea ce este inacceptabil.

  Discuţia în contradictoriu a durat câteva minute, domnia sa refuzând să preia dosarul. La scurt timp după ora 24.00, a venit o altă persoană care a pocnit din palme şi a spus că suntem în 27 martie 2014 şi că perioada de înscriere la alegerile europarlamentare a expirat. Ne-a urat “la revedere” iar apoi ni s-a spus să plecăm că se va stinge lumina… Într-adevăr, cu astfel de reglementări absurde, cu astfel de practici nedemocratice şi cu astfel de atitudini agresive prin care se încalcă drepturi fundamentale, se stinge lumina peste România.

 95. Danny, s-ar putea ca nu acela să fi fost motivul real al respingerii lui Cernea, ci faptul că nu avea numărul de semnături nici el.

 96. Danny

  Aura Speranta Ungureanu e de 24 de ore la BEC, nu stiu ce mai asteapta, parca a intrat in pamant. Williams Toader a picat si el cu vreo 94.ooo semnaturi. Cu el am luat legatura pentru a colabora in viitor in legatura cu proiectul meu, dar si cu al lui. Am luat legatura si cu Radu Golban, dar asta candideaza din partea PRM. A sucit-o pe ultima suta de metri.

 97. Danny, aşa o fi, dar şi Cernea cum rahat s-a gândit să se ducă cu 12 minute înainte să expire termenul? Mai ales când ştii cum sunt ăia de acolo şi faptul că încearcă să-ţi pună beţe în roţi cum pot?

 98. Băi, Cernea ăsta ne crede proşti?!

  Da, poate are dreptate cu ordinele primite de ăia să se opună la tot. Dar el ce căuta cu doar douăsprezece minute înainte de închidere?!

  Eu zic că s-a dus acolo la bâză ca să mai poată fi în centrul atenţiei câteva zile.

 99. Danny

  Pana acum castigatorii sunt:
  1 -- Mircea Diaconu cu 117ooo semnaturi luate in maximum 10 zile, timp record. Asta spune multe despre numele lui in Romania;
  2 -- Iulian Capsali: nu prea am auzit de el. Stiu ca are 9 copii, este conservator si doreste foarte mult intarirea familiei in Romania, deci se pronunta pentru valorile traditinale crestin-ortodoxe. Evident, e conservator.
  3 -- Peter Toader : prea putin stiu despre el. Sunt clujeni de-ai Ralucai.
  Tu mai stii pe cineva castigator, Nora?

 100. Danny, pe mine m-au abordat de două ori să semnez pentru Diaconu şi am refuzat. Mi se pare cea mai mare măgărie candidatura lui, după verdictul primit, iar faptul că şi-a lipit mesele de teatrul Nottara m-a scârbit definitiv şi irevocabil.
  Nu ştiu ce numeşti tu câştigător.

 101. Danny

  Da, acest lucru i-am reprosat si eu lui Remus: se duce doar cu 12 minute inainte de ora inchiderii la BEC? Dovedeste ca ceva nu e in regula. Pai, eu eram acolo la ora 21. Deci, e posibil ca Nora sa aiba dreptate. Logica asa ne spune.

 102. Danny

  Da, am vazut, Nora. Vezi ce inseamna sa ai un nume si un renume in Romania? Diaconu a castigat pana acum, si iti spun sigur ca va castiga pentru Bruxelles. Pe pariu cu tine. In legatura cu verdictul, asteptam sa vedem ce se intamapla in 10 zile. Nu prea sunt lamurit.
  Castigator = adica a depasit prima etapa: 100.0000 semnaturi!

 103. De unde ştii că a câştigat? Am priceput că s-a depus o contestaţie.
  Să vedem, eu tot sper că nu va putea candida.

  Oricum, e aberantă condiţia asta, a celor 100 000 de semnături ca independent.

 104. Danny

  Da, s-a pus problema injumatatirii lor la 50.000 semnaturi. Pai, legea partidelor asa prevede si favorizeaza partidele, nu independentii.
  Mircea Diaconu a avut un sprijin masiv din partea tuturor pentru a strange semnaturile, inclusiv a aparut la TV. Ceilalti nu au beneficiat de asa ceva. Nu e corect din acest punct de vedere.

 105. Erwin Albu s-a cam grăbit. Până acum câteva luni nu auzisem în viaţa mea de el. De fapt, am auzit în contextul Willy Schuster.
  Şi-n plus, dincolo de implicarea lui în proteste, nu ştiu ce-l recomandă ca parlamentar european.

 106. Danny

  Nora, noi trebuie sa votam INDEPENDENTI si nu partide, deoarece este necesar sa cream o bresa in sistemul actual mafiot.
  Mai tarziu voi scrie un articol pe facebook in acest sens, in care voi indemna lumea sa voteze doar independenti! Il voi scrie si aici, si-mi voi argumenta punctele de vedere.

 107. Danny, mai lasă-mă. Că nu votez orice bou doar pentru că e independent.
  Singurul independent onorabil e Nicuşor Dan. Iar Nicuşor Dan a avut activitate şi rezultate concrete în ong-uri ani de zile până să candideze.

 108. Danny

  Si, cum iti spuneam, toata lumea e trista pe facebook, nimeni numai scrie nimic, toata lumea plange sau isi linge ranile. Doar eu ce ii mai imbarbatez, ca unul din afara care, mergand pe front dupa incheierea bataliei, le mai spun cate o vorba de incurajare, le ridic moralul in perspectiva noilor batalii care vor urma. Deci, capul sus, protestatari!
  Pana la jonctiunea cu proiectul meu, care trebuie sa fie decisiv pentru Romania, mai avem destul de luptat.
  Vreau sa-ti spun ca multa lume de pe facebook asteapta proiectul meu.

 109. Danny, sincer, dacă aş fi în locul lor, să fiu arestată sau amendată, mi-ar cam veni să-ţi crăp capul.
  Daaa, proiectul tău e tot ce le lipseşte!

 110. Danny

  Sunt de acord cu Nicusor Dan: “Salvati Bucurestiul”. El i-a acordat sprijinul lui Erwin Albu, nu stiai?
  Voi lua legatura si cu Nicusor Dan in lunile urmatoare. El candideaza?
  Nora, trebuie sa intelegi, nu vota partide! Doar asa putem scapa de mafie. Proiectul meu bate, are ca tinta, alegerile din dec. 2016.

 111. Niciunul, Danny. Doar că eşti la fel de util ca o miss care vrea pace în lume şi să se salveze şi balenele. Dacă miss e suportabilă la tv, s-o ai pe cap când treci prin probleme adevărate e cel puţin enervant.

 112. Danny

  Poftim, Nora, uite ce scrie Hetti:

  “DISTRIBUIŢI!!!!
  Asăzi, domnul Cristian Furcelea a ieşit din spital. Este mai bine, urmând ca o perioadă să facă un tratament care îl va ajuta să elimine lichidul din abdomen. Nu a fost nevoie de operaţie. Este însă foarte obosit şi încă îndurerat.

  Vom porni demersurile legale atât împotriva jandarmeriei, cât şi împotriva OMV. După cum ştiţi din postările anterioare, deja avem un avocat cu care domnul Furcelea colaborează, însă este nevoie de resurse financiare ca să putem susţine acest proces. Din donaţiile acumulate după ce am făcut postarea anterioară acesteia, am trimis domnului Furcelea 500 lei, urmând să ajung din nou la bancă să mai pun încă 500. Din prima sumă trimisă familia a cheltuit pentru medicamente, întrucât spitalul nu le-a pus la dispoziţie, iar acum va trebui să achite spitalizarea pentru a putea primi fişa de externare cu care urmează să mergem la IML.

  Este nevoie de fonduri pentru a putea merge mai departe. Mai jos aveţi donaţiile pe care le-am primit prin paypal în decurs de o săptămână. În contul de lei nu intrase nimic acum câteva zile, iar contul în euro nu l-am verificat, dar acolo, în general, intră rar şi puţin.

  Putem să ne mobilizăm pentru a duce la capăt acest demers? Eu zic că este musai….dacă fiecare din noi am da câte 10 lei s-ar strânge suficienţi bănuţi ca să putem acoperi aceste procese. Dacă pentru fiecare share s-ar da această sumă, am reuşi să dăm drumul odată la proces!!

  Dacă doriţi să ajutaţi, vă rugăm să o faceţi. Depinde de noi în totalitate ce va urma..Şi pentru orice detalii îl puteţi contacta, pe facebook, pe domnul Furcelea.

  Conturile deschise pentru donatii:
  Lei: Paune Razvan Marius RO85BACX0000000679700000 SWIFT:BACXROBU
  Euro: Paune Razvan Marius RO31BACX0000000679700002 SWIFT: BACXROBU -- conturile sunt la banca Tiriac
  paypal: razvan.paune@yahoo.com
  western,moneygram:Hetti Benedek
  skrill:hetti.benedek@yandex.com

  Uniţi!!!!”

 113. Seva Tudose

  Danny#246

  „doar eu ce îi mai îmbărbătez…mergând pe front după închierea bătăliei”

  îmbărbătarea se face acolo pe front, în timpul bătăliilor
  …nicidecum ridicând moralul în perspectiva noilor bătălii care vor urma 😀

  ce fel de lider vei fi tu,dacă te arăți între pauze 😀

 114. Seva Tudose

  Danny

  sper că nu vei rescrie/reda discursurile politice,a fietșicare politruc…mobilizări,donații…

  cred că greșiși blogul !

 115. Danny

  Pai, daca n-am participat la aceste lupte, ce vrei sa fac acum? Lupte insemnand depunerea candidaturilor la BEC.
  Eu n-am fost in aceasta ipostaza, si de aceea ii imbarbatez din afara campului -- battle, asa cum am recunoscut, ceea mi se pare normal, firesc si pozitiv. Esti culmea si tu!
  Iar ceea ce am redat mai jos nu se numeste discurs politic, ci este un comentariu al unui activist de mediu, Hetti Benedek, pentru salvarea unei vieti si pentru continuarea luptei impotriva sistemul actual mafiot. Iar nu intelegi bine, Seva, niste treburi.
  Te stiam sufletista, daca citesti cu atentie textul imi vei da dreptate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *