Găinile suntem noi

Vă amintiți găinile aruncate în curtea ACL acum o săptămână, mai mult sau mai puțin vii, mai mult sau mai puțin moarte. Ei, azi mi-am dat seama: găinile suntem noi. Sau, cel puțin, avem memoria (să-i zic socială? Să-i zic politică?) uneia dintre ele.

Uităm ce ni se promite, uităm ce dăm, uităm ce ni se dă. O ducem de 25 de ani într-o abureală întreruptă doar de-un soi de mahmureală migrenoasă, iar aia intervine când tragem obloanele pleoapelor nictitante. La alegeri.

Cât a trecut de pe 16 noiembrie, ora 21, până pe 17 noiembrie, ora 20? 23 de ore? Cam atâta a ținut și fantastica noastră solidaritate cu diaspora și cu principiile statului de drept.

Pe 16 seara, am fost în stradă 15. 000, după unii, 20. 000, după alții. Din ăștia, aseară mai eram 200-300. S-a rezolvat problema pentru care am ieșit prima dată? Nu. Nedreptatea, abuzul au rămas acolo. Miile de oameni care n-au putut să-și exercite dreptul la vot din vina autorităților noastre, sabotarea cu bună știință nu s-au evaporat. Atunci, ce s-a schimbat?

Aburii victoriei au pus iar formol la gura bietului și plăpândului nostru simț civic. Am confundat un obiectiv cu altul si iar ne-am pus pe somn pentru cinci ani.

Să repetăm. Să recapitulăm. Noi ieșiserăm în stradă pentru că, vă reamintesc, “Vor să voteze! Lăsați-i să voteze!”. I-au lăsat să voteze? Nu i-au lăsat. Trebuie ca pentru suferința acelor oameni, umilirea și agresiunea (la propriu) a acelor oameni, legea să se facă auzită.

Ne pierdem suflul repede. Pe urmă, ne mirăm că dau cu noi peste toate gardurile, dintr-o curte într-alta. Ne-am îmbătat cu gustul unei alte victorii și am uitat de lupta de pe frontul deschis deja.

Ideea, dragi concetățeni congăini, nu era musai să câștige Iohannis. Ci să ne asigurăm că, indiferent cine ne conduce, drepturile ne vor fi respectate. Ca să nu se mai dărâme castelașul o dată la cinci ani și să ne regăsim, ca niște găini repetente, veșnic în clasa I.

De ce vă duceți mereu cu ciocul întins după grăunțe vremelnice, după grăunțe care expiră repede și vă lasă iar flămânzi?

Generația FB – cum văd că e denumită mulțimea asta așa-zis critică, dar cam bezmetică și cam neinformată – pare să se îndrepte din fragedă pruncie spre Alzheimer. Iar ardem etape și o ținem din incontinența scutecelor pentru sugari la cea a scutecelor pentru bătrâni. Păcat de generația asta, că a ieșit din niște ouă care se cloceau așa de promițător…

PS 1: o mai spun o dată. Încetați să mai abuzați de cuvinte precum “eroi” și “revoluție”. Vă faceți de râs în ochii oricărei persoane care nu e căzută în beția de “likes and shares”. Și parol, mai există și din ăștia.

PS 2: nu, Meleșcanu nu și-a dat demisia datorită firavului marș de aseară. Păstrați legătura cu Pământul. Revenim cu detalii.

by

Cuvinte şi stări.

335 thoughts on “Găinile suntem noi

 1. Seva Tudose

  io nu mis găină ! L-am votat pe Iohanis ! De 2 zile !

  VREAU SCHIMBĂRI ÎN ROMANIA ! VREAU,VREAU !

 2. Seva Tudose

  „ca găini repetente veșnic în clasa întîi ” 😆

  ești super nova Nora ! Moooooooor de rîssss 😆

 3. Seva, mulțumesc. 😀 Te sărut și eu.

  Sintagma ”generația FB” nu-mi aparține. O folosesc de câteva zile analiștii de la noi. Ei pun succesul lui Iohannis pe seama ei.

 4. Manuella

  Articolul acesta îţi arată de fapt cum suntem (sau, şi mai grav, aşa am fost mereu?!), în ce ne-am transformat în timp, vrând-nevrând uneori, te ruşinează, te îndeamnă.

  Să ne bucurăm totuşi de scânteie.

 5. marcel zadda

  guten morgen, meine damen und herren!
  noch einmal herzlichen dank fur alles was sie getan haben im sonntag, 16 november 2014!

  es lebe hermannstadt!

  es lebe romania, unser vaterland!

  după mulți ani îmbîcsiți, am senzația că respir mai ușor.

 6. Manualla, bună. Și eu, că și pe aici burnițează și e umed și urât.

  Marcel, bună, bună. Eu, nu.
  Din contră, nici n-a apucat să depună jurământul, că mă și enervează. Vezi declarația de ieri cu puterea.
  Bine, la mine a fost tot vot negativ, așa că era de așteptat să nu mă țină euforia.

 7. marcel zadda

  nora _

  la anii mei, nu mai am mari așteptări de la nimeni, nici macar de la iohannis. dar pare un altfel de om, îngăduie un dram de speranță. atîta tot, un dram de speranță! nu vreau să mă gîndesc cum ar fi fost azi în românia, dacă ponta și-ar fi făcut bagajele pentru a se muta la cotroceni

 8. marcel zadda

  nici mie nu mi-e foarte simpatic bușcu, dar nu puteam să-mi însușesc ideea fără să menționez sursa. doar am văzut ce pățesc plagiatorii, nu?!

 9. Manuella

  De nenumărate ori s-a vorbit despre asta.
  Ai fi surprinsă să vezi reacţia unor mame relativ tinere, subiectul rămâne tabu, discuţii ce se pot purta acasă, etc.
  Poate nenorocirile astea în lanţ să fie un duş rece.

 10. Seva Tudose

  Marcelică(vreau să te rîzgîi…

  Marcel Zadda, #12 #14

  eu nu „vreau un dram de speranță” eu vreau un gram,eu vreau un caroi…

  dar mi-e teamă că neamțul este„ omul nepotrivit la timpul nepotrivit”

 11. Seva Tudose

  Manuella,#10

  tu draga mea îți înțeleg sufletul,așa sunt și eu ! Îmi place de tine,mereu îți citesc comentariile,ptr.că știu că învăț ceva !

  De ce nu scrii un articol(mă simt ridicolă,scumpă dragă)

  PS.tu știi ce vreau să spun…

 12. Raj

  Si io va iubesc, dna Seva. Poate mai mult decat isi iubeste dnu 1chiu panarama aia de 1,6. Si Dra Nora ma iubeste, cand o rog, ma pupoae de dracu ma ia.

 13. Raj

  Dna Manu, il cunoasteti pe contraamiralul Catalin Dumistracel ? In liceu era mai tampit ca mine si iote ca a azuns c.am Tacsu, comandoru Dumistracel Costache, pe atuncea capitan de rangu 1, ca asa se numea gradu de comandor, ia tras lu Cata cateva suturi in cur, de la aruncat vio 2 metri inainte, din cauza ca iar a sarit gardu ca sa se babardeasca cu 1 liceana de la pedagogica. Pe mine mau dat afara in anu 2 ca au descoperit ceistii ca aveam origine sociala nesanatoasa (taica fuse legionar sef de cuib)

 14. Raj

  Na, ca miam desconspirat varsta. Is nasc. la 1 sept. , dar 1958, nu 64. Voeam sa par si io mai tanar pa blog. Is do sama cu Cata

 15. Raj

  Fimea ma intrebat eri daca inca mai plouas-au iar mam pisat pe pantofi. Iam zis sa nu mai fie obraznica, caci 1 tatic adevarat, la o varsta are si prostata…

 16. Raj

  Dnu 1Q, am deosebita placere, cinste si onoare ! Chestii din astea dragalase intre 2 gentalmeni desavarsiti…

 17. Raj

  Si dra Uc ii gentalmena penca nu se supara cand o sun la 2 noaptea cand is bat muci. Io cand is muci, imi place sa vorbesc la tel.

 18. Raj

  Dnu 1Q, alantaeri cand am vorbit noi la tel, cand ma afla la neamuri la Mecidia, un u ma busit la 1,4 in partea dreapta. E de bine, caci nu se mai cunoaste zgarietura din locu unde ma pocnit…

 19. uc

  Ik, LMAAAAA si pupici :))) cand m-ai sunat la 2 noaptea? io la ora aia nu perccutez ca is pe alta lume, poa’ sa pice meteoritul si nu-l auz

  buna diminetika 🙂

  1QQQQ? pe unde umbli? ha?

 20. Raj

  Umbla in pula cu satelitu, unde sa fie ? Pe feispuc. Sarumana dra Uc, nu mai sun la 2 noaptea , ca nauziti din pricina de meteoriti.

 21. Raj

  Baracu ala al dv. face treaba buna, dna Seva ? Cinei republican, dv. s-au dom. Sandu ? De ce nu voteaza ca dv.? Sasi bage mintile-n cap !

 22. Seva Tudose

  Raj,Rajulete !

  hai să mor eu dacă nu ești mortal ! și e simplu să memorez 1 septembrie 1958(și te dădeai grande c-ai fi în 64 !

  😆 tu cel cu origine nesănătoasă 😆 te-au dat afară în anul-2 !

  PS.eu nici nu intrai în primul…tu ai ceva amintiri 😆

 23. Seva Tudose

  uc

  tu fato dragă să știi că…îți dormi viața(și eu dacă tuna,cutremura pămîntul.io tot dormeam…)

  venea săracul Sandu de la servici și îmi spunea: nici măcar nu te-ai întors pe cealaltă falcă 😆

  și a fost azi-dimineață !

 24. Seva Tudose

  Raj

  eu de cum am intrat pe teritoriul nord-american,am fost republicană ! Sandu a votat democrat cu Bill Clinton,eu am fost cu Bush Sinior,cu Bush Junior,și Sandu a votat cu Obama la primul termen/democrat,dar în al 2-lea termen a devenit/votat republican !

  l-am convertit la republican ! i-am spus că nu îi mai fac ciorbă 😆

 25. Manuella

  Raj, nu-l cunosc pe onorabilul Cătălin Dumistrăcel.
  Ai vrut să ciupeşti 6 ani. 🙂
  La urma urmei, ce trece peste 5-, nu mai contează, nu?

 26. Manuella

  Nici nu ştiu cum să vă salut, că aici zici că se înserează.
  Plouă bezmetic iar eu va trebui, printre altele, să ajung şi la un magazin depaaarte.
  Să cumpăr o geantă, redusă tare, cică!
  Vânzătoarea a fost secretoasă toată, mi-a şoptit conspirativ să vin de black friday.

  Era bună o pelerină. Două umbrele zac sfârşite, rupte-n spiţe, că eu m-am încăpăţânat să le deschid în vântul ăsta nebun!

 27. Vai, Sephora mă anunță cu maxim tam-tam, și pe telefon, și pe mail, că au reduceri fabuloase. De 15 la sută la cumpărături de peste 270 de lei! Apropo de Black Friday.

 28. Seva Tudose

  Nora@all

  nu pot să ascund faptul că sunt o imbecilă ! Mai bine de 11 luni,de fapt din ianuarie 2014,mi-am pregătit retragerea,ieșirea la pensie cu 15 noiembrie.

  de 5 zile,azi e vineri,stau ca vaca/găina acasă ! Doamne ce rău este ? Eu învățată cu sutele de copii ? Le aud glasurile,le duc deja dorul…sufletul îmi este gol !

  Nici copii mei nu m-au îmbrățișat atît,cît m-au luat ei la pupat ! Nu plecați doamna Seeeeeva ! Copii mei cu sutele ! clasa întîi, a 5-a,apoi la liceu și alții mă țin minte de romînca…

  Nadia,Hagi,Țiriac,Năstase,Pațaichin,Delta Dunării,Brîncovenii ce nu s-au lăsat măsluiți de turci…

  și la Microsoft/USA a 2 limbă internațională este româna !

 29. Manuella

  Seva, nu aşa! nu te necăji aşa, că nu-ţi faci bine deloc!
  E o schimbare, nu? dă-i timp!
  Peste o lună, vei gândi altfel!
  Să fiţi sănătoşi!

 30. uc

  ca niciodata o sun pe prietena din copilarie pe la 2 sa vaz ce face, care e situatia… ea toata un zambet la tel, ca intotdeauna, ma pune s-o resun peste 5 min ca tocmai o apela cineva si ca ii taiasera aia de la orange cartela si nu putea suna ea. bine. Stiind de convorbirile ei lungi totusi o resun peste 5 min. Printre rasete si icnete de durere, imi spune ca nu se poate misca, ca are o durere cumplita , din senin, pe partea dreapta in zona apendicelui…. O sun pe sora ei ca era mai aproape de ea -- sa se deplaseze la ea si sa cheme salvarea, acuma astept tel, am emotii….

 31. Raj

  Intradevar, dna Ana ii frumoasa foc, daca eream mai tener cu vio 15 ani o ceream de nevasta. De luat, ma lua, ca 1 ca Raj nui de lepadat. Varsta reala ii 56 ani, dra Nora . Is 1 cacat, 1 bou batran, urat, cracanat, flatulent…

 32. Raj

  Cum adica ce treaba aveti dv. ? Adica va doare in partea dorsala de mine ? Ceam facut, cu ceam gresit ? S-au nu ma mai vreti ?

 33. Raj

  Oastea noastra cea fudula, Asezata-n cap de masa, Consuma mancare aleasa, Tuica oua cozonaci, De iti vine sa te culci, De atatea lucruri dulci…

 34. Raj

  Oastea noastra cea fudula, Asezata-n cap de masa, Consuma mancare aleasa, Tuica oua cozonaci, De iti vine sa te culci, De atatea lucruri dulci…

 35. Manuella

  Să nu uităm, poeţii sunt sensibili.

  Vreau şi eu la lansare!
  Ana, cu dorinţa, de astă dată, să fie autograf numai şi numai pentru mine! (vezi, fată egoistă! 😛 )

 36. Manuella, lansările de târg sunt mişto pentru berea de după.
  În rest, e haos, lumea stă în picioaree proprii şi în picioarele altor oameni care doar trec, nu se aude, e cald şi stai cu paltonul agăţat de tine, asudând ca un ogar, e grabă mare, că-n juma de oră are Mîndruţă întâlnire cu cititorii şi trebuie să eliberezi standul şamd.
  Eu aştept lansarea de librărie-club, ăsta a fost numai un soi de preview.

 37. Manuella

  Da.
  Lansarea cărţii Anei, cu aplomb!

  Mă sperie cutremurele. Indiferent de intensitate.
  M-au prins vreo 2, 3 mai însemnate, singură acasă, mai mică, de aici, teama.
  Ne-am mişcat bine la Constanţa. Şi mult.

 38. Manuella

  Da. Ei zic că e cel mai mare din ultimii ani.
  Da, Uc. Cât să te cam duci sub o grindă, că îl vezi că e lung şi din ce în ce.

 39. Manuella

  Ultima măsurătoare este 5,7. Ora 21.14. Cutremur de suprafaţă, de aceea s-a resimţit relativ puternic.
  Zici că-s de la INFP. 🙂

 40. Manuella

  Ce-o vrea? ce-l nemulţumeşte? ce-l retrage atâta timp?
  Dacă schimbă poze, nu e grav.
  1Q, ori te-ai supărat? sau îţi cauţi inspiraţia într-un colţ de tăcere albastră?

 41. Manuella, poate reuşeşti la aia “adevărată”. Care va fi la anul, că cică perioada sărbătorilor nu e bună că lumea e prinsă cu altele.

 42. Manuella

  Am trecut ieri pe la Cărtureşti. Am vrut să aleg un roman, dar l-am culcat la loc. Scrisul era incredibil de mărunt, cred că după lectura a două pagini, chiar cu ochi buni, fugi după lupă!

  Cartea arată foarte bine! Primesc şi eu un elefant cu trandafiri? 🙂

 43. Raj

  A fo cutremul asara. Nam samtit,caci thocmai ma babardeam. Am profitat ca fimea afo la o onomatica. Cand e ea acasa, nu se poate, ca se zgaltzae patu, sifoneru, parchetu, peretii, tavanu, podu, acoperisu, cosu, gardu si, nu in cele din urma perna pisicii cu pisica cu tot…

 44. Manuella

  Nora, ţi-am trimis poza.
  Azi o caut, la mama, şi pe cea cu frate-meu.
  Aia de mă trimite Ana, cu coperta ei cu tot! 🙂

 45. Raj

  Leano fato ! Ce e tato ? Unde-i pipa de lulea? Nu stiu fetemas in ea! Uite-o colo pe colata, futute-n nas de fata ! Mama, uite tata ce zice, Da-i-as pizda s-o manance, Ma, de ce-i zici fetei asa ? Fute-m-as in gura ta

 46. Manuella

  Hmm, nu sunt atentă, tu ai spus că ţi-ai descărcat tensiunea altfel… dar tot poeziedupăcutremur e!

 47. uc

  pe mine m-a sunat prietena din buc la cateva min sa-mi zica de cutremurul pe care nu l-a simtit, am reusit sa vb cu ea printre picaturi ca ala micu de 3 ani imi explica si el la tel ceva si n-am prea inteles….l-am intrebat daca mai e in pielea goala prin casa. mami, de pe margine, e numa in picioarele goale si ne-am rasara :)))))

 48. Seva Tudose

  Raj,

  să mor eu dacă tu ești nebun ! Ce scrii aici și la Ana,le citesc pe toate,ești formidabil,ești deplorabil,ești impresionant,ești unic…minunat,un rău necesar…

  mă doare capul ! Vorba Norei la #126 !

 49. Seva Tudose

  Nora,

  Despre Raj,vrei să-i zdrang una peste botarniță ! Ce dor îmi este de Cosa,bă ce futelnițe făceam,mi-am pierdut din rutină !

 50. Seva Tudose

  Raj

  hai să scrim împreună o carte de istorie a Romaniei văzută/trăită de noi…tu în 58 eu în 51…dar să ai grijă de dicție,eu nu le am cu gramatica ori virgule

  suntem un palmares de infos ! ce zici ?

 51. N-ai înțeles, Seva. N-are Raj FB. Ana i-a tot copiat comentarii de-ale lui acolo, iar de la un timp o fac și eu. Așa îl știe lumea și are o groază de fani.

 52. Seva Tudose

  OK Nora !

  „Ana i-a tot copiat comentarii de-ale lui acolo,iar de la un timp o fac și eu!

  Raj,

  dacă ai o groază de fani,sunt fericită că am avut privilegiul de a avea connversații cu tine !

 53. Raj

  Prilivegiu pulii, lumea acu te vrea si mai incolo zice cei cu nebunu asta. Mai adineaoarea vorbii cu dra Uc-picere lungi care ma luat la pula ca de ce nam feispuc. Iam zis ( chiar am tipat de sa cutremurat siameza in mormant) ca, nui destul ca avem celulare, carduri, griji ? Prea mult stres si din cauza asta penetrez mai rar…

 54. Seva Tudose

  gata,RAJ ,

  m-ai omorât,mă făcuși iar să mor de râs ! Fuck off !
  gata dupî o zi,revenii cu vorba: Tu mother fucker faci mițto de mine ?

 55. uc

  bine, nu fa. da’ de cand iti place mazarea, ha? prasesc si io cu tine gradina lui Seva, nu stiu cum se face dar invat daca-mi areti :)))

 56. Raj

  Chiar de va aret, ce sa faceti dv., dra Uc ? Va stricati manechiura, sper ca nu vatz vacsit unghiile cu negru ca nevastamea. Prasesc io cu dna Seva, ca-i mai zdrahoanca, mai barbata, mai danoastra din popor. In aceias dezordine de idei din capu meu, nici dra Nora nu face fata la prasit. La prasit tre sa hii mai puterrnica, or dra Seva nu i , caci nare sanisorii mari, mari…

 57. Raj

  Moarte cainilor bagabontzi si comunismului. A dat geru si, in consecinta au inghetat cacatii de caine si tre sai driblez, caci imi uzeaza pneurile. Io nam 1,6 si pneuri benga ca dnu 1Q, pe care dalminterea il salut cu aplomb. Ca veni vorba, plumbu nu se mai foloseste de mult la instalatii, caci ii otravitor. Acu se folo pexalu, plastecu….

 58. Raj

  Dna Seva, cand plecati dacasa, nu luati cu dv., pistolu cu apa, mitraliera de plastec. Sar putea ca militienii din USA sa va ucida cu sange rece. Daca totusi vedeti 1 patrula de militie, ridicati mainile in aier, adica predativa…

 59. Raj

  Marta, o zdrahoanca de ceangaitza, cand praseste batuceste pamantu in urma ei. Ar fi de dorit ca aceasta operatiune s-o execute pe picioroange, caci poarta 45 la picioare. Ca Ioanis…

 60. Raj

  Cand aveam vio 8 ani,, a venitara la noi 1 circ. Kludsky s-au Berolina, nu mai stiu sigur. Din RDG s-au din Cwhosclovacia, nu mai stiu singur. Aveau serpi boa , elefanti cu urechi largi si girafe cu urechi mici, dar gaturi lungi. Ma uitam cocotat pa gard sa le vaz putza. Nu leam vazuto, cu precadere la serpii cei boa…

 61. Manuella

  Uc, de obicei, ca să ne bucurăm să vedem animalele din toată lumea. Pe viu.
  Cât timp aceste grădini îndeplinesc aproape toate cerinţele pentru animale, nu sunt probleme. Şi când zic aproape mă gândesc strict la condiţiile de vreme specifice, acolo nu ai ce să faci.
  În toată lumea asta mare sunt grădini!

 62. Ningeeeee?

  Manuella, eu nu sunt fan. Pe timpuri înțelegeam. Dar acum, cu net, cu filmulețe, cu toate alea, nu prea mai văd sensul. Oricât ar fi de mari, tot captivitate e.

 63. uc

  da, sunt gradini zool, da’ is ingradite animalele, poate nici nu le dau de mancare cum trebuie, io le vad in poze, filme…

  a nins, e un pic frig 😀

 64. Raj

  Dna Manu 170 sarumana. Nam fo az la Cta, dar cand vam zis in vara ca ma voi protzapi in fata la Fantasio ca sa ma admirati in 1/3 din splendoarea mea, nam glumit, nam facut misto. 1/3 penca nam cap cu mintea aferenta. Ati zis ca ati trecut pin fata la Fantasio, dar nu matz vazut. Ati zis la shto penca io nu zisesem o ora anume, acea ora urmand a o stabili dv. Nu puteam sa va cer o intrevedere penca var fi fost teama poate. In consecinta am fost 1 prost si inca is. Cand vorbesc seri, nici reacu nu ma baga in sama…

 65. Raj

  Iola zoo scotz limba la maimute casa le enervez, dra Uc. La Zagreb, acu vio 3 ani, o maimuta dela zoo mia batut curu…

 66. Manuella

  Raj, eu te bag în seamă.
  Mi-ai spus că apare soarele când vii tu pe strada mea, şi cum azi a fost prima zi cu soare după douăzeci întunecate, m-am gândit că te-ai ţinut de cuvânt. 🙂

  Până la urmă, care ţi-e oraşul, dacă nu te superi?

 67. Seva Tudose

  Raj

  azi nu am timp,cu insomnia mea,anumite amețeli și întreruperea bruscă de la rutina,zilelor ca pîinea nostră cea de toate zilele…și da sunt o băbuță simpatică !

  anul acesta prin București,centru vechi după căteva de pahare cu vin,dansam pe stradă,la 2 dimineața era lume acolo ca la revoluțiune 😀

  Azi este Thanksgiving Day și ar trebui să mulțumesc lui
  Dumnezeu ptr. curcanul cel împănat ! Dar făcui porc și pui la cuptior !

  și a început deja iarna ! Dar și în Ro. va fi de pomină ! sumedenii de județe nu au sare ptr. dezăpezire,și nici nisip ! Se spune că dacă arunci cu lopata nisip,îți intră-n ochi,nas și în cur !

 68. Raj

  Ia nu le mai plangeti de mila pinguinilor, isi merita soarta, sw unde stiti ca nu le place ? Asa si nevastamea cand vreau so babardesc… Cica tu nu mai stii si alceva ? Mai bine dute si du gunoiu ! Dupa ceo iau pa la spate sin pozitia misionarului, ii place………………… Dna Manu, nu ma inntrebati unde locuesc, io is incognito pa blog. Noi intelectualii nu se cuvine sa ne dam orasu in care conlocuim. Totusi ia destainuit in particuler dnului 1Q, orasu si adresu egzact, ….. Mia tras feciormiu cu sticu la rDIO, CACI NAM CURENT LA GRADINA TOT TRIOULCU DOM,INGO, CARERASUI SI PAVAROTI. Ascult 3-oul, bashca Andre Rieu toaTA dupaamienizitzica muzica de buna calit., sarumana dra Uc !

 69. Raj

  Dna Seva 282 sarumana. Si daca pingu sia dat ochii peste cap, a clipit marunt din gene si a atatat d.p.d.v. sexual focu ? Ce tot ii plangeti de mila pinguinului ? De unde stiti k nu ia placut ? Daca mai vrea ?

 70. Raj

  Io nu prea inteleg cum focu poa sa dea la buci, foacelor in plina iarna, pe ger, pe banchiza, pa aisberg. Daca nu dudue focu in soba, io nu pot pentru ca sa ma fut, scuzati expresia …

 71. La mulți ani. 🙂 avusei o revelație citind un status al Anei. Cred că și eu am un dram de patriotism. Se manifestă când îmi apăr limba.

 72. Manuella

  La mulţi ani!

  Am venit alunecată toată acasă, eram să mă întind pe jos de vreo 4 ori, e polei oglindă şi friig cât încape!
  Am primit un steag şi un voucher de 50 de lei la magazinele Sephora. Deci, nu am ieşit chiar degeaba! 🙂

 73. Manuella

  Nu. Consideră că sunt suficiente vapoarele de la intrările în oraş. Şi alea stau tot anul!

  În schimb, azi-dimineaţă, am văzut într-un parc, pregătiri pentru 1 decembrie. Fasole şi mici, probabil. Lumea adunată toată.
  În schimb, cred că suntem singurul oraş unde pensionarii, cu pensii mici, primesc lunar pachete.

 74. uc

  buna dimiiii 🙂

  Vai Seva, bietul pinguin, cum naiba, foca nu vede ca e pinguin? io iubesc pinguinii 🙂
  La cluji a fost un frrrrig de 1 dec cu ploaie si vant, am sarbatorit la un frappe cu inghetata de cioco si frisca, la caldurica, toata lumea fugise la artificii


  ador piesa asta

 75. 1Q

  LMA de ziua zilelor frumoase! Închin această zi de Marți tuturor pretenilor pretenilor pretinilor mei de joacă, cu care m-am înțeles întotdeauna, fără să ne batem. Sărumânurile doamnelor și lopata d-lui ik

 76. Manuella

  Nuu cred!
  1Q, 1Q, de unde vii? ce ne aduci?
  De ce te-ai înnegrit aşa în avatar? acum e decembrie, alegeţi ceva strălucitor, un glob, un artific, un zâmbet!

 77. Manuella

  Înţeleg că 1Q veni şi plecă.
  Ne-a fluturat mâna exact ca Miss Univers şi a plecat în Maldive. Unde e apa turcoaz şi nisipul alb şi te întrebi dacă eşti cu adevărat viu.

 78. Raj

  Cum, n-aveti cont, dna Manu ? Nash preash fi crezut. Dra Uc are cont, ca sta la etajiu VIII. Ia samni datz 1 mel, dnu 1 Q

 79. Raj

  Dun mil. de ori iam zis lu soacramea sa nu mai lese pe masa paharu cu apa dela proteza. Beui iar ca crezui cai tuica…

 80. 1Q

  Sărumâna, d-na Manu! Sunt pe FB, n-am timp să vă răspund aici. V-am lăsat scrijelit pe coaja scorojită a casei, ca să vedeți de departe, din poartă

 81. Seva Tudose

  Nora#214

  „Manuella,vino pe FB…că acolo ne face..” 😥

  Manuella#215

  „Vreau,nu vreau,va trebui să-mi fac cont…” 😥

  uc#216

  „hai pe fb…” 😥

  1Q#223

  „…Sunt pe FB,n-am timp să vă răspund aici…” 😥

  PS. Ce faceți oameni buni,dezertați în„masă” acest blog 🙄 Cine va mai rămîne ? Adio…..

 82. Raj

  Nu minte dnu 1Q, dra Nora. Am primit semeseul, in curand voiu avea feispucu meu. Viata fara fb nare nici 1 sens. De la Seneca citire…

 83. Raj

  Nu minte dnu 1Q, dra Nora. Am primit semeseul, in curand voiu avea feispucu meu. Viata fara fb nare nici 1 sens. De la Seneca citire…

 84. Raj

  Am scos p-uta pentru ca sa fac pipi si mia inghetat. Voiu concepe cat de curand 1 tub pin care sa scotz mirificu madular, captusit cu fulgi de gasca + pasla, ca numi mai inghete putulica. Aceasta va fi o inventie pe care o voi brteveta. Mi-e teama sa numi fure dnu 1Q patentu………. Dnu 1Q, daca nu va suparati, teava de la esapamentu lu 1,6 al dv., nar fi buna ? Daca nus prea indiscret, cam pe unde o parcati ?

 85. 1Q

  E bună țeava, dom Raj, să tră! Și intenția, că poate așa o și urniți din parcare, unde zace cu frâna de mână trasă. Da` mi-e că vă înfigeți prea tare și-i dereglați aprinderea, îi calați motoru`, îi provocați dameigiuri serioase

 86. 1Q

  Tooot pe FB e crema socializării. Acolo găsesc gagici ultrasofisticate, spontaneități de sezon, glume britanice, suedeze, italiene, știri, s.a.
  E-he! Treziți-vă, oameni conservatori, și mai vizitați diversitatea subiectivă

 87. Raj

  Nu inteleg nica, dnu 1Q, considerati cas fi in stare sa va urnesc loganu cu pula ? Nu ca nas fi in stare, dar ma misca faptu ca imi recunoasteti virilitatea…

 88. Raj

  Gagici ultrasofisticate ceati ? Asa ca dna Veronica de la primarie care la 52 de ani umbla cu pantaloni albi, mulati, cu bichinu cu ata in cur ?

 89. 1Q

  Dacă io vă mișc, dvs de ce n-ați mișca un Logan cu motor puternic, 1.6, după cum v-am informat aproape dei-bai-dei, ca să vă intre bine-n cap.
  Repetitionumaiștiucum

 90. Raj

  Avataru dv. ma inspaimanta, dnu 1Q. Mie numi plac pistoalele. Io is fan porumbeii pacii + ramuri de mazlin …

 91. 1Q

  Cică benzina se dădea pe cartelă, că d`abia-ți ajungea de la rezervor la carburator. Despre ce canistră vorbiți, că nu primea lumea nici să umpli 1 ibric. Ați fo nomenclaturist, hoț la magistrală sau petrolist la rafinărie? Ziceți adevăru` și numa` adevăru

 92. 1Q

  Cică n-aș avea așa ceva. Da` dacă mijiți oky, ceva alb luce p`acolo, nu? E serafimul din mine, bunătatea, empatia

 93. Raj

  Nu era chiar canistra, dnu 1Q, ci mai curand o sticluta pt. proba de urina. Necu a dus ca proba de urina , 1 sticla plina oki, dela Prigat. De unu + 1/2…

 94. Raj

  Dupa cum stiti, stecla de prigat are gatu larg si incape lejer madularu. ASsta daca nui in erectie. Dar cine mai face pipi cu madularu in erectie, in ziua de az ?

 95. 1Q

  Erecția e bună când te trece tare-tare și n-ai niciun loc ferit, unde să faceți… știți dvs. De aia e recomandat să ai o imaginație bogată în autobuzul ocupat de babe

 96. 1Q

  Tre` să mă retrag în bezna de unde-am venit. Vă salut cu dârzenie patriotică, dom Raj! Pupați dvs fetele și din partea mea

 97. Manuella

  Raj # 253, :lol:, eram la coafor, aşteptându-mi rândul şi râdeam toată! Tu şi 1Q, întâlniţi-vă mai des!

  Nora, păi, îmi fac sau nu? că pentru o lună, zău dacă merită să-mi fac o mie de selfie-uri, cât să aleg unul bun pentru poza de profil!

 98. Manuella

  Seva #227, nici eu nu plec. 🙂

  Mă luptam de una singură fără fb, mă şi pufneşte râsul când mă întâlnesc cu o vecină, genul care are prieteni sute pe fb fără să-i ştie o secundă, care-mi spune mereu “nu aveţi fb, nu existaţi!”. 😀

 99. Manuella

  Dacă citim cu atenţie 260 & 261, am putea lămuri absenţa lui 1Q.
  Am încercat să-ţi răspund întrebării #263, Nora.
  Detectiv mă fac. 🙂

  1Q, prea ai zis-o cu “dârzenie patriotică”!

 100. Raj

  Buna sa va fie inima, dra Nora ! La dna Manu ii 8 grade, poa sa easa la plimbare cu catelu daca are 4ped, daca nu, singurica , pe jos s-au cu troleul 100, 101 s-au masina 44…

 101. 1Q

  Cine vra lămuriri? Și de ce vra? Ca să ce
  Nu dau nimic. Am dat zăpada aseară de pe L1,6, cu acareturile din dotare nu le mai descriu, că prea vă ofti, în special dom Raj.
  D-na Manu vindeți-vă Opelul cela iohannesian și luați-vă mașină românească, ortodoicsă

 102. Seva Tudose

  😆 😆 😆

  ce-i domnule cu feisbuceala asta în lume 😆

  intru așa de pamplezir pe contul lui Sandu al meu,și ce văd 🙄 activitate nu glumă !

  Ana,Nora Pavel,Edle,Raluca…chiar și Eco fuell eficient….nepoata mea Mihaela,inclusiv fii-mea ! Iar bietul Sandu nu a scris nici măcar o dată pe FB !

  PS. Ce fac să comunic cu voi,mă mut și eu pe Facebook-ul soțului meu 😆

 103. Seva Tudose

  uc,

  contul pe FB nu este al meu este al soțului meu,iar eu cred că tu comentezi acolo,văzînd că este Ana, Nora au scris acolo ! Fiul meu a deschis de mulți ani acest cont pe FB,dar nici eu nici soțul nu am fost atrași de acest fel de socializare cu… străini din toată lumea !

  Pe Ana,Nora,Edle le cunosc de pe Voxpublica,Pandora ca apoi Nora a deschis Pistolul cu buline…și s-a legat o atragere sufletească,o prietenie, cu mult mai dragă,decât să comunic cu lumea ,așa de descărcare sufletească „internațională” ! 😆

  vorba indianului nativ-american: prietenul tău este și prietenul meu,apoi fumează pipa păcii ! 😀

 104. Seva Tudose

  uc,

  și desigur fiica mea iubește FB-ucul mult de tot și pune fotos și video-clip-uri,iar nepoata mea conectează cu fiica mea,asta-i tot !

 105. Seva Tudose

  uc#295

  ș-apoi cum vine asta„cum ne împrietenim pe fb” 🙄

  …ce aici pe Pistol suntem dușmani,nu comunicăm,nu ne distrăm 🙄

 106. Raj

  Sarumana Dna Seva ! Zicetii dnei Edle depe fb, cam zis sarumana. Intrebatio daca tae porcu de Ignat s-au de pe lista…

 107. Raj

  Epurele dv. dela nr.crt. 300, fuge ca sa prinza o epuroaica ca so babardeasca, s-au fuge ca sa nu fie babardit la buci de alt epure, dna Seva ?

 108. Nu are nimic, Raj. Nu e mai bine. E hărmălaie, toată lumea vorbește cu toată lumea. Și te mai și lași spionat ca prostul.

 109. Seva Tudose

  uc,

  ca să te pot identifica pe FB-ul soțului meu,tu ești…
  Raluca E.C semeni cu acea persoană 🙄 așa pot să te adaug la grupul de prieteni !

 110. Raj

  Am mai eliminat 1 amic din cercu meu de preteni. Motivu e acela ca, alantaeri la birt a zis ca e o tragedie ca romanii nau votat 1 roman dal nostru. Iam zis boului ca strabunii lu Klaus is depe la 1200 in Ro. De unde stie el amicu meu ca el e roman 100 la stuta ? De unde stie ca nui amestecat cu cumani, boshimani, pecenegi, goti, vizigoti, ostrogoti, ostropel ? Culmea ca nui place ca nu e ortodocs. Boul nu stie ca Martin Luther a dorit o desprindere de prefacatorie, sa nu speli pacatu cu banu, etc., etc, chiar ettzeterea…

 111. Raj

  Vi-e gandu numa la mancare, dra Uc. Ascultati numa cantareti cu nume de mancare, sarumana, ochisorii !!

 112. Plăcintă cu dovleac. 😀
  Acum două seri, o vecină căreia îi sunt simpatică mi-a adus dovleac copt. Că mă păștea riscul să se termine sezonul și să nu fi mâncat. 😀

 113. Manuella

  Bună seara! 🙂

  Apreciez interesul pentru maşina mea şi răspund.
  1Q #277, nu o vând! cu atât mai mult în vremurile astea!
  Ştiu eu că ţi-e ciudă!

  Raj #, nu e Opel Corsa. E lungă şi frumoasă-n roşul ei, abia încape în garaj. Din fericire, neatinsă de vreun accident cât de mic, deci nu eram eu blonda de la CET.

 114. Manuella

  Raj, de unde ştii că plouă-n Constanţa mea? (te-am citit la Ana)
  Şi da! mi-am cumpărat, la reduceri (sîc!), o umbrelă frumoasă tare, o deschizi şi-o închizi din buton, cu spiţe sănătoase.
  Sper să reziste că eu le deschid oricum când plouă. Nu contează că-i vânt de balamuc!

 115. Și mie. Cred că-mi comand până la urmă. Găsisem pe net unele mișto astă-vară înainte de Gărâna, dar dura prea mult livrarea (că erau prin Anglia). Le-or mai avea?

 116. Manuella

  Încearcă şi vezi!
  Pe aici am văzut cu floricele, model burberry sau culori turbate.
  N-aş îndrăzni chiar aşa, acum o vreme nici măcar nu le-aş fi gândit. Dar sunt necesare -- în Constanţa nu avem canalizări, traversarea unei străzi este o aventură, iar pasul, cât de mare să-l pui?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *