Scrisoarea a II-a

Dragului meu,
S-a arătat în toată goliciunea ei ca să se vadă în reflexia pupilei, tremurând a neîncredere şi respirând frică. I s-au umflat venele de sânge când şi-a văzut imaginea, şi dacă ar fi ştiut atunci că o să fie pentru ultima oară, ar fi sărutat ochiul cu buze de patimă, în picături, să nu-l rănească.  Conturul trupului ei fremăta sub privirea scrutătoare a oglinzii, care o desfăcea bucată cu bucată și o aduna în culori parfumate. Nicicând nu s-a simțit mai vie, mai întreagă și mai adorată, dar suferindă la gândul ruperii de venele ce o hrăneau. Totul era amalgam de rumori și cuvinte, fotografii fervente și nopți nedormite care au purtat-o pe brațe în acele luni de beție. Uitase să trăiască altfel, se desprinse din moliciunea ei și intrase într-a lui, culcuș cald, capcană adormitoare.

Îi respira aerul până la sufocare, de parcă plămânii ei ar putea trăi doar cu mireasmă verde. Da, dependența de tine se manifesta în cele mai ciudate feluri. Își împletea părul cu cuvintele tale, își punea sub pernă o șuviță din părul tău ca să te viseze, se ascundea sub patul tău în nopțile zbuciumate în care vremea se răzbuna cu picuri mari de ploaie și muzică noduroasă, te ținea strâns între coapse ca să nu te scape, îți trimitea din gene misive drăgăstoase. Îi ocupaseși toți porii, te respira prin piele. Te rememora în cea mai limpede tăcere și te plimba pe buze doritoare. Schimbai ordinea firească a organelor și o modelai după propria plăcere, ca o plastilină în mâna unui copil. Aveai sens în încâlceală.

Te visează și acum, când sinapsele ei te scapă filtrării. Ești mai bătrân, mai frumos și mai dorit. Un tablou alb cernut peste zilele ei negre. Un soi de autoportret. Stai în mintea ei triumfător și enigmatic, aruncând priviri superioare și ucigătoare. O faci sclavă dintr-un gest. O arunci la picioarele tale și o ceri cu nesăbuință.

47 thoughts on “Scrisoarea a II-a

 1. Ik

  Az am contemplat gardu pishat. Parca sia schimbat nuantza. Ii oleaca pastelat. A gardului pishare…

 2. Nora&1Q

  Ia, mai puteți odat`? Să ne unim în jeturi, ca Anginsan și Toranagasan. Pe unde o umbla Maricikasan…

 3. Ik

  Normal catz beut 1 ciocolata calda, ca doara nu faceti parte din MISA. Nui cazu sa va integrati ink in absolut. Sunteti integrata in inalta societate clujana…

 4. Daria

  voi ați băut vreodată aloe vera? eu nu știu cum am putut trăi până acum fără.

 5. uc

  mai pune o suta de ani fata de cati ai acuma si-ai sa vezi 😆

  am baut ceva suc cu aloe vera cica. mi-a placut la gust.

 6. Daria

  eu am băut ieri prima dată. foarte foarte bun! nici nu știam că există așa ceva. beau cam trei sticle de suc pe an, așa că niciodată nu ajung la rafturile cu astfel de produse.

 7. Daria

  acum două seri am fost la papanași cu un bărbat care nu a lăsat bacșiș. 🙄
  și are bani. adică îți permitea să lase măcar trei lei.

 8. Sunt plină de nervi. Aseară m-am apucat eu să-mi fac update la IOS pe iphone, că de vreo lună tot îmi ziceau să fac update, să fac update. Dau eu acolo să actualizeze şi mă iau cu altele. M-am mai uitat la telefon când m-am dus la culcare. Pe ecran scria itunes, era logoul de itunes, un cablu usb şi o săgeată. Zic, eh, încă o uploada, downloada, dracu’ să-l ia, şi mă culc.
  Mă scol, tot aşa era. Îl închid, îl deschid de aprox. 20 de ori, tot aşa. Plec la alergat. În fine, a trebuit să-l “restore”, adicătelea am pierdut tot ce aveam pe el. Poze, contacte, notiţe, tot. Ba şi vreo 3 pinuri. O parte din contacte le aveam şi pe celălalt, dar muuuulte sunt duse. Nu mai fac în viaţa mea niciun update singură!
  Nu mai ţin minte nici parola de la runkeeper, iar ăia nu-mi trimit odată mailul de schimbat parolă!

 9. Daria

  era interviu. am ieșit de fapt la suc, dar lui i s-a făcut foame și a vrut papanași.

 10. Daria

  știu că nu-i tocmai profesionist, dar nici el n-a fost.
  ”acum lumea se culcă fără complicații”
  ”îți place să faci dragoste?”
  ”dacă ai sta de vorbă cu un bărbat care îți place, te-ai culca cu el? uite, mie îmi place de tine!”
  bleah

 11. Ik

  Intradevar e tare nasol. Nici mie numi place sa vie asa 1 barbat la mine si sa ma intrebe daca imi place sa fac dragoste cu el…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *