Paltinis, Gura Riului si imprejurimi :)

octombrie

130 thoughts on “Paltinis, Gura Riului si imprejurimi :)

 1. Seva Tudose

  uc,

  cu aceste fotografii deja inspir/respir aerul,îl adulmec ca un câine ciobănesc de munte ! Ești o „seva” mai tânără !

 2. Seva Tudose

  uc,

  dar la poza #18 găsesec că șoferul nu trebuie să aibă carnet de conducere,să intri în depășire peste linia contunuuă și aproape de curbă strănsă pe dreapta,asta este sinucidere 🙄 😀

 3. Seva Tudose

  dar este tot posibilul,singura variantă,să vă fi oprit și să faceți o poză la priveliștea ce este în spatele mașinii… 😆

 4. Seva Tudose

  uc

  spune-mi dragă uc,ce sunt acele plante din poza nr.5 ?

  alge de munte cu ciuperci ? Eu sunt„rabitt” după zodia chinezească,ador tot ce poate fi ronțăit…gata,mă duc să adun păpădie din grăgină și să îmi fac o salată !

  (bineînțeles adaug,ceapă,roșii,castraveți,ridichi de lună,salată verde,foi de spanac,ardei gras și iute,morcov ras,țelină cubulețe,ceva maioneză,ceva smântână,ulei de măsline,puțintel oțet de mere,piper,oregano,tarhon uscat,măghiran….și alte ingrediente ….că doar nu o să vă divulg rețeta 😆

 5. uc

  Seva, @2, ah…e o linie continua :)))
  acolo is niste plante, mi-au placut 🙂 io is dragon dupa zodiacul chinezesc

  pofta buna, reteta de reteta 🙂

 6. Seva Tudose

  uc#5

  eu îs ca la carte,îți zîmbesc luîndu-ți carnetul ! Nu depășești peste linia continuuă aproape de o curbă strânsă ! Leeege !

  ps. ce fel de dragon ești ! Spune-mi anul nașterii,dacă
  nu îți cer prea mult…

 7. Ik

  Am vezut cu atention toate peisagiile, dar in mod spec. am admirat peisagiile 15 si 20. Broasca aia ii buna deo zupa./………. Dna Seva, ios caine, dupa zodiacu chin. E de bine ?………………… Dra Nora, am io fatza de om pupat ? Intrebare retorica, desigur………… Dna Seva, dra Nora nusi face datoria, pot pentru ca sa ma abonez la pupicurile dv. si ale drei Uc ?

 8. Manuella

  Uc, Sibiul mi-e drag peste poate, este oraşul mamei.
  Îmi place tare poza cu casele. Că îmi aminteşte de bunici.

  Plantele alea mă intrigă. Înainte să deschid poza, am crezut că sunt struguri. Ciupercile or fi otrăvitoare?!

 9. uc

  nu m-am urcat pe ponei, cum sa ma urc pe un cal? 🙂 in schimb i-am luat botul in palma 😆 chiar daca n-aveam zahar
  chiar nu stiu ce plante is alea:)))

  buna ziulica cu soare

 10. Ik

  Nu e nevoe sa incalecati poneiii, dra Uc. Pur si simplu departati picioarele, chemati poneiu, va asezati pe dansu , ca sunteti lunga in picioare. De remarcat ca n-am zis craci…

 11. Neața.
  Io m-am cam ofticat, recunosc, la o aniversare de copil, unde au adus ponei. Că nu ne-au lăsat și pe noi (mai era o prietenă) să ne urcăm. Bine, cred că erau niște mini-ponei, cam cât un berbec mai mare. 😀

 12. uc

  la 3 ani am vrut sa ma urc pe un vitel de 1 zi,nu erau ponei si nu s-a putut, de atunci am zis ca nu mai ma urc pe animale ca m-am enervat 😀

 13. Ik

  Dra Uc 19. Va cracanati, chemati poneiul co bucatica de zaar, poneiul vine, apoi lipiti picioarele. Sunteti frumoasa si grea de cap lunea…

 14. Seva Tudose

  ik#9

  nu are efect să mănânci numai țelină,nici o tarla de țelină,că tot nu ai să….nechezi ca un armăsar 😀

  uc,

  aoleo uc,ești ca fiica mea a 2-a,dragon de foc 1976,ei asta înseamnă că știu tot despre tine ! Dar în ce lună ? Și ziua contează mult,să nu fie în conflict cu alt semn din zodiacul western !

  ik,

  dă-mi luna și ziua, dacă spusăși că ești zodia câinelui,deja știu anul în care te-ai născut !

 15. Seva Tudose

  odată ,să fi avut 10/11 ani,m-am urcat pe un cal care nu avea șa,și nici o pătură ori macat pe el ! N-am să uit ce frecușul dracului era între picioarele mele ! I-am cerut unchiului să mă dea jos de pe cal 😆

  tărziu peste ani și ani,am înțeles povestea Mariei Tereza cu calul ei ! Dar tâmpita, ea nu l-a călărit ci s-a„călărit cu calul” !

  Și uite proasta cum a murit,dar a murit fericită 🙄

 16. Manuella

  Am şi eu o poveste cu bicicleta, asemănătoare.
  Vânătăi mari şi grele, multe zile. 🙂

  Ce mai faceţi?

 17. Manuella

  Norocoasă!

  În Constanţa, bannerele sunt ale lui Ponta şi Iohannis.
  Mai apare pe panouri o Udrea şi un Diaconescu.
  Ieri, în Bucureşti, văd aceleaşi bannere!
  Restul?

  (Nora, mail 🙂 )

 18. uc

  Seva, cine stie tot despre mine? basme!!! 😆
  intr-o sambata m-am nascut, seara, ca sa ma pot trezi greu dimi 😀

 19. uc

  ah, bicicleta, dragostea mea :))), chiar daca am avut oaresce vanatai acoperite cu fond de ten, io mai vreau sa ma dau cu ea

 20. Manuella

  Încerc să citesc un articol şi nu reuşesc.
  Reclamele sunt agresive, vrei să le închizi şi nici gând!
  Rămân pe ecran insistent, nedorite!
  Am renunţat.

 21. Mda, cunosc. Cel mai rău mă enervează alea care au un x, ca de închidere, dai pe el și, când colo, ele se măresc, se lăbărțează, încep să sară. Știu că site/urile trăiesc din publicitate, dar nici așa bătaie de joc.

 22. Seva Tudose

  Nora#29

  Cum poți compara un cal cu o bicicletă ???

  Pe cal nu îl strunești cum vrei tu,el aleargă a prost,mai ales că eu eram începătoare ! Dar cu bicicleta este altceva,cu cât pedalezi mai tare este mai excitant,cine nu te-a lăsat să te oprești ? Îmi spui mie, aici „gogoși” 😆

  Auzi mergeai și într-o parte 😆 😆

 23. Seva Tudose

  uc#34

  bine bine,ai să vezi tu câte o să-ți spun despre zodia ta ! Deci 1976 într-o seară,dar în ce lună ? Nu ești dragon „zburător” ești dragon d-ăla fioros !

  ik#38

  deci stați să mă uit pe oracol,ik esti pe 1 septembrie 1964 deci tu ik ești Dragon semnul wood(lemn) semnul + pozitiv ! Nicidecum „anul câinelui” !

 24. Seva Tudose

  ik

  iar soția ta este”snake” zodia șarpelui Wood(de lemn)

  iar tu ik ai cele mai urâte conflicte cu cei născuți în „anul câinelui” adică cei născuți între:

  18 feb.1958-7 feb.1959….6 feb.1970-26 ian.1971…25ian.1982-12 feb.1983…10 feb 1994-30 ian.1995…ai să vezi care-s dușmanii de conflict !
  …revin deseară cu detalii,dacă te interesează !

  uc,

  este valabil și ptr. tine dacă te interesează așa ceva !

 25. Seva, eu nu prea ştiu să merg pe bicicletă. Nu râde! Mă-mpingea un băiat. Na, cât crezi că putea s-alerge şi omul ăla?! 😀
  Eu pedalam cu grijă, să nu pic. Excitant, my ass.

 26. Seva Tudose

  uc#41

  bine bine,deci dragon-scorpion ! E de jale cu tine,unde mai pui și de foc(Fire) Ești pusă la manevre/complotând de-a dreptul.Ai puterea și magnetismul de comandant ! De multe ori nu poți fi corectă,având personalitatea de a nu fi la subiect ! Pe dedesupt ești o persoană cu o devastatoare încântare,o plăcere în a te privi. Ești strictă și directă în tot ce îți place ori nu.

  spune Theodora Lau: Când ești bună a fost f.f.bine dar când ai fost rea…a fost oribil !

 27. Seva Tudose

  uc#49

  Theodora Lau este autoarea cea mai celebră,despre zodiacul chinezesc,eu nu fac altceva decît i le citez,traduse de mine. De accea am spus:

  „spune Theodora Lau…” nicidecum eu 😀

 28. Seva Tudose

  Ik

  deci Theodora Lau spune:ești dragon-zodia Fecioarei 1 sept 1964. Ești confident și înclinat către cunoștiințe,deși zodia Feciorei îți aduce mai mulță realitate în tine. Înveți și dorești perfecțiunea. Dorești să iradiezi și ești cam încăpățînat dacă cineva te respinge.Ești admirat ptr.puterea ta,inclusiv caracterul.Totuși de multe ori, reacționezi exagerînd lucrurile cu prea mult zel.

  Dar din cei 5 dragoni(metal,apă,lemn,foc,pămînt) tu fiind
  wood(lemn)ești mai calm față de ceilalți. Riști chiar cu zel misionar,și ai talent a fi boss.Ești independent,cu dicție în special dacă te-ai născut dimineața !

  Chiar ai talent în a fi strălucit în concepții revoluționare.Ești generos și cauți să nu aduci ofense oamenilor.Dar faci compromisuri cînd vine vorba de avantajele tale.Ești mîndru de tine,viteaz cînd simți cineva care te pune la încercare .

  Îți dorești succes în ceea ce faci.Și le duci la bun sfîrșit,fie că ești singurull cel ce o face. Ești loial soției,familiei deși ești cu un caracter temperat,ușor te enervezi și ai vederi docmatice.

  deși cam toci/fărîmițezi vorbele/spusele altora(minces)Și cam îți place să dai povețe/lectură,după ce s-a terminat o criză. De multe ori te cramponezi ca avînd virtuți și drepturi,libertate, democratice !

  Sfat:nu-l credeți ! Te simți deasupra legilor,și tu nu practici ceea ce predici ! Ești mieros la vorbă,dar nu ești manipulativ. Este în interiorul tău un vulcan de emoții,deși nu ești prea sentimental ori f. romantic !

  Ierți după ce-ți trec nervii,și aștepți să fi iertat ptr. erorile tale. De multe ori nu prea îți place să îți ceri iertare,considerînd că nu ai nevoie.Tu vrei în felul tău !

  Persoane cu relații f. bune: Monkey(maimuța) Rat(șoaricele/șobolanul) și alt dragon. Tu cu soția ta care este tot dragon ca și tine,AM GREȘIT la com. 42 fiindcă ea este născută pe 1 februarie 1965 și…snake începe pe 2 feb.1965 !

  zodia ptr. voi amîndoi începe așa:13 februarie 1964 pînă la 1 februarie 1965 ,deci aceiași zodie,chiar în ultima zi ! Deci tu dragon,ea dragon,este o relație reușită ,avînd amîndoi aceleași afinități.

  Dar ea poate avea carecterele și ale vărsătorulu cei(născuți între 20 ianuarie și 18 februarie,iar tu ești fecior/zodia fecioarei)

 29. uc

  Mnadimineataaa 🙂
  Io nustu cum au pus astia in zodiac un animal care nu exista, dragonul, e pe alta lume, ca io nam vazut niciunul

  Seva, ziua ta cand e? 🙂

 30. Ik

  Ba exista dragon , dra Uc. Repila aia din insula Komodo. E 1 varan , dar i se mai spune si dragon. Traeste pin indonezia si muscatura lui face sa se infecteze urgent, ca are multimicrobi in bot. Mnazuiulica ! Nu conteaza cand e ziulica dnei Seva. Xcum e mai incoa cu vio 10 ani decat in bolentin…… Dra Uc e dragoanca, sper ca dna Nora sa nu hie maimuta…

 31. Ik

  Mie numi pasa ce zodie ii dra Nora. Xcum o agreez, da catiodata ii prea dura pe blog. Cand o vaz dura, bat repedea in retragere sa no supar. Imi place de dansa ca nui grasana…

 32. Ik

  Dra Nora, va permit sa papati 1/2 saorma, ca la dv. nu se cunoasste. Dna Seva are voe 1/4, iar dra Uc tot 1/2 ca sta la et. VIII si liftu mere din pula…

 33. Ik

  Dra Nora, pot pentru k sa va rog diun pupoi ca de mijloc de saptamana ? Imi iau angajamentu sa renunt la cel de uikend…

 34. Sunt Cocoș, n-auzi!
  De tablă! 😆 😆
  Pupă-mă, dar să știi că-s cam grăsană. De dimineață, îmi luai trei gomboți, dar mâncai doar unul.

 35. Seva Tudose

  Raaaaaaj#53

  păi cui scrisei eu la comentariul 52 🙄

  uc,

  eu sunt Rabbit-scorpion…deci cel mai norocos dintre cei/cele 12 animale ale zodiacului chinezesc ! Ca iepure doresc pace și nu inițiez confruntare ! Alerg în zig-zag și deodată dispar ! Am multe hobbies,colecționar/ă…

  Ca scorpion am acelaș caracter,evit ,nu inițiez eu prima la atac.Dar odată călcată pe nervi,atac mortal. Sunt gînditoare de arme ucigașe(nu degeaba am eu pistol) !

  Nora#55

  Theodora Lau s-a născut în Shanhai dar a emigrat în USA și locuiește în sudul Californiei ! Ca o mică paranteză.este că fiecare emigrant la oferirea cetățeniei americane,își poate alege prenumele dorit…

  de aceea ea a ales Theodora…în loc să fie de exemplu.. Mai Lu Chin Lau ! Deci asiaticii cu nume european este naturalizat-cetățean american !

  și eu dacă doream,puteam să-mi schimb numele și prenumele, să nu mai fiu Seva Tudose…ci Cynthia Teddy Smith 😆

 36. uc

  are si fina mea mica un iepuras alb, fff dragalas si sperios, era sa-i stea inima-n loc cand a latrat cainele la el. l-am botezat Fripturica ca nu putea sta asa, fara nume. asa-l cheama si in ziua de az

 37. Seva Tudose

  uc,

  să nu crezi că un iepuraș pufulete ar fi tot una cu homo Sapiens 😆

  născuți„iepurași” : Orson Welles(actor) David Rockefeller(magnat,politician) Ingrid Bergman(ce nu s-a căsătorit și a preferat să fie amanta unui actor căsătorit,toată viața ei )…

  Iluminatul Albert Einstein,Fiorosul Josef Stalin, Controversata Quinn Victoria…King Olav V al Norvegiei…căntărețul Harry Belafonte(cu bananele lui,regele Bhumibol al Thailandei…Peter Falk(actor ce-a jucat în sute de seriale,detectivul Colombo…

  numai câțva am enumerat…

 38. Seva Tudose

  Uc

  dragoni ca tine,Regele Constantin II al Greciei(d-aia te duci tu în Grecia)…Regina Margareta II a Danemarcei(poate acolo vrei să te duci,marele John Lennon Cu yoko ono a lui…faimosul Placido Domingo…Ioana de Arc(revoluționară pașoptistă)…

  Frank Sinatra(am văzut că-ți place jaz) revoluționarul-comunist Ernesto Che Guevara,Scumpa Shirley Temple(copiliță dar mai tîrziu o politiciană zgomotoasă) și Yehudi Menuhin…am văzut că pleci la concerte…

  vezi cîte asemănări ??? o grămadă de muzicieni…

 39. Seva Tudose

  Haide acum cocoșii ca Nora !

  Prințul Philip,Peter Ustinov,Elton John0faimos indiferent de prejudecăți),Deborah Kerr,Regele Birenda de Nepal,Baron Guy de Rothschild,regina Juliana a Olanda(Netherlands),Elia Kazan,deșteapta actriță Katherine Hepburn…Papa Paul VI

  Paul Gallico Împăratul Akihito al Japoniei…Amir Khalifa…nu se duce ea la un restaurant arăbesc … ?
  Peter Drucker…

 40. Seva Tudose

  uite ce cocoșei celebrii !

  Peter D(scriitor)….Elia K.(producător,scriitor,actor,dramatist) Deborah K. actriță la Tv. teatru…ce au în comun cu Nora ?

  Nu,Nora,comentează,teatru,filme,muzică…politică,drepturile minorităților pe criterii,rasă,sex…

  nu este Nora cea care apreciază talentul lui Elton J(și nu numai pe el,inaintea ceea ce fac ei/ele în dormitor,cum trebuie să fie normal ? )

  cîte coincidențe ?

 41. Ik

  Ati facut nudi in Grecia ? Nevastamea are 1 costum de bae asa sumar, ca la nudisti pare imbracata iar la imbracati pare nudista. Numai purtati blugi ca aveti picioare fru.

 42. Ik

  N.R. Cichiricea e oul piciorului, partea de la tzarloi in cazu meu s-au piciorus (gamba) in ceo priveste pe dra Nora…

 43. uc

  neata 🙂
  nu am ajuns la nudi 😀 ca mam dus in alta parte

  bormasine n-am niciuna, nici surubelnite, cuie, ciocane…nimica 😆

 44. M-ai înnebunit cu chichiricea/cichiricea/cum i-o zice. Cât ai vrea să fie la înălțimea mea? Sau vrei să spui că nu sunt bine proporționată? 😀

 45. Manuella, găsii în poştă calendar cu Ponta. Pe ăsta îl arunc, nu pot să-i sufăr faţa nici pentru treaba aia. Mi-e că nu-mi mai vine!

 46. Ik

  Si io am 1 calendar cu dnu Ponta. Hartia e de calitate, extrem de lucioasa, dar nui buna de sters la cur. E pericol ca cacatul sa se intinda pe shale ….

 47. Ik

  Pentru ca cacatu sa nu se intinda pe buci (fese) e indicat ca calendarele cu d-l Ponta sa contina hartie adoima celei igienice…

 48. uc

  v-am pupat, ma duc pe platoul de filmare, io cu inca vio o mie si ceva :))), ca sa vaz si sa ma misc pe preafrumoasele, utilele creatii lui creatorii astia de zumba si steel tonic si un dans indian pe care n-am mai dansat, acu e mom. 🙂

 49. Ik

  Care sidiu, va rog frumos ? Io va ador pamundoua daca ma credeti, doar ca dna Seva se mai supara pe mine si ma ia la pula far niciun motiv. La fel dra Nora…

 50. Manuella

  Nora, ai executat calendarul, da? 😆

  M-am întors de la onomastica tatălui meu.
  Reîntâlnire dragă cu mătuşi şi verişoare, cu care nu ne vedem foarte des, toată lumea prea ocupată, permanent.
  Ee, masă veselă, râs, poante, până la povestea cu votul.
  O singură mătuşă ar merita calendarul nicideciclumăcar.
  Femeia îşi argumenta convingerile iar noi, ceilalţi, ne luptam cu morile de vânt, poate, poate îi schimbăm direcţia.
  Ne-am luptat pentru un vot, adică!

 51. Manuella

  E atât de frig aici, bate un vânt descreierat, e un vuiet permanent afară, e burniţă, apoi ploaie despletită, nu vrei deloc afară!!
  Căldură încă nu avem, că nu am împlinit probabil trei nopţi sub 9 grade!
  Se pare că de mâine…

 52. Manuella

  Pe drum, spre ai mei, bannerele cu Iohannis erau luate de vânt, Ponta se ţinea bine de stâlp!
  După cum vă spuneam, Constanţa nu are şi alte conţinuturi.
  (Mai e pierdut Diaconescu pe vreun panou şi dalba Udrea.)

 53. uc

  Manu, LMA tatalui tau ! 🙂

  Ik, ce cidiu? Am avut 2 filme, Alexander si Jeux d’enfants, atatica, pe cd, nu le mai am 🙂

 54. uc

  oare n-am apasat tasta posteaza?

  Manu, LMA tatalui tau ! 🙂

  Ik, ce sidiu? Am avut 2 filme -- Alexander si Jeux d’enfants, da nu le mai am 🙂

 55. Manuella

  Mulţumesc, Uc! 🙂

  Am văzut acum câteva grafice privind intenţiile de vot ale românilor.Felie grasă de pepene roşu are omulcalendar, nu că ar fi o surpriză, dar când o vezi aşa, tăiată mare pe farfurie…

 56. Manuella

  E un timp de când Ik a ales să semneze astfel.
  Nu vrei să revii totuşi? Raj e mult mai mişto!

 57. uc

  asta a fost dansul indian, cu Dennis Thomsen, se invata in 5 min pasii, pe urma dezlantuireeaaa, e cardio -- dupa o ora jumate in ritmul asta -- esti cu tricoul ud
  ole! namaste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *