Scrisoarea a VII-a

Baba mea,

Sunt din ce în ce mai stresat de noncombatul la care suntem supuși. Chiar să avem nevoie de de relaxarea asta totală? Așa delicată să fie viitoarea misiune în ale încăierării? Ieri a mai crăpat unul. N-a rezistat stresului, cică. Ai zice că-i un antrenament inuman, dur, pentru oameni puternici, dar nu-i, iaca. Ne uităm la televizor toată ziua, dormim, vorbim pe net cu gagici, ce să mai, e ca-ntr-un sanatoriu, ce să ne mai căcăm pe noi. Brrr! Nici injecțiile nu-și mai fac efectul. Poate pun apă-n ele, scârbele dracului, că prea s-au revergorat fetele astea deși, de la un timp, nu mai percep sensuri, forme, am pierdut toate cheile de decriptare. Ce sens are cuvântul furculiță, ce sens are mișcarea din fund a aghiotantei de serviciu, de ce nu mă emoționează scrisoarea ta… și câte și mai câte. Tu cine ești? Te cunosc? Și de ce-mi spui dragul meu, ai vreo nevoie organică? N-are nici un sens. Nici cuvântul acesta, sens, n-are nicio explicație. Cum și de unde a apărut? A plecat de la o onomatopee ca apoi să fie adjudecat pt a reprezenta ceva anume, nu? Așa știam și io, da’ acuma nu mai sunt sigur dacă e și corect. Ce zici tu acolo mă neliniștește cumplit. Am recitit rândurile celea de nu mai țin minte și dandăratelea și danpuric și tot danboulea, că nu reiese nimic concret. Ai plătit impozitu’ la casă au ba? Că dracu te ia dacă mă întorc și te găsesc înglodată în datorii.

Despre mine ce să-ți mai zic: mă ia somnul greu, spre dimineață, ca pe vremuri. O-hooo, ce mai stăteam de vorbă, îți mai aduci aminte? Șușoteam vrute și nevrute, ne hlizeam ca proștii, habar n-am ce găseam de belit fasolea. Ce de planuri ne făcuserăm: oare vom finaliza vreunul? Baia aia tot nezugrăvită a rămas, poate mă ocup de ea când mă întorc, dacă mă voi mai întoarce, că, după cum se vede, dujmanu’ e perfid. Nu poți trimite în luptă toți răcanii, toți bibanii fără experiență. Cred că o să primesc decorație, ca Liiceanu, eroul meu, reperul meu natural. Am văzut la televizor. Maaare om! Mare caracter.

Cică se apropie europarlamentarele! Fata taichii, cea care-mi citești acum scrisoarea, eu votez de aici. Plecasem de acasă cu gândul să-mi anulez votul, dar, aici, vezi, te schimbi, îți fortifici voința, devii om cu responsabilitate civică, planurile alea mărunte ca zugrăvitul băii devin masterplanuri patriotice de neam dăștept. Ehe, ce știi tu, nu știi nimic, că de-ai fi știut ceva erai acum lângă mine cu brevet de participant al viitorului glorios. Auzi? M-am gândit să facem un copil, ce zici? că mâine-poimâine îmbătrânim, ne ducem dracu, dispărem și n-are cine cumpăra, la nevoie, ce-ți trebuie ție la mâncare, că mereu îți lipsește ceva, ba sarea de lămâie, ba un plic cu vanilie, ba un borcan cu bulion, ba o ceapă. Ce zici? Ești de acord? Să nu mă mai iei pe mine la rost că mă mișc greu. Mai multă militărie ai făcut tu cu mine decât programul spartan de aici. Ia uiteee, o păsărică a parcat pe-o cracă deasupra capului meu rotund și proporționat corespunzător cu restul corpului. Știi cum cântă? Ce-o fi? Pare-a fi o turturik (să mă scuze dl ik), după cum turturicește. Ce triluri, ce armonie! A, nici nu mai țin minte de unde te cunosc. M-am schimbat puțin, știi? Sigur ai trece pe lângă mine nepăsătoare și m–ai privi cu ochii goi ca pe un oarecare trecător necunoscut. Mi-e și frică să te opresc din drum. M-ai trata ca pe-un străin, lasă, nu te mai eschiva, doar e ceva normal…

Of! parcă și soarele strălucește altfel și vântul adie în dușmănie, să mă înțepenească de șale. Ieri de la atâta antrenament făcusem febră și-mi pocneau vertebrele. Îmi tremură genunchii și când mă așez pe veceu. Când mă ridic mă țin de o bară din inox, bine lustruită de mâinile bravilor oșteni care au mai fost înaintea mea. De azi mi-am propus să nu mai exagerez cu sportul extrem chiar dacă mă trimit ăștia acasă, pt insubordonare. Am obosit, nu te superi dacă închei aici, da? Mi-au rămas degetele cârlig, vezi dacă am jurat strâmb când m-ai pus să-ți spun adevărul? Mai ții minte? Nu mai ții, ce să mai ții tu, mi-e și milă de tine că stai acasă, netrebuincioasă, inutilă, obstacol al evoluției umane. Cu d’astea ca tine nuuu mai dăm noi înainte. Toooot bărbații ca mine să pună umărul la greu, să facă minuni, să supună inamicul, să facă, să dreagă, dracu’ să mă ia, nu mai fac nimic, na… să mai facă și alții!

Cu îndârjire, afectivitate și multă demnitate,
al tău eroin multilateral răsfățat,
1Q de la Nora, viconte de Pistol, arhimandrit al Ordinului Cavalerilor, sluga marelui polcovnik ik, etc, etc.

159 comentarii la “Scrisoarea a VII-a


 1. 1

  S-a mai încercat asta şi pe Pandora’s demult, dar tot fără rezultate.


 2. 2
  Nora&1Q:

  Nu știam. Ce-are dacă istoria se repetă? Poate acum dă rezultate. Altă generație, na…


 3. 3

  Când s-a mai încercat, Cosa? Nu mai știu, m-am ramolit.


 4. 4
  uc:

  io n-am vazut pe Pandoras, n-am fost, nu stiu :)si dac-a fost, ce, s-au inecat corabiiile? ha!


 5. 5

  Eram mulţi, demult. Raluca tu ai apărut la vreo trei ani de la încercarea respectivă.

  S-a plecat de la o povestioară şi fiecare a dezvoltat cu aceleaşi personaje, cu personaje noi, cu contexte noi.

  Ne-am lăsat deoarece se creaseră personaje cu caractere neunitare, acţiuni dezlânate et c.

  Nora, trebuie să-ţi aminteşti. Pasajele introduse de mine erau cu un colonel – reminiscenţă a miliţiei.
  Nu ştiu care dintre voi avea nişte personaje care împărţeau cărţi religioase pe la uşi. Şi tot încercam să punem astea într-o poveste mai largă.

  N-am timp acum, dar o să caut cândva.

  Iar acum nu ştiu ce rezultate poate să dea atâta timp cât n-aţi definit un scop al scrierilor – din câte am citit eu.

  Pur şi simplu sunt nişte texte. Nici de comentat, n-ai ce comenta la ele şi te mai şi încurcă pentru că se succed cu repeziciune şi e greu de urmărit care la ce text a comentat.


 6. 6
  uc:

  Cum vine asta colonel reminiscenta a militiei? astia nu-s in armata? hm..
  Imparteau carti religioase :lol:, acuma au stand pe trotuare, alta era, et c.


 7. 7

  Şi miliţia era o instituţie militară, astfel încât fiecare funcţionar avea un grad militar.

  Mult încoace s-a trecut la demilitarizare astfel încât Măriile au apărut cu alte pălării: chestor, inspector şi alte astfel de “alcătuiri” -- vorba lu’ Marcel Zada.


 8. 8

  Cosa, când ai timp… nu știu de niciun colonel, nici de cărți religioase…


 9. 9

  Uff, încercai să caut şi mă apucară nostalgiile citind pe acolo.

  Acum o înţeleg pe Dana care încă mai citeşte pe Pandora’s din urmă.


 10. 10

  Poate-şi aminteşte ofticoasa aia de Andreea că şi ea a participat.


 11. 11

  Şi Vaya şi papagalu de Danny.


 12. 12

  Şi Cristi -- veterinaru.


 13. 13

  Vaya! Ce mișto era Vaya!


 14. 14

  Aaaaaa!
  Am ajuns acolo unde ne apucaserăm să scriem comentariile în locul id-ului.

  Şi mai ţin minte un articol al Doriei Niculescu la care toate comentariile erau în versuri!


 15. 15

  Nu, nu găsesc şi încep să fac febră de nervi!


 16. 16

  Daaaa, gata, mi-am amintit numele personajului. Colonelul Cevală.

  Îmi dă dacă-l caut?


 17. 17

  An găsiiiit!

  Era la Laura Laurenţiu. Cu ea am făcut treaba deoarece noi n-aveam cum. Sunt mişto şi comentariile deoarece se vede cum a început şi cum a evoluat. Laura îmi zicea mie, atunci, dumneavoastră!

  http://pandoras.realitatea.net/arte-popcult/poftiti-la-scris-4461.html


 18. 18

  Eu nu eram atunci. De-aia îmi suna totul străin. Eu am venit mai prin vară.


 19. 19
  Ik:

  Dra Nora, d-rul 1Q a facut 1 afirmatie nefondanta la adresa cavitatii bucale apartinand de fapt si de drept, drei Daria. A zis ca are paradontoza. Dak nu credeti, duceti-va la scrisoarea anterioara. D-ru !q trebue marginalizat iar dra Daria trebe bagata in fatza…


 20. 20

  Da, e mişto de urmărit comentariile!


 21. 21

  Băăăăi! Toate îmi ziceau dumneavoastră!
  Nu pot să cred ce de demult e!


 22. 22
  Ik:

  As dori pupoiul de ceput de saptamana, daca se poate dublu, ca lunea trecuta uitai sal cer. Credeti k cer prea mult ? De fapt, de drept si de stramb, mi se cuvine…


 23. 23

  O să citesc mai încolo, mor de ciudă, n-am timp acum.
  Ik, sigur, ți se cuvine, nu l-am dat nimănui, l-am pus deoparte.


 24. 24

  Așa a făcuuuut 1Q? Vai, nu cred una ca asta!


 25. 25
  uc:

  @21, da’ dvs. ce legatura avetz cu colonelul Cevală? Asta ca sa ma lamuresc, ca sa stiu, stiti, io-s f., extrem de curioasa de fel 😀


 26. 26
  uc:

  a trecut o sapt deja?


 27. 27

  Raluca, nu era Cevală colonelul. Nu-mi amintisem bine. Colonelul nu avea nume, iar Cevală era doar un subaltern.

  Băi ce nostalgie m-a apucat. Şi ce mişto era atunci că eram mulţi şi de toate felurile!

  În concluzie -- că pornisem de la lipsa de perspectivă a unui astfel de demers -- e bine să citiţi comentariile de acolo. Ele spun totul.


 28. 28
  Daria:

  n-am parodontoză 🙄
  încă mă țin dinții. îi am pe toți.


 29. 29

  Şi ce atmosferă mişto era între noi -- care încă nu apucaserăm să ne urâm unii pe alţii.

  Apoi, cunoscându-ne, a început circul.


 30. 30
  uc:

  a trecut chiar mai muuult :)observ
  voi citi


 31. 31

  Băi, o fi făcătură sau nu, dar mă rupse clipul ăsta. Mi-e rău. Rău.


 32. 32

  Cosa, ce trist sună asta, ”nu apucaserăm să ne urâm”.


 33. 33

  Nu e făcătură. E un experiment corect.

  Dar nu ştiai deja chestia asta, de ce te-a surprins tocmai acum?


 34. 34
  uc:

  daca ma urati, mie sa-mi spuneti direct, da?


 35. 35

  Ba o știam. De când l-am văzut pe unul căzut la metrou și cohortele ocolindu-l cu silă aproape. Sigur, era beat și voia doar să doarmă acolo, dar nu puteai ști asta dacă nu vorbeai cu el, nu?
  O să mă bântuie acel ”aidez-moi, aidez-moi”. Asta e. Că ăla și strigă. Și nu se oprește nimeni. Speram s-o facă baba aia, care încetinește la un moment dat, dar trece și aia mai departe…


 36. 36

  Uc, stai liniștită. Nu ești deloc, dar deloc urâbilă. 😀


 37. 37
  uc:

  Nora, stau linistita, si daca is 😆


 38. 38

  Nora, tu ai interveni?

  Adică ai intervenit vreodată?


 39. 39

  Dacă nu sunt subiecte disputabile şi nici combatanţi, nimeni nu urăşte pe nimeni.

  O veselie generală.

  Şi plictiseaaalăăăă!


 40. 40

  Cosa, ce răspuns pot da aici ca să nu fiu penibilă?


 41. 41

  Cum să fii, măi, penibilă răspunzând la o întrebare?!

  Eşti femeie tânără, ţi se acceptă orice!

  [Am văzut o astfel de interpretare într-un film vechi în care o fată foarte frumoasă de 15 ani îmbrăcată la întâmplare era evaluată de doi şmecheri. “Uite şi tu la ea, are 15 ani şi e frumoasă. Are voie să se îmbrace cum vrea!”]


 42. 42

  😆
  Las’ că știu eu ce spun!
  În ce film era faza aia?
  Apropo, cred că ăsta ar fi un documentar interesant:


 43. 43

  Da, o fi. Îl caut şi eu.

  Edle ce pula mea o fi având de nu-mi trimite proba de voce?!


 44. 44

  Mă tot chinuie o întrebare la care nu cred că s-a dat un răspuns corect până acum:

  De ce (tocmai) Elveţia a fost ţară neutră?


 45. 45

  M-a chinuit și pe mine o vreme. O fi treaba cu băncile? Cu asigurarea unui teren sigur pentru ”șmecheri” în caz că lucrurile o iau rău de tot razna, dincolo de talentul păpușarilor? Că na, prea n-o atinge nimeni nici cu o floare.


 46. 46

  Eu mă refer doar la starea de ţară neutră în al doilea război mondial.


 47. 47

  Am luat documentarul, l-am răsfoit. Chestii.


 48. 48

 49. 49

  Nu ştiu cum. Vrei să ţi-l pun cumva pe undeva să-l iei şi tu?


 50. 50

  Aham. Vezi dacă poți prin transfer. Dacă n-o fi prea mare.


 51. 51

  Oare o campanie prin care să atragem noi comentatori s-ar cuveni?!

  Am rămas cu gândul la vechile timpuri de pe Pandora’s după ce am citit la chestia cu creaţia multi-autor.


 52. 52

  Ai vreo idee anume?


 53. 53

  Găsim cu toţii vreo cale, dar nu acum că s-a însorit afară şi mă îmbie natura la sădit roşii!


 54. 54

  Bine, spor!
  (credeam că acum trebuie să apară roșiile, nu să se sădească)


 55. 55
  Seva Tudose:

  Eu le-am pus de o săptămână 😀


 56. 56

  Seva! Terminași cu imobiliarele? 😀


 57. 57
  Seva Tudose:

  Acum pe 23 mai avem„closing”semnarea actelor la o casă !

  Dădurăm puțin și valorează de 3 ori !


 58. 58
  Seva Tudose:

  Ca proasta în 1996 am vândut 2 apartamente din București pe un preț de rahat…luna viitoare când vin,deja am făcut aranjamente să închiriez o garsonieră !

  Nu vreau să stau pe capul nimănui !


 59. 59

  Bravo, Seva! 😀 Măcar o afaceristă să avem pe aici. 🙂
  Să vă bucurați sănătoși de ea.


 60. 60

  Ehe, dacă știai tu de boomul ce avea să vină…


 61. 61
  Seva Tudose:

  Va fi ptr.fiul meu această casă(duplex) jumătate poate să o închirieze… dacă tot i-am adus pe aceste meleaguri,cel puțin să fiu liniștită când voi pleca…în rai 😆


 62. 62

  Am înțeles, Seva. 🙂


 63. 63

  Cosa, foarte bune dialoguri făceai. Foarte bune! Parcă îi văd pe ăia, parcă mă uit la un film.


 64. 64
  uc:

  am citit si io, mi-a placut


 65. 65
  Manuella:

  Bună seara! ce faceţi? 🙂


 66. 66
  Ik:

  Multumesc bine dna Manu miam achizitionat o vidanje ultimu racnet sa moara Prigoana de ciuda………………………. Normal k va placut dra Uc ca dak nu va placea nu ziceati. Si mi-e mia placut are grije dra Nora sa ne binedispuna nu ca dnu 1Q care ma prostdispune felicitari pt. scrisoare dra Nora tineti-o tot asa


 67. 67
  Ik:

  Dna Manu ma intrebat ce fac, iam raspuns si acuma tace ca privighetoarea in popushoi…


 68. 68

  Bună, Manuella. Iaca, pe acasă. 🙂


 69. 69

  Costele, ce faci, mă? Iar zgârmi pe aici? Molusco!
  Ţi-ai făcut şi tu poză ca ălălalt? Sau doar ăla e “creativ”?


 70. 70

  Problema cu demersul Laurei a fost că n-a ştiut să şi-l gestioneze iar eu abia începeam să mă impun.

  Ar fi trebuit ca fiecare să-şi ducă propria poveste, iar intersectarea poveştilor să nu se facă prin personaje. Adică să nu caracterizeze unii (prin dialoguri sau descrieri explicite) personajele altora.

  Aici, 1Q a început bine cu prima lui scrisoare. Eu sunt sigur că personajul lui era la ospiciu, dar s-a ales praful prin intervenţia celorlalţi care şi-au făcut – cu personajul lui, propriile poveşti, denaturându-i profilul iniţial (inedit şi interesant de altfel).

  De aia am zis că nu cred că va ieşi ceva din asta.

  Dacă vreţi să facem împreună o … lucrare, trebuie să stabilim nişte reguli care să asigure unitatea profilelor personajelor şi … cam atât, că de unitatea stilului nici vorbă.


 71. 71
  uc:

  Manu, ai gasit rochie?:)

  ik, am vazut ieri si azi la fb ceva ce nu mi-a placut deloc, m-a re-amarat, ma mancau degetelele, dar am renuntat, n-are sens 😀


 72. 72
  Seva Tudose:

  1Q

  tu nu vezi cine este la pupitru ? Și noi ăștia muritorii(de fapt dansatorii) țopăim după DJ.Bosa(Nova)

  Smiley


 73. 73
  Seva Tudose:

  să nu zică că nu are toate vocile noastre 😮


 74. 74

  Rise and shine!


 75. 75

  Ai dreptate, Cosa.


 76. 76
  Ik:

  Eu nu scriu pe fb, dna Raluca. Ce s-a intamplat ?


 77. 77
  Ik:

  Ma gandesc ca o fi postat altcineva pe FB, dna Raluca, in locul meu. S-a mai intamplat sa-mi puna unii gravatarul cu tot cu scris peicea


 78. 78

 79. 79
  uc:

  ik 😆


 80. 80

  Mă sâcâie două lucruri:
  1. aș vrea să se facă noaptea muzeelor, dar doar pentru mine.
  2. parfumul cu care mă dădui de dimineață. O mostră Flash de la Jimmy Choo. Nu-l recomand. Sau, mă rog, o mirosi altfel pe voi.


 81. 81
  Manuella:

  Bună! 🙂
  Da, Uc. Nu mai vreau să intru în magazine în următoarele 3 luni.


 82. 82
  Manuella:

  Am o prietenă care poartă Amarige cu generozitate.
  Un calvar cănd ieşim. Nu ştiu cum să-i spun elegant că poate folosi doar un strop sau deloc.


 83. 83

  Așa mi se pare mie acum, Manuella. Că duhnesc!
  Parfumul meu obișnuit aproape nici nu-l simt. Și nu e nici ăla tocmai ușor.
  Cum a fost rochia? Dar evenimentul?


 84. 84
  Manuella:

  Mătase corai. Model simplu. Culoarea m-a fascinat!

  Botez. La Biserica Sf Sofia de pe Barbu Văcărescu. O bisericuţă mică, cu sobe de teracotă pornite, care abia a putut primi atâta lume. Băiatul a plâns tot, nu a putut fi liniştit nicicum.
  La restaurant, toată lumea s-a destins.


 85. 85

  Aoleu, așa era de frig?


 86. 86
  Manuella:

  S-au gândit să-i fie bine copilului, probabil.
  Dar nu era cazul să pornească ambele sobe, mai ales că eram atâţia.
  Duminică, în Bucureşti, a fost o zi minunată. Cam 25 de grade, nu?


 87. 87

  Da, a fost frumos.
  Auzi, Barbu Văcărescu ăla e din București? 😀


 88. 88
  Manuella:

  Da.


 89. 89
  Manuella:

  Am fost contracronometru, altfel îndrăzneam …


 90. 90

  Of! Înmătăsată grăbită care ești!


 91. 91

 92. 92

  Cât de pervers e sistemul ăsta. Eu o vreau pe Macovei europarlamentar în continuare. Dar votând PDL (în capul meu o votez pe ea), îi agăț și pe ăilalți. Of!


 93. 93

  Votul uninominal ar trebui să rezolve o astfel de situaţie, dar pentru alegerile parlamentare, au făcut intenţionat legea astfel încât să iasă o aberaţie şi să nu mai fie susţinută de populaţie.

  Iar eu – un fraier ce a studiat teoria matematică de la baza principiului alegerii uninominale, am susţinut, în tot felul de dispute, acea lege fără s-o citesc în detaliu cât să-mi dau seama că nu aplică teoria matematică.

  Un principiu bun, pus în aplicare printr-o lege proastă. E stilul clasic, securist, prin care poporul poate fi determinat să urască orice lucru benefic pentru el.

  Alegerea pe liste e ideală pentru mafioţii din conducerile partidelor deoarece prin asta pot controla uşor tot teritoriul. Oricine vrea să acceadă la funcţii sau statute trebuie să devină omul de curte obedient al marilor mahări politruci.


 94. 94

  Mda, e un rahat.
  În jurul meu, aud numai oameni care nu vor să se mai ducă la vot.


 95. 95

  Lumea nu poate fi prostită decât pe termene scurte.

  Eu cred că prezenţa la vot nu va fi mai mare de 10% şi va fi constituită din clasele sociale favorizate de starea actuală.

  Pe aici lumea nu se va duce şi nu din lipsă de informare -- aşa cum s-ar putea crede ci ca semn de revoltă. Mă rog, revoltă pasivă, românească, mioritică.


 96. 96

  Mă enervează Yahoo Mail că nu ştiu ce pizdele mă-sii are şi nu merge bine.


 97. 97

  10 la sută? Chiar așa?
  Deci, eu aș fi de-a dreptul utopică visând la 25-30!


 98. 98

  Cum adică nu merge bine?


 99. 99

  Nu merge bine, adică văd că am mesaje noi, dar nu mi le încarcă, iar când vreau să trimit îmi dă tot felul de erori. E de la ei, am verificat.


 100. 100
  uc:

  Cosa, @96, ceva are. 😀


 101. 101

 102. 102
  uc:

  gmail merge 🙂 yahoo mail nu mai fol.


 103. 103

  Treci pe gmail. :mrgreen:
  Niciodată, dar niciodată nu am avut probleme cu el.


 104. 104

  Nu ştiu cum pizda mă-sii, dar pe gmail numele meu e ocupat. Am acelaşi id pe yahoo, hotmail, aol şi nu mai ştiu care. Pe gmail, pula.

  Am încercat să intru crezând că mi l-am făcut tot eu demult, dar nu-i aşa. E al unuia din Spania sau de limbă spaniolă.

  Le-am trimis celor de la gmail o sesizare ca să verifice dacă e un cont activ, mă rog, le-am explicat, dar nu m-au băgat în seamă.

  Am trimis câteva mailuri pe adresa respectivă în care, la fel, am explicat că şi pe mine mă cheamă aşa, dar nu mi-a răspuns nimeni.

  Am obsesia asta cu acelaşi id la toţi furnizorii şi m-am ambiţionat să nu-mi fac şi pe gmail dacă pe ei nu-i interesează.


 105. 105

  😆 Țăcănit!


 106. 106

  Bine, uite mai încerc o dată!


 107. 107
  uc:

  ahahhaha
  apropo de asta….sigur, nu e acelasi caz.

  In mailul meu gmail cu numele complet tot imi veneau niste mailuri din Franta ca tre sa platesc chirie nu stiu unde, ca am restante si ma dau afara daca nu pun banii jos -- cca 1000 de euro. Propritarul trimitea unui grup, dar eu eram impricinata. Ah, i-am explicat, dle -- e o coincidenta de nume, nu-s io aia, io-s in ro, da, ne cheama la fel. El nu si nu, inca un mail, mama lor de mailuri. Am scris grupului frumos ca se insala amarnic, sa sune unde stiu ei, ca stiu sigur adresa de mail a persoanei? Au incetat dupa o vreme. Ma uitam ca la spectacol.


 108. 108

 109. 109

  Iote, a apărut și carte. Auzisem de fata asta.
  http://www.elle.ro/book/cartea-saptamanii-mandra-sa-fiu-rroma-de-anina-ciuciu-cu-frederic-veille-363039/
  Pentru cine nu știe, ”fața Luncii” e o zonă săracă, locuită de rromi, din Craiova.


 110. 110
  Seva Tudose:

  da,cu yahoo mail am„descoperit” că pe Sandu îl cheamă și Mircea și că ar fi fost în Spania de curând și trebuie să plătească o amendă de 90 de euro,traffic violation 😆

  dar cum pizdele măsii,a sosit o înștiințare și prin poștă :mrgreen:

  și bietul Săndel n-a călcat prin Spania never 😆


 111. 111

  I-auzi! 😆 Seva, cine știe pe unde umblă el când te duci tu în Florida singură…


 112. 112

  Tu te documentezi din astfel de lucrări sau înseamnă ceva pentru tine?

  Te întreb deoarece, uite, eu nu auzisem nici de fată, nici de carte, iar dacă aş fi văzut cartea întâmplător, nici n-aş fi băgat-o în seamă aşa cum fac cu o infinitate de alte cărţi.

  Adică trebuie să ai o motivaţie ca să te apleci asupra acestor … cazuri -- să le zic aşa.

  Să revin, deci, ce te motivează pe tine?


 113. 113

  Ba auzisem de fată, fusese dată exemplu pozitiv într-o discuție. Peste carte însă dădui din întâmplare, răsfoind respectiva rubrică din Elle. Și mă bucurai deși titlul nu-mi place pentru că nu cred în astfel de mândrii, a se vedea articolul lui Pleșu, că explică el mult prea bine ca să mă mai obosesc s-o fac eu.
  Na, ce să mă motiveze? Iubirea pentru umanitate! Fraternitatea, solidaritatea, de-astea. 😆


 114. 114
  Seva Tudose:

  Nora,

  asfel de mândrii au reapărut,cu cât ești mai mulatru/etnic/de altă rasă a izbucnit un flagel de identitate !

  De când cu Obama,peste tot vezi afro-americani mândrii de etnie /succese…șamd

  Chiar și-n România,la Pro-Tv. vezi seriale cu rromi și Cabral…

  iar dăunăzi,se vorbea că Florin Salam(manelistul) are pe soră-sa cu 5 copii,la care cei 5 copii sunt dați la școli de muzică cultă,și că în casa lor nu se ascultă manele !

  dar din manele,Clanul Salam trăiește…


 115. 115

  Tot aşa, abstracte sentimentele astea (adică din aerul condiţionat al biroului) sau te-ai şi dus să faci ceva anume, să iei un contact fizic real cu fraţii ăştia, ca să vezi care sunt problemele lor reale, ce vor ei înşişi -- nu portavocile lor?


 116. 116
  Seva Tudose:

  sunt în spam Nora !


 117. 117

  Nu, Cosa. 🙁 Presupun că vor ce vrea toată lumea, că doar nu e vorba de extratereștri, nu?
  Seva, dar dacă apărea o carte cu ”Mândru că sunt român”, presupun că era în regulă. Nu mai era niciun ”flagel de identitate”.


 118. 118

  Și mă rog de ce n-ar fi seriale cu rromi sau cu Cabral?
  De ce sunt mai justificate serialele cu mexicani, de pildă?


 119. 119

  Nu mai presupune, Nora. Trăieşte printre ei măcar o lună şi e suficient. Altfel, doar din presupuneri şi de la portavoci nu vei şti adevărul niciodată.

  Uite un exemplu mai simplu: care-i imaginea societăţii româneşti de astăzi oglindită prin emisiunile de la Antena 3?


 120. 120

  Uf, Cosa.
  Nu sunt așa de nobilă încât să mă mut în fața Luncii. Sau în Ferentari.
  Nu știu.


 121. 121
  Seva Tudose:

  Nora#118

  a arăta că ești român ori a arăta că ești rrom,ptr. mine sunt în perfectă egalitate și admir pe fiecare în parte !

  dar a arăta că ești afro-american,a imita,a-ți bronza pielea la sală să pari cât mai negru,a împleti părul în milioane de codițe,a purta ochelarii cât mai mari să nu se observe rasa caucaziană…

  este ca și cum eu vreau să fiu,gheișă/japoneză 😀

  și a dansa imitând gesturile,frecânduși mâinile în fața ginitalului,și a arăta cât mai bărbos/fioros 🙄

  imi place Rap ori Hip-Hop de calitate/originalitate ! Cum ar fi Rihhana,Bionce,ori Jenifer Lopez(afro-americane ori hispanică….dar imi place și Inna…româncă !

  uite ceva oribil !
  https://www.youtube.com/watch?v=N04MinUEcJw


 122. 122

  Seva, și eu când eram în generală, printr-a opta, purtam părul împletit în multe, multe codițe la un moment dat. Nu-mi trecea prin cap să semăn cu o negresă (nici n-aș fi avut cum, la cât sunt de albă), ci îmi plăcea doar ca stil de aranjare a părului. La fel cu bronzatul. E moda asta pe aici (acum parcă s-a mai dus, totuși) să arăți prăjită, pur și simplu. Se duc alea la solar vară-iarnă.


 123. 123

  Acum mai este și moda rasta. Am văzut tipi cu dreaduri până la fund. Asta e, doar o modă.
  Și eu port șalvari și nu-s turcoaică/arăboaică. 😀
  Asta e globalizarea, ce vrei. Ne influențăm unii pe alții în vestimentație, gastronomie, muzică etc.


 124. 124
  Seva Tudose:

  Eu una sunt nebună după cântecul ăsta,varianta 2014 și în casă (singură dansez/imit și eu pe papițele alea)

  dar eu nu impersonez…

  http://www.bing.com/videos/search?q=Pittbul+latest++I+know+you+want+me+in+english+youtube&FORM=VIRE2#view=detail&mid=A1793F228523B7F97403A1793F228523B7F97403


 125. 125
  Seva Tudose:

  Nora#123

  aș dori să văd și eu un cântăreț african purtând cujmă,șubă și opinci,aruncând cât colo buciumul fie fluierul și pornind un dans„călușeresc” cu o ciomegă,și bineănțeles purtând o perucă cu păr drept și șaten 😆


 126. 126

  Seva, l=ai văzut pe Michael Jackson albindu-și pielea. Ce vrei mai mult? 😀


 127. 127

  Și uite aici un magazin care vinde ii: (în poza de sus vezi o asiatică purtând ie)

  http://www.blouseroumaine-shop.com/products/embroidery

  Totul ține de cum ne vindem.


 128. 128

  Iar aia e Katie Holmes, dacă nu mă-nșel.


 129. 129
  Seva Tudose:

  Nora,

  Michael a dorit să fie ca Elisabeth Taylor…ar fi vrut el, dar era prea de tot să-i facă avansuri….dar pe fata lui Elvis a cucerit-o 😀

  apropo de ce poartă judecătorii peruci lungi albe și cârlionțate… ?


 130. 130
  Seva Tudose:

  Nora#127

  am văzut ieri pe PRO.TV chestia cu iile.Este un moft de cel mult un sezon,și sunt 4 într-un an ! Ce Maria Tănase n-a concertat ăn !938 ??? în USA,mai știe cineva de costumul ei ?

  Dar ce zici de oalele,castroanele ce sunt semnate „Hurezu de Romania” dar sunt „Made in China” 😆


 131. 131
  uc:

  musai sa fii japoneza ca sa fii gheisa? toata ca toate, dar niste samurai sa fie 😆


 132. 132

  Seva, nu știu dacă e doar chestie de un sezon.
  Promovate cum trebuie, pot fi ceva similar fustelor de inspirație gipsy, pe care le poartă toată lumea. Zic și eu. 😀
  De castroane nu știam.


 133. 133
  uc:

  si eu am vrut multe-multe codite in tineretile mele-gen rasta, dara m-am gandit cum desfac parul cand ma plictisesc, ziceau ca tre sa-l tai. no, asta nu. 😀


 134. 134

 135. 135
  Seva Tudose:

  Nora,

  și ar fi bine „să nu ne mai vindem” hai că o ie,trufe de pădure/ciuperci extrem de scumpe ori gemuri bio…treacă-meargă !

  dar „materia cenușie să nu mai fie exportată” ” Vezi Brâncuși,Paulescu…și la Gates, a 2-a limbă oficială este româna !


 136. 136
  uc:

  cu iile pare a fi un moft, ai dracu, ce pret le-au pus 😀 de aprox 1 an, daaar a venit concurenta -- s-a ajuns la bluze/tricouri din bumbac cu motive, la juma de pret. sigur, e si multa munca manuala la ele, nu zic nimic.
  sunt frumoase 🙂


 137. 137

 138. 138
  Seva Tudose:

  Nora#127

  este o rușine ce poate să pună în vânzare BRS Blouseroumaine shop.com ! Poate este deținută de vreun chinez !

  Uite aici cum se prezintă România,adevărate comori !

  http://www.bing.com/images/search?q=Romanian+Embroidered+Blouses&Form=IQFRDR


 139. 139

  Nora, mi-e foarte greu să mai dau vreun sens disputelor noastre pe orice temă. Amândoi ne ştim părerile, reacţiile la părerile celorlalţi, et c. Ne cunoaştem atât de bine încât nici să ne futem n-ar mai avea sens deoarece suntem ca şi cum ne-am fi plictisit deja de atâta futut unul cu altul. Înainte de-a o face!

  Dar – că există un dar şi aici, eu mi-am propus să nu mai încerc să te conving de nimic. Mi-e suficient să pun întrebări la care tu să nu poţi răspunde conform celor susţinute de tine. Astfel că se deschide calea spre dispute noi pe orice temă veche.

  În cazul ţâgăncii de la Sorbona cu cartea ei.

  Premise (deduse din articolul -- pus de tine -- care face o scurtă prezentare a cărţii):
  1. În România ţâganii trăiesc în sărăcie;
  2. În România ţâganii n-au şansa să se realizeze în viaţă deoarece sunt discriminaţi dintotdeauna. Lenea, nesimţirea, hoţia, dispreţul faţă de oricare valori morale ale societăţii largi în care trăiesc, agresivitatea et c. sunt consecinţe ale lipsei de educaţie care la rândul ei e consecinţa discriminării;

  Demonstraţia celor de mai sus vine din
  3. Ţâganca în cauză, a emigrat şi deoarece n-a mai fost discriminată, iată, a putut să studieze la Sorbona şi mai apoi să scrie şi o carte;

  Acum întrebarea:
  Dacă ţâganii o duc rău în România din cauza discriminării (cu consecinţele ei – lipsa de educaţie et c), atunci de ce din cei aproape un milion de ţâgani care de asemenea au emigrat, n-au ajuns să studieze sau să muncească cinstit pe acolo nici măcar 1 la mie?


 140. 140
  Ik:

  Fara supi , dar maneaua ii pt. cretini. Daca avem in vedere ca, chiar nici eu n-o ascult…


 141. 141

 142. 142

  Cosa, inca nu am ajuns la dexteritatea de a ma certa mergand. Ajung io acasa si vezi tu!


 143. 143
  Manuella:

  Uc, prima îmi place tare.
  1Q, dacă îmi cumperi, aşa să fie! 🙂


 144. 144

  Manuella, tu de ce nu-mi trimiţi probă de voce şi de scris?


 145. 145

  Era o întrebare retorică, evident!


 146. 146
  Danny:

  Fir-ai al dracului sa fii, Cosa. Acum te-a apucat nostalgia de Pandora’s, tocmai pe tine care din cauza ta s-a stricat platforma? In plus, ai reusit sa-i inlaturi aproape pe toti, chiar si de pe acest blog.
  Acum iti este dor de Pandora-s si de autorii de acolo? Ti-a venit mintea cea de pe urma si ai observat ca te plictisesti dialogand doar cu Nora? N-ai anticipat rezultatul, minte de fizician obosit? Uratanie sinistra ce esti!
  Du-te si cere-ti scuze fatza de toti pe cei care i-ai inlaturat, si adu-i aici.
  Daca vrei contrari pe diferite teme, si daca esti in stare sa participi la ele, mintea aia a ta obosita ar trebui sa-si dea seama ca e nevoie de mai multe persoane diferite pentru a participa la joc. Numai ca jocul ar trebui sa se desfasoare in limite democratice si al bunului simt. Ai inteles, balaur invechit?


 147. 147

  Fraiere, aşa am făcut şi cu trandafirii astă toamnă. I-am tăiat la o palmă de sub pământ deoarece nu-mi mai convenea cum arătau.

  În primăvara asta unii au ieşit alţii nu. Ştiu că sunt mai puţini, dar sunt sănătoşi şi frumoşi. Stau liniştit acum deoarece am certitudinea că îi voi avea aşa încă nişte ani buni.

  Uneori trebuie să mai curăţăm locurile de uscăciuni!

  Iar eu nu m-aş plictisi niciodată chiar dacă m-aş certa doar cu Nora.
  Plictiseala denotă a cruntă lipsă de activitate intelectuală. Am mai apus asta, dar văd că nu ţi-a intrat în cap.


 148. 148

  Danny, daca ar face Cosa una ca asta, l-as trimite la construit platforme cu tine!


 149. 149
  Danny:

  Nu, Cosa, n-ai spus esentialul. Stii care e esentialul, papagalule? Ca printre trandafitii taiati ar fi trebuit sa te afli si tu, dar nu ca trandafir, deoarece imi plac mult si trebuie sa apara numaidecat, ci ca uscaciune.

  Si din nou n-ai zis esentialul, ai anume faptul ca tu nu te-ai uitat niciodata in oglinda sa vezi cat de uscaciune poti sa fii. Adica, tu spui mereu de altii, dar la tine nu te uiti. Nu-i nimic, se uita altii la tine si observa cat de ofilit esti.

  Poate ca unii ar dori ca tu sa nu mai renasti primavara niciodata. Si iar ar trebui sa te uiti in oglinda si sa te intrebi, de ce?

  Chestia cu plictiseala nu-i tocmai adevarata, adica este incompleta. De exemplu, eu ma pot plictisi daca observ la tine ca nu comunici, nu-mi transmiti nimic sau chiar nu ai nimic de zis. Cu alte cuvinte, poti fi plictisitor.

  Da, am observat la tine ca atunci cand Nora te bate in discutii, nu mai ai argumente, te superi si te ascunzi cca 2-3 saptamani, dupa care apari fresh, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

  Nora, nu l-as primi pe Cosa sa ma ajute la creat de platforme, deoarece el este antidemocratic. Doar stii lucrul acesta.
  Daca tu l-ai trimite la mine, eu l-as trimite sa dea mancare la porci. Ar fi mult mai folositor in aceasta ipostaza.

  Imi este dor de cateva persoane care au bantuit pe aici si pe Pandora’s: Andreea, Ana, Valonash, Nastasia si multe altele care au scris pe Pandora’s. Dar tu, Nora, ai avut proasta inspiratie sa contribui cu indiferenta si rautatea ta la alungarea lor.


 150. 150
  Danny:

  Prin anii 2010 -- 2011 s-a inchegat intre voi, mai intai, Nora, Ana, Andreea, Valonash ( acesta era echipa standard ) o frumoas prietenie virtuala, si credeam ca va dura la infinit. N-as fi crezut niciodata ca voi va veti certa iremediabil. Pacat de acest lucru.

  A fost o frumoasa prietenie virtuala si mai mult decat atat. In jurul vostru, al grupulul clasic format din Nora, Ana, Andreea, Valonash, care va completati perfect, au aparut cu timpul alti prieteni, chiar de gen masculin, iar aceasta hora a prieteniei virtuale sporea neincetat si frumos. Pana intr-un moment in care au aparut invidia, orgoliul, vanitatea si in cele din urma prostia si rautatea. Ati inceput sa va barfiti, mai intai discret, apoi sa va denigrati, sa va scuipati si in cele din urma sa va urati. Mare pacat.

  Eu am fost tot timpul de partea voastra si v-am vrut sa ramaneti prieteni la nesfarsit, si eu pe langa voi. Dar bannarile mele succesive din ultimul an, certurile voastre repetate, la nesfarsit, lipsa de toleranta au dus la situatia in care va aflati acum.

  Tu, Nora, niciodata nu ti-ai dat seama ca lovind in X, lovesti si in altii, ca lovind in Y, strici prietenia cu altii si tot asa.
  De ce s-a intamplat lucrul acesta? Pentru ca asa cum am mai spus, voi reusiserati sa inchegati un grup virtual de prieteni ce parea a fi de nedespartit.
  Si toate acestea s-au intamplat spre satisfactia morbida a lui Cosa. Acest lucru i-a deranjat cel mai mult pe toti cei care acum nu mai sunt printre noi.

  Acest comentariu ar trebui sa-l dau si celor de dincolo, pentru a contampla la veridicitatea spuselor mele. Dar ei stiu aceste lucruri.


 151. 151
  Danny:

  Am descoperit o caricatura superba. Toti cei care vor vota cu personajul din caricatura, vor deveni exact ca el:

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=563715357060169&set=a.404055803026126.1073741825.298594883572219&type=1&relevant_count=1


 152. 152
  Daria:

  Nora, când ai vreme, te rog să-mi ştergi cele două conturi.


 153. 153

  Ha? De ce, Daria?


 154. 154

  Cosa, eu n-am avut deloc în minte o astfel de schemă. M-am bucurat doar că fata aia, care a venit dintr-un mediu dezavantajat, a ajuns la o astfel de realizare. Și e bine să se scrie astfel de cărți, să fie promovate astfel de exemple, poate îi inspiră și pe alții.
  Cât despre întrebarea ta finală, e ca și cum m-aș întreba eu de ce nu mai avem mai multe Simona Halep și că ce contează că tenisul e scump și statul nu prea susține astfel de activități.
  Sigur, tu nu poți ieși din paradigma țiganilor-care-se-nasc-răi-și-care-rămân-așa-și-care-vor-să-rămână-așa.


 155. 155

  Danny, iar ai venit cu delirul?
  Ia, arată-mi tu mi9e unde le-am bârfit eu pe Nastasia, Val_one sau Andreea. Dar nu ca ultima dată, când ai delirat că am zis că mă-ntâlnesc cu tine și n-am făcut-o.
  Apoi, te amesteci iar unde nu-ți fierbe oala, ca o țață ambițioasă ce te afli.


 156. 156
  Daria:

  așa mi s-a năzărit mie.


 157. 157

  Daria, ție ți se năzare cam des. Nu ar fi bai, dar am două texte care vor trebui distribuite altcuiva ca să nu dispară de tot, odată cu comentarii.
  Ai mai făcut o dată asta.
  Nu vrei să mai comentezi, foarte bine. De ce trebuie să șterg contul?


 158. 158

  Am pus şi eu o scrisoare.


 159. 159

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *