Vagabondul

Bietul de el, e un suflet care rătăcește prin locuri bântuite de oameni, d-na Manu, veniți pe feisbuc să vedeți.

Totul a început într-o zi frumoasă de toamnă, când o vietate călătoare, jigărită, flămândă și obosită de umbletul aiurea s-a pripășit în dreptul unui adăpost sfânt, cu miros plăcut de oameni și jivine aparent domestice, nepericuloase. Măicuța Ana n-avea frică de creațiile Domnului, fie ele mamifer sau orătanie de pe lângă casa omului, fie fiară turbată ieșită din pădure sau coborâtă din sălbăticia munților. Văzu entitatea speriată venită de nicăieri și-o luă în bucătărie, băgând-o în grila de griji controlate de stareța Nora. Când ai sufletul pe tavă și degaji empatie, orice suflet te simte și te respectă, se simte ocrotit și te iubește necondiționat. Doar turbăciunile atacă mișelește și târâtoarele otrăvitoare, dar nu-i vina lor, na; ori sunt bolnave, ori sunt disperate de foame, dacă nu cumva acea disperare e o manifestare violentă a fricii de moarte.

Imaginați-vă bătătura plină, d-na Manu, odată teritoriu plin de forfotă, îngrijit de o mână de călugărițe preacucernice și harnice. Nimeni nu știe cum, când, dintr-odată, un vânt parșiv a răpit-o pe măicuța Ana după ce i-a șoptit veninos că locul e plin de draci, să plece degrabă în lume, să scrie o carte, să-și facă un rost. O zarvă adusă de vânt, un bob încolțit între rosturi făcuseră o bortă în zid să intre zavera. Stareța Nora cârpea și dregea, curtea să nu sece de viață, câinii să stea, să urle la lună, dracii să dea de belea. În plus, c-o rasă de câne deștept, puternic, răsfățat cu nume de Raj, stareța Nora râdea și plângea, plângea și râdea. Vântul urla liber, ecoul strângea. Dulăul Raj era sufletul adăpostului, un jandarm plăcut de toate orătăniile. Nu mușca, nu lătra, doar făcea ture dintr-un loc tainic în altul. Unde se ducea, îl călăreau toate rațele, toate vrăbiuțele îi ciuguleau din mămăliga ce-o ținea drăgălaș între labe. Normal că și câinele vagabond avea partea lui de distracție. Îl mușca de urechi ca să-i audă mârâitul, să-l întărâte cumva, că era invidios și gelos pe atenția ce i se dădea. În timp ce toată lumea își vedea de treaba dumneaei, ăștia făceau schimb de purici valoroși ca niște colecționari respectabili, apoi alergau împreună printre orătănii, după șobolani și mâţe, ori întărâtau alți câini, mai prostălăi.

Azi așa, mâine așa, maidanezul pleca hai-hui prin grădinile altora și urmărea activitățile de rutină ale altor gospodari. Asta până când găsi casa de feisbuc, casa caselor care adoptă și primenește oameni mari, calfe și zidari. Acolo se întâlni cu câteva persoane plecate tiptil, dragi lui, din gospodăria amintirilor. Se integra extrem de greu, nu că nu și-ar fi găsit locul, dar n-avea pic de educație, de dresaj. E ciudat că, în Rai, cică nu e loc și pentru sălbăticiuni, că n-au spiritul adecvat. Cât de plictisitor ar fi, dacă așa ar fi!

Și să vedeți, d-na Manu, acolo sălășluiesc, ca-n vestita grădină a nemuririi, măicuța Ana, surorile Vio, Edle și preafericita Uc. Mai sunt și alții, dar mai tăcuți, mai discreți, care nu vor să necăjească aerul din jur ca maidanezul cu puricii lui, singurele vietăți care viețuiau fericite pe spinarea lui, afară de muștele traseiste și căpușe. Maidanezul ăsta, vagabondul de net, cum să vă spui: e cam năuc, așa, aleargă țopăit pe ulița virtuală și observă creaturile virtuale. Uneori se amuză cu acestea și sare la joacă, alteori mârâie la gesturile amenințătoare, necugetate, ale unor speriați de bombe.

Să vă descriu o plimbare de vagabond:
Cum intră pe ulița feisbucului, se așază pe coadă să privească o mulțime de imagini, fotografii, poze de familie lipite pe garduri, în dreptul gospodăriilor. Sunt ca niște locuințe care pot fi partajate intim, dar cei mai mulți aleg să lase poarta larg deschisă, ca la magazinul universal din satele de odinioară. O să mai vedeți câte un copil care își mână pe uliță cârdul de gâște, cioplește un băț de status și se distrează cu cojile ce le aruncă gălăgioaselor păsări de curte. Astea sunt și-ale dracului, mereu sâsâie la maidanez și-l pun pe fugă, deși tare i-ar plăcea să le împrăștie penele în joacă. Îi e milă de copchiii ăștia extrem de educați, civilizați și frumos parfumați. Apoi, ce să spun, cred că patrupedul ăsta are și nițică experiență de viață. Nu riscă să fie rănit de bățul vreunui băiet care crede că rămâne singur, fără gâște. Și nici c-ar vrea să fie hărțuit de complicii acestuia ce stau după gard, atenți să fută orice mișcare de trecător sau vietate aventuroasă, jigărită.

O să o vedeți și pe stareța Nora, d-na Manu, cum stă la portița stabilimentului social, cum îmi imaginez că era pe vremurile cu opaiț la șezători. Stă la taine cu persoane de calitate și se complimentează reciproc. E o atmosferă sibilinică, molcomă, cu muzică de salon ce te îmbie la somn și regăsire interioară. Acolo, eroul vagabond face primul popas la piciorul stareței Nora, care-l mângâie pe cap cu încredere și-l mai scapă de ciulini și căpușe. Acolo, dacă are chef, el ațipește și se simte în siguranță, la fel ca-n altarul măicuței Ana, cu toate că pe acolo umblă lumea desculță și nu se poate odihni cum îi place, cu burta-n sus. Fetele, însă, îl privesc cu frică și admirație în același timp, își imaginează colții lui sfâșiindu-le ciorapii lycra și asta nu le face deloc să se simtă confortabil. Mai hămăie în somn și încremenește murmurul candid al asistenței internautice. Dacă n-ar fi fost maica Ana și stareța Nora, ce dea bolovani ar fi primit în capul lui puricos, ha! I s-a zis odată de la o persoană pe care o plăcea. Dar mai toate se fandosesc înghițindu-și teama ancestrală și încearcă să-l mângâie pe spinarea năpârlită pe alocuri, sub imboldul stareței: hai, fată, că nu mușcă. Nu e prost. E lumea rea. După ce pleacă de acolo, aude în spate râsete ca un clinchet de clopoțel, parcă și câteva suspine de ușurare.

A, nu vă mai spun, d-na Manu, cum își închidea lumea fricoasă porțile când trecea vagabondul pe uliță, la început. Block, block! Așa se auzea zăvorul din spatele ulucilor gri. Normal că pe mamifer îl durea sub coadă de manevrele astea iscusite, își flutura coada-n vânt și trecea mai departe, că lumea e mare și are ce vedea și nu este disperat după mângâieri pe burtă.

Vagabondul ăsta a trecut într-o zi și pe islazul comunal, locul unde pasc oile și cirezile de vite, păstorite de mondenități. Astea le mânau cu dibăcie în locuri cu verdeață, la umbră sau la adăpători și le fereau de prădători sau alți păstori criminali. Nu-i plăcea deloc să zăbovească în preajmă, că imediat se forma un lanț de apărare din cornutele cele mai aprige și apăreau cotarle dresate, cu ciotul de lemn la gât, ca să-l fugărească. N-avea chef să-și lase blana în colții vreunui isteric bălos.

Dar, cu toate acestea, eroinul blănos considera bivolițele cele mai periculoase jivine. Astea au coarne ascuțite și nu prea adoră să se joace cu câinii, pentru că ăștia au de la natură dinți ascuțiți ce le pot provoca răni chiar și în joacă. Doar tăunii ce le mai scoteau din tabloul cu natură moartă, ca să fie plesniți cu câte un pămătuf scurt, din coadă. Maidanezul nostru se ferea de ele chiar dacă stăteau culcate și rumegau idei naziste, cu legi antiprocreere sau alte tâmpenii furajere.

Nu suferea să audă că e vinovat de rahații de pe trotuare. Vedea zilnic pudeli amărâți, ținuți strâns în lesă de stăpâni cretini, cum defechează în locuri vizibile. Se rușina el de rușinea lor și se mira cum e posibil ca oamenii să nu observe asta. Și de ce nu-și marchează teritoriul în tufișuri, discret, așa cum face și el. Ce ciudat! O doamnă a reproșat unei stăpâne de pudel că și-a pierdut răhățelul, iar aceasta a răspuns furioasă că mai sunt și alți răhăței în jur și să-și vadă de drum până nu cheamă poliția. Mi-e frică de entitățile astea, stimată doamnă! Foarte frică! Sunt convins că mulți idioți dau vina pe maidanezi când calcă în vreun rahat pe stradă.

Aoleu, d-na Manu, în încheiere, să vă zic de stareța Nora, stăpâna de suflet a vagabondului. Nu suferă cotoii. A cunoscut unul, tot așa, pripășit prin gospodărie, tare murdar și miorlăit. Nu vă spun ce prefăcut era, cum se urca pe masă să strice mâncarea. Deși era cotonogit bine, ăsta fugea, se pitea până trecea primejdia, apoi revenea ogârjit și plin de bube, cu coada ridicată a mângâiere ca și cum n-ar avea nimic pe mustăți. Cum să mângâi un libidinos care-ți spurcă mâncarea? Afurisitul de cotoi n-avea treabă, nici rușine, nici simț de conservare. Îl alicea stareța cu câte un retevei de-i plângeai de milă, nu alta. Nu-l văd bine! Maidanezul abia așteaptă să-i rupă spinarea, iar stareța să-i atârne pielea-n băț. Va fi plâns, desigur, de oameni sensibili și empatici, dar va fi îngropat și uitat. Asta dacă nu-l dezgroapă din greșeală dulăul Raj, ca să fure din oscioarele căpătate de vagabond pe feisbuc.

Cam așa cu feisbucul, d-na Manu. Faceți-vă cont, ce mai stați!

Sursă foto: freeimages.com.

by

Nu acum, dar sigur mâine.

263 thoughts on “Vagabondul

 1. 1Q

  Awww, fi-mi-ar capul de râs!
  Sărumâna și să tră, dom Raj! V-am făcut câine, na, că prea îmi zguduiți LOGANUL 1.6 în aia dvs, fără pic de empatie

 2. 1Q

  Băui tot aseară, nu m-am lăsat.
  De acum voi avea grijă să nu mai exagerez, știu, n-am nicio scuză, sunt 1porc, 2boi, 3tâmpiți, 4zicețidvspe linia punctată………….

 3. Manuella

  În afara titlului şi a sfatului devenit îndemn din ultima frază, textul a mai suferit modificări?

  Eu te scuz. Toţi avem zile de astea…

 4. 1Q

  Nu, eram conștient că nu-s într-o formă prea bună și poate supăr pe cineva că scriu tâmpenii.
  Ai înțeles greșit, vezi?

 5. 1Q

  E ceva normal, mai ales când zăpada e viscolită și tot ninge. Eu mor când aud că rămân mașini înzăpezite și oamenii sunt furioși pe autorități. Sunt curios cam ce urgențe ar avea acei oameni: să ducă un castron cu piftie la rude, să ceară bani împrumut de la un fraier, să bea o bere câștigată la pariu cu vreun pretenar, să dea o pedală în satul vecin

 6. Manuella

  Trebuie să fac cumpărături şi nu-mi vine să ies. Bate un vânnnttt!
  Aveam eu o căciulă. ROŞIE!

 7. Manuella

  90% nu au urgenţe. Dar trebuie să se plângă. Că e în structura lor osoasă.
  Cu lopata n-ar da. Să vină pompierul!

 8. 1Q

  V-am spus: tare vreau să aflu ce îl mână pe aventurier prin troiene, afar` de urgențe, că na, nimeni n-are viteza de deplasare a unui Opel

 9. Nu. Ştii foarte bine că nu sufăr chestia asta cu ştersul de texte. Ce e asta? Îţi iei jucăriile şi pleci? Faci botic? Baţi din picior?
  No, bate.

 10. Raj

  Cica parc-o vede pe Scufita Rosie cu motu-n vand calarind troene… Bine ca no vede cu pizda in vand , calarind mosi gerili…

 11. 1Q

  Unde să plec, tatică, unde? N-auzi că-l ștersei ca să nu cauzez leziuni interne fiind într-o profundă stare de ebrietate, adică slab capacitiv, adică fix cum nu sunt acum, adică măcar acum sunt treaz deși vorbesc la fel, ca și cum n-aș fi.
  Ia să-l bannezi pe dom Raj, că la Ana m-a ocărât cum i-a venit la mădular. S-a luat de LOGAN și pt asta nu-l ert, câte zile oi număra până la sf erei noastre

 12. 1Q, da, nişte chestii de prin textul tău, nişte alegeri de cuvinte m-au cam contrariat, dar dacă asta e ce crezi tu… ce pot face? Nu e vreun capăt de lume.

 13. 1Q

  Păi și ce te reține să modifici, să adaugi, să completezi? Că nu știu cum să te mai întărât, să mai scrii și tu, `ți-ar feisbucu să-ți fie

 14. Raj

  Dra Nora si Dna Manu are fespuc ? Oooo, vaaai ! Fespucu asta iti da de mancare, iti plateste darile la stat, la cei bun ?

 15. 1Q

  Dom Raj e pornit numa` pe mișto, începe să mă hârâie la cap cu LOGANUL meu cuminte, pitit sub nămeți

 16. 1Q

  Sunteți fără o doagă, respectiv tablă pe casă, fără LOGAN 1.6, na. Io mai `cerc să dreg busuiocu` mai zic câte-o vorbă de duh

 17. Grozave, negrozave, sunt ale tale. Nu mişc un mm din ele.
  Crezi, se pare, că eu generez la postările mele o atmosferă de greţos conformism şi felicitări reciproce. Mno, asta crezi, asta-ţi asumi.

 18. Deah, deah, că trebuie să spui. Că eu sunt idioată şi nu citesc ce scrie cu litere de-o şchioapă printre rânduri.

  Raj, dar nu te jena, împărtăşeşte-ni-le.

 19. Raj

  Conformismu e atuncea cand io o vaz pe vecina mea care are 96 de kile la 1,50 m. si poarta pantaloni mulati roz si io ii fac mereu complemente precum ca ii shede bine, dra Nora ?

 20. 1Q

  Vezi? Vezi? Știam io că provoc hemoragii interne, și asta după ce l-am mai modificat, morfolit, morfologizat

 21. Stă la taine cu persoane de calitate și se complimentează reciproc.
  Dacă asta nu sună ca o plicticoasă muie…
  În fine. Vreau doar să ştii că ştiu. Dar, apropo, eu nu vorbesc cu “hai, fată”. Asta aşa, de dragul verosimilităţii.

 22. Raj

  aaa, asta cu felicitarile reciproce ma face sa borasc, dra Nora. Ca doar dnele si drele vomitzica elegant…

 23. Aia e dincolo de conformism, Raj. 😀 E bătaie de joc. Ai putea să te faci că nu vezi, nu e cazul să minţi în halul ăla biata femeie.

 24. Raj

  Inseamna ca daca io zic mue, sange si cacat, asta-i roc adev ara, la tot pasul, dra Nora, nus o persoana de calitate ?

 25. Raj

  Da cum sa no mintz, dra Nora, daca se bucura tare ? Dv. stiti ca dupa asfel de complemente o lasa pe fimea sai fure cirese din livada ? Io lu fimea pot pt. ca sai cumper 1 tona de cirese, daca nus de furat, nus bune…………….. Dnu 1Q vrea sa treaca peste mine cand is in erectie, cu loganu. Astai crima

 26. Raj

  Nu 1 priapism, dra Nora, am scos si io puta pt. efectuarea unui pipi, eram in erectia semestriala si mi-a inghetat, ca e 1 ger aicea de crapa petrele si ingheata madularele…

 27. Raj

  1 capison ? Pai ma duc la dezmembrate si gasesc io o teava de esapament de logan sio vatuesc pe dilauntru…

 28. Eu n-am nimic. 😀 Sunt chiar bine-dispusă. În pofida urării lui 1Q de a mi se strica târlia, am avut o zi superbă la schi. 😀 Ştiţi cum ningea şi ce viscol era? De se abureau şi ochelarii de schi şi ăia de soare de schiam ca orbeţii? 😀

 29. 1Q

  Ce lume ra! Mi s-a scofâlcit inima de tot, iar mai are ceva Nora de comentat asupra percepțiilor mele intime, puse pe tavă, nu pe vreun perete sau carpetă

 30. 1Q

  Înțepeni-vi-s-ar erecția-n toba de eșapament, dom Raj. Dacă e de Opel și-o spargeți, va urla ca un LOGAN 1.6 MPI

 31. Raj

  Sa mi se intepeneasca pula in tzava de esapament ? Asta suna a blestem, sa vie dna Seva sa faca ceva sa nu se prinza blestemu !

 32. Raj

  Asta ce va sa fie cu tzava dela opal, dnu 1Q ? Ce vreti sa insinuati, ca daca nu pot sa ma ating de apropitara, macar masina sa-i fut ? Ce le bese mintea la unii…

 33. Raj

  Nam shanse nici mecar la masina, dra Nora. Pot pentru ca so impodobesc io si cu cristale svarovschi, so imbrac in aur, in nestemate…

 34. Raj

  Mie sa nu patz ceva din cauza de prea multa inteligenta. Stiu pe 1 care a ajuns la spitalu de nebuni ca avea iq-ul mare, cal meu…

 35. Raj

  Nam cum, dra Nora, mintile sclipitoare nu pot pentru ca sa fie proaste. Credeti ca Ainshtain putea sa fie natarau veodata ? Pana si rahatu lui era destept…

 36. 1Q

  Aoleu, sărumâna și-aoleu! Tre` să faceți operație la căpățână, să vi se scoață mătărânga din minte, asta dacă aveți mintea la cap, în cazul meu într-un colț de etajeră, în cazul d-lui Raj -să tră, dom Raj! -- în izmenele albastre de Voroneț, adică o culoare strămoșească, nu ca a L1.șaselui meu. În cazul lui Ponta nu e nevoie. O compresă cu apă rece pe fruncea curului și gata, îi dispare umflătura. Nora are mintea pe pârtie, vai de capu` ei

 37. 1Q

  Mi-ați pângărit impetuosul text, luceafărul pulii. Va trebui să vă intezic să mai intrați pe pagina mea dacă mai faceți vreo referire, chiar și-n glumă, la autoturismul meu proprietate personală Dacia LOGAN 1.6 MPI albastru marin cu AC și fără ABS da` cu frâna de mân, ups! trasă. piuaaaa!!!!

 38. 1Q

  Ne conduce un stindard, un țel, un gând măreț, multstimate și neprețuite domn Raj, ce să ziceți și dvs! Vă salut cu respect desăvârșit

 39. 1Q

  O știre mai acătării n-am mai discutat, disecat, diseminat, diletantizat, ditirambizat, at, at… cui nu i-a plăcut Rahan. Mie dl Raj și Tarzan

 40. 1Q

  Pt cei care se amuză crezând că vb singur: n-aveți acces la dialog, aveți block de la celelalte persoane, sâc!

 41. Manuella

  Sunt foarte calmă.
  Copilul de deasupra mea tocmai mi-a decorat pervazul de la bucătărie cu ketchup. Din belşug.
  Tot e bine. În vară, a vrut un foc de artificii.
  A luat foc un pic, într-o parte.
  Pervaz cu amintiri din copilărie. A unui băiat de fotbalist.
  De ce nu l-o alerga tasu pe teren??? ca să nu-l iau eu de aripă!

 42. Manuella

  Auzi, 1Q, la niciun text nu pare să fii ţinut aşa mult!
  Vrei să-l legănăm, să-i cântăm, să-l oblojim.
  Dacă înseamnă atât de mult, m-aş putea strădui cu un compliment, două.

 43. 1Q

  De parcă v-ați și pricepe să legănați texte, d-na Manu! Nu zic de cântat, ha! Doar refrenul de la samba cred că știți. De oblojit, ce să zic

 44. Manuella

  Mă pricep.

  1Q, nicicând nu ai scris mai bine. Parcă tot ce ai scris în timpul anului, a pregătit acest minunat text.
  Mişcarea paradoxal fantezistă, atât de proprie ţie, corespunde unei viziuni al unui om bântuit de un demon al neliniştii, de o realitate esenţialmente ludică.
  Textul se înscrie ca un exerciţiu pregătitor pentru teatrul absurdului de mai târziu, în care animalele substituie treptat personajele umane.

 45. 1Q

  E binișor. Partea cu bântuitu` n-am prea înțeles-o. Ce înseamnă?! Sunt momente complexe desprinse din realitatea înconjurătoare, un fel comprehensensibilitate a absolutului, adică nătângeală supremă.
  Vreți să spuneți, la final, că m-am îndobitocit? Îu, sunt vârcolac

 46. Manuella

  Păi, mi s-a părut că eşti neliniştit, ne-ai rugat să aducem modificări.
  Acestei creaţii, ca o viziune reunificatoare a conştientului şi a inconştientului în raportarea fiinţei umane la mediul înconjurător, nu îi pot reproşa.
  Cu atât mai mult cu cât mi-o adresezi.
  Şi-mi scrii numele de 7 ori! (am numărat! 🙂 )

 47. Raj

  Vopsiti pervazu in culoarea cheiceapului, dna Manu sarumana, nu va mai vaicariti atata ca loganu de 1,6 , in panta…

 48. 1Q

  Numerologie, na! E număr magic. Să iertăm de 7 ori câte 70, fie ele cratime, virgule sau inepții scoase la beție; beție de toate felurile, nu doar alcoolul te amețește și te face muci, ca să știți de la mine, nu de la vreun mare maestru sau de la dom Raj, arză-l-ar buricele deștelor

 49. Manuella

  L-am şters, Raj… cu ce bucurie!
  Unde vezi că mă vaicăresc? sunt senină ca primăvara ce va să vie!

 50. Raj

  In fine, ca orice autoturism fabricat in Ro care urca o panta, nam gasit alta rima, daia zisei de logan………. Opelele urca dealu si nepornite, deh, masina nemteasca, cocoana frumusica la folan…

 51. 1Q

  Ca pe dealul Clujului, da, că doar opelele au parte de paranormale. Efecte, nu proprietărese nervoase de la un banal keceap

 52. Raj

  Am deosebita placere, cinste si onoare, dnu 1Q, sa va fie ziua senina, sa fiti sanatos ca 1 logan abea scos pe portile uzinei, sa va stee pula batz ca schimbatoru de viteze !

 53. 1Q

  Deie Domnu` să v-asculte, să nu crează că-i cereți chestii la caterincă
  Să tră! LMA și toate țepene, adicăcatarg, nu și moartele, că nu suntem bonlavi la cap

 54. Manuella

  Nora, mă laşi singură cu băieţii?
  Nu e corect, tu la schi, eu mă lupt aici cu un autor neînţeles şi cu dragul de Raj.

 55. 1Q

  Nu e drept! Adică io-s ciudatu` și dom Raj e dragu`? Păi să nu ți se urce la cap șă faci numa` texte de genu

 56. Raj

  Dra Nora e la schi, unde, cum, de ce, perche, vorba latinului ?……………. Dra Nora, aveti grije mare cand coborati partia , sa nu va intre batzu dela schi in scuzati expresia….

 57. Raj

  Io caut so patrund pe una dela primarie care mia dat de inteles ca tre sa dau spaga pentru oarece aprobare…

 58. 1Q

  Sigură că ce, d-na Manu, sărumâna, că n-am zis de emoție. Că sunteți pe drumul ce bun, de ăstea s-aveți parte, deszăpezite și făr` de polei

 59. Raj

  Fivar gramatica, dnu 1Q, corectui dezapezire, nu deszapezire. Cand dezapezirea se face des, da, putem zice deszapezire. Deci unde vedeti dv. ca dezapezirea se face des ?. Deci corect ar fi rarzapezire, pt. ca aceasta se face rar, doar iarna. Daca sar face si in mai, iulie august, sept., da, am puteao denumi deszapezire…

 60. Seva Tudose

  Nora,

  aooleo,iar sunt în spamul de la e-meil-ul tău,cred că am scris cuvinte/nume interzise 😥

  tot cea fost cum vă colind eu… 😥

 61. Seva Tudose

  1Q

  rușine,rușine,de trei ori ! Nu pot să asist ce-i faci Anei Barton,dincolo!

  ești o mască cu două fețe,un arlechin care acum plînge ca apoi răde isteric !

 62. 1Q

  D-na Seva, sărumâna! Mă adresez dvs cu tristețe, așa cum n-aș fi vrut s-o fac vreodată, mai ales acum:
  Nu am înțeles la ce anume asistați dincolo! M-aș bucura să reveniți la gândurile bune de altădată.
  Mna, deși m-a durut, să știți că trec peste vorbele spuse la supărare. Timpul ne-a trecut prin multe stări, ne-a verificat limitele, cei rămași ne cunoaștem și ne acceptăm așa cum suntem. Dacă am supărat pe cineva de aici, îmi cer iertare. Cred că e nevoie să iau o pauză, totuși.
  Indiferent ce ați înțeles, eu vă urez un An Nou cu toate cele bune!

 63. Raj

  Pai io cu cine ma mai iau la tranta peicea ? Dnu 1Q, sa nu ma lasati cu fetele deicea, ca ma mananca de viu ! Heeeeelp !

 64. 1Q

  Nu mai am niciun chef. Mi s-a tăiat maioneza, să tră!
  Să vă mănânce, să nu mai auz de dvs, că m-ați îbonlăvit de imvidie, numa` cu ochii pe dvs stau fetele. Pe mine doar d-na Seva

 65. Manuella

  Seva, nu cred că 1Q sau oricine altcineva dintre noi ar necăji-o pe Ana.
  Poate ai înţeles greşit.

 66. Raj

  Cu certitudine ca a teles gresit sarumana dna Seva Dna Manu Dnu 1Q………. Dnu 1Q daca aveti oae, daca aveti sangenpula,veniti icea sa ne contram in idei !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 67. Raj

  Is neste geruri in Usa de poti pentru ca sa stai in pula, se te invarti ca titirezu……………… Sarna dra Uc !

 68. 1Q

  Feisbucu s-a prins că-s un saltimbanc cu mască și mi-a tăiat gluga, vrea să-mi cunoască numele real. Oof! Adio FB

 69. Seva Tudose

  1Q#194

  Precum ai cerut și ai dreptate,ce-am făcut este impardonabil,regret sincer și te rog în genunchi să mă ierți,dacă poți ! Te-acuzat pe nedrept la com.meu 192.

  Citind la Ana este nenorocit gravatar IO* ce împroșcă cu căcat,sărind pe Ana. Și uite cum m-am făcut de căcat în fața voastră.Greșeala mea futu-mi-aș ochi și ochelarii !
  Încă odată regret profund fapta prin confuzie.

  Raj #193 # 201

  prin premisa creată cu asemănarea izbitoare 1Q cu fututul de IO* am sărit pe bietul 1Q ! Și gata îți titlul de vidanjor,eu îl merit mai mult ca tine,că tot m-am făcut de căcat !

  Manuella!#198

  nici eu nu credeam ce văd ! Și nu a nins decît sporatic aproape un praf,pufi pe iarbă,este frig dar nu zăpadă.Am văut ce pacoste a căzut în România cu viscol,zăpadă de 2-3 metri,vijelii,oameni morți,toată partea sudică complet paralizată cu cod roșu ! Am TVRI,PROTV,PRIMA…

  Ra

 70. 1Q

  D-na Seva, sărumâna, mă bucur c-ați descoperit confuzia. Of! Ce să vă zic: v-am iertat, ridicați-vă!? Nu e cazul, îmi sunteți dragă, la naiba!
  Diferența dintre mine și acel IO* era mică la caractere, într-adevăr, dar la caracter cred că e ceva mai măricică.
  Ce mă neliniștește e zona în care mă situați, adică la limita de confuzie. Nu mai vorbesc de gradul scăzut de toleranță pe care mi-l acordați!

 71. Raj

  Din partea mea veti avea toleranta din pula, dnu 1Q. Posedati logan si asta spune totu despre caractelu dv. Sluga !

 72. Raj

  Fara ghilimele, ca aveti broboada. Am chef da scandal, de bocete, de icnete, de lacrimile dnei Seva, careia ii zic sarumana…

 73. 1Q

  Prin comparație, opelul va arăta jalnic, d-na Manu. Parcă văz că vă loați LOGAN 1.6, ca să mă ofti
  Dl Raj s-a lovit la cap, cred, ori e altul care i-a furat ID-ul. I-aș zice fro doo, să-l pui la punt. Aici ar trebui să intervină d-na Seva, da` parcă văz că tolerează acum orice derapaj la + infinit

 74. Raj

  Io chear am caractel mizerabil caci posez si io 1 log. de 1,4, gri ca broboada dnei Manu, ca galosii dnei Seva, dar am si 1 mertedes nou nout dupin 80.

 75. 1Q

  Dublu standard. Ce să zic, dacă ar ști d-na Seva că umblați cu doă mașini care au 2 măști diferite la motoare

 76. Manuella, superbă exegeză i-ai făcut complexului și neînțelesului text al și mai complexului și neînțelesului coleg.

 77. 1Q

  Iar a venit Nora să vâre râcă între oameni cu aspecte comportamentale aparent anormale. Caută să fie complimentată reciproc ce n-am pomenit!
  Cre` că pârtia n-a prea ținut la curu` ei

 78. Ha, pricep că iar a fost în crize psihopatul de Goco. Așa se-ntâmplă în general de sărbători. E o perioadă dificilă pentru mulți oameni.

 79. 1Q

  Nu v-ați uitat unde trebuia! Ce vedeți alb e sufletul morman căzut din ceruri, e omătul troianit de empatie ce-mi înconjoară trupul schingiuit de timp, e monitorul de la feisbuc care-mi cere d`alb, pe mă-sa ghem

 80. 1Q

  Aaaa, Zaharia Stancu, ăla care a scris un om necăjit care se ducea la pădure să culeagă bureți și să adune vreascuri

 81. 1Q

  N-are cum să nu vă placă povestirea aia cu omulețul necăjit, mai necăjit ca mine care n-am oaie. Dom Raj are și sânje-ndrâmbă

 82. 1Q


  Craiul tânar sus pe creste
  Simte-a ierbilor povata,
  Si de jale, biet voinicul
  Se întuneca la fata.
  Catre casa lui din pesteri
  Necajit, unchiașul pleaca…

  Noapte bună! Sărna și LMA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *