Majordomul spațial Codin, maestrul Jedi

Meseria de majordom pare a fi o slujbă ca oricare alta, cu atribuțiuni de serviciu și obligații, după cerere și ofertă. Nu doar în spațiul terestru orice muritor poate deveni ceea ce visează, ci și-n afara lui. Și cum Codin era un pământean visător, odată-și-odată tot îl regăseam în postura mult-visată; a unui jedi, o entitate înțeleaptă. Apoi, ce mare brânză să fii maestru! Ia faceți și dvs. o incursiune virtuală în afara spațiului terestru și intrați pe feisbuc, să vedeți cum e.

Codin era fericitul posesor al unei inteligențe native, primite pe linie strămoșească, cu gene antrenate pentru supraviețuire. Primise de pe Bestjobs oferta de muncă de Butler spatial beginner și n-avea cum s-o refuze. Nu ești mare până nu ești mic! auzea vocile profesioniștilor de peste tot. Eu am luat-o de jos! se lăuda un jedi pirpiriu, cu o voce pițigăiată și cu pete roz pe față, de ficat sănătos. Față de un pământean mediocru, fie el the master of Planet, majordomul spațial era o funcție înaltă, un job de prestanță, ceva ierarhic superior, cumva nobil. Cum se făcuse transferul ierarhic peste atmosfera terestră era un mister total! Evoluția cosmică era cumva minunată, dar lipsea cu desăvârșire. Veriga lipsă putea avea legătură cu Codin. Putea fi o coincidență! Bine, să zicem că nu mai credem în coincidențe, dar:

Școala de majordomi a fost aceeași, deci slujba fu aceeași. Pur și simplu, majordomul era în slujba unui potențial oaspete în casa maeștrilor Jedi. Orice toană umanoidă sau orice vis ciudat de pământean îndepărta terranul de protecția planetară și era primit de un majordom spațial școlit profesional în arta jedi, înțelepciunea universală.
___________________
Codin ieșise pe balconul biroului și moțăia încălzit de razele soarelui. De ceva vreme, soarele lăsa de dorit și, ca efect de umbrire, personalul firmei de consultanță, unde lucra, devenise paranoic. El se detașase cumva și aștepta, ca un virus în conservare, semnalul propice pentru trezire, pentru perpetuare, ca și cum și-ar semnaliza traiul. Doinița îl reperase și, asemenea eroinului Codin, simțea nevoia de evadare din cotidianul toxic al inteligenței urbane, dar se manifesta mult mai feroce, ca să o umilească pe contabila firmei, d-na Eu-genia, care îmbătrânea văzând cu ochii, gemea întruna și se văita de greutățile vieții, de copii, de ce păcate-amărâte mai vedea prin jur. Nu o putea ierta. Îi făcuse viața de debutantă un chin și devenise la rândul ei tot un chin. Dar mai rutinat.

– Ce faci, bă, dormi? Când toată lumea arde de focu’ crizei economice, tu te relaxezi? A?…

Codin tresări, molfăi în gând o replică despre sfânta născătoare a mamei ei, ofrande și alte dulcegării, dar se trezi că se scaldă într-un nor de înțelepciune, într-un mod atipic.

– Cee? Eu?! Mă gândeam că ar fi mai bin…
– Mai taci dracu’, panaramă străvezie! Te gândeai cum s-o mai lălăi diferit. Doinița exagera, clar, dar se descărca familial pentru că-l simțea aproapele ei. Și avea succes cu asemenea abordări. Un interlocutor străin s-ar bloca în cele mai multe cazuri; n-ar avea replică, iar ea marșa remarcabil până ce adversarul se îneca, în suc propriu, încercând să se apere. Ai ieșit afară ca și cum ai evada din atmosferă, tâmpitu’ dracu. Și aveam nevoie de tine…
– A? De-abia reuși să îngaime un sunet și aburi deși de înțelepciune îi ieșiră printre dinții spălați cu grijă de dimineață, acum încărcați de un biscuit găsit într-un sertar, scăpat ca prin minune dintr-un pachet răvășit de colegii hămesiți. Nu-și mai aducea aminte luna.
– Da, scârbă, m-ai lăsat singură cu idioții ăia.
– Care idioți?
– Cum care, bă? Cum care?! Colegii tăi, dăștepții pulii…
– Ia mai scutește-mă și vorbește frumos! Nu ți-e rușine? Chiar sunt deștepți în comparație cu mine. Au argumente la orice subiect, au scheme, idei, etc. Și, mă rog, ce ți-au făcut?
– Nimic, prostane. Sunt previzibili, oricum, și i-am rupt în paișpe. Am așteptat să apară soarele, să vin cu tine departe, dar tu te grăbești să dispari de unul singur, ca măgaru’. Boule! Nu puteai să mă aștepți? Porcule…
– Șșșt! Sunt maestru Jedi, am audiență online.
– Ceee, mă?!
– Șșșt! Te rog, o fracțiune de timp vreau să fiu înțelept. Vreau să trec peste limita stereotipiilor, a prejudecăților, a mentalității de turmă, a tuturor normelor sociale împământenite. Caut o formă de echilibru mai sensibilă. Mult mai sensibilă. Nu știu să mă exprim. Taci și urmărește-mă, dacă nu vrei să participi.
– Na bine, mă, dă-te coios și engage-mă duios…

Doinița se lăsă pe spate în fotoliul de răchită împletită, închise ochii spre soare și se lăsă condusă de visul însorit al lui Codin, prostanul de serviciu al firmei de consultanță. V-am mai zis cu o altă ocazie că, din 5 persoane, unul e mai ciudățel, mai aparte, și nu întotdeauna în cel mai fericit caz. Ei bine, din formația de meșteri mari, calfe și zidari, Codin era veriga slabă a echipei, iar Doinița făcea ce făcea și mereu îi aducea la cunoștință acest fapt, ca și cum sadismul era singura ei plăcere pe lumea asta, nu că masochismul ar fi o latură nevăzută a lui Codin.

De pe tărâmul înțelepților universali, relatez că cei doi călători erau primiți de maeștrii jedi cu pâine fără gluten și sare de mare, deșteaptă (nu grunjoasă cu diferite corpuri străine, ca pentru murături), cu urale înțelepte și pancarte cu lozinci înțelepte care te puneau pe gânduri de înțepeneai, atât de înțelepte erau. Putem extrapola, putem ficționa, ba chiar și micționa întrerupt, că totul era făcut cu adâncă înțelepciune.

Dar: (de aici întrerup scriptul în direct deorece s-a interpus un preaînțelept de la teleportalul local, care continuă cu: închid eu paranteza să nu creadă că-s teribil de prost, ci doar parțial)

Conform confucianismului retoric, din analele istoriei costoboce, dacă urmărim traiectoria anilor lumină parcurși de Codin și Doinița, rezultă că cei doi erau foarte diferiți. Obiectivii vremurilor considerau că majoritatea celor care călătoreau de colo până colo erau niște aventuriei de epocă, niște prăpădanii de toată jena și foarte puțini apăreau ca niște eroi de marcă. El fusese un drojdier de duzină care se complăcea în viața mundană de noapte a unui blog, iar ea o eroină complexă de feisbuc, adică nu doar o eroină simplă din popor luată ca reper educativ-demonstrativ-instructiv, ci o eroină cu o târnă de adjective structurale la purtător. Ba chiar avea un stigmat augmentativ, de supereroină, ștanțat cu dragoste pe suflete stilate, bogate, de silfide codane terrane.

(de aici preiau eu transcriptul, pentru că preaînțeleptul local are ultraînțelepciunea să-mi cedeze textul așa cum aș fi vrut să fie redat. Nu știu dacă-mi iese așa cum ar fi dorit el, dar încerc să-l copiez)
Bine, vă întrebați care-i limita unei călătorii trecute în jurnalul de bord, de parcă limita dintre prostie și deșteptăciune ați ști-o. Normal că nu există, totul e subiectivism; depinde de receptor și de intențiile acestuia. Și, bineînțeles, de reperul moral și valoric al receptorului față de al subiectului.

Dacă nu coincid valorilor pozitive ale societății date, rezultă că subiectul e perimat tot așa cum prostul e văzut prost dacă nu se încadrează în normele unei categorii umane dintr-un areal de conviețuire comună, fie el blog sau feisbuc.
(aici închei ficțiunea fără nicio noimă, că doar n-am brevet de înțelepciune acreditat de mai marii Yoda ai literaturii internautice).

Corespondent Jedi Royal Aerian Force: Sărna Aisătră

Sursă foto: freeimages.com.

by

Nu acum, dar sigur mâine.

631 thoughts on “Majordomul spațial Codin, maestrul Jedi

 1. Râd ca tâmpita, dar nu ştiu dacă şi alţii ar râde.
  Eşti ca un beţiv care îşi ramifică discursul pe zece cărări. 😆 😆

  Merci, dragă 1Q.

 2. Raj

  Mersi si io, draga dnule 1Q ! Sunteti 1 betiv drag, cu discursurile ramificate. Cum le zice dra Nora, nimenea nu stie sa zica…

 3. Raj

  Da cin nu va lasa sa va savurati cafeaua, dra Nora sarumana ? Io nu inteleg de ce vati pus sortzu ala peste rochita aia frumoasa, la sindrofia aia. Sunteti ambele facute in ciuda pulii. Am zis oare cam tras o laba de miau sarit capacele cand vam admirat pe ambele in poza aceea ?

 4. Raj

  Postarea de mai sus a vut sa fie 1 complement, dar numi wse. Io nu umblu cu dulcegarii, cu alea alea. La mine cei in guse sin -capuse…

 5. Raj

  Dnu 1Q a plecat la servici, cu tot cu pula. Ii urez si paceasta cale o sapt. buna ! Valabil si pt. dra Uc, care si dansa e construita in ciuda a ceia ceam zis in postarea de mai sus, cam vazto in cost. de bae in Grecia, po stanca ca sirena dela Copenaga…

 6. Raj

  Creca dra Nora bea cafeaua cu sughituri. Nui treaba mea cum isi bea administratoarea acestui blog, cafeaua. Io imi vaz de amaru meu…

 7. Dar de unde ștoi că a luat-o? Poate c-a uitat-o pe un colț de erajerăăă….

  Later edit: ce bazaconie am scris aici. 😆 N-o mai corectez, așa o las.

 8. Manuella

  Neaţa!
  Eu nu ştiu ce să zic. Am şi râs, am mai văzut şi o ironie-n vârf de băţ, Codin ăsta se bucură că s-a deschis orăşelul copiilor s-o ameţească pe Doiniţă-sa (şi pe noi!) în carusel, etc.

  1Q, nu era mai simpatic Codin când o iubea pe Doiniţa peste tejgheaua din faţa borcanelor cu murături şi elastice?
  Aşa, în grad de majordom spaţial, se cam crede!

 9. 1Q

  Hai că ați luat-o pe câmpii, ce să mai!
  Sărna doamnelor și să tră, dom Raj, nu mai zic de stima și ălelante urări cu ocazia sărbătorilor! Musai să intervin, ca să nu apară confuzii ce ar putea marca persoane sensibile, fără experiență și aptitudini de sport extrem, cu drifting verbal spectaculos și alte hălea mai mult sau mai puțin controlate:
  1. Râdeți mult. Râsul îngrașă. Anorexicele cu țâțe mici nu mai sunt la modă.
  2. Comentați cu curaj, d-na Seva! De ce ați pus ghilimici la ”mortal”? Ce, nu sunt?
  3. Dom Raj să fie bannat pe veci, surghiunit și torturat cu sigla de LOGAN 1,4 MPI fix unde are eșapamentul, adică în locul de evacuare a gazelor arse/nearse. Se vede că mă imvidiază că scriu corect, fără pic de greșală. Are un linbaj extrem, da` extrem de violent, de, de… nici n-am cuvinte să spun. Cre` că din cauza asta întârzie d-na Manu, nu că a ars aseară vreo cămașă și acum e pedepsită de partenerul de viață și e privată de virtual, plânsă toată.
  4. Cică-s dus la serviciu. Ha! Sunt convins că-s doar dus. La serviciu o fi ajuns doar apendicul cela, că după cum se vede scrie cu un deșt, ș-ăla fără vlagă, na, e luni. De unde noptieră, că am la capul patului o măsuță cu geam de sticlă unde-mi așez paharul gol, de plastic. Dedesubt las sticlele goale, ca să nu le dărâm în timpul somnului
  5. Ce să vă mai zic… sunt o-ri-pi-lat de ce-a ajuns blogul acesta. Aștept replicile cutremurătoare care să se muleze pe cele 2 texte

 10. Manuella

  Te-ai trezit ars, nervos şi aspru!
  Păi, după ce ne învârţi în galaxiile codinului, mai vrei să stăm în secunda doi drepţi să comentăm dantelat?
  Nu-s plânsă deloc căci am călcat frumos cămăşile, la dungă!

 11. 1Q

  De unde știți că m-am trezit? Vi se pare! Asta din cauză că lumea din juru-mi e mai bună. Ies în evidență, n`aja? Prin comparație par mai crud, mai nemilos, mai necruțătoooor
  Da` e o iluzie. Ca și dunga dublă a cămășilor pe care o văd cu ochii minții mele luminate de înțelepciune firească, adică naturală, de la mama ei. Eu zic să continuați textul, să-l asezonați cumva, așa ca să-l conturați cum vă place, cu tejghea, cu lugu-lugu, cu bla-bla și dvs săriți în sus că am pretenții la comentarii dantelate
  Of!

 12. uc

  buna diminetica intr-o frumoasa zi de iarna :), chiar daca nu-i zapada. inca

  a avut 1Q un cuv in text, l-am cautat in dex si l-am gasiiiit 😆 🙂 mi-a placut tare tare de majordomul Niles din Nanny

  Ik, unde-ai vazt poza aia pe stanca? ca n-am :)))), prin urmare, la cine te-ai uitat in poza in cost de bae? haaa?

 13. 1Q

  Sărnețica, d-na uc! Ați mai crescut? Mie mi-a mai crescut nițel când am fost pe feisbuc, acum și-a revenit la înălțimea de croazieră. Vorbesc de selfăstim, nu la ce vă conduce perversa mintalitate balcanică

 14. 1Q

  Vreau să știu dacă aveți ceva cu mine, Nora und Raj! Că m-ați făceat de râsu` curcilor pe feibucu` cela

 15. Eu? N-ai văzut de câtă apreciere te bucuri?
  Ești domn! Cine mai umblă cu dânsa la piept, frumos apretată? Lumea nu mai e atentă la detalii…

 16. 1Q

  Auzi, om serios, cu LOGAN 1,6 MPI cu AC și câte și mai câte, să fiu luat în râs pe feisbuc că umblu cu țârla-n buzunarul de la piept

 17. 1Q

  A, păi ziceți cui le adresați, d-na Manu, și vă ajut cu câteva instantanee: Fie ca lumina ce-ți intră prin geamul năclăit de praf și pete de la ultimele ploi să-ți dea putere să le freci sănătos, să ai tonus tineresc, energie zi de zi, bani de suc și bucurii, să-ți aducă 2 copii..a-ho, a-ho

 18. Asta e trauma mea. Lumea și-a imaginat mereu că aș fi cea mai indicată să compun felicitări, dat fiind că na, eram ”bună la română”.

 19. 1Q

  Clopoței și stânjenei, brebenei crescuți în brad, aromă de prune coapte și-o speranță cât de cât, multe șoapte, țâțe-n lapte, drob de sare în spinare

 20. uc

  sigur c-am mai crescut. cu 2-3 kile, scap io de ele :))))
  vai ce prost stau la scris felicitari, ooof, si io vreau sa scriu, vreau idei

 21. 1Q

  Idei vă pot da eu, d-na uc. Care idiot mai mare vă poate ajuta în acest sens?
  Bine că n-am stupi, că cine știe ce-aș mai fi

 22. Manuella

  Expreso-ul era pentru mine, 1Q. Primul din viaţa mea.
  Uite, că suntem mai buni acum, o să comandăm şi un ceai cu biscuiţi englezeşti.

 23. 1Q

  A, da` cei englezești ce-au în +? Ai noștri, ”popular”, parcă au ceva neaoș în ei, ceva noduros, ceva

 24. 1Q

  Fie ca lumina sfântă să vă ajute să găsiți cheia pierdută pe drumul de la cafenea spre casă. Factura căldurii să vă fie mică-mică, să uitați de ea până după Crăciun, ca la casierie să vă fie darul bun. Viața-n zori să o vedeți, iar Speranța să stea proptită undeva pe la Constanța, beția s-o amânați, măi, ia mai mânați și zdrăngăniți din clopoței, hăi-hăi, clilk-clink

 25. 1Q

  Mai dă-mi! Cuvinte dă-mi cuvinte, speranță da-mi speranță, iubire dă-mi iubire și nu-mai fe-ri-ci-reeee

 26. 1Q

  Verde cetină de brad, nu mai scapi tu netăiat. Și de-o fi omătul mare, vinu-i bun, salteaua moale (Și de-o fi frumoasă clipa, d-l Raj să stea adiba). Pruncu-i tare viciat, cu magia l-am marcat.
  O braaa-aad frumoos, cu cetina tăt verde

 27. 1Q

  Închin această cupă ce-o țin în cumpănă, între prieteni, între ani, între Ani și cei dragi.
  Dragi și stimați prieteni! Mult iubite dom Raj, sunteți pt mine o galaxie, nu în devenire, ci în deplină maturitate ca la vinuri, DOC-CMD!
  Mă rog la floarea de cireș, mă rog să tac, mă rog, că nu mă roagă nemenea

 28. 1Q

  Și pt d-na uc, dedicație specială de la 1Q-uuuuuuuuuuuuuuuuuu-hu-huuuu
  Să tot fie veselie, că de-atâta bucurie o să cerem vrăji, magie, riscăm o …blogoragie.
  Incantarea să v-aducă anul nou cu sănătate, câțiva litri de benzină să v-ajungă din chenzină. LMA 2015!!!!

 29. 1Q

  Tu, da! Eu am avut treabă, ce știi tu. Nu știi decât feisbuc, feisbuc, staaai toată ziua cu noii tăi prieteni pe stănoagă

 30. Seva Tudose

  Nora,#73/74

  am acelaș e-mail,le-am citit și am într-o o zi,cam 200 de e-mails în spam/trash,cred că am probleme cu net-ul,va trebui eventual să fac niște schimbări…fi fără grijă,te voi anunța de noua adresă de e-mail ! și știu că ai primit și Ana așiderea…am văzut pe messinger 😀

 31. Seva Tudose

  acum de sărbători,toți trimit reclame ptr.comerț,inclusiv doctori,cimitire,polițai,magazine…umplu un sac de plastic doar cu hîrtii/reclame…câtă risipă !

 32. Seva, dacă pui pe cutia poștală o plăcuță, ceva, pe care să scrie ”nu doresc publicitate”, s-ar putea să scapi de ea.
  Cel puțin în Europa de vest funcționează.

 33. La noi, uneori, nici nu se mai obosesc să bage în fiecare cutie, lasă ditamai maldărul de flyere sau cataloage pe caloriferul de lângă.

 34. Manuella

  Nu-mi place. I-aş pune prea mult zahăr şi atunci stric tot.
  Am ales ciocolata caldă, albă, cappuccino sau latte macchiato.
  Dar o ceaşcă de cafea 100%, nu!

  E timpul, aşa-i? 🙂

 35. Raj

  Dna Manu, sarumana, opelu dv. ii baiat sau fata ? Ca am 1 vecin cun Opel pe care la botezat Vasile ca pe finu lui, ca a cumparato dela finusu. Ma gandeam ca daca e rosu, o fi fata, ca baetii poarta alte culori, ca de pilda albastru…

 36. uc

  nu l-am gasit, nu era in pat, probabil cum am tot scos-pus fularul az’ 🙂 am mai pierdut cercei :D, o sa se bucure cine-l gaseste 🙂

  Ik :)))

 37. 1Q

  Veți fi și mai mult supt influența vrăjilor, d-na uc, sărumâna. Era din argint, nu? Brrrr, mi se face pielea de găină beată

 38. 1Q

  Să tră, dom Raj! V-am răspuns la Ana, ca să știți. Luați-vă izmana de Voroneț și îndesați într-însa iluzii cum că ați conduce mașină ca a mea

 39. 1Q

  Și d-na Manu, sărna, mai ușor cu lauda nejustificată, neargumentată temeinic, la opelurile roșii. La așa culoare, secera și ciocanul mai lipsește ca să fâlfâie pe șosea. Să fiu în locul dvs aș minți că am altă mașină, nu spun de care ca să nu creadă lumea că-i fac reclamă. În orice caz, arată mai bine o culoare cât mai aproape de albastru, iar la motoare, na, benzinara e cea mai recomandată. Să aibe AC și capace de roți să nu se vază tabla ruginită a jantelor. Cu timpul, poate vă luați un LOGAN MPI 1,6, dacă sunteți norocoasă și renunțați la cheltuieli extravagante, ca de ex: mese zilnice și de 3x/zi!!! (faceți post negru săptămânal), cumpărat țoale/încălțări noi, cablu TV/net și alte nimicuri. Mai jucați și la LOTO, că nu se știe

 40. Seva Tudose

  1Q

  #56

  tu ești un zeu al prozei,da,am zis,îmi place, că din când în când,eu vorbesc cu matale !

  am pus virgule prea multe ? Nu știu deloc ortografie ori ortografia ?

 41. 1Q

  Sărna, d-na Seva. V-am zis vreodată că-mi sunteți aproape, ca și cum mi-ați fi rudă? O rudă dragă, da. Dacă nu v-am spus-o, v-o repet, pt că oricum mi-am luat gândul de la ăia tentausand dollars

 42. 1Q

  Zeu al prozei??! Îiulicăăă, acu` mi-a picat fisa. Zeu` sulii (i-ați ridicat mingea la fileu d-lui Raj, parcă văd că iar scrie în defavoarea mea și-mi violează mândria, orgoliul, sfântul ego) D-na Sevaaaaaaaaaaaaaaaaa, tocma` ce vă făcui o declarație de iubire

 43. Raj

  Mam saturat de postu asta. Abea astept sa manc 1 bucatica de carnita. Chiar sio pula, ca si aia ii din carne…

 44. Raj

  Nu mai ridicati mana, chiar daca postiti, dnu 1Q, ca poate sunteti la volan. Nui indicat sa ridicati mainile da pa volan. Ridicati mai curand pula…

 45. Raj

  Am zis prea mult pula. Deacu in loc de pla voi zice o floare sau o leguma. Morcov, castravete, dovlecel, pastarnac…

 46. 1Q

  Să tră! Au murit oameni care n-au băut o milizecime din ce-am băut eu. Zemuri de căcat, cantități industriale

 47. Raj

  Az pe la chindii am avut o emoragie de besini deam zis ca ma ia dracu. Lume multa, cum dracu sa le trag ? Din vale urca greoi 1 tractor plin cu lemne. Zic , acu-i de mine. Astept sa urce in dreptu mei si prrrrrrrrrrrrrrrrr. Toata lumea sa uitat spre mine, bag sama ca tractolu na acoperit zgomotu besinii. Imi venea sa intru in pamant de rusine. Am tulito crispat la fuga… Fira adracu careo mai manca fasole !

 48. Raj

  Zeama asta de cacat se ia cu mare grije, ca poa sa ti se aplece. Se incepe in prima faza cu 3 linguri, da` nu pline ochi, asa mai rase…

 49. 1Q

  Ăla ne face de rușine, dom Raj. Ce ne facem, nu putem să mai avem încredere nici în curul propriu și personal

 50. Raj

  Dupa sarbatori cum nu mae e voe cu petarde, oi purta bormasina cu mine. Brrrrrrrr, prrrrrrrrrrrrrr, cine sasi mai dea seama ?

 51. Raj

  Am terminato eu cu rahatu si a ceput dra Uc. Sa vie vidanja, sanepidu ! Munti de rahat cu toptanu, mai lipseste loganu…

 52. 1Q

  Apăi știu că dădui de-un puloi de media care mă fute la căpățână cu accidentul ăsta trragic de m-a îndoit

 53. 1Q

  Noraa, mai ia și tu o măsură, doo, și nu mai bolânzi, nu vezi că dom Raj se ia de limuzina mea? Ce i-am făcut

 54. 1Q

  Am luat și io de la Penny o chestie d`aia, nuga. Credeam că-i ceva de capu` ei. Bleah! Mi-am dat seama că m-am păcălit când m-am înțepenit în lipiciul ăla bituminos, smolos, de credeam că rămân fără singurul dinte de căpătâi

 55. Seva Tudose

  cred că ați damblgit cu toții,sunteți de gașcă și eu beată cui ! gata inchid net-ul …good night !

 56. Seva Tudose

  stați să vă arăt :

  The Church Alive !

  mă întreabă cât vreau să contribui 🙄

  92 de dolari pe săptămînă/400 pe lună ptr.un an 24,000 de dolari

  ori 46/pe săptămână/200 sute pe lună ptr.5 ani 12.000 de dolari….plătești cu cec,stock….

 57. Seva Tudose

  și cel mai puțin este 10 dolari/săptămână/40 dolari pe lună ptr.5 ani /obligație…total 2,400 de dolari…

  mori aici cu BISERICA !

 58. Seva Tudose

  uc#161

  ca să îți iasă zîmbărețul… 😀 apasăsă pe shift apoi pe litera D de tipar uite așa !

  ori ptr.râmbăjitul acesta 😆 ,apeși semnul împărțirii scrii lol apoi iar semnul împărțirii 😆

 59. Raj

  Mie ca sami easa zambetu pe buze, tre sa apas pe sfarc de femee, iar ca sami peara zambetu de pe luminosu meu chip, ii suficent sa vaz dracu 1 logan de 1,4 ca al mieu. Atentie , dnu 1Q, nam zis de 1,6, in consecinta n-am mancat cacat disdedimineata, in faptu diminetii cum sar zice…

 60. Raj

  Buna diminetzoiu pt. dra Nora, bunadiminetzaca pt. dra Uc, mergeti sanatos cu pula aferenta, dnu 1q ! Va urez 1 mijloc de saptamana si de transport, silentios ! Drei Uc ii urez gasire grabnica de cercel din alama suflat cu haur !

 61. Raj

  Respectivu 4-ped amintit mai sus, avea 1 puloi de cca 14 cm., ca io umblu cu ruleta dupa mine…Iam masurato pe loc, ad-hoc , cum ar zice latinu…

 62. Raj

  Dna Manu mananca nuga cu mamaliga. Am trait so vaz si pe asta. Ceva ii putred in SE Romaniei, daia cade elicobtere…

 63. Raj

  Io nu inteleg cum vine asta sa mananci nuga cu nuci. Deci te duci la bila, la marchet, cumperi 1 nuga, apoi treci pe la peatza, cumperi dela precupetze 1 lighean de nuci, fugi repedea acasa, dai televizoru pe suleiman macnificu, te cracesti in fata televizorului, spargi nuci cu ceocanu si musti din nuga…

 64. Raj

  Io nu mai fac pipi cand trece elicoptere pe deasupra capului meu, penca chiar atuncea poa sa pice unu, si sa te gaseasca cu pula in mana…

 65. Raj

  Postarea de mai sus a vut sa fie de 1 umor negru, dar a esit umor negru ca abanosu, prea negru… Oricum e bine sa ne luam masuri de precautie cand facem pipi in timp ce teritoriul patriei noastre e survolat de elicoptere, de avioane NATO prietene sau Suhoi rusesti, inamice, penca daca se prabuseste peste tine si te prinde cu pula in mana, ziarele de scandal din vest, atata asteapta. Sa zica ca noi romanii scoatem pula cand vedem avioanele aliate. De unde sa stie ei ca noi thocmai eram in timpu mictiunii ?

 66. uc

  mnetica si buna ziulica 🙂

  Seva, multumesc, ia sa vaz 😆 😀 :* :kiss:
  Iiik, me-am luat gandu de la cercelu ala den aur :D, chiar in poza asta de la avatar ii purtam, e amintire
  io nu am mancat niciodat’ nuga si halvita de ex in plus in placea de Suleiman asta, pe bune 🙂

 67. Să rog să mi se aducă. Deşi cred că acum aş strica orzul pe gâşte. Că tot nu mi-a trecut răceala.

  Pe cinemax e “Femei în pragul unei crize de nervi”. Ăla vechi al lui Almodovar.

 68. Raj

  Ma adresez si pe aceasta cale publicului larg da pa blog (Nevar publicului ingust), ca am luat hotararea bilaterala ( Io iau numa hotarari bi-laterale, nu unilaterale, caci ma consult cu consoarta), ca sa ma exprim academic cepand cu aceasta fasta zi (pentru mine nu exista zile nefaste !). deci ca sa nu mai pronunt cu cavitatea bucala (gura, bot, rat, ceticum vreti !), deci sa nu mai zic cuvinte care cep cu p si se termina cu a, chear daca e vorba de plapoma, persipicaca (singularu de la perspicace !) plurivalenta, polivalenta, petunica (diminutivu de la petunie !), etc. Am zis !

 69. Raj

  Mie numi place suleimanu ala, dra Uc. Ii prea barbos pt. gustu meu. Poate gasiti cercelutzu lipit de tel. mob., ca poate ati pus guma de mestecat pe tel. si apoi fara sa va dati sama ati pus tel. la urechiutza…

 70. Raj

  Cerceiii, orice lucru ratacit se gaseste cand nul mai catzi, dra Uc. Io am perdut o manuse si dupa 1 timp am aruncato paia neperduta, ca ce era sa fac cu ea ? Apoi am gasito paia perduta. De necaz,

 71. Raj

  De necaz miam bagat, ulterior scotandumi ce miam bagat, caci trebuia so scot, in vederea efectuarii unei pishari ulterioare…

 72. Raj

  Undei zona aia cu nenorocirea, cu elicopteru, dna Manu ? Cum mergi la Navo, pe stanga Mamaii ? Cam pe unde, in dreptu carui otel ?

 73. Manuella

  Da, Raj. Pe stânga. În nordul staţiunii.
  Nu ştiu exact toate hotelurile din zonă, s-au construit multe, ar putea fi Vega.

 74. Raj

  Da, sna Manu, asa ziceam si eu, dupa imaginile dela tv. Este extrem de trist si frustrant, chiar si pt. mine care nu am fost implicat. Statul Roman trebuie sa acorde despagubiri mari pentru urmasii celor disparuti. Prostia se plateste.

 75. Raj

  In definitiv nui treaba me cum sta asministratoarea acestui idilic blog, pa scaun, sofa sau chiar fotoliu, ca sa nu zic bordura… Fiecare sa stea cum vrea…

 76. uc

  mnetilica 🙂

  Ik, nu-mi adu aminte de guma de mestecat 😆 , numa asta a treit sa-mi tai o suvita de par cca 5-6 cm ca era o guma in ea, nustu de unde-am cules-o, ooof

  @198, nu crez 🙂 pune tu o piesa care-ti place, orishicare, sa vaaad

 77. Manuella

  Bună dimineaţa! 🙂

  Pe aici, s-au pornit colindătorii!
  Tocmai trecură urşii cu tobele aferente, au trezit tot cartierul, au pornit alarmele maşinilor, au fugit copiii, s-au ascuns bătrânele.

 78. Și la mine au venit acum două seri, dar era ditamai corul (probabil studenți la teologie) și nu le-am deschis, că n-aveam decât 30 de lei cash în casă și mi-a fost că mă scuipă ăia.

 79. Seva Tudose

  Raj#217

  eu nu am spus:răcacarată(care de trage din caca…) ci eu spusei: răscrăcărată(care vine de la cuvăntul craci/picere… 😆

 80. Seva Tudose

  Nora#222

  aici în USA numai copii de Halloween colidă din ușă în ușă ptr.dulciuri,desigur însoțiți de un părinte maternal ori paternal,a nu se înțege un părinte/popă…

  acum să înțeleg că spiritul Crăciunului a învadat tot București-ul,se duc din ușă-n ușă 😀 Îmi închipui ce poate fi pe țară,sate !

  ori mai vin din când în când martorii lui Iehova,până când le-am spus,eu nu vreau să mixez doctrinele,eu-s ortodoxă,că și tare o respect,doctrina vreau să zic !

 81. Știu, Seva. Pick or treat. 😀
  Da, încep în fiecare an din ce în ce mai devreme. Mie-mi plac, unii -- ca ăștia de acum două seri -- cântă chiar frumos.

 82. 1Q

  Sărumâna și să trăiască d-l Raj, măăă! Ia sunați din tălănguțe (pt d-na uc) și din tălăngoaie (pt Nora, na), măăăă!!!

 83. 1Q

  Ce era să scriu, îîîulicăăă! Clopoțel (cling-cling-ling) vs clopot de Catedrala Mânuirii Neamului (Bing-Bang)

 84. Seva Tudose

  Nora3226

  de Haloween,kids say „trick or treat”
  cu sensul că te va speria ori îi tratezi cu dulciuri 😀

  și aici nu le dau copiilor prăjiturele ci numai bomboane ambalate,inspectate de departamentul FSDA,nicidecum prăjituri făcute de cel ce primesc colindătorii !

  și în nici un caz,bani,și au doar 2 ori 3 ore de colindat,și mașinile de poliție patrulează-n draci pe străzi,să protejeze colindătorii !

  în Romania,pe lacul Sutghiol,n-au avut o barcă/două cu motor să salveze SMURD-ul,ori alt elicopter nautic cu aterizare pe ape…și au murit 4 salvatori 😥

  iar primarul Constanței,Mazăre este arestat/eliberat de milioane de euro,corupție,mită…eu l-aș aresta pe acest papițoi de primar,care se crede un zeu al festivalurilor gen Rio de Janeiro…futu-i…

 85. 1Q

  Sărumâna, d-na Sevaaa! Chiar dacă aveau barcă cu motor, în barca aia trebuia să stea 4 neni în ture 24/24 cu cozorocul pe ceafă și mâna streașină la oki, pt că pe acolo tot ce trece, pică

 86. Seva Tudose

  a și încă una,dacă lași o lumină aprinsă în fața casei,înseamnă că primești colindători…dacă este stinsă,înseamnă că nu primești colindătorii,că s-au terminat dulciurile 😀

 87. Seva Tudose

  1Q3232

  au spus clar,pe malul lacului sunt numai vile cu oameni mai norocoși,cu bani,și unul nu a avut o barcă cu motor 🙄

  aici toți care au vile la malul unui lac ori lagună,la mare/ocean,au o îmbarcațiune pe ape cu motor ! Nu o lotcă lipoveană !

  Să-i auzi pe bieții oameni strigând :ajutor,numai pot,ajutor și au murit 😥

 88. 1Q

  Eu, dacă mă urc în impetuosul meu LOGAN 1,6 MPI, albastru marin, ca pt unul care nu-i nici salvamar, nici salvamontist (cu echipament roșu pe care îl are degeaba d-na Manu că n-a salvat pe nimeni) cu AC și capace shtok, îmi ia 1 min. până o găsesc, 1 alt minut până-mi scot cheile, 1 min până mă așez și bag cheile-n contact, 1 min până se sting beculețele la bord și-mi găsesc postul favorit de radio Trinitas, 1 min până ies din parcare cu manevre delicate spate-față ca să nu ating pe-ale vecinilor… fac peste 10 min până la serviciu. Fix 1 km. Și mă grăbesc, că mereu mă trezesc târziu

 89. 1Q

  Ia uitați, d-na Seva: am preluat un comentariu de pe blogul Simonei Tache (sper să nu se supere)
  Parca in America, la ultimul avion prabusit, o victima care supravietuise a murit calcata de ambulantele care se grabeau la locul accidentului. Un alt accident nefericit, desigur, dar cu o gramada de circumstante atenuante de altfel.

  Hai sa o lasam mai moale cu isteria ca pe oamenii aia nu I-a omorat nici ISU, nici Arafat, nici statul roman. I-a omorat intamplarea, aceea care face anual mii de victime pe strazi de care nu se mai isterizeaza nimeni, pentru ca nu e trendy. Sansele sa supravietuiesti intr-un elicopter prabusit pe uscat sunt minime si mai cresc putin, timp de vreo zece minute, daca ai norocul sa cazi in apa, sa nu iti pierzi cunostinta la impact si sa ai prevederea de spirit sa iti scoti centura la timp si sa stii sa inoti. Daca apa are cateva grade, poti sa fii si Michael Phelps ca in maxim un sfert de ora te omoara hipotermia.

  Experienta in astfel de intamplari nu vine decat din exercitiu, iar tarile predispose la dezastre, naturale sau nu, cum sunt SUA sau Japonia sunt evident mult mai pregatite in situatii de genul asta, pentru ca au avut pe ce sa isi faca mana. Cine are impresia ca situatii de genul asta pot fi anticipate, exersate si pregatite la modul teoretic vorbeste din carti.
  Ca idee, se ineaca oameni la mare, pe litoral, intre sute si mii de alti oameni, cu salvamarii la 50 de metri distanta.

 90. 1Q

  La acel comentariu nu sunt de acord cu timpul de stat în apă. 15 min. Eu aș muri în 2 min. 120 secunde!!!! la 2 grade. Ce maica mare, vouă nu v-a scăpat niciodată clapeta de la robinet pe rece când faceți duș?

 91. 1Q

  Și gata, nu mai comentez subiectul ăsta că am o senzație ciudată, de isterie, da` pe partea cealaltă a baricadei.

 92. 1Q

  În condiții fericite, Nora. Adică te bagi în apa rece, conștient, și poți aștepta 12 min până mori. Nu vorbim despre o cădere cu elicopterul, poate în rotire, cu răsturnare (îîîîî! nici nu mai vreau să-mi închipui), nu ai gâtul rupt, și ai un antrenament cu apă rece la duș, da, poate scapi. Singura care te menține pe linia de supraviețuire a peste 2 min, până în maximum 12 (să zicem că o exista vreun studiu), e adrenalina.

 93. 1Q

  Recitiți comentariul cu caractere italice, d-na Manu. Acolo scrie ceva de experiență, de mână. O statistică ar fi de ajutor. Câți oameni mor în accidente de elicopter, pe ape, la noi?

 94. 1Q

  Ei, ieftin! Nu-mi spuneți că n-ați auzit de înecuri la mare. Eu chiar am văzut unul scos din apă acum câțiva ani. Mort. Sunt accidente și accidente.

 95. Manuella

  E adevărat… Nu ştiu dacă ne vom compara vreodată cu japonezii, ne lipseşte ceva în coloană…

 96. Seva, când zicem America, fără să precizăm (de nord, sud sau centrală), cam toată lumea pricepe că ne referim la SUA.

  Da, 8 minute în fața casei tale, unde ai stradă și unde ai furnizat adresa exactă. Nu prin pustietăți.

 97. 1Q

  D-na Manu, nu ne comparăm cu japonezii, normal că nu. Să facem schimb de țară, să vedeți că japonezii vor deveni români; și vițăversa

 98. uc

  daca esti in larg poti sa strigi orshicat si pierzi energie, nu te aude nimenea daca oamenii is la mare distanta 😀

 99. 1Q

  Dacă m-aș întâlni cu dvs pe autostradă, aș vedea roșu în fața ochilor În comparație cu mine, dvs ați da ochii cu un albastru marin liniștitor (fără chirăeli de pescăruși), care calmează și face lumea, brusc, mai prietenoasă, mai lucidă, mai receptivă

 100. Seva Tudose

  Nora,1Q,uc

  fără a întinde coarda,bănuiesc că oceanul Atlantic ne separă,să avem gândiri diferite…și subtil simt acest anti-americanism ! I give up !

  uc,

  se auzea f,clar,la 200/250 de metrii nicidecum „la distanță mare” ajutor,ajutor,numai pot….rezită,rezită,erau răspunsurile…

  Clar,lacul Sutghiol este despărțit de o falie mică de pămănt,dacă ar fi avut marina de coastă,lacul Sutghiol un elicopter nautic,le-ar fi luat max.10/15 minute să lie la locul accidentului 😥

  atît cît mai puteau rezista cei 2 oameni,că ceilalți doi au murit aproape instant,neavănd timp,și, erau în centurile de siguranță !

  Dumnezeu să le ocrotească sufletele !

 101. Seva, ce anti-americănism? 🙄 Fără supărare, cred că ești excesiv de sensibilă. N-avea nicio legătură cu locul unde stai tu. Cu exemplul ăla puteam veni și eu, că și la mine au venit în 5 minute.
  Dar tot un exemplu prost ar fi, pentru că nu se compară un lac cu o stradă din buricul târgului.

 102. Și chiar și așa, ”Ambulanţele au ajuns pe malul lacului în 6 minute de la primul apel la 112, iar salvatorii ISU în 18 minute. ”. Deci, despre ce vorbim?

 103. 1Q

  Bine, d-na Seva, așa e. Americanii oricum sunt grași și, fără salvatori atent pregătiți, cu călcâiele pe marginea bordurii gata de acțiune, nici strada n-ar reuși s-o treacă în siguranță.

 104. 1Q

  Mă duc să-mi cumpăr și eu unul. Ce ra ați fost! În atmosfera asta de sărbătoare, se cade? E posibil așa ceva

 105. Seva Tudose

  Nora#271

  despre ce vorbim ? păi degeaba ambulanțele eau sosit în 6 minute de la primul apel….apelul spunea clar:elicopter căzut în lac,ce dracului să facă o ambulanță/mașină,decît să asiste neputincioși la deznodământul tragic…

  marina de coastă a orașului Constanța,inclusiv a lacului Sutghiol,TREBUIA SĂ SE DEPLASEZE AERIAN CU UN ELICOPTER NAUTIC CE TREBUIA SĂ ÎL ARE ÎN DOTARE !

 106. 1Q

  Ați aozit, d-na uc? Iote la Nora: zici că are febră, că e răcită, că d`abia respiră, că-i cloncăne ceaiul în burtă

 107. Ce marină, Seva?
  Noi avem marină?
  Și am priceput că flotoarele nu puteau fi folosite pe lac, doar pe mare.

  1Q, m-am lăsat de ceai! Nu-mi făcea nimic. 😀

 108. Să mă facă bine, 1Q! L-am băut ca proasta.

  Oricum, sunt în fază de experimente. De aseară, am trecut pe homeopate. Oscillococcinum și Homeovox. Să vedem!

 109. Seva Tudose

  iar eu umflu cârnații,am gustat aseară ca o chifteluță,mai îi trebuie ceva mujdei,sare…apoi îi dau la vânt !

 110. 1Q

  Încearcă, încearcă. Îți va trece într-o săptămână, că dacă nu iei, îți trece, ă-hă, abia peste 7 zile

 111. Seva Tudose

  1Q#272

  că tot declarași,să mă tachinezi, că americanii oricum sunt grași…nici strada n-ar reuși să o treacă în siguranță… 😡

  eu una nu traversez,că aici sunt pasarele aeriene ptr. traversare,ca-n Constanța,n-ai tangență cu traficul 8)

  și că o duc în huzur,plec în Colorado State,să îmi cumpăr o vită,unde sunt mai multe vaci și boi decât oameni ! Adevărat wild,wild western american life !

  te-am dat gata,cine mai pune un taur pe masa de Crăciun 😆 daaaaaa,,Seva Da !

  http://finance.yahoo.com/news/county-more-cows-people-leads-050105492.html

 112. Raj

  Va rog pentru ca sa nu plecati, dra Uc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bine, fie, o felicica de pitza, o aschie…

 113. Raj

  Asasi io as putea sa dau bir cu fugitii penca dnu 1Q ma da in aia a dansului (pula) la fiece postare a mea…

 114. Raj

  Ma jur pe axa Berlin-Tochio, in spetza pe pla lu Icler, chiar pe pla lu Stalin, ca nu ma moi lua de log. de 1,6 a lu dnu 1Q…

 115. Raj

  erea sa scriu putzulica, atata imi trebuea, ca maine voeam so rog pe dra Nora de niscaiva pupoae…………… Pup, dra Uc, pupulica cu drag si respecte !

 116. Raj

  Alina Gorghiu e 9-a sefa a pnl. Noi astiadin filiala pe ea am vuto, nu pe Orban. Orban e 1 pula aroganta si nesuferita. Alina e 1 pasarica dulce, dulce, dulce…

 117. Raj

  Fetele astea conduce mai bine decat baetii. Doar o femee a fost razboinica, madam Tecer, prima ministra a anilor 80 a Uk, ca a facut razbel mare in Malvine

 118. Raj

  Mama ce se mai uita madam Tecer ca curca in lemne, ca nu pricipea nica din engleza dlui Iliescu, va amintiti ?

 119. Raj

  Stima , dnu 1Q !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…

 120. Raj, cred că pentru a fi bun lider, trebuie să fii mai mult decât o ”păsărică dulce, dulce, dulce”. 😀
  Dar da, probabil e o varianta mai bună decât Orban.

 121. Seva Tudose

  1Q

  nu este fairplay,să alegi o țară,o țintă polităcă ptr. a-ți spune părerea politică peronală !

 122. Seva Tudose

  1Q

  și daaaa,găsii comentariul,dar nu scris de Simona Tache,ci de un comentator pe numele de:andrei,pe 17 dec.2014 orele 21:42 ! Cine-i Andrei ?

  la com.#243 tu spui„am preluat un comentariu de pe blogul Simonei(sper să nu se supere) eu înțelegând că astea ar fi vorbele Simonei,acuzându-o pe nedrept 😳

  știu să îmi fac lecțiile !

 123. Seva Tudose

  Simona Tache,

  în cazul că vei afla de acuzațiile mele,făcându-te foarte răutăciosă,ieftin la com.meu #255…

  s-a creeat un soi de ambuscadă,1Q redând un comentariu de la blogul tău,eu automat am presus ca veniid de la tine,nicidecum de la un comentator pe nume de Andrei !

  Îmi pare rău !

 124. Raj

  A fost peste puterile mele, mam aptinut destul, crapa ranza in mine dna Manu. Creca stiti in la hotelu Rex ii restaurantu ala la parter. Ei bine, mai acu vio 3 ani, faceam plaje in spatele otelului iar mie numi place sa fac plaje decat direct pe nisip. Mam dus la 1 geam mare ca sami verific patratele de pe pantece si sami scutur nisipu de la testicule. Miam dat sortu jos pan la genuche si dai si scutura, apoi am scos limba si mam strambat intens la geam, ca geamu era din ala ca oglinda. Dupa 1 timp vine repedea 1 ospatar cu papion la gat simi spune ca vio 200 de meseni se uita la mine, caci era ora pranzului. Io nu stiam ca dilauntru se vede afara, dar invers, ba. Am tulito la fuga resemnat. Trebuia reacu sami mut calabalacu caci venea 1 cate 1 din aia din restaurant si arata spre mine, adica ala e nebunu si scamatoru, adica io.

 125. Raj

  Ruine mai mare ca asta nam patit in viata mea, decat pin 78 cand mam pisat tot la 1 asfel de geam, la o hala de tricotaje. Inlauntru erau vio 400 de femei care coseau de zor la masina de cusut…

 126. Raj

  Dnu 1Q, daca aveti sange in instalatie, veniti aicea sa ne contram in politica, in feei, in orice domeniu de activitate sau de lancezeala…

 127. 1Q

  Sărumâna și să trăiți bine în zilele acestea de post ocazional. Onor blogului!
  Cu adâncă plecăciune, serenissime Raj!
  Aș retușa vulgaritatea umanistică de care dați dovadă pe un blastom al nonșalantei nonconformistice întru Jean Calvin. Aș vrea, totuși, ca totul, în această sfântă zi de WE, zi a unui prohod de comentarii plasate deliberat și pe care divinitatea interumană se putea codifica printr-o împărtășanie pură, să ne restructurăm pe un anumit nivel tranzitoriu, ferit de disconfortul plurirenascentistic umanitar. Și nu știu dacă dumneavoastră aveți pledoaria ca să-mi oferiți această continență parasinusoidală pe care niciodată acest universitus inversus l-ar putea reconstitui.

  Ce să vă fac, d-na Seva, sărumâna, doar spusei de unde am luat comm-ul acela. D`abia aștept să vină S.T. să vă treacă Mississippiul

 128. Raj

  Cica cu adanca plecaciuni… Da unde plecati asa de adanc, dnu 1Q ? Bine ca va ponteaza, traeasca serv. la stat !

 129. 1Q

  Fiind o zi atât de profundă, cu implicații de libertate, aproape republistică, cocoțată pe un tronson repudiat de știința medicală, pot să spun cu mâna la corazon că nu lucrez la stat, ci la patron

 130. Manuella

  Neaţa! 🙂

  Raj, anul acesta am făcut o singură plajă. Şi am coborât undeva aproape de casă, între 3 Papuci şi plaja Modern.
  Apa era plină de alge, cel puţin 1,5m de la mal încolo.
  Nu am intrat.

 131. 1Q

  D-na Manu notează în carnețel cuvintele mele ca să îndruge urări de sărbători la colegele de serviciu, să le impresioneze
  Sărumâna, d-na Manu!

 132. Raj

  Io colegele de serviciu nu le impresionam cu felicitari, ci cu pula, dnu 1Q. Unii le impresioneaza cu log. 1,6. De cand loga ii aspirator de femei ? Atuncea mercedesu ce-i ?

 133. uc

  mnaziua 🙂

  multu pt piesa , e fff frumoasa si e prima data cand o ascult 🙂

  une sa caut cercelu ala ca era aglomerat pe unde-am umblat io :D, adio, aproape c-am terminat rezerva de aur, mai am 1 cercel. am trecut la ag si cerceii colorati de plastilina facuti de fina mea

  stiiiiu plaja modern, am fost si io, unde-s trei papuci?

 134. Seva, cred că nu Simona Tache era autoarea comentariului. 1Q a zis că era un comentariu, nu un articol.
  Or, la ea postează o groază de lume.
  Iar comentariul nu era deloc politic. Spunea doar că și-n alte părți se-ntâmplă.

 135. Raj

  La ce va trebehaur, dra Uc ? Dv. stiati ca Carol I purta coroana din feru de la tunurile turcilor, in Razb. de indep. ?

 136. Manuella

  Aşa. A plecat tipu’ de la cablu, am un decodor nou.

  Plaja 3 Papuci este în spatele Universităţii Ovidius.
  Restaurantul Zorile nu e nou, Uc. Trebuie că Raj a băut o cafea acolo, după o plajă bună.

 137. 1Q

  Propun, în numele iubirii aproapelui, a plopilor fără soț, a gărilor pustii din Bărăgan, precum și din lumea celor care nu cuvântă și nu cântă cu intonație, ca dl Raj să fie bannat.
  Pe veci! Mi-am jumulit căștile din urechi, c-am plecat cu ele la budă, fir-ar! Și știam că o să pățesc asta odată și-odată

 138. Raj

  Multumesc in draci, dnna Manu. Lasatil pa dnu 1Q sa se perpeleasca de ofti………. Dra Uc, atz catat cercelu in frigider. Io pin vara numi gaseam cismele de la vidanjarea din acea zi. Ca sa nu candeasca in casa, leam bagat la frigider si uitasem de ele. Intr-1 tarziu leam gasit. Toate alimentele din frigider imprumutasera 1 usor iz de cacat. Branza, alvaua, laptele. Ma deranjat ca totusi si cismele imprumutasera 1 usor iz de telemea de 1 vaca. Io nu cumpar nevar thelemea dela 2 s-au mai multe vaci…

 139. 1Q

  Am uitat de ele pe urechi și-am plecat ca bolunzii ăia de la pompa de benzină cu furtunul târâș, smuls

  Ba să fie, că-mi strică frumusețe de comentarii introspective, a căror filosofie mă uimește până și pe mine care nu-s chiar așa ușor de păcălit.

 140. Raj

  Important e sati iubesti departele, nu aproapele, dnu 1Q. E normal sati iubesti aproapele (mama, tata, copil), dar dovada iubirii e acea a departelui, nu a aproapelui, asa com o iubi io pe Dna Seva de peste Antlantic, a drei Uc care si ea e departe de mine, a dnei Manu dela marea cea mare, cu cei 3 papuci shun opel rosu, ca macii cei rosii ca racii opariti…

 141. Raj

  Filozofia aia va uimeste drept in pula, dnu !Q. E plina lumea de filozofi. Pana si Tanti Maritza precupeata dela piata, filozofeaza mai mereu. De dimi a vazut o fetiscana cu rochita pan la cur si filozofa in barba: io cand eram ca ea, faceam bae cu chiloti pe mine, cami era jena sami vad rusinea. …

 142. Raj

  Nui bun nasapu dela matza in frigi, dra Uc, penca pisicile poa sa faca cistita daca se freaca cu tzurca de nisip…

 143. 1Q

  Repet: să fie bannat, să fie bannat, să fie bannat, săfiebannat, săfie bannat, să fiebannat, să fi e ban natsăf ie banna tsă fie banna tsă fie ban natsă fie b anna tsă fie b annat!
  E incredibil câte cuvinte oribile spune la adresa mea, ca să-mi terfelească gravataru` și niciuna dintre dvs nu se autosesisează

 144. Raj

  Iar mam exprimat trivial. O sa catz sa ma exprim uni sau bivial. Trivial e atuncea cand spui de 3 ori cuvantu pula…

 145. 1Q

  Eu mi-am pus odată în frigider caserola de mici și sticla de vin sec, 3 Ha de 14,5 grd DOC-CMD. Eram muci, teanc.
  Ce-am mai cătat sticla pe supt paturi, prin șifoniere, pe balcon

 146. 1Q

  Moooaa`! N-am mai văzut așa ceva! Adică așa autosesizare pe vreun blog respectabil, cât de cât, cu oameni valoroși, culturiști de birou, curăței, spălăței, cât de cât, mai aparte, fără fâlfâit de puli sau alte organe de control de batiscaf cu plutitor

 147. Manuella

  1Q, acuma, na! te emoţionezi şi tu de la un gravatar.
  Unde vedem ce? o siluetă-aţă într-un pătrat negrutuci.

 148. 1Q

  E sufletul meu ce se unduie malevic, în pătrățoaie, d-na Manu, nu în pătrățele, ca să se vază că Nora ține cu mine și nu cu altcineva. Da? Să fie bannată și d-na Manu pt curajul de a se exprima public

 149. Raj

  Da nu sunteti grasa, dra Nora, sunteti thocmai bine, dama bine, doar ca sortu ala va facea grasa, din poza aia cu dna Ana……… Viitoru meu nu poate fi banat, ci doar banal, inestimabile si inefabilu mieu dom 1Q…

 150. 1Q

  Doar erau în bucătăria literară. Ce să cauți într-o bucătărie fără șorț, hai că sunteți culmea, dom Raj! De n-oți fi bannat, hai bine

 151. Raj

  Banatil numa pe dnu 1Q, dra Nora. Io de prima data miam dat seama ca manecile, rochia, zambetu de pe chip,erau pe 3 sferturi

 152. 1Q

  Era rochie, clar. Mi-am dat seama după cute. Cred că toată lumea aia bună de acolo exclama cu mânurile împreunate în dreptul gurii: Ce cuuuute! Se manific, cât ai dat pe ea

 153. 1Q

  Mai e și rasist pe deasupra! A zis țiganii!!!!!!!!!!! A se lua notă de acest act reprobabil și cred că e cazul ca Nora să ia măsurile corespunzătoare

 154. Manuella

  Nora, eu vreau poze. Doar n-o să te iei după ei!
  Tocmai ce-am văzut una interesantă cu tine. La Ana.

 155. Raj

  Exclama cu manurile impreunate in dreptu coaelor, vaaai, cate cute !!!!. Ia mai terminati cu exagerarile astea, dnu 1Q !

 156. 1Q

  Păi ce, am zis ceva de rău? Orice rochie care iese din șifonier se șifonează repedea, ca să nu uite de unde-a plecat

 157. Aia după raft, Manuella?

  Și Raj, nerecunoscătorule, când ai pus poză cu peștele, am zis eu ceva? Cum c-ar fi peștele cam ud și cam murdar? Sau c-ar avea ochii așa cam beliți?
  Sau că ți se boțise bluza? A? Am zis? N-am zis. Ți-am apreciat frumusețea interioară.

 158. Raj

  Natz comentat nica de rau, dra Nora, desi pestele era nashpa, dar dupa 30 de zile fara soare, am luato razna cu capu, nu ma bannnati, nu ma nenorociti !!!

 159. 1Q

  Bine, nu zic nimic de floarile de magiun, aveau și ele farmecul lor, mai ales Daria. Ce-o mai fi învățând, oropsita familiei. Bine că a bannat-o Nora, altfel pica examen după examen, ca să stea ciucită pe aici toată ziua-bună-ziua

 160. 1Q

  Mi-a amorțit curu` de atâta vorbit. Cre` că mă ridic nițel ca să umblu. Vă las teferi și nevătămați în prag de WE, ca și cum ar fi ultima zi de muncă la patron

 161. 1Q

  Nu. Am văzut că-mi cerea prietenia sistematic, dar și-o retrăgea mai iute decât o introducea. Mie mi se ridica nițel de la aceste manevre de du-te-vino, nuj cum să zic

 162. Raj

  Nu pica nici 1 esamen , dra Daria, dnu 1Q. Pica drept in pula, ca cu bani poti pentru ca sa ei toate examele…

 163. Raj

  Da ceare fata asta,ii ciumata ? Creca dnu 1Q vrea sa puie pula pe dansa. Stop, dnu 1Q, aveti nevasta, copil, logan, soacra, patroana thocmai buna de puncte, puncte…

 164. Manuella

  M-am uitat la Vocea României.
  Era acolo şi un concurs. Dacă participam, aveam şanse foarte mari să câstig, întrucât am ghicit perfect ordinea finaliştilor.
  Ce câştigam? Un Opel Corsa roşuuu! 😀

 165. Seva Tudose

  1Q#334

  nu mai are importanță acum,dar era de datoria ta,când folosești citate, să specifici autorul/dreptul lui,fie el doar un comentator/fictiv nume, din cadrul unui articol,carte…etc !

  Fără a lăsa lăsa urme de dubiu,trebuia să spui că acel com.a fost scris de Andrei pe blocul Simonei Tache,simplu ca bună ziua ! Și eu nu„mai săream pe ea ”

  Nora#349

  nu mai are importanță acum,dar 1Q trebuia să spună așa: Redau un comentariu de al lui Andrei scris pe blogul
  Simonei Tache…și îmi țineam pliscul !

  Da ce Nora,tu nu comentezi la un articol scris de tine???
  Una scrii în articol și altă brânză în burduf este,ceea ce comentezi de-a lungul comentariilor,mergând cu valul..

  Nu poți fi tu condamnată ptr.ce scriu eu,Raj,Manuella,Uc
  etc…asta ca un exemplu.

  Prin confuzia creată,m-a luat gura pe dinainte,și nu este fair !

  Și nu Nora,nu sunt foarte sensibilă,ci înțeleg orice aluzie sensibilă adusă !

  Sărbători fericite tuturor ! Vă sărut cu drag,week-end-ul acesta sunt plecată,apoi trebuie făcută masa de Crăciun…Revelion nu petrec,am alte planuri !

 166. Nu v-am mai spus de mult ce mai face Costeluş, pacientul internetului.
  Nu, nu s-a făcut bine.
  Vânează pe FB postările la care apar eu şi, bineînţeles, îşi întinde ca o precupeaţă taraba traumelor. Ultima oară a făcut-o la o postare foarte frumoasă a unei prietene (prietenă pe care, să vezi coincidenţă!, şi-a adăugat-o în listă) care mulţumea pentru un cadou şi care mă tăguise. Adică ştiţi, genul ăla de postare emoţionantă, la care-ţi dau lacrimile.
  Altfel, e un scump. În acelaşi timp (nu, nu-l suspectăm de schizo, doamne fereşte) îmi trimite mesaje de împăcare. Că cică să nu ne mai urâm.
  Costele, cam cum aş putea eu urî un excrement? De tine mi-e silă doar.
  A trecut un an. Un an şi 4 zile, mai exact. Still counting.

 167. 23c11248

  Salut! Ti-era dor de mine? Hai, sa intre in moderare, sa nu ai motiv ca nu-l gasesti in spam.

  Ti-am scris acum 3-4 saptamini de impacare, n-ai raspuns nimic, am zis ca ai ramas tot turbata. M-oi fi inselat? M-as bucura.

  A, iar de schizo, cum e sa numesti un om cu care n-ai vorbit de un an “excrement”? Te simti bine, iti face placere?

 168. 23c11248

  Iar, daca ai gindi putin, ti-ai da seama ca, daca imi era sa te vinez pe fb, imi faceam alt cont si ma duceam sa comentez pe unde o faci si tu. E greu cu logica asta, asa-i? Eu vinez doar ce-mi apare pe pagina mea, cum ar veni am ceva alergie. Si, daca vrei sa stii, nici n-am spus lucruri nasoale, ca eu nu numesc oamenii “excremente” sau “psihopati”.

 169. 1Q

  Sărumâna și să trăiască domnul și prietenul nostru comun, vajnicul și neobositul, inegalabilul intergalactic în devenire, harnicul și preabunul domn patron, Măria Sa, Raaaaaaaaaj!
  Sărumâna, d-na Seva! Trăiesc clipe magice pe feisbuc ceea ce vi le doresc și dvs și eroinilor dvs americani. Care-i diferența dintre ST și Andrei? Că nu pricep de ce v-ați lua de unul și nu de celălalt, de ce trebuia să fiu eu mai precis și nu dvs mai atentă, de ce, de ce, de ce d-na Manu

 170. 1Q

  În lume, cât oi vedea cu toți oky. Păi ce înseamnă discriminarea asta cu neața, fetelor? Mă simpt jicnit în amorul propriu, în adâncul sufletului delicat și gingaș ca o floare, ca un crin, ca parfumul cel mai fin

 171. Manuella

  Seva, eu nu am socotit să-ţi spun încă, am zis că ne auzim săptămâna viitoare.
  Dacă nu, sărbători cu bine şi sănătate!

 172. 1Q

  Mi-l imaginez cum vine și ne îmbrăpțișează pe toți, pe toți, pe toți, așa, în sloumăușeon, și se ține de chiloțeii de lână ca să nu-i cază în vine, cu ațele fluturând în vânt

 173. 1Q

  Nu știu, ce, fiecare cum îl dorește, cum îl poftește. Tu poți să ți-l imaginezi în frac galben și șosete mov, cu o mină gravă, antitanc, pe un platou de șampanie

 174. 1Q

  Ce mă bucur că a venit pe la noi! Acum chiar că e spiritu sărbătorilor. Te simpt mai bună, mai, na
  Vine și Daria? Când vine și ea, de ce nu o chemi și pe ea? Te-ai gândit doar la Costel, doar la sufletu` tău

 175. 1Qle, te grăbeşti. Am zis că mă mai gândesc dacă-s bună şi milostivă. Şi nu m-am gândit eu, el se preagândeşte.
  Daria? Acum te-apucă dorul de ea?

 176. 1Q

  Ei, și cu tine, Daria mereu mi-o fo scumpă, biata de ea. Ce-o fi făcând, cine-o mai alinta-o în zilele astea grele.
  Acum, dacă vine și Costel, poate ne refacem echipa, să fim iarăși ce-am fost, ba mai mult decât atât

 177. Manuella

  1Q, tu vorbeşti? ai fi în stare să ne spui şi ce culoare are brăduţul atârnat de oglindă, când ai schimbat tapiţeria din spate, că îţi lipseşte un preş din faţă dreapta, că torpedoului trebuie să-i tragi un pumn la deschidere-închidere, altfel nu vrea, etc!

 178. 1Q

  În 1.șasele meu nu urcă nemenea, că nu vreau s-ajungă un hârb ca al d-nei Manu, auziți, dom Raj? Iar fără 1 preș de cowciuc și cu tapițeria schimbată… Ha! La mine toate-s originale, neuzate moral și nicidecum fizic. Până și brăduțul e original
  La 1șasele meu, dacă vreți să știți, nu că mă laud, torpedou` se deschide singur doar dacă zic înspre el: BAU! Și se închide simplu, se aude doar un click fin, ca atunci când îți vine o idee

 179. costelus

  Ce bine ar fi fost daca ai fi meditat si anul trecut. 🙁

  Nu era vorba sa vin inapoi. Era doar o tentativa de “la revedere”, fara “voma”, “balega” si toate celelalte dulcegarii pe care le-am schimbat de-a lungul timpului. Eventual si niste scuze reciproce, daca va fi cazul.

  Si, pentru informarea ta, pe contul ala al ciocolatii de pe facebook eu nu intru. Intra Andreea si inca o persoana pe care tu n-ai intilnit-o niciodata. Asta ca sa stii pe cine ai blocat.

 180. 1Q

  Am scris Opel cu majusculă, ca să nu se crează că-s vreun fascist naționalist, iredentist, sau vreun alt element nașpa

 181. 1Q

  Mi-e ciudă, da! Când vă văz atât de înverșunată pe LOGAN (e 1,6 nici măcar 1,4 că atunci mai înțelegeam), îmi vine să…….îmi vine să……

 182. costelus

  De multe ori am avut senzatia ca nu citesti, ca raspundeai instantaneu. Ti-am propus sa stingem ura dintre noi, sa nu crezi ca n-am vazut cum rabufneai pe fb. cind dadeai de mine la prieteni comuni. Sa incercam sa ne prefacem ca sintem straini. Ca asa, putem schimba “dulcegarii” pina la 80 de ani.

  In rest n-am ce cauta aici. Oricum, pentru cei care au ramas pe blogul tau, viata e o gluma continua. Pentru mine nu e si nu stiu daca a fost vreodata. Iar rolul de Costelus-inadecvat-cu-glume-timpite nu mi-a iesit niciodata.

  Si mai spun ceva: eu n-am mintit si nici n-am vrut sa destram grupul. N-am spus prostii, chiar aveam nevoie de “familia” asta virtuala anul trecut, si am si acum.

 183. Raj

  Parcai pin Canada, beleste pula la reni, io ii urez bun revenit, 1 an nou, cu multa sanatate si debanare placuta, creca am mancat cucuta…

 184. Raj

  Dna Manu, faceti 1 efort si scapati de opel, achizitionanduva 1 log. de 1,6 s-au 1,4. Ce, numa noi sa ne mandrim ?

 185. Raj

  Chear az noapte, 1 isi ambala log. de 1,6 in timp cemi babardeam nevasta. Se poate spune ca consoarta a avut 1 orgasm rasunator ?

 186. Costele, să nu stingem totul. Donde esta la pasion, amigo?

  Dar cum vedeai tu, Costele, cum răbufneam eu, dacă eu te-am blocat din secunda 2? Măăăăă, tu te-ai făcut clarvăzător? Am văzut şi mai ciudate.
  Eu să ştii, nu umblu cu jumătăţi de măsură. Ori ne-mpăcăm, ori ne julim. Altceva, nu!
  Aşa eşti tu, drăgăstos. Vrei familii şi cu ăia de-ţi dau coate de patru ani şi te ţin ca pe-un câine la măcelărie şi-ţi urlă “dă-te dracu că nu te sufăr!”. Buddho care eşti!

 187. Costele, bagă-ţi în cap o chestie. Tu, amărâtule, n-ai destrămat nimic. Ai fost un pisicos pretext. Atât.
  Deci, nu-ţi mai încărca spinarea -- şi aşa moale ca jeleul -- cu chestii cu care n-ai nicio legătură.
  Jeleu, am zis “jeleu”? Hmmm, iar mă cuprinde spiritul Crăciunului. Deci, ia şi tu un scăunel şi şezi acia!

 188. Da, bre, noi pe aici ne hlizim. Nu umblăm în curul gol toată ziua. Dar pe tine le las aşa,-n pampers. Mno, caz special.
  Hai, vino şi plângi acasăăăăă!

 189. 1Q

  Sărumâna și să tră, dom Raj! Ca mărul, ca părul, tare ca piatra, iute ca săgeata, tare ca feru`, iute ca otelinoxu, salutare Costele, îmi era dor de tine, știu că nici ție, de aceea o salut pe d-na Manu, sărumâna, d-na uc.
  Nora a făcut pace și, pentru a o menține, trebuie să ne purtăm frumos cu Costel, că el n-a venit la belit pule de reni p`aci. Dom Raj, rușine!

 190. 1Q

  Daria n-a venit? Cea mai mare bogăție a omului e pretenia virtuală. Costel mai are nițel și zice: eu n-am venit că am venit, ci am venit că n-am venit

 191. 1Q

  Costeleee, vorbești, mă, și cu mine? Dom Raj vorbește numa` prostii, eu niciodată. Mă respect, altfel n-aș avea 1.șasele cel ablăstrui, prietenos cu ochiul privitor, voyeurist

 192. Nu ştiu ce-i cu Daria. Dar am scos-o din ban.
  Bine, mă, ai dreptate tu, îl iert şi pe Costel. E noul nostru coleg.
  Bunăăăă ziuaaaa, Costel!

 193. Ho, mă. că-l intimidezi.
  Costele, nu eşti obligat să vorbeşti cu noi dacă nu vrei. Noi te-nţelegem.
  Doar când vine Moş Crăciun, i te poţi aşeza gingaş în poală şi poţi să-i spui lui la ureche.

 194. 1Q

  Nu prea, da` să nu-i zici. Mă pun lângă Costel, să crează moșu` că suntem preteni la cataramă, am belit pule de reni împreună

 195. costelus

  “Dar cum vedeai tu, Costele, cum răbufneam eu, dacă eu te-am blocat din secunda 2? Măăăăă, tu te-ai făcut clarvăzător?”

  Am si eu metodele mele, ca un psihopat de profesie ce sint. Anume, tre’ sa dau sign out (ca sa vad ce scrii tu pe public).

  Nora X Norocel, Alex. Să creşti mare.

  Pisica aia a ta ce face, Alexandra. Veghează un şoarece comatos?
  December 19 at 3:06pm

  Nora X Nu-i face nimic, că e-un curvar. :)))))
  Yesterday at 1:30am

  Stiu ca n-am destramat nimic, ai facut tu toata treaba.

 196. Iote, mă, mânca-l-ar mama, cum ştie tot!
  Costele, tu eşti ăl mai mare follower al meu, mă! Am vreo 84 acum, dar ca tine niciunul, mă!

  Hai că vine Moşu, că iote ce de poezii ştii.

 197. 1Q

  Mai bine stăm fiecare la scările noastre. Stați liniștiți la locurile voastre!
  A-lo !
  A-lo !
  Stați liniștiți la locurile voastre!

 198. 1Q

  Păi da, că așa ai scos untu` din mine de am rămas carne macră, neuns pe la încheieturi, ca să fac artrită

 199. 1Q

  Atunci vedeți de la Moșu` ce vede Costel la reni, să mă scuze dom Raj că e ocupat cu belitu` porcului. Cu pârlitu`, pardon!

 200. Sunt tare mândră de Costel. Aşa de silitor a fost, toate liniuţele de dialog le-a tras.
  Uc, vezi, nici tu nu ai fost cuminte caCostel.

 201. 1Q

  Ia uitați! Cum a venit Costel, cum a înviat blogu` și nici n-ai zice că-i penetrat de spiritul sărbătorilor. Zici că-i Paște

 202. 1Q

  Nu știu alții cum îs, da` mă dezic de toată lumea asta ra. Eu am suflet de loganist, nu ca d-na Manu! Fără mișto

 203. E negaţionist un pic. Se plângea că-i tot răsar în pagină (ca o stea!) şi când colo el nu era logat şi se mai şi-mprietenea, că e prietenooooos ce n-aţi văzut, cu cei care mă vizitează. Săracul, ce-a mai pătimit!
  Costele, mai respiri, mă?
  Mai zi şi tu ceva. Ce-ai mai făcut în ultimul an, ce filme ai mai văzut, ce muzici, hai, fii comunicativ, nu fi naşparliu!

 204. Şi pe urmă, când o apăreaaa, să vezi ce picăm toţi în cur de uimire!

  Cred că s-a făcut mare şi frumos. O să-l ciupim de obrăjori şi o să-l scuipăm. Ca să nu-l deochiem.

 205. 1Q

  Degeaba! 🙁 Pe mine niciodată nu mă va trimite în pizda mamii; nici măcar nu mă va da în pula lui, așa, în sictir

 206. Du-te tu, eu mă grăbesc s-ajung undeva acum. L-am debannat, dar mai aruncă şi tu câte un ochi, că el e mic şi se mai rătăceşte.

 207. Manuella

  De ce şi-ar dori cineva să se întoarcă într-un loc unde toţi sunt superficiali? toată viaţa lor e roz, toată ziua glumesc, nicio grijă niciunde.
  Că parcă aşa a spus Costel.
  Omule, toată lumea are probleme, grele mai mereu, dar ştiu să le ducă! Cu fruntea sus!
  Dacă tu alegi să te risipeşti, nu spune despre ceilalţi că stau şi râd, glumesc şi dansează conga!

  Mă întreb, îndată ce Nora a ridicat bann-ul, cum de erai în secunda doi la poartă?

 208. Raj

  Io is superficial, dna Manu. Dnu Costi nu vresa sa vorbeasca cu mine si cu dnu 1Q……….. Dra Uc o fugeat dacasa ca tre sa vie pocu cu busuiocu…

 209. Manuella

  Cred că 1Q încearcă să impresioneze asistenţa feminină, nou împrietenită, cu povestea loganului său.
  Parcă-i văd cuvintele alese!

 210. 1Q

  Povestea Loganului e tot atât de bârzoiată ca a lu` Creangă, da. Mor femeile după mine pe feisbuc din cauza lui, și nici nu mă oftic. Acolo, cum zic ceva filosofic, ceva cu mantă, cum încremenește asistența feminină, nu ca aici, să mă ia la 3 păzește d-na Manu.
  Parcă le aud cum exclamă în tăcere: uaaaa! Uite 1 dăștept, așa o fi și-n real? Ce să le zici, ce, că n-ai ce

 211. Manuella

  Vreau să vă spun că citesc cartea Anei, “Mamifer”, cu aşa bucurie!
  Unele texte le ştiu, le redescopăr parcă în altă lumină.
  Carte caldă, poveste de copil, acasă, bucurie şi zâmbet!

  Frumoasă carte ai scris, Ana! 🙂

 212. 1Q

  Mă mir cum dom Raj mai comentează. Cum își permite să vb așa cu Costel? Cine se crede? Zeu
  Costele, vină, mă, că io țiu cu tine, nu te las singur. Noi 2 ne asemănăm mult, amân2 suntem niște bărbați adevărați, cu brațe tari. Bine, mai mult tu

 213. 1Q

  Ce v-a declanșat bucuria aia, d-na Manu? Că nici io nu poci citi fără bucurie, da` la mine e simplu cu bucuria, nu vă spui ce bucurii mărunte am.
  Dacă le-aș spune că am Opel mi-ar da block juma` de feisbuc, fără să se intereseze de frumusețea mea interioară, fără să mă scaneze profesional, fără nicio remușcare, resentiment sau urmă de logică, empatie sau înțelepciune divină

 214. Manuella

  Ţi-ar da block dacă le zici de logan.
  Ascunde-l degrabă în poveste! Dacă te întreabă, zi-le că a fost prima maşină a tatălui tău.
  Aşa, ceva vintage, la casa omului, dă bine.

 215. 1Q

  Din prima le-am zis de LOGAN. Femeile cred că mint și asta mă face mult mai atrăgător, da` ce știți dvs că ele vor să le și aduc dovada

 216. 1Q

  Când or vedea albastrul marin în jurul mărcii Renault Logan 1,6 vor cădea pe spate instant. Tre` să fiu aproape de dânsele să nu cază rău, cu capu` de vreo bordură și să paț vreun necaz, Doamne feri!

 217. 1Q

  Femeile lovite de borduri vor fi rănite grav în amorul propriu și, dacă le îngrijesc rănile, îmi vor așterne la picioare viața lor. Adică voi fi responsabil de ele. Pe cine nu lași să moară…

 218. 1Q

  O doamnă de pe fiesbuc m-a pus să jur pe roșu că eu îs dom Raj. Un așa afront n-am pățit de cân` mama mi-o dat eject în brațele moașei
  Ursitoarele mi-au urat ani mulți și superficiali ca să omor oamenii buni de plictiseală pe net, adică în virtual. De unde să știu eu că-n viitor virtualul va apărea fix pt mine, ca să se îndeplinească zisele

 219. Manuella

  Aşa.
  Mi-a plăcut ceremonia în sine, protocolul din spatele evenimentului.
  Discursul preşedintelui, indiferent ce culoare are omul, va fi permanent contestat, criticat, fără substanţă.

  M-a surprins Iohannis că s-a pupat cu Preafericitul.
  Apoi, săracul domnu Iliescu, cum a aţipit el după primele minute!
  Prin sală, un senator cu păr alb cred că juca Candy Crush.
  Mi-au plăcut mărgelele Elenei şi pantofii doamnei Iohannis.
  Nu mi-au plăcut reverele sacoului domnului Tăriceanu. Complet încreţite pe margini.
  Şampania de la Cotroceni, ca o noutate!

 220. Raj

  Dnu 1Q, cine sia permis sa zica ca 1Q = Raj ? Vreau nume, pro-nume, secs, varsta, religie, studii, CNP, CUI,naltimea, josimea, etc.

 221. Fusei la Spărgătorul de nuci.
  Ţin să vă anunţ că şi la Bolshoi lumea se piţiponceşte făcând poze cu bradul din foaier.

 222. Manuella

  Dacă o, brad! era frumos, fireşte!
  Cred că au ochiul deja format, cum văd un decor bun, se înşurubează.
  Noi de ce nu ne-om fi făcut poze cu arbuştii de la Bourgeois?

  Cum a fost spectacolul?

 223. Superb spectacolul. Marie nu mi s-a părut strălucită, dar Prinţul şi restul, da. Şi costumele… Frumuseţea aia clasică.

  Oricum, ideea asta, cu transmisul de spectacole de la teatre şi opere din toată lumea, e foarte tare. La un moment dat uiţi că nu eşti acolo. La pauză, vezi vânzoleala din hol, imagini cu balerinii încălzindu-se etc. Bine, îţi reaminteşte unde eşti crănţănitul de floricele, sta-le-ar floricelele în gât, că m-au disperat.
  Azi erau mulţi copii, mai ales fetiţe, probabil ele înseşi balerine. 🙂

 224. Manuella

  Luau un jeleu, o cioco mică.
  Sunt nişte jeleuri acolo, lămâiţe le spune, taaare bune.
  Acre, simţi că ţi se desparte limba.

 225. Manuella

  Ai spune că e vârf de sezon, cu preţurile cele mai mici, de 20 de ani încoace.
  Incredibilă circulaţie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *