Accidental Babies

Știți piesa aia a lui Damien Rice, Accidental Babies? Probabil c-o știți. Ei, ironia face ca eu să fi făcut un copil accidental fix pe piesa aia. La propriu. Așa e viața, ca un compas care face cercuri mari și mici pe unde-i vine. E de neoprit, iar în cazul meu a rupt și hârtia în câteva locuri cu partea aia cu ac în jurul căreia se rotesc variabilele. Oricum, dacă n-o știți, înainte de a citi textul ăsta, ascultați piesa, ca să nu vorbesc degeaba și să pierdeți toată poanta. Bine, ăia din cântec chiar se iubeau, nu ca mine și…

Mă duceam la liceu diminețile, iar după-amiezele și serile eram foarte, foarte îndrăgostită. Uneori, m-apuca dragostea și dimineața, dar, în principiu, încercam să nu le amestec, să nu lipsesc de la orele importante, că aveam și BAC-ul anul ăla și chiar n-aveam nicio intenție să-mi fut viața. Albumul ăsta al lui Damien Rice doar ce ieșise. Nu prea înțelegeam eu tot ce zicea, dar îmi plăcea că părea foarte trist, foarte sincer și, logic, foarte profund. Colegii mei ascultau altceva, hip-hop, mai ales, iar eu mă simțeam specială, foarte specială.

În primăvara aia, eram îndrăgostită triplu. Asta ar fi fost de natură să zăpăcească orice om, darămite o adolescentă dezorientată, pradă hormonilor și crizelor de identitate, cum zicea diriginta noastră. În fiecare săptămână, făceam un top și, în funcție de ce se întâmplase în ultimele zile, cei trei erau așa cam ca la ”păsărică, mută-ți cuibul”, tot sărind unul în căsuța celuilalt. Nu mai știam nici eu care mi-era pătrățica, dar cumva îmi plăcea tăvălugul ăla de stări desfălurate și despletite.

Treaba a fost simplă și bizar de liniară. În iunie, mi-am dat seama că nu mai avusesem menstruație de două luni. Am scos alocația, le-am umflat alor mei nota de plată pentru banchet și m-am dus la un ginecolog pe care mi-l recomandase o prietenă punkeriță. Nici ei nu-i plăcea Damien Rice, i se părea ”molâu și pizdă-plânge”. Cumva, nu-mi venea a crede în cele șase teste de sarcină pe care le făcusem și tot speram într-un miracol. Poate aveam eu o malformație care făcea să-mi iasă în urină substanța aia care suna alarma a sarcină. Cum? Cum să fie ca-n cântecul lui Rice? None of them seemed dark enough to see my light, la urma urmei, și nici prea clar nu era cine era accidentalul și cine, accidentatul și ce era de ales, de păstrat sau de părăsit. Știți ce zic? La banchet, m-am făcut mangă și am dansat prost pe David Bowie și Goran Bregovic, mai ales pe piesele din Arizona Dream. Alea cu peștele îmi păreau pline de un mister dens. Ori de câte ori mă gândeam prea mult, simțeam că mă ia cu amețeală. Lumea părea un iaz plin de pești care știu totul, mulți, mulți pești.

Dar a fost cum se temeau ăia-n cântec. Doctorul a confirmat ce ziseseră liniuțele.
La oralul la engleză, am vomitat înainte să trag biletul cu subiectul. Cumva, am reușit să iau bacul și să mă-nscriu la facultate. În prima sesiune, nășteam la Giulești. Ai mei erau la ușă, cu un urs mare de pluș și un balon spart legat de o lăbuță. Nu știam care dintre ei părea mai bosumflat. Tata își ferea privirea și, când l-a felicitat asistenta, a bombănit ceva ce n-am înțeles. Nici nu mi-am bătut capul prea rău, mă dureau toate, nu puteam să stau în capul oaselor și n-aveam nici măcar un sutien de alăptat.

Pe urmă, n-am mai încercat dragostea-popice, cum îi ziceam eu. Nu mai aveam nici timp și parcă nici energie. Am descoperit treaba asta, că timpul e ca o gumă de mestecat, la început are multă aromă, pe urmă tot tragi de ea, faci baloane, o lipești de gingii, o împingi cu limba, o aduni și o împrăștii și gustul de căpșune se duce.
Acum, încă ascult Damien Rice, dar mai mult Fool, încă plâng și-mi spun că undeva pe lumea asta trebuie să existe un bărbat așa, sincer și sensibil ca Damien Rice (cei trei m-au făcut pe rând ”curvă”, ”panaramă” și ”cretină borțoasă” și n-au vrut să audă de copil), mă uit la Sonia și îi spun, în mintea mea, my accidental baby. Care nu m-a legat de nimeni, ci doar de acul compasului.

Sursă foto: freeimages.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *