Lumea văzută de mine

Oriunde m-aș afla sunt nelipsită de aparatul de fotografiat. Întotdeauna am vrut să rămână o fotografie care să exprime bucuriile vieții, înconjurată de familie, prieteni, natură și „cuibușorul nostru de nebunii”! Uitați cele mai frumoase, din punctul meu de vedere.

112 thoughts on “Lumea văzută de mine

 1. Sevă, tu cu cine crezi că vorbeşti aici?!

  Ăla e fum şi gata.

  Înregistrează-te cu vocea-n pula mea odată şi trimite-i-o Norei, înţălesăşi sau trebuie să fac criză de isterie cu tine şi să-ţi dau şi vreun cap în gură?!

 2. Sevaaa, please, please, înregistrează-te şi trimite-mi mie! Că toţi am făcut şi nu poţi lipsi tocmai tu!
  Şi mai e cineva: Manuella!

 3. In-cre-di-bil!

  Din 2015 toate maşinile vor fi dotate cu cutii negre care vor înregistra şi vor transmite în timp real informaţii despre locul unde se află, viteza, acceleraţia, frânarea et c.
  Ei susţin că prin asta se reglează traficul şi se salvează vieţi pentru că cutia neagră poate suna automat la 112 în cazul în care se deschid airbagurile.

  De fapt, astea sunt gargare pe care deja nu le mai crede nimeni după înregistrarea convorbirilor, ACTA, Cloud şi multe alte cătuşe pe care ni le-au pus şi care iniţial erau pavate cu bune intenţii, deoarece scopul este clar: nimic nu mai poţi face fără să fii monitorizat. Chiar nimic.

  Nu pot să cred. Şi, sincer, nu mi-ar fi venit o astfel de idee.

 4. Vârşia e un instrument folosit încă din vechime, la ţară, pentru pescuitul pasiv.

  Este făcut din nuiele, ca un coş mai mare şi are o formă ingenioasă, astfel încât dacă este scufundat în apă, racii şi mai ales peştii care intră în ea nu mai pot ieşi.

  Se scufundă în apă şi se lasă o zi, două sau chiar o săptămână, după care se scoate şi se iau peştii şi racii din ea. Apoi se bagă la loc.

  Ăştia mai tineri nu ştiu, adică ştiu ce e, dar nu se mai ocupă.

  Eu fusăi astăzi să le scot, dar nu găsii cine ştie ce. Adică destul de mulţi peşti, dar mici, cam ca o palmă. Nu pot să-i dau de pomană, însă îmi ajung pentru vreo cinci ciorbe de peşte. Ciorba de peşte e bună când se face din peşti mici de cât mai multe specii.

 5. uc

  O sa caut o poza cu varsia asta, ca sa vaz cum arata 🙂
  Mai e si ik fara inreg, dara cum vrea el 🙂 Vio are?

 6. Nora, vezi cum te ia subiectivismul de nas şi te face cum vrea el?!

  Ia să vedem, ştii de ce e o pură, deşănţată şi imorală reclamă?

 7. Raluca, uite şi tu ce tâmpit sunt. M-am scăldat toată ziua în Miletea, am făcut o grămadă de poze, dar nu mi-a venit ideea să pozez vârşiile şi peştii.

  Cred că mai am şi acasă una sau două. Dacă le găsesc, îţi fac eu nişte poze.

 8. Nora, dă-o-n colo de ironie. E simplu, cred că şi nepoată-mea ar şti.

  Deci, dacă unul îşi bate nevasta ce crezi că poate face BGS?! Să se ducă la ăla să-l bată, să-l ameninţe sau ce?!

  Or pe care din astea ar face-o, mai mult, chiar dacă ar insistă doar cu telefoanele pe el, i-ar lua miliţia în secunda zero, deoarece justiţia e singura instituţie care poate face dreptate.

  Ia gândeşte-te, ce ar putea face BGS sau oricine altcineva într-o astfel de eventualitate!

 9. Cosa, eu pricepui că ăia intervin pentru nevestele care sunt în proces de despărţire. Îmi imaginai o situaţie de genul: ea pleacă, se mută, soţul continuă s-o hărţuiască, vine la uşă, o urmăreşte etc. Ea sună la BGS. Nici nu e nevoie să-l bată, doar să fie acolo.

 10. Poate îţi scăpă asta:

  adeverință de la Asociația de Proprietari din care să rezulte cine locuiește la adresa care corespunde obiectivului monitorizat de BGS, adeverința se va reînnoi o dată la 3 luni

  -- în situația în care potențialul client nu locuiește la bloc, declarație pe propria răspundere că la adresa care corespunde obiectivului monitorizat BGS nu locuiește persoana împotriva căreia a fost formulată plângerea, iar declarația se va reînnoi o dată la 3 luni.

 11. Nu. Oferă monitorizare şi intervenţie în caz de nevoie femeilor care au depus plângeri penale pentru agresiune şi care deţin certificat medico-legal şi care nu mai locuiesc cu agresorii (nu prea mi-e clar ce e cu condiţia asta).

 12. Nora, nu mai insista. Dacă doar se află acolo înseamnă că fac exact un vax. Imediat cum îl abordează pe soţ ameninţându-l sau altfel, se duc la puşcărie.

  Ce, naiba, imaginează-ţi singură ce pot face legal şi concret ca s-o apere pe femeie!

 13. Iar condiţia ca soţul să nu mai locuiască acolo e firească. Dacă soţul încă locuieşte acolo legal, nimeni n-are ce să-i facă. Omul se duce la el acasă, nu?!

  Femeile agresate trebuie să depună o plângere în urma căreia un judecător poate să-i interzică soţului, temporar, să mai locuiască în casă cu soţia.
  Dacă nu există o astfel de hotărâre judecătorească, soţul e legal la el acasă şi nimeni n-are ce să-i facă.

 14. Da, ai dreptate.
  Dar asta înseamnă, poate, şi că ăia de la BGS, agresorul nemaifiind în domiciliul lui, pot să-i dea un şut în cur.

 15. Nora, ca o paranteză, când o să vezi tu foştii securişti – proprietari ai BGS – că asigură badigarzi muierilor în conflict cu soţii, atunci o să-mi văd şi eu pula de burtă.

  Să revin la întrebare:

  În 90% din cazuri, oamenii îşi iau badigarzi în ţara asta de figuraţie. Adică li se urcă beşinile din cur în nas şi le trebuie badigarzi.

  În restul cazurilor, când un om e atacat pe stradă, există o miiiică portiţă legală care-ţi permite ţie – cetăţean responsabil – să intervii violent împotriva ăluia. Dar cu un avocat bun, orice agresor te poate băga la puşcărie şi în astfel de situaţii.

  Ei, pe această mică portiţă legală se bazează instituţia numită gardă de corp.

  În general, însă, oamenii sunt fraieri, fricoşi, ameninţabili şi în cazul în care au conflicte cu badigarzii cuiva nu depun plângere, astfel încât na, badigarzii sunt cât de cât eficienţi.

  Cu şmecherii n-au nicio şansă.

 16. Problema nu se pune la domiciliul soţiei, Nora. Dacă soţul intră în casa în care el nu mai locuieşte legal, deja îl ia poliţia pentru violare de domiciliu -- chestie mai gravă decât agresiunea fizică.

  Problema protecţiei femeilor se pune în afara casei. Acolo e complicat. Or în afară, orice şut în cur înseamnă puşcărie indiferent de cât de justificat este.

 17. Seva Tudose

  1-Insula „Paradis” Insulele Bahamas

  2-Insula „Paradis” Insulele Bahamas

  3-Insula „Paradis” Insulele Bahamas

  4-Cascada„Niagara” văzută de sus,curcubeul

  5-Insula Sf.Thomas-Insulele Caraibe

  6-Cascada „Niagara” văzută de jos

  7-Răsărit de soare dis de dimineață-n dormitor

  8-Apus de soare-n sufragerie

  9-Sandu făcând gimnastică

  10-Munții Alpi văzuți din avion

  11-Vulcanii noroioși de la Buzău,România

  12- Greu e dealul de suit

  13-Hotelul„Stratosphere” Las Vegas-USA

  14-Las Vegas văzut din turnul„Stratosphere”

  15-Hotel Palat„Cezar” din Las Vegas

  16-Unicul„Grand Canyon” USA

  17-Lacul„Racoon” Pennsylvania-USA

  18-Râul Ohio la căderile rapide,Pennsylvania USA

  19- În aburii râului Ohio

  20-Grădina lui Seva

  21-Cel mai mare baraj„Hoover Dam” USA

  22-Apus de soare în Florida,USA

  23-Alt apus de soare

  24-Vântule,vânt nebun…„Deep Creek Lake” USA

  25-Fie iarna cât de grea…drumuri curățate până-n dinți

  26-Drum de țară…eolian

  27- Două torturi…

  28- Trei torturi…„sărbătoriții sărbătoriți la grămadă,deh,familie mare

  29-Trandafiri de„Valentine’s Day”

  30-Și a doua zi la fel…

  31-„Dulce ca mierea,amar ca fierea”

  32-„Sweet like honey,bitter like money”

  33- Semnează: Seva Tudose

  PS. îmi pare rău că fotografiile puse aici,sunt chiar palide…alte mele au cu mult mai mult, culorile aprinse
  😥

 18. Seva Tudose

  Cosa#2 Nora#4

  eu vă înțeleg,dar cum să mă înregistrez,la ce ? Eu nu știu ca Edle să mă pun pe„whatssap” 😥

  ori vrei să-ți dau un telefon scurt,mă înregistrezi…și io dai„în pula calului lui Cosa” 😆

 19. Manuella

  Seva, sunt convinsă că eşti o femeie specială şi extrem de inimoasă. Dedicată în tot ce faci.
  Să fii sănătoasă!

  O plăcere să răsfoiesc albumul tău!

 20. Seva, Edle a folosit WhatsApp pentru că nu-i mergea mailul. WhatsApp e o aplicație pentru telefonul mobil prin care poți trimite mesaje sau fișiere.
  Eu m-am înregistrat cu camera video a telefonului mobil.
  Ai telefon mobil cu cameră? Sau cameră-cameră?

  Manuella, tu ce zici? 😀

 21. uc

  multuuu 🙂 pupici

  LMA tuturor celor care au azi ziua de nume, intr-o frumoasa zi de mai! 🙂

 22. Sevă, te încurcă Nora cu camera video de te-ncâlci. Deci nu şi-a înregistrat vocea cu camera video ci cu microfonul telefonului. Că s-o fi şi filmat în timpul ăsta nu ne interesează (adică nu ne interesează pe noi, că pe mine m-ar interesa). Nouă ne trebuie doar vocea.

  Orice telefon are o funcţie care se numeşte “Voice Recorder”.

  Te duci în meniu, cauţi funcţia respectivă şi de acolo e simplu. Probabil o să ai un buton pe care apeşi şi te înregistrează. Ai un buton şi pentru a opri înregistrarea şi un altul pentru a salva. Apoi rogi pe cineva să trimită pe mail salvarea respectivă.

 23. Eu habar n-am unde e voice-recorderul la telefon. Mi-e mai simplu cu camera că e tot acolo de unde se fac și poze. 😀

 24. Na, poză nașpa cu mine și cartea mișto a Anei. 😀 (c-așa face, pe FB, lumea de cumpără cartea Anei. Se pozează cu ea așa. Eu am primit cartea de luni și imediat m-a luat Ana la trei păzește, că unde e poza. :D)

 25. Iar pe Albu care face pantofi l-au pus să-şi dea cu părerea despre clonare la o televiziune (nu ştiu de ce l-au invitat tocmai pe el!) şi a zis că nu-i bună clonarea că nu i-ar conveni să se întâlnească cu clonele lui Hitler sau ale lui Ceauşescu pe stradă.

  Drept pentru care am dedus că un asemenea tâmpit n-are cum să facă ceva bun, deci nici pantofi. Iar ea -- soţie a lui fiind, tot aşa.

 26. Nu știu ce pantofi face, cât sunt de buni, nu i-am încercat (sunt cam peste finanțele mele), dar nu m-aș lua după declarații de genul ăsta ca să-i pun verdicte.
  Creatorii de modă (oricine, de fapt) pot fi total tâmpiți într-o chestie și geniali în meșteșugul lor. Ce-are a face?

 27. Crearea de modă nu e un meşteşug. E o artă.

  Şi eu ştiu meseriaşi tâmpiţi în toate cele, dar care fac minuni cu mâinile şi sculele lor. Dar numai dacă văd în altă parte.

  Albu n-a cusut nici măcar o talpă la un pantof în viaţa lui. E numai marketing şi atât.

 28. Da, măi, nu te mai împiedica în cuvinte. Sunt total de acord cu tine, moda e o artă.
  Repet, nu știu de Albu, cum sunt pantofii lui.
  Ca principiu, ziceam că nu amestec lucrurile.
  Și de Coco Chanel s-a zvonit că s-a culcat cu naziști. Dar tot genială rămâne (să nu-mi spui că nici aia nu știa să coase și că a fost doar marketing).

 29. Daria

  mereu mi-am dorit să fiu actriță. să știu să-mi manipulez trăirile, să învăț să trăiesc în pielea altuia.

 30. Așa. Nu a fost proastă, a fost doar janghină.
  Bine, amestecai lucrurile, dădui exemplu de imoralitate, nu de prostie.
  Dar sunt sigură că pot să găsesc o groază declarații de-a dreptul imbecile de la mulți creatori de modă.
  Karl Lagerfeld (sper că nu-ți pare un soi de Albu), ca să justifice faptul că folosește blană naturală în colecții, a spus că și animalele ne-ar omorî dacă ar putea. 😀 Da, sună amuzant, dar nu poți veni cu o astfel de justificare.

 31. Daria

  Mie să-mi scoţi vocea din ce ai făcut tu acolo. Nu-ţi dau voie s-o faci publică.

 32. Daria, mie mi se pare că tu-ți cam bați joc cu ”uite textul, nu e textul”, ”am scris, dar vreau să-mi fie șterse postările”, ”am trimis voce, dar nu vreau să apară” etc.
  Știu, fiecare autor de aici are drept deplin asupra textelor sale. Lucru pe care l-am respectat, iar când te-ai mai supărat tu pe sat, textele tale n-au mai fost publice.
  Zic totuși să nu abuzezi de treaba asta. Că mi se cam ia. Bine? Deci, de-acum încolo gândește-te de trei ori înainte să publici/trimiți ceva decât să miorlăi de fiecare dată când cineva spune ceva ce nu-ți pică bine că îți vrei scrisorile înapoi.

 33. Doamne-ajută! Nora suntem şi noi o dată de acord unul cu altul. O muiere lipsită total de simţ patriotic şi naţional -- o janghină.

 34. Eh, nu știu dacă patriotismul neapărat îl aveam eu în cap, eu nu prea știu ce e ăla. Dar, indiferent de ce o fi, nu se poate să fraternizezi cu ăla de-ți omoară/oprimă vecinii/prietenii/rudele. Mie-mi pasă de oameni, nu de țară, nu de locuri.

 35. Daria, tu nu înveţi niciodată din ce se întâmplă aici. Remarca respectivă era menită să te ajute. Era un sfat.

  În altă ordine de idei, mă doare pe mine fix în claia cu fân de ifosele tale. Vocea şi scrisul sunt ale tale -- în sensul că te caracterizează, dar înregistrările lor sunt ale mele deoarece mi le-ai dat mie pe mail. Cadou.

 36. Daria, nu știu cum judecă el problema asta, dar eu nu te-aș mai pune de-a dracu. Că ești o mimoză simandicoasă.
  Nici eu n-am voce mișto și nu m-am mai coit atâta!

 37. A, da?! Atunci toate arăboaicele care s-au futut cu americani sunt janghine. Toate româncile care s-au futut cu jidani, toate muierile de pe lumea asta care s-au futut cu militari -- care au ucis oameni în război adică, na, ce, haia mea, mai rămâne?! Coala şi cu Stela.

 38. Daria

  Şi asta înseamnă că ai dreptul să le faci publice? Fără voia mea? Ţi le-am trimis ţie, nu lumii.

 39. Daria

  Tu dacă nu te legi de mine cu fiecare ocazie nu poţi respira? Fac ce vreau cu ce-mi aparţine!

 40. Dacă-ţi face unu cadou o pereche de pantofi, ai voie să-i porţi doar prin casă?!

  Aseară ţi-am luat basma, ş-ai di ridi, ridi, ridi, ra;
  Astăzi îmi bag pula-n ea, ş-ai di ridi, ridi, ridi, ra.

  Deci, Daria, du-te şi dă-mă-n judecată.

 41. Nu. De ce ai generalizat așa? Ea era franțuzoaică într-o Franță sub ocupație nazistă. Nu cred că sunt prea multe arăboaice care se fut cu americani chiar când americanii le ucid frații. De bunăvoie adică. Nici n-am auzit să ne fi cotropit evreii.

 42. Cosa, are dreptate. Ce ți-a dat pe mail e privat.

  De mine zici, Daria, că nu pot respira dacă nu mă iau de tine? Ba da. Dar respir mai bine dacă mă iau de aroganța nesimțită și lipsită de șarm (că mai sunt și aroganți mișto, spirituali).

 43. Dacă mi-a trimis ceva pe mail e al meu şi pot să-l fac public. Asta e legea şi e dreaptă.

  Ba mai mult, mi-a trimis materialul pe mail cu scopul de a fi publicat. Dacă se suceşte ea între timp, e treaba ei.

  Ce s-ar fi întâmplat dacă l-aş fi publicat deja?! Trebuia să-l şterg că aşa vrea ea?! Nu, nu trebuia.
  Şi e valabil şi cu articolele.

 44. Nu era vorba doar de cotropit şi de omorât, ci şi de oprimat. Tu ai spus-o.

  Lumea întreagă e oprimată de jidani.
  Da, jidanii comit un genocid continuu. Dacă Ceauşescu a fost acuzat de genocid şi executat -- fără să omoare măcar o găină, atunci exact acelaşi lucru trebuie să se întâmple şi cu jidani.

  Ia fiecare ţară din Africa săracă şi vezi de ce sunt ăia subnutriţi şi câţi mor din cauza sărăciei, direct sau indirect.

  Apoi caută pe gugăl Beny Steinmetz ca să vezi doar una din miile de cauze ale sărăciei crunte de acolo.

 45. Seva Tudose

  Cosa#83

  :mrgreen: :mrgreen:

  știi tu cum ești,brânză bună în burduf de câine(deși nu consider câinii a fi lași,rasiști)de fapt sunt loiali și prietenoși !

  Dar tu sari de la discuția cu Daria(care de fapt nu știe niciodată (wtf she wants from us)…hodoronc-tronc…

  la uciderea lui Ceaușescu,ce tu îl venerezi, și la veșnica pomenire rasistă,anti-semită,anti
  evreiască,scoțându-i țapi ispășitori,istoriei moderne !

  băi frate ești incurabil,incurabil,așa pe o linie fixă,n-am văzut un om ca tine,și cu vârsta se agravează ura și devine,dacă nu a devenit deja,o obsesie,la care obsesia duce la demență,nu te văd bine…

 46. Seva Tudose

  Nora#79

  deși istoria se repetă,nu sunt de acord cu”arăboaice care se fut cu americani,chiar când americanii le ucid frații…” Păi acolo sunt decapitate,ori îngropate de vii,ori vagina este un tot unitar cu rectul :mrgreen:

  Ei bine arăboaicele s-ar fi futut cu americani,cum s-au futut și unguroaicele cu români,româncele cu turci ori acum cu arabii,cum spanioloaicele cu beduini/arabi…ori vietnamezele cu americanii…

  ori naziștii cu româncele ca apoi româncele cu rușii…nu trebuie să uităm că și tișâncile,evreicile în lagărele de exterminare ar fi preferat să fie futute…dar să supraviețuiască 😥

  în schimb ele erau sfârtecate de vii,în numele medicinei
  „ariene” copii cu ochii albaștrii și păr blond cârlionțat…

  și ca revenire la americani,fiecare popor a „avut perioada lor de dominație militară/planetară !

  Asirieni,persani,romani,turci,nemți/italieni/japonezi,apoi chinezii contra vietnamezi,ruși contra afganistanezi,ca la urmă americanii au pus pasul…

  nu trebuie să uităm trecutul,câci prezentul ne arată cine va fi de viitor: CHINA !

 47. Manuella

  Nora, aşa de dimineaţă?
  Nu pot să cred că sunt încă alergică la căpşuni.

 48. uc

  io nu plang la ora asta 😆
  buna dimiiiii
  maine seara ma duc la gipsy party…cum oi umbla io prin centru c-o fusta rosie lunga, larga -- inflorata, f frumoasa, si cu banuti

 49. Manuella

  Îmi apare ici-colo câte-o “blândă”, cum îi spunea bunica. 🙂
  Nu mai mult de 3, 4.
  Asta nu înseamnă că mă opresc. Nuuu, chiar mă gândesc că aş putea avea un meniu unic în perioada asta: căpşuni!!

 50. În weekend am reușit performanța de a mânca aproape singură un kil jumate de cireșe (cu greu mi-am rupt de la gură o cănuță pentru colocatar). De fapt, e mult spus ”în weekend”. În principiu, a fost vorba de sâmbătă după-amiază-seară.

 51. Cin’ te pune să te uiți? 😀
  Oricum, alea, la cât erau de tratate, mă îndoiesc că văzuseră ineluș de viermișor.

 52. De ce? Se-neacă viermii? 😆
  Eu le țin în apă destul de mult. Mă gândesc să se mai ducă din chimicale. Dacă s-or duce.

 53. Manuella

  Uc, nu mai întreba atât cireşele! Ia căpşuni mai bine!
  Eu nu mă mai uit demult.

 54. Seva Tudose

  Manuella#88

  primăvara și la începutul verii,să combați alergiile,fie ele de căpșuni,este să iei de 2 ori 3 ori pe săptămână,seara la culcare un BENADRYL !

  se spune că o alergie poate fi prin forma acelor„blânde” bășici iar DACĂ nu este f. grav cum ar fi amorțirea limbii ori dificultate la respirație ce poate duce la deces…

  este că TREBUIE totuși să guști una,ca apoi să te oprești,înainte de a face vreo reacție adversă ! În felul ăsta pregătești sistemul imun să lucreze la antihistamine !

 55. Manuella

  Seva, mulţumesc de sfat! Nimic serios, în fiecare an apar vreo câteva buline roşii! 🙂
  Mama îmi spunea că îmi apăreau şi-n ochi când eram mică!

  Doar UNA e imposibil! 🙂

 56. Seva Tudose

  Manuella,

  eu când mă duceam la bunici cu trenul,la Mizil Prahova,de cum coboram din tren mă umpleam de blânde,bășici cât o nucă,tari și mă scărpinam ca dracii !

  ori era aerul,apa,ori mirosul animalelor,căpușilor,purici
  lor…cert era că toată vacanța eram numai blânde !

  cum ajungeam la București numai aveam nici pe dracu’ dispăreau ca prin minune !

  chiar și acum când motanul meu se apropie prea mult de fața/gura mea,simt o furnicătură pe gâtlej/faringe/laringe… dar în primăvară o cură de
  benadryl,salate de păpădie,3 frați pătați(panseluțe) urzică vie ori moartă,fac minuni ptr.piele și sistemul imun !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *